, ,

11.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

11.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Mozek je úžasná věc. Přál bych si, aby, aby ho měli všichni!

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.6.2024: VOLNÝBLOG, JANA HRUŠKOVÁ: SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY MŮŽOU OHŘÍVAT OKOLÍ, ROZSÁHLÉ I VÝRAZNĚJI ZMĚNIT KLIMA:

 

Převzato z webu: In-Počasí, autor: Michal Žák (Katedra meteorologie a ochrany prostředí MFF UK Prahy)

 

👉Odklon od fosilních paliv nezbytný pro zpomalení změny klimatu s sebou přináší stále častější instalaci solárních panelů a budování solárních elektráren. Přitom dochází buď ke změně povrchů umělých (zejména při použití fotovoltaických panelů na střechách budov) anebo přirozených (solární panely ve volné krajině).

 

V případě solárních panelů použitých na střechách zejména ve městech není situace ohledně vlivu na okolí úplně jednoduchá (a v dřívější literatuře lze najít rozporuplné výsledky).

Na jednu stranu lze předpokládat, že přes den bude docházet k oteplování okolního vzduchu, neboť solární panely jen část (typicky kolem 20 procent) dopadající sluneční energie přemění na energii elektrickou, zbytek se použije na ohřátí těchto panelů a od nich pak vzduchu.

👉Přitom ale záleží na tom, jakou barvu má střecha, na kterou se panely instalují. V případě tmavých střech, které samy o sobě pohlcují velké množství dopadající sluneční energie, není výsledný rozdíl příliš velký.

👉Pokud se ale panely umístí na světlou střechu, je výsledný efekt mnohem významnější, neboť světlé střechy poměrně velkou část slunečního záření odrážejí.

👉Navíc solární panely jsou často instalovány v určité výšce nad povrchem střechy. Výsledkem jsou dva ohřáté povrchy, horní a spodní povrch panelů. A vzduch, který proudí kolem nich, se pak ohřívá mnohem intenzivněji, než pokud by panely byly umístěny přímo na střeše bez mezery.

 

Průběh průměrné hodinové teploty během dne v městském prostředí Sydney pro dvě situace – s PANELY (ČERVENÁ) a BEZ PANELŮ (TMAVĚ MODRÁ) pro horkou vlnu v lednu a únoru 2017, zdroj: nature.com

 

👉Další zajímavý efekt, který je vhodné v této souvislosti zmínit, souvisí s nočním ochlazováním střechy. To je totiž při umístění panelů nad střechou snižováno, neboť je omezeno efektivní vyzařování vlivem stínícího vlivu panelů, které pak omezují tok tohoto záření k nebi. Z toho zejména v teplejších dnech nebo oblastech vyplývá určité zvýšení potřeby klimatizace, neboť se budova v noci ochlazuje pomaleji.

👉Pokud jde o noční vliv panelů ve městech, modelové studie vesměs ukazují, že dochází k určitému zchlazovacímu efektu na okolí vlivem malé tepelné kapacity panelů – na rozdíl třeba od asfaltu se panel rychle ochladí, jakmile na něj nesvítí slunce. A přispívá taky intenzivní teplotní vyzařování.

👉V případě velkých měst ukazují výsledky některých modelových analýz, že v oblastech s hustě instalovanými solárními panely může oteplení přes den činit 1 až 1,5 °C, zatímco noční ochlazení může dosáhnout i více než 2 °C. Vždy ale závisí na konkrétním charakteru daného města, tato čísla nelze tedy použít univerzálně.

 

Modelovaná změna oblačnosti (roční průměr v procentech) při uvažování pokrytí Sahary solárními farmami z 20 %, zdroj: nature.com

 

A JAKÉ DOPADY LZE OČEKÁVAT V PŘÍPADĚ OBŘÍCH SOLÁRNÍCH ELEKTRÁREN, KTERÉ SE BUDUJÍ, RESP. PLÁNUJÍ V POUŠTNÍCH OBLASTECH, JEŽ JSOU BOHATÉ NA SLUNEČNÍ PAPRSKY?

 

👉I v tomto případě lze očekávat zvýšení teploty – panely jsou tmavší, než přirozený povrch pouští. V případě modelových studií, které počítaly s hypotetickým 20procentním pokrytím Sahary solárními farmami dochází ke zvýšení teploty o cca 1,5 °C. Toto masivní lokální zvýšení teploty se ale neobejde bez dopadů na klima v bližším i vzdálenějším okolí. 👉Ty by přitom měly vést k výrazné změně cirkulace v tropech, kdy srážky z rovníkového pásma by se posunuly právě do oblasti Sahary, která by tak byla výrazně zelenější, možná podobně jako před 5 tisíci lety. Pro konžské a amazonské pralesy by to ale znamenalo kvůli suchu katastrofu a jejich přeměnu na savanu. Severní Amerika i východní Asie by zažívaly častější údery tropických cyklón.

 

NEJDE ALE JEN O TYTO DOPADY.

 

👉Dojít by totiž mělo na změny v rozložení oblaků, které ve finále sníží míru produkce elektřiny ze solárních elektráren a panelů na Blízkém východě, v jižní Evropě, Indii, východní Číně, Austrálii anebo třeba právě na Sahaře.

 

 

👉Na druhé straně slunečnější a tedy potenciálně „energeticky úrodnější“ by byly Karibik, Skandinávie nebo jižní Afrika. Při simulacích dopadů podobně rozsáhlých solárních farem v dalších suchých oblastech, jako je Austrálie, střední Asie nebo jihozápad USA, rovněž vychází značné dopady na klima v různých a často velmi vzdálených oblastech planety.

 

Zde je ale nutné zdůraznit jednu věc – zatím žádné plány v blízké ani vzdálenější budoucnosti nepočítají s tím, že by se například Sahara pokryla z více než 5 % plochy solárními panely (a i to se zatím jeví jako hodně nepravděpodobné). V takovém případě by už globální dopady byly prakticky zanedbatelné.

 

👉VÝSLEDKY STUDIÍ KAŽDOPÁDNĚ UKAZUJÍ, ŽE PŘI BUDOVÁNÍ A PLÁNOVÁNÍ VELKÝCH SOLÁRNÍCH FAREM JE NUTNÁ MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE, ABY NEDOŠLO K NEŽÁDOUCÍM DOPADŮM DALEKO OD MÍST JEJICH VZNIKU.

 

https://volnyblog.news/solarni-elektrarny-muzou-ohrivat-okoli-rozsahle-i-vyrazneji-zmenit-klima/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NEZDAR PRO ZELENSKÉHO VE VĚCI VSTUPU DO NATO? BIDEN ČINÍ TOTO VELKÉ PROHLÁŠENÍ, ALE MLČÍ O ČLENSTVÍ.

 

https://youtu.be/7hBPGjKlBf8?si=80QYy5oyqTCUoSz7

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO PRVNÍ A PŘÍMÉ VAROVÁNÍ NOVÉMU BRITSKÉMU PREMIÉROVI; „RUSKO ZAÚTOČÍ ZPĚT, POKUD BRITÁNIE ZASÁHNE RUSKO JEJÍMI RAKETAMI…“

 

https://youtu.be/KasVsQ2oc2c?si=SCATdG92NSHUUU36

 

 

 

📌10. července 2024, 18:30, ZACHAROVOVÁ O DODÁVKÁCH STÍHAČEK F-16 DO KYJEVA: WASHINGTON VEDL „VÁLEČNÝ GANG„:

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odsoudila země NATO za dodávky stíhaček F-16 a poznamenala, že Spojené státy vedou „válečný gang“.

 

„Je to důkaz, že Washington vede válečný gang,“ řekl diplomat v komentáři pro TASS k zahájení dodávek F-16 na Ukrajinu.

 

Lídři Dánska, Nizozemska a Spojených států již dříve vydali společné prohlášení, ve kterém hovořili o plánech na dodávku několika letek stíhaček F-16 na Ukrajinu. Proces přesunu letounů začal, ukrajinští piloti budou moci stíhačky používat letos v létě, uvádí se v prohlášení zveřejněném tiskovou službou Bílého domu.

 

Na summitu NATO si Zelenskyj vyžádal od aliance 128 stíhaček tohoto typu a také poznamenal, že Ukrajina má vážné problémy s protivzdušnou obranou.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v souvislosti s dodávkami západních zbraní zdůraznil, že sponzorování Ukrajiny situaci na frontě nezmění. Podle prezidenta budou F-16 hořet stejným způsobem jako další vojenské vybavení inzerované Západem.

 

https://www.vesti.ru/article/4040603

 

 

 

📌10. července 2024, 19:32: SPOJENÉ STÁTY V ROCE 2026 ZAČNOU V NĚMECKU ROZMISŤOVAT ÚTOČNÉ SYSTÉMY DLOUHÉHO DOLETU:

 

Spojené státy začnou v roce 2026 rozmisťovat úderné systémy dlouhého doletu svého úkolového uskupení v Německu, uvedl Pentagon.

 

Upřesnili, že nasazení takových systémů bude „epizodické“, ale do budoucna se plánuje jejich trvalé nasazení.

 

Ministerstvo dodalo, že dostřel rozmístěných zbraní bude mnohem vyšší než u pozemních palebných prostředků, které jsou již v Evropě k dispozici, píše RIA Novosti.

 

Na začátku července vešlo ve známost, že Pentagon podepsal mnohamilionový kontrakt s Lockheed Martin Corporation na výrobu raket ATACMS, které budou dodávány ve formě vojenského prodeje do Lotyšska, Litvy, Estonska, Polska a Maroka.

 

https://www.vesti.ru/article/4040834

 

 

📌10. července 2024, 21:05: NA UKRAJINĚ PŘES NOC SHOŘELO NĚKOLIK AUT ARMÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V noci na dnešek došlo v různých regionech Ukrajiny k několika identickým incidentům se žhářstvím vojenských vozidel.

 

Ukrajinská média píší, že v Oděse, Lvově a Rivne byla zničena čtyři vojenská vozidla. Předpokládá se, že si je útočníci spletli s takzvanými „busiki“ – vozy, které zaměstnanci TCC používali k chytání těch, kteří podléhali branné povinnosti.

 

Agentura RIA Novosti uvádí, že ve Lvově shořelo auto vojáka 80. samostatné útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny. Byly v něm nalezeny zbytky lahví s petrolejem. V Oděse byla zničena dvě auta patřící armádě najednou. V Rivne potkal stejný osud auto, které si dobrovolníci koupili, aby je poslali na frontu.

 

Uvádí se, že u všech případů žhářství na Ukrajině byla zahájena trestní řízení, probíhá vyšetřování.

 

https://www.vesti.ru/article/4040862

 

 

📌10. července 2024, 21:14: SPOLEČNOST AIR FRANCE POPŘELA OBNOVENÍ PŘÍMÝCH LETŮ Z FRANCIE DO RUSKA:

 

Francouzská letecká společnost Air France popřela obnovení přímých letů z Francie do Ruska. Oznámení na webových stránkách společnosti o prodeji letenek na příslušné lety se objevilo omylem.

 

Lety společnosti Air France do Ruska a z Ruska jsou v současné době pozastaveny kvůli evropskému sankčnímu režimu. Je možné, že lety byly dočasně zobrazeny, ale tento problém již byl vyřešen, uvedla letecká společnost.

 

Již dříve bylo oznámeno, že letecká společnost obnovuje lety mezi Šeremetěvem a pařížským letištěm Charlese de Gaulla. Na webových stránkách Air France bylo možné zakoupit letenky v ekonomické třídě na červen 2025 za 37 tisíc rublů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040943

 

 

📌10. července 2024, 19:40: NOVÝ BRITSKÝ PREMIÉR SE SETKAL SE ZELENSKÝM A UJISTIL HO O PODPOŘE:

 

Nový britský premiér Keir Starmer ujistil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o své podpoře.

 

Starmer se setkal se Zelenským ve Washingtonu, kde ukrajinského vůdce ujistil o britské podpoře, uvádí Interfax.

 

Britský premiér uvedl, že měl produktivní schůzku s ukrajinským prezidentem a dal mu jasně najevo, že změna vlády ve Spojeném království nebude mít vliv na úroveň podpory.    Politik připomněl, že když byla jeho Strana práce v opozici, prosazovala spolu s konzervativci aktivní pomoc Kyjevu.

 

Nový britský ministr obrany John Healy již dříve uvedl, že Londýn bude i nadále podporovat Kyjev a NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4040823

 

 

📌10. července 2024, 20:24, Vitalij Karmazin, Vladimír Kostrov:

FSB ZABRÁNILA DVĚMA VELKÝM TERORISTICKÝM ÚTOKŮM PLÁNOVANÝM UKRAJINSKÝMI TAJNÝMI SLUŽBAMI:

 

FSB zastavila pokusy ukrajinských tajných služeb zorganizovat dva velké teroristické útoky v Rusku najednou. Cílem jednoho z nich byl těžký křižník Admirál Kuzněcov a Kyjev se pokusil naverbovat člena posádky, který by úkol splnil. A v Moskvě byly naplánovány pokusy o atentát na tři vysoce postavené vojenské důstojníky: S pomocí kurýrní služby měli přinést výbušná zařízení maskovaná jako dárky. Jak se vám podařilo zmařit plány kyjevského režimu?

 

Video ukazuje záběry z testů bomby sestavené z komponentů, které ukrajinské speciální služby předaly 24letému vojákovi z ruského křižníku Admirál Kuzněcov. Stejné zařízení, ale s větší silou, měl odpálit na palubě křižníku.

 

„V březnu 2024 mě přes zahraniční internetový messenger kontaktoval jistý Oleg. Řekl, že je zaměstnancem TsIPsO a na jeho činnost osobně dohlížel šéf rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny Kyrylo Budanov,“ uvedl voják.

 

Odvolal se ke svému velení a FSB. Pod kontrolou operativců zahájil takzvanou rádiovou hru s ukrajinskou rozvědkou.

 

*****

 

Těžký křižník Admiral Sovětského svazu Kuzněcov je jedinou lodí této třídy v ruském námořnictvu. Nyní kotví u mola 35. loděnice v Murmansku. Právě zde se ukrajinské tajné služby pokusily zorganizovat teroristický útok.

 

K naverbování ruského vojáka použil kurátor psychologické techniky: Nejprve slíbil peníze, falešné dokumenty, které už byly v úkrytu, a odjezd do Finska, pak vyhrožoval, že sabotéra předá ruským tajným službám, které fakticky kontrolovaly celý proces vyjednávání. Aby přesvědčil ukrajinského kurátora, natočil voják video zinscenované mimořádné události pod záminkou plánovaného cvičení požární bezpečnosti na křižníku a poslal ho na Ukrajinu.

 

„Jak se dalo očekávat, po obdržení videozáznamu zinscenovaného teroristického činu na lodi Admirál Kuzněcov… Kurátor vypnul komunikační prostředky a smazal účty používané v messengerech,“ poznamenala FSB Ruské federace.

 

Ve skutečnosti ukrajinská rozvědka plánovala vykonavatele jednoduše využít. Ale naše speciální služby fungovaly napřed.

 

„Další zabráněný teroristický útok spojený s letadlovou lodí Admirál Kuzněcov ukazuje efektivitu, přehlednost a soudržnost naší bezpečnostní služby. Proto za to všem kolegům patří velký dík,“ poděkoval gubernátor Murmanské oblasti Andrey Chibis.

 

Bylo zahájeno trestní řízení proti osobám, které se podílely na náboru ruského vojáka ke spáchání teroristického útoku. Obžalovaným hrozí až doživotí.

 

Pro Kyjev je každý takový teroristický útok příležitostí podat zprávu západním kurátorům. Admirál Kuzněcov je navíc vlajkovou lodí Severní flotily ruského námořnictva. Do provozu byla uvedena v roce 1991. Je určen k ničení velkých hladinových cílů a je schopen nést 50 letadel a vrtulníků současně.

 

Křižník se zúčastnil operace proti teroristům v Sýrii. Po této dlouhé kampani se Admirál Kuzněcov postavil za plánované opravy. Zvláštní operace se nezúčastnil. Ale speciální služby Ukrajiny se snaží dosáhnout na jakékoli objekty, dokonce i v hlubokém týlu – charakteristický rukopis teroristů.

 

Na tyto operace osobně dohlíží šéf vojenské rozvědky Ukrajiny, který je na seznamu teroristů v Rusku, Kirill Budanov.

 

V pondělí 8. července vešlo ve známost, že FSB zmařila pokus Kyjeva přesvědčit ruského vojenského pilota, aby unesl nebo zničil strategický bombardér raketového nosiče TU 22-M-3.

 

A ve středu 10. července operativci oznámili, že zabránili teroristickému útoku proti třem vysoce postaveným důstojníkům ruské armády. Agent Hlavního zpravodajského úřadu, zadržený v Moskvě, jim kurýrem poslal dárkové sady s balíčky kávy. Uvnitř byly výbušniny. Přiznal vinu.

 

„V květnu 2024 byl přijat zaměstnancem ukrajinské vojenské rozvědky a souhlasil s plněním pokynů souvisejících s přípravou teroristických činů na území Ruska za materiální úplatu. Výbušná zařízení měla být odpálena po zprávách kurýrů o doručení balíků adresátům,“ uvedl zadržený.

 

Bylo proti němu zahájeno trestní řízení za přípravu teroristického útoku. A zahraniční organizátoři a komplicové už byli zařazeni na seznam hledaných.

 

https://www.vesti.ru/article/4040878

 

 

📌10. července 2024, 20:02, Alaudinov: UKRAJINSKÁ ARMÁDA DĚLÁ VŠE PRO TO, ABY SE VZDALA:

 

Ukrajinští vojáci dělají vše pro to, aby byli zajati ruskými bojovníky, řekl generálmajor Apty Alaudinov, zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil RF, velitel speciálních sil Achmat.

 

„Dnes se ukazuje, že naším nepřítelem na frontě jsou většinou lidé, kteří jsou násilně mobilizováni, bez speciálního výcviku a bez speciálního vybavení, vrženi na frontu. Při sebemenší příležitosti dělají vše pro to, aby se vzdali a zůstali naživu,“ řekl ve vysílání televizního kanálu Russia 1.

 

Aby však ukrajinští vojáci nebyli zajati ruskými jednotkami, jsou podporováni palebnými oddíly s bajonety, vysvětlil Alaudinov.

 

„A i když se vzdají, uděláme vše pro to, aby se k nám nedostali. Střílejí se ze všech druhů zbraní, které mají jen oni,“ řekl velitel.

 

Apty Alaudinov již dříve nabídl ozbrojeným silám Ukrajiny sýr v pasti na myši poblíž Charkova. Pokud budou hlavní části nepřítele staženy směrem na Charkov v honbě za „sýrem zdarma“, budou zničeny a poté je nepravděpodobné, že by ozbrojené síly Ukrajiny dokázaly shromáždit „něco vážného“, aby se postavily ruským jednotkám během jejich dalšího postupu, vysvětlil.

 

https://www.vesti.ru/article/4040848

 

 

📌10. července 2024, 21:02, El País: ORBÁN OZNAČIL NÁSLEDUJÍCÍ DVA MĚSÍCE NWO ZA NEJDRAMATIČTĚJŠÍ:

 

Následující dva měsíce speciální vojenské operace na Ukrajině budou nejdramatičtější za celou dobu jejího provádění.

 

Uvedl to maďarský premiér Viktor Orbán v důvěrné zprávě pro předsedu Evropské rady Charlese Michela, píše El País s odkazem na dokument.

 

V tomto ohledu Orbán naznačil, že nyní existuje vysoká pravděpodobnost příznivějšího vnímání návrhů na příměří, uvádí se v článku.

 

„Maďarský vůdce v důvěrné zprávě o cestách do Moskvy a Pekingu ujišťuje, že jeho cílem je, aby Evropa představila mírovou iniciativu pro Ukrajinu,“ uvádí se v publikaci.

 

Podle maďarského premiéra jsou ruský prezident Vladimir Putin a čínský vůdce Si Ťin-pching odhodláni vést mírové rozhovory mezi Moskvou a Kyjevem do konce roku 2024, uvádí deník.

 

Viktor Orbán již dříve navštívil Kyjev, Moskvu, Peking a Washington s mírovou iniciativou. Vysvětlil, že jeho přání je diktováno zájmy míru v Evropě. Podle maďarského politika je nutné najít nejkratší a nejrychlejší způsob, jak válku ukončit, a hledání řešení ukrajinského konfliktu je pro něj „křesťanskou povinností“.

 

https://www.vesti.ru/article/4040935

 

 

📌10. července 2024, 21:10, Stanislav Bernwald: UKRAJINCI SE STĚHUJÍ DO RUSKA, ALE NE KAŽDÝ SMÍ:

 

Vše proběhlo velmi rychle a zdvořile, i když jsem si myslel, že mě dovnitř nepustí – tak popisuje obyvatel Charkova přesun do Ruska a filtraci, kterou musí ukrajinští občané projít na letišti Šeremetěvo. Kontrola vyvolává mezi mnohými paniku, ale očití svědci se nakonec podělí o své úspěšné zkušenosti. Na internetu však koluje rozzlobený příběh jiné občanky

Ukrajiny, která obviňuje FSB, že ji nepustila dovnitř kvůli „hloupému memu“.

 

Ukrajinci začali stále častěji opouštět „pohostinnou“ Evropu: je zde katastrofální nedostatek peněz, dřívější dávky již nejsou a požadují práci. Návrat na Ukrajinu je děsivý: buď hrob, nebo další překvapení od Zelenského.

 

Musíte jet do Ruska, najednou to Ukrajinci dojde! Sváže se za opaskem, naskočí z pohostinné Varšavy do letadla a teď, přes přestup někde v Jerevanu, už je v Šeremetěvu. A pak se odvrátil od brány.

 

Samozřejmě, že naše země přijala a je připravena přijmout Ukrajince, ale ne všechny. A existují pro to určité důvody.

 

Ukrajinka Oksana Čerkasová ve svém videu říká, že jí byl odepřen vstup do Ruska. Ukazuje další údajné refuseniky, ale je neupřímný; Mnozí z těch, kteří jsou zobrazeni v záběru, čekají, až na ně přijde řada na pohovor, a tento proces není rychlý. Proč jí nebyl povolen vstup do Ruska, je zřejmé z jejího vlastního příspěvku na Telegramu ve skupině „Šeremetěvští refusenikové“.

 

Podle svých slov má kartu ukrajinské banky s útočným motivem pro Rusko.

 

„Začínají otázky: Proč jste si vybrali tento design? Opravdu se krčí před takovým memem, ne před velkou myslí. Pak – počkat, neprošel jsem testem. Pak je tu peklo. Několik lidí je vysláno na lety na náklady společnosti. Pohraničníci s námi sedí v hale a kontrolují náš pohyb. Nedávají odpověď na otázku, proč to bylo odmítnuto.“

 

Je snadné urazit ukrajinskou divchinu. Oksana Čerkasová nechápala důvod odmítnutí.

 

„Na co jsme bojovali, jsme narazili. Nechápu všechny jejich pokusy přetavit se v patos, v rozhořčení… Lidé se zpočátku ve své „svobodné“ zemi chovali svobodně. Byli hrubí, uráželi Rusko a věřili, že si toho nikdo nikdy nevšimne a že za to nebude žádný trest. Zároveň Rusko potřebují, bez Ruska se neobejdou,“ říká politolog Igor Šatrov, šéf expertní rady Fondu strategického rozvoje.

 

Ukrajinci si dokonce na Telegramu vytvořili veřejnou stránku, kde diskutují o tom, jak absolvovat pohovor s pohraničníky, co dělat a jak se chovat. Na stejném místě někteří ponížení a uražení lidé diskutují o tom, jak špatní důstojníci FSB udržují nešťastné lidi v průzkumech celé hodiny, kontrolují vše, korespondenci v chatech, hledají pochybné fotografie a lajky na sociálních sítích. A nedělají to nadarmo.

 

„Tato nutnost je způsobena skutečností, že Hlavní zpravodajské ředitelství Ukrajiny nespí a další speciální služby – MI6, CIA. Zločinci a agenti tajných služeb často vstupují na území Ruska pod věrohodným zdáním zákona dbalých občanů,“ pokračuje Igor Šatrov.

 

Otázka filtrace není v žádném případě zbytečná. Je to otázka národní bezpečnosti. Ve stejné skupině na Telegramu, kde se Ukrajinci mezi sebou radí o otázce překračování hranic, jsou i praktické rady.

 

„Tlumočím slova dobrého člověka o kontrolách na hranicích. Při vyplňování dotazníku je důležité nesnažit se podvádět nebo skrývat informace. To je nejen zbytečné, ale je to přímý důvod pro odepření vstupu.“

 

„Je zvláštní, že mnoho lidí vnímá filtrování jako hru „hádej melodii“. Nejde o to hádat správné odpovědi. V době rozhovoru o vás zaměstnanec ví hodně. A otázky jsou kontrolní fází, která objasňuje. Nadále si myslete, že zaměstnanci jsou hloupí a neprofesionální, což jim usnadní spolupráci s vámi.“

 

Obyvatel Oděsy Andrej Potapov se nedávno přestěhoval se svou matkou a babičkou do Ruska. Na tento krok jsem se dlouho připravoval, ale stále jsem se neodvážil. Během filtrace jsem před zaměstnanci nic neskrýval. A nebylo co skrývat.

 

„Bylo rozhodnuto a já neměl jinou možnost. Pokud mluvíme o důvodech, pak jednoduše z přesvědčení,“ říká Andrej Potapov. – Bylo to 30. října loňského roku. Přiletěl jsem s rodinou, s maminkou a babičkou. Letěli jsme z Kišiněva přes Istanbul. Na pasové kontrole v Moskvě viděli naše ukrajinské pasy a vzali si nás stranou. Dali nám dotazníky, do kterých jsme vyplňovali obecné informace o sobě, o příbuzných. Padaly i otázky na známé v ukrajinských vojenských formacích a speciálních službách. Tedy poměrně seriózní dotazník. A ptali se na jejich postoj k NWO. Myslím, že je to nezbytná otázka.“

 

Andrej Potapov a jeho rodina úspěšně prošli filtrací; Říká, že si ani nedělal starosti, protože věděl, že jde domů. A nedávno celá rodina dostala ruské pasy. Ti, kteří jsou k nám laskaví, jsou vítáni, ale lidé jako Oksana Čerkasová, pardon, zde vítáni nejsou.

 

https://www.vesti.ru/article/4040900

 

 

📌10. července 2024, 21:47: ZACHAROVOVÁ POROVNALA KIRBYHO SLOVA S ÚDAJI O BIDENOVĚ STAVU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala prohlášení mluvčího Bílého domu Johna Kirbyho, že nikdo si nepřeje eskalaci ukrajinského konfliktu.

Maria Zacharovová připomněla, že za záměr zemí NATO dodat Ukrajině stíhačky F-16 americké výroby jsou odpovědné Spojené státy.

 

Kirbyho slova o jeho neochotě zhoršit konflikt a dodávkách letadel se ostře liší. Přibližně ve stejném duchu administrativa Bílého domu informuje o zdravotním stavu Josepha Bidena, domnívá se Zacharovová.

 

„Vypadá to, že se Bílý dům celé ty roky snažil veřejnosti dokázat, že za zavřenými dveřmi je Biden „velmi ostrý“, napsala diplomatka na svém kanálu Telegram.

 

TASS připomíná, že tisková služba Bílého domu vydala společné prohlášení vedoucích představitelů Spojených států, Nizozemska a Dánska, v němž se uvádí, že západní země plánují poskytnout Kyjevu celé letky letounů F-16, které mohou ozbrojené síly Ukrajiny letos v létě využít.

 

https://www.vesti.ru/article/4040951

 

 

📌10. července 2024, 23:50: ZEMĚ NATO MAJÍ V ÚMYSLU VYPRACOVAT DOPORUČENÍ KE STRATEGICKÉMU PŘÍSTUPU K RUSKÉ FEDERACI:

 

V závěrečném prohlášení přijatém na summitu NATO jsou samostatně zdůrazněny postoje ve vztahu k Ruské federaci.

 

„Pro náš příští summit vypracujeme doporučení pro strategický přístup NATO k Rusku, s přihlédnutím k měnícímu se bezpečnostnímu prostředí,“ uvádí se v závěrečném prohlášení summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu.

 

Dokument uvádí, že členové aliance budou čelit „agresivním akcím“ Ruska.

 

Prohlášení účastníků summitu NATO zároveň zdůrazňuje, že aliance neusiluje o konfrontaci s Ruskem a nepředstavuje pro něj hrozbu.

 

„Zůstáváme připraveni udržovat komunikační kanály s Moskvou, abychom snížili riziko krize a zabránili eskalaci,“ uvádí se v prohlášení.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že Severoatlantická aliance nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruské federace.        https://www.vesti.ru/article/4041030

 

 

📌11. července 2024, 1:22: VEDOUCÍ PŘEDSTAVITELÉ NATO VYZVALI OSTATNÍ ZEMĚ, ABY NEPOSKYTOVALY POMOC RUSKÉ FEDERACI:

 

Severoatlantická aliance odsuzuje „všechny, kteří poskytují pomoc Ruské federaci“, uvádí se ve společném prohlášení členů bloku.

 

Vedoucí představitelé NATO vyzvali všechny státy světa, aby s ohledem na konflikt na Ukrajině neposkytovaly Rusku pomoc. Uvádí se to ve společném prohlášení zemí bloku po summitu ve Washingtonu.

 

„Vyzýváme všechny země, aby žádným způsobem nepodporovaly ruskou agresi,“ uvádí se v dokumentu.

 

POZNAMENÁVÁ, ŽE ALIANCE ODSUZUJE „KAŽDÉHO, KDO POMÁHÁ RUSKÉ FEDERACI„.

 

NATO se také dohodlo, že vypracuje doporučení týkající se strategických přístupů ke vztahům s Moskvou. Prohlášení účastníků summitu zároveň zdůrazňuje, že aliance neusiluje o konfrontaci s Ruskem a nepředstavuje pro něj hrozbu.

 

https://www.vesti.ru/article/4041070

 

 

📌10. července 2024, 5:15, Sobjanin: DRON LETÍCÍ DO MOSKVY BYL VYŘAZEN:

 

V Moskevské oblasti byl odražen útok dronu ozbrojených sil Ukrajiny mířícího na hlavní město.

 

„Síly protivzdušné obrany ministerstva obrany v městské čtvrti Stupino odrazily útok dronu letícího směrem k Moskvě,“ napsal starosta hlavního města Sergej Sobjanin na svém kanálu Telegram.

 

Na místě pádu trosek podle předběžných údajů nedošlo k žádné destrukci ani obětem, uvedl starosta.

 

Dříve byly zničeny dva drony ozbrojených sil Ukrajiny nad okresy Surazh a Klintsovsky v Brjanské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4041157

 

 

📌11. července 2024, 4:43: SYSTÉM PROTIRAKETOVÉ OBRANY NATO V POLSKU JE PLNĚ FUNKČNÍ:

 

Nové zařízení v Polsku se stalo součástí protiraketového štítu NATO.

 

Systém protiraketové obrany Aegis Ashore (ABM) v Polsku je plně funkční. Informoval o tom web aliance.

 

„Nové americké zařízení protiraketové obrany v polském Redzikowě je nyní funkční a připravené k obraně Severoatlantické aliance,“ uvádí se v prohlášení.

 

Je třeba poznamenat, že Aegis Ashore je určen k detekci, sledování a zachycování balistických raket krátkého a středního doletu.

 

„Posláním protiraketové obrany NATO je chránit evropské obyvatelstvo, území a ozbrojené síly NATO před rostoucí hrozbou balistických raket. Klíčovými prvky protiraketového štítu NATO jsou dvě americké základny Aegis Ashore v Polsku a Rumunsku, stejně jako torpédoborce amerického námořnictva v oblasti španělské roty a radar včasné výstrahy v tureckém Kureciku. Aegis Ashore má čistě obranný charakter. Asi 200 vojáků je umístěno na dvou záchytných základnách v Polsku a Rumunsku,“ dodala aliance.

 

Lídři států NATO se na summitu ve Washingtonu dohodli, že v roce 2025 poskytnou Kyjevu vojenskou pomoc v hodnotě 40 miliard eur.

 

https://www.vesti.ru/article/4041100

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11. července 2024, 05: 25: V AVDIJIVCE EXHUMOVÁNA TĚLA CIVILISTŮ SE ZNÁMKAMI MUČENÍ:

 

👉 Proces exhumace a hledání spontánních pohřbů v Avdijivce v Doněcké lidové republice pokračuje.

 

Těla civilistů, včetně těch se stopami mučení, byla exhumována v Avdijivce. Oznámil to první místopředseda Parlamentu DLR Sergej Prokopenko.

 

👉 „V Avdijivce bylo exhumováno několik desítek těl civilistů. Lidé byli spontánně pohřbíváni. Podle našich údajů jsou příčiny úmrtí velmi odlišné. Mezi mrtvými byli i ti, kteří zřejmě přežili mučení,“ řekl Prokopenko v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Je třeba poznamenat, že proces exhumace a hledání spontánních pohřbů ve městě pokračuje. Pracuje se na zjištění totožnosti mrtvých a jejich příbuzných.

 

👉 DŘÍVE BYLA POBLÍŽ AVDIIVKY NALEZENA LABORATOŘ NA VÝROBU CHEMICKÝCH ZBRANÍ PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY. MOHLI BY PRODUKOVAT 3 KG TOXICKÝCH LÁTEK DENNĚ.

 

https://www.vesti.ru/article/4041141

 

 

📌11. července 2024, 6:17: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA PŘES NOC ZLIKVIDOVALA PĚT DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NAD REGIONY RUSKA:

 

Ukrajinské drony byly zničeny v Brjanské, Tambovské, Tulské a Moskevské oblasti.

 

„Během minulé noci byla zmařena řada pokusů kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Jak bylo upřesněno, systémy protivzdušné obrany ve službě zničily a zachytily pět dronů: dva nad územím Brjanské oblasti a po jednom v Tambovské, Tulské a Moskevské oblasti.

 

Podle moskevského starosty Sergeje Sobjanina byl dron mířící do hlavního města zlikvidován v městské části Stupino.

 

https://www.vesti.ru/article/4041208

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.07.2024“:

➡️☭☆ Na účast v BRICS je připraveno 24 zemí,“ Matvienko.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Spojené státy začnou rozmisťovat zbraně dlouhého doletu v Německu v roce 2026, uvedl Pentagon.

Budoucí americké systémy dálkového úderu, které budou nasazeny v Německu, zahrnují SM-6, Tomahawk a hypersonické zbraně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelectvo Dněprské skupiny vojsk ničí opevnění ukrajinských ozbrojených sil na Chersonském směru

Dalšími zasaženými cíli byly maskované palebné pozice a pozorovací stanoviště zřízené v opuštěném domě na pravém břehu Dněpru.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️📢🔝🔝🔝☭☆Role NATO v konfliktu na Ukrajině roste, je to nebezpečné a nezodpovědné, protože se neví, kam to může vést, řekl Orbán.

Aliance se podle něj vzdaluje svým původním cílům. 👍👏

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka tanku T-80 zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil

Vojáci z posádky tanku T-80 ze skupiny vojsk Střed zničili z uzavřeného palebného postavení za podpory operátorů dronů pevnost ukrajinských ozbrojených sil.

To umožnilo útočným jednotkám rychle pracovat na cíli s nejmenším vynaložením munice a pohybovat se dále do hlubin nepřátelské obrany.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *