, ,

10.10.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:🔊🟥ANI SLOVO❗️❗️❗️🔊TO, ČÍM PAVEL HÁJÍ APANÁŽ PRO MANŽELKU, V NÁVRHU NENÍ❗️❗️❗️

10.10.2024: DOPOLEDNÍ ZPRÁVY: 🔊🟥ANI SLOVO❗️❗️❗️🔊 TO, ČÍM PAVEL HÁJÍ APANÁŽ PRO MANŽELKU, V NÁVRHU NENÍ❗️❗️❗️

 

 

📌09.10.2024: NOMINACE „NA OCENĚNÍ ZA SVOBODU SLOVA“:

 

Ahojky kamarádi a přátelé. Kdo jste ještě nehlasovali. (klikněte na odkaz 👇)

 

Nominujte ty, kteří si zaslouží ocenění za obranu svobody projevu v České republice. Nominace budou uzavřeny v říjnu 2024. všichni nominující budou zařazeni do slosování o věcné ceny.

 

Na počtu nominací nezáleží.

 

Kategorie jednotlivci

 

Nominujte osobu, která se v poslední době významně zasloužila o svobodu projevu. Můžete vybrat známou osobnost za její dlouhodobý přínos či konkrétní čin (např. článek, vystoupení), nebo například zcela neznámého hrdinu za jeho odvážné zastání se jiných. Nezapomeňte co nejpečlivěji zdůvodnit svou nominaci, případně uveďte odkazy, kde lze ověřit vaše informace.

Zdůvodnění bude klíčovým podkladem pro výběr finalistů.

Nominovat můžete až 3 jednotlivce.

 

👉🙏Nominujte Lubomíra Volného na tuto cenu, je to jeden z bojovníků, kteří si toto ocenění rozhodně zaslouží. Každý den vás informuje o novinkách doma i ve světě – jednak články a jednak přeloženými videí.

 

Odkaz 👇

https://www.zasvoboduprojevu.cz/nominuj?fbclid=IwY2xjawFdOj5leHRuA2FlbQIxMQABHddcOnIOto_H4SB6ng-I4chxhg8cJi8UYUNTnS7xmmPiIz_pgYe-7yInDA_aem_E6I_DPBlR7YGSLq2LnEbyw)

 

Nezapomeňte, že to musíte úplně dole odeslat a pak v mejlu potvrdit (viz foto)

@přední fanoušci
https://www.zasvoboduprojevu.cz/nominuj?fbclid=IwY2xjawFdOj5leHRuA2FlbQIxMQABHddcOnIOto_H4SB6ng-I4chxhg8cJi8UYUNTnS7xmmPiIz_pgYe-7yInDA_aem_E6I_DPBlR7YGSLq2LnEbyw

 

 

📌09.10.2024:🟥ANI SLOVO❗️❗️❗️ TO, ČÍM PAVEL HÁJÍ APANÁŽ PRO MANŽELKU, V NÁVRHU NENÍ❗️❗️❗️

 

👉Prezident Pavel tvrdí, že o žádnou apanáž navíc pro svoji manželku nežádal.

NÁVRH ZÁKONA Z PERA MINISTRA MARIANA JUREČKY MLUVÍ O OPAKU.

Zvláštní finanční náhrada pro první dámu jsou peníze navíc mimo dosavadní náhrady prezidenta a Jurečka uvedl, že se na tom s Hradem dohodl.

 

🟥PODLE EXŠÉFA SPRÁVY PRAŽSKÉHO HRADU A BÝVALÉHO VYSOKÉHO HRADNÍHO ÚŘEDNÍKA JANA NOVÁKA JDE O NEHORÁZNÝ POŽADAVEK, NEBOŤ MANŽELKA PREZIDENTA MÁ K DISPOZICI PLNÝ SERVIS BEZPLATNĚ,

🟥NIKDO JI NEVOLIL A NEMÁ ANI ŽÁDNOU ZÁKONNOU ODPOVĚDNOST.

 

👉Do diskuse o tom, zda by stát měl platit manželce prezidenta sto tisíc měsíčně, přestože nemá žádné povinnosti, „funkce“ první dámy není nijak zákonem zakotvená a nemusí dělat vůbec nic, vstoupil v úterý večer Petr Pavel.

 

👉Na videu, které bylo zveřejněno na jeho sociálních sítích, 👉 se prezident snaží veřejnosti sdělit, že kvůli částce přesahující 95 tisíc korun měsíčně pro jeho ženu NEVZNIKNOU STÁTU, a TEDY DAŇOVÝM POPLATNÍKŮM, ŽÁDNÉ NÁKLADY NAVÍC. 👺

☝️❌

PAVEL TOTIŽ ŘÍKÁ, že nežádal navýšení finančních prostředků a chtěl, aby částka určená pro jeho manželku byla odebrána z jeho finančních náhrad. 😂

 

Do diskuse o tom, zda by stát měl platit manželce prezidenta sto tisíc měsíčně, přestože nemá žádné povinnosti, „funkce“ první dámy není nijak zákonem zakotvená a nemusí dělat vůbec nic, vstoupil v úterý večer Petr Pavel.

 

Na videu, které bylo zveřejněno na jeho sociálních sítích, se prezident snaží veřejnosti sdělit, že kvůli částce přesahující 95 tisíc korun měsíčně pro jeho ženu nevzniknou státu, a tedy daňovým poplatníkům, žádné náklady navíc. Pavel totiž říká, že nežádal navýšení finančních prostředků a chtěl, aby částka určená pro jeho manželku byla odebrána z jeho finančních náhrad.

 

🟥 „Nikdy jsem nežádal navýšení finančních prostředků.

Naopak MŮJ NÁVRH ZNĚL, ABY ČÁST MÝCH NÁHRAD BYLA SNÍŽENA A PŘEVEDENA NA MANŽELKU TAK, ABY MOHLA PLNOHODNOTNĚ VYKONÁVAT SVOJI PRÁCI A NEBYLA ZÁVISLÁ NA MANŽELOVI,“ tvrdil Pavel v úterním videu.

 

👉REALITA JE VŠAK OPAČNÁ. JE TO ZŘEJMÉ Z TEXTU NOVELY ZÁKONA O PLATECH PŘEDSTAVITELŮ STÁTNÍ MOCI, KTERÝ DO PŘIPOMÍNKOVÉHO ŘÍZENÍ ODESLAL MINISTR PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ 👺 MARIAN JUREČKA.

 

👉Konkrétně se jedná o novelu zákona č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců a poslanců Evropského parlamentu.

 

👉Náhrady upravuje paragraf 15, jehož novelizované znění by na základě požadavku a zpracování Jurečkova resortu práce a sociálních věcí mělo v odstavci 1 a 2 znít následovně:

 

🟥 „PREZIDENTU REPUBLIKY NÁLEŽÍ MÍSTO NÁHRAD VÝDAJŮ STANOVENÝCH V § 5 ZVLÁŠTNÍ VÍCEÚČELOVÁ PAUŠÁLNÍ NÁHRADA VÝDAJŮ SPOJENÝCH S VÝKONEM JEHO FUNKCE VE VÝŠI 335 % PLATOVÉ ZÁKLADNY,“ ŘÍKÁ PRVNÍ ODSTAVEC.

 

👉NOVELIZOVANÝ ❗️ DRUHÝ ODSTAVEC ZNÍ TAKTO: „Manželovi nebo partnerovi prezidenta republiky náleží víceúčelová paušální náhrada výdajů spojených s výkonem jeho povinností a veřejnou činností ve výši 30 % zvláštní víceúčelové paušální náhrady výdajů prezidenta republiky podle odstavce 1.“

 

Screen z vládního dokumentu, jak ho předložilo MPSV:

 

👉Kromě toho prezidentova slova z úterního videa přímo popírá vyjádření ministra práce a sociálních věcí ze 4. října, kdy Marian Jurečka veřejně zdůvodňoval, proč jeho resort příslušnou změnu zákona předkládá❗️❗️❗️

 

👉 „První dáma je tím, kdo také reprezentuje Českou republiku a zákon z devadesátých let na to nereagoval. Dlouho se to řešilo přes nadace, přes sponzory, tak jsme se dohodli s Kanceláří prezidenta republiky, že by měla mít nějaké finanční prostředky na své aktivity,“ ((95.000 Kč ❓❓❓)) citoval Jurečkovo vyjádření v ČT server Novinky.

 

🟥 Je zřejmé, že nejde o peníze odebrané z náhrady prezidenta republiky, ale další finanční prostředky.

👉 Plat prezidenta v současnosti činí 341 200 korun a

👉 + zvláštní víceúčelová paušální náhrada je 317 500.

👉 Pokud by novela zákona o finanční náhradě i pro první dámu prošla a byla schválena, peněžní příjem prezidentského páru by v příštím roce stoupl o skoro sto tisíc korun.

 

👉 NEMLUVĚ O DALŠÍM NÁVRHU MARIANA JUREČKY, PODLE NĚHOŽ BY MĚLY OD PŘÍŠTÍHO ROKU ÚSTAVNÍM ČINITELŮM VZRŮST PLATY O 13,7 PROCENTA.

 

👉 U prezidenta by byl plat navýšen o skoro 47 tisíc a dosáhl by na téměř 388 tisíc korun.

 

🟥DO JAKÉ MÍRY JE VŠAK ZVLÁŠTNÍ FINANČNÍ NÁHRADA PRO PRVNÍ DÁMU POTŘEBNÁ ČI NUTNÁ?

 

👉 Měla by být odměňována za svou službu zemi, kterou dle Pavla vykonává?

 

👉 Problém je v tom, že TITUL „PRVNÍ DÁMA“ JE POUZE NEFORMÁLNÍ a není nikde v zákoně zakotven, manželka prezidenta má tedy stejné povinnosti jako například manželka premiéra nebo manžel šéfky sněmovny. Žádné. NEMUSÍ NIC DĚLAT, JEJÍ JAKÁKOLI ČINNOST JE DOBROVOLNÁ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 Podle bývalého šéfa Správy pražského hradu a dlouholetého ředitele Sekce administrativní Kanceláře prezidenta republiky Jana Nováka je návrh na zvláštní stotisícovou apanáž ve formě finanční náhrady pro Evu Pavlovou v současné situaci nehorázný. 👋👋👋

 

👉 Novák zdůrazňuje, že MANŽELKU PREZIDENTA NIKDO NEVOLIL, nemá žádnou odpovědnost a není tedy důvodem, aby ji občané ze svých kapes platili.

Kromě toho pro ParlamentníListy.cz bývalý elitní hradní úředník dodává, že MANŽELKA HLAVY STÁTU MÁ K DISPOZICI BEZPLATNĚ VEŠKERÝ POTŘEBNÝ SERVIS VČETNĚ LUXUSNÍHO BYDLENÍ, LIMUZÍNY, OCHRANKY A ŘADU DALŠÍCH POŽITKŮ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 „MANŽELKA NEBO MANŽEL ČESKÉHO PREZIDENTA NEBO PREZIDENTKY MŮŽE NORMÁLNĚ PRACOVAT.

👉 Nemá žádnou odpovědnost, nemá také žádné povinnosti dané naší ústavou a zákony. 👉 Postavení choti současné hlavy státu je totožné s postavením manželek dalších ústavních činitelů.

👉 A především, NEBYLA NIKÝM ZVOLENA, TUDÍŽ ZDE NENÍ JEDINÝ DŮVOD, ABY JEJÍ ČINNOST HRADILI DAŇOVÍ POPLATNÍCI,“ uvádí Novák.

 

🟥DÁLE PAK KONKRÉTNĚ JMENUJE, CO VŠECHNO MÁ ŽENA PREZIDENTA UŽ NYNÍ ZAJIŠTĚNO.

 

👉 „I tak užívá nově vybavenou vilu v areálu Pražského hradu,

👉 zámek v Lánech,

👉 auto s ochrankou,

👉 leteckou společnost,

👉 kancelář,

👉 služby personálu,

👉 stravu a pití,

👉 kadeřnictví

👉a  řadu dalších požitků luxusu 1 dámy.

 

🟥NEVÍM, KDO SE ROZHODL TÍMTO NESYSTÉMOVÝM NÁPADEM OBTĚŽOVAT OBČANY.

 

🟥ZEJMÉNA V DOBĚ, KDY JE ČESKÝM DOMÁCNOSTEM, O SENIORECH ANI NEMLUVĚ, TĚŽKO. JE TO NEHORÁZNÉ A NAPROSTO ZBYTEČNÉ,“ KONSTATUJE PRO PARLAMENTNÍLISTY.CZ JAN NOVÁK.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ani-slovo-To-cim-Pavel-haji-apanaz-pro-manzelku-v-navrhu-neni-762946

 

 

📌10.10.2024: 🇷🇺 RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ UKONČILO ŘEČI O VSTUPU DO NATO VÝMĚNOU ZA ÚZEMÍ.

 

„Zdá se, že Západ zapomněl, že jedním z hlavních důvodů začátku konfliktu byla právě jeho posedlá touha zatáhnout Ukrajinu do NATO a udělat z ní odrazový můstek pro konfrontaci s Ruskem.“ -Maria Zacharovová.

 

Podle ní, je nereálné dosáhnout udržitelného a dlouhodobého míru na Ukrajině bez nastolení jejího neutrálního, nezařazeného statutu, vymýcení nacismu a šovinismu a zrušení všech diskriminačních zákonů.

Zjednodušeně řečeno, Rusko podepíše mírové smlouvy poté, co se změní oficiální kurz a ideologie Ukrajiny.

 

To se za Zelenského zjevně nestane.

Proto už spojenci místo únavných návrhů na zmrazení konfliktu a přivedení Ukrajiny do aliance na hodinové bázi spouští plán vojenského Majdanu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29818

 

 

 

📌10.10.2024: 🤡 ZELENSKYJ: NA „MÍROVÉM VZORCI“ PRACUJEME OD ČERVENCE. A V LISTOPADU BUDE HOTOVY. SE VŠEMI PODMÍNKAMI, KTERÉ ZNAMENAJÍ SPRAVEDLIVÉ UKONČENÍ VÁLKY.

 

Další prohlášení:

– Ukrajina vypracovala plán opatření, která mají Rusko donutit k ukončení války;

– Pokud bude Rusko na Ukrajině úspěšné, začne moskevský režim ohrožovat Evropu;

– Ukrajina brzy představí plán vítězství všem partnerům. 🙈

https://t.me/to_je_nas_svet/29820

 

 

📌10.10.2024: ⚡️ ZELENSKYJ A DALŠÍ UKRAJINŠTÍ LÍDŘI KATEGORICKY ODMÍTAJÍ PŘIJMOUT JAKÝKOLI JINÝ MÍROVÝ PLÁN KROMĚ SVÉHO VLASTNÍHO – El Mundo.

 

Cílem Zelenského je donutit Rusko, aby usedlo k jednacímu stolu za podmínek Kyjeva a nic jiného.

Současně mnozí na Západě jsou skeptičtí k přáním Ukrajinců a začínají se je postupně snažit přesvědčit k jednání, ale zatím se to zdá neúspěšné.

https://t.me/to_je_nas_svet/29830

 

 

📌⛔️STOP 🏴‍☠️📡📶🌎⚡️🌪🌀🌊💦 10.10.2024, Eurozpravy, Ján Hrabě: POVODNĚ ZPŮSOBILO REKORDNĚ DEŠTIVÉ POČASÍ, ZJISTILI METEOROLOGOVÉ:

 

Počasí nám v září připravilo nejedno překvapení. Tím největším byla čtyřdenní srážková epizoda, která vyvolala povodně. Není se čemu divit, když dokonce padl nový rekord denního úhrnu srážek. V pátek to potvrdil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

 

„V průběhu zářijových povodní byl v Jeseníkách na stanici Loučná nad Desnou, Švýcárna naměřen 14. září 2024, denní úhrn srážek 386 mm,“ uvedli meteorologové v pátek na sociální síti X.

 

Ústav vysvětlil, že data do databáze přebírá vždy po skončení měsíce, proto došlo k objevení rekordu až na začátku října. „Lze tedy denní úhrn srážek 386 mm považovat za nový nejvyšší naměřený denní úhrn na našem území. Překonán tak byl dosavadní rekord 345,1 mm z 29. července 1897 naměřený na stanici Bedřichov, Nová Louka (780 m n.m.),“ oznámili lidé z ČHMÚ.

 

Meteorologové zdůraznili, že v sobotu 14. září napršelo přes 200 milimetrů srážek na více místech: 337 mm v Adolfovicích (stanice VaK Jeseník), 305 mm v Lázních Lipová (lázeňská stanice Schrothovy léčebné lázně s.r.o.), 284 mm v Lázních Lipová, Pomezí (stanice Povodí Odry) nebo 283 mm v Heřmanovicích. 😂😂😂

 

https://eurozpravy.cz/pocasi/povodne-zpusobilo-rekordne-destive-pocasi-zjistili-meteorologove.j296di8u

 

 

 

📌⛔️STOP 🏴‍☠️📡📶🌎⚡️🌪🌀🌊💦⛈🔥🔥🔥🌋10.10.2024: ☝️ HURIKÁN MILTON SE JIŽ PŘIBLÍŽIL K FLORIDĚ. AMERIČTÍ METEOROLOGOVÉ UPOZORŇUJÍ, ŽE HURIKÁN V PRŮBĚHU SVÉHO POHYBU SÍLÍ A ROSTE.

 

A v Rusku připomínají další předpověď Vladimira Žirinovského:

V NOCI NAŠI VĚDCI MÍRNĚ ZMĚNÍ GRAVITAČNÍ POLE ZEMĚ A…. USA SE OCITNOU POD VODOU.“ 👹👺

https://t.me/to_je_nas_svet/29822

https://t.me/to_je_nas_svet/29823

 

 

 

📌⛔️STOP 🏴‍☠️📡📶🌎⚡️🌪🌀🌊💦 10.10.2024:⚠️ HURIKÁN MILTON DORAZIL NA BŘEH NA CENTRÁLNÍM ZÁPADNÍM POBŘEŽÍ FLORIDY V OBLASTI OSTROVA SIESTA KEY POBLÍŽ MĚSTA SARASOTA.

 

Kvůli hurikánu zemřeli nejméně dva lidé, ve státě bylo zničeno 125 domů, uvedla NBC. Podle služby Power Outage zůstalo na Floridě bez elektřiny více než 2,6 milionu odběratelů.

Před dosažením Floridy hurikán mírně zeslábl a byl převeden z páté, nejnebezpečnější kategorie, nejprve do čtvrté a poté do třetí (rychlost větru až 208 km/h).

Do rána byl Milton přeřazen do první kategorie (rychlost větru až 153 km/h).

https://t.me/to_je_nas_svet/29828

 

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY: STÁT FLORIDA ZAKÁZAL PEDOFILŮM A USVĚDČENÝM SEXUÁLNÍM DELIKVENTŮM VSTUP DO ÚKRYTŮ PŘED HURIKÁNY. 👋👋👋

 

@GeneralMCNews https://t.me/c/1586239095/81301

 

🟣 FIALOVÉ NEBE NAD FLORIDOU, KDYŽ HURIKÁN MILTON DOPADL NA PEVNINU.

https://t.me/c/1586239095/81313

 

🌀HURIKÁN MILTON NYNÍ DORAZIL NA PEVNINU.

https://t.me/c/1586239095/81314  👈mapa záběrů ze satelitu

 

⚠️🇺🇲🌬️🌪️ BREAKING: ZÁBĚRY EXTRÉMNĚ PRUDKÉHO TORNÁDA, KTERÉ SE POHYBUJE PŘES FORT PIERCE NA FLORIDĚ

https://t.me/thearcangel

https://t.me/c/1586239095/81316  

https://t.me/c/1586239095/81315   👈

 

🌬️🌪️⚠️BREAKING – VÝPADKY ELEKTŘINY NA FLORIDĚ POSTIHLY +2,9 MILIONU LIDÍ

https://t.me/c/1586239095/81317

https://t.me/c/1586239095/81318

 

🌬️🌪️⚠️BREAKING: NÁSLEDKY TORNÁDA V PALM BEACH GARDENS https://x.com/ImMeme0/status/1844154677300167106

 

🌬️🌪️⚠️NEUVĚŘITELNÉ ZÁBĚRY Z NOAA SAILDRONE ZAZNAMENALY 28STOPÉ VLNY A PORYVY VĚTRU 75,95 MPH, 40 NÁMOŘNÍCH MIL OD CENTRA HURIKÁNU MILTON

https://t.me/c/1586239095/81325

 

🌬️🌪️⚠️TĚŽKÉ ŠKODY PO TORNÁDU BYLY NAHLÁŠENY DO ZAŘÍZENÍ ÚŘADU ŠERIFA OKRESU ST. LUCIE NA FLORIDĚ 🇺🇲 (09.10.2024)

https://t.me/c/1586239095/81326

 

🌬️🌪️⚠️OBROVSKÁ FORMA TORNÁDA VYVOLANÁ HURIKÁNEM MILTON POBLÍŽ CLEWISTONU NA FLORIDĚ, USA 🇺🇲 (09.10.2024)

https://t.me/c/1586239095/81329

 

🌬️🌪️⚠️TROPICKÝ CYKLON MILTON ZASÁHL FLORIDU JAKO HURIKÁN 3. KATEGORIE. RYCHLOST VĚTRU V EPICENTRU CYKLÓNY DOSAHUJE 193 km/h (54 m/s).

https://t.me/c/1586239095/81330

https://t.me/c/1586239095/81331

https://t.me/c/1586239095/81332

https://t.me/c/1586239095/81333

https://t.me/c/1586239095/81334

https://t.me/c/1586239095/81335

 

🌬️⚠️PŮSOBIVÝ ARCUS POZOROVANÝ V BIARRITZ V REGIONU NOUVELLE-AQUITAINE, FRANCIE 🇫🇷 (09.10.2024)

https://t.me/c/1586239095/81336

 

🌬️⚠️SILNÁ POVODEŇ V DŮSLEDKU EXTRÉMNÍ BOUŘE V SEINE-ET-MARNE V REGIONU ÎLE-DE-FRANCE, FRANCIE 🇫🇷 (10.10.2024)

https://t.me/c/1586239095/81337

https://t.me/c/1586239095/81338

https://t.me/c/1586239095/81339

https://t.me/c/1586239095/81340  

 

🔥🔥🔥Na centrálním trhu v Noginsku v Moskevské oblasti v Rusku vypukl masivní požár 🇷🇺 (09.10.2024)

Požár se mezitím rozšířil na 3000 metrů čtverečních. Požár se rozšířil do skladu pyrotechniky, bylo slyšet výbuchy – místní média

https://t.me/c/1586239095/81341

 

🌧ZÁPLAVY PO SILNÉM DEŠTI V BORZOLI V PROVINCII JANOV, ITÁLIE 🇮🇹 (08.10.2024)

https://t.me/c/1586239095/81355   

 

 

📌10.10.2024: 🇲🇦🌧 VODA PROTÉKÁ PÍSEČNÝMI DUNAMI PO VZÁCNÝCH DEŠTÍCH V SAHARSKÉ POUŠTI

 

Vzácný přívalový déšť zanechal modré vodní laguny uprostřed saharských palem a písečných dun, které poskytly některým z nejsušších oblastí pouště více vody, než kdy viděly za desítky let.

 

Poušť v jihovýchodním Maroku je jedním z nejsušších míst na světě a jen zřídka zažívá déšť v pozdním létě.

 

Marocká vláda uvedla, že srážky přesáhly roční průměr ve dvou dnech v září v několika oblastech, které dostávají méně než 250 milimetrů za rok.

 

Patří sem Tata, jedna z nejhůře postižených oblastí. V Tagounite, vesnici asi 450 kilometrů jižně od hlavního města Rabat, naměřili za 24 hodin více než 100 milimetrů srážek

 

 

RABAT, Maroko (AP) – Vzácná záplava srážek zanechala modré laguny vody mezi palmami a písečnými dunami saharské pouště a vyživila některé z jejích nejsušších oblastí větším množstvím vody, než jaké viděly za celá desetiletí.

Jihovýchodního Maroka Poušť patří mezi nejvyprahlejší místa na světě a koncem léta málokdy zažije déšť.

 

((1. Palmy jsou zaplaveny v jezeře způsobeném silnými srážkami v pouštním městě Merzouga nedaleko Rachidie v jihovýchodním Maroku, středa 2. října 2024. (AP Photo)

  1. Vozidlo přepravuje turisty na písečných dunách vedle jezera způsobeného silnými srážkami v pouštním městě Merzouga nedaleko Rachidie v jihovýchodním Maroku, středa 2. října 2024. (AP Photo)))

 

Marocká vláda uvedla, že dva dny srážek v září překročily roční průměry v několika oblastech, které vidí méně než 250 milimetrů (10 palců) ročně, včetně taty, jedné z nejhůře postižených oblastí.

V Tagounite, vesnici asi 450 kilometrů (280 mil) jižně od hlavního města Rabatu, bylo za 24 hodin zaznamenáno více než 100 milimetrů (3,9 palce).

Bouře zanechaly pozoruhodné obrazy vody tryskající saharským pískem mezi hrady a pouštní flórou.

Satelity NASA ukazovaly vodu, která proudila dovnitř, aby zaplnila jezero Iriqui, slavné jezerní dno mezi Zagorou a Tatou, které bylo suché 50 let.

 

V pouštních obcích navštěvovaných turisty se 4×4 proháněly loužemi a obyvatelé s úžasem obhlíželi scénu.

 

Už je to 30 až 50 let, co nám za tak krátkou dobu tolik pršelo,“ řekl Houssine Youabeb z marockého generálního ředitelství meteorologie.

 

Takové deště, které meteorologové označují za extratropickou bouři, mohou v příštích měsících a letech změnit průběh počasí v regionu, protože vzduch zadržuje více vlhkosti, což způsobuje další odpařování a vyvolává další bouře, uvedl Youabeb.

 

((1. Pohled na jezera způsobená silnými srážkami mezi písečnými dunami v pouštním městě Merzouga nedaleko Rachidie v jihovýchodním Maroku, středa 2. října 2024. (AP Photo)

  1. Palmy se odrážejí v jezeře způsobeném silnými srážkami v pouštním městě Merzouga nedaleko Rachidie v jihovýchodním Maroku, středa 2. října 2024. (AP Photo)))

 

Šest po sobě jdoucích let sucha představovalo pro velkou část Maroka výzvy, což přinutilo zemědělce nechat pole ladem a města a vesnice na příděl vody.

 

Štědrost srážek pravděpodobně pomůže doplnit velké zvodnělé vrstvy podzemní vody pod pouští, na které se spoléhá při zásobování vodou v pouštních komunitách.

 

Přehradní nádrže v regionu hlásily doplňování rekordním tempem po celé září. Není však jasné, jak daleko zářijové deště zajdou ke zmírnění sucha.

 

((Oáza se odráží v jezeře způsobeném silnými srážkami v pouštním městě Merzouga nedaleko Rachidie v jihovýchodním Maroku, středa 2. října 2024. (AP Photo)))

 

Voda tryskající pískem a oázami zanechala v Maroku a Alžírsku více než 20 mrtvých a poškodila sklizeň zemědělců, což donutilo vládu vyčlenit prostředky na pomoc při mimořádných událostech, a to i v některých oblastech postižených loňským zemětřesením .

 

 

https://apnews.com/article/sahara-flooding-oasis-rain-morocco-2b6c28d2487a0ef370aff60775d0245d

 

Fotodokumentace:

https://t.me/c/1586239095/81291

https://t.me/c/1586239095/81292

https://t.me/c/1586239095/81293

https://t.me/c/1586239095/81294

https://t.me/c/1586239095/81295

 

 

📌10.10.2024: 😂 AMERIČTÍ BLOGEŘI NAVRHUJÍ PŘEJMENOVAT FLORIDU NA UKRAJINU, ABY SE POMOC Z FEDERÁLNÍHO ROZPOČTU USA DOSTALA DO STÁTU RYCHLEJI.

 

Takové vtípky by mohly znamenat potíže pro kandidáta Demokratické strany v nadcházejících volbách.

https://t.me/to_je_nas_svet/29826

 

 

📌10.10.2024: ♨️ SERGEJ LAVROV PŘILETĚL DO HLAVNÍHO MĚSTA LAOSU VIENTIANE.

Zítra se ruský diplomat hodlá zúčastnit 19. summitu východní Asie, kde se bude mimo jiné jednat o bezpečnosti asijsko-pacifického regionu.

https://t.me/to_je_nas_svet/29829

 

 

📌10.10.2024: ☝️ VÍTĚZSTVÍ RUSKA OSVOBODÍ EVROPU OD KONTROLY NATO.

PROHLÁŠENÍ EMMANUELA TODDA, VÝZNAMNÉHO FRANCOUZSKÉHO HISTORIKA, JDE PROTI HLAVNÍMU PROUDU VE FRANCOUZSKÝCH MÉDIÍCH:

 

„Teď už nemůžeme nic dělat. Válka už začala. Právě výsledek této války rozhodne o osudu Evropy. Pokud bude Rusko na Ukrajině poraženo, bude podřízení Evropy Američanům trvat celé století. Pokud, jak věřím, budou poraženy USA, NATO se rozpadne a Evropa bude osvobozena. Ještě důležitější, než ruské vítězství je, že se ruská armáda zastaví a nebude útočit na západní Evropu. Rusko netouží po expanzi, už teď má 17 milionů kilometrů čtverečních území. Západní rusofobní hysterie fantazírující o ruské touze po expanzi do Evropy je pro seriózního historika prostě absurdní. Psychologickým šokem, který Evropany čeká, bude zjištění, že NATO neexistuje proto, aby nás chránilo, ale aby nás ovládalo.“

https://t.me/to_je_nas_svet/29831

 

 

📌10.10.2024: ♨️ IRSKÝ PODNIKATEL CHAY BOWES K VÝPADU VON DER LEYENOVÉ PROTI ORBÁNOVI KVŮLI RUSKU:

Nevolený zkorumpovaný byrokrat útočí na demokraticky zvoleného lídra suverénního státu. VÍTEJTE VE „SVOBODNÉ EU„. 💯%

https://t.me/to_je_nas_svet/29832

 

 

📌10.10.2024: 🇵🇸♨️♨️♨️ MĚSTO GAZA – 74 % BUDOV BYLO ZNIČENO NEBO POŠKOZENO SIONISTICKÝMI SILAMI. 👺

https://t.me/c/1586239095/81289

 

 

📌10.10.2024: KUBA OFICIÁLNĚ POŽÁDALA, ABY SE STALA PARTNERSKOU ZEMÍ V BRICS

 

Podle Carlose Pereiry, generálního ředitele pro bilaterální vztahy Ministerstva zahraničních věcí republiky, úřady již zaslaly odpovídající dopis předsedovi sdružení Vladimiru Putinovi.

 

Po významném ruském spojenci Sýrii požádala Kuba o členství v BRICS jako další věrný spojenec. @Putin_Fanclub  👋

https://t.me/c/1586239095/81296

 

 

📌10.10.2024: URSULA VON DER LEYEN – KRITIZOVALA ORBANA ZA JEHO DOBRÝ PŘÍSTUP K RUSŮM:

Když už jsme u toho, koho pustit dovnitř – jak je možné, že maďarské úřady zvou ruské občany na území naší Unie bez dodatečných bezpečnostních kontrol!

Z tohoto důvodu nové maďarské vízové ​​pravidlo představuje bezpečnostní riziko nejen pro Maďarsko, ale pro všechny členské státy.

A jak je možné, že maďarské úřady dovolí čínské policii působit na maďarském území? To není obrana evropské suverenity.

To je mezera pro cizí rušení. 😂🤣😅

https://t.me/c/1586239095/81297

 

 

📌10.10.2024, Slovenská republika, Sociálna demokracia: 💥E. KALIŇÁK: BRUSELU O SLOVENSKU NIEKTO HANEBNE A HLÚPO KLAME A POTOM VZNIKAJÚ TAKÉTO TRAPASY🤷‍♂️ 👋

 

https://youtu.be/MyvgB4HxZkU?si=XZATYHPviNoNV6KI

 

 

📌10.10.2024, Slovenská republika, Sociálna demokracia: 💥 Ľ. BLAHA: V EURÓPSKOM PARLAMENTE SOM NALOŽIL SLNIEČKAROM AKO NIKDY – TOTO SI VYPOČUJTE, PRIATELIA 😉

Ľuboš Blaha je slovenský politolog, filozof a politik, poslanec Národní rady SR a místopředseda strany SMER-SD

 

Ľuboš Blaha: „Vážený pán predseda vlády Viktor Orbán. Som hrdý slovenský lavičiar, ale hanbím sa ako pes za to, čo tu stvárajú takzvaní lavičiari, sociálni demokrati a progresívci. Je to hlboká neúcta voči Maďarsku a Strednej Európe. Slováci Vám držia palce. Slováci, spoločne s Vami stoja proti ilegálnej migrácii. Slováci spoločne s Vami stoja proti federalizácii Európskej únie a bojujú za národnú suverenitu. Slováci bojujú proti vojnovým štváčom, militaristom a rusofóbom, ktorí sedia aj v tejto miestnosti a ja budem hrdo následovať Váš príklad a pôjdem o pár dní do Moskvy, aby som viedol mierový dialóg s Ruskom.

Pán Orbán. Pamätajte, to nie Vy ste extrém. Vy máte silný mandát od maďarského národa. To Oni sú extrém. Neoliberáli, progresívci, militaristi a vojnoví štváči.

Ďakujem, pán Orbán.“ (Aplaus v Eurosále) 👋 👋 👋 👋 👋

 

https://youtu.be/o0fbuiAgW4U?si=1C_lloL-DfY5xiFl

 

 

📌⛔️⚕️STOP💉🦠☄️🎚️😷 ☣️⚠️10.10.2024: ❗️💥 „VAKCÍNY NEVYVINULA MODERNA-PFIZER…ALE NIH. PATENTY VLASTNÍ NIH.

 

VYTVOŘILI JE VOJENŠTÍ DODAVATELÉ❗️❗️❗️

Pfizer a Moderna byly placeny, jako by pocházely z farmaceutického průmyslu.

BYL TO VOJENSKÝ PROJEKT… ❗️❗️❗️“ 👋

https://t.me/c/1586239095/81298

 

Pfizer 💥 🟥ÚNIK SMLOUVY: NEJVĚTŠÍ SKANDÁL V LÉKAŘSKÉ HISTORII

 

Univerzitní lektor Dr. Hannes Strasser byl očkovač! Sedí v Rakouské lékařské asociaci a podrobně se podíval na nezačerněnou smlouvu:

 

🟥▪️ To, že tyto smlouvy podepsala Evropská komise a vlády členských zemí EU, je pro mě jako lékaře neuvěřitelné. Podle mě jde o největší skandál v dějinách medicíny.

 

🟥▪️ To vše si musíte představit: vakcína, jejíž účinnost a bezpečnost není známa, jejíž výroba je spojena s velkými riziky, která PODLE SMLOUVY MOHOU VÉST KE SMRTI, onemocnění a invaliditě, je podmíněně schválena EMA a následně pro staré lidi, nemocné lidi, zdravé lidi, děti, kojence a těhotné ženy.

 

🟥▪️ Vakcína byla celosvětově aplikována neuvěřitelných 4,6 miliardkrát.

 

🟥▪️ Stručně a výstižně řečeno: EVROPSKÁ KOMISE A EVROPSKÉ VLÁDY LHALY tak, že mříže byly ohnuty a bez skrupulí zredukovaly všechny očkované lidi na chodící pokusná morčata.

 

🟥▪️ Nyní musí být každému očkovanému jasné, že politikům ve vládě bylo od začátku jasné, že vakcína může způsobit všechny možné následky, včetně smrti, a že dlouhodobé následky stále nejsou předvídatelné.

 

🟥▪️ Nevíme, co bude s očkovanými dlouhodobě. VIDÍME JEN TO, ŽE STÁLE VÍCE LIDÍ UMÍRÁ, STÁLE VÍCE LIDÍ JE NEMOCNÝCH A EXPLODUJÍ NAPŘÍKLAD PŘÍPADY RAKOVINY.

 

🟥▪️ Podle nejnovějších publikací zemřelo na celosvětově kvůli očkování proti COVID-19 až 17 milionů lidí.

Nezodpovědní politici jsou spoluviníky na smrti a nemoci bezpočtu lidí po celém světě. OTEVŘELI PANDOŘINU SKŘÍŇKU OČKOVÁNÍM PROTI COVID-19 A NYNÍ SE PO LIDSTVU ŠÍŘÍ NEMOCI, SMRT A ZLO.

 

Celá rozsáhlá analýza 👉 https://auf1.info/dr-strasser-der-groesste-menschenversuch-der-geschichte

 

 

📌⛔️⚕️STOP💉🦠☄️🎚️😷 ☣️⚠️10.10.2024: 🔴 SLOVENSKO CHCE ZAKÁZAT MRNA VAKCÍNY 👋👋👋👋👋

 

Slovenský vládní zmocněnec pro vyšetřování pandemie Peter Kotlár považuje mRNA vakcíny za nebezpečné a požaduje jejich zákaz. Zpochybňuje také samotnou pandemii COVID.

 

Zpochybňuje v něm nejen samotnou pandemii, ale vyzývá také k zákazu očkování mRNA vakcínami vyvinutými západními společnostmi, jako jsou Biontech/Pfizer a Moderna. Odborníci s ním nesouhlasí. Podle nich tyto vakcíny pomohly výrazně snížit počet úmrtí na virus a následky pandemie.

 

Právě to Kotlár zpochybňuje. „Nejzávažnějším důsledkem celé vykonstruované operace zvané pandemie COVID-19 je ohrožení lidského zdraví a potvrzení naivity světové populace, která je podvědomě poslušná,“ řekl při prezentaci své zprávy.

 

👇👇👇👇👇👇👇

DOBRÉ SPRÁVY SA ŠÍRIA PO SVETE 😉

 

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/de/slowakei-will-mrna-impfstoffe-verbieten/a-70443745

 

 

📌⛔️⚕️STOP💉🦠☄️🎚️😷 ☣️⚠️10.10.2024: ZAPOMEŇME NA HISTORII, JE POTŘEBA NOVÁ DÁVKA PROTI COVIDU, ŘEKL PRYMULA👺

 

Počty nakažených koronavirem v Česku stoupají. 😂 Epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví 👺Roman Prymula varuje, že už nejsou chráněni ani ti, kteří se v minulosti nechali naočkovat. 😂

 

„V tuto chvíli je potřeba aplikovat jednu dávku nové vakcíny, tak se můžeme ochránit,“ řekl ve vysílání CNN Prima News…. 😂

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-respiracni-onemocneni-roman-prymula.A241009_142749_domaci_kurl

 

👺Prymula: „Lidé očkovaní třemi dávkami už nejsou prakticky chránění.“

 

Nepovídej… TI, CO DODNES NEMAJÍ ANI JEDNU, JSOU CHRÁNĚNI DO KONCE ŽIVOTA – proti všem těm sračkám, které grázlové jako ty po celém světě pumpují do lidí, jen aby si na úkor světového zdraví žili, jako prasata v žitě.

 

NA DRUHOU STRANU: Kdo tě na podzim 2024 bere vážně, ten ať si těch dávek vpálí pokud možno dvacet a rovnou do žíly, ať se už konečně změní poměr kreténů vs. majitelů mozku v náš prospěch a můžeme začít budovat lepší svět. Bez kreténů a grázlů.

 

Zdroj. (https://tv.idnes.cz/domaci/cesko-zdravi-koronavirus-covid-ockovani-ochrana-davky-prymula.V241008_213047_idnestv_vojt)

 

➡️ t.me/pavelkamas

➡️ www.casopisradix.cz

 

👆👆👆pokud by snad nekdo tomuto👺„panovi“ JESTE VERIL, PODIVEJTE SE NA OBETI COVID 19💉💉💉NA TOMTO KANALU AT VITE CO VAS PO DALSI STRIKACCE CEKA….   https://t.me/covid19vaccinevictims

 

 

📌⛔️⚕️STOP🦠☄️🎚️10.10.2024: AMERICKÝ PRÁVNÍK THOMAS RENZ PROČESÁVAL DOKUMENTY AMERICKÉHO ÚŘADU PRO KONTROLU POTRAVIN A LÉČIV (“FDA”) „GUIDANCE FOR INDUSTRY”. OBJEVIL TO, CO POVAŽUJE ZA „DŮKAZY Z KOUŘÍCÍ ZBRANĚ“ O PROMYŠLENÉ VRAŽDĚ.

 

Žádný jiný závěr nemohu vyvodit… Toto je relevantní důkaz, že věděli, co dělají. Produkty genové terapie, KTERÉ MASKOVALI JAKO „VAKCÍNY“, MĚLY SCHOPNOST OTRÁVIT, ZPŮSOBIT RAKOVINU A ZABÍJET LIDI.

 

Ve včerejším článku Renz nejprve vysvětlil, že vakcíny Covid nejsou „vakcíny“.

 

Je důležité, aby lidé pochopili, že injekce Covid-19 jsou genovou terapií.

 

Svým čtenářům pak ukázal relevantní důkazy. Protože americké úřady věděly, že příjemci injekcí Covid přenesou patogen na ostatní, včetně těch, kteří s očkováním nesouhlasili. Renz pak prokázal, že již v roce 2006 věděli, že tyto injekce způsobí rakovinu. Studie z roku 2023 na lidech s takzvaným „Long Covidem“ to potvrdila.

 

🟥COVIDOVÉ INJEKCE JSOU ČISTOU GENOVOU TERAPIÍ:

Moderna a Pfizer ve svých vlastních zprávách SEC přiznávají, že injekce Covid jsou produkty genové terapie, řekl Renz. Níže je výňatek z jedné ze čtvrtletních zpráv společnosti Moderna pro Komisi pro cenné papíry a burzy („SEC“), která říká právě toto:

 

V TÉTO NOVÉ POTENCIÁLNÍ TŘÍDĚ LÉKŮ NEBYL DOSUD SCHVÁLEN ŽÁDNÝ LÉK MRNA A NEMUSÍ BÝT NIKDY SCHVÁLEN KVŮLI ÚSILÍ OSTATNÍCH NEBO NÁS. Vývoj léčiv s mRNA zahrnuje významný klinický vývoj a regulační rizika kvůli nové a bezprecedentní povaze této nové třídy léčiv.

 

JAKO POTENCIÁLNÍ NOVÁ TŘÍDA LÉKŮ NEBYL DOSUD ŽÁDNÝ LÉK NA MRNA SCHVÁLEN FDA ANI ŽÁDNOU JINOU REGULAČNÍ AGENTUROU… V SOUČASNÉ DOBĚ JE MRNA FDA POVAŽOVÁNA ZA PRODUKT GENOVÉ TERAPIE.                                                                                                                   https://legitim.ch/das-ist-die-rauchende-pistole-anwalt-entdeckt-schlagkraeftige-beweise-dass-es-sich-bei-der-covid-spritze-um-vorsaetzlichen-mord-handelt/

 

 

📌⛔️⚕️STOP🦠☄️✈️🎚️ piloti povinně očkovaní, umírají…                                                                                                                   10.10.2024: PILOT TURECKÉHO DOPRAVNÍHO LETADLA ZEMŘEL BĚHEM LETU NAD USA. Letadlo Turkish Airlines nouzově přistálo v New Yorku. Letecká společnost uvedla, že pilot během letu ze Seattlu do Istanbulu náhle zkolaboval. Incident se nyní vyšetřuje

https://t.me/c/1586239095/81300

 

 

📌⛔️STOP🏴‍☠️💰💵 💳 10.10.2024: KDO VŠECHNO VÁS ŠMÍRUJE, KDYŽ PLATÍTE

KARTOU 👁️👁️?

Víte, co se dělá následně s vaší digitální stopou?

 

💳 PLATBA KARTOU V MOBILU:

Nákup místo a čas ví banka, asociace karty i mobilní operátor.

Asociace přesně ví, jaký segment zboží jste nakupovali, obchodní místa mají adekvátní kódy, aby příště bylo ještě lepší na vás marketingově cílit.

S daty vašeho nákupního chování se pružně obchoduje.

 

👛💵 PLATBA HOTOVOSTÍ:

Nikdo neví vaši trasu ani nákupní chování.

Nikdo nemůže kšeftovat s vaší digitální stopou nebo vás prostě šmírovat.

Nikdo vám v budoucnu nebude měřit kartou nesmyslnou uhlíkovou stopu.

KARTA JE SOUČÁSTÍ KONCENTRÁKU KORPORÁTNÍHO FAŠISMU DOČASNĚ BEZ PLOTU.

 

🛑❗️❗️❗️ V ZAHRANIČÍ JSOU BANKOVKY PASÉ.

🛑❗️❗️❗️ V ČESKU JE TO NAOPAK!!!!

 

Od Dalibor Stach 👌  https://t.me/c/1586239095/81305

 

 

📌🏥❌10.10.2024: ONY TY NEMOCNICE STEJNĚ NEJSOU POTŘEBA, TAK SE JICH ZBAVME. Komentář Štěpána Chába

 

ČESKO: S velkým poklidem zaznělo konstatování, že dobrá polovina nemocnic je zralá na restrukturalizaci. To znamená na rušení jednotlivých

 

(https://cz24.news/ony-ty-nemocnice-stejne-nejsou-potreba-tak-se-jich-zbavme-komentar-stepana-chaba/)

 

 

📌10.10.2024: ➡️ OBCHODOVANIE S ORGÁNMI NA UKRAJINĚ, CO UŽ JE VELMI ZNÁME!!!

 

🔞 Hnus…video,  ktoré už možno niektorí videli. Nezabúdajme na to, aká je skutočnosť!!!

@korenova_design

 

🔞🔊  https://t.me/c/1586239095/81310

 

🔞 ➡️ NÁHRADNÍ DÍLY ORGÁNŮ K TRANSPLANTACI: TOHLE KDYSI VYSÍLALA ČT. DÁVNO TOMU CO TAM MOHLA ZAZNÍT PRAVDA.

 

🦅 Morava (https://t.me/jiznimorava)

🔞🔊 https://t.me/c/1586239095/81311

 

 

📌⛔️STOP⚠️☢️💨✈️🛫🛬🎚️❗️❗️❗️ 10.10.2024: CHEMTRAILS: ZPOVĚĎ LETECKÉHO INŽENÝRA, KTERÝ INSTALOVAL DO LETADEL „ZVLÁŠTNÍ ROZPRAŠOVACÍ TRYSKY„.

 

I po čtyřech letech, kdy se globalistům jejich akcelerovaným vařením žáby podařilo probudit podstatnou část lidstva, stále existuje dost lidí, kteří by nepoznali pravdu, ani kdyby je kopla do hlavy. (A to zahrnuje i část tzv. „alternativní scény“).

 

Čumí do mobilu, namísto toho, aby se podívali kolem sebe, pod sebe i nad sebe.

 

Tak zde máte firmu, která se tím, co pan inženýr říká, přímo zabývá. 👇👇👇

http://www.weathermodification.com/

 

Jde o tu samou firmu Weather Modification International = Mezinárodní korporace pro úpravu počasí, která byla zachycena na videu, prezentujícím letadlo se speciálními rozprašovacími tryskami.

Zde: https://t.me/covidlogika/2385

 

Na svém webu se netají „zaséváním mraků“ a spektrem postřikovačů a dalšího vybavení, montovaného na letadla.

 

Otázka, kterou by měli lidé klást svým vládám, tak zůstává: CO JE OBSAHEM ROZPRAŠOVANÉ LÁTKY A JAK BYLA OVĚŘENA JEJÍ ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST???

 

Když má letadlo na sobě napsáno Weather Modification International (překlad: MEZINÁRODNÍ KORPORACE PRO ÚPRAVU POČASÍ) a speciální trysky, tak je to přece jen úplně obyčejné letadlo. Že? Rozejděte se, ovce, tady není nic k vidění. A ty deseticentimetrové kroupy jsou přeci také normální…

 

„To bude asi z toho globálního oteplování“, řekne pan Vomáčka paní Vomáčkové a zapíná televizi..

 

Milí normies, jak vysvětlíte, že na stejné obloze, ve stejné oblasti, tj. za stejného počasí, po některých letadlech zůstávají čáry hodiny a po některých postupně mizí do jedné minuty? 🧠👀

 

Můžete se vymluvit na různou letovou výšku a jinou teplotu, nebo si můžete vymyslet jinou kokotinu.

 

Ale proč se netvoří mraky z obou? Z jednoho rychleji a ze druhého pomaleji? Ale výsledek by měl být stejný, ne? Ne, že jedny do minuty zcela zmizí a ze druhých se tvoří mraky.

 

Těšíme se na vysvětlení.

 

O firmě si můžete přečíst zde: http://www.weathermodification.com/cloud-seeding-aerial.php

 

Spray & Pray – STŘÍKEJ A MODLI SE.

https://t.me/c/1586239095/81321

 

KDYŽ ZAPOMENEŠ NA LETIŠTI VYPNOUT CHEMTRAILS:

https://t.me/c/1586239095/81322

 

FACEBOOK OKAMŽITĚ HODIL FACT-CHECK NA PRO NĚJ PRAVDIVÉ TVRZENÍ, PODPOŘENÉ VIDEEm. 😂😂

 

Nepravdivé informace asi proto, že o kondenzační páry nejde 😂😂

Úroveň absurdity tím nabírá nový rozměr.

https://t.me/c/1586239095/81323    vysvětlení

Jde o toto (https://t.me/covidlogika/2937)  video

 

 

📌10.10.2024: VYJÁDŘENÍ DMITRIJE PESKOVA NA BRÍFINKU:

 

🟥Putin se ve čtvrtek sejde se stálými členy Rady bezpečnosti;

🟥Putin ve čtvrtek večer plánuje odletět do Ašchabadu, kde se zúčastní fóra Propojení časů a civilizací;

🟥 O ukrajinském urovnání: hodně se spekuluje, ale nikdo nepodniká žádné kroky;

🟥Kreml vyzval, aby zprávy o údajném ruském vměšování do britských voleb bylo vnímáno jako nevybíravá kritika;

🟥Všechna tvrzení o údajném vměšování Ruska do britských voleb jsou zcela nepodložená a neopodstatněná;

🟥Urážlivá rétorika na adresu Ruska se stala nedílnou součástí amerických volebních kampaní;

🟥Rozšíření nepřátelství na Blízkém východě na libanonskou frontu je pro Moskvu politováníhodné.

https://t.me/to_je_nas_svet/29834

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV VÍTĚZNÝ „MĚNIČ HRY“ V KURSKÉ OBLASTI; RUSKÉ SÍLY ZÍSKALY OBCE NOVAJA ŠIROČINA A POKROVSKIJ

 

https://youtu.be/Nf7WpfL6K6s?si=E47S6QXp6IV5Q9Zd

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RAKETY HIZBALLÁHU BUŠÍ DO SEVERNÍHO IZRAELE; DVA LIDÉ ZABITI VE MĚSTĚ KIRJAT ŠMONA; IRÁCKÉ HNUTÍ ODPORU ODPÁLILO DRON NA JIHOIZRAELSKÝ PŘÍSTAV EILAT

 

https://youtu.be/GNAUCqDSx4k?si=4vr2DHIhWEuf5DPI

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ÍRÁN NUTÍ NEJVĚTŠÍHO ARABSKÉHO SPIGENCE USA ZMĚNIT STRANU PO SVÉM „TESTU JADERNÉ BOMBY“; HROZÍ STÁLE IZRAELSKÝ ÚTOK NA ROPNÁ ZAŘÍZENÍ V ÍRÁNU A ODVETNÝ ÚTOK NA STEJNÁ ZAŘÍZENÍ U ARABSKÝCH SPOJENCŮ USA?

 

https://youtu.be/YzDn9T0z9BA?si=5BKHIaH4v98ll38g

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Letem světem, Roman Kirsch: „KDO VYDĚLÁ NA NOVÝCH DUKOVANECH? JE TOHO DOST ŠPATNĚ UŽ TEĎ…“ No obyčejný český občan určitě ne 😨😨😨 Fialova vláda je schopná postavit tak maximálně kravín, a ne jadernou elektrárnu…

 

https://youtu.be/2d7lM1LPwMc?si=wsorS1vAlVb7vIYK

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: IZRAEL PŘISTIŽEN V NEDBALKÁCH? DRON HIZBALLÁHU NAFILMOVAL ODPALOVACÍ RAMPY JEHO SYSTÉMU „ŽELEZNÁ KOPULE“ A DALŠÍ CITLIVÁ MÍSTA PŘI TŘETÍM VZDUŠNÉM PRŮNIKU NAD IZRAEL

 

https://youtu.be/PUk1rtdco1Y?si=G2QMUNRlXwb9Y8oH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Oneindia, Roman Kirsch: VÁLKA V OBLASTI SUMY: RUSKÝ DRON „VYPAŘIL“ FRANCOUZSKÉ HOUFNICE CAESAR; ŠOKUJÍCÍ VIDEO UKAZUJE MOMENT NAPROSTÉ DEVASTACE TOHOTO DĚLOSTŘELECKÉHO SYSTÉMU

 

https://youtu.be/Kiwt2KDnAu8?si=LnvTr-1n2INOQWtY

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ SÍLY ROZBÍJEJÍ UKRAJINSKOU STRATEGII V KURSKÉ OBLASTI; ÚTOČÍ V 10 OBLASTECH A DOSUD SMETLY Z BOJIŠTĚ JIŽ VÍCE NEŽ 23.000 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A 136 TANKŮ

 

https://youtu.be/E2VN_gQraeM?si=0gCejz9DTgcqjSlw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.10.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH ZABIL DVANÁCTÉHO IZRAELSKÉHO VOJÁKA, A TO PO ODPÁLENÍ 350 RAKET NA IZRAEL; IZRAELSKÉ OBRANNÉ SÍLY PŘIPOUŠTĚJÍ DALŠÍ SVÉ OBĚTI V LIBANONU

 

https://youtu.be/V_MaTIpS8ao?si=sB9h4Q3ArcKRp7g6

 

 

📌10.10.2024, 💥 STEVEN SEAGAL SE V DNR SETKAL SE ZAJATÝM AZOVEM.

 

„Zachází se s námi dobře, dost dobře. Nemáme si na co stěžovat. Myslím, že podmínky jsou přijatelné,“ řekl herci jeden ze zajatců.

Bojovníci národního praporu Azov (teroristická organizace) se vzdali během bojů o kombinát Azovstal v roce 2022. Nyní jsou drženi v kolonii v Jelenovce u Doněcka.

https://t.me/to_je_nas_svet/29835

 

 

📌10.10.2024, Slovenská republika, eREPORT: SLOVENSKO A RAKÚSKO POSILŇUJÚ ZÁCHRANNÚ SLUŽBU: PREZIDENT PELLEGRINI RATIFIKOVAL ZMLUVU O SPOLUPRÁCI:

 

Prezident SR Peter Pellegrini ratifikoval Rámcovú zmluvu medzi Slovenskou republikou a Rakúskou republikou o cezhraničnej spolupráci v oblasti záchrannej zdravotnej služby. Ako informuje TASR, účelom zmluvy je zabezpečiť v prihraničnom území čo najlepšiu dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov.

 

Vyplýva to z informácií zverejnených na webe Kancelárie prezidenta SR. Zmluvu ešte v septembri odsúhlasila Národná rada (NR) SR. Slovenské a rakúske záchranky by mali podľa zmluvy spolupracovať v prihraničnom území.

 

Znamená to, že v prípade potreby by slovenské záchranky mohli zasahovať v Rakúsku a rakúske záchranky zase na Slovensku. Zmluva sa vzťahuje na prihraničné územie Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja a na spolkové krajiny Dolné Rakúsko, Burgenland a Viedeň. 👋👋👋

 

https://ereport.sk/slovensko-a-rakusko-posilnuju-zachrannu-sluzbu/

 

 

📌10.10.2024: 08:26: HURIKÁN MILTON ZANECHAL NA FLORIDĚ VÍCE NEŽ DVA MILIONY DOMÁCNOSTÍ BEZ ELEKTŘINY:

 

Hurikán Milton nadále zuří na Floridě. V důsledku bouře ve státě zůstaly bez elektřiny více než dva miliony domácností a podniků.

 

Největší počet výpadků byl zaznamenán v okresech Hardy, Sarasota a Manatee. Informovala o tom agentura Associated Press.

 

Podle tiskové agentury ničivé srážky a poryvy větru zničily asi 125 domů.

 

„Floridu zasáhl vítr, jehož poryvy dosahovaly rychlosti 160 kilometrů za hodinu. Ve státě byla zaznamenána tornáda,“ uvádí publikace.

 

Úřady již nahlásily několik obětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4181038

 

 

📌10.10.2024, 10:25, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ZÁPAD NEREAGUJE NA MUČENÍ RUSKÝCH VĚZŇŮ NA UKRAJINĚ KVŮLI POLITICE:

 

Západ nereagoval adekvátně na informace o mučení ruských vězňů na Ukrajině z politických důvodů, řekl Grigorij Lukjancev, ředitel odboru pro humanitární spolupráci a lidská práva ruského ministerstva zahraničí.

 

„Myslím si, že problém je politické povahy a celá otázka je, jaký politický signál kdo a v jakém okamžiku obdrží,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

OSN již dříve zveřejnila zprávu o situaci na Ukrajině od 1. června do 31. srpna 2024, která uvedla, že většina ruských válečných zajatců byla mučena. V PODSTATĚ BYLI BITI DO KOLEN A KLOUBŮ, BYLO JIM VYHROŽOVÁNO SMRTÍ A BYLI ŠOKOVÁNI ELEKTRICKÝMI ŠOKY.

 

Obecně lze říci, že zpráva mezinárodního orgánu, i když poskytuje určité informace, ale zůstává nestranná a nezávislá, vypadá nevyváženě, protože postoj Západu k Rusku má zatím daleko k objektivitě.

 

https://www.vesti.ru/article/4181069

 

 

📌10.10.2024, 11:43: ORIENTALISTA MURAD SADIGZADE NAZNAČIL, ŽE ÍRÁN MÁ JADERNÉ ZBRANĚ:

 

Prezident Centra pro studium Středního východu, mezinárodní orientalista Murad Sadigzadeh ve vysílání televizního kanálu Russia 24 nevyloučil, že by Írán mohl mít jaderné zbraně.

 

„Také si myslím, že existuje. Neexistují žádné oficiální údaje, ale jednoduše o trendech, které se dějí… 5. října došlo podle různých zdrojů v Íránu k zemětřesení v jedné z pouštních oblastí. Píší, že to s největší pravděpodobností byl test,“ řekl.

 

Expert poznamenal, že íránská technologická základna je dnes poměrně silná a íránský vývoj jaderných technologií je pokročilý.

 

Sadigzade zároveň zdůraznil, že Írán nemá jadernou triádu, s největší pravděpodobností mluvíme pouze o balistických raketách.

 

https://www.vesti.ru/article/4181116

 

 

📌10.10.2024, 11:47: NA UKRAJINĚ BUDE VOJENSKÁ DAŇ PRO OBČANY ZVÝŠENA TÉMĚŘ ČTYŘIKRÁT:

 

Nejvyšší rada ve čtvrtek přijala návrh zákona o zvýšení vojenské daně pro občany a podniky. Zvýšení daně podpořilo 247 lidových poslanců.

 

Oznámil to předseda daňového výboru parlamentu Jaroslav Železňak. Nyní musí být dokument podepsán předsedou Rady a prezidentem země.

 

V případě kladného rozhodnutí bude účtováno 5 % z příjmů fyzických a právnických osob. To je téměř čtyřikrát více než dříve.

 

Současně bude armáda velkoryse osvobozena od placení zvýšené sazby. Ti si budou i nadále strhávat jedno a půl procenta ze mzdy na potřeby ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4181076

 

 

📌10.10.2024, 12:02, MONDE: UKRAJINA ÚZCE SPOLUPRACOVALA S TERORISTY Z MALI:

 

Ukrajinské úřady úzce spolupracovaly s teroristy z ozbrojených skupin CSP-DPA z Mali, píše francouzský deník Monde.

 

Podle publikace se malijské ozbrojené separatistické skupiny začaly přibližovat ke Kyjevu po dobytí města Kidal malijskou armádou v roce 2023.

 

Ukrajinská rozvědka a malijští separatisté zahájili spolupráci v roce 2024, kdy několik bojovníků skupiny CSP-DPA přijelo na ukrajinské území, aby se tam cvičili v používání bezpilotních prostředků (UAV) a jejich výrobě.

 

Jeden z malijských důstojníků řekl, že rebelové nakoupili velké množství bezpilotních letounů z Ukrajiny, píší francouzské noviny. Skutečnost napojení na kyjevský režim potvrdily i Mondeho zdroje v CSP-DPA.

 

Na konci září, po projevu na okraj Valného shromáždění OSN, ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že teroristé, kteří bojují proti oficiálním orgánům Mali, nedávno zaútočili na vojenský personál. Kyjevský režim je s těmito lidmi v kontaktu, zdůraznil ruský ministr.

 

V létě 2024 byli na malijském území zabiti bojovníci Wagnerovy SVS, jejich těla byla vrácena až na začátku října až po vojenské operaci, která byla provedena společně s malijskými ozbrojenými silami (FAMA).

 

https://www.vesti.ru/article/4181126

 

 

📌10.10.2024, 11:24, ALAUDINOV: KYJEV CHCE ZATÁHNOUT BĚLORUSKO DO UKRAJINSKÉHO KONFLIKTU:

 

Kyjev má v úmyslu zatáhnout Bělorusko do konfliktu na Ukrajině provokacemi, řekl velitel speciálních sil Achmat Aptij Alaudinov.

 

„Ukrajina se snaží vtáhnout do toho i Bělorusko,“ řekl v rozhovoru pro televizní kanál Belarus 1.

 

Alaudinov také vyjádřil názor, že Kyjev chce tímto způsobem hrát na veřejnost.

 

Kromě toho, podle generálmajora, Ukrajina usiluje o konfrontaci mezi blokem NATO a Ruskou federací a Běloruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4181111

 

 

📌10.10.2024, 11:31, MAŠ: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAÚTOČILY NA ADYGEJSKO AMERICKÝMI DRONY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se pokusily zaútočit na vojenské letiště v Adygeji americkými drony PD-2.

Podle telegramového kanálu Maš v noci na 10. října ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily dron u obce Rodnikovy. Letadlo, které letělo pravděpodobně 500 kilometrů od ukrajinských hranic, spadlo do pole.

 

Je třeba poznamenat, že UAV nesl 19 kilogramů výbušnin. Jeho maximální dolet je 1 tisíc kilometrů.

 

Šéf Adygejska Murat Kumpilov již dříve oznámil útok ukrajinských bezpilotních letounů na předměstí Majkopu. Z vesnice Rodnikovy již bylo evakuováno 40 lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4181113

 

 

📌10.10.2024, 12:22: PESKOV OZNAČIL ZPRÁVY O ÚČASTI ARMÁDY KLDR V NWO ZA KACHNU:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov se vyjádřil ke zprávám o údajné účasti vojenského personálu z KLDR na speciální operaci na Ukrajině. Podle něj vypadají jako informační kachna.

 

„Vypadá to jako další informační kachna,“ řekl Peskov, když odpovídal na odpovídající otázku novinářů.

 

Šéf jihokorejského ministerstva obrany Kim Jong-hjon již dříve uvedl, že nevylučuje možnost účasti severokorejské armády na speciální operaci na Ukrajině. Tento činitel poukázal na skutečnost, že Moskva a Pchjongjang podepsaly vzájemnou dohodu blízkou vojenské alianci.

 

https://www.vesti.ru/article/4181081

 

 

📌10.10.2024, 12:03: STEVEN SEAGAL O SVÉM FILMU: VŠECHNO, ČEMU JSEM VĚŘIL, BYLA NAPROSTÁ PRAVDA:

 

Americký herec a režisér Steven Seagal navštívil Donbas, navštívil místa zločinů spáchaných ukrajinskými nacionalisty na civilistech v Doněcku a Lugansku, hovořil se zajatými ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří jsou drženi v kolonii v Olenivce, a viděl ruiny Azovstalu. Tyto záběry byly zahrnuty do jeho dokumentárního filmu „VE JMÉNU SPRAVEDLNOSTI„.

 

„Nyní je mi jasné, že vše, co jsem tušil a čemu jsem věřil, byla naprostá pravda. Mluvil jsem o tom, co jsem slyšel a viděl, dal jsem lidem vědět, co jsem cítil,“ řekl Seagal, který také zastává post zvláštního zástupce ruského ministerstva zahraničí pro humanitární vztahy mezi Ruskou federací a Spojenými státy.

 

Ve filmu vyvrací teze Západu o údajně zákeřné a neodůvodněné „invazi“ Ruska na Ukrajinu. Režisér přiznal, že tato pozice mu velmi změnila prostředí.

 

„Bolí mě o tom mluvit, ale poté se na mě moji přátelé už nedívají jako na přítele, bojí se se mnou mluvit,“ řekl Seagal.

 

Sledujte dokument Stevena Seagala „Ve jménu spravedlnosti“ 10. října ve 23:30 ve vysílání televizního kanálu Rossija a také na mediální platformě Smotrim.

 

https://www.vesti.ru/article/4181117

 

 

📌10.10.2024, 12:49, PESKOV: RUSKÁ OBVINĚNÍ ZE SABOTÁŽE V EVROPĚ JSOU NEPODLOŽENÁ:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov označil obvinění britské kontrarozvědky proti Rusku z údajného žhářství a sabotáže za nepodložená.

 

„Mělo by se s nimi zacházet jako s nepodloženými obviněními,“ komentoval Peskov prohlášení šéfa britské kontrarozvědky MI5 Kena McCalluma, že Hlavní ředitelství Generálního štábu Ruské federace údajně používá žhářství a sabotáž proti Británii a zemím EU.

 

Mluvčí Kremlu vyzval, aby se k takovým prohlášením přistupovalo kriticky. Ruská federace nepřijme obvinění bez důkazů.

 

https://www.vesti.ru/article/4181137

 

 

📌10.10.2024, 11:41: LETADLO JAK-130 SE ZŘÍTILO V KALMYCKU:

 

Letoun Jak-130, který prováděl cvičný let, se zřítil v Kalmycku, posádce se podařilo katapultovat.

 

Podle telegramového kanálu Shot došlo k leteckému incidentu 10. října kolem 05:00 ráno, kdy letadlo letělo na letiště ve Volgogradské oblasti. Prkno se zřítilo 40 kilometrů od Elisty.

 

Piloti se dokázali katapultovat, byli převezeni do nemocnice.

 

Podle předběžných údajů byla příčinou incidentu porucha zařízení.

 

https://www.vesti.ru/article/4181095

 

 

📌10.10.2024, 12:33: KREML SE NESTARÁ O DOPAD HURIKÁNU VE SPOJENÝCH STÁTECH NA AKTIVITY NATO:

 

Kreml se nezajímá o dopad hurikánu Milton řádícího ve Spojených státech na akce NATO, kde se plánuje diskutovat o podpoře Kyjeva, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Poznamenal, že špatné počasí na jiném kontinentu nepatří mezi obavy Kremlu.

 

„Není naší věcí posuzovat zrušení akce,“ řekl Peskov, když komentoval zrušení setkání lídrů členských států NATO o Ukrajině na základně Ramstein v Německu.

 

Hurikán Milton, zuřící na pobřeží amerického státu Florida, zanechal více než 2 miliony domácností bez elektřiny. Úřady také hlásily několik obětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4181146

 

 

📌10.10.2024, 12:25, PESKOV: RUSKO NEDOSTALO SIGNÁLY, ŽE KYJEV JE PŘIPRAVEN NA PŘÍMĚŘÍ:

 

Moskva neobdržela žádné signály, které by naznačovaly, že Kyjev je připraven na příměří, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Italské noviny Corriere della Sera již dříve uvedly, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je připraven na příměří, ale bez uznání ztráty území a výměnou za záruky ze strany Západu.

 

Peskov v této souvislosti poukázal na to, že Rusko o tom nemá žádné informace. Poznamenal také, že kolem této otázky existuje mnoho úvah, zatímco nejsou podniknuty žádné konkrétní kroky.

 

https://www.vesti.ru/article/4181130

 

 

📌10.10.2024, 11:57, RJABKOV: TRUMPOVO PROHLÁŠENÍ O DENUKLEARIZACI NENÍ PRAVDIVÉ:

 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump již dříve řekl, že Rusko, Čína a USA jsou blízko dohodě o úplné denuklearizaci. Náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov jeho slova popřel a objasnil, že nejsou pravdivá.

 

„Ne, to není pravda,“ citovala ho agentura RIA Novosti.

 

Rjabkov také dodal, že Trumpovy pokusy přivést Čínu k jednacímu stolu byly neúspěšné. Spojené státy již dříve projevily zájem o dialog s Pekingem, ale Rusko již poznamenalo, že rozhovor by měl být veden s každým, kdo má jaderné zbraně, tedy s Velkou Británií a Francií.

 

Zároveň, jak poznamenal Rjabkov, nyní už to není důležité, protože situace ve světě je úplně jiná.

 

Náměstek ministra zahraničí již dříve řekl, že pokud Spojené státy zahájí jaderné testy, Rusko nebude stát stranou.

 

https://www.vesti.ru/article/4181063

 

 

📌10.10.2024, 12:18: V BAŠKIRSKÉ VESNICI OBYVATELÉ ZBOURALI KOMUNIKAČNÍ VĚŽ ZE STRACHU PŘED 5G:

 

Obyvatelé vesnice v Tašbulatovu v Baškirsku zničili mobilní věž kvůli obavám z 5G záření, uvedla místní televizní stanice UTV.

 

K incidentu došlo v noci 6. října. Neznámí lidé vyšroubovali šrouby a věž se zhroutila pod vlastní vahou. Během pádu došlo k napojení elektrického vedení, po kterém zůstala vesnice bez elektřiny.

 

Zařízení zajišťovalo mobilní komunikaci v okruhu 35 kilometrů. Škodu způsobenou telekomunikačnímu operátorovi lze odhadnout na několik milionů rublů, upřesnil kanál.

 

Obyvatelé vesnice Tashbulatovo se již tři roky zbavují mobilní věže – byla zdemolována traktorem.

 

https://www.vesti.ru/article/4181082

 

 

📌10.10.2024, 12:33, MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZASÁHLY DVĚ ZAŘÍZENÍ PATRIOT A ŘÍDICÍ KABINU RADARU AN/MPQ-6:

 

Ruské ozbrojené síly zasáhly nepřátelskou kabinu bojového řízení radaru AN/MPQ-6 a dva odpalovače raket protivzdušné obrany Patriot, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Domácí systém protivzdušné obrany zničil během dne šest granátů HIMARS a 205 ukrajinských dronů, přičemž 96 z nich bylo sestřeleno mimo zónu NVO.

 

Ruské vojenské oddělení také poznamenalo, že celkem ruská armáda od začátku NMD zničila 646 nepřátelských letadel, 283 vrtulníků a 33335 UAV.

 

Ministerstvo obrany země již dříve uvedlo, že jednotky skupiny vojsk Vostok zaujaly výhodnější pozice.

 

https://www.vesti.ru/article/4181132

 

 

📌10.10.2024, 12:49: VOJENSKÝ VELITEL MEDVEDĚV O SITUACI U TORETSKA: BOJUJE SE O KAŽDÝ VSTUP:

 

Ruské ozbrojené síly bojují v Torecku nejen o ulice a domy, ale také o každý vchod, řekl válečný korespondent Georgij Medveděv ve vysílání pořadu 60 minut na televizním kanálu Russia 1.

 

Medveděv poznamenal, že v současné době je frontová linie Donbasu velmi aktivní, dochází k pohybu podél celé linie dotyku.

 

Zdůraznil, že iniciativa je v rukou vojenského personálu Ozbrojených sil RF. Podle vojenského zpravodaje útočné skupiny v noci pokračovaly v tlaku na ozbrojené síly Ukrajiny v Toretsku a systematicky je vytlačovaly z vícepodlažních budov.

 

„Právě dnes ráno byla přijata informace, že nepřítel byl vyřazen a naši bojovníci získali kontrolu nad mikrodistriktem Zabalka, což je velmi důležitá etapa na cestě k osvobození Donbasu,“ řekl.

 

Medveděv dodal, že ukrajinská armáda klade ozbrojeným silám RF urputný odpor.

 

„Boje probíhají nejen o každou ulici, každý dům, ale o každý vchod, protože nepřítel se zoufalými silami, bez ohledu na ztráty, s využitím všech prostředků, které tam má, se snaží ani udržet frontovou linii, ale alespoň zadržet náš postup, ale zatím se mu to, upřímně řečeno, příliš nedaří,“ uzavřel.

 

https://www.vesti.ru/article/4181121

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.2024“:

➡️☭☆Byla zahájena sériová výroba Lada Aura

Vladimir Putin: To auto se mi líbilo. Dobře se ovládá, výhled dobrý, motor dostatečně výkonný. Všechno je moderní.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy nezruší omezení pro ukrajinské ozbrojené síly na údery na dlouhé vzdálenosti západními raketami hluboko do Ruska, protože vidí hrozbu eskalace, pokud bude jejich politika revidována, uvedl Pentagon.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Izraelské úřady přiznaly Spojeným státům, že vyšetřují „stovky a stovky“ případů možného porušení ze strany jejich armády v rámci palestinského konfliktu, uvedlo ministerstvo zahraničí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

➡️☭☆Útok rakety z protiletadlového raketového systému Iskander-M zničil divizi protiletadlového raketového systému Patriot.

Posádka operačně-taktického raketového systému Iskander-M zahájila raketové útoky na pozice divize protivzdušné obrany Patriot v oblasti osady Pašena Balka v Dněpropetrovské oblasti.

V důsledku stávky multifunkční radarová stanice „AN/MPQ-65“, bojová řídicí kabina „AN/MSQ-104“, odpalovací zařízení systému protivzdušné obrany „Patriot“ a personál protiletadlové rakety divize ukrajinských ozbrojených sil byly zničeny. Další odpalovací zařízení systému protivzdušné obrany Patriot bylo poškozeno.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Když se kyjevský režim během minulé noci pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany zničily a zachytily 92 ukrajinských bezpilotních letounů.

47 UAV bylo zachyceno a zničeno nad územím Krasnodarského kraje, 12 – nad územím Kurské oblasti, 9 – nad územím Rostova, 4 – nad územím Brjanska, po dvou nad územím Bělgorodské oblasti a Krymská republika, jeden – nad územím Voroněžské oblasti a 15 UAV nad vodní oblastí Azovské moře.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Velmi silné magnetické bouře – až do třídy G4 nebo ještě vyšší – se na Zemi očekávají od čtvrtka do pátku, mohou se také stát nejdelšími v tomto roce, informovalo meteorologické středisko Phobos.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

➡️☭☆Ruská vláda zjednodušila postup pro získání osvědčení o účasti ve speciální vojenské operaci od 1. listopadu bude k dispozici na portálu Státní služby

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

➡️☭☆Bavorský premiér věří, že všeobecná branná povinnost by měla být do Německa vrácena „co nejdříve“.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Putin zbavil Antonova jeho povinností ruského velvyslance v USA

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆„Do posledního Ukrajince“: rezervační procedura byla pozastavena, protože „Zelenskij byl naštvaný na velký počet rezervovaných lidí,“ uvedla ukrajinská média:

„Pan prezident byl na schůzi. Byl jsem pobouřen, že si rezervovalo 1,5 milionu lidí.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Obyvatelé vesnice Bashkir podruhé zdemolovali mobilní věž kvůli „vzpouře proti záření 5G“

V roce 2021 obyvatelé vesnice Tashbulatovo zbourali věž pomocí traktoru. Tentokrát byla technologie poražena s pomocí vynalézavosti – lidé Tashbulat odšroubovali šrouby.

Kvůli sabotáži se věž zhroutila a zachytila ​​elektrické vedení poblíž transformátoru. Poskytovatel podal vyjádření na policii.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Trochu více o přírodních anomáliích: Sahara byla zaplavena po vydatných deštích – to se nestalo asi 50 let.

Srážky smáčely Maroko a Alžírsko na hodiny. Pouštní obyvatelstvo nebylo na unikátní jev připraveno – hlásilo 20 mrtvých.

Na druhou stranu: zásoby podzemní vody lze obnovit – dříve to kvůli suchu trvajícímu desítky let nebylo možné.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆🟥🟥🟥A TADY JE NÁMĚT K ZAMYŠLENÍ NA NOC – CITÁT-PŘEDPOVĚĎ OD VLADIMIRA ŽIRINOVSKÉHO:

„V NOCI NAŠI VĚDCI MÍRNĚ ZMĚNÍ GRAVITAČNÍ POLE ZEMĚ A… USA BUDOU POD VODOU“

VŠICHNI SE SMÁLI, ALE CO TEĎ?

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Američtí blogeři navrhují přejmenování Floridy na Ukrajinu, aby se pomoc z amerického federálního rozpočtu dostala do státu rychleji.

Takové vtipy by mohly znamenat katastrofu pro kandidáta Demokratické strany v nadcházejících volbách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinští „uprchlíci“ na Floridě začali vykrádat domy místních obyvatel, kteří utekli hluboko do Spojených států kvůli nebezpečí hurikánu.

Je příznačné, že to nejen činí otevřeně, ale také se chlubí svou kořistí svým krajanům.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Mezitím chtějí dát na roveň zapojení nezletilých do quadrobingu s „LGBT propagandou“ v Rusku

Dětský ombudsman z Tatarstánu, Volynets, napsal Státní dumě 162stránkovou zprávu na téma škodlivosti quadrobingu a připojil barevné ilustrace.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ramzan Kadyrov řekl, že v Čečensku budou posláni do zóny SVO místo administrativní odpovědnosti.

„Existuje také kategorie, i když nepatrná, která věří, že pro ni nebyly napsány žádné zákony. Mladí lidé patřící k této menšině vedou nečinný, nemorální způsob života.

Od této chvíle bude rozhovor s nimi krátký. Pokud nerespektujete zákon, buď jděte do vězení na maximální povolenou dobu, nebo podepište smlouvu a buďte posláni do zóny Severního vojenského okruhu. Tam ukažte nepříteli svou odvahu, drzost a lehkomyslnost.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆“Zaplať, nebo tě praštím šokem“: v Krasnojarsku zbil dav migrujících potomků 9letého chlapce

Gang teenagerů přepadl chlapa, když šel do školy. Požadovali po chlapci jeho telefon a veškeré kapesné, které měl. Školák odmítl dát peníze a v davu ho zbili. Nyní se matka oběti snaží dosáhnout spravedlnosti, ale v případu není žádný pokrok – gang pokračuje v lovu na dvoře a okrádá malé děti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Trump uvedl, že za jeho vlády byly Spojené státy, Rusko a Čína blízko k dohodě o úplné denuklearizaci.

„Byli jsme blízko uzavření dohody o úplném odstranění jaderných zbraní. To by bylo tak úžasné… Jaderné zbraně jsou příliš silné, je jich příliš mnoho,“ řekl Trump.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Útok tankerů

Posádky tanků T-80BVM skupiny vojsk Vostok zajišťují postup útočných jednotek u Ugledaru.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *