, ,

13.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

13.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.“ —  Albert Einstein

 

 

📌 🤷‍♀️GENERÁLNÍ TAJEMNÍK OSN UVEDL, ŽE SE KONFERENCE O UKRAJINĚ NEZÚČASTNÍ KVŮLI JINÝM PLÁNŮM.

Současně uvedl, že OSN bude na jednání zastoupena na „odpovídající úrovni“, kterého se zúčastní v „statusu pozorovatele“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26957

 

 

📌🇺🇸 BIDEN A ZELENSKYJ PODEPÍŠÍ BEZPEČNOSTNÍ DOHODU PO SVÉM SETKÁNÍ V ITÁLII 13. ČERVNA, UVEDL BÍLÝ DŮM.

USA se v bezpečnostní dohodě s nimi nezaváží k použití svých vojáků k obraně Ukrajiny

https://t.me/to_je_nas_svet/26959

 

 

📌🇺🇦 MOBILIZACE NA UKRAJINĚ POHLCUJE VŠE – TENTOKRÁT JE OBĚTÍ FOTBAL: FC DRUŽBA ODSTOUPIL ZE SOUTĚŽE

Vedení se bojí, že jejich svěřence někdo sebere někde na cestě nebo přímo během zápasu.

Ředitel Družby Igor Děgťarenko uvedl, že v červenci čeká stejný obrázek i další kluby, protože hráči nechtějí jít na frontu a jejich trenéři je nemohou nutit.

https://t.me/to_je_nas_svet/26960

 

 

📌♨️ PUTIN SE PODĚLIL O SVÉ DOJMY ZE SETKÁNÍ S VELITELI RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL.

💬 „Včera pozdě večer, prakticky v noci, jsem se setkal se všemi veliteli našich uskupení. Udělalo to na mě velmi dobrý, pozitivní dojem. Jsou to všechno dospělí, seriózní, ale věkově poměrně mladí profesionálové, kteří si plně uvědomují, co dělají teď, co mají dělat zítra, pozítří. Vše je dobře koordinováno,“ řekl Putin během neformálního dialogu s laureáty státní ceny v Kremlu po oficiálním předávání cen.

Prezident poznamenal, že „vyrostla pozoruhodná plejáda velitelů“ jak na vysoké, tak na nižší úrovni.

„Víte, pocit, jak se u nás říká, naděje vzniká, když komunikujete s lidmi takové úrovně a třídy,“ zdůraznila hlava státu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26961

 

 

📌12. června 2024 17:36: KAZAŇSKÁ JADERNÁ PONORKA VPLULA DO HAVANSKÉHO PŘÍSTAVU:

 

Na Kubu dorazil oddíl lodí Severní flotily. Informovala o tom tisková služba Ministerstva obrany Ruské federace.

 

  1. června vplula do havanského přístavu jaderná ponorka Kazaň, fregata Admirál Gorškov, tanker Akademik Pašin a záchranný remorkér Nikolaj Čiker.

 

„V příštích několika dnech se posádky lodí a podpůrných plavidel zúčastní řady protokolárních akcí,“ uvedlo vojenské oddělení v prohlášení.

 

Také námořníci budou mít možnost relaxovat. Kromě toho se budou moci seznámit s místními zajímavostmi.

 

Dříve vyšlo najevo, že Američané vyslali námořní síly, aby špehovaly skupinu lodí ruského námořnictva, které pluly na Kubu.

 

https://www.vesti.ru/article/3996625

 

 

📌12. června 2024 15:29: MINSK ZAHÁJIL DRUHOU FÁZI CVIČENÍ S NESTRATEGICKÝMI JADERNÝMI SILAMI:

Jednotky Ozbrojených sil Běloruska začaly plnit úkoly bojového výcviku v rámci druhé etapy cvičení s nestrategickými jadernými silami. Manévry jsou nacvičovány ve spolupráci s ruským vojenským personálem.

 

Oznámil to ve středu náčelník běloruského generálního štábu Pavel Muraveiko, jeho slova cituje telegramový kanál Ministerstva obrany ČR.

Komplexy Iskander, které obdržely granáty, zaujaly své výchozí pozice a běloruské letectvo se také ujalo bojové služby, dodal generálmajor.

 

„Již nyní mohu s jistotou říci: jednotky a jednotky ozbrojených sil Běloruska jsou připraveny použít speciální jaderné zbraně,“ uzavřel.

 

https://www.vesti.ru/article/3996440

 

 

📌12. června 2024, 18:44: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ ZVEŘEJNILO NOVÝ SANKČNÍ SEZNAM PROTI RUSKÉ FEDERACI:

Washington uvalil na Rusko nové sankce. Ze seznamu zveřejněného americkým ministerstvem financí vyplývá, že protiruské sankce se dotkly více než 300 fyzických a právnických osob v Rusku, Asii, na Blízkém východě, v Evropě a Africe.

 

Americký sankční seznam proti Rusku tak zahrnuje společnosti spojené s IT a letectvím, Kazaňskou experimentální konstrukční kancelář, radiotechnický koncern Vega a Vědeckou a výrobní asociaci Poisk.

 

Kromě toho se sankce Washingtonu vztahovaly na projekty JSC Rusgazdobycha, Arctic LNG 1 a Arctic LNG 3, Mekamineft JSC, Design Partner Microchip, JSC National Settlement Depository, Novatek-LNG Fuel Kashira a projekt Murmansk LNG. Sankce byly uvaleny na ruskou uhelnou těžební společnost Colestar a související struktury.

 

Nové protiruské sankce zasáhly také ruské továrny, výzkumné ústavy a nevládní organizace. Sankční omezení tak byla uvalena na společnosti Uralredmet, JSC Heavy Equipment of Uralvagonzavod, Amurský metalurgický závod, BALTMASH, Omský výzkumný ústav přístrojového inženýrství, NPO Iska a Impulse, JSC Russian Electric Motors, Vědecké centrum robotiky a kybernetiky.

 

Sankční seznamy amerického ministerstva financí zahrnují Kirov-Energomash a Murom Machine-Building Plant, Belgorodské loděnice, Oboronavto JSC, Firmu pro těžbu cínové rudy, Výzkumný ústav aplikované chemie, Goznak, GT Morstroy a Luch Design Bureau, ústavy špičkových technologií a silnoproudé elektroniky Ruské akademie věd.

 

Americké sankce byly rozšířeny na pojišťovnu Sogaz, Gazprom Invest, Moskevskou burzu a Národní clearingové centrum. Sankce byly uvaleny také na sedm ruských lodí s LNG.

Celoruské hnutí dětí a mládeže „Hnutí prvních“, sdružení „Silk Way Rally“,

Americká sankce byly rovněž uvaleny na sedm společností z Lichtenštejnska, Spojených arabských emirátů a Kypru, které jsou údajně spojeny se schématem obcházení restriktivních opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/3996667

 

📌12. června 2024, 18:52: CENTRÁLNÍ BANKA RUSKÉ FEDERACE: OBČANÉ A FIRMY MOHOU STÁLE NAKUPOVAT A PRODÁVAT DOLARY A EURA:

Ruští fyzičtí a právničtí úředníci, navzdory novým restriktivním opatřením Spojených států, budou moci i nadále nakupovat a prodávat dolary a eura prostřednictvím bank. Uvádí se to ve zprávě zveřejněné na webových stránkách Ruské centrální banky.

 

Transakce s americkou a evropskou měnou budou i nadále prováděny na mimoburzovním trhu, uvádí se v prohlášení. Všechny finanční prostředky na účtech a vkladech občanů a společností zůstávají v bezpečí, ujistil regulátor.

 

K určení směnných kurzů dolaru a eura k rublu bude Centrální banka Ruské federace používat bankovní výpisy a informace z digitálních platforem pro mimoburzovní obchodování.

 

Dne 12. června americké ministerstvo financí aktualizovalo sankční seznamy, včetně moskevské burzovní skupiny, Národního clearingového centra (NCC), které působí jako protistrana v devizových transakcích na moskevské burze, a také Národního zúčtovacího depozitáře (NSD).

 

Moskevská burza oznámila, že od 13. června přestane obchodovat s dolarem a eurem.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3996674

 

📌12. června 2024, 20:13: STOLTENBERG: SUMMIT ŘEKNE, ŽE PRO ČLENSTVÍ V NATO MUSÍ KYJEV VYHRÁT:

 

Ukrajina musí vyhrát vojenský konflikt s Ruskem, aby mohla vstoupit do NATO. Oznámil to generální tajemník aliance Jens Stoltenberg.

 

Na tiskové konferenci před schůzkou ministrů obrany NATO byl tento činitel dotázán, zda organizace bude schopna slíbit Ukrajincům, že se připojí k alianci na summitu v červenci. „Musíme zajistit, aby Ukrajina vyhrála. To je minimální podmínka pro to, aby se stala členem NATO,“ odpověděl Stoltenberg.

 

Poznamenal také, že aliance pomáhá Ukrajincům modernizovat ozbrojené síly země. „Očekávám, že na summitu ve Washingtonu spojenci ještě jasněji vyjádří podporu členství Ukrajiny,“ dodal generální tajemník.

 

Stoltenberg již dříve uvedl, že země NATO by se měly dlouhodobě zavázat k pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3996733

 

 

📌12. června 2024, 20:25, STOLTENBERG: DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA SE STANOU POVINNÝMI PRO ZEMĚ NATO:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že dodávky zbraní na Ukrajinu se stanou povinnými pro země Severoatlantické aliance.

 

„Pokud to změníme z dobrovolných dodávek na závazky vůči NATO, pak se dodávky samozřejmě stanou rozsáhlejšími a spolehlivějšími,“ citovala agentura TASS Stolenberga.

Generální tajemník NATO poznamenal, že dodávky zbraní do Kyjeva budou koordinovány velitelskými strukturami aliance pod vedením generála Christophera Cavoliho.

 

Již dříve vyšlo najevo, že země NATO plánují 13. června schválit plán roční vojenské pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard dolarů.

 

Připomeňme, že v květnu Stoltenberg vyzval NATO, aby zrušilo omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku.

 

Ruské ministerstvo zahraničí zase uvedlo, že nepřijatelné chování Spojených států a NATO vyvolává otázku uvedení dokumentů v oblasti jaderného odstrašení do souladu se současnými potřebami.

 

https://www.vesti.ru/article/3996752

 

 

📌12. června 2024, 20:45, PUTIN: HRY BRICS JSOU OSVOBOZENY OD POLITICKÉHO VMĚŠOVÁNÍ A TLAKU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu 12. června prohlásil sportovní hry zemí BRICS za zahájené. Hlava státu to řekla ve videopozdravu účastníkům ceremoniálu v Kazani.

 

„Prohlašuji sportovní hry BRICS v roce 2024 za otevřené!“ řekl ruský vůdce.

Vladimir Putin ve svém projevu na slavnostním ceremoniálu zdůraznil, že otevřené a originální hry BRICS odrážejí ducha a povahu sdružení suverénních zemí, které je založeno na rovnosti, důvěře a vzájemném respektování zájmů.

 

Hry BRICS jsou osvobozeny od politického vměšování a tlaku – tyto soutěže skutečně spojují sportovce z celého světa, řekl prezident. Dodal, že na hrách se během dvou týdnů sejdou více než 3 tisíce sportovců z téměř 100 zemí.

 

Putin popřál sportovcům a jejich mentorům hodně štěstí a vítězství a divákům a fanouškům světlé a nezapomenutelné dojmy.

 

Hry BRICS se konají v Kazani od 11. do 24. června. V rámci soutěže se bude hrát o ceny ve 29 sportech.

 

https://www.vesti.ru/article/3996744

 

 

📌12. června 2024 15:53, Putin: VYROSTLI JSME V ÚŽASNOU GALAXII VELITELŮ:

 

Ruská armáda je silnější než kdy jindy. Uvedl to prezident Vladimir Putin. Podle hlavy státu jsme za léta speciální vojenské operace vyrostli úžasnou galaxii vojenských velitelů.

 

„Každý je profesionál ve svém oboru. Každý jasně chápe, co je třeba udělat, aby dosáhl svých cílů. Když komunikujete s takovými lidmi, je tu pocit naděje,“ řekl národní lídr.

 

Na hlavu země udělala dojem komunikace s veliteli skupin vojsk. Schůzka se konala v úterý večer.

 

Setkání s prezidentem se zúčastnil náčelník generálního štábu a ministr obrany. Přítomni byli i velitelé okresních vojsk.

 

„Všichni jsou dospělí, seriózní. Zároveň jsou to věkově poměrně mladí lidé. Udělali na mě velmi dobrý dojem,“ dodal Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/3996472

 

 

📌12. června 2024 16:26, PAŠINJAN: ARMÉNIE VYSTOUPÍ Z CSTO, ALE JEŠTĚ SE ROZHODNE KDY:

 

Arménie vystoupí z Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO), načasování zatím nebylo stanoveno, uvedl premiér republiky Nikol Pašinjan.

 

V rámci „vládní hodiny“ v reakci na poznámku opozičního poslance, proč Jerevan vyjádřil nespokojenost s organizací a neopouští ji, Pašinjan řekl: „Odejdeme. Rozhodneme se kdy.“

 

„Co myslíš? Jaký je další krok? Myslíš, že se vrátíme? Ne, jinak to nejde,“ řekl premiér republiky a poukázal na to, že Arménie se nevrátí.

 

https://www.vesti.ru/article/3996575

 

 

📌12. června 2024 17:43: FREGATA „ADMIRÁL GORŠKOV“ A JADERNÁ PONORKA „KAZAŇ“ VYPRACOVALY POUŽITÍ RAKETOVÝCH ZBRANÍ:

 

Oddíl ruských válečných lodí provedl výcvik v používání vysoce přesných zbraní v kubánském regionu. Podle Ministerstva obrany Ruské federace několik hodin před vplutím do havanského přístavu fregata Admirál Gorškov a jaderná ponorka Kazaň provedly odpálení elektronických raket na cíle, které byly ve vzdálenosti 600 kilometrů.

 

Ruské vojenské oddělení poznamenalo, že válečné lodě nepoužívaly skutečné zbraně.

 

Připomeňme, že 12. června připluly na Kubu na přátelskou návštěvu lodě Severní flotily. Kromě Gorškova a Kazaně je součástí oddílu tanker Akademik Pašin a remorkér Nikolaj Čiker.

 

Podobná cvičení o použití vysoce přesných zbraní provedly ruské lodě 11. června v Atlantském oceánu. Námořníci zároveň zorganizovali výcvik systémů protivzdušné obrany. „Admirál Gorškov“ sestřeloval simulátory vzdušných cílů z dělostřelecké lafety AK-192M a protiletadlového raketového a dělostřeleckého systému Palaš.

 

https://www.vesti.ru/article/3996646

 

 

📌 11.6.2024, Protiproud, VOLNÝbloG, Jana Černeková: BEJVÁVALO: Z MODRÉ FIALOVÁ.

 

Z hrdé a sebevědomé rozpuštěná a vypuštěná.

Z českého premiéra německý lidovec.

Výprask s mrtvolami.

Korunu tomu dal Pavel 107.

Když extremista volá chyťte extrémisty!

Už jich máme plné zuby:

 

IVO STREJČEK konstatuje, že za pouhé dvě dekády dokázala havlistická pátá kolona perfektně vytunelovat modrou hráz proti bruselské nadvládě – a dnes si na úkor celé země léčí své mindráky SPOLU s bývalým komunistickým rozvědčíkem na Hradě na úkor životních zájmů naší země

 

Máme za sebou volby do Evropského parlamentu, a ještě dlouho budou doznívat nejrůznější analýzy a komentáře jejich výsledků. Ovšem právě dnešní den – 11. červen – je shodou okolností i historickým datem, které nám nabízí i jiný úhel pohledu na to, jak volby dopadly.

 

👉Přesně před dvaceti lety, 11. června 2004, začaly v České republice historicky první volby do Evropského parlamentu. Zúčastnilo se jich 28,32 % oprávněných voličů a jejich výsledky byly následující: 1. ODS, 30,04 % (9 mandátů); 2. KSČM, 20,26 % (6 mandátů), 3. SNK-ED, 11,02 % (3 mandáty); KDU, 9,57 % (2 mandáty); ČSSD, 8,78 % (2 mandáty) a Nezávislí, 8,18 % (2 mandáty).

Byl jsem tehdy jedním z oněch devíti poslanců ODS, kteří byli do EP zvoleni, cítím tedy jisté oprávnění hodnotit dnešek očima naší tehdejší politické zkušenosti.

 

👉V roce 2004 kandidovala ODS samostatně jako sebevědomý politický subjekt s přesvědčivým a věrohodným programem.

Jmenoval se „MODRÁ ŠANCE PRO EVROPU – STEJNÉ ŠANCE PRO VŠECHNY“.

Tehdejší volič v něm mohl najít následující věty:

👉 „ODS nepodpoří mechanické ‚prohlubování‘ evropského integračního procesu“,

👉 „jsme proti federalizaci EU“,

👉 „odmítáme další papírové konstrukce nových funkcí a orgánů EU“,

👉 „jsme výhradně jen pro takové rozhodovací procedury, které zajistí co největší rovnoprávnost mezi všemi členskými státy“,

👉 „trváme na zachování fiskální, daňové a sociální politiky v pravomoci národních států“ atd., atd…

 

Získali jsme s takovým programem ohromnou podporu a s ní i devět (dnes už v ODS nepředstavitelných) poslaneckých mandátů. „Evropská“ politika ODS byla občany ČR považována za důvěryhodnou a důsledně stavěla na myšlenkách – tehdy bývalého předsedy strany a v oné době již prezidenta naší země – Václava Klause.

 

DNES?

 

👉 ODS (pokolikáté již) nekandidovala sama, ale „rozpustila se“ – ideově i lidsky – v koalici s lidovci a TOP. Tomu odpovídal i vyprázděný volební program, ve kterém byste něco jako „národní zájem“ a jeho obhajobu už jen těžko hledali;

👉 Před dvaceti lety nepadalo v žádném případě v úvahu byť jen uvažovat o nějaké koalici. Dnešní předseda ODS Petr Fiala – a budiž to řečeno přímo – krátkozrakým prosazováním koalice Spolu fakticky ODS existenčně zničil a znovu potvrdil, že je víc německý lidovec než český „odeesák“;

👉 Zisk tří mandátů pro ODS je děsivým výpraskem kdysi dominantní strany, která měla na evropský integrační proces jasný – mezi voliči fungující – názor;

👉 Zisk ubohých šesti mandátů pro celou koalici Spolu dohromady (přičemž ODS na vlastní úkor přenechala dva mandáty fakticky už neexistující TOP 09 a jeden mandát lidovcům, kteří už dávno směřují pod vedením Jurečky do politické márnice) je debaklem.

 

👉 Vše sice bude omlouváno 👉 „složitou dobou“, 👉 „válkou na Ukrajině“, 👉 vlivem „dezinformací“ a 👉 „růstem vlivu extrémistů“, nicméně alespoň pamětníci by si měli připomenout, že kdysi tu existovala jasná, sebevědomá, suverénní, srozumitelná, a především volitelná ODS. Ano, médii milována nebyla, zato ji měla ráda významná část voličů.

I to je dnes naopak – média ODS „tlačí“, jak mohou, u voličů to ale (jak je vidět) moc nefunguje.

 

EXTRÉMISMUS PREZIDENTA PAVLA:

 

Prezident Petr Pavel se také výsledky voleb do EP rozhodnul „komentovat“, a jako obvykle, opět zcela zamířil mimo terč (když už je tedy v souvislosti s jeho osobou nezbytné použít nějaký ten vojenský termín).

👉 Prohlásil: „Co nemůžeme přehlížet, je nárůst podpory extremistů v Evropě…“.

 

NÁRŮST EXTREMISMU?

 

V evropských volbách napříč členskými státy EU významně posilovaly strany a hnutí, které odmítají Green Deal, tedy politické síly bránící zdravý rozum a hájící ty, 👉 kteří málem nevědí, čím budou zítra ještě smět ve svých kamnech topit, NEBOŤ ZELENÉ ŠÍLENSTVÍ PŘICHÁZEJÍCÍ Z BRUSELU JIŽ DÁVNO PŘESÁHLO VŠECHNY MYSLITELNÉ MEZE.

👉 Jsou tito lidé v očích prezidenta Pavla extrémisty, nebo by měli být za extrémisty raději považováni původci agresivní zelené politiky?

 

ZA „EXTRÉMISTY“ zřejmě Pavel považuje i ty ze stran, které získaly významnou podporu voličů za své jednoznačné postoje proti masové migraci.

👉 Němečtí, francouzští a italští voliči již mají zřejmě plné zuby Bruselem vnucovaného multikulturalismu, jehož důsledky stále častěji ve svých městech vidí.

👉 Už téměř nemine den, abychom nečetli zprávy o násilných a hrůzných činech páchaných migranty přicházejícími ze Blízkého východu nebo Afriky.

👉 Jsou masovou migraci odmítající voliči v očích českého prezidenta skutečně extremisty, nebo by za ty skutečné extremisty měli být považováni ti, kteří evropskou civilizaci ničící fenomén masové migrace protlačují přes Brusel hlava nehlava?

 

👉 A možná jsou extrémisty i ti, kteří – viděno očima bývalého generála z NATO – odmítají válčit na Ukrajině, neboť chuť válčit je dnes považována za přednost a ctnost, toužit po míru je vyjádřením slabosti a ochoty přijmout „ruskou okupaci“.

 

MYSLÍ TO PAVEL SKUTEČNĚ VÁŽNĚ?

 

👉 Výsledky voleb nejen u nás, ale zejména ve Francii a Německu by mu měly napovědět, že se mýlí.

👉 👉 👉 Prezident by proto ve svém demonstrativním předvádění myšlenkového přerodu „Šavla v Pavla“ a podbízivým vykupováním se ze své nelichotivé minulosti udělal lépe, kdyby se trochu umírnil a snad i „zpomalil“ ve vynášení svých soudů.

 

Prospělo by to naší zemi, které je nejvyšším představitelem, ale pomohlo by to konec konců i jemu.

 

https://volnyblog.news/bejvavalo-z-modre-fialova-z-hrde-a-sebevedome-rozpustena-a-vypustena-z-ceskeho-premiera-nemecky-lidovec/

 

 

📌 25.4.2015, VOLNÝbloG, Jana Černeková: SILNĚJŠÍ NEŽ CHEMOTERAPIE: BYLINA PROTI RAKOVINĚ, KTERÁ ROSTE PŘÍMO POD NOSEM:

 

Je to jedna z nejrozšířenějších květin. Roste doslova všude, na loukách a trávnících na sídlištích, zejména teď na jaře.

 

Roste však po celý rok, a dokonce ji můžeme najít i v zimě, když půda není pokryta sněhem.

Není snad dítěte nebo dospělého, který by ji neznal. Málokdo však ví o jejích mimořádně silných léčivých vlastnostech.

 

ANO, ŘEČ JE O PAMPELIŠCE LÉKAŘSKÉ.

 

Pampeliškový čaj má tak silný účinek na rakovinné buňky, že se začnou rozpadat již po 2 dnech.

Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky.

 

Tato rostlina je často opomíjena, přestože má široké lékařské využití.

 

Jediné, co musíte udělat pro její získání, je sbírat ji na čistých místech, která neleží příliš blízko silnice.

 

Naše babičky vyráběly z květů pampelišky sirup, protože věděly, že má mnoho léčivých vlastností. Nevěděly však, že kořen pampelišky může pomoci i pacientům s rakovinou.

KOŘEN JE SILNĚJŠÍ NEŽ CHEMOTERAPIE:

 

Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. VE SKUTEČNOSTI DOKÁŽE RAKOVINNÉ BUŇKY ZCELA ZNIČIT, ANIŽ BY NĚJAK POŠKODIL TY ZDRAVÉ.

 

Kromě protirakovinných účinků má pampeliška i následující vlastnosti:

👉 diuretikum
👉 vylučování žluči
👉 detoxikace jater
👉 pomáhá při alergiích
👉 snižuje hladinu cholesterolu v krvi

👉 obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, např. vitamín B6, thiamin, riboflavin, 👉vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou.

👉 V jedné misce 55 gramů pampeliškových listů najdete až 535 % potřebné denní dávky

👉 vitaminu K a 112 % vitaminu A. To všechno jsou fakta, která jsou o pampelišce známa již léta.
👉 Přírodní léčba osteoartrózy

 

ZÁZRAČNÝ PAMPELIŠKOVÝ ČAJ

 

Pampeliškový čaj má poměrně rychlý účinek. Již do 48 hodin po jeho užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.

 

Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá léčba kořenem pampelišky dokáže odstranit většinu nádorů. Vzhledem k těmto nečekaným výsledkům byly výzkumnému týmu přiděleny další finanční prostředky na pokračování výzkumu.

 

John di Carlo, 72letý pacient s rakovinou, podstoupil intenzivní léčbu agresivní chemoterapií. Po jejím selhání ho lékaři poslali domů, aby zemřel obklopen svými blízkými.

Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu čajem z kořene pampelišky. O pouhé 4 měsíce později byl muž v remisi (ústupu rakoviny).

JAK PŘIPRAVIT ČAJ Z KOŘENE PAMPELIŠKY:

 

Pampeliškový čaj se obvykle připravuje ze sušeného rozemletého kořene. Můžete však použít i jemně nasekaný čerstvý kořen.

 

Vezměte asi 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění), zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte asi 15 minut louhovat.

 

Čaj pijte 2 až 3krát denně, nejlépe před jídlem.

Lze jej užívat po dobu několika měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že listy pampelišky mají také určité protirakovinné účinky. Proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů k přípravě čaje.

 

Zdroj: This Amazing Plant is 100X More Effective Than Chemotherapy

 

https://volnyblog.news/silnejsi-nez-chemoterapie-bylina-proti-rakovine-ktera-roste-primo-pod-nosem/

 

 

📌💥💥💥12.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ISKANDER-M S „JADERNÝMI SCHOPNOSTMI“ NIČÍ UKRAJINSKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM S-300 V POLTAVĚ

 

https://youtu.be/f2A6KNHwKhE?si=yCGbsNVOyTgUcRjI

 

 

📌🇷🇺 VLADIMIR PUTIN ZAHÁJIL HRY BRICS 2024. RUSKÝ PREZIDENT VYSTOUPIL S PROJEVEM K ÚČASTNÍKŮM.

Poznamenal, že dvoutýdenních soutěží se zúčastní více než 3 000 sportovců z téměř 100 zemí.

Jsem přesvědčen, že tento rozsáhlý sportovní svátek viditelně ukáže vítězství univerzálních hodnot sportu, rovných příležitostí a spravedlivého nekompromisního boje,“ dodal Putin.

Ruský prezident zdůraznil, že BRICS je sdružením suverénních zemí, které se dynamicky rozvíjejí, zachovávají si svou identitu a ukazují příklad skutečného partnerství a rovnoprávných vztahů založených na důvěře a respektu k zájmům druhé strany

https://t.me/to_je_nas_svet/26967

 

 

📌♨️ ZELENSKYJ BUDE ZÁPAD VYDÍRAT A ŽEBRAT O PENÍZE NA SUMMITU VE ŠVÝCARSKU.

„Bude to další mezinárodní fórum, kde Zelenskyj udělá to, co dělá vždycky. Bude obtěžovat Západ a zapojí se do morálního vydírání. Možná se pokusí získat další finanční prostředky,“ řekl bývalý poradce amerického ministerstva zahraničí James Cardin v rozhovoru pro kanál YouTube Neutrality Studies.

Podle něj je samotný koncept konference ve Švýcarsku matoucí kvůli absenci druhé strany konfliktu. Cardin dodal, že od tohoto summitu neočekává žádný výsledek.

https://t.me/to_je_nas_svet/26969

 

 

📌 🤡DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ – STOLTENBERG.

DODAL, ŽE PRVNÍ EVROPSKÉ STÍHAČKY F-35 SE ZÁKLADNOU V NIZOZEMSKU BUDOU PŘIPRAVENY PRO JADERNÉ MISE NATO V ČERVNU.

Generální tajemník uvedl, že aliance musí přizpůsobit své jaderné kapacity a prokázat účinnost jaderného odstrašení tváří v tvář ruské „nebezpečné rétorice“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26970

 

 

📌 VLÁDA DNES, 12. ČERVNA 2024, SCHVÁLILA NOVELU ZÁKONA LEX UKRAJINA 7, KTEROU PŘIPRAVILO MINISTERSTVO VNITRA. NOVELA UMOŽNÍ UKRAJINSKÝM UPRCHLÍKŮM, KTEŘÍ JSOU EKONOMICKY SOBĚSTAČNÍ A NEZÁVISLÍ NA DÁVKOVÉM SYSTÉMU, ZÍSKAT BĚŽNÝ POBYTOVÝ STATUS.

 

Místo dočasné ochrany tak budou moci nově získat dlouhodobý pobyt podle zákona o pobytů cizinců. „Dlouhodobý pobyt je určen pouze těm ukrajinským uprchlíkům, kteří u nás chtějí dlouhodobě žít, nečerpají dávky a jsou ekonomicky nezávislí. Ti pak budou moci lépe plánovat svoji budoucnost a dále se začleňovat do české společnosti. Samozřejmě pro ukrajinské uprchlíky i nadále bude fungovat režim dočasné ochrany,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan a doplnil, že podmínky pro přechod do pobytového režimu splní v první fázi odhadem jen tisíce až nízké desítky tisíc osob.

 

https://www.mvcr.cz/clanek/vlada-schvalila-lex-ukrajina-7-ekonomicky-sobestacni-uprchlici-z-ukrajiny-budou-moci-ziskat-dlouhodoby-pobyt.aspx

 

 

📌 ♨️USA A JEJICH SPOJENCI SE SNAŽÍ VYVOLAT RADIKÁLNÍ NÁLADY NA UKRAJINĚ I V ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. A TATO POLITIKA PŘEDSTAVUJE HROZBU OŽIVENÍ NACISMU VE SVĚTĚ – SERGEJ LAVROV DNES PŘI SETKÁNÍ S KUBÁNSKÝM MINISTREM ZAHRANIČÍ.

Rusko je Havaně vděčné za její zásadový postoj k ukrajinskému konfliktu. Naše země mají podobný pohled na řadu světových problémů. Moskva je připravena pomoci Kubě překonat blokádu ostrova a je rovněž pro její vyřazení z amerického seznamu státních sponzorů terorismu.

Sergej Lavrov: „Je naprostou anomálií, když stát zařadí Kubu na seznam sponzorů terorismu, a zároveň se tento stát sám, Spojené státy spolu se svými satelity, snaží udržet svou unikající hegemonii ve světových záležitostech metodami otevřeného teroru, s přímou podporou teroristických útoků neonacistického režimu v Kyjevě proti civilistům na ruském území.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26972

 

 

📌 🇦🇪NEJVYŠŠÍ MRAKODRAP SVĚTA BURDŽ CHALÍFA VE SPOJENÝCH ARABSKÝCH EMIRÁTECH BYL U PŘÍLEŽITOSTI DNE RUSKA NASVÍCEN V BARVÁCH RUSKÉ VLAJKY

https://t.me/to_je_nas_svet/26973

 

 

📌 😐NAPOSLEDY JAKO PREZIDENTKA. ČAPUTOVÁ SE LOUČÍ V PRAZE.

Už v sobotu předá svůj úřad nástupci. Zuzana Čaputová přijela do Prahy naposledy ve funkci slovenské prezidentky. Na Pražském hradě ji čeká ocenění Řádem bílého lva.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-obrazem-naposledy-jako-prezidentka-caputova-se-louci-v-praze-253806

 

 

📌 🤡 PROHLÁŠENÍ GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA NATO STOLTENBERGA:

– Podle účastníků summitu NATO ve Washingtonu musí Ukrajina vyhrát vojenský konflikt, aby se mohla připojit k alianci;

– Cílem NATO je mír, zabránit konfliktu;

– Moskva si musí uvědomit, že jsme schopni chránit naše členské státy, a to je to, co zabraňuje válce;

– Putin čeká, až odejdeme, a pak bude válka pokračovat;

– Čím déle budeme ochotni pomáhat, tím rychleji válka skončí.

https://t.me/to_je_nas_svet/26976

 

 

📌 ❓PERDIKCE SIMPSONOVÝCH – ŽE BY POLITICKÝ KONEC?

https://t.me/to_je_nas_svet/26977

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.06.2024“:

➡️☭☆ „Megarain“ pokrývá Moskvu. Špatné počasí se stěhuje od severozápadu: někde už hřmí a lije mocně a hlavně a někde je jen předbouřková obloha se záblesky slunce.

https://t.me/c/1725938443/24481

https://t.me/c/1725938443/24482

https://t.me/c/1725938443/24483

https://t.me/c/1725938443/24484

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy a Ukrajina ve čtvrtek podepíší bezpečnostní dohodu, řekl Bílý dům a naznačil, že to neznamená použití amerických sil na Ukrajině.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Nové americké protiruské sankce se dotkly více než 300 fyzických a právnických osob v Rusku, Asii, na Středním východě, v Evropě a Africe, uvedlo americké ministerstvo financí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka Fagot ATGM vzdušných sil narušila rotaci pěchoty ukrajinských ozbrojených sil u Chasovoy Yar. Průzkumná skupina „okřídlené pěchoty“ objevila ukrajinské jednotky pohybující se vpřed k rotaci. Na jejich zničení byla vyslána posádka protitankových střel. Poté, co výsadkáři přivedli nepřítele na dosah přesné střely, vypustili řízenou střelu z ATGM Fagot a zničili živou sílu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Rusku začínají sportovní hry BRICS. Vladimir Putin zaslal účastníkům a hostům soutěže videopozdrav. Sportovní hry pod záštitou naší organizace jsou důležitou součástí komplexní politické, ekonomické a humanitární interakce. Role BRICS ve světovém dění rychle roste. A proto jsem přesvědčen, že popularita a atraktivita her poroste také s tím, jak soutěže, bez politických zásahů a tlaku, skutečně spojují sportovce z celého světa.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na Den Ruska byla nejvyšší budova světa, mrakodrap Burdž Chalífa v Dubaji, vymalována v barvách ruské trikolory.

 

 

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dělostřelci ze skupiny vojsk „Jižní“ zničili živou sílu a narušili rotaci jednotek ukrajinských ozbrojených sil směrem na Doněck.

Posádky 152mm houfnic D-20 nepřetržitě střílejí na vojenské cíle, opevnění a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil a poskytují palebnou podporu postupu útočných jednotek.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Centrální banka Ruské federace mění 13. června čas zahájení obchodování na devizovém trhu a trhu s drahými kovy Moskevské burzy – začnou v 9:50 moskevského času.

Kromě toho se Bank of Russia rozhodla od 13. června pozastavit obchodování s hongkongským dolarem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *