, ,

10.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

10.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ISKANDER ROZTRHALA NA KUSY UKRAJINSKOU VOJENSKOU ZÁKLADNU; „VELKÁ ZTRÁTA VOJÁKŮ…“ RUSKÁ ARMÁDA VYTVÁŘÍ SPOUŠŤ NA UKRAJINSKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ….

 

https://youtu.be/-7Ieo4A4f6w?si=ii2NttpTn0JM5w6n

 

 

📌10. července 2024: ⚡️ VIKTOR ORBÁN OZNÁMIL POKRAČOVÁNÍ MÍROVÉ MISE A DŮLEŽITÉ SETKÁNÍ S ERDOGANEM.

Na sociální síti X označil Turecko za jedinou zemi, která úspěšně vystoupila jako prostředník v konfliktu na Ukrajině.

Již dříve maďarský premiér navštívil Moskvu, Peking a Kyjev. Nyní je ve Washingtonu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27712

 

 

📌10. července 2024: ♨️ UKRAJINA NEVSTOUPÍ DO NATO, DOKUD NESKONČÍ SVO – DUDA

POLSKÝ PREZIDENT TO UVEDL PRO AMERICKÉ NOVINY THE WASHINGTON TIMES. PŘIPOMNĚL, ŽE NIKDO NEPŘIJME VÁLČÍCÍ ZEMI ZA ČLENA ALIANCE.

Zároveň Duda prohlásil, že je připraven „jít dál než ostatní státy aliance při prosazování plného, oficiálního pozvání Ukrajiny do NATO“. Ostatní západní představitelé nechtějí hovořit ani o žádném konkrétním časovém plánu vstupu Kyjeva do aliance. Ani na summitu NATO nebudou tyto termíny dohodnuty.

https://t.me/to_je_nas_svet/27713

 

 

📌10. července 2024: BLOOMBERG S ODVOLÁNÍM NA BRITSKÉHO PREMIÉRA STARMERA:

VELKÁ BRITÁNIE DÁVÁ UKRAJINĚ POVOLENÍ K ÚDERU RAKETAMI STORM SHADOW HLUBOKO DO RUSKÉHO ÚZEMÍ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27714

 

 

📌10. července 2024: 🤡 GENERÁLNÍ TAJEMNÍK NATO STOLTENBERG VĚŘÍ, ŽE USA ZŮSTANOU SPOLEHLIVÝM SPOJENCEM ALIANCE BEZ OHLEDU NA VÝSLEDEK PREZIDENTSKÝCH VOLEB.

Další prohlášení generálního tajemníka NATO Stoltenberga:

▪️ Země NATO stále jednají o formulaci týkající se členství Ukrajiny v alianci v závěrečném komuniké summitu;

▪️ Generální tajemník NATO očekává, že USA, Itálie, Rumunsko, Nizozemsko a další člen bloku přislíbí Ukrajině nové systémy protivzdušné obrany;

▪️ NATO nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruska;

▪️ Generální tajemník NATO tvrdí, že je příliš brzy hovořit o načasování vstupu Ukrajiny do aliance;

▪️ Stoltenberg potvrdil, že řada amerických základen v Evropě byla uvedena do stavu zvýšené pohotovosti, údajně kvůli hrozbě sabotáže.

https://t.me/to_je_nas_svet/27715

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA VÁLKA STRAŠÍ ZÁPAD: AMERICKÝ PŘEDSTAVITEL PŘIPOUŠTÍ, ŽE UKRAJINSKÁ VÝHRA JE „NEMOŽNÁ„…

 

https://youtu.be/qTZdXijHiTg?si=JihJHZSI0WGfyw18

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „BEZZUBÉ ABRAMSY…“: RUSKÁ VÍTĚZSTVÍ NUTÍ ZELENSKÉHO SI STĚŽOVAT NA SPOJENÝMI STÁTY DODANÉ ZBRANĚ

 

https://youtu.be/mzYRufiaq2c?si=aGZtbJbFScCUxxGr

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „PANIKOU ZASAŽENÝ“ NETANJAHU RUŠÍ CESTU DO DVOU ZEMÍ EU (ČESKO A MAĎARSKO) V DOBĚ, KDY SE ZVYŠUJE HROZBA PŘÍKAZU K JEHO ZATČENÍ ZE STRANY MEZINÁRODNÍHO SOUDNÍHO DVORA V HAAGU

 

((Maďaři by ho určitě vydali!!! A Kalousek by si šel lehnout před letadlo! 😂 Museli by ho zatknout a nechat demokraticky uvěznit se stranickou demokracii.))

 

https://youtu.be/wdqJTtOG0Dk?si=5u5VZqqPCNKHxlL8

 

 

📌10. července 2024, 13:55: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: KYJEV ZTRÁCEL 2,1 TISÍCE VOJÁKŮ DENNĚ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace zveřejnilo souhrn akcí ruské armády v zóně speciální operace. Nepřátelské jednotky byly nejaktivnější v zóně skupiny sil Střed, kde bylo odraženo pět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny. Ztráty nepřítele jsou však značné: více než dva tisíce lidí na všech frontách denně.

 

Jednotky skupiny Sever zasáhly živou sílu a techniku šesti nepřátelských brigád v Charkovské oblasti a odrazily dva protiútoky. Ztráty nepřítele jsou až 275 vojáků, tři automobily, dvě houfnice a stanice elektronického boje (EW).

 

Skupina Západ zaujala výhodnější linie a porazila formace pěti ukrajinských brigád v DLR a Charkovské oblasti. Ztráty nepřítele činily až 495 osob, osm vozidel, tank, čtyři děla různých systémů, stanoviště elektronického boje a protibateriové stanoviště.

 

Jednotky „Jižní“ zlepšily situaci podél frontové linie a porazily personál a techniku pěti nepřátelských brigád v DLR. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 600 vojáků, šest vozidel, čtyři děla, dvě stanice elektronického boje a muniční sklad.

 

Jednotky „Středu“ zlepšily své taktické postavení a porazily šest nepřátelských brigád v DLR. Pět protiútoků bylo odraženo. Ztráty nepřítele činí až 510 vojáků, německé bojové vozidlo pěchoty, dvě automobily a dvě houfnice.

 

Jednotky skupiny vojsk Vostok bojovaly s formacemi pěti nepřátelských jednotek a odrazily jeden útok v DLR. Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny jsou až 135 vojáků, tři vozidla, tři velkorážná děla. Byl zničen muniční sklad.

 

Skupina Dněpr se postavila proti dvěma ukrajinským brigádám v Chersonské oblasti. Jejich ztráty jsou až 85 vojáků, čtyři vozidla, dvě děla. Byl zničen muniční sklad.

 

https://www.vesti.ru/article/4040029

 

 

📌10. července 2024, 16:00, Saldo: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY MASKOVANÉ POZICE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA PRAVÉM BŘEHU DNĚPRU:

 

Dělostřelectvo skupiny Dněpr ozbrojených sil (AF) Ruské federace porazilo maskované palebné pozice Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) umístěné na pravém břehu Dněpru.

 

Šéf Chersonské oblasti Volodymyr Saldo zveřejnil na svém kanálu Telegram video z úderů s tím, že posádky děl D-30 skupiny Dněpr nepřetržitě ničí obrněná vozidla, palebné zbraně, muniční sklady a opevněné pozice ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na Cherson.

 

„Střelci baterie houfnic D-30 zničili maskovaná palebná postavení < … > a vyhlídkové stanoviště v opuštěném domě na pravém břehu Dněpru,“ napsal.

 

Saldo také uvedl, že porážka objektů Ozbrojených sil Ukrajiny byla potvrzena pomocí průzkumného dronu – od obdržení údajů o cíli k úderu uplyne „otázka minut“, zdůraznil.

Podle guvernéra je dělostřelectvo nejsilnější zbraní armády, „bohové války dominují bojišti“, a to navzdory rychlému vývoji raketových zbraní a bezpilotních letounů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040379

 

 

📌10. července 2024, 16:51: POLSKO DO LISTOPADU VYNALOŽÍ 30 MILIONŮ DOLARŮ NA POSÍLENÍ HRANICE S BĚLORUSKEM:

 

Polská pohraniční služba podepsala kontrakt v hodnotě 30 milionů dolarů „na modernizaci technické bariéry“ na hranici s Běloruskem.

 

Zpráva ministerstva na sociální síti vysvětluje, že mluvíme o „posílení rozpětí fyzické bariéry“. Listopad tohoto roku je uveden jako datum dokončení plánovaných prací.

 

Z polského rozpočtu již bylo vyčleněno téměř 32 milionů dolarů na modernizaci elektronických systémů na pozemním úseku hranice s Běloruskem, která by měla být dokončena do října.

 

Zlepšení této „bariéry“ zahrnuje zvýšení počtu kamer a také zavedení systému pro automatické ověřování poplachových signálů, uvádí Interfax.

 

Kromě toho se uvádí, že od srpna plánuje Polsko téměř ztrojnásobit (z 6 na 17 tisíc) počet vojáků na hranicích s Běloruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4040552

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. července 2024, 17:07: MAĎARSKO DALO NA SUMMITU NATO ULTIMÁTUM O ČLENSTVÍ UKRAJINY V ALIANCI:

 

Maďarský ministr zahraničí a ministr zahraničních ekonomických vztahů Peter Szijjártó uvedl, že Maďarsko podpoří závěrečné prohlášení summitu Severoatlantické aliance pouze v případě, že bude napsáno, že rozhodnutí o přijetí Ukrajiny do NATO musí být jednomyslné.

 

Na summitu NATO ve Washingtonu Szijjártó řekl, že otázka přijetí Ukrajiny do NATO by měla být rozhodnuta jednomyslně, pouze pod touto podmínkou Maďarsko podpoří závěrečné prohlášení summitu aliance, hlásí RIA Novosti.

 

Podle agentury TASS řekl, že nyní o vstupu Ukrajiny do aliance nemůže být řeč, protože je to v kontextu konfliktu s Ruskem nereálné. Pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to podle něj znamenat přímý konflikt mezi aliancí a Ruskou federací.

 

Maďarský ministr zahraničí se domnívá, že nyní nebude Ukrajina pozvána do Severoatlantické aliance, a dodal, že v budoucnu by tato otázka měla být vyřešena na základě konsensu.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán již dříve řekl, že ukrajinský konflikt nelze vyřešit na frontě, je těžké si představit, že by Rusko mohlo být poraženo.

 

https://www.vesti.ru/article/4040555

 

 

📌10. července 2024, 17:08: Blinken: DÁNSKO A NIZOZEMSKO JIŽ ZAČALY POSÍLAT STÍHAČKY F-16 DO KYJEVA:

 

((Mají potřebu je někde sešrotovat😂))

 

Dánsko a Nizozemsko zahájily přesun stíhaček F-16 na Ukrajinu. Uvedl to americký ministr zahraničí Anthony Blinken ve svém projevu na fóru NATO ve Washingtonu.

 

Blinken naznačil, že „tato letadla poletí nad Ukrajinou později v létě“, ale neupřesnil počet letadel ani přesné datum příletu.  Zároveň, jak je uvedeno ve společném prohlášení vedoucích představitelů Dánska, Nizozemska a Spojených států, budou pokračovat v budování vzdušného potenciálu Ukrajiny, který bude zahrnovat letky letounů F-16, uvádí Interfax.

 

Podle zpráv v médiích Nizozemsko přislíbilo převést celkem 24 vozidel a Dánsko 19, ale ne okamžitě. Norsko letos slíbilo dalších šest stíhaček. A Belgie slíbila 30 stíhaček, ale až do roku 2028.

 

F-16 je americký víceúčelový lehký stíhací letoun čtvrté generace, který slouží od roku 1978. Je v provozu ve 25 zemích. Je schopen nést rakety různých tříd, korigované a bomby s volným pádem.

 

Dodávka těchto letounů na Ukrajinu, jak řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v květnu letošního roku, bude považována za záměrný signál NATO v jaderné sféře, protože tyto letouny mohou být nosiči jaderných zbraní.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v březnu uvedl, že F-16 čeká stejný osud jako ostatní západní techniku dodávanou na Ukrajinu – ruská armáda je zničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4040608

 

 

📌10. července 2024, 17:19, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: INDIE NEPOVAŽUJE RUSKO ZA MÉNĚ DŮLEŽITÉHO STRATEGICKÉHO PARTNERA NEŽ SPOJENÉ STÁTY:

 

Indické úřady považují Rusko za strategického partnera, který není o nic méně důležitý než Spojené státy. Návštěva indického premiéra Naréndry Módího v Moskvě to potvrdila, poznamenalo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Pro Nové Dillí není Moskva o nic méně důležitá než Washington, potvrzením toho je Módího cesta do Ruské federace, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Ruděnko.

 

Módího návštěva potvrdila status Ruska jako strategického partnera Indie, řekl Ruděnko během diskuse Valdajského klubu, hlásí RIA Novosti.

 

Připomněl, že návštěva nastínila „dobré vyhlídky“ v různých oblastech, včetně energetiky. Podle úředníka budou země v budoucnu schopny „pokročit, a to i v ekonomické sféře“.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v úterý uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Naréndra Módí na schůzce diskutovali o všech otázkách vztahů mezi oběma zeměmi, včetně obrany a bezpečnosti, a také o mezinárodní spolupráci.

 

Podle tiskového tajemníka ruského prezidenta Dmitrije Peskova trvala komunikace v úzkém formátu více než 2,5 hodiny, poté více než půl hodiny probíhala „na nohou“.

 

https://www.vesti.ru/article/4040624

 

 

📌10. července 2024, 16:40: NA UKRAJINĚ VZNIKL PRAPOR TRESTANCŮ:

 

V rámci 24. samostatné mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny byl vytvořen prapor odsouzených, kteří si odpykávali tresty v ukrajinských věznicích. Jednotka má od 400 do 800 lidí.

 

((A drží tam i místo pro nelegální hlavu státu???))

 

Prapor byl pojmenován „Harakterniki“ a samotná 24. brigáda nese jméno krále Danyla Halického.

 

Odsouzení již složili vojenskou přísahu a brzy začnou plnit bojové mise, píše RIA Novosti.

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon o možnosti mobilizace odsouzených 17. května. Stanoví, že v případě osob, které si odpykávají trest, může soud rozhodnout o podmínečném propuštění z vojenské služby na základě smlouvy. Náměstkyně ukrajinského ministra spravedlnosti Olena Vysocká uvedla, že více než 4500 odsouzených Ukrajinců je připraveno jít na frontu.

 

Podle ukrajinské generální prokuratury soudy na konci května vyhověly 1843 žádostem odsouzených o podmínečné propuštění pro následnou mobilizaci, 775 z nich vstoupilo do řad Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4040437

 

 

📌10. července 2024, 15:46: V DŮSLEDKU ÚDERU NA PŘÍSTAV V ODĚSKÉ OBLASTI BYL ZASAŽEN SKLAD S RAKETAMI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Koordinátor mykolajivského podzemí Sergej Lebeděv s odvoláním na své vlastní zdroje uvedl, že během úderu na Oděskou oblast byli zabiti britští žoldáci – byli evakuováni do Rumunska.

 

Řekl také, že „vletěl“ do skladu s municí v přístavu Čornomorsk, kam ozbrojené síly Ukrajiny nedávno v nejpřísnějším utajení dodaly rakety.

 

Podle Lebeděva byla exploze silná, s velkou detonací a byla cítit v Oděse, hlásí RIA Novosti.

 

Zdroj agentury TASS v bezpečnostních složkách potvrdil, že ozbrojené síly Ruské federace zasáhly cíle v přístavu Oděsa pomocí pobřežního raketového systému Utes.

 

Dnes bylo oznámeno, že v Oděse došlo k sérii výbuchů. Městské úřady oznámily zničení přístavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4040372

 

 

📌10. července 2024, 17:47, Matvijenko: PUTIN SE ZÚČASTNÍ PARLAMENTNÍHO FÓRA BRICS:

 

Předsedkyně Rady federace Valentina Matvienko uvedla, že ruský vůdce Vladimir Putin se zúčastní parlamentního fóra X BRICS.

 

Matvijenková řekla ve vysílání Russia 24, že Putin se stane účastníkem parlamentního fóra X BRICS a promluví na něm.

 

Hlava státu podle ní vždy věnuje velkou pozornost parlamentní složce, protože jsou to právě poslanci, kteří jsou voleni národy svých zemí.

 

Mluvčí Rady federace dodal, že samotný fakt prezidentovy účasti zdůrazňuje význam akce.

 

https://www.vesti.ru/article/4040640

 

 

📌10. července 2024, 17:52, Norský premiér: UKRAJINA NEBUDE PO SUMMITU VE WASHINGTONU POZVÁNA DO NATO:

 

Norský premiér Jonas Gahr Støre oznámil, že NATO rozhodlo o možném vstupu Ukrajiny do EU. Podle něj podle něj po výsledcích aliančního summitu ve Washingtonu takovou nabídku nedostane.

 

„Nemyslím si, že po letošním summitu přijde nějaké pozvání,“ citovala agentura TASS norského premiéra. „Všechno ostatní však bude o takové budoucnosti hovořit.“

 

Støre také poznamenal, že přání Ukrajiny stát se součástí Severoatlantické aliance se odrazí v závěrečném dokumentu po summitu. Akce se koná v hlavním městě USA od 9. do 11. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4040672

 

 

📌10. července 2024, 16:49: BĚHEM JARNÍCH POVODNÍ V RUSKÉ FEDERACI BYLO ZAPLAVENO TÉMĚŘ 30 TISÍC OBYTNÝCH BUDOV:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se prostřednictvím videokonference setkal se členy vlády. Šéf ministerstva pro mimořádné situace Alexandr Kurenkov informoval o situaci s povodněmi a lesními požáry v letošním roce.

 

 

Podle ministra pro mimořádné situace bylo v roce 2024 v důsledku jarních povodní zaplaveno asi 30 tisíc obytných a více než 16 tisíc letních domů. Nejvíce utrpěly Orenburská a Omská oblast, stejně jako Jakutsko. Poškozeno bylo více než tři sta mostů s nízkou hladinou vody a 140 objektů společenského významu.

 

Silná a dlouhotrvající povodeň způsobila vyhlášení federálního stavu nouze. Vysoká hladina vody přetrvávala více než měsíc a překračovala kritické hodnoty o několik metrů.

 

Počet lesních požárů v roce 2024 se přitom oproti loňskému roku snížil o třetinu, ale plocha hořících lesů se zvýšila o 50 %.

 

„Od začátku roku bylo na území Ruské federace zaznamenáno téměř 6 tisíc ohnisek přírodních požárů na celkové ploše více než 3,5 milionu hektarů,“ uvedl šéf ministerstva pro mimořádné situace.

 

Ministr poznamenal, že předpovědi pro zbytek sezony jsou krajně nepříznivé. Alexandr Kurenkov označil Jakutsko a Zabajkalsko za nejzranitelnější regiony, kde boj s ohněm probíhá nepřetržitě. V blízkosti osad operuje patnáct velkých lesních požárů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040439

 

 

📌10. července 2024, 17:50, El País: PUTIN A SI ŤIN-PCHING PŘIZNALI LETOŠNÍ MÍROVÉ ROZHOVORY MEZI RUSKEM A UKRAJINOU:

 

Vladimir Putin a Si Ťin-pching se dohodli, že do konce roku proběhnou nové mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou. Uvádí se to v dopisech Viktora Orbána, které zaslal evropským lídrům.

 

Maďarský premiér navštívil 2. července Kyjev a 5. července Moskvu, kde jednal s hlavami států o způsobech řešení konfliktu a možnosti zahájení mírových rozhovorů. Orbán také 8. července diskutoval s čínským vůdcem o scénářích vývoje ukrajinského konfliktu po amerických volbách.

 

Orbán očekává od nové administrativy rychlé příměří ještě předtím, než se nový prezident ujme úřadu, ale Si Ťin-pching „možnost takového scénáře nekomentoval,“ ujistil.

 

V důvěrné zprávě pro předsedu Evropské rady Charlese Michela se maďarský vůdce podělil o své obavy ohledně vyhlídek na konflikt.

 

„Příští dva měsíce na frontové linii na Ukrajině budou „dramatičtější než kdy jindy“, citovala Orbána publikace.

 

V souvislosti s možnou eskalací konfliktu však budou podle něj návrhy na jeho pozastavení přijímány příznivěji. Orbán dodal, že Putin a Si Ťin-pching jsou připraveni na mírové rozhovory do konce roku.

 

https://www.vesti.ru/article/4040656

 

 

📌10. července 2024, 18:14, VOJENSKÝ VŮDCE NATO CAVOLI: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY SE OBRATNĚ PŘIZPŮSOBUJÍ VÝZVÁM BĚHEM NWO:

 

Ruské ozbrojené síly se velmi obratně přizpůsobují výzvám, kterým čelí během speciální operace, připustil vrchní velitel spojeneckých sil NATO v Evropě americký generál Christopher Cavoli.

 

Ve svém projevu na veřejném fóru NATO ve Washingtonu poznamenal, že Rusové jsou velmi chytří „technologicky a procedurálně“.

 

Generál uvedl, že NATO, stejně jako členské země aliance, pečlivě studují situaci a učí se z ukrajinského konfliktu. Tyto závěry se podle něj promítnou do budoucí doktríny severoatlantického bloku. Kromě toho se na jejich základě vyvíjejí nové metody vedení války a pracuje se na nových technologiích.

 

Cavoli také připomněl, že NATO společně s Ukrajinou vytváří v Polsku centrum pro studium konfliktů pro výměnu informací.

 

Vytvoření takového centra již dříve oznámila stálá zástupkyně USA při NATO Julianne Smithová, poznamenává TASS.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na summitu ve Washingtonu řekl, že aliance nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruské federace pro žádnou členskou zemi. NATO zároveň čelí kybernetickým útokům a sabotážím z ruské strany.

 

https://www.vesti.ru/article/4040680

 

 

📌10. července 2024, 17:53: PESKOV KRITIZOVAL OBVINĚNÍ ZÁPADNÍCH MÉDIÍ Z ÚDAJNÉHO NÁBORU OBČANŮ ZEMÍ NATO:

 

Domněnky a prohlášení západních médií, že Rusko údajně verbuje občany zemí NATO pro špionáž a sabotáže, se na ničem nezakládají. Uvedl to tiskový tajemník ruského prezidenta

 

Dmitrij Peskov v reakci na žádost amerického deníku The Washington Post.

Autenticita prohlášení zveřejněných publikací je sporná, zdůraznil mluvčí Kremlu.

 

Peskov poznamenal, že taková obvinění proti Moskvě nejsou ničím jiným než podněcováním rusofobní hysterie.

 

Deník The Washington Post již dříve s odvoláním na zdroje, a dokonce i údajné interní dokumenty Kremlu obvinil ruské úřady z nárůstu případů sabotáží v západních zemích a také z náboru jejich obyvatel.

 

V březnu 2024 ruská Federální bezpečnostní služba varovala před cynickými způsoby náboru teroristů. Podle agentury ukrajinské speciální služby zaútočily na telefony ruských teenagerů a školáků. Začali dostávat hromadné e-maily z neznámých čísel s nabídkou, že zopakují scénář teroristického útoku na radnici v Krokusu.

 

https://www.vesti.ru/article/4040644

 

 

📌10. července 2024, 18:00, Matvijenko: DO BRICS SE PŘIHLÁSILO 24 ZEMÍ, ZÁPAD EXPANZI NEZASTAVÍ:

 

Ve frontě na vstup do organizace BRICS je 24 zemí, řekla mluvčí Rady federace Valentina Matvijenková.

 

Zdůraznila, že o toto sdružení má dnes zájem mnoho států.

 

„24 zemí nyní, pokud se nemýlím, stojí ve frontě, aby se staly členy BRICS,“ řekla Valentina Matvijenko ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Podle jejího názoru práce sdružení vyvolává ve Spojených státech vážné podráždění a žárlivost. Snaží se vyvíjet tlak na země, ale proces budování multipolárního světa nelze zastavit.

 

Západ nebude schopen zabránit dalšímu rozšiřování BRICS. „Víte, jejich lícní kosti se už pohybují hněvem, ale nemohou nic dělat, to je jisté,“ řekla.

 

  1. ledna se Rusko stalo předsedou BRICS pro příští rok. Začalo to přistoupením nových členů do organizace – kromě Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jihoafrické republiky nyní zahrnuje Egypt, Etiopii, Írán, Spojené arabské emiráty a Saúdskou Arábii.

 

V červnu ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že nyní se země BRICS rozhodly dát si pauzu v otázce přistoupení nových členů, aby „strávily“ nově příchozí státy v asociaci. Thajsko a Malajsie byly mezi posledními, které požádaly o členství.

 

https://www.vesti.ru/article/4040683

 

 

📌10. července 2024: 🇺🇸 DODÁVKA F-16 NA UKRAJINU SE CHYSTÁ „PRÁVĚ TEĎ

▪️ Dodávka letounů F-16 na Ukrajinu probíhá „právě teď, když spolu mluvíme“, uvedl ve Washingtonu ministr zahraničí Blinken.

▪️ Předávají je Dánsko a Nizozemsko a stíhačky se na ukrajinském nebi objeví letos v létě.

▪️ Ještě předtím Zelenskyj ve Washingtonu uvedl, že Ukrajina potřebuje nejméně 128 stíhaček F-16, zatímco Západ jich slibuje pouze 10-20.

https://t.me/to_je_nas_svet/27716

 

 

📌10. července 2024: 🔥 STŘETY V PÁSMU GAZY A NOVÉ ÚDERY. IZRAELSKÁ ARMÁDA ZLIKVIDOVALA BOJOVNÍKY HAMÁSU V SÍDLE AGENTURY OSN PRO BLÍZKÝ VÝCHOD.

 

Podle izraelské armády jej radikálové využívali jako základnu.

Pod palbou uprchlického tábora „Nuseirat“ bylo zabito osm lidí, většinou dětí.

Den předtím zaútočila izraelská armáda v Chán Júnisu na budovu školy vedle stanů osadníků. Obětí bylo 29.

Po internetu kolují záběry: Chlapeček, teprve měsíc starý. Údajně byl zázračně zachráněn zpod trosek budovy v Gaze, zničené po izraelském náletu.

O smrti civilistů v enklávě se hovořilo na brífinku na americkém ministerstvu zahraničí. Došlo k hádce.

 

„Pokud dojde k dalším obětem, situace se ještě zhorší. Ale jsme daleko za bodem, kdy se z toho stala strašná lidská tragédie,“ uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller.

https://t.me/to_je_nas_svet/27717

 

 

📌10. července 2024: ♨️ IRSKÝ POSLANEC EVROPSKÉHO PARLAMENTU MICK WALLACE VYJÁDŘIL SVŮJ NÁZOR NA SEVEROATLANTICKOU ALIANCI:

„NATO JE TERORISTICKÁ ORGANIZACE, POTŘÍSNĚNÁ KRVÍ NEVINNÝCH LIDÍ, KTERÁ SLOUŽÍ ZÁJMŮM AMERICKÉHO IMPÉRIA A VOJENSKO-PRŮMYSLOVÉHO KOMPLEXU.“

Podle jeho názoru lze tuto organizaci označit za teroristickou organizaci. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27718

 

 

📌10. července 2024: 😂 ZÁPADNÍ TISK POBOUŘEN: PUTIN SE PŘÍLIŠ ČASTO SETKÁVÁ SE SVĚTOVÝMI LÍDRY

Ruský prezident Vladimir Putin posílil diplomacii doma i v zahraničí a pohrdá pokusy USA a jejich spojenců udělat z něj globálního vyvrhele kvůli speciální operaci na Ukrajině.

Za pouhé dva měsíce od začátku svého pátého funkčního období v květnu Putin absolvoval více než 20 setkání s lídry z Evropy, Asie, Afriky, Latinské Ameriky a Blízkého východu,“ napsala agentura Bloomberg.

https://t.me/to_je_nas_svet/27719

 

 

📌10. července 2024: 🙈 POMATENÝ BIDEN: „VEDL JSEM ALIANCI (NATO) V JEDNOM Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH OKAMŽIKŮ JEJÍ HISTORIE. Uvědomuji si, že… poté, co jsem ošukal vaši ženu (Stoltenbergovou), jsem vás osobně požádal, abyste ještě nějakou dobu zůstal ve funkci. Promiňte…“

https://t.me/to_je_nas_svet/27720

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. července 2024: ŠÍLENCI BOJUJÍ PROTI CO2: OD SRPNA MÁ ZAČÍT EXPERIMENT S VYLÉVÁNÍM LOUHU DO OCEÁNU:

 

V poslední době se množí informace o různých již provedených nebo teprve plánovaných geoinženýrských zásazích. To se netýká jen ovlivňování ovzduší, ale také oceánů, které mají vliv na klima a jsou i značným producentem CO2, pro rostliny nezbytného plynu, proti němuž bojují klimatičtí šílenci.

 

Různé nesmyslné nápady, jak proti CO2 bojovat, jen potvrzují, že propagátorům klimatické agendy rozhodně nejde o ochranu přírody.

 

Nedávné oznámení Oceánografického institutu ve Woods Hole (WHOI), že provede experiment zahrnující vypouštění louhu do oceánu, je pozoruhodným příkladem přehnaně horlivých a špatně promyšlených opatření, která jsou přijímána pod rouškou boje proti klimatickým změnám.

 

Podle článku plánuje WHOI provést geoinženýrský experiment zaměřený na snížení hladiny atmosférického oxidu uhličitého přidáním alkalických látek, konkrétně louhu, do oceánu. Základní hypotézou je, že přidání louhu zvýší zásaditost oceánu a zvýší jeho schopnost absorbovat CO₂ z atmosféry.

 

Oceánografický institut ve Woods Hole bude od letošního srpna provádět studii v malém měřítku o účincích zvyšování zásaditosti oceánů, což je proces, který uměle zvyšuje pH oceánské vody v boji proti okyselování oceánů způsobenému člověkem.

 

EXPERIMENT BUDE PROVEDEN VE VODÁCH JIHOZÁPADNĚ OD NANTUCKETU A MARTHA’S VINEYARD.

 

Projekt nazvaný „LOC-NESS“ – zkratka pro Locking away Ocean Carbon in the Northeast Shelf and Slope – zahrnuje vypuštění 20 metrických tun hydroxidu sodného (známého také jako louh) a až 75 kilogramů stopovacího barviva do oceánu, po kterém následuje pětidenní 24hodinové monitorování šíření alkality na místě.

 

BUDE SE ZJIŠŤOVAT PŘÍJEM CO2 A DOPADY NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ.

 

Věda, která stojí za tímto experimentem, je přinejlepším spekulativní. Složité chemické složení oceánu a nesčetné množství proměnných, které ovlivňují procesy sekvestrace uhlíku, ztěžují přesné předpovídání výsledků takového zásahu.

 

Existují značné nejistoty ohledně toho, do jaké míry zvýšená zásaditost skutečně povede ke zvýšené absorpci CO₂.

 

V tiskové zprávě EPA uvedla, že „neočekává žádné měřitelné environmentální nebo jiné dopady nad rámec monitorovacích období studie“ a webová stránka Woods Hole zdůrazňuje, že kvůli čistotě hydroxidu sodného „jsou účinky na kvalitu vody omezeny pouze na vliv na pH.“

 

ŘEKNĚTE TO RYBÁM A DALŠÍM ORGANISMŮM, KTERÉ OTRÁVÍTE LOUHEM. KLIDNĚ BY TO MOHL BÝT DYNAMITOVÝ RYBOLOV.

 

Do oceánu přidáme 20 tun NaOH a sledování bude prováděno po dobu 5 dnů, což povede k potenciální sekvestraci až 20 tun CO2.

 

Tento experiment je dostatečně malý na to, aby jakékoli bezprostřední dopady byly minimální a jakékoli účinky zásaditosti budou na konci experimentů plně zředěny zpět na základní podmínky.

 

Potenciální ekologické dopady vypouštění žíravé látky, jako je louh, do oceánu, nelze přeceňovat. Louh neboli hydroxid sodný může způsobit vážné chemické popáleniny a poškodit mořský život, pokud se s ním nezachází správně.

 

Se změnou chemického složení oceánu jsou spojena rizika, včetně možného poškození mořských ekosystémů a organismů, které je obývají.

 

Potenciální dopady experimentu na životní prostředí jsou rozmanité. Změna zásaditosti oceánů by mohla narušit křehkou rovnováhu mořských ekosystémů.

 

Obzvláště znepokojivé jsou účinky na fytoplankton, který tvoří základ oceánského potravního řetězce. Tyto mikroorganismy jsou klíčové pro koloběh uhlíku a jakékoli významné změny jejich prostředí by mohly mít kaskádové účinky v celém ekosystému.

 

Oponenti geoinženýrství jsou skeptičtí k důvěře vědců a varují, že lidské zásahy do životního prostředí mají často nezamýšlené důsledky.

 

Kromě toho by zavedení louhu mohlo vést k lokalizovaným oblastem s vysokým pH, což by mohlo poškodit mořský život, zejména druhy, které jsou citlivé na změny ve svém prostředí. To je významné riziko, které se zdá být bagatelizováno při hledání geoinženýrských řešení.

 

Geoinženýrství by nemělo být vnímáno jako životaschopný přístup k environmentálnímu managementu. Vzhledem ke značným nejistotám a potenciálním rizikům spojeným s tímto experimentem je nezbytné být obezřetný.

 

Vypouštění louhu do oceánu bez komplexního pochopení potenciálních dopadů je bezohledný přístup, který by mohl vést k nepředvídaným a možná nevratným škodám.

 

Kritici tvrdí, že potenciální negativní důsledky takových experimentů daleko převažují nad teoretickými přínosy, zejména vzhledem k současnému nedostatečnému pochopení oceánských chemických procesů a potenciálu nezamýšlených důsledků.

 

PLÁN WHO vypouštět louh do oceánu jako prostředek k řešení spekulativního problému je hluboce chybná a nebezpečná iniciativa. Vědecké nejistoty a potenciální environmentální rizika spojená s tímto experimentem daleko převažují nad spekulativními přínosy.

 

Tento bezohledný experiment s vyléváním louhu je důkazem zoufalství a krátkozrakosti, které často doprovázejí geoinženýrské zásahy.          https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/silenci-bojuji-proti-co2-od-srpna-ma-zacit-experiment-s-vylevanim-louhu-do-oceanu/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.07.2024“:

➡️☭☆ Plocha požáru skladu ve Volgogradu se rozrostla na 1200 metrů čtverečních, požár se rozšířil na sousední budovu, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

➡️☭☆ Střecha budovy vzplála v Soči na ploše 300 metrů čtverečních, informovalo státní ředitelství pro mimořádné události. Budova okresního soudu Lazarevsky se nachází na adrese uvedené oddělením.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka protivzdušného obranného systému Pantsir-S1 zničila nepřátelský dron v oblasti odpovědnosti skupiny sil Vostok.

Protiletadlové raketové a dělové systémy nepřetržitě monitorují vzdušný prostor nad pozicemi ruských jednotek. K ničení cílů má Pantsir-S1 12 protiletadlových střel a dva dvouhlavňové 30mm kanóny s 1400 náboji.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *