, ,

10.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

10.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Důležitá věc je nepřestávat se ptát.“ – Albert Einstein

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️🐛🦗 🐛🦗9. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: EKOSOCIALISTICKÁ INDOKTRINACE: „LABORATORNÍ MASO PRO DOSPĚLÉ – HMYZÍ POTRAVA PRO DĚTI

 

Globální elita, kterou někdy zastupuje Světové ekonomické fórum Klause Schwaba (WEF), chce také určovat naše stravovací návyky a jídlo v budoucnu. Jako udržitelné řešení nedostatku potravin bychom měli upřednostňovat geneticky modifikované organismy, laboratorní maso, léčiva, průmyslové chemikálie, hmyz a trávy. Rekonstruují se na něj dokonce i děti!

 

👉WEF svou agendou „Great Reset“ podpořil mimo jiné organizaci EAT Forum, která chce podle vlastních vyjádření prosazovat „transformaci potravinového systému“. Mezi projektové partnery EAT patří chemický a farmaceutický gigant Bayer, společnost Cargill obchodující s potravinami a krmivy, skupina zemědělských technologií Syngenta, která se specializuje na osiva a produkty na ochranu plodin, a výrobce spotřebního zboží Unilever.

 

FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL JAKO „CHEMIČTÍ ZPRACOVATELÉ“ LABORATORNÍHO MASA:

 

👉 EAT také spolupracuje s různými biotechnologickými společnostmi a také s největšími společnostmi vyrábějícími imitace masa, včetně Impossible Foods. Všichni jsou vděčnými a ziskuchtivými komplici elit, kteří chtějí nahradit zdravé, výživné potraviny geneticky modifikovanými laboratorními potravinami.

 

Podle Frederica Leroye, profesora potravinářské vědy a biotechnologie na univerzitě v Bruselu, korporace jako Unilever a Bayer, stejně jako další farmaceutické společnosti, jsou již „chemickými zpracovateli“. nový potravinářský podnik. Jedná se o zpracování chemikálií a extraktů, které jsou potřebné pro globální produkci těchto laboratorně vyráběných potravin.

 

👉EAT již vyvinul samozvanou „planetární zdravou dietu“ jako „udržitelné nutriční řešení“, jak oznámilo WEF. Profesor Leroy říká: „Cílem diety je snížit v některých případech světovou populaci příjem masa a mléčných výrobků až o 90 procent a nahradit je laboratorně vyrobenými potravinami, obilím a olejem.“

 

„POTRAVINOVÝ PLÁN VELKÉHO BYZNYSU“ ELIT:

 

V centru pozornosti je však nakonec pouze velký byznys, převzetí potravinového systému velkými korporacemi, které vyrábějí jednotnou globální stravu pomocí západních technologií a zemědělských chemikálií.

Prvním krokem je zrušení konvenčního chovu zvířat, aby se lidem dostalo umělé laboratorní maso. Pokud má WEF svou cestu, měly by se jíst i trávy. Mimo jiné se v ní píše: „Plevel může být výživný a chutný (…) S růstem světové populace může být spolehlivým zdrojem potravy. Jejich schopnost vázat uhlík může pomoci v boji proti změně klimatu.“ Kromě toho by se mělo konzumovat více ořechů, semen, a dokonce i hmyzu

 

KRMIVO PRO TRÁVU A ŘASY PRO KLIMA:

 

WEF poukazuje na to, že náš potravní řetězec je zodpovědný za až 37 procent umělých emisí skleníkových plynů. 🙈 A s ničivými následky. 🙈 Například ve vztahu k desertifikaci obdělávaných oblastí. Dále by trávy absorbovaly relativně velké množství oxidu uhličitého. Tímto způsobem by bylo možné vyřešit světový hlad a klimatickou krizi „cíleným pěstováním trávy“ 🙈. Ale také s pojídáním kopřiv, řas a kaktusů. 🙈

 

👉Co se však tají, většina zelených rostlin někdy obsahuje toxiny, které jsou při konzumaci ve větším množství pro člověka nevhodné a mohou způsobit následné škody. Ignoruje se také to, že ke spotřebě energie potřebujeme především sacharidy a bílkoviny.

 

Možná proto přišel v roce 2019 úplně jiný, neuvěřitelný návrh. Jmenovitě od Magnuse Söderlunda, profesora na Stockholmské ekonomické škole. VE SKUTEČNOSTI DOPORUČOVAL KANIBALISMUS, TEDY POJÍDÁNÍ MASA MRTVÝCH LIDÍ! 👹

 

POŽÍRÁNÍ HMYZU PROTI „KLIMATICKÉ APOKALYPSE“:

 

Šílenství nezná mezí v odvážném novém světě Great Reset! Protože pokud si ekosocialisté projdou svou cestou, měli by spotřebitelé radikálně změnit své stravovací návyky kvůli zdánlivě hrozící klimatické katastrofě.

👉To znamená – jak již bylo zmíněno – namísto konzumace masa poškozujícího CO2 by měli jíst hmyz!

 

DĚTI JSOU JIŽ PŘEDĚLÁVÁNY, ABY JEDLY ODPUDIVÉ LEZOUCÍ STVOŘENÍ.

👉Většině lidí se hnusí švábi, cvrčci, brouci, mouční červi atd., kteří se někdy mohou nacházet ve špíně, exkrementech a hnilobě!!! 👹

I když je taková konzumace v některých kulturách normální, pro nás normální není!

👉To se ale nyní chystá radikálně změnit s neuváženým odklonem od konzumace masa, který se prosazuje po celém světě.

👉Populace škůdců CO2, jako jsou prasata, skot a kuřata, by proto měla být drasticky snížena. 👹 Patří sem i nedávný návrh spolkového ministra zemědělství ZELENSKÝCH Cem Özdemira na zvýšení DPH na maso 👹.

👉A to pod rouškou financování přeměny chovu zvířat na vyšší standardy.

 

V důsledku toho lze agendu Světového ekonomického fóra normalizovat spotřebu štěnic 👹, tj. hmyzu, také pochopit, protože konvenční lidské stravovací návyky by spotřebovaly příliš mnoho zdrojů.

👉Na druhé straně „Program pojídání hmyzu“ je zamýšlen jako absolutní „udržitelnost“ a „odpovědná“ strava.

👉V listopadu 2019 zařadila Evropská komise nejběžnější druh sarančete na seznam „potravin schválených k prodeji 👹“. Mohou se proto prodávat zmrazené, sušené nebo v prášku jako svačina nebo přísada do potravin.

👉Nově jsou povoleny i sušené žluté larvy moučného červa moučného a cvrčka polního. 👹

👉Protože – jak hlasitě hlásají ekosocialisté – cvrčci spotřebují šestkrát méně krmiva než skot, čtyřikrát méně než ovce a dvakrát méně než prasata a brojleři.

 

CELEBRITY JAKO „JEDLÍCI HMYZU“:

 

👉Aby elita přiměla lidi jíst hmyz, uchýlí se ke známému triku: Celebrity by měly sloužit jako vzory.

👉Jednou z nich je i známá herečka Nicole Kidman. Lifestylový magazín Vanity Fair už v roce 2018 zveřejnil video, na kterém blonďatá hollywoodská hvězda požírá červy, cvrčky a další lezoucí stvoření, aby o tom přesvědčila veřejnost – viz zde (odkaz).

 

V DALŠÍM VIDEU JE VIDĚT KEŇSKÁ FILMOVÁ HEREČKA LUPITA NYONG’O JÍST MRAVENCE:

 

👉V souladu s tím asi nepřekvapí, že 👹 Rockefeller, Bill a Melinda Gatesovi a Fordovy nadace již masivně investují do společností, které se specializují na výrobu potravin na bázi hmyzu. TAKZVANÁ „CVRČČÍ MOUKA“, 👉 tedy mletí cvrčci, jsou dnes někdy součástí průmyslově vyráběných potravin. 👹

 

NEZODPOVĚDNÁ „DĚTSKÁ INDOKTRINACE“:

 

Ekosocisti se nevyhýbají ani dětem, aby realizovali svůj program pojídání brouků. Dobře vědí, že indoktrinace je nejúčinnější u mladých lidí. Protože během svých formativních let si osvojí návyky, které je budou následovat po zbytek jejich života.

 

To je důvod, proč elity infiltrují školy po celém světě. Například v americké škole dostává budoucí „generace přátelská k WEF“ grilování, jak je vidět na videu na Twitteru:

Plakáty, které oslavují pojídání hmyzu, se používají jako psychologické triky: „Dělá to každý,“ stojí. „Můžete je máčet v čokoládě.“

 

SKRYTÁ ZDRAVOTNÍ RIZIKA Z POTRAVY HMYZU:

 

👉 Ti nejmenší jsou však před konzumací masa varováni, protože maso prý přenáší nemoci.

👉 Hmyz by však byl zdravý.👹

 

👉Ale to je prokazatelně špatně! Ve studii „Parazitologické hodnocení jedlého hmyzu a jeho role při přenosu parazitárních onemocnění na lidi a zvířata“ z července 2019 například o sérii experimentů v tomto ohledu říká:

👉 V 30,33 % parazité nalezení v byli „POTENCIÁLNĚ PATOGENNÍ“, tedy PATOGENNÍ PRO ČLOVĚKA.

👉A dále: „Jedlý hmyz je podceňovaným rezervoárem lidských a zvířecích parazitů.“

👉 STRUČNĚ ŘEČENO: Hmyz může ukrývat parazity, narušovat imunitní systém, vyvolávat alergie a zbavovat tělo vitamínů.

👉 A přesto se elity neštítí nalákat tímto „jedovým koktejlem“ i děti! 👹

 

👉 V Austrálii je nyní tisíc škol, které nezodpovědně nabízejí dětem ve svých jídelnách čipsy hmyzu, které jsou nejen „zdravé“, ale také „šetrné k životnímu prostředí“ a mají být chutnou svačinou, jak ukazuje video na Twitteru:

 

👉 Ve čtyřech základních školách ve Walesu také probíhá „PROJEKT BROUKŮ“, který má určit chuť dětí na „alternativní protein“ 👉 z cvrčků a moučných červů, 👉 který se dříve používal jako potrava pro ptáky. 👹

👉Po tomto skandálním dětském vymývání mozků mají potomci přesvědčit své rodiče, aby také konzumovali hmyz kvůli udržitelnosti a proti globálnímu oteplování a znečišťování životního prostředí.

👉 EKOSOCIALISTÉ SE UŽ ANI NEŠTÍTÍ „ZNEUŽÍVAT“ DĚTI PRO SVOU AGENDU. 👹

 

https://volnyblog.news/ekosocialisticka-indoktrinace-laboratorni-maso-pro-dospele-hmyzi-potrava-pro-deti/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Roman Kirsch: KTERAK POD FIALOVOU VLÁDOU „ROSTE“ (K NULE) ČESKÉ HOSPODÁŘSTVÍ…2.DÍL VIDEA Z DISKUSE MARTIN KUPKA ODS) – 👉PATRIK NACHER (ZA ANO) 👍…

((Relevantní komentáře dokládá Roman Kirsch!!! 👍))

https://youtu.be/_2QBmnvahc8?si=Tpm5I7d0BrUz1Av2

 

 

📌📢🔝♨️09.07.2024, Partie.TV, Roman Kirsch: DO KYJEVA VIKTOR ORBÁN ŽÁDNÝ MANDÁT EU NEPOTŘEBOVAL, ALE DO MOSKVY ANO. To platí i nyní o Pekingu 1.díl videa s dvojicí Martin Kupka – 👉Patrik Nacher.

((Ze včerejška dokládám 1 díl, abychom viděli návaznost 👍))

Patrik Nachler: „Obrat o 180°, to je výraz pána ministra a Petr Fiala se najednou s euroskeptika stal řekněme, eurooptimista, nechci říct eurofederalista. ((To je z roku 2014 projev Fialy, kde nenechal na Evropské unii nit suchou při kongresu ODS.)) Je to tak. A když se podíváte na ten Manifest pro Evropskou budoucnost, týkající se té nové frakce, tak jsou tam v zásadě podobné věci, jako to, co říkal Petr Fiala v roce 2014. Poslední poznámka. To, že jsme s někým ve frakci neznamená, že souhlasíme se vším, co on dělá v té domácí politice. To jsou přesně Vaše slova. Vy jste dokonce jako SPOLU byli na jedné kandidátce v momentě, kdy na některé zásadní věci máte naprosto odlišné názory. Jestli někdo se posledních 5 lišil vlastně v hlasováni v Evropském parlamentu, tak to byl Luděk Niedermayer a Saša Vondra. Naprosto…

 

https://youtu.be/-fkZ_H5vY9g?si=-5g8fYvmZ-xHH3JS

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch:

ČÍNA SPOUŠTÍ BRUTÁLNÍ ÚTOK NAD SPOJENÝMI STÁTY VEDENÉ NATO TĚSNĚ PŘED SUMMITEM, KTERÝ HOSTÍ BIDEN… PEKING ZESMĚŠŇUJE NATO

 

Čína chrlí oheň nad Spojenými státy vedené NATO. ((Všimněte si, jak se tváří jouda Stoltenberg.)) Takzvaná bezpečnost aliance NATO je vždy zajišťovaná na úkor jiných národů. Peking zesměšňuje NATO, je v opozici ke špínám a útokům. Zloba potom, co šéf aliance NATO obviňuje Čínu, že umožnila Ruskou válku. 😂

((Já bych připomněl tady pánu Stoltenbergovi některá jména, která se angažovala při převratu na Ukrajině v slavném Majdanu roku 2014: Viktoria Nuland, americký velvyslanec, pak John mcKean, Linci Grehem, všichni podporovali a podněcovali Ukrajinu proti Rusku, najednou Čína napadá alianci NATO, za to, že obviňuje Čínu z podpory Ruské války na Ukrajině.))

Čínské ministerstvo zahraničí prohlásilo, že NATO používá jejich zemi, Čínu, jako omluvu. Dodal, že Peking vždy pevně byl v opozici proti Spojenými státy vedenému bloku, jeho špíně a útokům.

„Takzvaná bezpečnost aliance NATO je vždy na úkor bezpečnosti ostatních jiných národů. Její akce přinesli extrémně vysoká rizika pro svět i různé regiony. Čína je v pevné opozici ke špíně a útokům aliance NATO na Čínu, na zájem aliance NATO přesouvat vinu na jiné. Stejně, jako použití Číny alianci NATO pro omluvu toho, že se stále rozšiřuje na východ do asijsko – pacifické oblasti a vyvolává tam regionální napětí.“

Čína zuří v době, kdy generální sekretář aliance NATO Jens Stoltenberg jí obvinil z podpory Ruské války na Ukrajině v předvečer summitu ve Washingtonu. Prohlásil, že Čína společně s Iránem a Severní Koreou podporují a umožňují Ruskou nelegální válku, jako agresi proti Ukrajině. Střetnutí mezi Čínou a alianci NATO přichází uprostřed summitu, který hostí americký prezident. ((jestli neusne tam, nebo jestli pochopí, kde vůbec je a co se děje)) Joe Biden hostí lídry z 32 zemí transatlantické aliance na celé 3 dny. Lídři Austrálie, Japonska, Nového Zélandu a Jižní Koreje se také účastní toho summitu.

 

https://youtu.be/DcRYiLk36UM?si=KlL_J-jU7BApYJH1

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️9. července 2024: Matěj Gregor: FIALOVO NEJVĚTŠÍ LHANÍ. ZOUFALÝ PODRAZ ČESKÉ TELEVIZE, SKONČÍ BIDEN?

 

👉Proč je Fiala ve světě bezvýznamný? Petr Fiala a Viktor Orbán už asi nejsou kamarádi…

👉Bidenův konec se možná uspíší! Bidenová stařecká demence vyšla na povrch a chtějí ho vyměnit, první černošku ve vládě, jak o sobě prohlásil…

👉Česká televize zdražila a vláda znovu podrazila své voliče. Vláda rozhodla, že si připlatíte za českou televizi…

 

https://youtu.be/pQFUpYng_rk?si=nE2g9hHwHAzkgTtP

 

 

📌9. července 2024: 😂 I KDYŽ UKRAJINA ZTRATÍ SVÁ ÚZEMÍ, Z VÁLKY VYJDE JAKO VÍTĚZ, PROTOŽE BUDE MÍT BLÍŽE K NATO A EU – NYT S ODVOLÁNÍM NA AMERICKÉ PŘEDSTAVITELE

https://t.me/to_je_nas_svet/27697

 

 

📌9. července 2024: ⚡️ BĚLORUSKO A ČÍNA ZAHÁJILI SPOLEČNÉ VOJENSKÉ CVIČENÍ NA HRANICÍCH S POLSKEM.

Připomeňme, že Polsko stáhlo k běloruským hranicím mnoho tisíc vojáků a vojenské techniky.

Video ukazuje zahájení společného cvičení „Útočící sokol“.

https://t.me/to_je_nas_svet/27698

 

 

📌9. července 2024: 🇺🇦 UKRAJINA V SOUČASNÉ DOBĚ ŘEŠÍ OTÁZKU ZÍSKÁNÍ POVOLENÍ OD SPOJENÝCH STÁTŮ K ÚDERŮM NA VOJENSKÁ LETIŠTĚ NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE – UVEDL UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ DMITRIJ KULEBA.

Poznamenal, že práce v tomto směru bude probíhat nejen s představiteli NATO, ale také s představiteli USA a dalšími blízkými partnery Ukrajiny.

Konkrétně se jedná o možnosti použití zbraní dlouhého doletu z USA v rámci operací na vojenských základnách v Rusku. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27699

 

 

📌9. července 2024: 😂 „NECHTE JOEA ODPOČINOUT

Jill Bidenová se vydala na předvolební turné místo svého manžela.

Manželka amerického prezidenta objížděla několik států a snažila se voliče přesvědčit, že Joe Biden ještě není úplně starý, že je „čestný, moudrý a má silnou vůli“.

Mezitím tamní demokraté připravují plán, jak Bidena nahradit jiným kandidátem. Podle těchto plánů by měl stávající prezident do poloviny července odstoupit z čela kandidátní listiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27700

 

 

📌9. července 2024: 😂 BIDEN HODLÁ V PŘÍPADĚ VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH SLOUŽIT I DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ – BÍLÝ DŮM

Ze všech sil budu fandit mdlobám. Budou to nezapomenutelné čtyři roky. Biden pohřbí Ameriku!

https://t.me/to_je_nas_svet/27701

 

 

📌9. července 2024, 19:40: DANIIL MEDVEDĚV POSTOUPIL DO SEMIFINÁLE WIMBLEDONU:

 

Ruský tenista, světová pětka Daniil Medveděv postoupil do semifinále turnaje ve Wimbledonu.

 

Ve čtvrtfinálovém utkání porazil Rus Itala Jannika Sinnera, který okupuje první místo žebříčku ATP, v pěti setech – 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

 

Schůzka trvala necelé čtyři hodiny. Během této doby Daniil podával 15krát, udělal 11 dvojchyb a proměnil tři brejkboly ze sedmi.

 

O postup do finále grandslamového turnaje se Medveděv utká s vítězem konfrontace mezi Carlosem Alcarazem (Španělsko, č. 3) a Tommym Paulem (USA, č. 13).

 

https://www.vesti.ru/article/4038839

 

 

📌9. července 2024, 17:05: PESKOV OZNAČIL PŘÍBĚH TRAGÉDIE V KYJEVSKÉ NEMOCNICI ZA „PR AKCI NA KREV„:

 

Kyjevský režim provedl jezuitskou PR operaci na krvi, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Zástupce hlavy státu upřesnil, že ozbrojené síly Ukrajiny nesprávně použily protiletadlovou raketu a ta zasáhla dětskou nemocnici.

 

Je to tragédie, zdůraznil Peskov, ale je to záměrně využíváno k vytvoření pozadí, které bude doprovázet účast ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na summitu NATO.

 

Metoda, kterou používá Kyjev, je bezohledná, ale dobře známá – ukrajinské úřady ji často používají.

 

Peskov poznamenal, že nyní je obtížné oslovit Západ – nechtějí nic slyšet. To může být způsobeno dominancí anglosaských médií. Tiskový mluvčí prezidenta však vyjádřil naději, že Rusko bude schopno sdělit pravdu.

 

Připomeňme, že 8. července dopadla ukrajinská protiletadlová raketa na jednu z budov dětské nemocnice Okhmatdyt v Kyjevě. Uvádí se smrt dvou lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4038654

 

 

📌9. července 2024, 22:35: V MOSKVĚ BYLO NALEZENO TĚLO NĚMECKÉHO VRCHOLOVÉHO MANAŽERA VELKÉ SPOLEČNOSTI RITTNER:

 

Tělo německého vrcholového manažera Franka Rittnera bylo nalezeno v Moskvě – v jeho bytě.

 

Uvádí se, že Rittnerovi bylo 56 let a pracoval pro ruskou těžební společnost, píše agentura TASS. Dveře do jeho bytu musely být vyraženy poté, co nepřišel do práce.

 

Na mužově těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Za hlavní příčinu úmrtí je stále považováno akutní srdeční selhání.

 

Podle zpráv v médiích působil Rittner jako ředitel provozní připravenosti v těžební společnosti Černogorskaja.

 

https://www.vesti.ru/article/4039027

 

 

📌9. července 2024, 21:05, STOLTENBERG: KONFLIKT NA UKRAJINĚ ODHALIL OBROVSKÉ MEZERY V BOJOVÉ PŘIPRAVENOSTI NATO:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že rusko-ukrajinský konflikt odhalil mezery v bojové připravenosti Severoatlantické aliance.

 

„Realita konfliktu na Ukrajině ukázala nejen to, že naše rezervy a výrobní kapacity byly příliš malé, ale také ukázala obrovské mezery v kompatibilitě našich jednotek,“ citovala Stoltenberga agentura TASS.

 

Generální tajemník zdůraznil, že summit má v úmyslu nabídnout nové příležitosti pro společnou výrobu zbraní různými zeměmi aliance.

 

Kromě toho NATO plánuje rozhodnout o zvýšení výdajů na obranu a objednávek. Aliance například podle Stoltenberga dnes podepsala smlouvu na nákup protiletadlových raket Stinger v hodnotě 700 milionů dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4038942

 

 

📌9. července 2024, 19:16, Nebenzja: TRAGÉDII V KYJEVĚ SE DALO PŘEDEJÍT BEZ NASAZENÍ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY V OBYTNÝCH OBLASTECH:

 

Pokud by ukrajinské úřady neporušily normy mezinárodního humanitárního práva a nerozmístily mezi obytnými budovami systémy protivzdušné obrany a těžké zbraně, pak se tragédii v Kyjevě dalo zabránit, uvedl stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Diplomat upřesnil, že ozbrojené síly Ruské federace zaútočily na vojenská zařízení, včetně vojenského závodu Arťom. Jedna z ukrajinských protiletadlových municí odpálených na ruské řízené střely dopadla na dětskou nemocnici v Ochmatdytu.

 

Připomeňme, že k incidentu došlo 8. července: pravděpodobně raketa protiletadlového raketového systému NASAMS dopadla na jednu z budov dětské nemocnice. Dva lidé byli zabiti.

 

Kyjev se rozhodl využít tragédii jako jezuitskou PR operaci, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Ukrajinci tak chtějí vytvořit speciální zázemí pro návštěvu hlavy kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na summitu NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4038822

 

 

📌9. července 2024, 20:08, Novak: INDIE JE Č. 1, POKUD JDE O DODÁVKY RUSKÉ ROPY:

 

Indie se stala prvním ruským trhem pro dodávky ropy. Na konci loňského roku činily objemy asi 90 milionů tun, což je 40 % celkové potřeby země.

 

Uvedl to v rozhovoru s Pavlem Zarubinem místopředseda vlády Ruské federace Alexander Novak, který byl součástí delegace na rusko-indických rozhovorech v Kremlu. Novinář zveřejnil fragment videa na svém telegramovém kanálu ZARUBIN.

„V energetickém sektoru je pro nás dnes Indie jedním z klíčových partnerů,“ řekl Novak.

 

Objem dodávek ropy se zdvojnásobil, dodal vicepremiér. V roce 2021 dodala Ruská federace Indii pouze 5 milionů tun a v roce 2022 již 45 milionů tun.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4038906

 

 

📌9. července 2024, 20:48, Bloomberg: RIJÁD VYHROŽUJE SKUPINĚ G7 PRODEJEM DLUHOPISŮ V PŘÍPADĚ KONFISKACE RUSKÝCH AKTIV:

 

Rozhodnutí zemí G7 nekonfiskovat zmrazená ruská aktiva sama, ale nasměrovat pouze zisk, který z nich získaly, na podporu Ukrajiny by mohlo být ovlivněno postojem Saúdské Arábie. Rijád pohrozil, že prodá část evropských dluhových cenných papírů, pokud se sdružení rozhodne stáhnout zablokované prostředky Centrální banky Ruské federace.

 

Informuje o tom agentura Bloomberg s odvoláním na dobře informované zdroje. Podle agentury Spojené státy a Velká Británie trvaly na přímé konfiskaci aktiv ruské centrální banky, ale řada zemí EU se proti tomuto rozhodnutí postavila. Stalo se tak poté, co Saúdové „naznačili“, že prodají dluhopisy vydané francouzským ministerstvem financí, uvedly zdroje.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve označil zmrazení ruských aktiv na Západě za krádež a takové akce Západu nezůstanou nepotrestány.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4038940

 

 

📌9. července 2024, 19:33, NEBENZJA: RAKETA PROTIVZDUŠNÉ OBRANY NASAMS Z NORSKA ZASÁHLA NEMOCNICI V KYJEVĚ:

 

Raketa protivzdušné obrany NASAMS, která zasáhla budovu dětské nemocnice Ochmatdyt v Kyjevě, byla zřejmě odpálena ze zařízení, které Ukrajině dodalo Norsko. Uvedl to v úterý stálý představitel Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Rusko očekává, že se norské úřady k situaci vyjádří, řekl diplomat na zasedání světové organizace o Ukrajině.

 

Něbenzja připomněl, že Ruská federace neútočí na civilní cíle. Zasažená nemocnice se nachází pouhé dva kilometry od vojenského závodu Ozbrojených sil Ukrajiny, zdůraznil, a pádu rakety se dalo zabránit, kdyby Ukrajina nerozmístila systémy protivzdušné obrany v obytných oblastech.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová dříve uvedla, že Kyjev dlouhodobě využívá civilní zařízení k vojenským účelům, což je hrubé porušení mezinárodního humanitárního práva.

 

https://www.vesti.ru/article/4038679

 

 

📌9. července 2024, 20:18, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ZÁKAZ VYSÍLÁNÍ ŘADY RUSKÝCH MÉDIÍ V ČERNÉ HOŘE NEZŮSTANE BEZ ODEZVY:

 

Nepřátelské akce Černé Hory proti ruským médiím nezůstanou bez odezvy, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Agentura pro elektronická média Černé Hory již dříve nařídila příslušným úřadům země, aby zcela zastavily vysílání řady ruských médií, včetně televizního kanálu Rossija TV.

 

Ruské ministerstvo zahraničí poznamenalo, že útok černohorské vlády považuje za nepřátelský akt neskrývané cenzury, jehož cílem je zavděčit se Bruselu v naději na pokrok na „evropské cestě“.

 

„V zájmu rusofobní transatlantické agendy jsou připraveni pokračovat v podkopávání demokratických základů své společnosti a státu, zbavovat své vlastní občany práva na přístup k informacím,“ citovala Zacharovovou tisková služba ruského ministerstva zahraničí. „Tyto nepřátelské akce nezůstanou bez asymetrické reakce.“

 

https://www.vesti.ru/article/4038912

 

 

📌9. července 2024, 21:58: SPOJENÉ STÁTY SLÍBILY JELCINOVI, ŽE BUDE KOORDINOVAT ROZŠIŘOVÁNÍ NATO S RUSKEM:

 

Bývalý americký viceprezident Al Gore slíbil ruskému vůdci Borisi Jelcinovi, že k rozšíření NATO dojde pouze po dohodě s Ruskem. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných americkým Národním bezpečnostním archivem.

 

Tyto dokumenty také naznačují, že současně s rozšiřováním NATO bude posíleno partnerství mezi Moskvou a Washingtonem, píše RIA Novosti.

 

Uvádí se, že Jelcin navštívil Spojené státy v roce 1994. Pak Gore také vyzval Rusko, aby se připojilo k Severoatlantické alianci, ale ruský vůdce odpověděl, že to nemá smysl.

 

Připomeňme, že 9. července začal ve Washingtonu výroční summit NATO – v roce 2024 oslavila organizace 75 let.

 

V roce 1997 byl podepsán Zakládající akt mezi Ruskem a NATO. Tento dokument zejména zakazoval alianci trvale rozmisťovat vojska v blízkosti hranic Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4039014

 

 

📌9. července 2024, 21:35, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: USA KONTAKTOVALY INDII BĚHEM MODIHO NÁVŠTĚVY RUSKA:

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller uvedl, že

 

Spojené státy jsou v kontaktu s Indií na pozadí návštěvy Naréndry Módího v Rusku.

Diplomat zdůraznil, že nezveřejní všechny podrobnosti o kontaktech, ale poznamenal, že obavy Washingtonu z vývoje rusko-indických vztahů byly tlumočeny do Nového Dillí.

 

Návštěva indického premiéra v Rusku trvala od 8. do 9. července a byla to Módího první zahraniční cesta od nástupu do úřadu premiéra na třetí funkční období.

 

Módí se v neformálním prostředí setkal s prezidentem Vladimirem Putinem v Novo-Ogarjovu a 9. července se konaly oficiální rozhovory mezi delegacemi Ruska a Indie.

 

Kromě toho ruský prezident a indický vůdce navštívili pavilon Atom na VDNKh.

 

https://www.vesti.ru/article/4038964

 

 

📌9. července 2024, 23:36, NEBENZJA: UKRAJINĚ BYLO NA ŽÁDOST SPOJENÝCH STÁTŮ UMOŽNĚNO ZÚČASTNIT SE ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN:

 

Stálá mise Ukrajiny při OSN zaslala nesprávnou žádost o účast na zasedání Rady bezpečnosti k ukrajinskému tématu. Uvedl to stálý zástupce Ruska ve světové organizaci Vasilij Něbenzja.

 

Je třeba poznamenat, že předseda orgánu, jehož funkce vykonává Ruská federace, povolil přítomnost ukrajinského zástupce na zasedání pouze na žádost Spojených států.

 

Šéf ruské diplomatické mise zdůraznil, že žádost zaslaná Kyjevem k účasti v Radě bezpečnosti k ukrajinské otázce byla vypracována nejen s hrubým porušením praxe Rady bezpečnosti a nebyla adresována předsedovi Rady bezpečnosti. Žádost také neobsahuje základní protokolární vzorce přijímané v diplomatické praxi.

 

„Nicméně vzhledem k absenci námitek ze strany ostatních členů Rady umožňujeme Ukrajině účast na dnešním zasedání, ale pouze s přihlédnutím k tomu, že žádost o to předložil člen Rady bezpečnosti – Spojené státy,“ citovala agentura TASS Něbenzju.

 

Dodal také, že ruská strana vyhoví žádosti americké delegace v souladu s jednacím řádem Rady.

 

„Je nám líto, že Ukrajina není schopna jednat samostatně ani v takové procedurální otázce, jako je účast na zasedání Rady bezpečnosti OSN, a i v tom je nucena být vedena svými sponzory,“ řekl Něbenzja.

 

Taková demarše zástupců ukrajinských úřadů je podle diplomata pokusem podkopat autoritu Rady, „koneckonců, předsednictví není žádná země, ale instituce“.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4039064

 

 

📌10. července 2024, 1:31, Stoltenbergová: KDYŽ DO NATO VSTOUPILI NOVÍ ČLENOVÉ, OBÁVALA SE REAKCE MOSKVY:

 

Vstup nových členů do NATO nebyl samozřejmým a jednoduchým rozhodnutím, zejména kvůli obavám z reakce Ruska, řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na oficiálním zahajovacím ceremoniálu summitu aliance ve Washingtonu.

 

„Otázka zněla – jsme připraveni otevřít naše dveře. Někteří se obávali, že rozšíření by oslabilo NATO a vyprovokovalo Moskvu,“ citovala ho agentura RIA Novosti.

Generální tajemník poznamenal, že rozhodnutí rozšířit alianci nebylo jasnou volbou ani jednoduchým rozhodnutím.

 

Stoltenberg při zahájení summitu NATO ve Washingtonu také řekl, že aliance nemůže dopustit, aby Ruská federace zvítězila v ukrajinském konfliktu.🙈

 

https://www.vesti.ru/article/4039096

 

 

📌10. července 2024, 00: 54: ANSAR ALLÁH ZAÚTOČIL NA TŘI LODĚ V ARABSKÉM MOŘI A V ADENSKÉM ZÁLIVU:

 

Povstalecké hnutí Ansar Alláh (Hútíové) zaútočilo na tři lodě v Adenském zálivu a v Arabském moři, uvedl vojenský mluvčí hnutí Jahjá Saria.

 

Ve vysílání televizního kanálu Al Masirah Sariah řekl, že námořnictvo a raketové síly Houthiů provedly společnou operaci, během níž zaútočily na americkou loď Maersk Sentosa v Arabském moři. Zásah byl přímý a přesný, uvedl mluvčí hnutí.

 

Také v Arabském moři zaútočily bezpilotní letouny na plavidlo Marathopolis, které „porušilo zákaz vstupu do přístavů okupované Palestiny“. Kromě toho drony střílely na izraelskou loď MSC Patnaree v Adenském zálivu, hlásí TASS.

 

Po eskalaci konfliktu v Gaze Hútíové varovali, že zaútočí na izraelské území a nedovolí lodím spojeným s židovským státem proplouvat vodami Rudého moře a úžinou Bab el-Mandeb, dokud IDF neukončí nepřátelské akce v enklávě. Od poloviny listopadu 2023 Hútíové zaútočili na desítky lodí v Adenském zálivu a v Rudém moři.

 

https://www.vesti.ru/article/4039093

 

 

📌10. července 2024, 0:32: SPOJENÉ STÁTY ZTROJNÁSOBÍ VÝROBU MUNICE, A TO I PRO UKRAJINU:

 

V nadcházejících letech se Spojené státy chystají ztrojnásobit výrobu munice, aby ji mimo jiné poslaly na pomoc Kyjevu, uvedla náměstkyně ministra zahraničí pro kontrolu zbraní Bonnie Jenkinsová na akci Americké obchodní komory, načasované tak, aby se shodovala se summitem NATO ve Washingtonu.

 

„Tyto granáty doplní americké zásoby, posílí odstrašující pozici aliance a pomohou Ukrajině vyhrát válku proti Rusku,“ citovala ji agentura RIA Novosti.

 

Moskva se domnívá, že dodávky zbraní do Kyjeva zasahují do urovnání ukrajinského konfliktu a také do něj přímo zapojují země NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4039036

 

 

📌10. července 2024, 05: 00, Vavilov: HLAVNÍM NEPŘÍTELEM NATO JE EVROPA!!!!!

 

Cílem NATO je okupace evropských zemí americkými jednotkami. A tento cíl je nutné přesně stanovit, říká sinolog Nikolaj Vavilov.

 

Malá poznámka o NATO. Člověk by si mohl myslet, že organizace s nejasným cílem skutečně existuje už desítky let. NATO musí tento cíl napravit. Jedná se o okupaci evropských zemí americkými jednotkami. JDE O TO, ŽE EVROPA JE V PODRUČÍ NATO.

 

HLAVNÍM NEPŘÍTELEM NATO NENÍ RUSKO NEBO ČÍNA, ALE EVROPA. CÍLEM NATO JE ZABRÁNIT TOMU, ABY SE EVROPA STALA OPĚT NEZÁVISLOU, JAKO TOMU BYLO V 19. STOLETÍ.

 

Druhý zajímavý bod týkající se summitu NATO. S největší pravděpodobností se Čína v závěrečných dokumentech objeví jako nepřítel. To znamená, že na této akci bude oficiálně uznáno, že Čína je hlavním podněcovatelem konfliktu na Ukrajině. Vznik globální organizace, globálního NATO, je zřejmý. Ale pokud existuje globální vojenská aliance, pak probíhá globální světová válka. Myslíme si, že bude světová válka, nebo ne? Už se to objevilo a přichází, zdůrazňuje odborník.

 

Úroveň geopolitické moci Ruska je nyní někde na úrovni 70. let. Vliv Ruské federace neuvěřitelně roste. To je bezpochyby zásluha prezidenta, lidu, armády, především vítězství. Protože nepřítel uznává pouze sílu. Porazili jsme NATO, které se rozpadá. Všechny země chápou, že globální většina je stále pro Rusko. Prolomili jsme izolaci. A neprolomili jsme jen izolaci. Stali jsme se lídrem globální většiny. Protože vedeme otevřenou konfrontaci. V tom vítězíme.

 

Funkce Ruska – sjednotitele vesmíru, centra mezi Čínou, Indií, Íránem a Evropou – je dnes maximálně zdůrazňována. A my to realizujeme, poznamenává Vavilov.

 

Rusko má velmi silný trumf. Můžeme přivést Indii do Rady bezpečnosti OSN. A nejen Indie. Mnozí ano. Mohla by to být Saúdská Arábie, Turecko, Brazílie a pak se objeví úplně nové konfigurace. A nyní stojíme společně s Čínou proti třem členům NATO.

 

Neměli bychom si dělat iluze, že máme s Indií nějaké projekty. Máme jen ropu a obranný průmysl. Není třeba si dělat iluze, že základna byla vytvořena. Do budoucna je nutné do něj investovat miliardy rublů, aby se tato základna rozvíjela a aby se realizovala tato spojovací funkce Ruska.

 

Opakujeme vlastně funkci Mongolské říše, která spojovala všechna území – Čínu, Indii a Írán. Tato funkce by měla být posílena. Měla by však být posílena investicemi. A nemusíme se neustále ohlížet zpět na OSN.

 

Mezi Indií a Čínou existuje určitá konkurence a bez nás by se tyto dvě země nedohodly. Bude to pro ně velmi těžké. A to je síla Ruska. Spočívá v ovládání prostoru. To je koneckonců to, co naši vojáci dělají na frontě a rozšiřují náš limit, shrnuje sinolog Nikolaj Vavilov ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4039128

 

 

📌10. července 2024, 5:39, KILINKAROV: UKRAJINSKÁ SPOLEČNOST NENÍ PŘIPRAVENA NA PRAVDU:

 

Ukrajincům zbývá jen velmi malá šance na objektivní zhodnocení událostí, které se odehrávají, říká bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Spiridon Kilinkarov.

 

 

Informační prostor, ve kterém se Ukrajinci nacházejí, a situace, která se tam vyvíjí, ponechávají velmi malou šanci na objektivní zhodnocení událostí, které se tam odehrávají. Asi se nevyplatí počítat s tím, že se někdo z Ukrajinců pokusí tuto situaci pochopit.

 

„Upřímně řečeno, něco takového jsem čekal. Ale nemyslel jsem si, že bychom mohli mluvit o dětské nemocnici,“ říká Kilinkarov.

 

Můžete klást velmi jednoduché otázky, na které každý divák odpoví, a bude jasné, kdo to opravdu potřebuje. Protože pokoušet se vysvětlovat, jakou stopku má která raketa, je naprosto zbytečné. Předpokládejme, že všechny rakety, které letěly na město Kyjev, bez výjimky, byly sestřeleny ukrajinskou protivzdušnou obranou. Řekněte mi – s čím pak Zelenskyj pojede na summit NATO? Přijde a řekne: „Dejte nám protivzdušnou obranu.“ Bude mu řečeno: „Počkej, zvládáš to. S tebou je všechno nádherné.“

 

„Domnívám se, že to, co se stalo, je naprosto cílený útok, který se měl stát v každém případě,“ poznamenává expert.

 

V této situaci se stavíme na dvě strany – Ukrajinu a Rusko. A je tu mnoho dalších hráčů, například Britové. Mnozí říkají, že se jedná o systém protivzdušné obrany, který přiletěl, protože možná doháněl, jak říkají odborníci, nebo nedoháněl. Ale letěla tam, kam přiletěla.

 

Podívejme se ale na cyničtější variantu. Je nepravděpodobné, že by Ukrajinec seděl u nějakého systému a stiskl tlačítko, protože si uvědomil, že tato raketa poletí například na Ochmatdyt. Ale můžete si naprosto klidně představit Brita, který to udělá.

 

Nedá se říci, že by to udělala ukrajinská strana. Existuje však mnoho geopolitických hráčů, kteří hrají své vlastní hry. Tohle všechno nevíme. A abyste to zjistili, protože už se o tom mluví v Radě bezpečnosti OSN, diskutuje se o tom na summitu NATO, můžete sestavit nějakou mezinárodní komisi, přivézt a ukázat tu raketu, která tam spadla. Aby bylo jasné, čí raketa to je. Není potřeba mnoho specialistů, k posouzení situace stačí tři nebo čtyři lidé.

 

„Ale nevidím jedinou iniciativu a neslyším nikoho, kdo by říkal, že tento zločin musí být vyšetřen, pachatelé musí být pohnáni k odpovědnosti, vytváříme komisi. Nic takového neexistuje. Absolutní ticho. A to nikdo nechce dělat,“ zdůrazňuje Kilinkarov.

 

Mimochodem, to všechno bylo po Majdanu. Lidé, kteří byli přímo zapojeni do Majdanu, věděli, co se tam skutečně děje, po roce a půl nebo dvou letech skromně řekli do éteru:

 

„Ukrajinská společnost není na tuto pravdu připravena.“ Teď je to zhruba to samé. Možná někdo opravdu ví, co se tam stalo, ale věří, že ukrajinská společnost není na tuto pravdu připravena.

 

To samé s Arestovyčem. Gordon říká, že jeho zásluhou je, že kdysi uklidnil Ukrajince. Nebo to možná byla jeho vina, že zemřelo tolik Ukrajinců? Protože neměli spolehlivé informace o tom, co se skutečně děje. Když Arestovyč, který si uvědomil, co se ve skutečnosti děje, naprosto záměrně lhal a říkal Ukrajincům, že válka skončí za dva nebo tři týdny, není třeba spěchat s odchodem. Mnozí si vyslechli jeho názor a zůstali. A možná by mnozí přežili, kdyby znali pravdu, že je to válka, že poměr sil mezi Ukrajinou a Ruskem je nesrovnatelný.

 

Vezmeme-li výchozí pozice, poměr byl jedna ku třem nebo čtyřem. Nyní, když vezmeme v úvahu ztráty na některých územích, vezmeme-li v úvahu, kolik lidí odešlo, je to již asi jeden až osm. Další rok války – bude to jeden za dvanáct. Arestovyč říká, že dříve nebo později se Ukrajina rozpadne. A to nebylo na začátku jasné? Pro Arestovyče, který se staví do pozice vojáka. Na začátku ale zaplatili za něco jiného. Proto tehdy lhal Ukrajincům a nyní se ho snaží učinit svatějším než všichni svatí. Gordon prohlašuje: „Nevím, co se stalo s Arestovyčem.“

 

„Víme, co se stalo. Víme dokonce, co se stalo Gordonovi. Ale to není naše sféra. Nejsme psychiatři. Ať se léčí u psychiatrů. Nebudeme do tohoto procesu zasahovat,“ uzavírá Spiridon Kilinkarov v pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4039165

 

 

📌10. července 2024, 1:16, Biden: ZÁPAD PŘESUNE DO KYJEVA DALŠÍCH PĚT STRATEGICKÝCH SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY:

 

V nadcházejících měsících Spojené státy a spojenci převedou na Ukrajinu „dalších pět strategických systémů protivzdušné obrany“, uvedl americký prezident Joe Biden při projevu u příležitosti 75. výročí NATO ve Washingtonu.

 

„Spojené státy, Německo, Nizozemsko, Rumunsko a Itálie poskytnou Ukrajině vybavení pro dalších pět strategických systémů protivzdušné obrany,“ citovala ho agentura TASS.

 

Americký vůdce dodal, že spojenci se také chystají dodat Kyjevu desítky taktických systémů protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4039095

 

 

📌10. července 2024, 4:18: TRUMP POZVAL BIDENA K DALŠÍ DEBATĚ:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump pozval současného amerického vůdce Joea Bidena na další debatu tento týden.

 

Trump to řekl během projevu ke svým příznivcům na Floridě.

 

„Pamatujte si, že on (Biden – pozn. red.) Velmi špatný chlap. Nelitujte ho. Dnes večer oficiálně nabízím Joeovi šanci rehabilitovat se před celým světem… Uspořádejme tento týden další debatu, aby ospalý Joe Biden mohl všem dokázat, že se může stát prezidentem,“ citovala ho agentura TASS.

 

Bývalý americký vůdce poznamenal, že tyto debaty by se měly konat bez moderátorů.

 

Na konci června se konala televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Podle expresního průzkumu CNN dvě třetiny diváků, kteří debatu sledovali, přisoudily vítězství Trumpovi. Podle deníku The Wall Street Journal začala mezi demokraty v Kongresu panika v souvislosti s Bidenovým podle jejich názoru neúspěšným projevem. Řada představitelů strany ho vyzvala, aby odmítl účast ve volbách a uvolnil místo mladšímu politikovi.

 

https://www.vesti.ru/article/4039136

 

 

📌10. července 2024, 4:01, Reuters: AMERICKÁ NÁRODNÍ ZPRAVODAJSKÁ SLUŽBA OBVINILA RUSKO Z ÚDAJNÉ SNAHY ZASAHOVAT DO VOLEB:

 

Spojené státy údajně pozorují pokusy Ruska ovlivňovat americké voliče, hlásí Reuters s odvoláním na zástupce úřadu amerického ředitele národních zpravodajských služeb.

 

„Spojené státy si začínají všímat, že se Rusko snaží ovlivňovat určité demografické skupiny amerických voličů, prosazuje různé narativy, očerňuje konkrétní politiky,“ citovala agentura úředníka z Úřadu ředitele národních zpravodajských služeb.

 

Spojené státy zároveň nevidí plány, jejichž cílem je omezit nebo zničit možnost konání prezidentských voleb v USA v listopadu 2024.

 

Zástupce zpravodajských služeb také uvedl, že ČLR neplánuje ovlivnit výsledek amerických voleb.

 

Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Ruská federace se nikdy nevměšovala do volebních kampaní Spojených států a nebude tak činit ani nyní.

 

https://www.vesti.ru/article/4039125

 

 

📌10. července 2024, 03: 00: SPOJENÉ STÁTY A SPOJENCI VYČLENÍ KYJEVU VÍCE NEŽ MILIARDU DOLARŮ NA POSÍLENÍ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY:

 

Spojené státy a jejich spojenci vyčlení Ukrajině více než jednu miliardu dolarů na posílení systému protivzdušné obrany, uvádí se ve společném písemném prohlášení vedoucích představitelů Spojených států, Německa, Itálie, Nizozemska, Rumunska a Ukrajiny, které distribuovala tisková služba Bílého domu.

 

Autoři prohlášení vyjádřili vděčnost koalici, která zahrnuje více než 50 států, které nadále poskytují vojenskou podporu Kyjevu, a také účastníkům iniciativy, „v jejímž rámci se partneři zavázali vyčlenit více než jednu miliardu dolarů“ na posílení ukrajinského systému protivzdušné obrany, uvádí TASS.

 

Na akci u příležitosti 75. výročí NATO, která se vlastně stala zahajovacím ceremoniálem summitu Severoatlantické aliance, americký prezident Joe Biden uvedl, že Spojené státy a spojenci začínají do Kyjeva převádět další strategické a taktické systémy protivzdušné obrany, včetně Patriot a NASAMS.

 

https://www.vesti.ru/article/4039105

 

 

📌10. července 2024, 4:25, WSJ: ZEMĚ NATO NEMAJÍ ČAS VYRÁBĚT ZBRANĚ PRO UKRAJINU:

 

Představitelé na summitu NATO ve Washingtonu připustili, že Evropa a Spojené státy nemají čas vyrábět zbraně, které by uspokojily potřeby Ukrajiny.

 

Podle deníku The Wall Street Journal mnozí přiznávají, včetně obranných společností a Pentagonu, že jejich počáteční odhady byly příliš optimistické ohledně toho, jak rychle by mohly zvýšit výrobu zbraní, které Kyjev potřebuje.

 

Noviny uvádějí, že narušení dodavatelského řetězce a nedostatek pracovních sil vedou k tomu, že zdvojnásobení výroby amerických protitankových řízených střel Javelin (ATGM) bude trvat čtyři roky. To je dvakrát déle, než se původně očekávalo.

 

Wall Street Journal také poukazuje na problémy s financováním a „byrokratické potíže“.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Spojené státy a jejich spojenci přidělí Kyjevu více než jednu miliardu dolarů na posílení systému protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4038992

 

 

📌10. července 2024, 5:17: SKUPINA VOSTOK NARUŠILA POSILOVÁNÍ PŘEDSUNUTÝCH POZIC OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE DVOU OBLASTECH:

 

Ruská armáda narušila posilování předsunutých pozic a rotaci ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti osad Urožajnoje a Marfopol.

 

Jak řekl agentuře TASS šéf tiskového střediska skupiny Alexandr Gordějev, jednotky skupiny vojsk Vostok pokračují v plnění úkolů v zóně NVO.

 

„V průběhu aktivních operací jednotky skupiny zlepšily situaci podél frontové linie, zmařily pokusy nepřítele o posílení předsunutých pozic a rotaci v pevnostech v oblastech Urožajne a Marfopolu,“ řekl Gordějev.

 

Již dříve bylo oznámeno, že ve směru speciální operace Avdiivka se bojovníkům skupiny vojsk Střed podařilo narušit rotaci personálu Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4039175

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.07.2024“:

➡️☭☆Orbán přijel do Washingtonu, kde se zúčastní summitu NATO a uskuteční řadu jednání s vůdci zemí aliance

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Krymští výsadkáři zničili robotickou platformu a satelitní stanici Starlink Ozbrojených sil Ukrajiny v Orekhovském směru v Záporožské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy udržovaly v posledních 24 hodinách kontakty s Indií ve světle Modiho návštěvy v Rusku, ale své podrobnosti nezveřejní, uvedlo ministerstvo zahraničí. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Bílý dům se opět snaží uklidnit veřejnost. Tentokrát tvrdí, že Biden hodlá sloužit celé druhé funkční období, pokud vyhraje volby.

Bidenovi bude 86 let, když jeho potenciální druhé funkční období v lednu 2029 skončí. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Španělský národní tým porazil francouzský tým 2:1 a stal se prvním finalistou Eura 2024.

Francouzský tým opouští turnaj.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Výstavba nového rehabilitačního centra ve Višněvské nemocnici je v plném proudu

Den předtím prověřila další etapu výstavby zástupkyně vedoucího vojenského oddělení Anna Tsivileva. Seznámila se také s technikami fyzikální terapie, které pomáhají zraněným lidem nastoupit na protetiku. Náměstek ministra obrany Viktor Goremykin přišel podpořit a odměnit vojenský personál, který již v nemocnici prochází rehabilitací.

Náš zpravodaj Nikita Goldin se dozvěděl, jak jsou pro zraněné vojáky vytvořeny nejpohodlnější podmínky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První start nové evropské nosné rakety Ariane 6 se uskutečnil ve Francouzské Guyaně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka bezpilotního letounu ZALA pomohla operátorům dělostřelectva a Lancetu provést přesný zásah na nepřítele

Operátoři průzkumného dronu ZALA objevili oblast, kde se na pevném místě maskovaném v zalesněné oblasti soustředil personál a technika ukrajinských ozbrojených sil.

Okamžitě přenesli souřadnice cíle dělostřelcům a posádkám potulující se munice Lancet. Stíhačky rychle zahájily masivní útok na nepřítele: podařilo se jim zničit americké houfnice M777, tanky a francouzská samohybná děla Caesar.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *