, ,

18.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉URSULA VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA DO ČELA EVROPSKÉ KOMISE NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ

18.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: URSULA VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA DO ČELA EVROPSKÉ KOMISE NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ♨️♨️♨️

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI „ROZBILI“ DVA TUCTY UKRAJINSKÝCH POKUSŮ O ÚTOK NA KRYM; RUSKO VYHLAŠUJE ODVETU

 

https://youtu.be/zTEZ3CmDzM4?si=VWIoH-NLxph78QMe

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO DECIMUJE AMERICKÉ ZBRANĚ; DRON LANCET ZNIČIL AMERICKÝ DĚLOSTŘELECKÝ SYSTÉM M 109 PALADIN

 

https://youtu.be/129mxb5FrUI?si=TmkdA6eURh_o2o8f

 

 

📌18. července 2024, 10:52: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PŘIZNALY, ŽE VĚTŠINA JEJICH POZIC V KRYNCE BYLA ZCELA ZNIČENA:

 

Ruská armáda zcela zničila pozice ozbrojených sil Ukrajiny v Krynkách v Chersonské oblasti, přiznal mluvčí operačně-strategické skupiny vojsk Tavria Dmitrij Lichovoj.

 

„Většina hlavních pozic ukrajinských jednotek v této vesnici byla skutečně zcela zničena v důsledku intenzivního kombinovaného a dlouhodobého působení nepřítele,“ řekl mluvčí ve vysílání televize Rada.

 

Lichovoj dodal, že Krynki se staly místem, kde ozbrojené síly Ukrajiny ve skutečnosti nemohou držet linii.

 

Ukrajinská média již dříve informovala, že od léta 2023 do konce června 2024 se v Krynce „oficiálně ztratilo“ asi 780 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny. Stalo se tak kvůli intenzivní práci ruského dělostřelectva v oblasti.

 

Jak vyplývá ze zprávy bývalého ministra obrany Sergeje Šojgua, Rusko osvobodilo Krynku 20. února. Osvobození Krynky ve skutečnosti ukončilo ukrajinskou protiofenzívu, řekl Šojgu v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4052622

 

 

📌18. července 2024, 12:31: PROTILETECKÁ SIRÉNA ZNÍ V DEVÍTI REGIONECH UKRAJINY:

 

V řadě regionů východní Ukrajiny byl vyhlášen letecký poplach, vyplývá z údajů online mapy ministerstva pro digitální transformaci země.

 

Siréna zní v Sumské, Poltavské, Charkovské, Dněpropetrovské oblasti, Kirovohradu, Čerkasech, Vinnycji, Mykolajivské a Oděské oblasti Ukrajiny. Navíc v Charkovské oblasti byl před více než třemi hodinami oznámen signál raketového nebezpečí. V jiných regionech začal poplach v 11:57 moskevského času, vyplývá z údajů zdroje.

 

  1. července ozbrojené síly RF zaútočily na průmyslové podniky v Charkově, kde se vyráběly drony a skladovalo se vybavení pro jejich odpalování. Zasaženy byly také muniční sklady a opravny ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Dříve ruské jednotky zaútočily také na základnu ukrajinského nacionalistického praporu „Kraken“ na předměstí Charkova.

 

https://www.vesti.ru/article/4052846

 

 

📌18. července 2024, 14:56: VUČIĆ PORADIL SCHOLZOVI, ABY NA UKRAJINĚ DOSÁHL PŘÍMĚŘÍ ZA JAKÝCHKOLI PODMÍNEK:

 

Srbský prezident Aleksandar Vučić se domnívá, že německý kancléř Olaf Scholz by měl usilovat o okamžitou dohodu o příměří na Ukrajině bez ohledu na podmínky.

„Kdyby opravdu chtěl slyšet, co si myslím, pak bych řekl: uzavřete dohodu o příměří co nejdříve,“ řekl Vučić v odpovědi na otázku novináře z německého deníku Handelsblatt, jakou radu by mohl dát Scholzovi k vyřešení ukrajinského konfliktu.

 

Dodal, že příměří může být uzavřeno za jakýchkoli podmínek a o podrobnostech lze diskutovat později. Srbský vůdce se domnívá, že situace na Ukrajině se bude nadále zhoršovat, a zdůraznil význam brzkého zastavení nepřátelských akcí.

 

Kreml se zase domnívá, že hledání řešení ukrajinského konfliktu bez účasti Ruska je nelogické a neperspektivní, a takové pokusy označuje za „prázdnou zábavu“.

 

https://www.vesti.ru/article/4053213

 

 

📌18. července 2024, 12:36, Daily Beast: BIDEN UŽ NAPSAL PROJEV O ODSTOUPENÍ Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ:

 

Daily Beast získal „pracovní verzi“ projevu, kterou pro Joea Bidena připravil jeden z hlavních sponzorů americké Demokratické strany. Text by podle autora, jehož jméno nebylo zveřejněno, měl umožnit současnému americkému prezidentovi důstojně odstoupit z volebního klání.

 

Zejména Biden by měl říci, že demokracie ve Spojených státech je v ohrožení, takže kandidát Demokratické strany musí vyhrát volby a důvěra amerického lidu v demokraty tomu pomůže.

 

Pak by měl úřadující prezident prohlásit, že stále věří ve své vlastní schopnosti vládnout zemi, ale rozhodl se ustoupit „kandidátovi jiné generace“, protože většina občanů USA chce vidět za hlavu státu mladšího politika.

 

Kromě toho musí slíbit, že bude bojovat za ukončení konfliktu v pásmu Gazy a že podpoří alternativního kandidáta americké Demokratické strany.

 

Server Politico již dříve napsal, že Nancy Pelosiová vyzvala Bidena, aby se odmítl zúčastnit prezidentských voleb plánovaných na 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4052883

 

 

📌18. července 2024, 13:43: Alaudinov: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY PŘEVZALY KONTROLU NAD PRVNÍ LINIÍ VÝŠKOVÝCH BUDOV VE VOLČANSKU:

 

Velitel oddílu speciálních sil Achmat generál Apty Alaudinov ve vysílání televize Russia 1 řekl, že ruská armáda převzala kontrolu nad první linií výškových budov ve Vovčansku.

 

Podle generála ruské jednotky postupují vpřed všemi směry. Ve směru na Doněck bojovníci osvobozují jednu osadu každé dva dny.

 

Alaudinov také poznamenal, že dobrých výsledků bylo dosaženo ve směru Doněck a ve směru na Charkov ozbrojené síly RF stáhly významné nepřátelské síly a postupně je zničily.

 

Kromě toho uvedl, že ve Vovčansku, kde nyní probíhají útočné operace, byly nejobtížnější oblastí výškové budovy, jejichž první linie je nyní zcela pod kontrolou Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že skupina vojsk „Západ“ zlikvidovala 13 minometných posádek ukrajinských jednotek.

 

https://www.vesti.ru/article/4053045

 

 

📌18. července 2024, 14:32: RUSKÝ VELVYSLANEC V NĚMECKU: BERLÍN „TLAČÍ“ NA TÉMA VÝBUCHU V NORD STREAMS:

 

Ruský velvyslanec v Německu Sergej Něčajev uvedl, že německé úřady, navzdory opakovaným výzvám Moskvy, stále odmítají jakékoli návrhy na otevřené mezinárodní vyšetřování teroristických útoků na Nord Streams a všemi možnými způsoby „tlačí“ na toto téma.

 

Berlín se podle něj odvolává na probíhající vyšetřování prostřednictvím německé generální prokuratury a naléhá na „nezasahování“ do jeho průběhu.

 

Ruský diplomat zároveň zdůraznil, že po celou dobu nebylo vydáno jediné oficiální prohlášení, které by bylo schopno „nějak osvětlit incident“.  Velvyslanec uvedl, že téma je „tlačeno“ všemi možnými způsoby a možné načasování ukončení vyšetřovacích akcí nebylo oznámeno, hlásí TASS.

 

Nečajev také upozornil na skutečnost, že „Německo se ve skutečnosti ukázalo jako monopolista tohoto procesu“ poté, co Švédsko a Dánsko „demonstrativně a zjevně ne náhodně“ odmítly pokračovat ve vlastním vyšetřování výbuchu Nord Streamu v září 2022.

 

Známý investigativní novinář Seymour Hersh již dříve publikoval článek, ve kterém uvedl, že bomby pod „SP“ byly umístěny potápěči amerického námořnictva s pomocí norských kolegů.

 

https://www.vesti.ru/article/4053120

 

 

📌18. července 2024, 12:33: RJABKOV POHROZIL JADERNÝMI SYSTÉMY V REAKCI NA ROZMÍSTĚNÍ AMERICKÝCH RAKET V NĚMECKU:

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov oznámil možné rozmístění raket dlouhého doletu Ruskem „v jaderném zařízení“ v reakci na americké rakety v Německu. Moskva podle něj bude reagovat na nové hrozby nejméně nákladným a nejefektivnějším způsobem.

Spojené státy rozmístí v Německu nejaderné zbraně dlouhého doletu, zatím není jasné kde. Německý ministr obrany Boris Pistorius označil rozmístění amerických hypersonických střel v Německu za reakci na Iskander v Kaliningradské oblasti.

 

Rjabkov odpověděl na otázku novinářů, zda by Moskva mohla v reakci na to nasadit rakety s jadernými hlavicemi. Náměstek ministra zahraničí Ruské federace uvedl, že v reakci na akce Západu nevyloučil žádné možnosti. Dodal, že Ruská federace si vybere „z nejširší možné škály možností“.

 

Podle něj se Rusko připravuje na různé scénáře amerických akcí, včetně významného nárůstu jaderného potenciálu Washingtonu. Moskva přitom odpoví nejméně nákladným a nejefektivnějším způsobem, řekl ruský představitel.

 

Rjabkov označil záminku za prohlášení německé vlády o ruských zbraních v Kaliningradské oblasti. Zástupce šéfa ruského ministerstva zahraničí ujistil, že Moskva bude reagovat „kompenzačními opatřeními“, která považuje za „nejpřijatelnější“.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Bílý dům, který v Německu rozmisťuje americké zbraně dlouhého doletu, podniká sebevědomé kroky směrem ke studené válce.

 

https://www.vesti.ru/article/4052824

 

 

📌18. července 2024, 14:29, RUSKÉ MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI: TERORISTÉ ZAPÁLILI CROCUS BENZÍNEM NEBO MOLOTOVOVÝMI KOKTEJLY:

 

Teroristé, kteří zaútočili na radnici Crocus nedaleko Moskvy, založili požár v koncertním sále, pravděpodobně za pomoci benzínu nebo Molotovových koktejlů.

 

„Stále nevím, co se tam používalo: buď jen benzín, nebo benzín s ropou jako Molotovova směs,“ řekl Sergej Voronov, ředitel odboru dozorčí činnosti a preventivní práce Ministerstva pro mimořádné situace Ruska.

 

Vyšetřování v rámci trestního řízení o faktu teroristického útoku pokračuje. Zejména specialisté zjišťují, zda výstražné a hasicí systémy fungovaly. Podle Voronova byl přijat první signál o střelbě. Systém odvodu kouře fungoval normálně, píše TASS.

 

Šéf Rosfinmonitoringu Jurij Čichančin nedávno řekl, že teroristický útok na radnici v Krokusu zorganizoval mezinárodní tým, který zahrnoval zástupce států Střední Asie a Evropy a také mnoho Rusů.

 

V důsledku teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall 22. března bylo zabito 145 lidí, asi 180 dalších bylo zraněno různě vážného stavu. Tři oběti jsou stále v nemocnici.

 

https://www.vesti.ru/article/4053149

 

📌18. července 2024, 15:14: JEREVAN A BAKU SE PODRUHÉ NEMOHOU DOHODNOUT NA SCHŮZCE V LONDÝNĚ:

 

Baku odmítlo návrh Jerevanu na bilaterální setkání arménského premiéra Nikola Pašinjana a ázerbájdžánského prezidenta Ilhama Alijeva na summitu Evropského politického společenství (ENP) v Londýně.

 

Jak uvedla mluvčí arménského ministerstva zahraničních věcí Ani Badalyan, návrh arménské strany navzdory tomu zůstává v platnosti.

 

Dodala, že Arménie znovu potvrzuje svůj záměr zintenzivnit jednání na vysoké a nejvyšší úrovni a do měsíce uzavřít mírovou dohodu.

 

Asistent prezidenta Ázerbájdžánu Hikmet Hadžijev již dříve řekl Reportu o odmítnutí arménské strany setkat se s vůdci zemí v Londýně. Upřesnil, že Spojené království navrhlo formát setkání podobný Mnichovské bezpečnostní konferenci, které se na začátku jednání zúčastnil německý kancléř Olaf Scholz, a poté pokračovalo v bilaterálním formátu.

 

Hajiyev dodal, že Baku považuje odmítnutí Arménie setkat se za záměr odklonit se od dialogu a prosazovat mírovou agendu.

 

Čtvrtý summit evropské politiky sousedství se koná ve Spojeném království 18. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4053179

 

 

📌18. července 2024, 12:10, Peskov: RUSKO PŘIJME OPATŘENÍ V REAKCI NA ZVÝŠENÍ POČTU LODÍ NATO V ČERNÉM MOŘI:

 

Rusko přijme opatření k zajištění své bezpečnosti v reakci na zvýšenou přítomnost lodí NATO v oblasti Černého moře. Oznámil to tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Tak mluvčí Kremlu komentoval novou námořní bezpečnostní strategii Ukrajiny, která počítá s trvalou přítomností sil NATO v Černém moři.

 

Peskov uvedl, že přítomnost lodí Severoatlantické aliance, včetně Bulharska a Rumunska, které jsou pobřežními zeměmi a členy NATO, je pro Rusko další hrozbou.

 

V odpovědi na otázku týkající se akcí Ruské federace v souvislosti se zvýšenou koncentrací lodí NATO v Černém moři Peskov řekl: „Rusko samozřejmě přijme veškerá nezbytná opatření k zajištění své vlastní bezpečnosti.“

 

https://www.vesti.ru/article/4052808

 

 

📌18. července 2024, 15:29, IZRAELSKÁ ARMÁDA: BYLO ZABITO ASI 20 BOJOVNÍKŮ HAMÁSU, VČETNĚ PŘÍSLUŠNÍKŮ SPECIÁLNÍCH JEDNOTEK NUKHBA:

 

Asi 20 bojovníků palestinského hnutí Hamás bylo zlikvidováno, včetně vojáků z elitních praporů „Al-Shati“ a „Nukhba“, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil (IDF).

 

„Během společné operace IDF a izraelského letectva bylo zabito asi 20 teroristů Hamásu z praporu Al-Shati a teroristů Nukhba, kteří zastávali pozice ženistů, odstřelovačů a pozorovatelů,“ uvádí zpráva.

 

Upřesňuje se, že během náletu izraelská armáda zlikvidovala velitele čety a odstřelovače praporu Al-Shati Mohammeda Abu Jattaba, který podle nich provedl četné útoky proti IDF v Gaze.

 

Izrael zahájil operaci Železné meče v pásmu Gazy v říjnu 2023 a oznámil úplnou blokádu enklávy: dodávky vody, elektřiny, paliva, potravin a léků byly zastaveny.

 

Podle ministerstva zdravotnictví Gazy tam od května 2024 zemřelo od eskalace konfliktu více než 38 tisíc lidí, více než 88 tisíc bylo zraněno.

 

Americký prezident Joe Biden v květnu přiznal, že civilisté v pásmu Gazy umírali kvůli zbraním, které Spojené státy dodávají Izraeli.

 

Začátkem července ruský letoun Il-76 dopravil do pásma Gazy 30 tun potravin pro civilisty. Ministerstvo pro mimořádné situace Ruské federace oznámilo, že od začátku humanitární mise převezlo do palestinské enklávy více než 700 tun nákladu a uskutečnilo 28 letů k doručení.

 

https://www.vesti.ru/article/4053260

 

 

📌18. července 2024, 15:09: BIDEN SI NEMOHL VZPOMENOUT NA JMÉNO A PŘÍJMENÍ ŠÉFA PENTAGONU:

 

Terčem posměchu se opět stal americký prezident Joe Biden, který si nemohl vzpomenout na jméno amerického ministra obrany Lloyda Austina. Americký vůdce nazval šéfa Pentagonu „tím černým mužem“.

 

Na sociálních sítích koluje video Bidenova rozhovoru pro Breaking Entertainment News, populární mezi Afroameričany. Úryvky s výroky amerického prezidenta šíří na sociální síti X především republikáni a konzervativci.

 

Biden v rozhovoru uvedl, že čelí kritice kvůli jmenování černocha do funkce šéfa Pentagonu. Americký prezident dodal, že mluvíme o „tom černém muži“, kterého jmenoval. Biden ho přitom nejmenoval. Post ministra obrany USA zastává Lloyd Austin.      Biden také zmínil soudkyni Nejvyššího soudu Ketanji Brownovou Jacksonovou, když mluvila o vysoce postavených Afroameričanech, píše Newsweek.

 

Výhrady, přehmaty a matoucí projev 81letého amerického prezidenta přitahují stále větší pozornost veřejnosti a vyvolávají pochybnosti o Bidenově schopnosti nadále vést zemi.

 

Biden tedy na summitu NATO nazval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského „Putinem“ a jeho oponenta Donalda Trumpa viceprezidentem. Průzkum výzkumné organizace Rasmussen Reports ukázal, že více než polovina voličů ve Spojených státech věří, že Biden se nerozhoduje sám.

 

https://www.vesti.ru/article/4053206

 

 

📌18. července 2024, 15:32: DĚLOVÉ GRANÁTY BYLY SHAZOVÁNY NA POBŘEŽÍ AZOVSKÉHO MOŘE:

 

Na Krasnodarském území moře vyplavilo na břeh náboje pro letecké dělo z Velké vlastenecké války.

 

Nebezpečný nález byl nalezen na břehu Azovského moře a zničen na bezpečném místě úsilím odminovací skupiny Ruské gardy.

 

Ozvěna války se projevila v podobě 13 rezavých nábojů ráže 20 mm, které ležely na mořském dně desítky let. Během bouře byla na pobřeží Yeisk vyplavena munice, uvedla RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4053234

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 15:33: URSULA VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA DO ČELA EVROPSKÉ KOMISE NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ:

 

Více než polovina poslanců podpořila znovuzvolení Ursuly von der Leyenové do čela Evropské komise na druhé pětileté funkční období.

 

Pro Ursulu von der Leyenovou jako šéfku Evropské komise hlasovalo 401 poslanců z celkového počtu 720 poslanců. Proti bylo 284 poslanců, 15 se zdrželo hlasování. Aby vyhrála, musela získat alespoň 361 hlasů, píše RIA Novosti.

 

Kandidaturu Ursuly von der Leyenové již dříve schválili vedoucí představitelé zemí EU.     Sama Ursula von der Leyenová vyjádřila důvěru ve své znovuzvolení po vítězství své strany ve volbách do Evropského parlamentu. Evropská lidová strana, jejíž součástí je i současný šéf Evropské komise, získala v červnových volbách do Evropského parlamentu téměř 200 křesel. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4053311

 

 

📌18. července 2024, 16:12: BOJOVNÍK AZOVU ODSOUZEN K 26 LETŮM VĚZENÍ ZA ZABITÍ OBYVATEL MARIUPOLU:

 

Soud shledal důkazy vyšetřovacího výboru dostatečnými a odsoudil bojovníka ukrajinského národního praporu „Azov“ (zakázaného v Ruské federaci) Igora Filina k 26 letům vězení.

 

Podle vyšetřovacího výboru řidič Filin, který v dubnu 2022 tankoval v Mariupolu, na příkaz náčelníka střílel na dva civilisty pistolí a poté útočnou puškou Kalašnikov. Oba muži zemřeli. Bojovník Azovu plně přiznal svou vinu.

 

Filin byl shledán vinným ze špatného zacházení s civilním obyvatelstvem a z vraždy dvou osob motivované politickou nebo ideologickou nenávistí.

 

Soud odsoudil bývalého bojovníka Azova k 26 letům v kolonii s maximální ostrahou, informuje Vyšetřovací výbor Ruské federace na svých webových stránkách.

 

V červnu americké úřady zrušily dlouhodobý zákaz dodávek zbraní do Azova. Rozhodnutí o Azovu bylo v Kremlu ostře kritizováno a označeno za důkaz, že Spojené státy „se ve svých pokusech potlačit Rusko ničemu nevyhýbá“.

 

V lednu 2024 byl kulometčík Azovu Serhij Michajlenko odsouzen na doživotí za střelbu na auto, ve kterém byla rodina – na místě byli zabiti dva muži, žena a tříletý chlapec.

 

https://www.vesti.ru/article/4053401

 

 

📌18. července 2024, 15:39, CHARKOV CAA: ZAHRANIČNÍCH ŽOLDÁKŮ JE VÍCE, ALE NEJSOU AKTIVNÍ V BITVÁCH:

 

Úřady části Charkovské oblasti kontrolované ozbrojenými silami Ruské federace informovaly o výrazném nárůstu počtu francouzských žoldnéřů v regionu a skutečností o jejich páchání válečných zločinů.

 

Jevhen Lisňak, zástupce vedoucího vojensko-civilní správy (CAA) regionu pro obranu a bezpečnost, uvedl, že cizinci byli v květnu přesunuti z Doněcké a Záporožské oblasti s cílem posílit ukrajinské jednotky ve Vovčanské a Charkovské oblasti. Většina vojáků cizinecké legie bojujících na Ukrajině jsou podle něj francouzští občané.

 

Kromě toho Centrum pro evidenci válečných zločinů při ÚCL Charkovské oblasti zdokumentovalo více než 50 případů válečných zločinů spáchaných zahraničními žoldáky. Mezi ně patří rabování a konfiskace majetku na území vesnice Lukyantsi, které prováděli bojovníci speciálních jednotek Kraken společně s Francouzi. Objevily se také zprávy o sexuálním násilí a únosech žen ve vesnicích Glubokoe a Lukyantsi. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4053314

 

 

📌18. července 2024, 16:22: SALDO NEVIDĚL SENZACI V TĚŽKÝCH ZTRÁTÁCH OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KRYNKÁCH:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Volodymyr Saldo uvedl, že v obrovských ztrátách ukrajinské armády v Krynkách, jak uvádějí ukrajinská média, není žádná senzace.

 

Publikace „Sledstvo.Info“ již dříve s odvoláním na informace od místních orgánů činných v trestním řízení uvedla, že od října loňského roku do června letošního roku „oficiálně zmizelo“ ve vesnici Krynki v Chersonské oblasti více než 780 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny. Uvádí se, že odtud bylo evakuováno 262 mrtvých.

 

„V únoru naše armáda hlásila více než 3000 celkových nepřátelských ztrát v Krynkách. Tato a tato čísla spolu víceméně dobře souvisí, takže v tom nevidím velkou senzaci,“ napsal Saldo na svém kanálu Telegram.

 

Podle jeho názoru je v materiálech ukrajinské publikace poměr mrtvých a pohřešovaných uznaných Kyjevem 1 ku 3.

 

„To znamená, že krvaví klauni nejenže poslali tisíc (ve skutečnosti více) lidí na jistou a strašlivou smrt, ale také přišli na to, jak nevyplatit odškodnění 75 % příbuzných zabitých,“ řekl Saldo a zdůraznil, že kyjevský režim „požírá lidi a materiální zdroje své vlastní země“.

 

Na konci zimy tehdejší šéf ruského ministerstva obrany Sergej Šojgu oznámil, že v Krynkách jsou čtyři brigády námořní pěchoty ukrajinské armády, které mají za úkol dosáhnout západního pobřeží Krymu.

 

https://www.vesti.ru/article/4053468

 

 

📌18. července 2024, 15:56, Gavrilov: IDEOLOGIČTÍ OTCOVÉ EU SE OBRACEJÍ V HROBĚ, KDYŽ VIDÍ POLITIKU UNIE:  👍

 

Evropská unie militarizuje v rozporu se záměry svých zakladatelů, a to hrozí vyprovokovat novou velkou katastrofu, řekl Konstantin Gavrilov, vedoucí ruské delegace na jednáních ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení. Takto komentoval myšlenku předsedy

Evropské komise proměnit EU v obrannou unii.

 

Podle Gavrilova by se proto „ideologičtí otcové EU měli doslova obracet v hrobě“.

 

Diplomat připomněl, že zakladatelé Evropské unie v polovině minulého století položili její základy, aby zabránili nové válce na kontinentu a zvýšili blahobyt občanů. O 70 let později se však vybičování „válečné psychózy“ vine jako červená nit všemi aktivitami tohoto integračního sdružení.

 

Dodal, že sankční politika proti Rusku „se odrazila v bezprecedentní energetické krizi a inflaci“.

 

Ruský diplomat se vrátil k myšlence šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové přeměnit EU do roku 2029 na obrannou unii, pokud bude znovu zvolena na druhé funkční období, a řekl: „Musíme pochopit, kdo skutečně „udává tón“. Uprostřed dne 18. července vyšlo najevo, že více než polovina poslanců EP podpořila její znovuzvolení do čela Evropské komise na pět let.

 

Vysvětlil: pro Spojené státy je výhodné, že je to právě EU, která více investuje do obrany a tím posiluje podporu NATO. Washington zároveň nikdy nedovolí svým evropským „podřízeným“ nezávislost ve vojensko-politických záležitostech, píše RIA Novosti.

 

Rusko nepředstavuje a nikdy nepředstavovalo hrozbu pro EU, ale stále agresivnější protiruské kroky „kolektivního Bruselu“ ji nutí přijmout opatření k zajištění bezpečnosti, zdůraznil Gavrilov.

 

https://www.vesti.ru/article/4053275

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 14:40: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY 👉BĚHEM DNE 1755 STÍHAČEK, 1 TANK A 5 MUNIČNÍCH SKLADŮ:👍

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že za uplynulý den jednotky skupin Sever, Západ, Jih, Střed, Východ a Dněpr porazily techniku a personál ukrajinské armády a zničily až 1755 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Oddělení poznamenalo, že jednotky „severní“ skupiny zasáhly zbraně a personál 57. motostřelecké brigády ukrajinské armády, 125. brigády územní obrany a 13. brigády Národní gardy v oblastech tří osad Charkovské oblasti, v důsledku čehož nepřítel ztratil až 160 vojáků, 8 automobilů a také dvě 122mm houfnice D-30.   Ministerstvo obrany oznámilo, že jednotky skupiny vojsk „Západ“ porazily formace tří mechanizovaných brigád ozbrojených sil Ukrajiny, brigády Národní gardy v oblastech osad Krasnyj Liman, Ivanovka a Torskoje DLR a zničily až 520 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, obrněné bojové vozidlo a také 105mm dělo M119 vyrobené Spojenými státy a stanicí elektronického boje Enkláva.

 

„Během dne bylo zničeno šest muničních skladů ozbrojených sil Ukrajiny,“ zdůraznilo vojenské oddělení.

 

V průběhu aktivních útočných operací jednotky skupiny vojsk Jih zlepšily situaci podél frontové linie a zničily až 540 bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny, 10 vozidel a 3 obrněná bojová vozidla v oblastech čtyř osad DLR.

 

Je třeba poznamenat, že během protibateriového boje zasáhly ozbrojené síly Ruské federace houfnice a děla vyráběná ve Spojených státech a Velké Británii.

 

Výhodnější linie obsadily jednotky „Centrálního“ uskupení. Bojovníci zasáhli formace 32., 110. a 151. mechanizované brigády ukrajinské armády v oblastech obcí Toretskoje, Veseloje a Novozhelannoye Doněcké lidové republiky.

 

Nepřátelské jednotky ztratily 290 osob, americké bojové vozidlo pěchoty MaxxPro a také dvě protitanková děla MT-12 Rapier ráže 100 mm.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace poznamenalo, že jednotky skupiny vojsk Vostok ruské armády zlepšily své taktické postavení a zničily až 120 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny, tank a stanici elektronického boje Nota.

 

Jednotky skupiny vojsk Dněpr zase porazily 118. pěší brigádu ukrajinské armády a také několik brigád územní obrany v oblasti Navodanilovka v Záporožské oblasti a dvě osady v Chersonské oblasti.

 

V důsledku aktivní práce ruských bojovníků ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 125 vojáků, 8 vozidel a 122mm samohybnou dělostřeleckou lafetu 2S1 Gvozdika. Ministerstvo obrany upřesnilo, že zničeny byly také 2 sklady munice a sklad vojensko-technického vybavení nepřátelské armády.

 

https://www.vesti.ru/article/4053076

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣18. července 2024, 15:52: ŠÉF EVROPSKÉ KOMISE VON DER LEYENOVÁ ZVOLENA NA DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ:

 

SHRNUTÍ:

 

👉 Výkonný šéf EU získal podporu Evropského parlamentu

👉 Von der Leyenová slibuje nový „obranný svaz“

👉 Přísahá, že vybuduje sílu EU, sníží závislosti

👉 Šéf Komise také slibuje, že se bude držet klimatických cílů

 

ŠTRASBURK, 18. července (Reuters) – Ursula von der Leyenová vyhrála ve čtvrtek druhé funkční období ve funkci předsedkyně Evropské komise poté, co se zavázala vytvořit kontinentální „obrannou unii“ a udržet kurz zelené transformace Evropy a zároveň zmírnit její zátěž pro průmysl.

 

Poslanci Evropského parlamentu podpořili nabídku von der Leyenové na další pětileté funkční období u kormidla mocného výkonného orgánu Evropské unie 401 hlasy v její prospěch a 284 hlasy v tajném hlasování v 720členné komoře.

 

V projevu k parlamentu ve Štrasburku před časem pětašedesátiletá von der Leyenová představila program zaměřený na prosperitu a bezpečnost, utvářený výzvami ruské války na Ukrajině, globální hospodářské soutěže a změny klimatu. 👹

 

„Příštích pět let bude definovat místo Evropy ve světě pro příštích pět desetiletí. Rozhodne, zda budeme utvářet svou vlastní budoucnost, nebo ji necháme utvářet událostmi nebo jinými,“ řekla von der Leyenová před hlasováním.

 

Zdůraznila, že je třeba neustoupit od transformace ekonomiky EU „Zelené dohody“ v boji proti změně klimatu – což je klíčový slib zelených zákonodárců, kteří se připojili k její základní koalici středopravých, středolevých a liberálních skupin a podpořili ji. 👹

 

Poté, co se von der Leyenová zavázala podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak bude potřeba v boji proti Rusku, prohlásila, že v sázce je svoboda Evropy a že musí více investovat do obrany. ((Bez Tebe!!! 👹))

 

Na dotaz po hlasování o možnosti čelit protekcionistické a izolacionistické americké administrativě pod vedením Donalda Trumpa von der Leyenová uvedla, že EU pracuje na „snížení našich závislostí“ bez ohledu na volby jinde.

 

„Budeme úzce spolupracovat s našimi přáteli a spojenci, to je naprosto jasné,“ řekla novinářům. „Ale to zahrnuje i to, že budujeme vlastní sílu. “

 

OBRANA:

 

Von der Leyenová, středopravá bývalá německá ministryně obrany, se zavázala vytvořit „skutečnou Evropskou obrannou unii “ se stěžejními projekty v oblasti letecké a kybernetické obrany. 👹

 

Plán vyvolal kritiku Kremlu, který uvedl, že odráží postoj „militarizace (a) konfrontace“. 👍

 

Von der Leyenová ve svém projevu v Evropském parlamentu odstřelila nedávnou návštěvu maďarského premiéra Viktora Orbána u ruského prezidenta Vladimira Putina v Moskvě jako „misi appeasementu“, čímž si vysloužila široký potlesk zákonodárců.

Obranná politika v Evropě je tradičně doménou národních vlád a NATO.

 

Po ruském útoku na Ukrajinu a uprostřed nejistoty, nakolik se Evropa bude moci spolehnout na Spojené státy, pokud by Trump vyhrál listopadové prezidentské volby v USA, se však Evropská komise snaží prosadit více společných evropských obranných projektů.

 

Von der Leyenová také slíbila klimatické politiky včetně právně závazného cíle EU snížit do roku 2040 emise o 90 % oproti úrovni z roku 1990.

 

Přislíbila nová opatření, která pomohou evropským průmyslovým odvětvím udržet si konkurenceschopnost, zatímco budou investovat do omezování emisí. 👹

 

ZELENÁ PODPORA: 👹

 

Rozhodnutí Zelených  připojit se k neformální alianci stran, která podporuje von der Leyenovou, zajistilo, že její náskok na vítězství byl poměrně pohodlný. K získání většiny v komoře potřebovala 361 hlasů. 👹

 

Její základní koalice má 401 křesel, ale očekávalo se, že někteří její členové budou v tajném hlasování hlasovat proti ní.

 

Von der Leyenová také slíbila přísnější hraniční kontroly EU a silnější policejní spolupráci proti trestné činnosti.

 

To však nestačilo k zajištění podpory pravicové strany Bratři Itálie italské premiérky Giorgii Meloniové, která prohlásila, že hlasovala proti ní.

 

Znovuzvolení Von der Leyenové zajišťuje kontinuitu v klíčové instituci Evropské unie v době vnějších i vnitřních výzev – včetně rostoucí podpory krajně pravicových a euroskeptických politických stran v bloku 27 států.

 

V příštích týdnech navrhne svůj tým komisařů, který bude v průběhu roku čelit individuálním slyšením zákonodárců před závěrečným hlasováním o celé Komisi.👹

 

https://www.reuters.com/world/europe/eu-parliament-decide-second-term-commission-chief-von-der-leyen-2024-07-18/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️18. července 2024, 15:00, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ANGLOSAŠTÍ PÁNI KYJEVA PLÁNOVALI ATENTÁT NA PUTINA:👹

 

Pokus o atentát na Putina naplánovala Ukrajina společně se zahraničními tajnými službami, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Zacharovová podle ní nepochybuje o tom, že atentát na Vladimira Putina, který oznámil šéf hlavního zpravodajského oddělení Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Rusku), byl naplánován za účasti anglosaských pánů ukrajinských úřadů.

 

„Ozbrojené síly Ukrajiny trpí neúspěchem za neúspěchem na cestě k bezprostřední porážce. To samozřejmě znepokojuje Západ, který se ze všech sil snaží zabránit vítězství Ruska. A když nejsou jiné cesty, používá se teror,“ dodala Zacharovová.

 

V souvislosti s porážkami ozbrojených sil Ukrajiny Zacharovová také vyjádřila přesvědčení, že věková hranice pro mobilizaci na Ukrajině bude snížena. Nyní je mu 18 let.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov již dříve v souvislosti s prohlášením o pokusu o atentát na Putina poznamenal, že prezidentova bezpečnost je zajištěna „na správné úrovni“.

 

https://www.vesti.ru/article/4053100

 

 

📌18. července 2024, 15:59: OBJEVILY SE ZÁBĚRY ZNIČENÍ POZOROVACÍCH STANOVIŠŤ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruští vojáci zničili čtyři pozorovací stanoviště s příslušníky Ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Orechovo v zóně NWO.

 

Jak ve čtvrtek informovalo ruské ministerstvo obrany, objekty zasáhli výsadkáři z Novorossijsku, kteří použili útočné drony FPV.

 

„Každý den posádky bezpilotních letounů skenují linii dotyku, a když jsou detekovány nepřátelské síly, ničí cíle. Jednotky pracují ve dne i v noci,“ uvedlo ministerstvo.

 

Je třeba poznamenat, že pro práci ve tmě jsou drony vybaveny speciálními kamerami.

 

Připomeňme, že dříve Ministerstvo obrany Ruské federace ukázalo záběry z porážky 155mm samohybné dělostřelecké lafety M109 „Paladin“ (Paladin) americké výroby v Chersonské oblasti.

 

Samohybné dělo ukrajinské armády explodovalo po přesném zásahu Lancetem, tento okamžik byl zaznamenán pomocí objektivní kontroly.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4053433

 

 

📌18. července 2024, 16:26: ZACHAROVOVÁ VYZVALA K IGNOROVÁNÍ ZELENSKÉHO S MYŠLENKOU ÚČASTI RUSKA NA „MÍROVÉM SUMMITU„:

 

Zelenskyj podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové nemůže Rusko k účasti na konferenci nutit.

 

Zacharovová v komentáři k Zelenského slovům, že Rusko by se mělo zúčastnit nového „mírového summitu“, poznamenala, že Ukrajina nyní není v pozici, kdy by mohla komukoli diktovat podmínky.

 

„Pokud z toho vzejde něco nelidského, co by Rusko mělo udělat, tak to prostě okamžitě ignorujte,“ dodala mluvčí ministerstva zahraničí.

 

Zelenskyj již dříve slíbil, že uspořádá druhý „mírový summit“, kterého by se podle něj měli zúčastnit zástupci Ruska. Ukrajinský prezident zároveň pochyboval o tom, že by Rusko zastupoval Vladimir Putin, protože se údajně bál opustit zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4053438

 

 

📌18. července 2024, 15:15: IZRAEL BOMBARDUJE CENTRÁLNÍ GAZU, TANKY POSTUPUJÍ HLOUBĚJI V RAFÁHU:

 

SHRNUTÍ:

 

👉 Palba úderů v centrální Gaze a městě Gazy zabila 21 lidí

👉 Izrael prý zabil dva vysoce postavené velitele Islámského džihádu

👉 ICRC tvrdí, že její polní nemocnice Rafáh se protáhla do bodu zlomu

 

KÁHIRA/GAZA, 18. července (Reuters) – Izraelské síly bombardovaly historické uprchlické tábory v pásmu Gazy v centru enklávy a ve čtvrtek zasáhly město Gaza na severu, zabily nejméně 21 lidí a tanky se tlačily hlouběji do Rafáhu na jihu, uvedli zdravotníci a obyvatelé.

 

Palba izraelských leteckých úderů si vyžádala 16 obětí ve městě Zawayda, táborech Bureij a Nuseirat a přeplněném městě Deir-Al-Balah, posledním velkém městském centru v Gaze, které nebylo napadeno izraelskými silami, uvedli zdravotníci.

 

Ve městě Gaza na severu zdravotníci uvedli, že při dvou samostatných úderech bylo zabito pět Palestinců.

 

Izraelská armáda v prohlášení uvedla, že její síly zabily dva vysoce postavené velitele Islámského džihádu při dvou leteckých úderech ve městě Gaza, včetně jednoho, který se podle ní zúčastnil útoku 7. října v jižním Izraeli, který vyvolal válku v Gaze.

 

V Rafáhu obyvatelé uvedli, že izraelské tanky postupovaly hlouběji do západní strany města a zaujaly pozice na tamním kopci. Izraelská armáda uvedla, že síly lokalizovaly několik tunelů a zabily několik ozbrojenců.

 

V nemocnici Al-Amal, kterou provozuje Palestinská společnost červeného půlměsíce v Chán Júnisu v jižní Gaze, palestinští zdravotníci exhumovali nejméně 12 těl pohřbených uvnitř zdravotnického zařízení, aby je znovu pohřbili na jiném místě.

 

Záběry agentury Reuters ukázaly, jak zdravotníci vyhrabávají těla z hrobů uvnitř zařízení, balí je do bílých rubášů, než je umístí do vozidel k převozu na nové pohřebiště, zatímco někteří příbuzní přihlíželi, někteří v slzách.

 

Areej Hamouda, matka jednoho z mrtvých, sevřela část písčité země z hrobu svého syna a políbila ji dřív, než zdravotníci tělo exhumovali.

„Oni (Izrael) ho zastřelili a on měl s sebou bochník chleba, o který musel prosit, aby ho sehnal pro dceru, střelili ho do oka a do hlavy – pršelo na něj, byl umytý krví,“ řekl Hamouda s pláčem.

„Ležel tam (ležel) celý den, nebyli schopni s ním pohnout, (pak) ho táhli provazem, když ho přivezli, aby ho sem pohřbili. “

 

PROTAŽENO DO BODU ZLOMU:

 

Boje dotlačily šedesátilůžkovou polní nemocnici Červeného kříže v Rafáhu na pokraj kapacity, uvedl ve čtvrtek Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) v prohlášení.

 

„Opakované hromadné nehody v důsledku neúprosných nepřátelských akcí se protáhly až do bodu zlomu reakční schopnosti naší nemocnice – a všech zdravotnických zařízení v jižní Gaze – pečovat o osoby s život ohrožujícími zraněními,“ řekl William Schomburg, vedoucí subdelegace MVČK v Gaze.

 

Více než milion lidí hledalo v Rafáhu úkryt před boji dále na sever, ale většina se znovu rozprchla od května, kdy Izrael zahájil ofenzívu ve městě a jeho okolí, aby vykořenil brigády militantní skupiny Hamás, která tam operuje.

 

Po více než devíti měsících války jsou palestinští bojovníci vedení Hamásem stále schopni útočit na izraelské síly na zemi a příležitostně odpalovat raketové barikády na Izrael.

Islámský džihád uvedl, že ve čtvrtek vypálil rakety na dvě jihoizraelské komunity a ozbrojené křídlo Hamásu uvedlo, že vypálilo minometné bomby na izraelské síly na jihozápadě Rafáhu. Izraelská armáda se k tomu okamžitě nevyjádřila.

 

Izrael se zavázal vymýtit Hamás poté, co jeho radikálové zabili 1200 lidí a vzali více než 250 rukojmí při útoku ze 7. října, podle izraelských odhadů. Od té doby bylo při odvetné ofenzívě Izraele zabito více než 38 tisíc Palestinců, tvrdí zdravotnické úřady v Gaze.

V úterý Izrael uvedl, že zlikvidoval polovinu vedení vojenského křídla Hamásu a od začátku války zabil nebo zajal asi 14 000 bojovníků. Izrael tvrdí, že v Gaze bylo zabito 326 jeho vojáků.

 

Hamás nezveřejňuje údaje o obětech ve svých řadách a řekl, že Izrael přehání, aby vylíčil „falešné vítězství“.

 

Diplomatické snahy arabských mediátorů zastavit nepřátelství podporované Spojenými státy se zdají být pozastaveny, i když všechny strany tvrdí, že jsou otevřeny dalším rozhovorům, včetně Izraele a Hamásu.

 

 

https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-bombards-central-gaza-tanks-advance-deeper-rafah-2024-07-18/

 

 

📌18. července 2024, Dmitrij Antonov: RUSKO ŘÍKÁ „BUĎME REALISTIČTÍ“ OHLEDNĚ TRUMPOVA PLÁNU UKONČIT UKRAJINSKOU VÁLKU:

 

MOSKVA, 18. července (Reuters) – Rusko ve čtvrtek prohlásilo, že tvrzení Donalda Trumpa, že by mohl rychle ukončit ukrajinskou válku, by mělo být vnímáno realisticky, vzhledem k tomu, že slíbil mírový průlom na Blízkém východě, ale během svého prezidentství ho nedosáhl.

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Moskva zaznamenala prohlášení Trumpa, který v listopadových amerických volbách kandiduje proti prezidentu Joe Bidenovi, a jeho nově nominovaného spolukandidáta J.D. Vance.

 

„Viděli jsme ta prohlášení – Trump řekl, že konflikt vyřeší do 24 hodin, pak Vance řekl, že Čína je pro Spojené státy větší problém než rusko-ukrajinský konflikt,“ řekla Zacharovová novinářům.

 

„Je nutné oddělit předvolební rétoriku od prohlášení vládních činitelů, kterým jsou svěřeny příslušné pravomoci. Pokud budeme mluvit o tom, zda je možné konflikt vyřešit, buďme realističtí. “

 

Zacharovová uvedla, že Trump během svého prezidentství v letech 2017-2021 učinil ambiciózní prohlášení o řešení blízkovýchodního konfliktu.

 

„Připravovali se na ‚dohodu století‘ poměrně dlouho, ale neskončilo to ničím a za Bidena se naopak stala kolosální historická tragédie,“ řekla s odkazem na válku v Gaze.

 

Ruský prezident Vladimir Putin nabídl celou řadu názorů na americké volby. V únoru řekl, že Biden je z pohledu Moskvy lepší volbou, protože je předvídatelnějším politikem „staré školy „. V červnu řekl, že výsledek pro Rusko ani tak příliš nezmění, ale je jasné, že americký soudní systém je používán v politické bitvě proti Trumpovi.

 

Putin řekl, že bere Trumpovy komentáře k ukončení ukrajinské války vážně, ale nezná podrobnosti o tom, co navrhuje.

 

Kreml minulý týden uvedl, že zaznamenal Bidenovy slovní uklouznutí , včetně toho, když na akci ve Washingtonu představil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako „prezidenta Putina“. Uvedla, že vyjádření Bidena, který Putina označil za „vražedného šílence“, byla neuctivá a nepřijatelná.

 

Na svém týdenním brífinku byla Zacharovová tento týden také dotázána na prohlášení Zelenského, že usiluje o to, aby byl v listopadu připraven plán, který by Kyjevu umožnil uspořádat druhý mezinárodní mírový summit. Zelenskij řekl, že Tentokrát by se mělo zapojit Rusko, které nebylo minulý měsíc pozváno na první summit ve Švýcarsku.

 

Putin minulý měsíc prohlásil, že Rusko je ochotno válku ukončit, ale pouze v případě, že se Ukrajina vzdá celých čtyř regionů, o nichž Moskva tvrdí, že je anektovaly. Ukrajina tyto podmínky okamžitě odmítla s tím, že by se rovnaly kapitulaci.

 

https://www.reuters.com/world/europe/russia-says-it-wont-accept-ultimatum-type-invitations-second-ukraine-peace-2024-07-18/

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *