, ,

12.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

12.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Kdo chce hýbat světem, musí pohnout nejdříve sám sebou.“ —  Sókratés

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11. června 2024 18:50: POROTA SHLEDALA HUNTERA BIDENA VINNÝM V PŘÍPADU DRŽENÍ ZBRANÍ:

 

Porota vynesla verdikt o vině v případu porušení předpisů při skladování zbraní synem amerického prezidenta Huntera Bidena. Podle Fox News byl shledán vinným ve všech třech bodech obžaloby.

 

Slyšení v případu se konají u soudu v Delaware. První den slyšení, 10. června, porota, která sledovala debatu stran téměř týden, nemohla vynést verdikt.

 

Hunter Biden byl 14. září 2023 obviněn z užívání drog a držení zbraní. Hrozí mu až 25 let vězení a pokuta 750 tisíc dolarů.

Biden Jr. odmítá přiznat vinu za lhaní o své drogové závislosti při nákupu zbraně v říjnu 2018 při vyplňování formuláře. Poté, i když vlastnil zbraně, pokračoval v užívání zakázaných látek. Dva týdny po koupi vdova po jeho bratrovi vyhodila zbraň do popelnice.

Synovi amerického vůdce navíc hrozí až 17 let vězení v novém případu federálního daňového úniku ve výši 1,4 milionu dolarů ve státě Kalifornie.

 

Syn současného prezidenta byl poprvé v americké historii shledán vinným ze spáchání trestného činu, píše TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/3995495

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.6.2024, LewRockwell.com, Eric Zuesse: JAK JE NĚMECKÁ VLÁDA BUĎ ŠÍLENÁ, NEBO PŘÍMO ZLÁ:

 

👉Poté, co Hitlerovo Německo podepsalo v roce 1939 mírovou dohodu s Ruskem, že nenapadne Rusko, jak Hitlerovy dvě knihy (v roce 1925 a 1928) tvrdily, že to udělá jeho imperialisticko-fašistický režim (napadne Rusko, aby Rusko použil jako „Lebensraum“ pro Němce), ale pak Německo napadlo Rusko v největší německé vojenské operaci všech dob, operaci Barbarossa, která trvala čtyři roky, ale selhala, a tak Německo prohrálo 2. světovou válku, kterou začalo!!!

 

👉Dnešní Německo, pod kontrolou fašisticko-imperialistického amerického režimu po 2. světové válce, tentokrát ve skutečnosti vyhrožuje, že se spojí s tímto fašisticko-imperialistickým americkým režimem, aby napadlo Rusko v údajné „sebeobraně“ proti Rusku, které nakonec v roce 2022 napadlo nikoli Německo nebo jakýkoli jiný národ NATO, ale místo toho nejbližšího souseda Ruska (pouhých 317 mil od Kremlu) Ukrajinu.

 

👉Americký režim uchvátil kontrolu nad Ukrajinou v roce 2014, aby dostal Ukrajinu do NATO, aby tam mohla být umístěna americká jaderná raketa a bleskově zničit ruské centrální velení během pouhých pěti minut letu rakety od Kremlu. Rusko pak nakonec 17. prosince 2021 požadovalo od amerického režimu a jeho protiruské vojenské aliance NATO slib, že nikdy nedovolí Ukrajině vstoupit do NATO;

👉7. ledna 2022 to však USA i NATO odmítly; a tak 24. února 2022 Rusko napadlo Ukrajinu, protože je to JEDINÝ ZBÝVAJÍCÍ ZPŮSOB, JAK MŮŽE RUSKO ZABRÁNIT TOMU, ABY SE AMERICKÁ JADERNÁ HLAVICE DOSTALA DO VZDÁLENOSTI POUHÝCH 317 MIL OD KREMLU.

 

👉 👉 👉 Ve skutečnosti je záměr amerického režimu zmocnit se Ruska nyní očividně zřejmý; a tak se Německo nyní připravuje na vstup do plánované operace Barbarossa #2 amerického režimu, což je jasný návrat k nacismu, ale tentokrát pod americkým vedením.

Je to očividné, protože když se Finsko v roce 2022 připojilo k americké protiruské vojenské alianci NATO, 👉 americká vláda požadovala, aby finská vláda povolila na území Finska americké jaderné zbraně, aby USA mohly umístit své jaderné zbraně pouhých 507 mil od Kremlu – ne tak blízko, jako kdyby mohly být umístěny na Ukrajině pouhých 317 mil od Kremlu. ale přesto je blíže, než dosud existuje – 👉a Finsko řeklo ano tomuto nehoráznému požadavku amerického režimu.

👉FINSKO TEDY V TÉ DOBĚ VĚDĚLO, ŽE SKUTEČNÝM ÚČELEM VSTUPU FINSKA DO NATO NENÍ OBRANA PROTI RUSKU (JAK TVRDILI PROLHANÍ FINŠTÍ VŮDCI), 👉 ALE EXTRÉMNÍ OFENZÍVA PROTI RUSKU.

👉 Za 2. světové války se Finsko účastnilo operace nacistického Německa Barbarossa s cílem dobýt Rusko; 👉A NYNÍ CHCE FINSKÁ VLÁDA DÁT TÉTO OPERACI DRUHÝ POKUS, ale 👉tentokrát pod americkým, nikoli německým vedením.

 

👉Německo plánuje invazi („odstrašení“) v roce 2029. Zde je úvod článku Der Spiegel z 5. června 2024 na toto téma:

 

Pistorius vyzývá k vojenské připravenosti do roku 2029: Ministr obrany vyzývá Německo, aby bylo připraveno se v případě nouze bránit. Nevěří, že Putinova touha po válce se zastaví na hranicích Ukrajiny.“

 

Kvůli hrozbě z Ruska chce ministr obrany Boris Pistorius posílit operační připravenost Bundeswehru.  

👉 „Musíme být připraveni na válku do roku 2029,“ řekl politik SPD ve středu během vládního jednání v Bundestagu.  

👉 „Nesmíme věřit, že se Putin zastaví na hranicích Ukrajinypokud se dostane tak daleko,“ řekl Pistorius. Rusko není hrozbou jen pro Ukrajinu, ale také pro Gruzii, Moldavsko a v konečném důsledku i pro NATO.

👉 „Musíme poskytnout odstrašení, abychom zabránili tomu, aby se věci dostaly do nejhoršího.“

 

👉VÍ, ŽE TOTO „ZASTRAŠOVÁNÍ“ JE POUHÁ LEŽ.

Ví, že válka na Ukrajině začala v roce 2014, jak přiznal jak Stoltenberg z NATO, tak ukrajinský Zelenskyj, a NE v roce 2022, jak neustále tvrdí samotný americký režim – a jak papouškují Pistorius a další němečtí představitelé.

👉Válka na Ukrajině byla zahájena v únoru 2014 AMERICKÝM PUČEM, který nahradil demokraticky zvoleného a neutrálního prezidenta Spojenými státy vybraným a zuřivě protiruským vůdcem, který okamžitě zavedl program etnických čistek, zbavit se obyvatel regionů, které drtivou většinou hlasovaly pro svrženého prezidenta.

 

👉Rusko odpovědělo vojensky 24. února 2022, aby zabránilo, aby Ukrajina dovolila USA UMÍSTIT RAKETU DO VZDÁLENOSTI POUHÝCH 317 MIL NEBO PĚTI MINUT LETU RAKETY OD KREMLU, a tedy příliš krátká na to, aby Rusko reagovalo dříve, než by jeho centrální velení bylo již sťato americkým jaderným úderem.

 

TAKŽE:

👉Je německá vláda šílená, nebo je to přímo zlo, že to dělá?

Ale není to jako ptát se, zda byl Hitler šílený, nebo byl přímo zlý?

👉A především, JE AMERICKÁ VLÁDA ŠÍLENÁ, nebo je naopak přímo zlá?

Odpověď na takovou otázku bude samozřejmě záviset na tom, jak jsou tyto dva pojmy („šílený“ a „zlý“) definovány.

👉Fakta této záležitosti však nejsou ani v jednom případě vážně zpochybňována.

JEDNÁ SE O PLÁNOVANÉ OPAKOVÁNÍ OPERACE BARBAROSSA, ALE 👉TENTOKRÁT PRO AMERICKÝ IMPERIÁLNÍ REŽIM, 👉NIKOLI PRO NĚMECKÝ.

A tisk ve všech těchto zemích skrývá, místo aby informoval o realitě.

 

https://www.lewrockwell.com/2024/06/no_author/how-germanys-government-is-either-insane-or-outright-evil/

 

 

📌📢🔝🔝🔝💉🎚️11.6.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: PRŮLOMOVÝ SOUDNÍ VERDIKT: AMERICKÝ ODVOLACÍ SOUD ROZHODL, ŽE INJEKCE MRNA PROTI COVIDU NEJSOU VAKCÍNY:

 

ODVOLACÍ SOUD SPOJENÝCH STÁTŮ PRO DEVÁTÝ OBVOD PRÁVĚ SHODIL BOMBU NA AGENDU HROMADNÉHO OČKOVÁNÍ PROTI COVIDU.

 

Odvolací soud vydal výbušné rozhodnutí o povaze injekcí mRNA proti Covidu. Rozhodnutí by mohlo změnit zdravotní politiku v celé zemi.

 

Rozhodnutí přišlo v kontroverzním případě, ve kterém Health Freedom Defense Fund a další žalobci žalovali Los Angeles Unified School District (LAUSD).

 

Ve svém rozhodnutí soud zjistil, že injekce mRNA COVID-19 by neměly být považovány za vakcíny podle tradiční lékařské definice.

 

Případ se týkal očkovací politiky společnosti LAUSD. Zásady vyžadovaly, aby všichni zaměstnanci byli do určitého data plně očkováni proti COVIDu.

 

Žalobci tvrdili, že požadavek okresu na očkování porušil jejich ústavní právo odmítnout lékařské ošetření.

 

Tvrdili, že očkování mRNA nezabrání přenosu Covidu, ale v nejlepším případě zmírní symptomy příjemce.

 

Stanovisko soudu sepsal okresní soudce R. Nelson a podpořil jej soudce Collins. Soudci tvrdí, že injekce mRNA prodávané jako vakcíny nejsou účinné v prevenci přenosu COVIDu-19.

 

Soudci ve svém stanovisku uvádí, že injekce zmírňují pouze příznaky lidí nakažených virem. Injekce proto nemohly být nazývány vakcínami.

 

TOTO DŮLEŽITÉ ROZLIŠENÍ PODKOPÁVÁ ZÁKLADNÍ PREMISU OČKOVACÍCH NAŘÍZENÍ VYNUCOVANÝCH RŮZNÝMI VLÁDNÍMI A VZDĚLÁVACÍMI INSTITUCEMI.

 

Soudce Nelson poznamenal, že povinné očkování je v rozporu s rozhodnutím Nejvyššího soudu ve věci Jacobson v. Massachusetts.

 

Tento případ potvrdil právo státu vyžadovat očkování proti neštovicím, protože bylo prokázáno, že brání šíření nemoci. Naproti tomu vakcíny Covid mRNA neposkytují žádný takový přínos pro veřejné zdraví.

 

Nesplňují proto kritéria stanovená v uvedeném rozhodnutí.

 

Rozsudek uvádí, že tradiční vakcíny jsou navrženy tak, aby poskytovaly imunitu a zabraňovaly přenosu.

To nebylo přesvědčivě prokázáno u injekcí mRNA proti Covidu.

KROMĚ TOHO BYLY INJEKCE MRNA PROTI COVIDU SPOJENY S ROZSÁHLÝM POŠKOZENÍM A NÁHLÝMI ÚMRTÍMI.

 

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) změnilo definici „vakcíny“ tak, aby zahrnovala injekce mRNA.

 

ZDE JE DEFINICE POUŽÍVANÁ CDC OD 26. SRPNA 2021:

 

Vakcína – „produkt, který stimuluje imunitní systém člověka k vytvoření imunity proti konkrétní nemoci“.
Očkování – „proces, kterým je vakcína zavedena do těla, aby vytvořila imunitu proti konkrétní nemoci“.

 

Místo aby přiznali, že vakcína proti Covidu nefunguje tak, jak bylo slíbeno, CDC si vzalo za vzor stránku z Orwellova románu „1984“.

 

Místo toho se agentura financovaná daňovými poplatníky rozhodla pro nový výklad jazyka.

Současná definice CDC je:

 

👉VAKCÍNA PŘÍPRAVEK POUŽÍVANÝ KE STIMULACI IMUNITNÍ REAKCE TĚLA NA NEMOC.

 

Janine Smallová, prezidentka Pfizeru pro mezinárodní trhy, na slyšení v EU v říjnu 2022 připustila, že 👉vakcína nebyla nikdy testována na schopnost zabránit přenosu.

👉TOTO PŘEVRATNÉ PŘIZNÁNÍ BYLO V ROZPORU S DŘÍVE UVEDENÝMI TVRZENÍMI, KDYŽ ZDRAVOTNÍCI, POLITICI A MÉDIA TLAČILI NA LIDI, ABY SE NECHALI OČKOVAT, A TVRDILI, ŽE MAJÍ ODPOVĚDNOST CHRÁNIT OSTATNÍ.

 

V souhlasném stanovisku soudce Collins poznamenal, že povinná lékařská ošetření ve prospěch zdraví jednotlivce porušují základní právo takové ošetření odmítnout.

 

TENTO NÁZOR JE V SOULADU S ÚSTAVNÍMI PRINCIPY OCHRANY OSOBNÍ SVOBODY PŘED NEOPRÁVNĚNÝMI ZÁSAHY VLÁDY.

https://volnyblog.news/prulomovy-soudni-verdikt-americky-odvolaci-soud-rozhodl-ze-injekce-mrna-proti-covidu-nejsou-vakciny/

 

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: RUSKÝ POSTUP NA FRONTĚ OHROMUJE UKRAJINU; RUSOVÉ OBSADILI DVĚ VESNICE V OBLASTI CHARKOV A LUHANSK

 

https://youtu.be/GtT8UH4JUOQ?si=WhbWRcOWOvmRMdW9

 

 

📌11. června 2024 15:52, Moskalková: NĚKOLIK VĚZEŇKYŇ POŽÁDALO O ÚČAST NA SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACI, ALE BYLY ODMÍTNUTY:

 

Novináři se ptali komisařky pro lidská práva v Rusku Taťány Moskalkovové, zda obdržela výzvy od vězeňkyň, aby trest nahradila službou v zóně zvláštní operace.

 

Veřejný ochránce práv odpověděl, že taková odvolání byla přijata, ale „bylo jich jen několik“, píše Interfax.

 

„Tyto kategorie žen nemohly jít do SVO podle článku a podle věku,“ dodala Moskalková.

Podle ruských zákonů mohou odsouzení (stejně jako vyšetřovaní, obvinění a podezřelí) odejít sloužit do zóny zvláštní operace pouze v případě, že se na ně nevztahují závažné a zvláště závažné články trestního zákoníku Ruské federace. Mezi nimi jsou trestné činy proti sexuální nedotknutelnosti, teroristické a extremistické orientaci, špionáž, vlastizrada.

V říjnu loňského roku vojenský zpravodaj Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Alexander Sladkov uvedl, že obranu ozbrojených sil Ukrajiny u Avdijivky prolomili zajatci.

 

https://www.vesti.ru/article/3995185

 

 

📌11. června 2024 17:12: STÁTNÍ DUMA PŘIJALA PROJEKT, JEHOŽ CÍLEM JE UZNAT ORGANIZACE ZÁPADNÍCH VLÁDNÍCH AGENTUR ZA NEŽÁDOUCÍ:

 

Státní duma přijala v prvním čtení návrh zákona o uznání nežádoucích organizací, jejichž zakladateli jsou cizí státní orgány.

 

„Organizace vytvořené vládními agenturami ze Spojených států, Británie a dalších evropských zemí provádějí aktivity namířené proti Rusku,“ řekl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. Dodal, že jejich zastavení je otázkou bezpečnosti a ochrany zájmů našich občanů.

 

Podle současných norem mohou být za nežádoucí uznány pouze aktivity zahraničních nevládních organizací.

 

A podle těch nových mohou být jakékoli zahraniční organizace uznány za nežádoucí, včetně těch, jejichž zakladateli jsou státní orgány.

 

Existuje také řada omezení. Nová pravidla se například nebudou vztahovat na mezinárodní mezivládní organizace, jichž je Rusko členem, píše TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/3995365

 

 

📌12. června 2024 1:34, Bloomberg: EU CHCE UVALIT SANKCE NA SOVCOMFLOT:

 

Evropská unie navrhuje uvalit sankce na ruskou lodní společnost Sovcomflot.

 

Podle agentury Bloomberg s odvoláním na dokument, který má EU k dispozici, EU také diskutuje o uvalení sankcí na 13 lodí podílejících se na přepravě „zboží a technologií pro obranný sektor“, které se podílejí na přepravě ropy nebo ropných produktů a také „přispívají k rozvoji ruského energetického sektoru“.

 

Bloomberg také píše, že Sovcomflot hraje jednu z hlavních rolí při přepravě ruské ropy tváří v tvář západním omezením. Jak agentura zdůrazňuje, k přijetí rozhodnutí je zapotřebí podpora všech členských států EU. Je třeba poznamenat, že plány komunity pro tuto společnost se mohou ještě změnit.

 

V březnu 2024 Spojené státy zpřísnily sankce proti společnosti Sovcomflot a uvalily omezení na 14 ropných tankerů, které jsou s ní spojeny.

 

https://www.vesti.ru/article/3995795

 

 

📌12. června 2024 0:16, Novák: RUSKO NENÍ VE VÁLEČNÉ EKONOMICE:

 

Rusko není ve válečné ekonomice a nadále se rozvíjí tak, aby uspokojilo všechny existující potřeby. Uvedl to ruský vicepremiér Alexandr Novak.

 

„Rozhodně si nemyslím, že je to válečná ekonomika. Jedná se o ekonomiku na straně nabídky, ve které se rozvíjíme tak, abychom pokryli všechny potřeby, včetně sociálních, a investujeme do high-tech odvětví, aby tradiční průmyslová odvětví fungovala udržitelně,“ řekl v rozhovoru s novinářkou Hedley Gamble pro televizní kanál Al Arabiya.

 

Novak také uvedl, že za prvních pět měsíců letošního roku vzrostl ruský HDP o 5,1 %. Stát si podle něj klade za úkol udržet do roku 2030 průměrnou úroveň kolem 3 %, což Rusku umožní zajistit stabilní růst HDP v ekonomice jako celku. Pomůže také splnit důležitý úkol k dosažení ekonomické transformace, který zahrnuje výstavbu nových podniků, rozvoj infrastruktury a high-tech sektorů ekonomiky, zajištění udržitelného provozu základních průmyslových odvětví s cílem „usnadnit investiční procesy“.

 

Novák zdůraznil, že vláda se zaměří na zvýšení produktivity práce a zlepšení efektivity všech složek ekonomiky.

 

Ruský vicepremiér poznamenal, že západní sankce nedokázaly izolovat ruskou ekonomiku.

„Rozhodnutí o omezení našich ekonomických aktivit pro nás podle našeho názoru nevytváří žádné překážky. Tato jednostranná omezení byla uvalena tam, kde ekonomika nemůže být izolována, takže spolupracujeme se spřátelenými zeměmi a jsme také schopni komunikovat a spolupracovat s mnoha dalšími zeměmi,“ dodal Novak.

 

Dodal, že Ruská federace je stále zapojena do procesu mezinárodní distribuce pracovních sil, udržuje si vedoucí postavení v některých odvětvích ekonomiky a rozvíjí obchodní vztahy se spřátelenými zeměmi. Názor, že sankce mohou srazit ekonomiku země s tak velkým domácím trhem, označil Novák za mylný.

 

Podle jeho názoru lze ekonomiku přebudovat tak, aby vyhovovala domácím potřebám a byla schopna se přizpůsobit omezením změnou logistiky, a to navzdory vývozním nákladům.

 

Vicepremiér také uvedl, že v Rusku pod sankcemi nadále funguje palivový a energetický komplex, který poskytuje možnost vývozu zdrojů do jiných států. Novak je přesvědčen, že sankční režim vytváří pobídky pro rozvoj průmyslu a technologií v Ruské federaci.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3995794

 

 

📌12. června 2024 4:06, Antonov: RUSKÁ AMBASÁDA VE SPOJENÝCH STÁTECH DOSTÁVÁ VÝHRUŽNÉ ZPRÁVY TÉMĚŘ KAŽDÝ DEN:

 

Ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov uvedl, že diplomatická mise Ruské federace pravidelně dostává výhrůžky.

 

Antonovova slova cituje Velvyslanectví Ruské federace ve Spojených státech na svém kanálu Telegram. Jak již bylo uvedeno, diplomatická mise dostává zprávy s výhrůžkami téměř denně. Navíc jsou přijímány výhrůžky nejen proti vedení mise, ale také proti obyčejným diplomatům.

 

Podle Antonova americké úřady se svou rusofobní politikou „pouze přehlížejí takové trendy“.

 

V současné době teroristická aktivita ve světě stále roste. A Spojené státy nejsou mezi ostatními státy výjimkou.

 

https://www.vesti.ru/article/3995807

 

 

 

📌12. června 2024 2:04: JEDEN ČLOVĚK BYL ZABIT A TŘI ZRANĚNI PŘI OSTŘELOVÁNÍ ŠEBEKINA Z MLRS:

 

V důsledku přímého zásahu granátem v bytě během ukrajinského ostřelování města Šebekino z MLRS byl zabit muž.

 

Město Šebekino bylo ostřelováno ozbrojenými silami Ukrajiny z MLRS. V důsledku přímého zásahu granátem v bytě byl zabit jeden civilista. Muž zemřel na místě svým zraněním před příjezdem lékařů,“ napsal na kanálu Telegram šéf Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

Poznamenal, že při ostřelování byli zraněni další tři lidé. Dvě ženy s různými zraněními od šrapnelů na rukou a nohou posádky sanitky byly převezeny do městské nemocnice č. 2 ve městě Belgorod. Další muž utrpěl otřes mozku – na místě mu byla poskytnuta lékařská péče, odmítl hospitalizaci.

 

Gladkov poznamenal, že předběžně byly zaznamenány škody v šesti soukromých obytných budovách a 11 bytových domech – v několika bytech byla rozbita okna, byly proříznuty fasády a střechy, poškozeny balkonové desky. V důsledku přímého zásahu byla vážně poškozena jedna soukromá domácnost. Kromě toho bylo poškozeno devět aut a elektrické vedení.

 

https://www.vesti.ru/article/3995796

 

 

📌12. června 2024 5:34: RUSKÝ „GRAD“ ZNIČIL PEVNOSTI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA PRAVÉM BŘEHU DNĚPRU:

 

Výpočet BM-21 Grad MLRS dělostřelecké jednotky skupiny vojsk Dněpr způsobil v noci palebné škody nepřátelským pevnostem na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti.

 

„Určení a nastavení cíle bylo prováděno z dronu v reálném čase,“ uvádí RIA Novosti s odkazem na ruské ministerstvo obrany.

 

Ministerstvo poznamenalo, že interakce s průzkumnými jednotkami a posádkami UAV umožňuje zasáhnout cíle s minimální spotřebou munice na různé vzdálenosti. Výsledkem práce je zničení techniky a pevností ozbrojených sil Ukrajiny na pravém břehu Dněpru.

 

https://www.vesti.ru/article/3995779

 

 

📌🇷🇺 RUSKO VÍTÁ ZÁJEM TURECKA O PRÁCI V RÁMCI BRICS A PODPOŘÍ TUTO SNAHU O ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH ÚKOLŮ, UVEDL PUTIN.

Hlava státu očekává, že se s Erdoganem setká v červenci v Astaně.

Vladimir Putin uvedl, že pokles obchodního obratu s Tureckem na začátku roku byl způsoben úpravou cen zboží, doufá, že se situace v blízké budoucnosti zlepší.

https://t.me/to_je_nas_svet/26932

 

 

📌⚡️Diplomaté z „bukurešťské devítky“ chtějí ze skupiny vyloučit Budapešť kvůli jejímu postoji k Ukrajině, uvádí Financial Times s odvoláním na zdroje.

 

Maďarsko na nedávných jednáních vetovalo prohlášení společné skupiny o navýšení pomoci Kyjevu a rovněž neschválilo posílení vojenské podpory NATO a zrychlené členství Ukrajiny v alianci.

 

Budapešť dnes při jednání v Rize opět odmítla schválit návrh prohlášení, na kterém se shodli ostatní. Mnoha spojencům došla trpělivost, píší noviny.

 

BUKUREŠŤSKÁ DEVÍTKA“ ZAHRNUJE BULHARSKO, ČESKOU REPUBLIKU, ESTONSKO, MAĎARSKO, LOTYŠSKO, LITVU, POLSKO, RUMUNSKO A SLOVENSKO.

https://t.me/to_je_nas_svet/26933

 

 

📌 🤡 BERLÍNSKÁ ZEĎ, STEJNĚ JAKO PUTIN, NETRVÁ VĚČNĚ – ZELENSKYJ

„Jistě si vzpomínáte, že pouhý rok nebo dva před pádem Berlínské zdi nikdo nepředpokládal, jak rychle se to může stát. Některým se zdálo, že zeď je navždy, ale byla pryč. Také nyní: některým se zdá, že Putin je věčný a že válka nemá konce. Ale není to tak.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26934

 

 

📌🤷‍♀️Musíme umět odpouštět, řekl šéf sněmovní frakce ODS Marek Benda po úterním jednání výkonné rady. Návrh na vyloučení Novotného nakonec ani nepodal.

 

Rozhodl jsem se vyloučení Pavla Novotného Výkonné radě ODS NENAVRHNOUT. 👹 Přestože překročil hranice slušnosti, zaznamenal jsem jeho veřejný projev omluvy, lítosti i odpovědného závazku odpracovat sto hodin na onkologickém pracovišti. Musíme umět odpouštět,“ sdělil Benda Právu a Novinkám s tím, že výkonná rada jeho stanovisko přijala

https://t.me/to_je_nas_svet/26935

 

 

📌Chmelár: ČAPUTOVÁ SA SAMA VYHLÁSILA ZA SVÄTÚ!

Blahoželám všetkým NAŠIM zvoleným poslancom a verím, že v spolupráci s ostatnými zvolenými poslancami posilnia aj hlas Slovenska. Teda, už dlho upozorňujem na to, že Čaputová sa už ani len nesnaží predstierať nadstraníckosť, ale táto úprimnosť mi vyrazila dych. Slovensko potrebuje skutočnú hlavu štátu, nie rezidentku našich ľudí. Už nikdy viac, priatelia, už nikdy viac.

https://t.me/to_je_nas_svet/26936

 

 

📌12.6.2023, cz24news: VOJENSKÁ LETIŠTĚ MIMO UKRAJINU SE STANOU LEGITIMNÍMI TERČI PRO RUSKO, POKUD SE BUDOU PODÍLET NA BOJOVÝCH MISÍCH PROTI RUSKÝM SILÁM, PROHLÁSIL RUSKÝ POSLANEC:

 

UKRAJINA / RUSKO: Letouny F-16 a vojenská letiště mimo území Ukrajiny se stanou legitimními terči pro Rusko, pokud se budou podílet na bojových misích proti ruským silám, prohlásil dnes šéf branného výboru dolní komory ruského parlamentu Andrej Kartapolov. S odvoláním na ruská média to uvedla agentura Reuters…..

 

https://cz24.news/vojenska-letiste-mimo-ukrajinu-se-stanou-legitimnimi-terci-pro-rusko-pokud-se-budou-podilet-na-bojovych-misich-proti-ruskym-silam-prohlasil-rusky-poslanec/

 

 

📌12.6.2023, cz24news: EUROPOSLANKYŇA LAŠŠÁKOVÁ NEVYLÚČILA, ŽE JEJ ASISTENTOM BUDE INVESTIGATÍVNY NOVINÁR DANNY KOLLÁR:

 

SLOVENSKO: Smer-SD dosiahol fantastický výsledok, zhodnotila po sobotných (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) líderka kandidátnej listiny Monika Beňová.

 

Spolu s ňou sa do EP za vládnu stranu Smer-SSD dostala, okrem iných, aj právnička Judita Laššáková.

 

KTO JE JUDITA LAŠŠÁKOVÁ.

 

V tohtoročných eurovoľbách úspešne kandidovala ako nestraníčka za Smer-SSD, pričom dosiahla vynikajúcich 87.166 preferenčných krúžkov.

Vyštudovala právo na bratislavskej Paneurópskej vysokej škole. Spolupracovala napríklad s InfoVojnou či s Danielom Bombicom alias Dannym Kollárom…..

 

https://cz24.news/europoslankyna-lassakova-nevylucila-ze-jej-asistentom-bude-investigativny-novinar-danny-kollar/

 

 

📌12.6.2023, cz24news, Puškov: MACRONOVA STRANA BY SA MALA PREMENOVAŤ NA „DEGENERÁCIA“:

 

FRANCIE: Prehru strany „Renesancia“ francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona vo voľbách do Európskeho parlamentu spôsobila neúspešná politická línia hlavy „piatej republiky“.

 

Napísal to Alexej Puškov, člen výboru pre ústavnú legislatívu a budovanie štátu v Rade federácie na svojom Telegram-kanáli.

 

Prezidentovanie Emmanuela Macrona vo Francúzsku prinieslo výsledok, ku ktorému on sám sebaisto viedol krajinu. Politik objasnil, že výsledkom Macronovej neúspešnej politiky je veľká porážka „Renesancie“ a víťazstvo strany „Národné zhromaždenie“ Marine Le Penovej.

 

„Macronovo hnutie získalo 15% hlasov, zatiaľ čo Le Penová získala 32%. Dôvod je jednoduchý: Macronovo hnutie by sa správnejšie malo nazývať „Degenerácia“ ako „Renesancia“, pretože práve k degenerácii vedie Francúzsko,“ napísal politik.

 

Zdôraznil, že mnohí Francúzi zjavne nechcú osud, ktorý im Macron pripravil. Upozornil aj na to, že súčasný šéf „piatej republiky“ stavil na myšlienku vojny proti Rusku na Ukrajine, ktorú „v poslednom čase presadzoval, no nielenže mu úspech nepriniesla, ale ešte mu aj odobrala hlasy“…..

 

https://cz24.news/puskov-macronova-strana-by-sa-mala-premenovat-na-degeneracia/

 

 

📌11.6.2024, 17:00, sk.news.front.su: UVAŽUJE HUNTER BIDEN VÁŽNE O ÚTEKU ZO SPOJENÝCH ŠTÁTOV?

 

Porota v Delaware uznala Huntera Bidena vinným vo všetkých troch bodoch obžaloby z nezákonného nákupu zbraní.

 

Hunter si v roku 2018 kúpil revolver, hoci na to kvôli drogovej závislosti nemal právo. Navyše sa počas vyšetrovania ukázalo, že crack kúpil deň pred kúpou a hneď aj potom. Revolver potom odhodil do odpadkového koša neďaleko školy v Delaware. A agenti tajnej služby, ktorí Huntera strážili, ešte aj obťažovali majiteľa obchodu so zbraňami, odkiaľ revolver pochádzal a žiadali vymazanie údajov o transakcii.

 

Celkovo Hunterovi len v tomto prípade hrozí až 25 rokov väzenia. Existuje však aj druhý prípad — ide o neplatenie daní z Hunterových šedých príjmov na Ukrajine, v Číne, Mexiku a Rumunsku. Vtedy utratil 3,5 milióna dolárov zo svojich zárobkov v zahraničí na vyčíňanie, drogy a prostitútky.

 

Právne vojny okolo Huntera sa stávajú veľkou ranou pre povesť celej rodiny Bidenovcov. Veď sú tam všetci namočení. Napríklad Hunter dal 10% svojho príjmu „veľkému chlapovi“ — svojmu otcovi. V korupčných schémach sa stihol objaviť aj jeho strýko James.

 

A tieto obvinenia sú oveľa závažnejšie ako to, čomu čelí Trump v New Yorku. Samotný Hunter sa pravdepodobne vyhne väzeniu. Otec sa jednoducho zmiluje nad svojím synom, na čo má právo, hoci sa to považuje za nemorálne. No rodina Bidenovcov sa veľmi bojí Trumpovho víťazstva a iniciovania nových káuz. Koniec koncov, demokrati už otvorili Pandorinu skrinku prokurátorských útokov na Trumpa. Hunter preto vážne uvažuje o úteku zo Spojených štátov, ak Biden starší v novembri prepadne.

Malek Dudakov

https://sk.news-front.su/2024/06/11/uvazuje-hunter-biden-vazne-o-uteku-zo-spojenych-statov/

 

 

📌11.6.2024, 16:00: ZÁPAD SA SNAŽÍ PRINÚTIŤ KAUKAZ BOJOVAŤ PROTI RUSKU:

 

V Jerevane a Tbilisi sa konajú tisícové zhromaždenia.

 

Arménska opozícia požaduje odstúpenie premiéra Nikola Pašinjana a gruzínska opozícia požaduje zrušenie zákona o zahraničných agentoch, ktorý prijal gruzínsky parlament. Obe krajiny chcú vstúpiť do Európskej únie, no ani jedna sa nechce vzdať suverenity.

Má Zakaukazsko očakávať nové farebné revolúcie?

Ako môže situácia v regióne ovplyvniť Rusko a dokážeme ovplyvniť Kaukaz tak, aby bol priateľskejší?

 

V Zakaukazsku je horúco. Od 9. mája sa v Jerevane konajú masové zhromaždenia požadujúce odstúpenie premiéra Nikola Pašinjana a zabráneniu delimitácie hranice s Azerbajdžanom. Podstata delimitácie spočíva v tom, že niekoľko arménskych dedín sa stáva územím Azerbajdžanu. Ich obyvatelia budú musieť opustiť svoje domovy a odísť, pretože pre Arménov je nebezpečné žiť v Azerbajdžane.

 

Opozícia žiada tento proces zastaviť, napáda vládne budovy a blokuje cesty. Zaujímavosťou je, že lídrom protestov je kňaz, hlava Tajušskej diecézy Arménskej apoštolskej cirkvi, arcibiskup Bagrat Galstanjan.

 

Pašinjan vrátil úder – nariadil ministerstvu spravodlivosti pripraviť dokumenty o pozastavení činnosti Arménskej apoštolskej cirkvi. Dôvodom je vraj účasť cirkvi na „destabilizácii spoločnosti“. Navyše Pašinjan nedávno nariadil polícii, aby nepustila katolíckeho predstaviteľa Arménov Karekina II. a duchovných do pamätného komplexu Sardarapat. Tento pamätník je venovaný pamiatke Arménov, ktorí zahynuli v bojoch za nezávislosť republiky.

 

„Arménsku apoštolskú cirkev založili Kristovi apoštoli – svätí Tadeáš a Bartolomej na začiatku 1. storočia. Pozastavenie jej činnosti je spôsob, ako sa zapísať do histórie, a to tým najnegatívnejším spôsobom. Napríklad Pravoslávna cirkev fungovala aj za boľševikov, ktorí popierali náboženstvo. Pozastavením činnosti cirkvi Pašinjan odcudzuje obrovské množstvo Arménov, z ktorých väčšina je nositeľmi tradičných hodnôt. Dôležitá je pre nich rodina, náboženstvo,“ vysvetlil politológ Grigorij Saveljev.

 

Arménsky premiér sa však chopil zbraní aj proti Rusku. Arménske úrady zablokovali ruský „Prvý kanál“. Dôvodom je dlh za retransmisiu za 2,5 mesiaca.

 

„Urobili to po prejave poslanca Štátnej dumy Zatulina na „Prvom kanáli“, kde povedal, že arménske orgány vedú protiruskú politiku a robia to otvorene a agresívne,“ napísal Sergej Markov, politológ, riaditeľ „Inštitútu politických štúdií“ vo svojom Telegram-kanáli.

Arménske úrady teda svojimi činmi Zatulinove slová potvrdili.

 

TRPKOSŤ PORÁŽKY A TÚŽBA PO EÚ

 

Grigorij Saveljev verí, že protesty v Arménsku sú prirodzené.

 

„Pašinjan sa dostal k moci v roku 2018 a počas tejto doby sa mu podarilo prehrať dve vojny. Práve za neho prestala existovať Republika Náhorný Karabach, státisíce Arménov boli nútené utiecť z území, kde žili po generácie. To sa, samozrejme, ťažko odpúšťa. Aby sa Pašinjan udržal pri moci, prišiel s rozprávkou, že za všetko môže Rusko. Podľa jeho logiky sme mali zaútočiť na priateľský Azerbajdžan, dobyť od neho Náhorný Karabach a darovať ho Arménsku. Vtedy sme skutoční priatelia. A ak sme za Arménsko nebojovali, nestojíme za nič a treba hľadať nových,“ vysvetlil odborník.

 

Poznamenal, že Pašinjan sa snaží, spoliehajúc sa na arménsku komunitu vo Francúzsku, spriateliť sa s Francúzmi. Do Arménska dokonca poslali inštruktorov, aby vycvičili ich armádu. A Arménsko chce veľmi vstúpiť do Európskej únie.

 

Na kodanskom summite o demokracii v odpovedi na novinársku otázku: „Ak by ste si želali, v ktorom roku by ste chceli, aby sa Arménsko stalo členom EÚ?“, okamžite odpovedal: „V ktorom roku? V tomto“.

 

„Na jednej strane sa arménska ekonomika rozvíja. HDP neustále rastie, sú obdobia, keď ceny nerastú, ale dokonca klesajú. Na druhej strane, načo ich potrebuje Európska únia? Ich vývozným artiklom je hrozno, broskyne, marhule, čerešne a vlašské orechy. Čiastočne mäso. Väčšinu z toho však v tichosti pohltí moskovský trh „Food City“. Nič z toho Európska únia nepotrebuje. Dokonca zakázala Bulharsku pestovať ich slávnu papriku z čias ZSSR, pretože v Európe je dosť iných producentov. Z ekonomického hľadiska EÚ nemá o Arménsko záujem. Už teraz združuje veľa malých krajín: Litvu, Lotyšsko, Estónsko, Bulharsko. Načo potrebuje nových parazitov?“ vysvetlil Viktor Kudrjajcev, kandidát ekonomických vied z „Moskovskej štátnej univerzity“.

 

JE POTREBNÝ NOVÝ PREMIÉR?

 

„Arménsko je teraz na križovatke. Na jednej strane mladšia generácia chce ísť do Európy, no berú ich tam len „individuálne“. Spolu s krajinou — určite nie.

Na druhej strane je tu Rusko. Áno, „nechránilo“ pred Azerbajdžanom, hoci vo všeobecnosti to nikto ani nesľúbil. Rusko je však susedom a najväčším dovozcom arménskych výrobkov. Nie nadarmo vstúpilo Arménsko do Euroázijskej hospodárskej únie (EAEU). Chce prístup na náš veľký a bohatý trh. Ale aj Rusko potrebuje Arménsko. Napríklad ako základňu v Zakaukazsku. Turecko tam má Azerbajdžan – verného spojenca a dirigenta záujmov. A dokonca existuje myšlienka Veľkého Turana — únie, ktorá bude zahŕňať Turecko, Azerbajdžan, Kazachstan, Uzbekistan a Kirgizsko. A tiež v budúcnosti turkické národy Ruska — napríklad Tatárov. Áno, Turecko chce expanziu. A treba tomu niečím oponovať. Arménsko by malo byť naším hráčom v tejto oblasti. Ale vidno, že sa nám to snažia zobrať. Pašinjan je taký istý ako Saakašvili, len zatiaľ úspešnejší. A robí všetko preto, aby odviedol Arménsko od Ruska, hoci to rozhodne nie je v záujme arménskeho národa,“ tvrdí politológ Grigorij Saveljev.

 

Arménsko podľa neho potrebuje práve proruského premiéra.

„Mimochodom, nie je žiadnym tajomstvom, že počas farebnej revolúcie pomohla Pašinjanovi stať sa premiérom bohatá americká diaspora. Prideľovali peniaze a cez nich prichádzala aj zahraničnopolitická podpora. Pritom podľa „Ruského zväzu Arménov“ dnes v Rusku žije asi 2,5 milióna Arménov. To je takmer toľko ako v samotnom Arménsku. Ide o veľkú diasporu s veľkými finančnými a administratívnymi možnosťami. Môže navrhnúť vlastného kandidáta na post premiéra, konajúc v záujme Arménska a Ruska. Koniec koncov, je zrejmé, že Rusi a Arméni sú si mentalitou oveľa bližší ako Arméni a povedzme Francúzi,“ tvrdí Saveljev.

 

Inak by sa podľa neho mohla situácia v krajine skončiť novou vojnou. Minulý rok sa napríklad uskutočnilo spoločné vojenské cvičenie arménskej a americkej armády – „Eagle Partner 2023“. Prečo by mali cvičiť arménskych vojakov Američania?

 

„Spojené štáty majú v Arménsku svoje vlastné záujmy. Podnecovaním revanšistických nálad v arménskej spoločnosti je možné začať novú vojnu medzi Arménskom a Azerbajdžanom, vtiahnuť Rusko do konfrontácie s Tureckom a zničiť ich dočasné spojenectvo. Ak Rusko pošle mierové jednotky do zóny konfliktu – a to sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane – odvedie svoju pozornosť a zdroje od špeciálnej vojenskej operácie. V USA potrebujú, aby sme rozptýlili svoje sily,“ hovorí Grigorij Saveljev.

 

VZBURA ZAHRANIČNÝCH AGENTOV:

 

Napätá je aj situácia v Gruzínsku. Tbilisi sa otriasa mnohotisícovými zhromaždeniami. Tamojší parlament však prelomil veto prezidentky a napokon prijal „Zákon o zahraničných agentoch“. Pointa je jednoduchá: všetky neziskové organizácie, kde zahraničné financovanie predstavuje viac ako 20%, sa musia zaregistrovať ako zahraniční agenti. V Gruzínsku je viac ako 10.000 neziskových organizácií. Teraz budú raz ročne podávať priznanie a vysvetľovať, odkiaľ peniaze prišli a na čo boli vynaložené. Reakcia USA a EÚ na prijatie zákona bola mimoriadne negatívna.

 

„Vyjadrujeme svoj hlboký zármutok v súvislosti s rozhodnutím gruzínskeho parlamentu prijať zákon, ktorý odvedie pozornosť krajiny od cesty integrácie do EÚ,“ vyhlásila lotyšská ministerka zahraničných vecí Baiba Braže.

 

Spojené štáty majú v úmysle prehodnotiť aj bilaterálne vzťahy s Tbilisi. A poslancom, ktorí zákon schválili, dokonca hrozia sankcie.

 

„Postup vládnej strany a protizápadná rétorika ohrozili demokratickú cestu Gruzínska, jeho ekonomickú bezpečnosť, členstvo v EÚ a tiež ohrozili vzťahy Gruzínska so Spojenými štátmi,“ povedal hovorca amerického ministerstva zahraničia Matthew Miller.

TU JE MOŽNÉ VIDIEŤ AGRESÍVNY VPLYV USA.

 

„V Spojených štátoch aj v EÚ boli zákony o zahraničných agentoch už dávno prijaté. Gruzínsko ho však prijať nemôže. Dôvod je jednoduchý: všetkých týchto zahraničných agentov financuje Západ. Gruzínci prijali zákon, ktorý do istej miery obmedzil vplyv Západu,“ vysvetlil Grigorij Saveljev.

 

Rostislav Iščenko, riaditeľ „Centra pre systémovú analýzu a prognózovanie“ je presvedčený, že Západ bude naďalej vyvíjať tlak na Gruzínsko.

 

„Len chráni svojich agentov, to je normálne. Potrebuje chrániť svojich vlastných,“ vysvetlil.

Dodal, že inštitút zahraničných agentov má dlhú históriu. ZSSR napríklad financoval komunistické strany v západných krajinách. A Západ zasa aktivity občanov ZSSR proti Sovietskemu zväzu. A teraz sa každá krajina snaží presadzovať svoje záujmy na cudzom území. No Gruzínsko bolo odsúdené za mierne obmedzovanie západného vplyvu.

 

„Gruzíncov je možné pochopiť. Kedysi bolo v krajine toľko mimovládnych organizácií a ich vplyv bol taký veľký, že v dôsledku „revolúcie ruží“ sa k moci dostal Michail Saakašvili. Na podnet Američanov zinscenoval provokáciu – strieľal na ruské mierové sily v zóne gruzínsko-osetského konfliktu. V podstate začal vojnu. Jednoducho plnil „partijné zadanie“ a 8. 8. 2008 — presne v deň, keď sa v Pekingu začali olympijské hry. Američania chceli prebiť čínsky PR-efekt – otvorenie olympiády sleduje celý svet – nejakým iným obrázkom. Výsledok pre Gruzínsko bol katastrofálny: stovky mŕtvych, vyše jeden a pol tisíca zranených a čo je ešte smutnejšie, konečná strata Abcházska a Južného Osetska – ich bývalých území, ktoré sa dostali pod ruský protektorát. A to všetko preto, aby splnili úlohu Američanov. Ktorí sa, mimochodom, Gruzínska nezastali, hoci sľúbili všemožnú pomoc. Gruzínci sa však vôbec nepoučil,“ tvrdí Grigorij Saveljev.

 

PREZIDENTKA – FRANCÚZSKA:

 

Vzburu zahraničných agentov protestujúcich proti prijatiu zákona vedie Salome Zurabišvili, gruzínska prezidentka, ktorá sa ho pokúsila vetovať. Táto po všetkých stránkach krásna žena má okrem gruzínskeho aj francúzske občianstvo.

 

„V podstate je to „dozorkyňa“ Európskej únie pre Gruzínsko, ktorá je povolaná brániť záujmy nie Gruzínska, ale EÚ. Moldavská prezidentka Maia Sandu so svojím rumunským občianstvom zohráva presne rovnakú úlohu,“ poznamenal Saveljev.

 

Teraz sa prezidentka s občianstvom inej krajiny pokúša Zákon o zahraničných agentoch zrušiť. Vyzvala občanov, aby sa pripravili na jesenné referendum.

„Treba sa rozhodnúť, či sa Gruzínsko priblíži k Európe alebo či upadne do ruského otroctva. Rozhodneme sa – všetci spolu,“ sľúbila Zurabišvili.

 

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze, zástanca Zákona o zahraničných agentoch, povedal, že „majdan“ sa v krajine neuskutoční.

 

„Pokiaľ ide o paralelu medzi „Majdanom“ a procesmi prebiehajúcimi v Gruzínsku, chcem všetkých informovať, že „Majdan“ v Gruzínsku nikto nedosiahne. Dovoľte mi pripomenúť, aké dôsledky mal Majdan pre Ukrajinu. Vtedy bolo zvonku vymenované vedenie Ukrajiny, raz, potom druhýkrát a nakoniec ten, kto ho menoval, neprevzal zodpovednosť za vývoj udalostí,” povedal premiér novinárom.

 

Pre gruzínsku vládu je podľa neho najdôležitejšia obava o nezávislosť krajiny, pričom Grigorij Saveljev je presvedčený, že Kobachidzeho pozícia je mimoriadne zraniteľná.

 

„Sám povedal, že Gruzínsko urobí všetko preto, aby v roku 2030 vstúpilo do EÚ. Dve veci sú tu nejasné. Po prvé: je EÚ pripravená prijať Gruzínsko? Po druhé: potrebuje Európska únia takýchto „nezávislých“ členov? Otázky sú vlastne rétorické. Európsku úniu nezaujíma Gruzínsko o nič viac ako Arménsko alebo skôr vôbec. Prijal by bohaté Švajčiarsko, ale prečo by prijal chudobné Gruzínsko? A zároveň EÚ už má problémy s Poľskom, Maďarskom a Slovenskom, ktoré vedú celkom nezávislú politiku. Načo potrebuje nových „chuligánov“?“ pýta sa Saveljev.

 

Upozornil aj na ďalšie vyhlásenie gruzínskeho premiéra. Krajine sľúbil „návrat územnej celistvosti“.

 

„Je zrejmé, že ani Abcházsko ani Južné Osetsko sa do Gruzínska vrátiť nechcú a budú bojovať. A Rusko nedovolí, aby ich zachvátili. Nebude to náhodou tak, že Západ žiada „územnú celistvosť“ Gruzínska ako podmienku pre vstup do EÚ, o čo sa, mimochodom, samotné Tbilisi usiluje? Koniec koncov, netreba zabúdať, že takáto „mrkvička“ už bola kedysi zavesená pred Ukrajinou. Ak chcete vstúpiť do EÚ a NATO, vráťte Krym a Donbas. Podľa charty akceptujeme krajiny bez územných sporov so susedmi. Gruzínci, takto ponímaní, sú „molodci“, bránia nezávislosť. Či sa im to však podarí ubrániť a nezačnú novú vojnu s Ruskom, je veľká otázka,“ vysvetlil Grigorij Saveljev.

 

NA MARGO

 

V Arménsku sa začala vojenská reforma, ktorej cieľom je vytvoriť novú silnú armádu a nezávisieť od Ruska. Reforma sa uskutoční pod záštitou NATO. Zástupca generálneho tajomníka aliancie pre Zakaukazsko a Strednú Áziu Javier Colomina uviedol, že Arménsko sa približuje k NATO a v blízkej budúcnosti bude preň schválený individuálne prispôsobený program partnerstva. Arménsky minister obrany Suren Papikjan oznámil, že už prebehla súťaž na vytvorenie vojenskej poľnej uniformy „v súlade so štandardmi NATO“. No tam sa to nekončí. V roku 2024 Arménsko zvýši výdavky na obranu o 7,3% na 1,5 miliardy dolárov.

 

MIMOCHODOM

 

Vplyv Spojených štátov a Európy na Gruzínsko nie je taký veľký, aby sankcie – za prijatie Zákona o zahraničných agentoch – položili jeho ekonomiku.

Faktom je, že hlavné príjmy krajina získava zo spolupráce s Ruskom, Tureckom, Iránom a Čínou.

Ak Západ skutočne uvalí tvrdé sankcie, potom sa podľa miestnych politológov môže Gruzínsko odvrátiť od Bruselu a začať aktívne zbližovanie s Ruskom.

Gruzínsko má teraz ročný obchodný obrat s Ruskom 2,3 miliardy dolárov, čo je druhé miesto za Tureckom.

 

Nikita Mironov, Večernaja Moskva

https://sk.news-front.su/2024/06/11/zapad-sa-snazi-prinutit-kaukaz-bojovat-proti-rusku/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 12.06.2024“:

➡️☭☆Bílý dům se postavil proti návrhu Kongresu USA zakázat výměnu dat s Ruskem podle ustanovení Smlouvy o strategických útočných zbraních

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se setkal s tureckým ministrem zahraničí Hakanem Fidanem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka Uragan MLRS zasáhla velitelské stanoviště ukrajinských ozbrojených sil. Cíl byl přes 30 kilometrů daleko. Letecký průzkum pomohl identifikovat velitelské stanoviště – shora bylo možné zaznamenat systematické pohyby skupin ozbrojenců a vojenské techniky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *