, ,

16.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

16.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: UKRAJINŠTÍ ZÁKONODÁRCI STUDUJÍ PUTINŮV PLÁN, ODVRŽENÝ ZELENSKÝM? VELKÉ PROHLÁŠENÍ RUSKÉHO POLITIKA

 

https://youtu.be/gBzO3S8aJTc?si=7Mtr5CqscfRWRfAq

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÉ SÍLY ZNIČILY NĚMECKOU HOUFNICI NA UKRAJINĚ V DOBĚ, KDY PUTIN VYSLOVUJE VELKÉ VAROVÁNÍ ZÁPADU

 

https://youtu.be/jBJsyp8J_uw?si=5Pcfk4RaSyRq32u7

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.06.2024, CRUX, Roman Kirsch: „Dříve Maďarsko, dnes…“: Německo blokuje sankce EU proti ruskému zkapalněnému zemnímu plynu

 

https://youtu.be/nG9vP8nm7ZI?si=1eZ20C5KI-s93_tS

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.06.2024,Times Of India, Roman Kirsch: „Žádný mír bez Ruska nebude…“: jasné vyjádření Saúdů na ukrajinském summitu; Macron kontruje

 

https://youtu.be/I0b4_YcW8WE?si=uA4J88YahmhqhEvW

 

 

 

📌15.06.2024 11:00, sk. news.front.su, John Mearsheimer: NIET DIVU, ŽE USA PODPORUJÚ NACISTOV:

 

Povedal to politológ John Mearsheimer v rozhovore na YouTube-kanáli „Judging Freedom“.

 

Vždy to robila. Ide len o to, že šikovne „zamaskovala svoju oceľovú päsť zamatovou rukavicou“. No teraz je to problém.

 

— Neboli ste, profesor Mearsheimer, v nemom úžase, keď prezident Biden a minister zahraničných vecí Blinken povolili presun americkej vojenskej techniky práporu „Azov“, tým protonacistom potetovaných hákovými krížmi v Ozbrojených silách Ukrajiny, ktorí svoje názory vôbec neskrývajú?

 

„Nie, vôbec ma to neprekvapilo. Navyše, ak sa vrátite k tomu, čo sa stalo po roku 2014, keď sme začali cvičiť ukrajinské sily, existujú rôzne dôkazy o tom, že sme vycvičili jednotlivcov, ktorí zodpovedajú tomuto popisu. Neviem, či sme trénovali celé formácie – ako „Azov“ – ale určite sme trénovali jednotlivcov združených v organizáciách ako „Azov“. Takže tu nevidím nič prekvapivé.

 

USA sú nemilosrdná veľmoc. V skutočnosti by som povedal, že všetky veľmoci sú nemilosrdné a robia to stále. Prirodzene, všetko starostlivo skrývajú. Aj predtým boli Spojené štáty veľmi dobré v zakrývaní pancierovej päste zamatovou rukavicou, no našu bývalú obyčaj sme stratili a teraz máme len tú pancierovú päsť. Teraz si väčšina ľudí veľmi rýchlo uvedomí, čo sa to deje, keď sa snažíme natiahnuť si na túto päsť zamatovú rukavicu a jednoducho nás neberie vážne.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/15/john-mearsheimer-niet-divu-ze-usa-podporuju-nacistov/

 

 

📌15.06.2024 10:30, sk. news.front.su, John Mearsheimer: TOTO JE KONIEC, UKRAJINA PREHRALA:

 

Americký politológ, profesor John Mearsheimer:

 

„Každým dňom je jasnejšie a jasnejšie, že Ukrajinci prehrávajú. Toto je v podstate koniec. Zaujímavá je len otázka, o koľko územia prídu a ako bude vyzerať konečná deliaca čiara medzi zvyšným územím Ukrajiny a územím, ktoré Rusi anektujú. To je veľká otázka do budúcnosti. Ale toto je koniec. Myslím si, že napätie medzi USA a Ruskom je veľmi vysoké a pravdepodobne sa bude zvyšovať. Z veľkej časti preto, že Rusi vyhrajú na Ukrajine, čo bude pre USA a najmä Bidenovu administratívu zničujúca rana. Takže si myslím, že cesta pred nami je plná mín a musíme byť veľmi opatrní.“

 

https://sk.news-front.su/2024/03/16/john-mearsheimer-toto-je-koniec-ukrajina-prehrala/

 

 

📌16. června 2024, cz.24.news: WELTWOCHE O „MÍROVÉ KONFERENCI” O UKRAJINĚ VE ŠVÝCARSKU: KROMĚ ŽRANICE TAM NEBYLO NIC – AUΒER SPESEN NIX GEWESEN:

 

SVĚT / UKRAJINA: „Je to skutečně rádoby slavná společnost lidí, kteří ode dneška dělají něco důležitého na Bürgenstocku. (Dlouho ohlašovaná mírová konference o Ukrajině ve Švýcarsku, pozn. překl.) Kromě Japonska a USA zde nejsou přítomny žádné významné hlavy států z mimoevropských zemí.“

 

To je úvod článku René Zeyera pro švýcarský web Weltwoche.

 

Článek v satirickém duchu pokračuje:

 

„Nejprve vybereme několik zajímavostí ze zveřejněného seznamu účastníků akce ‚pěkné, mluvili jsme o tom a souhlasíme‘ v Birkenstocku, Pardon, Bürgenstocku.

 

Následující významné státy jsou seřazeny v abecedním pořadí: Benin v podobě ministra Olushegunga Ajadi Bakari (ne, nemusíte si pamatovat jméno, prezident má důležitější věci na práci). Cabo Verde posílá alespoň prezidenta, Komorský svaz (kvízová otázka: Kde to je?) pouze jednoho ministra.

Pobřeží slonoviny, které bude jistě hrát důležitou roli v mírových jednáních, zastupuje jeho prezident, který, lze doufat, nebude během konference sesazen. Toto riziko je méně pravděpodobné na ostrovech Fidži. V případě Libye, rovněž významného hráče na světové scéně, tato možnost již existuje. Je zde také otázka, kde přesně je Mohamed Menfí prezidentem, tedy jaké části tohoto zhrouceného státu?

 

Daniel Risch, premiér Lichtenštejnska, však toto setkání posouvá na úplně jinou úroveň. Hledání Palau na mapě světa se stává trochu namáhavým; Kde se nachází Rwanda, je jistě některým lidem známo, alespoň po tamním masakru. Mnoho lidí však neví, že San Marino je také nezávislý stát, a dokonce se nachází v Evropě. Andorru mimochodem zastupuje prezident, zatímco Monako jen ministr, i když tyto tři státy by klidně mohly převzít záštitu nad příměřím.

 

S Východním Timorem bude opět problém – mnozí určitě nedokážou bez přípravy uvést, kde v tom množství vody přesně je. A konečně, taková konference je nemyslitelná bez Uruguaye, i kdyby země vyslala jen ministra.

 

Nakonec tedy vynikají Ursula von der Leyenová a předseda Evropské rady Charles Michel, protože kde je jeden, musí žárlivě být i druhý.

 

Takže to by byly ukázky z 92 států a 8 organizací. Očekává se, že všichni dorazí s konvojem kolem 10 nosičů vody, z čehož což by mohlo být na Bürgenstocku trochu těsno.

 

A těžké váhy? Když vynecháme evropské sebepropagátory, kdo přijede? Čína ne. Rusko ani nebylo pozváno. Brazílie posílá vyslance. Indie ministra. Indonésie má také svého vyslance. Jižní Korea se toho úplně zřekla. Jižní Afrika – vyslanec. Mexiko: Ministr. Jo, a jaksejenjmenuje viceprezidentka USA. Ale Filipíny jsou zastoupeny, i když pouze jedním vyslancem.

 

Takže to znamená: katastrofa. Ze zemí BRICS (Brazílie, Rusko, Čína, Indie, Jižní Afrika) je přítomna pouze druhá nebo třetí garnitura z Indie a Brazílie. Zato ale brakový turnaj zcela nedůležitých, bezvýznamných, zanedbatelných států, jejichž přítomnost není obohacující, ale zahanbující.

 

Čím by měl Benin, Cabo Verde, Pobřeží slonoviny nebo Palau přispět k mírovému procesu? Nabídnout nasazení mírových sil? Vyhrožovat, že se malé státy opravdu rozzlobí, pokud konečně nezvítězí mír? V některých zúčastněných zemích je jistě otázkou, zda hostující vládní představitel bude ještě mít svou pozici i při odjezdu.

 

Protože chybí všichni velcí hráči mimo Evropu (snad kromě Japonska), mezery byly dočasně zaplněny mnoha malými. Ale vážně, co se vlastně stane, když se slova ujme Surangel Samuel Whipps Jr., prezident Republiky Palau (17 600 obyvatel, rozprostírajících se na 356 ostrůvcích? Řeknete mu pak, že jako někdo, jehož tichomořská ostrovní skupina je pod správou USA, stejně nemůže mít svůj vlastní názor? Nebo se mu jen vysmějete? Nebo vůbec nedostane mikrofon?

 

Jen si představte setkání ve velké hale hotelu. Dva důležití lidé se na sebe podívají a ptají se sami sebe: musím já znát jeho, nebo on mě? Pak si podají ruce a jeden říká: Dovolte, jsem prezident Komorského svazu. Druhý odpoví: a já z Cabo Verde. Pak si oba jdou svou vlastní cestou a přemýšlejí: kde sakra ta díra je?

 

To je skutečně vrchol švýcarské diplomacie. Vlny smíchu snadno dosáhnou až do výšky 1128 metrů na památnou horu Bürgenstock. Chybí už jen to, aby si nějaký vtipálek pronajal velký mercedes s olivrejovaným řidičem, připevnil na něj prapor s fantazijní státní vlajkou, přijel s ním a hořce si stěžoval, proč pro něj není připraveno prezidentské apartmá. Koneckonců, on je Khan! Osobně ho pozval náčelník Balúčistánu, státu za Kazachstánem, a ministr zahraničí Švýcarska Cassis.“

 

AUTOR: René Zeyer

https://cz24.news/weltwoche-o-mirove-konferenci-o-ukrajine-ve-svycarsku-krome-zranice-tam-nebylo-nic-auβer-spesen-nix-gewesen/

 

 

📌14.6.2024: Ondřej Thor: co se dělo s petičním stánkem před Úřadem vlády i s lidmi, kteří tam byli!!!!! Uvěznění v ohrazeném petičním stánku a zamčeni!!!!

 

https://www.facebook.com/100000836542168/videos/2531968980345110

 

 

📌16. června 2024 13:42: Peskov: V Charkovské oblasti probíhají práce na vytvoření nárazníkové zóny:

 

V Charkovské oblasti probíhají práce na vytvoření nárazníkové zóny a nezastaví se, dokud nebude Belgorod a další ruské regiony bezpečné, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Vladimir Putin tento týden v projevu k vedení ministerstva vnitra poprvé veřejně oznámil podmínky pro případná jednání s kyjevským režimem: úplné stažení vojsk z území DLR, LLR, Chersonské a Záporožské oblasti.

 

Pokud jde o Charkovskou oblast, práce v ní budou pokračovat, dokud nebudou naše území chráněna před ostřelováním.

 

„V Charkovské oblasti probíhají práce na vytvoření nárazníkové zóny, sanitární zóny, tato práce samozřejmě pokračuje, dokud neochráníme Šebekino, Belgorodskou oblast, naše další regiony před barbarským ostřelováním,“ řekl Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Dokud nebudou naše území bezpečná, práce se nezastaví, dodal tiskový mluvčí prezidenta. „O všem ostatním se dnes nediskutovalo,“ dodal Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/4001747

 

 

📌16. června 2024 14:54, Kielský ekonomický institut: Kyjev přišel ze Západu o více než 100 miliard dolarů:

 

Ukrajina obdržela od západních zemí pouze dvě třetiny slíbené částky – asi 206 miliard dolarů, vyplývá z údajů Kielského institutu pro světovou ekonomiku.

 

Objem slíbené pomoci Kyjevu do konce dubna činil 318,5 miliardy dolarů, zatímco Ukrajina ve skutečnosti obdržela pouze 206,1 miliardy dolarů – rozdíl více než 112 miliard dolarů.

Kyjev tak obdržel vojenskou pomoc téměř o 42 miliard dolarů méně, než bylo slíbeno – 108,3 miliardy dolarů.

 

Západ utratil pouze 82,1 miliardy dolarů na udržení makroekonomické stability na Ukrajině namísto slíbených 146,5 miliardy dolarů.

 

Skutečné výdaje na humanitární potřeby činily 15,6 miliardy dolarů, což je o 6,4 miliardy dolarů méně než slíbené částky, podle údajů Kielského institutu pro světovou ekonomiku, které analyzovala agentura RIA Novosti.

 

Na konci května ruský ministr obrany Andrej Bělousov uvedl, že od února 2022 poskytl Západ Kyjevu vojensko-technickou, finanční a humanitární pomoc ve výši více než 278 miliard dolarů.

 

Bývalý americký prezident Donald Trump v sobotu řekl, že pokud vyhraje nadcházející volby, hodlá se vypořádat s nekonečnými obrovskými platbami Ukrajině.

https://www.vesti.ru/finance/article/4001933

 

 

📌16. června 2024 14:24, Szijjártó: Maďarsko je pravděpodobně poslední zemí v Evropě, která nepřerušila vztahy s Ruskou federací:

 

Maďarsko vyzvalo účastníky konference ve Švýcarsku, aby udržovali otevřené komunikační kanály s Ruskem při řešení problémů způsobených konfliktem na Ukrajině.

 

„Jsme pravděpodobně poslední evropskou zemí, která nepřerušila vazby s Ruskou federací. Kanály jsou stále otevřené,“ řekl maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó.

 

Naznačil, že ostatní země by neměly negativně vnímat skutečnost, že jeho vláda ponechala otevřené komunikační kanály s Ruskem, a dodal, že Maďarsko je připraveno pomoci ukrajinským uprchlíkům, kteří se ocitli v obtížné situaci, uvedla agentura TASS.

 

Konference se koná ve Švýcarsku ve dnech 15. a 16. června. Rusko nebylo na fórum pozváno.

 

Jak na akci promluvil úřadující nizozemský premiér Mark Rutte, Rusko se jí mělo zúčastnit.

„Mnoho řečníků řeklo, že Rusko by mělo být u tohoto stolu, a já s tím plně souhlasím,“ zdůraznil. „Rusko se muselo zúčastnit.“

 

Ruský prezident Vladimir Putin 14. června na setkání s vedením ministerstva zahraničí řekl, že není možné dosáhnout mírového řešeníukrajinského konfliktu bez účasti Ruska a upřímného dialogu s ním.

 

O skutečných kořenech konfliktu se podle něj na konferenci diskutovat nebude, a to i přes veškerou snahu dodat agendě slušné zdání. A dokonce i nyní můžeme očekávat, že se vše zúží na obecné rozhovory demagogického charakteru a novou sadu obvinění proti Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/4001897

 

 

📌16. června 2024 14:00: Ruské jednotky od začátku speciální operace zničily téměř 26 tisíc dronů:

 

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že operačně-taktické letectvo, bezpilotní letouny, dělostřelectvo a raketové síly skupin vojsk Ozbrojených sil RF zasáhly nahromaděnou vojenskou techniku a ozbrojence ukrajinské armády ve 115 okresech. Rovněž je třeba poznamenat, že jednotky „Centrální“ skupiny sil zlepšily své taktické postavení.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace bylo systémy protivzdušné obrany sestřeleno 10 ukrajinských dronů. Celkem bylo od začátku NMD zničeno 25855 bezpilotních letounů.

 

Vojenský odbor informoval, že jednotky skupiny vojsk Střed zasáhly formace 25. výsadkové, 144. pěší, 24. a 47. mechanizované brigády ukrajinské armády v oblastech osmi osad DLR.

 

Ministerstvo obrany také informovalo o čtyřech odražených protiútocích útočných skupin 23., 110. mechanizované a 68. brigády stíhačů Ozbrojených sil Ukrajiny, během nichž nepřítel ztratil až 375 vojáků, 2 bojová vozidla pěchoty, 2 obrněná bojová vozidla Humvee a MaxxPro vyrobená Spojenými státy.

 

https://www.vesti.ru/article/4001905

 

 

📌16. června 2024 14:19, NYT: Washington se obává možného posílení podpory Ruska ze strany Číny:

 

Deník The New York Times zveřejnil článek, v němž vyjádřil obavy zaměstnanců americké prezidentské administrativy, že Čína bude aktivnější v podpoře Ruska.

 

Deník zejména píše, že se změnily názory čínského prezidenta Si Ťin-pchinga na roli své země ve vojenském konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou.

 

Autor článku zároveň poznamenává, že před několika měsíci většina amerických představitelů považovala tento názor za přehnaný. Pokud jde o Bidena, ten veřejně vyjádřil pochybnosti o tom, že Moskva a Peking budou schopny „překonat vzájemnou podezřívavost“ a začít spolupracovat.

 

V nadcházejícím týdnu v závěrečném prohlášení summitu země G7 vyjádřily znepokojení nad čínskou podporou Ruska a vyzvaly ho, aby vyvinul tlak na Moskvu.

Čína se přitom před několika dny postavila proti novým protiruským sankcím.

 

V květnu čínský vůdce Si Ťin-pching během setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem poznamenal, že pro vyřešení krize na Ukrajině je nutné se vypořádat s kořeny problému.

 

https://www.vesti.ru/article/4001878

 

 

📌16. června 2024 14:33: Golubev vysvětlil své mlčení o rukojmích v rostovské vyšetřovací vazbě přáním nezasahovat:

 

Gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev vysvětlil, že situaci se zadržením rukojmích ve vazební věznici 1 v Rostově na Donu nekomentoval, zatímco policisté dělali svou práci.

Zároveň dostával pravidelné operační zprávy o situaci, byl v neustálém kontaktu s bezpečnostními složkami.

 

„Nyní, když byli rukojmí propuštěni, mohu říci jednu věc: každý, kdo poruší zákon, musí být pohnán k odpovědnosti,“ napsal Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Šéf regionu také řekl, že protiruští provokatéři hromadně spěchali na jeho kanál a snažili se rozvířit mezietnické téma. Později z toho část komunity Telegramu udělala flash mob.

Golubev poznamenal, že dočasně uzavřel všechny komentáře a požádal, aby nepodléhal provokacím.

 

Šest obžalovaných, včetně těch, kteří byli obviněni z „teroristických“ zločinů, vzalo 16. června ráno rukojmí v rostovské vazební věznici. Po několika kolech vyjednávání s nimi bezpečnostní složky zaútočily na vazební věznici. Teroristé byli zlikvidováni, zaměstnanci, kteří byli drženi jako rukojmí, nebyli zraněni, jeden ze zástupců Federální vězeňské služby byl zraněn lehce.

 

https://www.vesti.ru/article/4001925

 

 

📌16. června 2024 13:45, Peskov: V KYJEVĚ BUDOU LIDÉ, KTEŘÍ PUTINOVU INICIATIVU NESMETOU ZE STOLU:

 

I když Zelenskyj mírovou iniciativu Vladimira Putina smete ze stolu, v Kyjevě budou „střízlivější hlavy“, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

Na rozdíl od konference ve Švýcarsku je iniciativa ruského prezidenta skutečně pokojná. Ve Švýcarsku, zdůraznil Peskov, nikdo nebude mluvit o míru, nebude se hledat mírové urovnání s přihlédnutím k zájmům mírových stran.

 

„Nepochybuji o tom, že to (Putinova mírová iniciativa – pozn. red.) bude velmi pečlivě zvážena, a i když se politici jako Zelenskyj pokusí takovou iniciativu veřejně odbýt, i v režimu, myslím tím v kyjevském režimu, se pravděpodobně najdou střízlivější hlavy, které si desetkrát rozmyslí, zda se vyplatí čekat, až se podmínky ještě více zhorší,“ řekl Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva“. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

  1. června na setkání s vedením ruského ministerstva zahraničí Vladimir Putinvyslovil mírové návrhy týkající se Ukrajiny. Pro zahájení jednání musí Kyjev stáhnout své jednotky z území DLR, LLR, Chersonské a Záporožské oblasti. Jakmile Ukrajina s těmito podmínkami přistoupí, nepřátelské akce skončí, zdůraznil prezident Ruské federace. Kyjev by také měl upustit od plánů na vstup do NATO – Moskva potřebuje pro Ukrajinu neutrální, nezúčastněný, bezjaderný status.

 

Ve dnech 15. a 16. června se ve Švýcarsku koná konference o Ukrajině. Rusko mezi pozvanými není.

 

https://www.vesti.ru/article/4001762

 

 

📌16. června 2024 13:58: RUSKÁ ARMÁDA OSVOBODILA VESNICI ZÁHIRNOJE V ZÁPOROŽSKÉ OBLASTI:

 

Ruské ozbrojené síly osvobodily vesnici Záhornoje v Záporožské oblasti a také obsadily výhodnější pozice, uvádí ruské ministerstvo obrany.

 

Ruské jednotky skupiny sil Vostok osvobodily vesnici Záhornoje a porazily nepřátelskou lidskou sílu a techniku v oblasti osad Novoselkovka v Záporožské oblasti a také Urožajnoje a Vladimirovka v Doněcké lidové republice.

 

Ukrajinští ozbrojenci ztratili až 135 osob, bojové obrněné vozidlo, 4 vozidla, samohybnou dělostřeleckou jednotku AS-90 Statečné srdce, britskou houfnici a dvě stanice elektronického boje Bukovel-AD.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace také informovalo o úspěších jednotek dněprských vojsk, ruská armáda porazila ozbrojené síly Ukrajiny v oblastech osad Vyshetarasovka, Pokrovskoye, Nikopol v Dněpropetrovské oblasti a Osokorivka v Chersonské oblasti. Nepřítel ztratil až 90 ozbrojenců, dvě vozidla, polské samohybné dělostřelecké lafetu Krab, houfnici a dělo.

 

https://www.vesti.ru/article/4001865

 

 

📌16. června 2024 13:47: JIŽNÍ USKUPENÍ RUSKÝCH JEDNOTEK ZNIČILO TANK LEOPARD V DLR:

 

Za poslední den ruská armáda způsobila ukrajinským formacím značné ztráty a zlepšila jejich pozice v několika klíčových oblastech. V DLR, Charkovské a Luhanské oblasti ruské jednotky odrazily četné protiútoky a zničily značné množství nepřátelské techniky a živé síly, čímž zajistily postup na frontové linii.

 

Jak v neděli informovalo Ministerstvo obrany Ruské federace, skupina Jih vylepšila své pozice a udeřila na 22., 54. mechanizovanou a 46. leteckou brigádu Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Ulakly, Bělaja Gora, Orechovo-Vasiljevka a dalších osadách DLR. Čtyři protiútoky byly odraženy, ztráty nepřítele činily až 380 vojáků a značné množství techniky, včetně tanku Leopard a dvou houfnic.

 

Skupina Sever také postupovala vpřed a způsobila škody 71. pěšímu a 125. brigádám teritoriální obrany Ozbrojených sil Ukrajiny v Charkovské oblasti. Při odražení tří protiútoků bylo zabito až 265 ukrajinských vojáků a zničeno několik kusů techniky, včetně stanice elektronického boje Bukovel-AD a tří muničních skladů.

 

https://smotrim.ru/article/4001867

 

 

📌 Takhle mluvil originál Fiala z Brna, než ho v Praze vyměnili za vlasatého, vousatého a obrýleného náhradníka, který má jinou bradu, lebku i oči

Jestli někdo tvrdí, že je to ten samý, měl by jít rychle k očaři.

https://t.me/absurdnisvet/74617

 

📌 RUSKO V BODĚ, ODKUD NENÍ NÁVRATU

Putin zdůrazňuje: „Nyní jsme v bodě, odkud není návratu. Rusko nemá v úmyslu útočit na Evropu.“

Putin zdůrazňuje: „Nyní jsme v bodě, odkud není návratu. Rusko nemá v úmyslu útočit na Evropu.“

Putin ujišťuje: „Rusko nemá v plánu zaútočit na Evropu. Skutečnou hrozbou pro Evropu není Rusko, ale Spojené státy ano.“

https://t.me/absurdnisvet/74618

 

 

📌 LÉKAŘI VOLAJÍ PO ZÁKAZU VŠECH VAKCÍN

https://t.me/absurdnisvet/74619

 

 

📌 🇸🇦 SAÚDSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ FAISAL BIN FARHAN AL SAUD:

 

Abychom zlepšili životy lidí, naše Království věří, že musíme vynaložit veškeré úsilí na zlepšení dialogu mezi oběma stranami. Je velmi důležité, aby mezinárodní společenství prosazovalo všechny možné kroky k vyřešení konfliktu. I když to vyžaduje určité kompromisy. Nejlepší je dlouhý a stabilní mír. Ale také proto je nutný závazek Ruska.

https://t.me/absurdnisvet/74620

 

 

📌 TRUMP NAZÝVÁ ZELENSKÉHO NEJLEPŠÍM OBCHODNÍKEM, JAKÉHO KDY VIDĚL

 

„Před čtyřmi dny odešel s 60 miliardami dolarů a vrací se domů s tím, že potřebuje dalších 60 miliard dolarů.“ „Tohle nikdy nekončí.“

 

Řekl také, že by konflikt na Ukrajině vyřešil „před nástupem do úřadu v Bílém domě“.

https://t.me/absurdnisvet/74621

 

 

📌 ❗️ „VĚDĚLA JSEM, ŽE ZABÍJEJÍ LIDI“ ❗️

 

Whistleblower říká, že nemocniční protokoly COVID vedly k úmrtím pacientů

„Nemocnice se staly místy, kam lidé chodí umírat, spíše než místy, kam se chodí uzdravit,“

řekla Zowe (ne její skutečné jméno), lékařský kódovač, který během pandemie COVID-19 pracoval pro několik nemocnic ve Phoenixu v Arizoně.

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/medical-coder-covid-hospital-protocol-deaths/

 

 

📌 Stačí se podívat. STARÁ ZPRÁVA ZDF VYSVĚTLUJE ZEMĚTŘESNOU ZBRAŇ

 

#Tesla #zemětřesení #zbraň https://t.me/absurdnisvet/74625

 

📌 🇵🇱🇺🇦🕊🇨🇭 Polský prezident Duda: „Rusko zůstává koloniální říší, která nikdy neprošla cestou dekolonizace.

Rusko nejedná samostatně, ale s pomocí panenky Putin-Lukašenko. Nejenže dovolil Rusům zaútočit na Ukrajinu z území Běloruska, ale také zorganizoval řadu hybridních útoků proti západním sousedům.“

https://t.me/absurdnisvet/74626

 

 

📌 💬 „Okamžité příměří bez seriózních jednání, bez cestovní mapy ke spravedlivému a trvalému míru jednoduše legitimizuje ruské zabrání ukrajinské půdy a povede k novému zmrazenému konfliktu,“ – Scholz

https://t.me/absurdnisvet/74627

 

 

📌 🇬🇧🇨🇭 Premiér Spojeného království Sunak: „PUTIN NEMÁ ZÁJEM NA SKUTEČNÉM MÍRU. Právě proti tomuto summitu zahájil trvalou diplomatickou kampaň a nařídil zemím, aby se držely stranou.

https://t.me/absurdnisvet/74628

 

 

📌 Vicepremiér Itálie Antonio Tajani: „Jsme připraveni poslat nový vojenský balíček, protože bez obrany není možné pracovat na rekonstrukci. Počítejte s námi, počítejte s Itálií.“

https://t.me/absurdnisvet/74629

 

 

📌 Během summitu o Ukrajině si finský prezident postěžoval, že Rusko během druhé světové války jeho zemi „pokazilo“ a zabralo 10 procent jejího území. Jen pro připomenutí, Finsko bylo Hitlerovým spojencem ve druhé světové válce a Rusko vrátilo dříve zabavená území.

https://t.co/hVNdZVhALB

 

 

📌 Elon zveřejnil k Trumpovým narozeninám dort s nápisem „Vox Populi, Vox DeI“. Když byl Trump znovu nasazen na X (Twitter), Elonův příspěvek obsahoval „Vox Populi, Vox Dei, Vox Dei = Hlas lidu je hlas Boží.

https://x.com/Cowboyw2b2/status/1801739510696579150

 

 

📌 ❓No, co to je? Kamala Harrisová utekla z tak důležitého švýcarského „mírového summitu“, aniž by počkala na jeho konec. A kdo dnes podepíše závěrečné dokumenty jménem Spojených států?

https://t.me/to_je_nas_svet/27084

 

 

📌 🤡 „SLÁVA UKRAJINĚ!“ – Trudeau vykřikl nacistický pozdrav na fotografickém ceremoniálu na summitě ve Švýcarsku.

https://t.me/to_je_nas_svet/27086

 

 

📌 ⚡️Agentura Reuters zveřejnila prohlášení tzv. „mírového summitu“ o Ukrajině.

Dokument obsahuje například tyto body:

 

– Navrácení Záporožské jaderné elektrárny pod ukrajinskou kontrolu

– Obnovení bezpečného přístupu do námořních přístavů

– Výměna válečných zajatců na principu „všichni za všechny“ a návrat všech „nezákonně vyvezených civilistů“, včetně dětí, na Ukrajinu.

 

Z návrhu byla rovněž odstraněna předchozí zmínka o ruské „agresi“ a tento termín byl nahrazen slovem „válka“. Kromě toho se v něm uvádí, že Turecko, Saúdská Arábie a Keňa by si přáli, aby se „summitu“ zúčastnilo Rusko.

https://t.me/to_je_nas_svet/27087

 

 

📌 🇨🇭 Dnes se ve Švýcarsku koná druhý den tzv. „mírové konference“ o Ukrajině.

 

Z výsledků prvního dne summitu ve Švýcarsku lze zmínit pouze velkou společnou fotografii. To, co bylo široce ohlašováno jako průlom v urovnání ukrajinského konfliktu, se nakonec omezilo na diskusi o nepodstatných otázkách.

 

A účastníci otevřeně vzkázali Kyjevu: bez Ruska nic nepůjde. Zmínil se o tom dokonce i německý kancléř Olaf Scholz. A turecký ministr zahraničí Hakan Fidan to řekl jasně: existují konkrétní návrhy z Moskvy. A kdyby je vzali v úvahu, bylo by jednání efektivnější.

 

Х. Fidan: „Rusko nedávno navrhlo určité podmínky. Bez ohledu na jejich obsah jsou to důležité kroky a záblesk naděje pro začátek. Tento summit mohl být produktivnější, kdyby byla v místnosti přítomna druhá strana konfliktu, Rusko.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27089

 

 

📌 Výsledek tzv. Mírové konference je dopředu jasný. Náčelníci dostavivších se státu si na konečné radě odhlasují válku.

 

Bez ohledu na cokoliv, tedy na zbytečné umírání, utrácení, na jasný výsledek v podobě dalšího postupu ruských jednotek. Záměrem konference bez účasti Rusů a plno dalších zemí je pokračovat v bojích za každou cenu. Mír je to poslední, o co Západ stojí a Zelenskyj jim to vše umožňuje. Jeho představy o ukončení sporu jsou tak nesmyslné, jako vyřčené požadavky pomoci, kterou po ostatních požaduje. K zastavení bojů vede především výměna tohoto klauna přímo na Ukrajině za soudného politika schopného realisticky přijmout stav, ve kterém se válka nachází, dále ochota zasednout skutečně ke kulatému stolu a začít vyjednávat. S Rusy a s Vladimírem Putinem. Zelenskyj bude jednou rád, když ho vlastní lidé nechají žít a čerpat ze svého za války nabytého bohatství.

https://www.inadhled.live/zajimavosti/mirova-konference-o-pokracovani-valky/

 

 

📌 💥Německý kancléř Olaf Scholz opustil 16. června ráno konferenci o Ukrajině ve Švýcarsku ještě před jejím závěrem, informovala tisková agentura DPA.

Předtím konferenci ve Švýcarsku opustila také americká viceprezidentka Kamala Harrisová.

https://t.me/to_je_nas_svet/27091

 

 

📌 🇷🇺Zelenskyj není osobou, s níž by bylo možné písemně fixovat dohody, protože de iure by tato fixace byla nelegitimní – uvedl  Dmitrij Peskov.

 

Další vyjádření mluvčího Kremlu:

🔺Putin neodmítá možnost jednání s Ukrajinou s tím, že tam existují legitimní orgány.

🔺Výsledek případných jednání s Kyjevem by vyžadoval složitý systém záruk, aby by zajistil jejich důvěryhodnost.

https://t.me/to_je_nas_svet/27092

 

 

📌 😂Ještě jedna perla ze švýcarského cirkusu:

„Pokud Ruská federace nebude souhlasit s podmínkami Ukrajiny, donutíme ji ke kapitulaci.“ řekla italská premiérka Meloniová.

https://t.me/to_je_nas_svet/27093

 

 

📌 🤡Gratulujeme k velmi úspěšnému summitu – Jake Sullivan

„Spojili jste více než 100 zemí a institucí z celého světa a prokázali jste široký závazek ke spravedlivému světu,“ uvedl poradce pro národní bezpečnost USA.

Již dříve bylo oznámeno, že americká viceprezidentka Kamalla Harrisová summit opustila ještě před jeho koncem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27094

 

 

📌 🤡Dánské stíhačky F-16 dorazí na Ukrajinu v blízké budoucnosti – Zelenskyj

„O průběhu příprav na jejich přesun jsem jednal ve Švýcarsku s dánskou premiérkou Mette Frederiksenovou. Samostatně se také hovořilo o schválení vyjednávacího rámce a zahájení jednání o vstupu Ukrajiny do EU již v červnu,“ řekl Zelenskyj

Mimika Zelenského a dánské premiérky: zřejmě ne ve všem panovala shoda.

https://t.me/to_je_nas_svet/27095

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *