, ,

16.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně: ⚔️VLADIMIR PUTIN PODEPISUJE PREZIDENTSKÝ DEKRET NAVYŠUJÍCÍ RUSKOU ARMÁDU NA 2 389 000 VOJÁKŮ V AKTIVNÍ SLUŽBĚ.

16.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: ⚔️VLADIMIR PUTIN PODEPISUJE PREZIDENTSKÝ DEKRET NAVYŠUJÍCÍ RUSKOU ARMÁDU NA 2 389 000 VOJÁKŮ V AKTIVNÍ SLUŽBĚ.

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️16. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, Pet Pokorný: MARFUŠA ČERNOCHOVÁ: NA POMOC MORAVĚ POSÍLÁM VŠE, CO MÁM, SNAD I VLASNÍ DĚTI, KDYBYCH MĚLA:

VZKAZ BLBEČKŮM: MINISTRYNĚ ČERNOCHOVÁ ŘEŠÍ POVODNĚ:

 

Marfuša Černochová skutečně posílá na pomoc Moravě vše. Klidně i své děti.

Jak jednoduché, když děti nemá a armáda je zhroucená. 😂🤣😁😅😆

Nabízí, co má, vlastně nemá.

Z jalové krávy tele nedostanete! 😂🤣😁😅😆

 

To je vzkaz blbečkům.

 

Aktuálně z krizového štábu: Ministryně obrany Černochová slíbila veškerou techniku k dispozici.

🚁 🚁 Jedná se o dva vrtulníky, z nichž je jeden na údržbě a jedno obojživelné vozidlo.

 

Vyprošťovací tanky jsou na Ukrajině, ostatní obohživelná vozidla jsou na Ukrajině,

🚁 🚁 vrtulníky jsou na Ukrajině, pontonové mosty jsou na Ukrajině, transportéry jsou na Ukrajině, čluny jsou na Ukrajině.

 

Takže ano Černochová nelhala. 😂🤣😁😅😆

AČR poskytne vše co má.

🚁 Jeden vrtulník, druhý možná a jedno vozidlo.

 

Kdyby nás teď jak nás furt straší napadlo Rusko, tak to tu jen projedou a pokračují dál, AČR je armáda jako v Čerty nejsou žerty… 😂🤣😁😅😆

 

P.S. „Prosím, vyřiďte blbečkům, kteří se stále nevyrovnali s naší pomocí Ukrajině, že vrtulníků máme dost. Děkuju,“ Vaše skvělá ministryně Černochová. 😂🤣😁😅😆

 

https://volnyblog.news/marfusa-cernochova-na-pomoc-morave-posilam-vse-co-mam-snad-i-vlasni-deti-kdybych-mela/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16. září 2024, Ing. ONDŘEJ PROKOP, PŘEDSEDA HNUTÍ ANO ZA PRAHU: VYDÍRÁNÍ A ZASTRAŠOVÁNÍ, POCHYBNÉ PIRÁTSKÉ SMLOUVY ZA MILIONY, BARTOŠ A JEHO SLIBY

 

👉 Piráti měli údajně vydírat úředníky, aby zaplatili miliony korun jejich městské firmě. V hlavní roli opět Zdeněk Hřib. Svědectví ředitele magistrátu ukázalo nepřípustné a nátlakové jednání Pirátského náměstka. Pochybnosti potvrzuje i policie, která právě teď městskou firmu v rukách Pirátů vyšetřuje kvůli pochybným smlouvám.

👉 Navzdory svědectvím a znepokojivým zjištěním vyšetřování odmítla Pětikoalice v Praze náměstka Hřiba odvolat. Hnutí ANO to tak ale nenechá. Prosadili jsme hloubkový forenzní audit a další změny v jím svěřené firmě.

👉 Tragická událost zasáhla Česko. Povodně způsobily napříč republikou mnoho komplikací. Hnutí ANO pozastavilo kampaň, protože nyní je zapotřebí pomáhat lidem v nouzi. Kdo z politiků si na povodních naopak přihřívá polívčičku nebo z nich má vyloženě škodolibou radost? Ukážeme si ve videu.

👉 Finanční rezervy na neočekávané krize už bohužel vláda stihla utratit. Doufám, že na povodně Pětikoalice peníze najde, když může utrácet i za nesmysly. Minulý týden se objevila zpráva, že stát dá 175 milionů Kč na boj proti dezinformacím. Zajímalo by mě, kdo bude určovat, co je dezinformace a co není?

👉 Bartoš až skoro na konci volebního období opět slibuje, že postaví 10 tisíc bytů. Věří mu to ještě někdo potom, co za sebou nechal katastrofu v podobě digitalizace? Jeho Pirátská kandidátka do Senátu v Praze se ve stejnou chvíli chlubí v dopise občanům, jak bojuje proti výstavbě a kolik bytů už se jí podařilo překazit postavit…

👉 Protipovodňová opatření v Praze o víkendu zvládly složky IZS na jedničku a já bych chtěl tentokrát velmi poděkovat i primátoru Svobodovi. Vím, že vedení města často kritizuji, ale teď jeho práci musím ocenit. Díky!

👉 Primátor Svoboda (ODS), přestože je členem koalice Spolu, také ostře kritizoval Bartošovu digitalizaci, která nefunguje. V zastupitelstvu jsme společně vyzvali vládu k okamžité nápravě dřív, než bude pozdě.

👉 Bohužel tím to pozitivní končí. Praha nakoupí techniku za miliony od firmy, která je napojená na obviněného v kauze Dozimetr. Za mě neuvěřitelné, že přes všechno, co se stalo, hlavní město dál pokračuje a dává zakázky lidem, kteří mohli hrát roli v machinacích s veřejnými penězi.

👉 Vydírání a zastrašování úředníků ze strany Hřiba a Pirátů komentoval i server Neovlivní. Žádali jsme jeho odvolání, ale Pětikoalice to smetla ze stolu. Co přesně se stalo, vysvětluji v druhé části dnešní epizody.

 

https://youtu.be/4Jz3caivbNI?si=z4vFfee1LWXwMGn7

 

🛑KDO JE ING. ONDŘEJ PROKOP? KDO HO JEŠTĚ NEZNÁ, TAK UVEDU NĚCO O NĚM!

 

PODPORUJE A POMÁHÁ: Ne z venkovních tlaků někoho, ale z vnitřních pocitů, jako rodák Prahy, kterému záleží na jeho občanech!!! Dělá to dobře a srdcem!!! Tohle je pro mě vzor politika!!!

👉 Život „90“ pomoc seniorům: Komunitní centrum, bezplatné poradny, kurzy přednášky, přátelské návštěvy, hovory, dopisování…

👉 Dobrý anděl: Tisícům nemocným, pravidelní měsíční příspěvky…

👉 Sbírka potravin: Potraviny a drogérie matkám samoživitelkám, seniorům, rodinám v krizi, lidem bez domova, psychicky a tělesně postiženým…

👉 Kapka naděje: Podpora, osvěta…

👉 Naše dítě: Pomoc týraným, zneužívaným, hendikepovaným, opuštěným, finanční, právní podpora, osvětová kampaň…

👉 A mnoho ještě k tomu navíc….

L.B.

 

 

📌16. září 2024:§§§§§ TRESTNÍ OZNÁMENÍ FORMOU MÍSTOPŘÍSEŽNÉHO PROHLÁŠENÍ NA: ⏩Generálporučíka Karla Řehku,

⏩náčelníka Generálního štábu AČR.,

⏩Petra Pavla, prezidenta korporace Česká republika a na

⏩Admirála Roba Bauere, předsedu Vojenského výboru NATO obrany

na podezření ze spáchání trestných činů zneužití pravomoci veřejného činitele, z mučení a jiného nelidského a krutého zacházení, ze zbavení osobní svobody, z omezování osobní svobody, z útisku, z poškození cizích práv, z podvodu a do zatahování České republiky do války s Ruskem, de-facto do války se SSSR a s našimi předky.

NATO radary jsou typu geodetického frekvenčního pole (Geodesic sphere phased array antenna system) – PATENT US6292134B1 – Fázovaný anténní systém geodetické koule.

Tyto koule jsou velmi výkonné a mají široké uplatnění.

Klimatické cvičení na civilním obyvatelstvu korporace Česká republika, PSYOPS, i strategická komunikace se dá dělat pomoci radaru Sokolnice, Radaru u Nepolis, Radaru Brdy

SEZNAM 90 PATENTŮ NA ZMĚNU KLIMATU OD ROKU 1891!

https://t.me/c/1586239095/79782

 

 

📌 🍌16. září 2024: HRANIČNÍ KONTROLY: NĚMECKO ROZŠÍŘILO HRANIČNÍ KONTROLY NA VŠECHNY STÁTNÍ HRANICE.

 

Policie zatím kontrolovala pouze na jihu a východě země. Nově může také provádět namátkové kontroly cestujících vstupujících do země z Lucemburska, Belgie, Nizozemska a Dánska.

 

Kontroly jsou opatřením proti neregulované migraci, říká německá ministryně vnitra Nancy Faeserová. Kontroly jsou plánovány na šest měsíců…

Od roku 2015 dorazilo do Německa více než 10 milionů migrantů… proč toto divadlo… už je pozdě!!!!!

https://t.me/c/1586239095/79786

 

🍌 ‼️Manuel Ostermann, místopředseda Federálního policejního svazu, o neúspěšném migračním summitu a nelegální azylové a migrační politice SRN‼️

 

„Vtip roku“ –  policista odsuzuje plány na kontroly na hranicích 😂🤣😅

 

Manuel Ostermann: „Mám dojem, že Nancy Faeserová chce paralyzovat federální policii…“

ZÁVĚR: Dojem Manuela Ostermanna trefuje hřebíček na hlavičku! Protože levicová extremistická a fašistická ministryně vnitra Faeserová – a její ochotné celostátní kliky nedělají proti nelegální migraci absolutně nic!

 

– Právě naopak, – cíleně je propagují a podporují, – a navíc, – stejně nelegálně jako jejich nelegální migrační politiku! A ve skutečnosti paralyzují federální policii tím, že ji konkrétně znemožňují jednat.

https://t.me/c/1586239095/79787

https://www.youtube.com/watch?v=sTPC6xatnBc

 

 

📌16. září 2024: Gerd Schultze-Rhonhof: VÁLKA, KTERÁ MĚLA MNOHO OTCŮ. Dlouhý začátek…

https://youtube.com/watch?v=WteEcsIVJr4&si=C5sYsOpfa0niu-wV

 

⛔️💉🎚️🇯🇵 12. září 2024 Tisková konference z Japonska.

Ohledně vakcíny COVID-19: Emeritní profesor Seiji Kojima, Univerzita Nagoya:

 

„Vnímání tohoto jedu, do jaké míry je přítomen?

Takže tentokrát o tom budu mluvit. Neřekl jsem o tom všem, ale teď o tom budu mluvit, o jedu…

 

BYL TO MASAKR!“

 

Ve Francii stále rozhlasové ticho!!!

 

Připojte se k mému kanálu Telegram přes:

t.me/eveilConsience

 

https://t.me/aus_asche_auferstanden/22770

 

 

⛔️💉🎚️ VÝPOVĚĎ NEOČKOVANÝCH OBĚTÍ: 17.9.2024, 19:00, Telegram, „NASKOČ S NÁMI“

 

POZÝVAME VŠETKÝCH KTORÍ SÚ OBEŤOU COV-IDFAŠIZMU… 💉neočkovaných aj tých ktorí majú vo svojej rodine a okolí ľudí zaočkovaných alebo sú pozostalí po zomrelých na očkovanie.

 

Živé vysielanie ľudí ktorí boli zámerne prenasledovaní perzekuovaní ponižovaní ktorým boli odobraté ľudské práva boli spoločensky účelovo lynčovaní alebo bolo na nich páchané fyzické násilie za ich presvedčenie a slobodnú vôľu.

 

Je to výpoveď neočkovaných obetí ktorí vám porozprávajú ich vlastné príbehy aké boli ich dôvody a ako museli a ešte stále musia platiť veľkú daň za svoju slobodu a ľudskú podstatu človeka.

 

Tento globalistický režim politický systém a nimi zhyonotizovaná spoločnosť týchto ľudí prenasledovala a lynčovala ako divú zver.

 

Táto celosvetová ozrutnosť spáchaná na ľuďoch je jeden z naukrutnejších zločinov tejto doby.

Musíme všetci otvoriť naše srdcia a spoločne prekonať túto skúšku ľudstva 🤗🙏🥰😇.

 

Neočkovaní – obete aj hrdinovia

———————–

Martin Kudlička

Robert Hudec

Dagmar Tas

Janeta Gregorová

 

 

 

📌16. září 2024: ▶️ Replay – „EVROPANÉ A AMERIČANÉ, KTEŘÍ JSOU NAPADENI STEJNOU GLOBALISTICKOU AGENDOU, PLATÍ ZA SVÉ VLASTNÍ ZNIČENÍ“ – Eva Vlaardinerbroek

 

„Evropa je zaplavena imigranty z nezápadních zemí,“ poznamenal nizozemský politický komentátor během konference organizace Turning Point USA.

 

Naše národní identity jsou ničeny a nahrazovány. Naše suverenita je odevzdána nikým nevoleným byrokratům v Bruselu.

 

A nesmiřitelně pokračuje: „Utrácíme miliardy a miliardy eur na neexistující klimatickou krizi a válku na Ukrajině, která ani není naše.

 

„Platíme za vlastní zničení.“

 

▶️ „Pro bruselské byrokraty jsou ilegální přistěhovalci důležitější než evropští občané“ – Orban

 

https://t.me/eveilConsience/2945

 

 

📌16. září 2024: Španělsko, 1975:

Naprostá suverenita

  1. světová velmoc

7% dluh

3% nezaměstnanost

Domorodci: v průměru 2,8 dítěte

Bydlení zaplacené za 7 let

 

2024:

Hospodářská kolonie Německa

113% dluh

12% nezaměstnanost

Domorodci: 1,1 dítěte

Bydlení zaplacené za 40 let

 

Pokrok„…

 

O ČESKOSLOVENSKÉ STATISTICE SE ZEPTEJTE SVÝCH RODIČŮ 50 +

https://t.me/c/1586239095/79794

 

 

📌16. září 2024: ‼️KUVAJT CHCE ZABLOKOVAT BANKOVNÍ ÚČTY OBYVATEL, KTEŘÍ NEREGISTRUJÍ BIOMETRICKÉ OTISKY PRSTŮ‼️

 

https://legitim.ch/kuwait-will-bankkonten-von-einwohnern-sperren-die-keine-biometrischen-fingerabdruecke-registrieren/

 

 

📌16. září 2024: 🚨 AKTUÁLNÍ ZPRÁVY: ALEX JONES TVRDÍ, ŽE AMERIČANÉ JSOU NYNÍ OFICIÁLNĚ VE VÁLCE S DEEP STATE, A VYZÝVÁ TRUMPA, ABY OSLOVIL NÁROD PŘÍMO PROSTŘEDNICTVÍM SYSTÉMU NOUZOVÉHO VYSÍLÁNÍ.

 

@GeneralMCNews   https://t.me/c/1586239095/79799

 

 

📌16. září 2024: AMERICKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY V EVROPĚ:

 

Německo porazí všechno……no když jste US okupovaná země, nemělo by to být překvapivé.

https://t.me/c/1586239095/79800

 

 

📌16. září 2024: DOBŘE MICHALE👏👏👏👇👇👇👇

KOSMONAUT VLADIMÍR REMEK, ODMÍTNUL PŘÍSAHAT, ŽE BYL SKUTEČNĚ VE VESMÍRU

https://t.me/c/1586239095/79805

 

 

📌⛔️💉👶🏼🎚️16. září 2024: PÁNI, ZEMŘELO TÉMĚŘ DVAKRÁT TOLIK LIDÍ, NEŽ SE V ŘECKU NARODILO MIMINEK

 

https://x.com/elonmusk/status/1835604797099069541?t=9RfxGYSXZl9BSqfXOhHCJg&s=19

 

 

📌☭☆📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️16. září 2024: JUST IN: 🇷🇺 VLADIMIR PUTIN PODEPISUJE PREZIDENTSKÝ DEKRET NAVYŠUJÍCÍ RUSKOU ARMÁDU NA 2 389 000 VOJÁKŮ V AKTIVNÍ SLUŽBĚ.

 

@BRICSNews   https://t.me/c/1586239095/79808

 

 

📌♻️16. září 2024: PŘIBLIŽNĚ 96 % VODÍKU SE VYRÁBÍ Z FOSILNÍCH PALIV, PŘIČEMŽ PŘIBLIŽNĚ 1 % POCHÁZÍ Z OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ.

 

👉Celosvětová poptávka po vodíku roste a do roku 2022 vzroste na 95 milionů tun. Vzhledem k tomu, že se více než 150 zemí zavázalo ke snížení ekologických politik, výroba vodíku se potýkala s problémy a nejistotou, a proto levicoví miliardáři sázejí ve velkém při hledání pohřbeného vodíku.

 

👺Bill Gates a Jeff Bezos patří mezi zakladatele nového startupu Koloma, společnosti zabývající se geologickým vodíkem, která „využívá svou technologii, vlastní data a výhody lidského kapitálu k identifikaci a komercializaci těchto zdrojů v globálním měřítku.“

(https://koloma.com/)

 

👉Začíná mi to znít tak, že „Go Green“ je ve skutečnosti spíše o tom, udělat konkrétního elitáře jako👺 Bill Gates a Jeff Bezos

„trilionáři“… 😡

 

🟥GEOLOGICKÝ VODÍK – PŘÍŠTÍ ZLATÁ HOREČKA?

 

👉Přibližně 96 % vodíku se vyrábí z fosilních paliv, přičemž přibližně 1 % pochází z obnovitelných zdrojů. Celosvětová poptávka po vodíku je na vzestupu a do roku 2022 vzroste na 95 milionů tun. Vzhledem k tomu, že více než 150+ států se zavázalo ke snížení zelených politik, výroba vodíku se setkala s výzvami a nejistotou, a proto levicoví miliardáři hodně sázejí na hledání zakopaného vodíku.

 

👺Bill Gates a Jeff Bezos patří k zakladatelům nového startupu názvem s Koloma, geologické vodíkové společnosti, která „využívá své technologie, proprietární data a výhody lidského kapitálu k identifikaci a komercializaci těchto zdrojů v celosvětovém měřítku. Společnost se sídlem v Denveru už vybrala přes 305 milionů dolarů a věří, že může změnit způsob, jakým svět používá vodík.

 

👉 „Geologický vodík by měl mít velmi nízký dopad na uhlík, ale také nepatrnou pozemní stopu a velmi nízký dopad vody,“ řekl generální ředitel Kolomy Pete Johnson. Johnson zmínil, že Rusko a Ukrajina jsou velkými vývozci amoniaku získaného z vodíku, který je potřebný pro většinu výrobků z hnojiv. „Geologické vodíkové zdroje ve Spojených státech nám umožní zvýšit domácí výrobu čpavku a stát se čistým vývozcem, i když dramaticky upustíme od uhlíkové stopy produktů,“ dodal.

 

🟥 JAK JE UVEDENO NA INTERNETOVÝCH STRÁNKÁCH SPOLEČNOSTI:

 

👉 „Naše výrobní metody získávají vodík čistým, nepřetržitým a nákladově efektivním způsobem a odstraňují bariéry, které historicky bránily širokému přijetí. Aktivně se zabýváme průzkumem a hodnotíme aktiva, která budou hrát významnou roli v úsilí USA o dekarbonizaci. Jak se rychle se rozvíjející geologický vodíkový průmysl bude formovat, Kolomův přístup založený na datech bude pohánět objev geologických vodíkových zdrojů po celém světě. ”

 

👉Geologický vodík je vychvalován jako „zlatý vodík“ nebo „bílý vodík“, protože jeho přirozený původ jej činí přijatelným pro zelené politiky.

 

👉 Objevují se i další startupy jako Breakthrough Energy, za kterou stojí Jack Ma z Alibaby a Richard Branson z Virgin.

👉 Různé společnosti nyní kopou vodík v USA, Kanadě, Austrálii, Francii, Španělsku, Kolumbii a Jižní Koreji.

 

👉 Odborníci se nemohou shodnout na tom, zda bude dostatek geologického vodíku, který by výrazně změnil světovou spotřebu energie. Například Koalice pro vodíkovou vědu věří, že objevy vyprodukují méně energie než jediná větrná turbína. To nebrání velkým penězům v podpoře projektů na hledání pohřbeného vodíku v tom, co se může stát příští zlatou horečkou.

 

👉 Neexistuje žádný plán na splnění Agendy 2030 ani cíl posunout se do roku 2050 směrem ke klimatické neutralitě. BUDE TO PŘÍŠTÍ ZLATÁ HOREČKA?

Záleží na výsledcích objevů a na tom, jak obtížné bude pro firmy přístup k vodíku, ale to ani zdaleka nebude připomínat skutečnou zlatou horečku, kde by průměrný člověk mohl vydělat jmění.

 

👉 Masové migrace do oblastí naplněných potenciálním geologickým vodíkem se na rozdíl od zlaté horečky nedočkáme, kam se lidé z celého světa přestěhovali do západních Spojených států.

 

👉 Pro miliardářskou elitu to bude průmysl, stejně jako všechna opatření v oblasti změny klimatu, která pro průměrného člověka nemají žádný přínos.

 

https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/geologic-hydrogen-the-next-gold-rush/

 

 

📌🧔🏿‍♂️🔪 16. září 2024: HRANICE USA A EU NYNÍ VYPADAJÍ JAKO Z FILMU O ZOMBIE APOKALYPSE A BUDE TO ASI JEŠTĚ HORŠÍ

https://t.me/c/1586239095/79813

 

 

📌16. září 2024: 👺URSULA SLIBUJE KONEC SVOBODY SLOVA V EU DŘÍVE, NEŽ SPUSTÍ DALŠÍ PLANDEMII A DALŠÍ TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU

https://t.me/c/1586239095/79814

 

 

📌16. září 2024: 😂V KYJEVĚ BYL PŘED TOPNOU SEZÓNOU INSTALOVÁN TRANSFORMÁTOR ZASAŽENÝ OSTŘELOVÁNÍM.

Zřejmě se tímto jednoduchým způsobem Zelenského režim rozhodl morálně připravit ukrajinskou společnost na výpadky proudu a mimořádně náročnou topnou sezónu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29145

 

 

📌16. září 2024: 🤡 POKUD ZEMĚ ALIANCE UMOŽNÍ UKRAJINĚ ZASÁHNOUT RUSKÉ ÚZEMÍ ZÁPADNÍMI ZBRANĚMI, NATO SE KONFLIKTU NEZÚČASTNÍ, ŘEKL STOLTENBERG V ROZHOVORU PRO FOREIGN POLICY.

https://t.me/to_je_nas_svet/29146

 

 

📌16. září 2024: ♨️ POKUD DNES ÚŘEDNÍK OSN ZAČNE OTEVŘENĚ MLUVIT O IZRAELSKÝCH AKCÍCH, JE ZAŘAZEN NA STOPLIST A JE MU ZAKÁZÁNO CESTOVAT DO PÁSMA GAZY – NEBENZJA

Důvodem toho, co se děje v pásmu Gazy, je izraelská vojenská operace, která pokračuje bez ohledu na mezinárodní humanitární právo pod patronací USA.

Západní země jsou obzvláště pokrytecké, pokud jde o to, co se děje Palestincům. Kdyby se to dělo jiné zemi, byly by první, kdo by to začal odsuzovat.

Pokud to takhle půjde dál, můžeme mluvit o tom, že OSN přestane v pásmu Gazy působit, to nemůžeme dopustit.

V Gaze téměř došly vakcíny proti tuberkulóze, záškrtu, tetanu a černému kašli, očkování proti dětské obrně je nedostatečné.

https://t.me/to_je_nas_svet/29148

 

 

📌16. září 2024: 🇷🇺 SPOJENÉ STÁTY PŘEKONALY VIZI TOTALITARISMU GEORGE ORWELLA – SERGEJ LAVROV:

George Orwell měl velmi bohatou fantazii a historickou předvídavost, ale nedokázal si ani představit, jak by totalitní stát vypadal. Popsal některé jeho obrysy, ale nedokázal proniknout do hloubky totalitarismu, jehož jsme nyní svědky v tzv. pravidlovém řádu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29149

 

 

📌16. září 2024: ♨️ HLAVNÍ BODY Z TISKOVÉ KONFERENCE SERGEJE LAVROVA PO JEDNÁNÍ S JEHO EGYPTSKÝM PROTĚJŠKEM:

▪️ První zasedání ministrů zahraničních věcí v rámci rusko-afrického partnerství se bude konat 9. a 10. listopadu v Soči.

▪️ Ministři zahraničí zemí BRICS se sejdou koncem září na okraj Valného shromáždění OSN v New Yorku.

▪️ Ve srovnání sankcí Washingtonu proti ruským médiím s pracemi Orwella: americké úřady ho předčily.

▪️ Za hlavní mezinárodní problém současnosti označil konflikt v pásmu Gazy.

https://t.me/to_je_nas_svet/29150

 

 

📌16. září 2024: ☝️ TOKAJEV SCHOLZOVI ŘEKL, ŽE RUSKO JE VOJENSKY NEPORAZITELNÉ.

Kazašský prezident se v Astaně setkal s německým kancléřem.

„Další eskalace konfliktu povede k nenapravitelným důsledkům pro celé lidstvo a především pro všechny země přímo zapojené do rusko-ukrajinského konfliktu,“ řekl Tokajev. 👋 👋 👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29151

 

 

📌16. září 2024: PRVNÍ PŘÍPADY RABOVÁNÍ V REGIONU. HEJTMAN MS KRAJE BĚLICA JE TVRDĚ ODSOUDIL:

 

V Moravskoslezském kraji se v souvislosti s evakuacemi během povodní již vyskytly první případy rabování. Hejtman kraje Josef Bělica tyto zavrženíhodné případy velice tvrdě odsoudil a vydal k tomu nekompromisní prohlášení.

 

PROHLÁŠENÍ HEJTMANA MS KRAJE JOSEFA BĚLICI K PŘÍPADŮM RABOVÁNÍ:

 

„Bohužel jsem byl před malou chvílí krajskou policií informován o prvních případech pokusu o rabování. Důrazně toto jednání odsuzuji! Jedná se o hyenismus a nízkost některých jedinců zneužívajících neštěstí lidí, kteří kvůli velké vodě museli opustit své domovy nebo firmy. Policie bude nekompromisně zasahovat a věřím, že tyto sobecké grázly čekají nejtvrdší postihy. Vyzývám všechny: Buďte k sobě navzájem ohleduplní a slušní. Děkuji.“ 👋

 

https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/prvni-pripady-rabovani-v-regionu-hejtman-belice-je-tvrde-odsoudil-20240930.html

 

 

📌16. září 2024: DNES SE KONALA 68. GENERÁLNÍ KONFERENCE MAAE. ŠÉF ROSATOMU ALEXEJ LICHAČOV NA KONFERENCI OZNAČIL PODPORU AKTIVIT MAAE ZA PRINCIPIÁLNÍ POSTOJ RUSKA.

Hlavní:

🟥Rusko je připraveno nasadit práce na opětovném spuštění Záporožské jaderné elektrárny, jakmile to vojenská situace dovolí;

🟥Útoky Kyjeva na JE jsou jaderným vydíráním, které je aktem mezinárodního terorismu;

🟥Rusko je hrdé na to, že SSSR stál u zrodu této organizace a že je rodištěm mírového atomu;

🟥Jadernou bezpečnost Evropy může zaručit pouze Rusko;

🟥Rusko je mírotvorce a dělá vše pro to, aby minimalizovalo jadernou hrozbu. 👋 👋 👋

https://t.me/to_je_nas_svet/29153

 

 

📌16. září 2024: JISTÉ JE, ŽE POSTIŽENÍ POVODNĚMI BUDOU POTŘEBOVAT MATERIÁLNÍ I FINANČNÍ POMOC ZE STRANY STÁTU.

 

Bude zajímavé sledovat, kde na to Fialova skvadra vezme!!!

 

A protože je před termínem voleb, očekávejme obrovské množství slibů s pochybnou pozdější realizací. Vláda nemá kam pro peníze sáhnout, snad jedině k dalšímu ožebračení národu formou mimořádných daní. Nebo dalším zadlužením.

Přidejme poničenou infrastrukturu, která bude také něco stát. Je evidentní, jak moc budou nyní chybět Babišem utracené peníze za covid a Fialou za Ukrajinu.

Mimochodem, prohlášení ministra zahraničí Lipavského o příslibu ekonomické a materiální pomoci Ukrajiny postiženým oblastem vyvolalo přinejmenším výbuch smíchu. 👍

To už si z nás dělají dobrý den. Kdybychom tu měli jen polovinu toho, co nás Zelenskyj stál, postavili bychom vše poničené nové. 👍

Jde jen o výsměch českým občanům.

https://www.inadhled.live/zajimavosti/kdyz-se-jim-neda-nic-verit/

 

 

📌16. září 2024: KATOLICKÁ POMOCNÁ ORGANIZACE – ZPRONEVĚŘENO 61 MILIONŮ EUR: Lucemburská charita propustí 100 zaměstnanců a ukončí projekty.

Chuť peněz!!

Chamtivost je prostě příliš velká. 🙄

((Vůbec mně to nepřekvapuje. Katolická církev to dělala od „Křižáckých válek“!!! Od roku 1095!!! Ráda bych někdy viděla ty jejich archívy i poklady!!!))

https://www.deutschlandfunk.de/61-millionen-euro-veruntreut-caritas-luxemburg-entlaesst-100-mitarbeiter-und-stellt-projekte-ein-102.html

 

 

📌16. září 2024: 💥 MUŽ POBODÁN NA ULICI! VELKÁ POLICEJNÍ OPERACE V HAMBURKU, PODEZŘELÝ ZATČEN

To prostě nikdy neskončí!

 

(https://www.nius.de/news/mann-auf-offener-strasse-erstochen-polizei-grosseinsatz-in-hamburg-verdaechtiger-festgenommen/5338f643-08ea-45f6-9b0f-0b67b05d8147)

 

 

📌16. září 2024:💥 DŮCHODCE ZAPÁLENÝ NA AUTOBUSOVÉ ZASTÁVCE: CUXHAVENSKÁ POLICIE NECHCE PROZRADIT NÁRODNOST PODEZŘELÉHO🤬

 

Sedmatřicetiletý „muž“ polil na zastávce v Cuxhavenu 68letého benzinem a pak ho zapálil! Důchodce (68) převezli s těžkými popáleninami do nemocnice. NIUS chtěl o tomto případu vědět více podrobností – policie se nechce vyjadřovat.

 

https://www.nius.de/news/rentner-an-bushaltestelle-angezuendet-polizei-cuxhaven-will-nationalitaet-des-tatverdaechtigen-nicht-preisgeben/592fbb80-8ee1-4b53-87b7-8298fa4438d4

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ MRAZIVÉ VAROVÁNÍ SPOJENÝM STÁTŮM PŘI UKRAJINSKÉ STOPĚ STŘELCE NA TRUMPA; „HRAJETE SI S OHNĚM„…

 

https://youtu.be/Lnw3z5GHqko?si=bAqRGqStmY9IcRbb

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ DRONY VYVOLALY OBĚTI V KYJEVĚ; ZELENSKYJ PŘIPRAVUJE SPIKNUTÍ „RUSKÉHO“ ÚTOKU NA VLASTNÍ DĚTI

 

https://youtu.be/LsvZ6dNaAbA?si=98tS1gPvXV20SpwM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VELKÉ ODHALENÍ O PODEZŘELÉM MUŽI Z POKUSU O ZAVRAŽDĚNÍ DONALDA TRUMPA: REKRUTOVAL VOJÁKY PRO KYJEV A UČINIL URÁŽLIVÉ PROHLÁŠENÍ O IZRAELI

 

https://youtu.be/mW3jIxjivpo?si=TAmQ5IVc4-tAilS8

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKYJ SE HÁDÁ S TRUMPEM; PREZIDENT UKRAJINY ODMÍTÁ TRUMPŮV SLIB O UKONČENÍ VÁLKY JAKO NEREÁLNÝ

 

https://youtu.be/sTkjbyRkags?si=gDxtHJG8ejEN13wz

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: INDIE IGNORUJE POŽADAVEK USA NA ZÁKAZ RUSKÉ AGENTURY RT; „NEPŘIPOJÍME SE K JEDNOSTRANNÝM SANKCÍM„…

 

https://youtu.be/FDeWNcZ0gko?si=O2M6W-4PDJpsNAwd

 

 

📌16. září 2024, 12:32, EXPERT BOLTENKOV: SPOJENÉ STÁTY MOHOU ZAHÁJIT NÁHLÝ MASIVNÍ ÚTOK NA RUSKOU FEDERACI:

 

Vojenský expert Dmitrij Boltenkov hovořil o vyhlídkách na masivní americký úder na území Ruska a KLDR v souvislosti s rozmístěním amerického multidoménového úkolového uskupení v Japonsku.

 

Na základě názoru experta bude americká multidoménová skupina umístěná v Japonsku schopna provést náhlý masivní raketový útok na systémy protivzdušné obrany a pozemní zbraně Ruska a Číny. První úder bude proveden hypersonickými střelami Dark Eagle, poté Američané udeří Tomahawky, cituje web Izvestije názor experta.

 

Podle Boltenkova budou cílem nového amerického systému rozmístění leteckých pluků, jednotek protivzdušné obrany a raketových brigád, parkoviště pro vojenskou techniku včetně lodí, jakož i systémy elektronického boje. Expert poznamenává, že souřadnice uvedených objektů jsou Američanům dobře známy. Podle něj existuje možnost, že budou zasažena i některá velitelská stanoviště.

 

Kromě aktivních operací na zemi bude americká skupina pravděpodobně sestřelovat nepřátelské satelity. Po všech opatřeních k oslabení nepřítele bude použit obojživelný útok nebo americké letectvo.

 

Multidoménová skupina, jejíž nasazení v Japonsku oznámila americká ministryně armády Christine Wormuthová, zahrnuje prapory zpravodajských, informačních, elektronického boje, kybernetických a kosmických operací. Hlavní úder však zasadí prapor strategické palebné síly, který zahrnuje baterie raketového systému Himars, perspektivní hypersonickou zbraň ve vývoji LHRW (hypersonická zbraň dlouhého doletu) a baterii raketového systému Typhon.

 

LHRW jsou střely Dark Eagle, které Američané vyvíjejí od roku 2019. Nedávno, po řadě neúspěchů, došlo k úspěšným odpálením raket. Nyní se americký vojenský personál učí zacházet s prototypy nových zbraní, říká expert.

 

Obecně platí, že multidoménová skupina je schopna současně operovat v pěti různých prostředích – na zemi, na moři, ve vzduchu, ve vesmíru a v kyberprostoru. Poloměr zničení nepřátelských cílů raketami je od 300 do 3 tisíc km.

 

Expert upřesňuje, že v budoucnu Spojené státy rozmístí tři takové skupiny v asijsko-pacifickém regionu.

 

Rusko podle Boltenkova může v reakci na to posílit sledování poloh amerických skupin, investovat do dalšího vývoje hypersonických střel typu Zirkon, jejich zavedení do pobřežních raketových sil flotily. Rusko může také reagovat

 

https://www.vesti.ru/article/4145685

 

 

📌16. září 2024, 13:19, MWM: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY NENAHRADITELNÉ STÍHAČKY SU-27 LEPŠÍ NEŽ F-16:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny utrpěly „skutečně nenapravitelné“ ztráty stíhaček Su-27. Píše o tom časopis Military Watch.

 

„V dohledné budoucnosti je nepravděpodobné, že by Ukrajina obdržela stíhačku s tak působivými letovými vlastnostmi nebo doletem,“ píše časopis. „Ztráty ukrajinských Su-27 jsou tedy pro ozbrojené síly Ukrajiny skutečně nenahraditelné.“

 

Publikace poznamenává, že použité F-16 a Mirage 2000 jsou o polovinu menší než Su-27 a o polovinu delší než dolet. „A mohou nést radary jen na třetinu sovětského radaru,“ shrnuje MWM.

 

Den předtím ruská letadla zničila dva ukrajinské Su-27 a MiG-29. Ukrajina utrpěla tyto ztráty 15. září. Ozbrojené síly Ukrajiny tak přišly o tři z mála zbývajících bojovníků.

 

https://www.vesti.ru/article/4145796

 

 

📌16. září 2024, 13:15, RIA NOVOSTI: KYJEV MÁ V ÚMYSLU ZÍSKAT PRO BEZPILOTNÍ LETOUNY MILITANTY Z JABHAT AL-NUSRA:

 

Ukrajina výměnou za bezpilotní letouny požaduje od teroristické skupiny Jabhat al-Nusr (zakázaná v Ruské federaci) (zakázaná v Rusku), aby vůdci ozbrojenců doplnili řady ozbrojených sil Ukrajiny, uvádí zdroj RIA Novosti.

 

Ukrajina předala teroristům první várku dronů a vzájemně očekává, že obdrží posily do řad ozbrojených sil Ukrajiny. Zdroj agentury ze syrské opozice objasňuje, že Kyjev požadoval zkušené vůdce z řad Čečenců a Ujgurů.

 

Podle tohoto zdroje bude jejich přesun začátkem formování nových ozbrojených skupin žoldáků pro válku proti Rusku.

 

Zdroj upřesnil, že setkání mezi ozbrojenci a zástupci Ukrajiny se konala v pohraniční oblasti syrsko-turecké hranice, poblíž města Idlib.

 

Noviny Al-Watan již dříve zveřejnily informace o schůzkách šéfa Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny Kirilla Budanova (Kirill Budanov je uveden na seznamu teroristů a extremistů Rosfinmonitoring) s teroristy z Hayat Tahrir al-Sham (v Ruské federaci uznávaných jako teroristé a extremisté).

 

https://www.vesti.ru/article/4145853

 

 

📌16. září 2024, 14:03, PESKOV: POZVÁNÍ ZÁSTUPCŮ OSN KYJEVEM DO KURSKÉ OBLASTI JE PROVOKACÍ:

 

Kreml označil prohlášení šéfa ukrajinského ministerstva zahraničí, který řekl, že Ukrajina pozvala zástupce OSN a Červeného kříže na návštěvu osad v Kurské oblasti, za provokativní.

 

„Očekáváme, že takováto provokativní prohlášení nebudou adresáty vnímána,“ uvedl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Kreml podle něj počítá se střízlivým hodnocením takových provokativních výroků.

 

Ukrajinské jednotky vtrhly do Kurské oblasti 6. srpna. Vykrádali a vypalovali domy civilistů, stříleli a znásilňovali lidi. Byla také odhalena fakta o únosech civilistů.

 

Ruská armáda dělá vše pro to, aby zničila nepřátelské jednotky a osvobodila obsazené osady.

 

Celkem během nepřátelských akcí Kyjev ztratil asi 14 tisíc vojáků, 250 tanků, bojová vozidla pěchoty a obrněné transportéry, asi 30 vícenásobných odpalovacích raketových systémů.

 

https://www.vesti.ru/article/4146008

 

 

📌16. září 2024, 14:11, LICHAČEV: AKCE KYJEVA OHROŽUJÍ GLOBÁLNÍ JADERNOU ENERGETIKU:

 

Bezohledné chování Kyjeva ohrožuje nejen ruskou, ale i světovou energetiku, řekl šéf Rosatomu Alexej Lichačov.

 

„To vyžaduje adekvátní reakci, včetně mezinárodních organizací,“ řekl při zahájení Generální konference Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE). Podle Lichačova to bude možné, až to situace na kontaktní linii dovolí.

 

Lichačov poznamenal, že hlavní hrozbou pro jaderné elektrárny Kursk a Záporoží jsou ozbrojené síly Ukrajiny a Západ o tom mlčí. Zdůraznil, že bezpečnost jaderných zařízení je pro Ruskou federaci absolutní prioritou a hodnotou.

 

„V zásadě jsme připraveni zahájit práce na restartu Záporožské jaderné elektrárny,“ řekl.

 

Záporožská jaderná elektrárna (ZNPP) byla v září 2022 zcela odstavena. Všech šest energetických bloků elektrárny bylo převedeno do bezpečného režimu „studeného odstavení“, kdy se elektřina nevyrábí. Důvodem bylo ostřelování ze strany ozbrojených sil Ukrajiny, poškození elektrického vedení a pokles hladiny vody v nádrži sloužící k chlazení reaktorů.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny pravidelně útočí na území v bezprostřední blízkosti ZNPP. Při jednom z útoků v polovině srpna chladicí věž stanice zevnitř zcela vyhořela.

 

https://www.vesti.ru/article/4146013

 

 

📌16. září 2024, 14:27: PUTIN ZVÝŠIL PERSONÁLNÍ STAV OZBROJENÝCH SIL RUSKÉ FEDERACE O 180 TISÍC VOJÁKŮ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin dekretem č. 792 ze dne 16. září rozhodl o zvýšení počtu vojáků ruských ozbrojených sil na 2 389 130 jednotek, včetně 1,5 milionu vojáků.

 

Předchozí výnos z 1. prosince 2023 stanovil počet ruských ozbrojených sil na 2 209 130 jednotek, včetně 1 320 000 vojáků. Počet vojáků v Ozbrojených silách RF se tak zvýšil o 180 000 bojovníků.

 

Podle prezidentského dekretu bylo vládě Ruské federace nařízeno, aby přidělila finanční prostředky z federálního rozpočtu Ministerstvu obrany na provádění dekretu.

 

Vyhláška vstoupí v platnost v prosinci 2024.

 

Prezident Putin již dříve svým dekretem udělil šéfovi Ministerstva obrany Ruské federace Andreji Bělousovovi pravomoc zavést postup pro připuštění občanů ke státnímu tajemství na ministerstvu a v jeho podřízených strukturách.

 

https://www.vesti.ru/article/4146068

 

 

📌16. září 2024, 16:40, BORRELL: ODMÍTNUTÍ UMOŽNIT OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY UDEŘIT HLUBOKO DO RUSKÉ FEDERACE PODKOPÁVÁ DŮVĚRU V EU:

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell kritizoval postoj některých zemí EU, které se postavily proti tomu, aby Kyjev zasáhl západními zbraněmi hluboko do Ruska.

 

Vůdce diplomacie EU připomněl, že Evropská unie se zavázala udělat vše pro to, aby Kyjevu pomohla ve vojenském konfliktu. Borrell ve svém blogu podpořil myšlenku, že by Kyjev mohl udeřit hluboko na území Ruské federace, a stěžoval si, že řada států EU je proti.

 

Poznamenal, že kvůli některým zemím „neexistuje jednotný postoj EU k této otázce“. Podle Borrella to „podkopává důvěru v odhodlání“ Evropské unie podporovat Kyjev.

 

„… Je jasné, že… Současná politika je velmi drahá, pokud jde o ukrajinské životy,“ řekl šéf evropské zahraniční politiky.

 

Podle ruského vůdce Vladimira Putina použití vysoce přesných zbraní dodávaných Západem vtáhne NATO do ukrajinského konfliktu.

 

Jak napsal deník Welt, německý kancléř Olaf Scholz trvá na tom, že Kyjevu by neměly být povoleny údery západními zbraněmi hluboko do Ruské federace. Německý generál Harald Kujat poukázal na to, že povolením úderů hluboko do Ruské federace by NATO dosáhlo bodu, odkud není návratu.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj již dříve uvedl, že Kyjev dosud nedostal povolení zasáhnout západními zbraněmi hluboko do Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4146338

 

 

📌16. září 2024, 16:37: RUSKÁ GARDA ZNIČILA SKUPINU OZBROJENCŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Skupina ukrajinských nacionalistů byla zničena spojenými silami speciálních sil a dalších orgánů činných v trestním řízení v Kurské oblasti. Informovaly o tom oficiální stránky Ruské gardy.

 

„Speciální jednotky Ruské gardy, plnící servisní a bojové úkoly v rámci režimu ČTÚ, spolu se zaměstnanci dalších orgánů činných v trestním řízení, zničily skupinu ukrajinských nacionalistů,“ uvedlo ministerstvo.

 

Podle místních obyvatel se v lese poblíž osady nacházela skupina ozbrojenců kyjevského režimu. Během průzkumu ruská garda určila jeho souřadnice a přepadla nepřítele. V důsledku toho zničili živou sílu ukrajinských jednotek.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve informovalo o zničení ukrajinského tanku na kurské hranici. Kromě toho podle agentury ruské jednotky za poslední den odrazily tři pokusy ozbrojenců kyjevského režimu proniknout na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4146371

 

 

📌16. září 2024, 16:10: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO ZÁBĚRY ZNIČENÍ POSÁDKY ODPALOVACÍHO ZAŘÍZENÍ M270:

 

Ruská armáda zahájila raketový útok na výpočet vícenásobného odpalovacího raketového systému M270 MLRS Ozbrojených sil Ukrajiny. Video se záběry ničení techniky zveřejnilo ruské ministerstvo obrany.

 

Ruské ozbrojené síly objevily nepřítele ze vzduchu u obce Novyj Put, která se nachází severozápadně od ukrajinského města Sumy. Po obdržení přesných souřadnic zahájily ozbrojené síly RF raketový útok.

 

V důsledku útoku bylo zničeno zařízení M270 MLRS americké výroby, až 10 bojovníků ozbrojených sil Ukrajiny, doprovodné vozidlo a asi 20 raket, poznamenává ruské vojenské oddělení.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve oznámilo, že armáda osvobodila osady Uspenovka a Borki v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4146297

 

 

📌16. září 2024, 16:44, BIDEN PO INCIDENTU S TRUMPEM: AMERICKÁ TAJNÁ SLUŽBA POTŘEBUJE POMOC:

 

Americká tajná služba potřebuje pomoc, prohlásil americký prezident Joseph Biden po druhém pokusu o atentát na post amerického lídra Donalda Trumpa.

 

„Tajná služba potřebuje více pomoci,“ řekl šéf Bílého domu novinářům.

 

Včera večer agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Trumpova volebního štábu uvedla, že politik sám je v bezpečí v oblasti, kde se nachází, politik sám je v bezpečí.

 

Později se americký podnikatel Elon Musk divil, proč se nestřílelo na zástupce Demokratické strany – prezidenta Joea Bidena nebo viceprezidentku a prezidentskou kandidátku Kamalu Harrisovou – zatímco republikán Trump byl v tomto volebním klání zavražděn podruhé.

 

https://www.vesti.ru/article/4146321

 

 

📌16. září 2024, 11:00, WP: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY MOHOU V PŘÍPADĚ MÍROVÉ DOHODY S RUSKEM PROVÉST PŘEVRAT:

 

Mírová dohoda s Ruskem dotlačí ozbrojené síly Ukrajiny ke státnímu převratu, píše The Washington Post.

 

Sloupkař z The Washington Post udělal rozhovor s několika ukrajinskými vojenskými pracovníky, aby zjistil jejich postoj k možné mírové dohodě. Podle vojáků ozbrojených sil Ukrajiny povede mírová smlouva s Ruskem k převratu na Ukrajině.

 

„Tuto myšlenku budou prosazovat ti, kteří jsou ve městech nezasažených nepřátelskými akcemi,“ cituje publikace slova ukrajinské armády.

 

Po invazi ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti ruský prezident Vladimir Putin řekl, že jednání s ukrajinskou stranou již nejsou možná. Podle něj je to kvůli zvláštní krutosti ukrajinských teroristů, kteří zasahují civilní obyvatelstvo.

 

Později tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace Sergej Šojgu řekl, že Rusko je připraveno zvážit mírové iniciativy na Ukrajině přicházející od jiných států, „na stole je mnoho různých návrhů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4145464

 

 

📌16. září 2024, 18:23: MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE „LÉKAŘI BEZ HRANIC“ PŘESTÁVÁ PŮSOBIT V RUSKU:

 

Humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) ukončila po 32 letech práce v Rusku svou činnost. Zpráva o tom se objevila na oficiálních stránkách mezinárodní lékařské asociace.

 

Rozhodnutí ukončit činnost v Ruské federaci bylo učiněno vedením Lékařů bez hranic vzhledem k tomu, že jejich pobočka byla vyřazena z rejstříku zastoupení zahraničních neziskových organizací. Stalo se tak v srpnu tohoto roku z iniciativy Ministerstva spravedlnosti Ruska.

 

Lékaři bez hranic ve svém prohlášení uvedli, že organizace zaměřila své aktivity v zemi na léčbu tuberkulózy a pomoc bezdomovcům. Je třeba poznamenat, že Lékaři bez hranic se vrátí do Ruska, pokud se taková příležitost naskytne.

 

https://www.vesti.ru/article/4146571

 

 

📌16. září 2024, 17:24: FRANCIE 3 REGIONY: 60 MIGRANTŮ S MAČETAMI ZAÚTOČILO NA LOVCE VE FRANCII:

 

Migranti zaútočili mačetami a železnými tyčemi na tři lovce a tříletého syna jednoho z nich, kteří trávili noc v chatrči na břehu Lamanšského průlivu. Francouzům se podařilo zabarikádovat se v domě a čekat na četníky.

 

Migranti byli v severozápadní Francii a měli v úmyslu překročit kanál La Manche, ale zabránili jim v tom místní policisté. Rozzuření muži věřili, že lovci, kteří strávili noc poblíž, se obrátili na policii.

 

Útočníci zaútočili na úkryt lovců v neděli večer. Rozbili okna v autech Francouzů, ukradli jejich věci, a dokonce usekli hlavu kachně přistižené při lovu, píše France 3 Régions.

 

Migrantům se nepodařilo vstoupit do domu, kde se lovci zabarikádovali. Četníci, kteří ráno přijeli, je dokázali zachránit.

 

„Je naléhavě nutné najít řešení, jak omezit migrační toky,“ cituje kanál na svých webových stránkách šéfa Národní federace lovců Willyho Schraena.

 

V srpnu média psala o smrti dvou migrantů, kteří se pokoušeli dostat z Francie do Velké Británie přes kanál La Manche na nafukovacím člunu.

 

https://www.vesti.ru/article/4146322

 

 

📌16. září 2024, 17:07: NÁMĚSTEK ZAVARZIN VYSVĚTLIL NÁRŮST VELIKOSTI RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL:

 

Nárůst počtu ruských ozbrojených sil (Ozbrojených sil RF) na 2 miliony 389 tisíc lidí, včetně 1,5 milionu vojenského personálu, je způsoben potřebou chránit hranice země, řekl Viktor Zavarzin, člen obranného výboru Státní dumy.

 

„Vezmeme-li v úvahu to, co dělá protivník, znamená to, že považovali za nutné doplnit naše zaměstnance, řekl Zavarzin agentuře Lenta. Ru“.

 

Poslanec poznamenal, že generální štáb vše spočítal, takže takový počet vojáků ruské armády bude stačit na to, aby „byly linie uzamčeny“.

 

Dnes vyšlo najevo, že ruský prezident Vladimir Putin rozhodl o zvýšení počtu vojáků Ozbrojených sil RF na 2 389 130 osob, včetně 1,5 milionu vojáků. Předchozí dekret stanovil velikost ruské armády na 2 209 130 jednotek, včetně 1 320 000 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4146422

 

 

📌16. září 2024, 19:34, STOLTENBERG: SAMOTNÉ OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PLÁNUJÍ AKCE V KURSKÉ OBLASTI:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že aliance a jednotliví spojenci poskytují Kyjevu poradenské služby, cvičí ukrajinský personál a dodávají zbraně, ale nevelí ukrajinské armádě.

 

„99 % pomoci pochází od států NATO, radíme jim, připravujeme se, ale nevedeme válku, nevelíme ukrajinským ozbrojeným silám,“ řekl Stoltenberg v rozhovoru pro Foreign Policy, když odpovídal na otázku týkající se zapojení Severoatlantické aliance do útoku ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast.

 

Podle něj by taková obtížná rozhodnutí „měli učinit sami Ukrajinci“.

 

Jednotky ozbrojených sil RF pokračují ve vyřazování oddílů ozbrojených sil Ukrajiny, které vstoupily do Kurské oblasti na začátku srpna. V sobotu tedy Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo, že během bojů na Kurském směru ztratila armáda kyjevského režimu 13 100 lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4146678

 

 

📌16. září 2024, 19:23: SPOJENÉ STÁTY OFICIÁLNĚ POTVRDILY STAŽENÍ VOJSK Z NIGERU:

 

Americké velitelství pro Afriku oficiálně potvrdilo dokončení stahování vojsk z Nigeru, proces byl bezpečný a spořádaný.

 

Oznámení o úspěšném dokončení stahování americké armády a majetku bylo učiněno ministerstvy obrany Nigeru a Spojených států.

 

Proces stahování vojsk probíhal od 19. května do 15. září a skončil bez problémů, poznamenává americké velitelství pro Afriku.

 

„Efektivní interakce a komunikace mezi Spojenými státy a nigerskou armádou zajistila, že stažení bylo bezpečné, spořádané a zodpovědné,“ uvedla americká armáda v prohlášení.

 

V srpnu NYT napsaly, že americká armáda předala kontrolu nad dvěma základnami v Nigeru místním jednotkám. Noviny poukázaly na to, že na jaře opustilo základnu v hlavním městě Niamey asi 400 vojáků a později dalších 600 lidí opustilo základnu v Agadezu. Američané zároveň odvezli zbraně a cenné vybavení.

 

https://www.vesti.ru/article/4146604

 

 

📌16. září 2024, 19:01: TRUMP ŘEKL, ŽE RÉTORIKA BIDENA A HARRISOVÉ VEDLA K POKUSŮM O ATENTÁT NA NĚJ:

 

Podle amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa souvisí pokusy o atentát na něj s rétorikou jeho soupeřky Kamaly Harrisové a současného amerického vůdce Joea Bidena.

 

Podezřelý z pokusu o atentát poslouchal Harrisovou a Bidena a jednal v souladu s jejich slovy, řekl Trump.

 

„Jejich rétorika byla důvodem, proč jsem byl ostřelován,“ řekl Trump Fox News.

 

Připomněl výroky Bidena a Harrisové o Trumpovi jako o „hrozbě pro demokracii“.

 

Minulou neděli se pokusili o atentát na Trumpa již podruhé – tentokrát byl útočník nalezen v křoví poblíž golfového klubu bývalého prezidenta Spojených států, údajný zločinec byl zadržen. První pokus o Trumpův život byl učiněn v červenci na předvolebním shromáždění v Pensylvánii.

 

Biden uvedl, že nařídil vládě, aby využila všech zdrojů k zajištění Trumpovy bezpečnosti na nejvyšší úrovni a průběžně. V souvislosti s incidentem poznamenal, že americká tajná služba potřebuje pomoc.

 

https://www.vesti.ru/article/4146608

 

 

📌16. září 2024, 19:48: CENTRÁLNÍ BANKA RUSKÉ FEDERACE OZNÁMILA POTŘEBU DALŠÍHO ZPŘÍSNĚNÍ MĚNOVÝCH PODMÍNEK:

 

Růst spotřebitelských cen v Rusku zůstává vysoký, a proto je meziroční inflace stále příliš vysoká, a proto je nutné dále zpřísnit měnové podmínky, uvedla Centrální banka Ruské federace.

 

„Aby inflace začala opět klesat, je zapotřebí dalšího zpřísnění měnových podmínek,“ uvádí publikace.

 

Regulátor vysvětlil, že v srpnu, sezónně očištěno, vzrostly ceny některých produktů slabší než v červenci. Mnoho ukazatelů udržitelného růstu se však v průběhu měsíce výrazně zvýšilo. Meziroční inflace tak zůstala téměř beze změny a zůstala na úrovni 9,1 %.

 

Upřesňuje se, že vysoká inflace je tvořena mimo jiné silnou domácí poptávkou, jejíž růst nedrží krok výrobci zboží a služeb.

 

Centrální banka dodala, že odborníci předpovídají pokles inflace v roce 2025 na 4,0-4,5 %.

 

Regulátor již dříve představil projekt rozvoje ruského finančního trhu na další tři roky. Při jeho přípravě byly zohledněny předběžné návrhy finančních institucí a jejich asociací, jakož i zástupců reálného sektoru.

 

https://www.vesti.ru/article/4146680

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 16.09.2024“:

➡️☭☆ Kandidát na starostu Sao Paula zaútočil na svého rivala židlí v přímém televizním přenosu.

Oběť je podezřelá ze zlomeniny hrudníku.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Dnes ráno v Čeljabinsku zaútočil 13letý školák na své spolužáky kladivem, hlášeny jsou tři oběti.

Student speciální školy vnesl do třídy kladivo a běžel s ním chaoticky máchat a jedné dívce dokonce rozbil hlavu. Je v kómatu.

Média tvrdí, že útočník byl účastníkem sebevražedné hry – hledání smrti. Plnil úkoly, které měly skončit sebevraždou, ale úkol se mu nepodařilo splnit. Byl zadržen.

„Škola je vytvořena pro malé děti, aby se staly otroky,“ napsal několik hodin před masakrem. Chlapec mluvil o otroctví, politice, nacismu a svobodě slova.

13letý Roman G, který napadl žáky školy, byl převezen do psychoneurologické ambulance.

Podle informací médií má nervovou poruchu. Předběžným důvodem studentova útoku je pomsta.

Teenager si přišel do školy vyřídit spolužáka, který ho o víkendu namazal make-upem, a ostatní se tomu smáli.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Skupina mužů zbila v Budennovsku dva patnáctileté teenagery, jeden z chlapců byl převezen do nemocnice s otřesem mozku.

Podněcovatelé srazili chlapce v davu na zem a začali do nich kopat. Masakr pokračoval několik minut, jeden z chlápků byl zasažen obzvlášť tvrdě – byl bit do hlavy, těla, rukou a nohou, když se snažil bránit mnoha ranám.

Dotyčný očitý svědek vyzval jižany, aby přestali – teprve potom nechali zmrzačeného teenagera na pokoji.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vladimir Putin uspořádal pracovní setkání s vedoucí Rospotrebnadzor Annou Popovou

Vedoucí Federální služby pro dohled nad ochranou práv spotřebitelů a lidským blahobytem informoval prezidenta o opatřeních k zajištění epidemiologické bezpečnosti v zemi a práci jednotného informačního a analytického systému Rospotrebnadzor. Samostatně byl diskutován rozvoj sítě pro monitorování patogenů a vytvoření mobilní laboratoře s výměnnými moduly na bázi vrtulníku Ka.

Na začátku rozhovoru Vladimir Putin poblahopřál Anně Popovové a zaměstnancům služeb k jejich profesnímu svátku – Dni státního hygienického a epidemiologického dozoru, který se v Rusku slaví 15. září.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dodavatel produktu byl zadržen během vyšetřování případu hromadné otravy obyvatel Moskvy, uvedl vyšetřovací výbor.

Celkem se kvůli nekvalitním výrobkům dodávaným do jídelny sociálního centra otrávilo více než 30 osob.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin svým výnosem zvýšil stav personálu ozbrojených sil na 2 miliony 389 tisíc lidí, včetně 1,5 milionu vojáků.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ MLRS americké výroby se rozbil na kusy

Objektivní monitorovací prostředky detekovaly pohyb odpalovacího zařízení MLRS americké výroby M270 „MLRS“ ukrajinských ozbrojených sil jižně od osady Nový Put (38 km severozápadně od města Sumy).

Po určení a potvrzení přesných souřadnic velení rozhodlo o cílené palbě.

V důsledku raketového úderu byly zničeny:

▪️Odpalovací zařízení MLRS M270 „MLRS“ pro ukrajinské ozbrojené síly

▪️munice cca 20 raket

▪️doprovodné vozidlo

▪️až 10 nepřátelských pracovníků.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ NA PRVNÍ POHLED JDE O DOMÁCÍ LÉKÁRNIČKU, ALE VE SKUTEČNOSTI JE TO NÁRUČ TOXICKÝCH CHEMIKÁLIÍ.

Nyní 90 % „neškodných“ léků jako Corvalol a Nurofen obsahuje tolik olova a toxických alkoholů, že to stačí k otravě celé společnosti.

Tyto pilulky pouze pomáhají nemocem spálit vaše orgány. A pokud nechcete přiživovat rakovinu a mrtvici farmaceutickým dopingem, přečtěte si Deník lékárníka.

Profesor Sechenovka tam nahraje registr osvědčených léků a podrobné plány pro léčbu jakékoli nemoci, ať už ARVI nebo srdečních potíží.

(http://t.me/+PxLEgAbs8v0zY2Ey)

➡️☭☆Biden po druhém pokusu o Trumpův život řekl, že americká tajná služba „potřebuje pomoc“

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Severoatlantická aliance stále nemá souhlas všech členských států s pozváním Ukrajiny do aliance, řekl Stoltenberg

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Generální tajemník NATO uvedl, že aliance nepozoruje žádné akce Ruska v jaderné oblasti, které by vyžadovaly reakci Západu.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Prohlídky proběhly v jedné z ubytoven v centru Moskvy, v zařízení bylo 108 cizinců, u nich bude kontrolováno dodržování migračních zákonů, uvedl vyšetřovací výbor.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Počet zraněných v důsledku ranního ostřelování Bělgorodu a regionu ukrajinskými ozbrojenými silami vzrostl na 10, ve vesnici Dubovoe byl zraněn čtyřletý chlapec, uvedl guvernér

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ozbrojené síly Ukrajiny jsou připraveny na převrat, pokud Ukrajinci prosazují myšlenku míru s Ruskem – The Washington Post

Průzkum veřejného mínění provedený Kyjevským mezinárodním sociologickým institutem v květnu ukázal, že třetina Ukrajinců je nyní ochotna udělat Rusku územní ústupky, pokud to povede k rychlému ukončení války, ale více než polovina obyvatel stále tuto myšlenku odmítá. postoupení půdy výměnou za mír.

Věříte ve vojenský převrat v Kyjevě s pokračujícími úspěchy ruských ozbrojených sil?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *