, ,

14.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Joe Biden poslal rozkazy k likvidaci Trumpa

15.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: Joe Biden poslal rozkazy k likvidaci Trumpa

 

 

❤️ „Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ —  Albert Einstein

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: STŘELBA NA DONALDA TRUMPA V PENSYLVÁNII: REPUBLIKÁNI OBVIŇUJÍ RÉTORIKU DEMOKRATŮ Z POKUSU VRAŽDU: „TEN ROZKAZ POSLAL PREZIDENT JOE BIDEN“…. ♨️♨️♨️

 

((KOHO TO PŘEKVAPUJE???))

 

Biden je v rohu, kvůli své poznámce o býčím rohu. ((Víte, co je trefa do býčího oka? Přece býčí oko je přeci trefa. V Americe rodeo bylo taky hodně populární!))

 

Republikáni přišpendlují vinu na Bidena. Joe Biden poslal rozkazy, tvrdí Mike Collins a obviňuje Amerického prezidenta. Několik republikánů ukázalo prstem na Joe Bidena, po útoku na Trumpa 13.7.2024. Někteří Trumpovi spojenci se odvolávali na nedávny komentář Joe Bidena: „Je čas postavit Trumpa do býčího oka“. Podle zpráv agentury Politiko Biden učinil ty poznámky v soukromém rozhovoru s dárci demokratické strany. ((Takže ještě k tomu nájemná vražda!)) Steve Guest: „Joe Biden 7.8.2024(??) měli jsme rozhovory o té debatě, je čas postavit Trumpa jako býčí oko. Méně, než hodinu po střelbě republikán Mike Collins sdílel tuto poznámku Bidena na síti X, společně s textem toho prohlášení, Také vyhlásil, že Joe Biden to nařídil. Poslal vzkazy. Mám jeden džob, podle Collinse, říká Biden a to je, porazit Donalda Trumpa. Jsem si absolutně jistý, jsem nejlepší osoba schopná toho udělat. A tak, měli jsme rozhovor o té debatě, je čas Trumpa postavit do býčího oka (Nebo jako býčí oko), prohlásil Biden…..

 

((Demokrati, „demokracie“ to je nejvíc zdiskreditovaný pojem!!!))

 

https://youtu.be/lK0KgKO5zAo?si=NQcA8vkYyHASrVBm

 

 

 

📌14. července 2024, 14:48: PELLEGRINI ODSÚDIL STREĽBU NA TRUMPA A PRERASTANIE NÁSILIA DO POLITIKY:

 

Prezident SR Peter Pellegrini odsudzuje streľbu na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

 

Je hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete. Uviedol to na sociálnej sieti. Zdôraznil, že použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť vždy čo najdôraznejšie odsúdené.

 

„Dôrazne odsudzujem streľbu na Donalda Trumpa počas jeho kampane a som hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete. O svojom prezidentovi majú občania Spojených štátov, ale aj všetkých ďalších demokratických krajín sveta rozhodnúť vo volebných miestnostiach, a nie streľbou na uliciach,“ napísal slovenský prezident.

 

Použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť podľa Pellegriniho vždy čo najdôraznejšie odsúdené a vinníci spravodlivo potrestaní, aby ľudia nestrácali dôveru v demokraciu a demokratické štátne inštitúcie a nezačali brať „spravodlivosť“ do vlastných rúk.

 

Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa postrelili na sobotnom (13. 7.) predvolebnom mítingu v Pensylvánii. Guľka mu zasiahla hornú časť pravého ucha. Útočník po streľbe zomrel, podarilo sa mu vystreliť niekoľkokrát. Útok sa vyšetruje ako atentát.

 

https://www.info.sk/sprava/251739/pellegrini-odsudil-strelbu-na-trumpa-a-prerastanie-nasilia-do-politiky/

 

 

📌14. července 2024, 18:34: V DOME A AUTE MUŽA, KTORÝ STRIEĽAL NA TRUMPA, NAŠLI VÝBUŠNINY.

 

Vo vozidle a v dome muža, ktorý sa podľa amerických úradov posúdil zabiť exprezidenta Donalda Trumpa, našli výbušniny.

 

Denník Wall Street Journal (WSJ) a napísal, že vo vozidle podozrivého boli podľa nemenovaných zdrojov výbušné zariadenia. Policajné zdroje pre agentúru AP uviedli, že v dome i aute tohto muža našli materiál na výrobu bômb.

 

Vozidlo predpokladaného strelca, ktorým bol podľa úradov 20-ročný Thomas Matthew Crooks, bolo zaparkované neďaleko miesta Trumpovho predvolebného mítingu v meste Butler v štáte Pensylvánia, uviedol WSJ.

 

Spolu so stanicou ABC News informoval aj o tom, že zbraň, ktorú Crooks pri streľbe zo strechy neďalekej budovy použil, patrila jeho otcovi a bola legálne zakúpená. Podľa policajných zdrojov išlo o pušku typu AR.

 

Trumpa na sobotňajšom mítingu evakuovali z pódia po tom, ako sa ozvala streľba. Exprezident utrpel poranenie ucha, jeden z účastníkov mítingu zomrel, dvaja ďalší utrpeli ťažké zranenia. Príslušníci Tajnej služby Spojených štátov útočníka zastrelili.

 

Americkí predstavitelia novinárom povedali, že Crooks pri sebe nemal doklady totožnosti, preto jeho identitu potvrdzovali inými metódami vrátane testov DNA.

 

Vzdialenosť, z ktorej Crooks strieľal, a jeho oblečenie viedli k dohadom, že mal skúsenosti z armády. Všetky zložky ozbrojených síl USA však v nedeľu v reakcii na žiadosť AP uviedli, že nemajú o jeho službe žiadne záznamy.

 

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že sa snaží zistiť motív útočníka. Crooks pochádzal z neďalekého mesta Bethel Park, predmestia Pittsburghu. Podľa verejných záznamov súdov v Pensylvánii voči nemu v minulosti neviedli trestné konanie.

 

Štátne voličské zoznamy ukazujú, že Crooks bol v Pensylvánii registrovaný ako volič republikánov. Podľa federálnych správ o financovaní volebných kampaní však ako 17-ročný daroval 20. januára 2021, v deň inaugurácie súčasného prezidenta Joea Bidena, 15 dolárov organizácii podporujúcej ľavicových a demokratických politikov. V novembri tohto roka by mal Crooks po prvý raz dostatočný vek na to, aby mohol hlasovať v prezidentských voľbách.

 

https://www.info.sk/sprava/251747/v-dome-a-aute-muza-ktory-strielal-na-trumpa-nasli-vybusniny/

 

 

📌14. července 2024, 14:19: RUSKO REAGOVALO NA ATENTÁT NA TRUMPA:

 

Spojené štáty by podľa Ruska mali prehodnotiť svoju politiku podnecujúcu nenávisť.

 

Rusko v nedeľu vyzvalo Spojené štáty, aby prehodnotili svoju „politiku podnecovania nenávisti“, pričom využilo atentát na bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa na odsúdenie podpory pre Ukrajinu. USA by sa podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Marije Zacharovovej mali namiesto dodávok zbraní Ukrajine sústrediť na svoje vnútorné problémy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

 

„Nebolo by lepšie použiť tieto peniaze na financovanie americkej polície a ďalších služieb, ktoré majú presadzovať právo a poriadok v USA?“ napísala Zacharovová na sieti Telegram.

 

Prípadné Trumpovo víťazstvo v novembrových prezidentských voľbách by spochybnilo ďalšiu podporu USA Ukrajine, ktorá sa bráni ruskej ofenzíve, píše AFP. Republikánsky prezidentský kandidát vyhlásil, že v prípade opätovného získania prezidentského úradu by konflikt veľmi rýchlo ukončil.

 

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že Trumpove poznámky o ukončení vojny berie veľmi vážne.

 

Zacharovová dodala, že „keď sa vyčerpajú iné spôsoby, ako sa zbaviť nepohodlného prezidenta, prichádza na rad starý dobrý Lee Harvey Oswald, čím narážala na atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho v roku 1963, píše AFP.

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Rusko odsudzuje akékoľvek prejavy násilia v priebehu politického boja.

 

„Po početných pokusoch o odstránenie kandidáta Trumpa z politickej scény najskôr s využitím právnych nástrojov, súdov, prokuratúry, pokusov o politickú diskreditáciu a kompromitáciu kandidáta bolo všetkým vonkajším pozorovateľom zrejmé, že jeho život je v ohrození,“ zdôraznil Peskov a dodal, že sobotňajší atentát vyprovokovala atmosféra, ktorú vytvorila súčasná americká administratíva.

 

Na sobotnom predvolebnom mítingu v Pensylvánii 20-ročný Thomas Matthew Crooks niekoľkokrát vystrelil na bývalého prezidenta Trumpa. Guľka mu zasiahla hornú časť pravého ucha. Americká tajná služba útočníka zastrelila.

 

https://www.info.sk/sprava/251738/rusko-reagovalo-na-atentat-na-trumpa/

 

 

 

📌14. července 2024, 15:15, ECHO24: ČEŠTÍ POLITICI ODSOUDILI ATENTÁT NA TRUMPA. 👉TURKŮV KOMENTÁŘ VZBUDIL EMOCE:

 

Řada českých politiků a nejvyšších ústavních činitelů odsoudila útok na amerického prezidentského kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa. Násilí do demokratické společnosti nepatří, proto je nutné jednoznačně odsoudit útok na bývalého amerického prezidenta, uvedl na síti X prezident Petr Pavel po svém návratu z oficiální návštěvy právě USA.

 

👉 „Napjatá atmosféra ve společnosti neprospívá nikomu a je potřeba, aby se politici snažili situaci uklidnit,“ uvedl Petr Pavel a popřál Trumpovi brzké uzdravení. Napsal také, že ho zpráva o útoku na bývalého amerického prezidenta zastihla během odletu z Houstonu do Prahy.

 

Politici v reakci na útok odsoudili násilí v politice a přáli Trumpovi brzké zotavení. Politika má být soubojem názorů, násilí v ní nesmí mít místo, uvedl například premiér Petr Fiala (ODS). ((Máš už bojáka, co?)

 

👉 „Šílené, každý normální člověk to musí odsoudit,“ uvedl předseda opozičního hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš.

 

👉 „Liberální dobytci naštěstí opět neuspěli v jejich odporné představě demokracie. Dehonestační kampaně a atentáty jsou novodobé praktiky zelených Khmérů,“ napsal na síti X nově zvolený europoslanec Filip Turek.

 

👉 „Proč šíříte nenávist? Proč dále rozdělujete? Proč poštváváte skupiny lidí proti sobě? Vy víte, jaký motiv měl střelec? Nebo snad podsouváte liberálům, že jejich představou demokracie jsou atentáty? Uvědomujete si, co děláte? To, co děláte je nebezpečnější než mladistvé hajlování?“ vzkázal Turkovi europoslanec Jan Farský (STAN).

 

👉 „Pane europoslanče, to, co píšete ve své druhé větě, to fakticky děláte v té první. Slušný člověk takovou hrůzu odsoudí. Dobytek ji okamžitě zneužije k odpudivé politické propagandě,“ reagoval exministr financí a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek.

 

👉Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) uvedl, že ikonická fotka Trumpa krátce po atentátu, mu pomůže ve volbách. „Ale nesmíme zapomenout, že demokratická politika je civilizovanou formou střetu. Násilí v ní nesmí mít místo. Vypjatá polarizace, posilovaná válkou na sítích, nahrává bláznům, jako byl střelec na Butlerově farmě, a ohrožuje samou podstatu demokracie. Mějme to na paměti,“ dodal.

 

👉Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) nazval útok ohavným činem. „Přeji Donaldu Trumpovi a dalším zraněným rychlé uzdravení a lituji všech ztracených životů,“ uvedl předseda Senátu. „V boji proti násilí je nutné se spojit a dát jasně najevo, že jeho jakékoliv projevy jsou pro nás naprosto nepřijatelné,“ dodal.

 

👉Útok na exprezidenta rovněž odsoudila Kateřina Konečná (KSČM) „V politice se bojuje argumenty, ne kulkami a fyzickým napadáním! Nenávist, nálepkování, osočování z kdečeho, to bují i u nás. Kdokoli nesouhlasí s oficiální linií, je šváb, dezolát, sluha Putina…k čemu to vede jsme už viděli na Slovensku, dnes v USA. Z násilí vůči politikům se ve společnosti stává standard, děsím se toho, kdo bude další,“ napsala Kateřina Konečná (KSČM).

 

Trump se stal na sobotním předvolebním mítinku ve městě Butler ve státě Pensylvánie terčem atentátníka, z útoku vyvázl jen se zraněním ucha. Útočník je po smrti. Při útoku zahynul jeden člověk z publika a další dva lidé byli zraněni.

 

https://echo24.cz/a/HABQ9/zpravy-domov-cesti-politici-odsoudili-atentat-na-trumpa

 

 

📌14. července 2024: ☣️🍉 BILL GATES A WEF POSTŘIKUJÍ OVOCE A ZELENINU TOXINY, KTERÉ NELZE SMÝT ANI ŽÁDNÝM ZPŮSOBEM ZPRACOVAT, NEBO ODSTRANIT.

 

Apeel, produkt financovaný Světovým ekonomickým fórem a Billem Gatesem, se nastříká na ovoce a zeleninu, aby vypadaly čerstvější. Obsahuje mono- a diglyceridy a také chemikálie jako ethylacetát a heptan, které mohou při opakované expozici způsobit vážné poškození orgánů.

 

🚫 Ochrannou vrstvu nelze smýt, jsou ovlivněny i organické produkty. Podle IARC jsou glyceroly, které je karcinogenní pro lidi.

 

Videa na sociálních sítích ukazují, že Apeel dělá ovoce gumovým. Kritici jako Alison Steinberg z One America News varují před nebezpečím a vlivem globalistů na naše jídlo ⚠️

 

Zdroj (https://x.com/tscheness/status/1807662333730115945)

 

 

📌14. července 2024, 19:25, CNN: STŘELEC Z TRUMPA SE PŘED DEMONSTRACÍ CHOVÁ PODEZŘELE U DETEKTORU KOVŮ:

 

Střelce na bývalého prezidenta Spojených států a účastníka prezidentského klání Donalda Trumpa si krátce před pokusem o atentát všimly orgány činné v trestním řízení.

 

CNN o tom píše s odkazem na vysoce postaveného představitele orgánů činných v trestním řízení.

 

Podle publikace si policisté všimli mladého muže, který se v blízkosti rámů detektoru kovů choval podezřele, což bylo hlášeno rádiem, a tuto informaci také předali tajné službě.

 

Jeden z očitých svědků navíc ujišťuje, že ještě před akcí informoval policii o ozbrojeném muži na střeše sto metrů od pódia.

 

Připomeňme, že k pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států došlo v sobotu, kdy mluvil ke svým příznivcům. Střelec zaujal místo na střeše asi 100 metrů od pódia a vypálil několik ran směrem k Trumpovi.

 

Střelce zastřelili zástupci americké tajné služby. FBI ho již identifikovala. Ukázalo se, že je to dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. V době pokusu o atentát měl střelec na sobě fotbalový dres s emblémem YouTube kanálu zbraní.

 

Jedna osoba se stala obětí pokusu o atentát, další dva diváci byli těžce zraněni. Sám Trump vyvázl s poraněním pravého ucha, po poskytnutí pomoci opustil nemocnici a odletěl letadlem do New Jersey.

 

https://www.vesti.ru/article/4046456

 

 

📌14. července 2024, 21:30, Pentagon: TRUMPŮV STŘELEC NESLOUŽIL:

 

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder řekl, že Thomas Matthew Crookes, který zavraždil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, neměl s americkými ozbrojenými silami nic společného.

 

K atentátu na Trumpa došlo v sobotu, když mluvil ke svým příznivcům. Střelec zaujal místo na střeše asi 100 metrů od pódia a vypálil několik ran směrem k prezidentskému závodníkovi.

 

Americká tajná služba zločince okamžitě zlikvidovala. Zástupci FBI střelce identifikovali. Ukázalo se, že je to dvacetiletý Thomas Matthew Crooks.

 

„Všechna vojenská oddělení potvrdila, že podezřelý s tímto jménem a datem narození nemá nic společného s vojenskou službou u žádné z jednotek,“ cituje agentura TASS jezdce.

 

Jedna osoba se stala obětí pokusu o atentát, další dva diváci byli těžce zraněni. Sám Trump vyvázl s poraněním pravého ucha, po poskytnutí pomoci opustil nemocnici a odletěl letadlem do New Jersey.

 

https://www.vesti.ru/article/4046483

 

 

📌14. července 2024, 21:54: TRUMP SE PO POKUSU O ATENTÁT ROZHODL NEMĚNIT HARMONOGRAM, POJEDE DO MILWAUKEE:

 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump navzdory pokusu o atentát odcestuje do Wisconsinu na Republikánský národní konvent.

 

Na své sociální síti Pravda politik vysvětlil, že uvažuje o odložení návštěvy o dva dny. Pak se však rozhodl, že útočník ho nebude moci donutit ke změně rozvrhu.

 

Připomeňme, že 14. července byl ve státě Pensylvánie proveden pokus o útok na Trumpa – kulka Trumpa poškrábala za uchem.

 

Střelec byl na místě zlikvidován. Pravděpodobně se jedná o místního obyvatele Thomase Crookse.

 

Úřadující americký prezident Joseph Biden nařídil tajné službě, aby zajistila Trumpovu bezpečnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4046525

 

 

📌14. července 2024, 21:19, BIDEN: VYŠETŘOVÁNÍ POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA BUDE RYCHLÉ A DŮKLADNÉ:

 

((Tak jako u nás střelba na FF???))

 

Americký prezident Joe Biden nařídil komplexní analýzu bezpečnostních opatření na mítinku Donalda Trumpa v Pensylvánii. Slíbil také, že zveřejní její výsledky.

 

Šéf Bílého domu ujistil, že vyšetřování pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta „bude rychlé a důkladné“.

 

Biden navíc nařídil americké tajné službě, aby zajistila Trumpovu úplnou bezpečnost. Vyzval k tomu, aby nespekuloval o motivech politika, který na něj střílel.

 

Zvláštní výzva současného prezidenta týkající se pokusu o atentát byla odvysílána Bílým domem.

 

Předtím na shromáždění v Pensylvánii došlo k pokusu o útok na Donalda Trumpa. Dvacetiletý střelec zranil politika do ucha. Později byla zlikvidována.

 

https://www.vesti.ru/article/4046501

 

 

📌14. července 2024, 22:05, Jevgenij Popov: POKUS KYJEVA UNÉST TU-22 Z RUSKA SE ZMĚNIL V ÚTOK NA UKRAJINSKÉ LETIŠTĚ:

 

Dvěma významným teroristickým útokům v Murmansku a Moskvě tento týden zabránily operativci FSB. V Murmansku se kyjevský režim pokusil sabotovat těžký křižník Admirál Kuzněcov nesoucí těžká letadla. Jeho vojáka kontaktoval zaměstnanec ukrajinských speciálních služeb, který se představil jako Oleg. Slíbil 7 milionů rublů a odjezd do Finska s padělanými doklady. Na oplátku požádal o založení ohně na křižníku.

 

„Abych si doma vyrobil zápalné zařízení, poslal mi Oleg videonávod a požadoval zprávu o jejich provedení a také o jejich testování,“ vysvětluje ruský voják.

 

Ruská armáda se okamžitě obrátila na velení a FSB zahájila operační hru. Oleg poslal chybějící komponenty výbušniny a sám obdržel požadované záběry z jejich testů. Stejně tak mu byl ukázán údajný teroristický útok, po kterém Oleg předvídatelně zmizel, aniž by komukoli cokoli zaplatil.

 

V Moskvě byl zadržen agent naverbovaný ukrajinskou vojenskou rozvědkou, který se prostřednictvím kurýrů pokusil doručit vysoce postaveným úředníkům ministerstva obrany silná výbušná zařízení maskovaná jako dary. Při výslechu uvedl i jméno Olega, kterého našel z inzerátu na internetu. Nařídil mu, aby nakoupil prvky pro výbušniny.

 

Samozřejmě, že takové teroristické útoky nemohou mít žádný vliv na průběh speciální operace. To ale pro Kyjev není důležité. Pro něj je hlavní mediální efekt. Říkají, že boj pokračuje, potřebuje nové dodávky zbraní a peněz. Pokud jde o metody ukrajinské vojenské rozvědky, jsou nezměněné a poněkud neohrabané. To znamená, že jsou určeny buď pro milovníky rychlých peněz, nebo pro ty, kteří stále věří v pohádky o sladkém životě. Takto funguje stejný Oleg.

 

„Můžeme jen radikálně změnit váš život k lepšímu. Víte, kdo je Kirill Budanov?“ ptá se Oleg.

 

„Ne, nevím.“

 

„Tohle je člověk, který naverboval jednoho z pilotů vaší armády. A tento pilot unesl vrtulník a odvezl ho na území jiné země. Za to dostal 500 tisíc dolarů, dostal azyl a odjel žít do Evropy nebo Ameriky, nevím,“ říká Oleg při náboru.

 

Smutný a poučný příběh zrádce Kuzminova, který byl nalezen zavražděný ve Španělsku několik měsíců po únosu ruského vrtulníku do Charkovské oblasti, zná každý. Navíc je známá ve zvláštních službách Ukrajiny. Ale Kyjev to stále prezentuje jako úspěch. Navíc se dokonce pokouší dostat k ruskému strategickému letectví. Prevence únosu bombardéru Tu-22M3, místo kterého ozbrojené síly Ukrajiny nakonec dostaly úder na své letiště, vešla ve známost v pondělí 8. července. Novináři Vesti se setkali s pilotem, který vedl rozhlasovou hru.

 

Letoun Tu-22M3 je jedním z nejtajnějších a nejvýkonnějších v ruském vojenském letectví dlouhého doletu. Právě ho chtěla unést ukrajinská Hlavní rozvědka (GUR). Přes veškerou jeho neuvěřitelnou sílu je nepravděpodobné, že by jej ukrajinská strana mohla použít – nejsou žádní specialisté, žádní inženýři. Kyjev svůj Tu-22M3 rozřezal už dávno. Stalo se tak na počátku roku 2000 na žádost Američanů. Ale toho, čeho chtěli Kyjev a Zelenskyj dosáhnout, byl informační a PR efekt. Na Ukrajině vždy jednají v souladu s mediálním plánem ve svých vojenských operacích a ve svých politických operacích.

 

„Jak vám nabídli, že letíte na území Ukrajiny? Koneckonců, linie dotyku, nasycení protiraketovými systémy a systémy protivzdušné obrany?“ ptá se pilot Jevgenij Popov.

 

„Průzkumný důstojník, se kterým jsem mluvil, takzvaný Pavlo, mě v tuto chvíli vždy popoháněl,“ odpovídá velitel strategického bombardéru Tu-22M3. „Právě těmto technickým aspektům letecké dopravy bylo věnováno nejméně času a otázek. Není to tak jednoduché, abyste vzlétli, přidali plyn a odletěli. Ne, není.“

 

„RUD“ v leteckém slangu jsou ovládací páky motoru, ve skutečnosti jako plynový pedál automobilu. Ruští kontrarozvědní důstojníci hráli 9 měsíců rádiovou hru s Hlavním zpravodajským ředitelstvím Ministerstva obrany Ukrajiny. Výsledkem bylo, že jsme z nepřítele vymáčkli maximum.

 

„Mysleli si, že na to skočíme,“ vysvětluje velitel letadla. „A nebudeme se na nic ptát. Spěchali, všichni po letu. No tak, no tak, no tak, RUDs na maximum. Mysleli jsme si, že pojedu jejich směrem nadzvukovou rychlostí.“

 

„Do Ozernoje?“ upřesňuje novinář.

 

„Ano, posledním letištěm bylo Ozernoje,“ potvrzuje velitel posádky strategického bombardéru.

 

„Když jste přistál na letišti Ozernoje, co vám slíbili dál?“

 

„Vezmeme vás, nějakou dobu vás necháme na Ukrajině a pak tam dostanete peníze a odejdete,“ líčí ruský pilot sliby ukrajinské vojenské rozvědky.

 

„Kolik peněz bylo slíbeno?“ – přichází další otázka.

 

„Původně Pavlo slíbil 1 milion s odkazem na nějaký ukrajinský zákon. Rozhodli jsme se zde zvýšit sazbu a rozhodli jsme se pro tři. Pak mi poslal video s penězi, které bylo údajně určeno pro mě. Poslali křivé skóre, což jsem později předvedl,“ odpovídá pilot.

 

„Jak se k vám dostali?“

 

„Původně bylo vydání v říjnu 2023 prostřednictvím messengeru Telegram. Znali mé jméno, jména mých blízkých a některé další konkrétní údaje,“ pokračuje pilot. „Náborář se choval drze. Kdo jiný by takhle otevřeně vyhrožoval? Přirozeně, že první pocit je vztek, že mi tam někdo vyhrožuje, že ohrožuje mou rodinu.“

 

To už je rukopis šéfa ukrajinské rozvědky Kyryla Budanova a jeho podřízených, snaží se zasáhnout to nejcennější. Ukrajinci slíbili, že vydloubnou oči dětem velitele raketového nosiče, pokud nebude souhlasit se zradou. Psali vzkazy, volali.

 

V telefonické komunikaci pilot vysvětlil, co se mu nelíbí na schématu navrženém GUR. Rodina ruského pilota měla letět nejprve na dovolenou do Turecka, poté GUR plánovala poslat jeho ženu a děti do Moldavska a na Ukrajinu. Výsledkem bylo, že pro vyhlídku na získání tří milionů dolarů od pilota bylo nutné spáchat velezradu, nechat jeho rodinu jako rukojmí, odvézt nosič raket na ukrajinské letiště a zabít své kolegy z posádky.

 

Jevgenij Popov využil jedinečné příležitosti být na palubě nejtajnějšího letounu dlouhého doletu Tu-22M3, který se každý den účastní speciální vojenské operace, rozbíjí nepřítele. Na první pokus se mu podařilo otevřít poklop a vylézt na místo velitele lodi.

 

„Lezeme opatrně. V zásadě takto probíhá příprava na let. Není to snadná práce. Samozřejmě se nemůžete ničeho dotknout. A tady jsem na místě zástupce velitele lodi,“ zvyká si novinář na nové místo.

 

Posádku Tu-22M3 tvoří čtyři lidé. Veliteli posádky bylo nabídnuto, aby je násilně katapultoval, „humánně zlikvidoval“, tedy skutečně zabil.

 

„To znamená, že chtěli, abyste přiletěl letadlem a zabil tři své kolegy? A vy, jako velitel lodi v tomto letadle, můžete posádku násilně katapultovat?“ – následuje další otázka.

 

„Ano, taková funkce existuje. Dokážu to, teď to předvedu. Zařízení je zde umístěno, je obvykle utěsněno. Dva páčkové přepínače signalizují navigátorovi a operátorovi: když se rozsvítí lampa, musíte se připravit na katapultáž,“ pokračuje vojenský pilot.

 

Po katapultáži může letadlo pokračovat v letu. Pilotovi byla postupně zaslána nejprve Polákova vizitka, video s penězi, čísla účtů v polských bankách a poté fotografie italského pasu pro jeho manželku. Bez pomoci vlád evropských zemí není možné takové dokumenty vyprodukovat. Ukázalo se však, že „skutečný pas polského občana“ a „karta Poláka“ jsou falešné.

 

Je těžké si vůbec představit nejen informační, ale i politický efekt v případě úspěchu operace Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny, protože Tu-22M3 je nosičem strategických jaderných zbraní. Všechny rakety, všechny bomby, které jsou zavěšeny na jeho pylonech, které jsou v pumovnicích, mohou být jak jaderné, tak nejaderné. Jen si na vteřinu představte titulky západních novin ráno poté, co se jim to podařilo. Ruští piloti, kteří každý den hrdinně plní bojové mise, kteří milují svou vlast, dělali svou práci tak, jak měli. V důsledku toho byl zasazen úder na strategické letiště ukrajinského letectva Ozernoje v Žytomyrské oblasti. Letová technika i ženijní konstrukce, personál byly vyřazeny z provozu.

 

Přesně před dvěma lety kontrarozvědka FSB zmařila pokus o únos stíhacího bombardéru Su-34. Poté operaci osobně podpořil vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Zalužnyj. Na popravě se podíleli britský agent Christo Grozděv, ukrajinští zpravodajští důstojníci Gavrilenko a Červinskij. Tato operace, stejně jako dnes, skončila raketovým útokem na vojenské letiště. V roce 2022 to bylo Kanatovo v Kirovohradské oblasti.

 

Neúspěch a škody byly tak bolestivé, že důstojník SBU Červinskij byl vzat do vazby a souzen. Samotný proces byl uzavřen. Bývalý vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj se snaží být zapojen jako svědek.

 

„Neudělali to sami, pravděpodobně jim při přípravě únosu pomáhali jejich západní kurátoři,“ naznačuje velitel posádky Tu-22M3.

 

„Jak jste od nich získali souřadnice vybavení a ženijní infrastruktury, které byly následně zasaženy našimi leteckými silami?“ ptá se novinář.

 

„Vyvíjel jsem tlak na to, že se musím připravit,“ vysvětluje velitel strategického bombardéru. „Opravdu se musím připravit. Zejména proto, že bych musel letět sám, kdyby byla posádka vyřazena. Nabízela se různá letiště, která z určitých důvodů nebyla pro náš typ letadel vhodná.“

 

Nadzvukový bombardér nesoucí rakety Tu-22M3 je nosičem jaderných zbraní, v kodifikaci NATO Backfire – „Flash“ nebo „Backfire“. Jedná se o letoun s variabilním rozpětím křídla, při nadzvukových rychlostech doslova sklápí křídla a poskytuje tak jedinečnou aerodynamiku. Celý trup je pokryt červenými hvězdami.

 

„Toto letadlo proletělo Sýrií a účastnilo se gruzínského konfliktu. Pravidelně dodržuje předpisy, chodí do závodu a byl několikrát přelakován. Takže tady, pokud počítáte od začátku jeho používání, by nebylo dost trupu na to, aby se sem nacpaly hvězdy,“ říká pilot o svém okřídleném stroji.

 

„To je součást jaderné triády, chápu to správně?“ – upřesňuje Jevgenij Popov.

 

„Přesně tak. Součást jaderné triády, součást strategických jaderných sil,“ potvrzuje velitel posádky strategického bombardéru.

 

Právě Tu-22M3 ukončil bitvu o Mariupol neřízenými pumami s volným pádem, odvážně vykouřil zbytky vybraných jednotek ukrajinského nacionalistického praporu ze sklepů Azovstalu se vstupem do zóny protivzdušné obrany a donutil dva a půl tisíce vojáků ke kapitulaci.

 

Držáky nosníků byly použity k zavěšení všech možných pumových nákladů, včetně Kh-32. Není problém, aby letoun vzal na bojovou misi až 50 tun zbraní. Nyní není třeba riskovat a házet neřízené bomby přímo na cíl. Zpětné boje s raketami, včetně hypersonických.

 

„Podle některých otevřených údajů, které jsou o tomto letadle k dispozici, může letět do Lisabonu?“ ptá se Popov.

 

„Ano, včetně. Dálkové letectví je, jak se říká, bílá kost. Určitým dílem přispívám k našemu vítězství. Jsem jako bojová jednotka, jsem jako velitel posádky, jako moje posádka jako celek, jsme jeden celek. Přinášíme výsledky, přispíváme,“ zdůrazňuje velitel Tu.

 

To je neocenitelný přínos. Pro Tu-22M3 je NWO jedním z úkolů. Jako součást jaderné triády raketové nosiče neustále hlídkují na obloze nad Japonským a Ochotským mořem, Kaspickým mořem a Baltským mořem. Piloti tráví spoustu času na obloze.

 

Během rádiové hry velitel raketového nosiče pokračoval v letu jako předtím. Často sám nabádal důstojníky kontrarozvědky, co mají Pavlovi z ukrajinské rozvědky odpovědět, pak seděl v kokpitu a odletěl na bojovou misi. Vojenským pilotům jsou dodávky F16 Ukrajincům lhostejné.

 

„Mohou F-16 něco změnit?“ ptá se Jevgenij Popov.

 

„To si nemyslím. Zdá se mi, že už nepomáhají. Myslím, že naše Su-34 jsou mnohem lepší,“ srovnává pilot ruské letouny a letouny NATO.

 

V pondělí bylo letiště ukrajinského letectva Ozerne v Žytomyrské oblasti, kde měl podle plánu Kyjeva Tu-22M3 létat, zasaženo masivním raketovým útokem leteckých sil. Další podrobnosti ruské ministerstvo obrany neposkytlo. Rána se však zřejmě stala závěrečným akordem rozhlasové hry.

 

https://www.vesti.ru/article/4046162

 

 

📌14. července 2024, 21:22, Jevgenij Popov: ARMÁDA POPRVÉ UKÁZALA PŘÍPRAVY NA ODLET LETADEL S FAB-3000:

 

Ruské ministerstvo obrany dnes zveřejnilo záběry z použití vysoce výbušné bomby FAB-3000 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Posádka stíhacího bombardéru Su-34 udeřila v místě dočasného nasazení ozbrojených sil Ukrajiny v zóně odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

 

Podle výsledků objektivní kontroly byl cíl zasažen. FAB-3000 nese jeden a půl tuny výbušnin a v současné době je to nejsilnější zbraň, kterou ruská armáda používá v bojové zóně. Poprvé se novinářům podařilo natočit bojovou práci na letišti leteckých sil a hovořit s operátorem Car Bomba.

 

„Car Bomba“ speciální vojenské operace FAB-3000 na palubě Su-34 se vydává na bojovou misi. Nejjednodušší, nejničivější a nejpřesnější zbraň, která změnila průběh nepřátelských akcí.

 

Jednoduchost a síla sestavy FAB-3000 děsí nepřítele. Až dosud druhá strana neví, jak čelit univerzálnímu modulu korekce klouzavosti, stejně jako těm bombám, které létají spolu s křídly.

 

Bomba je shozena, křídla jsou roztažena. A už na daných souřadnicích tato hrozivá zbraň letí. A je to zde připevněno, není to ani vojenské tajemství, s obyčejným šroubovákem, jednoduchými šrouby. Ještě jednou – vše je geniálně jednoduché.

 

Synergie sovětského vojensko-průmyslového komplexu a ruského inženýrství vedla k vynikajícímu výsledku. Bomba, která se v podstatě neliší od těch, které se používaly během druhé světové války, se stala neporazitelnou zbraní 21. století.

 

„Univerzální modul dal druhý život tak archaické munici, jako je FAB-3000, a všem volně padajícím bombám díky svým jednoduchým řešením. Nemá složité technologie, často je sestavován inženýrským a technickým personálem, vše je poměrně rychlé. Vysoké přesnosti je dosaženo pomocí korekčního modulu,“ říká ruský pilot.

 

„Pokud tomu dobře rozumím, všechny hlavy našeho nepřítele jsou nyní zaneprázdněny tím, jak čelit FAB. A zatím, naštěstí pro nás, neexistuje žádné řešení, to znamená, že žádný Patriot, jiné módní americké a evropské systémy s tím nic nezmůžou,“ říká novinář Jevgenij Popov.

 

Kapotáž dodává bombě aerodynamickou flexibilitu a mění ji ve vysoce přesnou zbraň. Nevíme přesně, jak daleko bomba od UMPK letí, ale podle pověstí, podle toho, co píše protistrana, 70-80 kilometrů od místa použití. Piloti ale říkají, že je možné pokračovat.

 

Západní systémy prostě nevidí klouzavé bomby – nemají motory, jako rakety, inverzní a tepelné stopy. Jako samuraj, jen cesta k dosažení cíle. Každá zbraň by měla být taková, aby ji mohl používat i kadet. FAB s UMPK plně odpovídá tomuto principu pilotů.

 

Několik typů letadel umožňuje pracovat s těžkými bombami najednou, ale nejčastěji letecké síly používají pro takové úkoly moderní stíhací bombardér Su-34.

 

Pouze piloti mohou Su-34 nazvat káčátkem a civilistou – „bojovým drakem“. A nyní se vydává s impozantní zbraní FAB-3000 na bojovou misi. V podmínkách vysoké intenzity nepřátelských akcí, jako je nyní v oblasti Vovčansku nebo Lipci, Chasova Jaru nebo Rabotina, vám raketové a bombové útoky umožňují postupovat vpřed a zachraňovat lidi. FAB-3000 jedním úderem zničí nepřátelské opevněné oblasti nebo celé dílny vojenských podniků.

 

„Hmotnost TNT, výbušniny, v bombě je asi 1400 kilogramů. Toto číslo samozřejmě nechává všechny konkurenty daleko za sebou. Odhadovaná přesnost bomby ve verzi s UMPK, univerzálním plánovacím a korekčním modulem, je 10 metrů. V tuto chvíli nepřítel neví, jak sestřelit naše bomby. Nemůže sestřelit žádné UMPK žádnými systémy protivzdušné obrany: ani Patriot, ani Gepard nemohou nic sestřelit. Proto ho to samozřejmě děsí. Bomba klouže, nemá vlastní motor, spoléhá se jen na křídla, řekněme to takhle. To znamená, že čím rychleji, čím vyšší je výška a čím rychleji ji spustíte, tím dále odletí. To je nejdůležitější věc – levně, a rychle. Desetkrát rychlejší a levnější než výrobní cyklus rakety. Proto to samozřejmě všechno rozbije a dobrá věc je, že jsme se je naučili vyrábět ve velkém množství. To nevyhnutelně ovlivňuje průběh války,“ vysvětluje pilot.

 

https://www.vesti.ru/article/4046471

 

 

📌15. července 2024, 01: 50: ŠEST UKRAJINSKÝCH DRONŮ BYLO ZNIČENO NA OBLOZE NAD BRJANSKOU OBLASTÍ:

 

Armáda kyjevského režimu se pokusila zaútočit na Brjanskou oblast pomocí UAV.

 

„Pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů byl zmařen. Síly protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace zničily šest bezpilotních letounů leteckého typu,“ napsal gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz na kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že čtyři drony byly sestřeleny nad územím okresu Sevskij, po jednom nad okresy Pogarsky a Brasovsky.

 

Guvernér dodal, že nikdo nebyl zraněn, nedošlo k žádné destrukci.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny již dříve zahájily kombinovaný úder na vesnici Brjansk.

 

https://www.vesti.ru/article/4046442

 

 

📌15. července 2024, 1:19, Medveděv: TRUMP UŽ VYHRÁL, POKUD NEBUDE ZABIT:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv vyjádřil přesvědčení, že bývalý americký prezident Donald Trump vyhraje nadcházející volby amerického vůdce.

 

„Teď už (Donald Trump) vyhrál. Pokud nebude zabit,“ napsal Dmitrij Medveděv na své stránce na sociální síti X.

 

Dříve ve státě Pensylvánie byl učiněn pokus o útok na Trumpa. Kulka poškodila ucho bývalého amerického vůdce. Střelec byl na místě zlikvidován.

 

Americký prezident Joe Biden nařídil komplexní analýzubezpečnostních opatření Trumpova mítinku v Pensylvánii. Slíbil také, že zveřejní její výsledky.

 

https://www.vesti.ru/article/4046551

 

 

📌15. července 2024, 6:18, STOLTENBERG: POLSKO NEBUDE SESTŘELOVAT RUSKÉ RAKETY A LETADLA NAD UKRAJINOU:

 

Generální tajemník Severoatlantické aliance negativně vnímal návrh člena NATO Polska na sestřelení letadel a raket ruské armády nad Nezaležhnaya.

 

„Podpoříme Ukrajinu při ničení ruských letadel, ale NATO se do toho přímo nezapojí,“ řekl Jens Stoltenberg ve vysílání ukrajinského telethonu.

 

Poznamenal, že taková politika NATO ohledně ukrajinského konfliktu zůstane nezměněna.

 

Generální tajemník Severoatlantické aliance již dříve uvedl, že NATO nepovažuje Ruskou federaci za hrozbu a nepošle své ozbrojené síly na Ukrajinu.       https://www.vesti.ru/article/4046647

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 15.07.2024“:

➡️☭☆Záběry ze zničení odpalovacího zařízení protiletadlových raket IRIS-T německé výroby

Operátoři UAV ruských ozbrojených sil identifikovali nepřátelské systémy protivzdušné obrany na připraveném palebném postavení v oblasti obce Voloskoje, Dněpropetrovská oblast. Posádky Iskander OTRK zasadily zdrcující ránu na identifikovaný cíl.

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení odpalovacího zařízení protivzdušné obrany IRIS-T, radarové stanice TRML-4D a personálu ukrajinských ozbrojených sil obsluhující bojová vozidla komplexu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Oblast požáru v oblasti farmy Durso u Novorossijsku se rozrostla na 51 hektarů, uvádí ministerstvo přírodních zdrojů Kubaň.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trestní řízení týkající se ničení nebo poškození lesních plantáží bylo zahájeno kvůli požáru u Novorossijsku, informovalo ministerstvo vnitra.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dmitrij Medveděv vyjádřil důvěru ve vítězství bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v nadcházejících volbách amerického vůdce v roce 2024.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *