, ,

18.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

18.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NOVÍ UKRAJINŠTÍ REKRUTI ZESMĚŠŇOVÁNI V DOBĚ, KDY SE PŘES 2.750 VĚZŇŮ PŘIPOJÍ K BOJI PROTI RUSKU

 

https://youtu.be/xjufx-HQg9M?si=JRpfPSkfCfdOssxd

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA JADERNÁ DOMINANCE STRAŠÍ JOE BIDENA; SPOJENÉ STÁTY ZVYŠUJÍ „JADERNÉ“ UTRÁCENÍ UPROSTŘED ROSTOUCÍCH OBAV ZE VZNIKU TŘETÍ SVĚTOVÉ VÁLKY

 

https://youtu.be/tjMINXQlmI0?si=CHZzfkWjn677StZz

 

 

 

📌 Michal Shark: HVĚZDY JSOU STÁLE NA SVÝCH MÍSTECH, UŽ TISÍCE LET. JAK JE TO MOŽNÉ?

 

https://www.facebook.com/share/v/JNA4HveCUiA8bozZ/

 

Michal Shark: ŽÁDNÉ ZAKŘIVENÍ NA 991 KM!!! Vyfotil ostrov Kréta z Izraele, vzdálenost 991 km Důkazy mluví jasně: ZEMĚ JE PLOCHÁ original video:

 

https://youtu.be/y1MBHT7X2f4

 

 

📌 VOLNÝbloG, Luboš Volný: POHLEDY DO MINULOSTI:

 

NĚJAKÉ OTÁZKY K ZAMYŠLENÍ!!!

 

1- Co dělá egyptská pyramida na americké dolarové bankovce?

2- Proč 56 zemí podepsalo smlouvu, že se neodváží do Antarktidy?

3- Proč letadla nikdy nelétají nad Antarktidou?

4- Jak NASA „ztratila“ záběry Měsíce, pravděpodobně jeden z nejdůležitějších momentů pro lidstvo?

5- Pokud Neil Armstrong byl první, kdo vkročil na měsíc, kdo držel kameru?

  1. Proč jsme se nikdy nevrátili na měsíc?

7- Pokud se opice vyvinuly v lidi, proč jsou opice stále opice?

8- Jak existuje 95% „odpadkové“ DNA? Kdo rozhodl, že tohle je vlastně „odpad“?

9- Jak vznikly obří, symetrické, detailní, posvátné a geometricky pevné stavby, jako jsou katedrály a parlamentní budovy, vytvořené lidmi, kteří žili v dřevěných chatách, jezdili na koňských kočárech a neměli žádné

10- Jak se tato předluviánská architektura nachází po celém světě?

11- Proč existují obrazy ve staroegyptském umění, které vypadají, že znázorňují „kosmické lodě“?

12- Proč se nacházejí ostatky a obrazy obřích lidských bytostí? A proč jsou obři zmiňováni v několika starověkých spisech kultur od sebe vzdálených, včetně Bible?

13- Proč jsou obrazy hub ve všech starověkém křesťanském umění? A proč se tatínek obléká jako obří houby Amanita Muscaria?

15- Proč staroegyptská umělecká díla představují borovice a je náhodou, že i šišinka vypadá jako borovice?

16- Proč jsou zobrazení draků po celém světě a v různých kulturách, od sebe tisíce let a je to také zmíněno v Bibli?

17- Proč je v hudebním a zábavním průmyslu tolik nestydatě démonické symboliky?

18- Proč se většina videoher točí kolem zabíjení…

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=122117472470314360&set=a.122115638372314360

 

 

📌17. června 2024 19:31: SPOJENÉ STÁTY A VELKÁ BRITÁNIE ZAÚTOČILY NA JEMENSKÝ OSTROV:

 

Jemenský ostrov Kamaran, který je pod kontrolou hnutí Ansar Alláh, byl napaden koaličními silami.

 

Spojené státy a Velká Británie zahájily nejméně čtyři údery na cíle Hútíů umístěné na ostrově v Rudém moři. O možných obětech a zraněných zatím nejsou žádné informace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že jemenští rebelové zahájili útoky balistickými raketami na americký torpédoborec a dvě obchodní plavidla v Rudém a Arabském moři.

 

https://www.vesti.ru/article/4003836

 

 

📌17. června 2024 20:27: NĚMECKÝ HISTORICKÝ INSTITUT V MOSKVĚ JE POVAŽOVÁN ZA NEŽÁDOUCÍ ORGANIZACI:

 

Ministerstvo spravedlnosti Ruské federace zařadilo „Německý historický institut v Moskvě“ (Deutsches Historisches Institut Moskau) na seznam zahraničních a mezinárodních nevládních organizací, jejichž činnost v Rusku je považována za nežádoucí. Informoval o tom web katedry.

 

O uznání činnosti německé organizace jako nežádoucí na území Ruska již dříve rozhodla generální prokuratura.

 

Německý historický institut v Moskvě, založený v roce 2005, se zabýval rozvojem vědecké spolupráce mezi historiky z Ruské federace a Německa. Po zahájení speciální operace organizace pozastavila svou činnost.

 

Dne 14. června Generální prokuratura uznala aktivity finské nevládní organizace Mezinárodní ruský rozhlas a televize, jakož i americké a kanadské struktury Ministerstva médií Velké komise, které jsou k ní přidruženy, za nežádoucí v Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/4003820

 

 

📌17. června 2024 19:02: RHEINMETALL PLÁNUJE NA UKRAJINĚ VYTVOŘIT HYBRID TANKU LEOPARD A PROTIVZDUŠNÉ OBRANY SKYRANGER:

 

Německý koncern Rheinmetall hodlá na Ukrajině otevřít nové dílny, kde bude vyrábět samohybná protiletadlová děla na bázi systémů protivzdušné obrany Skyranger a tanků Leopard 1. Oznámil to vedoucí oddělení pozemních systémů společnosti Björn Bernhard během návštěvy nové továrny na západní Ukrajině.

 

„Stále zbývá mnoho tanků Leopard 1, na jejichž podvozek bychom mohli nainstalovat věž Skyranger s automatickým kanónem ráže 35 mm,“ citoval Bernharda deník Bild am Sonntag.

 

Poznamenal také, že koncern hodlá v těchto dílnách vyrábět další typy zbraní a také postavit muniční závod.

 

Nyní podnik, který se nachází na západní Ukrajině, opravuje především německá bojová vozidla pěchoty Marder a tanky Leopard 1. Existují plány na zahájení oprav Leoparda 2 a dalších tanků dodávaných kyjevskému režimu západními zeměmi, uvedl šéf oddělení.                    Ministr pro strategický průmysl Ukrajiny Oleksandr Kamyšin již dříve uvedl, že v zemi začal fungovat první společný výrobní závod Ukroboronpromu a německého koncernu Rheinmetall.

 

https://www.vesti.ru/article/4003758

 

 

 

📌17. června 2024 20:01, Zacharovová: SUMMIT O UKRAJINĚ VE ŠVÝCARSKU SE UKÁZAL BÝT NAPROSTÝM FIASKEM:

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že Moskva považuje „mírový summit“ v Bürgenstocku, který se konal 15. a 16. června, za naprostý neúspěch.

Kyjev se snaží prezentovat konferenci ve Švýcarsku jako událost „téměř v univerzálním měřítku“, poznamenává Zacharovová. Zároveň se však většina pozvaných zemí a organizací „odmítla zapojit do politické turistiky“.

 

„Sázka na maximální zapojení zemí globálního Jihu nefungovala. Mnozí z nich navzdory vydírání, otevřeným hrozbám a podvodným schématům prokázali odolnost, nepodlehli tvrdému tlaku a ignorovali vytrvalé přesvědčování, aby odešli do Alp,“ uvedla Zacharovová.

 

Důvodem tak výrazného selhání je podle zástupce ministerstva zahraničí skutečnost, že ani Kyjev, ani vlastníci, kteří za ním stojí, se zpočátku nehodlali zapojit do konstruktivního hledání způsobů, jak konflikt vyřešit mírovou cestou.

 

Západ potřebuje další konfrontaci, eskalaci a stupňování nepřátelských akcí, aby mohl i nadále vydělávat kolosální peníze na vojenských zakázkách, poznamenává Zacharovová. A pro jejich lokaje z Ukrajiny je prodlužování konfliktu příslibem politických výhod, které jim umožní zůstat u moci a naplnit si kapsy, i když v menších objemech.

 

https://www.vesti.ru/article/4003783

 

 

📌17. června 2024 17:33: UŠAKOV ODHALIL PODROBNOSTI O NADCHÁZEJÍCÍ NÁVŠTĚVĚ PUTINA V KLDR:

 

Ruský prezident Vladimir Putin bude během své návštěvy Pchjongjangu diskutovat se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem o „nejdůležitějších“ a „nejcitlivějších“ otázkách, očekává se jak jednání mezi delegacemi v rozšířeném formátu, tak neformální komunikace mezi vůdci.

 

Putin navštíví Severní Koreu ve dnech 18. a 19. června.

 

Podle poradce prezidenta Ruské federace Jurije Ušakova je program návštěvy „velmi bohatý“.

 

Hodně času bude podle něj věnováno neformální komunikaci mezi lídry tete-a-tete, kde se budou diskutovat o „nejdůležitějších a nejcitlivějších otázkách“. Pokud to bude nutné, někteří členové delegací se zapojí do jednání mezi oběma vůdci, řekl Ušakov.

Ruskou delegaci budou tvořit vicepremiéři Alexandr Novak a Denis Manturov, ministr zahraničí Sergej Lavrov, ministr obrany Andrej Bělousov, ministr přírodních zdrojů Alexandr Kozlov, ministr dopravy Roman Starovoit a ministr zdravotnictví Michail Muraško.

 

V delegaci jsou také náměstek ministra obrany Alexej Krivoručko, šéf Roskosmosu Jurij Borisov, šéf Ruských železnic Oleg Bělozerov a šéf Primorje Oleg Kožemjako, píše Interfax.

 

V předvečer návštěvy prezidentův asistent hovořil o vděčnosti Moskvy Pchjongjangu za podporu NWO, uznání nezávislosti DLR, LLR, výsledky referend v nových regionech a pochopení skutečných příčin ukrajinské krize.

 

https://www.vesti.ru/article/4003620

 

 

📌17. června 2024 18:23: RUSKO ODSTUPUJE OD SPORU O LET MH17 S NIZOZEMSKEM A AUSTRÁLIÍ:

 

Rusko se neplánuje nadále účastnit sporu s Austrálií a Nizozemskem kvůli havárii malajsijského Boeingu MH17. Informovalo o tom ruské ministerstvo zahraničních věcí.

 

!Rusko je i nadále odhodláno dodržovat rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 2166 (2014) a zjistit skutečné příčiny havárie letadla MH17 a je otevřeno příslušné práci,“ uvedlo ruské ministerstvo zahraničí v prohlášení. „V Radě ICAO nechť se nyní Západ a jejich satelity vypořádají mezi sebou.“

 

„Přestáváme se podílet na této frašce. Rusko neuznává pravomoc Rady posuzovat vycpání Austrálie a Nizozemska, stejně jako jakákoli rozhodnutí, která v souvislosti s nimi učiní,“ uzavírá ministerstvo v prohlášení.

 

Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že ve věci neúčasti Ruska na katastrofě v roce 2014 poskytlo před několika lety ICAO rozsáhlou a přesvědčivou důkazní základnu faktické a právní povahy. Tyto důkazy byly sdíleny se všemi státy, které jsou členy Rady.

 

https://www.vesti.ru/article/4003697

 

 

 

📌18. června 2024 0:17, PUTIN: SPOJENÉ STÁTY A JEJICH SATELITY SE SNAŽÍ ZASADIT RUSKU STRATEGICKOU PORÁŽKU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin v článku pro severokorejské noviny Rodong Sinmun vysvětlil, koho Spojené státy považují za hrozbu pro svou dominanci ve světě.

„Spojené státy se ze všech sil snaží vnutit světu takzvaný řád založený na pravidlech, který ve skutečnosti není ničím jiným než globální neokoloniální diktaturou založenou na dvojím metru,“ píše Vladimir Putin.

 

A země, které s tímto přístupem nesouhlasí a prosazují nezávislou politiku, čelí stále tvrdšímu tlaku ze strany Američanů. Úřady Spojených států považují takovou přirozenou a legitimní touhu po autonomii a nezávislosti za hrozbu pro svou nadvládu ve světě.

 

Nezávisle na tom se Vladimir Putin zabýval vztahem mezi Ruskem a Spojenými státy.

 

„Spojené státy a jejich satelity otevřeně prohlašují, že jejich cílem je způsobit Rusku strategickou porážku. Dělají vše pro to, aby protáhli a rozdmýchali konflikt na Ukrajině s větší silou, který sami vyprovokovali podporou a organizací ozbrojeného státního převratu v Kyjevě v roce 2014 a poté války v Donbasu,“ řekl ruský vůdce.

 

Upozornil na opakované pokusy ruské strany o mírové řešení konfliktu, které však byly opakovaně odmítnuty.

 

„Rusko bylo a bude otevřeno rovnocennému dialogu o všech nejobtížnějších otázkách,“ zdůraznil Putin.

 

Odpůrci Ruska v ukrajinském konfliktu, pokračuje ruský prezident, se zároveň snaží vyčerpat ruskou ekonomiku novými sankcemi, vyvolat nárůst společensko-politického napětí v zemi.

 

„Ale bez ohledu na to, jak moc se snažili, všechny jejich pokusy zadržovat a izolovat Rusko selhaly. Pokračujeme v sebevědomém budování našeho ekonomického potenciálu, rozvoji průmyslu, technologií, infrastruktury, vědy, vzdělávání, kultury,“ uzavřel Vladimir Putin.

 

Vladimir Putin již dříve přirovnal americké úřady k anglickým ludditům z první čtvrtiny 19. století, kteří rozbili zařízení, na kterém pracovali.

 

https://www.vesti.ru/article/4004052

 

 

📌18. června 2024 1:04: STOLTENBERG OZNÁMIL BEZPRECEDENTNÍ ZVÝŠENÍ VÝDAJŮ NA OBRANU V EVROPĚ A KANADĚ:

 

Vojenské výdaje zemí Severoatlantické aliance se v roce 2024 zvýší o 18 %, uvedl Jens Stoltenberg.

 

Většina zemí NATO zvýšila své vojenské výdaje na 2 % HDP v roce 2024. Řekl to generální tajemník aliance Jens Stoltenberg na setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem.

 

„Dnes můžeme oznámit nové údaje o výdajích na obranu, které ukazují, že evropské země a Kanada zvýšily výdaje o 18 %, což je největší nárůst za poslední desetiletí,“ řekl.

 

Podle něj bude do konce letošního roku pouze 23 spojenců vynakládat na obranu 2 % HDP nebo více, uvádí RIA Novosti.

 

Stoltenberg již dříve uvedl, že letos evropští spojenci investují do obrany nejméně 380 miliard dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4004015

 

 

📌18. června 2024 0:27, PUTIN: RUSKO VYVINE MECHANISMY UROVNÁNÍ S KLDR, KTERÉ NEJSOU KONTROLOVÁNY ZÁPADEM:

 

Rusko a Severní Korea budou společně vzdorovat nelegitimním restrikcím ze strany Západu, řekl ruský prezident.

 

Moskva a Pchjongjang jsou připraveny na úzkou spolupráci, aby se mezinárodní vztahy staly demokratičtějšími a stabilnějšími. Ruský prezident Vladimir Putin to uvedl ve svém článku pro severokorejské noviny Rodong Sinmun, text byl zveřejněn na webu Kremlu.

 

„Vyvineme alternativní mechanismy obchodu a vzájemného urovnání, které nejsou kontrolovány Západem, a společně odoláme nelegitimním jednostranným omezením. A zároveň vybudovat architekturu rovné a nedělitelné bezpečnosti v Eurasii,“ zdůraznil ruský vůdce.

 

Zvláštní pozornost budou podle něj strany věnovat i kontaktům v humanitární oblasti. „V plánu je zintenzivnit akademickou mobilitu mezi ruskými a korejskými univerzitami. Dále zvýšit vzájemné turistické cesty, kulturní, vzdělávací, mládežnické a sportovní výměny,“ řekl Putin.

 

Ruský vůdce vyjádřil přesvědčení, že díky společnému úsilí Ruské federace a KLDR bude možné posunout spolupráci na ještě vyšší úroveň, což přispěje k posílení suverenity a zlepšení blahobytu občanů obou států.

 

Na pozvání severokorejského prezidenta Kim Čong-una uskuteční Vladimir Putin ve dnech 18. a 19. června přátelskou státní návštěvu země. Podle poradce prezidenta Ruské federace Jurije Ušakova je program „velmi intenzivní“. Hodně času bude věnováno neformální komunikaci mezi lídry, budou diskutovat o „nejdůležitějších a nejcitlivějších otázkách“.

 

https://www.vesti.ru/article/4004035

 

 

📌18. června 2024 2:11: VEDOUCÍ PŘEDSTAVITELÉ EU NEDOSÁHLI DOHODY O OPĚTOVNÉM JMENOVÁNÍ URSULY VON DER LEYENOVÉ:

 

Hlavy států a předsedové vlád Evropské unie dosud nerozhodli o kandidátovi na předsedu Evropské komise.

 

Evropští lídři nedosáhli dohody o opětovném jmenování Ursuly von der Leyenové předsedkyní Evropské komise. Oznámil to předseda Evropské rady Charles Michel po neformálním zasedání hlav států a předsedů vlád EU.

 

„Dnes není žádná dohoda,“ řekl.

 

Michel zároveň poznamenal, že lídři naslouchali Ursule von der Leyenové, která se „podělila o své myšlenky o budoucnosti Evropské unie“.

 

Upřesnil také, že rozhodnutí o kandidatuře šéfů Evropské komise, Evropské rady a zahraničněpolitické služby EU padne do konce měsíce, píše TASS. Summit EU se bude konat v Bruselu ve dnech 27. a 28. června.

 

Ursula von der Leyenová vyjádřila důvěru ve své znovuzvolení do čela Evropské komise po vítězství své strany ve volbách do Evropského parlamentu.

 

https://www.vesti.ru/article/4004017

 

 

📌18. června 2024 3:57: NÁDRŽE S ROPNÝMI PRODUKTY ZAČALY HOŘET V AZOVU V DŮSLEDKU ÚTOKU BEZPILOTNÍHO LETOUNU:

 

Gubernátor Rostovské oblasti informoval o důsledcích útoku UAV.

 

„V Azovu v důsledku útoku bezpilotního letounu začaly hořet tanky s ropnými produkty. Podle předběžných údajů nejsou žádné oběti,“ napsal gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že jednotka ministerstva pro mimořádné situace organizovala hašení požárů.

 

Dříve zůstala řada osad v Rostovské oblastipo útoku UAV bez elektřiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4004087

 

 

📌18. června 2024 0:46: VLADIMIR PUTIN OZNAČIL AMERICKÉ POŽADAVKY VŮČI KLDR ZA NEPŘIJATELNÉ:

 

Washington, který odmítá realizovat dříve dosažené dohody, neustále klade na Pchjongjang stále tvrdší požadavky. Uvedl to prezident Ruské federace.

Spojené státy neustále předkládají KLDR záměrně nepřijatelné požadavky, ačkoli Pchjongjang nabídl, že neshody vyřeší. Upozornil na to ruský prezident Vladimir Putin ve svém článku pro severokorejské noviny Rodong Sinmun.

 

„Vedení země v čele se soudruhem Kim Čong-unem opakovaně vyjádřilo přání vyřešit všechny existující neshody mírovou cestou. Nicméně Washington, který odmítá realizovat dříve dosažené dohody, neustále předkládá nové, stále tvrdší a vědomě nepřijatelné požadavky,“ napsal Putin.

 

Poznamenal, že navzdory mnohaletému ekonomickému tlaku, provokacím, vydírání a vojenským hrozbám ze strany Spojených států Severní Korea nadále účinně hájí své zájmy a dosahuje obrovských výsledků při posilování obranné a technologické, vědecké a průmyslové síly země.

 

„Rusko vždy podporovalo a bude i nadále podporovat KLDR a hrdinný korejský lid v jeho konfrontaci se zákeřným, nebezpečným a agresivním nepřítelem, v jeho boji za nezávislost, identitu, právo zvolit si cestu vlastního rozvoje,“ zdůraznil ruský prezident.

 

Na pozvání severokorejského prezidenta Kim Čong-una uskuteční Vladimir Putin ve dnech 18. a 19. června přátelskou státní návštěvu země. Podle poradce prezidenta Ruské federace Jurije Ušakova byl připraven „velmi bohatý“ program. Hodně času bude věnováno neformální komunikaci mezi lídry, budou diskutovat o „nejdůležitějších a nejcitlivějších otázkách“.

 

https://www.vesti.ru/article/4004053

 

 

📌 17.6.2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: ŽILI JSME VE LŽI: VYPOČETLI, ŽE DOBÍJENÍ ELEKTROMOBILU JE DRAŽŠÍ NEŽ TANKOVÁNÍ BENZÍNU/NAFTY. O TOLIK?!

 

Když se pedantští a přesní Němci pustí do exaktního průzkumu, vyjdou jim většinou exaktní a přesná čísla. Ta, která jim vyšla při srovnání benzínového Golfu a elektrického ID.3, však koncern nepotěší.

 

Naděje Volkswagenu, jak se nový ID.3 (resp. kdysi nový) stane „novým Golfem“ a absolutním bestsellerem v nabídce elektromobilů, jak přenese hladce a plynule Volkswagen do nové, skvělé, elektrické éry a vše bude jen a pouze zalité sluncem, vzaly velmi rychle za své. Stal se totiž naprostý opak, z ID.3 je tak trochu noční můra Volkswagenu a ukázkový příklad toho, jak byla (a stále je) celá ta problematika absolutně nepochopena. A teď ještě něco dalšího „vyšťourali“ ti otravní novináři. Pojďme se na to podívat společně.

 

NEEXISTUJE JEDINÝ DŮVOD, PROČ DÁT PŘEDNOST ID.3 PŘED GOLFEM

 

Jak totiž uvádí německý Auto Bild ve svém článku, výhodnost nákupu ID.3 proti srovnatelnému Golfu 1,5 TSI nejen, že je mizivá, ona totiž není žádná. Neexistuje. Pokud se totiž alespoň na chvíli vcítíte do situace těch, kdož stojí před nákupem nového kompaktu, rádi by (z jakýchkoli) důvodů zůstali věrni koncernu a rozhodují se mezi „klasikou“ na benzín v podobě Golfu VIII s motorem 1,5 TSI a „budoucností“ v podobě ID.3, pravděpodobně neobjevíte jediný důvod, proč zvolit auto s bateriemi a elektromotorem.

Což je popravdě zvláštní. Jakkoli tomu plně věřím, a níže uvedená „tvrdá data“ v tabulce to jen dokládají, stejně bych předpokládal, že někdo u VW bude takto uvažovat také. A pokud mu vyjde, že Golf dnes (červen 2024) vychází ve všech směrech jako lepší obchod, tak bych se nad tím minimálně zamyslel. Pokud tedy opravdu neustále opakuji jako gramofonová deska, že budoucnost je pouze elektrická. V tom případě ale zřejmě existují dvě budoucnosti.

 

DVĚ VERZE BUDOUCNOSTI DLE VOLKSWAGENU?

 

Ta první, kterou žije každý z nás, kde jsou v každém účtování dvě strany má dáti – dal a kde se počítají náklady a výnosy, zisky a ztráty. V této budoucnosti neumí (s nejlepší podporou jedné z největších automobilek světa!) uspět její „vymodlené dítě“ natolik, aby porazilo (v posledních generacích stále a stále chudší) klasický hatchback střední třídy. Osazený obyčejným, zážehovým motorem o objemu 1,5 litru, postaveným již v milionech kopií. Není to k zamyšlení?

 

Protože v té druhé budoucnosti musíte toto všechno překonat a zkrátka položit na oltář ekologického smýšlení, Green Dealu a budoucnosti našich dětí. Jinak si to neumím vysvětlit. Jenže, i to má své „ale“. Pokud současně míníte nabíjet na veřejných nabíječkách připojených do standardní sítě a energetický mix vaší země je z větší části postaven na uhlí a dalších fosilních palivech (ČR stejně jako Německo), pak „tankujete“ fosilní paliva. A v množství, které umí velmi citelně „smáznout“ veškeré výhody vašeho elektromobilu.

 

CO SE STANE S BATERIÍ PO 8 LETECH ZÁRUKY?

 

A ještě něco. Pohonem vašeho nového elektromobilu je baterie, na kterou vám Volkswagen dá 8 let záruky. Jakkoli to zní jako výhodný obchod, přemýšlejte prosím o kus dále, než je horizont vašeho leasingu. Za 4 roky to auto například prodáte, k masivní ztrátě ceny se ještě dostanu. Koupí ho někdo jiný, s „plánem“ také na čtyři roky. A co pak? Odkoupí ho VW za „zůstatkovou cenu“? Obávám se, že nikoli. A to hlavní? Co bude s tou baterií? Kolik bude stát její recyklace/ekologická likvidace? Mnoho neznámých, žádné odpovědi.

 

Mnozí mohou namítnout, že budou dobíjet doma, zatímco „benzinku“ doma mít nemohou. Pochopitelně, i to je možné. Je možné mít doma fotovoltaiku a dobíjet přes wall box. Bude to však velmi pomalé, a pokud se rozhodnete pro delší trasu, placenému dobíjení se tak jako tak nevyhnete. A pokud nemáte vlastní fotovoltaiku, domek s garáží a wall boxem, celý tento konstrukt padá. Dobíjení z klasické zásuvky je totiž tak pomalé, že jej v praktickém životě nejde příliš použít.

 

TAK MASIVNÍ ZTRÁTU CENY NIC NEOSPRAVEDLNÍ

 

Jinými slovy. Neexistuje jasná, komparativní výhoda, kterou by ID.3 mohlo použít proti svému obyčejnému, „plebejskému“ sourozenci. Masivní ztráta ceny hned první rok celé toto srovnání jen potvrzuje. Zatímco Golf přijde na své ceně maximálně o 15 % a bude klesat už jen pomaleji, ID.3 odepisuje po prvním roce hned 30 % ceny. Což je, čistě pro ilustraci, něco přes 400 tisíc korun. Za to je pomalu základní verze VW Polo v akční nabídce. Absurdní.

 

FINANČNÍ ŘEDITEL VW DÁ TŘETINU PENĚZ NA SPALOVACÍ MOTORY. KONEČNĚ

 

Možná i proto se poslední dny u VW „pohnuly ledy“. Třetinu ze 180 miliard euro, původně určených na rozvoj elektromobilů, totiž firma přesune na rozvoj spalovacích motorů. Tento podíl bude „stále přidělen na udržení konkurenceschopnosti našich spalovacích vozů,“ řekl minulý měsíc finanční ředitel a COO VW Group Arno Antlitz na akci agentury Reuters v Mnichově. „Budoucnost je elektrická, ale minulost nekončí,“ řekl Antlitz. „Je to třetina a zůstane to třetina.“

 

Když se podíváme na čerstvá data o prodejích elektromobilů a vidíme ty dramatické poklesy (největší u ID.3, ano, vidíte dobře), dokážeme ta slova pochopit. Co bude dál? Nechme se překvapit. My vás budeme, ostatně jako vždy, obratem informovat o všem důležitém, co se v automobilovém průmyslu (nejen) Evropy odehrává. Zůstaňte s námi.

 

https://volnyblog.news/zili-jsme-ve-lzi-vypocetli-ze-dobijeni-elektromobilu-je-drazsi-nez-tankovani-benzinu-nafty-o-tolik/

 

 

📌 17.6.2024, AGRÁRNÍ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY:

 

AK ČR – Agrární komora České republiky

Agrární komora České republiky (AK ČR) byla zřízena zákonem  č. 301/1992 Sb. České národní rady o Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky. Sdružuje většinu podnikatelů v zemědělství, lesnictví a potravinářství, prosazuje a obhajuje zájmy svých členů, kterým poskytuje poradenství a informační služby na celém území ČR. Komora svojí každodenní činností již od roku 1993 pomáhá zachovat tradiční kvalitu českého zemědělství. AK ČR svým jednáním pomáhá rozvoji zemědělství a venkova České republiky.

 

Dovoz drůbežího masa z Ukrajiny je stále spojen s problémy. Během května byly ve vzorcích dovezeného kuřecího masa nalezeny stopy salmonely. Prodávaly se v MAKRO ČR a TESKO ČESKO. Opět se potvrzuje, že maso z Ukrajiny je dlouhodobě závadné. Škoda, že supermarkety upřednostňují laciné dovozy a nehledí na kvalitu masa, které prodávají!!!

 

https://t.me/to_je_nas_svet/27120

https://www.akcr.cz/

 

 

 

📌17.6.2024 12:15, Aktualizováno 16:54, Oldřich Danda, Kristýna Šopfová, Petr Marek:

PŘI VÝBUCHU MUNICE V LIBAVÉ ZAHYNUL VOJÁK. DALŠÍCH OSM LIDÍ JE ZRANĚNÝCH:

 

Vážná nehoda se v pondělí dopoledne stala ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá, kde vybuchla zatím blíže neurčená munice, uvedla armáda. Při explozi přišel jeden voják o život, dalších osm lidí bylo zraněno. Na místě zasahovaly vrtulníky záchranné služby. Událost řeší Vojenská policie.

 

„Na místě bylo zraněno sedm vojáků z povolání a jeden občanský zaměstnanec. Jeden voják na místě bohužel zemřel. Všichni byli příslušníky Centra zabezpečení munice Týniště nad Orlicí,“ uvedlo ministerstvo obrany.

 

Podle obrany k incidentu došlo krátce po jedenácté hodině dopolední. „Došlo k výbuchu zatím nespecifikované munice ve Výcvikovém prostoru Libavá, konkrétně v prostoru trhací jámy Čermná. Munice vybuchla během plánovaného výcviku pyrotechniků,“ dodala obrana. Blízcí zraněných a zemřelého vojáka byli o nešťastné události vyrozuměni.

 

Na místo letí ministryně obrany Jana Černochová. „Mířím na místo výbuchu, abych se bezprostředně seznámila s jeho následky a poděkovala všem složkám za profesionální zásah,“ uvedla Černochová.

 

STAV ZRANĚNÝCH NENÍ JASNÝ

 

„Na místě máme hlášeno devět zraněných. Čtyři z toho jsou transportováni k nám do FN Olomouc, čtyři do Vojenské nemocnice Olomouc, jeden byl ošetřen na místě. Z těch čtyř jsou dva již u nás, protože byli transportováni letecky. Nelze se v tuto chvíli ale vyjádřit k jejich stavu,“ řekl Novinkám mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

 

Mluvčí kolem 14. hodiny upřesnil, že dva zranění, kteří mířili k nim, byli nakonec převezeni také do vojenské nemocnice. Dva vojáci, kteří již jsou ve fakultní nemocnici, mají středně těžká zranění.

 

„Jsou hospitalizováni na naší traumatologické klinice a mimo bezprostřední ohrožení života. S ohledem na jejich blízké a po dohodě s Armádou ČR nebudeme v tuto chvíli poskytovat další bližší informace k jejich stavu,“ doplnil odpoledne Fritscher.

 

„Máme tam dvě posádky, na místě je i letecká záchranná služba z jiného kraje. Víc informací nemůžeme poskytnout, vše je v gesci armády,“ upřesnila pro Novinky mluvčí krajských záchranářů Lucie Mikisková na dotaz, kolik je na místě zraněných a jaká zranění utrpěli.

 

„Vyšetřuje to Vojenská policie. Jsou tam dva vrtulníky záchranné služby, které poskytují pomoc zraněným,“ poskytla stručné vyjádření pro Novinky mluvčí armády Magdalena Dvořáková.

 

„Převzali jsme si místo události a zahájili úkony v trestním řízení,“ řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí Vojenské policie Kateřina Mlýnková. Podrobnější informace podle ní poskytne výhradně Armáda ČR.

 

OKOLNÍ OBCE NIKDO NEINFORMOVAL!!!

 

V obcích okolo vojenského prostoru nic mimořádného nezaznamenali. „Celý den jsem v lese a nezaregistroval jsem nic neobvyklého. Žádné výbuchy, žádné houkání sirén ani vrtulníky. Z armády nás ani nikdo neinformoval, že by se něco stalo. Je to ale čerstvé. Pokud tak učiní, bude to podle mého trvat delší dobu,“ řekl Novinkám místostarosta Města Libavá Petr Novák.

 

V podobném duchu hovořil i starosta Mrskles Jakub Dostalík. „Doneslo se k nám, že se něco ve vojenském prostoru stalo. Nic o tom ovšem nevíme. Nikdo nás neinformoval. Ani jsme nic, co by se vymykalo z běžného rámce, neslyšeli, ač mám otevřená okna. Viděl jsem jen projíždět obcí sanitky a republikovou policii,“ řekl Novinkám Dostalík.

 

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Před deseti lety zasahovaly bezpečnostní složky i armáda u výbuchu muničních skladů ve Vrběticích. Při explozi prvního skladu v říjnu 2014 zemřeli dva lidé, druhý sklad vybuchl o dva měsíce později. Až v roce 2021 se ukázalo, že jsou do incidentu zřejmě zapojeni příslušníci ruské vojenské tajné služby GRU – Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin.

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vybuch-v-libave-40476670

 

Ministryně obrany Jana Černochová vyloučila, že by výbuch na Libavé byl způsoben sabotáží nebo jinou činností ze strany cizí moci.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/27128

 

 

📌🇺🇸 AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ NEPOVAŽUJE PŘEVOD VÝNOSŮ Z RUSKÝCH AKTIV NA UKRAJINU ZA KRÁDEŽ.

 

„Nemá smysl to nazývat krádeží. Ruská aktiva zůstávají v této instituci (na mezinárodní platformě Euroclear v Belgii). Byla zmrazena. Investice, které Rusko mělo, již dosáhly své splatnosti. Takže ruské prostředky leží ve formě hotovosti,“ uvedla americká ministryně financí Janet Yellenová.

https://t.me/to_je_nas_svet/27123

 

 

📌💥PUTIN SE VYSMÍVÁ ZÁPADU, KDYŽ RUSKO USILUJE O ÚZKÉ VZTAHY SE SEVERNÍ KOREOU – BBC O NÁVŠTĚVĚ RUSKÉHO PREZIDENTA.

 

Během své návštěvy Severní Koreje může Putin svým kritikům právě demonstrovat, že může – a bude – dělat, co chce: najít obchvat pro západní sankce uvalené na jeho zemi, přesvědčit ostatní, aby sankce porušili a prodali Rusku zbraně, a navázat nové vztahy se zeměmi po celém světě navzdory SVO.

 

Od té doby, co prezident Putin rozmístil vojska na sousední Ukrajině, hlásá myšlenku, že nadvláda Západu přichází vniveč, a vychovává si ty, kteří s ním souhlasí nebo jsou této filozofii alespoň otevření. Rusko se usilovně snaží ukázat, že má po celém světě mnoho přátel, kteří s ním zpívají stejnou píseň. Z Asie, Latinské Ameriky, Afriky – všichni, kdo jsou rozčarováni ze způsobů světa vedeného USA, jsou vítáni.

https://t.me/to_je_nas_svet/27124

 

 

📌♨️ „V LETOŠNÍM ROCE SE NÁM PODAŘÍ OBSTARAT A NEPŘETRŽITĚ DODÁVAT POMĚRNĚ VELKÉ MNOŽSTVÍ MUNICE DODÁVANÉ ČESKOU REPUBLIKOU RŮZNÝMI KANÁLY.

V tuto chvíli dorazilo na Ukrajinu více než milion granátů,“ řekl Lipavský 14. června v rozhovoru pro list Kommersant.

https://t.me/to_je_nas_svet/27125

 

 

📌⚽️RUMUNŠTÍ FOTBALOVÍ FANOUŠCI SKANDOVALI „PUTIN!“ BĚHEM ZÁPASU EURO 2024 PROTI UKRAJINĚ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27126

 

 

📌🤡NATO MÁ OD ZAČÁTKU KONFLIKTU DVA CÍLE: POMOCI UKRAJINĚ A ZABRÁNIT ESKALACI KONFLIKTU – STOLTENBERG

„Jsme obranná aliance, takže na Ukrajinu neposíláme své vojáky,“ řekl generální tajemník NATO

https://t.me/to_je_nas_svet/27127

 

 

📌🇷🇺 „MOSKVA POVAŽUJE SUMMIT O UKRAJINĚ VE ŠVÝCARSKU ZA NEÚSPĚŠNÝ. Západ a Kyjev musí pochopit bezalternativnost ruského plánu mírového urovnání,“ uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

https://t.me/to_je_nas_svet/27129

 

 

📌🤡 DUDA: VZHLEDEM K TOMU, ŽE PUTIN CHCE, ABY NA UKRAJINĚ MASOVĚ UMÍRALI RUŠTÍ VOJÁCI, JE TŘEBA UDĚLAT VŠE PRO TO, ABY SE JEHO OČEKÁVÁNÍ NAPLNILA.

To znamená, aby bylo Rusko na Ukrajině poraženo. Aby Rusové zabíjením svých vojáků konečně donutili lidi povstat a říct, že se nebudou podílet na agresivní, brutální válce.

https://t.me/to_je_nas_svet/27130

 

 

📌💥 Times: ZÁPAD SE OBÁVÁ ODVETNÉ KONFISKACE SVÉHO MAJETKU ZE STRANY RUSKA

https://t.me/to_je_nas_svet/27131

 

 

📌📢🔝🔝🔝LEKÁR, KTERÝ SE STARAL O RÓBERTA FICA: „TAKÝCH PŘÍJEMNÝCH PACIENTOV MÁME MÁLO.“

Lekár a prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Jozef Valky: „Neprekvapilo ma, že sa premiér zotavuje tak rýchlo. Zavážilo, že sám chcel a bojoval.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27132

 

 

📌🤡 „NAŠIM JEDNOTKÁM SE DAŘÍ POSTUPNĚ VYTLAČOVAT OKUPANTY Z CHARKOVSKÉ OBLASTI“ –  Zelenskyj, který je na dovolené ve švýcarském letovisku Bürgenstock, vypráví Ukrajincům pohádky. ((Chronický lhář, tak jako všichni jejich poskoci!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27133

 

 

📌☝️ VZÁCNÉ ARCHIVNÍ ZÁBĚRY: STÁTNÍ NÁVŠTĚVA VLADIMIRA PUTINA V SEVERNÍ KOREJI V ROCE 2000

ZÍTRA RUSKÝ PREZIDENT PODRUHÉ NAVŠTÍVÍ KLDR.

První návštěva proběhla takto: Korejská centrální tisková agentura pak napsala, že „vyslance dobré vůle ruského lidu“ uvítaly statisíce obyvatel Pchjongjangu. Podívejte se, jak se Kim Čong Il, tehdejší vůdce země a otec současného vůdce Kim Čong-una, před 24 lety setkal s ruským prezidentem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27134

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 18.06.2024“:

➡️☭☆ ❗️Dva devatenáctiletí bastardi z Tomské oblasti natočili, jak brutálně zbili a zesměšnili invalidního veterána afghánské války.

Hned nato ale zmetka čekal nečekaný zvrat, který skončil velmi smutně.

Podívejte se na celé video 👇

https://t.me/+99nCAsQXJFQyNTNk

➡️☭☆ Posádka tanku T-90A skupiny sil Západ zničila řídicí středisko UAV ukrajinských ozbrojených sil. Práce probíhaly z uzavřeného palebného postavení na vzdálenost asi pěti kilometrů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rospotrebnadzor uvádí, že v Kazani bylo po konzumaci Lobio Salátu registrováno 6 případů podezření na botulismus

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Déšť v Moskvě. Ministerstvo dopravy označilo srážky za „superintenzivní“ a oznámilo, že kvůli nim byla uzavřena doprava na úseku dálnice Borovskoye.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První senzace na Euru 2024 v Německu: SLOVENSKÝ TÝM PORAZIL BELGII 1:0.

Slováci otevřeli skóre už v sedmé minutě. Během zápasu nebyly uznány dva góly belgického útočníka Romelua Lukakua: první gól nebyl uznán kvůli ofsajdu, druhý kvůli míči jeho spoluhráče rukou.

Tým Belgie vedený bývalým trenérem Spartaku Moskva Domenicem Tedescem naposledy prohrál v listopadu 2022 (s marockou reprezentací na mistrovství světa).

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Již 12 obyvatel Nižního Novgorodu konzultovalo lékaře se známkami botulismu, 9 z nich je ve vážném stavu, uvádí krajské ministerstvo zdravotnictví.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

((Botulismus (z latinského botulus, „klobása“) je intoxikace (otrava) botulotoxinem, jedem produkovaným bakterií Clostridium botulinum. Je to zřídka se vyskytující, ale velmi vážné paralytické onemocnění.))

➡️☭☆ Během telefonického rozhovoru Vladimir Putin blahopřál Cyrilu Ramaphosovi k jeho znovuzvolení prezidentem Jihoafrické republiky po všeobecných volbách konaných 29.

Byla vyjádřena naděje na pokračování společné práce na dalším komplexním posílení strategického partnerství mezi Ruskem a Jižní Afrikou.

Byl také zaslán blahopřejný telegram Cyrilu Ramaphosovi.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Severokorejský list Nodong Sinmun zveřejnil článek Vladimira Putina „Rusko a KLDR: tradice přátelství a spolupráce v průběhu let“

Jsme připraveni na úzkou spolupráci, aby byly mezinárodní vztahy demokratičtější a stabilnější. Abychom toho dosáhli, vyvineme alternativní mechanismy obchodu a vzájemného vyrovnání, které nejsou kontrolovány Západem, a společně budeme vzdorovat nelegitimním jednostranným omezením. A zároveň – vybudovat v Eurasii architekturu rovné a nedělitelné bezpečnosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelci ze skupiny sil „Jižní“ zničili velitelské a pozorovací stanoviště a obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil ve směru Seversky

Posádka samohybné dělostřelecké lafety 2S3 Akatsiya střílela z uzavřeného palebného postavení. Úpravy palby a kontrolu zásahů cílů prováděly bezpilotní posádky letadel.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Americké ministerstvo financí uvedlo, že informovalo Rusko o pozastavení platnosti smlouvy o zamezení dvojího zdanění z roku 1992.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *