, ,

16.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉MUSK SE DIVIL, PROČ NIKDO NESTŘÍLÍ NA BIDENA NEBO HARRISOVOU…

16.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:👉MUSK SE DIVIL, PROČ NIKDO NESTŘÍLÍ NA BIDENA NEBO HARRISOVOU…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️ 15. září 2024, 20:15,

🟥DMITRIJ KISELEV: PUTIN VARUJE PŘED REAKCÍ RUSKA NA ÚTOKY DLOUHÉHO DOLETU:

 

👉 Nebezpečné téma, které se tento týden dostalo do popředí. Postupně se to dlouho hněto, jako by si všichni zvykli na tuto myšlenku: Rusko může být zasaženo z území Ukrajiny nejen drony, ale také raketami dlouhého doletu.

👉 Jako, že se v reakci na to nestane nic hrozného.

 

🟥JAKÝ JE ROZDÍL S ČÍM? A VÁLKA.

 

👉 V praxi byla tato otázka vznesena během návštěvy Kyjeva tento týden americkým ministrem zahraničí Anthonym Blinkenem a novým britským ministrem zahraničí Davidem Lammym. Je zřejmé, že je Zelenskyj vřele podporoval.

 

👉 Britský premiér Starmer již v pátek předložil myšlenku rakety ve Spojených státech prezidentu Bidenovi.

 

👉Ale to vše je jen zástěrka. Rozhodnutí o raketových útocích na hluboké oblasti Ruska z území Ukrajiny jsou již dlouho přijímána. Pro nás je to obrovská výzva, protože to mění samotnou podstatu této války.

 

👉 Ve čtvrtek prezident Putin v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin,“ Pavel Zarubin podrobně vysvětlil, co to znamená.

 

👉 Ukrajinská armáda není schopna udeřit moderními vysoce přesnými systémy dlouhého doletu západní výroby. Ona to nemůže udělat. To je možné pouze s využitím zpravodajství ze satelitů, které Ukrajina nemá, jedná se pouze o data ze satelitů nebo z Evropské unie, případně Spojených států – obecně ze satelitů NATO.

 

👉 To je první věc.

👉 Druhou a velmi důležitou, možná klíčovou věcí, je to, ŽE LETOVÉ MISE V TĚCHTO RAKETOVÝCH SYSTÉMECH MOHOU BÝT VE SKUTEČNOSTI PŘISPÍVÁNY POUZE VOJENSKÝM PERSONÁLEM ZEMÍ NATO.

UKRAJINŠTÍ VOJÁCI TO UDĚLAT NEMOHOU.

 

🟥TEDY JEŠTĚ JEDNOU: VESMÍRNÝ PRŮZKUM, A TEDY INFORMACE O CÍLECH NA NAŠEM ÚZEMÍ – OD NATO.

 

🟥PROGRAMOVÁNÍ A STARTY LETŮ JSOU TAKÉ OD DŮSTOJNÍKŮ NATO.

 

👉 A co Ukrajina? Území. A to je vše.

👉 Ano, UKRAJINA NEVSTOUPILA DO NATO, ALE NATO JIŽ VSTOUPILO NA UKRAJINU SE SVÝMI RAKETAMI.

👉 A pokud ano, pak není třeba se Kyjeva na nic ptát. Proč se ho ptát? A co na něm závisí?…

 

🟥NEJDE TEDY O TO, ZDA UKRAJINSKÉMU REŽIMU UMOŽNÍME UDEŘIT NA RUSKO TĚMITO ZBRANĚMI NEBO NE.

 

🟥JDE O ROZHODNUTÍ, ZDA JSOU ZEMĚ NATO PŘÍMO ZAPOJENY DO VOJENSKÉHO KONFLIKTU NEBO NE.

 

🟥POKUD BUDE TOTO ROZHODNUTÍ PŘIJATO, NEBUDE TO ZNAMENAT NIC JINÉHO NEŽ PŘÍMOU ÚČAST ZEMÍ NATO, SPOJENÝCH STÁTŮ, EVROPSKÝCH ZEMÍ VE VÁLCE NA UKRAJINĚ.

 

👉 To je jejich přímá účast, a to samozřejmě významně mění samotnou podstatu, samotnou podstatu konfliktu.

 

🟥TO BUDE ZNAMENAT, ŽE ZEMĚ NATO, SPOJENÉ STÁTY, EVROPSKÉ ZEMĚ JSOU VE VÁLCE S RUSKEM.

👉 A pokud tomu tak je, pak, s ohledem na změnu v samotné podstatě tohoto konfliktu, učiníme příslušná rozhodnutí na základě hrozeb, které pro nás budou vytvořeny.

 

Putin zcela jasně říká, že zahájení raketových útoků z Ukrajiny na území hluboko v Rusku by znamenalo přímý vojenský střet s Amerikou a NATO, a to, jak se říká, je jiný příběh.

 

👉 Rusko – bez možností – bude muset reagovat. Otázkou je jak? V zásadě by odpověď měla být již připravena. JE JASNÉ, ŽE SE JEDNÁ O RAKETOVOU ODPOVĚĎ.

 

🟥CO DÁL?

 

👉 JE JASNÉ, ŽE RAKETY JSOU JIŽ V POHOTOVOSTI, A DOKONCE JSOU ZAMĚŘENY.

 

👉OTÁZKOU JE KDE?

 

👉 Brzy se dozvíme, jestli se to k nám dostane. A každý, kdo zná Putina osobně, ví, že se mu ruka nebude třást.

👉 Svět se však nyní nachází na velmi nebezpečném okraji.

👉 Možná je to nejnebezpečnější okamžik za velmi dlouhou dobu.

 

👉Důležité vysvětlení tento týden učinil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Rozhodnutí o úderu hluboko do Ruska již byla učiněna. A to na dlouhou dobu.

 

👉 „Nepochybujeme o tom, že rozhodnutí zrušit omezení na používání dalekonosných děl k útoku na území Ruské federace bylo učiněno již dávno. Teď se ho snaží ve veřejném prostoru „vyzdobit“ krásněji, decentněji, elegantněji. Chápeme, že Západ nazval tuto válku proti Rusku existenční. Cílem je způsobit nám strategickou porážku. Dovolte mi připomenout, že další „velké“ postavy v historii mezinárodních vztahů, včetně Napoleona a Hitlera, stanovily stejné cíle,“ řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

 

👉 Ano, ale museli jsme bojovat proti Napoleonovi a Hitlerovi přímo. Hodně. Jistě bez jakýchkoliv omezení, ze všech sil. Nyní, v případě raketových útoků hluboko do Ruska, vyhlídka na čelní srážku se Spojenými státy a NATO – ještě jednou, pokud někdo neslyšel:

 

🟥Putin: „Nebude to znamenat nic jiného než přímou účast zemí NATO, Spojených států, evropských zemí ve válce na Ukrajině. To je jejich přímá účast, a to samozřejmě významně mění samotnou podstatu, samotnou podstatu konfliktu. To bude znamenat, že země NATO, Spojené státy, evropské země jsou ve válce s Ruskem.“

 

👉 Je jasné, že o ruské reakci se diskutuje nejen v hlavním stanu vrchního velitele, ale nejen na generálním štábu. O tématu diskutují i obyčejní lidé, v tisku se objevují různé nápady. Zde je to, co řekl politolog a možná dokonce i děkan ruských politologů, velmi autoritativní Sergej Karaganov, v rozhovoru pro noviny Kommersant.

 

👉První údery by samozřejmě neměly být jaderné. Bude ale samozřejmě nutné udeřit na zařízení na území zemí NATO, která hrají důležitou roli při zásobování kyjevského režimu. Pokud je to nezastaví, jděte dál.

 

👉 A pak – použití jaderných zbraní k sebeobraně, podle současné doktríny. Raketové útoky hluboko na území Ruska jsou krokem tímto směrem.

 

👉 Tak či onak americký multimiliardář Elon Musk v komentáři k rozhodnutí zahájit raketové útoky hluboko do Ruska poznamenal: „Mám z toho špatný pocit.“

 

👉 „SAMOZŘEJMĚ, ŽE JE TO KROK SMĚREM KE TŘETÍ SVĚTOVÉ VÁLCE,“ řekl.

 

👉 A nejen Musk.

👉 Poté, co U.S. Army Corps of Engineers zadali objednávku za 34 milionů dolarů na digitální simulaci dopadu jaderných zbraní na zemědělství, včetně východní Evropy a Ruska, časopis Time rychle a za méně peněz vytvořil své vlastní video, ve kterém vše vysvětlil jednoduchými slovy:

 

👉Hned první rázy – vysokofrekvenční elektromagnetické impulsy – usmaží elektroniku a energetické systémy, elektromagnetický puls bude mít desítky tisíc voltů na metr. Další údery zasáhnou velitelské a kontrolní body, stejně jako podzemní raketová sila.

 

👉 Pozemní mezikontinentální balistické rakety dorazí za půl hodiny.

👉 Megaměsta budou cílena.

👉 Každý úder vytvoří ohnivou kouli, horkou jako sluneční kůra.

👉 Za ním se objeví radioaktivní mrak ve tvaru houby.

👉 Tyto silné exploze spálí lidi kolem nich a vše pohltí plameny.

👉 Růst ohnivé koule způsobí tlakovou vlnu, která poškodí budovy a zničí ty okolní.

 

👉 Británie a Francie mají jaderný arzenál a podle článku 5 charty NATO jsou povinny bránit Spojené státy.

👉 Proto Rusko udeří i na ně. Ohnivé bouře zachvátily mnoho měst. Emise černého uhlíku z jaderných bouří vedou k jaderným zimám. A to i v létě. Podle nedávné vědecké studie by mohlo hladem zemřít více než 5 miliard lidí, včetně přibližně 99 % populace Spojených států, Evropy, Ruska a Číny.

 

👉 Situace je taková, že v Americe opět dochází k boomu poptávky po jaderných bunkrech. Informuje o tom FoxNews. Majitel jedné takové společnosti v Dallasu, L. Ron Hubbard, je potěšen.

 

👉 Ron Hubbard: „Podnikání je nyní na vzestupu. Vyrábíme bunkry v hodnotě od milionu dolarů do 20 000 dolarů. Některé z našich bunkrů stojí i více než milion. V průměru stojí většina bunkrů, které stavíme, asi půl milionu dolarů, protože zákazníci, kteří si nyní kupují bunkry, nejsou chudí.“

 

Poptávka je také po luxusních soukromých protileteckých krytech. Hrdé jsou na ně například sestry Kim a Khloe Kardashian.

 

Proč však tento bunkr, když v případě jaderné apokalypsy z něj prostě nebude kam se dostat?

 

👉 Ano, a v sobotu přišly kuriózní zprávy z Washingtonu, respektive z Bílého domu, kam Biden stále občas zavítá. Zpravidla při oficiálních příležitostech.

 

👉 Naposledy se setkal s britským premiérem Starmerem, který Bidenovi přinesl plán raketových útoků na Rusko.

 

👉 Putin v této věci přímo varoval. Její podstatou je, že nynější doba, kvůli raketové hrozbě Ruska ze strany Spojených států a NATO, je horší než kubánská raketová krize v roce 1962. Až dosud byla kubánská raketová krize kalibrovaným měřítkem zhoršení vztahů mezi Moskvou a Washingtonem. Nyní je situace mnohem nebezpečnější.

 

👉 JE JASNÉ, ŽE NOVINÁŘI SE BIDENA PŘESNĚ NA TO ZEPTALI.

 

– Co si myslíte o Putinově prohlášení o hrozbě války, pane prezidente?

 

– O Vladimiru Putinovi moc nepřemýšlím.

 

Jednalo by se o krátkou návštěvu pochmurného vědomí současného amerického prezidenta Bidena. „MOC NEPŘEMÝŠLÍ“ O NEJAKUTNĚJŠÍM SVĚTOVÉM PROBLÉMU – HROZBĚ VELKÉ VÁLKY. DÍKY TOMU JE TO JEŠTĚ STRAŠIDELNĚJŠÍ.

 

https://www.vesti.ru/article/4144712

 

 

📌15. září 2024: 🤡Zelenskyj o svém plánu pro Bidena: 🤣😂😁😅😆

Mám plán. Vítězný plán. Protože abychom zvítězili, musíme být velmi silní a připraveni na silnou diplomacii. Takže jsem připravil řadu bodů. Čtyři hlavní a jeden, který se bude hodit po válce. A podělím se o ně s Bidenem. Týká se to bezpečnosti. Týká se geopolitického místa Ukrajiny. Týká se to velmi silné vojenské podpory, kterou máme k dispozici, a my si musíme sami vybrat, jak tu či onu věc použijeme. Jde o rozhodnutí z hlediska ekonomické podpory, což si myslím, že bude zajímavé. A to si myslím, že je to hlavní. Jsme připraveni – pokud prezident Biden ocení náš plán a podpoří ho a pokud on a jeho tým přidají něco, co posílí naši pozici, budeme připraveni. 🤣😂😁😅😆

https://t.me/to_je_nas_svet/29118

 

 

📌15. září 2024: ♨️ HOLLYWOODSKÝ HEREC MICHAEL DOUGLAS PŘIJEL DO KYJEVA PODPOŘIT KOLEGU ZELENSKÉHO:

((On je taky na drogách??? Nebo si přišel pro zásobu adrenochromu??? 🤣😂😁😅😆))

„Jsem rád, že slyším zvěsti, že chtějí Ukrajině povolit údery zbraněmi dlouhého doletu, a myslím, že proto tu pan Blinken byl. Myslím, že ukrajinská invaze do Ruska zničila mýtus o jaderném útoku – hrozný strach, který se Rusové snaží vytvořit. Myslím, že to může dodat více sebevědomí. Doufám, že to brzy skončí a skončí to v klidu.“

– Co si myslíte o Trumpových slovech, že za den ukončí tento vojenský konflikt?

„To je absurdní.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29119

 

 

📌🌊💦⛈15. září 2024, 19:30: 🟥POVODNE 2024: KÝM HASIČI A VOJACI POMÁHAJÚ, NAĎ Z TEPLA VYPISUJE NENÁVISTNÉ STATUSY!

 

👉 Na Slovensko prišlo v posledných dňoch extrémne počasie. Silný vietor a nekontrolovateľný dážď zapríčinili v západnej a strednej časti našej krajiny viacero kritických situácii. Tie vznikli kvôli povodniam, ktoré zasiahli najmä Záhorie, ale aj Čadcu či ďalšie mestá a obce.

 

👉 Toto počasie narobilo poriadnu prácu záchranným zložkám a takisto aj armáde, ktorá v mimoriadnej situácii pomáha pri záchrane obyvateľstva z postihnutých oblastí, či pri realizácii preventívnych opatrení. Kým hasiči, zachránari a vojaci s pomocou svojho vedenia bojujú za každý jeden život či za zminimalizovanie prípadných škôd na majetku, tak takí, ako bývalý minister obrany Jaroslav Naď podkopávajú svojimi statusmi na sociálnej sieti ich robotu a šíria značnú nenávisť.

 

👉 A to všetko len preto, aby vytĺkli aj z tragickej a mimoriadnej situácii politické body a zapáčili sa tak svojim voličom.

 

🟥ŠTVAVÉ STATUSY:

 

👉 Naď sa z tepla knižnice nerozhodol riešiť to, ako by mohol byť on a jeho spolustraníci pri tejto mimoriadnej situácii nápomocní, ale to, že kto má čo na sebe oblečené.

 

👉 Exminister obrany sa konkrétne obul do štátneho tajomníka Igora Melichera a do generálneho riaditeľa sekcie obrannej politiky Roberta Bestra, ktorí sa podľa jeho slov len prišli odfotiť v maskáčoch medzi vojakov, ktorí pomáhali pri povodniach.

 

🟥NAĎ ZAVÁDZA:

 

👉 Podľa informácii portálu eReportu, však skutočnosť je úplne iná, ako ju prezentuje Jaroslav Naď.

 

👉 Vedenie ministerstva obrany zabezpečilo všetko, čo príslušníci armády SR pri naplnení svojej práci potrebovali a všetky požiadavky mali byť vyriešenie do pár hodín.

 

https://ereport.sk/povodne-2024/

 

 

📌15. září 2024, SLOVENSKÁ REPUBLIKA: PÁN PREZIDENT PETER PELLEGRINI:

 

Bol som sa dnes pozrieť na postihnuté miesta v bratislavskej Devínskej Novej Vsi a osobne sa poďakovať hasičom, záchranárom a policajtom za ich neľahkú prácu.

Povedal som len jedno: Na prvom mieste musia byť životy a zdravie ľudí. Keď budú všetci ohrození v bezpečí, potom je čas zachraňovať majetok. 💖👋👋👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29121

 

 

📌🌊💦⛈👉 15. září 2024: 🟥 NAJDRAMATICKEJŠIE FOTO ZO SLOVENSKA A ČESKA: 🟥HROZÍ PRETRHNUTIE ĎALŠEJ HRÁDZE. 🟥TAKÁTO KATASTROFA TU NEBOLA DESAŤROČIA.

 

👉 Podľa SHMÚ podvečer na väčšine Slovenska zrážky ustali. Prehánky sa miestami vyskytujú na západe krajiny. V regiónoch, kde napršalo najviac, teda na Záhorí a západnom okraji Bratislavy, sú však naďalej trvalé dažde. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

👉 „Na Záhorí a západnom okraji Bratislavy je trvalý dážď s intenzitou aj dvoch až štyroch milimetrov za hodinu, čo je aj región, kde za túto situáciu napršalo najviac. Podľa operatívnych meraní tam už od štvrtka (12. 9.) miestami spadlo 200 až 250, na stanici Pernek o niečo málo viac ako 350 milimetrov,“ priblížili meteorológovia.

 

👉 Výdatnejšie zrážky sa od pondelka (16. 9.) očakávajú najmä na Spiši, ale vplyvom návetria opäť i na Záhorí. Odborníci však hovoria, že počas noci na západe, a severe Slovenska napadnú ďalšie desiatky milimetrov zrážok a situácia na hlavných tokoch sa ešte zhorší.

 

👉 Situáciu sledujeme aj ONLINE. Mnohí starostovia v Česku aj na Slovensku hovoria, že takúto situáciu nevideli za posledných 30 či 50 rokov.

 

📸 V našej galérii nájdeš zábery skazy, ktoré zachytili fotoreportéri po celom Slovensku.

 

📸 FOTO Vyčíňanie povodní na Slovensku – Neuveriteľné zábery skazy

 

EURÓPU TIEŽ BIČUJÚ DAŽDE, PRIPRAVUJE SA NA NAJHORŠIE:

 

👉 Hrozná situácia je najmä v Českej republike, kde na mnohých miestach prebieha evakuácia. Rozvodnené toky riek so sebou brali domy, autá a mizli pod ich silou aj celé cesty.

 

Situáciu mapujeme aj v tomto článku.

 

📸 V ďalšej galérii nájdeš najdramatickejšie fotografie posledných hodín z celej Európy.

 

📸 FOTO Apokalypsa v Európe – Desivé snímky vyčíňania počasia

 

👉 Vedenie obce Troubky nad Bečvou okrese Přerov v Olomouckom kraji v nedeľu rozhodlo o evakuácii všetkých obyvateľov. Toto rozhodnutie bolo prijaté pre dramatické zvýšenie hladiny rieky Bečva. Podľa TASR o tom v nedeľu informoval spravodajský web iDNES.cz.

Sever iDNES.cz pripomenul, že Troubky sa v roku 1997 stali symbolom ničivých povodní, ktoré vtedy Česko zasiahli: voda tam zničila okolo 150 domov a pripravila o život deväť ľudí.

 

🟥POČASIE SA EŠTE NEUMÚDRI:

 

👉 Českí meteorológovia uviedli, že hydrologicky najvážnejšia situácia pretrvávala v nedeľu popoludní na tokoch odvodňujúcich Jesenicko, Krnovsko, Opavsko, Ostravsko a Beskydy.

 

👉 V stredných Čechách bol tretí povodňový stupeň v nedeľu popoludní vyhlásený na troch tokoch: k rieke Labe v Mělníku pribudla aj Doubrava v Žleboch a Botič pri Prahe.

 

👉 V meste Opava – v blízkosti mestských častí Palhanec a Karlovec – hrozí pretrhnutie hrádze na rieke Opava. Vedenie magistrátu tam preto nariadilo evakuáciu miestnych obyvateľov.

 

🏥 🚁 Nemocnice v Krnove letecky transportuje pacientov, ktorí nemôžu byť bez pľúcnej ventilácie, uviedol server iDNES.cz.

 

👉 Pre extrémne nepriaznivú situáciu v Ostrave zrušili najväčší bezpečnostný festival v Európe – Dni NATO -, ktorý sa tam mal konať na budúci víkend.

 

👉 Minister dopravy Martin Kupka v nedeľu informoval, že železničné spojenie do Ostravy bude zrejme prerušené celý nasledujúci týždeň.

 

👉 Podľa predpovedí pondelok do Česka prinesie opäť dážď. Meteorológovia podľa spresnených modelov počítajú s tým, že najviac bude pršať v pohorí Šumava na hraniciach Česka, Rakúska a nemeckého Bavorska.

 

👉 Dážď sa ale nevyhne ani najpostihnutejším oblastiam v Olomouckom kraji. Intenzita zrážok bude ale nižšia ako v uplynulých dňoch. Meteorológovia upozornili, že v oblastiach postihnutých najintenzívnejšími zrážkami môže dochádzať k zosuvom pôdy.

 

🟥NEMECKO SA PRIPRAVUJE NA NAJHORŠIE:

 

👉 Východná časť Nemecka sa pripravuje na povodne po katastrofických dažďoch, ktoré postihli susedné štáty v strednej Európe, informuje v nedeľu TASR podľa správy agentúry DPA.

 

👉 Úrady v spolkovej krajine Sasko v nedeľu uviedli, že hladina rieky Labe v obci Schöna blízko hraníc s Českom bude podľa očakávania kulminovať v utorok popoludní na úrovni 7,50 metra, čo je postačujúce na vyhlásenie najvyššieho stupňa pohotovosti v danej oblasti.

👉 Rieka Labe už medzičasom stúpla na úroveň 5,59 metra v obci Schöna, čo je omnoho viac než jej priemerná výška 1,58 metra. Očakáva sa, že v nedeľu večer dosiahne úroveň šesť metrov.

 

👉 Ak by došlo k zvýšeniu hladín riek na najvyšší stupeň, priehrady by sa podľa krajinského povodňového strediska vyliali z brehov, čo by spôsobilo zaplavenie obývaných oblastí a ohrozenie majetku a života obyvateľov.

 

👉 Krajinská metropola Drážďany, ktorá sa rozprestiera pozdĺž rieky Labe, by mohla byť ohrozená záplavami, ktoré už zdevastovali nižšie položené oblasti Česka, Poľska a Rakúska.

Historické centrum mesta bude od stúpajúcej vody chránené mobilnými bariérami, ktoré postavia v priebehu pondelka. Úrady v Drážďanoch sa okrem toho pred očakávanou povodňou usilujú ukončiť odstraňovanie častí mosta Carolabrücke, ktoré sa tento týždeň v stredu zrútili do rieky Labe. Počiatočné demolačné práce boli ukončené v sobotu.

 

https://www.startitup.sk/najdramatickejsie-foto-zo-slovenska-a-ceska-hrozi-pretrhnutie-dalsej-hradze-takato-katastrofa-tu-nebola-desatrocia/

 

 

🟥APOKALYPSA U NAŠICH SUSEDOV: V ČESKU PADAJÚ DOMY A MIZNÚ AUTÁ, ZASAHUJÚ VRTUĽNÍK AJ ARMÁDA. POD VODOU JE AJ VIEDEŇ:

 

👉 Extrémne počasie zasiahlo aj našich českých susedov. Najhoršia situácia je na severovýchode Česka v Jeseníku a v Moravskosliezskom kraji, kde hladiny riek stúpajú.

Z tejto obce a jej okolia boli hlásené aj prvé padnuté domy.

 

👉 Českému portálu Novinky.cz to potvrdila starostka obce Zdeňka Blišťanová.

NEJAKÉ DOMY SPADLI 👉 v Jeseníku, 👉 Českej Vsi a 👉 Belej pod Pradedom.

👉 Presné čísla nemám, ale zatiaľ podľa informácií, ktoré sa mi dostali, je to v jednotkách,“ uviedla starostka pre portál.

 

📸 Pozri si neuveriteľné zábery skazy v našej galérii.

 

📸 FOTO Apokalypsa v Európe – Desivé snímky vyčíňania počasia

 

Česká televízia informuje o štyroch domoch. Starostka vo vysielaní potvrdila pád dvoch domov, ktoré nezvládli nápor vody. Ďalšie budovy voda zmietla v okolitých mestách. Obec je odrezaná od elektriky a pitnej vody.

 

👉 Podľa starostky je teraz prioritou evakuácia obyvateľov, ktorí nestihli opustiť svoje domovy. Evakuácia ľudí pokračuje pomocou troch vrtuľníkov, pričom jeden je armádny, dva sú policajné.

👉 Dobrou správou je, že rieky v okolí obce už kulminovali a teraz ich hladina pomaly klesá.

👉 Zrážky v Jeseníku už tiež ustáli.

 

🟥PREMIÉR I MINISTER VNÚTRA VYZÝVAJÚ ĽUDÍ:

 

🚒 Hasiči evakuujú obyvateľov po celom Česku.

 

👉 Viac ako 10 500 osôb bolo evakuovaných v dôsledku povodní v Českej republike, informoval v nedeľu generálny riaditeľ českého Hasičského záchranného zboru Vladimír Vlček.

 

👉 Počas televíznej relácie Otázky Václava Moravce Vlček zdôraznil dôležitý rozdiel medzi dvoma kľúčovými pojmami:

„Je nutné vnímať rozdiel medzi evakuáciou a záchranou,“ upozornil Vlček.

👉 „Evakuácia je proces, kedy je človek potencionálne ohrozený nejakým  nebezpečenstvom,

👉 zatiaľ čo záchrana je proces, v ktorom mu nebezpečenstvo hrozí bezprostredne.“

 

👉 Napriek rozsiahlym evakuačným opatreniam minister vnútra Vít Rakušan v televízii Nova uviedol, že hasiči museli zachrániť viac ako 215 osôb a evakuovať 3 160 ľudí zo zaplavených oblastí.

👉 Znepokojujúce je, že vyše 100 obyvateľov odmietlo evakuáciu, čo viedlo k náročným a potenciálne nebezpečným záchranným akciám.

👉 Štyria ľudia ostávajú nezvestní.

 

👉 Rakušan dôrazne apeloval na obyvateľov v postihnutých oblastiach, aby spolupracovali so záchrannými zložkami: „Chcem všetkých veľmi poprosiť o súčinnosť, aby k takýmto situáciám nedochádzalo. Ľudia samých seba, ako aj záchranárov vystavujú nepríjemným situáciám.“ Podobnú výzvu ľuďom predtým adresoval aj premiér Petr Fiala.

 

👉 Vlček tiež poukázal na pripravenosť hasičských zložiek POSKYTNÚŤ NÚDZOVÉ UBYTOVANIE AŽ PRE 30 000 ĽUDÍ v spolupráci s krajmi. Samozrejme, sme schopní toto číslo operatívne navyšovať,“ dodal.

 

👉 Situácia zostáva napätá, keďže záchranári sa musia vracať na miesta, kde obyvatelia pôvodne odmietli preventívnu evakuáciu a následne potrebujú záchranu. Táto skutočnosť podčiarkuje dôležitosť včasnej evakuácie a spolupráce s miestnymi úradmi počas krízových situácií.

 

👉 Počas dňa sa má situácia zhoršovať hlavne Moravskosliezskom kraji.

 

👉 Situácia je dramatická hlavne v obci Krnov, ktorá je z 80 % pod vodou. Mesto už nedokáže koordinovať záchranné práce, spolieha sa na kraj.

👉 Do obce bude potraviny, lieky aj pitnú vodu dopravovať armáda.

 

🚒V meste sú miesta, kde sa nevedia dostať ani hasiči so záchranným člnom, zasahovať preto musí vrtuľník. 🚁

 

👉 Hladina najkritickejších riek by mala kulminovať dnes večer, ale Česko očakáva zrážky aj v nasledujúcich dňoch.

 

🟥ČASŤ VIEDNE JE POD VODOU

 

🟥SITUÁCIA JE KRITICKÁ AJ V POĽSKU ČI V RAKÚSKU:

 

👉 Viedeň zápasí s následkami náhlych záplav, ktoré zasiahli rakúsku metropolu po intenzívnych dažďoch. Meteorológovia však predpokladajú, že intenzita zrážok by mala v priebehu nedeľňajšieho popoludnia ustúpiť.

 

👉 Dramatický nárast hladiny rieky Wien zaznamenali pohotovostné zložky pri Kennedyho moste, v západnej časti mesta.

👉 Za jediný deň stúpla voda z 50 centimetrov na ohromujúcich 2,26 metra, čo viedlo k vyliatiu rieky z koryta.

 

👉 Následky povodne najviac pocítili obyvatelia štvrti Penzing na severozápadnom okraji Viedne. Voda tu zaplavila ulice a podzemné parkovisko, pričom z niektorých domov museli ľudí evakuovať. Záplavy sa však neobmedzili len na túto oblasť – voda sa rozliala do ulíc, domov a verejných priestranstiev aj v ďalších častiach mesta.

 

👉 Prírodný živel významne ovplyvnil aj mestskú infraštruktúru. V troch okresoch došlo k výpadkom elektriny, zatiaľ čo prevádzka dvoch liniek metra, musela byť z preventívnych dôvodov čiastočne obmedzená.

 

👉 Podľa informácií agentúr DPA a APA ide o rozsiahle záplavy, ktoré zasiahli viaceré časti rakúskej metropoly. Situácia zostáva napätá, no očakáva sa postupné zlepšenie počasia.

Meteorologická situácia v Rakúsku sa dramaticky zhoršuje. Tlaková níž, ktorá ovplyvňuje počasie v krajine, prináša extrémne zrážky a silný vietor, čo vedie k mimoriadnym povodniam.

 

🟥PODĽA PREDPOVEDÍ METEOROLÓGOV BY SA SITUÁCIA MALA ZLEPŠIŤ AŽ V UTOROK, KEĎ BY MALI ZRÁŽKY KONEČNE USTAŤ.

 

👉 Najvážnejšia situácia je v Dolnom Rakúsku, kde množstvo spadnutých zrážok prekonáva dlhodobé rekordy. V St. Pöltene, hlavnom meste tejto spolkovej krajiny, namerali úctyhodných 300 až 350 milimetrov dažďa.

TO PREDSTAVUJE NEUVERITEĽNÝCH 350 LITROV VODY NA KAŽDÝ METER ŠTVORCOVÝ.

 

👉 Geosphere Austria, národný úrad pre geológiu, geofyziku, klimatológiu a meteorológiu, v nedeľu zverejnil alarmujúce údaje. Podľa nich niektoré postihnuté oblasti zaznamenali za štyri dni také množstvo zrážok, ktoré zvyčajne spadne za celý september.

 

👉 Situáciu ďalej komplikuje pretrvávajúci dážď sprevádzaný silným vetrom.

👉 V horských oblastiach boli namerané rýchlosti vetra presahujúce 125 kilometrov za hodinu, čo ešte viac sťažuje boj s následkami povodní.

 

https://www.startitup.sk/foto-apokalypsa-u-nasich-susedov-v-cesku-padaju-domy-a-miznu-auta-zasahuju-vrtulnik-aj-armada-pod-vodou-je-aj-vieden/

 

 

📌15. září 2024: 🔫 NOVÝ POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA, JE NEZRANĚN – KONGRESMANKA

▪️ Marjorie Taylor-Green informuje o dalším pokusu o atentát na kandidáta na prezidenta USA. Střílelo se v oblasti, kde byl Donald Trump, je živý a zdravý, kulky tentokrát letěly někam dál.

▪️ Tajná služba reagovala na střelbu v blízkosti Donalda Trumpa, když opouštěl golfový klub ve West Palm Beach, píše New York Post. Politik je v bezpečí.

https://t.me/to_je_nas_svet/29124

 

 

📌15. září 2024, inNovinky, Vojtěch Bauer: UKRAJINA NABÍZÍ ZAPLAVENÉMU ČESKU POMOC: 😂😂😂

 

Ukrajina České republice nabídla jak personální, tak i materiální pomoc při odstraňování následků povodní. Novinkám to sdělila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí s tím, že ministra zahraničí Jana Lipavského v neděli kontaktoval jeho ukrajinský protějšek Andrij Sybiha.

 

„Ministra Lipavského dnes zkontaktoval jeho ukrajinský protějšek (Sybiha). Česku a jeho obyvatelům za celou Ukrajinu vyjádřil solidaritu v současné situaci, kdy naše země bojuje s ničivými povodněmi,“ sdělila Novinkám v neděli Wernerová.

 

„V této souvislosti ministr Sybiha uvedl, že vedení Ukrajiny je připraveno poskytnout personální i materiální kapacity vybraných záchranných složek při odstraňování následků povodní,“ dodala s tím, že to posvětil rovněž i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Lipavský na síti X uvedl, že ukrajinskou nabídku bude tlumočit na mimořádném zasedání vlády.

 

((Jakou pomoc, když mají holou prdel??? Žebrák nám chce pomáhat, jak nás dál okrádat??? Veš v kožichu!!! Největší pomoc Ukrajinců pro nás by byla, aby oni, jako pijavice parazitující na nás, konečně zmizeli z naší republiky a začali se starat konečně sami o sebe a svoji domovinu!!! Na tyhle jejich tlachy my nejsme zvědaví, které jsou jenom prázdné řeči do větru!!! Lipavský, tyhle kydy si nech už jenom pro svoji rodinu a nekrm zbytečně média nimi!!!))

 

Česká republika bojuje s intenzivními dešti už od pátku. Hasiči jenom v sobotu zasahovali u 7884 událostí, v neděli ke 12:00 k 4305. Tisíce lidí byly také evakuovány, čtyři osoby se v současné době pohřešují.

 

AKTUÁLNÍ POVODŇOVÁ SITUACE V ČR:

 

Česko sužuje vydatný a trvalý déšť, meteorologové až do pondělka očekávají vysoké srážkové úhrny a povodně. Nejvyšší stupeň nebezpečí se týká téměř celého území republiky s výjimkou západu Čech.

 

Sledujte veškeré aktuální dění v on-line reportáži Novinek.

 

Povodňová mapa | Výstraha meteorologů | Kolik kde napršelo srážek | Dosažené povodňové stupně | Vše o povodních 2024 v ČR | Jak připravit domácnost na povodeň | Jak zabalit evakuační zavazadlo | Sbírky na pomoc při povodních

 

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajina-nabizi-zaplavenemu-cesku-pomoc-40488572   

 

 

📌15. září 2024, 21:50: STŘELBA SE ODEHRÁLA V OBLASTI, KDE BYL TRUMP, JE V BEZPEČÍ:

 

Ke střelbě došlo v oblasti, kde se nacházel americký republikánský prezidentský kandidát Donald Trump, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení politikova volebního štábu.

 

Agentura objasňuje, že Trump je nyní v bezpečí. Žádné další podrobnosti nejsou uvedeny.

 

Kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová také oznámila další pokus o atentát na Donalda Trumpa. Podle ní „je naživu a v pořádku“.

 

https://www.vesti.ru/article/4144941

 

 

📌15. září 2024, 22:21, Politico: UKRAJINA DOUFÁ, ŽE KOLAPS ENERGETICKÉHO SYSTÉMU POVEDE K ÚDERŮM HLUBOKO V RUSKÉ FEDERACI:

 

Úřady na Ukrajině očekávají, že vyhlídka na kolaps energetického systému země bude významnější než obavy Washingtonu z eskalace s Ruskem, které dosud nedovolilo Kyjevu použít západní zbraně dlouhého doletu k úderům hluboko na ruské území. Informuje o tom server Politico.

 

„Ukrajinští představitelé doufají, že vyhlídky na kolaps energetického systému nakonec převáží obavy Washingtonu z eskalace,“ poznamenává deník.

 

Den předtím ukrajinské ministerstvo energetiky oznámilo, že ruské síly zasáhly elektrárnu v Sumské oblasti.

 

Starosta Konotopu Artem Semenikhin 12. září uvedl, že energetická infrastruktura města je značně poškozena a situace s dodávkami elektřiny je „prostě kritická“.

 

https://www.vesti.ru/article/4144839

 

 

📌16. září 2024, 01:00: UKRAJINSKÁ MÉDIA INFORMOVALA O ŽHÁŘSKÝCH ÚTOCÍCH NA RELÉOVÉ SKŘÍNĚ A VOJENSKÁ VOZIDLA:

 

Za poslední den byly na Ukrajině spáchány čtyři žhářské útoky na reléové skříně na železnici a tři vojenská vozidla, uvádí ukrajinské vydání s odvoláním na zdroje v orgánech činných v trestním řízení.

 

Vojenská auta byla spálena ve městě Kropyvnyckyj (dříve Kirovograd). U Dněpropetrovska byly zaznamenány dva případy žhářství reléových skříní. Žhářství bylo zjištěno také v Charkovské a Černihovské oblasti.

 

Dne 2. srpna bylo oznámeno, že od začátku roku bylo na území Ukrajiny zadrženo 68 lidí za zapálení vojenských vozidel. Žhářství aut bylo zaznamenáno v Kyjevě, Charkově, Oděse a Dněpropetrovsku.

 

https://www.vesti.ru/article/4144986

 

 

📌15. září 2024, 22:19: PODEZŘELÝ ZE STŘELBY POBLÍŽ TRUMPOVA GOLFOVÉHO KLUBU ZADRŽEN:

 

Podezřelý ze střelby poblíž golfového klubu, ve kterém byl zadržen republikánský prezidentský kandidát Donald Trump. Oznámil to politikův syn Donald Trump Jr.

 

„Děje se to znovu. Střelba na Trumpově golfovém hřišti ve West Palm Beach na Floridě,“ napsal Trump mladší na své stránce na sociální síti X. „Podle zpráv byl podezřelý zadržen.“

 

Útočná puška AK-47 byla nalezena v křoví poblíž místa činu, řekl také s odkazem na policisty.

 

Agentura Reuters již dříve informovala o střelbě poblíž místa, kde byl Trump. Skutečnost, že se jednalo o další pokus o atentát na amerického prezidentského kandidáta, uvedla kongresmanka Marjorie Taylor Greene. New York Post napsal, že dva lidé po sobě stříleli poblíž Trumpova golfového klubu, sám bývalý americký vůdce nebyl cílem.

 

Nyní je Trump, jak uvedla agentura Reuters, v bezpečí.

 

https://www.vesti.ru/article/4144915

 

 

📌15. září 2024, 23:49: SCHOLZ OZNÁMIL DLOUHÝ BOJ PROTI OBCHÁZENÍ SANKCÍ PROTI RUSKU:

 

Německý kancléř Olaf Scholz vyjádřil přesvědčení, že Německo se bude otázkou sankcí proti Rusku a bojem proti jejich obcházení zabývat ještě dlouho. Kancléř to řekl na tiskové konferenci v Samarkandu, kam přijel na oficiální návštěvu.

 

„Diskutujeme s vládami mnoha zemí o otázce sankcí a o tom, jak nedovolit jejich obcházení. Pro nás je to zásada a diskutujeme o ní znovu a znovu, abychom dosáhli správné praxe uplatňování v zájmu cíle, který sankcemi sledujeme,“ uvedl Scholz v přepisu zveřejněném tiskovou službou německé vlády.

 

Zdůraznil, že tento úkol bude řešen ještě dlouho. Kancléřka poznamenala, že Německo bude v budoucnu rozvíjet politickou a ekonomickou spolupráci se státy Střední Asie.

 

Německá kancléřka již dříve vyloučila zrušení sankcí, dokud se Moskva a Kyjev nedohodnou. Sankce budou podle něj zrušeny, pokud to Ukrajina schválí.

 

https://www.vesti.ru/article/4144968

 

 

📌15. září 2024: 23:31: BIDEN A HARRISOVÁ BYLI O INCIDENTU SE STŘELBOU INFORMOVÁNI:

 

Americký vůdce Joe Biden a viceprezidentka Spojených států, demokratická kandidátka na nejvyšší státní post Kamala Harrisová byli o incidentu informováni poblíž místa, kde se nacházel republikán Donald Trump.

 

„Ulevilo se jim, když se dozvěděli, že je v bezpečí. Asistenti je budou pravidelně informovat,“ cituje TASS z prohlášení Bílého domu.

 

Dříve štáb Trumpovy kampaně informoval o střelbě na Floridě, nedaleko místa, kde byl Trump. K tomuto incidentu došlo dva měsíce po pokusu o atentát na politika v Butler County v Pensylvánii. Trump byl postřelen na předvolebním shromáždění 13. července.

 

V důsledku toho byl lehce zraněn. Střelec z lodi Američan, Thomas Matthew Crookes, byl eliminován tajnou službou USA.

 

https://www.vesti.ru/article/4144901

 

 

📌15. září 2024, 05:21, NYT: TRUMP VTIPKUJE O STŘELBĚ, KTERÁ MU BRÁNÍ DOKONČIT GOLFOVOU HRU:

 

Americký prezidentský kandidát za Republikánskou stranu, bývalý americký prezident Donald Trump, v rozhovorech s přáteli a příznivci žertuje, že je naštvaný, že nemohl dokončit hru golfu kvůli střelbě, uvádí The New York Times (NYT).

 

Trump se po střeleckém incidentu v golfovém klubu vrátil do svého sídla Mar-a-Lago na Floridě. Den tráví rozhovory s přáteli a příznivci a vtipkuje o tom, že je naštvaný, protože kvůli střelbě nemohl dohrát golf, poznamenávají NYT.

 

Ke střelbě došlo v neděli v golfovém klubu na Floridě, když byl Trump v klubu. Důstojníci americké tajné služby zahájili palbu na ozbrojeného muže, který se skrýval v křoví. Muž se pokusil utéct a utéct v autě, ale byl zadržen policií.

 

Strážci zákona našli v křoví útočnou pušku AK-47 s optickým zaměřovačem, dva batohy a videokameru GoPro. FBI incident vyšetřuje, americké úřady považují incident za pokus o atentát na Trumpa.

 

https://www.vesti.ru/article/4145045

 

 

📌16. září 2024, 00:08: STÁTNÍ DUMA UPŘESNÍ PODMÍNKY PRO ZPROŠTĚNÍ VOJENSKÉHO PERSONÁLU TRESTNÍ ODPOVĚDNOSTI:

 

Státní duma projedná návrh zákona, který ve fázi soudního řízení vyjímá z trestní odpovědnosti osoby podstupující vojenskou službu při mobilizaci nebo které uzavřely smlouvu o vojenské službě.

 

Návrh zákona se vztahuje i na odsouzené, jejichž trest nenabyl právní moci nebo je ve fázi odvolání.

 

Právní předpisy stanoví další důvody pro zastavení trestního stíhání a zproštění trestní odpovědnosti osob v předběžném vyšetřování, jakož i osob ve výkonu trestu, v případě nástupu do vojenské služby, uzavření smlouvy o vojenské službě nebo vojenské služby v ozbrojených silách Ruska během mobilizace, stanného práva nebo v době války.

 

Mezitím otázky přerušení řízení v trestní věci, jakož i zrušení zdrženlivého opatření, zproštění trestní odpovědnosti, zastavení trestního řízení nebo trestního stíhání, zproštění trestu během mobilizace, stanného práva a v době války ve vztahu k obviněným (obžalovaným) ve fázi soudního řízení, kdy státní zástupce zašle trestní věc soudu, nebo ve fázi odvolání, nejsou právně upraveny, To je uvedeno ve vysvětlivce k návrhu zákona.

 

https://www.vesti.ru/article/4144953

 

 

📌16. září 2024, 03:03, Fox News: PODEZŘELÝ Z POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA NA FLORIDĚ BYL IDENTIFIKOVÁN:

 

Podezřelým z pokusu o atentát na republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa je Ryan Wesley Root, uvedla televize Fox News s odvoláním na zdroje.

 

Podle zdrojů Ruth prostrčila hlaveň automatu plotem Trumpova mezinárodního golfového klubu v Palm Beach. Ruth byla od bývalého prezidenta vzdálena 270-450 metrů.

 

FBI vyšetřuje případ pokusu o atentát na Trumpa. Je třeba poznamenat, že prezidentský kandidát se bezpečně vrátil do svého sídla Mar-a-Lago na Floridě.

 

K incidentu došlo asi dva měsíce po pokusu o atentát na Trumpa v Butler County. Exprezident byl zastřelen na předvolebním shromáždění 13. července. V důsledku toho byl republikán lehce zraněn. Střelec, Thomas Matthew Crookes, byl zlikvidován důstojníky tajné služby.

 

https://www.vesti.ru/article/4144963

 

 

📌16. září 2024, 03:20, POLITICO: SPOJENÉ STÁTY SE OBÁVAJÍ, ŽE UKRAJINA TUTO ZIMU PROHRAJE VÁLKU S RUSKEM:

 

Spojené státy se podle Politico obávají, že Ukrajina letos v zimě prohraje s Ruskem v ozbrojeném konfliktu kvůli stavu energetického systému.

 

Je třeba poznamenat, že státy si zároveň nepřejí eskalaci konfliktu. V tomto ohledu byly Washington a Londýn nuceny revidovat podmínky pro použití raket dlouhého doletu dodávaných Západem.

 

Pro Ukrajinu se nadcházející zima může ukázat jako bod obratu ve válce. V důsledku úderů ozbrojených sil RF na energetická zařízení Ukrajiny byl zastaven provoz tří jaderných elektráren ve městech Rivne, Chmelnickij a Južnoukrainsk. A to znamená snížení bojeschopnosti Ukrajiny, kolaps její ekonomiky a oslabení její pozice při jednáních s Ruskou federací.

 

Spojené státy se zároveň stále obávají eskalace konfliktu. Nejsou připraveni dovolit ozbrojeným silám Ukrajiny zasáhnout ruské území svými raketami, ale mohou zrušit omezení na používání britských raket dlouhého doletu Storm Shadow pro tyto účely.

 

„Nemyslím si, že uvidíme, že Biden dovolí použití amerických raket k úderům na ruská letiště,“ řekl bývalý zvláštní zástupce USA při NATO Kurt Volker.

 

V současné době Západ diskutuje o tématu zrušení zákazu používání západních zbraní dlouhého doletu ukrajinskou armádou k úderům hluboko na ruské území. Dne 13. září měli o této otázce diskutovat americký prezident Joe Biden a britský premiér Keir Starmer. V důsledku toho nebyla k tomuto tématu učiněna žádná prohlášení.

 

https://www.vesti.ru/article/4144964

 

 

📌16. září 2024, 04:30: BIDEN NAŘÍDIL VLÁDĚ, ABY ZAJISTILA TRUMPOVU BEZPEČNOST:

 

Podezřelý v případu údajného pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa je ve vazbě, uvedl šéf Bílého domu Joe Biden.

 

„Podezřelý je ve vazbě a já chválím práci tajné služby a jejích partnerů v oblasti vymáhání práva za jejich ostražitost a úsilí zajistit bezpečnost bývalého prezidenta a jeho okolí,“ zdůraznil americký vůdce.

 

Podle něj není ve Spojených státech místo pro politické a jiné násilí. Biden poznamenal, že nařídil vládě, aby využila všech zdrojů k zajištění Trumpovy bezpečnosti na nejvyšší úrovni a průběžně.

 

„Ulevilo se mi, když jsem se dozvěděl, že bývalý prezident nebyl zraněn,“ dodal prezident Spojených států.

 

V neděli došlo ke střelbě poblíž golfového klubu na Floridě, kde byl Trump. Podle policistů zahájili příslušníci tajné služby palbu na ozbrojeného muže, který se skrýval v křoví. Muž se pokusil utéct autem, ale policie ho zadržela. Na místě, kde byl viděn, byla nalezena útočná puška AK-47 s teleskopickým zaměřovačem, dva batohy a také akční kamera GoPro. Případ vyšetřuje FBI. Americké úřady považují incident za pokus o atentát.

 

https://www.vesti.ru/article/4145016

 

 

📌16. září 2024, 05:58: MUSK SE DIVIL, PROČ NIKDO NESTŘÍLÍ NA BIDENA NEBO HARRISOVOU:

 

Americký podnikatel Elon Musk zveřejnil na sociálních sítích X komentáře k druhému pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta z Republikánské strany Donalda Trumpa a divil se, proč se nikdo nesnaží zabít představitele Demokratické strany.

 

Nikdo se ani nepokouší zabít Joea Bidena nebo Kamalu Harrisovou, poznamenal Musk. Podle jeho názoru, i přes absenci pokusů o atentát na Bidena, se americký prezident již proměnil v chodící mrtvolu.

 

Den předtím došlo ke střelbě poblíž Trumpova golfového klubu na Floridě. CNN uvedla, že úřady považují incident za pokus o atentát na Trumpa.

 

Politikův syn Donald Trump Jr. řekl, že v křoví byla nalezena útočná puška AK-47 s teleskopickým zaměřovačem a podezřelý z pokusu o atentát byl zadržen.

 

Americká tajná služba a FBI incident vyšetřují. Biden a Harrisová jsou v obraze.

 

https://www.vesti.ru/article/4145064

 

 

📌16. září 2024, 05:33, BEZRUKOV: HLAVNÍM ÚKOLEM ZÁPADU JE PODKOPAT NAŠI ZEMI:

 

Válka se nebojuje pro válku. Válka je nástrojem pro urychlení transformace světa, říká Andrej Bezrukov, člen prezidia Rady pro zahraniční a obrannou politiku.

 

Dochází k normální transformaci, která probíhá sama od sebe. A v některých obdobích se to stává velmi rychlým. A válka je takovým nástrojem. A když se podíváte na tento nástroj, jak funguje nyní, funguje jinak. Pojďme se podívat na to, jak a proč to funguje jinak.

 

Za prvé, válka, která nyní probíhá, se nestala jen hybridní. Stalo se to také plíživým. Stala se válkou ani ne tak pro vyhlazení a rychlé zničení, jako spíše pro zardoušení. Protože nyní nemá smysl zabírat něčí území, jak tomu bylo dříve. Válka se pak často nevede. „Pokud se podíváme na cíle, které jsou v této válce sledovány oběma stranami, podívejme se, kde se nyní v této situaci nacházíme, jaké jsou naše cíle,“ tvrdí Andrej Bezrukov.

 

Rusko má jediný cíl: eliminovat akutní hrozbu ze Západu, která je bezprostřední hrozbou pro naši dlouhodobou existenci. A tohoto cíle bude dosaženo pouze tehdy, když jasně pochopíme, potvrzené dokumenty, že již nemáme strategickou hrozbu ze západní strany.

 

Druhým cílem je zajistit návrat Ruska k normálnímu vývoji v nadcházejících letech. To znamená, že se musíme postavit takovým způsobem – z hlediska suverenity, z hlediska geografie a z hlediska našich zdrojů a schopností, aby svět, který existuje kolem nás, byl pro nás srozumitelný a pomáhal nám rozvíjet se. A zde je právě strategická práce, která se provádí na nejvyšší úrovni, poznamenává Andrej Bezrukov.

 

Nyní se podívejme, jakým úkolům oni, Západ, čelí.

Prvním úkolem, tím nejdůležitějším, je zachovat systém, který jim umožnil dominovat světu po dobu 500 let. Pokud se tento systém zhroutí, budou muset žít v rámci svých možností, na které jsou absolutně nepřipraveni. Když se podíváte na to, jak funguje jejich ekonomika, bude to kolaps, pokud začnou žít nad poměry. A proto je za každou cenu nutné zajistit, aby tento systém přežil. A aby přežila, je nutné, aby tento systém neměl žádné výzvy od nikoho jiného. To znamená, že všichni ostatní hráči na mezinárodním poli musí být buď odpovědní a kontrolovaní na mezinárodním poli, nebo to musí být nějací malicherní špinaví podvodníci, kteří ve skutečnosti nemohou ovlivnit systém. Proto, aby byl zachován systém, je hlavním úkolem podkopat naši zemi, což je v současné době jedinou výzvou pro dominanci, kterou mají.

 

Proto existuje pouze jedno kritérium pro úspěch Ruska v této válce. Když se podíváte na náš stát, na jejich stavy, je tam jen jedno kritérium. V průběhu těchto událostí, v průběhu této války se stát upevňuje nebo otřásá. Pokud se upevní, znamená to, že se pohybujeme správným směrem, znamená to, že tuto válku vyhráváme. A pokud se otřese, tak i přes naše úspěchy i neúspěchy na frontě jdeme špatným směrem, říká expert.

 

Co mohou v tomto smyslu dělat? Změní hrozba zbraní dlouhého doletu skutečně situaci na frontě? Ne.

Úkolem je právě ovlivnit roztříštění naší psychiky, udržet nás neustále v napětí, aby si lidé dělali starosti, aby nebylo jasné, co se stane zítra, ale pokud se podíváme na skutečný dopad toho nebo toho, co se stalo v Kurské oblasti, z hlediska našeho velkého úkolu zajistit naši situaci ve světě a svět, který by pro nás byl srozumitelný a nepracoval proti nám.

 

To mimochodem podkopává jejich vlastní postavení. Protože z pohledu Číny, z pohledu Indie, jak invaze do Kurské oblasti, tak hrozby útoků zbraněmi dlouhého doletu pouze upevňují globální většinu kolem nás a dávají této globální většině skutečný argument pro to, kdo je Západ, shrnuje Andrej Bezrukov ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4145062

 

 

📌16. září 2024, 03:58: SOUD NA UKRAJINĚ SE BUDE ZABÝVAT ŽALOBOU POŽADUJÍCÍ JMENOVÁNÍ PREZIDENTSKÝCH VOLEB:

 

Ukrajinský soud se bude zabývat žalobou poslance Nejvyšší rady Alexandra Dubinského s požadavkem, aby byl parlament nucen vyhlásit prezidentské volby v zemi.

 

Podle RIA Novosti s odkazem na Dubinského sociální sítě je slyšení o žalobě naplánováno na 16. září. Náměstek podal odpovídající žalobu k Nejvyššímu soudu země v červenci 2024. Dubinskij poznamenal, že je jediným úředníkem, který se rozhodl učinit takový krok, aby byl zachován ústavní pořádek.

 

Prezidentské volby na Ukrajině se měly konat 31. března. Ty však byly zrušeny s odvoláním na všeobecnou mobilizaci a stanné právo. Funkční období Volodymyra Zelenského vypršelo 20. května. Oficiální Kyjev však věří, že zůstává legitimním prezidentem, dokud nebude zvolena nová hlava státu.

 

https://www.vesti.ru/article/4144924

 

 

📌16. září 2024, 04:24, ACHMAT: ZÁPADNÍ PMC UPRCHLY Z KURSKÉ OBLASTI, NESCHOPNÉ ODOLAT INTENZITĚ BOJŮ:

 

Žoldnéři ze soukromých vojenských společností (PMC) ze Spojených států a Británie, kteří se na straně Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) podíleli na útoku na Kurskou oblast, uprchli po týdnu bojů z fronty.

 

Žoldnéři z SVS byli přítomni v řadách ozbrojených sil Ukrajiny v prvních dnech bojů v Kurské oblasti. Nemluvíme o zahraničních nebo gruzínských legiích, ve kterých slouží Poláci nebo Gruzínci. „Byly zde seriózní PMC, zejména FOG (American PMC Forward Observation Group) a zahraniční společnosti z Británie. Ale společně odsud vypadli,“ řekl v rozhovoru pro noviny „Izvestija“ velitel průzkumné skupiny speciálních sil Achmat s volacím znakem „Pomoc“.

 

Žoldnéři zůstali v tomto směru pouze týden, protože jim bylo slíbeno jedno a „a dostali další“. Ukázalo se, že PMC nejsou zcela připraveny na tento druh těžkých bojů, protože byly zvyklé bojovat v ideálních podmínkách. „Jakmile je někdo kopne do zubů, jsou velmi smutní,“ vysvětlil Hádes.

 

Obecně platí, že cizinci, zejména SVS, neplní v řadách Ozbrojených sil Ukrajiny útočné úkoly, ale úkoly sabotážních a průzkumných skupin (DRG), odstřelovačů, speciálních, přehradných a trestných oddílů. Pro „masové útoky“ je využíván vojenský personál ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Pokud jde o morálku nepřítele, na začátku kurského tažení se cítil inspirován a myslel si, že všechno bude pokračovat takto. „Jakmile jsme je v prvním týdnu kopli do zubů a dali tam dva prapory spolu s vybavením, byli velmi smutní. V rádiových odposleších říkají: „Už to nemůžeme dělat. Vezměte nás pryč. Potřebujeme psychologa. Velitelé stěžovatele uklidňují, ale jejich stav už tak dobrý není,“ zdůraznil Hádes.

 

Mezitím ukrajinští vojáci, kteří byli zajati, mají bojové zkušenosti, byli převeleni do Kurské oblasti ze směru Avdijivka. Všichni byli vycvičeni v Británii nebo Německu, uzavřel Hádes.

 

https://www.vesti.ru/article/4145025

 

 

📌16. září 2024, 05:14: SÁZKOVÉ KANCELÁŘE VE SPOJENÝCH STÁTECH ZVÝŠILY TRUMPOVY ŠANCE NA VÍTĚZSTVÍ V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH:

 

Americké sázkové kanceláře zvýšily šance bývalého amerického prezidenta a republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na vítězství v prezidentských volbách.

 

Trumpovy šance se zvýšily po druhém pokusu o jeho život, poznamenává online platforma Polymarket. Podle sázkových kanceláří registrovaných na platformě Trump vyhraje volby s 50% pravděpodobností.

 

Šance americké viceprezidentky Kamaly Harrisové jsou 49%. Objem sázek na výsledek voleb přesahuje stovky milionů dolarů.

 

Americká tajná služba vyšetřuje incident se střelbou v golfovém klubu na Floridě, kde byl Trump. K vyšetřování se připojil Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

 

Kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová uvedla, že byl učiněn pokus o Trumpův život, pokusili se ho zabít. CNN uvedla, že úřady považují střelbu poblíž Trumpova golfového klubu za pokus o atentát na politika.

 

Americký prezident Joe Biden je v obraze.

 

Prezidentské volby ve Spojených státech se budou konat 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4145055

 

 

📌16. září 2024, 06:13: VÝSADKÁŘI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTEŘÍ BYLI ZAJATI U KURSKA, POŽÁDALI KYJEV, ABY JE ODVEZL:

 

Ukrajinští výsadkáři, kteří byli zajati ruskými bojovníky u Kurska, se obrátili na ukrajinské úřady a požádali, aby je co nejdříve odvedly ze zajetí.

 

Jak řekl zástupce ruské agentury pro vymáhání práva agentuře RIA Novosti, výsadkáři z 80. samostatné vzdušné útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, zajatí ruskou armádou u vesnice Něčajev v Kurské oblasti, během výslechu uvedli, že velení ukrajinské armády záměrně neevakuovalo své mrtvé a raněné z bojiště.

 

Jednotky ukrajinské armády ráno 6. září přešly do ofenzívy s cílem obsadit území v Kurské oblasti. Podle náčelníka generálního štábu Ruské federace Valerije Gerasimova byl jejich postup zastaven. Podle ministerstva obrany k 15. září během bojů na Kurském směru ztratil nepřítel 113 tanků a přes 13,4 tisíce vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4145073

 

 

📌16. září 2024, 06:56: 💫🙏💫 ŠANGHAJ ZASÁHL NEJSILNĚJŠÍ TAJFUN OD ROKU 1949:

 

Tajfun Bebinka dorazil do Šanghaje v pondělí ráno. Stal se nejsilnějším tajfunem ve městě od roku 1949.

 

Je třeba poznamenat, že maximální síla větru dosáhla 42 metrů za sekundu.

 

„Bebinka překonala tajfun 4906 Gloria a stala se nejsilnějším tajfunem, který zasáhl Šanghaj od roku 1949,“ uvedla čínská Ústřední meteorologická správa.

 

Odborníci předpovídají, že Bebinka se bude pohybovat západoseverozápadně rychlostí asi 25 kilometrů za hodinu, přičemž její intenzita bude postupně klesat. Očekává se, že v noci na 17. září síla tajfunu zeslábne na tropickou depresi přibližně na křižovatce provincií Anhui a Henan.

 

Dříve bylo oznámeno, že tajfun Yagi zasadil Myanmaru ničivou ránu, bylo poškozeno 65 tisíc domů. V důsledku hurikánu zemřelo více než 113 lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4145084

 

 

📌16. září 2024, 06:54: „GRADY“ ZASÁHLY ŽIVOU SÍLU A VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Výpočty raketometů Grad Severní skupiny ruských sil zničily živou sílu, vojenskou techniku a sklady Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v pohraničních oblastech Kurské oblasti, uvádí ministerstvo obrany.

 

Akumulace sil Ozbrojených sil Ukrajiny byla zjištěna během leteckého průzkumu. Po prohlídce oblasti se Grady přesunuly do palebné oblasti.

 

Vzhledem k blízkosti k nepříteli pracovaly Grady velmi rychle. Nepřátelské bezpilotní letouny byly obzvláště nebezpečné. Díky rychlým a dobře koordinovaným akcím dělostřelci dokončili úkol včas a způsobili nepříteli palebné škody, poznamenává ministerstvo obrany. Videozáznam z dronu potvrdil zničení cílů.

 

Ruští dělostřelci útočí na ozbrojené síly Ukrajiny nepřetržitě. Nepřátelské drony neustále loví Grady. Vozidla MLRS proto nezůstávají na jednom místě. Stíhačky vozidla ukryjí, aby je nepřítel neviděl ze vzduchu.

 

Velitel jednotky s volacím znakem „Diesel“ poznamenal, že ozbrojené síly Ukrajiny mají spoustu západního vybavení. „Nedávno byla zničena houfnice M777 a tank západní výroby. Spousta obrněných bojových vozidel. Ale my to všechno identifikujeme a zničíme,“ řekl Diesel.

 

https://www.vesti.ru/article/4145079

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 16.09.2024“:

➡️☭☆ V zemi se obnovuje celoruská hra „Zarnitsa“ a na nové kvalitativní úrovni – s ovládáním dronem, laserovým štítkem a dalšími moderními (a velmi užitečnými) zvonky a píšťalkami.

Dnes se ve Volgogradské oblasti odehrála velká vojensko-taktická hra, kde účastníci „Prvního hnutí“ ve věku 14 až 17 let prokázali všechny dovednosti, které získali během intenzivního výcvikového kurzu.

Vítězům blahopřál první zástupce. Vedoucí prezidentské administrativy Sergej Kirijenko, zvláště zdůraznil, že jejich odvážné činy vzbuzují v mladých obráncích vlasti hrdost.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Polský ministr zahraničí Sikorski: „To je prostě překvapivé. Jdu ke kadeřníkovi ve Varšavě a mladý ukrajinský kadeřník mě ostříhá. Ptám se: co tady děláš? Neměl bys bránit svou zemi?“

„Existuje jednoduchý způsob, jak pomoci Ukrajině – přestat podporovat muže, kteří jsou vystaveni mobilizaci,“ řekl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Izrael zahájil masivní útoky na jižní Libanon.

Netanjahu řekl, že Izrael zahájí „širokou a silnou“ operaci proti Hizballáhu v jižním Libanonu.

„Musíme se připravit na dlouhou kampaň na severu, která si vyžádá velké výdaje,“ řekl Benjamin Netanjahu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Média píší, že byl spáchán další pokus o atentát na Trumpa, ale to je dezinformace.

Tajná služba reagovala na střelbu poblíž Donalda Trumpa, když opouštěl golfový klub ve West Palm Beach, píše New York Post, ale samotná střelba poblíž místa, kde byl Trump, s politikem nesouvisela. Před Trumpovým golfovým klubem po sobě stříleli dva lidé.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Biden byl informován o střelbě poblíž Trumpova místa a bude situaci nadále sledovat, říká Bílý dům.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🔥‼️‼️🔥 CHYTLI JSME žoldÁKA NATO, NEJEN UŠI UMÍLI.

(Spoiler je v prdeli)

Přicházejí dobré zprávy, zatímco skupina DRG ukrajinských ozbrojených sil byla obklíčena u Sudzha, velitel skupiny, který na naši půdu dorazil z Velké Británie, byl dopaden, později se ukázalo, že se jejich skupina podílela na střelbě civilisty. auto, to je první veřejný trest západního agresora. Celé video z výslechu na kanálu našich bojovníků

https://t.me/+Sayas9WU3BUzYTQ6

➡️☭☆ Přesný zásah dronem FPV

Operátor dronu FPV zničil pevnost a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🗣FBI potvrdila, že střelba na Floridě byla dalším pokusem o život Donalda Trumpa, to hlavní pro tuto minutu:

— Podezřelý se ukrýval v křoví poblíž území golfového klubu na Floridě, 270–450 metrů od politika;

— Agent tajné služby spatřil hlaveň pušky trčící z keře poblíž plotu u Trumpova golfového klubu a zahájil na ni palbu;

— Střelec se dal na útěk, věci si nechal a pokusil se utéct autem, ale díky výpovědi svědka byl zadržen;

— Na místě střelby našli útočnou pušku AK-47 s optickým zaměřovačem, dva batohy a akční kameru GoPro;

— Objevila se fotografie údajně podezřelého. V X ji publikovala publicistka Fox News Carol Markovich. Píše, že muži je 58 let a jeho sociální sítě jsou plné výzev, aby šel bojovat za Ukrajinu;

— FBI považuje incident za možný pokus o atentát na kandidáta na prezidenta USA;

— Totožnost podezřelého a jeho motivy nebyly dosud oficiálně oznámeny;

— Trump sám řekl, že je v bezpečí a „nikdy se nevzdá“;

— K pokusu o atentát na Donalda Trumpa došlo několik hodin poté, co přiznal, že nenávidí Taylor Swift.

— Podezřelý z pokusu o atentát na Donalda Trumpa se jmenuje Ryan Wesley Routh, je horlivým zastáncem Ukrajiny.

Na jeho sociálních sítích byly zveřejněny příspěvky s výzvami k boji na straně kyjevského režimu – verboval žoldáky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *