, ,

14.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Atentát na Donalda Trumpa, pokračování zpráv…

14.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: Atentát na Donalda Trumpa…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣14. července 2024, 20:50: POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA: ZASTŘELEN ÚTOČNÍK I JEDEN ÚČASTNÍK MÍTINKU, DVA KRITICKY ZRANĚNÍ (videa) – 1. aktualizace…

 

Jistě jste již zaznamenali, že včera došlo k pokusu o atentát na Donalda Trumpa při jeho předvolebním mítinku v Pensylvánii. Níže se dozvíte vše, co je aktuálně o incidentu známo.

 

Tajná služba vydala k útoku následující prohlášení:

 

„Během předvolebního shromáždění bývalého prezidenta Trumpa v Butleru v Pensylvánii večer 13. července přibližně v 18:15 vypálil podezřelý střelec několik ran směrem k pódiu z vyvýšené pozice mimo místo konání shromáždění.

 

Pracovníci americké tajné služby zneškodnili střelce, který je nyní mrtvý. Americká tajná služba rychle zareagovala ochrannými opatřeními a bývalý prezident byl v bezpečí a byl vyšetřen,“ pokračuje prohlášení.

 

Tajná služba potvrdila: „Jeden divák byl zabit, dva diváci byli kriticky zraněni.“

 

Žádná z obětí ani střelec nebyli do sobotního večera v době zveřejnění informací veřejně identifikováni.

 

Doktor mluvil s reportérem CBS News Jakem Rosenem, který řekl, že si nejprve myslel, že je to ohňostroj – pak slyšel, jak někdo říká: „Byl postřelen, byl postřelen!“

 

„Tak jsem se tam vydal. Řekl jsem, že jsem lékař na pohotovosti. Dovolte mi, abych vám pomohl,“ vysvětlil lékař.

 

Chlapec, který se účastnil mítinku, uvízl mezi lavicemi poté, co byl střelen do hlavy.

 

Lékař řekl, že viděl hodně roztroušené mozkové hmoty, ale že začal stlačovat hrudník a pokoušel se provést resuscitaci.

 

Další svědek řekl CNN, že bylo jasné, že byl mrtvý hned, jak byl střelen, a že byl obklopen svou rodinou, když se to stalo.

 

Na snímku, který se jistě zapíše do análů americké politické historie (viz titulní obrázek), je vidět kulka, která prosvištěla kolem hlavy bývalého prezidenta Donalda Trumpa během pokusu o atentát na předvolebním shromáždění v Butleru v Pensylvánii.

 

 

Pozoruhodnou fotografii pořídil Doug Mills, renomovaný fotograf New York Times. Na snímku je vidět kulka ve vzduchu, těsně nad Trumpovým ramenem a napravo od jeho hlavy, chvíli poté, co zasáhla Trumpovo ucho.

 

Po pokusu o atentát vydal Trump následující prohlášení:

 

„Chci poděkovat Tajné službě Spojených států a všem orgánům činným v trestním řízení za jejich rychlou reakci na střelbu, která se právě odehrála v Butleru v Pensylvánii.

 

A co je nejdůležitější, chci vyjádřit soustrast rodině člověka, který byl zabit na shromáždění, a také rodině další osoby, která byla těžce zraněna.

 

Je neuvěřitelné, že k takovému činu může dojít i u nás.

 

O střelci, který je nyní mrtvý, není v tuto chvíli nic známo.

 

Byl jsem postřelen kulkou, která mi prorazila horní část pravého ucha. Okamžitě jsem věděl, že něco není v pořádku, protože jsem uslyšel svištivý zvuk, výstřely a okamžitě jsem cítil, jak kulka proráží kůži. Hodně jsem krvácel, takže jsem si uvědomil, co se děje.

 

BŮH ŽEHNEJ AMERICE!“

 

Podle svědků však bylo jednání tajné služby velmi podivné.

 

Očitý svědek potvrdil, že několik lidí bylo svědkem toho, jak se střelec plazil po střeše místní budovy, než byl Trump postřelen. Muž měl pušku.

 

Varovali jsme tajnou službu, ale ta nejednala. Až když muž začal střílet, ustřelili mu hlavu.

 

Svedek popsal událost následovně: „Měl pušku. Jasně jsme ho viděli s puškou. Naprosto. Ukazovali jsme na něj. Policie tam dole pobíhala. Říkali jsme si, hele, na střeše je chlápek s puškou. A policie na to, co? Co?

 

 

Víte, jako by nevěděli, co se děje, my jsme si říkali, hele, tady na střeše, vidíme ho odsud. Vidíme ho, jak se plazí! A taky jsem si říkal, proč Trump pořád mluví? Proč ho nestáhli z pódia?

 

Stál jsem tam a ukazoval na něj dvě nebo tři minuty. Tajná služba se na nás dívala ze střechy stodoly. Ukazoval jsem na tu střechu, jen tak jsem tam stál. A vzápětí zaznělo pět výstřelů.“

 

Další důkazy potvrzují, že agenti tajné služby stáli na střeše kousek od útočníka.

 

Objevily se nové fotografie, které údajně ukazují zesnulého střelce na střeše sousedící s prezidentským pódiem. Údajně se nacházel po pravé straně Trumpa, když vypálil 8-10 kulek směrem ke shromáždění.

 

 

Věci však nedávají smysl, protože videozáznam z demonstrace jasně ukazuje něco, co vypadá jako dva agenti tajné služby, kteří stojí na střeše přímo vedle místa, odkud střelec údajně střílel.

 

 

Živé video, vysílané RSBN, ukazuje, jak je Trump představen na shromáždění v 18:04 EST. Na střeše za ním stojí dva agenti na stejné straně, na které byl střelec. Navíc jejich střecha byla ve vyšší výšce než střelcova. Jak to, že si ho nevšimli?

 

Jak je vidět výše, tak střecha, kde byl střelec, je níž než střecha, kde byla tajná služba (červeně střelec).

 

Níže se můžete podívat na video, kde je vidět příslušníky tajné služby, jak střílí na atentátníka:

 

Zde si můžete poslechnout výpověď výše zmíněného svědka, který upozornil na to, že si střelce všimli, když se plazil po střeše, ale policie ani tajné služby na upozornění nereagovaly.

 

Na dalším videu můžete vidět mrtvého atentátníka, na obrázku už jsou u mrtvého střelce policisté a příslušníci tajných služeb:

 

Identita útočníka zatím není známa – nebo alespoň nebyla oficiálně oznámena.

 

Trump bezprostředně po útoku: Případné nové informace zveřejním v aktualizaci tohoto článku nebo v novém článku.

 

První AKTUALIZACE: Střelec byl identifikován.

 

Střelec byl identifikován deníkem NY Post jako 20letý Thomas Matthew Crooks z Bethel Parku v Pensylvánii. Podle zdrojů byl atentátník na střeše výrobního závodu více než 130 metrů od pódia na Butler Farm Show Grounds.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/pokus-o-atentat-na-trumpa-zastrelen-utocnik-i-jeden-ucastnik-mitinku-dva-kriticky-zraneni-videa/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, 1:38: NEW YORK POST: SVĚTOVÍ LÍDŘI ODSUZUJÍ „POLITICKÉ NÁSILÍ“ NA TRUMPOVĚ SHROMÁŽDĚNÍ: „NEMŮŽU NIC BRÁT JAKO SAMOZŘEJMOST“.

 

Světoví lídři se v sobotu sjednotili, aby odsoudili pokus o život exprezidenta Trumpa během shromáždění v Pensylvánii.

 

Argentinský prezident Javier Milei vyjádřil plnou podporu Trumpovi, kterého označil za oběť zbabělého pokusu o atentát. ”

 

Milei také tvrdila, že střelba byla součástí levicové agendy, která měla Trumpovi zabránit v zajištění dalšího prezidentského období.

 

SVĚTOVÍ LÍDŘI SE V SOBOTU SJEDNOTILI, ABY ODSOUDILI POKUS O ŽIVOT EXPREZIDENTA TRUMPA BĚHEM SHROMÁŽDĚNÍ V PENSYLVÁNII.

 

Getty Images

 

„Zoufalství mezinárodní levice není překvapivé, protože dnes vidí, že její škodlivá ideologie vyprší, a je ochotna destabilizovat demokracie a podporovat násilí, aby se dostala k moci,“ napsal v pořadu X.

 

Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“.

 

„Je mi zle ze střelby na bývalého prezidenta Trumpa. Nelze to přeceňovat – politické násilí není nikdy přijatelné. Mé myšlenky jsou s bývalým prezidentem Trumpem, s těmi na akci a se všemi Američany,“ řekl Trudeau, který má s Trumpem skalní vztah, v pořadu X.

 

Sympatie k Trumpovi se hrnuly i z jižní hranice USA, přičemž mexický prezident Andrés Manuel López Obrador označil útok za „iracionální a nelidský“. ”

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu – který kdysi Označil Trumpa za „největšího přítele, jakého kdy Izrael v Bílém domě měl“ – prohlásil, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. ”

 

„Modlíme se za jeho bezpečí a brzké uzdravení,“ řekl Netanjahu v pořadu X.        Argentinský prezident Javier Milei vyjádřil plnou podporu Trumpovi, kterého označil za „oběť zbabělého pokusu o atentát. ”

 

AP Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“. “

 

Kanadský premiér Justin Trudeau, který měl s Trumpem skalní vztah, útok označil za „politické násilí“. ”

 

REUTERS: Trump byl zasažen kulkou do ucha uprostřed pronášení poznámek na zastávce kampaně v Butleru.

 

Viděli ho, jak zvedá ruku k pravému uchu, když vybuchlotéměř deset střel,než ho agenti tajné služby srazili k zemi. Ostatní členové protiteroristické jednotky služby rádoby vraha „neutralizovali“ a zabili je, řekli zasvěcenci listu The Post.

 

Zdroje uvádějí, že Trump se přiblížil na „centimetry svého života. ”

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. “

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že on a jeho žena jsou zjevným útokem „šokováni. ”

 

REUTERS: Američtí političtí lídři z obou stran uličky – včetně těch, kteří si v minulosti s Trumpem lámali hlavu – vyjádřili po střelbě znechucení.

 

Michael Cohen, někdejší spolupracovník Trumpa, který pomohl prokurátorům zajistit vůbec první prezidentské odsouzení, kritizoval extrémní násilí, které zanechalo o ne diváka mrtvého a dalšího vážně zraněného.

 

SLEDUJTE NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY LISTU THE POST O POKUSU O ATENTÁT NA BÝVALÉHO PREZIDENTA DONALDA TRUMPA:

 

Trump říká, že v prvním prohlášení od pokusu o atentát „cítil, jak mi kulka trhá kůži“

Bývalý prezident Trump „jen pár centimetrů od toho, aby mu kulka vraha během  shromáždění vystřelila obličej“; zabit odstřelovač:

 

Střelci, který stál za pokusem o atentát na Trumpa, tajná služba ustřelila hlavu, tvrdí zdroje; účastník shromáždění zabit

 

👉 Svědci se horečně snažili varovat policii před odstřelovačem s puškami na střeše před Trumpovským pokusem o atentát…

 

👉Průběžně aktualizujeme aktuální informace o živém blogu Postu o pokusu o atentát na Trumpa.

 

https://nypost.com/2024/07/14/us-news/world-leaders-across-aisles-and-nations-condemn-trump-shooting/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. července 2024, SNN Prima News: STŘELBA NA TRUMPOVĚ MÍTINKU.

 

Zasáhli ucho exprezidenta, bylo mířeno na jeho hlavu, kromě útočníka je mrtvý i divák…

 

Na sobotním předvolebním mítinku republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa v Pensylvánii bylo slyšet několik výstřelů. Video z události ukazuje, že exprezidenta s rukou sevřenou v pěst z místa odvážel vůz tajné služby Spojených států. Trumpa zranili, na jeho pravém uchu se objevila krev. Nyní je v bezpečí. Dva lidé – střelec a jeden návštěvník akce – zemřeli, řekl agentuře AP okresní prokurátor. Útok se vyšetřuje jako pokus o atentát. Americký prezident Joe Biden uvedl, že se za rivala modlí. Rovněž si s ním telefonoval a vrací se do Washingtonu.

 

Vyjádření policie k atentátu…

 

https://youtu.be/632it8QsZBo?si=plHlCVZTsURcRI59

 

 

📌14. července 2024, 22:23, SMĚR SSD Robert Kaliňák: PRE VŠETKÝCH ODBORNÍKOV, KTORÍ VŽDY PRESNE VEDIA, ČO SA DEJE ZA ZAVRETÝMI DVERAMI SUMMITU NATO.

 

Ide o členství Ukrajiny do NATO!!!

https://www.facebook.com/smersd/videos/1021745896133236

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Onendia, Roman Kirsch: POKUS O ZAVRAŽDĚNÍ DONALDA TRUMPA; CHVÍLE, KDY SE ODSTŘELOVAČI BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBY ZAPOJILI DO PŘESTŘELKY V MÍSTĚ TRUMPOVA VOLEBNÍHO SHROMÁŽDĚNÍ VE MĚSTĚ BUTLER V PENSYLVÁNII

 

https://youtu.be/4Ph9bDlEgrA?si=KrSUZdL9n43zY1f0

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Onendia, Roman Kirsch: STŘELBA NA TRUMPA: ELON MUSK, NETANJAHU, OBAMA, BUSH, NIKKY HAILEYOVÁ, PELOSIOVÁ A DALŠÍ REAGUJÍ

 

https://youtu.be/FA1c-8L6ntw?si=BwegiHySW78S9ZWB

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC ŘÍKÁ, ŽE RUSKO BY MĚLO „VYGUMOVAT“ UKRAJINU; NATO NENÍ PŘIPRAVENO BRÁNIT EVROPU…

 

Putinův spojenec říká, že Rusko by mělo cílit na zmizení Ukrajiny a aliance NATO. Rusko rozbije Ukrajinu dokonce, pokud příjme podmínky Putinova míru. Polsko zkoumá myšlenku sestřelování raket nad Ukrajinou. Aliance NATO není schopná a není připravená bránit Evropské země. ((Lopatkami bez vojáků!))

 

V další vážné hrozbě západu Putinův spojenec Dmitry Medveděv vyzval Rusko, aby pracovalo směrem ke zmizení jak Ukrajiny, tak aliance NATO. Bývalý Ruský prezident odsoudit deklarace NATO, že Ukrajina je na nezvratné cestě k plné Euroatlantické integraci, včetně členství aliance NATO. Musíme udělat všechno proto, aby Ukrajinská nezvratná cesta do NATO skončila buď zmizením celé Ukrajiny, nebo zmizením celé aliance NATO, nebo eště lépe, zmizením obou, řekl Dmitry Medveděv….

 

 

https://youtu.be/f1j1wWj_u5c?si=v6JQRKCoXYhvnRTW

 

📌14. července 2024, 5:04: MUSK ŘEKL, ŽE ZA POSLEDNÍCH OSM MĚSÍCŮ SE HO POKUSILI ZABÍT DVAKRÁT:

 

Americký podnikatel Elon Musk na pozadí střelby na mítinku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa uvedl, že za posledních osm měsíců se ho pokusili zabít dvakrát.

 

„Čekají nás nebezpečné časy. Za posledních osm měsíců se mě pokusili zabít už dva lidé (ojedinělé případy),“ napsal podnikatel na sociální síti X.

 

Podle něj byli tito lidé zatčeni se zbraněmi asi 20 minut jízdy od sídla Tesly v Texasu.

 

Musk již dříve oznámil svou plnou podporu Trumpovi po střelbě na shromáždění v Pensylvánii.

 

https://www.vesti.ru/article/4045856

 

 

📌14. července 2024, 04: 30, NETANJAHU: IZRAEL NEUKONČÍ VÁLKU V GAZE, DOKUD NEZNIČÍ HAMÁS:

 

Vojenská operace izraelské armády v pásmu Gazy neskončí, dokud nebudou zcela poraženy všechny ozbrojené oddíly palestinského hnutí Hamás izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

„Mnozí z vás se ptají, kdy tato válka skončí. Moje odpověď je jasná a jednoznačná – skončí to až tehdy, až dosáhneme všech cílů, které jsme si stanovili, a ne o chvíli dříve,“ citovala ho agentura TASS.

 

Podle něj bude vítězství dosaženo, když Izrael zničí vojenské a velitelské a kontrolní kapacity Hamásu a vrátí domů všechny rukojmí. Pro Izrael je také důležité, aby Gaza už nikdy nepředstavovala hrozbu pro jeho zemi.

 

Netanjahuův projev na tiskové konferenci souvisel s operací izraelské armády v pásmu Gazy, jejímž cílem bylo zničit šéfa vojenského křídla Hamásu Mohammeda al-Deifa. Premiér potvrdil, že to byl cíl útoku na tento sektor, a také uznal, že nebylo potvrzeno odstranění al-Deif.

 

https://www.vesti.ru/article/4045865

 

 

📌14. července 2024, 11:43, FICO: TRUMP BYL ZAVRAŽDĚN, JAKO BY TO BYLY KOPIE:

 

Slovenský premiér Robert Fico, který pokus o atentát přežil, se domnívá, že podobný scénář byl použit i při útoku na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

„Scénář přes kopírák. Trumpovi političtí oponenti se ji snaží umlčet. Když selžou, podněcují společnost, dokud se nějaký chudák nechopí zbraně,“ napsal Fico na sociálních sítích.

 

Jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj Cintula 15. května 2024 Roberta Fica několikrát postřelil. Slovenský premiér byl vážně zraněn, díky rychlému poskytnutí lékařské péče se mu podařilo zachránit život. 9. července se Fico poprvé od pokusu o atentát zúčastnil zasedání kabinetu.

 

K atentátu na Trumpa došlo během předvolebního shromáždění v Pensylvánii 13. července. Dvacetiletému Thomasi Matthewovi Crookesovi se podařilo vystřelit několik ran, načež ho zabili příslušníci ochranky.

 

V důsledku střelby jeden člověk zemřel, další byl zraněn. Sám Trump vyvázl se škrábancem – kulka mu prolétla uchem. Už se nechal slyšet, že se cítí dobře a nehodlá se vzdát.

 

https://www.vesti.ru/article/4046059

 

 

👉 ATENTÁT NA TRUMPA SE STAL VELKÝM TÉMATEM PO CELÉM SVĚTĚ.

 

O incidentu se diskutuje ve vysílání hlavních televizních kanálů, na stránkách předních novin. Někteří s exprezidentem sympatizují a přejí mu brzké uzdravení, jiní jsou sarkastičtí, kteří s obavami sledují, jak po událostech na mítinku roste sledovanost amerického jestřába.

 

PENSYLVÁNSKÝ GAMBIT:

 

Donald Trump málem přišel o život ve městě Butler během projevu ke svým příznivcům. Podle předběžných informací se ukázalo, že střelcem je dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. Byl členem Republikánské strany a bydlel 35 mil daleko.

 

Nadcházející volby měly být prvními, ve kterých mohl Crookes hlasovat. Chlapík přišel na demonstraci v tričku s atributy známého YouTube kanálu věnovaného střelným zbraním.       Podezřelý byl zlikvidován opětovanou palbou příslušníků tajné služby. Vedle těla zločince našli strážci zákona poloautomatickou pušku typu AR-15. V současné době bylo zorganizováno vyšetřování.

 

FBI považovala střelbu v Pensylvánii za pokus o Trumpův život.

 

OBĚTI POKUSU O ATENTÁT:

 

Bývalý americký vůdce z toho obecně vyvázl s hrůzou. Thomas Matthew Crookes zranil Trumpa do ucha. Lékaři poskytli politikovi potřebnou pomoc. Nyní je exprezident v bezpečí.

 

Podle Trumpa se cítí dobře a je vyšetřován ve zdravotnickém zařízení. Politik své příznivce ujistil, že se nehodlá vzdát.

 

Diváci přitom neměli tolik štěstí. V důsledku střelby byl zabit muž, který stál na pódiu za Trumpem. Utrpěl smrtelnou ránu do hlavy. Zraněn byl i příbuzný bývalého lékaře bývalého amerického vůdce.

 

OZVĚNA STŘELBY:

 

Prominentní političtí představitelé již odsoudili střelbu na shromáždění v Pensylvánii. Na podporu Trumpa vystoupili izraelský premiér Benjamin Netanjahu, honduraský prezident Xiomara Castro de Zelaya a maďarský premiér Viktor Orbán.

 

Generální tajemník OSN António Guterres označil incident za politický akt násilí a Olaf Scholz a Emmanuel Macron popřáli prezidentskému kandidátovi brzké uzdravení. Biden v souvislosti s mimořádnou situací přerušil den volna a vrátil se do Bílého domu. Vyzval lidi, aby se sjednotili.

 

https://smotrim.ru/article/4046002

 

 

📌14. července 2024, 10:22, PUTIN: RYBOLOV BY MĚL BÝT PŘÍSTUPNÝ VŠEM:

 

Ruský prezident Vladimir Putin poblahopřál pracovníkům a veteránům rybářského komplexu k jejich profesní dovolené. Poznamenal, že Den rybářů sdružuje mnoho amatérských rybářů a sportovců.

 

„Obliba rybolovu každým rokem roste, slouží k podpoře domácího cestovního ruchu. Je nutné, aby tento volný čas byl dostupný všem a jeho fanoušci zodpovědně a obezřetně zacházeli s přírodními zdroji naší země,“ uvádí se v textu blahopřejného telegramu zveřejněného na kremelském webu.

 

Putin označil rybářský průmysl za jeden z klíčových v ruské ekonomice a také poznamenal, že přispívá k posílení potravinové bezpečnosti a rozvoji řady regionů, vytváření nových pracovních míst.

 

Jak zdůraznil předseda, odvětví rybolovu se dnes úspěšně přizpůsobuje požadavkům domácího trhu a obtížným zahraničním ekonomickým podmínkám. Upozornil na růst konkurenceschopnosti a technologické nezávislosti ruského rybářského průmyslu.

 

Putin poukázal na zvláštní pozornost, která je věnována průmyslové vědě, školení kvalifikovaného personálu a vytváření důstojných pracovních podmínek. „Je potěšitelné, že při řešení problémů, kterým čelí rybářský komplex, se spoléháte na zkušenosti a úžasné tradice svých předchůdců,“ dodal.

 

https://www.vesti.ru/article/4046014

 

 

📌14. července 2024, 12:20: PESKOV HOVOŘIL O ODTAJNĚNÝCH ARCHIVECH ROZHOVORŮ MEZI RUSKEM A NATO:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že se seznámil s historickými dokumenty z 90. let, které odtajnil americký Národní bezpečnostní archiv.

 

„Ano, četl jsem, opravdu jsem četl. A dokonce jsem četl nahrávky rozhovorů, o kterých Putin mluvil už dávno, asi před 6 nebo 7 lety – co nám bylo slíbeno, o čem se diskutovalo a co se nakonec stalo,“ řekl Dmitrij Peskov v rozhovoru s moderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“

 

Pavel Zarubin. Video z rozhovoru bylo zveřejněno na kanálu Telegram novináře „Zarubina“.

 

V odpovědi na otázku, jak Kreml hodnotí výsledky nedávného summitu NATO, Peskov řekl: „Jako hrozbu pro nás.“

 

Americký Národní bezpečnostní archiv, který byl založen novináři a vědci v roce 1985, zveřejnil novou várku odtajněných dokumentů týkajících se vztahů mezi Ruskou federací, Spojenými státy a NATO.

 

Z dokumentů vyplývá zejména, že bývalý americký viceprezident Al Gore slíbil ruskému vůdci Borisi Jelcinovi, že k rozšíření NATO dojde pouze po dohodě s Ruskem. Ve stejné době v roce 1994 Rada národní bezpečnosti Bílého domu vyslovila myšlenky o tajné přípravě Ukrajiny na členství v NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4046118

 

 

📌14. července 2024, 13:20, Business Insider: KVŮLI RUSKÉ PROTIVZDUŠNÉ OBRANĚ MŮŽE NATO ZTRATIT VZDUŠNOU NADVLÁDU:

 

V případě potenciálního konfliktu s NATO může Rusko rozmístit masivní systém protivzdušné obrany, který bude pro země aliance obtížné překonat. V tomto scénáři státy bloku ztratí historickou vzdušnou převahu, které se těšily od konce druhé světové války.

 

Business Insider o tom píše s odkazem na vojenské experty. Západ ztratí dominanci na obloze i s přítomností stíhaček 5. generace, píše se v článku.

 

Podle Giorgia Di Mizo, analytika Mezinárodního institutu pro strategická studia, se střet mezi NATO a Ruskou federací bude velmi lišit od jiných konfliktů v posledních desetiletích, kdy „neexistovaly žádné spory o vzdušný prostor“.

 

Začátkem tohoto týdne Pentagon oznámil, že v roce 2026 začnou Spojené státy v Německu rozmisťovat rakety dlouhého doletu, včetně SM-6, Tomahawk a hypersonických zbraní, které jsou výrazně výkonnější než systémy, které jsou již k dispozici v Evropě.

 

Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova jsou v této situaci terčem útoků evropské státy, které souhlasily s přijetím amerických raket dlouhého doletu na svém území.

 

https://www.vesti.ru/article/4046185

 

 

📌14. července 2024, 9:12, Zacharovová: VE SPOJENÝCH STÁTECH SE ŠÍŘÍ NENÁVIST K POLITICKÝM OPONENTŮM:

 

((To samé Spojené státy rozšířili do všech zemí aliance NATO!!! Kdo ví, jak to vlastně bylo se střelcem z FF Karlové univerzity, když se vše mlží a přísně tají!!!))

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová je přesvědčena, že Spojené státy záměrně podněcují podněcování k nenávisti vůči politickým oponentům.

 

V komentáři k situaci s pokusem o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa poznamenala, že před 2 měsíci na tento trend upozornila a jako důkaz uvedla příklady pokusů o atentát na americké vůdce v různých letech.

 

  1. července na předvolebním shromáždění v Pensylvánii zahájil muž palbu, v důsledku čehož byl Donald Trump zraněn do ucha. Střelce zabili důstojníci americké tajné služby. Podle deníku New York Post střelbu zinscenoval dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. FBI však zatím nepotvrdila jeho totožnost. Incident vyšetřují příslušné úřady jako pokus o atentát na Trumpa.

 

Americký prezident Joe Biden střelbu na shromáždění odsoudil a vyzval Američany, aby se sjednotili.

 

https://www.vesti.ru/article/4045935

 

 

📌14. července 2024, 13:07: SKUPINA „STŘED“ OBDRŽELA IKONU „SVATÝCH NEBESKÝCH PATRONŮ RUSKÉ ARMÁDY„:

 

Vojáci skupiny Centrum v zóně NWO obdrželi ikonu svatých nebeských patronů ruské armády, hlásí ministerstvo obrany.

 

Ikona byla darována arcibiskupem Hypatiem z Anadyru a Čukotky jménem duchovenstva a farníků Čukotského autonomního okruhu.

 

Kněz Roman, zástupce velitele pro práci s věřícími, doručil ikonu do první linie. Vojáci se zúčastnili modlitební bohoslužby v mobilním polním kostele.

 

https://www.vesti.ru/article/4046186

 

 

📌14. července 2024, 9:45, Poslanec Šeremet: TRUMP BYL PŘIPRAVEN NA KENNEDYHO OSUD:

 

Donald Trump byl připraven na osud Johna F. Kennedyho, který byl veřejně zabit během volební kampaně, řekl Michail Šeremet, poslanec Státní dumy Ruské federace z Krymu, člen bezpečnostního výboru.

 

Připomněl, že Trump, stejně jako kdysi Kennedy, je pro mír

 

„To se ale zřejmě někomu moc nelíbí, zejména vojenským korporacím, které stojí za režimem současného amerického prezidenta Bidena,“ řekl agentuře RIA Novosti Pavel Šeremet.

 

Podle náměstka může za pokusem o atentát stát doprovod současného amerického prezidenta Josepha Bidena, „který si potřísnil ruce až po lokty krví obyčejných Američanů“.

 

Donald Trump byl zraněn během předvolebního mítinku v Pensylvánii 13. července. Kulka se mu zabodla do ucha. Střelce zabili příslušníci ochranky.

 

Podle FBI byl pokus o atentát proveden 20letým Thomasem Matthewem Crookesem. Krátce před střelbou natočil video, ve kterém vyjádřil svou nenávist k republikánům a Trumpovi osobně.

 

https://www.vesti.ru/article/4045947

 

 

📌14. července 2024: 11: 20, NBC News: CROOKS MĚL NA SOBĚ TRIČKO S EMBLÉMEM KANÁLU YOUTUBE:

 

Podezřelý ze střelby na mítinku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Thomas Matthew Crookes měl na sobě tričko s atributy YouTube kanálu o střelných zbraních. Informuje o tom NBC News.

 

Podle zprávy fotografie těla možného střelce ukazují, že byl oblečen v oblečení s atributy „jednoho z nejpopulárnějších kanálů YouTube věnovaných střelným zbraním“.

 

V sobotu 13. července došlo na Trumpově mítinku ke střelbě. Později bývalý prezident Spojených států řekl, že byl zraněn do ucha a ztratil hodně krve. Při střelbě zahynul jeden z diváků, další dva byli těžce zraněni.

 

Střelce zabili důstojníci americké tajné služby. Podle FBI byl pokus o Trumpův život spáchán dvacetiletým Thomasem Matthewem Crookesem z Pensylvánie.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4045995

 

 

📌14. července 2024, 11:45, Dmitrij Peskov: RUSKO A ZÁPAD JSOU VE FÁZI HLUBOKÉ KONFRONTACE:

 

Rusko je v současné době ve stavu hluboké konfrontace se Západem, uvedl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Podle něj nyní pracují hlavně vojenští diplomaté. V budoucnu bude zapotřebí filigránská práce diplomatů, aby se „shrabal celý ten Augiášův chlév“.

 

Stále je možné najít společnou řeč, jinak by taková profese diplomata zemřela jako zbytečná, řekl Peskov v odpovědi na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ od Pavla Zarubina. Novinář zveřejnil fragment videa na svém kanálu Telegram „Zarubin“.

 

Zatím neexistují žádné předpoklady pro to, abychom se dostali z této spirály, z tohoto ponoru, ale jednoho dne tento čas přijde. „Nyní je pro nás období vnitřní mobilizace a klidu,“ řekl Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/4046055

 

 

📌14. července 2024, 11:29: POKUS O ATENTÁT NA TRUMPA: CO JE V TUTO HODINU ZNÁMO:

 

Atentát na Trumpa se stal velkým tématem po celém světě. O incidentu se diskutuje ve vysílání hlavních televizních kanálů, na stránkách předních novin. Někteří s exprezidentem sympatizují a přejí mu brzké uzdravení, jiní jsou sarkastičtí, kteří s obavami sledují, jak po událostech na mítinku roste sledovanost amerického jestřába.

Pensylvánský gambit

 

Donald Trump málem přišel o život ve městě Butler během projevu ke svým příznivcům. Podle předběžných informací se ukázalo, že střelcem je dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. Byl členem Republikánské strany a bydlel 35 mil daleko.

 

Nadcházející volby měly být prvními, ve kterých mohl Crookes hlasovat. Chlapík přišel na demonstraci v tričku s atributy známého YouTube kanálu věnovaného střelným zbraním.    Podezřelý byl zlikvidován opětovanou palbou příslušníků tajné služby. Vedle těla zločince našli strážci zákona poloautomatickou pušku typu AR-15. V současné době bylo zorganizováno vyšetřování.

 

FBI považovala střelbu v Pensylvánii za pokus o Trumpův život.

 

OBĚTI POKUSU O ATENTÁT:

 

Bývalý americký vůdce z toho obecně vyvázl s hrůzou. Thomas Matthew Crookes zranil Trumpa do ucha. Lékaři poskytli politikovi potřebnou pomoc. Nyní je exprezident v bezpečí.

 

Podle Trumpa se cítí dobře a je vyšetřován ve zdravotnickém zařízení. Politik své příznivce ujistil, že se nehodlá vzdát.

 

Diváci přitom neměli tolik štěstí. V důsledku střelby byl zabit muž, který stál na pódiu za Trumpem. Utrpěl smrtelnou ránu do hlavy. Zraněn byl i příbuzný bývalého lékaře bývalého amerického vůdce.

 

OZVĚNA STŘELBY:

 

Prominentní političtí představitelé již odsoudili střelbu na shromáždění v Pensylvánii. Na podporu Trumpa vystoupili izraelský premiér Benjamin Netanjahu, honduraský prezident Xiomara Castro de Zelaya a maďarský premiér Viktor Orbán.

 

Generální tajemník OSN António Guterres označil incident za politický akt násilí a Olaf Scholz a Emmanuel Macron popřáli prezidentskému kandidátovi brzké uzdravení. Biden v souvislosti s mimořádnou situací přerušil den volna a vrátil se do Bílého domu. Vyzval lidi, aby se sjednotili.

 

https://www.vesti.ru/article/4046002

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.07.2024“:

➡️☭☆ Posádka Iskander-M OTRK zahájila raketový úder pomocí dvou operačně-taktických raket na parkoviště vlaku 53. mechanizované brigády s municí v obci Budy na Charkovsku.

V důsledku úderu bylo zničeno asi 20 kusů techniky, včetně 3 bojových vozidel pěchoty Marder a až 120 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.

Výsledky požárních škod byly monitorovány UAV Orlan-10.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Bojovou sílu této bomby nelze ignorovat“

Posádka stíhacího bombardéru Su-34 zaútočila na FAB-3000 na místě dočasného nasazení Ozbrojených sil Ukrajiny v zóně odpovědnosti skupiny sil Sever.

Úder provedla letecká puma FAB-3000 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Po úspěšném splnění letové mise se posádka bezpečně vrátila na odletové letiště. Na základě výsledků objektivní kontroly byl cíl zasažen.

Pilot Su-34 zaznamenal zvláštní bojovou sílu FAB-3000:

„Je těžké si představit cíl, který by nemohl být zasažen leteckou bombou takové nominální hmotnosti.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Společné hlídky ruského a čínského námořnictva nejsou namířeny proti třetím stranám a nesouvisí se současnou mezinárodní situací, uvedlo čínské ministerstvo obrany.

Jak ministerstvo poznamenalo, ruské a čínské námořnictvo nedávno provedlo společné hlídky ve vodách západní a severní části Tichého oceánu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆👉FICO, KTERÝ NEDÁVNO PŘEŽIL ATENTÁT, O ÚTOKU NA TRUMPA:

👉SCÉNÁŘ JE JAKO KOPIE. TRUMPOVI POLITIČTÍ OPONENTI SE HO SNAŽÍ ZAVŘÍT, A KDYŽ SE JIM TO NEDAŘÍ, PODNĚCUJÍ VEŘEJNOST JEN DO TÉ DOBY, NEŽ SE NĚJAKÝ CHUDÁK CHOPÍ ZBRANĚ

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pro jednání o Ukrajině zatím nejsou žádné předpoklady, Moskva musí pracovat a dosáhnout svých cílů, řekl Peskov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *