, ,

11.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

11.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌💥💥💥11.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO ZESMĚŠŇUJE MACRONA A SCHOLZE PO ZTRÁTĚ VE VOLBÁCH DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU; PRO-UKRAJINŠTÍ LÍDŘI FRANCIE A NĚMECKA PONÍŽENI PO VELKÝCH VOLEBNÍCH ZTRÁTÁCH

 

https://youtu.be/dg6YI9eHmDA?si=tXp9gFkwCjiceUhL

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: JSA VYKOPNUTA, ZAČÍNÁ AMERICKÁ ARMÁDA OPOUŠTĚT ZEMI BÝVALÉHO SPOJENCE NIGERU V DOBĚ, KDY DO ZEMĚ PŘICHÁZEJÍ RUSOVÉ; ZTRÁCÍ BIDEN REPUBLIKU NIGER VE PROSPĚCH PUTINA?

 

https://youtu.be/zgJs72i-R34?si=0odbv6YhLG6kfGN2

 

 

📌15.6.2024 13. hod RESSELPARK: ŽÁDÁME, ABY ORGANIZACE OSN (UNO), WHO A WEF BYLY V RAKOUSKU KLASIFIKOVÁNY JAKO TERORISTICKÉ ORGANIZACE.

– Zákon proti WEF/WHO/OSN prošel v Oklahomě drtivou většinou hlasů. Davoské skupině byly ukázány dveře.

– Po Louisianě přijala zákon proti WEF a OSN také Oklahoma.

– To znamená, že ani skupina z Davosu, ani WHO či jiné organizace OSN nemají v politice státu co pohledávat!

MY v Evropě požadujeme totéž!

https://t.me/absurdnisvet/74314

 

 

📌 🇷🇺 🇲🇩 ROZPORY MEZI MOLDAVSKEM A RUSKEM KVŮLI „SOROSOVÝM LOUTKÁM“, ALE VZTAHY LZE OBNOVIT, ŘEKL EXPREZIDENT MOLDAVSKA

 

Současné neshody mezi Ruskem a Moldavskem lze vysledovat až k „Sorosovým loutkám“ – potomkům fondů finančníka George Sorose. Vztahy by však mohly být obnoveny, řekl bývalý moldavský prezident a vůdce Strany socialistů Igor Dodon v rozhovoru pro Sputnik na SPIEF.

 

„…Poslední tři roky Moldavsko zcela vyloučilo jakékoli kontakty s Ruskem. A to se nestalo vinou ruského nebo moldavského lidu. Ti, kteří jsou za to zodpovědní, obvykle nazýváme „Sorosovy loutky“, protože všichni pracovali v Sorosových nadacích, [pocházejí] všichni z nevládních organizací. Všechno nejvyšší vedení a většina ministrů pracovali v nevládních organizacích, byli k tomu vyškoleni,“ řekl Dodon.

https://t.me/absurdnisvet/74328

 

 

EURO SE PO POTUPNÝCH VOLEBNÍCH PORÁŽKÁCH SCHOLZE A MACRONA PROPADÁ

 

Společná evropská měna se propadla na nejnižší úroveň za měsíc poté, co němečtí a francouzští lídři překvapivě prohráli volby do Evropského parlamentu.

 

Stratégové se obávají ekonomických vyhlídek Francie. Pokud se populistovi Macronovi nepodaří prosadit své legislativní návrhy, bude čelit ještě urputnějšímu odporu.

 

Alvin Tan, stratég z RBC Capital Markets, očekává, že euro tímto tempem do třetího čtvrtletí klesne na 1,05 za USD.

 

Je to začátek konce evropského projektu?

https://t.me/absurdnisvet/74329

 

 

📌 ČÍNSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ WANG YI JE V RUSKU VŘELE VÍTÁN PŘED ZASEDÁNÍM MINISTRŮ ZAHRANIČÍ BRICS

https://t.me/absurdnisvet/74330

 

 

📌 BELGICKÝ PREMIÉR DE CROO REZIGNUJE 🥳 VÝSLEDKY VOLEB DO EU NADÁLE OTŘÁSAJÍ LÍDRY BLOKU

https://t.me/absurdnisvet/74331

 

 

📌 🇹🇷🇷🇺 TURECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: Turecký ministr zahraničí Fidan navštíví 10. a 11. června Ruskou federaci a zúčastní se zasedání Rady ministrů zahraničí zemí BRICS.

Turecko již dříve oznámilo svůj záměr vstoupit do skupiny BRICS.

https://t.me/absurdnisvet/74332

 

 

📌 🇳🇪/🇺🇲 USA ZAČÍNAJÍ STAHOVAT JEDNOTKY Z NIGERU:

 

USA zahájily odlet prvních letadel a stažení svých jednotek z Nigeru, uvedla ve společném prohlášení ministerstva obrany obou zemí.

 

„Ministerstvo obrany USA a Ministerstvo obrany Nigerské republiky oznamují, že stahování amerických sil a prostředků z Nigeru pokročilo od počátečních příprav k nasazení. Tento významný přechod začal odchodem C-17 Globemaster III letectva USA.“ z Air Force Base 101 v Niamey dne 7. června 2024,“ stojí v prohlášení.

 

Některé americké síly se navíc po dokončení svých rozmístění již vrátily na své domovské základny z Nigeru, uvádí se v prohlášení. Ve stejnou dobu dorazil do africké země malý kontingent amerického vojenského personálu, aby podpořil stažení vojáků z leteckých základen 101 a 201.

https://t.me/absurdnisvet/74333

 

 

📌 TOTO VIDEO UKAZUJE, ŽE LIDÉ, KTEŘÍ SE SPOJUJÍ, JSOU MNOHEM RYCHLEJŠÍ, LEVNĚJŠÍ A EFEKTIVNĚJŠÍ NEŽ LOUTKY, KTERÉ NÁM VYTAHUJÍ MILIARDY Z KAPES, A PŘESTO NIKDY NEDOKONČÍ PRÁCI.

 

„Brazilští podnikatelé se spojili, aby znovu postavili most zničený bouří v Rio Grande do Sul.“

 

‼️Utratili pouze 2 miliony realů, což je ekvivalent 347 000 eur, a za pouhé 2 týdny byl most hotový‼️

 

Představte si, kolik chudoby a strádání by lidstvo bylo ušetřeno, kdybychom místo placení daní věnovali jen 1 procento svého příjmu na správu naší matky Země?

https://t.me/absurdnisvet/74336

 

 

📌 AKTUÁLNÍ ZPRÁVY – VLÁDA MALAWI POTVRZUJE, ŽE VICEPREZIDENT SAULOS CHILIMA A DEVĚT DALŠÍCH ZAHYNULI NA PALUDĚ PŘI LETECKÉ havárii.

https://t.me/absurdnisvet/74337

 

 

📌MINULOST BYLA MNOHEM MOCNĚJŠÍ, NEŽ SE ZDÁ

https://t.me/absurdnisvet/74342

 

 

📌 NEMECKÁ TV UKAZUJE V 18:01 HODIN VYSLEDKY EU VOLEB, PRICEMZ BYLY VOLEBNI MISTNOSTI  V 18:00 HODIN UZAVRENY…..hm, to ty volebni listky spocitali hodne rychle🤡😂

https://t.me/absurdnisvet/74346

 

 

📌♨️Na OBRANU A OBNOVU UKRAJINY BUDE V ČERVENCI 2024 POUŽITO PŘIBLIŽNĚ 1,5 MILIARDY EURO Z VÝNOSŮ ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV.

Tato opatření budou podrobněji projednána na summitu G7, uvedla šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová.

https://t.me/to_je_nas_svet/26920

 

 

📌 🤡 ZELENSKYJ: PO SKONČENÍ VÁLKY VŠICHNI PŘIJEDOU OBNOVIT UKRAJINU, BUDOU TAM MÍSTA, BUDE TAM BEZPEČNOST.

Jsme pro to, aby Ukrajinci přicházeli ze zahraničí už teď.

Také německý kancléř Scholz říká, že Ukrajinci, kteří našli ochranu v zahraničí, se brzy stanou hybnou silou obnovy Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/26921

 

 

📌11.06.2024 | 10:30, infovojna.bz: PUTIN PRÝ POSLAL DO PRAHY AGENTA, ABY ZAPÁLIL AUTOBUSY MHD. 🙈

 

Demence českého premiéra má zakrýt výprask pětikoalice v Evropských volbách. Petr Fiala nemá ani odvahu složit mandát, rozpustit parlament a vypsat předčasné parlamentní volby jako francouzský prezident Emmanuel Macron. Triumf AfD v Německu a Babiše v Česku, ale slavila i Ursula von der Leyen. Hurá na Rusko, anebo větší rozštěpení EU? Už zaznívají hlasy, že eurovolby vlastně vyhrál Vladimir Putin:

 

VÁLKA NA UKRAJINĚ BOURÁ POLITICKOU STABILITU FRANCIE, OTŘÁSÁ NĚMECKEM, DEMASKUJE NESCHOPNÉ PREMIÉRY.

 

Když prohraješ v kostkách a porážka se nedá vysvětlit a ani omluvit, když přijde čas na placení, začni křičet, že za humny je armáda nepřítele a musí se okamžitě vyhlásit mobilizace! Odvedeš tím pozornost od své porážky ve hře a od povinnosti k platbě směrem ke zděšení ostatních spoluhráčů, které čeká mobilizace a na nějaké kostky v tom okamžiku zapomenou. Tahle poučka Niccolo Machiavelliho urozeným šlechticům závislým na hazardu pro případ, jak se vykroutit z vyplacení dluhů z vrhcábů, je naprosto platná i dnes.

 

A český premiér tuto poučku použil právě v den po vyhlášení výsledků voleb do Evropského parlamentu, když přišel s bizarní historkou o tom, že Putin nařídil útoky na autobusy pražské MHD. Jeho slepenec SPOLU totiž ani při poloviční účasti voličů, než kolik jich chodí k parlamentním volbám, nebyl schopen porazit nenáviděného Andreje Babiše! A proto musí přijít zástupná kauza o ruském útoku na autobusy! Babiš totiž vyhrál eurovolby v ČR a příští rok na podzim to bude naprostý masakr, protože při plných počtech voličů bude Babiš sahat bez problémů po 40% hlasů do sněmovny.

 

Volby do EU totiž byly v ČR referendem o vládě Petra Fialy, jestli voliči podporují vládu. A protože k volbám přišlo 36,45% voličů, tak je jasné, že i za takto nízké účasti při porovnání s volbami do sněmovny je Babiš schopný vyhrát volby, což ukazuje na obrovskou voličskou základnu Hnutí ANO. Zatímco na Slovensku dokázala Sórošova sjednocená fronta pod krycím názvem Progresivní Slovensko vyhrát a přeskočila SMER o zhruba 3% se ziskem 27% hlasů, tak v ČR toto Fialův progresivní slepenec SPOLU nedokázal.

 

A nejhůře dopadli Piráti, kteří získali pouze 1 mandát. Po takovéto porážce stran pětikoalice by bylo nejlepší vypsat předčasné volby, stejně jako to udělal Emmanuel Macron, jehož unijní frakce Renew ztratila neuvěřitelných 22 křesel v Europarlamentu. Voliči ve Francii odmítli jeho válečnou politiku! Ve Francii volby vyhrál Putin! Tyto titulky teď plní francouzská bulvární a satirická média. Voliči prostě odmítli Macronův plán na vyslání vojáků na Ukrajinu!

 

FIALA SE SNAŽÍ PORÁŽKU UTRPĚNOU OD BABIŠE ZAMASKOVAT DEMENTNÍ KAUZOU O ÚDAJNÉM PUTINOVĚ ÚTOKU NA PRAŽSKÉ AUTOBUSY

 

Druhými nejvíce poraženými jsou Zelení, kteří v EU parlamentu přišly o rovných 20 křesel, což lze přeložit jako odmítnutí německých voličů jejich tzv. Zelené agendy. Německá AfD skončila na druhém místě za CDU, potvrdila svůj obrovský růst a ani pokus o řízenou diskreditaci o tzv. ruské stopě nijak straně neubral voliče. CDU bude mít v EU parlamentu 29 křesel, AfD 15 křesel, SPD jen 14 křesel a Zelení 12 křesel.

Vládní SPD tak zažila jeden z největších výprasků v EU, protože skončila v Německu v eurovolbách až na 3. místě za CDU a AfD. Z tohoto výsledku mám největší radost, bouchl jsem šampus, protože z konceptuálního hlediska všechno jede podle plánu. Je to klasický proces demise současných vlád v EU, přičemž toto je předehra, která vyvrcholí v parlamentních volbách v jednotlivých zemích.

 

Ve Francii už vláda padla a Macron vyhlásil předčasné volby. Scholzova vláda je v šoku a zatím hraje mrtvého brouka. Jenže ne v ČR. Podle Machiavelliho poučky u vrhcábech totiž Petr Fiala svolal tiskovou konferenci a oznámil, že za nedávnými požáry autobusů pražské MHD prý stojí zahraniční skupiny, které jsou prý možná organizovány z Ruska. Jeden útočník prý byl již zlikvidován.

 

Petr Fiala tak oficiálně potvrdil, že se dočista zbláznil, anebo nejspíše trpí demencí, a v tom případě by se měl obrátit na odborného geriatra, který by mu doporučil medikaci. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak může premiér republiky několik hodin po skandální porážce v Evropských volbách vypotit takový nesmysl, jako že Putin plánuje požáry linkových autobusů MHD v Praze, mimochodem právě těch, které zachvacují požáry pořád a neustále, stačí si zpětně prohlédnout český bulvár mnoho a mnoho let zpátky.

 

PRO ČESKOU SPD JE VÝSLEDEK VOLEB VZKAZEM OD VOLIČŮ, ŽE STRANA JIŽ NENÍ VNÍMÁNA JAKO SUBJEKT, KTERÝ NABÍZÍ ZMĚNU

 

Až dodnes jsme si mysleli, že požáry autobusů v Praze má na svědomí šlendrián a mizerný technický stav autobusů, obvykle způsobované vadnou izolací vytápění autobusu, ale ono je to prý jinak! Mohou za to Rusové a Putin! To nevymyslíš! Fiala je schopný obvinit Putina brzy i z nehod na českých a mizerně zabezpečených železničních přejezdech, brzy se možná dozvíme, že Putin může i za špatné počasí!

 

Pokud teď někde začne hořet autobus, třeba autobus na baterky, jejichž požáry na YouTube jsou hlášeny z celého světa, tak odteď víte, že ten autobus nehoří kvůli poruše na Li-Ion bateriích, ale můžou za to agenti ruské GRU! Hned utíkejte za Fialou a nahlaste to jeho bonz-machrovi Foltýnovi, ať z toho vytěží maximum protiruské propagandy, kterou potom může rozeslat „influencerům” v seznamu spolupracovníků.

 

Musím se ale vyjádřit k propadu SPD, ale teď nemyslím tu německou Olafa Scholze, ale tu českou Tomia Okamury. Zisk jen tak tak nad 5% hranicí je budíčkem, že něco se stalo, něco se děje, a není to dobré. Došlo přesně k tomu, co jsem očekával. Tomiova SPD se totiž v očích protestních voličů etablovala jako již zavedená a systémová strana, která nenabízí změnu. A tu opravdu SPD už nenabízí, protože SPD je ve sněmovně od roku 2017 a po 7 letech se strana nijak nevyprofilovala jako tvrdá opozice ve stylu německé AfD, která vznikla ve stejné době jako Okamurova SPD, ale na rozdíl od ní AfD neustále roste.

 

NĚMECKÁ AFD STÁLE POSILUJE, ZATÍMCO OKAMUROVA SPD OSLABUJE. ANEB KDYŽ DVA DĚLAJÍ TOTÉŽ, NENÍ TO TOTÉŽ

 

V čem je rozdíl? Rozdíl je v opoziční autenticitě. AfD se nesnaží hrát roli konstruktivní opozice, a především nerazí politiku recyklovaných politiků. SPD se totiž začala transformovat na “béčko” bývalé ČSSD, ze které odešly silné figury, které byly přitahovány národním programem SPD, který ČSSD razila naposledy za vlády Jiřího Paroubka, a to už je nějaký pátek. Sobotkova ČSSD zatroubila k transformaci od socialistické demokracie k evropskému liberalismu, a výsledkem je dnes 1,86% v Evropských volbách. Konec. Voliči totiž odešli jinam. A totéž teď potkalo SPD. Voliči SPD odešli k Přísaze, k Motoristům, k Turkovi. A nemuselo se čekat, až bude po žních, protože voliči SPD odešli k Turkovi už počátkem června.

 

Část hlasů SPD odebral Jindřich Rajchl a rovněž kandidátka sjednocené levice Stačilo! na čele s Katkou Konečnou z KSČM. Přísaha a Motoristé dostali 10,26% a Stačilo! 9,56% v porovnání s 5,76% pro SPD. Většina odčerpaných hlasů od SPD skončila právě u jedné s těchto dvou kandidátek, což je jasným varováním pro SPD i do parlamentních voleb příští rok na podzim.

 

Na politické scéně se objevují nové tváře a voliči chtějí změnu, přičemž každý konceptuálně gramotný politik ví, že voliči nechtějí ani tak program, ani výsledky práce, které má nebo nemá strana za sebou, ale chtějí změnu, protože jakkoliv to zní paradoxně, tak sama „změna” je pro voliče ten nejlákavější program. SPD je zkrátka již starý projekt, který na nabídce „změny” nemůže a nesmí stavět svůj program, protože na to už je strana příliš systémově zavedená a vnímaná voliči.

 

VOLIČI SPD ODEŠLI K TURKOVI A NE PO ŽNÍCH, ALE UŽ POČÁTKEM ČERVNA

 

Německá AfD neustále roste proto, že AfD nepřijala pozici Okamurovy SPD jako systémové konstruktivní opozice. Tuto roli AfD nepřijala proto, že jí ani nebyla nikdy nabídnuta, na rozdíl od minulé vlády Andreje Babiše, která nabídla SPD tuto roli ve sněmovně. Důkazem byly potom následně společné návrhy zákonů SPD a ČSSD o zbraních a o domobranách. A nejen to.

 

Společné hlasování SPD se systémovými stranami na vytvoření parlamentní komise proti hybridním hrozbám, společné hlasování SPD se systémovými stranami na podporu Izraele atd. Tuto roli německá AfD nikdy neměla a udržela si status tvrdé opoziční a do značné míry “Putinovy” strany v Bundestagu, což je nálepka, které AfD čelí v německých médiích od rána do večera.

 

Němečtí voliči tak vnímají AfD jako sktutečnou změnu vůči CDU/CSU a německé SPD. Proto čísla AfD neustále rostou, protože AfD je vnímána jako strana nabízející “změnu” a lidé tomu věří. Jenže, kdo uvěří z českých voličů, že po 7 letech ve sněmovně a poté, co do SPD vstoupili bývalí politici ČSSD, kteří přeskočili z potápějící se domovské lodě Lidového domu, nabídnou nějakou změnu?

 

A to je přesně ten důvod, proč voliči SPD, minimálně polovina z minulých EU voleb, šla nakonec raději k Turkovi. A pokud nechce SPD příští rok na podzim skončit mimo sněmovnu, měla by se zamyslet nad tím, co jsem právě napsal o té autenticitě strany, co musí udělat, aby nabídka změny, kterou voliči nabízí, byla autentická.

 

ALIANCE UDĚLALA DOBRÝ VÝSLEDEK, POTVRDILA PŮL PROCENTA KONCEPTUÁLNÍCH VOLIČŮ A AUTENTICKÝCH VLASTENCŮ

 

Pokud jde o zisk půl procenta hlasů pro Alianci za nezávislost ČR, to mně vůbec nepřekvapuje. Voliči v ČR nejsou v pozici, že by si sáhli na dno nákupního vozíku, že by ryli hubou v zemi, že by je vláda hnala na frontu na východ, protože k tomu zatím nedošlo.

Konceptualita se u lidí vytváří dvěma způsoby, a to buď tzv. probuzením do reality konceptuálního vědomí na základě studia a četby tlustých knih, anebo tzv. čelní srážkou s realitou, což je druhý a mnohem drsnější a bolestivější způsob nabrání konceptuality. A jakkoliv je to smutné, právě ta druhá varianta je mnohem rozšířenější. Dokud lidé nepadnou na huby, nedojde ke změně jejich myšlení.

 

A bez změny myšlení nelze očekávat změnu ve volbách ve směru k prosazení národního ukotvení. U voleb nadále rozhoduje nákupní vozík, který upřednostňuje “změnu” produktové politické nabídky. Konceptualita přichází až ve chvíli, kdy košík je prázdný, protože je v něm díra od letecké bomby, případně od ještě větší než Fialovy inflace, případně někdo vám košík vyrve z ruky a vloží vám do ní pušku, abyste šli bojovat na frontu. Tohle se teď naživo děje Ukrajincům. I oni se probouzí do plné konceptuality prostřednictvím čelního střetu s realitou války.

 

VÍTĚZEM EVROPSKÝCH VOLEB V KONCEPTUÁLNÍ ROVINĚ JE JEDNOZNAČNĚ VLADIMIR PUTIN, A TO BEZ NADSÁZKY

 

Lidová strana v Evropském parlamentu posílala a získala 7 křesel navíc. Ursula von der Leyen je štěstím bez sebe [4], ale nejvíce hlasů dostali nezařazení poslanci, tedy úplně nové politické subjekty, kdy není jasné, do jakých frakcí v EU parlamentu se zapojí. Nezařazení získali 38 křesel a jsou jasnými vítězi voleb. Většinu křesel získali na úkor Macronovy frakce Renew a na úkor frakce Zelených.

 

V konceptuální rovině tedy v Bruselu nenastalo zemětřesení, ale to se odehrálo ve Francii, v Německu a de facto i v ČR, kde Andrej Babiš triumfálně porazil strany pětikoalice v těch volbách, kde bývaly nejsilnější, tedy ve volbách s malou voličskou účastí. Jenže, celé to dopadlo jinak. A tak Fialovi nezbylo nic jiného, než začít znovu řvát o ruské stopě a o tom, že Rusové útočí na autobusy MHD v Praze!

 

Je to projev demence Petra Fialy. Nevím, jestli stařecké, ale rozhodně politické. Kdyby byl chlap, tak složí funkci a vyvolá předčasné volby jako Macron. Toho se ale nedočkáme. Místo toho od něho budeme až do příštího podzimu slyšet nehorázné lži a žvásty o ruských agentech pokaždé, když jeho vláda něco podělá a bude potřeba odvést pozornost od průseru k něčemu jinému. A to právě k ruské stopě.

 

Je to důkaz, že všechno jede podle plánu. Globalčiky chystají změnu, přesně tu změnu, kterou voliči chtějí. Válka na Ukrajině bourá politickou stabilitu Francie, otřásá Německem, demaskuje neschopné premiéry. Volby do EU tak v podstatě opravdu vyhrál Vladimir Putin. V konceptuální rovině a při pohledu na rozpuštěný francouzský parlament válečného štváče Macrona může ruský prezident slavit.

-VK-Šéfredaktor AE News

https://www.infovojna.bz/article/putin-pry-poslal-do-prahy-agenta-aby-zapalil-autobusy-mhd-demence-ceskeho-premiera-ma-zakryt-vyprask-petikoalice-v-evropskych-volbach

 

📌11. června 2024 15:20: LODĚ SEVERNÍ FLOTILY V ATLANTSKÉM OCEÁNU NACVIČUJÍ POUŽÍVÁNÍ VYSOCE PŘESNÝCH ZBRANÍ:

 

Plavidla Severní flotily ruského námořnictva provádějí cvičení o použití vysoce přesných raketových zbraní v Atlantském oceánu, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

„Heterogenní taktická námořní úderná skupina Severní flotily, skládající se z víceúčelového raketového křižníku jaderné ponorky projektu 885M Kazaň a fregaty Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov, plnící úkoly dálkové kampaně, začala provádět cvičení o použití vysoce přesných raketových zbraní v Atlantském oceánu,“ uvádí zpráva.

 

Ministerstvo poznamenalo, že posádky ruských lodí vypracovávají úkoly pomocí počítačového modelování, které označuje skupiny lodí simulovaného nepřítele umístěné ve vzdálenosti více než 600 km.

 

Ministerstvo obrany také informovalo, že začátkem června fregata „Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov“ provedla výcvik k odražení útoku leteckých útočných zbraní. Je specifikováno, že během cvičení byly nacvičovány akce bojových posádek, interakce velitelských stanovišť a bojových stanovišť při střelbě z námořních dělostřeleckých lafet AK-192M a protiletadlového raketového dělostřeleckého systému Palash na simulované vzdušné cíle.

 

Na konci května námořní pěchota Severní flotily zdokonalila své bojové dovednosti během cvičení. Výcvik vedli bojoví důstojníci a instruktoři s přihlédnutím ke zkušenostem ze speciální vojenské operace.

 

Bojovníci zdokonalovali své dovednosti v používání standardních zbraní, včetně ručních protitankových granátometů RPG-7, těžkých kulometů a kulometů. Trénovali zasahování cílů, které imitovaly nepřátelské vybavení a lidskou sílu, a také házeli ruční granáty ze stoje a za pohybu.

 

https://www.vesti.ru/article/3995108

 

 

📌11. června 2024 15:31, Lavrov: JADERNÉ ARZENÁLY RUSKA, ČÍNY A SEVERNÍ KOREJE NEJSOU SPOJENY ŽÁDNOU ALIANCÍ:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Moskva není součástí žádné aliance s Pekingem nebo Pchjongjangem. Uvedl to na setkání ministrů zahraničí zemí BRICS.

„Pokud jde o arzenál ČLR, KLDR a strategický arzenál Ruské federace, nejsme v žádném případě sjednoceni v alianci,“ řekl ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

„V tomto smyslu nás spojuje pouze skutečnost, že všechny tři země byly prohlášeny za cíle agresivní politiky Spojených států a jejich spojenců.“

 

„Rusko je naopak kategoricky proti tomu, aby Západ hrál jadernou kartu,“ zdůraznil ministr. „Přesvědčivě to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin, který naposledy promluvil na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru.“

 

Lavrov zároveň poznamenal, že Rusko vidí, jak situace kolem Tchaj-wanu v Jihočínském moři eskaluje a doslova provokuje Čínu k ostrým krokům.

„Na Korejském poloostrově vidíme vznik aliance mezi Spojenými státy, Japonskem a Jižní Koreou. Již provádějí cvičení, včetně stále častějšího zapojování jaderných komponent do těchto manévrů.“

 

Den předtím šéf amerického indo-pacifického velitelství Samuel Paparo poznamenal, že chce „proměnit Tchajwanský průliv v bezpilotní peklo„. K tomu plánuje použít tisíce povrchových a podvodních dronů a lodí.

 

https://www.vesti.ru/article/3995090

 

 

📌11. června 2024 15:31, Lavrov: DOŠLO K NEOHLÁŠENÝM KONTAKTŮM MEZI RUSKOU FEDERACÍ A ZÁPADEM OHLEDNĚ UKRAJINY:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že zástupci Západu si v průběhu neohlášených kontaktů s představiteli Ruska nechtějí všimnout nacistického směřování režimu Vladimira Zelenského.

 

„Nikdo na Západě si nechce všimnout nacistického, rusofobního efektu, který (Zelenského) režim vytváří,“ řekl ruský ministr během tiskové konference po schůzce ministrů zahraničí BRICS.

 

Podle Lavrova je třeba vrátit ukrajinský režim na právní scénu, aby mohl jednat o urovnání ozbrojeného konfliktu.

 

„Když naši soudruzi… nabídnout vyjednávací procesy, někdy to zní: „Pojďme teď… Začněme si povídat.“ A jsou požadavky na respektování práv jakékoli národnostní menšiny, zejména tak velké, jako jsou Rusové na Ukrajině, nějak umělé… „To si nemyslí šéf ruského ministerstva zahraničí.“

 

Lavrov také vyzval všechny autory mírových iniciativ na Ukrajině, aby pamatovali na to, že sám šéf kyjevského režimu zakázal dialog s Moskvou.

 

„Nezapomeňte, že v září 2022 Zelenskyj podepsal dekret, který zakazuje všem ukrajinským představitelům vyjednávat s vládou Vladimira Putina,“ uzavřel ruský ministr zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/3995128

 

 

📌11. června 2024 15:54, Scholz: NĚMECKO NEMÁ V ÚMYSLU CVIČIT VOJÁKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ÚZEMÍ UKRAJINY:

 

Německo nemá v úmyslu změnit své rozhodnutí cvičit ukrajinskou armádu na svém území a neposílat instruktory na Ukrajinu, uvedl německý kancléř Olaf Scholz.

 

Německá kancléřka na společné tiskové konferenci s Volodymyrem Zelenským poznamenala, že již dříve bylo rozhodnuto pomoci při výcviku ozbrojených sil Ukrajiny v Německu a na tomto rozhodnutí se „nic nemění“.

 

Německo nepřestane podporovat Ukrajinu, ujistil Scholz a dodal, že pouze Kyjev by měl rozhodnout, kdy pozve Moskvu k jednacímu stolu.

 

Německá kancléřka doufá, že na konferenci o ukrajinské krizi ve Švýcarsku bude možné „nastínit cestu“ k zahájení vyjednávacího procesu.

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron již dříve uvedl, že nevylučuje vyslání francouzské armády na Ukrajinu, později uvedl, že má v úmyslu pomoci Ukrajině s výcvikem 4,5 tisíce vojáků a převést stíhačky Mirage do ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Hlava ruského státu Vladimir Putin poznamenal, že Rusko si nedělá iluze o přítomnosti takzvaných „vojenských instruktorů“ na Ukrajině – údery západních zbraní provádějí západní specialisté.

 

Ve dnech 15. a 16. června se ve švýcarském Bürgenstocku uskuteční summit, na kterém se bude diskutovat o rusko-ukrajinském konfliktu. Rusko nebylo na summit pozváno, vedení země opakovaně označilo nadcházející konferenci za pro Ruskou federaci nepřijatelnou, ztrátu času a zbytečnou zábavu.

 

https://www.vesti.ru/article/3995149

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.06.2024, Redacted, Roman Kirsch: „RUSKO BY MOHLO SMÉST VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ USA Z MAPY“, ŘÍKÁ EX-NÁMOŘNÍ DŮSTOJNÍK SCOTT RITTER; 1.díl…

 

https://youtu.be/l9zkb9VOFZc?si=Hq1S3zCGG7I2CvZH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.06.2024, Redacted, Roman Kirsch: „RUSKO BY MOHLO SMÉST VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ USA Z MAPY“, ŘÍKÁ EX-NÁMOŘNÍ DŮSTOJNÍK SCOTT RITTER; 2.díl…

 

https://youtu.be/xxU70ni7g3Q?si=1R2EBKk0L2igBrI9

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: PUTINOVA NOVÁ MRAZIVÁ „UKRAJINSKÁ“ STRATEGIE PRO SMETENÍ UKRAJINCŮ Z BOJIŠTĚ; VELKÉ ODHALENÍ Z USA

 

((Opět vymyšlená teorie, že Rusko posílá do války vězeňkyně, což už Putin dementoval, že to nepřipadá v úvahu!!!))

 

https://youtu.be/HWqeKOKoLOw?si=ONu1wyfZdf5NWHvZ

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI NIČÍ UKRAJINSKÉ POZICE V CHARKOVSKÉ OBLASTI PALBOU Z DĚLOSTŘELECKÉHO SYSTÉMU „MALVA„…

 

https://youtu.be/GawJESTvQEk?si=fYqYNl-MStAczCb1

 

 

📌 🇷🇺 SERGEJ LAVROV O PODMÍNKÁCH VYJEDNÁVÁNÍ S KYJEVEM:

 

„Když naši soudruzi v různých zemích z hloubi srdce navrhují vyjednávací procesy, mnohdy zní: Zastavme teď boje a začněme rozhovory.“

„Je požadavek na respektování práv jakékoli národnostní menšiny, zejména tak velké, jako jsou Rusové na Ukrajině, nějakým umělým předpokladem? Nemyslím si. Je nutné vrátit ukrajinský režim do právního rámce, ve kterém žijí všichni ostatní zodpovědní a slušní lidé světového společenství.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26924

 

🇷🇺 MOSKVA SE NEUZAVÍRÁ PŘED ZÁPADEM, ALE TAM MUSÍ POCHOPIT, ŽE Z JEJICH CHOVÁNÍ NEVZEJDE NIC JINÉHO NEŽ POKRAČUJÍCÍ KONFRONTACE – TOTO PROHLÁŠENÍ PRONESL SERGEJ LAVROV NA TISKOVÉ KONFERENCI K VÝSLEDKŮM ZASEDÁNÍ RADY MINISTRŮ BRICS.

„Nejsme to my, kdo se uzavírá Západu, nejsme to my, kdo staví zdi. Nerozdělujeme svět na bloky a neprohlašujeme, že ti, kdo nejsou s námi, budou potrestáni. To vše se děje z iniciativy našich západních kolegů. Oni používají cihly jen k tomu, aby stavěli zdi, a také se snaží mlátit po hlavách ty, kteří neposlouchají.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26925

 

 

📌🤬IZRAELSKÉ LETECTVO ZAHÁJILO SÉRII NÁLETŮ NA UPRCHLICKÉ STANOVÉ TÁBORY V PÁSMU GAZY, VČETNĚ POBŘEŽÍ.

https://t.me/to_je_nas_svet/26926

 

 

📌⚡️NĚMEČTÍ OPOZIČNÍ POSLANCI BOJKOTOVALI ZELENSKÉHO PROJEV V BUNDESTAGU.

„Odmítáme poslouchat řečníka v maskáčích. Zelenskému vypršel mandát. Nyní je ve své funkci pouze jako válčící a žebrající prezident. Ukrajina však nyní nepotřebuje válečného prezidenta, potřebuje mírového prezidenta, který je připraven vyjednávat, aby umírání přestalo a země měla budoucnost,“ uvedla Alice Weidelová, předsedkyně frakce Alternativa pro Německo.

https://t.me/to_je_nas_svet/26927

 

 

🤡POLSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ OBVINIL RUSKO, ŽE V POHRANIČNÍ OBLASTI SKLADUJE JADERNÉ ZBRANĚ.

Podle polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského může Rusko v Kaliningradské oblasti u hranic s Polskem skladovat asi 100 jaderných hlavic.

V této souvislosti se diplomat domnívá, že případný ruský útok na země Evropské unie nelze považovat za něco nepravděpodobného.

https://t.me/to_je_nas_svet/26928

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *