, ,

14.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

14.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌14. června 2024, Reuters, Andrea Shalal: BIDEN A ZELENSKYJ SE PŘIBLÍŽILI NATO S 10LETOU OBRANNOU SMLOUVOU:

 

Americký prezident Joe Biden a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek podepsali desetiletou bilaterální bezpečnostní dohodu, jejímž cílem je posílit obranu Ukrajiny proti ruským okupantům a přiblížit Ukrajinu členství v NATO.

 

Dohoda, podepsaná na okraj summitu G7 v Itálii, má za cíl zavázat budoucí americké administrativy k podpoře Ukrajiny, a to i v případě, že bývalý prezident Donald Trump vyhraje listopadové volby, uvedli úředníci.

 

„Naším cílem je dlouhodobě posílit důvěryhodné obranné a odstrašující schopnosti Ukrajiny,“ řekl Biden na společné tiskové konferenci se Zelenským.

 

Řekl, že vzkaz G7 ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi zní: „Nemůžete na nás čekat. Nemůžeš nás rozdělit.“ Skupina bohatých zemí také souhlasila s půjčkou pro Ukrajinu ve výši 50 miliard dolarů krytou zisky ze zmrazených ruských aktiv.

 

Americko-ukrajinská bezpečnostní dohoda je rámcem pro dlouhodobé úsilí o rozvoj zastaralých ukrajinských ozbrojených sil a slouží jako krok směrem k případnému členství Ukrajiny v NATO, uvádí se v textu.

 

Ukrajinský prezident označil dohodu za historickou a řekl, že je to most k případnému členství jeho země v NATO. „Je to dohoda o bezpečnosti, a tedy o ochraně lidských životů,“ řekl.

 

Zelenskyj dlouho usiloval o členství v NATO, ale spojenci se k tomuto kroku odvrátili. Západní aliance považuje jakýkoli útok na jednoho ze svých 32 členů za útok na všechny podle článku pět.

 

V případě ozbrojeného útoku nebo hrozby takového útoku proti Ukrajině se nejvyšší američtí a ukrajinští představitelé sejdou do 24 hodin, aby konzultovali reakci a určili, jaké další obranné potřeby jsou pro Ukrajinu potřebné, uvádí se v dohodě.

 

Podle dohody Spojené státy znovu potvrzují svou podporu ukrajinské obraně suverenity a územní celistvosti uprostřed obnoveného tlaku Ruska na východní frontě Ukrajiny.

 

Nastiňuje také plány na rozvoj vlastního obranného průmyslu Ukrajiny a rozšíření její armády.

 

Ukrajina potřebuje „významnou“ vojenskou sílu a trvalé investice do své obranné průmyslové základny v souladu se standardy NATO, uvádí se v textu.

 

Umožní oběma zemím sdílet zpravodajské informace, pořádat výcvikové a vojenské vzdělávací programy a kombinovat armádu a cvičení.

 

Vzhledem k tomu, že Trump vede nad Bidenem v mnoha předvolebních průzkumech, zůstává budoucnost dohody nejasná.

 

TRUMP VYJÁDŘIL SKEPSI OHLEDNĚ POKRAČUJÍCÍHO UKRAJINSKÉHO BOJE A V JEDNU CHVÍLI ŘEKL, ŽE KONFLIKT UKONČÍ BĚHEM PRVNÍHO DNE V ÚŘADU. Trump také tlačil na to, aby Evropa převzala větší břemeno podpory Kyjeva.

 

Zelenskyj na otázku, co by se mohlo stát pro jeho zemi, pokud dojde ke změně vedení ve Spojených státech a v dalších spojeneckých zemích, řekl, že lidé stojí za Ukrajinou😂, protože sdílejí hodnoty a soucítí s ukrajinským lidem😂.

 

Řekl, že si nemyslí, že se podpora veřejnosti změní. 😂

 

„Pokud jsou lidé s námi, každý vůdce bude s námi v tomto boji za svobodu, 😂“ řekl.

 

Biden nedávno změnil svou politiku proti tomu, aby Ukrajina používala americké zbraně k útokům uvnitř Ruska, a umožnil Kyjevu odpalovat americké rakety dlouhého doletu proti ruským cílům poblíž obklíčeného ukrajinského města Charkov.

 

Na tiskové konferenci dal Biden jasně najevo, že nedovolí Ukrajině rozšířit používání amerických raket na území Ruska.

 

„Pro Ukrajinu dává velký smysl, aby byla schopna zničit nebo bojovat s tím, co se děje přes tuto hranici. Pokud jde o zbraně dlouhého dostřelu… náš postoj k tomu jsme nezměnili,“ řekl Biden.

 

https://www.reuters.com/world/us-ukraine-ink-10-year-defense-agreement-billed-nato-precursor-2024-06-13/

 

 

📌14. června 2024, Reuters, UKRAJINA PODEPÍŠE BEZPEČNOSTNÍ DOHODY S JAPONSKEM A USA NA SUMMITU G7:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek na summitu G7 v Itálii uvedl, že na summitu G7 v Itálii podepíše bezpečnostní dohodu s Japonskem a také se Spojenými státy.

 

Spojené státy a Japonsko by byly posledními dvěma zeměmi G7, které by podepsaly takové dohody, které se zavazují k dlouhodobé podpoře v době, kdy válka na Ukrajině pokračuje a její konec je v nedohlednu více než 27 měsíců od ruské invaze.

 

Americký představitel již ve středu uvedl, že prezident Joe Biden ve čtvrtek podepíše novou bezpečnostní dohodu s Ukrajinou.

 

„Dokument se Spojenými státy bude bezprecedentní, jak by měl být pro lídry, kteří podporují Ukrajinu,“ řekl Zelenskyj.

 

Ukrajinský vůdce v prohlášení v aplikaci pro zasílání zpráv Telegram uvedl, že se v Itálii setká s vedoucími představiteli Spojených států, Japonska, Itálie, Kanady, Británie, s předsedou Evropské rady a výkonným ředitelem MMF.

 

Uvedl, že mezi priority Kyjeva na schůzce patří rychlejší výcvik pilotů ukrajinských stíhaček, rychlejší dodávky letadel na Ukrajinu a získání větší protivzdušné obrany a zbraní dlouhého doletu.

 

Prioritou je podle něj také zajištění souhlasu s použitím zmrazených ruských aktiv.

 

„Dnes se v Itálii koná summit skupiny G7, setkání našich nejbližších partnerů. A těšíme se na důležitá rozhodnutí,“ uvedl Zelenskyj v příspěvku na X.

 

https://www.reuters.com/world/ukraine-sign-security-agreements-with-japan-us-g7-2024-06-13/

 

 

📌 14. června 2024 8:39: POLSKO TVRDÍ, ŽE ZVÝŠILO LETECKOU DOPRAVU KVŮLI RUSKÉ AKTIVITĚ:

 

Polsko a spojenecké země zvedly letadla k obloze nad jihovýchodem republiky kvůli údajně intenzivním akcím Ruska. Toto prohlášení učinilo operační velení polských ozbrojených sil.

 

Podle něj byla v noci na 14. června pozorována intenzivní aktivita ruského dálkového letectva spojená s údery manévrovacích raket a dronů, údajně na objekty umístěné zejména na území Ukrajiny.

 

Je třeba poznamenat, že byly zahájeny všechny nezbytné postupy k zajištění bezpečnosti polského vzdušného prostoru a situace byla monitorována, uvádí RIA Novosti.

 

O tři hodiny později velení oznámilo, že letectvo bylo vráceno na letiště „v souvislosti se snížením úrovně hrozby raketových útoků ze strany ruského letectva“.

 

https://www.vesti.ru/article/3999007

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14. června 2024, 09:00, Viktor Medvedčuk: MÍROVÝ SUMMIT VE ŠVÝCARSKU JAKO SELHÁNÍ ZÁPADNÍ DIPLOMACIE:

 

👉EVROPA ZAČÍNÁ CHÁPAT, ŽE DIALOG NA MÍROVÉM SUMMITU VE ŠVÝCARSKU NEBYL PLÁNOVÁN OD SAMÉHO POČÁTKU, píše Viktor Medvedčuk, předseda Rady hnutí Jiná Ukrajina, ve svém novém sloupku o Smotrimu.

👉MNOZÍ ZÁPADNÍ POLITICI POUZE PROSAZUJÍ ZÁJMY SPOJENÝCH STÁTŮ A NEDĚLAJÍ NIC PRO POSÍLENÍ MÍRU.

 

👉MÍROVÝ SUMMIT VE ŠVÝCARSKU SE STÁVÁ SUMMITEM HANBY PRO ZÁPADNÍ DIPLOMACII JEŠTĚ PŘEDTÍM, NEŽ VŮBEC ZAČAL.

Nejprve to bylo plánováno jako jakési ultimátum Rusku, ale pak se od toho muselo upustit, a poté Zelenskyj oznámil změnu agendy na otázky, které ve skutečnosti nesouvisely s urovnáním konfliktu. Na pořadu jednání bylo jaderné a potravinové zabezpečení, výměna vězňů ve formátu „všichni za všechny“ a návrat dětí. Kolektivní Západ tedy nemá na tomto summitu co říci k meritu věci, a tak bylo rozhodnuto o něčem mluvit, aby si zachoval tvář.

 

Když mluvíme o jednáních a diplomatickém úsilí, které by zastavilo válku na Ukrajině, měli bychom vycházet z příčin tohoto konfliktu, 👉 jejichž odstranění může vést k uvolnění napětí a míru v Evropě. Problém je ale v tom, že konflikt vznikl právě proto, že kolektivní Západ a Rusko vidí předmět jednání odlišně.

 

Problém není v tom, že Spojené státy, Británie a EU zaujímají stanovisko, ale v tom, že od studené války elity těchto zemí zapomněly, jak vést dialog na rovnoprávném základě nejen s Ruskem, ale i s jakoukoli jinou zemí na světě, což záměrně odvádí pozornost od podstaty vyjednávacího procesu. Mírový summit ve Švýcarsku je dalším pokusem odklonit vyjednávací proces od podstaty problému, což problémy neřeší, ale zhoršuje.

 

👉KOLEKTIVNÍ ZÁPAD NENÍ PŘIPRAVEN NA VYJEDNÁVÁNÍ

 

Kolektivní Západ – a především Spojené státy – stojí na stanovisku, že Rusko údajně bezdůvodně rozpoutalo agresi proti Ukrajině, 👉 za což by mělo být potrestáno „civilizovaným“ světem.

👉 To znamená, že Rusko se musí zcela odevzdat na milost a nemilost „civilizovanému“ Západu a už se bude rozhodovat, co s ním udělá a jak ho potrestá za „agresi„.

 

„Je mi líto Ukrajinců. Ti normální lidé, kteří se nezbláznili z šovinistické propagandy, CHTĚJÍ ŽÍT, 👉 a ne umírat po tisících v zákopech 👉 za cizí zájmy ve vydrancované a korupčně rozdělené zemi.

👉 Takoví Ukrajinci si rozhodně zaslouží pomoc.

👉 Ale dnešní ukrajinský režim, který slouží zahraničním zájmům a žene své muže na smrt, si pomoc nezaslouží,“ řekl poslanec Ivan David, který byl znovu zvolen do Evropského parlamentu.

 

👉SUMMIT TEDY NEBUDE O ZÁJMECH BEZPEČNOSTI V EVROPĚ A DOKONCE ANI O ZÁJMECH UKRAJINY, ALE O ZÁJMECH HEGEMONIE SPOJENÝCH STÁTŮ A KOLEKTIVNÍHO ZÁPADU. 👉 A proč by měli zástupci jiných zemí podporovat tyto zájmy, když mají své vlastní? Dialog nebyl naplánován okamžitě. A to začíná být v Evropě chápáno.

 

Projev Volodymyra Zelenského v německém parlamentu bojkotovala 11. června 2024 druhá politická síla po nedělních volbách do Evropského parlamentu, strana Alternativa pro Německo (AfD).

👉V souvislosti s touto demarší vydala AfD zvláštní prohlášení s následujícím obsahem: „Parlamentní skupina AfD odmítla vyslechnout Zelenského projev v Bundestagu. Volodymyr Zelenskyj, jehož funkční období ukrajinského prezidenta skončilo 21. května, dnes vystupuje v Bundestagu.

👉 Žádá o zbraně a peníze na obnovu. Naši pozici v tomto ohledu reprezentují naši lídři Alice Weidel a Tino Chrupalla.

👉 ODMÍTÁME POSLOUCHAT MLUVČÍHO V MASKÁČI.

👉 Zelenského funkční období vypršelo.

 

👉NYNÍ JE VE SVÉ FUNKCI POUZE JAKO VÁLČÍCÍ A ŽÁDAJÍCÍ O POMOC PREZIDENT.

👉ALE UKRAJINA NYNÍ 👉 NEPOTŘEBUJE VÁLEČNÉHO PREZIDENTA, 👉 POTŘEBUJE PREZIDENTA MÍRU, KTERÝ JE PŘIPRAVEN VYJEDNÁVAT, ABY ZTRÁTY NA ŽIVOTECH SKONČILY A ZEMĚ MĚLA BUDOUCNOST.

 

Včera se předsednictvo parlamentní skupiny rozhodlo zdržet se komunikace se Zelenským. Dnes následovala schůze parlamentní skupiny, která toto rozhodnutí podpořila.

Federální vláda by mu neměla poskytnout platformu, kde by mohl žádat o finanční prostředky na obnovu země.

👉Občané platí za vojenskou pomoc, pomoc EU a sociální dávky pro ukrajinské uprchlíky více než dost.

👉 Peníze z německých daní budou nyní vynaloženy na BlackRock a další investory zapojené do přestavby. ODMÍTÁME TO.

👉Naši lidé jsou pro nás na prvním místě. DOST ZNAMENÁ DOST.

Federální vláda musí použít diplomacii k podpoře míru na Ukrajině. Teprve po míru budeme moci hovořit o obnově.

👉„Nyní je čas na mír a diplomacii.“

 

Spolu s AfD bojkotovali Zelenského projev také poslanci nově vzniklé strany Blok Sarah Wagenknechtové.

 

👉 V Evropě začínají chápat, že mnoho západních politiků nedělá nic pro posílení míru, 👉 ale prostě neurvale prosazují zájmy Spojených států, I KDYŽ JSOU TO VŮDCI JINÝCH ZEMÍ. 👉 Taková servilnost však samotným Spojeným státům nic nepřinese, ztratí vůdcovství a neposílí ho.

 

👉„To, co se děje ve Státech… V průběhu vnitřního politického boje se spálí zevnitř, svým státem, svým politickým systémem.

Musím říct, že ať už je to příjemné nebo ne, ale také pálí své pomyslné vedení na poli demokracie přímo u kořene

Jakkoli se to může zdát divné, na poli mezinárodní politiky, domácí politiky a hospodářské politiky si myslím, že dnešní administrativa dělá jednu chybu za druhou, jednu za druhou,“ řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání se zahraničními novináři.

 

👉To znamená, že vůdce kolektivního Západu, Spojené státy, nemůže vyřešit nejen situaci s ukrajinským konfliktem, ale dokonce i situaci s jejími vnitřními konflikty, které rostou jako sněhová koule.

 

👉Podobná situace se stala Macronovi, De Croovi a dalším evropským politikům, kteří za svou přehnanou agresivitu zaplatili politickou porážkou. A růst vnitřních problémů na kolektivním Západě nám neumožňuje spočítat situaci.

 

👉„Před několika lety (kolektivní Západ, země NATO) trvaly na tom, že Rusko nepůjde do otevřeného vojenského konfliktu s banderovským režimem, aby se nedostalo do sporu se Západem. ŠPATNĚ VYPOČÍTANÝ. Probíhá válka,“ napsal místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv.

 

👉Rovnoprávný dialog mezi Ruskem a Západem měl proběhnout už dávno. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že Rusko je připraveno k jednáním o Ukrajině, ale tento proces by měl vést k „dosažení cílů speciální operace“. HLAVNÍMI CÍLI JSOU DEMILITARIZACE A DENACIFIKACE. 👉A to by mělo být předmětem vyjednávacího procesu.

 

👉 Rusko nechce mít vedle sebe Ukrajinu, kterou kolektivní Západ se svou „pomocí“ proměnil ve směsici kasáren a koncentračních táborů, napumpovaných zbraněmi, vojenskou hysterií a nacistickou ideologií.

👉 Zelenskyj se na popud kolektivního Západu neustále snaží převzít roli četníka pro Rusko a Bělorusko a požaduje uznání jeho vítězství nad těmito zeměmi s odůvodněním, že jde o rozhodnutí Spojených států.

👉A NAIVNĚ POŽADUJE, 👉 ABY SE CELÝ SVĚT PODŘÍDIL TAKOVÝM ROZHODNUTÍM WASHINGTONU.

 

👉WASHINGTON ALE NA ROZDÍL OD ZELENSKÉHO CHÁPE, ŽE SPOJENÉ STÁTY UŽ DÁVNO NEJSOU VŠEMOCNÉ!!!!!

 

👉A ZDE VYVSTÁVÁ OTÁZKA: CO DĚLAT SE ZELENSKÉHO REŽIMEM?

Rusko takovou otázku nemá, je jasné, že po takovém režimu by neměla být ani stopa. To je klíčový úkol demilitarizace a denacifikace.

 

Zelenského fiasko:

 

Ale ve Švýcarsku je tento šílenec opět postaven na pódium a znovu řekne, že by se nemělo brát ohled na zájmy Ruska.

👉ZELENSKYJ JE SVĚTU UKÁZÁN JAKO PŘÍKLAD TOHO, JAK PLIVAT NA ZÁJMY SVÉ ZEMĚ A PLNĚ SLOUŽIT SPOJENÝM STÁTŮM!

 

👉JAK ALE VIDÍME Z VÝSLEDKŮ VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU A CHOVÁNÍ ZEMÍ GLOBÁLNÍHO JIHOVÝCHODU, MÓDA TAKOVÝCH POLITIKŮ S NÍZKOU SPOLEČENSKOU ODPOVĚDNOSTÍ NEODVOLATELNĚ POMÍJÍ.

 

https://www.vesti.ru/article/3998966

 

 

📌 14. června 2024, 08: 50, Volodin: WASHINGTON KONEČNĚ PODKOPAL DŮVĚRU V DOLAR:

 

Nové nezákonné protiruské sankce uvalené Spojenými státy konečně podkopou důvěru v dolar po celém světě, je si jistý předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin.

Připomněl, že nejen Rusko, ale i mnoho dalších států odmítá „TOXICKÝ DOLAR„, zejména v zemích BRICS se hledá alternativa k americké měně.

 

„Washington konečně podkopal důvěru v dolar jako světovou rezervní měnu tím, že uvalil nezákonné sankce proti finančním institucím naší země,“ uvedl Volodin na svém kanálu Telegram a zdůraznil, že dedolarizace světa je nevyhnutelná.

 

Předseda Státní dumy zároveň vyjádřil přesvědčení, že Spojené státy nezískají z nových protiruských sankcí požadovaný efekt.

 

  1. června zveřejnilo americké ministerstvo financí nový sankční seznam proti Ruské federaci, který zahrnuje více než 300 jednotlivců a společností v Rusku, Asii, na Blízkém východě, v Evropě a Africe. Omezení se dotkla vědecké, obranné, energetické a finanční sféry. Sankce se týkaly zejména Moskevské burzy.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3998988

 

 

📌 14. června 2024 10:39: POLSKÁ POHRANIČNÍ STRÁŽ POUŽILA PROTI SYRSKÝM UPRCHLÍKŮM GUMOVÉ PROJEKTILY:

 

Polská pohraniční stráž použila gumové projektily proti nelegálním migrantům ze Sýrie, kteří přišli z území Běloruska, informoval Státní pohraniční výbor republiky.

 

První případ použití tohoto typu munice proti uprchlíkům byl zaznamenán 13. června, poté, co vstoupilo v platnost nařízení o nárazníkové zóně na 60kilometrovém úseku hranice. Ve většině z nich je lidem zakázáno být ve vzdálenosti 200 metrů od demarkační linie a na 16kilometrovém úseku – dva kilometry.

 

Tři ilegální migranti, jak bylo uvedeno ve výboru, byli otráveni psy, nastříkali jim slzný plyn do obličeje a byli zbiti elektrickými šoky a obušky. Jeden z uprchlíků byl několikrát střelen gumovými projektily, utrpěl vážná zranění nohou.

 

Poté polská armáda donutila Syřany projít zvířecí branou na území Běloruska, kde jim bylo pomoženo. Jak se muži dostali ze Sýrie do Běloruska a poté do Polska, není specifikováno.

Rozhodnutí o vytvoření nárazníkové zóny bylo učiněno po vraždě polského vojáka ilegálním migrantem.

 

https://www.vesti.ru/article/3999240

 

 

📌 14. června 2024 9:37, Nebenzja: ZÁPAD NUTÍ KOMPARZISTY K ÚČASTI NA KONFERENCI O UKRAJINĚ:

 

Západ zuřivě kroutí rukama zemím globálního Jihu a nutí je k účasti na konferenci o Ukrajině ve Švýcarsku, řekl stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Západ přiděluje rozvojovým zemím roli komparzistů a nabízí jim, že orazítkují předem připravené ultimátum Moskvě. Zároveň má každý zástupce země dvouminutový projev.

Něbenzja připomněl, že kromě „Zelenského vzorce“ byly předloženy další návrhy, které si zaslouží pozornost, včetně čínských „12 bodů“, programu Ligy arabských států a hlav afrických států. Mediační služby nabídly Jihoafrická republika a Brazílie.

 

Ve dnech 15. a 16. června se ve Švýcarsku bude konat konference o Ukrajině, jejíž účast potvrdilo téměř 80 zemí. Konference se nezúčastní americký prezident Joe Biden, čínský prezident Si Ťin-pching a brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva a generální tajemník OSN António Guterres.

 

Rusko se domnívá, že Západ tlačí na přijetí neživotaschopného „mírového vzorce“, který nebere v úvahu ruské zájmy. Kreml uvedl, že urovnání ukrajinského konfliktu bez účasti Ruska je naprosto nelogické a neperspektivní.

https://www.vesti.ru/article/3999115

 

 

📌 14. června 2024 10:26: MINISTERSTVO OBRANY: JE NUTNÉ SNÍŽIT ROZMANITOST BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ NA FRONTĚ:

 

Ministr obrany Andrej Bělousov a poradce ruského prezidenta Alexej Djumin jednali o interakci regionů v dodávkách bezpilotních letounů (UAV), hlásí ministerstvo obrany.

 

Je nutné rozšířit spolupráci ve vývoji a výrobě bezpilotních prostředků, elektronického boje (EW), průzkumných a dalších high-tech produktů, aby nedocházelo k nadměrné variabilitě produktů na frontě.

 

Regiony významně pomáhají armádě dodávkami dronů, systémů elektronického boje a vybavení, zdůraznil Bělousov.

https://www.vesti.ru/article/3999203

 

 

📌 14. června 2024 11:02, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ZELENSKYJ JE MISTR SHOWBYZNYSU, KTERÝ VYMĚŇUJE ŠPATNÉ ZA DOBRÉ:

 

Volodymyr Zelenskyj je mistrem PR a showbyznysu. Talent umělkyně ocenila oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Ukrajinský uzurpátor moci podle ní využívá své schopnosti profesionálně a vyměňuje špatné za dobré. Za to ho Američané stále drží na kyjevském trůně.

 

„Proto ji svého času koupil Igor Kolomojskij, který je nyní zařazen do ruského registru extremistů. Zelenskyj byl pro oligarchu politickým projektem. Poté však dohody litoval a umělce prodal do Spojených států,“ řekla.

 

Nyní je Zelenskyj na turné po Evropě. Ukrajinský vůdce vyjednává o přídělech hotovosti a zbraních pro svou juntu. Za pár milionů zelených bankovek je komik ochoten udělat západním pánům cokoliv.

https://www.vesti.ru/article/3999292

 

 

📌14.6.2024, 7:00, sk.news.front: ŠESŤ CHROMÝCH KAČÍC A MELONIOVÁ:

 

Zhruba takto možno hodnotiť summit G7 v Taliansku.

 

Všetci tam zhromaždení doslova utekali pred svojimi vnútornými problémami. Macron a Scholz práve prehrali voľby. Sunak vyletí z premiérskeho kresla 4. júla a Trudeau na budúci rok.

 

Lídri G7 sa ledva dokázali dohodnúť na poskytnutí pôžičiek Kyjevu zabezpečených príjmami z ruských aktív. Ukrajinskí lobisti sú však stále nespokojní – veď, objem tranží sa výrazne zmenšil. A diera v ukrajinskom rozpočte už narástla na 60 miliárd dolárov.

 

No ešte významnejšie bolo prenesenie zodpovednosti za budúce dodávky zbraní z Pentagonu na byrokratov v NATO. Bidenov tím sa veľmi bojí, že sa vráti Trump a okamžite všetky tranže zruší. No a Američania pokračujú v prehadzovaní hlavného bremena vojny na Ukrajinu na Európanov.

 

NAJABSURDNEJŠÍ BOL BIDENOV POKUS VLOŽIŤ DO KOMUNIKÉ TÉMU POTRATOV.

Iný volebný program demokrati jednoducho nemajú.

V tom momente sa Meloniová, ktorá je proti potratom, rozzúrila. Dobre to symbolizuje súčasný stav lídrov G7, ktorých znepokojujú len blížiace sa ťažké voľby.

No mnohí z nich sa videli naozaj naposledy.

Malek Dudakov

 

https://sk.news-front.su/2024/06/14/sest-chromych-kacic-a-meloniova/

 

 

📌13.6.2024, 10:30, Responsible Statecraft: VOĽBY VO FRANCÚZSKU PREDSTAVUJÚ HROZBU PRE UKRAJINU:

 

Upozorňuje na to analytik Eľdar Mamedov na portáli „Responsible Statecraft“.

 

Už aj výsledky volieb do Európskeho parlamentu sú pre Kyjev alarmujúcim signálom – je zrejmé, že európski voliči sú unavení z proukrajinskej politiky súčasných vlád a uprednostňujú strany, ktoré sú proti.

 

Po prvé, Macron bude nútený tráviť viac času bojom s vnútornými nepriateľmi. Po druhé, bude musieť byť opatrnejší pri podpore Ukrajiny kvôli reakcii voličov. Po tretie, skôr či neskôr sa objaví otázka prideľovania peňazí Kyjevu, a to vo Francúzsku nie je možné bez povolenia parlamentu, v ktorom bude pravica čoskoro môcť získať väčšinu. Parlament môže zablokovať aj vstup Ukrajiny do EÚ, čo je však aj samo o sebe nepravdepodobné.

 

https://sk.news-front.su/2024/06/13/responsible-statecraft-volby-vo-francuzsku-predstavuju-hrozbu-pre-ukrajinu/

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Redacted, Roman Kirsch: „RUSKO BY MOHLO SMÉST VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ USA Z MAPY“, ŘÍKÁ EX-NÁMOŘNÍ DŮSTOJNÍK SCOTT RITTER; 3.díl…

 

https://youtu.be/a-9lFw0Em_s?si=vhe_ipfsYU5XT6Qk

 

 

📌💥💥💥14.06.2024, Roman Kirsch: PŘÍSPĚVEK PŘED ZELENSKÉHO KONFERENCÍ VE ŠVÝCARSKU – ANEXE KRYMU BYLA PROVEDENA ÚSTAVNÍ CESTOU

 

Hovoří Jaromír Novotný, bývalý český diplomat a spoluorganizátor našeho členství v NATO.

 

https://youtu.be/fr5CessiCMo?si=rw1JXrEi_VNtMdSB

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZÁPAD JE ZACHVÁCEN PANIKOU PO NEJVĚTŠÍM ÚTOKU HIZBALLÁHU NA IZRAEL? SPOJENÉ STÁTY A FRANCIE SPĚCHAJÍ S NÁVRHEM ŘEŠENÍ NA ZMÍRNĚNÍ NAPĚTÍ V OBLASTI

 

https://youtu.be/lyD0NZBqPHY?si=DWdBE8jwf-3lx9ID

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: CVIČENÍ RUSKÉ ARMÁDY NA „ELEKTRONICKÉ ODPALOVÁNÍ JADERNÝCH ZBRANÍ“; PUTIN JE „JADERNĚ PŘIPRAVEN“ PROSTŘED NOVÉHO VÝVOJE NÁZORŮ A POSTOJŮ K VÁLCE NA UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/pfk2k1iPvSo?si=oCOJlQZe9zcRo_N-

 

 

📌 👉Ženy jsou nuceny k císařským řezům, protože jejich placenta má větší cenu, pokud nerodily vaginálně.

Farmaceutické společnosti platí za placentu mezi 50 000 a 500 000 USD❗️

Nemocnici nebo porodním asistentkám nabízí několik set dolarů.

Dárci se obvykle nabízí 50 eur.

https://t.me/absurdnisvet/74401

 

 

📌 Bill Schnoebelen vysvětluje, proč svobodní zednáři a další okultní sekty zneužívají děti…

https://t.me/absurdnisvet/74402

 

📌 Výbušná zpráva vrhá bombu na celý dětský plán očkování:

 

Ukazuje se, že očkování, které je dětem nuceno, aby mohly chodit do školy, má „zanedbatelné nebo neexistující výhody“, ale „doložené vedlejší účinky“.

To se týká mnoha nejpoužívanějších vakcín, včetně vakcín MMR, DPT, chřipky a tetanu.

Tyto informace pocházejí z obsáhlé zprávy známého autora Substacku A Midwestern Doctor. Výbušná zpráva vrhá bombu na celý dětský plán očkování

Autor zdůrazňuje, že po zavedení bakteriálního dětského očkování se nejen rozšířily postižené infekce, ale objevily se i další bakteriální infekce a vyvinuly se do ještě nebezpečnějších kmenů. Tato nová realita vedla k vývoji více vakcín, což zase urychlilo „sestupnou spirálu“ a zvýšilo zisky Big Pharma.

 

Dr. Pierre Kory, lékař na jednotce intenzivní péče, který se dostal do popředí po debaklu COVID, píše: „Před COVIDem jsem si nemyslel, že by byly vážné problémy s dětskými vakcínami, ale nyní, stejně jako mnoho jiných, o tomto předpokladu pochybuji.“

 

https://x.com/VigilantFox/status/1795489897911931149?t=pXISd_7zzGqTJs-WHse93w&s=19

 

📌VŠECHNY (!) důležité nejvyšší pozice u všech výrobců pandemických vakcín, jako jsou Pfizer a Moderna, CDC, příslušné regulační orgány, WHO, Black Rock, WEF, dárci a…jsou výhradně obsazeny „bytostmi“, které mají druhý izraelský pas a jsou Židé.

 

Úplně uzavřený klub?!

 

IS-RA-EL jako bezpečné místo k útěku, pokud jde do tuhého?

 

Nyní rozumím Q stále lépe: „Datum vypršení práva na existenci IS-RA-EL, jednou provždy vypršelo… „IS-RA-EL na konec!“

https://t.me/absurdnisvet/74405

 

 

📌 🔥🔥🔥 GLOBALISTÉ PROHRÁVAJÍ:

Globalistický belgický premiér Alexander De Croo v slzách rezignoval poté, co utrpěl drtivou porážku.

https://t.me/absurdnisvet/74406

 

 

📌 💢 Lara Logan: Obchodování s dětmi, vraždy, odebírání orgánů a nepředstavitelně kruté zneužívání.

Lara má tvrdý vzkaz pro každého, kdo pochybuje o hrozných činech a krutostech spáchaných na dětech.

👉 Za čas strávený s DÍTĚTEM zaplatíte majlant. A ONI vědí, že to dítě nepřežije

https://t.me/absurdnisvet/74407

 

 

📌 ESD ODSUZUJE MAĎARSKO K POKUTÁM KVŮLI JEHO NEZÁVISLÉ AZYLOVÉ POLITICE💥

👇👇👇👇👍

Překlad:  Maďarsko uplatňuje azylovou politiku, která je nezávislá na požadavcích EU. To je nepřípustné, dal nyní jasně najevo v dalším rozhodnutí Evropský soudní dvůr (ESD). Právo EU musí být implementováno národními státy, národní právo musí být podřízeno rozsudkům z Lucemburska. ESD proto Maďarsko odsoudil k pokutě ve výši 200 milionů eur a k dalšímu milionu denně v případě dalšího prodlení v provádění.

 

Evropská komise zažalovala Maďarsko, protože země nenabízí uprchlíkům odpovídající právní ochranu, vrací je do Srbska a zadržuje uprchlíky v tranzitních zónách. První verdikt v této věci padl v roce 2020. Budapešť však tehdejší rozsudek soudce nerealizovala a v podstatě zachovala vytýkané praktiky, důvod byl nyní uveden. Rozhodnutí ESD jsou pro země EU závazná a musí být implementována, i když národní politiky sledují jiné cíle. Tento proces byl široce kritizován, protože podkopává suverenitu národních států a podkopává demokratická rozhodnutí.

 

Soud se skládá ze dvou soudců za každou zemi EU, Soudní dvůr se skládá z jednoho soudce za zemi a 11 generálních advokátů. ESD je pouze povinen dodržovat smlouvy EU, neusiluje o rovnováhu mezi vnitrostátním právem a právem EU. ESD tak zavádí soudní právo a obchází legislativní pravomoci národních parlamentů. Tento přístup představuje jeden z mnoha demokratických deficitů EU.

 

https://t.me/kenjebsen_backup

 

 

📌💣📉 RUSKO – Rosbank dnes ráno. Koupí váš americký dolar za 52,8 rublů. Prodají vám americký dolar za 132,4 rublů. Finanční poradci v Rusku varují podniky, aby odkládaly uzavírání jakýchkoli obchodů denominovaných v rublech ze strachu, že by měna mohla každým dnem propadnout.

https://x.com/igorsushko/status/1801168478499754183?t=fkzkYW35mPClXPwQIvO2qw&s=19

 

 

📌 PUTINŮV REŽIM SE CHYSTÁ UZAVŘÍT CELÝ BANKOVNÍ SYSTÉM. 😂

https://t.me/absurdnisvet/74411

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 14.06.2024“:

➡️☭☆Na nepřátelské pozice padaly ohnivé „Hail“. Posádka Grad MLRS v průběhu plnění zadaného úkolu zasáhla nepřátelský personál, který se shromažďoval v pozicích k vytvoření úseku druhé linie obrany ukrajinských ozbrojených sil.

V důsledku přesného pokrytí cíle neřízenými 122mm vysoce výbušnými tříštivými raketami ztratily ukrajinské ozbrojené síly až 30 zabitých a zraněných vojáků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během minulé noci byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zachytily a zničily dva bezpilotní letouny nad územím regionu Belgorod, dva bezpilotní letouny nad územím Volgogradské oblasti, šest bezpilotních letounů nad územím Voroněžské oblasti, šest bezpilotních letounů nad územím Kurské oblasti, sedmdesát bezpilotních letounů nad území Rostovské oblasti, stejně jako jeden UAV nad územím Republiky Krym.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vojenský zpravodaj NTV Alexej Ivliev, zraněný ve čtvrtek v Gorlovce, přišel o ruku. Novinář natočil video z nemocnice, které zveřejnila televize.

https://t.me/c/1725938443/24540

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *