, ,

14.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:⚔️UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI;

14.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY:⚔️UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI;

 

📌14. září 2024: ⚡️ PREZIDENT USA JOE BIDEN A BRITSKÝ PREMIÉR KEIR STARMER SE SETKALI VE WASHINGTONU.

Podle ministerstva zahraničí bylo jedním z témat jednání zrušení omezení pro Ukrajinu ohledně používání zbraní dlouhého doletu. Po jednání však strany k této otázce neučinily žádné prohlášení. Starmer hodlá s Bidenem o kyjevské strategii znovu jednat na konci září.

https://t.me/to_je_nas_svet/29057

 

 

📌14. září 2024, 🇷🇺 VYJÁDŘENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ RJABKOVA:

 

– Ruská federace si je vědoma skutečnosti, že Západ rozhodl o úderech hluboko v Rusku a předal tyto signály Kyjevu;

– USA a Velká Británie přivádějí situaci kolem Ukrajiny do fáze špatně řízené eskalace;

– Slovní signály Ruska Západu o nebezpečí eskalace nemají žádný účinek, a proto je třeba „změnit charakter signalizace“.

– Rjabkov vyzval politické a vojenské vedení protivníků Ruska, aby zvážilo závažnost důsledků svého nezodpovědného jednání.

https://t.me/to_je_nas_svet/29058

 

 

📌14. září 2024: ♨️ OBA KANDIDÁTI NA PREZIDENTA USA JSOU „PROTI ŽIVOTU“ – TAKTO ODPOVĚDĚL PAPEŽ FRANTIŠEK NA OTÁZKU, CO BY PORADIL KATOLICKÉMU VOLIČI PŘI VÝBĚRU MEZI KANDIDÁTY, Z NICHŽ JEDEN JE PRO POTRATY A DRUHÝ DEPORTUJE MIGRANTY.

„Oba (Donald Trump a Kamala Harrisová) jsou proti životu: ten, kdo vyhazuje migranty, i ten, kdo zabíjí děti,“ poznamenal František.

https://t.me/to_je_nas_svet/29059

 

 

📌🌊💦⛈14. září 2024, 11:34: 🟥🙈 Z POVODNÍ VYJDEME SILNĚJŠÍ, PROHLÁSIL PREZIDENT PAVEL:

 

Prezident Petr Pavel věří, že si s krizí stoupajících řek Česká republika poradí a vyjde z nich silnější. 🙈❓❓❓ Pomohou jí k tomu lepší modely a systém varování, než které měla v době ničivých povodní v letech 1997 a 2002.

Vyjádřil uznání vládě, 🙈❓❓❓  hejtmanům, starostům a všem složkám a pracovníkům, kteří se na řešení situace podílejí.

 

„Asi jako všichni v naší zemi, sleduji už několik dní velmi pozorně varování hydrometeorologů, aktuální vývoj situace, stejně jako všechna opatření přijímaná ke zmírnění dopadů extrémních srážek a následných povodní. Na rozdíl od předchozích velkých povodní v letech 1997 a 2002 máme dnes nejen přesnější modely a tím i varování, ale také výrazně lépe fungující systém reakce na krize,“ uvedla hlava státu na sociální síti X.

 

„Chci vyjádřit uznání vládě 😂, hejtmanům, starostům, složkám IZS, pracovníkům v energetice, dopravě a všem ostatním, kdo se podílejí na zvládnutí této nepředvídatelné situace. Jejich profesionalita 😂, nasazení, ale také solidarita a vzájemná pomoc nás všech je důležitým předpokladem, že si i s touto krizí poradíme a vyjdeme z ní opět o něco silnější,“ dodala hlava státu.

 

Všem popřál hodně sil, odhodlání a dobré vůle, aby nadcházejících několik dní zvládli s co nejmenšími škodami.

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek v průběhu soboty stále prudce stoupá. Voda odtéká po povrchu i mimo koryta potoků a řek. Dochází i k evakuacím obyvatel.

 

🟥((NECHÁPU VYPOCENOU KRAVINU OD HLAVY STÁTU!!! V ČEM BUDEME SILNĚJŠÍ❓❓❓

V BÍDĚ, POKUD STATICI URČÍ DEMOLICE PODMÁČENÝCH DOMŮ A LIDI ZŮSTANOU BEZ DOMOVA❓❓❓

TOHLE NAKONEC JE VÁŠ PLÁN, BRÁT LIDEM DOMY I BYTY ❗️❗️❗️

NEBUDETE VLASTNIT NIC A BUDETE ŠŤASTNÍ“ 👈 VAŠE HESLO❗️❗️❗️

POKUD TAHLE VLÁDA BUDE TOLEROVAT USA MANIPULACI S POČASÍM PO CELÉM SVĚTĚ A TAK LIKVIDOVAT DÁL LIDSTVO GEONŽENÝŘSTVÍM, HAARP SYSTÉMEM A 5G, TAK NEŘÍKEJTE JAK NAŠE VLÁDA ÚŽASNÁ A PROFESIONÁLNÍ I S TOUHLE HLAVOU STÁTU❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️))🟥

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-z-povodni-vyjdeme-silnejsi-prohlasil-prezident-pavel-40488217

 

🟥 07:16:🌊💦⛈ LIJÁKY ZVEDAJÍ HLADINY. V BRNĚ EVAKUUJÍ PACIENTY NEMOCNICE:

 

Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek prudce stoupá, na některých místech spadlo za den skoro 200 milimetrů srážek, upozornili meteorologové v sobotu ráno. Voda odtéká po povrchu i tam, kde jindy žádný potok neteče. Dochází také k evakuacím. Vývoj sledujeme v on-line reportáži.

V sobotu meteorologové předpovídají ještě intenzivnější srážky než v pátek, zejména na Jesenicku. Lze tedy předpokládat, že hladiny řek budou dále stoupat.

 

🟥 13:28 🌊💦⛈ HASIČI MAJÍ TISÍCE VÝJEZDŮ

Hasiči měli v souvislosti s hrozícími povodněmi či silným větrem v pátek 2869 výjezdů. V sobotu zatím vyjeli k 1721 událostem, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Ve většině případů šlo o odčerpávání vody, spadlé stromy či protipovodňová opatření.

 

🟥 13:21 🌊💦⛈ OLOMOUC ČEKÁ DVACETILETÁ VODA

Olomouc podle aktuálních dat zasáhne 20letá povodeň. Ve městě by neměla napáchat velké škody. „Prognóza není tak dramatická jako ještě před pár dny nebo hodinami,“ sdělil v poledne po jednání povodňové komise města olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

 

Nejohroženější v krajském městě zůstává městská část Chomoutov, kde již hasiči instalovali bariéry a lidé mají možnost získat pytle s pískem. Písek je distribuován i v některých dalších částech města. V Olomouci se očekává v celém městě vysoká hladina spodní vody, která se může dostat do sklepů.

 

🟥 13:16 🌊💦⛈ ZÁBĚRY ZATOPENÉ VIŠŇOVÉ

Záběry z dronu na zatopenou obec Višňová na Liberecku

 

🟥 13:13 🌊💦⛈ EVAKUACE V OSTRAVĚ

K dalším evakuacím obyvatel došlo také v Ostravě, a to v městských částech Poruba, Svinov a Bartovice, podle mluvčí radnice se připravuje také evakuace v Polance nad Odrou. Ve všech případech je důvodem vylití menších vodních toků.

 

„Hasiči instalovali v části Antošovice velkokapacitní čerpadlo, aby snížili nebezpečí v okolí Antošovického potoka. Na mnoha místech jsou odstraňovány popadané stromy, které tvoří překážky na komunikacích i v odtoku vod. Stále apelujeme na obyvatele, aby nepobývali v parcích, lesních porostech, zkrátka všude tam, kde hrozí pády stromů v důsledku podmáčené půdy, a zůstali na bezpečných místech,“ uvedla mluvčí ostravského magistrátu Gabriela Pokorná.

V Moravskoslezském kraji muselo kvůli povodním opustit své domovy na 70 lidí.

 

🟥 13:03 🌊💦⛈ STAV NEBEZPEČÍ V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

Moravskoslezský hejtman Bělica (ANO) vyhlásil v regionu stav nebezpečí. Vyzvala ho k tomu i Ústřední povodňová komise. Dál má v kraji silně pršet.

 

🟥 12:52 🌊💦⛈ LABE VE ŠPINDLEROVĚ MLÝNĚ STÁLE STOUPÁ

Starosta Špindlerova Mlýna Martin Jandura doporučuje turistům a návštěvníkům tohoto krkonošského střediska, aby během soboty opustili město a nenechávali odjezd na neděli.

 

🟥 12:51 🌊💦⛈ ŘEKA CHRUDIMKA SE V PARDUBICÍCH PROZATÍM UKLIDNILA

Situace v Pardubicích je o poznání klidnější, než se zdálo v pátek večer. „Nenaplnily se obavy, že Chrudimka prudce stoupne ještě během noci na druhý povodňový stupeň, k tomu došlo až v průběhu dopoledne. Zdá se, že nebude nutné přikročit k evakuaci obyvatel částí Pardubic Nemošice, Drozdice a Mětice,“ ujistil primátor Jan Nadrchal.

Na několika místech přesto k vylití vody z břehů došlo, ze zátopových zón byli evakuováni bezdomovci. Jádro Pardubic a sídliště jsou ochráněna protipovodňovými hrázemi na stoletou vodu. Uzavřeny jsou cyklostezky podél Chrudimky, stejně jako místní komunikace mezi Židovským hřbitovem a skautským centrem na Vinici a oblast Červeňáku.

 

🟥 12:49 🌊💦⛈ TLAKOVÁ NÍŽE BORIS SE STÁLE DRŽÍ NAD ČESKEM

 

🟥 12:48 🌊💦⛈ UHERSKÉ HRADIŠTĚ PLÁNUJE INSTALACI ZÁBRAN PROTI VODĚ

Uherské Hradiště plánuje spolu se sousedním Starým Městem instalaci mobilních zábran proti velké vodě. Města k tomu přistoupí nejspíše v neděli ráno. Ve zprávě zveřejněné na webu města to v sobotu uvedl uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha (ODS). Druhého stupně povodňové aktivity, který znamená bdělost, by podle něj měla řeka Morava protékající městem dosáhnout v noci ze soboty na neděli.

 

Instalaci zábran původně plánovala obě města v sobotu ráno. „Protože si to situace v daný okamžik nevyžadovala a také prognóza hydrometeorologů pro řeku Moravu byla ráno optimističtější, instalaci jsme ještě odložili. Už během dopoledne se předpovědi opět zhoršily, takže mobilní zábrany budeme instalovat s největší pravděpodobností v neděli od rána,“ uvedl starosta.

 

Doplnil, že podle aktuální modelové předpovědi vodního stavu by měla Morava v Uherském Hradišti dosáhnout druhého stupně povodňové aktivity v sobotu kolem půlnoci. „Olšava je aktuálně v pořádku. Chci upozornit na to, že i optimističtější předpovědi se mohou velmi rychle měnit.

Zároveň se během dne má zvedat vítr, proto je na místě opatrnost. Situaci neustále sledujeme a budeme občany průběžně informovat,“ uvedl Blaha.

 

Na třetí stupeň povodňové aktivity značící ohrožení by Morava v Uherském Hradišti mohla podle předpokladu meteorologů vystoupat v neděli kolem poledne.

Na Moravě ani Olšavě ve městě nyní neplatí žádný ze tří stupňů povodňové aktivity.

 

Povodňová komise v Uherském Hradišti podle zástupců radnice vývoj situace sleduje a prověřuje připravenost jednotlivých protipovodňových opatření, složek i materiálu. Na Baťově kanále je zastavena plavba na říčních i kanálových úsecích.

🟥 12:45 🌊💦⛈ VELKÁ VODA ZASÁHLA I HŘEBENY KRKONOŠ

Velká voda zasáhla také okolí hřebenové Luční boudy v Krkonoších v nadmořské výšce 1410 metrů. Provoz omezen není, voda objekt nezatopila.

 

🟥 12:43 🌊💦⛈ VODOU PROTI VODĚ, V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ PLNÍ SPECIÁLNÍ VAKY

Hasiči v sobotu dopoledne plnili vodou speciální vaky před střední průmyslovou školou stavební v Havlíčkově Brodě. Vaky jsou stabilnější a proti velké vodě odolnější než pytle s pískem.

 

„Dnes do 18 hodin stihnou hasiči postavit povodňovou zábranu ve Světlé nad Sázavou (Jelenova ulice) v délce cca 40 metrů, v Ledči nad Sázavou (Mlýnská ulice) v délce 30 metrů.

 

Stěny už stojí na dvou místech v Havlíčkově Brodě. Jedná se o avizovaná opatření kolem Sázavy,“ informoval vysočinský hejtman Vítězslav Schrek.

Hladina Sázavy neustále roste, na Havlíčkobrodsku se pohybuje mezi prvním a druhým stupněm, předpovědní modely počítají i se třetím stupněm (ohrožení).

 

🟥 12:38 🌊💦⛈ V JESENÍKÁCH MÁ NAPRŠET AŽ 20 CENTIMETRŮ

„Déšť bude s proměnlivou intenzitou nadále pokračovat. Během dneška naprší v jihovýchodní polovině území a na horách na severu a severovýchodě 30 až 80 mm, lokálně kolem 100 mm, v Moravskoslezském kraji i kolem 150 mm a v Jeseníkách i kolem 200 mm. Na ostatním území budou úhrny do 30 mm. V západní polovině Čech během večera a noci na zítřek déšť zeslábne nebo zcela ustane,“ uvedli meteorologové.

 

🟥 12:36 🌊💦⛈ VYHLASTE STAV NEBEZPEČÍ, VYZVALA POVODŇOVÁ KOMISE MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

„Zatím spadlo zhruba 30 procent předpokládaných srážek, které by měly přijít. Došlo však k nasycení půdy a téměř všechny další srážky nyní odtečou povrchovým odtokem. Nezanedbatelné srážky nás čekají také v pondělí,“ varoval ministr životního prostředí Petr Hladík.

Ústřední povodňová komise proto vyzvala hejtmana Moravskoslezského kraje Josefa Bělicu (ANO), aby vyhlásil stav nebezpečí.

Moravskoslezský kraj vyhlásil stav nebezpečí

 

🟥 12:27 🌊💦⛈  NA JESENICKU JE DOPORUČENO PŘEVAŘOVAT VODU

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Na Jesenicku je doporučeno převařovat vodu

Vodovody a kanalizace Jesenicka doporučují lidem vzhledem k povodňové situaci v regionu převařování vody z vodovodního řadu. Vyplývá to z  informací zveřejněných zástupci jesenické radnice na sociální síti.

 

Vodu ze studny by měli lidé převařovat vždy, což zajistí, aby byla hygienicky nezávadná. Řeka Bělá, která Jeseníkem protéká, je na druhém stupni povodňové aktivity, který znamená pohotovost.

 

🟥 12:19 🌊💦⛈  Z NEMOCNICE V BRNĚ EVAKUOVALI 180 PACIENTŮ

Evakuace Nemocnice Milosrdných bratří v Brně se dotkla 180 pacientů. Většina už je v jiných zařízeních. Hrozí, že se voda dostane do areálu.

 

https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-on-line-hladiny-rek-stoupaji-prichazi-jeste-silnejsi-deste-40488151

 

 

📌14. září 2024: ♨️ AMERICKÝ NOVINÁŘ IAN CARROLL: „POSLOUCHEJTE, CO ŘÍKÁ PUTIN.

 

Toto rozhodnutí zasahovat zbraněmi dlouhého doletu by bylo doslova začátkem třetí světové války. Budou lhát ignorantům ze Západu a tvrdit, že Ukrajina se jen bránila, a vinit Rusko z eskalace. Chtějí více války. Vždy chtějí více války.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29063

 

 

📌📡14. září 2024: 🟥SPOLEČNOST 👺BILLA GATESE UMÍSTILA NA OBĚŽNOU DRÁHU ZEMĚ 61 000 SATELITŮ:

 

Jakým způsobem by bylo možné dohlížet na to, aby každý zůstal ve svém 15minutovém městě, pokud dojde k vyhlášení pandemie nebo klimatické krize? Jak dokáží zjistit, jakou kdo zanechává uhlíkovou stopu?

 

VELMI JEDNODUŠE:

 

Ke šmírování již existují prostředky, které mohou kohokoli na této planetě sledovat 24 hodin denně. Uniknout tak například chystané digitální diktatuře nebude nijak jednoduché.

 

Země je obehnána satelity, z nichž mnohé jsou ve vlastnictví těch, kteří jsou v čele prosazování globalistické agendy, včetně 👺 Billa Gatese.

 

Robert F. Kennedy Jr. varuje, že tyto satelity samy dokážou monitorovat každý kousek Země 24 hodin denně. Tomuto totalitnímu sledovacímu režimu nelze uniknout.

 

Globalista 👺 Bill Gates se zabývá mnoha obory. Ať už jde o experimentální „vakcíny,“ minijaderné elektrárny, které šetří klima, umělé maso nebo digitální sledování světové populace, 👺 Gates je vždy v popředí.

 

Robert F. Kennedy Jr. oznámil začátkem tohoto roku, že Gatesova společnost umístila na nízkou oběžnou dráhu asi 61 000 satelitů, které mohou „monitorovat každý čtvereční palec Země 24 hodin denně.“

Vyhnout se tomuto druhu kontroly a žít svobodný život je nemožné, varuje Kennedy. S těmito mechanismy by 👺 Gates & Co. nastolili totalitní režim, který nikdy v historii lidstva neexistoval.

 

Ještě v srpnu 2020 americký mainstream oznámil, 👺 že Gates investoval přes 85 milionů dolarů do Kymeta, společnosti, která vyvíjí satelitní antény a služby, aby přinesly konektivitu jakémukoli vozidlu nebo lodi (zde a zde).

 

Bylo také hlášeno, že několik významných společností vyvíjí satelitní programy na nízké oběžné dráze Země (LEO) – včetně Amazonu, který v tomto okamžiku již obdržel souhlas Federální komunikační komise (FCC) ke spuštění satelitní sítě poskytující vysokorychlostní širokopásmové připojení jako součást projektu, který obdržel Kuiper.

 

Dalšími známými hráči v této době jsou SpaceX Elona Muska, který zakládal svou internetovou službu Starlink, či silně financovaná společnost OneWeb, která se s podporou britské vlády dokázala zachránit před bankrotem.

 

MNOHO LIDÍ SI TO NEUVĚDOMUJE, ALE 👺 GATES & CO. SE ZJEVNĚ SNAŽÍ PROMĚNIT ZEMI VE VĚZEŇSKOU PLANETU

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/spolecnost-billa-gatese-umistila-na-obeznou-drahu-zeme-61-000-satelitu/

 

 

 

📌🍌💰💵14. září 2024: 🟥BERLÍN MUSÍ ZAPLATIT VÍCE NEŽ 300 000 EUR KLIMATICKÝM EXTREMISTŮM ZA TO, ŽE SI POLICIE ÚČTOVALA POPLATKY ZA ZÁKROKY:

 

👉Klimatičtí extremisté během svých akcí způsobili mnoha lidem problémy, když se kvůli nim nedostali včas do cíle své cesty. Mnoho lidí nepřijelo včas do práce, školy, na pohřeb, k lékaři či na spoj, kterým měli odjet na služební cestu nebo dovolenou. 🏖🏝

 

👉V Berlíně pak zaznamenali mnoho případů, kdy klimatičtí extremisté zablokovali sanitky a jedna žena dokonce v důsledku blokády přišla o život.

 

👉Klimatičtí extremisté jsou pak zcela jistě zátěží i pro policii, která se jim musí věnovat (a mezitím unikají další zločinci) a zadarmo jistě není ani odlepování klimatických „nálepek“ ze silnic.

 

👉Právě tyto zákroky, jejichž cílem bylo odstranit extremisty ze silnic, si policie účtovala. Tučná konta klimaalarmistů z Poslední generace, bohatě naplněná díky různým celebritám či firmám, které je dlouhodobě podporují, to jistě příliš nepoškodilo.

Přesto policii za účtování těchto zákroků klimaalarmisté zažalovali – a v zeleném progresivistickém Berlíně byli úspěšní…

 

👉Vrchní správní soud v Berlíně rozhodl, že berlínská policie nesprávně vybírala poplatky za odstranění klimatických radikálů „Poslední generace“ z ulic. Soudci v úterý zamítli odvolání spolkové země Berlín proti rozhodnutí ze září 2023, uvádí Die Welt.

 

👉V souladu s tím musí policie nyní vrátit výzvy k zaplacení poplatku ve výši 241 eur. 🟥ROZHODNUTÍ JE JIŽ KONEČNÉ.

 

👉Berlínská policie vydala „Poslední generaci“ asi 1 300 takových výzev k proplacení poplatku za to, že policisté odlepovali klimaalarmisty ze silnice. Pokud by byly všechny nezákonné, musel by stát Berlín takzvaným „klimatickým lepidlům vrátit částku 313 300 eur.“

 

👉Lilly Schubertová z levicově extremistického sdružení „Podpora aktivní občanské společnosti“ (RAZ) je o tom přesvědčena.

 

👉 „Již v rozhodnutí ze září 2023 bylo argumentováno, že výběr nákladů nebyl založen na vhodném právním základě,“ cituje ji deník Die Welt. Rozhodnutí je precedentem, který lze nyní uplatnit v celém Berlíně.

 

🟥RAZ OČEKÁVÁ NAVRÁCENÍ POPLATKŮ VE VÝŠI VÍCE NEŽ 300 000 EUR.

 

👉V mnoha případech bylo 241 eur na poplatcích pokryto „Poslední generací.“ Prostředky opět pocházejí z darů. Námitka jednotlivých pouličních nálepek by podle Schuberta neměla mít odkladný účinek.

 

👉Spolek proto zorganizoval správní žalobu, která byla dovedena až k Vrchnímu zemskému soudu. V souvislosti s „Poslední generací“ se pravidelně konají soudní jednání o tom, zda lze lepení považovat za odpor vůči strážcům zákona. Soudy v této věci se liší.

Podle Schubertové je taková forma protestu vhodná.

 

👉 „Plošný trest za formu protestu a shromažďování účtováním nákladů ze strany státu Berlín však vhodný není. To z toho dělá otázku peněz, zda si lidé mohou dovolit využívat svých základních práv,“ prohlásila.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/berlin-musi-zaplatit-vice-nez-300-000-eur-klimatickym-extremistum-za-to-ze-si-policie-uctovala-poplatky-za-zakroky/

 

 

📌14. září 2024: 👺OSN POŽADUJE 308 MILIARD DOLARŮ ROČNĚ OD BOHATÝCH NÁRODŮ DO KLIMATICKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PRO CELÝ ROZVOJOVÝ SVĚT:

 

🟥ABY BYLO JASNO, TAK MEZI „BOHATÉ“ NÁRODY SE TAK NĚJAK AUTOMATICKY ŘADÍ TAKÉ CELÁ EU, TAKŽE I Z VAŠICH DANÍ POPUTUJÍ PENÍZE NA TENTO ÚČEL.

 

👉 Evropa tak má být ničena na jedné straně Green Dealem a na té druhé utrácením za nesmyslné klimatické projekty, o které navíc

většina rozvojových zemí ani příliš nestojí, protože již tak mizernou situaci často zhoršují.

 

👉 Nemalá část peněz pak – tak jak je to v případě rozvojových projektů obvyklé – poputuje na konta tamních papalášů a organizátorů pomoci – tedy různých evropských či amerických neziskovek.

 

👉 Země s nízkými příjmy podle OSN potřebují na plnění klimatických cílů dalších 308,5 miliardy dolarů ročně… K dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Sociální ochrana je nezbytná pro ochranu lidí před šoky, ale polovina světa je bez jakéhokoli pojištění, včetně více než 90 procent lidí žijících v klimaticky zranitelných zemích, uvádí nová zpráva zveřejněná ve čtvrtek Mezinárodní organizací práce (ILO).

 

👉 Přibližně 50 procent z nás má přístup alespoň k jedné dávce sociální ochrany – ale 3,8 miliardy lidí postrádá jakýkoli druh záchranné sítě, včetně 1,8 miliardy dětí na celém světě, podle Světové zprávy o sociální ochraně 2024-26: Univerzální sociální ochrana pro klimatická opatření a spravedlivý přechod.

 

👉 „Změna klimatu nezná hranice a my nemůžeme postavit zeď, abychom krizi zabránili,“ řekl Gilbert Houngbo, generální ředitel MOP.

Klimatická krize se týká nás všech a představuje jedinou, nejvážnější hrozbu pro sociální spravedlnost dneška.“

 

👉 Zjištění ukázala, že vlády nedokážou plně využít silný potenciál sociální ochrany k tomu, aby čelily dopadům klimatické krize a podpořily spravedlivý přechod k zelenější budoucnosti.

 

👉 Nízkopříjmové země, včetně klimaticky nejzranitelnějších států, potřebují dalších 308,5 miliardy dolarů ročně, tedy 52,3% svého HDP, aby si zajistily alespoň základní pokrytí, a k dosažení tohoto cíle bude zapotřebí mezinárodní podpora.

 

👉 Zpráva také doporučuje upřednostnit investice do sociální ochrany, včetně vnější podpory zemí s omezeným fiskálním prostorem.

 

👉 I kdyby byly tyto peníze nějakým způsobem shromážděny, neposkytly by zamýšleným příjemcům vůbec žádný užitek. Následující text je od keňského odborníka na ekonomii Jamese Shikwatiho: „Proboha, prosím, zastavte tu pomoc!“

 

👉 Keňský ekonomický expert James Shikwati (35) říká, že pomoc Africe přináší více škody než užitku. Zanícený zastánce globalizace hovořil se Spiegelem o katastrofálních dopadech západní rozvojové politiky v Africe, zkorumpovaných vládcích a tendenci zveličovat problém AIDS.

 

SPIEGEL: Pane Shikwati, summit G8 v Gleneagles se chystá posílit rozvojovou pomoc pro Afriku…

Shikwati: … proboha, prosím, přestaňte.

Shikwati: Takové záměry poškozují náš kontinent posledních 40 let. Pokud průmyslové národy opravdu chtějí pomoci Afričanům, měly by konečně ukončit tuto strašlivou pomoc.

Země, na které jste vynaložili nejvíce rozvojové pomoci, jsou na tom také nejhůře.

 

SPIEGEL: Navzdory miliardám, které do Afriky proudí, zůstává kontinent chudý.

 

Shikwati: Z peněz pomoci je financována obrovská byrokracie, je podporována korupce a samolibost, Afričané jsou učeni, aby byli žebráky a nebyli nezávislí.

 

Rozvojová pomoc navíc všude na světě oslabuje místní trhy a tlumí podnikatelského ducha, který tak zoufale potřebujeme. Jakkoli to může znít absurdně, rozvojová pomoc je jednou z příčin afrických problémů.

 

Pokud by Západ tyto platby zrušil, normální Afričané by si toho ani nevšimli. Pouze funkcionáři by byli těžce zasaženi. Což je důvod, proč tvrdí, že svět by se bez této rozvojové pomoci přestal otáčet.

 

SPIEGEL: Po druhé světové válce se Německu podařilo postavit se na nohy jen díky tomu, že Američané nalili do země peníze prostřednictvím Marshallova plánu. Nedalo by se to kvalifikovat jako úspěšná rozvojová pomoc?

 

Shikwati: V případě Německa musela být opravena pouze zničená infrastruktura. Navzdory hospodářské krizi Výmarské republiky bylo Německo před válkou vysoce průmyslovou zemí.

 

Škody způsobené tsunami v Thajsku lze také napravit s trochou peněz a trochou pomoci při obnově.

 

Afrika však musí učinit první kroky k modernitě sama. Musí dojít ke změně mentality. Musíme se přestat vnímat jako žebráci.

 

V dnešní době se Afričané vnímají pouze jako oběti. Na druhou stranu si Afričana nikdo nedokáže představit jako obchodníka. Aby se změnila současná situace, bylo by užitečné, kdyby se humanitární organizace stáhly.

 

Podle Shikiwatiho tedy veškerá pomoc, kterou lidé ze Západu poskytují, ve skutečnosti věci zhoršuje tím, že udržuje a zhoršuje ekonomickou dysfunkci, která vedla k tomuto hladovění.

 

Jediná věc, kterou můžeme udělat, aby se věci v chudých zemích zlepšily, je nechat je, aby si tyto země samy vyřešily svůj vlastní nepořádek, aby se mohly naučit, jak prosperovat, stejně jako se naši předkové naučili, jak vytvářet prosperitu, kterou nám odkázali…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/osn-pozaduje-308-miliard-dolaru-rocne-od-bohatych-narodu-do-klimatickeho-socialniho-fondu-pro-cely-rozvojovy-svet/

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 NA VÝSTAVĚ V ROSTOVĚ NA DONU BYLA PŘEDSTAVENA TROFEJNÍ TECHNIKA Z EVROPY, SPOJENÝCH STÁTŮ A UKRAJINY

https://t.me/to_je_nas_svet/29064

 

 

📌14. září 2024: 🇷🇺 14. ZÁŘÍ BYLO VRÁCENO 103 RUSKÝCH VOJÁKŮ ZAJATÝCH V KURSKÉ OBLASTI – RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY.

Na oplátku bylo předáno 103 zajatců AFU

https://t.me/to_je_nas_svet/29065

 

 

📌14. září 2024: ♨️ PROHLÁŠENÍ NÁMĚSTKA RUSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ NA OKRAJ MEDIÁLNÍHO SUMMITU BRICS:

▪️ Rusko bude na zrušení amerického a britského zákazu odpalování raket dlouhého doletu na území Ruské federace reagovat tak, „aby nebyli překvapeni“.

▪️ Rusko nevylučuje, že přestane dodávat titan a uran do USA, Moskva bude v této věci tvrdá.

▪️ V případě rozmístění amerických raket středního doletu v Japonsku obdrží USA od Ruska komplexní vojensko-technickou odpověď.

▪️ Spolupráce mezi Ruskem a Íránem nemá vliv na bezpečnost třetích zemí, ale není věcí USA strkat nos do cizích vztahů.

▪️ Moskva neustále dává Washingtonu všechny potřebné signály, aby situace nepřerostla v nekontrolovatelnou krizi.

▪️ Svou účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 lídrů a jejich počet stále roste.

https://t.me/to_je_nas_svet/29066

 

 

📌14. září 2024: 🇺🇸 PENTAGON UZNÁVÁ BEZMOCNOST ZÁPADNÍCH ZBRANÍ PROTI RUSKU.

MLUVČÍ PENTAGONU PATRICK RYDER:

Neexistuje jediný prostředek, žádná stříbrná kulka, která by pomohla Ukrajině uspět.

Již dříve americký ministr obrany Lloyd Austin prohlásil, že nevěří, že by povolení amerických zbraní zasáhnout hluboko v Rusku pomohlo Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/29068

 

 

📌 🌊💦⛈14. září 2024, 11:12: ON-LINE: OPAVĚ HROZÍ VÍCE NEŽ STOLETÁ VODA A EVAKUACE. NA JIHU ČECH UŽ ZASAHOVALA ARMÁDA:

 

Na dvou místech severní Moravy dosáhly toky krátce extrémního povodňového stupně. Šlo o řeku Opavu v Karlovicích a Černou Opavu v Mnichově na Bruntálsku. Hejtmani Moravskoslezského a Olomouckého kraje vyhlásili stav nebezpečí. Obyvatelé opavských částí Držkovice, Vávrovice, Palhanec a Kateřinky se mají připravit na možnou evakuaci.

 

Hrozí více než stoletá voda. Armáda má složky v pohotovosti, vojáci zatím zasahovali pouze ve Strakonicích. Dění pro vás sledujeme v tomto on-line článku.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA. Sledujte, kde v Česku platí stav povodňového ohrožení. Rizikových míst stále přibývá

 

PŘED „VELKOU VODOU“ NÁS VARUJÍ ZE VŠECH STRAN, ALE ZATÁHNOUT NÁS DO VÁLKY STRACH NEMAJÍ.

 

https://cnn.iprima.cz/on-line-hejtman-belica-vyhlasil-stav-nebezpeci-u-karvine-naridili-evakuaci-obce-extremni-povodnovy-stupen-447665

 

 

📌14. září 2024: ⚡️ PALESTINA VYVÍJÍ TLAK NA IZRAEL PROSTŘEDNICTVÍM OSN – BILD.

Palestina chce s pomocí nové rezoluce, která má zaznít na Valném shromáždění OSN, zvýšit tlak na Izrael a přimět jeho úřady, aby stáhly své vojáky z pásma Gazy.

Řada států požaduje, aby bylo svoláno zasedání největšího orgánu OSN, na kterém by se hlasovalo o rezoluci, jejímž cílem je vynutit si realizaci právního stanoviska Nejvyššího soudu OSN k blízkovýchodnímu konfliktu. K tomu by mohlo dojít již 17. září.

V červenci vydal Mezinárodní soudní dvůr OSN v Haagu právní stanovisko, podle kterého je okupace palestinských území nezákonná a musí co nejdříve skončit.

https://t.me/to_je_nas_svet/29070

 

 

📌14. září 2024: AKTUÁLNĚ Z KRIZOVÉHO ŠTÁBU : MINISTRYNĚ OBRANY ČERNOCHOVÁ SLÍBILA VEŠKEROU TECHNIKU K DISPOZICI.

 

Jedná se o dva vrtulníky, z nichž je jeden na údržbě a jedno obojživelné vozidlo. Vyprošťovací tanky jsou na Ukrajině, ostatní obohživelná vozidla jsou na Ukrajině, vrtulníky jsou na Ukrajině, pontonové mosty jsou na Ukrajině, transportéry jsou na Ukrajině, čluny jsou na Ukrajině. Takže ano Černochová nelhala. AČR poskytne vše co má. Jeden vrtulník, druhý možná a jedno vozidlo. Kdyby nás teď jak nás furt straší napadlo Rusko, tak to tu jen projedou a pokračují dál, AČR je armáda jako v Čerty nejsou žerty…

https://t.me/c/1586239095/79580

 

 

📌14. září 2024: PŘEDSEDA SENÁTU 👺 VYSTRČIL ZABODOVAL. AKTUÁLNĚ KYJEV:

 

Vzhledem k povodním v České republice jsem vyjednal na Ukrajině s prezidentem Zelenskym pronájem vyprošťovacích tanků, které jsme Ukrajině darovali, dvou pontonových mostů, které jsme také darovali a UKRAJINA NAVÍC NABÍZÍME PŘÍPADNOU PŮJČKU ČESKÉ REPUBLICE NA OBNOVU PO POVODNÍCH.

Děkuji prezidentu Zelenskému za solidaritu s ČR.

Ty 2 miliardy co bude stát Českou republiku za pronájem námi darovaných tanků a mostů je dobrá cena. 👹 Ovšem pak je musíme vrátit. Děkujeme tedy Ukrajině za solidaritu.

https://t.me/c/1586239095/79582

 

 

📌⛔️💉🎚️14. září 2024: „JE TO NEJVĚTŠÍ ZLOČIN PROTI LIDSKOSTI V HISTORII.“

 

Dr. Naomi Wolf o dokumentech společnosti Pfizer: „Nejdéle jsem chtěla a chtěla věřit, že to nebyla agenda depopulace, ale nakonec mě důkazy v dokumentech společnosti Pfizer přesvědčily, že to bylo přesně ono.“

 

„Jedna část dokumentů společnosti Pfizer uvádí míru spontánních potratů nebo potratů přes 80 procent.“

 

„Věděli, že to poškozuje srdce nezletilých.“

 

„Dokumenty z Bílého domu podle zákona o svobodě informací [ukazují], že v dubnu 2021 došlo k pokusu zakrýt to.

ALE TO LÉTO A PŘÍŠTÍ ROK JEN POKRAČOVALY A POVZBUZOVALY RODIČE, ABY SVÉ NEZLETILÉ OČKOVALI, I KDYŽ VĚDĚLI UBLIŽOVALI JIM NEBO JE ZABÍJELI.“

https://t.me/c/1586239095/79583

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: DONALD TRUMP O VYSTOUPENÍCH JOE BIDENA A KAMALY HARRIS:

 

– Nechcete o tom psát, i když byste měli, protože je těžké si představit něco skandálního… Během této správy zmizelo 325 000 dětí migrantů. Tři sta dvacet pět tisíc. Vezměte největší stadion v Kalifornii, naplňte ho po okraj a postavte k němu 5 nebo 6 dalších takových stadionů. To všechno jsou pohřešované děti.

MNOZÍ JSOU MRTVÍ, JINÍ JSOU V SEXUÁLNÍM OTROCTVÍ NEBO JEN OTROCTVÍ

 

https://t.me/Nasa_Hoax_Chat/460674

 

 

📌👧🏻👶🏼14. září 2024: „NEZNÁMÝ“ MUŽ OHROŽOVAL ŠKOLAČKY V CENTRU MĚSTA ZWICKAU.

 

Skupina pěti dětí, ve věku od sedmi do osmi let – byla v úterý odpoledne na cestě z Nicolaistrasse do školní družiny, když z keře poblíž studentské koleje náhle vyskočil muž. Podle policie byl ozbrojen nožem a na dívky křičel. Poté se vrátili do budovy školy. Nikdo nebyl zraněn.

 

Děti popsaly, že pachatel byl vysoký asi 1,60 metru, měl tmavou pleť, tmavé vlasy a tmavé strniště. Na sobě měl černé kalhoty, tmavě modrou košili a tmavé boty Puma.

 

https://www.radiozwickau.de/beitrag/messer-mann-bedroht-schulmaedchen-in-zwickau-840190/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=-szzFVwdDk9djM_0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „KYJEV PŘESTANE EXISTOVAT…“: PUTINŮV SPOJENEC DMITRIJ MEDVEDĚV VYSLOVIL VELKÝ NÁZNAK; PLÁNUJE RUSKO VELKÝ ÚTOK NA ZELENSKÉHO ZÁKLADNU?

 

https://youtu.be/SZSpvRQz-EQ?si=dwjpmDabtu7OATmA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: OBAVY Z PUTINA? NĚMECKO SE ODMÍTÁ PŘIPOJIT K PROTI-RUSKÉMU POSUNU SPOJENCŮ V NATO (USA A BRITŮM)…

 

https://youtu.be/s7VFCxEwIzI?si=iBLsjPiCyF3X0fdl

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA JE „TLAČENA DO ROHU“ PUTINOVÝMI MUŽI; JEJÍ VELITELÉ NAPADLI ZELENSKÉHO STRATEGII

 

https://youtu.be/bQOgfDSO37k?si=tVhyc5DTpAAv9z0u

 

 

📌🟥14. září 2024, 11:47, STOLTENBERG: K UKONČENÍ KONFLIKTU NA UKRAJINĚ JE NUTNÉ OBNOVIT DIALOG S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Aby konflikt na Ukrajině skončil „v určitém okamžiku“, je nutné znovu zahájit dialog s Moskvou. Uvedl to generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v rozhovoru pro noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

Zároveň připustil, že ve srovnání s rokem 2014 není „téměř žádný prostor pro rozhovor s Moskvou“.

 

Stoltenbergovy pravomoci jako generálního tajemníka aliance vyprší 1. října. Po jeho rezignaci se funkce ujme bývalý nizozemský premiér Mark Rutte.

 

V jednom rozhovoru Stoltenberg řekl, že již nechce zastávat vysokou pozici a bude žít v Oslu. Dodal, že přemýšlí o sepsání svých pamětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4142697

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:34: PŘI ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA SHEBEKINO BYLI ZRANĚNI ČTYŘI LIDÉ:

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov informoval na svých sociálních sítích o čtyřech zraněných obyvatelích po útocích ozbrojených sil Ukrajiny na městskou čtvrť Šebekinskij.

 

Na silnici Shebekino-Belgorod byli po zásahu granátem zraněni dva muži a žena. Podle šéfa regionu mají muži zranění od šrapnelů v hrudníku, žena má zranění od výbuchu miny, pohmožděniny a střepiny na stehně. Jsou převezeni do nemocnice č. 2 v Belgorodu.

 

Ve vesnici Voznesenovka vletěl dron do okna soukromého domu. Žena utrpěla zranění způsobené výbuchem miny a otřes mozku. Na místě jí byla poskytnuta lékařská pomoc, hospitalizace odmítla. Okna domu jsou rozbitá a střecha je pořezaná.

 

Navíc kvůli ostřelování vzplály odpadky v lese – na místo vyrazili hasiči.

 

Informace o důsledcích se upřesňují, dodal Gladkov.

 

https://www.vesti.ru/article/4142860

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:37, MEDVEDĚV: ZÁPAD VĚŘÍ, ŽE MOSKVA JE JEN DĚSIVÁ, KDYŽ MLUVÍ O REAKCI NA ÚDERY:

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že

Západ mylně vnímá ruské hrozby ohledně možné reakce na údery na jeho území jako prázdná slova.

 

Ve svém kanálu Telegram komentoval diskusi západních zemí o zrušení zákazu používání raket Ukrajinou k úderům hluboko na území Ruské federace a možnou reakci Moskvy na takové rozhodnutí.

 

Medveděv poznamenal, že západní lídři se domnívají, že Rusko pouze vyhrožuje a zastrašuje použitím zbraní hromadného ničení, ale tuto hranici nepřekročí. Podle něj „nikdo ve skutečnosti nepotřebuje jaderný konflikt“, i když existují formální předpoklady pro použití takových zbraní, které odpovídají ruské doktríně jaderného odstrašení.

 

„Ale Rusko ukazuje trpělivost. Koneckonců je zřejmé, že jaderná reakce je extrémně obtížné rozhodnutí s nevratnými důsledky,“ napsal místopředseda Rady bezpečnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4142756

 

 

📌🟥14. září 2024, 12:03, MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY VESNICI ŽELOANNOYE JAKO PRVNÍ V DLR:

 

Jednotky „jižního“ uskupení vojsk osvobodily osadu Želoannoye Pervoje v Doněcké lidové republice.

Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Podle vojenského oddělení ztratil nepřítel v tomto směru během dne až 715 ozbrojenců.

 

Síly ozbrojených sil RF také odrazily dva protiútoky útočných skupin kyjevského režimu. Kromě toho byly zničeny čtyři nepřátelské muniční sklady, pět vozidel, americká houfnice M777 a britská houfnice FH-70.

 

https://www.vesti.ru/article/4142703

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:50: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: POSÁDKA SU-34 RUSKÝCH LETECKÝCH SIL ROZBILA POZICE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Posádka ruského stíhacího bombardéru Su-34 zaútočila na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v Kurské oblasti. Videozáznam atentátníku byl distribuován Ministerstvem obrany Ruské federace.

 

V důsledku toho byla zničena nejen nepřátelská technika, ale také ukrajinští ozbrojenci v pohraniční oblasti Kursk. „Úkol je splněn. Cíle byly zasaženy,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Dříve posádka stíhačky Su-34 zasáhla pomocí leteckých pum shluk ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142973

 

 

📌🟥14. září 2024, 13:19, RJABKOV: MOSKVA BUDE REAGOVAT NA ÚDERY HLUBOKO V RUSKÉ FEDERACI, ABY TO NEVYPADALO JAKO MÁLO:

 

Rusko bude reagovat na údery hluboko na svém území, „aby to nevypadalo málo,“ řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Kyjev podle něj dostal všechna povolení k použití zbraní dlouhého doletu proti Rusku. Spojené státy a jejich spojenci „podceňují míru nebezpečí hry, kterou nadále hrají,“ zdůraznil Rjabkov.

 

„Budeme reagovat tak, aby se to nezdálo málo,“ řekl náměstek ministra.

 

Rjabkov již dříve řekl, že ruské signály západním zemím o hrozbě eskalace nemají žádný účinek. Z tohoto důvodu je podle něj třeba změnit povahu signálů.

 

https://www.vesti.ru/article/4142740

 

 

📌🟥14. září 2024, 14:55, REUTERS: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY CHTĚJÍ ZASÁHNOUT SKLADY POHONNÝCH HMOT A ZBRANÍ, ZÁKLADNY RUSKÝCH JEDNOTEK:

 

Kyjev předal Washingtonu a Londýnu seznam potenciálních cílů v Rusku, které se chystá zasáhnout zbraněmi dlouhého doletu. Zahrnuje místa soustředění vojsk, velitelská stanoviště, ale i sklady pohonných hmot a zbraní.

 

Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. Podle agentury Pentagon Kyjevu vysvětlil, že jím navržený plán na útoky na cíle dlouhého doletu raketami ATACMS nebude fungovat, načež si ozbrojené síly Ukrajiny vybraly jiné cíle.

 

Dne 12. září navštívil Kyjev americký ministr zahraničí Anthony Blinken. Podle ABC předal Volodymyr Zelenskyj americkému diplomatovi dokument, který upřesňoval scénář možného použití raket dlouhého doletu Ukrajinou a „seznam pravděpodobných cílů“.

 

https://www.vesti.ru/article/4142933

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:53: PREZIDENT BRAZÍLIE PŘIJEDE NA SUMMIT BRICS V KAZANI:

 

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva se v říjnu zúčastní nadcházejícího summitu BRICS v Kazani. Oznámil to brazilský velvyslanec v Ruské federaci Rodrigo de Lima Baena Soares.

 

„Ano, schůzky se zúčastní,“ řekl velvyslanec agentuře RIA Novosti.

 

Na začátku září běloruský prezident Alexandr Lukašenko oznámil, že se plánuje setkat se svým brazilským protějškem na summitu BRICS v Kazani.

 

Čínský ministr zahraničí Wang I na setkání s ruským vůdcem Vladimirem Putinem dříve řekl, že čínský prezident Si Ťin-pching přijede na summit do Kazaně.

 

Rusko bude v roce 2024 předsedat BRICS. Summit asociace se bude konat v Kazani od 22. do 24. října.

 

https://www.vesti.ru/article/4143057

 

 

📌🟥14. září 2024, 17:34: ÍRÁN VYPUSTIL NA OBĚŽNOU DRÁHU VÝZKUMNÝ SATELIT CHAMRAN 1:

 

Islámská republika Írán úspěšně vypustila do vesmíru výzkumný satelit Chamran 1. Zařízení bylo vypuštěno na oběžnou dráhu Země nosnou raketou Qaem-100 na tuhé palivo.

 

V současné době je 60kilogramová družice ve výšce 550 kilometrů od povrchu nebeského tělesa. Chamran 1 již vyslal na Zemi první signály.

 

„Během letu plánují íránští specialisté otestovat hardwarové a softwarové systémy technologie orbitálního manévrování,“ uvádí publikace.

 

Zpravodajská agentura IRNA dodala, že nosná raketa a samotný satelit byly navrženy a sestaveny národními společnostmi s podporou důstojníků leteckého inženýrství Islámských revolučních gard.

 

https://www.vesti.ru/article/4143004

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:43: LITVA A POLSKO ČEKAJÍ NA SOUHLAS SPOJENÝCH STÁTŮ S VYTVOŘENÍM MUNIČNÍHO CENTRA PRO HIMARS:

 

Litva oznámila pokračování prací na projektu muničního centra pro HIMARS. Podle ministra národní obrany republiky Varšava nyní o této otázce aktivně diskutuje s Washingtonem.

 

„Než Polsko a Spojené státy podniknou konkrétní kroky, musí v této otázce dosáhnout dohody. A teprve poté budeme jednat,“ řekl Laurynas Kaščiūnas.

 

Dodal, že Vilnius očekává, že v příštím roce obdrží souhlas Američanů s vytvořením regionálního logistického centra.

 

Podle zpravodajského kanálu TVP Info si Polsko objednalo více než 500 sad HIMARS ze Spojených států. Litva podepsala kontrakt v hodnotě 495 milionů dolarů na dodávku osmi systémů.

 

První MLRS by měli Američané do republiky převést v roce 2025.

 

https://www.vesti.ru/article/4142963

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, RUSKÁ AMBASÁDA: 34 BRITŮ MÁ ZÁJEM PŘESTĚHOVAT SE DO RUSKA:

 

Od 19. srpna obdrželo ruské velvyslanectví v Londýně 34 žádostí od britských občanů, kteří mají zájem přestěhovat se do Ruska.

 

Ptají se zejména, jak získat povolení k přechodnému pobytu v Ruské federaci.

 

Zájem projevují nejen Britové, ale i občané jiných zemí, dodala ruská diplomatická mise.

 

Připomeňme, že 19. srpna Vladimir Putin podepsal dekret o pomoci při přesídlování občanů zemí, kde je implantován destruktivní neoliberalismus, který je v rozporu s tradičními hodnotami.

 

Z dokumentu vyplývá, že cizinci mohou žádat o povolení k přechodnému pobytu bez předložení dokladů o znalosti ruského jazyka, historii Ruské federace a základech legislativy.

 

https://www.vesti.ru/article/4142943

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:22, NYT: BIDEN SE OBÁVÁ MEZINÁRODNÍHO KONFLIKTU PO VYŘEŠENÍ ÚDERŮ NA RUSKO:

 

Americký prezident Joe Biden se obává, že pokud Kyjev dostane povolení udeřit zbraněmi dlouhého doletu západní výroby na území Ruské federace, mohl by začít nebezpečný a rozsáhlý konflikt. Píše o tom New York Times.

 

„Diskuse prezidenta Bidena s britským premiérem Keirem Starmerem o tom, zda umožnit Ukrajině zaútočit na Rusko pomocí západních zbraní dlouhého doletu, jsou dalším důkazem, že prezident zůstává hluboce ostražitý před rozpoutáním nebezpečného a rozsáhlého konfliktu,“ uvádí deník.

 

V materiálu se navíc uvádí, že Bidenovo rozhodnutí o ukrajinských úderech západními zbraněmi „se může ukázat jako důležitější“ než jeho předchozí ústupky. Mluvíme zejména o tom, že otázka zrušení omezení používání zbraní dlouhého doletu Ukrajinou k úderům proti cílům umístěným hluboko na ruském území se stala vzácným předmětem neshod mezi americkými a britskými představiteli.

 

https://www.vesti.ru/article/4142882

 

 

📌🟥14. září 2024, 15:15: MINISTERSTVO OBRANY UKÁZALO VIDEO S PROPUŠTĚNÝMI VĚZNI, JSOU V BĚLORUSKU:

 

Ruské ministerstvo obrany informovalo o poloze vojáků propuštěných z ukrajinského zajetí. Podle agentury jsou bojovníci nyní na území Běloruska.

 

Je jim poskytována veškerá potřebná psychologická a lékařská pomoc. Zároveň má každý voják možnost telefonovat s příbuznými a přáteli.

 

„Zprostředkovatelské úsilí při námitce ruských vojáků ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty,“ připomnělo ministerstvo obrany.

 

V blízké budoucnosti budou stíhačky dodány do Ruska. Každý podstoupí léčbu a rehabilitaci v institucích ministerstva obrany.

 

Celkem bylo ze zajetí zachráněno 103 vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4142862

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:32, LE MONDE: PAŘÍŽ VYSLECHLA MOSKVU A CHCE SE VYHNOUT NOVÉ SVĚTOVÉ VÁLCE:

 

Francouzské vedení slyšelo slova Vladimira Putina o nevyhnutelné eskalaci konfliktu, pokud se ozbrojené síly Ukrajiny pokusí udeřit hluboko na území Ruské federace, píše Le Monde s odvoláním na své vlastní zdroje.

 

„Musíme udělat vše možné, abychom se vyhnuli třetí světové válce,“ řekl zdroj.

 

Vyzval také, aby se nezapomínalo, že ruská armáda může zvýšit rozsah nepřátelských akcí.

 

Novináři zároveň připomínají, že oficiální Paříž nedala povolení k úderům hluboko do Ruské federace, ačkoli francouzský vůdce Emmanuel Macron mohl o tomto tématu diskutovat s hlavou kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

Vladimir Putin již dříve varoval, že pokusy o úder západními zbraněmi hluboko na území Ruské federace by znamenaly přímou účast zemí NATO v konfliktu. To znamená, že rozpoutají válku s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4142961

 

 

 

📌🟥14. září 2024, 16:33: LODĚ SEVERNÍ FLOTILY NA CVIČENÍ OKEAN-2024 ZASÁHLY NEPŘÁTELSKOU PONORKU „ODPOVĚDÍ„:

 

Lodní skupina Severní flotily (Severní flotila) v rámci strategického velitelského a štábního cvičení „Ocean-2024″ nacvičovala střelbu na podvodní cíl. Fregata Admirál flotily Kasatonov, která je součástí skupiny, provedla elektronický start raketového systému Otvet, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Poznamenali, že skupina lodí zahrnovala také velkou protiponorkovou loď Alexandr Levčenko a malou raketovou loď Sněžnogorsk.

 

„V závěrečné fázi cvičení prováděly posádky protiponorkových lodí bojová cvičení s použitím protiponorkových zbraní – střelbu na simulovaný podvodní cíl z raketometů RBU-6000,“ uvedlo ministerstvo. „Posádka fregaty Admirál flotily Kasatonov použila protiponorkový raketový komplet Otvet elektronickým odpalem.“

 

Cvičení Ocean-2024 začalo v úterý 10. září a potrvá do 16. září včetně. Jak uvádí Ministerstvo obrany Ruské federace, budou se konat v Tichém a Severním ledovém oceánu, Baltském, Kaspickém a Středozemním moři. Do manévrů je zapojeno více než 400 lodí, ponorek a podpůrných plavidel, stejně jako asi 120 letadel a vrtulníků námořního letectva.

 

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že cvičení Ocean-2024 prověří klíčové body bojové připravenosti velitelských a kontrolních orgánů, jednotek a formací námořnictva a leteckých sil země.

 

https://www.vesti.ru/article/4142960

 

 

📌🟥14. září 2024:💥 UKRAJINCI SE OBÁVAJÍ TRUMPOVA VOLEBNÍHO VÍTĚZSTVÍ – THE WASHINGTON POST

 

Analytik listu Fareed Zakaria po cestě do Kyjeva zaznamenal rostoucí obavy Ukrajinců z možného vítězství republikána v amerických volbách. Kromě toho podle něj operace AFU v Kurské oblasti vyvolává stále více otázek ohledně velení.

 

„Nechci přehánět ani vykreslovat příliš chmurný obraz, ale nyní došlo k poznání, že invaze do Kurské oblasti zásadně nezměnila základní dynamiku války. Ve skutečnosti se nyní mnozí ptají, zda to nebyla chyba,“ poznamenal ve svém článku.

Připomeňme, že Trump slibuje, že v případě svého vítězství ukončí již tak pravidelně klesající podporu Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/29075

 

 

📌🟥14. září 2024: NĚMECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ TRUMPOVI:

 

Ať se vám to líbí nebo ne: Německý energetický systém je plně funkční s více než 50 % obnovitelných zdrojů. A zavíráme – ne stavíme – uhelné a jaderné elektrárny. Uhlí bude mimo síť nejpozději do roku 2038. PS: Kočky a psy také nejíme.

 

https://x.com/germanydiplo/status/1833808396618764327?s=46&t=lgnmwmEE0WlGNWEFEl0tzA

 

 

📌🟥14. září 2024: GEOLOG PROF. IAN PLIMER: „JAKMILE VÁM NĚKDO ŘEKNE, ŽE SE ZEMĚ OTEPLUJE, ODPOVĚZTE MU: ODKDY?

 

„Za posledních 4000 let jsme se ochladili. Záleží jen na tom, kdy začnete měřit.“

 

„Pokud vezmete měření ze středověkého oteplování, od té doby jsme se ochladili asi o pět stupňů. Pokud vezmete měření z římského oteplení, ochladili jsme se asi o pět stupňů.“

https://t.me/c/1586239095/79589

 

 

📌🟥14. září 2024: PUTIN CHCE DÁL DODÁVAT PLYN – BRUSEL CHCE ZAVŘÍT KOHOUTEK

 

👉Ruský plyn nadále proudí zejména do zemí bez přístupu k moři i po začátku války; z ropovodu přes Ukrajinu. To už EU nepotřebuje, říká Brusel.

 

Evropská komise znovu vyzývá k ukončení tranzitu plynu z Ruska přes Ukrajinu do Evropy.

 

👉 „EU je připravena žít bez zbývajícího ruského zemního plynu dodávaného přes ukrajinskou tranzitní trasu,“ řekla v Bruselu eurokomisařka pro energetiku Kadri Simsonová. Několik měsíců jsme se připravovali na zastavení toku plynu a našli jsme alternativní způsoby dopravy.

 

👉Smlouva o tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy mezi státními společnostmi Gazprom a Naftogaz končí 31. prosince 2024.

 

👉Navzdory válce na Ukrajině, která začala před více než dvěma lety, byla dosud splněna, a to i na naléhání evropských sousedů Ukrajiny, zejména Maďarska. Také Rakousko získává přes tuto trasu ještě velké množství plynu z Ruska.

 

🟥RUSKÝ PLYN ZATÍM PROUDÍ DO EVROPY:

 

👉Členské státy a jejich společnosti, které stále nakupují plyn z Ruska, dostaly dva roky navíc ve srovnání s jinými společnostmi, kterým Rusko již v roce 2022 nařídilo zastavit dodávky plynu, řekl Simson při prezentaci zprávy o stavu energetické unie. „Není třeba hledat nové způsoby, jak prodloužit obchodování s Gazpromem.“

 

👉Místo nových cest pro ruský plyn je třeba hledat alternativní dodávky. Společné nákupy plynu v EU, nástroj vytvořený v rámci krize, jsou dobrým způsobem, jak tyto dodatečné dodávky nabídnout i vnitrozemským zemím– zemím bez mořského pobřeží, a tedy námořním přístavům.

 

🟥PUTIN CHCE POKRAČOVAT V DODÁVKÁCH PLYNU DO EVROPY:

 

👉Kyjev naposledy potvrdil konec tranzitu. Ukrajina chce tranzit ukončit, tvrdí se. Země uzavřela jako tranzitní země smlouvy, které platí do 1. ledna 2025 a které země nemůže jednostranně vypovědět. Dodal, že je ochoten dodávat plyn ze zemí střední Asie nebo Ázerbájdžánu do Evropy.

 

👉Ruský prezident Vladimir Putin nedávno potvrdil ochotu Moskvy pokračovat v tranzitu ruského plynu přes Ukrajinu do Evropy.

 

🟥ZÁSOBNÍK PLYNU NA ZIMU DOSTATEČNĚ NAPLNĚN:

 

👉Celkově činil podíl ruského plynu na dovozu do EU v červnu 2024 18 procent, vyplývá ze zprávy. V roce 2021, před začátkem ukrajinské války, to bylo 45 procent. Kromě tranzitu přes Ukrajinu se do EU dostane buď plynovodem přes Turecko, nebo po moři ve formě zkapalněného zemního plynu (LNG).

 

👉V roce 2023 byly hlavními dodavateli plynu do EU Norsko a Spojené státy, následované Ruskem. Dalšími dodavateli byly země severní Afriky, Velká Británie a Katar.

 

👉Podle nejnovějších údajů bruselského think-tanku Bruegel dovezly země EU poprvé za téměř dva roky opět více plynu z Ruska než z USA. Od dubna do června čerpala EU z Ruska 12,7 miliardy metrů krychlových a ze Spojených států 12,3 miliardy metrů krychlových.

Ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2024 se dodávky z Ruska mírně snížily, ale z USA klesly více.

 

👉Evropské zásobníky plynu jsou podle Komise již na zimu dostatečně zaplněny: Cíle 90% náplně do zásobníků k 1. listopadu bylo dosaženo již 19. srpna, uvedl úřad.

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/putin-will-weiter-gas-liefern-bruessel-will-hahn-zudrehen-a4863701.html

 

 

📌🟥14. září 2024: KIM SLIBUJE ŠOJGU DALŠÍ SPOLUPRÁCI:

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přislíbil větší spolupráci ruskému tajemníkovi Rady bezpečnosti Sergeji Šojgu, uvedla tisková agentura KCNA. Oba si vyměnili nápady během Šojgu návštěvy v Pchjongčchangu. Byl nalezen „uspokojivý konsenzus“ v otázkách, jako je větší spolupráce „k obraně vzájemných bezpečnostních zájmů“.

 

Kim poznamenal, že vztahy mezi oběma zeměmi se „energicky“ rozvíjejí v různých oblastech, včetně politiky, ekonomiky a kultury, v souladu s dohodou uzavřenou v červnu. Uvedl, že vláda jeho země bude i nadále pokračovat v komplexním strategickém partnerství s Ruskem.

https://t.me/c/1586239095/79591

https://t.me/c/1586239095/79592

https://t.me/c/1586239095/79593

https://t.me/c/1586239095/79594

 

 

📌🟥14. září 2024: ŠKAREDA KOMUNISTICKA ČÍNA ÚSPĚŠNĚ OTESTOVALA NOVÝ ULTRAVYSOKORYCHLOSTNÍ MAGLEV VLAK, KTERÝ DOKÁŽE DOSÁHNOUT RYCHLOSTI AŽ 621 MIL ZA HODINU NEBO (1 000 KM/H).

https://t.me/c/1586239095/79596

 

 

📌🟥14. září 2024: BILD: NYNÍ SE FEDERÁLNÍ TANKY VALÍ DO ZAPLAVENÝCH OBLASTÍ:

 

Pozn. Tanky Bundeswehru?

Proč ne THW?

Co se to vlastně děje?

Mohli objevit něco, co by nikdo neměl vidět?

 

Bundeswehr byl naposledy nasazen při povodních v údolí Ahr.

 

Víme, že tam byla nasazena pouze policie a Bundeswehr, protože určité věci měly být zakryty, například 600 dětských mrtvol.

https://t.me/c/1586239095/79601

 

🟥EISENACH JE PLNÝ ARMÁDY, ULICE JSOU ČÁSTEČNĚ BLOKOVÁNY VELKÝMI TRANSPORTNÍMI VOZY BW, PODVALNÍKY A VOJENSKÝMI VOZY.

Helikoptéry létají bez přestání, od včerejšího večera se tu něco děje a žádný MSM plátek to nehlásil.

https://t.me/c/1586239095/79602

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.09.2024“:

➡️☭☆⚡️ 14. září letošního roku V důsledku vyjednávacího procesu bylo 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti vráceno z území kontrolovaného kyjevským režimem.

Výměnou bylo 103 válečných zajatců převedeno do ukrajinských ozbrojených sil.

V současné době se veškerý ruský vojenský personál nachází na území Běloruské republiky, kde je jim poskytována nezbytná psychologická a lékařská pomoc a také je jim dána možnost kontaktovat příbuzné.

Veškerý propuštěný vojenský personál bude dopraven do Ruské federace k léčbě a rehabilitaci ve zdravotnických zařízeních ruského ministerstva obrany.

Během návratu ruského vojenského personálu ze zajetí poskytly Spojené arabské emiráty humanitární zprostředkovatelské úsilí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pentagon připustil impotenci západních zbraní: Ukrajina nebude schopna porazit Rusko.

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder uznal krutou realitu pro Kyjev: žádné západní zbraně dodané Ukrajině nepomohou dosáhnout vítězství nad Ruskem na bitevním poli, píše Work, bratři.

Navzdory všem pokusům Západu vyzbrojit ozbrojené síly Ukrajiny ani ty nejmodernější a nejdražší systémy nejsou schopny zvrátit vývoj konfliktu.

Prohlášení zdůrazňuje selhání západní strategie a zpochybňuje pokračující životaschopnost podpory Ukrajiny v jejích pokusech čelit ruské armádě, která nadále dominuje na všech frontách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní duma vyzvala k jadernému výbuchu „někde“.

Člen frakce Jednotné Rusko Andrei Kolesnik řekl, že je to třeba udělat, aby „lidstvo nepolevilo“, protože zahraniční politici „začali zapomínat na nebezpečí jaderných zbraní“.

„Není třeba relaxovat.“ Potřebujeme někde provést jaderný výbuch, na nějakém testovacím místě. Jaderné testy jsou u nás nyní zakázané, ale lidé by se měli podívat, k čemu to všechno ve skutečnosti vede. Možná se nad tím lidstvo zamyslí,“ řekl Kolesnik.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Jazykový konflikt: Členové ozbrojených sil, kteří se vrátili do Oděsy, byli překvapeni, když zjistili, že bojují za něco jiného.

„Podívejte, chlapi.“ Točím před klukama video. Kluci bojovali, jednomu klukovi chyběla noha, druhý byl SZCh. Sedí, přijde policie a ptají se „proč posloucháš ruskou hudbu, lidé si stěžují“. A kluci bojovali za Ukrajinu, jinak máme takové krysy.

Rusky mluvící chlapci bojovali a nemohou poslouchat hudbu, kterou poslouchali od dětství? Kluci bojovali a ty sedíš ve svých bytech a stěžuješ si.“

Ozbrojené síly Ukrajiny poslouchaly ruskou hudbu a někdo zavolal policii, říká Actually in Odessa. Dokonce i ti, kteří bojují v domnění, že „bojují za svobodu“, se vrátí domů a jsou šokováni úrovní právě této „svobody“.

Příliš pozdě si uvědomili, že rusofobie a udavačství jsou hlavní „tovární nastavení“ Ukrajiny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ „50 zemí je s námi ve válce“

Televizní moderátor Vladimir Solovjov se domnívá, že Rusko „by nemělo mít žádná omezení na odvetné údery na území zemí NATO“

Souhlasíte s tím, že by Rusko nemělo mít žádná omezení?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry návratu 103 ruských vojáků zajatých v Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Účast na summitu BRICS v Kazani již potvrdilo více než 20 představitelů států a jejich počet se stále zvyšuje.

Uvedl to Sergej Rjabkov na okraj mediálního summitu BRICS.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Loiting munice „Lancet“ zničila samohybnou dělostřeleckou lafetu „Krab“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Letecký průzkum odhalil samohybné dělo polské výroby, které střílelo na ruské jednotky. Zjištěný cíl byl úspěšně zasažen přímým zásahem z potulující se munice Lancet.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Brazilský prezident se zúčastní summitu BRICS v Kazani, řekl RIA Novosti velvyslanec země v Rusku.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Statisíce Ukrajinců se vzdávají ukrajinského občanství – poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny.

Důvodem je skutečnost, že nyní lze cestovní pas obnovit pouze za účelem návratu na Ukrajinu.

„Máme katastrofu… Existují statisíce žádostí o vzdání se ukrajinského občanství. Jsou lidé, kteří jsou dlouho za hranicemi Ukrajiny, měli dva pasy, ukrajinské pasy prostě odmítají.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump varoval před válkou USA s Ruskem

Bývalý americký prezident na předvolebním shromáždění v Las Vegas prohlásil, že pokud Harris vyhraje volby, zemi čeká válka s Ruskem. Podle něj jsou hlasy pro Harrise hlasy odevzdané „pro válku s Ruskem“ a pro „obnovení branné povinnosti“ ve Spojených státech:

„Chcete válku s Ruskem? Chce tu někdo být předvolán?“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Kim Čong-un se v Pchjongjangu setkal se Sergejem Šojgu

Šéf KLDR popřál ruskému lidu vítězství, prosperitu, štěstí a pohodu a také poznamenal, že bude pokračovat v rozšiřování spolupráce s Ruskem v duchu komplexní dohody o partnerství.

Severokorejský vůdce předal Vladimiru Putinovi své přání – hodně zdraví a pracovních úspěchů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️ Kolem 17:30 moskevského času byl zastaven další pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Ukrajinský bezpilotní letoun byl zničen systémy protivzdušné obrany ve službě nad Černým mořem.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Elektrický vlak projel přímo přes hořící les v Murmanské oblasti.

Cestující ve vlaku ukázali záběry zevnitř vagónu. Požár vypukl v lesní oblasti mezi stanicemi v Murmanské oblasti a plameny se dostaly do blízkosti železničních kolejí poblíž stanice Nepheline Sands.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *