, ,

17.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

17.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Neexistují tajemství úspěchu, je to výsledek přípravy, tvrdé práce a učení se z neúspěchu.“ – Colin Powell

 

 

📌16.4.2024, v 16:30, Startitup: Politici o atentáte na Fica: „PREMIÉRA NECHALI LEŽAŤ NA CHODNÍKU NIEKOĽKO MINÚT„.

 

((Startitup by si mal najprv overiť fakta, kým niečo vypustí!!! Ten nadpis je dezinformace, protože ho nakladali ihneď do auta a dali mu nohy hore, lebo strácal velké množství krve!!!))

 

Celé Slovensko, ale aj svet v stredu (16.5) šokoval atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Atentátnik v Handlovej na predsedu vlády vypálil niekoľko rán. Následne postreleného premiéra previezli vrtuľníkom do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde podstúpil niekoľko hodinovú operáciu.

Ficov stav by aktuálne mal byť vážny no stabilizovaný. Juraj Cintula, atentátnik zodpovedný za pokus o vraždu predsedu vlády, je momentálne zadržaný v policajnej cele Národnej kriminálnej agentúry v Nitre. Hrozí mu 25 rokov trestu až doživotie.

 

Startitup medzi politikmi zisťoval, aká bola ich prvá reakcia na atentát, aké dôsledky môže mať tento hrozný čin na politickú situáciu na Slovensku, či by sa mali sprísniť zákony o držbe zbraní, ale aj ako upokojiť napätú situáciu na Slovensku:

 

Branislav Gröhlinyg: „Bol to šok, Bola to neuveriteľná informácia, že niečo takéto sa stane na Slovensku v demokratickej krajine. Môžeme mať rôzne politické názory a naozaj tieto politické názory pretaviť v niečo, že niekto fyzicky zaútočí so zbraňou na najvyššieho ústavného činiteľa je naozaj útok na štát a niečo také by sa nemalo diať. Ten politický súboj by mal byť súboj v parlamente, mal by byť slovný, mal by byť názorový a mal by byť v rámci nejakej vízie budúcnosti štátu, nie zbraňami.“

Eduard Chmelár, poradca premiéra: „Moja prvá reakcia bola, musím povedať, že som bol v takom šoku, že som si v prvom momente ešte ani neuvedomil čo to všetko znamená. Možno až po tých niekoľkých rozhovoroch, ktoré som dával mediam. Pamätám si ten najemotívnejší, pre mňa najťažší moment bol, keď som bol v priamom vysielaní pre českú televíziu NOVA a počas toho rozhovoru mi ta moderátorka priniesla správu, že doslova bojuje o život. To bolo naozaj ťažké, ako emócie zo všetkých strán sú v tejto chvíli pochopiteľné, ale už deň po, by sme sa mali všetci upokojiť, schladiť hlavy a rozmýšľať čo ďalej.“

Marián Čaučík, KDH: „Bol to šok. Človek si nedokázal takú situáciu ani predstaviť, že to môže sa stať na Slovensku, takže bol som z toho šokovaný a zhrozený. A v podstate aj doteraz človek nemôže tomu akoby uveriť, že sa niečo takého mohlo stať na Slovensku.“

 

AKÉ DÔSLEDKY TOTO MÔŽE MAŤ NA SLOVENSKU?

Branislav Gröhlinyg: „Následky budú také, že sa tu urobí nejaká silná čiara a že do budúcna sa budú všetci kolegovia, všetci politickí partneri naozaj kontrolovať vo svojich vyjadreniach a že to bude jediný ten následok, pretože toto by sa malo udiať ma Slovensku, mala by sa ta situácia naozaj upokojiť a momentálne by sa všetci navzájom nemali obviňovať a vykrikovať kto za toto môže.“

Eduard Chmelár: „…..

 

https://youtu.be/tPLDpQcMpB4?si=8qJYD1G6Kmy76PIR

 

 

📌💥💥💥16.05.2024, CRUX, Roman Kirsch: PRODALA UKRAJINA AMERICKÝ SYSTÉM PATRIOT ČÍNĚ? ZÁBĚRY NA SÍTÍCH ZAŽEHLY ŘADU KONSPIRAČNÍCH TEORIÍ

👍😂😂😂

 

https://youtu.be/FGQisWNtxiM?si=-jhvbSpLSeGSTX0E

 

 

📌16.5.2024, MAP 1993: PUTINŮV RAFINOVANÝ ÚDER NA DOLAR – III. DÍL.

 

Význam návštěvy v Pekingu. Aneb, proč západní politici najednou otáčejí válečnou rétoriku a chtějí mír?

Pro úplné pochopení dnešní analýzy doporučuji a její předchozí dva díly.

Putin nyní plánuje ve velmi blízké době vytvořit „mocný nástroj vlivu Ruska proti Západu”, (мощный инструмент влияния РФ на Запад). Očekává se, že jeho nynější návštěva v Pekingu, bude rozhodujícím krokem, pro jeho vytvoření.

 

👉 Cílem Putinova v současné době nejmazanějšího plánu je odstranit dolar i EURO z velké části obchodu s obilím. Rusko totiž již nyní ovládá 25% celosvětového exportu obilí, a po ovládnutí celého černomořského pobřeží a jižní Ukrajiny, jak Putin plánuje, se tento podíl ještě značně zvýší. Odběrateli ruského obilí jsou přitom zejména země BRICS, a další země tzv. globálního Jihu. Jenom samotný BRICS nyní produkuje 40% veškeré produkce obilovin. (Produkce 1.23 miliardy tun. Spotřeba 1.22 miliardy tun.)

 

👉Ceny obilovin se přitom globálně celému světu určují na dvou světových burzách – chicagské CME a francouzské MATIF – a všechny země světa musí tyto ceny akceptovat.

Putinovým plánem je vytvořit třetí světovou burzu, na které se budou určovat ceny obilovin, a to burzu BRICS. A na této burze se nebudou určovat ceny v dolarech ani v EURO, ale v národních měnách zemí, které za tyto měny budou na burze obilí nakupovat a prodávat.

👉Putinův plán je rafinovaný a mazaný. Země globálního Jihu, Indie i Čína jsou na dovozu ruského i ukrajinského obilí životně závislé, a toto obilí není čím ve světovém obchodě nahradit. Země, které toto obilí dovážejí, mají problémy s určováním jeho ceny v dolarech i eurech, protože při nákupu tohoto obilí musí zatím akceptovat ceny určené oběma západními burzami, a k jeho nákupu musí nakoupit obě západní měny.

👉Jakmile Putinova burza začne fungovat, očekává se, že ruské, (i bývalé ukrajinské) obilí na ní prodávané bude jednak levnější, a jednak se nebude obchodovat ani v dolarech, ani v eurech.

 

👉Největší hlad po ruském obilí je v Africe a v arabských zemích. Podle Putinovy vize tyto země na jeho burze nakoupí ruské obilí za své měny, a Rusko za ně nakoupí zejména čínské zboží.

👉Čína, která v těchto afrických zemích nakupuje suroviny, energie, a investuje do výstavby tamní infrastruktury, tyto z Ruska utržené africko-arabské měny použije na své nákupy a platby.

👉Vytvoří se stabilní koloběh měn zemí BRICS, a další africko-arabské země budou mít zájem k uskupení se přidat.

👉Dolar i EURO ztratí důležitý komoditní trh, na kterém obě měny zatím cirkulují, a začnou se zbytečně „poflakovat” na bankovních účtech, protože po obou měnách klesne poptávka.

 

👉Pokud se Putinova burza osvědčí, vzroste důvěra v měny zemí BRICS, a v měny dalších na Putinově obilné burze zúčastněných zemí, a tento nový model vypořádávání plateb v mezinárodním obchodě bude expandovat do obchodů s ropou a s dalšími komoditami.

👉Čím víc bude Putinův systém růst, tím více bude klesat poptávka po dolarech i eurech, a tiskárny ve Washingtonu i Bruselu přestanou mít odbyt pro část svých „nekrytých” valut.

 

ZÁPAD ZAČNE POMALU KOLABOVAT.

 

👉Že Putinův plán je Západu nebezpečný, je zřejmé z náhlé změny západní rétoriky o míru na Ukrajině.

👉Místo dobytí Krymu Ukrajinou, jako základní podmínky pro mír s Ruskem, nyní západní politici začali hovořit o míru uzavřeném podle současné linie fronty. 👉Tím by se zachránila značná část produkčních ploch ukrajinské pšenice a obilí pro západní burzy, a zároveň by přístavy od Oděsy po Cherson ve vlastnictví Ukrajiny mohly toto obilí levně vyvážet do světa, a konkurovat ruskému obilí v zemích globálního Jihu.

 

👉Z Putinova plánu na zřízení obilné burzy zemí BRICS lze usuzovat, že ruské cíle na Ukrajině jsou větší než pouhé osvobození současného území Ruské federace. Obilná burza BRICS bude tím lépe fungovat, čím více ruského, a naopak méně ukrajinského obilí se na světový trh dostane.

👉Obiloviny jsou zvláštní komodita.

👉Západ je nemůže sankcionovat, protože by tím vyvolal hladovou vzpouru proti sobě v Africe i Asii.

👉A produkční kapacity západního obilí […]

@michalapetr

 

 

📌 6. KVĚTNA 2024 15:04: BULHARSKO SE CHYSTÁ ŽALOVAT GAZPROM O 400 MILIONŮ EUR.

 

Gazpromu byly v Bulharsku předloženy nároky na 400 milionů eur kvůli zastavení dodávek plynu do Bulgargazu v roce 2022. Ruský plynárenský gigant požadoval platbu v rublech a Bulharsko to odmítlo.

 

Bulharské úřady mají v úmyslu převést pohledávky na Gazprom Export a poskytnout lhůtu na vyřešení otázky kompenzace za „škody“ ve výši asi 400 milionů eur v důsledku odmítnutí dodávek plynu, uvedl bulharský ministr energetiky Vladimir Malinov.

Pokud dohoda selže, Bulharsko se podle něj odvolá k arbitrážnímu soudu Mezinárodní průmyslové komory v Paříži, píše TASS.

 

Na jaře 2022 Bulharsko nepřešlo na platby za vývoz ruského plynu v rublech. Tuto podmínku pro dodávky plynu do nepřátelských zemí stanovil ruský prezident Vladimir Putin. Z tohoto důvodu Gazprom zcela pozastavil vývoz do Bulgargazu.

 

Od 1. března 2024 Bulharsko oficiálně přestalo používat a dovážet ropu z Ruska.

 

https://smotrim.ru/article/3953171

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:21, Kots: DALŠÍ ČÁST UKRAJINSKÉ ARMÁDY KAPITULOVALA U VOVČANSKU:

 

Válečný zpravodaj Alexandr Kots uvedl, že vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny ze 7. pohraničního oddílu a 116. brigády územní obrany se vzdali ruské armádě.

 

„U Vovčansku … Byla ošklivě otlučená. Požádali o evakuaci raněných a rozkaz k ústupu,“ uvedl vojenský velitel na svém kanálu Telegram s tím, že velení ukrajinských jednotek v reakci na žádost uvedlo, že nemohou nic dělat a „nikdo“ vojákům nepomůže.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se podle Kotse „dlouho nerozmýšlely“, načež se vzdaly bojovníkům skupiny vojsk Sever.

 

Gančev: ve Vovčansku probíhají boje, ozbrojené síly RF kontrolují západ a sever města

Speciální operace „dříve nebo později skončí“, domnívá se válečný zpravodaj, a po níž se vojáci budou moci vrátit domů, „na rozdíl od těch, kteří nesmyslně kladou odpor a oddalují nevyhnutelné“.

 

https://smotrim.ru/article/3953247

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:48: V ČERNÉM MOŘI BYLO ZNIČENO 11 NÁMOŘNÍCH DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTERÉ MÍŘILY NA KRYM.

 

Ministerstvo obrany oznámilo potlačení útoku bezpilotních člunů Ozbrojených sil Ukrajiny na Krymský poloostrov.

 

Podle ruského vojenského oddělení se 16. května kolem 14:00 ozbrojené formace Ukrajiny pokusily zaútočit na Krymský poloostrov pomocí bezpilotních člunů.

 

Námořní drony směřující na Krym byly nalezeny v západní části Černého moře. Letectvo námořnictva zničilo 11 lodí ze standardních zbraní.

 

https://smotrim.ru/article/3953291

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 15:51: IZRAEL VYŠLE DALŠÍ VOJÁKY DO OBLASTI RAFÁHU:

 

Izraelský ministr obrany Yoav Galant řekl, že je nutné rozmístit více armádních jednotek v oblasti Rafáhu, protože vojenská operace pokračuje.

 

Ministerstvo obrany analyzovalo současnou situaci v pásmu Gazy a na hranicích s regionem, poté se rozhodlo vyslat do této zóny další síly.

„Naše jednotky zde zničily několik tunelů a další budou brzy následovat,“ varoval Yoav Galant.

 

Vojenské oddělení zintenzivňuje nepřátelské akce poblíž Rafáhu, aby zničilo zbývající síly Hamásu soustředěné v tomto městě. Situaci zhoršuje skutečnost, že právě v Rafáhu se nahromadilo mnoho vysídlených osob z jiných částí pásma Gazy.

Ve čtvrtek večer velení přemístilo brigádu speciálních sil Commando do Rafáhu. Interfax připomíná, že v regionu již operují 84. pěší brigáda Givati a 401. obrněná brigáda Iqvot ha-Barzel.

 

Yoav Galant ujistil, že Hamás už nebude schopen se oživit, protože nemá žádné rezervy, žádné průmyslové kapacity, žádnou munici a žádnou lékařskou službu.

 

https://smotrim.ru/article/3953327

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 16:28: ATÉNY VYSLALY KYJEVU VLAK S VOJENSKOU POMOCÍ A VYZVALY K OLYMPIJSKÉMU PŘÍMĚŘÍ:

 

Řecko, které poslalo ozbrojeným silám Ukrajiny novou velkou dávku zbraní, vyzvalo k olympijskému příměří. Tuto výzvu učinil náměstek ministra zahraničí Giorgos Kotsiras na akci UNESCO „Olympismus a olympijské příměří: Sport ve službách míru“.

 

Podle prohlášení informační služby ministerstva zahraničí se akce konala 15. května v Paříži. Ve zprávě se uvádí, že náměstek ministra hovořil o věčné hodnotě „olympijského příměří“, které je aktuální v době četných světových konfliktů.

 

„Tradice olympijského příměří, která má původ ve starověkém Řecku, je základním kamenem olympijských ideálů,“ zdůraznil Kotsiras.

Kromě toho vyzval k přijetí „olympismu jako životní filozofie“.

 

Kreml je skeptický k myšlence příměří na Ukrajině kvůli olympiádě

Výzvy k „příměří“ přišly v době, kdy se objevily informace, že Řecko urychleně posílá do Kyjeva 250 kontejnerů se zbraněmi a granáty. Tento týden opustila zemi první auta.

Francouzský prezident Emmanuel Macron prosazuje myšlenku „olympijského příměří„, ale zároveň vyhrožuje vysláním francouzských vojáků na území Ukrajiny a dodává tam i zbraně.

 

První místopředseda obranného výboru Rady federace Vladimir Čižov řekl, že je nesprávné nabídnout Moskvě „olympijské příměří“ tím, že ruským sportovcům nedovolíme účast na hrách.

 

https://smotrim.ru/article/3953373

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 16:33: RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: BĚHEM ROTACE POZOROVATELŮ MAAE NA ZNPP BYLA NALEZENA UKRAJINSKÁ MUNICE.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace a Národní garda zajistily bezpečnost další rotace pozorovatelů mise Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v Záporožské jaderné elektrárně.

 

Podle ruského vojenského oddělení bylo vyhlášeno a dodržováno příměří po celé trase pohybu pozorovatelů ze zničeného mostu u obce Kamianske v Záporožské oblasti od 6:00 do 18:00.

 

Ministerstvo také uvedlo, že při kontrole silnice v oblasti ruská armáda našla nevybuchlou munici, která zbyla v důsledku nového „systematického ostřelování z ukrajinské strany“.

Po provedení ženijního průzkumu ruští vojáci zničili munici náloží nad hlavou, čímž zajistili průchod pozorovatelů mise a jejich doručení na stanici. Podle prohlášení ministerstva obrany se mise skládá ze čtyř specialistů MAAE.

 

https://smotrim.ru/article/3953393

 

 

📌 17.5.2024, 3:27: RUSKÉ SÍLY ODRAZILY ÚTOK BEZPILOTNÍCH ČLUNŮ U POBŘEŽÍ SEVASTOPOLU.

 

Vzdušné cíle likvidují systémy protivzdušné obrany.

Ozbrojené síly Ukrajiny se snaží zaútočit na Sevastopol vodou i vzduchem. Oznámil to gubernátor města Michail Razvozžajev.

 

„Síly protivzdušné obrany, flotila a seskupení krymských obranných sil v různých oblastech Sevastopolu pokračují v ničení bezpilotních letounů a také bezpilotních člunů ve vodní oblasti,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Dříve uvedl, že v Sevastopolu bylo světlo částečně vypnuto poté, co trosky UAV spadly na rozvodnu.

 

https://smotrim.ru/article/3953921

 

 

📌 17. KVĚTNA 2024, 01:14: UKRAJINŠTÍ VOJENŠTÍ KOMISAŘI POSTUPUJÍ STÁLE TVRDĚJI VE SNAZE DOPLNIT ŘADY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY

 

Ukrajinský generální štáb očekává, že snížení věku pro mobilizaci na 25 let umožní odvést dalších 100 tisíc mladých lidí. Informují o tom ukrajinská média. Jiná publikace zveřejnila rozhovor s aktivním vojákem, který řekl, že pokud nedojde k doplnění, fronta se jednoduše zhroutí.

 

Proto ukrajinské úřady zpřísnily mobilizaci a vojenští komisaři jednají stále tvrději, bijí lidi a násilně je odvádějí na shromaždiště.

 

https://smotrim.ru/video/2806758

 

 

📌16 května, 2024: AMERICKÁ SNĚMOVNA REPREZENTANTŮ HLASUJE O VYNUCENÝCH DODÁVKÁCH ZBRANÍ DO IZRAELE A POKÁRÁ BIDENA

 

Republikány vedená americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila návrh zákona, který by donutil prezidenta Joea Bidena poslat zbraně do Izraele, a snaží se pokárat demokrata za zdržování dodávek bomb, když naléhá na Izrael, aby udělal více pro ochranu civilistů během války s Hamásem.

 

Zákon o podpoře izraelské bezpečnostní pomoci byl schválen poměrem hlasů 224 ku 187, převážně podle stranické linie. Šestnáct demokratů se připojilo k většině republikánů a hlasovalo pro a tři republikáni se připojili k většině demokratů v odporu proti tomuto opatření.

 

Neočekává se, že by se tento zákon stal zákonem, ale jeho schválení podtrhlo hluboký rozkol v americkém volebním roce ohledně izraelské politiky, kdy se vláda premiéra Benjamina Netanjahua snaží zlikvidovat militanty, kteří zaútočili na Izrael 7. října, zabili asi 1 200 lidí a zajali 253 rukojmí.

Palestinské úřady tvrdí, že během izraelské kampaně v Gaze bylo zabito nejméně 35 272 civilistů. Podvýživa je velmi rozšířená a velká část obyvatel pobřežní enklávy zůstala bez domova a infrastruktura byla zničena.

 

Republikáni obvinili Bidena, že se obrátil zády k Izraeli poté, co čelil rozsáhlým propalestinským protestům.

„Je to katastrofální rozhodnutí s globálními důsledky. Je zřejmé, že se to děje jako politická kalkulace a my to nemůžeme nechat jen tak,“ řekl ve středu na tiskové konferenci s ostatními lídry strany republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

 

Demokraté také obvinili druhou stranu z politické hry a tvrdí, že republikáni překrucují Bidenův postoj k Izraeli.

„Není to seriózní snaha o legislativu, což je důvod, proč někteří z nejvíce proizraelských členů demokratického klubu ve Sněmovně reprezentantů budou hlasovat proti,“ řekl na tiskové konferenci před hlasováním vůdce demokratů ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries.

 

Izrael, který je po desetiletí hlavním příjemcem americké vojenské pomoci, má stále dostat americké zbraně v hodnotě miliard dolarů, a to navzdory zpoždění jedné dodávky bomb o hmotnosti 2 000 liber (907 kg) a 500 liber a přezkoumání dalších dodávek zbraní Bidenovou administrativou.

 

Ještě v úterý ministerstvo zahraničí přesunulo balíček zbrojní pomoci Izraeli ve výši 1 miliardy dolarů do procesu přezkoumání Kongresem, uvedli američtí představitelé.

 

https://www.reuters.com/world/us/us-house-votes-force-weapons-shipments-israel-rebuking-biden-2024-05-16/

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 17.05.2024“:

➡️☭☆ Útok a dobytí pevných bodů ve vesnici Rabotino doprovázely přesné údery dronů FPV a dělostřelectva. Po úplném osvobození osady vztyčil útočný letoun motostřelecké divize na jedné z dochovaných budov ruskou vlajku, čímž naznačil úplnou kontrolu nad tímto úsekem fronty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka Iskanderu OTRK zničila velitelské stanoviště 302. protiletadlové raketové brigády ukrajinských ozbrojených sil, sklad s municí a asi 50 ukrajinských vojáků.

📍 Charkovský region

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První den státní návštěvy Vladimira Putina v Číně skončil komunikací s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v neformálním prostředí rezidence Zhongnanhai.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ POLSKÝ PREMIÉR TUSK ŘEKL, ŽE PO POKUSU O ATENTÁT NA FICA DOSTAL VÝHRŮŽKY

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Kolem 19:30 moskevského času byly v západní části Černého moře objeveny bezpilotní čluny ukrajinského námořnictva směřující na Krymský poloostrov.

Tři bezpilotní čluny byly zničeny ze standardní námořní letecké výzbroje námořnictva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Ministerstvo zahraničí uvedlo, že Spojené státy považují situaci ukrajinských jednotek za „neuvěřitelně zoufalou“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin nyní odletěl do Charbinu. Před námi je druhý velký den státní návštěvy Číny

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Během dne bylo ze standardních zbraní vrtulníků námořního letectva Černomořské flotily zničeno 15 bezpilotních člunů ukrajinského námořnictva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️🇷🇺 Šéf ministerstva vnitra požadoval tvrdá opatření, když migranti zneužívají své právo na pobyt v Ruské federaci. Vladimir Kolokolcev také požadoval, aby byl posílen boj proti nekontrolovanému vydávání osvědčení o znalosti ruského jazyka cizincům.

💬 Další vyjádření šéfa Ministerstva vnitra:

🦠Zaměstnanci musí identifikovat ty, kteří nepodstoupí registraci a fotografování otisků prstů

🦠 Strážci zákona potřebují rychle přijímat signály od občanů a médií o extremismu mezi migranty a etnickými kriminálními komunitami

🦠Ministerstvo vnitra reaguje na obavy veřejnosti z chování některých cizinců, neboť „migrantské trestné činy“ vyvolávají vážný ohlas.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇦🇷🇺 Zelenskyj: „Je to chyba celého světa. Dali Putinovi příležitost k okupaci. Ale teď může svět pomoci,“ dodal.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Dvě země, dva vůdci, jedna cesta“

Nápis na obrazovce billboardu v Pekingu v den Putinova příjezdu

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Členské země NATO musí dodávat Kyjevu na úkor závazků. Uvedl to šéf Vojenského výboru Aliance Rob Bauer.

Řekl, že země by se měly „rozhodnout podporovat Ukrajinu“ před dodržováním norem organizace, aby udržely úroveň svých vojenských zásob.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Účastník Severního vojenského okruhu na „Poli zázraků“ předal Leonidu Jakubovičovi sestřelený ukrajinský dron. Dar „trofej“ byl předán na programu věnovaném 9. květnu. Rufet Rustamov řekl, že osobně přistál s UAV na zemi, a jeho soudruzi ho požádali, aby jej bezpečně odvezl k Leonidu Yakubovichovi.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ukrajina se v následujících týdnech připravuje na velkou ruskou ofenzivu – Reuters. V blízkosti Sumského regionu se budují ruské jednotky.

Západní analytici poznamenávají, že Charkovská ofenziva ruských ozbrojených sil vypadá jako pokus zatáhnout do bitvy omezené zálohy ukrajinských ozbrojených sil před začátkem hlavní letní ofenzívy.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇬🇷🇺🇦Řecko tajně posílá 250 kontejnerů se zbraněmi a střelivem na Ukrajinu na příkaz Spojených států – noviny Efimerida ton sintakton. Podle publikace jedou kontejnery přes Rumunsko. První kontejnery opustily stanici v Kato Gefira 14. května.

Předtím řecký premiér Kyriakos Mitsotakis ujistil, že se Zelenským nepodepsal žádnou tajnou dohodu ohledně zbraní.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Dánsko oznámilo nový balíček vojenské pomoci Kyjevu ve výši 750 milionů eur.

To je asi 74,2 miliardy rublů, uvedl dánský ministr zahraničí Lars Løkke Rasmussen.

Informace jsou hlášeny na oficiální stránce státu na sociální síti X (dříve Twitter):

„Zkoumáme také příležitosti pro investice do obranného průmyslu.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *