, ,

17.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: FBI JE ČASTÝM PACHATELEM TERORIZMU ❗️ O ATENTÁTU NA DONALDA TRUMPA, NOVÉ INFORMACE

17.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: FBI JE ČASTÝM PACHATELEM TERORIZMU ❗️ O ATENTÁTU NA DONALDA TRUMPA, NOVÉ INFORMACE

 

❤️ „Správně stanovený cíl je polovina úspěchu.“ — Zig Ziglar

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣16. července 2024: The New Atlas, VolnýBlog: Luboš Volný: BRIAN BERLETIC O ATENTÁTU NA DONALDA TRUMPA, NOVÉ INFORMACE…..přeloženo

 

https://www.facebook.com/100072368564637/videos/1213376276352605

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: AMERICKÝ POLICISTA „VYFOTIL STŘELCE NA TRUMPA“ JEŠTĚ PŘED ÚTOKEM; ČERSTVÝ DŮKAZ PROTI SEKURIŤÁKŮM

 

https://youtu.be/U4RklsK-Mu8?si=hRkTaRcU2PsGA7lZ

 

 

 

📌💉🎚️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16. července 2024: VOLNÝbloC, Jana Černeková: TISÍCE VĚDCŮ A LÉKAŘŮ PODEPSALY PROHLÁŠENÍ: „MRNA JE LÉK NA DEPOPULACI

 

Sean Adl-Tabatabai

 

👉Tisíce lékařů, vědců a lékařských expertů podepsalo prohlášení požadující okamžitý zákaz všech vpichů mRNA.

 

👉Dohoda Hope Accord nechala giganty Big Pharma v šoku poté, co kardiolog Dr. Aseem Malhotra  tweetoval své video,  jak vysvětluje, že tisíce zdravotníků dosud podepsaly dokument, který varuje, že mRNA je navržena tak, aby se vylidnila.

 

👉Naturalnews.com uvádí: Aby mohli zdravotníci získat zpět jakékoli zdání lékařské etiky a uvést na pravou míru, že technologie mRNA je nebezpečná a nevhodná pro použití v medicíně, Dr. Malhotra vyzývá každého, koho to zajímá, včetně našich čtenářů, aby  podepsal Hope Accord.

 

👉 „V roce 2015 napsal šéfredaktor The Lancet Richard Horton mrazivý komentář, ve kterém tvrdil, že možná polovina veškeré lékařské literatury může být jednoduše nepravdivá,“ říká Dr. Malhotra ve videu níže. „NAPSAL, ŽE VĚDA SE OBRÁTILA K TEMNOTĚ.“ A teď jde o to, kdo udělá první krok k vyčištění systému.“

 

👉 „Pandemie COVID odhalila mikrokosmos korporátního zachycení medicíny a veřejného zdraví mocnými osobními zájmy, zejména ve formě Big Pharma. Jedná se o průmysl, jehož obchodním modelem je podvod. A bohužel jsme byli svědky největších selhání systému při zavedení produktu mRNA, který pravděpodobně přispěl k úmrtím a vážným zraněním milionů lidí na celém světě ❗️❗️❗️“

 

👉 Dr. Malhotra věří, že nyní je čas udělat další krok k vyčištění lékařského systému.

👉 A nejlepší způsob, jak toho mohou obyčejní lidé udělat, říká, je podepsat smlouvu Hope Accord, „která vyzývá k úplnému pozastavení těchto produktů, ale také vyzývá k OBNOVENÍ LÉKAŘSKÉ ETIKY“.

 

JE ČAS JEDNAT,“ PROSÍM.

 

👉 „Prosím, podepište tuto petici a tuto dohodu a můžeme pokročit dále, abychom skutečně skutečně vyčistili systém.“

 

👉 Politici volají po stažení úderů COVID z trhu.

 

👉 Řada volených představitelů se také připojuje k výzvě, aby byl zdravotnický systém vyčištěn, počínaje okamžitým odstraněním všech „vakcín“ proti koronaviru Wuhan (COVID-19), které mají být kvůli bezpečnosti veřejnosti staženy z trhu.

 

ORGANIZACE AMERICANS FOR HEALTH FREEDOM (AHF) ŘÍKÁ, ŽE K 25. ČERVNU 2024 SE 191 POLITIKŮ, 96 KANDIDÁTŮ, JEDEN GENERÁLNÍ CHIRURG, JEDNA CELÁ STÁTNÍ REPUBLIKÁNSKÁ STRANA, JEDEN STÁTNÍ KONGRESOVÝ OBVOD, 17 KRAJSKÝCH VÝBORŮ REPUBLIKÁNSKÉ STRANY A SEDM LÉKAŘSKÝCH ORGANIZACÍ ZAVÁZALO VYZVAT K OKAMŽITÉMU ZÁKAZU VŠECH INJEKCÍ COVID.

 

👉 Všechny výše uvedené subjekty se také zavázaly, že nebudou přijímat další dary od farmaceutického průmyslu. Kompletní seznam všech z nich je k dispozici 👉 👉 👉 na AmericansForHealthFreedom.org.

 

„Je mi ctí stát po boku mé vážené kolegyně, doktorky Malhotry, ve výzvě k obnovení lékařské etiky,“ napsala na Twitteru doktorka Ayiesha Malik, která se na X popisuje jako „soucitná praktická lékařka a integrující lékařka“.

 

„Nedovolíme, aby se historie opakovala.“ Budeme stát při sobě a přineseme naději do budoucnosti.“

 

Jednou z hlavních překážek je, že Světové ekonomické fórum (WEF) a Světová zdravotnická organizace (WHO) právě převzaly kontrolu nad Spojeným královstvím – a v den nezávislosti Spojených států neméně – se splátkou Keira Starmera jako nového anglického premiér.

O Seanu Adl-Tabatabai17980 článků.

 

Poté, co se Sean prokousal mainstreamovými médii, včetně působení v BBC, byl svědkem korupce v systému a vyvinul spalující touhu odhalit tajemství, která chrání elitu a umožňují jim pokračovat ve vedení války s lidstvem. Sean, rozrušený agendou elit a nespokojený s alternativními médii, usoudil, že je čas to otřást. Knight of Joseon

 

(https://joseon.com)

 

https://volnyblog.news/tisice-vedcu-a-lekaru-podepsaly-prohlaseni-mrna-je-lek-na-depopulaci/

 

 

📌16. července 2024, 19:30: IZRAELSKÁ ARMÁDA: POLOVINA VŮDCŮ VOJENSKÉHO KŘÍDLA HAMÁSU JIŽ BYLA ODSTRANĚNA:

 

Během devíti měsíců války v pásmu Gazy byla odstraněna polovina vedení vojenského křídla hnutí Hamás.

 

Informovaly o tom Izraelské obranné síly (IDF) a upřesnily, že během nepřátelských akcí nepřítel ztratil asi 14 tisíc militantů, kteří byli zabiti nebo zajati.

 

Mezi zabitými je šest velitelů brigád, asi 20 velitelů praporů a nejméně 150 velitelů rot, což je polovina vedení Hamásu.

 

Připomeňme, že na podzim roku 2023 zahájily síly Hamásu sérii úderů na Izrael. V reakci na to IDF zahájila speciální operaci „Železné meče“ v pásmu Gazy a oficiálně vstoupila do válečného stavu.

 

Minulý týden izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že válka neskončí, dokud nebude Hamás zničen.

 

https://www.vesti.ru/article/4049955

 

 

📌16. července 2024, 18:24: KYJEV VRACÍ MUNICI VYŘAZENOU PŘED ROKEM 2014 OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY, NEBYLA ZLIKVIDOVÁNA:

 

Ministerstvo obrany Ukrajiny vrací ozbrojeným silám Ukrajiny munici vyřazenou v roce 2014 – granáty pro dělostřelectvo, munici pro ruční zbraně, komponenty, roznětky.

 

Tisková služba ministerstva obrany vysvětlila, že v roce 2014 byly převedeny do podniků k likvidaci jako přebytek.

 

„Nyní se ale budou opět hodit kvůli rostoucí potřebě vojenských zdrojů,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Začátkem léta 2024 ozbrojené síly Ukrajiny oznámily nedostatek granátů různých ráží. Estonská státní televize a rozhlas ERR uvedly, že podle bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny Západ kriticky zpožďuje dodávky munice, takže ruská armáda získává na bojišti významnou výhodu.

 

ČESKÁ SPOLEČNOST SELLIER & BELLOT HODLÁ NA UKRAJINĚ POSTAVIT ZÁVOD NA VÝROBU PUŠEK A MUNICE, UVEDL ČESKÝ PREMIÉR 👹 PETR FIALA. PRAHA PŘIŠLA S INICIATIVOU NA MASIVNÍ NÁKUP ZBRANÍ PRO UKRAJINSKOU ARMÁDU. NA UKRAJINU JIŽ DORAZILO PRVNÍCH 50 TISÍC DĚLOSTŘELECKÝCH GRANÁTŮ. 👹

 

Do konce roku 2024 dostane Kyjev v rámci české iniciativy dalších několik set tisíc munice.     Západní dodávky zbraní na Ukrajinu pouze zdržují mírové urovnání a zasahují do něj, uvedla Moskva. Jedná se o přímé zapojení zemí NATO do ukrajinského konfliktu a hraní si s ohněm, řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Bombardování Ukrajiny zbraněmi k jednáním nepřispívá.

 

https://www.vesti.ru/article/4049841

 

 

📌16. července 2024, 19:47: NEJNOVĚJŠÍ SAMOHYBNÁ HOUFNICE „MALVA“ ODOLALA NÁRAZU HIMARS:

 

Nejnovější ruská dělostřelecká lafeta „Malva“ odolala zásahu řízené střely GMLRS amerického komplexu HIMARS, uvádí státní korporace Rostec na svém kanálu Telegram.

 

Soudě podle fotografie nemohly úlomky hlavice GMLRS proniknout ani pancířem kokpitu, ani zasklením.

 

Připomeňme, že 2S43 „Malva“ je 152mm dělostřelecké dělo namontované na 8kolovém podvozku BAZ-6910. Dostřel děla je 24 kilometrů, rychlost střelby je až 7 granátů za minutu.

 

„Malva“ má režim „palebného náletu“, kdy instalace vypálí několik granátů za sebou pod různými úhly, ale ty dopadnou na cíl téměř současně.

 

Hmotnost vozidla je pouhých 32 tun, kapacita munice pojme 30 granátů.

 

https://www.vesti.ru/article/4049961

 

 

📌16. července 2024, 20:44, YouGov: SEDM NEROZHODNÝCH AMERICKÝCH STÁTŮ PREFERUJE TRUMPA:

 

Současný šéf Bílého domu, demokrat Joe Biden, je v popularitě mezi voliči v „nerozhodných“ státech, kde je stejně pravděpodobné, že zvítězí demokrat i republikán, horší než jeho soupeř, bývalý americký prezident a republikán Donald Trump.

 

Potvrzují to i výsledky ankety provedené službou YouGov. Voliči ve všech sedmi takových státech – Arizoně, Wisconsinu, Michiganu, Nevadě, Georgii, Severní Karolíně a Pensylvánii – věřili, že Trump má větší šanci na vítězství než Biden.

 

V šesti z těchto států přitom v roce 2020 zvítězil demokrat.  Výsledky průzkumu ukazují, že bývalého amerického prezidenta podporuje více než 40 % voličů, zatímco Bidenova popularita je pod touto hodnotou. V Arizoně a Wisconsinu je 37 % a 38 % voličů připraveno hlasovat pro současného majitele Bílého domu.

 

Průzkum probíhal od 4. do 12. července, tedy před pokusem o atentát na Trumpa v Pensylvánii.

 

  1. července nominoval Republikánský národní konvent Donalda Trumpa na prezidenta Spojených států. Politik získal většinu hlasů delegátů. Senátor J.D. Vance byl nominován jako kandidát na post viceprezidenta Spojených států.

 

https://www.vesti.ru/article/4050051

 

 

📌16. července 2024, 19:23, NYT: KYJEV MÁ PLÁN NA UKONČENÍ BOJŮ A VYJEDNÁVÁNÍ A PRACUJE NA NĚM:

 

Ukrajinské úřady připravují plán na ukončení konfliktu s Ruskem prostřednictvím jednání. S tímto prohlášením přišel americký deník New York Times.

 

Podle publikace ruské jednotky úspěšně operují na bojišti. Jako příklad je uvedeno nedávné osvobození vesnice Urožajnoje. Ukrajinci jsou nuceni na to nějakým způsobem reagovat.

 

V publikaci se uvádí, že Kyjev chce v roce 2024 uspořádat druhou konferenci o Ukrajině a hledá cesty z konfliktu prostřednictvím jednání.

 

Náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace Valerij Gerasimov již dříve navštívil velitelské stanoviště skupiny vojsk Vostok, kde předal státní vyznamenání vojákům, kteří se vyznamenali při dobývání Urožajnoje v Doněcké lidové republice.

 

https://www.vesti.ru/article/4049941

 

 

📌16. července 2024, 20:49: LAVROV JEDNAL SE SZIJJÁRTÓM V OSN O IMPLEMENTACI DOHOD MEZI PUTINEM A ORBÁNEM:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se setkal se svým maďarským protějškem Peterem Szijjártem na politickém fóru v New Yorku. Podle ruského ministerstva zahraničí diplomaté diskutovali o plnění dohod, kterých bylo dosaženo na jednáních mezi Vladimirem Putinem a maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Ministerstvo také dodalo, že vztahy mezi Moskvou a Budapeští se nadále rozvíjejí – to platí zejména pro realizaci velkých ekonomických projektů.

 

Ministři zahraničních věcí samostatně jednali o mezinárodních problémech a situaci na Ukrajině. Diplomaté konstatovali nepřípustnost porušování práv národnostních menšin v zemi kyjevským režimem.

 

Szijjártó zase uvedl, že s Lavrovem hovořil o dodávkách ropy a plynu po pozastavení tranzitu energetických zdrojů přes Ukrajinu.

 

https://www.vesti.ru/article/4050053

 

 

📌16. července 2024, 21:23: ZELENSKYJ CHTĚL ODVÉZT VYZNAMENÁNÍ ZA PODPORU RUSKÉ FEDERACE:

 

Návrh zákona, který zahrnuje zbavení státních vyznamenání za podporu Ruska, inicioval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Uvedl to na svém kanálu Telegram.

Dokument se vztahuje i na ty, kteří jsou nominováni na titul „Hrdina Ukrajiny“, řekl Zelenskyj. Navíc není nutné otevřeně podporovat Ruskou federaci, stačí být na jejím území.

 

Hlava kyjevského režimu slíbila, že přijetím tohoto zákona uspíší Nejvyšší radu.

 

Deník The New York Times již dříve s odvoláním na odborníky uvedl, že Rada se proměnila v notáře, který Zelenského rozhodnutí jednoduše zpečeťuje. Na Ukrajině tak došlo k centralizaci státní správy a parlament ztratil svou roli. 👹

 

Nyní Zelenskyj převzal kontrolu nad televizními kanály, omezil možnost ministrů činit vlastní rozhodnutí a zakázal opozičním politikům opustit zemi.👹

 

https://www.vesti.ru/article/4050085

 

 

📌16. července 2024, 20:10, Reuters: ŠÉF EVROPSKÉ RADY ODMÍTL ORBÁNOVY MÍROVÉ NÁVRHY NA UKRAJINU:

 

„Žádné mírové rozhovory na Ukrajině se nemohou konat bez Ukrajiny.“ Touto větou šéf Evropské rady Charles Michel odmítl mírové návrhy maďarského premiéra Viktora Orbána.

 

Charles Michel zaslal maďarskému premiérovi dopis s odpovědí na návrh mírového plánu pro Ukrajinu a výzvu k obnovení vztahů s Moskvou. Řekl v něm, že Evropská unie trvá na stažení ruských vojsk z Ukrajiny a evropská politika zvyšování dodávek zbraní a zbraní do Kyjeva „není válečnou politikou“. Podrobnosti o korespondenci mezi Orbánem a Michelem zveřejnila agentura Reuters, jejíž zaměstnanci získali přístup k textu dopisu šéfa Evropské rady.

 

Viktor Orbán zahájil své půlroční předsednictví v Evropské unii návštěvami Kyjeva, Moskvy a Pekingu. Poté odletěl do Spojených států, kde se setkal s Donaldem Trumpem. Orbánova politická aktivita vyvolala v Evropě nespokojenost. 63 poslanců Evropského parlamentu vyzvalo Brusel, aby zbavil Maďarsko hlasovacího práva v Evropské unii poté, co premiér Orbán navštívil Rusko a Čínu, a aby Orbánovi předčasně ukončil pravomoci předsedy Evropské rady.

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell uvedl, že Viktor Orbán nereprezentuje EU na zahraničněpolitické scéně a nemá evropský mandát k návštěvě Moskvy a Pekingu.

  1. července se Orbán setkal s Volodymyrem Zelenským v Kyjevě a 5. července v Kremlu s Vladimirem Putinem.

Moskva považuje za velmi pozitivní a užitečné, že Orbán ukázal svou politickou vůli k dialogu, řekl tiskový tajemník ruské hlavy státu Dmitrij Peskov.

 

VIKTOR ORBÁN ŘEKL, ŽE SNAHY O NASTOLENÍ MÍRU NA UKRAJINĚ NEPŘINÁŠEJÍ VÝSLEDKY KVŮLI „NESMYSLŮM BRUSELSKÝCH BYROKRATŮ„. 👍

 

https://www.vesti.ru/article/4050030

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO VELKÉ OZNÁMENÍ „ŠOKUJE“ NATO; RUSKO NABÍZÍ PILOTŮM 👉 170.000 USD ZA SESTŘELENÍ STÍHAČEK F-16. 😂👍

 

https://youtu.be/0WtRave98d8?si=5qAYKa6ZZJ9nuS3i

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO POPRVÉ SDÍLÍ VIDEO TŘÍTUNOVÉ „BESTIE“ BOMBY FAB, SVRŽENÉ NA UKRAJINU STÍHAČKOU SU-34

((6.000 liber = 3 tuny.))

 

https://youtu.be/wBG99n2LYrU?si=ELYwHk9pRNR1C-3Y

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „NEJVĚTŠÍ VÍTĚZSTVÍ HAMÁSU“ V PÁSMU GAZY? IZRAEL POPRVÉ PŘIPOUŠTÍ NEDOSTATEK TANKŮ/MUNICE VE VÁLCE

 

https://youtu.be/gCxPJ3wsWAw?si=a8Nfx_U53G6PO1Mt

 

 

📌📢🔝🔝🔝16. července 2024, Ověřené zprávy, Matěj Gregor: LŽI O ATENTÁTU NA DONALDA TRUMPA SE MNOŽÍ. LGBT. KLIMATICKÁ PSYCHÓZA. Teplotní mapy se zbarvily do ruda a v Ostravě se oteplilo.

 

👉NA DONALDA TRUMPA BYL SPÁCHÁN ATENTÁT.

Máte nesprávného, na Twitteru to rozšířil kluk, který se představil Thomas Matthew Crooks, je živý a nápadně podobný, jako vejce vejci atentátníkovi a živý z masa a kostí. „Nenávidím Trumpa a zastřelil jsem ho“.  Video je satira a fejk. 😂 Donald Trump si za to může sám, protože ve společnosti množí nenávist. 😂 přišla okamžitě s tím liberální média. Přidala se k nim i Česká kazachstánská psychiatrička Džamila Stehlíková. Donald Trump nikdy nešířil nenávist, násilí…. Je scestné tvrdit, že by Donald Trump šířil nenávist a pouze ji sklízel. Podobná nenávist se zrodila vůči Róbertu Ficovi, také po atentátu na jeho osobu

OSTRAVSKÝ PRIDE?

Bylo tam teplo. Ostravu zabrali příznivci „Duhových pochodů“, lidi

postižení pohlavní poruchou identity. Vrchní představitelé měli na sobě obojky, tetování,

barevné vlasy a vykřikovali nesouvislé, nesmyslné komentáře. 🙈 Přesvědčte se sami…

V žádném případě nereprezentují většinový vzorek homosexuálů. Většina gejů a leseb se

s takovou akci neztotožňují, nechodí na ně a byli by rádi, kdyby se vůbec nepořádali. Tihle

lidé jsou odsouzení k permanentní frustraci.  👍

👉KLIMATIČTÍ ALARMISTÉ JSOU V ŠOKU, PROTOŽE JE V ČERVENCI, V LÉTĚ TEPLO.

To znamená tmavě červené mapy. Vysychání pozemních vod. Globální oteplování a v Chorvatsku se objevili „ohniví červi“. 😂Světové předpovědi počasí dostali jednotné zadání. Teploty kolem 25 – 30°C jsou v létě normální od doby kdy je svět světem, se v redakcích meteorologických pořadů celosvětově, dle nějakého zadání změnili v tmavě červené mapy, které hovoří o rekordním suchu, o rekordních vedrech, o tom, jak se planeta pálí, jak se lidé dusí a o tom, jak nás čeká spálení celé planety země. ((Hlavně, že se musí dle zadání idiotů všude vykácet stromy, nepěstovat nikde obilí, jenom plevel, počasí ovlivňují po světě Haarpem, jsou mega záplavy na mnoha částech planety…)) Celosvětový problém médii, i v České republice, a mají jediný cíl: 👉vyděsit lidi alarmizmem a vytvořit ve společnosti paniku směrem ke globálnímu oteplování. Jelikož lepení se k silnicím, ničení památek přestalo fungovat a na nějakou odbornou diskuzi nemají alarmisté žádné osobnosti, ani argumenty, rozhodli se, že o vládnou trend světových médii, prakticky všude, po internetu se množí články o stoletých a tisíci letých vedrech a o tom, že celá planeta shoří. Zajímavé je to, že takové články čteme každý rok. Nevím, jak se mezi rokem 2023 a 2024 mohlo stát další stoleté vedro, ale je velice zajímavé, že ty stejné teploty, které se tady mihali posledních 20 let, jsou najednou označovány nějakou zkázou planety. Mezi mladými lidmi to dělá doslova guláš v hlavě. 👉Rozšířil se dokonce termín „klimatická úzkost“, což je psychická porucha u dospívajících, která vznikla ze strachu z toho, že naše planeta skutečně zanikne a život na zemi bude globálním oteplováním ohrožen.

 

https://youtu.be/YReotS0LsIc?si=2iwuV-0MYO2mz5vC

 

 

📌16. července 2024, 20:49: LAVROV JEDNAL SE SZIJJÁRTÓM V OSN O IMPLEMENTACI DOHOD MEZI PUTINEM A ORBÁNEM:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se setkal se svým maďarským protějškem Peterem Szijjártem na politickém fóru v New Yorku. Podle ruského ministerstva zahraničí diplomaté diskutovali o plnění dohod, kterých bylo dosaženo na jednáních mezi Vladimirem Putinem a maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Ministerstvo také dodalo, že vztahy mezi Moskvou a Budapeští se nadále rozvíjejí – to platí zejména pro realizaci velkých ekonomických projektů.

 

Ministři zahraničních věcí samostatně jednali o mezinárodních problémech a situaci na Ukrajině. Diplomaté konstatovali nepřípustnost porušování práv národnostních menšin v zemi kyjevským režimem.

 

Szijjártó zase uvedl, že s Lavrovem hovořil o dodávkách ropy a plynu po pozastavení tranzitu energetických zdrojů přes Ukrajinu.

 

https://www.vesti.ru/article/4050053

 

 

📌16. července 2024, 20:10: Reuters: ŠÉF EVROPSKÉ RADY ODMÍTL ORBÁNOVY MÍROVÉ NÁVRHY NA UKRAJINU:

 

„Žádné mírové rozhovory na Ukrajině se nemohou konat bez Ukrajiny.“ Touto větou šéf Evropské rady Charles Michel odmítl mírové návrhy maďarského premiéra Viktora Orbána.

 

Charles Michel zaslal maďarskému premiérovi dopis s odpovědí na návrh mírového plánu pro Ukrajinu a výzvu k obnovení vztahů s Moskvou. Řekl v něm, že Evropská unie trvá na stažení ruských vojsk z Ukrajiny a evropská politika zvyšování dodávek zbraní a zbraní do Kyjeva „není válečnou politikou“. Podrobnosti o korespondenci mezi Orbánem a Michelem zveřejnila agentura Reuters, jejíž zaměstnanci získali přístup k textu dopisu šéfa Evropské rady.

 

Viktor Orbán zahájil své půlroční předsednictví v Evropské unii návštěvami Kyjeva, Moskvy a Pekingu. Poté odletěl do Spojených států, kde se setkal s Donaldem Trumpem. Orbánova politická aktivita vyvolala v Evropě nespokojenost. 63 poslanců Evropského parlamentu vyzvalo Brusel, aby zbavil Maďarsko hlasovacího práva v Evropské unii poté, co premiér Orbán navštívil Rusko a Čínu, a aby Orbánovi předčasně ukončil pravomoci předsedy Evropské rady.

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell uvedl, že Viktor Orbán nereprezentuje EU na zahraničněpolitické scéně a nemá evropský mandát k návštěvě Moskvy a Pekingu. 2. července se Orbán setkal s Volodymyrem Zelenským v Kyjevě a 5. července v Kremlu s Vladimirem Putinem. Moskva považuje za velmi pozitivní a užitečné, že Orbán ukázal svou politickou vůli k dialogu, řekl tiskový tajemník ruské hlavy státu Dmitrij Peskov.

 

Viktor Orbán řekl, že snahy o nastolení míru na Ukrajině nepřinášejí výsledky kvůli „nesmyslům bruselských byrokratů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4050030

 

 

📌16. července 2024, 22:29: UKRAJINŠTÍ BLOGEŘI, KTEŘÍ POŽADOVALI MÍR, BYLI ZAŘAZENI DO „MÍROTVŮRCE“:

 

Několik ukrajinských blogerů, kteří vyzývali k ukončení nepřátelských akcí, bylo zařazeno na seznam odporného webu Mírotvorce.

 

Řeč je o takových blogerech, jako jsou Alexander Voloshin, Vladislava Rogovenko a Nastya Umka. Ukrajinští novináři upřesňují, že tito lidé jsou obviněni z šíření ruské propagandy a informační a psychologické operace proti Ukrajině.

 

  1. července ukrajinská média informovala, že Nasťa Umka byla předvolána k rozhovoru na SBU. Stalo se tak bezprostředně poté, co bloger řekl, že Ukrajinci jsou unaveni válkou a chtějí mír.

 

Alexandr Vološin zase napsal, že Ukrajina „válku neukončuje“ a je nutné přijmout podmínky Ruska. Poté blogerovi začalo být vyhrožováno a byl nucen zrušit své účty na sociálních sítích.

 

https://www.vesti.ru/article/4050146

 

 

📌16. července 2024, 21:49, CNN: USA OBDRŽELY INFORMACI, ŽE ÍRÁN ÚDAJNĚ PLÁNOVAL POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA:😂

 

Írán podle CNN plánoval pokus o atentát na Donalda Trumpa. Podle novinářů americké úřady tuto informaci obdržely před několika týdny a posílily bezpečnost prezidentského kandidáta.

 

Kanál zároveň dodává, že nemá žádné potvrzení o spojení mezi Thomasem Crookesem, který zastřelil Trumpa, a Íránem.

 

Dalším terčem Teheránu byl bývalý americký ministr zahraničí Michael Pompeo.     Připomeňme, že 14. července byl ve státě Pensylvánie spáchán pokus o atentát na Donalda Trumpa. Během shromáždění ve městě Butler dvacetiletý Thomas Crookes na politika několikrát vystřelil puškou AR-15. Jedna z kulek poškrábala Trumpa za uchem.

 

Náhodnou obětí útoku byl padesátiletý Trumpův příznivec Cory Comperatore. Kromě toho byli dva lidé vážně zraněni.

 

https://www.vesti.ru/article/4050097

 

 

📌17. července 2024, 0:36, MEDVEDĚV: RUSKO PŘI ZAHÁJENÍ NWO JEDNALO V SOULADU S CHARTOU OSN:

 

Rusko zahájilo speciální vojenskou operaci v souladu s Chartou OSN, uvedl místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

V rozhovoru pro web Argumenty i Fakty Medveděv zdůraznil, že v případě NWO, kdy byla ohrožena bezpečnost, nezávislost a suverenita země, má Ruská federace právo použít sílu v sebeobraně a jednat preventivně.

 

„Což bylo provedeno v plném souladu s Chartou OSN,“ řekl Dmitrij Medveděv, když diskutoval o tom, zda Rusko mělo zahájit speciální operaci dříve.

 

https://www.vesti.ru/article/4050226

 

 

📌16. července 2024, 22:47: PENTAGON: USA URYCHLÍ VÝVOJ A TESTOVÁNÍ HYPERSONICKÝCH ZBRANÍ:😂((Za 20 let???))

 

Americké ministerstvo obrany plánuje urychlit vývoj hypersonických zbraní, uvedl vojenský mluvčí Patrick Ryder.

 

Dodal, že Spojené státy pokračují ve vývoji hypersonických technologií v souladu se strategií národní bezpečnosti, píše agentura TASS. Zejména americká armáda a námořnictvo nedávno testovaly hypersonickou střelu nad Tichým oceánem.

 

Připomeňme, že na konci března 2024 americké letectvo oznámilo úspěšný test prototypu hypersonické střely AGM-183. Munice byla odpalována ze strategického bombardéru B-52.

 

Již v květnu podepsaly Spojené státy a Japonsko dohodu o vytvoření rakety schopné zachytit hypersonická letadla. Je specifikováno, že japonští inženýři pro něj navrhnou motor.

 

https://www.vesti.ru/article/4050136

 

 

📌17. července 2024, 1:03, Medveděv: UKRAJINA SE NIKDY NEBUDE MOCI STÁT ČLENEM NATO:

 

Ukrajina nemá šanci stát se členem NATO, řekl místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv v rozhovoru pro web „Argumenty a fakta“.

Zdůraznil, že jediným zájmem aliance je proměnit Ukrajinu v prostředek ke zničení Ruska.

 

„Koneckonců, jak tehdy, tak dnes je jasné, že tento podvádějící stát se členem aliance nestane,“ řekl Medveděv s odkazem na prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga ohledně vyhlídek Ukrajiny na vstup do aliance.

 

Medveděv připomněl: Stoltenberg otevřeně řekl, že považuje vstup Ukrajiny do NATO v roce 2034 za dobrý scénář, „TEDY NIKDY„. Koneckonců, v té době už žádný z vůdců současných zemí NATO nebude na svých postech a někteří nebudou ani ve světě.👍

 

„Je pravděpodobné, že žádná nechvalně známá země 404 nebude,“ předpovídá Dmitrij Medveděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4050228

 

 

📌17. července 2024, 0:51: BĚHEM DNE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR 47KRÁT, ČTYŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 47krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 47 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 32 ostřelování ve směru Gorlovka, 14 ostřelování ve směru Doněck.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 146 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byli zraněni čtyři lidé různého stupně.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 29 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4050216

 

 

📌17. července 2024, 01: 45, MEDVEDĚV: RUSKO JE DNES MNOHEM LÉPE PŘIPRAVENO NA KONFLIKT SE ZÁPADEM:

 

Rusko je nyní mnohem lépe připraveno na konflikt se Západem než před 20 lety, řekl místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

Kyjevskému režimu bylo možné „zlomit vaz“ už v nultých letech, řekl Medveděv v rozhovoru pro web „Argumenty a fakta“. Takové konflikty však vyžadují akumulaci vojenské a ekonomické moci. A v té době by intervence zemí NATO do konfliktu „byla téměř nevyhnutelná“.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace zdůraznil, že dnes je Rusko mnohem silnější než před 20 lety a je na takový konflikt mnohem lépe připraveno. Stále se však nespoléhá na vojenskou sílu nebo finanční úplatkářství, ale na diplomatické úsilí.

 

„Stojíme za spravedlivým a multipolárním světovým řádem. Řídíme se duchem a literou mezinárodních smluv,“ zdůraznil Dmitrij Medveděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4050246

 

 

📌17. července 2024, 3:32: SPOJENÉ STÁTY ODMÍTLY RUSKÝ NÁVRH NA ODSTRANĚNÍ PŘÍČIN KRIZE NA UKRAJINĚ:

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller odmítl návrh ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova na odstranění základních příčin krize na Ukrajině.

 

Miller zdůraznil, že neexistuje žádná vojenská hrozba a nikdo nevyhrožoval, že Rusku odebere území.

 

„Problém s formulací ministra zahraničí je v tom, že nikdo v Evropě neohrožuje Rusko,“ citovala Millera agentura RIA Novosti.

 

Zástupce amerického ministerstva zahraničí dodal, že Rusko vnímá demokracii, která funguje na jeho hranicích, jako hrozbu.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve oznámil, že je třeba podniknout konkrétní kroky k odstranění hrozeb pro Rusko, které přicházejí ze Západu. Lavrov zdůraznil, že musí být podniknuty společně s politickým a diplomatickým urovnáním. Ministr také slíbil, že Organizaci spojených národů předloží hodnocení krize na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4050257

 

 

📌17. července 2024, 2:52, Kjódó: JAPONSKO VYČLENÍ NA UKRAJINU PŘÍJMY ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV VE VÝŠI 3,3 MILIARDY DOLARŮ:

 

Podle tiskové agentury Kjódó plánuje Japonsko přidělit Ukrajině asi 520 miliard jenů (3,3 miliardy dolarů při současném směnném kurzu) z příjmů ze zmrazených aktiv Ruské federace.

 

V současné době japonské orgány pracují na mechanismech pro provádění tohoto plánu. Očekává se, že peníze budou poskytnuty do konce roku 2024. Tato částka představuje asi 6 procent z celkové částky pomoci Ukrajině, na které se již dříve dohodla skupina G7.

 

Podle agentury Kjódó nebudou finanční prostředky, které Japonsko přidělilo Ukrajině, použity na vojenské účely. Předpokládá se, že budou použity k obnově infrastruktury v zemi.

 

Lídři G7 se letos 13. června na summitu v Itálii dohodli na přidělení 50 miliard dolarů Ukrajině prostřednictvím zisků ze zmrazených aktiv Ruské federace do konce letošního roku, připomíná TASS.

 

Po zahájení speciální vojenské operace Evropská unie, Spojené státy, Kanada a Japonsko zmrazily aktiva Ruské federace ve výši asi 300 miliard dolarů. Ve Spojených státech je jich asi 5-6 miliard, většina z nich v Evropě. Například 210 miliard dolarů je uloženo na mezinárodní platformě Euroclear v Belgii.

 

https://www.vesti.ru/article/4050250

 

 

📌17. července 2024, 3:13: VÝPOČTY MLRS „GRAD“ SKUPINY „ZÁPAD“ ZNIČILY MARDER BPM VYLOĎOVACÍMI SILAMI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Dělostřelectvo skupiny vojsk Západ zničilo bojové vozidlo pěchoty Marder s vyloďovacími silami Ozbrojených sil Ukrajiny v zóně speciální vojenské operace, uvedlo ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Jak již bylo uvedeno, bojové vozidlo pěchoty Marder s výsadkovou skupinou a akumulací živé síly ozbrojených sil Ukrajiny zničilo výpočty raketových systémů Grad s vícenásobným odpalováním motorizované střelecké brigády 1. gardové tankové armády skupiny Západ.

 

https://www.vesti.ru/article/4050236

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 17.07.2024“:

➡️☭☆V Krasnodaru hoří dva sklady a administrativní budova o rozloze tisíc metrů čtverečních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Macron po porážce prezidentské strany ve volbách přijal demisi premiéra Attala, ale kabinet bude zatím pracovat ve stejném složení, uvádí AFP.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rostov na Donu se po poruše v Rostovské jaderné elektrárně dostal do zóny dočasného výpadku proudu, uvedl šéf městské správy.

V Kabardino-Balkarsku byly zavedeny dočasné výpadky proudu, varuje šéf regionu

V Karačajsko-Čerkesku byly zavedeny dočasné plány pro omezení spotřeby energie po poruše v Rostovské JE, hlásí vedoucí regionu

V Dagestánu byly zavedeny dočasné plány pro omezení spotřeby elektřiny kvůli poruše výrobního zařízení v jaderné elektrárně Rostov, hlásí úřady

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Otázka odstranění Jamese Davida Vance, kterého si Trump vybral jako svého kandidáta na viceprezidenta, ze sankčního stoplistu není na pořadu dne. Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Stovky ultraortodoxních Židů pořádaly nepokoje na východě Tel Avivu, protože Izrael oznámil zahájení odvodů této skupiny obyvatelstva na vojenskou službu, uvádí zpravodaj RIA Novosti.

Demonstranti blokovali silnice, střetávali se s policií a křičeli nadávky na bezpečnostní složky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Americká rozvědka obdržela informaci, že Írán údajně plánoval zlikvidovat Trumpa, ale činy podezřelého z atentátu s touto zemí nespojuje, tvrdí CNN

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Trump v komentáři k politice americké administrativy vůči Rusku řekl Bloombergu, že není zastáncem sankcí.

Nemám rád sankce

Jak agentura objasňuje, exprezident také dal jasně najevo, že je stejně chladný ohledně myšlenky ochrany Tchaj-wanu před možnou invazí pevninské Číny a pokusů „potrestat“ Rusko za speciální operaci na Ukrajině.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *