, ,

11.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 UKRAJINA SE ROZPADNE NA TŘI ČÁSTI, POKUD ODMÍTNE VYJEDNÁVAT…

11.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 UKRAJINA SE ROZPADNE NA TŘI ČÁSTI, POKUD ODMÍTNE VYJEDNÁVAT…

 

❤️ „Covid zahalil tváre a odhalil charaktery. Lekárov i občanov.

Bol testom inteligencie, psychickej odolnosti, odvahy hájiť svoj názor,

odvahy odmietnúť manipuláciu, aj za cenu osobního ohrozenia.

Na výsledok testu sa musí každý spýtať svojho svedomia.

MUDr. Jan Hnízdil, lekár

 

 

📌10. srpna 2024: FRANCIE 🇫🇷 MÁ ČTVRTÉ NEJVĚTŠÍ ZÁSOBY ZLATA 2436 TUN, BEZ JEDINÉHO ZLATÉHO DOLU VE FRANCII.

 

Mali 🇲🇱, které bylo okupováno Francií, nemá ve svých bankách žádné zlaté rezervy, přestože má více než 860 zlatých dolů a těží 50 tun ročně!

 

Velkou otázkou je, jak Francie získala toto zlato?

https://t.me/absurdnisvet/77670

 

 

📌10. srpna 2024: V AUTĚ UKRAJINSKÉHO MINISTRA OBRANY BYLO NALEZENO ASI 5 MILIONŮ EUR.

https://t.me/absurdnisvet/77671

 

BILD PÍŠE: KYJEVSKÁ ÚČETNÍ…A ZNOVU: TÉMĚŘ 5 MILIONŮ PENĚZ DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ Z EU BYLO ZPRONEVĚŘENO.

 

Nalezeno náhodou? Nezveřejněná částka jsou pravděpodobně stovky milionů eur ve zpronevěřených penězích z daní z EU, které tekly do kriminálních ukrajinských kapes.

 

Účetní z Ukrajiny se dostal do sítě finančních vyšetřovatelů s neobvykle cenným nákladem. Žena měla v kufru 4,7 milionu eur v černých penězích.

Peníze ležely v autě otevřené ve svazcích – podle snímků, které ekonomičtí vyšetřovatelé zveřejnili, nebyly zabalené v kufru ani tašce. Peníze byly zabaveny. „Žena nebyla schopna vysvětlit původ peněz,“ uvedla vyšetřovací agentura.

 

Účetní pracuje pro firmu, která mimo jiné zásobovala ukrajinskou armádu potravinami. Jen v letech 2022 a 2023 šlo o zboží v hodnotě přes 320 milionů eur.

 

Domovní prohlídky ve firmách i soukromých domech.

Vyšetřovatelé prohledali také prostory firmy skupiny a byty podezřelých. Byly zabaveny doklady a návrhy účetních dokladů.

Nyní probíhají vyšetřování zvláště vysoké míry praní špinavých peněz a daňových úniků. Zúčastněným hrozí až osm let vězení.

 

 

https://www.msn.com/de-at/nachrichten/other/kiewer-buchhalterin-hatte-47-mio-in-kofferraum/ar-AA1oyZ0w?ocid=BingNewsVerp

 

 

📌10. srpna 2024: POLSKO: POLÁK NIČÍ LGBT PROPAGANDU👏👏👏

https://t.me/absurdnisvet/77672

 

 

📌10. srpna 2024, VENEZUELA: DÉJÀ VU PŘEVRAT!

Eva Bartlettová pomocí svědectví různých civilistů analyzuje, jak je tento nový americký pokus o převrat proti Madurovi podobný tomu předchozímu, a vyvrací tak stereotyp, že venezuelský lid nepodporuje jejich vládu.

 

Maduro není loutkou USA a na první místo klade zájmy Venezuely. Proto se západní média ze všech sil snaží jeho legitimitu pošpinit.

https://t.me/absurdnisvet/77674

 

 

📌10. srpna 2024: NÁKUPY AMERICKÉ PLATINY:

 

V červnu USA zvýšily své nákupy platiny z Ruska o téměř 20 % na 104,2 milionu dolarů, což je nejvíce od září loňského roku, vypočítala RIA Novosti.

 

Na začátku léta představovalo Rusko šestinu dovozu a více než 55 % platiny ve Spojených státech pocházelo z Jižní Afriky.

 

Mezi pět hlavních dodavatelů tohoto kovu na americký trh dále patřilo NĚMECKO (59,3 milionů dolarů), BELGIE (29,9 milionů dolarů) a VELKÁ BRITÁNIE (27,5 milionů dolarů).

https://t.me/absurdnisvet/77675

 

 

📌10. srpna 2024: 🇨🇳 ČÍNA (08/08/2024)….ZŘÍCENÍ MOSTU LONGTING V OKRESE SANSUI V PROVINCII GUIZHOU.

https://t.me/absurdnisvet/77676

https://t.me/absurdnisvet/77677

 

 

📌10. srpna 2024, 🇺🇲USA (09/08/2024)MASIVNÍ ZÁPLAVY V DŮSLEDKU DEŠŤŮ V WESTFIELD, PENNSYLVANIA.

https://t.me/absurdnisvet/77678

https://t.me/absurdnisvet/77679

https://t.me/absurdnisvet/77680

https://t.me/absurdnisvet/77681

https://t.me/absurdnisvet/77682

https://t.me/absurdnisvet/77683

 

 

📌10. srpna 2024: TRUMP ŘÍKÁ, ŽE VĚŘÍ, ŽE MAGA TVOŘÍ 75 % ZEMĚ.

 

A když to řekne, má data a záruky. To znamená, že tyto volby budou příliš velké na to, aby je bylo možné zmanipulovat. A pokud s ní manipulují, tentokrát jim to neprojde. Source:

https://x.com/patri0tcontr0l/status/1821629870192951459

 

 

📌10. srpna 2024: 💥K SITUACI V KURSKÉ OBLASTI: RUSKÁ VOJSKA POKRAČUJÍ VE VYTLAČOVÁNÍ NEPŘÁTELSKÝCH JEDNOTEK Z NAŠEHO ÚZEMÍ.

 

Nepřítel se snaží stáhnout zálohy, protim pracuje letectvo a raketové síly.

 

Ministerstvo obrany tak ukázalo následky úderu Iskanderu na velitelské stanoviště jedné z ukrajinských brigád zapojených do rozsáhlé sabotáže. Zničena byla i technika nepřítele, převážně západní.

Záběry z místa a nejnovější zprávy v reportáži Amira Jusupova.

https://t.me/to_je_nas_svet/28345

 

 

📌10. srpna 2024: ⚡️ V KURSKÉ OBLASTI SE „ROZSVÍTILA“ NĚMECKÁ STROJÍRENSKÁ TECHNIKA.

V ruském regionu byl spatřen odminovací stroj Wisent-1 dodaný kyjevskému režimu z Německa.

https://t.me/to_je_nas_svet/28346

 

 

📌10. srpna 2024: 🤬 ZÁBĚRY ZE ŠKOLY V GAZE PO IZRAELSKÉM ÚTOKU.

https://t.me/to_je_nas_svet/28347

 

 

📌10. srpna 2024: ♨️ SETKÁNÍ TRUMPA A PUTINA SKONČÍ „ROZDĚLENÍM UKRAJINY“ – The Times.

Proto finská ministryně zahraničí Elina Valtonenová vyloučila možnost takového setkání na „neutrální půdě“ v Helsinkách.

https://t.me/to_je_nas_svet/28348

 

 

📌10. srpna 2024: BUDE PANDEMIE JEŠTĚ VE VOLEBNÍM ROCE? 💉🎚️❌

 

od Shadow of Ezra

 

„Světová zdravotnická organizace svolala mimořádné zasedání o šíření opičích neštovic. Pandemie ve volebním roce? Zdravotní agentura OSN nyní zvažuje vyhlášení stavu nouze proti opičím neštovicím. To byl také první krok k vyhlášení Covid-19 za pandemii. Veřejný stav ohrožení veřejného zdraví je nejpřísnější klasifikací pro vypuknutí nemoci. Téměř 70 procent případů v Kongu je u dětí mladších 15 let, které také představují 85 procent úmrtí.“

 

https://x.com/ShadowofEzra/status/1821208318280409183

 

 

📌10. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKO VYZÝVÁ IZRAEL, ABY SE ZDRŽEL ÚTOKŮ NA CIVILNÍ OBJEKTY. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová učinila toto prohlášení v souvislosti s úderem IDF na školu v pásmu Gazy.

Diplomatka upozornila na skutečnost, že podobné tragédie podkopávají snahy o rychlé příměří a výměnu zadržených osob.

https://t.me/to_je_nas_svet/28349

 

 

📌10. srpna 2024, Lukáš Krupa: ĎALŠIE PENIAZE PRE KYJEV!

 

USA oznámili novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu za 125 miliónov dolárov:

 

 

Spojené štáty ohlásili v piatok novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 125 miliónov dolárov. Nový balík pomoci zahŕňa rakety Stinger, delostreleckú muníciu i protitankové zbrane.

 

ĎALŠIE PENIAZE PRE KYJEV:

 

Nový balík pomoci je prejavom neochvejného záväzku Spojených štátov voči Ukrajine, ktorá naďalej bojuje proti invázii ruských síl, uviedol hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby.

 

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken uviedol, že nová pomoc bude pochádzať z amerických skladových zásob a bude zahŕňať prostriedky na vzdušnú obranu, muníciu pre raketové systémy a delostrelectvo, radary a protitankové zbrane. Toto vybavenie „pomôže Ukrajine chrániť svojich vojakov, občanov a jej mestá pred ruskými útokmi,“ uviedol Blinken vo vyhlásení. Spojené štáty sú dôležitým vojenským podporovateľom Ukrajiny, pričom pre ňu od začiatku invázie vo februári 2022 vyčlenili na vojenskú a bezpečnostnú pomoc už vyše 55 miliárd dolárov.

 

Najnovšiu pomoc Washington oznámil v čase, keď ukrajinské sily vedú útok v ruskej pohraničnej Kurskej oblasti. Zdá sa pritom, že ide o najväčší útok na územie Ruska od začiatku invázie, poznamenáva. Kirby pre novinárov v súvislosti s dianím v Kurskej oblasti povedal, že Spojené štáty sú v kontakte s ukrajinskými kolegami a snažia sa lepšie porozumieť tomu, čo sa deje a aké sú ich ciele a stratégia.

 

https://ereport.sk/dalsie-peniaze-pre-kyjev/

 

 

📌💉🎚️10. srpna 2024: CIZÍ DNA JSOU KONTAMINOVÁNY NEJEN COVID „VAKCÍNY“, ALE I ZBYTEK VAKCÍN, ZEJMÉNA VAKCÍNY PROTI HPV NEBO LIDSKÉMU PAPILOMAVIRU, TO ZNAMENÁ, ŽE DNES NEEXISTUJE JEDINÁ BEZPEČNÁ VAKCÍNA!!!!! – Dr. Sin Lee MD.

https://t.me/absurdnisvet/77689

 

 

📌10. srpna 2024: ⚡️ CO SE STALO PŘES NOC Z PÁTKU NA SOBOTU V OBLASTI KURSK:

 

— Ztráty ukrajinských ozbrojených sil během bojů v Kurské oblasti činily 945 vojáků a desítky obrněných vozidel.

— Asi 20 ukrajinských ozbrojených sil se pokusilo překročit hranici v okrese Grayvoronsky. Byli zničeni.

— Boje v oblasti Sudzhi pokračují. Vesnice Nevelskoye se dostala pod naši plnou kontrolu a již byla vyčištěna. Nad administrativní budovou vlaje ruská vlajka.

— Do oblasti Kurska dorazily a nadále přicházejí zálohy. Jedná se o První útočnou brigádu, 810. námořní pěchotu, speciální jednotky Akhmat, veterány Wagner, prapor Iskra, Redut PMC a mnoho dalších.

— Podle vojenských zpravodajů se DRG ukrajinských ozbrojených sil drží na silnicích atd. na hlavních třech trasách. Tam se odehrávají ty nejbrutálnější bitvy. Zálohy ruských ozbrojených sil pomáhají situaci stabilizovat.

— Ruské vzdušné síly pracovaly celou noc v týlových oblastech ozbrojených sil Ukrajiny v Sumské a Charkovské oblasti. Do míst, kde byly soustředěny ukrajinské zálohy, byly nalétány miny, rakety a všemožné FAB. Režim ČTÚ umožní co nejtěsnější uzavření hranice a také odříznutí ukrajinských ozbrojených sil od zásobování a hlavních sil.

— Systémy protivzdušné obrany v noci zachytily a zničily 32 UAV, z nichž 26 bylo nad oblastí Kursk a dalších 6 nad oblastí Jaroslavl, — Ministerstvo obrany Ruska.

https://t.me/absurdnisvet/77694

 

 

📌10. srpna 2024: CIKÁNI V KURSKÉ OBLASTI SE ZABÝVAJÍ RABOVÁNÍM.

 

Hlásí to z terénu vojenská zpravodajka Isabella. Obyvatelé Lgova se potýkají s cikány, kteří kradou cizí majetek. Mnoho obyvatel město kvůli ostřelování opustilo, ale stále se tam najdou lidé, kteří musí svůj majetek bránit sami.

https://t.me/c/1731160137/42043

 

 

📌10. srpna 2024: NA OLYMPIÁDĚ V PAŘÍŽI BYL LVOV OZNAČEN ZA RUSKÉ MĚSTO.

Profil lvovské gymnastky Mariji Vysočanské na oficiálních stránkách Eurosportu uvádí, že město se nachází v Rusku.

Že by věděli něco víc? 😂

((Lvov (ukrajinsky Львів, Lviv [lʲviw], polsky Lwów, německy Lemberg, latinsky Leopolis, v jidiš לעמבערג‎, Lemberyk, Lemberekrusky Львов, Lvov [ľvof]) je největší město západní Ukrajiny a kulturní, vzdělávací, dopravní a hospodářské centrum celé západní části země. Město leží v kopcovitém terénu na okraji vysočiny Roztoččja na říčce Poltvě, 60 km na východ od hranic s Polskem. Ve Lvově je generální konzulát České republiky s konzulární působností pro tyto oblasti: VolyňskáRovnenskáČerniveckáLvovskáZakarpatskáIvano-Frankovská a Ternopilská.[1]

Lvov byl založen roku 1256 a byl centrem Haličsko-volyňského knížectví, později hlavním městem Haliče. Po staletí byl součástí Polska, resp. Rakouského císařství, což vtisklo městu originální středoevropský ráz. Centrum města je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO.

Dnes je Lvov sídlem Lvovské oblasti. Žije zde přibližně 717 tisíc obyvatel. Lvovská aglomerace (do 30 km od centra) čítá 1 299 tisíc obyvatel. Jedna z mála zachovalých tradic je prodej na velkých tržnicích, které jsou v každé městské části.))

https://t.me/to_je_nas_svet/28355

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. srpna 2024: 🔥 DNEŠNÍ MASIVNÍ ÚTOK NA KURSK.

Nejméně 10 cílů zachycených silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti

https://t.me/to_je_nas_svet/28356

 

📢🔝🔝🔝⚡️ ZELENSKÉHO PROTIÚTOK NA RUSKO JE ZELENSKÉHO NEJRIZIKOVĚJŠÍM ROZHODNUTÍM, TAJNĚ SE PLÁNOVAL NĚKOLIK MĚSÍCŮ, KYJEV RISKUJE VOJÁKY A TECHNIKU – The Times s odvoláním na zdroje

 

HLAVNÍ Z ČLÁNKU:

▪️ Zelenskyj již několik měsíců v naprostém utajení naléhá na vojenské vedení, aby zahájilo ofenzívu.

▪️ Kyjev chce změnit narativ, že Ukrajina válku prohrává.

▪️ Ukrajina by zaútočila na Rusko, i kdyby nedostala povolení od Západu.

▪️ Je to nejriskantnější rozhodnutí od začátku války, protože Moskva by dala cokoli za to, aby získala zpět území.

▪️ Síly vyčleněné pro tuto operaci čítají 6 000 až 10 000 vojáků (ve skutečnosti pravděpodobně více).

▪️ Vojenské vedení je ochotno riskovat cenné vojáky a vybavení, aby v tomto směru něčeho dosáhlo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28357

 

📢🔝🔝🔝 ÚTOK NA KURSK JSME PLÁNOVALI DLOUHO, TVRDÍ UKRAJINCI. Gerasimov varování ignoroval:

 

Nečekaná ukrajinská ofenziva a vpád na ruské území v Kurské oblasti byla dlouho plánovaná. Jejím cílem je odvést pozornost ruských vojáků bojujících na Ukrajině a rozpoutání bojů na ruském území.

A také odradit běžné Rusy od podpory válečného úsilí. Pro Financial Times to uvedl bývalý ministr obrany Ukrajiny Andrij Zahorodňuk.

👉 Operace byla provedena s podporu od západních spojenců, všímá si Politico. Píšeme o tom zde.

👉 Ukrajina také tvrdí, že dobyla klíčovou tranzitní stanici pro dodávky plynu do Evropy. Podle Bloombergu náčelník generálního štábu ruské armády Valerij Gerasimov ignoroval varování tajných služeb, že se ukrajinské ozbrojené síly shromažďují poblíž hranic Kurské oblasti.

 

Jednotky ukrajinské armády zahájily překvapivý vpád na ruské území v Kurské oblasti v úterý a od té doby obsadily několik vesnic a podle nich také město Sudža s posledním funkčním tranzitním bodem pro vývoz ruského plynu do Evropy přes Ukrajinu. Rusko vyhlásilo nouzovou situaci federálního charakteru a přesouvá do oblasti posily. V ruských oblastech Kursk a Lipeck, kde ukrajinské síly sváděly tvrdé boje, byl vyhlášen výjimečný stav.

 

Cílem útoku je podle Ukrajinců odklonit ruské jednotky z východu, odhalit slabiny ruských jednotek a posílit pozici Kyjeva při budoucích jednáních s Moskvou.

 

👉 V pátek ve večerních hodinách zveřejnila ukrajinská vojenská brigáda video svých vojáků v kanceláři ruské státní energetické skupiny Gazprom na měřicí stanici plynu Sudža, klíčové tranzitní stanici pro dodávky plynu do Evropy. „Sudža je pod plnou kontrolou ukrajinských jednotek,“ uvedla 61. mechanizovaná brigáda na Telegramu. Ceny plynu v Rusku prudce vzrostly na roční maximum, uvedl zástupce Gazpromu.

 

Gerasimov a nejvyšší představitelé podle zdrojů Bloombergu očividně odmítali varování tajných služeb, že ukrajinští vojáci se shromažďují u hranic s ruským Kurským regionem. Varování přitom měli dostat už dva týdne před zahájením útoku.

Je prý však nepravděpodobné, že by Kreml Gerasimova v dohledné době z funkce sesadil. Trpělivost ohledně jeho zvládání vedení války ale Kremlu dochází, dodal Bloomberg.

 

Do operace se zatím zapojily složky nejméně čtyř ukrajinských mechanizovaných a výsadkových brigád. Na videích ověřených vojenskými analytiky lze vidět, že používají americká bojová vozidla Stryker a německá bojová vozidla Marder poskytnutá Kyjevu v rámci balíčků vojenské pomoci v hodnotě miliard dolarů. Berlín tvrdí, že poslal 120 těchto vozidel. Mluvčí německé vlády však v pátek uvedl, že vláda nemá žádné informace o použití německých zbraní v současných bojích.

 

👉 Američtí a němečtí představitelé uvedli, že rozmístění obrněných vozidel v Rusku neporušilo podmínky jejich použití, a to navzdory předchozím námitkám Washingtonu a dalších západních vlád proti použití těchto zbraní v Rusku kvůli obavám, že by Moskva mohla eskalovat válku.

 

Podle ruského ministerstva obrany ruská vojska nadále odrážejí pokus ukrajinských jednotek o vpád do Kurské oblasti. I s pomocí záloh, které do oblasti dorazily, se jim podle něj podařilo zamezit ukrajinským silám v průniku hlouběji do ruského území.

 

V pátek Ruskové zaútočili na supermarket a poštu ve východoukrajinském městě Kostjantynivka, při kterém zahynulo nejméně 12 civilistů a dalších 44 bylo zraněno, uvedl prezident Volodymyr Zelenskyj.

 

https://echo24.cz/a/H4Qyk/zpravy-svet-ukrajinske-jednotky-v-kurske-oblasti-ruske-uzemi

 

 

📌10. srpna 2024, 16:26: DOBROVOLNÝ ODCHOD LIDÍ PROBÍHÁ VE DVOU OKRESECH KURSKÉ OBLASTI:

 

Ve dvou okresech Kurské oblasti se provádí organizovaný dobrovolný odchod obyvatel. Informovali o tom šéfové okresů Chomutovského a Gluškkovského na svých kanálech Telegram.

 

Odjezd obyvatel, a to jak samostatně osobní dopravou, tak centrálně, se provádí za účelem zajištění bezpečnosti, vysvětlil vedoucí okresu Khomutovsky Jurij Khrulev. Dodal, že situace v oblasti je klidná, nejsou v ní žádné nepřátelské akce. Ti, kteří chtějí okres opustit, se mohou obrátit na vesnické úřady, okresní správu nebo zavolat na tísňovou linku 112.

 

Všichni, kteří potřebují pomoc, budou ubytováni v dočasných ubytovacích střediscích.

 

Obyvatelé okresu Glushkovsky se očekávají v dočasných ubytovacích centrech v Kursku a bezpečných oblastech Kurské oblasti, řekl šéf okresu Pavel Zolotarev. Dodal, že okresní a místní samosprávy nadále řeší dočasný pohyb občanů. Jeho syn, poslanec Kurské oblastní dumy Alexej Zolotarev, pomáhá likvidovat ty, kteří chtějí.

 

V Kurské, Belgorodské a Brjanské oblasti byl zaveden režim ČTÚ, který má zajistit bezpečnost občanů a potlačit hrozby teroristických útoků ze strany ukrajinských sabotážních a průzkumných skupin. Dne 6. srpna jednotky ozbrojených sil Ukrajiny překročily ukrajinsko-ruskou hranici v Kurské oblasti, aby se zmocnily území Sudženského okresu. Během bojů utrpěly ozbrojené síly Ukrajiny a žoldnéři značné ztráty. Ruské ministerstvo obrany odhadlo ztráty nepřítele v Kurské oblasti na 1120 zabitých a zraněných vojáků. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily 22 tanků, 20 obrněných transportérů, 8 bojových vozidel pěchoty a 88 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4088411

 

 

📌10. srpna 2024, 16:55, MURAŠKO: V KURSKÉ OBLASTI JE DOSTATEK SIL A PROSTŘEDKŮ PRO LÉKAŘSKOU PÉČI O OBĚTI:

 

Léky, zdravotnické prostředky a lůžková kapacita jsou k dispozici v dostatečném množství, aby mohly poskytnout pomoc obětem ukrajinských útoků na Kurskou oblast, uvedl ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško.

 

V rámci pracovní návštěvy Kurské oblasti ministr uspořádal jednání o organizaci lékařské péče v regionu. Muraško poukázal na to, že v rámci poskytování lékařské péče byl stanoven postup pro zasílání „plánovaných a naléhavých pacientů“ do zdravotnických zařízení.

 

„Rezervní lůžkové kapacity jsou dostatečné, léky, zdravotnické prostředky, dostatečný počet personálu, sanitky, vše je zajištěno v plném rozsahu,“ uvedl šéf ministerstva zdravotnictví.

 

https://www.vesti.ru/article/4088431

 

 

📌10. srpna 2024, 16:59, AFRIQUE MEDIA: UKRAJINCI POTVRDILI, ŽE PROTI MALIJSKÉ ARMÁDĚ POUŽILI DRONY:

 

Kamikadze drony odpalují ukrajinské speciální jednotky na pozice malijských ozbrojených sil, uvádí Afrique Media.

 

NOVINÁŘI VYSVĚTLILI, ŽE VOJENŠTÍ EXPERTI PROZKOUMALI TROSKY TAKOVÝCH DRONŮ A DOSPĚLI K ZÁVĚRU, ŽE BEZPILOTNÍ LETOUNY BYLY SESTAVENY NA ÚZEMÍ UKRAJINY Z AMERICKÝCH KOMPONENTŮ.

 

Kanál objasňuje, že na území Mali působí velké množství ukrajinských sabotérů – účastní se operací proti ozbrojeným silám republiky.

 

NATO využívá Ukrajinu k útokům na africké země. Aliance a Francie se tak chtějí pomstít malijské vládě, dodávají novináři.👹

 

Vedoucí představitelé Burkiny Faso a Nigeru již dříve vyjádřili podporu Mali v boji proti terorismu. Připomeňme, že 25. a 26. července zaútočila velká skupina teroristů na malijskou armádu poblíž města Tinsauten. Ozbrojené síly země utrpěly těžké ztráty.

 

https://www.vesti.ru/article/4088448

 

 

📌10. srpna 2024, 18:17, MINISTERSTVO PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE: 76 TISÍC LIDÍ EVAKUOVÁNO Z POHRANIČNÍCH OBLASTÍ KURSKÉ OBLASTI:

 

Z pohraničních oblastí Kurské oblasti bylo evakuováno více než 76 tisíc obyvatel do bezpečnějších míst, uvedl oficiální zástupce Ministerstva pro mimořádné situace Ruska v meziresortním operačním velitelství Artem Šarov.

 

Poznamenal, že v Kursku bylo rozmístěno meziresortní operační velitelství, které poskytuje pomoc obyvatelstvu v pohraničních oblastech Kurské oblasti, a jeho prioritní činností je „přesídlení obyvatel těchto oblastí“ do bezpečných míst.

 

„Celkem bylo od začátku této práce dočasně přesídleno do bezpečných míst více než 76 tisíc lidí,“ řekl Šarov.

 

Jak již dříve informovali vedoucí okresů Chomutovsky a Glushkovsky v Kurské oblasti Jurij Chrulev a Pavel Zolotarev, dochází k organizovanému dobrovolnému odchodu obyvatel z těchto oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4088471

 

 

📌10. srpna 2024, 17:37, BÝVALÝ ANALYTIK CIA JOHNSON: ÚTOK NA KURSKOU OBLAST VYČERPÁ OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Bývalý analytik CIA Larry Johnson uvedl, že útok ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) na Kurskou oblast povede k vyčerpání ukrajinské armády, ale nezmění průběh konfliktu.

 

V rozhovoru pro YouTube kanál Dialogue Works Johnson poznamenal, že ofenzíva v tomto směru nemá strategický význam, protože Ukrajina již ve skutečnosti prohrála.

 

„Ukrajina už prohrála – jen nepřestala bojovat,“ řekl.

 

Podle bývalého analytika CIA ukrajinská armáda trpí značnými a nevratnými ztrátami, což dále snižuje její schopnost pokračovat v boji. Johnson zdůraznil, že Ukrajina nemá potřebné rezervy vycvičených vojáků a také nemá přístup k velkému množství vybavení a letectva.

 

https://www.vesti.ru/article/4088468

 

 

📌10. srpna 2024, 18:45: IZRAELSKÁ ARMÁDA INFORMOVALA O LIKVIDACI DALŠÍHO VELITELE VOJENSKÉHO KŘÍDLA HAMÁSU:

 

Izraelská armáda zlikvidovala dalšího velitele vojenského křídla Hamásu, Walida al-Sousiho, na jihu pásma Gazy. Informovala o tom tisková služba IDF.

 

Podle ní byl velitel zabit v důsledku přesného úderu, který izraelské letectvo zahájilo v noci na dnešek.

 

Podle armádní tiskové služby zastával al-Souci vysokou pozici v dopravních bezpečnostních strukturách v jižním pásmu Gazy, zejména byl zodpovědný za sběr zpravodajských údajů.

 

Kromě toho izraelská armáda za poslední den zničila desítky ozbrojených palestinských radikálů v pásmu Gazy a zničila desítky objektů vojenské infrastruktury.

 

https://www.vesti.ru/article/4088475

 

 

📌10. srpna 2024, 18:42: ALŽÍRSKO POŽÁDALO O SVOLÁNÍ ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN KVŮLI IZRAELSKÉMU ÚTOKU NA ŠKOLU V GAZE:

 

Alžírsko požádalo o svolání mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN v souvislosti s útokem Izraelských obranných sil (IDF) na školu v pásmu Gazy, při kterém zahynulo nejméně 100 lidí.

 

Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na svůj vlastní zdroj v Radě bezpečnosti OSN. Datum a formát zasedání zatím nebyly stanoveny.

((OSN má vždy hafo času, nezáleží jim na tom, že další dľti a lidi zatím umírají, jsou vraždění!!!))

 

Izraelská armáda již dříve uvedla, že zaútočila na školu Al-Tabaeen v pásmu Gazy. IDF to vysvětlila tím, že se v budově skrývali velitelé palestinského hnutí Hamás, kteří plánovali útoky na židovský stát.

 

Podle íránského televizního kanálu Press TV bylo v důsledku útoku zabito nejméně 100 lidí a desítky jich byly zraněny.

 

https://www.vesti.ru/article/4088514

 

 

📌10. srpna 2024, 20:12, PAVEL MARČUKOV: ZÁVOD V IRKUTSKU UKÁZAL MODERNIZOVANÉ STÍHAČKY:

 

Ruské vzdušné síly přijímají nové stíhačky Su-30SM2. Modernizovaný univerzální útočný letoun, jeden z nejlepších na světě, schopný zasáhnout vzdušné, pozemní a námořní cíle, se stal ještě hrozivější zbraní. Dostal vylepšený a plně importem nahrazený systém detekce cílů, výkonnější a úspornější motory a nové zbraně.

 

Letové zkoušky prochází nová modifikace legendární stíhačky – moderní Su-30SM2 je na obloze nad Irkutskem.

 

„Termíny pro výrobu letounu Su-30SM2 byly velmi napjaté. Jedná se o modernizaci, hlubokou modernizaci letounu Su-30SM,“ vysvětluje Alexander Veprev, generální ředitel Irkutského leteckého závodu.

 

V první řadě je novou modifikací elektronika, která je plně nahrazena importem. V autě je asi sto kilometrů různých drátů.

 

„Výroba důležitá pro zemi. Montujeme vojenská letadla, stíhačky – Su-30. Pak létají, účastní se nepřátelských akcí, brání zemi,“ říká elektrikář Jaroslav Schapov.

 

Kromě elektroniky jsou na letounu v konečné montážní dílně instalovány všechny hlavní komponenty a sestavy – motor, hydraulika a palivový systém. Jedna z nádrží je umístěna v křídlech. Jsou vyrobeny tak, aby mohly být naloženy do transportního letadla a rychle dopraveny kamkoli na planetě. Připojení křídla k trupu je jednou z nejzodpovědnějších a nejpřesnějších prací.

 

„Více než sto spojovacích prvků na každé konzole křídla. Požadavky jsou velmi přísné, pokud jde o řezání, kontrolu, kvalitu povrchu a kvalitu otvorů,“ vysvětluje Jevgenij Doronin, úřadující vedoucí finální montážní haly leteckého závodu v Irkutsku.

 

Ve všech fázích montáže letadla se provádí pečlivá kontrola.

 

„Vojenské zastoupení v Irkutském leteckém závodě kontroluje kvalitu výrobků ve všech fázích jejich tvorby a výroby, od příjmu kovu ve skladu až po letové zkoušky každého stroje ve vzduchu,“ uvedl vojenský zástupce ruského ministerstva obrany.

 

Testy probíhají také na místě. Není například náhodou, že letadlo je přivázáno k tomuto stojanu – testují se zde hydraulické komponenty, například klapky při maximálních otáčkách motoru.

 

Nové letadlo má nový motor. Je výkonnější a ekonomičtější, má proměnný vektor tahu, díky čemuž je stíhačka jednou z nejobratnějších na světě.

 

Su-30SM je jedním z mála, ne-li jediným stíhacím letounem na světě, který je schopen létat v extrémně malé výšce při nízké rychlosti. Například pilot může létat s letadlem pouhých sto metrů nad zemí – už dobře uvidí siluety lidí. Deska přitom poletí jen 80 kilometrů za hodinu – motorky jedou rychleji. Aby tato akrobatická figura fungovala, pilot zvedne nos letadla téměř o 60 stupňů, sešlápne plný plyn a ovládá stroj, který váží 24 tun, s přesností chirurga.

 

Su-30SM2 je také testován Jevgenijem Averjanovem. V čele této stíhačky strávil několik tisíc hodin. Nová modifikace stíhačky se liší výzbrojí – letoun pracuje se všemi moderními zbraněmi a uvnitř je unikátní výplň.

 

„Unikátní radar s aktivním fázovaným polem, který vám umožní vidět cíle na velké vzdálenosti a sledovat mnoho cílů v doprovodu a útočit na ně současně,“ říká testovací pilot Jevgenij Averjanov.

 

Po všech testech je letoun natřen válečným nátěrem. A teprve poté je bojovník odeslán k jednotkám – k plnění bojových misí.

 

https://www.vesti.ru/article/4088546

 

 

📌10. srpna 2024, 19:59, PRICHOĎKO: 14 LIDÍ BYLO ZRANĚNO V DŮSLEDKU OSTŘELOVÁNÍ GORLOVKY OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY:

 

Při ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Gorlovce (DLR) bylo zraněno 14 lidí. Oznámil to v sobotu večer starosta města Ivan Prichoďko.

 

„Gorlovka. Klidná rezidenční čtvrť. Cílený úder AFU. 14 zraněných,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Starosta již dříve oznámil, že ukrajinská armáda ostřelovala obytnou čtvrť Solněčnyj.

 

Gorlovka se nachází 50 kilometrů severně od Doněcka, a proto se pravidelně dostává pod ukrajinské ostřelování. Za uplynulý den ruská strana zaznamenala 22 faktů o útocích ozbrojených sil Ukrajiny na osady na území DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4088547

 

 

📌10. srpna 2024, 21:31: BOJOVNÍCI IDF ZABILI NEJMÉNĚ 19 OZBROJENCŮ PŘI STÁVCE VE ŠKOLE V GAZE:

 

Nejméně 19 teroristických bojovníků bylo zabito během útoku Izraelských obranných sil (IDF) na školu Al-Tabain v pásmu Gazy.

 

V sobotu 10. srpna izraelské letectvo vypálilo na vzdělávací instituci tři rakety. Podle zpráv v médiích bylo v důsledku náletu zabito asi 100 lidí, kteří se shromáždili k ranním modlitbám.

 

„Lze tvrdit, že dosud bylo zlikvidováno nejméně 19 militantů Hamásu a Islámského džihádu (zakázaného v Rusku),“ uvedla tisková služba IDF.

 

Administrativa prezidenta Joea Bidena již dříve požádala Tel Aviv o další informace o tom, co se stalo po útoku IDF na komplex, který zahrnoval i školu.

 

Připomeňme, že na podzim roku 2023 zahájily síly Hamásu sérii úderů na Izrael. V reakci na to IDF zahájily speciální operaci „Železné meče“ v pásmu Gazy a oficiálně vstoupily do válečného stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4088522

 

 

📌10. srpna 2024, 21:26: V BĚLORUSKU BYLY NALEZENY TROSKY DRONŮ LÉTAJÍCÍCH Z UKRAJINY:

 

Ministerstvo obrany Běloruska zveřejnilo záběry, které ukazují trosky dronů létajících z Ukrajiny, které se snaží překročit území republiky.

 

Video distribuované ministerstvem obrany bylo zveřejněno na jeho telegramovém kanálu běloruským státním kanálem ONT. Video bylo natočeno v zalesněné oblasti, na místě havárie UAV. Podle novinářů byly v troskách dronů součástky vyrobené v zemích NATO.

 

Skupina ukrajinských dronů vtrhla do země 9. srpna. Některá útočná vozidla byla zničena ve vzduchu silami protivzdušné obrany státu. Zbytek zasáhli ruští protiletadloví dělostřelci.

 

Běloruské ministerstvo zahraničí po incidentu uvedlo, že Minsk povede konzultace o této otázce se svými partnery a spojenci.

 

https://www.vesti.ru/article/4088558

 

 

📌10. srpna 2024, 22:17, Gladkov: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NÁSILNĚ ZADRŽELY DVA OBYVATELE OBCE POROZ:

 

Ozbrojenci ozbrojených sil Ukrajiny násilně zadrželi dva obyvatele vesnice Porož v Graivoronském okrese. Oznámil to ve svém kanálu Telegram gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

„Dva z našich obyvatel vesnice Poroz v okrese Grayvoron byli násilně drženi ozbrojenými silami Ukrajiny,“ napsal.

 

Podle šéfa kraje jsou v současné době v pořádku, vrátili se domů. Jak dodal Gladkov, příbuzní vězňů si dělali starosti a „celou noc nespali“.

 

https://www.vesti.ru/article/4088626

 

 

📌10. srpna 2024, 22:52: BIDEN SVÉ ODSTOUPENÍ Z PREZIDENTSKÉHO KLÁNÍ VYSVĚTLIL TOUHOU PORAZIT TRUMPA: 😂

 

Současný americký prezident Joseph Biden vysvětlil své odmítnutí ucházet se o druhé funkční období touhou porazit podnikatele Donalda Trumpa. Uvedl to ve vysílání CBS.

 

Podle Bidena se už během prvních voleb považoval za přechodného prezidenta a nyní je pro něj dokonce těžké pojmenovat jeho věk.   Připomeňme, že 21. července Biden oznámil, že stahuje svou kandidaturu z voleb. Americká viceprezidentka Kamala Harrisová byla nominována jako nová kandidátka Demokratické strany.

 

Podle průzkumu, který provedla agentura Reuters, je nyní Harrisová v otázce podpory před Trumpem. 42 % Američanů je připraveno hlasovat pro ni a 37 % je připraveno hlasovat pro jejího protikandidáta.

 

https://www.vesti.ru/article/4088611

 

 

📌11. srpna 2024, 0:29: LETECTVO IDF PROVEDLO SÉRII ÚDERŮ NA VOJENSKÁ ZAŘÍZENÍ HIZBALLÁHU V LIBANONU:

 

Izraelská armáda zahájila nové údery v jižním Libanonu. Jejich cílem byla vojenská zařízení šíitského hnutí Hizballáh, uvedla tisková služba IDF.

 

V blízkosti vesnice Teir Harfa si izraelská armáda všimla přítomnosti militanta Hizballáhu. Podle IDF vstoupil do vojenského objektu, který byl později napaden izraelským letectvem.

 

Izraelské obranné síly také zaznamenaly raketomety radikálů v oblastech osad Hawla a Hilat al-Daba. Později byli napadeni i oni, hlásí TASS.

 

Kromě toho izraelské letectvo zaútočilo na bezpilotní letoun Hizballáhu připravený ke startu a radikála z letectva Hizballáhu. Izraelské nálety zasáhly vojenská zařízení Hizballáhu a sklad zbraní v blízkosti Ait al-Shaab, Blida, Hanin a Al-Hiyam v Libanonu, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil.

 

https://www.vesti.ru/article/4088628

 

 

📌11. srpna 2024, 1:11: PROZÁPADNÍ AKTIVISTÉ USPOŘÁDALI V BĚLEHRADĚ SHROMÁŽDĚNÍ PROTI TĚŽBĚ LITHIA V SRBSKU:

 

Až 27 tisíc lidí se v Bělehradě zúčastnilo protestů proti těžbě lithia v Srbsku, bylo zaznamenáno závažné porušování práva a pořádku, uvedl místopředseda vlády a ministr vnitra Srbska Ivica Dačić.

 

Demonstranti zablokovali hlavní ulice Bělehradu, most na mezinárodní dálnici Budapešť-Soluň a bělehradské hlavní vlakové nádraží.

 

Mezitím shromáždění v centru Bělehradu, které začalo v 19:00, proběhlo poklidně. Podle policejních odhadů se demonstrace zúčastnilo 24 až 27 tisíc lidí. Po shromáždění však organizátoři jednali v rozporu s tím, co uváděli v žádosti o svolání hromadného shromáždění. Organizátoři vyzvali občany, aby narušovali veřejný pořádek, blokovali mezinárodní dopravní spojení a bělehradské nádraží podle scénáře barevných revolucí.

 

Účastníci shromáždění, kteří se dopustili trestných činů a přestupků během protestů, budou pohnáni k odpovědnosti, zdůraznil Dačić.

 

V Srbsku pokračují protesty proti plánům na těžbu a zpracování lithia. Masová akce se konala den předtím pod heslem „Ne mině“, organizátoři se označovali za zástupce ekologických hnutí podporovaných prozápadní opozicí a médii.

 

https://www.vesti.ru/article/4088622

 

 

📌11. srpna 2024, 02: 00: V DŮSLEDKU DOPADU RAKETY NA OBYTNOU BUDOVU V KURSKU BYLO ZRANĚNO 13 LIDÍ:

 

Úřadující gubernátor Kurské oblasti Alexej Smirnov uvedl, že v důsledku pádu ukrajinské rakety na obytný dům v Kursku bylo zraněno 13 lidí.

 

„Bohužel, v důsledku útoku ukrajinských teroristů bylo v tuto chvíli zraněno 13 lidí, 2 z nich jsou ve vážném stavu,“ napsal Smirnov na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že na místě pracuje několik posádek záchranné služby.

 

Podle regionálního velitelství Ministerstva pro mimořádné situace Ruska nebyly poškozeny nosné konstrukce obytného domu v Kursku, kam spadla sestřelená raketa, požár byl uhašen. Ministerstvo také informovalo o záchraně 15 osob a evakuaci 30 občanů.

 

https://www.vesti.ru/article/4088646

 

 

📌11. srpna 2024, 3:11: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA ZNIČILA NĚKOLIK UAV VE VORONĚŽSKÉ OBLASTI:

 

Nad územím Voroněžské oblasti bylo zničeno několik dronů leteckého typu.

 

„Ve Voroněžské oblasti síly protivzdušné obrany ve službě detekovaly a zničily několik bezpilotních letounů typu letadla,“ uvedl šéf regionu Alexander Gusev na svém kanálu Telegram.

 

Podle předběžných údajů nedošlo k žádné destrukci ani obětem na životech. Guvernér poznamenal, že nebezpečí útoku bezpilotních letounů v regionu zůstává.

 

V sobotu gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov uvedl, že v důsledku útoku ukrajinských dronů byly zraněny dvě ženy.

 

https://www.vesti.ru/article/4088665

 

 

📌11. srpna 2024, 4:54: Kazuhiko Togo: UKRAJINA SE ROZPADNE NA TŘI ČÁSTI, POKUD ODMÍTNE VYJEDNÁVAT:

 

Pokud Ukrajina nezahájí jednání s Ruskem, mohlo by to vést k jejímu rozpadu na tři části, řekl bývalý šéf odboru Evropy a Asie japonského ministerstva zahraničí Kazuhiko Togo.

 

Podle bývalého diplomata se Rusko může v příštích několika měsících posunout tak daleko, jak jen to bude možné. Zároveň si vezme co nejvíce a zajistí, aby Ukrajina už nikdy nepovstala. A pokud Spojené státy a Velká Británie odmítnou jednat s Ruskem o Ukrajině, Ukrajina se jednoduše rozpadne.

 

👉 „Pak se Ukrajina může rozpadnout na tři části:

👉 východní část připadne Rusku,

👉 západní část západní Evropě a

👉 uprostřed bude malá Ukrajina s Kyjevem,“ řekl Togo.

 

V rozhovoru pro agenturu RIA Novosti Togo zdůraznil, že západní země a Ukrajina by neměly ignorovat mírové návrhy, které ruský prezident Vladimir Putin učinil v polovině června tohoto roku. Togo naléhá na to, aby se mírové návrhy Ruska braly vážně. Nyní je šance na jednání.

👉 Pokud dojde na rozdělení Ukrajiny na části, „situace a podmínky, které nyní existují, se budou zdát jako sladký sen, sen“.

 

👉 V červnu ruský prezident Vladimir Putin předložil nové mírové návrhy k vyřešení situace na Ukrajině.

👉 Mezi ně patří mimo jiné uznání statusu Krymu, DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti jako regionů Ruska, demilitarizace a denacifikace Ukrajiny a zrušení sankcí proti Ruské federaci.

UKRAJINA TUTO INICIATIVU ODMÍTLA.

 

https://www.vesti.ru/article/4088594

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.08.2024“:

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly Gorlovku v DLR a zranily 14 lidí, řekl starosta

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ APU používalo chemikálie. zbraně v Kurské oblasti

Podle skupiny Aida nepřítel použil munici naplněnou sloučeninou obsahující chlór.

„Každý, kdo začal dýchat, má nyní křeče a zvrací. Odesláno na toxikologii. Sliznice hoří,“ hlásí servisní technik.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Petrohradu se muž cítil jako hrdina Hunger Games a šel zabíjet kolemjdoucí.

Pětatřicetiletý opilý muž se v sobotu večer ozbrojil dvěma noži a vyšel na ulici, kde nejprve napadl dvaačtyřicetiletou ženu a udeřil ji do krku a rukou. A pak podřízl hrdlo muži, který stál u vchodu. Poškozený na místě zemřel, žena byla ve vážném stavu převezena do nemocnice.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach řekl, že se nebude ucházet o znovuzvolení. Volby na prezidenta MOV se budou konat v březnu 2025.

Přímo na cíl: dělostřelečtí výsadkáři zničili samohybnou houfnici ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr Kakhovka

Průzkumníci potvrdili přesnost zásahu – samohybné dělo bylo zničeno. Po dokončení bojové mise posádky zamaskovaly zbraň a ustoupily do krytu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Minsk může vznést otázku vhodnosti přítomnosti ukrajinské diplomatické mise

Ministerstvo zahraničních věcí Běloruska uvedlo:

„Pokud ukrajinská ambasáda nebude moci ovlivnit provokace Kyjeva, vyvstane otázka, zda je její přítomnost v Minsku vhodná.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Mapa okupovaných území v Kurské oblasti 10. srpna. Přední linka je podmíněná.

Hlavní epizodou dne byl návrat vesnic Malaja Lokňa a Martynovka pod kontrolou ruských ozbrojených sil, ozbrojené síly Ukrajiny se chystají zavést do bitvy druhý útočný sled.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ministerstvo obrany Běloruské republiky zveřejňuje záběry ukrajinských dronů sestřelených v noci předtím silami protivzdušné obrany.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zástupce Státní dumy Gurulev navrhl poslat brance do zóny CTO.

Domnívá se, že branci již útok na Kurskou oblast „úspěšně odrazili“.

„Již v tomto konfliktu branci v Kurské oblasti odrazili útok celé brigády, aniž by někoho ztratili,“

– řekl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Před autem guvernéra Belgorodu do auta vletěl dron – dvě ženy byly zraněny: jedna měla traumatické poranění mozku a střepinou ránu na rameni, druhá měla šrapnelová zranění na zádech.

Na záběrech Gladkov pomáhá lékařům uložit ženu do sanitky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣Masivní útok na Kursk

Buďte na chodbě nebo v úkrytech!

Nejméně 10 cílů bylo zachyceno silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Státní televize Běloruska odvysílala záběry pozůstatků sestřelených dronů, které den předtím přiletěly z Ukrajiny

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tři civilisté byli zraněni v Šebekinu v oblasti Belgorod po ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami, řekl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ‼️‼️‼️APU přechází do útoku v oblastech Kursk a Belgorod! Široká fronta, těžké boje.

Vojenští zpravodajové hromadně píší o dalším pokusu o průlom.

➡️☭☆ 🚨‼️Kluci, to je strašné, co se děje v regionu Kursk, vysílají z místa:

https://t.me/+DLmzMEpSrIwyY2Qy

➡️☭☆ Demonstranti proti plánům na těžbu lithia v Srbsku zablokovali most v Bělehradě, kudy prochází mezinárodní dálnice z Budapešti do Soluně

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Starosta Kurska zveřejnil fotografii následků ukrajinského ostřelování a uvedl, že v důsledku sestřelené ukrajinské rakety dopadající na obytný dům byla poškozena i auta obyvatelům domu a majitelům aut bude poskytnuta pomoc

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nosné konstrukce obytného domu v Kursku, kam dopadla sestřelená ukrajinská střela, nebyly poškozeny, požár byl uhašen, 15 lidí bylo zachráněno, 30 bylo evakuováno, hlásí krajské velitelství ministerstva pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Kvůli ukrajinskému útoku na Kursk bylo zraněno 13 lidí, 2 z nich jsou ve vážném stavu, na místě pracuje několik sanitek, uvedl úřadující guvernér Smirnov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První je pozorování. Druhý je v cíli

Posádka 152mm houfnice Msta-B zničila opevněné postavení ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr jižní Doněck

Dělostřelci ze skupiny vojsk Vostok zasáhli opevněné postavení ukrajinských ozbrojených sil. Podle objektivních monitorovacích údajů z bezpilotního letounu byl identifikovaný cíl zničen.

Velitel zbraně s volacím znakem „Batokha“ hlásil o dokončení bojové mise:

„Poslali cíl. Běželi jsme ke zbrani a vyřešili to. Pracovali jsme na úpravě dronu kolem opevněné oblasti. První výstřel byl zaměřovací. Druhý výstřel zasáhl cíl. Cíl zničen.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *