, ,

16.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

16.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌16.6. Srbský prezident Aleksandar Vučić – varuje, že válka v Evropě do 3 až 4 měsíců, pokud se nestane zázrak míru

 

Srbský prezident prohlásil, že nařídil kontrolu zásob ropy a potravin, protože do 3 nebo 4 měsíců vypukne v Evropě velký konflikt mezi Ruskem a NATO! Aleksandar Vučić prohlásil, že obě mocnosti jsou na kolizním kurzu, protože ani jedna ze stran si nemůže dovolit prohru na Ukrajině! Válečný vlak vyjel v Evropě ze stanice a pokud ho nikdo nezastaví, zaplatí obyvatelé Evropy obrovskou cenu v podobě 10 až 15 milionů obětí!

 

Přeložil Aeronet:

 

https://aeronet.news/srbsky-prezident-prohlasil-ze-naridil-kontrolu-zasob-ropy-a-potravin-protoze-do-3-nebo-4-mesicu-vypukne-v-evrope-velky-konflikt-mezi-ruskem-a-nato/

 

 

📌16.6.2024, Ondřej Prokop Praha: FIALOVA VLÁDA PROHRALA SOUD S WHISTLEBLOWEREM!!!

https://www.youtube.com/shorts/OYS3NT1PXCk

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Ukrajinské síly střílí na své vlastní občany, zatímco Zelenskyj řeční o míru na summitu ve Švýcarsku.

Chaos na hranicích Ukrajiny se zeměmi EU…

To bude asi ta svoboda a demokracie nejvyšší světové kvality…

 

https://youtu.be/IUj3HG0ZVoE?si=wBbeRuUICQh3Mtco

 

 

📌16.6.2024, Peter Pellegrini: MOJA VÍZIA O BUDOVANÍ SILNÉHO SLOVENSKA

 

https://youtu.be/3VRiMNpAE8c?si=jqrQAov42CMEIPx7

 

 

📌16.6.2024, cz24.news: UKRAJINA MASÍVNE ÚTOČILA NA NA RUSKÝCH CIVILISTOV V BELGORODE.

FAZ: BUNDESWEHR NEMÁ DOSTATOK TANKOV ANI NA OBRANU BERLÍNA – AKTUÁLNE Z RUSKO-UKRAJINSKÉHO FRONTU

 

RUSKO / UKRAJINA: Životy najmenej šiestich ľudí si v piatok vyžiadali ukrajinské útoky v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedli tamojšie úrady.

 

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie uviedlo, že z trosiek viacposchodového obytného domu, ktorý zasiahlo ukrajinské ostreľovanie v pohraničnom meste Šebekino, boli vytiahnuté štyri telá. Vo vyhlásení ministerstva sa uvádza, že z miesta už bolo odstránených 50 percent sutín.

 

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov uviedol, že ukrajinský dron zasiahol auto v dedine neďaleko Šebekina a usmrtil vodiča. Dodal, že v obci Okťabrskij ďalej na západe zahynula žena vo svojom dome, ktorý zasiahla raketová paľba.

 

BELGORODSKÁ OBLASŤ TERČOM ÚTOKOV

 

Ukrajina v uplynulých mesiacoch často útočí na Belgorodskú oblasť a ďalšie ruské pohraničné regióny. Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že útoky na Belgorodskú oblasť boli dôvodom májového vpádu ruských síl do ukrajinskej Charkovskej oblasti. Ruská armáda uviedla, že jej jednotky obsadili približne tucet obcí, zatiaľ čo ukrajinskí predstavitelia tvrdia, že postup sa im podarilo zastaviť.

 

Na ukrajinskej strane hraníc vojenskí činitelia v Sumskej oblasti uviedli, že pri ruskom leteckom útoku v piatok zahynula jedna osoba v meste Šostka, ležiacom približne 45 kilometrov vo vnútri ukrajinského územia. Mestá a dediny v Sumskej oblasti, západne od Belgorodskej oblasti, sú denne vystavované ruským útokom.

 

„Brigáda Azov, to je něco úplně jiného než pluk Azov.“ Americké ministerstvo má ostudu

Spojené státy zrušily zákaz poskytování zbraní a výcviku „brigádě Azov“. Americké úřady zdůrazňují, že současná jednotka se výrazně liší od původního „praporu Azov“, který měl vazby na neonacistické ideologie. Zatímco brigáda Azov, nyní součást ukrajinské Národní gardy, je oslavována za svůj odpor proti ruské invazi a obě jednotky tak nyní spojují jen ruské dezinformace. Výkonný ředitel organizace Just Foreign Policy Erik Sparkling doporučil, aby USA i nadále dodržovaly své hodnoty v zahraniční politice.

 

Spojené státy zrušily zákaz poskytování zbraní a výcviku brigádě Azov, ukrajinské vojenské jednotce, která hrála ústřední roli při obraně jihovýchodního města Mariupol v roce 2022. Město sice bylo v květnu 2022 dobyto, příslušníci brigády se i tak stali oslavovaným symbolem ukrajinského odporu. Zrušení zákazu prý posílí bojovou kapacitu brigády v probíhající válce proti ruské invazi. O zrušení zákazu informovala v úterý agentura AP.

 

Dobrovolnický prapor Azov byl původně zřízen v květnu 2014 k boji proti Ruskem podporovaným silám ve východním Donbasu na Ukrajině. Později byl převeden do Národní gardy. Někteří příslušníci původního praporu měli údajně vazby na krajně pravicové a ultranacionalistické skupiny. Spousta z nich však údajně jednotku později opustila. Spojené státy v minulosti zakázaly praporu Azov přijímat americké zbraně právě kvůli odkazu na neonacistickou ideologii některých jeho zakladatelů.

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov vnímá aktuální rozhodnutí Washingtonu jako „mimořádně negativní“. Brigádu Azov označil za „ultranacionalistickou ozbrojenou formaci“ a obvinil americké úřady, že jsou „připraveny flirtovat s neonacisty“.

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí však sdělil BBC, že prověřovací proces „nezjistil žádné důkazy o hrubém porušování lidských práv“ ze strany brigády a zdůraznil, že současná jednotka se liší od dobrovolnické milice, která byla zřízena v roce 2014 a která přitahovala bojovníky z krajně pravicových kruhů a byla kritizována za některé své taktiky. „Ruské dezinformace se pokoušejí spojovat ukrajinskou jednotku Národní gardy 12. brigády speciálních sil Azov s domobranou zformovanou na obranu Ukrajiny před ruskou invazí v roce 2014, která se nazývá „prapor Azov“,” dodal mluvčí.

Brigáda Azov, která je nyní jednotkou ukrajinské Národní gardy, tento krok uvítala a uvedla, že ruské „lži o Azovu, které kremelský režim na Západě šíří už léta, dnes dostaly zdrcující ránu“. „Přijetí západních zbraní a výcviku od USA nejen zvýší bojeschopnost Azova, ale především přispěje k zachování životů a zdraví personálu brigády,“ uvedla brigáda ve svém prohlášení. Příslušníci brigády Azov odmítají obvinění z extremismu a jakékoliv případné vazby na pravicová hnutí.

 

Erik Sperling, výkonný ředitel nezávislé organizace Just Foreign Policy, jejímž cílem je reforma zahraniční politiky Spojených států prostřednictvím mobilizace Američanů, kteří chtějí zahraniční politiku založenou na diplomacii a právu, upozornil na to, že Azov ještě „před deseti lety nesměl používat americké zbraně, protože američtí představitelé zjistili, že někteří z jeho zakladatelů zastávali rasistické, xenofobní a ultranacionalistické názory“.

 

Následně připomněl slova zástupkyně náměstka pro regionální bezpečnost Miry K. Resnickové: „Nemůžeme ignorovat naše hodnoty – musíme je dodržovat.“

 

Úřad pro politické a vojenské záležitosti – oddělení spadající pod ministerstvo zahranicí – se ohradil oproti Sperlingově příspěvku na sociální síti X a dopomohl mu k ověření dat s tím, že americká vláda nikdy neposkytla podporu „praporu Azov“ a vysvětlil, kdo přesně zbraně obdržel: „12. brigáda speciálních sil ‚Azov‘ obdržela zbraně a vybavení po úspěšném absolvování nezbytných prověrek bezpečnostních sil.“

 

Z toho dle úřadu pro politické a vojenské záležitosti vyplývají dva závěry. Prvním z nich je, že obě jednotky nejsou totožné, navzdory vytrvalým ruským dezinformacím, které je spojují. Druhým závěrem, který z poskytnutých informací vyplývá, je, že pokud jde o řízení bezpečnostního

 

K příspěvku obdržel americký úřad tzv. community note. Poznámky komunity jsou funkcí na platformě X kde mohou přispěvatelé přidávat pod příspěvek kontext a dodatečné kontroly faktů. Jedná se o komunitou řízený program pro moderování obsahu. Poznámky jsou aplikovány na potenciálně zavádějící obsah.

 

Erik Sperling obratem a tentokrát už bez komentáře sdílel příspěvek z oficiálního účtu brigády Azov, na kterém je současný velitel brigády Azov se symbolem „Totenkopf“. Tento symbol byl užíván v nacistickém Německu Wehrmacht a jednotky SS.

 

Chce Putin odstrašiť súperov? Na Ukrajine bojuje takmer 700.000 ruských vojakov, tvrdí

Vo vojne na Ukrajine bojuje takmer 700.000 Rusov, povedal v piatok ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s vyznamenanými účastníkmi invázie, ktoré vysielali v televízii.

 

„V zóne našej špeciálnej vojenskej operácie sa nachádza takmer 700.000 ľudí,“ uviedol Putin. Moskva stále hovorí o vojne na Ukrajine, ktorú rozpútala pred vyše dvoma rokmi, ako o špeciálnej vojenskej operácii.

 

700.000 ruských vojakov

 

Vlani v decembri počas výročnej tlačovej konferencie Putin vyhlásil, že Rusko na Ukrajine nasadilo 617.000 vojakov a podľa neho bolo mobilizovaných 244.000 z nich. Zároveň vtedy poznamenal, že 486.000 ľudí dobrovoľne uzavrelo kontrakty s armádou.

 

Rusko zvyčajne nezverejňuje straty, ktoré utrpelo vo vojne na Ukrajine. Naposledy v septembri 2022 uviedlo, že v boji zahynulo 5937 vojakov. Podľa AFP však viacero nezávislých analýz západných spravodajských služieb stanovuje tento počet na desaťtisíce.

 

Rusko má oproti Ukrajine na bojisku výhodu v počte ozbrojených síl. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj priznal problémy s náborom aj morálkou v rámci ukrajinskej armády, ktorú sužuje nedostatok personálu aj zbraní. Kyjev preto znížil odvodový vek a sprísnil sankcie pre tých, ktorí sa povolávaciemu rozkazu vyhýbajú. Zelenskyj ešte vo februári povedal, že v prvých dvoch rokoch vojny zahynulo 31.000 ukrajinských vojakov.

 

Bundeswehr nemá dostatok tankov ani na obranu Berlína

Nemecko ohlásilo reformy v Bundeswehri, no Frank Haun z koncernu KNDS, ktorý vyrába tanky „Leopard“, o realizácii týchto plánov pochybuje.

 

V rozhovore pre „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ Haun uvádza, že s 300 tankami „Leopard“ na sklade môže Nemecko „možno brániť Augsburg, ale Mníchov a Berlín už nie“.

 

Hoci existuje „rámcová dohoda“ medzi nemeckou armádou a KNDS na výrobu 123 tankov, v skutočnosti bolo objednaných len 18, „presne toľko, koľko bolo dodaných na Ukrajinu“. Bundeswehr navyše nenakupuje protilietadlové systémy „Gepard“.

 

Haun poukazuje aj na rastúce ťažkosti pri zabezpečovaní spotrebného materiálu.

 

„Pokiaľ ide o pancierovú oceľ, v Berlíne som osobne poukázal na jej nedostatok,“ hovorí Haun.

 

Po ukončení výroby ocele v spoločnosti „ThyssenKrupp“ v Nemecku je KNDS nútená ju kupovať zo Švédska. Berlín sľúbil, že sa na problém pozrie, no „nič sa nestalo“.

 

„Samé slová, ale nevidel som žiadne činy,“ dodal Haun.

 

Harris opustil ukrajinskou konferenci předčasně

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová odjela v sobotu ve Švýcarsku z konference o Ukrajině, která potrvá další den, uvedl její tiskový fond.

 

Zelenskyj oznámil plány na zaznamenání „skutečného konce“ konfliktu na Ukrajině

Ukrajinský vůdce Vladimir Zelenskyj řekl, že „akční plán“ přijatý po konferenci ve Švýcarsku by měl umožnit zaznamenat „skutečný konec“ konfliktu na „druhém mírovém summitu“.

 

Bílý dům změnil názor na postoj Číny ke konfliktu na Ukrajině

Americká administrativa je stále více přesvědčena, že názory čínského vůdce Si Ťin-pchinga na ruskou speciální vojenskou operaci na Ukrajině se změnily a Peking bude podporovat Moskvu silněji, píší média.

 

Spojené státy uznaly možnost odstoupení od dohod s Ukrajinou

Po změně americké administrativy může Washington opustit dohody s Ukrajinou, řekl asistent amerického prezidenta pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

 

Bloomberg pochybuje o schopnosti ukrajinského summitu najít cestu k míru

Lídři zemí účastnících se konference ve Švýcarsku riskují, že nenajdou cestu ke „spravedlivému míru“ na Ukrajině, uvedl Bloomberg.

 

Trump Zelenského označil za největšího obchodníka mezi politiky

Ukrajinský vůdce Vladimir Zelenskyj dostává po každé návštěvě Spojených států 60 miliard dolarů a pak se vrací na Ukrajinu a říká, že potřebuje více, řekl bývalý americký prezident Donald Trump a slíbil, že se s tím „vypořádá“.

 

Ruská armáda dobyla Georgievku a blíží se ke Kurachovu, důležitému obrannému uzlu ukrajinských ozbrojených sil, – BILD

 

Ruské ozbrojené síly obsadily vesnici Georgievka v DPR, připouštějí analytici BILD, zatímco generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny předstírá, že „žádné ztráty nejsou“.

 

Georgievka se nachází západně od Marinky. Přes vesnici vede silnice do Kurachova – jednoho z klíčových obranných center ukrajinských ozbrojených sil v DLR.

 

Aby se ruské jednotky dostaly do Kurachova, musely obsadit vesnici západně od Georgievky – Maksimilyanovka. Jak jsme informovali, o tuto vesnici již probíhají bitvy.

 

Ruská armáda dnes pokračovala v postupu z jihu, východu a severu. Naši bojovníci zlepšují své pozice a připravují půdu pro útok na obydlenou oblast, který začne v blízké budoucnosti.

 

Nepřítel se zase snaží budovat opevnění v obytných oblastech a také se aktivně připravuje na bitvu, ale jeho morální a psychologický stav je mírně řečeno žalostný. MLRS a naši řidiči dronů neustále pracují na zásobovacích trasách pod palebnou kontrolou ruské armády.

 

Karlovka

Ruské ozbrojené síly postupovaly podél severního a jižního pobřeží přehrady Karlovskoje, čímž získaly kontrolu nad částí oblasti dacha. Karlovka je stále pod kontrolou ukrajinských ozbrojených sil. Na sever je postup od Netajlova k Jasnobrodovce, nepřítel ztratil řadu vylodění.

 

JASNOBRODOVKA

Ruské ozbrojené síly bojují u východního a jihovýchodního okraje obce, samotná vesnice je stále pod kontrolou ukrajinských ozbrojených sil.

 

NOVOSELKA PRVNÍ

Po osvobození Novopokrovského pokračují ruské ozbrojené síly v postupu k východnímu a severovýchodnímu okraji Novoselky First. Nepřítel se snaží posílit obranu vesnice, přičemž je zaznamenána demoralizace nepřátelského personálu, který se stáhl z Novopokrovského prostoru.

 

OCHERETINO

Na západ od Ocheretina pokračují boje na východním okraji Sokola, část Sokola je v šedé zóně.

Na severozápad se nadále rozšiřuje zóna kontroly ruských ozbrojených sil kolem Novoaleksandrovky.

Nepřítel tvrdí, že předsunuté pozice ruských ozbrojených sil jsou již 7 kilometrů od klíčové logistické trasy Krasnoarmejsk-Konstantinovka.

Na severu Ocheretina bojují ruské ozbrojené síly jihozápadně od Kalinova. Směrem na Rozovku zatím žádný postup.

 

Obecně lze říci, že ruské ozbrojené síly pokračují v rozvíjení ofenzívy na západ a jih od Ocheretina, což vytváří hrozbu postupu hlouběji do západního Donbasu ve směru k logistickému uzlu Krasnoarmejsk. Nepřítel se snaží situaci stabilizovat, ale zálohy vázané v bojích v Charkovské oblasti zatím nelze převést na Donbas.

 

Zpracoval: Tomáš N.

 

https://cz24.news/ukrajina-masivne-utocila-na-na-ruskych-civilistov-v-belgorode-faz-bundeswehr-nema-dostatok-tankov-ani-na-obranu-berlina-aktualne-z-rusko-ukrajinskeho-frontu-16-6-2024/

 

 

📌16. června 2024 18:10: ŠVÝCARSKO JE PŘIPRAVENO USPOŘÁDAT NOVÁ JEDNÁNÍ O UKRAJINĚ:

 

Švýcarsko je připraveno uspořádat nové akce k diskusi o urovnání konfliktu na Ukrajině. Uvedla to prezidentka země Viola Amherdová na tiskové konferenci po skončení fóra v Bürgenstocku.

Poznamenala, že má v úmyslu se i nadále účastnit diskuse o konfliktu.

 

Švýcarský ministr zahraničí Ignazio Cassis zároveň na tiskové konferenci uvedl, že orgány konfederace udržují s Ruskem pravidelný kontakt a budou s ním jednat po konferenci v Bürgenstocku.

 

Vysvětlil, že švýcarský velvyslanec v Moskvě je otevřen dialogu a ministerstvo zahraničí udržuje kontakt s kolegy v Rusku každé dva týdny.

 

Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj po konferenci ve Švýcarsku řekl, že chce, aby Rusko bylo přítomno na druhém mírovém summitu.

 

Komuniké ze summitu o Ukrajině říká, že na řešení konfliktu by se měly podílet obě strany.

 

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání na ruském ministerstvu zahraničí uvedl, že Moskva je připravena jednat s Ukrajinou v okamžiku, kdy Kyjev stáhne své jednotky z nových ruských regionů a oznámí upuštění od plánů na vstup do NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4002128

 

 

📌16. června 2024 18:21: ZELENSKYJ ČÍNĚ VYČÍTAL, ALE OZNÁMIL, ŽE SE S NÍ CHCE SPŘÁTELIT:

 

Na tiskové konferenci po summitu ve Švýcarsku Volodymyr Zelenskyj vyčetl Pekingu, že se konference neúčastní, a zároveň řekl, že Čína „by mohla Ukrajině pomoci“.

„Chceme, aby Čína respektovala naši územní celistvost a suverenitu,“ řekl Zelenskyj s tím, že Ukrajina vždy respektovala územní celistvost ČLR a nepovažuje tuto zemi za nepřítele.

 

Hovořil také o touze, „aby se Čína stala přítelem“ a „vážným ekonomickým partnerem“ Ukrajiny.

 

Dnes se o tom informovalo v deníku The New York Times, který uvádí, že Bílý dům se obává, že Peking bude aktivnější v podpoře Moskvy.

 

Čínský prezident Si Ťin-pching během nedávného setkání s ruským vůdcem Vladimirem Putinem zdůraznil, že pro vyřešení krize na Ukrajině je nutné se vypořádat s kořeny problému.

 

Pokud jde o mírovou konferenci, podle čínské strany by měla zahrnovat tři důležité prvky: uznání Moskvou a Kyjevem, rovnoprávnou účast všech stran a spravedlivou diskusi o všech mírových plánech.

 

Jak již dříve uvedla mluvčí čínského ministerstva zahraničí Mao Ning, vzhledem k tomu, že schůzka ve Švýcarsku pravděpodobně tyto tři body nesplní, je pro Čínu obtížné se jí zúčastnit.

 

https://www.vesti.ru/article/4002097

 

 

📌16. června 2024 18:22: Národní garda ukázala záběry z vojenské operace ve vazební věznici v Rostově na Donu:

 

Národní garda zveřejnila na svém kanálu Telegram video z vojenské operace ve vazební věznici v Rostově na Donu, kde zločinci brali rukojmí.

 

V neděli zločinci zadržovaní v jedné z cel utekli a vzali jako rukojmí dva zaměstnance vazební věznice. Později byli zločinci zničeni. Jejich těla nebudou předána příbuzným – to je pro takové případy stanoveno právními předpisy Ruské federace.

 

Záběry distribuované Národní gardou ukazují, jak oddíl speciálních jednotek vstupuje na území vazební věznice.

 

https://www.vesti.ru/article/4002118

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 16.06.2024“:

➡️☭☆Dovoz zahraničních tabákových výrobků do Ruska bude od 1. července možný pouze se spotřebními známkami. Odpovídající usnesení vlády bylo zveřejněno na oficiálním portálu právních informací.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Trump slíbil, že se bude zabývat mnohamiliardovými platbami Ukrajině, pokud vyhraje volby: „Zelensky je pravděpodobně největší obchodník ze všech žijících politiků. Pokaždé, když přijede do naší země, odchází z ní s 60 miliardami dolarů… a tak dále donekonečna. BUDU SE TÍM ZABÝVAT.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Obžalovaný, držený v jedné z cel vazební věznice-1 GUFSIN v Rostovské oblasti, zajal jako rukojmí dva zaměstnance

Skupina zaměstnanců ústředí Federální vězeňské služby odjela do Rostovské oblasti po informaci o zajetí rukojmích v místním vyšetřovacím zařízení.

Doprava byla omezena v centru Rostova, kde vězni vzali jako rukojmí dva zaměstnance vyšetřovací vazby, uvedly úřady.

Vězni, kteří zajali rukojmí ve vyšetřovací vazbě v Rostově, jsou obviněni z „teroristických“ obvinění, řekl zdroj RIA Novosti.

Podle něj jsou vyzbrojeni hasičskými sekerami a gumovými obušky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dnes slaví svůj profesní svátek ti, jejichž posláním je zachraňovat lidi.

Medici v uniformách mají dvojí odpovědnost, protože kromě Hippokratovy přísahy složili přísahu věrnosti vlasti. Vojenští lékaři, zdravotníci, zdravotní sestry a záchranáři bojují každý den o životy svých kamarádů. V bojových podmínkách, při evakuaci, v nemocnici, aniž by se šetřili, plní svou profesionální a vojenskou povinnost.

Děkuji! Veselé svátky, andělé strážní!

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Ti, kteří zajali rukojmí ve vyšetřovací vazbě v Rostovské oblasti, byli zlikvidováni, uvádí Federální vězeňská služba

❗️Zaměstnanci vazební věznice v Rostově byli propuštěni, nebyli zraněni, uvedla FSIN

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Jednotky skupiny vojsk Vostok osvobodily vesnici Zagornoje, Záporožská oblast a obsadily výhodnější pozice, hlásí ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka víceúčelového stíhacího letounu Su-35 dokončila bojovou misi k doprovodu bombardérů v zóně odpovědnosti skupiny sil Západ.

Let bombardérů Su-34, doprovázený stíhačkou Su-35, odstartoval z jejich domovského letiště a bombardoval velitelské stanoviště a personál ukrajinských ozbrojených sil. Podle zpravodajské zprávy byl cíl zasažen.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Těla rukojmích v rostovském vyšetřovacím zadržovacím centru nebudou předána příbuzným a místo jejich pohřbu zůstane utajeno, řekl agentuře RIA Novosti právník Dmitrij Agranovskij.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Zelenskyj řekl, že Ukrajina je připravena zítra zahájit jednání s Ruskem, pokud Moskva „bude respektovat svou územní celistvost“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *