, ,

17.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🟥JAK SE MANIPULUJE S MĚŘENÍM TEPLOT, ABY BYLY VÝSLEDKY V SOULADU S KLIMATICKOU PROPAGANDOU…

17.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:🟥JAK SE MANIPULUJE S MĚŘENÍM TEPLOT, ABY BYLY VÝSLEDKY V SOULADU S KLIMATICKOU PROPAGANDOU…

 

 

📌🆘🌪🌀🌊💦⛈16. září 2024, 21:21: MAĎARSKO V REAKCII NA POVODNE AKTIVOVALO MECHANIZMUS IPCR:

 

Maďarsko ako predsednícka krajina Rady Európskej únie v pondelok aktivovala mechanizmus Integrované dojednania EÚ o politickej reakcii na krízu (IPCR), informoval maďarský minister zodpovedný za záležitosti EÚ János Bóka, píše TASR podľa agentúry MTI.

 

Minister Bóka na sociálnej sieti Facebook uviedol, že mechanizmus umožní stredoeurópskym členským štátom, ktoré postihli extrémne poveternostné podmienky a záplavy, koordinovať ochranné opatrenia.

 

Postihnuté členské štáty sa podľa Bóku takisto môžu rozhodnúť, ako im EÚ môže čo najúčinnejšie pomôcť pri vykonávaní vlastných opatrení. Aktivácia mechanizmu bola potrebná, pretože mimoriadne poveternostné podmienky majú za následok záplavy v niekoľkých štátoch vrátane Rakúska, Poľska, ČESKA, SLOVENSKA, Maďarska a Rumunska, pričom niektoré z nich vyhlásili núdzový stav, dodal minister.

 

Bóka ďalej informoval, že v utorok ráno sa stretne koordinačné centrum a jeho práca umožní expertom, aby monitorovali povodňovú situáciu a určili, akú podporu potrebujú, a aby sa koordinovali aj s inštitúciami EÚ.

Maďarské predsedníctvo je pripravené aktivovať Mechanizmus Európskej únie v oblasti civilnej ochrany, ak členské štáty vyjadria takúto potrebu, dodal Bóka.

 

https://www.info.sk/sprava/254290/madarsko-v-reakcii-na-povodne-aktivovalo-mechanizmus-ipcr/

 

 

📌🌊💦⛈16. září 2024: ⚡️ RAKOUSKO, VÍDEŇ: ZÁBĚRY POVODNĚ, KTERÁ ZASÁHLA RAKOUSKOU METROPOLI VÍDEŇ A PO VYLITÍ ŘEKY VELKÉ ČÁSTI MĚSTA.

https://t.me/to_je_nas_svet/29158

 

 

📌16. září 2024: 🟥PODÍVEJTE SE, JAK SE MANIPULUJE S MĚŘENÍM TEPLOT, ABY BYLY VÝSLEDKY V SOULADU S KLIMATICKOU PROPAGANDOU:

 

🟥Naměřené teploty jsou vždy silně ovlivněny takzvanými „tepelnými ostrovy,“ což je právě i případ většiny meteostanic, které jsou mnohdy účelově umisťovány v blízkosti různých zdrojů tepla.

 

🟥V nich naměřené údaje pak poslouží klimatickým alarmistům ve vyvolávání paniky. Již před časem jste si zde některá taková místa mohli prohlédnout, dnes vám nabízím další.

 

V minulosti bylo běžné umisťovat teploměry mimo tyto tepelné ostrovy, tedy ideálně ve venkovské krajině, mimo jakýkoli potenciální zdroj tepla.

 

🟥To už dávno neplatí. Většina údajů o teplotě tak pochází z míst, která jsou silně ovlivněna právě různými zdroji tepla.

 

Nyní přináším další informace o umístění těchto měřících stanic ve Velké Británii. Je patrné, že teplota naměřená na takových místech bude výrazně ovlivněna ve prospěch těch, kteří vyvolávají hysterii o budoucí apokalypse způsobené nadprodukcí CO2.

 

🟥V těchto dnech Met Office (pozn.: britská obdoba našeho ČHMÚ) přejmenoval své denní „vysoké“ teploty na „extrémní,“ samozřejmě tím lépe, aby se zvýšil strach z horka v rámci vzdělávacího procesu o nulového uhlíku.

 

🟥Minulou středu byl „extrém“ 20,4 °C zaznamenán v Teddington Bushy Park. Jak ukazuje fotografie z Google Earth níže, „extrémní“ teplotě na její cestě napomáhá přilehlá vysoká zeď odrážející teplo na měřicí zařízení a velká bytová výstavba, která ohřívá blízkou oblast.

Teddington Bushy Park je stanice třídy 4 s mezinárodně uznávanou „nejistotou“ 2 °C.

 

Vtipná stanice třídy 4 by mohl být výstižnější popis. Jak si někdo může myslet, že informace získané na tomto místě jsou vhodné pro vědeckou práci, která nakonec vede k průměrné globální teplotě, je záhadou.

 

Podle klasifikačního systému stanoveného Světovou meteorologickou organizací (WMO), který bere v úvahu zkreslení teploty, přirozené i nepřirozené, je 77,9 % míst Met Office hodnoceno třídou 4 a 5 a má nejistotu 2 °C a 5 °C.

 

🟥Met Office dělá vše pro to, aby vysvětlil špatné umístění většiny ze své sítě teplotních stanic po celé Velké Británii, která čítá 380 míst.

🟥Třída 3 – nejistota 1 °C – a třída 4 údajně produkují „platná data vysoké kvality,“ což by mohlo být při pohledu na fotografii výše sporné.

 

🟥WMO uvádí, že třída 5 je „tam, kde blízké překážky vytvářejí nevhodné prostředí pro meteorologické měření, které má být reprezentativní pro širší oblast.“

 

🟥Téměř jedna ze tří (29,2 %) stanic Met Office je hodnocena jako super-odpad 5 a z toho, jak se zdá, může Met Office produkovat průměrné údaje o teplotě s přesností na jednu setinu stupně Celsia.

 

🟥Začátkem tohoto roku žádost o svobodný přístup k informacím od Daily Skepticic konečně odhalila to, co se předpokládalo po dlouhou dobu, jmenovitě to, že systém měření teploty Met Office není vhodný pro účely poskytování přesných měření teploty buď na konkrétních místech nebo v národním a globálním průměrném měřítku.

 

Met Office dosud nevydala oficiální prohlášení k rostoucím obavám, které obklopují její vědeckou práci po těchto překvapivých odhaleních.

 

🟥Například loni v červnu byla vyhlášena nejvyšší, pardon, dosud nejextrémnější teplota léta v Chertsey, což byl další „rekord,“ který byl zpochybněn, když bylo odhaleno, že měřicí zařízení na vodní čerpací stanici Chertsey bylo obklopeno nově vybudovanou solární farmou.

 

🟥Solární farma obklopuje to, co vypadá jako stanice pro měření teploty. Abychom byli spravedliví k Met Office, Google Maps umisťují stanici o několik metrů dál – někdy dochází k drobným chybám v přesném určení jakékoli lokace.

Co však není sporné, je to, že místo se nachází vedle velké solární farmy s více než 1 800 panely. Solární panely generují velké množství tepla v okolních oblastech, přičemž vědci předpokládají oteplení o 3-4 °C.

 

Občanský novinář Ray Sanders se nedávno pustil do Met Office v lokalitě Chertsey a státem financovaná meteorologická služba připustila, že si byla „vědoma“ solárních panelů v blízkosti své stanice. „Měření teploty splňují standardy pro publikaci a vědecké použití,“ poznamenala Met Office.

 

🟥Ve Spojených státech strávil meteorolog Anthony Watts desítky let zkoumáním teplotního výkonu místní meteorologické služby NOAA. Nedávno předložil důkazy, které ukazují, že teplotní data NOAA byla „fatálně chybná,“ přičemž ohromujících 96% z více než 4 000 měřicích stanic bylo poškozeno špatným umístěním.

 

Stejně jako ve Velké Británii bylo publikováno mnoho fotografií nevhodných lokací. Ta níže je z místa na Floridě, kde jsou měření prováděna v blízkosti řady klimatizačních jednotek:

 

🟥V nedávném podcastu Toma Nelsona byl Watts dotázán na rekordní teplotu 40,3 °C, která byla naměřena po dobu 60 sekund 19. července 2022, když letadla přistávala na základně RAF Coningsby ve Velké Británii.

 

🟥Poukázal na to, že takové jevy jsou způsobeny novými elektronickými měřeními, která reagují na změnu teploty během jedné desetiny sekundy. PŘEDCHOZÍ RTUŤOVÉ TEPLOMĚRY SE POHYBOVALY MNOHEM DÉLE A NIKDY BY NEZACHYTILY DOČASNÉ TEPLOTNÍ POHYBY ZPŮSOBENÉ PORYVY VĚTRU NEBO PROLÉTÁVAJÍCÍMI TRYSKOVÝMI LETADLY.

 

🟥VŠECHNA TATO ČÍSLA JSOU SHROMÁŽDĚNA A PAK UPRAVENA A „POINTOU“ JE, ŽE DATA BYLA ZMĚNĚNA, ABY SE ZVÝŠIL TREND OTEPLOVÁNÍ.

 

🟥 „MÁME ASI O 50 % MENŠÍ GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ, NEŽ BY VÁM MÉDIA A AKTIVISTÉ CHTĚLI NAMLUVIT,“ upozorňuje Watts.

 

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/podivejte-se-jak-se-manipuluje-s-merenim-teplot-aby-byly-vysledky-v-souladu-s-klimatickou-propagandou/

 

 

 

📌 📡📶🌎⚡️🌪🌀🌊💦⛈16. září 2024: 🟥ZAŘÍZENÍ NA OVLÁDÁNÍ HURIKÁNŮ A TORNÁD, HAARP:

 

Je zde popsán způsob ovlivnění tvorby nebo směru systému nízkého atmosférického počasí. Zvukové generátory jsou umístěny tak, aby promítaly zvukové vlny do okrajové oblasti meteorologického systému.

Zvukové vlny jsou generovány s frekvencí, která ovlivňuje formování povětrnostního systému způsobem, který narušuje, zvyšuje nebo řídí formaci. Zvukové vlny mohou být také promítány způsobem, který způsobí, že systém produkuje déšť.

 

👉V USA investovali US Weather Research Program a National Oceanic Atmospheric Administration miliony dolarů do výzkumu, aby nalezli systém, který bude s přesností předpovídat vznik a cestu potenciálně násilných meteorologických systémů.

 

🟥ABSTRAKTNÍ:

 

👉 Je zveřejněna metoda ovlivňující tvorbu a/nebo směr nízkoatmosférického meteorologického systému. Zvukové generátory jsou umístěny tak, aby promítaly zvukové vlny směrem k periferní oblasti meteorologického systému. Zvukové vlny vznikají na frekvenci, která ovlivňuje tvorbu meteorologického systému způsobem, který narušuje, zvyšuje nebo řídí tvorbu. Zvukové vlny lze také promítnout způsobem, který způsobí, že SYSTÉM VYVOLÁ DÉŠŤ.

 

➡️ 1. METODA OVLIVŇUJÍCÍ TVORBU A SMĚR METEOROLOGICKÉHO SYSTÉMU ZAHRNUJÍCÍ:

Lokalizace nízkoatmosférického meteorologického systému, který má potenciál vyvinout se v bouři, uvedl meteorologický systém s větry rotujícími pozorovaným směrem; a

promítání zvukových vln s vysokým decibelem směrem k periferní oblasti zmíněného meteorologického systému, čímž se ovlivní tvorba a směr zmíněného meteorologického systému.

 

➡️ 2. METODA PODLE TVRZENÍ:

A, při níž se větry zmíněného meteorologického systému otáčejí vyšší rychlostí v centrální oblasti zmíněného systému a nižší rychlostí na uvedené periferní oblasti zmíněného systému a zmíněné zvukové vlny se promítají v uvedené periferní oblasti, kde se zmíněné větry promítají mají rychlost kolem deseti mph.

 

➡️ 3. METODA PODLE TVRZENÍ:

B, kdy se uvedené zvukové vlny promítají v frekvenčním rozsahu 100-2000 Hz.

 

➡️ 4. METODA PODLE TVRZENÍ 3, kdy uvedený meteorologický systém má potenciál vyvinout se v ničivou bouři a řekl, že vysoké decibelové zvukové vlny jsou promítány protiproud emitovaného pozorovaného směru, kdy narušit tvorbu zmíněného meteorologického systému.

 

➡️ 5. METODA PODLE TVRZENÍ 4, kde zmíněná ničivá bouře je hurikán.

 

➡️ 6. METODA PODLE TVRZENÍ 4, kdy zmíněná ničivá bouře je tornádo.

 

➡️ 7. METODA PODLE TVRZENÍ 3, kdy zmíněný meteorologický systém má potenciál vyvinout se v ničivou bouři a řekl, že vysoké decibelové zvukové vlny jsou promítány souběžně s zmíněným pozorovaným směrem, kterým se zvyšuje tvorba zmíněného meteorologického systému.

 

➡️ 8. METODA PODLE TVRZENÍ 7, kde zmíněná ničivá bouře je hurikán.

 

➡️ 9. METODA PODLE TVRZENÍ 7, kde zmíněná ničivá bouře je tornádo.

 

➡️ 10. METODA OVLIVNĚNÍ VZNIKU METEOROLOGICKÉHO SYSTÉMU ZAHRNUJÍCÍHO:

lokalizace nízkoatmosférického meteorologického systému, který má potenciál produkovat déšť, a promítání vysokých decibelových zvukových vln směrem k zmíněnému meteorologickému systému, který způsobuje, že déšť vychází ze zmíněného meteorologického systému.

 

➡️ 11. METODA PODLE TVRZENÍ 10, včetně kroku promítání zmíněných zvukových vln ve frekvenčním rozsahu mezi tisíci až tisíci fps.

 

➡️ 12. METODA PODLE TVRZENÍ 11, včetně kroku promítání zmíněných zvukových vln pod úhlem, který by indukoval rotační vektor v systému s částečným rotačním kolébáním asi pět set až dva tisíce fpm.

 

🟥SOUVISLOSTI VYNÁLEZU:

 

  • [0001]
  1. Pole vynálezu

 

 

  • [0002]

SOUČASNÝ VYNÁLEZ SE OBECNĚ TÝKÁ METODY KONTROLY POČASÍ. Přesněji řečeno, současný vynález je přitahován metodou využití zvukových vln s vysokým decibelem k ovlivnění tvorby meteorologických systémů.

 

  • [0003]
  1. Popis souvisejícího čl.

 

  • [0004]

Zuřivé větry a deště tornád a hurikánů představují ztráty mnoha životů a miliard dolarů ročně. Jména jako „Hugo“ a „Andrew“ se stala legendární, když lidé mluví o zkáze způsobené „matkou přírodou“.

 

  • [0005]

V USA. Program pro výzkum počasí a Národní úřad pro oceánskou atmosféru investovaly miliony dolarů do výzkumu, aby našly systém (systémy), který bude s přesností předpovídat tvorbu a dráhu potenciálně prudkých meteorologických systémů.

 

  • [0006]

Z nich jsou hurikány předvídatelnější, pokud jde o vznik a směr.

Hurikány se rodí nad teplými tropickými oceány a s největší pravděpodobností se vyvinou z nižších atmosférických bouřkových shluků, které se spojí a vytvoří tropickou bouři. Za určitých podmínek vodní pára vytlačená z hladiny oceánu rozdmýchá tropickou bouři a vytvoří prudké rotující větry, které definují hurikán. Vzhledem k tomu, že palivem je teplá voda, hurikány vydrží nad vodou mnohem déle než nad pevninou.

 

  • [0007]

Přestože se vyskytují v mnoha částech světa, údaje shromážděné Národním úřadem pro oceán a atmosféru (NOAA) naznačují, že tornáda se nejčastěji objevují ve Spojených státech východně od Skalistých hor během jarních a letních měsíců.

V průměrném roce je hlášeno asi osm set tornád. Tornáda vznikají, když změna směru větru a zvýšení rychlosti větru vytvoří neviditelný, horizontální rotační efekt v nižší atmosféře, protože ve vyšší atmosféře se vyvíjí silnější meteorologický systém (bouřka). Stoupající vzduch uvnitř bouřky způsobuje, že se spodní atmosféra rotujícího vzduchu naklání z vodorovné na svislou a vytváří prudce rotující sloupec vzduchu sahající od bouřky k zemi. Tornáda mohou trvat od několika minut (slabá) do více než hodiny (prudká) a mají rychlost větru, která se pohybuje od asi sto mil za hodinu do více než dvou set mil za hodinu.

 

  • [0008]

Provádí se také probíhající výzkum, který má způsobit, že meteorologické systémy budou v případě potřeby produkovat déšť. Tato schopnost by byla v zemědělském průmyslu zjevnou výhodou.

 

  • [0009]

V předchozím umění jsou zveřejněny systémy, které zabraňují vzniku hurikánů a tornád. Například U.S. Pat. č. 2 903 188 (Hutchinson), USA Pat. Č. 5 441 200 (Rovella, II) a britský patent 2 186 781A zveřejňují metody narušení formací tornád, které zahrnují osev mraků.

 

  • [0010]

U.S. Pat. Č. 1 980 171 (Amy), USA Pat. č. 2 480 275 (van Straten, et al.) a U.S. Pat. Číslo 4,848,656 (Magill) zveřejňuje použití zvukových vln ke kontrole obsahu kapiček vody v oblacích.

 

  • [0011]

U.S. Pat. Č. 230,067 (Ruggles), USA Pat. č. 1 279 823 (Balsillie) a U.S. Pat. č. 2 527 230 (Schaefer et al.) zobrazit metody setí mraků pro produkci deště.

 

  • [0012]

U.S. Pat. Číslo 3,606,153 (Boucher) ukazuje metodu rozptýlení mlhy pomocí mikrovln.

 

  • [0013]

U.S. Pat. č. 5 411 209 (mastnější) a U.S. Pat. Číslo 5,445,321 (Oilivier) se zabývá používáním rázových vln, aby se zabránilo krupobití.

 

  • [0014]

Britský patent 2,156,647A využívá výbušniny k výrobě cyklonu.

 

  • [0015]

Žádný z výše uvedených vynálezů a patentů, pořízený ani jednotlivě, ani v kombinaci, není vidět, že by zveřejňoval metodu použití zvukových vln k ovlivnění tvorby meteorologických systémů, jak bude následně popsáno a tvrzeno v okamžitém vynálezu.

 

🟥SHRNUTÍ VYNÁLEZU:

 

  • [0016]

Současný vynález vyžaduje rozpoznání meteorologických systémů nízké atmosféry v blízkosti zemského povrchu, které mají potenciál vyvolat hurikány, tornáda nebo déšť. Když se rozpoznává, používají se mega generátory k výrobě zvukových vln s vysokým decibelem, které zvukové vlny jsou promítány směrem k oblakům a rotujícím větrům, které tvoří systémy s nízkou atmosférou.

V jednom scénáři budou vysokofrekvenční zvukové vlny fungovat tak, aby narušily a zpomalily rotující větry, a tím zabránily vzniku hurikánu nebo tornáda.

V jiném scénáři budou vysokofrekvenční zvukové vlny fungovat tak, aby zvýšily rotaci větrů, a tím způsobily vznik hurikánu nebo tornáda.

Vynalézavý koncept také zahrnuje využití zvukových vln s vysokým decibelem ke změně směru systémů nízké atmosféry, čímž určuje dráhu potenciálního hurikánu nebo tornáda.

 

  • [0017]

Zvukové vlny mohou být také promítnuty do potenciálně nenásilných meteorologických systémů, které způsobí, že takové systémy způsobí déšť.

 

  • [0018]

Proto je hlavním předmětem vynálezu poskytnout proces ovlivňující tvorbu nízkoatmosférických meteorologických systémů.

 

  • [0019]

Dalším cílem vynálezu je poskytnout proces změny směru meteorologických systémů, které mohou vyvolat hurikány a tornáda.

 

  • [0020]

Dalším předmětem vynálezu je poskytnout proces k narušení nebo posílení tvorby hurikánů a tornád.

 

  • [0021]

Dalším cílem vynálezu je poskytnout proces výroby deště z nízkoatmosférických meteorologických systémů.

 

  • [0022]

Cílem vynálezu je poskytnout jeho vylepšené kroky a uspořádání metodou pro popsané účely, které jsou spolehlivé a plně účinné při plnění jejich zamýšlených účelů.

 

  • [0023]

Tyto a další předměty tohoto vynálezu se snadno projeví při dalším přezkumu následujících specifikací a výkresů.

 

STRUČNÝ POPIS VÝKRESŮ:

 

  • [0024]

FIG. 1 je environmentální, schematický pohled na zvukové vlny namířené k systému, který může podle současného vynálezu tvořit hurikán nebo tornádo.

 

  • [0025]

FIG. 2 je schematický horní pohled na zvukové vlny namířené k systému, který může podle současného vynálezu tvořit hurikán nebo tornádo.

 

  • [0026]

FIG. 3 je schematický pohled na zvukové vlny nasměrované k nasměrování hurikánu nebo tornáda doprava podle současného vynálezu.

 

  • [0027]

FIG. 4 je schematický pohled na zvukové vlny nasměrované k nasměrování hurikánu doleva podle současného vynálezu.

 

  • [0028]

FIG. 5 je schematický pohled na zvukové vlny nasměrované k vytvoření hurikánu nebo tornáda podle současného vynálezu.

 

  • [0029]

FIG. 6 je schematický pohled na zvukové vlny namířené na systém vytvářející déšť.

 

  • [0030]

Podobné referenční znaky označují odpovídající rysy konzistentně v celém přiloženém výkresu.

 

🟥PODROBNÝ POPIS PREFEROVANÝCH ZTĚLESNĚNÍ:

 

  • [0031]

S odkazem na FIGS. 1 a 2, současný vynález využívá nejméně dva vysoké decibelygenerátory zvuku 12 umístěné tak, aby zaostřovaly a promítaly zvukové vlny 14 v meteorologickém systému obecně označeném na 10.

Meteorologický systém 10 zahrnuje nízkou atmosférickou oblačnost a rotující větry, které mají potenciál vyvinout se v plnohodnotný hurikán nebo tornádo.

Zvukové generátory 12 jsou navrženy tak, aby produkovaly zvukové vlny 14 ve frekvenčním rozsahu 100-2000 Hz.

Generátory 12 nejsou součástí vynalézavého konceptu jako takového. Pro maximální účinnost by měly být zvukové vlny zaměřeny a promítány směrem k periferní oblasti rotujícího meteorologického systému a protiproudu k rotujícímu směru.

Jak je nejlépe vidět na FIG. 2, generátory 12 jsou zlikvidovány tak, aby nasměrovaly zvukové vlny 14 v oblasti, kde je rotující rychlost přibližně deset mph.

Při použití na lodi na moři může být nutné použít gyroskopy jako držáky, aby se zajistilo stálé soustředění a projekce generátorů.

 

  • [0032]

Vzhledem k tomu, že hurikány a tornáda obsahují velké množství vlhkosti, může být žádoucí nasměrovat tyto systémy do oblastí, které potřebují déšť, před narušením.

FÍKY. 3 a 4 schematicky ilustrují, jak generátory 12 mohou zaostřit zvukové vlny 14, aby nasměrovaly dráhu meteorologických systémů.

FIG. 3 ilustruje, jak jsou zvukové vlny zaměřeny na vedení meteorologického systému 10 tak, aby systém odbočil doprava.

FIG. 4 ilustruje, jak může být meteorologický systém otočen doleva.

 

  • [0033]

Za určitých podmínek by pro národ mohlo být výhodné vytvořit tornádo nebo hurikán. Například vytvoření silného bouřkového systému by mohlo odradit od nepřátelského útoku.

FIG. 5 ilustracegenerátory 12 umístěné pro projektování zvukových vln souběžně s rotačním směrem větrů k posílení rotujícího vektoru meteorologického systému 10, čímž pomáhají systému dosáhnout stavu hurikánu nebo tornáda.

 

  • [0034]

Jak ilustruje FIG. 6, agenerátor 12 projekty vlny 14 při nízkém atmosférickém systému 10 produkovat déšť.

Uvažovaný předpokládaný frekvenční rozsah je tisíc až dva tisíce fps.

Zvukové vlny jsou promítány pod úhlem, který by indukoval rotační vektor v systému s částečným rotačním kolébáním asi pět set až dva tisíce fpm.

 

  • [0035]

Je třeba mít za to, že tento vynález se neomezuje pouze na výše popsané ztělesnění, ale zahrnuje veškeré ztělesnění v rozsahu následujících tvrzení.

 

https://patents.google.com/patent/US20030085296A1/

 

 

 

📌16. září 2024, 19:24: DO STÁTNÍ DUMY BYL PŘEDLOŽEN NÁVRH ZÁKONA O OCHRANĚ LIDSKÉHO HLASU PŘI NAPODOBOVÁNÍ UMĚLÉ INTELIGENCE:

 

Státní dumě byl předložen návrh zákona, který stanoví ochranu hlasu osoby jako předmětu osobních nemajetkových práv občana analogicky s obrazem, a to i v případech imitace hlasu nebo jeho generováním umělou inteligencí (AI).

 

Mezi autory návrhu zákona patří předseda Výboru Rady federace pro ústavní legislativu Andrei Klishas, místopředseda Rady pro rozvoj digitální ekonomiky při Radě federace Artem Sheikin, poslankyně Státní dumy Natalia Kuvshinova a další. Dokument je zveřejněn v databázi Poslanecké sněmovny pod číslem 718834-8.

 

Je třeba poznamenat, že v souvislosti s aktivním rozvojem technologií syntézy řeči a jejich nekalým používáním vznikají nepříznivé právní důsledky. Zejména umělá inteligence, která se učí ze zvukových nahrávek skutečného hlasu člověka, jej pak může napodobit. Vygenerované nahrávky mohou být zároveň použity bez souhlasu voliče, neboť získání jeho souhlasu není zákonem stanoveno.

 

„Je tak porušeno právo občana samostatně rozhodovat o tom, jak naloží s nahrávkami vlastního hlasu, a to i za účelem jejich použití k výrobě produktů založených na technologiích syntézy řeči,“ uvádí se ve důvodové zprávě.

 

Návrh zákona navrhuje doplnit část 1 ruského občanského zákoníku o nový článek 152. Novely odstraní mezeru v právní úpravě občanského hlasování a zakotví zásady jeho využití pouze se souhlasem voliče, a to až na stanovené výjimky.

 

Ruské Centrum pro výzkum veřejného mínění na začátku září uvedlo, že podle posledního průzkumu se 85 % respondentů vyslovilo pro regulaci etiky využívání technologií umělé inteligence a 56 % vyjádřilo názor, že je nutné vytvořit zvláštní závaznou regulaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4146600

 

 

📌16. září 2024, 20:07, DOKTOR ALEXANDER MYASNIKOV: HEPATITIDA SE NEPŘENÁŠÍ KOUSNUTÍM KOMÁRA:

 

Rusko je jednou ze čtyř zemí s vysokým výskytem hepatitidy B a C. Jak se chránit před infekci, rozpoznat infekci a jakým mýtům o nich by se nemělo věřit – o tom všem řekl doktor Alexander Myasnikov ve vysílání televizního kanálu Rossiya.

 

Infekce hepatitidou B a C se zpravidla vyskytuje krví. To však neznamená, že se komár může stát přenašečem hrozivé nemoci.

 

„Kousnutím komárem se můžete nakazit například malárií a malárie je onemocnění, při kterém trpí játra. Ale hepatitida B a C se nepřenáší komářím kousnutím,“ vyvrátil moderátor pořadu „O nejdůležitějším“ chybný úsudek.

 

Alexander Myasnikov si všímá popularity tetování a piercingu a doporučuje po návštěvě tetovacích salonů provést krevní test na hepatitidu.

 

„Ochrana před nákazou: pouze chráněný sex, pokud mluvíme o hepatitidě B, a velmi vážný postoj k piercingu, zubařům, nehtovým salonům, tetování, operacím. Tedy neustálá kontrola. Čím dříve si uvědomíte, že jste nemocní, tím větší je pravděpodobnost, že léčba bude úspěšná,“ radí lékařka.

 

Může být pozitivní test na hepatitidu překážkou otěhotnění? Je pravda, že hepatitida C je zcela vyléčena? Na populární otázky týkající se problému odpovídá Dr. Myasnikov v celém vydání programu „O nejdůležitější věci“. Všechny epizody televizních pořadů o zdraví jsou prezentovány na mediální platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4146770

 

 

📌16. září 2024, 20:52: UKRAJINA POBLAHOPŘÁLA MEXIKU KE DNI NEZÁVISLOSTI NA POZADÍ PAMÁTNÍKU BANDEROVI:

 

Velvyslanectví Ukrajiny v Mexico City poblahopřálo Mexiku ke Dni nezávislosti videopozdravem, který byl natočen na pozadí pomníku ideologa ukrajinského nacionalismu Stepana Bandery a vlajky Organizace ukrajinských nacionalistů (zakázané v Ruské federaci).

 

„Šťastný Den nezávislosti!“, říká dívka ve španělštině ve videu, které je zveřejněno na stránce diplomatické mise na sociální síti X.

 

Za jejími zády je vidět podstavec pomníku s nápisem „Stepan Bandera“, před kterým vlaje vlajka ukrajinských nacionalistů.

 

Mexický Den nezávislosti se slaví 16. září. Je načasován tak, aby se shodoval s událostmi roku 1810, kdy ve městě Dolores vedl kněz Miguel Hidalgo vzpouru proti španělské nadvládě.

 

https://www.vesti.ru/article/4146740

 

 

📌16. září 2024, 21:44: ŠÉF YAMAHA MOTORS BYL POBODÁN VLASTNÍ DCEROU:

 

Japonský podnikatel Yoshihiro Hidaka, který stojí v čele koncernu Yamaha Motors, byl pobodán při konfliktu se svou vlastní dcerou.

 

Konflikt s jejím otcem, prezidentem koncernu Yamaha Motors Jošihirem Hidakou, nahlásila policii jeho třiatřicetiletá dcera Hana. Podle ní ji bil.

 

Policie na místě mimořádné události zjistila, že prezident společnosti Yamaha Motors měl lehké zranění nožem na paži.

 

Jeho nezaměstnaná dcera, která s ním žila, byla zadržena, píše RIA Novosti s odkazem na japonskou agenturu Kjódó.

 

Yamaha Motors incident nekomentuje a naznačuje, že probíhá vyšetřování.

 

https://www.vesti.ru/article/4146804

 

 

📌16. září 2024, 21:40, DPA: TISKOVÁ KONFERENCE SCHOLZE A TOKAJEVA BYLA Z INICIATIVY ASTANY ZRUŠENA:

 

Společná tisková konference německého kancléře Olafa Scholze a kazašského prezidenta Kasyma-Žomarta Tokajeva byla z iniciativy Astany zrušena. Informuje o tom německá agentura DPA.

 

Konference byla zrušena krátce před jejím začátkem. Důvod tohoto rozhodnutí není uveden.

 

Agentura DPA poznamenává, že Olaf Scholz se svěřil pouze novinářům. Německý kancléř byl dotázán, zda je rozhodnutím Kazachstánu zklamán. Scholz se zase vyhnul odpovědi.

 

V Astaně se uskutečnilo setkání německého kancléře s prezidentem Kazachstánu. Dříve bylo oznámeno, že Tokajev řekl Scholzovi o vojenské neporazitelnosti Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4146810

 

 

📌16. září 2024, 22:22: KREML DOUFÁ VE STŘÍZLIVÉ ZHODNOCENÍ SLOV KYJEVA O MVČK A OSN V KURSKÉ OBLASTI:

 

Prohlášení Kyjeva, který pozval OSN a Červený kříž do osad v Kurské oblasti obsazených ozbrojenými silami Ukrajiny, jsou „čisté provokace“, Moskva počítá se střízlivým hodnocením, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Peskov komentoval slova nového ukrajinského ministra zahraničí Andrije Sybihy. Ukrajinský diplomat již dříve řekl, že Kyjev zve zástupce OSN a Mezinárodního červeného kříže do osad v Kurské oblasti pod svou kontrolou.

 

„Budeme počítat s tím, že takové provokativní výroky adresáti nebudou vnímány,“ uvedl mluvčí Kremlu a označil je za „čistý druh provokace“.

 

Podle Peskova Rusko očekává, že taková prohlášení budou „střízlivě hodnocena“.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na Kurskou oblast na začátku srpna, ruské jednotky pokračují ve vyhánění ukrajinských ozbrojenců z území regionu. V pondělí Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo, že vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny byli vyřazeni z osad Uspenovka a Borki v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4146822

 

 

📌16. září 2024, 22:20: SPOJENÉ STÁTY ROZŠÍŘÍ PROTIRUSKÉ SANKCE PROTI ZEMÍM, KTERÉ JE POMÁHAJÍ OBCHÁZET:

 

Lael Brainardová, poradkyně prezidenta Spojených států pro národní ekonomiku, uvedla, že americké úřady plánují pracovat na rozšíření protiruských sankcí na ty státy, které pomáhají Ruské federaci najít mechanismy k obcházení omezení.

 

„Musíme pokračovat v prosazování našich sankcí, protože obchodní změny a země zapojené do těchto aktivit nacházejí alternativní mechanismy,“ řekla během projevu v Radě pro zahraniční vztahy ve Washingtonu.

 

Podle ní jsou americká omezení účinná pouze tehdy, když jsou multilaterální.

 

„Je pro nás životně důležité obnovit spojenectví a spolupracovat se spojenci na spolupráci na sankcích,“ řekla Brainardová.

 

Německý kancléř Olaf Scholz již dříve vyjádřil přesvědčení, že Německo se bude otázkou sankcí proti Rusku a bojem proti jejich obcházení zabývat dlouhodobě.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4146820

 

 

📌16. září 2024, 20:13: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NIČÍ MOSTY A PŘECHOD PŘES ŘEKU SEIM V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ukrajinské dělostřelectvo ničí mosty a přechody přes řeku Seim v Kurské oblasti, hlásí korespondent RIA Novosti.

 

Novinář natočil následky dělostřeleckého úderu armády kyjevského režimu na jednom z mostů ve směru na Kursk. Nyní jsou ukrajinské drony neustále ve službě nad zničeným přechodem, aby zabránily jeho obnově. V případě, že se objeví jakékoli zbraně, stejně jako zemědělské stroje, je okamžitě zničen.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ruské ozbrojené síly zasáhly ukrajinský tank v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4146767

 

 

📌16. září 2024, 22:43: ABCHÁZIE POVAŽUJE IVANIŠVILIHO SLOVA ZA CESTU K MÍROVÉMU PROCESU S GRUZIÍ:

 

Abcházie doufá, že předseda strany Gruzínský sen Bidzina Ivanišvili najde správná slova pro svůj lid poté, co řekl, že gruzínské úřady najdou sílu omluvit se za události ze srpna 2008 osetinskému lidu poté, co vyhrály parlamentní volby. Informovala o tom tisková služba Ministerstva zahraničních věcí Abcházie.

 

„Doufejme, že pan Ivanišvili je ve svých záměrech upřímnější a najde správná slova ve vztahu k lidem v Abcházii,“ uvádí se v komentáři.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Abcházie také vyjádřilo naději, že tato slova se nerozcházejí s činy a skončí podpisem právně závazného dokumentu o mezinárodních zárukách nepoužití síly mezi Gruzií, Abcházií a Jižní Osetií.

 

Ministerstvo poznamenalo, že Ivanišviliho prohlášení ukazuje, že Gruzie má stále zdroj pro vnitřní přehodnocení a uznání svých chyb, jak se to ve vztazích mezi oběma národy stalo více než jednou.

 

O dva dny dříve Ivanišvili řekl, že Gruzie najde sílu omluvit se Osetincům za vojenské akce, které rozpoutal bývalý prezident Michail Saakašvili a jeho strana Sjednocené národní hnutí. Dodal, že pokud vládnoucí strana Gruzie vyhraje parlamentní volby, pak budou všichni zodpovědní za rozpoutání vojenského konfliktu v roce 2008 postaveni před soud.

 

https://www.vesti.ru/article/4146863

 

 

📌16. září 2024, 22:15: V MOSKEVSKÉ OBLASTI BUDE PRÁCE MIGRANTŮ OD ROKU 2025 OMEZENA:

 

Od 1. ledna 2025 zavede vláda Moskevské oblasti zákaz zaměstnávání cizinců s patentem v oblasti zdravotnictví, vzdělávání, kultury, sportu, volného času, obchodu s alkoholem a tabákem, jakož i pouličního jídla na nestacionárních místech. Informovala o tom tisková služba guvernéra a vláda regionu.

 

V současné době region přijal omezení ve výši 15 % na najímání migrantů s patenty v maloobchodních prodejnách alkoholu, tabáku a piva. Regionální vláda se však domnívá, že tato opatření nestačí.

 

„Za poslední tři roky jsme výrazně zvýšili stížnosti v obchodu souvisejícím se zahraniční pracovní silou. Rádi bychom se připojili k 22 regionům, které v nich zavedly úplný zákaz patentové práce,“ uvedla Natalia Maslenkina, místopředsedkyně vlády Moskevské oblasti.

 

Dodala, že po zavedení restrikcí bude nutné nahradit cca 5,6 tisíce lidí, kteří nyní pracují ve výše uvedených oblastech na základě patentu.

 

Na začátku září gubernátor Kalužské oblasti Vladislav Šapša uvedl, že region výrazně omezí počet patentů vydaných pro zaměstnávání migrantů a také zorganizuje transparentnost testu znalosti ruštiny pro ty, kteří se chtějí stát občany Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4146890

 

 

📌16. září 2024, 21:59, Zelenskyj: UKRAJINSKÝ MÍROVÝ PLÁN JE PŘIPRAVEN NA 90 PROCENT:😂🤣😅😁😆

 

Ukrajinský mírový plán v hlavních bodech je připraven na 90 procent. Oznámil to na svém kanálu Telegram Volodymyr Zelenskyj.

 

Podle vůdce kyjevského režimu může „plán vítězství“ poskytnout Ukrajině nejsilnější možnou pozici k přiblížení skutečného a spravedlivého míru. 😂🤣😅😁😆

„Více než 90 procent všeho bylo vypuštěno,“ řekl Zelenskyj.

 

Dříve The Washington Post uvedl, že mírová dohoda s Ruskem by dotlačila ozbrojené síly Ukrajiny ke státnímu převratu.

 

https://www.vesti.ru/article/4146852

 

 

📌16. září 2024, 22:05, NÁMĚSTEK KOLESNIK: NÁRŮST VELIKOSTI OZBROJENÝCH SIL RF JE SPOJEN S ROSTOUCÍMI VÝZVAMI:

 

Zvýšení velikosti ruských ozbrojených sil je nezbytné pro to, aby země měla moderní smluvní armádu, a to kvůli rostoucím výzvám, řekl Andrej Kolesnik, člen obranného výboru Státní dumy.

 

Podle náměstka předchozí číslo odpovídalo normě „mírové doby“.

 

„Abychom měli moderní smluvní armádu, založenou na zkušenostech z vedení speciální vojenské operace na Ukrajině a operací v Sýrii, stejně jako z vojenských operací ruské flotily,“ citoval Kolesnika portál Paragraf.

 

Ruský prezident Vladimir Putin dnes podepsal dekret o zvýšení počtu vojáků ruské armády na 2 389 130 osob, včetně 1 500 000 příslušníků vojenského personálu. Předchozí dokument ze dne 1. prosince 2023 stanovil počet na 2 209 130 jednotek, včetně 1 320 000 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4146818

 

 

📌16. září 2024, 21:15, NĚBENZJA: ZÁPAD SE ANGAŽUJE V PR PRO BÝVALÉHO UKRAJINSKÉHO PREZIDENTA:

 

Západní členové Rady bezpečnosti OSN (OSN) se zapojili do PR pro „vysloužilého ukrajinského prezidenta“ místo toho, aby diskutovali o situaci v enklávě v předvečer výročí útoku Palestinského islámského hnutí odporu (Hamás) na Izrael, řekl během setkání stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja.

 

„Místo toho, aby naši západní kolegové diskutovali o situaci v enklávě na vysoké úrovni v týdnu v předvečer výročí událostí ze 7. října, aktivně se zapojili do PR pro opožděného ukrajinského prezidenta,“ vysvětlil.

 

Zástupce Ruska se také zeptal, zda západní členové Rady bezpečnosti chápou, jak pokrytecky budou jejich slova znít dnes za takových okolností. Podle jeho názoru jsou „jako voda v ústech“, když je třeba poctivě zhodnotit situaci, ve které se Palestinci nacházejí.

 

Na začátku srpna ministerstvo zdravotnictví Pásma Gazy oznámilo, že počet Palestinců zabitých od 7. října 2023 přesáhl 39,5 tisíce.

 

Na začátku června ruský prezident Vladimir Putin na setkání s šéfy největších světových zpravodajských agentur řekl, že to, co se nyní děje v Gaze, nevypadá jako válka, ale jako totální destrukce civilního obyvatelstva. Vůdce Ruské federace poznamenal, že je to důsledek politiky Spojených států, které si monopolizovaly izraelsko-palestinské uspořádání.

 

https://www.vesti.ru/article/4146722

 

 

📌16. září 2024, 21:48: SPOJENÉ STÁTY NEJSOU PŘIPRAVENY OZNÁMIT ZRUŠENÍ OMEZENÍ ÚDERŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY HLUBOKO DO RUSKA:

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller uvedl, že Spojené státy v návaznosti na rozhovory mezi americkým prezidentem Joe Bidenem a britským premiérem Keirem Starmerem nejsou připraveny oznámit zrušení omezení na dalekonosné údery ukrajinské armády hluboko na území Ruské federace.

 

„Pokračujeme v jednání s našimi ukrajinskými partnery o tom, jak je nejlépe podpořit,“ řekl během briefingu a dodal, že nemá žádné informace o obviněních z použití západních raket dlouhého doletu.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve uvedl, že země Severoatlantické aliance v současné době diskutují nejen o možném použití západních zbraní dlouhého doletu ozbrojenými silami Ukrajiny, ale ve skutečnosti se rozhodují, zda se přímo zapojit do ukrajinského konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4146872

 

 

📌17. září 2024, 00:25, MIROSHNIK: EXISTUJE PODEZŘENÍ, ŽE POŽÁRY V LPR VZNIKLY V DŮSLEDKU ŽHÁŘSTVÍ:

 

Velvyslanec Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Rodion Miroshnik uvedl, že k požárům v Luhanské lidové republice mohlo dojít v důsledku žhářství.

 

„Existuje důvodné podezření, že požáry v LLR nevznikly samy od sebe, ale byly žhářstvím,“ napsal Rodion Miroshnik na svém kanálu Telegram.

 

Vysvětlil, že obyvatelé Stanycko-Luhanského okresu našli lahve se zápalným koktejlem. Vojenští experti poznamenali, že tuto směs je při hoření téměř nemožné uhasit vodou.

 

V LPR bylo zaznamenáno několik velkých požárů. Šéf Ministerstva pro mimořádné situace Ruské federace Alexandr Kurenkov nařídil vyslat do této oblasti kombinovanou jednotku hasičů a záchranářů na pomoc místním zaměstnancům Ministerstva pro mimořádné situace.

 

https://www.vesti.ru/article/4146956

 

 

📌17. září 2024, 02:10: BIDEN VOLAL TRUMPOVI PO POKUSU O ATENTÁT NA REPUBLIKÁNA:

 

Joe Biden měl telefonický rozhovor s republikánským prezidentským kandidátem Spojených států amerických Donaldem Trumpem poté, co byl na něj proveden pokus o atentát.

 

„Prezident Biden hovořil s bývalým prezidentem Trumpem a vyjádřil úlevu, že je v bezpečí,“ napsala tisková mluvčí Bílého domu Emily Simonsová na sociální síti X.

 

Dodala, že exprezident vyjádřil vděčnost současné hlavě Spojených států za telefonát.

 

Již dříve bylo oznámeno o pokusu o atentát na Trumpa.

 

https://www.vesti.ru/article/4146963

 

 

📌17. září 2024, 01:27: BÍLÝ DŮM ODSOUDIL MUSKA ZA PŘÍSPĚVEK O POKUSU O ATENTÁT NA BIDENA A HARRISOVOU:

 

Ve Spojených státech amerických byl podnikatel Elon Musk obviněn z nezodpovědnosti za zveřejnění pokusu o atentát na zástupce Demokratické strany.

 

„Násilí by mělo být výhradně odsuzováno, nikdy by nemělo být podporováno nebo žertováno,“ 😂 uvedl v prohlášení mluvčí Bílého domu Andrew Bates.

 

Poznamenal, že taková rétorika svědčí o nezodpovědnosti.

 

Elon Musk již dříve zveřejnil na sociální síti X příspěvek na pozadí pokusu o atentát na republikána Donalda Trumpa, v němž se ptal, proč se nikdo nepokouší zabít amerického prezidenta Joea Bidena nebo viceprezidentku Kamalu Harrisovou. Podnikatel však později tuto publikaci smazal

 

https://www.vesti.ru/article/4146960

 

 

📌17. září 2024, 01:43: PENTAGON NEVIDÍ HROZBU V LETECH RUSKÝCH VOJENSKÝCH LETADEL POBLÍŽ HRANIC SPOJENÝCH STÁTŮ:

 

Ministerstvo obrany Spojených států amerických komentovalo výskyt letadel leteckých sil (VKS) Ruské federace u hranic země.

 

„Tyto akce nejsou neobvyklé a nejsou považovány za hrozbu,“ citovala agentura TASS zástupkyni tiskového tajemníka Pentagonu Sabrinu Singhovou.

 

Zároveň poznamenala, že ruská letadla nepřekračují hranice a zůstávají v mezinárodním vzdušném prostoru.

 

Singh dodal, že Severoamerické velitelství protivzdušné obrany (NORAD) bude i nadále sledovat lety letadel ruských leteckých sil a bude udržovat úzkou komunikaci se spojenci a partnery NATO.

 

NORAD již dříve uvedl, že bombardéry Ruské federace a Číny létaly v mezinárodním vzdušném prostoru poblíž Aljašky.

 

https://www.vesti.ru/article/4146961

 

 

📌17. září 2024, 03:14, BOGOMAZ: V BRJANSKÉ OBLASTI BYLO ZNIČENO SEDM DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruské systémy protivzdušné obrany eliminovaly UAV ozbrojených sil Ukrajiny na obloze nad Brjanskou oblastí.

 

„Síly protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace detekovaly a zničily dalších sedm bezpilotních letounů typu letadla,“ napsal na svém kanálu Telegram gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz.

 

Podle něj nebyl nikdo zraněn, nedošlo k žádné destrukci. Na místě pracují specialisté operačních a havarijních služeb.

 

V pondělí večer 16. září bylo v regionu zlikvidováno osm dronů. Další dron byl sestřelen nad územím Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4146978

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 17.09.2024“:

➡️☭☆ Přímá palba: Ruští výsadkáři zničili skupinu ukrajinských ozbrojenců v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Jednotky 120mm samohybných děl 2S9 „Nona-S“ potlačily odkrytá nepřátelská palebná místa a narušily jeho řídicí systém a umožnily výsadkovým útočným skupinám vstoupit do pevnosti a provádět vyčišťovací operace.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záchranné služby ve městě La Porte v Texasu se snaží uhasit požár, který vypukl na potrubí ve městě.

Místní pohotovostní služba uvedla, že hasiči doporučují evakuaci.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump se bude tento týden i přes pokus o atentát účastnit všech plánovaných akcí kampaně – CNN.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Generální tajemník NATO Stoltenberg: Země NATO zatím nemají shodu na pozvání Ukrajiny do aliance.

Řekl také, že aliance nepozoruje žádné akce Ruska v jaderné oblasti, které by vyžadovaly reakci Západu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ The Washington Post: Prohlášení USA o podpoře Ukrajiny „dokud to bude trvat“ neodrážejí skutečnou situaci v konfliktu.

Ukrajinské ozbrojené síly pociťují vážný nedostatek personálu, což komplikuje jejich konfrontaci s Ruskem.

Publikace zdůrazňuje, že ukrajinská armáda je „vyčerpána neustálým bojem proti dronům, který nemá v historii vojenských operací obdoby“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 13letý Rom, který vážně zranil spolužáka a další dva studenty a také učitele, se nebude zodpovídat.

Bude poslán na povinné léčení.

Ráno student vzal nůž a kladivo a pronesl je přes nefunkční rámy detektorů kovů, které byly vypnuty kvůli falešným poplachům na telefonech.

Školní ochranka byla propuštěna.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Odsouzený dvaačtyřicetiletý muž zbil v obchodě teenagera pracujícího na poloviční úvazek.

To vše proto, že se jeho ženě služba nelíbila. Bylo zahájeno trestní řízení.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Anapě se neznámé osoby pokusily zapálit dům adoptivního otce Daniho Milokhina.

Hodili do domu Molotovův koktejl a nechali vzkaz s výhrůžkou: „Milokhin v Severním vojenském okruhu – rodina jde do pekla.“ Díky rychlé práci hasičů se podařilo požár rychle uhasit.

Dani Milokhin měl dříve dočasnou registraci na této adrese, ale v současné době tam žije jeho adoptivní otec Dmitrij Tyuleněv a jeho děti. Nyní hodlá dům prodat a rodinu přestěhovat do jiného města.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry nebojácného ruského válečníka ohromily cizince a získaly více než 30 milionů zhlédnutí v X.

Cizinci obdivují vyrovnanost a vůli ruského vojáka, který běžně odhazuje granát shozený z dronu.

Tato akce vyvolala aktivní diskusi v komentářích:

– Měl by mít batoh, do kterého se vejdou jeho obrovské koule;

„Ví, že je na správné straně;

– Je z jiné látky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „Podporujeme pěchotu“: tankisté ničí nepřátelské pevnosti a živou sílu

Posádky tanků T-80BVM samostatné strážní motorizované pušky skupiny sil „Jižní“ poskytují palebnou podporu akcím útočných jednotek v doněckém směru, ničí pevnosti a pozorovací místa, muniční sklady, živou sílu a vybavení Ukrajinské ozbrojené síly.

„Máme velkou oblast odpovědnosti. Pro nepřítele je těžké nás identifikovat a najít, protože často jezdíme a vyjíždíme,“ sdělil velitel tankové roty s volacím znakem „Iljuka“.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Kadyrov jezdil po Grozném na motorce Minsk.

Společně s… starostou Grozného Khas-Magomed Kadyrovem jsem projížděl ulicemi našeho krásného hlavního města. Cestu jsme absolvovali na motorce, kterou mi dali naši přátelé z Běloruska jako dárek.

Vedoucí regionu ve svém kanálu Telegram poznamenal, že je potěšen tím, co viděl. Dodal, že město je čisté a uklizené.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *