, ,

12.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

12.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌 12. června 2024  8:24,  aktualizováno 12:00, iDNES.cz: JE ÚPLNĚ MIMO, ZBLÁZNIL SE, TEPE BABIŠ FIALU. DOPORUČIL MU ODPOČINEK:

 

Poslanci začali ve středu schvalovat zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí. Vládní tábor nechal svolat ke koaliční novele mimořádnou schůzi, která zužuje možnosti opozičních obstrukcí v debatě o návrhu programu. Jednání předcházel projev šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který se pustil do premiéra Petra Fialy. „Pan premiér by si měl odpočinout,“ pronesl Babiš.

 

Na začátku schůze exministryně financí Alena Schillerová zkritizovala vládu za to, že si nepředvolala velvyslance Ruska, a to ani po útocích na vozy městské hromadné dopravy v Praze. Chce po vládě vysvětlení, jinak hrozí svoláním mimořádné schůze.

Předseda ANO Andrej Babiš se opřel do premiéra Petra Fialy, označil ho za „patologického lháře“. Fiala v jednacím sálu nebyl, byl omluven. Ministerského předsedu kritizoval Babiš v souvislosti s rozhovorem pro středeční MF DNES, v němž se Fiala vyjadřoval k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.

 

„MÁM OBAVY O JEHO ZDRAVÍ“

 

Fiala mimo jiné uvedl, že nešlo o posílení opozice, když strany vládní koalice získaly devět mandátů, zatímco opoziční strany osm mandátů. „Pan premiér by si měl odpočinout, pokud tvrdí, že opozice v evropských volbách neposílila,“ komentoval to Babiš. Fiala je podle něj „úplně mimo“ a „zbláznil se“. „Je to patologický lhář. Mám obavy o jeho zdraví,“ uvedl lídr ANO. O Fialovi také řekl, že zničil ODS.

 

Předseda klubu KDU-ČSL Aleš Dufek v reakci na Babišův asi půlhodinový projev poznamenal, že ve volbách uprostřed volebního období mají voliči sklon se spíš vymezovat proti vládnoucí garnituře  a naopak podporovat opoziční strany.

 

Poté Schillerová opět požádala o informace ohledně Ruska. „Prosím, aby někdo na dané téma vystoupil. Občany to zajímá více než korespondenční volba,“ vyzvala exministryně financí. Současný ministr financí Zbyněk Stanjura na její slova reagoval tím, že na středečním jednání chybí premiér i ministr vnitra. „Můžeme to probrat zítra,“ odvětil s tím, že prostor pro dohodu existuje.

 

Hlavním tématem středeční schůze je však korespondenční volba ze zahraničí. Tu by podle předlohy mohli využít čeští občané, kteří budou zapsáni u místně příslušného zastupitelského úřadu do voličského seznamu. Návrh se týká prezidentských, sněmovních a evropských voleb.

 

Poprvé by Češi v cizině mohli podle předlohy hlasovat dopisem už v řádných volbách do Sněmovny v příštím roce. Opoziční hnutí SPD žádá zamítnutí volební novely, hnutí ANO zejména odklad její účinnosti až na rok 2026 a vyloučení voleb do Evropského parlamentu kvůli údajně největšímu riziku dvojího hlasování.

 

Předseda poslanců hnutí SPD Radim Fiala při středečním závěrečném schvalování koaliční volební novely řekl, že jde o pokus o atentát na ústavu. Fiala vystoupil jako řečník s přednostním právem. Kolem 10:30 evidoval sněmovní systém dvě desítky poslaneckých přihlášek do běžné debaty, výhradně od zástupců opozice.

 

„Jsem přesvědčený, že tento předložený návrh je veskrze nekvalitní, nebezpečný a protiústavní,“ prohlásil Fiala. Korespondenční volba je podle něho nejnebezpečnějším průlomem do ústavního systému v novodobé historii Česka a „brutálním omezením“ principu tajnosti voleb. Fiala varoval, že pokud lidé ztratí důvěru v to, že můžou volbami změnit vládu, můžou pak snáze sahat k násilí.

 

STARÁ SE, JAK ZVÝŠIT ŠANCE NA ZNOVUZVOLENÍ

 

Schillerová se nejprve kriticky věnovala hospodářské politice vlády. „Místo, aby se vláda starala o nápravu, stará se o to, jak zvýšit své šance na znovuzvolení,“ řekla. Hnutí ANO se podle Schillerové ale neobává toho, že „zoufalá“ snaha koaličních stran ovlivnit výsledek voleb ve svůj prospěch povede k zamýšlenému cíli.

 

Předsedkyně poslanců ANO varovala před hrozbou zmrzačení volebního systému a stejně jako Fiala v ohrožení důvěry ve volby. „Naší zemi bez přehánění hrozí, že přijde o demokratickou jistotu nevyčíslitelné hodnoty,“ prohlásila.

 

 

KOALIČNÍ PŘEDSTAVITELÉ S VÝTKAMI NESOUHLASÍ

 

Obě opoziční hnutí se u krajanů v minulých volbách do Sněmovny netěšila takové oblibě jako vládní strany. Kritiku opozičních zástupců spojují opakovaná tvrzení, že korespondenční volba je účelová a nezaručuje dodržení ústavní zásady o rovnosti, přímosti a tajnosti hlasování.

 

Poslanci těchto hnutí varují také třeba před rozšířením možností manipulace s hlasy a před snížením důvěry veřejnosti ve volby. Koaliční představitelé s takovými výtkami nesouhlasí. Hlasování poštou podle nich zlepší Čechům pobývajícím v zahraničí dostupnost práva volit. Podobnou možnost dává svým občanům většina evropských zemí.

Zákony můžou poslanci schvalovat jen o středách a pátcích vždy mezi 09:00 a 14:00. Opozice může zablokovat případné koaliční snahy o vyčlenění dalších dnů či hodin pro třetí čtení předloh. Závěrečné kolo projednávání korespondenční volby tak bude pokračovat pravděpodobně v pátek a možná také v následujícím týdnu.

 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-poslanci-zavedeni-moznosti-korespondencni-volby-pro-cechy-zahranici.A240612_080816_domaci_vank

 

 

📌♨️KUBA ODSUZUJE POSTOJ USA A NATO, ZEJMÉNA SANKCE UVALENÉ NA RUSKOU FEDERACI

– kubánský ministr zahraničí na tiskové konferenci s Lavrovem

– Odsuzujeme pokusy Západu nahradit mezinárodní právo řádem založeným na pravidlech.

– Budeme spolupracovat s Ruskem na posílení spravedlivého světového řádu

https://t.me/to_je_nas_svet/26953

 

 

📌💥💥💥12.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSOVÉ SHODILI BOMBU NA UKRAJINSKOU STÍHAČKU SU-25; ÚTOK PŘIŠEL PO UKRAJINSKÉM PROHLÁŠENÍ, ŽE BYLA ZNIČENA NEJMODERNĚJŠÍ RUSKÁ STÍHAČKA SU-57 NA LETIŠTI V ASTRACHANI

 

https://youtu.be/9xVZK1RWe5Q?si=eh2_djJTAagNrCO7

 

 

📌💥💥💥12.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ SEBEVRAŽEDNÉ DRONY ZAPÁLILY DESÁTÝ AMERICKÝ TANK M1 ABRAMS NA UKRAJINSKÉM BOJIŠTI

 

https://youtu.be/S0GqaMdOBNg?si=ENTvZQMN98deteOO

 

 

📌💥💥💥12.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ROZBILO NA KOUSKY UKRAJINSKÝ MUNIČNÍ SKLAD; PROČ SE ZINTENZÍVŇUJE BITVA O VELKOU ŘEKU DNĚPR

 

https://youtu.be/5dBBZUqtGgc?si=z_WN1jffSCO6hN2U

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Putin posílá své válečné lodě do blízkosti USA, připluly jen 40 km od amerického pobřeží: ruská námořní cvičení v Atlantském oceánu společně s Kubou…

 

https://youtu.be/LMR5Zb8YURc?si=Vf3vz5bLXOX1J5M_

 

 

📌 12. června 2024: 🇺🇦 UKRAJINSKÉ VEDENÍ SE CHYSTÁ PRODAT STÁTNÍ SPOLEČNOSTI A AKTIVA ZA BABKU, ABY DOPLNILO STÁTNÍ POKLADNU – PÍŠE NEW YORK TIMES S TÍM, ŽE UKRAJINSKÁ VLÁDA SE CHYSTÁ VYDRAŽIT ASI 20 STÁTNÍCH PODNIKŮ, VČETNĚ HOTELU UKRAJINA, NÁKUPNÍHO CENTRA V KYJEVĚ A TĚŽAŘSKÝCH A CHEMICKÝCH PODNIKŮ.

 

Noviny se odvolávají na ukrajinské představitele, kteří připouštějí, že majetek se prodá levněji než před vypuknutím konfliktu. Je to však „třeba udělat, aby získali peníze do státního rozpočtu, kterému letos chybí 5 miliard dolarů na vojenské výdaje“.

Navíc prodej státních společností a aktiv „by měl pomoci posílit slábnoucí ekonomiku Ukrajiny přilákáním investic“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26955

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12. června 2024, echo24.cz: DODÁNÍ SLOVENSKÝCH STÍHAČEK UKRAJINĚ OZNAČIL KALIŇÁK ZA VLASTIZRADU. PODÁVÁ TRESTNÍ OZNÁMENÍ:

 

((ČR by potřebovala klon pána Kaliňáka jako sůl!!!))

 

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák přirovnal k vlastizradě postup jednoho ze svých předchůdců v úřadu Jaroslava Nadě, který za bývalé vlády prosadil darování vyřazených slovenských vojenských stíhaček Ukrajině bránící se ruské agresi. V této souvislosti před novináři Kaliňák oznámil podání trestního oznámení. Jeho úřad předtím tvrdil, že bývalá vláda neměla kompetence se stíhaček sovětské konstrukce MiG-29 zbavit. Naď v reakci řekl, že ministerstvo obrany zakrývá svou neschopnost prázdnými řeči a že tehdejší kabinet měl právo zvolený postup při darování migů využít.

Nynější slovenská vláda po nástupu do úřadu loni v říjnu zastavila vojenskou pomoc Ukrajině ze státních zásob, kterou Bratislava poskytovala Kyjevu po ruské invazi na Ukrajinu z února 2022. Komerční dodávky zbraní nadále umožňuje.

 

Slovensko loni darovalo Ukrajině 13 migů na základě mezivládní dohody s Ukrajinou. Tehdejší opozice, ve které byla rovněž strana Směr-sociální demokracie současného slovenského premiéra Roberta Fica, Kaliňákova stranického kolegy, transakci zpochybňovala. Kabinet totiž po předchozím vyslovení nedůvěry ze strany sněmovny zůstal v úřadu jen s omezenými kompetencemi a podle ústavy například nemohl rozhodovat o zásadních otázkách zahraniční politiky. Vláda tehdy uvedla, že se rozhodla pro předání techniky Ukrajině prostřednictvím uzavření mezinárodní dohody, k čemuž podle svého názoru pravomoc měla.

 

Zmíněný postup bývalé slovenské vlády pak kritizovalo nynější vedení ministerstva obrany. Rovněž tvrdilo, že nenašlo k transakci právní analýzu, kterou v minulosti zmiňoval Naď.

 

„Samozřejmě, že k tomu byla vypracována právní analýza, a to nejen na ministerstvu obrany. Zabýval se jí rovněž ministr spravedlnosti. Ministerstvo zahraničních věcí se ztotožnilo s jejich názory, téma řešila i kancelář prezidentky a úřad vlády. Na základě toho vláda učinila jako kolektivní orgán rozhodnutí a schválila podpis mezinárodní smlouvy, na což měla právo,“ řekl dnes v reakci Naď. Dodal, že ohledně předání migů jedno trestní oznámení již bylo „smeteno ze stolu“.

 

Zmíněné migy Slovensko předloni vyřadilo z výzbroje a s několika zeměmi včetně Česka se dohodlo na jejich výpomoci se zajištěním ochrany slovenského vzdušného prostoru. První dříve objednané nové americké stíhačky F-16 by Bratislava měla dostat letos.

 

https://echo24.cz/a/HGm2D/zpravy-svet-klinak-ounacil-darovani-stihacek-za-vlastizradu-podlava-trestni-oznameni

 

 

📌 12. června 2024, Uncutnews.ch.: POUŽITÍ ZÁPADNÍCH ZBRANÍ:

 

Moderátor: Dobré odpoledne, vážení diváci, posluchači a hosté ve studiu! Dnes je 03. června 2024.

Minulý týden byla konečně vyřešena otázka takzvané „kolize“. Otázkou bylo, zda zbraně dodané Západem mohou být použity k útoku na ruské území – zejména na objekty umístěné ve vnitrozemí. Nyní západní země, včetně Francie, Spojených států, Velké Británie a Německa, postupně daly povolení k použití zbraní dodaných z těchto zemí v hlubinách ruského území. Valerij Viktorovič a jaké zbraně Ukrajina používala k boji předtím? Nebyly to západní zbraně? A pokud ano, proč tento souhlas ze Západu?

 

Valeriy Pyakin: Samozřejmě, že taková otázka má právo na existenci, i když měla být vyřešena mnohem dříve. Na stůl to ale bylo položeno teprve minulý týden a teprve minulý týden se to vyjasnilo.

 

Skutečnost, že tento problém byl vyřešen Západem, nám ukazuje, že naše státní politika je jasně druhořadá nebo podřízená

 

Shrnutí první otázky vysílání „OTÁZKA A ODPOVĚĎ“ ZE DNE 03.06.2024

Moderátor: Dobré odpoledne, vážení diváci, posluchači a hosté ve studiu! Dnes je 03. června 2024.

 

Minulý týden byla konečně vyřešena otázka takzvané „kolize“. Otázkou bylo, zda zbraně dodané Západem mohou být použity k útoku na ruské území – zejména na objekty umístěné ve vnitrozemí. Nyní západní země, včetně Francie, Spojených států, Velké Británie a Německa, postupně daly povolení k použití zbraní dodaných z těchto zemí v hlubinách ruského území. Valerij Viktorovič a jaké zbraně Ukrajina používala k boji předtím? Nebyly to západní zbraně? A pokud ano, proč tento souhlas ze Západu?

 

https://fktdeutsch.wordpress.com/2024/06/09/einsatz-westlicher-waffen/

 

 

📌 12. června 2024, Uncutnews.ch.: PRODÁNO NEJVYŠŠÍ NABÍDCE: TRUMP DAL ZELENOU DARŮM NA KAMPAŇ PRO IZRAELSKOU ANEXI:

 

Bývalý prezident Donald Trump, který čelí finančnímu krachu kvůli probíhajícím právním sporům, je ochoten prodat americkou zahraniční politiku za příspěvky na kampaň.

 

Miliardářka Miriam Adelsonová, která je nakloněna Izraeli, nabízí financování jeho kandidatury, pokud dovolí Izraeli anektovat Západní břeh Jordánu.

 

Podle zprávy izraelského deníku Haaretz chce proizraelská miliardářka Miriam Adelsonová financovat volební kampaň Donalda Trumpa pod podmínkou, že podpoří anexi Západního břehu Jordánu.

 

Adelsonová, šestá nejbohatší žena ve Spojených státech, zdědila své jmění po zesnulém Sheldonu Adelsonovi, prominentním hlavním dárci Republikánské strany. V roce 2017 Sheldon Adelson slavně řekl: „Mám jen jeden předmět. A tím problémem je Izrael.“

 

Jako prezident byl Trump označován za nejvíce proizraelského vůdce v americké historii a často se chlubil svou podporou Tel Avivu. V listopadu 2017 Trumpova administrativa oznámila, že uzná okupovaný Jeruzalém za hlavní město Izraele. Tím se rozešla s mezinárodním konsensem a zasadila ránu takzvanému dvoustátnímu řešení.

 

Otevření nového amerického velvyslanectví v Jeruzalémě v květnu 2018 se časově shodovalo s masakrem asi 60 neozbrojených palestinských demonstrantů v pásmu Gazy během nenásilných masových protestů Velkého pochodu za návrat.

 

Trump podporoval myšlenku, aby se Jeruzalém stal nedělitelným hlavním městem Izraele, i když východní Jeruzalém byl v roce 1980 nezákonně anektován, což OSN odmítla. Oficiálně také uznal nelegálně okupované syrské Golanské výšiny, které Izrael anektoval v roce 1981, jako součást židovského státu.

 

Jmenoval také Davida Friedmana svým velvyslancem v Izraeli. Friedman odmítl hovořit o územích okupovaných Palestinci jako o takových, místo toho hovořil o „údajné okupaci“.

 

Kromě schválení dohody, kterou popsal jako „dohodu století“, Trump podpořil plán na vyřešení konfliktu mezi Palestinou a Izraelem tím, že se pokusí realizovat dohodu, která by Palestincům odepřela skutečnou autonomii a vyměnila okupovaný východní Jeruzalém za Abú Dís jako plánované „hlavní město Palestiny“. Dohodu vypracoval Trumpův zeť Jared Kushner, jehož rodinná nadace financovala nelegální osady na Západním břehu Jordánu a extremistické sionistické ješivy.

 

Později vyšlo najevo, že Trump obdržel rozsáhlé dary na kampaň od Sheldona Adelsona výměnou za přesun americké ambasády z Tel Avivu do okupovaného Jeruzaléma.

Adelson „daroval 20 milionů dolarů super PAC, který vedl kampaň za jeho zvolení“, a předpokládal, že super PAC na oplátku přijme proizraelský postoj a politiku.

 

V určitém okamžiku během Trumpova prezidentství bylo jím jmenovanému velvyslanci v Izraeli, bývalému bankrotovému právníkovi Davidu Friedmanovi, umožněno „zběhnout“ a falešně sdělit izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi, že Trumpova administrativa podpoří anexi území na Západním břehu Jordánu, jak uvádí Jared Kushner ve své knize „Breaking History“ z roku 2022.

 

Zatímco bývalý americký prezident bojoval o dary uprostřed čtyř velkých právních bitev, objevily se obavy, že by Trump mohl uznat izraelskou anexi Západního břehu Jordánu, pokud by se v Izraeli narozená Miriam Adelsonová stala jeho hlavní dárkyní kampaně.

 

V roce 2019 Netanjahu oznámil svůj záměr anektovat údolí Jordánu na okupovaném Západním břehu Jordánu, přičemž se mu dostalo velké podpory od osadnického hnutí a jeho pravicové základny. Později svůj slib o anexi odvolal s odkazem na normalizační dohody Trumpovy administrativy („Abrahámovské dohody“), které vedly k navázání vztahů mezi Spojenými arabskými emiráty a Bahrajnem a Izraelem. Později se k těmto dohodám připojily také Súdán a Maroko.

 

Pokud Izrael získá de iure kontrolu nad Západním břehem Jordánu, je nepravděpodobné, že by bylo anektováno celé území. Místo toho by oblast známá jako Oblast C, která tvoří asi 60% okupovaného Západního břehu, byla začleněna do takzvaného „vlastního Izraele“. Důvodem je to, že většina izraelských osad a osadnických základen se nachází v této oblasti, kterou Izrael již plně vojensky kontroluje.

 

V oblastech A a B na Západním břehu Jordánu, kde žije většina z 3,3 milionu Palestinců, vykonává Palestinská samospráva částečnou kontrolu a má své vlastní bezpečnostní síly.

Robert Inlakesh je politický analytik, novinář a dokumentarista, který v současné době žije v Londýně ve Velké Británii. Reportoval z okupovaných palestinských území, žil tam a moderuje pořad „Palestine Files“. Je režisérem filmu „Steal of the Century: Trump’s Palestine-Israel Catastrophe“ (Krádež století: Trumpova palestinsko-izraelská katastrofa). Sledujte ho na Twitteru @falasteen47

 

ZDROJ: PRODÁNO NEJVYŠŠÍ NABÍDCE: TRUMP DAL ZELENOU ANEXI IZRAELE KVŮLI FINANCOVÁNÍ KAMPANĚ

 

https://uncutnews.ch/verkauft-an-den-meistbietenden-trump-gibt-fuer-wahlkampfspenden-gruenes-licht-fuer-israelische-annexion/

 

📌 12. června 2024, Uncutnews.ch., Anis Raiss: „Digitální vražedné řetězce“: Temná stránka technologie ve válčení:

Využívají Palantir Technologies, Starlink a další technologičtí giganti příležitosti k testování válečných aplikací svých produktů na civilním obyvatelstvu v Gaze a promění obléhané pásmo Gazy v testovací místo pro své technologie?

V posledních letech se průsečík mezi technologií a válčením dostal do hledáčku veřejnosti, což vyvolává hluboké etické a právní otázky ohledně vojenského využívání pokročilých technických nástrojů státem. Role pokročilé analýzy dat a umělé inteligence (AI) v moderních konfliktech je pod intenzivním drobnohledem, zejména když jsou v sázce životy civilistů.

 

Jak genocida v pásmu Gazy postupuje, pozornost se obrací ke společnostem, jejichž technologie mohou usnadnit každodenní zvěrstva Izraele, včetně americké společnosti Palantir Technologies.

 

Zatímco Mezinárodní trestní soud (ICC) se zabývá obviněním z genocidy, technologičtí magnáti, kteří vyvíjejí a dodávají válečné nástroje, zůstávají do značné míry nedotčeni.

Od 8. října bylo zabito více než 36 000 Palestinců v brutálním konfliktu, který si za poslední dva roky vyžádal více obětí než všechny ostatní války dohromady. Tato ohromující ztráta nevinných životů přitáhla pozornost k technologiím, které se falešně a systematicky zaměřují na civilisty místo na bojovníky.

Integrace společnosti Palantir v Izraeli

Společnosti jako Palantir Technologies, vedené generálním ředitelem Alexem Karpem, se zapletly do umožnění některých z těchto zvěrstev. Jejich pokročilá analýza dat a nástroje umělé inteligence, které údajně umožňují „přesné zaměřování“, masově zabíjejí civilisty a proměnily válku v promyšlenou a systematickou vyhlazovací kampaň s malým lidským dohledem.

 

Společnost Palantir Technologies, kterou v roce 2003 založili Karp a Peter Thielovi, se rozrostla z tajnůstkářského startupu pro analýzu dat na základní kámen moderních vojenských a zpravodajských operací. Technologické produkty společnosti Palantir, původně financované odnoží rizikového kapitálu CIA, In-Q-Tel, jsou nyní nedílnou součástí mnoha amerických vládních agentur, včetně FBI, ministerstva obrany a různých agentur pro vymáhání práva.

 

Tato úzká vzájemná závislost s americkými zpravodajskými službami a vojenskými zařízeními vydláždila cestu pro strategickou orientaci společnosti Palantir na Izrael.

Angažovanost technologického giganta v Izraeli se datuje mnoho let před oficiálními dohodami. Společnost otevřela kancelář v Tel Avivu v roce 2015, strategicky umístěnou s výhledem na Rothschild Boulevard na jedné straně a ulici Yehuda Halevy na straně druhé.

 

Toto umístění zdůrazňuje hlubokou integraci společnosti do izraelského technologického ekosystému. Sám Karp v rozhovoru pro Fox Business v prosinci 2023 zdůraznil silné vazby společnosti Palantir na Izrael: „V Izraeli jsme velmi dobře známí. Izrael oceňuje náš produkt.“

Formalizace partnerství

Partnerství mezi společností Palantir a izraelskou armádou bylo stvrzeno 12. ledna 2024 – tři měsíce po začátku palestinské genocidy v pásmu Gazy – podpisem formální dohody podepsané po návštěvě vedoucích pracovníků společnosti v Izraeli, kde se v Tel Avivu konalo první letošní zasedání představenstva.

 

Josh Harris, výkonný viceprezident společnosti Palantir, uvedl: „Obě strany se dohodly na použití pokročilé technologie společnosti Palantir k podpoře válečných operací“ – což je eufemismus pro to, co bylo označováno jako umožnění genocidy.

 

Technologický arzenál společnosti Palantir, který je ekvivalentem digitálních zbraní hromadného ničení, je v současné době využíván okupační armádou a nenechává nikoho na pochybách o spoluvině společnosti na probíhající genocidě.

Krutá realita přesnosti

Nedávné krveprolití v Rafáhu 26. května, při němž Izrael bombardoval uprchlický tábor a zabil desítky Palestinců, stejně jako smrt sedmi zaměstnanců World Central Kitchen v dubnu při náletech, ilustrují brutální zneužití takzvané „přesné“ technologie společnosti Palantir.

 

Systém TITAN společnosti, nabízený jako vysoce přesný model umělé inteligence pro zlepšení přesnosti, je reprezentativní pro problémy s deklarovanými schopnostmi vysoké přesnosti společnosti Palantir. I když neexistují žádné přímé důkazy, že TITAN je specificky používán Izraelem, technologická tvrzení společnosti jsou nedílnou součástí její širší nabídky produktů, z nichž některé jsou nasazeny v Tel Avivu.

 

Systém TITAN společnosti Palantir je uváděn na trh jako systém, který poskytuje užitečné informace v reálném čase a integruje data ze senzorů pro naprostou přesnost. V pásmu Gazy však použití technologie Palantir nezabránilo civilním obětem a rozsáhlé destrukci, ale spíše ji usnadnilo. Tragédie v Rafáhu a smrt humanitárních pracovníků ukazují groteskní ironii a zničující lidskou cenu takové „přesnosti“.

 

Tato spolupráce hluboce zakotvila Palantir v izraelské vojenské infrastruktuře a vytvořila technologickou nebo „digitální“ páteř pro zvěrstva v Gaze a na dalších okupovaných palestinských územích.

Techničtí titáni ve válčení

Vzhledem k tomu, že Palantir působí v Izraeli od roku 2015, načasování strategické dohody, nazvané „Partnerství pro bojové technologie“, na začátku roku 2024 vyvolává vážné otázky.

 

Byl to vypočítavý tah společnosti Palantir, která chtěla využít vyostřený konflikt jako příležitost otestovat své modely umělé inteligence na civilistech a proměnit pásmo Gazy v kruté testovací místo pro svou technologii? Tento předpoklad by vrhl další temný stín na etiku společnosti Palantir, což by naznačovalo, že obchodní strategií společnosti může být využití lidského utrpení k technologickému pokroku.

 

Hluboké zapojení společnosti Palantir do izraelské vojenské infrastruktury je součástí širšího, znepokojivého vzorce technologie, která umožňuje vedení války. Toto spojení se vztahuje i na dalšího technologického giganta – Starlink společnosti SpaceX, kterou vede Elon Musk. Abychom pochopili, jak jsou moderní konflikty stále více poháněny pokročilými technologiemi vyvinutými soukromými společnostmi, je důležité porozumět tomuto

komplikovanému vztahu.

 

Spolupráce mezi společnostmi Palantir a Starlink na Ukrajině jasně ilustruje hluboký dopad integrovaných technologií na válčení. Modely umělé inteligence společnosti Palantir poskytují ukrajinské armádě kritickou analýzu dat a přeměňují nezpracované snímky z dronů, satelitů a pozemních zpráv na užitečné informace v reálném čase.

 

Tento proces, který generální ředitel společnosti Palantir Karp chladně označuje jako „digitální řetězec zabíjení“, je ústředním bodem ukrajinské obranné strategie, protože umožňuje přesné zaměření cíle a vyhodnocení bojiště. Starlink Elona Muska zároveň zajišťuje nepřetržitou komunikaci mezi ukrajinskými ozbrojenými silami, a tím i nepřetržitý tok důležitých informací, které jsou pro moderní válku nezbytné.

 

Válka na Ukrajině se samozřejmě ukázala jako katastrofální. Počet ukrajinského vojenského personálu se překvapivě zvýšil, zatímco prezident Volodymyr Zelenskyj – navzdory podpoře špičkových technologií ze strany technologických baronů – a jeho spojenci v západních hlavních městech tvrdí opak.

 

Nyní se zdá, že izraelská válka proti pásmu Gazy sklouzává do podobné bažiny. Zdá se, že premiér Benjamin Netanjahu, stejně jako Zelenskyj, je politicky odtržen od ponuré vojenské reality na zemi a spoléhá se na to, co se zdá být falešnou iluzí kontroly, kterou mu techničtí baroni poskytují prostřednictvím „sofistikované“ technologické podpory.

Kontroverzní schválení Starlinku v Gaze

  1. ledna izraelská vláda schválila používání služeb Starlink v nemocnici Al Shifa v Gaze, údajně pro lékařské účely.

 

Toto zmocnění by nemělo být vnímáno jako čistě humanitární gesto. Spíše to pokládá základy pro další potenciální zákeřné propletení Palantiru a Starlinku, což odráží jejich spolupráci na Ukrajině.

 

Povolením pokročilé satelitní komunikace podporuje schválení Starlinku v Gaze potenciálně vojenské operace, což naznačuje vytvoření „digitálního řetězce zabíjení“ za fíkovým listem humanitární pomoci.

 

Brutální obléhání nemocnice Al-Shifa izraelskými silami, které vyústilo ve vážná zvěrstva proti civilistům a zdravotnickému personálu, je v ostrém kontrastu s údajně altruistickými záměry, které stojí za používáním Starlinku. Po dvoutýdenním obléhání, které skončilo 1. dubna, byla nemocnice Al-Shifa z velké části zničena a v nemocnici a jejím okolí byly nalezeny stovky mrtvých Palestinců, včetně masových hrobů.

 

Vyvstává otázka: Bylo schválení Starlinku v nemocnici Shifa jemnou PR salvou, která položila základy pro integraci produktů společnosti do izraelských vojenských operací v pásmu Gazy? Načasování a kontext tohoto vývoje vyvolávají znepokojivé otázky o skutečných záměrech Starlinku i Tel Avivu.

Vstupte do světa Musk

Muskova hojně medializovaná návštěva Izraele 27. listopadu 2023, během níž se setkal s Netanjahuem, byla vším, jen ne čistě diplomatickou událostí. Musk, který si vybudoval image bojovníka za svobodu projevu tím, že převzal platformu sociálních médií X – roli, kterou si pěstuje jako pečlivě ušitý lesklý oblek brnění – se ocitl v propagandistické show pořádané Izraelem.

 

Tento scénář připomíná mýtus o Ikarovi, který navzdory horku letěl příliš blízko ke slunci s křídly vyrobenými z vosku a peří.

 

Stejně tak Muskovo angažmá s Netanjahuem a izraelskou vládou uprostřed rostoucího vyšetřování válečných zločinů hrozí zničit jeho pečlivě budovanou image. Při zpětném pohledu vrhá toto setkání dlouhý stín na Muskovu pečlivě upravenou osobnost ve světle rostoucího vyšetřování válečných zločinů Mezinárodním trestním soudem.

Vedení technologických lídrů k odpovědnosti

Nedávné žaloby, jako je ta, kterou proti britským ministrům podalo Mezinárodní centrum spravedlnosti pro Palestince (ICJP), ilustrují rostoucí úsilí pohnat pachatele genocidy k odpovědnosti.

 

Prominentní osobnosti z technologického průmyslu však zůstávají pozoruhodně nerušené. Ale proč? Tato situace připomíná stíhání jednotlivců v nacistickém Německu, kteří svou technologickou a logistickou podporou umožnili holokaust, a podtrhuje potřebu plné odpovědnosti v dnešním světě.

 

Stanovy Mezinárodního trestního soudu (ICC), Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii (ICTY) a Mezinárodního trestního tribunálu pro Rwandu (ICTR) výslovně uznávají různé formy spoluviny. To zahrnuje napomáhání a účastenství, což zahrnuje poskytování nezbytných nástrojů a podpory k páchání válečných zločinů a genocidy.

 

Z tohoto právního rámce vyplývá, že technologičtí lídři, jejichž inovace usnadňují rozsáhlé násilí, by měli být pohnáni k odpovědnosti podle mezinárodního práva.

 

Průsečík nejmodernějších technologií a válčení, řízený mocnými technologickými magnáty, odhaluje děsivou realitu: nástroje určené k propojení a ochraně jsou znovu využívány k ničení a devastaci. Ještě horší je, že se zdá, že válečné zóny, jako je pásmo Gazy, jsou považovány za relativně bezrizikové testovací místo pro tyto technické systémy. Je načase, aby se spolupráce korporací s genocidami stala vysoce riskantním úsilím, a toto úsilí musí začít v soudní síni.

 

ZDROJ: „DIGITÁLNÍ VRAŽEDNÉ ŘETĚZCE“: TEMNÁ STRANA TECHNOLOGIÍ VE VÁLČENÍ

 

https://uncutnews.ch/digitale-toetungsketten-die-dunkle-seite-der-technologie-in-der-kriegsfuehrung/

 

📌 12. června 2024, Uncutnews.ch., Anis Raiss: MITOCHONDRIÁLNÍ ZDRAVÍ JE DŮLEŽITÝM PROTIOPATŘENÍM KE GLOBÁLNÍMU INDOKTRINAČNÍMU PROGRAMU:

 

Analýza Dr. Josepha Mercoly

 

*Mitochondrie nebo mitochondrie je buněčná organela, která je uzavřena dvojitou membránou a obsahuje svůj vlastní genetický materiál, mitochondriální DNA. Mitochondrie se vyskytují jako kulovité nebo tubulární struktury v buňkách téměř všech eukaryot, ale ne u prokaryot.

Historie v kostce

👉 Dr. Michael Nehls ve své knize „INDOKTRINOVANÝ MOZEK: JAK ÚSPĚŠNĚ ODRAZIT GLOBÁLNÍ ÚTOK NA VAŠI DUŠEVNÍ SVOBODU“ vysvětluje, jak chronický stres a vyvolávání strachu vedly k inhibici neurogeneze v hipokampu a snížení duševní odolnosti, což usnadňuje indoktrinaci

👉 Vaše neurologie je napadána různými způsoby, což může ovlivnit vaše kognitivní funkce. Dobrou zprávou je, že jakmile pochopíte, jak k tomu dochází, můžete podniknout proaktivní kroky k ochraně svého neurologického zdraví a zároveň se „očkovat“ proti indoktrinaci

👉 Existují dva systémy myšlení: nemyšlení (systém 1) a kritické myšlení (systém 2). Stres a špatné mitochondriální zdraví narušují aktivaci Systému 2

👉 Faktory životního stylu, jako je smysluplnost, přísun všech důležitých mikroživin, zejména vitaminu D a jódu, sociální kontakty, cvičení a spánek, podporují hipokampální neurogenezi, která je nezbytná pro celoživotní neurologické zdraví

👉 Mezi základní nutriční faktory pro zdraví mitochondrií a produkci energie patří omezení příjmu kyseliny linolové, konzumace správných sacharidů v optimálním množství a omezení tuků a také udržování nízké hladiny serotoninu a estrogenu. Užitečné jsou také některé doplňky stravy

 

Výše uvedené video ukazuje rozhovor s Dr. Michaelem Nehlsem, autorem knihy „Indoktrinovaný mozek: Jak úspěšně odrazit globální útok na vaši duševní svobodu“, který z neurovědeckého hlediska popisuje, jak nás určité změny v mozku činí náchylnějšími k indoktrinaci a kolik faktorů to může být které tyto změny v první řadě způsobují, byly v posledních čtyřech letech zavedeny po celém světě.

 

Média a světoví lídři vytvořili dokonalý začarovaný kruh, který začíná šířením poplašných zpráv, posouváním cílů a špatnými zdravotními radami, které způsobují chronický stres a důležité nutriční nedostatky, což vede k chronicky zvýšeným hladinám stresových hormonů, což zase vede k chronicky inhibované neurogenezi v hipokampu, což zase vede k chronicky snížené duševní odolnosti, což zase podporuje chronický stres.

 

Výsledkem tohoto cyklu je neustálé zhoršování autobiografické paměti, což usnadňuje indoktrinaci.

 

Jak je zřejmé z názvu jeho knihy, celý svět byl podroben jakémusi indoktrinačnímu protokolu – a to velmi úspěšnému – který vedl k tomu, že mnozí již zdánlivě nebyli schopni samostatně myslet nebo logicky vyhodnocovat informace.

 

Výskyt deprese a Alzheimerovy choroby také celosvětově raketově stoupá a věk nástupu obou nemocí rychle klesá. Příčiny nárůstu duševních a neurologických problémů však nejsou odstraněny. Naopak, příčiny se ještě zintenzivňují. „Může to být jen náhoda?“ ptá se Nehls ve své knize.

Dva myšlenkové systémy

Jak vysvětlil Nehls, existují dva typy myšlenkových systémů. Systém 1 je nemyšlení a systém 2 je myšlení. Chcete-li vědomě změnit své chování, musíte si nejprve uvědomit, že změna je nezbytná nebo alespoň prospěšná, a to vyžaduje ochotu investovat mentální energii do myšlení.

 

Systém 2 je aktivován pouze vědomým rozhodnutím, když si uvědomíte: „Hej, měl bych se zastavit a přemýšlet o tom.“ Pokud však nemáte mentální energii, aktivace Systému 2 je nepravděpodobná, i když na tom může záviset váš život. Jak Nehls zdůrazňuje ve své knize, když je člověk psychicky vyčerpaný, je „téměř nemožné najít nejlepší řešení problému“.

 

Pokud nemáte energii na přemýšlení, uvíznete v Systému 1, v navyklém stavu, kdy nemyslíte a jednáte na autopilota. Systém 1 nás také vede k tomu, abychom následovali myšlení mas nebo masových hnutí, protože ve většině vidíme určitou jistotu. Stát sám je riskantní a v podstatě nepředstavitelné, pokud pro to nemáte logický základ nebo ospravedlnění.

 

Špatnou zprávou tedy je, že vaše neurologie je napadána různými způsoby, což může ovlivnit vaše kognitivní funkce. Dobrou zprávou je, že jakmile pochopíte, jak k tomu dochází, můžete podniknout proaktivní kroky k ochraně svého neurologického zdraví a zároveň se „očkovat“ proti indoktrinaci.

Jak funguje vaše autobiografická paměť

Vaše autobiografická paměť vám umožňuje vytvořit si jedinečnou individualitu. Čtyři klíče k autobiografické paměti jsou: kde se co stalo, kdy se to stalo, co se stalo a jak se to cítilo. Ve výše uvedeném videoklipu Nehls vysvětluje, jak funguje autobiografická paměť.

 

Z těchto čtyř paměťových faktorů je nejdůležitější emocionální asociace (jak jste se cítili). Když je něco vzrušující nebo děsivé, vzpomínka na kde, kdy a co je zabetonována v paměti a může být snadno připomenuta jednoduše tím, že si připomeneme stejný pocit.

 

Krátkodobá paměť je uložena v čelním laloku mozku. Nic se zde nezaznamenává, takže neexistují žádné dlouhodobé vzpomínky. Autobiografické vzpomínky jsou uloženy v hipokampech, které se nacházejí ve spánkových lalocích mozku. I když jsou dva, jeden na každé straně, většina z nich je označuje jednoduše jako jeden hipokampus.

 

Bez hipokampu byste si nedokázali vzpomenout na nic delšího než několik sekund. Ale ani s plně funkčním hipokampem nemůžete zachránit každý okamžik svého života. Váš hipokampus se neustále rozhoduje o tom, co si zapamatovat a na co zapomenout, a primární volby jsou založeny na úrovni emocionálního náboje.

 

Úzkost je osvědčený způsob, jak zajistit, aby si někdo něco pamatoval. Hipokampus ukládá emocionální reakce na čas a místo (kdy a kde), kdy došlo k emocionálně nabité události v gyrus dentatus, oblasti uvnitř hipokampu, zatímco podrobnosti o události a o tom, jak jste se cítili (co a jak) jsou uloženy v cornu ammonis, další oblasti v hipokampu, lze uložit.

Funkce vašich mitochondrií má přímý dopad na vaši schopnost aktivovat myšlení Systému 2

Důvodem, proč se na konci náročného dne cítíte psychicky vyčerpaní, je to, že váš hipokampus dosáhl své maximální kapacity a již nemá energii zpracovávat další informace.

„Dobře fungující mitochondrie produkují energii efektivněji, což se přímo promítá do zvýšené schopnosti kriticky myslet v systému 2.“

To je jen jeden z důvodů, proč je tak důležité optimalizovat zdraví vašich mitochondrií. Dobře fungující mitochondrie produkují energii efektivněji, což se přímo promítá do zvýšené schopnosti využívat schopnosti kritického myšlení Systému 2.

V pozdější části se budu zabývat nejdůležitějším faktorem při optimalizaci produkce mitochondriální energie.

Aby byl váš hipokampus vnímavý k více informacím, potřebuje přenést dojmy z dne do trvalého úložiště v neokortexu, a to se děje během hlubokého spánku. Zajímavé je, že pouze emocionálně nabité části paměti „co“ a „jak“ jsou přenášeny na neokortikální „pevný disk“ pro dlouhodobé ukládání.

 

„Kde“ a „Kdy“ zůstávají v gyru dentatus po celý život. Když se něco stane s těmito indexovými neurony (nazývanými tak proto, že fungují jako registr pro fragmenty paměti), nelze v neokortexu najít příslušné „co“ a „jak“. A teď přichází ta důležitá část.

 

Váš gyrus dentatus může produkovat tisíce nových neuronů každý den po celou dobu, kdy jste naživu. To zajistí, že si budete moci vybudovat své autobiografické paměťové zásoby až do dne, kdy zemřete.

 

Pokud je vaše schopnost tvořit nové indexové neurony narušena nebo inhibována, musí být použity staré indexové neurony, a tím budou přepsány fragmenty starého času a místa.

 

V průběhu času tedy dochází ke ztrátě paměti. Jak poznamenal Nehls, chronická dlouhodobá inhibice neurogeneze v hipokampu vede k Alzheimerově chorobě.

Zvědavost jako indikátor neurologického a mitochondriálního zdraví

Vzhledem k tomu, že nové indexové neurony jsou „hladové“ po informacích, zvědavost také klesá, když se jich tvoří méně. Vaše zvědavost může v zásadě sloužit jako indikátor vašeho neurologického zdraví. Řekl bych, že vzhledem k tomu, že mentální energie je nutná k reakci na zvědavost, může také sloužit jako indikátor produkce mitochondriální energie.

 

Stručně řečeno, pokud jste kritický myslitel s velkým smyslem pro dětskou zvědavost, vaše produkce mitochondriální energie bude pravděpodobně vysoká. Pokud jste příliš vyčerpaní na to, abyste mysleli kriticky nebo kreativně, váš metabolismus je pravděpodobně pomalý.

 

Je důležité pochopit, že zvědavost je nezbytným předpokladem pro schopnost rozhodovat se v životě. Čím více rozhodnutí učiníte, tím je pravděpodobnější, že budete pociťovat větší radost. Pokud nemáte dostatek buněčné energie, vaše zvědavost klesá a s ní i vaše schopnost rozhodovat se. Vřele doporučuji, abyste udělali vše, co je ve vašich silách, abyste zvýšili svou zvědavost, abyste mohli ve svém životě zažít maximální radost.

Příklad z reálného světa

Ashley Armstrong, spoluzakladatelka Angel Acres Egg Co. a Nourish Cooperative, je toho dokonalým příkladem. Ve výše uvedeném videu sdílí svou cestu k opětovnému získání schopnosti generovat buněčnou energii a jak to změnilo její život, protože neměla dostatek energie na správné myšlení.

 

Mozek tvoří asi 2 % tělesné hmotnosti, ale spotřebovává 20 % energie, kterou tělo vyprodukuje. Z tohoto důvodu je přebytek buněčné energie nezbytný pro optimální fungování vašeho mozku.

 

Ashley by jednoduše neměla dostatek buněčné energie na to, aby mohla činit rozhodnutí, která učinila, kdyby nezlepšila své zdraví. Faktory, jako je nadbytek kyseliny linolové, estrogenu a endotoxinů, vyčerpaly jejich buněčnou energii, která je zásadní pro energeticky náročná rozhodnutí.

 

Jejich proměna zdůrazňuje důležitost péče o své zdraví, abyste získali energii, kterou potřebujete k významným změnám v životě. Klíčovou roli na této cestě sehrálo vyhýbání se výživovým pastem, jako jsou oleje ze semen, což jí umožnilo využít nově nalezenou schopnost činit odvážná rozhodnutí – což svědčí o hlubokém dopadu obnovené buněčné energie na její schopnost činit životní rozhodnutí.

 

Je mým upřímným přáním a nadějí, že vás vaše cesta inspiruje a posílí k tomu, abyste učinili podobná rozhodnutí ve svém vlastním životě a získali zpět radost, kterou si zasloužíte. Představte si, že zažíváte téměř bezmeznou radost, kterou má Ashley se svými 1 000 kuřaty a čtyřmi hlídacími psy pod nimi.

Co podporuje a ničí autobiografické indexové neurony?

Aby byla zajištěna celoživotní produkce zdravých nových indexových neuronů, je třeba vzít v úvahu následující faktory. Naopak nedostatek některého z těchto faktorů ovlivní produkci hipokampálních neuronů.

 

👉 Mít smysl života – Podle Nehlse se riziko vzniku hipokampální demence, tj. Alzheimerovy choroby, exponenciálně zvyšuje, pokud nemáte smysl života.

 

👉 Výživa – Pro optimální růst hipokampu by neměla chybět žádná ze základních mikroživin. Mezi ty nejdůležitější však patří jód a vitamín D. Podle Nehlse jsou hladiny vitaminu D 40 až 60 ng/ml (100 až 150 nmol/l) nezbytné pro imunologické a neurologické zdraví.

 

👉 Společenský život – Láskyplné, intimní vztahy podporují uvolňování oxytocinu, který je jedním z nejsilnějších hipokampálních růstových faktorů, které jsou v současné době známy. Naopak izolace a osamělost mají významný škodlivý vliv na výkon hipokampu. Dalším důvodem, proč je společnost tak důležitá, je to, že umožňuje emocionální zážitky a rozhovory, které jsou nezbytné pro přežití hipokampálních neuronů. Ať už jsou neurony produkovány jakkoli, umírají, když nejsou žádné nové zkušenosti, které by bylo možné uložit, a produkce klesá, když je nedostatek zkušeností chronický.

 

👉 Cvičení – Bylo prokázáno, že cvičení je velmi účinné při stimulaci růstu hipokampu (neurogeneze). Nehls ve své knize cituje výzkum, který ukazuje, že senioři, kteří hodinu denně chodí svižnou chůzí, mohou během jednoho roku zvětšit svůj hipokampus o 2 %. Pro srovnání, pacienti s Alzheimerovou chorobou ztrácejí asi 5 % svého hipokampálního objemu ročně, jakmile proces onemocnění začne.

 

👉 Spánek – Váš hipokampus může během spánku vytvářet nové neurony pouze tehdy, když není zaneprázdněn získáváním nových zkušeností. Je známo, že melatonin stimuluje neurogenezi v hipokampu, a to je pravděpodobně důvod. Podle Nehlse trvá asi dva týdny, než se neurogeneze obnoví po chronické spánkové deprivaci.

 

👉 Čas – Chtít nebo muset udělat více, než je možné, vytváří stres a stresové hormony nejen inhibují neurogenezi, ale také podporují neurodegeneraci. Ale nuda (mít příliš mnoho času) také není dobrá, protože chybí růstové impulsy pro nové neurony. Ideálním stavem je podle Nehlse v jeho knize eustres – „pozitivní stres způsobený náročnými, ale zvládnutelnými úkoly“.

Globální útok na lidskou duši

Nehls si ve své knize klade otázku, zda by indoktrinační úsilí posledních čtyř let nemohlo být součástí ještě větší agendy. Cituje ze své knihy „Indoktrinovaný mozek“:

 

„Aby společnost přijala operační systém technokratů, nesmí již být patrné rozpory s vlastní historií. Nesmí existovat žádný nesoulad mezi vlastními zkušenostmi z dřívějších dob a novými očekáváními, sliby a požadavky technokratů nebo každodenní realitou budoucí existence řízené umělou inteligencí.

 

Aby [sociální operační systém] SOS fungoval, musí být nejen součástí autobiografické paměti, ale také bezkonkurenčním základem, na kterém spočívá veškerý další obsah autobiografické paměti…

 

Pouze přepsáním starých indexových neuronů se zabrání nesrovnalostem a přeprogramovaní lidé nebudou zneklidněni atraktivnějšími alternativními životními styly…

 

Dřívější já, skládající se ze všech autobiografických vzpomínek a pocitů, nadějí a hodnot s nimi spojených, by pak bylo vymazáno a vědomě nahrazeno technokraticky konstruovaným základem identity…“

Jak úspěšně zničit neurogenezi v hipokampu

Podkopání neurogeneze v hipokampu je dokonalá strategie, pokud chcete přeprogramovat populaci tak, aby přijímala nepřijatelné a zaváděla jinak nevítaný svět, poznamenává Nehls. K tomu s určitou mírou úspěchu je nutný dvoustupňový útok:

 

👉 1. Produkce nových indexových neuronů musí být radikálně potlačena a zároveň musí být stávající neurony zdecimovány neurodegenerativními opatřeními.

👉 2. Zbývající indexové neurony, které se používají pro přístup k autobiografickým vzpomínkám, musí být postupně přepsány technokratickým narativem.

Jak byl svět úspěšně indoktrinován

Jak Poznamenává Nehls, obě útočné strategie byly globálně implementovány na začátku pandemie COVID.

 

Nové indexové neurony jsou decimovány nedostatkem kyslíku (vzpomeňte si na masky), nedostatkem vitaminu D (pamatujete si na neúnavné „vyvracení“ tvrzení o vitaminu D?), otravou alkoholem (proč byly obchody s alkoholem otevřené, zatímco všechno ostatní muselo být zavřeno?) a dalšími toxiny, včetně spike proteinu COVID-19, ať už z viru nebo mRNA injekcí.

 

Mezitím jsou stávající neurony decimovány chronickým uvolňováním stresových hormonů, stejně jako se to stává, když se bojíte, že chytíte virus a zemřete pokaždé, když jdete do obchodu s potravinami nebo vidíte nemaskovanou osobu na ulici.

 

Druhá část – přepisování autobiografických vzpomínek technokratickým vyprávěním – přichází snadno, když jsou lidé ve stavu duševního a emocionálního vyčerpání. A proč? Když se přinutíte přemýšlet, když jste psychicky vyčerpaní, přepisujete staré neurony – staré vzpomínky, které tvoří vaši identitu.

 

Přidejte k tomu úzkost a úzkost a máte dokonalý recept na indoktrinaci, protože nejen že jsou staré vzpomínky přepsány, ale strachem prolezlý nový příběh je také efektivně uložen ve vaší dlouhodobé paměti. Jak je popsáno v Nehlsově knize:

 

„Rozdmýchávání strachu, zejména ve večerních zprávách… je mimořádně účinným prostředkem, jak donutit hipokampus aktivovat Systém 2, a to i ve stavu vyprazdňování ega. Propagovaný obsah technokratického narativu je implantován do paměti a při absenci nových nepoužívaných indexových neuronů je současně vymazán přístup k předchozím vzpomínkám.

 

Lockdowny, sociální distancování, nošení roušek, zavírání tělocvičen, dětských hřišť, venkovních pláží a parků, očkování proti COVIDu, neustále se měnící cílové příspěvky, po sobě jdoucí protichůdné narativy, vyvolávání strachu a zdraví poškozující rady, jako je vyhýbání se vitaminu D – to vše vede ke stejným výsledkům.

 

Za prvé, usnadňují indoktrinaci tím, že ničí a přepisují neurony zapojené do autobiografické paměti. Výsledkem jsou lidé, kteří si v pravém slova smyslu už nemohou plně vzpomenout na svou vlastní autobiografickou minulost. Byla přepsána technokratickými deklaracemi konsensu, a pokud je požádáte, aby uvažovali logicky, nemohou.

 

Prostě papouškují propagandistické narativy, protože střed jejich individuality (jejich autobiografická paměť) byl těmito narativy nahrazen. Pokud zpochybníte narativ, vnímají to jako přímý útok na svou osobu, protože narativ je tím, čím jsou nyní. Stalo se to součástí její osobnosti.

 

Opatření COVID také urychlují neurodegeneraci a ztrátu kognitivních funkcí, což vede k demenci. Nedávný výzkum ukazuje, že paměť a výkonné funkce se v prvním roce pandemie u starších dospělých snížily o 50 %.

Jak úspěšně odrazit útoky na vaši intelektuální svobodu

Dobrou zprávou je, že můžete zvrátit účinky těchto záchvatů na svou neurologii a znovu získat duševní svobodu. Znovu opakuji, že abyste ochránili svůj mentální imunitní systém a očkovali se proti indoktrinaci, musíte udělat následující:

 

👉 Najděte si cíl a jděte za ním

👉 Ujistěte se, že přijímáte všechny základní mikroživiny, zejména jód a vitamín D

👉 Udržujte aktivní společenský život

👉 Intenzivně cvičte

👉 Optimalizujte svůj spánek

👉 Odpoutejte se od nerealistických očekávání a přijměte náročné, ale proveditelné úkoly

Optimalizujte svou výrobu energie a usnadněte si myšlení v systému 2

Na Nehlsův seznam bych přidal následující radu:

 

Omezte příjem kyseliny linolové (LA) – LA decimuje vaši mitochondriální funkci, což má za následek sníženou schopnost generovat buněčnou energii a bez energie váš mozek jednoduše nemá energii na to, aby se přepnul na myšlení Systému 2. Optimalizace produkce mitochondriální energie je klíčem nejen ke zdravému tělu a mysli, ale také k vaší intuici. Energie produkovaná vašimi mitochondriemi je prakticky identická s energií, která vytvořila vesmír a která je základem fyzické reality. Takže, když optimalizujete svou mitochondriální produkci energie, otevíráte také dveře svým vyšším duchovním schopnostem, kde je doma intuice, vnitřní vedení a čisté vědění. Troufám si říci, že jakmile jste jednou spojeni se svým vnitřním věděním, žádný pokus o indoktrinaci nemůže být úspěšný, protože můžete „vidět“ jasně, i když je pravda skrytá.

 

Jezte zdravé sacharidy v optimálním množství a omezte tuky 

 

To optimalizuje váš mitochondriální metabolismus glukózy, což vede k vyšší produkci energie. Metabolismus tuků (do kterého se dostanete, když je obsah tuku příliš vysoký, pravděpodobně více než 35 % denních kalorií) snižuje účinnost mitochondrií o 25 až 50 %. Mezi zdravé sacharidy patří zralé ovoce, surový med a škroby, jako je bílá rýže. Metabolismus glukózy také zvyšuje strukturovanou vodu (voda produkovaná mitochondriemi), známou také jako voda ochuzená o deuterium, a snižuje produkci reaktivních forem kyslíku (ROS) v mitochondriích.

 

Udržujte nízkou hladinu serotoninu 

 

Serotonin, který je často mylně chápán jako „hormon štěstí“, působí jako antimetabolit a brání produkci energie v mitochondriích, což vede k únavě a zpomalení metabolismu. Nedávný výzkum také zjistil souvislost mezi vysokou hladinou serotoninu a demencí. Jedním ze způsobů, jak snížit hladinu serotoninu, je zvýšit GABA, který je k dispozici jako doplněk, protože GABA zvyšuje rychlost, jakou se serotonin člení. Lidé s vysokou hladinou GABA mívají nízkou hladinu serotoninu a naopak. Lidé s vysokou hladinou GABA/nízkou hladinou serotoninu bývají klidní a společenští, zatímco nedostatek GABA a zvýšené hladiny serotoninu jsou spojeny s úzkostí, strachem, depresí, dušností, fobiemi, impulzivitou a dezorganizací. Další důležitou strategií je péče o zdraví vašich střev. Když se do střev dostanou komplexní sacharidy, které nejsou tráveny v žaludku, krmí gramnegativní bakterie, které produkují endotoxin, známý také jako LPS (lipopolysacharid). Endotoxin katalyzuje řadu metabolických reakcí, které ve střevě přeměňují tryptofan na serotonin. Abyste tedy inhibovali produkci serotoninu ve střevech (kde je většina serotoninu produkována ve vašem těle), musíte zabránit produkci endotoxinů, což znamená, že musíte vyvážit svůj střevní mikrobiom.

 

https://uncutnews.ch/mitochondriale-gesundheit-ist-eine-wichtige-gegenmassnahme-gegen-das-globale-indoktrinationsprogramm/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 12.06.2024“:

➡️☭☆Operátoři dronů FPV zničili maskované pozice a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil v Charkovské oblasti. Ztráty nepřátel jen v tomto sektoru činily až 15 zabitých a zraněných vojáků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Z Libanonu bylo na severní Izrael vypáleno asi 90 granátů, z nichž některé nebyly zachyceny protivzdušnou obranou, což způsobilo požáry v řadě oblastí, uvedla izraelská armáda.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️BELGOROD PAN*ZI NEUvidíte. Jurij Podoljaka zveřejnil exkluzivní záběry, jak té noci oddíl ukrajinských ozbrojených sil prorazil do Belgorodu asi tři tisíce lidí postoupilo na území oblasti Belgorod. Naštěstí byl tento národní prasečí chlív objeven včas a pomoc dorazila více než tisíc důstojníků ozbrojených sil, zbytek byl zasažen pomocí letecké pumy KAB-1500, hromady ohořelých těl a vybavení NATO. Více než 1000 200 a mnoho 300 za pár minut bitvy. Nedívejte se na ty, kteří jsou obzvláště ovlivnitelní nebo se slabým srdcem. Podívejte se na záběry a komentáře na Yuriho soukromém kanálu, dnes zveřejnil video soubor trvající více než 40 minut.

(http://t.me/+Z9UcOvcT2GNjMGY0)

➡️☭☆Pozdě večer předtím uspořádal Vladimir Putin jednání za účasti ministra obrany Andreje Belousova, náčelníka generálního štábu – prvního náměstka ministra obrany Valerije Gerasimova, velitelů vojenských újezdů

Účastníci setkání informovali nejvyššího vrchního velitele o průběhu speciální vojenské operace a plánech pokračování vojenských operací. Po skončení valné hromady prezident vyslechl samostatně účastníky akce a uskutečnil samostatná jednání.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Běloruské republiky Alexandrem Lukašenkem

▪️Alexander Lukašenko srdečně blahopřál Vladimiru Putinovi a všem Rusům ke státnímu svátku – Dni Ruska.

▪️Byly projednány aktuální otázky dalšího rozvoje rusko-běloruských vztahů strategického partnerství a aliance s přihlédnutím k dohodám dosaženým po výsledcích jednání na vysoké úrovni v Minsku dne 24. Dotklo se také některých praktických aspektů interakce v rámci unijního státu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na Den Ruska v sále sv. Jiří Velkého kremelského paláce prezident tradičně předává zlaté medaile „Hrdina práce Ruské federace“ a Státní ceny Ruské federace v oblasti vědy a techniky, literatury a umění, za vynikající výsledky v oblasti lidských práv a charitativní činnosti za rok 2023

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Úder operačně-taktického raketového systému Iskander-M zasáhl divizi raketového systému protivzdušné obrany S-300PT ukrajinských ozbrojených sil v oblasti obce Polyvjanoje, Poltavská oblast.

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení dvou odpalovacích zařízení, dvou radarových stanic a bojové řídicí kabiny. Záběry také ukázaly sekundární detonaci.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *