, ,

10.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

10.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Ráj bohatých je vyroben z pekla chudých! – Victor Hugo

 

📌Všichni, co jste se vys**** jít k volbám, což šlo volit jenom kolem 30% v ČR, si nikdy, ale opravdu UŽ NIKDY nestěžujte na rozhodnutí vlády, nebo Eurosrá*ů, protože jste svou líností a upřednostněním svého pohodlí, otevřeli mnohým kandidátům dveře do jejího blahobytu a to, zrovna velkou většinou těm, kteří nám v Europarlamentu budou hlasovat dle not USA, což znamená proti svému lidu, proti nám, za válku, za zkolonizování ČR, totalitu, diktaturu, umlčování!!!

Dostávali jste od nás, proruských dezinformátorů, ruských švábu, kteří jsme byli blokovaní, umlčovaní, mnozí trestaní, abyste se dověděli co nejvíc informací, závažnost situace a jak je moc důležité jít k volbám!!! Pak nebrečte na špatném hrobě!!! Umíte se jenom snobsky a zbaběle rozčilovat za klávesnici počítače, kde si hrajete na chytrolíny, mudrlanty, ale to je tak vše!

Zahodili jste svoji národní hrdost neúčasti u parlamentních voleb, kterými jste měli šanci strašně moc změnit, a tím jste se hnusně vysmáli našim předkům, kteří statečně bojovali za naši vlast, naši lepší budoucnost, čest a mír!!! Hodili jste naši svobodu, mír a lepší budoucnost našich dětí lvům do tlamy!!!

Závidím mému rodnému Slovensku, že mají vládu, jakou si konečně po mnoha letech zaslouží, která opravdu bojuje za své lidi, proti diktatuře WHO, a hlavně za mír, což málem stálo život pána premiéra Róberta Fica!!! Bůh mu žehnej i jeho skvělým kolegům i celému slovenskému národu, patří jim moje úcta, velké díky, a jsem na nich strašně moc hrdá!!!

LB

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.6.2024, VÝSLEDKY EUROVOLBEB V ČR V ROCE 2024

 

Vítězem voleb do Evropského parlamentu je opoziční hnutí ANO, které získalo 26,14 procent hlasů, což odpovídá sedmi mandátům. Na druhém místě se umístila koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) se ziskem 22,27 procenty a šesti mandáty. Účast byla v letošních evropských volbách rekordní, dosáhla 36,45 procenta. V roce 2019 přišlo v Česku za oba dny voleb k urnám celkem zhruba 29 procent voličů.

 

Český statistický úřad výsledky eurovoleb v České republice zveřejnil v neděli ve 23:00.

Volební účast je v Česku u voleb do Evropského parlamentu tradičně nejnižší. Letos ale byla ve všech krajích vyšší než 30 procent. Nejvíc oprávněných voličů přišlo v Praze, a to 42,58 procenta. Naopak nejmenší zájem o volby byl v Karlovarském kraji, kde k urnám přišlo 30,21 procenta oprávněných voličů.

 

Čeští voliči si mohli vybrat vždy jeden kandidující subjekt, zakroužkovat u něj mohli dva kandidáty. Nejvíc preferenčních hlasů v eurovolbách od voličů dostala jednička ANO Klára Dostálová, přes 171.000. Následují Filip Turek (Přísaha a Motoristé), kterého zakroužkovalo 152.196 lidí, a Alexandr Vondra (ODS) s 118.492 preferenčními hlasy.

Mandáty obhajovaly ANO, ODS, Piráti, SPD, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a KSČM.

 

V neděli eurovolby probíhaly v Rakousku, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Dánsku, Estonsku, Finsku, ve Francii, v Německu, Řecku, Maďarsku, Itálii, Litvě, Lucembursku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, ve Slovinsku, Španělsku, Švédsku a na Kypru.

 

Podpoří kandidaturu expremiéra

 

Portugalská pravicová vláda by podpořila kandidaturu bývalého socialistického premiéra Antónia Costy do čela Evropské rady, uvedl premiér Luís Montenegro. Šéfem Evropské rady je někdejší belgický premiér Charles Michel, jehož mandát končí v listopadu. Evropská rada je spolu s Evropským parlamentem a komisí jedním z vrcholných orgánů Evropské unie.

Volby do Evropského parlamentu vyhráli v Portugalsku socialisté se ziskem 32 procent hlasů. Druhá středopravicová Demokratická aliance získala 31 procent hlasů. Liberální iniciativa a krajně pravicová strana Chega získaly mezi devíti a desíti procent hlasů.

 

3:13

Macron vyhlášením voleb riskuje

Rozhodnutí francouzského prezidenta Emmanuela Macrona rozpustit Národní shromáždění je riskantním krokem. Tvrdí to francouzští politologové. Podle nich není vyloučené, že by volby mohla vyhrát krajně pravicová strana Národní sdružení, která výrazně uspěla v nedělním hlasování do Evropského parlamentu. Krok naopak ztěžuje pozici levicových stran, které mají málo času na vyjednání koalice.

 

2:32

Konečná doufá, že se „levicoví vlastenci“ budou spojovat nadále

 

Jedním z mnoha překvapení současných voleb do Evropského parlamentu, zisk dvou mandátů pro koalici STAČILO!, označila předsedkyně KSČM a lídryně kandidátky Kateřina Konečná za signál k většímu utužení spolupráce na „levicové vlastenecké“ scéně.

„Pevně věřím, že se budeme umět spojovat nadále, že k nám přijdou třeba i ti, kteří jsou dnes zklamaní z výsledků, kterých dosáhli. Opravdu na levicové vlastenecké scéně se podařilo vytvořit velmi silnou alternativu, kterou je dneska nutno brát vážně,“ řekla ve volebním štábu koalice.

 

„Jsou to hlasy těch, kteří chtějí žít v míru, chtějí aby konflikt co nejdříve stočil někde u jednacího stolu, dále se nebojovalo, dále se neposílali zbraně,“ dodala znovuzvolená europoslankyně s tím, že by kromě zaměření se na revizi greendealu či zdanění nejbohatších, chtěla dokončit rozdělanou práci v otázce hromadných nákupů léků na evropské úrovni.

„Mohlo by to zachránit spoustu dětských životů i v Česku, jedná se o to, abychom nemuseli vybírat peníze na léky, jako například pro Martínka,“ zmínila.

 

2:29

V Itálii volby netáhly

V Itálii volby do Evropského parlamentu podle odhadů vyhrála vládní strana Bratři Itálie (FdI) premiérky Giorgii Meloniové, druhá je opoziční Demokratická strana (PD). Údaje průzkumů potvrzuji i výsledky průběžného sčítání okrsků. Volební účast podle údajů ministerstva vnitra poprvé od roku 1979, kdy se začal volit Evropský parlament, klesla pod 50 procent.

 

2:19

V Nizozemsku boduje Wilders

V Nizozemsku ve volbách do Evropského parlamentu sice zvítězila koalice Strany práce (PvdA) a Zelené levice (GL) se ziskem 21,6 procenta před krajně pravicovou Stranou pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse, pro níž hlasovalo 17,7 procenta voličů. Zisk téměř 18 procent je pro Wilderse, který je známým kritikem EU, imigrace, islámu i pomoci Ukrajině, velkolepým úspěchem. V současném europarlamentu jeho strana žádného zástupce neměla, nyní by jich mohla mít sedm.

 

2:06

Schillerové bude ve Sněmovně chybět „jediná kamarádka v politice“

 

Podle předsedkyně poslaneckého klubu ANO Aleny Schillerové se hnutí bude teprve rozhodovat, kdo nahradí nově zvolenou europoslankyni Kláru Dostálovou ve funkci místopředsedy Sněmovny.

„Mám v hlavě pár jmen, ale samozřejmě si to nejprve probereme v nejužším vedení ANO a s klubem,“ zmínila Schillerová s tím, že Dostálová jí bude ve Sněmovně chybět. „Mně bude chybět lidsky, protože je to moje, bych řekla, jediná kamarádka v politice. Říkám o ní často, že je to nejlaskavější člověk, co znám,“ dodala.

 

Výsledek eurovoleb, ve kterých hnutí ANO získalo sedm křesel, označila za „nadplán“.

„Je to nadplán. Pevně jsem doufala, že obhájíme šest mandátů, které jsme získali před pěti lety. To jsme splnili, a ještě jsme získali mandát navíc. Myslím si, že jsme voliče přesvědčili, že volby jsou důležité, že přes 70 procent legislativy, které přijímáme, se tvoří v Bruselu,“ řekla Novinkám.

 

1:50

Kolaja ještě může být nominován na eurokomisaře, míní Bartoš

Neúspěšný lídr pirátské kandidátky Marcel Kolaja kampaň nezanedbal, řekl Novinkám šéf strany Ivan Bartoš.

 

„Marcel si leadership odpracoval a myslím, že v těch finálních debatách, pokud tam byl pozván, odvedl dobrou práci. Jeho specializace v oblasti zejména jednotného evropského trhu nebo digitálních témat není úplně jednoduchá na vysvětlení,“ uvedl Bartoš.

„A když se podíváme, že rezonovaly energie, válka, Green Deal, transformace ekonomiky, tak jeho témata, byť jsou strašně důležitá, tam trochu zapadala. To byl možná důvod, že Markéta Gregorová, která pracuje s tématy lidských práv a třeba jako jediná europoslankyně navštívila válečnou zónu na Ukrajině, dostala víc preferenčních hlasů,“ domnívá se.

Přesto se podle něj ještě nezavírá voda nad Kolajovou nominací na eurokomisaře. Pouze připustil, že jednání v pětikoalici budou složitá.

 

1:46

Nerudová: Měli jsme odhalit dřív, kdo je Turek zač

Na to, zda bude usilovat o křeslo české eurokomisařky, je podle Danuše Nerudové, která stála v čele kandidátky hnutí STAN, brzo. „Potřebujeme si vše prodiskutovat, v následujícím týdnu se tyto věci budou řešit,“ uvedla Nerudová.

„Já si myslím, že musíme s touto věcí začít něco dělat, nazývat věci správnými jmény a skutečně máme rok a půl do parlamentních voleb, abychom na těchto věcech zapracovali,“ okomentovala nově zvolená europoslankyně úspěch Filipa Turka i koalice STAČILO!

 

Vymezování se vůči Turkovi krátce před volbami nevidí jako chybu, naopak zalitovala, že s tím v hnutí STAN nezačali dříve.

„Já jsem třičtvrtě roku čelila na sociálních sítí nájezdu jeho zfanatizovaných fanoušků, kteří byli skutečně sprostí, hulvátští a vyhrožovali. Lituji, že jsme to udělali tak pozdě, protože my jsme měli daleko dřív odhalit, kdo je on skutečně zač a jakou má minulost,“ uvedla. „Byly jsme jediní, kteří měli odvahu toto udělat a nasvítíit tento problém. Nikdo další se k nám nepřidal, všichni strkali hlavu do písku,“ dodala.

 

1:19

Havlíček: První krok k porážce pětikoalice

Místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček vnímá vítězství v eurovolbách jako první krok k porážce vládní koalice ve sněmovních volbách příští rok.

„Ten, kdo bude připraven se přizpůsobit našemu volebnímu programu, za předpokladu, že uspějeme v parlamentních volbách, a děláme pro to vše, toto beru jako první krok k tomu, že pětikoalici skutečně dokážeme porazit, tak potom budeme diskutovat s potenciálním partnerem,“ uvedl Havlíček.

 

1:15

Vondra: Přišel posun z levicové zelené zátoky do pravicové pozice

Podle lídra koalice Spolu Alexandra Vondry (ODS) se europarlament po volbách posunul doprava, což podle něj není špatně. „Došlo k tomu, co jsem mnohokrát říkal. Přišel posun doprava, z levicové zelené zátoky do pravicové pozice,“ uvedl.

Bude to podle něj znamenat méně zelené ideologie a více politického realismu v klíčových věcech, jako je migrace, zelená politika, Green Deal. „Budeme muset hodně bojovat, abychom udrželi většinu na straně odporu vůči ruské agresi a pomoci Ukrajině. Budeme bojovat, ale myslím si, že to zvládneme,“ řekl.

 

0:59

Okamura: Zapínám turbo

Výsledek jednoho mandátu SPD a Trikolory je pro předsedu SPD Tomia Okamury zklamáním. „Očekávali jsme, že bychom mohli obhájit dva mandáty. Je vidět, že musíme mnohem více zabojovat o naše voliče,“ uvedl na tiskové konferenci k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.

„Zapínám turbo, zapínám přehazovačku na nejvyšší rychlost a budeme bojovat ze všech sil o to, abychom našemu voliči jasně ukázali, že budeme ze všech sil hájit jeho zájmy,“ dodal.

Výsledek je zklamáním také pro nového europoslance za koalici Ivana Davida. „Je velmi nekomfortní být za politickou stranu sám, protože si nemůžeme rozdělovat práci a musím se soustředit jen na část agendy,“ uvedl.

 

 

0:49

Nový europoslanec Krutílek (ODS): Musíme spolupracovat s mladými

Nový europoslanec Ondřej Krutílek (ODS) se domnívá, že za jeho zvolením stojí hlavně podpora mladých voličů. Strany by s nimi měly podle něj více spolupracovat.

„Učím na vysoké škole. Je podle mě důležité předávat zkušenosti, které jsem nabyl, aby ti, co dorůstají, měli preferenční přístup ke znalostem, ke kterým by se jinak nedostali,“ řekl novinářům. „Řada mladých lidí mě podporovala. Přistupoval jsem k nim rovně, čestně, všichni vědí, na čem jsou,“ dodal.

 

0:47

Končící europoslanec Pospíšil: Koalice Spolu má smysl

Volby může hodnotit s nadhledem, Jiří Pospíšil (TOP 09) jako europoslanec končí a nyní už nekandidoval. „Že jsme dosáhli více než dvacet procent a soutěžili jsme s hlavní opoziční stranou o vítězství, to považuji za potvrzení základní myšlenky: koalice Spolu má smysl a má vydržet i pro další volby. Je tu šance, že hnutí ANO porazíme v příštích parlamentních volbách,“ zhodnotil Pospíšil.

Na dotaz, zda neúspěch lidovců a jejich zisk jediného mandátu nemůže koalici Spolu oslabit, řekl: „Nikdo nikoho nepřeskočil, nemůže to mít pachuť, že někdo jinému sebral mandát, nemůže to vyvolávat pnutí. Odhad, že by koalice Spolu měla mít sedm mandátů, jsem před volbami neviděl.“ Právě na sedmém místě kandidoval lidovec František Talíř, jenž se do europarlamentu nedostal.

 

0:41

Konečná: Zvítězilo referendum o míru

Koalice STAČILO! vedená KSČM doufá v pokračování spolupráce i v nadcházejících krajských a senátních volbách, uvedla na tiskové konferenci lídryně kandidátky a znovuzvolená poslankyně Kateřina Konečná: „Zvítězilo referendum o míru a zvítězilo referendum o této vládě. Budu moc ráda, pokud se domluvíme na další spolupráci, jak v krajských volbách, tak ve volbách do senátu.“

Druhý mandát připadl Ondřeji Dostálovi. „Myslím si, že si budeme moci připít na úspěch, až tento mandát úspěšně ukončíme,“ řekl.

 

0:28

Motoristy přišel podpořit Klaus

Na oslavu Motorisů a Přísahy, jejichž lídři získali dva mandáty do europarlamentu, dorazil na chvíli i bývalý prezident Václav Klaus, pro kterého během jeho mandátu pracoval šéf Motoristů Petr Macinka.

 

Motoristy přišel podpořit Klaus. Na oslavu Motorisů a Přísahy, jejichž lídři získali dva mandáty do europarlamentu, dorazil na chvíli i bývalý prezident Václav Klaus, pro kterého během jeho mandátu pracoval šéf Motoristů Petr Macinka.

 

„Je to úžasné. Věřili jsme, že se nějak prosadí v těchto eurovolbách, ale že to bude přes deset procent a že se stanou třetím nejvýznamnějším politickým uskupením, to se musím přiznat, že mě ani nenapadlo,“ řekl Novinkám Klaus, který úspěšné kandidáty Filipa Turka a Nikolu Bartůšek považuje za nadějné.

„Věřím, že tito dva nebudou kývači všeho, co se v Evropském parlamentu schválí,“ podotkl Klaus. Kromě něj se ve štábu objevil i končící europoslanec Jan Zahradil.

 

https://www.novinky.cz/clanek/volby-eurovolby-2024-online-vysledky-40475457

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 9.6.2024, ČTK: MACRON ROZPOUŠTÍ NÁRODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ, VYPÍŠE NOVÉ VOLBY:

 

Volby do Evropského parlamentu ve Francii po sečtení zhruba 94 procent vyhrálo krajně pravicové Národní sdružení (RN) Marine Le Penové, které dostalo 34 procent hlasů. Koalice vedená hnutím Obnova prezidenta Emmanuela Macrona získala 14,4 procenta hlasů. Macron v reakci na eurovolby oznámil, že rozpouští Národní shromáždění, dolní komoru parlamentu, a vypíše nové volby. Vzestup krajní pravice označil za nebezpečí. Média hovoří o Macronově ponížení a riskantním rozhodnutí rozpustit parlament.

Macron v reakci na jasnou porážku své strany v eurovolbách oznámil, že rozpouští Národní shromáždění a vypíše nové volby. Vzestup krajní pravice, která volby podle prvních odhadů s velkým náskokem vyhrála, označil za nebezpečí pro Francii.

„Rozhodl jsem se, že vám dám znovu šanci rozhodnout o budoucnosti našeho parlamentu ve volbách,“ prohlásil Macron v krátkém televizním vystoupení. První kolo voleb vypíše na 30. června, druhé na 7. července.

Vítězství nacionalistické strany předpovídaly předvolební průzkumy, více než dvojnásobný zisk oproti Macronovi však převyšuje očekávání většiny sondáží. Podle Bardelly dali Francouzi jasně najevo, že chtějí změnu a že Macronova pozice je oslabena.

„Dnešní (nedělní) bezprecedentní rozdíl mezi prezidentskou většinou a hlavní opoziční stranou je odrazem ostrého neuznání a odmítnutí prezidenta a jeho vlády,“ řekl svým stoupencům Bardella.

Le Penová označila výsledek evropských voleb za historický a ocenila, že Macron se rozhodl dát Francouzům možnost hlasovat o novém složení parlamentu. „Jsme připraveni převzít moc, pokud nám Francouzi dají důvěru,“ uvedla politička, která s Macronem prohrála souboj v posledních dvou prezidentských volbách.

 

„Riskantní sázka“

 

„Vítr antimacronismu a protiimigrační vlna,“ píše v titulku list Le Figaro, podle něhož k výsledku voleb vedla souhra rostoucí neobliby prezidenta a kampaně proti migrantům. Macron podle deníku čekal porážku, „tohle je ale ponížení“. Agentura AFP píše o politickém otřesu a „riskantní sázce“ Macrona na nové volby. List Le Parisien připomíná, že parlament byl naposledy předčasně rozpuštěn v roce 1997.

 

„Je to větší politické riziko,“ řekl ve vysílání stanice France24 politolog Pascal Perrineau. Podobně se vyjadřují i další politologové a komentátoři, podle kterých není vyloučené, že strana Marine Le Penové získá ve volbách do Národního shromáždění nejvíce mandátů. „Je možné, že pro RN volby dopadnou dobře, ale bude schopné sestavit většinu?“ uvedl Perrineau. I další politologové považují za nepravděpodobné, že by RN získalo parlamentní většinu.

 

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/krajni-pravice-dle-odhadu-uspela-v-eurovolbach-ve-francii-macron-zaostal-350059 

 

Le Penová označila výsledek evropských voleb za historický a ocenila, že Macron se rozhodl dát Francouzům možnost hlasovat o novém složení parlamentu. „Jsme připraveni převzít moc, pokud nám Francouzi dají důvěru,“ uvedla politička, která s Macronem prohrála souboj v posledních dvou prezidentských volbách.

 

https://www.idnes.cz/volby/volby-do-evropskeho-parlamentu-francie-macron-pravice.A240609_211400_volby_pitt

 

 

📌💥💥💥10.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDENŮV REÁLNÝ PROTI-PUTINOVSKÝ CÍL UKRAJINSKÉ VÁLKY ODHALEN BÝVALÝM KANDIDÁTEM NA PREZIDENTA USA

 

https://youtu.be/_Yp13Psqbmo?si=sHPdWGsBl4z0mRzG

 

 

📌🌧9.6.2024, Vulnerability: RAKOUSKO PO TAKOVÉ POVODNI UŽ NIKDY NEBUDE! TISÍCE LIDÍ JSOU EVAKUOVÁNY

 

https://youtu.be/6qxeKtmhIXw?si=_iIukwvQsS_bXccP

 

 

📌 9. června 2024 17:59, Reuters: BIDEN A MACRON SE DOHODLI NA VYUŽITÍ PŘÍJMŮ Z RUSKÝCH AKTIV:

 

Prezidenti Spojených států a Francie, Joseph Biden a Emmanuel Macron, dokázali dosáhnout konsensu o převodu příjmů ze zmrazených aktiv Ruska na Ukrajinu.

 

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení šéfa Bílého domu.

„Joe Biden řekl, že dosáhl dohody s Emmanuelem Macronem o použití zisků ze zmrazených ruských aktiv na pomoc Ukrajině,“ uvádí se v textu.

 

Agentura Bloomberg již dříve napsala, že Německo podpoří plán USA použít příjmy z ruských aktiv zmrazených na Západě na pomoc kyjevskému režimu.

 

Britský ministr zahraničí David Cameron uvedl, že zmrazená ruská aktiva by mohla být zkonfiskována ve prospěch Kyjeva. Tuto možnost podle něj umožňují státy G7, mezi které patří Spojené státy, Německo, Japonsko, Velká Británie, Francie, Itálie a Kanada.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odpověděla, že Rusko nepostoupí nové regiony výměnou za zmrazená aktiva.

 

https://www.vesti.ru/article/3991915

 

 

📌 9. června 2024 19:08, Evtukhov: NÁMOŘNICTVO OBDRŽÍ V ROCE 2024 ASI 50 LODÍ A PODPŮRNÝCH PLAVIDEL:

 

Ruské námořnictvo v roce 2024 obdrží asi padesát lodí a podpůrných plavidel, uvedl státní tajemník – náměstek ministra průmyslu a obchodu Ruska Viktor Evtukhov.

 

Pro srovnání uvedl statistiky za rok 2023. Poté námořnictvo dodalo 32 lodí, mezi nimiž byla nejen bojová, ale i podpůrná plavidla, řekl náměstek ministra ve vysílání programu Military Acceptance na televizním kanálu Zvezda.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve oznámilo spuštění dvou vojenských lodí v květnu. Jednalo se o malou raketovou loď projektu 22800 Tajfun“ a hlídkovou loď projektu 22160 Viktor Velikiy“.

 

Na začátku dubna ministerstvo informovalo, že Rusko bude pokračovat v doplňování námořnictva nosiči vysoce přesných zbraní dlouhého doletu.

 

https://www.vesti.ru/article/3991982

 

 

📌 9. června 2024 20:08, Zacharovová: RUSKO POSLALO PROTESTNÍ NÓTU DO ARMÉNIE PO NÁVŠTĚVĚ VELVYSLANCE V BUČI:

 

Rusko zaslalo protestní nótu arménskému ministerstvu zahraničí poté, co velvyslanec republiky na Ukrajině Vladimir Karapetjan a šéf jerevanského okresu Nor-Nork Tigran Ter-Margarjan navštívili město Buča v Kyjevské oblasti.

 

Podle oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové si během této návštěvy zástupci Arménie dovolili nepřijatelné výroky o Rusku a také převedli finanční prostředky pro potřeby ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Považujeme návštěvu šéfů správního regionu hlavního města Norka Tigrana Ter-Margarjana a arménské diplomatické mise Vladimira Karapetjana ve městě Buča za otevřeně nepřátelský krok ze strany oficiálního Jerevanu,“ řekl ruský diplomat v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Zacharovová již dříve vyzvala arménské představitele, aby sdíleli seznam lidí, kteří údajně zemřeli v Buči v dubnu 2022, který jim předal Kyjev. Diplomat připomněl, že ruská strana už dva roky není schopna zajistit, aby jí alespoň někdo, včetně OSN, takový seznam poskytl.

 

Buču podle oficiálního zástupce ruského ministerstva zahraničí navštívily „nekonečné delegace“ EU, Spojených států a Kanady, se kterými Ruská federace nyní neudržuje žádné kontakty. S arménskou stranou je ale v pravidelném kontaktu. „Opravdu doufáme, že seznam lidí, kteří tam údajně zemřeli, bude předán arménským přátelům,“ řekla Zacharovová.

 

V dubnu 2022 kyjevské úřady oznámily masakr údajně spáchaný ruskými jednotkami ve městě Buča nedaleko Kyjeva. Byly distribuovány videozáznamy, které ukazují četná těla mrtvých místních obyvatel v ulicích města. Ruská strana označila záběry za „neohrabanou“ produkci.

 

„3. dubna uplynou dva roky od chvíle, kdy Zelenského režim a jeho západní kurátoři zinscenovali krvavou inscenaci ve městě Buča v Kyjevské oblasti,“ připomněla Zacharovová na kanálu Telegram ruského ministerstva zahraničí.

 

Ruské ministerstvo zahraničí se opakovaně obracelo na generálního tajemníka OSN s žádostí o předání seznamu zabitých v Buči, ale nikdy nedostalo odpovědi na tyto výzvy.

 

Podle prvního náměstka stálého představitele Ruské federace při OSN Dmitrije Poljanského by zveřejnění seznamu mohlo rozptýlit ukrajinskou verzi, že tito lidé byli zabiti ruskými jednotkami.

 

https://www.vesti.ru/article/3992069

 

📌♨️ MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN KRITIZOVAL ZÁPADNÍ VŮDCE ZA JEJICH TOUHU „VOJENSKY PORAZIT RUSKO“.

 

Podle jeho názoru to dělají pro peníze a sní o návratu do 90. let – tehdy byli v Rusku vítáni „s otevřenou náručí a bylo jim umožněno nerušeně proniknout do ekonomiky“.

 

„Jejich geniální plán je naprosto jednoduchý, protože jde o peníze, které dávají vliv a moc,“ řekl Orbán v rozhovoru pro Hír TV.

 

Maďarský premiér také připomněl, že Ukrajina je utápěna v dluzích, zatímco Spojené státy jí opět poskytují půjčku ve výši 40 miliard dolarů a Evropané se zase „zaručí, že Ukrajinci tento dluh splatí“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26859

 

📌⚡️ NĚMECKO NEPODPORUJE MYŠLENKU FRANCOUZSKÉHO PREZIDENTA MACRONA VYTVOŘIT V EU KOALICI, KTERÁ BY SPOLEČNĚ VYSLALA NA UKRAJINU VOJÁKY, UVEDL LIST WELT V SOBOTU.

 

Vlády Německa, Itálie a Španělska se obávají, že by výcvik na místě mohl vyvolat značné riziko eskalace a vtáhnout Západ ještě hlouběji do konfliktu na Ukrajině. Maďarsko na zasedání ministrů obrany EU koncem května zdůraznilo, že Kyjev již nemá reálnou šanci zvítězit.

https://t.me/to_je_nas_svet/26860

 

🇷🇺 NĚMECKO SE SVOU NESUVERENITOU SNAŽÍ ZAVDĚČIT VŠEM MOCENSKÝM CENTRŮM NA ZÁPADĚ – EU, USA A NATO – Dmitrij Peskov. Takto mluvčí Kremlu vysvětlil nová prohlášení Berlína o ruské hrozbě

https://t.me/to_je_nas_svet/26861

 

 

📌♨️ RUSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ SERGEJ LAVROV NEPOCHYBUJE O TOM, ŽE ZÁPAD SLYŠEL A POCHOPÍ SLOVA PREZIDENTA VLADIMIRA PUTINA O MOŽNÝCH DODÁVKÁCH RUSKÝCH ZBRANÍ DO JINÝCH REGIONŮ SVĚTA.

Moskva dala Západu jasně najevo, že pokud vyzbrojí nepřítele Ruska, dostane se mu symetrické odpovědi, uvedl ministr.

https://t.me/to_je_nas_svet/26862

 

 

📌🤡 NATO PLÁNUJE JMENOVAT ZVLÁŠTNÍHO VYSLANCE PRO UKRAJINU.

Tímto způsobem chce blok rozšířit svůj dlouhodobý závazek vůči Ukrajině, napsal Foreign Policy.

„Je to součást ceny útěchy, kterou se všichni snažíme vytvořit,“ uvedl jeden z představitelů NATO.

Aliance již zavedla stejnou pozici po dobu své přítomnosti v Afghánistánu. Jak to dopadlo, si pamatujeme.

https://t.me/to_je_nas_svet/26863

 

 

📌⚡️ FRANCOUZSKÉ STÍHAČKY MIRAGE NEBUDOU PODLE NĚKTERÝCH CHARAKTERISTIK KYJEVU NIC PLATNÉ, uvedl portál Business Insider.

 

Poukazuje se na to, že účinnost Mirage 2000-5 je omezena raketami vzduch-vzduch MICA, zatímco ukrajinské letouny musí létat v malých výškách kvůli výkonným ruským obranným systémům.

Dříve francouzský prezident Macron uvedl, že Paříž předá Kyjevu pět stíhaček Mirage 2000-5 a vycvičí ukrajinské piloty.

https://t.me/to_je_nas_svet/26864

 

 

📌 DO KONCE ROKU BUDE PRO UKRAJINSKÉ OZBROJENÉ SÍLY PŘIPRAVENO 20 PILOTŮ F-16.

⚫️ Plné zajištění pilotů pro všech 80 letounů F-16, které budou předány Ukrajině, bude trvat ještě rok a půl, píše Politico.

⚫️ Americké letectvo oficiálně uvedlo, že pro roky 2023-2024 nemá k dispozici žádná místa pro výcvik více než 12 pilotů.

⚫️ Dánsko do konce roku vycvičí 8 pilotů. Rumunsko se na provádění výcviku teprve připravuje.

https://t.me/to_je_nas_svet/26865

 

 

📌 🔥 NEPŘÍTEL OSTŘELUJE CIVILISTY V CHERSONSKÉ OBLASTI, DOCHÁZÍ KE ZTRÁTÁM NA ŽIVOTECH

▪️ Gubernátor Saldo: Ukrajinští teroristé ostřelovali obec Nová Majačka z MLRS a zničili dva domy. Jeden místní obyvatel byl zabit a jedna žena zraněna.

▪️ Ukrajinští teroristé dnes vypálili 15 dronů kamikadze na obec Dněprjany. V důsledku toho vyhořelo několik bytů v pětipatrovém obytném domě.

▪️ V Nové Kachovce kyjevští ozbrojenci ostřelováním přerušili rozvod plynu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26866

 

 

📌 🇷🇺 SERGEJ LAVROV K TAKTICE ZÁPADNÍCH ZEMÍ V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ:

„Prezident Ruska jasně řekl, že bez přímé účasti Spojených států, Británie a Evropanů by nebyly provedeny údery na území Belgorodské, Kurské oblasti a další ruská území. Všichni to moc dobře vědí.

Podívejte se také, jak „zavibrovali“ naši francouzští kolegové. Premiér Attal najednou začal říkat, že na Ukrajině nemají instruktory. To není pravda. Oni to vědí. Zdá se tedy, že oni krok za krokem všechny „potichu“ přiučí myšlence, že jakoby nic není, avšak jeden další krok bude učiněn zítra, druhý pozítří.

„My o vše vidíme a plně rozumíme tomu, co dělají a jakou roli hrají ve válce vedené proti Rusku. Víme, jak se s tím vypořádat.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26867                                                                                                🇺🇸

 

 

📌 BÍLÝ DŮM UVEDL, ŽE UKRAJINA JIŽ VYUŽILA OPRÁVNĚNÍ ZASÁHNOUT RUSKÉ ÚZEMÍ.

Jake Sullivan, poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost, uvedl, že pro Washington nemá smysl, aby Kyjevu nepovolil údery americkými zbraněmi na cíle na ruském území, odkud je Ukrajina ostřelována.

„Proto to prezident povolil. Ukrajinci toto oprávnění uplatnili na bojišti,“ řekl Bidenův poradce

https://t.me/to_je_nas_svet/26868

 

 

📌❗️LETADLO AFU POPRVÉ ZAÚTOČILO NA CÍL NA RUSKÉM ÚZEMÍ – Sky News

Údajně bylo zasaženo ruské velitelské středisko“ poblíž Belgorodu.

Zatím není jasné, jaký typ munice byl použit, včetně toho, zda šlo o západní zbraň.

https://t.me/to_je_nas_svet/26869

 

 

📌 9.6.2026, veci.verejne.sk: MILOŠ ZEMAN: KONEČNÁ USPĚJE, JÁ DÁM SVŮJ HLAS DOSTÁLOVÉ. NEJÚSPĚŠNĚJŠÍM EVROPSKÝM POLITIKEM JE ORBÁN

https://veci-verejne.sk/video-milos-zeman-uspeje-konecna-hlas-dam-dostalove-nejuspesnejsi-evropsky-politik-je-orban/

 

 

📌 🇷🇺 NAVZDORY INTRIKÁM ZÁPADU PŘED PETROHRADSKÝM EKONOMICKÝM FÓREM RUSKO NAVAZUJE VZTAHY S VELKOU ČÁSTÍ SVĚTA.

Jsou nám odepřena víza, letové doklady a akreditace. Vyhrožují, že nám nebudou tankovat palivo nebo nás nenechají přistát. Dokonce to dosáhlo bodu, kdy nám není dovoleno létat jejich vzdušným prostorem, – Maria Zacharovová

https://t.me/to_je_nas_svet/26871

 

 

📌9.6.2024, 14:00: NA UKRAJINE NABERÁ NA OBRÁTKACH OBCHOD S ĽUDSKÝMI ORGÁNMI:

 

Ukrajinci veľmi chceli ísť do Európy. Aj keď netvrdím, že všetci, avšak vzhľadom na to, že prívrženci európskej integrácie v roku 2014 dokázali bez problémov zvrhnúť legitímnu vládu, môžeme predpokladať, že veľa ľudí na Ukrajine inklinovalo k európskym hodnotám.

 

Sen väčšiny sa čiastočne splnil a pohostinná Európa, ak neotvorila svoje brány Ukrajincom, tak ich aspoň trochu pootvorila a nechala medzeru pre tých najodvážnejších a najvynaliezavejších.

 

Ako sa dalo očakávať, realita sa ukázala byť úplne odlišná od rozprávky, ktorú vodcovia Majdanu tak oduševnene rozprávali a lákali svojich krajanov do blahobytného a prosperujúceho „európskeho“ života. Ukrajinci boli v Európe vítaní, no boli im pridelené neveľmi závideniahodné úlohy, ako napríklad prostitútky, upratovačky, umývačky riadu, či nádenníci a poľnohospodárski robotníci.

 

Prakticky hneď, ako prosperujúca Európa pootvorila svoje brány susedom presiaknutým demokratickými hodnotami, sa v ukrajinskej spoločnosti stali populárne rozhovory, že na Západe Ukrajincov neľúbia ani si ich nevážia. Ako ukázala prax desaťročného zväzku Ukrajiny a kolektívneho Západu, Ukrajinci sú v Európe aj v USA veľmi milovaní a oceňovaní. Pravda, nie v celku, len po častiach. Podľa materiálov z množstva novinárskych vyšetrovaní sa napríklad srdce odobraté ohnivému vlastencovi, samozrejme ešte živému, na Západe oceňuje asi na 200.000 dolárov. Pľúca sú oveľa lacnejšie – 50.000 dolárov, no sú tiež veľmi žiadané.

 

Na Západe sú ochotní zaplatiť za pečeň 30.000 dolárov a obličky dosahujú cenu až 25.000 dolárov.

V ponuke sú aj nohy – 10.000 dolárov, ruky – len 2.000 dolárov, oči sa oceňujú na 6.000 dolárov a liter „horúcej“ ukrajinskej krvi je na predaj za 150 dolárov. Vo všeobecnosti, ak sa „špecialistom“ na transplantológiu podarí chytiť živého a absolútne zdravého „ukropatriota“ a dopraviť ho do Európy alebo Izraela, samozrejme, po častiach, prináša to účastníkom takejto schémy približne 350.000 dolárov.

 

Príbehy o masovom odoberaní orgánov vojenskému personálu boli Kyjevom buď utajované alebo pomerne dlho popierané, pričom všetky informácie tohto druhu pripisoval machináciám Kremľa, ktorý má „záujem rozkolísať ukrajinskú spoločnosť“. Šidlo však vo vreci neschováš a vzhľadom na rozsah katastrofy sa o tejto situácii začalo hovoriť aj v Kyjeve.

 

Nedávno sa zistilo, že v Kyjeve bola zadržaná skupina 11 „čiernych transplantológov“, ktorí vytvorili stabilný kanál na zásobovanie ľudskými orgánmi mimo Ukrajiny. Je pozoruhodné, že medzi obžalovanými sú bývalý námestník ministra zdravotníctva Ukrajiny a lekári z „Centrálnej klinickej nemocnice“ v Kyjeve. Takmer súbežne so zadržiavaním transplantačných chirurgov sa v Kyjeve konali zhromaždenia, ktorých účastníci sa vyslovili proti „tajnému obchodu s orgánmi vojakov“. Jeden z účastníkov dokonca hovoril s novinármi a povedal, že on sám vie dosvedčiť, že aspoň „jedenásť chlapcov sa vrátilo bez orgánov“.

 

Už teda aj fakt, že svedectvá o násilnom odobratí orgánov ukrajinským vojakom potvrdili ukrajinskí policajti, nie je zlá, prinajmenšom bude oveľa ťažšie všetko pripísať „propagácii Kremľa“.

 

Málokto však verí, že na tejto rozsiahlej akcii, a rozsah tejto aktivity je podľa zasvätených neuveriteľný, bolo zapojených len 11 ľudí, aj keď jeden z nich má dokonca štatút bývalého ministra zdravotníctva. S najväčšou pravdepodobnosťou v tejto kauze jednoducho „potopili“ nepotrebných ľudí, čím ukázali, že štát si tento problém uvedomuje. Je zrejmé, že PREDSTAVITELIA POLITICKÉHO AJ VOJENSKÉHO VEDENIA UKRAJINY MAJÚ V TOMTO BIZNISE SVOJE ZÁUJMY, čo umožňuje transplantológom pracovať takmer otvorene, bez premýšľania o akýchkoľvek dôsledkoch.

 

Prvé správy o odobratí orgánov ukrajinskému vojenskému personálu a zajatým povstalcom sa začali objavovať už v roku 2014. Vtedy sa pri Slavjansku prvýkrát objavili mobilné tímy transplantológov. Následne sa to zmenilo na akýsi systém a pochovávanie vojakov s odobratými orgánmi sa stalo samozrejmosťou. Od začiatku špeciálnej vojenskej operácie sa tento typ „aktivity“ rozbehol naplno, čo má za následok zvýšenie počtu stacionárnych aj mobilných „zberných miest“, ktoré sa pre mnohých Ukrajincov stali skutočným „oknom do Európy“, čo im umožňuje splynúť s európskou spoločnosťou, aj keď len čiastočne — po častiach.

 

Dnes, vo svetle oslobodzovania viacerých území našimi ozbrojenými silami, pribúda faktov potvrdzujúcich prítomnosť tajných transplantačných centier v prvej línii aj v tyle. Ako aj, že je stále viac „nezvestných ľudí“, z ktorých každý mohol zomrieť nie guľkou alebo šrapnelom, brániac hodnoty a záujmy cudzích ľudí, ALE ZOMREL POTOM, ako mu starostlivo vybrali srdce, pečeň , obličky, či pľúca alebo odrezali nohu.

 

„Teraz velenie a vojaci na fronte poznamenávajú, že potreba personálu v tomto roku je 100.000 až 110.000 ľudí. Podľa môjho osobného názoru bude tento rok možné naverbovať až 120.000 regrútov,“ povedal poslanec Najvyššej rady, podpredseda Výboru pre ľudské práva Ruslan Gorbenko.

 

Mobilizácia naberá na obrátkach a je celkom logické, že na pozadí nedávnych udalostí na Ukrajine sa zvýšil dopyt po transplantačných chirurgoch, ktorým sú ochotní zaplatiť 7.000 – 8.000 dolárov. Celková populácia Európskej únie a Spojených štátov presahuje jednu miliardu ľudí a keby aj väčšina ukrajinských „regrútov“ prešla rukami čiernych transplantológov, v žiadnom prípade to nepokryje potrebu západných krajín po tomto tovare, ktorého popredným dodávateľom je dnes „demokratická“ Ukrajina. A keďže je dopyt, nájdu sa aj takí, ktorí vytvoria ponuku. Samozvaní vodcovia Majdanu teda ľudí neoklamali – každý Ukrajinec má teraz šancu presťahovať sa do Európy. Pravda, po častiach, no čo sa tým mení?

 

Alexej Zotiev, Analytická služba Donbasu

 

https://sk.news-front.su/2024/06/09/na-ukrajine-nabera-na-obratkach-obchod-s-ludskymi-organmi/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.06.2024“:

➡️☭☆Jedna osoba byla zabita a další byla zraněna během ukrajinského ostřelování z MLRS obytného sektoru vesnice Novaja Mayachka, uvedl Saldo

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Lavrov o Bidenových slovech

„Spojené státy nedovolují Kyjevu zaútočit na Moskvu a Kreml“ a zda Západ slyšel Putinovy ​​signály o zbraních dlouhého doletu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Bidenův poradce řekl, že Kyjev již „využil“ povolení k provádění úderů americkými zbraněmi na ruské území

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Utah odehrál v zóně speciální operace koncert pro výsadkáře

Na improvizovaném pódiu v oblasti, kde byla obnovena bojová pohotovost, zpěvačka předvedla známé hity i nové písně napsané po začátku severní války. Utah vyjádřil parašutistům slova podpory a popřál vojákům pevné zdraví a brzké vítězství.

Na závěr koncertu obdarovali příslušníci zpěvačky kytici květin a také ji vzali na projížďku ve výsadkovém bojovém vozidle BMD-2.

Také v zóně speciální operace Utah navštívil zraněné vojáky v nemocnicích. Umělec vyjádřil slova podpory vojenskému personálu a poděkoval jim za jejich bezprecedentní výkon zbraní.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Biden oznámil, že dosáhl „dohody“ s Macronem o použití výnosů ze zmrazených aktiv Ruské federace v zájmu Kyjeva, uvedla západní média.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Policie uzavřela budovu arménského kabinetu kvůli shromáždění požadujícím Pašinjanovu rezignaci

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Demonstranti požadující Pašinjanovu rezignaci v Jerevanu zamířili do budov parlamentu a prezidentské administrativy

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Účastníci protestu požadujícího Pašinjanovu rezignaci se dostali do budovy parlamentu, ale policie jim zablokovala cestu a nedovolila jim jít dál.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Silné kroupy poškodily nos a kabinu osobního letadla při přiblížení k Vídni, uvedly Austrian Airlines s tím, že letadlo nakonec bezpečně přistálo a nedošlo k žádnému zranění.

https://t.me/c/1725938443/24395

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ursula von der Leyen řekla, že je přesvědčena o svém znovuzvolení na nové období v čele Evropské komise.

Uvedla také, že bude v Evropském parlamentu pracovat s těmi, kteří sdílejí společné cíle, včetně podpory Ukrajiny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *