, ,

11.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

11.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Mladí budou požadovat práva starých, ženy práva mužů a cizinci práva původních obyvatel a demokracie jim je zajistí.

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.5.2024, Volný bloG, Lenka Peterková: VŮDCE DEMOKRATŮ V KONGRESU PROHLÁSIL, ŽE VLADIMIR PUTIN USILUJE O OBNOVU SOVĚTSKÉHO SVAZU A USA BUDOU MUSET VYSLAT VOJÁKY NA UKRAJINU, POKUD UKRAJINA PADNE A NEUDRŽÍ FRONTU!

👉Vzápětí ukrajinský premiér vystoupil na kanadské televizi a prohlásil, že Ukrajina ocení rozmístění vojsk Francie a dalších zemí na Ukrajině! A na webu prezidenta Ukrajiny byla v den inaugurace Vladimira Putina spuštěna petice za pozvání vojsk zemí NATO na Ukrajinu!

 

Nikdo už si na nic nehraje a Ukrajinci už se ani nesnaží přesvědčovat svět o tom, že Rusy dokážou porazit jen za pomoci dodávek zbraní a techniky, protože situace na frontě je taková, že ukrajinská armáda ustupuje podél celé fronty a ruští vojáci se diví, co všechno Ukrajinci za sebou nechávají. 👉Naprosto nové a netknuté zbrojní pásy do kulometů, bedny plné granátů a protitankových střel, neotevřené bedny s minometnými náboji, všechno prakticky netknuté.

 

👉A důvod? Ten nejděsivější – není totiž dostatek lidského personálu, který by tu munici a zbraně mohl upotřebit! Je to podobná situace, kterou zažívali američtí vojáci po přechodu Rýna ke konci II. sv. války. Nacházeli hromady německého střeliva, munice v bednách, hory zbraní, ale u nich žádné německé vojáky. Místo nich tam byli děti a dorůstající mládež poschovávaná v křovích. Přesně toto nyní je k vidění na frontové linii na Ukrajině.

 

👉A právě z tohoto důvodu kolektivní západ už nemůže mlžit, protože je už nade vše jasné, že Ukrajina bez rozmístěných pozemních vojsk NATO prostě do konce tohoto roku nepřežije.

 

👉Právě proto 5. května na americké televizi CBS vystoupil Hakeem Jeffries, vůdce demokratické menšiny v dolní komoře amerického Kongresu, a v pořadu 60 Minut prohlásil, že Amerika nesmí dopustit, aby Ukrajina padla, protože jinak bude hrozit, že Rusko napadne Pobaltí, Polsko a možná další státy, protože Putin se prý rozhodl obnovit Sovětský svaz. O tom je prý v Kongresu zcela jasno. To je prý hlavní Putinův cíl.

VIDEO: ŠMYHAL POTVRDIL, ŽE UKRAJINA JE PŘIPRAVENA AKCEPTOVAT VOJSKA NATO NA SVÉM ÚZEMÍ

 

👉A pokud by Ukrajina padla, potom by museli být na Ukrajině rozmístěni američtí vojáci. Problém je v tom, že pád Ukrajiny právě už začal a Jeffriesovo vystoupení na CBS má zase a opět jasné kontury formování amerického informačního pole, které má vytvořit Casus Belli pro vyslání amerických vojáků na Ukrajinu, aby Putin nenapadl země NATO po porážce Ukrajiny.

 

👉A to není to nejzajímavější. Úplně ve stejný den, tedy 5. května, vystoupil na kanadské televizi CBC v telemostu pro změnu Denys Šmyhal, premiér Ukrajiny, a ten už si žádné servítky nebral a narovinu prohlásil, že Ukrajina oceňuje návrh prezidenta Emmanuela Macrona na rozmístění francouzských vojsk na Ukrajině, a pokud se k tomu prý evropští partneři rozhodnou a vojáky na Ukrajinu vyšlou, tak Ukrajina to prý určitě ocení a bude ráda!

Šmyhal si asi uvědomil, s jakou radostí to prohlásil, takže hned moderátorku ujistil, že zatím Ukrajina potřebuje jen zbraně a munici, ale vzápětí dodal, že pokud přijde čas, tak Ukrajina vyslání vojsk zemí EU a NATO na Ukrajinu ocení a pomůže jí to s vytlačováním Rusů. 👉 ŠMYHALOVY VÝROKY UŽ NEMAJÍ ŽÁDNÉ DIPLOMATICKÉ NUANCE, PROTOŽE K NIM UŽ NENÍ ČAS A PROSTOR.

 

👉Ukrajinská armáda je v koncích a chybí jí to, co jí zatím žádná země na světě nedokázala poskytnout, a to jsou velké objemy vycvičených vojáků, kteří s tou západní municí a výzbrojí umí efektivně bojovat. Hromady opuštěných beden v zákopech za Avdějevkou, v zákopech u Berdyči, útěk Ukrajinců ze slavné vesničky Rabotino v Záporoží, kde za sebou zanechali hromady netknuté výzbroje a munice, to všechno ukazuje na jediný problém – není maso!

ČESKÝ MAINSTREAM VE STAVU HLUBOKÉ DEPRESE UŽ PŘIZNÁVÁ INFORMACE Z AERONETU

 

👉Dokonce už i český mainstream chytá depku do takové míry, že redaktoři už narovinu v nadpisech článků přiznávají, že vojáci NATO včetně těch českých již na Ukrajině jsou, a budou postupně přibývat. Tohle napsal v úterý časopis Reflex. Kdo by to před ještě půl rokem řekl, že?

Kdyby toto napsal slovo od slova Aeronet před nějakým půl rokem, zase by to na ČT vyvracela nějaká banda neziskovčíků jako příklad ruské propagandy.

👉A hle, najednou v květnu 2024 se už takhle konspiračně a nehodnotově píše už i v Reflexu! A v článku se dokonce i píše o tom, že výcvik ukrajinských pilotů na stíhačkách F-16 jde mimořádné pomalu, protože Ukrajinci mají jazykové bariéry a obsluha západní techniky není hračka.

 

VÝCVIK UKRAJINSKÝCH PILOTŮ F-16 NA SIMULÁTORU VIRTUÁLNÍ REALITY

👉Je tak náročná, že se de facto už otevřeně mluví o tom, že s těmi stíhačkami budou na Ukrajině létat západní veteráni, tedy vojenští piloti v záloze, kteří zřejmě podepíšou s Ukrajinou žoldáckou smlouvu. A až nějaký ten pilot se nad Donbasem katapultuje, tak Rusové se od něj dozví, že výcvik na F-16 trvá normálně 3,5 roku, ale tolik času Ukrajinci nemají, takže místo nich létají nad Ukrajinou v těch F-16 piloti zemí NATO. Musíte pochopit, že když už i ukrajinský premiér na kanadské televizi oceňuje a vítá Macronův nápad na rozmístění vojsk nejen Francie na území Ukrajiny, tak už i českým redaktorům mainstreamu dochází, že selanka s ukrajinskými vlaječkami a s peremogou definitivně skončila.

NA WEBU PREZIDENTSKÉ KANCELÁŘE ZELENSKÉHO JE UŽ PETICE ZA POZVÁNÍ VOJSK NATO NA UKRAJINU

 

👉A jde již vážně o hubu, protože vyslání evropských vojáků, v jakýchkoliv počtech, i sebenepatrnějších, povede nakonec ke spuštění konfliktu mezi NATO a Ruskem na Ukrajině.

👉A pokud Ukrajina už nemá lidi na válčení, tak kde ty lidi vezme? To je nabere mezi seniory s cukrovkou, vysokým krevním tlakem, dýchavičností, nebo naopak mezi studenty univerzit z řad doktorandů studujících přes věkovou hranici 25 let? Proč teď nechávají Ukrajinci za sebou munici a zbraně? Proč tam velení z Kyjeva nepošle posily? No, protože už žádné nejsou! A v blízké době nebudou! To je celé!

 

PETICE NA WEBU PREZIDENTSKÉ KANCELÁŘE UKRAJINY

👉Není proto divu, že na Bankové ulici v Kyjevě přišli s nápadem, jak na Ukrajině pozměnit informační pole ve prospěch myšlenky nasunutí vojsk NATO na Ukrajinu namísto ukončení války a na webu úřadu Ňuchačenka se objevila petice požadující pozvání vojsk NATO na Ukrajinu, aby k tomu dala souhlas Národní rada, tedy ukrajinský parlament.

 

Petice byla vyhlášena v úterý 7. května na den inaugurace Vladimira Putina prezidentem na další volební období. Podpisová akce poběží 3 měsíce a musí se vybrat 25 000 podpisů, aby se návrhem zabývala Národní rada. Je to symbolika.

👉Před 2 roky Ukrajinci předpovídali, že Putin brzy umře. Namísto toho ukrajinský premiér oceňuje Macronův nápad na vyslání vojsk NATO na Ukrajinu a země už najednou nemá vojáky, kteří by dá mohli bojovat.

KOLEKTIVNÍ ZÁPAD STOJÍ PŘED ZÁSADNÍM DILEMATEM – NECHAT UKRAJINU PADNOUT, ANEBO POSLAT NA UKRAJINU VOJSKA NATO

 

👉Takže je nejvyšší čas pozvat na Ukrajinu záchrannou kavalérii. V podstatě teď už Ukrajina si na nic nehraje a vystoupení Šmyhala na CBC vstoupí do dějin. 👉Zvací dekret odvysílaný na kanadské televizi. 👉Pro jistotu na kanadské, protože USA mají moc velký strach z Ruska. Přímá účast Američanů proti Ruské armádě by nemusela dopadnout pro americké ozbrojené síly vůbec nijak lichotivě. Proto je jasné, že Deep State se bude snažit do poslední chvíle na Ukrajině zaměstnat vojska evropských zemí NATO, aby pomohly Ukrajině udržet Dněpr.

👉Podle mého názoru se hraje právě o Dněpr, protože Charkov, Oděsa a potom Dněpropetrovsk, Záporoží a další prostě podlehnou ruskému tlaku.

FRANCOUZSKÁ ARMÁDA

👉Přitom k tomu by dojít nemuselo.

👉Rusko potřebuje, aby Ukrajina byla neutrální a aby ruské etnikum tam nečelilo útlaku.

👉Jenže neutrální Ukrajina by znamenala porážku kolektivního Západu.

A tak kolektivisté budou tlačit Ukrajinu dál do války a Ukrajina tak dál postupně bude přicházet o další, a další, a další území.

👉A jak na to zareaguje NATO? Vysláním pozemních vojsk na pomoc Ukrajině k zastavení Ruska. A v tom okamžiku stojíme 5 minut od jaderné výměny mezi východem a západem.

 

ŠÍLENSTVÍ NEMÁ ŽÁDNÉ HRANICE A LIMITY! POUZE RACIONÁLNĚ UVAŽUJÍCÍ LIDÍ MAJÍ MEZE A LIMITY, ZA KTERÉ UŽ NEJDOU, ALE ŠÍLENCI NE. TI ŽÁDNÉ HRANICE NEZNAJÍ! A TO JE REALITA!

 

-VK-Šéfredaktor AE News

https://volnyblog.news/vudce-demokratu-v-kongresu-prohlasil-ze-vladimir-putin-usiluje-o-obnovu-sovetskeho-svazu-a-usa-budou-muset-vyslat-vojaky-na-ukrajinu-pokud-ukrajina-padne-a-neudrzi-frontu/

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.5.2024, AE News: ZELENSKÝ SE STRHANÝM OBLIČEJEM OZNÁMIL NOVINÁŘŮM ZAHÁJENÍ RUSKÉ OFENZÍVY VE SMĚRU NA CHARKOV A PENTAGON TVRDÍ, ŽE JDE O POČÁTEK OPERACE NA OBSAZENÍ CHARKOVA S CÍLEM ROZMĚLNIT JIŽ TAK PROŘÍDLÉ OBRANNÉ UKRAJINSKÉ LINIE!

 

👉Ukrajincům chybí vojáci, ale ty neumíme ve zbrojovkách vyrobit, zaznívá z Kongresu! A italský list se dostal k materiálům, že NATO by mohlo pro operaci na Ukrajině „mobilizovat” až 100 000 vojáků!

 

👉Sotva skončila přehlídka na Rudém náměstí a o dva dny dříve inaugurace staronového ruského prezidenta, v tom okamžiku se začaly dít věci.

👉Ruská armáda zahájila v pátek 10. května v ranních hodinách novou frontu ve směru na Charkov, po Oděse druhé největší ruské město na Ukrajině a Kyjev nařídil evakuaci pohraničního města Volčansk.

👉Ruská generalita mlčí, bez jediného tiskového prohlášení, což naznačuje napětí okolo toho, kdo bude jmenovaný novým ministrem obrany. Toho bude vybírat podle ruské ústavy přímo osobně Vladimir Putin a může se stát cokoliv.

👉Ruští novináři spekulují a skloňuje se jméno Alexeje Djumina jako nového ministra obrany, který si odskočil do funkce gubernátora Tulské oblasti,

přestože jako generál-poručík již sloužil krátce v letech 2015 a 2016 jako náměstek ministra obrany Sergeje Šojgu. Pokud se chystá změna na pozici, tak je jasné, že novou ofenzívu oznámí a bude mediálně řídit už nový ministr obrany. Skutečnost, že ruské vojenské orgány mlčí o nové operaci na Charkovském směru, nahrává spekulacím, že Šojgu skutečně skončí a bude nahrazen.

 

👉Vojenské operace v Rusku samozřejmě neřídí ministři obrany přímo, ti mají víceméně civilní zaměstnání a statutární roli resortu obrany, protože řízením operací na bojišti se zabývá generální štáb. Takže ke spuštění ofenzívy a nové fronty není zapotřebí ministr.

K čemu ovšem je zapotřebí ministr, to je komunikace armády směrem navenek s veřejností.

A právě proto, že jméno nového ministra obrany ještě nebylo oznámeno, tak ministerstvo nemůže s veřejností komunikovat.

Šojgu totiž společně s ostatními ministry Mišustinovy vlády složili své funkce ihned po inauguraci Vladimira Putina, tedy v souladu s ústavou.

👉Celé to vypadá, jako kdyby novou frontu ve směru na Charkov měl oznámit až nový ministr obrany. Musíme se prozatím tak spokojit jen s prohlášeními opačné strany, tedy Ukrajiny.

VIDEO: ZELENSKÝ OZNÁMIL ZAČÁTEK RUSKÉ OFENZÍVY SMĚREM NA CHARKOV

 

👉Volodymyr Zelenský v pátek novinářům oznámil, že Rusko otevřelo novou frontu na Charkovském směru a Rusové zahájili dělostřeleckou přípravu. Zelenský byl celý přešlý a měl strhaný obličej. Situace je podle všeho opravdu vážná.

👉Rusové prý mají kapacitu a shromáždili početná vojska, která na tomto směru mohou nasadit, ale Ukrajina je prý připravena.

Vývoj situace nejprve oznámilo ukrajinské ministerstvo obrany, které dříve během dne prohlásilo, že ruské síly zaútočily na obranné pozice u pohraničního města Volčansk.

👉Útok byl doprovázen silným leteckým bombardováním, uvedlo ministerstvo a dodalo, že boje „různé intenzity” pokračují podél ruské hranice s Charkovskou oblastí. Tato tvrzení dále posílil Vladimir Zelenský, který zdůraznil, že ukrajinské jednotky jsou dobře připraveny odrazit ruské útoky v oblasti.

 

👉„Rusko může posílit a nasadit své síly, ale my jsme to věděli a se vším jsme počítali,” řekl Zelenský na tiskové konferenci 👉po setkání se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Kyjevě.

Podle některých ukrajinských médií se však ruské armádě podařilo postoupit a obsadit několik osad podél hranice. Ukrajinský novinář Jurij Butusov, o němž se všeobecně předpokládá, že je spojován s bývalým prezidentem Pjotrem Porošenkem, tvrdil, že ruské síly během rána a dopoledne obsadily oblast o rozloze zhruba 30 km2 v blízkosti hranice.

👉A podle jeho informací se zmocnily obcí Streleče, Krasnoje, Pylnaja a Borisovka s tím, že probíhají boje ve směru na Volčansk, což je logistický uzel AFU v celé oblasti.

Ruské telegramové kanály v pátek večer už potvrzují, že ofenzíva se rozjela naplno a k hranici se blíží obrněná ruská technika. Místní pozorovatelé hlásí mohutná světla z dálky desítek kilometrů a masívní dělostřeleckou přípravu.

 

👉CHARKOVSKÁ FRONTA MÁ ZA ÚKOL VYTVOŘIT V PRVNÍ ŘADĚ NÁRAZNÍKOVÉ PÁSMO PO VZORU GOLAN V IZRAELI.

👉Přestože ukrajinská obrana v oblasti disponuje zpravodajskými informacemi o hrozícím útoku, ukázala se jako neúčinná, tvrdí Butusov.

Novinář rovněž naznačil, že útok byl navzdory oficiálním tvrzením o opaku poměrně malého rozsahu, přičemž se ho účastnilo až pět pěších praporů.

Podle všeho šlo o tzv. průzkum bojem, teprve po kterém následuje hlavní ofenzíva.

V posledních několika měsících byla tato oblast využívána ukrajinskými silami k nevybíravým útokům drony, dělostřelectvem a raketami vystřelovanými z českých raketometů RM-70 Vampire na ruské pohraniční oblasti, především na Belgorod, a došlo k několika neúspěšným pokusům o prolomení hranice.

 

👉Ruské vedení důsledně varuje Kyjev a jeho západní podporovatele před útoky hluboko na jeho území a prezident Vladimir Putin navrhl vytvořit na Ukrajině podél hranic „bezpečnostní zónu“, která by takovým úderům zabránila.

Moskva neuvedla žádný časový rámec, kdy by taková zóna mohla být vytvořena, ani jak hluboko do území Ukrajiny by zasahovala.

👉Americký Pentagon ale v pátek uvedl, že podle zdrojů amerických tajných služeb je otevření nové fronty pokusem Kremlu zasadit Kyjevu definitivní ránu, protože už tak prořídlé řady ukrajinských vojáků na obrovsky dlouhé frontě nyní prořídnou ještě více, protože Ukrajina bude muset oslabit své pozice jinde a přesunout je do Charkovské oblasti.

 

OTEVŘENÍ NOVÉ FRONTY POVEDE K DALŠÍMU PROŘÍDNUTÍ UKRAJINSKÝCH POZIC PODÉL CELÉ VÁLEČNÉ LINIE.

👉To by mohlo vytvořit kritickou situaci a průlom ukrajinské fronty na jiným místech frontové linie, protože takto prořídlá obrana již nemusí být schopna zadržovat Rusy na všech místech frontové linie, což se vlastně koneckonců už stejně nedaří a Ukrajinci ustupují na všech směrech.

👉V americkém kongresu dokonce pro CNN zaznělo v pátek v podvečer, že i když kongres schválil Ukrajině nový zbrojní balík, tak… jednu věc americké zbrojovky bohužel vyrobit neumí, a to jsou dostatečné zásoby ukrajinských vojáků.

👉A mobilizace se prý Ukrajincům nedaří. Odpověď na vyřešení tohoto problému zřejmě již NATO má připravené, ale jde zatím o neveřejný a utajený materiál, ke kterému se prý dostal italský list La Repubblica.

👉Podle jeho informací stanovilo NATO dvě červené linii na Ukrajině, při jejichž překročení Ruskou armádou by alianci mobilizovala minimálně 100 000 vojáků. Jak se uvádí v dokumentu, aliance se zatím nezabývá formulací konkrétních operačních plánů. Jedná se pouze o úvahy a formu krizového scénáře.

Nicméně podle listu se jedná o první případ, kdy aliance určila, byť utajovaným způsobem, určité červené linie, jejichž překročení by mohlo vést k nasazení aliančních jednotek na Ukrajině.

La Repubblica zmiňuje nejméně dvě takové linie.

⏩První se týká běloruského zásahu do války. NATO považuje hranici mezi Ruskem a Ukrajinou za příliš dlouhou a zranitelnou. Aliance se navíc domnívá, že v případě prolomení fronty by se otevřel koridor právě mezi Ukrajinou a Běloruskem. V důsledku toho má aliance zájem zabránit Minsku, aby toho využil. Podle italských novin se však pravděpodobně jedná pouze o varování pro případ, že by se Rusku podařilo prolomit obranu Ukrajiny.

 

ČERVENÉ LINIE NATO, ALE NAMALOVANÉ OKOLO UKRAJINY.   

 

V PŘÍPADĚ PÁDU UKRAJINSKÉ FRONTY ČEKÁ NATO MOBILIZACE AŽ 100 000 VOJÁKŮ!

⏩Druhá červená linie se týká Moldavska, konkrétně možnosti, že na něj Rusko zaútočí. Článek zmiňuje i další ruské provokace proti Polsku nebo pobaltským republikám. La Repubblica tvrdí, že se stále jedná o preventivní rétoriku, která má Rusko odradit a dát najevo, že Kreml by v případě překročení červených linií počítal spíše ztráty než zisky.

👉List však neupřesňuje, kdo by tyto ztráty Rusku způsobil? Ukrajinci již nemají takovou moc. Je proto nutné zvážit, kdo by mohl splnit podmínky pro intervenci na Ukrajině, jak je stanovila Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO).

👉Oleksandr Syrskij, šéf ukrajinských ozbrojených sil, potvrdil, že situace na frontě se zhoršuje, přičemž Rusové by mohli obsadit město Chasiv Jar na východě země již tento týden. To by jim otevřelo cestu k dalšímu postupu.

👉Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) soustřeďuje Rusko u hranic s Ukrajinou oddíl o síle přibližně 50 000 vojáků s úmyslem zaútočit na Charkov, jak ve čtvrtek informoval italský list.

👉V pátek ruská armáda skutečně otevřela novou frontu ve směru na Charkov. Panečku, to je rychlost!

👉Podle amerického listu Wall Street Journal je však nepravděpodobné, že by Rusko v blízké budoucnosti přímo zaútočilo na některou z členských zemí Severoatlantické aliance.

👉List LaRepubblica nicméně tvrdí, že NATO by mohlo v krátké době mobilizovat 100 000 vojáků, a to i přes logistické problémy, které to může přinést.

👉Otázkou zůstává, jaké konkrétní úkoly by tyto jednotky na ukrajinském území plnily??? Italský deník předpokládá, že vojákům může být přidělena konkrétní oblast pasivní ochrany nebo mohou být vyzváni, aby přímo reagovali na ruské útoky. Ukrajina sice může disponovat miliony zbraní a munice, ale chybí jí vojáci, kteří by dokázali udržet celou frontu.

👉Přesně tento problém mělo nacistické Německo na konci války. Zbrojovky po celé Říši jely nepřetržitě a chrlily zbraně až do samotného konce, především zbrojovky v Protektorátu, které se zastavily až odpoledne 7. května 1945. Německu však chyběly ke konci války vojáci, kteří by s těmi zbraněmi mohli bojovat.

Ve stejné situaci se ocitla Ukrajina. A protože vojáky nelze vyrobit na soustruhu v továrně, je jasné, že Evropu čeká pozemní mise vojsk NATO na Ukrajině.

Není totiž už na co čekat, protože Rusové po otevření fronty na Charkov vytvoří situaci, že Ukrajina už nebude mít dost lidí na udržení všech linií a směrů.

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/zelensky-se-strhanym-oblicejem-oznamil-novinarum-zahajeni-ruske-ofenzivy-ve-smeru-na-charkov-a-pentagon-tvrdi-ze-jde-o-pocatek-operace-na-obsazeni-charkova/

 

 

📌8.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: PUTIN SCHVÁLIL ZÁKLADY RUSKÉ STÁTNÍ POLITIKY V OBLASTI DĚJEPISNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ.

 

Ruský prezident Vladimir Putin schválil základy ruské státní politiky v oblasti historického vzdělávání. Příslušný dekret podepsaný hlavou státu byl zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

„Základem historické osvěty v Rusku je vědecké historické poznání a vzdělání. Rusko je velkou zemí se staletou historií, civilizačním státem, který sjednotil ruské a mnohé další národy Eurasie do jednotného kulturně-historického společenství a přispěl obrovským dílem ke světovému rozvoji,“ uvádí se v dokumentu.

V dekretu se uvádí, že aby Rusko obstálo v názvech doby, musí přijmout rozsáhlá opatření v oblasti historického vzdělávání, které má velký vzdělávací a historický význam pro rozvoj Rusů i státu.

Strategie historického vzdělávání zahrnuje jednotnou metodiku výuky dějepisu již od předškolního věku a koordinaci úsilí v boji proti falšování dějepisu jako zbraně. Cílem historického vzdělávání je formování celoruské občanské identity a posilování ruského světa.

 

ZDROJ:

https://mir24-tv.turbopages.org/mir24.tv/s/news/16589599/putin-utverdil-osnovy-gospolitiki-rossii-v-oblasti-istoricheskogo-prosveshcheniya

 

https://volnyblog.news/putin-schvalil-zaklady-ruske-statni-politiky-v-oblasti-dejepisneho-vzdelavani/

 

 

📌8.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: V AVDEEVCE BYL VĚČNÝ PLAMEN ZAPÁLEN Z KUSU PLAMENE Z ALEXANDROVY ZAHRADY.

 

Věčný plamen byl zapálen u vojenského památníku sovětským letcům v centru Avdievky. TASS

 

Lidová fronta DLR, vedená šéfem výkonného výboru Lidové fronty Michailem Kuzněcovem a novinářem Jurijem Podoljakou, v předvečer Dne vítězství přinesla Avdějevce plamen paměti.

Lenta.ru

 

  1. května začala u zdí Kremlu v Alexandrově zahradě každoroční vlastenecká akce „Fire of Memory“.

Lenta.ru

Veteránům Velké vlastenecké války a všem, kteří na této planetě bojovali a bojují proti nacismu, aktivisté Lidové fronty doručují lampy s částicemi

 

Věčného plamene odebranými z hrobky Neznámého vojína v Moskvě. Doněcká tisková agentura

 

ZDROJ:

https://m.dzen.ru/news/story/1f046df8-5c6e-527b-a79c-29c99abc45c6?lang=ru&fan=1&t=1715186934&persistent_id=2776301149&cl4url=fa6062cfac74769941fdbae5d92acd96&story=9b6130b7-a5c1-597d-a3e7-b01ca8544f4d

https://volnyblog.news/v-avdeevce-byl-vecny-plamen-zapalen-z-kusu-plamene-z-alexandrovy-zahrady/

 

📌 ŠVAJČIARSKY DOKUMENT O ADRENOCHRÓME A DEŤOCH

Slovenské titulky priamo vo videu

https://www.kla.tv/Dokumentarfilme/28454#s=sk

 

www.kla.tv (https://www.kla.tv/Dokumentarfilme/28454)

SKANDAL: Justiz in pädokriminelle Netzwerke verstrickt

https://www.kla.tv/28454

 

 

📌 11.5.2024, Sme Domov, Adam Valček: FIGEĽA A JEHO ĽUDÍ VYŠKOLÍ POLITICKÝ EXPERT Z IZRAELA

Ministra a jeho poradcov má školiť izraelská firma, ktorá radila v kampani aj starostovi za KDH.

FIGEĽOVI POLITICKÍ PORADCOVIA A CELÝ JEHO ŠTÁB MÁ DOSTAŤ ŠKOLENIE OD EXPERTA NA VOLEBNÉ KAMPANE. ZA ŠTÁTNE.

 

BRATISLAVA. Školenie mediálnej komunikácie má čoskoro absolvovať minister dopravy Ján Figeľ (KDH), jeho politickí a iní poradcovia, hovorca a celý tím komunikácie ministerstva.

Takmer 30-tisíc eur za to ministerstvo dopravy podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zaplatí izraelskej firme Shaviv Strategy and Campaigns.

O detailoch nehovoria

Kontrakt podpísalo ministerstvo minulý týždeň vo štvrtok priamo s majiteľom firmy Aronom Shavivom. Ten o detailoch hovoriť odmietol s vysvetlením, že o klientoch neinformuje.

Izraelská konzultačná firma má pre ministerstvo dopravy zabezpečovať poradenstvo k medzinárodným témam. „Ide napríklad o komunikáciu so zahraničnými partnermi, ako sú stavebné firmy či banky, pri výstavbe cestnej infraštruktúry,“ vyratúva Krajčovič. Pomáhať má vraj aj pri zmene cielenia eurofondov.

Podmienky kontraktu ministerstvo nespresnilo. Nekomentovalo ani fakt, že víťazná firma na Slovensku nedávno radila aj kandidátovi KDH na starostu bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušanovi Pekárovi.

Oslovili piatich

 

Poradenská zmluva:

Zmluvu so Shaviv Strategy and Campaigns (SS&C) podpísalo ministerstvo dopravy 3. februára 2011, objednalo si v nej audit komunikácie ministerstva, zhodnotenie komunikačnej stratégie a návrh novej, cena v dohode je 29 800 eur, zmluva je na čas určitý, jej platnosť sa končí zaplatením posledného centa zo sumy 29 800 eur.

Ide o podprahovú zákazku, kde stačí urobiť ponukové konanie a osloviť najmenej troch dodávateľov, rezort oslovil piatich: BGR Gabara (Veľká Británia), MITA Group (USA), Greenberg Quinlan Rosner (Veľká Británia) a MAS Consulting (Španielsko).

 

Najdrahšia ponuka bola 650 eur za hodinu konzultácie, SS&C ponúkla 90 eur,

firma má aj školiť ministra a jeho štáb vrátane politických poradcov, tím komunikácie a hovorcu, je zverejnená na Centrálnom registry zmlúv.

 

Ministerstvo dopravy tvrdí, že si urobilo medzi poradenskými firmami vlastný prieskum trhu. Podľa zákona malo osloviť najmenej tri firmy, napísalo piatim medzinárodným poradenským firmám, od USA až po Španielsko.

Najdrahšia ponuka bola zhruba 650 eur za hodinu konzultácií, izraelská firma chce 90 eur za hodinu so skúsenejším konzultantom.

Hodina s bežným odborníkom vyjde rezort na 75 eur.

Celkovo zaplatí ministerstvo za školenie, audit komunikačného oddelenia a návrh jeho stratégie do 29 800 eur. Keby to bolo o dvesto eur viac, prekročil by sa limit zákazky s nízkou hodnotou a museli by ísť cez prísnejšiu súťaž.

Kontrakt na čas určitý tak nie je obmedzený časovo, ale finančne. Končí sa vyplatením posledného centa z dohodnutej sumy.

Ministerstvo nezodpovedalo otázku, či školenia budú na Slovensku, alebo v Izraeli.

Zmluva hovorí, že cestovné náklady si hradí rezort.

Shaviv je pre KDH známy Aron Shaviv a jeho firma nie je na Slovensku neznáma. V uplynulých komunálnych voľbách zabezpečoval poradenstvo v kampani starostu Ružinova Dušana Pekára. Komunálne voľby vyhral.

Shaviv ma za sedem týždňov kampane dostal z neznámych 2,6 percenta k víťazstvu.

 

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/5756882/figela-a-jeho-ludi-vyskoli-politicky-expert-z-izraela.html

 

 

📌 Správa NKÚ – ZNIŽOVANIE NEGATÍVNYCH DOPADOV PANDÉMIE COVID-19.

 

Mainstream o nej ani ťuk.

Samozrejme, Jančkárová, Tódová, Iliev, ani Makara, sa nepýtajú nič v tomto smere  predstaviteľov (v dobe poskytovania dotácií) daných ministerstiev.

 

👉O tom ako dopadla kontrola vyplatených dotácií Krajniakovho rezortu za 2.2 miliardy eur – „Pezinské ženičky“, Tony Tesla – brat Zlatici Puškárovej – v správe NKÚ ani ťuk.

 

👉Ministerstvo hospodárstva pod vedením Kočnerovej „opičky“ Sulíka z SaS – 50,8% COVID dotácií bolo vyplatených neoprávnene až podvodne.

 

👉Ministerstvo kultúry pod vedením OĽANO rasistky nespravilo vôbec žiadnu kontrolu oprávnenosti vyplatenia COVID dotácií „umelcom“.

 

👉Ministeratvo Dopravy aV vyplatilo COVID dotácie za 156 miliónov eur – v správe NKÚ ani ťuk koľko z toho bolo oprávnených a neoprávnených.

 

🤷🏻‍♀️A takto pekne progresívne, liberálne, demokraticky a transparentne si tu žijeme na Slovensku.

 

https://www.nku.gov.sk/documents/10157/35b80763-5445-4e5f-a8f3-a311cc26dcf8

 

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 11.05.2024“:

➡️☭☆ 🇺🇸🇺🇦Bílý dům oznámil pomoc Ukrajině ve výši 400 milionů dolarů.

V memorandu se uvádí, že finanční prostředky jsou určeny na obranné předměty a také na vojenský výcvik.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ To je součástí nového balíčku vojenské pomoci (https://t.me/c/1911828111/7580) Ukrajině

BLINKEN ŘEKL, ŽE SPOJENÉ STÁTY SE ROZHODLY PŘESUNOUT DO KYJEVA:

🦉další vícenásobné odpalovací raketové systémy HIMARS a munice pro ně

🦠přídavné granáty pro systémy protivzdušné obrany Patriot

🦠 munice pro Stinger MANPADS

🦉 Dělostřelecké granáty ráže 155 a 105 mm

Střely TOW, Javelin

🦁 Protitankové systémy AT-4, bojová vozidla pěchoty Bradley

🦠hlídkové čluny, ruční zbraně a náhradní díly

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Khokhlo-channels hlásí, že v oblasti Kursk, na hranici se Sumy, naše skupina posiluje. V blízké budoucnosti očekává nepřítel kromě charkovského směru i naše aktivní jednání v tomto směru. Nepřítel také potvrzuje, že naše hlavní síly ještě nepřivedly hlavní síly do boje na Charkovském směru.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇦 Charkovský Gauleiter Sinegubov o situaci na hranicích:

▪️Celá pohraniční oblast je šedá zóna, probíhají tam bitvy. Není správné říkat, že vesnice jsou „zajaty“;

▪️Opevnění funguje;

▪️Dochází k útokům v malých skupinách;

▪️Ukrajinské ozbrojené síly kontrolují vše.

„Nic se neděje“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Autobus spadl z mostu do řeky Moika v Petrohradě, uvnitř bylo asi 20 lidí, vytahují je z vody, uvedla GUMVD

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Řidič autobusu v Petrohradu nezvládl řízení, narazil do několika aut a spadl z mostu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry záchranné akce z místa srážky autobusu do řeky v Petrohradu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Z 15 cestujících autobusu, který spadl v Petrohradu do vody, čtyři zemřeli, další čtyři byli ve stavu klinické smrti, řekl zdroj RIA Novosti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Státní duma zváží kandidatury na místopředsedy vlády 13. května a na ministry 14. května, řekl Volodin.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka houfnice Giatsint-B zničila posádku minometů ukrajinských ozbrojených sil svým muničním zásobovacím místem severně od Rabotina. Dělostřelecké jednotky 58. armády Dněprské skupiny vojsk nepřetržitě útočí na pozice ukrajinských ozbrojených sil v Záporožské oblasti. Ničí vojenskou techniku, vojenská zařízení, opevnění a nepřátelský personál.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Jurij Podoljaka je naléhavě odvezen z Charkova směru. „Cítil jsem hrůzu, kterou zde muži zažívají, od hlavy až k patě, nyní probíhá největší ofenzíva proti Charkovu. Jsem nucen naléhavě opustit toto území, to, co se zde děje, se vymyká jakémukoli vysvětlení. Jak jsme zvyklí říkat „mlýnek na maso“, tak oficiálně prohlašuji, že je to ten pravý „charkovský mlýnek na maso“. Se svolením mužů zveřejňuji tuto hororovou zprávu na svém kanálu. Hromada roztrhaných těl, hromada opuštěného amerického vybavení… Tohle jsem neviděl v žádném kanálu ani v médiích.“

🔞Jako vždy dávám na kanál 2 videa: 1 video (bez rozmazání, vše je tak, jak je), (http://t.me/+as-iUzQTw2kzNDZk)

2 videa (pro lidi se slabou psychikou s rozostřením) -T. já/YuraSumy

(http://t.me/+as-iUzQTw2kzNDZk)

Na tyto záběry by se měl podívat každý, protože jsme začali zapomínat, jaká hrůza se tu vlastně děje🙏

➡️☭☆ Prezident Guineje-Bissau Oumar Sisoku Embalo přiletěl do Čečenska a na letišti ho čekal Kadyrov. Video od asistenta šéfa Čečenska Daudova.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Spojené státy přidělí Ukrajině 400 milionů dolarů na novou vojenskou pomoc, podepsal Biden rozkaz. Média uvedla, že nový balíček pomoci by mohl zahrnovat rakety Patriot a bojová vozidla pěchoty Bradley.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Na Zemi začala velmi silná magnetická bouře, bouře může trvat až 40 hodin, řekl vědec RIA Novosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Šéf LPR Pasechnik řekl, že ukrajinské ozbrojené síly zahájily palbu na město Rovenki, požár zachvátil sklad ropy a poškozeny byly i domy v okolí. Podle předběžných údajů zemřel jeden člověk, 6 lidí bylo se zraněními převezeno do nemocnice, jednalo se o zaměstnance skladu ropy a místní obyvatele. Na místo okamžitě vyrazili hasiči. Nyní je hlavním úkolem zabránit rozšíření požáru na obytné budovy.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vzali jsme to s vytrvalostí. Vojenský personál skupiny vojsk Střed hovořil o osvobození vesnice Ochereteno v DLR. Vojáci vstupovali do města v malých skupinách, zdržovali se v blízkosti různých úkrytů nebo procházeli zákopy. Všechny akce byly prováděny pod neustálou kontrolou posádek UAV za neustálé interakce s dělostřeleckými posádkami, letectvem a dalšími jednotkami. Nepřátelské použití velkého množství útočných FPV dronů způsobilo potíže útočným letounům, které musely doslova „uhýbat“ dronům, které na ně útočily.

„Jeli jsme po železnici, jednotka vedle nás uvolnila cestu, poté bylo naším dalším úkolem projet železnici, vjet do průmyslové zóny a nejprve vyklidit průmyslovou zónu. Nepřítel kladl odpor. Když jsme poprvé vstoupili do elektrické rozvodny, sedělo v budově asi 20 lidí a tato trasa podél železnice byla velmi řízena nepřátelským dělostřelectvem a drony FPV. Vzali jsme to vytrvale, nešlo to jinak,“ řekl náčelník štábu praporu motostřelecké formace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Útok na Rovenki byl údajně proveden raketami ATACMS, uvedl šéf LPR Pasechnik

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

📌Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *