, ,

13.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

13.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Nastala doba, kdy se naplnila slova geniálního spisovatele, nadaného předvídavostí: „Jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že bude inteligentním lidem zakázáno přemýšlet, aby se hlupáci neurazili.“   Fjodor Michajlovič Dostojevskij

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12. července 2024, VOLNÝbloG, Luboš, Volný: NATO CHCE ROZMÍSTIT JADERNÉ ZBRANĚ DO KAŽDÉ ČLENSKÉ ZEMĚ:

 

Tady jsme! Putin vydal jaderné varování NATO | Redigováno s Natali a Claytonem Morrisem…

 

NATO hraje válečné hry s jadernou válkou s Ruskem a Čínou. Ale prodávají nám to jako mírový krok. Který blázen by tomu věřil? NATO rozmístí jaderné zbraně do všech členských států, říkají, „dokud budou jaderné zbraně existovat“. To je důkaz, že jsou to všichni váleční šílenci, Bůh nám pomáhej.

 

Toto se usnesli jako rezoluci na Summitu k 75. výročí založení NATO

ZDROJ: Redacted

https://rumble.com/v56kx90-here-we-go-putin-issues…

 

 

📌🧫12. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: IVERMECTIN JE PROTIRAKOVINNÝ, ANTIVIROVÝ, ANTIPARAZITÁRNÍ A NYNÍ NEUROPROTEKTIVNÍ:

 

RHODY WILSON

 

Ivermektin nemusí být jen antiparazitární, protirakovinný a antivirový lék, který známe, ale může mít řadu dalších neuroprotektivních výhod pro lidstvo v době, kdy všichni můžeme být vystaveni neurotoxinům – některé zdánlivé jako vakcíny a jiné neviditelné jako elektromagnetické frekvence („EMF“).

 

Ivermektin pro Parkinsonovu chorobu – RS, mrtvice, chronická bolest, úzkost, deprese a schizofrenie? Modulováno přes P2X4 Receptory

 

Autor: Dr. Justus R. Hope

 

👉Všichni bychom měli vědět, že ivermektin je účinný nejen proti říční slepotě, ale může být znovu použit proti  mnoha různým typům rakoviny,  dokonce i proti metastatickému onemocnění.

 

👉Během pandemie v roce 2020  zachránil ivermektin mnoho životů po celém světě, a to nejen na jednotce intenzivní péče.  Ivermektin byl také používán k léčbě pacientů s covidem a dlouhotrvajícím onemocněním, a to významnými lékaři, jako je Dr. Pierre Kory. Někteří lidé, jako vy, skutečně užívají ivermektin týdně pro jeho ochranné nebo preventivní účinky.

 

Když vezmete v úvahu široké spektrum jeho protichorobní aktivity v kombinaci s jeho rozsáhlým bezpečnostním profilem, proč ne?

Ivermektin je nejen antiparazitický, ale je i antivirový, antibakteriální a protirakovinný. Ale dnes víme, že je toho víc a mnohem víc.

 

👉Dr. William Makis nedávno psal o tom, jak má ivermektin vlastnosti při podpoře remyelinizace u demyelinizačních onemocnění, jako je roztroušená skleróza . Již dlouho je však známo, že ivermektin  má potenciální účinnost proti poruchám motorických neuronů, jako je ALS nebo Lou Gehrigova choroba.

 

👉Ivermectin ukázal tak velký slib proti ALS,  patentová přihláška byla podána belgickými vědci v roce 2007.

„Použití ivermektinu a jeho derivátů k léčbě amyotrofické laterální sklerózy“ (publikace č.: WO/2008/034202A3), k pokrytí použití ivermektinu a analogů, k prevenci, zpomalení a zlepšení onemocnění motorických neuronů, jako je amyotrofická laterální skleróza a s ní spojená degenerace motorických neuronů.

 

Objevují se důkazy, že ivermektin může být účinný nejen proti ALS, ale i proti řadě neurologických poruch včetně parkinsonismu, onemocnění, které mnozí spojují s injekcemi mRNA.

 

 

Ivermektin uplatňuje většinu svých neuroprotektivních účinků  modulací P2X4 .

👉„Vzhledem k tomu, že ivermektin působí na receptory P2X4, má potenciál s ohledem na prevenci poruch souvisejících s alkoholem a také pro onemocnění motorických neuronů.“

 

👉Kromě toho ivermektin obrací účinek alkoholu na P2X4 a má  potenciál snižovat touhu po alkoholických nápojích a jejich konzumaci u osob trpících poruchou užívání návykových látek.

 

NICMÉNĚ ZPĚT K NEUROPROTEKCI.

 

👉 „Ivermectin (IVM), pozitivní modulátor P2X4Rs, zvýšené motorické chování vyvolané levodopou (L-DOPA). IVM tedy zvyšuje uvolňování dopaminu ze striata prostřednictvím zvýšené cholinergní aktivity na dopaminových zakončeních.“

 

👉Pokud je neuroprotektivní a roste důkazy, že ano, a lidstvo je každý den bombardováno různými toxiny a  elektromagnetickými frekvencemi, které ohrožují náš nervový systém,  možná je důvod považovat ivermektin za neuroprotektivní předělaný lék hodný použití v této nebezpečné době naší historie.

 

Zdá se, že hlavním mechanismem účinku ivermektinu v neuroprotekci je jeho  stabilizace receptorů P2X4.

 

„Ivermektin je pozitivní alosterický modulátor P2X4, který stabilizuje tuto podjednotku v otevřeném stavu, což následně může také bránit internalizaci P2X4.”

 

PROČ JE STABILIZACE P2X4 TAK DŮLEŽITÁ?

 

👉Protože nadměrná exprese P2X4 není pouze hnacím motorem onemocnění ALS a parkinsonismu, hraje klíčovou roli u mnoha dalších onemocnění, včetně roztroušené sklerózy, Alzheimerovy choroby, chronické neuropatické bolesti, migrény, epilepsie, poruchy užívání alkoholu, deprese, bipolární poruchy, schizofrenie a úzkosti.

 

Nebo, abych to řekl více technicky,  tato studie vysvětluje patologickou roli P2X4:

👉 „U různých patologických stavů, jako je trauma, ischemie, chronická bolest, neurodegenerativní procesy a několik neuropsychiatrických poruch, byla hlášena de novo exprese P2X4 a/nebo zvýšení hustoty buněčného povrchu P2X4 v mikrogliích a/nebo neuronech, což naznačuje možné klíčové a mnohočetné role neuronových a mikrogliálních P2X4 receptorů při vzniku a/nebo udržování těchto patologií. Změny v intracelulární expresi P2X4 mohou mít také důležité důsledky v patofyziologickém kontextu.

 

NÁSLEDUJÍCÍ STUDIE O ÚČINKU ALOSTERICKÝCH MODULÁTORŮ NA P2X4 – JAKO JE IVERMEKTIN – ZDŮRAZNILA JEHO POTENCIÁLNÍ ÚČINNOST V NEUROPROTEKCI.

 

„Společně se zdá, že existují dobré důkazy, že pozitivní alosterická modulace receptorů P2X2, P2X4 a P2X7  může býtterapeutický přínos u řady různých stavů shrnutých v Obrázek 2.

Je také jasné, že mohou existovat endogenní molekuly, zejména v centrálním nervovém systému, které by mohly působit jako pozitivní modulátory pro posílení účinku fyziologického agonisty ATP (např. neurosteroidy na P2X2 a P2X4).

 

👉Ivermektin nemusí být jen antiparazitární, protirakovinný a antivirový lék, který známe, ale může mít řadu dalších neuroprotektivních výhod pro lidstvo v době, kdy všichni můžeme být vystaveni neurotoxinům – některé zjevné a jiné neviditelné jako EMP.

 

O AUTOROVI:

 

Justus R. Hope je spisovatelský pseudonym pro lékařského profesionála a autora, který rozsáhle psal o tématech medicíny, zdraví a nemocí. Vystudoval summa cum laude z Wabash College a lékařský titul získal na Baylor College of Medicine. Absolvoval také pobyt v oboru fyzikální lékařství a rehabilitace na Irvine Medical Center na Kalifornské univerzitě. Více než 35 let praktikuje medicínu a má soukromou praxi v severní Kalifornii.

 

Dr. Hope napsal několik knih, včetně‚ Ivermectin for the World‚ Surviving Cancer, Covid-19 a Disease: The Repurposed Drug Revolution‚ a  Ivermectin for Freedom. Jeho práce se zaměřuje na použití přeměněných léků k léčbě různých nemocí, včetně rakoviny a covid-19.

 

https://volnyblog.news/ivermectin-je-protirakovinny-antivirovy-antiparazitarni-a-nyni-neuroprotektivni/

 

 

 

📌🎚️12. července 2024: V BÁDENSKU-WÜRTTEMBERSKU/SCHWARZWALD-HORY… BYLA NALEZENA DVĚ MUŽSKÁ TĚLA. Oba muži pocházeli z Litvy a donedávna žili v blízkosti naleziště. Policie je zmatená.

 

V Bádensku-Württembersku byla nalezena dvě mužská těla. Oba muži pocházeli z Litvy a až donedávna žili v blízkosti místa nálezu. Policie tají.

 

Dvě úmrtí otřásla obcí Lahr v Bádensku-Württembersku. Policie potvrdila, že ve čtvrtek v poledne bylo nalezeno neživé tělo 38letého muže. Místo nálezu bylo v potoce. První poznatky naznačují, že tělo tam muselo ležet již delší dobu, informuje portál Baden Online a policie. Zásahové jednotky hasičů tělo vyprostily.

 

Zesnulý byl oficiálně nahlášen jako pohřešovaný od začátku července. Jeho totožnost se podařilo zjistit pomocí nalezených dokladů totožnosti. Jednalo se o 38letého Litevce, který žil v blízkosti místa nálezu až do konce června.

 

SOUVISLOST S DŘÍVĚJŠÍM ÚMRTÍM?

Teprve před týdnem bylo objeveno další mužské tělo. Ten se nacházel na louce ve stejné oblasti, kde byl nalezen osmatřicetiletý muž. Zemřelý byl 57letý Litevec, který v této oblasti žil až donedávna.

 

Předtím museli oba muži opustit své byty, které jim poskytl jejich zaměstnavatel, kvůli pracovním problémům. Na louce poblíž místa nálezu konzumovali alkohol, sdělila policie.

 

https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/menschen-schicksale/id_100447480/lahr-schwarzwald-raetsel-um-zwei-leichen-von-litauern-obduktion.html

 

 

📌12. července 2024: EVROPSKÁ KOMISE NABÍDLA NEZÁKONNOU TAJNOU DOHODU: POKUD BUDEME TIŠE CENZUROVAT ŘEČ, ANIŽ BYCHOM TO KOMUKOLI ŘEKLI, NEUDĚLILI BY NÁM ŽÁDNOU POKUTU.

 

Ostatní platformy tuto dohodu přijaly.

X ne.                                                                                                                                                                                                                                        https://x.com/elonmusk/status/1811783320839008381?t=Qy_ZPv1B00JlEoekQE5AyQ&s=19

 

 

📌12. července 2024: 😂🤡 VSIMNETE SI VLAJEK, ZADNE ZLATE TRASNE/LEMOVANI A ZLATE SPICE. TOHLE NEJSOU VLAJKY URADUJICIHO PREZIDENTA USA!

https://t.me/absurdnisvet/76058

 

 

📌12. července 2024: Whistleblower Bidenovy administrativy: MILIARDOVÉ PROSTŘEDKY DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ NA OBCHODOVÁNÍ S DĚTMI:

 

„To, co jsem objevil, bylo hrozné: Děti byly obchodovány s miliardami peněz daňových poplatníků od dodavatele, který nezkontroloval sponzory a nezacházel s nimi bezpečně, se spoluprací vládních úředníků. Deborah White, federální zaměstnankyně přidělená Úřadu pro přesídlení uprchlíků (ORR) Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb (DHS), řekla republikánům na panelové diskusi, kterou pořádali senátoři Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-Minnesota). a Ron Johnson (Wisconsin) byla spoluorganizována. Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-La.) a Ron Johnson (R-Wis.).

 

Během panelové diskuse senátorům sdělila, že miliardy peněz daňových poplatníků jsou určeny na obchodování s dětmi na jižní hranici a že vládní úředníci jsou spoluvinni.

 

V červnu 2021 Whiteová, která pracovala pro Úřad pro přesídlení, poprvé zjistila, že nezletilí byli pašováni přes hranice. Poté, co to nahlásila, byly děti nadále posílány na nebezpečná místa, uvedla informátorka.

 

Děti byly mimo jiné posílány na adresy, kde se nacházely opuštěné domy. V některých případech se ukázalo, že adresa vůbec neexistovala. V Michiganu poslali dítě na otevřené pole. White volala 911 poté, co slyšela někoho volat o pomoc, ale bez úspěchu. Dítě tam bylo posláno.

 

Když vyjádřila své obavy, bylo jí řečeno, aby držela jazyk za zuby.

 

Šestnáctiletá dívka z Guatemaly byla oslovena mužem, který tvrdil, že je její starší bratr. Nevhodným způsobem se jí dotkl, dívka se zdála být pod vlivem drog a jeho příspěvky na sociálních sítích jasně ukázaly, že „byla na prodej“. Starší bratr měl také účty, na kterých publikoval dětskou pornografii.

 

Méně než 10 procent dětí zadržených na hranicích je navráceno svým rodičům. „To postrádá logiku a je to nelidské,“ říká Shevaun Harris, další informátor.

 

White viděl mnoho dětí, mluvil s nimi a řekl: To mě bude pronásledovat po zbytek života.“

 

https://uncutnews.ch/whistleblower-der-biden-administration-milliarden-steuergelder-fuer-kinderhandel/

 

 

📌12. července 2024: Whistleblower Bidenovy administrativy, Viktor Nava: DEBORAH WHITE, FEDERÁLNÍ ZAMĚSTNANKYNĚ PŘIDĚLENÁ ÚŘADU PRO PŘESÍDLENÍ UPRCHLÍKŮ (ORR) MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (DHS), ŘEKLA REPUBLIKÁNŮM NA PANELOVÉ DISKUSI, KTEROU POŘÁDALI SENÁTOŘI CHUCK GRASSLEY (R-IOWA), BILL CASSIDY (R-MINNESOTA). A RON JOHNSON (WISCONSIN) BYLA SPOLUORGANIZOVÁNA. CHUCK GRASSLEY (R-IOWA), BILL CASSIDY (R-LA.) A RON JOHNSON (R-WIS.).    

 

Úřad pro znovu usídlování uprchlíků Bidenovy administrativy neprověřil sponzory odpovědné za péči o děti bez doprovodu zadržené při překročení hranic, sdělili v úterý oznamovatelé senátorům a popsali několik případů zjevného obchodování s lidmi, které se týkaly nezletilých a jejich sponzorů.

 

„To, co jsem objevil, bylo děsivé: děti byly obchodovány s miliardami dolarů daňových poplatníků dodavatelem, který nedokázal bezpečně prověřit sponzory a zpracovat děti, přičemž se na tom podíleli vládní úředníci,“ řekla Republikánům během přesídlení Deborah Whiteová, federální zaměstnankyně ministerstva zdravotnictví a lidských služeb ORR. kulatý stůl spolupořádaný Sens. Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-La.) a Ron Johnson (R-Wis.).

 

Whiteová prozradila, že ona a její kolegyně Tara Rodasová poprvé objevily případ obchodování s nezletilými, kteří překročili hranice v červnu 2021, ale i poté, co to nahlásily, „děti byly nadále posílány na nebezpečná místa s neoprávněně prověřenými sponzory. ”

 

„Děti byly posílány na adresy, které byly opuštěnými domy nebo v některých případech neexistovaly,“ řekl White. „V Michiganu poslali dítě na otevřené pole, a to i poté, co jsme nahlásili, že voláme na tísňovou linku poté, co jsme slyšeli někoho křičet o pomoc, ale dítě bylo stále posláno. ”

 

„Když jsem upozorňoval na selhání dodavatele a žádal o nahlédnutí do smlouvy, bylo mi řečeno: ‚Smlouvu nedostanete a už o ni nepožádejte. „Vzala jsem tedy na sebe, že vytvořím školení pro zprávy o významných incidentech sexuálního zneužívání a pro ochabování obchodování s lidmi, abych vybavila manažery případů,“ dodala.

 

https://nypost.com/2024/07/09/us-news/biden-admin-whistleblowers-claim-billions-of-taxpayer-dollars-used-by-contractor-to-traffic-children-on-border/

 

 

📌12. července 2024: SKUTEČNÝ VICEPREZIDENT ZA OBAMY (2009-2017) BYL ZA SVÉ ZLOČINY DÁVNO POPRAVEN.

…všichni už dávno vědí, že tento ospalý Joe Biden není ten, kdo vede Ameriku.😋

 

V tomto filmu hraje spousta herců, nejen Biden jako komediantský dvojník.

 

Celé tyto minulé volby byly falešné spolu s falešnou inaugurací.😇

 

Tyto věci a mnohem více budou zveřejněny velmi brzy…už žádné „hry“.

Od Henninga Riedigera

 

(https://www.facebook.com/share/p/2NAVRGV13duJqYoy/)

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POSTUPUJE „BALISTICKY“ PROTI UKRAJINĚ; ZAÚTOČÍ RUSKO NA JEJÍ OPEVNĚNÍ S TISÍCI NOVÝCH VOJÁKŮ?

 

https://youtu.be/oaXoXQRD7BU?si=JiucF3g5w4MPXDKc

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: MELONIOVÉ „ZAKOULENÍ“ OČIMA UPOUTALO POZORNOST NA SUMMITU NATO; BIDENŮV POZDNÍ PŘÍJEZD VELMI IRITOVAL ITALSKOU PŘEDSEDKYNI VLÁDY A FINSKÉHO PREZIDENTA

 

https://youtu.be/Eqc76p7qZzo?si=4-exbBVXhZkGjXQb

 

 

📌🐍🐍📢🔝🔝🔝12. července 2024, Dr. Andrew Kaufman: TENTO PŘÍBĚH DVOU HADŮ, JE O TOM, JAK JE MEDICÍNA V USA A NAKONEC V CELÉM SVĚTĚ BYLA ROZVRÁCENÁ DO FORMY OBCHODNÍHO PODNIKÁNÍ S HLAVNÍM CÍLEM VYTVÁŘENÍ A UDRŽOVÁNÍ NEMOCÍ V CELÉ POPULACI ZA ÚČELEM ZISKU!

 

  1. 🐍 Andrew Carnegie
  2. 🐍 John D. Rockefeller

 

Bylo nám zabráněno plně rozvinout náš potencionál rozumu, naši intuici, což je naše pravá podstata. Zvířecího člověka lze domestikovat a ovládat.…

 

https://www.facebook.com/100064131125142/videos/465998036177194

 

 

📌12. července 2024, 17:57: FALCONU-9 SE NEPODAŘILO VYNÉST NA OBĚŽNOU DRÁHU DALŠÍ VÁRKU SATELITŮ STARLINK:

 

Při vypouštění dalších 20 satelitů Starlink Elona Muska do vesmíru došlo k vážnému selhání: kvůli technickým problémům s nosnou raketou Falcon-9 nebylo možné satelity dostat na požadovanou oběžnou dráhu.

 

Při vypouštění nové várky telekomunikačních satelitů Starlink přestal s předstihem fungovat motor druhého stupně rakety Falcon-9. V důsledku toho byly satelity pod vypočítanou oběžnou dráhou, uvedl zakladatel SpaceX Elon Musk na sociální síti X.

 

Komunikace byla navázána pouze z 5 z 20 satelitů vyslaných do vesmíru. SpaceX se pokusí vynést satelity na požadovanou oběžnou dráhu pomocí iontových motorů, ale úspěch je nepravděpodobný, připustil Musk. Poznamenal, že „s největší pravděpodobností to nebude fungovat“.

 

Celkem SpaceX letos uskutečnilo již 69 startů, vážná porucha s raketou Falcon-9 nastala pouze jednou – v červnu 2015.

 

Raketa Falcon-9 byla použita k vyslání 13 pilotovaných misí na ISS. Incident zpochybňuje schopnost SpaceX vysílat v budoucnu posádky do vesmíru, píše portál Space.com.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4044644

 

 

📌12. července 2024, 6:53: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA TÝDEN V ZÓNĚ NVO ASI 14 TISÍC VOJÁKŮ:

 

Za poslední týden ztratily ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) v zóně speciální vojenské operace asi 14 tisíc vojáků, uvádí se v denní zprávě ruského ministerstva obrany.

 

Jednotky skupiny ruských vojsk „Sever“ během týdne odrazily 26 nepřátelských protiútoků – ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 1 800 lidí. Síly Jižní skupiny sil zničily za týden až 4 380 ukrajinských vojáků, odrazily 6 protiútoků.

 

Skupina „Západ“ zlepšila své taktické postavení, během týdne odrazila tři nepřátelské protiútoky, její ztráty v zóně uskupení činily 3 440 vojáků. Akce Východní skupiny během týdne odrazily devět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny, nepřítel ztratil až 980 vojáků.

Ukrajinské ztráty v zóně uskupení „Střed“ ruských ozbrojených sil činily až 2 785 vojáků, bylo odraženo 38 protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny, v zóně uskupení „Dněpr“ – až 685 osob.

 

Celkem podle ruského ministerstva obrany ukrajinská strana za týden ztratila asi 14 tisíc vojáků. 22 lidí se vzdalo.

 

Kromě toho letectvo a drony, raketové síly a dělostřelectvo ruských ozbrojených sil zničily za týden sedm odpalovacích zařízení M142 HIMARS vyrobených Spojenými státy a operátory, kteří je obsluhovali. Ministerstvo také oznámilo porážku čtyř odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany S-300PS, tří odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany HAWK americké výroby a dvou odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany Patriot, rovněž vyráběných ve Spojených státech.

 

V období od 29. června do 5. července bylo v zóně speciální vojenské operace ozbrojených sil RF zničeno více než 13,5 tisíce vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4044546

 

 

📌12. července 2024, 17:41, Bild: NĚMECKO PŘIPRAVILO TAJNÝ PLÁN NA PŘESUN VOJSK NATO NA VÝCHOD:

 

Německé ozbrojené síly vypracovaly tajný plán, který reguluje akce vojenských a civilních úřadů v případě přesunu vojsk NATO na východní frontu aliance.

 

Plán, o kterém informoval deník Bild, se nazývá Operační plán Německa (OPLAN DEU) a překládá se jako „Operační plán v Německu. Podle publikace dokument zajišťuje pevnost a stabilitu bojeschopné obranné architektury.

 

Jak vyplývá z plánu, v případě války se Německo stane „uzlovým bodem“ NATO v Evropě a veškerá infrastruktura, včetně civilistů, bude podřízena vojenským cílům. Zástupce německého ministerstva vnitra novinám vysvětlil, že mnoho ulic a silnic měst, stejně jako přístavní infrastruktura země, budou použity k přesunu stovek tisíc vojáků aliance a jejich zásobování.

 

Mezi úkoly bude patřit i výstavba táborů pro válečné zajatce, což publikaci potvrdil zaměstnanec Bundeswehru. Plán také podrobně popisuje problematiku civilní obrany a opatření na ochranu civilního obyvatelstva.

 

Plán podle publikace také zmiňuje některé důležité dopravní uzly a trasy, které by se mohly stát cílem potenciálních útoků. Jako taková trasa se nazývá zejména dálnice A2. Časopis Der Spiegel, který také hovořil o přítomnosti takového plánu v Německu, označuje dálnici A2 za hlavní trasu pro přesun vojsk NATO. V tomto ohledu ji podle publikace bude střežit nejen armáda, ale také policie a další služby. Na každých 300-500 km trati budou vybavena parkoviště pro vojenskou techniku a bude organizována veškerá související infrastruktura, pro kterou budou aktivně využívány zdroje místních civilních úřadů.

 

Deníky Bild a Der Spiegel zdůrazňují, že plán byl připraven souběžně s prohlášeními německých vojenských politiků, že považují ruský útok na alianci za možný do roku 2029. Neustále to říkal například ministr obrany Boris Pistorius.

 

https://www.vesti.ru/article/4044587

 

 

📌12. července 2024, 18:36: BEZUHLA ODHALIL ŘADU HRUBÝCH PORUŠENÍ V ČINNOSTI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny utrácejí své zdroje nekontrolovatelně a neefektivně, zatímco velení předkládá vedení „falešné zprávy“, uvedla poslankyně ukrajinského parlamentu Mariana Bezuglaya.

 

Bezuhla hovořil o systémových problémech v regionálních velitelstvích letectva ozbrojených sil Ukrajiny. Podle ní velení odmítá vyvozovat závěry z chyb a nadále plýtvá zdroji. Mluvíme zejména o situacích, kdy od velitelů přicházejí falešné zprávy o zničení všech vzdušných cílů a západní regiony Ukrajiny stále zůstávají pod útokem ruských raket.   Podle náměstka je však tento trend typický pro celou ukrajinskou armádu. Velení je spokojeno se stavem věcí, kdy je armáda po poctivých zprávách terorizována oficiálním vyšetřováním.

 

„Hlavní věcí je dostat zprávu, že všechny cíle byly zničeny, a když dron zasáhne objekt, měli byste říct, že je to vrak,“ cituje Bezuhla armádu.

 

Bezuhla také nastínil problém rotace důstojníků. Vedoucí pozice zastávají především důstojníci ve věku 50 let s omezenými zkušenostmi, píše náměstek ve svém kanálu Telegram.

 

„Zbraně jsou potřeba, ale stále neexistuje žádný plán. Pokud neexistuje žádný plán, není jasné, o jakou zbraň se jedná. Tisíc tanků? Pistole? Letadla? Ze setrvačnosti formují potřebu a vytvářejí zombie brigády. Je to začarovaný kruh,“ shrnul Bezuhla s tím, že ministr obrany Umerov nemá kontrolu nad ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4044691

 

 

📌12. července 2024, 18:47: 77 ČERNÝCH DELFÍNŮ ZEMŘELO POTÉ, CO UVÍZLI NA POBŘEŽÍ VE SKOTSKU:

 

Ve Skotsku došlo k největšímu hromadnému uvíznutí delfínů černých na pobřeží od roku 1975.

 

Na místo dorazili specialisté a veterináři, kteří napočítali 77 jedinců. Delfíni leželi na břehu Nedělního ostrova několik hodin. Písek na této pláži byl tak měkký, že se z něj delfíni nemohli dostat a odplavat.

 

Podle agentury RIA Novosti se snažili zvířatům pomoci. Pouze 12 z nich bylo naživu, ale kvůli jejich velmi špatnému stavu museli být také utraceni. Zvířata utrpěla četná zranění pod tlakem vlastní váhy.

 

https://www.vesti.ru/article/4044714

 

 

📌12. července 2024, 18:53: V NIGÉRII SE ZŘÍTILA ŠKOLNÍ BUDOVA A ZAHYNULO NEJMÉNĚ 16 LIDÍ:

 

V centrální Nigérii se zřítila škola, při níž zahynulo nejméně 16 lidí.

 

Podle agentury Agence France-Presse se incident odehrál ve škole Holy Academy, která se nachází v nigerijském státě Plateau.

 

„Nejméně 16 lidí zemřelo v pátek, když se školní budova v centrální Nigérii zřítila na studenty, kteří skládali zkoušky,“ píše agentura.

 

Mnoho učitelů a studentů je pravděpodobně stále pod troskami, uvádí místní vydání deníku Guardian.

 

Místní média zveřejňují fotografie ukazující třípatrovou školní budovu, z níž se většina zřítila. Kolem se shromáždil dav místních obyvatel, stavební technika se zabývá odklízením trosek.

 

Nedávno došlo v celé Nigérii k výpadku proudu. Výpadek elektrické sítě byl způsoben selháním systémů jihovýchodních států.

 

https://www.vesti.ru/article/4044766

 

 

📌12. července 2024, 18:35, Kimakovskij: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY UZNALY PŘEVAHU RUSKÝCH JEDNOTEK V CHASIV JARU:

 

Poradce hlavy Doněcké lidové republiky Igor Kimakovskij uvedl, že ukrajinská armáda uznala převahu ruských ozbrojených sil v Časivském Jaru v DLR.

 

Podle Kimakovského ozbrojené síly Ukrajiny uznávají převahu ruských jednotek, a to i v bezpilotních letounech, a to ukazuje úspěch vojensko-průmyslového komplexu Ruska, uvádí TASS.

 

„To znamená, že nepřítel si to uvědomuje, to naznačuje, že náš vojensko-průmyslový komplex začíná reagovat na potřeby fronty poměrně pružně,“ řekl Kimakovskij.

 

Poradce šéfa DLR také informoval o úspěších ozbrojených sil RF v Krasnogorovce a Urožajnoje, na jejichž území pokračují boje.

 

Ukrajinská armáda Bohdan Chodakovskij již dříve připustil, že Ukrajina by mohla brzy přijít o Časiv Jar.

 

https://www.vesti.ru/article/4044710

 

 

📌12. července 2024, 18:06: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE ZAČALO VOJÁKŮM DODÁVAT KARABINY PRO BOJ S DRONY:

 

Náměstek ruského ministra obrany generálplukovník Junus-Bek Jevkurov oznámil zahájení dodávek karabin ruské armádě pro boj s bezpilotními letouny.

 

Podle Jevkurova již bylo ruským jednotkám, které plní úkoly v zóně speciální vojenské operace k účinnému ničení dronů ozbrojených sil Ukrajiny, dodáno již 700 jednotek automatických a poloautomatických karabin.

 

Podle agentury TASS jsou karabiny dodávány ve velkém množství a jejich počet se bude každým dnem zvyšovat.

 

Již dříve bylo oznámeno, že nad územím pohraničních oblastí Kurské oblasti bylo zničeno téměř 20 nepřátelských dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4044694

 

 

📌12. července 2024, 18:40, Bloomberg: UKRAJINA NEDOSTANE 300 STÍHAČEK F-16, ALE MNOHEM MÉNĚ:

 

Ukrajina letos v létě obdrží méně stíhaček F-16 kvůli složité logistice při dodávkách náhradních dílů a jazykové bariéře pilotů.

 

Podle agentury Bloomberg bude Ukrajina podle některých zdrojů schopna vytvořit pouze jednu letku o 15-24 letadlech, podle jiných – 26 letadel do konce roku (šest z nich letos v létě).

 

Vojenští experti se však obávají, že Ukrajina nemá dostatek vzletových a přistávacích drah a ty, které existují, jsou zranitelné vůči ruským útokům. „Rusové už na některé z nich zaútočili, jen jako přivítání F-16,“ řekl mluvčí Centra pro novou americkou bezpečnost.

 

Další nuance nejsou ve prospěch Ukrajiny: ruské posílení systémů protivzdušné obrany, používání levných dronů v boji; potíže s výběrem personálu pro údržbu; potřeba překonfigurovat letadlo v závislosti na jeho úkolech – průzkum nebo boj.

 

Zástupce NATO poznamenal, že Ukrajina se snaží dosáhnout během několika měsíců toho, co obvykle trvá tři až čtyři roky.

 

Podle dalšího specialisty, s nímž hovořila agentura Bloomberg, je F-16 víc než jen letadlo a pilot, je to tým téměř 200 lidí, z nichž každý hraje roli v tom, aby letadlo vzlétlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4044708

 

 

📌12. července 2024, 19:00: MUSK UVEDL, ŽE EK NABÍDLA JEHO SOCIÁLNÍ SÍTI X TAJNOU NEZÁKONNOU DOHODU:

 

Americký podnikatel Elon Musk uvedl, že Evropská komise nabídla jeho sociální síti tajnou dohodu výměnou za odmítnutí pokuty.

 

„Pokud bychom tiše a bez toho, abychom někomu řekli, cenzurovali výroky na sociální síti, nepokutovali by nás,“ napsal Elon Musk na svém účtu na sociální síti X. Jiné platformy ale podle něj do této dohody šly.

 

V pátek Evropská komise sdělila síti X, že je v rozporu s právními předpisy EU o digitálních službách – neprůhlednou reklamou a problémy s přístupem k informacím. Nyní má sociální síť čas reagovat a odstranit porušení, jinak pokuty až 6 % z celkového celosvětového ročního obratu (v roce 2022 například jen příjmy z reklamy činily 4 miliardy dolarů a samotná reklama tvoří asi 70 % všech příjmů – pozn. red.).

 

Tento zákon o digitálních službách vstoupil v platnost v srpnu 2023. Nyní jsou platformy povinny bojovat proti dezinformacím, rasismu, drogám, padělané pornografii a dětské pornografii a také vysvětlovat práci svých algoritmů, uvádí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4044682

 

 

📌12. července 2024, 19:57: LODĚ TICHOMOŘSKÉ FLOTILY DORAZILY DO ČÍNSKÉHO PŘÍSTAVU ČAN-ŤIANG:

 

Ruské korvety „Loud“ a „Sharp“ dorazily do čínského přístavu Čan-ťiang, uvedlo oddělení informační podpory Tichomořské flotily.

 

Lodě se zúčastní společného cvičení ruského námořnictva a námořních sil Čínské lidové osvobozenecké armády „Námořní interakce – 2024″, vysvětlilo ministerstvo.

 

Oddíl ruských námořníků se v přístavu setkal s čínskými kolegy, zástupci ruského velvyslanectví a místní správy. Konal se tam slavnostní zahajovací ceremoniál společného cvičení, uvádí se ve zprávě.

 

Mezi teoretickou část manévrů patří setkání pracovních skupin, taktická porada a zakreslení praktických akcí do map.

 

Během cvičení, které se bude konat od 15. do 17. července, budou posádky ruských a čínských lodí provádět společná cvičení protivzdušné obrany, protiponorková cvičení se zapojením námořního protiponorkového letectva.

 

Součástí programu návštěvy je i kulturní program. Pro ruské jachtaře jsou připraveny exkurze s návštěvou místních zajímavostí. Kromě toho se budou konat sportovní soutěže mezi posádkami lodí obou států, upřesnilo ministerstvo.

 

Na začátku měsíce vplula do venezuelského přístavu plavidla ruské Severní flotily – fregata „Admirál Gorškov“ a tanker „Akademik Pašin“.

 

Předtím se lodě Ruské federace přiblížily ke břehům Kuby. Na nábřeží Havany se i přes silný déšť tvořila velká fronta.

 

Vlajkovou loď Severní flotily navštívil také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel. Nazval ruské námořníky přáteli a řekl, že večer návštěvy lodi byl příjemný i za špatného počasí.

 

https://www.vesti.ru/article/4044820

 

 

📌12. července 2024, 20:45: SPOJENÉ STÁTY ZMRAZILY POMOC GRUZII A POZASTAVILY JEJÍ INTEGRACI DO EU:

 

Spojené státy americké pozastavily pomoc Gruzii, řekl novinářům náměstek amerického ministra zahraničí pro civilní bezpečnost, demokracii a lidská práva Uzra Zeya.

Kromě toho byla zmrazena integrace Gruzie do Evropské unie, poznamenala.

 

Zeya také řekl, že Spojené státy jsou velmi znepokojeny nedemokratickými kroky gruzínských úřadů, zejména vládnoucí strany Gruzínský sen – Demokratická Gruzie, které podkopávají euroatlantickou cestu republiky.

 

Zablokování pomoci a vstup země do EU následovaly po odložení gruzínsko-amerického vojenského cvičení „Důstojný partner – 2024″ na neurčito.

 

Ruská zahraniční zpravodajská služba již dříve informovala, že Spojené státy připravují barevnou revoluci, aby změnily moc v Gruzii. Spojené státy jsou odhodlány změnit moc v republice po nadcházejících říjnových volbách do gruzínského parlamentu, vysvětlilo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4044879

 

 

📌12. července 2024, 20:29, PENTAGON: USA MOHOU UMOŽNIT UKRAJINĚ UDEŘIT AMERICKÝMI ZBRANĚMI HLUBOKO DO RUSKA:

 

Spojené státy americké neumožňují Ukrajině používat americké rakety ATACMS k úderům hluboko na ruské území, ale tato podmínka se může změnit, uvedla zástupkyně mluvčího amerického ministerstva obrany Sabrina Singhová.

Připomněla, že Washington již dříve změnil pravidla pro používání amerických zbraní převedených kyjevskému režimu v Charkovské oblasti. Existuje možnost uvolnění restrikcí pro další regiony, pohrozil Singh.

 

„Povolujeme takové přeshraniční útoky, když Rusko útočí z druhé strany hranice. Vzhledem k tomu, že se povaha války mění, přizpůsobujeme naši politiku,“ řekla zástupkyně mluvčího Pentagonu.

 

Server Politico uvedl, že kyjevský režim chtěl na summitu NATO dosáhnout zrušení omezení útoků na Rusko americkými zbraněmi.

 

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken v květnu uvedl, že Ukrajina by se měla sama rozhodnout, zda zaútočí na cíle na ruském území. Washington by podle něj měl zaručit pouze to, že Kyjev dostane potřebné vybavení a zbraně.

 

https://www.vesti.ru/article/4044844

 

 

📌12. července 2024, 18:43: VÍCE NEŽ 60 TĚL NALEZENO V JIŽNÍ GAZE PO STAŽENÍ IZRAELE:

 

Více než 60 těl bylo nalezeno v oblasti Tell al-Hawa v jižní Gaze po stažení jednotek Izraelských obranných sil (IDF), řekl Mahmoud Basal, mluvčí sil civilní obrany palestinské enklávy.

 

Upřesnil, že IDF prováděla v oblasti vojenskou operaci po dobu jednoho týdne a v důsledku invaze bylo zabito velké množství lidí.

 

„Bylo nalezeno více než 60 těl mrtvých. Desítky mrtvých jsou stále pod troskami,“ řekl Basal egyptské televizi Al Qahera News.  Ruský prezident Vladimir Putin již dříve řekl, že to, co se děje v Gaze, nevypadá jako válka. Nyní tam dochází k totálnímu ničení civilního obyvatelstva, upřesnila hlava státu.

 

Poznamenal, že Rusko věří, že je to důsledek politiky Spojených států amerických, které si monopolizovaly izraelsko-palestinské urovnání.

 

https://www.vesti.ru/article/4044713

 

 

📌12. července 2024, 20:51: DALŠÍ PILOT VRTULNÍKU Z 12. ARMÁDNÍ LETECKÉ BRIGÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYL VYŘAZEN:

 

Major z 12. armádní letecké brigády Jaroslav Ljubičenko byl vyřazen. Velel posádce vrtulníku Mi-8 patřícího Ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

Informují o tom ukrajinské zdroje. Podrobnosti o pilotově smrti však nejsou specifikovány.

 

Informace o tom zveřejnil také vojenský zpravodaj Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Jevgenij Poddubnyj: „Major Jaroslav Ljubičenko, velitel posádky vrtulníku Mi-8 12. brigády armádního letectva Ozbrojených sil Ukrajiny, byl zlikvidován v zóně NVO,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Smrt Ljubičenka pravděpodobně nastala v důsledku výpadu. Majorovi bylo 48 let, byl považován za zkušeného pilota, který sloužil v ukrajinské armádě více než 20 let.

 

Den předtím bylo také oznámeno, že jeho podřízený, důstojník ozbrojených sil Ukrajiny Alexandr Šemčuk, byl zlikvidován.

 

https://www.vesti.ru/article/4044877

 

 

📌12. července 2024, 20:15, Vitalij Karmazin: POSÁDKA SSJ-100 PROKÁZALA SKUTEČNÉ HRDINSTVÍ:

 

Vyšetřovatelé přijeli do opravárenského závodu, kde byl servisován Superjet, který spadl u Kolomny. Byla zajištěna dokumentace o provedených pracích a vzorky paliva, kterým byla vložka doplňována.

 

Místo havárie dopravního letadla Gazprom-Avia je uzavřeno. Nyní zde pracují vyšetřovatelé, kriminalisté, znalci a hasiči.

 

Letadlo se zřítilo do lesa u Kolomny. Četní očití svědci slyšeli zvuk pádu a nad lesem u vesnice Apraksino v Kolomně začal stoupat černý dým.

 

„Letadlo Suchoj Superjet vzlétlo po opravách z továrny a mířilo na letiště Vnukovo. Zřítil se však poblíž vesnice Apraksino v městské části Kolomna v Moskevské oblasti. Na palubě byli předběžně tři členové posádky,“ řekla Anastasia Gluščenková, zástupkyně vyšetřovacího výboru.

 

U kormidla stál třiapadesátiletý velitel Jevgenij Bulavko. Letěl s ním druhý pilot Maxim Lukmanov a další člen posádky Vladislav Charlamov. Od roku 1995 pracuje Bulavko v podniku Gazpromavia. Poté odešel do Nordstaru a vrátil se zpět do Gazpromu. Přátelé a kolegové na něj vzpomínají jako na prvotřídního profesionála a dobrého člověka.

 

Podle očitých svědků posádka prokázala skutečné hrdinství. Před pádem piloti doslova odvezli letadlo pryč od dvou nejbližších vesnic a zachránili mnoho životů.

 

K incidentu došlo během zkušebního letu po opravách. Dopravní letadla provádějí takové lety každých 250 nebo 500 hodin.

 

Podle předběžných údajů byla dnes deska ve vzduchu ne déle než sedm minut, než spadla. Vzlétl ve 14:52 z letiště v Luchovicích. Ve 14:55 se posádka spojila s dispečerem, který vydal povel k nabrání výšky 3048 metrů. Letadlo však dokázalo dosáhnout pouze 1600 metrů. Ve 14:57 zaznamenal dispečer sestup; Vložka se řítila dolů. Posádka neodpověděla. V 15:00 letadlo zmizelo z radaru.

 

Ve Vnukovu je část podniků společnosti Gazprom-Avia, která tento letoun vlastnila. Od výroby v roce 2014 měl letoun pouze jednoho majitele.

 

„Letadlo letělo bez pasažérů. Plánuje se, že vyšetřování havárie provede Mezistátní letecký výbor za účasti specialistů z Federální agentury pro leteckou dopravu,“ řekl mluvčí Federální agentury pro leteckou dopravu Artem Korenyako.

 

Suchoj Superjet 100 je ruský úzkotrupý letoun na krátké vzdálenosti. Přepraví až 108 cestujících na vzdálenost až 4600 kilometrů. Rozpětí křídel je 29,7 metru. Maximální rychlost je 981 kilometrů za hodinu ve výšce až 12200 metrů.

 

Co způsobilo pád této vložky, zjišťují odborníci. Letoun byl vybaven francouzskými motory, pro které se po uvalení sankcí proti Rusku již nedodávaly náhradní díly. Osvědčení o letové způsobilosti paluby je datováno 22. července 2022.

 

Po nouzové situaci nastal zmatek a mnozí se domnívali, že mluvíme o Superjetu zcela nahrazeném dovozem, který se nyní testuje ve stejné oblasti Moskevské oblasti.

 

Společnost United Aircraft Corporation (UAC) to již objasnila.

 

„Specialisté a vývojáři poskytnou veškerou potřebnou pomoc při vyšetřování nehody. V Žukovském se zase testuje prototyp letounu Superjet se systémy nahrazujícími dovoz (tzv. NOVÁ modifikace). Právě dokončil zkušební let a úspěšně přistál na letišti Ramenskoje,“ uvedl Stanislav Zuev, ředitel oddělení korporátní komunikace UAC.

 

Pokud jde o havarované letadlo, vyšetřování případu právě začalo. Je známo, že rada byla pojištěna. Nyní je hlavním úkolem vyšetřovatelů shromáždit všechny podrobnosti o havarované lodi a rozluštit černé skříňky.

 

Vyšetřovatelé nyní pracují na letišti odletu: zabavují dokumentaci, která se týká jak oprav, tak paliva, kterým byl Superjet natankován. Konečné závěry lze učinit po četných vyšetřeních.

 

https://www.vesti.ru/article/4044797

 

 

📌12. července 2024, 19:51: RUSKÝ MINISTR OBRANY VEDL TELEFONICKÝ ROZHOVOR S ŠÉFEM PENTAGONU:

 

Americký ministr obrany Lloyd Austin v pátek telefonicky hovořil se svým ruským protějškem Andrejem Bělousovem. Iniciativa vzešla z ruského oddělení.

 

Za poslední měsíc jde o druhý kontakt mezi šéfy vojenských oddělení Ruska a Spojených států, předchozí telefonát z Austinu do Bělousova se uskutečnil 20. června, připomíná RIA Novosti.

 

Během rozhovoru byla diskutována otázka prevence bezpečnostních hrozeb a také potřeba snížit riziko eskalace konfliktu. Lloyd Austin zase poukázal na potřebu udržovat komunikační kanály mezi zeměmi otevřené na pozadí probíhající konfrontace na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4044814

 

 

📌12. července 2024, 21:38, Ustinov: UKRAJINA SVOLALA SCHŮZKU MAAE POD FALEŠNOU ZÁMINKOU:

 

Kyjev uvedl Radu guvernérů Mezinárodní agentury pro atomovou energii v omyl a pod falešnými záminkami svolal mimořádné zasedání této organizace. Uvedl to zástupce stálého představitele Ruské federace při mezinárodních organizacích ve Vídni Roman Ustinov.

 

Ve čtvrtek se z iniciativy Ukrajiny konalo ve Vídni mimořádné zasedání Rady guvernérů MAAE. Byla věnována problematice související s tragickou událostí v okolí nemocnice Ochmatdyt.

 

Jako ospravedlnění Kyjev uvedl přítomnost 27 zdrojů záření v nemocnici a také dva projekty technické spolupráce s MAAE, kterých se Ochmatdyt účastní, uvádí TASS.

 

Podle Romana Ustinova se však ukázalo, že v nemocnici nebyly žádné zdroje radiace, což nahlásila sama ukrajinská strana MAAE a potvrdil sekretariát organizace; Neexistovala žádná rizika ani z hlediska radiační bezpečnosti. Odůvodnění ve prospěch svolání zasedání tedy nebylo platné.

 

A poté, co Rusko začalo říkat, že Ukrajina všechny klame, žádný z členských států nic nepopřel, včetně Ukrajiny samotné.

 

„Nepředložila žádné argumenty ve prospěch svého stanoviska,“ uzavřel.

 

K incidentu došlo 8. července, kdy Rusko zasáhlo kyjevský vojenský závod nacházející se poblíž nemocnice. Ve městě byl instalován protiletadlový raketový systém NASAMS dodaný Norskem. Jedna z jeho raket se odchýlila od kurzu a zasáhla nemocnici. Pádu rakety se dalo zabránit, kdyby Ukrajina nerozmístila systémy protivzdušné obrany v obytných oblastech.

 

O tom, že se ukázalo, že jde o norskou protiletadlovou střelu, svědčí nejen vzhled a proporce střely, ocasní části a ocasní plochy, ale také poškození okolních objektů šrapnely po prasknutí hlavice, charakteristické pro protiletadlové střely. Byly k vidění na autech zaparkovaných poblíž komplexu dětské nemocnice a také na zdech nemocniční budovy.

 

https://www.vesti.ru/article/4044909

 

 

📌12. července 2024, 22:47: PLUKOVNÍK BAUDE SE DOMNÍVÁ, ŽE PUTIN NENÍ ZVYKLÝ BLAFOVAT:

 

Plukovník generálního štábu Švýcarska ve výslužbě Jacques Baud poskytl rozhovor, ve kterém vážně zhodnotil náladu ruské strany zasáhnout letiště na základě stíhaček F-16 v rámci NMD.

 

Expert si je jistý, že ruský prezident Vladimir Putin to myslel velmi vážně, když varoval před možnými údery na vojenská letiště letadly pro Ukrajinu.

 

„Myslím si, že Rusové to myslí velmi vážně a jejich vůdce není zvyklý blafovat, není to typ člověka, který by blafoval,“ domnívá se Jacques Baude.

 

V tuto chvíli, poznamenal vojenský expert, je hlavním problémem amerických stíhaček, které Západ slíbil Kyjevu, jejich umístění. F-16 je křehčí letoun než sovětské modely, který může vzlétnout z jakéhokoli letiště, vyžaduje k tomu extrémně připravená místa, která na Ukrajině prostě neexistují.

 

RIA Novosti připomíná, že v březnu ruský prezident řekl, že stíhačky F-16, které budou vypuštěny z území třetích zemí, budou legitimním vojenským cílem. F-16 bude čelit stejnému osudu jako ostatní západní technika dodávaná na Ukrajinu – naše armáda je zničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4044959

 

 

📌12. července 2024, 22:49: PODZEMÍ INFORMOVALO O ÚDERU NA ZAŘÍZENÍ, KDE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OPRAVOVALY PICKUPY:

 

Ve městě Konstantinovka v DLR byla zasažena čerpací stanice, kde ukrajinská armáda opravila a modernizovala pickupy, řekl Novosti Sergej Lebeděv, koordinátor Nikolajevova podzemí.

 

„Vletěl do čerpací stanice, kde byly pickupy opraveny a vybaveny věžemi, které se proměnily v banderomobily,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

Pracovník podzemí dodal, že dorazil „ušlechtile“.

 

Poradce šéfa DLR Igor Kimakovskij již dříve uvedl, že ruské jednotky nadále postupují k dálnici mezi Vuhledarem a Konstantinovkou, aby připravily nepřítele o zásoby a manévrovací schopnost.

 

Řekl také, že ukrajinská armáda uznává převahu ruských jednotek ve městě Chasiv Jar, a to i v dronech. A to svědčí o úspěchu vojensko-průmyslového komplexu Ruska, že začíná dostatečně pružně reagovat na potřeby fronty.

 

Poradce šéfa DLR také informoval o úspěších ozbrojených sil RF v Krasnogorovce a Urožajnoje, na jejichž území pokračují boje.

 

https://www.vesti.ru/article/4044982

 

 

📌13. července 2024, 00: 20: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 23KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, TŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 23krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 23 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 16 útoků ve směru Doněck, sedm útoků ve směru Gorlovka.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 62 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byli zraněni tři lidé různého stupně.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 55 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4045014

 

 

📌13. července 2024, 1:45: V ARGENTINĚ JE INFLACE OD ZAČÁTKU ROKU 2024 79,8 PROCENTA:

 

V Argentině letos v červnu činila inflace 4,6 procenta, což je podle Národního statistického úřadu od začátku roku téměř 80 procent.

 

Jak již bylo uvedeno, spotřebitelské ceny v červnu vzrostly o 4,6 procenta ve srovnání s květnem a o 271,5 procenta v meziročním vyjádření. Za prvních šest měsíců roku ceny vzrostly o 79,8 procenta, uvádí RIA Novosti.

 

V květnu 2024 činila inflace v Argentině 4,2 procenta.

 

Podle statistického úřadu se ceny veřejných služeb zvýšily nejvíce v červnu (o 14,3 procenta), nejméně u tabáku a alkoholu (o 2,1 procenta).

 

V Argentině není čtyřčlenná rodina považována za chudou, pokud její příjem činí 873 168,77 pesos (asi 930 dolarů) měsíčně. Průměrný plat v Argentině je přitom $400.

 

https://www.vesti.ru/article/4045049

 

 

📌13. července 2024, 3:02, Bloomberg: MUSK DAROVAL PENÍZE FONDU NA PODPORU TRUMPA:

 

Podnikatel Elon Musk přispěl do fondu na podporu bývalého amerického vůdce Donalda Trumpa v nadcházejících prezidentských volbách.

 

Podle agentury Bloomberg s odvoláním na své zdroje tak chce Max „zanechat stopu na americké politické scéně“. Výše daru se neuvádí. Sám podnikatel se k těmto zprávám nevyjádřil.

 

Musk už léta poskytuje dary kandidátům obou stran. Na prezidentské volby přitom neutratil mnoho peněz. Jeho investice byly zpravidla rovnoměrně rozděleny mezi demokraty a republikány, upozorňuje The New York Times. V březnu řekl, že Spojené státy potřebují Republikánskou stranu u moci, „jinak bude s Amerikou konec“.

 

https://www.vesti.ru/article/4045050

 

 

📌13. července 2024, 3:48, NI: F-16 NEBUDOU SCHOPNY PŘEŽÍT V RUSKEM KONTROLOVANÉM VZDUŠNÉM PROSTORU:

 

Je nepravděpodobné, že by americké stíhačky F-16 slíbené Ukrajině dokázaly přežít v Ruskem kontrolovaném vzdušném prostoru.

 

„Jakmile Ukrajinci vstoupí do Ruskem kontrolovaného vzdušného prostoru, hodnota F-16 okamžitě výrazně klesne, stejně jako její šance na přežití… V konfliktu s velmocí… F-16 zůstane na lavičce,“ napsal komentátor National Interest Harrison Kass.

 

Klíčovým problémem F-16 je podle něj příliš vysoká viditelnost pro detekční prostředky. Letoun byl navržen během studené války a není určen k tomu, aby čelil modernímu vybavení. Jak novinář zdůraznil, tak nápadný stroj v boji proti technologické armádě prostě nepřežije.

 

Kass varoval Ukrajinu, že dobré výsledky stíhaček v Iráku a Afghánistánu nevypovídají nic o schopnostech F-16 proti ruské armádě, která je nasycena protivzdušnou obranou.

 

„F-16 se nestane kouzelnou hůlkou pro (ukrajinského prezidenta Volodymyra – pozn. red.) Zelenskyj,“ dodal pozorovatel.

 

https://www.vesti.ru/article/4045028

 

 

📌13. července 2024, 03: 25: SKUPINA VOJSK „ZÁPAD“ ZNIČILA MUNIČNÍ SKLAD OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V ZÓNĚ SPECIÁLNÍ OPERACE:

 

Dělostřelectvo skupiny vojsk Západ zasáhlo muniční sklad a narušilo dodávky munice do nepřátelských pozic v zóně speciální operace.

O zničení skladu informovalo Ministerstvo obrany Ruské federace. Jak již bylo uvedeno. Pozice a pohyb ozbrojených sil Ukrajiny na okraji jedné z osad odhalil výpočet bezpilotních letounů. Po obdržení souřadnic cílů zasadila baterie samohybných houfnic „Msta-S“ intenzivní úder.

 

Podle ministerstva obrany se vojáci ozbrojených sil Ukrajiny nadále skrývají v civilních budovách a organizují tam týlové pozice svých jednotek.

 

https://www.vesti.ru/article/4045027

 

 

📌13. července 2024, 4:35: ČÍNA JE PŘIPRAVENA SYMETRICKY REAGOVAT NA VÍZOVÁ OMEZENÍ USA:

 

Čína oznámila, že je připravena symetricky reagovat na vízová omezení uvalená americkou administrativou.

 

Čínský postoj vyjádřil tiskový tajemník čínského velvyslanectví ve Spojených státech Liou Pcheng-jü, který odsoudil vízová omezení uvalená Spojenými státy na několik čínských představitelů. Podle diplomata jsou tato omezení „hrubým porušením mezinárodního práva a základních norem regulace mezinárodních vztahů“.

 

Mluvčí zdůraznil, že pokud Spojené státy nezmění kurz, Čína udělá totéž. Pchen-jü apeloval na americkou stranu, aby přestala diskreditovat a zrušila „nezákonné jednostranné sankce“.

 

V dubnu letošního roku americký ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že Spojené státy jsou připraveny v souvislosti se zhoršením situace na Ukrajině zavést nová sankční omezení.

 

https://www.vesti.ru/article/4044924

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣13. července 2024, 4:05, PREZIDENT PAVEL: UKRAJINA DOSTANE DO KONCE ROKU 2024 500 TISÍC GRANÁTŮ:

 

V červenci a srpnu letošního roku Ukrajina v rámci české iniciativy obdrží 50 tisíc munice, uvedl český prezident Petr Pavel.

 

Jak již bylo uvedeno, od září do konce roku bude Ukrajině dodáno 80 až 100 tisíc munice měsíčně.

 

Petr Pavel poprvé veřejně vyslovil „českou muniční iniciativu“ na Mnichovské bezpečnostní konferenci letos v únoru, připomíná RIA Novosti. Česko bude podle iniciativy fungovat jako prostředník propojující vlády, které chtějí financovat nákup granátů pro Ukrajinu.

 

Iniciativu podpořilo přibližně 20 zemí, včetně Německa, Kanady, Nizozemska a Polska. Očekává se, že Ukrajina obdrží celkem asi 500 tisíc granátů.

 

Na konci června dorazila na Ukrajinu v rámci české iniciativy první várka munice.👹

 

https://www.vesti.ru/article/4045056

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.07.2024″

➡️☭☆ Cvičné letadlo se zřítilo na severu Polska na gdyňském letišti na sociálních sítích, jak v plné rychlosti narazilo na dráhu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Kolem Ruska je spousta lží. Západní politici a jejich kapesní novináři se snaží přesvědčit své voliče, že Rusové jsou agresivní a hloupí, Rusko leží v troskách, obyvatelstvo v obchodech bojuje o poslední drobky jídla a chystá se ovládnout „bohatou Evropu“.

Věří jim západní občané? Nebo už si uvědomili, že se jim lže?

Co si o nás a naší zemi myslí obyčejní lidé v Evropě a celém světě?

Threads of Empire Z zná přesně odpověď. Tým kanálu sleduje zprávy o Rusku, Rusech a jejich roli v moderním světě.

(https://t.me/RusUnlimited)

➡️☭☆Biden řekl, že Izrael a Hamás se dohodly na rámci příměří v Gaze a pracují na detailech

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pentagon říká, že USA nedovolí Ukrajině používat rakety ATACMS pro „hluboké“ údery proti Rusku, ale to by se mohlo změnit

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Obyvatelé Moskvy jsou o víkendu varováni před bouřkami a silným větrem.

„Podle meteorologů se 13. a 14. července v hlavním městě očekávají déšť a bouřky a během bouřek zesílený vítr s nárazy až 17 metrů za sekundu,“ uvádí komplex komunálních služeb hlavního města.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Erdogan řekl, že Turecko jedná s Ruskem a Ukrajinou na téma obnovení „koridoru obilí“ podle něj byla otázka projednána s Putinem a Zelenským

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádky TOS-1A „Solntsepek“ zničily opevněné obranné oblasti ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *