, ,

09.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 PLK. OTAKAR FOLTÝN ŘÍKÁ, ŽE OBČANÉ NAŠI ZEMĚ, KTEŘÍ ZASTÁVAJÍ JINÉ POLITICKÉ NÁZORY, JSOU SVINĚ.👹

09.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 PLK. OTAKAR FOLTÝN ŘÍKÁ, ŽE OBČANÉ NAŠI ZEMĚ, KTEŘÍ ZASTÁVAJÍ JINÉ POLITICKÉ NÁZORY, JSOU SVINĚ.👹

 

 

❤️ „Nezáleží na tom, jestli máte styl, pověst, nebo peníze. Pokud nemáte dobré srdce, nemáte žádnou cenu.“ – Louis de Funés

 

 

📌08. srpna 2024, ČR, VLÁDNÍ KOORDINÁTOR STRATEGICKÉ KOMUNIKACE PLK. OTAKAR FOLTÝN ŘÍKÁ, ŽE OBČANÉ NAŠI ZEMĚ, KTEŘÍ ZASTÁVAJÍ JINÉ POLITICKÉ NÁZORY, JSOU SVINĚ.

((Jsou to lidi!!! To dle sebe soudíš jiné??? My občané ČR nesouhlasíme vůbec s Vašimi idiotskými politickými názory a už vůbec ne s tvým🐀!!! Jakým právem z toho žlabu žereš🐀???))

Vládní koordinátor strategické komunikace plk. Otakar Foltýn také říká, že je potřeba tyto lidi izolovat příkopem a karanténou.

((A tebe🐀do zvířecí kazajky a zavřít do konce života, aby tě ani slunce nespatřilo!!! Zrůdo v lidské kůži!!! Tebe je zapotřebí použít jako hard na podlahu, po které náš lid stoupá a na boty, které nosí, které by si měl denně líbat!!!👺))

https://t.me/absurdnisvet/77563

 

 

📌08. srpna 2024: 🔥 UKRAJINŠTÍ OZBROJENCI ZAHÁJILI RAKETOVÝ ÚTOK NA BELGOROD – VE MĚSTĚ SE OZVALA SÉRIE HLASITÝCH VÝBUCHŮ.

Nad obytnými budovami po úderu AFU stoupá dým. Zatím není známo, kam přesně ukrajinský projektil dopadl.

Oficiální údaje o obětech a škodách zatím nejsou k dispozici. Již dříve bylo v Belgorodu a regionu vyhlášeno raketové nebezpečí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28302

 

 

📌08. srpna 2024: MLUVČÍ EU PRO ZAHRANIČNÍ POLITIKU PETER STANO PROHLÁSIL, ŽE EU BUDE I NADÁLE POSKYTOVAT UKRAJINĚ VOJENSKOU A FINANČNÍ PODPORU NAVZDORY UDÁLOSTEM V KURSKÉ OBLASTI.

EU se bojů v Kurské oblasti neúčastní a operační situaci uvnitř regionu nekomentuje, upřesnil. Zároveň EU podle něj podporuje „ukrajinské akce na ochranu suverenity a územní celistvosti“.

Podobný postoj již dříve vyjádřily také USA, které uvedly, že ačkoli o plánech AFU nevědí, nezaznamenaly žádné porušení ze strany Ukrajiny. Akce Ukrajiny v Kurské oblasti „neporušují omezení USA týkající se použití amerických zbraní dodávaných Kyjevu“. A to přesto, že všichni vědí, že Ukrajinci jsou pouze vykonavateli, zatímco Západ takové operace plánuje.

https://t.me/to_je_nas_svet/28303

 

 

📌08. srpna 2024: ⚡️ DO KURSKÉ OBLASTI DORAZIL POMOCI SAMOSTATNÝ PRAPOR SPECIÁLNÍHO NASAZENÍ „ARBAT“. V PRAPORU JE MNOHO VETERÁNŮ „WAGNERA“, PÁTEŘ TVOŘÍ RODÁCI Z GORLOVKY.

https://t.me/to_je_nas_svet/28304

 

 

📌08. srpna 2024: 🚨 ZEMĚTŘESENÍ O SÍLE 5,3 ZASÁHLO V ÚTERÝ VEČER KERN COUNTY A VYVOLALO VÝRAZNÉ OTŘESY, KTERÉ BYLY CÍTIT V CELÉ JIŽNÍ KALIFORNII.

Zemětřesení udeřilo ve 21:09. jihozápadně od Lamont , v odlehlé oblasti centrální Kalifornie poblíž koryta Kern Lake a Maricopa Flat‼️ Podle údajů USGS následovalo nejméně 12 následných otřesů o síle 3,0 nebo vyšší v oblastech Lamont a Grapevine

https://t.me/absurdnisvet/77556

 

 

📌08. srpna 2024, 🔥🔥🔥 6.8.2024 ⚡️🇺🇸 POŽÁR V SAN BERNARDINO V KALIFORNII

https://t.me/absurdnisvet/77557

 

🔥🔥🔥 PEKLO 🔥 KALIFORNIE: SCÉNY ZEVNITŘ PARK FIRE DNES (7.8.2024) .

Po dramatickém nárůstu požární aktivity se posádky musely stáhnout a ukrýt se uvnitř vozidel. Požár má nyní přes 414 000 akrů a je třetím největším v historii Kalifornie.

https://t.me/absurdnisvet/77558

https://t.me/absurdnisvet/77559

 

🔥🔥🔥 🇺🇸 Coulee City, Washington: HOŘÍ NEJVĚTŠÍ SOUKROMÉ POLE PŠENICE A OBILÍ VE STÁTĚ!

https://t.me/absurdnisvet/77560

 

 

📌08. srpna 2024: 🇺🇦💣🇷🇺 UKRONACISTÉ MASIVNĚ BOMBARDUJÍ MĚSTO BELGOROD NĚKOLIKA SYSTÉMY PROTIPOŽÁRNÍ OCHRANY.

Většina ukrajinských raket byla sestřelena protivzdušnou obranou, některé však zasáhly obytné oblasti města. Nebyly hlášeny žádné oběti.

https://t.me/absurdnisvet/77564

https://t.me/absurdnisvet/77565

https://t.me/absurdnisvet/77566

https://t.me/absurdnisvet/77567

https://t.me/absurdnisvet/77568

 

 

📌08. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKÝ PREZIDENT VLADIMIR PUTIN PODEPSAL ZÁKON O PRÁVU POLICIE VYHOŠŤOVAT CIZINCE

 

Policisté budou mít nově právo uchýlit se ke správnímu vyhoštění cizinců a osob bez státní příslušnosti. Dokument podepsaný prezidentem je zveřejněn na webových stránkách právních aktů.

 

Takové pravomoci mají zatím jen soudci a pohraničníci.

 

Vyhoštění cizinci jsou odesíláni do zvláštního ústavu z rozhodnutí vedoucího ministerstva vnitra, vedoucího územního orgánu ministerstva vnitra, vedoucího FSB, vedoucího pohraniční služby nebo jejich zástupců. po dobu nepřesahující 48 hodin.

 

Soudce má také možnost tuto lhůtu na žádost úředníka Ministerstva vnitra nebo FSB prodloužit na dobu nepřesahující 90 dnů.

 

https://t.me/boriskarpovrussie

 

 

📌08. srpna 2024: ♨️ „UKRAJINA MÁ NYNÍ DOSTATEK ÚDERNÝCH ZBRANÍ, ABY ZASÁHLA VŠECHNA LETIŠTĚ A VŠECHNY LODĚ V SEVASTOPOLU.

Přístav a další důležitá zařízení na Krymu. To je cíl – učinit toto místo nepoužitelným pro ruské síly.“

Hodges 👹 uvedl, že USA a spojenci poskytli Kyjevu dostatek raket.

https://t.me/to_je_nas_svet/28305

 

 

📌08. srpna 2024: TAK JEŠTĚ JEDNOU A POMALU.

 

👉 NEEXISTUJE JEDINÁ VĚDECKÁ STUDIE V HISTORII LIDSTVA, KTERÁ BY, ZA POMOCI KONTROLNÍCH EXPERIMENTŮ, PROKÁZALA PLATNOST INFEKČNÍ TEORIE. ☝️

 

A to platí jak pro absurdní nesmyslné viry, tak i pro bakterie a mikroby❗️❗️❗️

 

👉 PATOGENNÍ VIRY NEEXISTUJÍ. ☝️

❗️❗️❗️Bakterie nikdy neútočí na zdravou tkáň. Ostatně, funkcí bakterie je „úklid“, nikoli „útok“❗️❗️❗️ Tečka.

 

Před lidstvem je ještě dlouhá cesta.

 

Tento vědecký materialismus, kdy PAVĚDA, jménem alopatická medicína, hledá za všemi příznaky „onemocnění“ virus nebo bakterií, nás přivedl do situace, kdy je stále pro 99% lidí nepochopitelné, že NEEXISTUJÍ ŽÁDNÉ INFEKČNÍ CHOROBY❗️❗️❗️❗️❗️❗️ ŽÁDNÉ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 JEDINÁ EXISTUJÍCÍ INFEKČNÍ CHOROBA, KTERÁ VŠAK ZAŽÍVÁ CELOSVĚTOVOU PANDEMII, JE LIDSKÁ BLBOST❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 ZDROJE, ZMÍNĚNÉ VE FILMU, VYVRACEJÍCÍ INFEKČNÍ TEORII JEDNOU PROVŽDY (pro angličtináře).

 

👉 (1) https://www.gjenvick.com/Influenza/TheRosenauExperiment-1918-1919.html

 

👉 (2)            https://beckassets.blob.core.windows.net/product/readingsample/183476/9783540705222_excerpt_001.pdf

 

 

📌☣️08. srpna 2024: ☣️ CHEMOTERAPIA AKTIVUJE MECHANIZMUS RASTU RAKOVINOVÉHO NÁDORU A VEDIE K METASTÁZE RAKOVINY

 

👉 (https://cz24.news/chemoterapia-aktivuje-mechanizmus-rastu-rakovinoveho-nadoru-a-vedie-k-metastaze-rakoviny/)

 

👉 SVĚT: ☣️Chemoterapia sa považuje za najúčinnejší spôsob boja proti rakovine v súčasnej oficiálnej medicíne, no podľa šokujúcej štúdie…

https://t.me/absurdnisvet/77572  👈Vygenerované počítačem!!!!

 

 

📌08. srpna 2024: +++ MONITORING A ELEKTROSMOG❌ +++ STOP SMART METER❌ – i když je to stále obtížnější❌

 

Inteligentní elektroměry, tzv. chytré elektroměry❌, které byly v EU požadovány nařízením z roku 2009, jsou plně elektronické a nabízejí řadu funkcí nabízených dodavateli energie. Přesto se najdou lidé, kteří z toho nadšení nejsou a riskují i ​​soudní spor.

 

https://tkp.at/2023/09/04/stop-smart-meter-auch-wenn-das-immer-schwerer-wird/

 

Pokud půjdete na webovou stránku http://www.stop-Smartmeter.at (http://www.stop-smartmeter.at/) , je to mnohem méně pozitivní jako problémy jsou uvedeny zde:

(https://stop-smartmeter.at /.problems.html)

 

  • Dohled❌
  • Elektrosmog a zdravotní problémy❌
  • Vzdálené vypnutí napájení (hackerské útoky, výpadek proudu) ❌
  • Nesprávná měření❌
  • Obrovské náklady, ekonomické a ekologické šílenství❌
  • Technické problémy❌
  • Možnost manipulace a přístupu zvenčí❌
  • Ovlivnění rostlin❌

 

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 08. srpna 2024: NÁŠ SVĚT »»» JEŠTĚ««« PATŘÍ CHAZARŮM

Autor Peter B. Meyer – 7. srpna 2024

 

Strategií pro zničení hlubokého státu se sídlem v Izraeli je nechat jej, aby se sám o sebe staral. Přestože je to delší cesta k osvobození se od staletí útlaku a manipulace, je to nejúspěšnější přístup. 👍

 

👉 Svět je finančně, ekonomicky i morálně na mizině, ale prostřednictvím manipulace a klamu jsou lidé vedeni k přesvědčení, že je vše v pořádku.

 

👉 Je zcela absurdní, že všechny papírové hodnoty jsou na historických maximech, zatímco ceny aktiv chránících bohatství, jako je zlato a stříbro, jsou zcela dole. Elita a média nadále klamou lidi o stavu světa. 👹

 

👉 Je nejvyšší čas odstranit chazarskou mafii skupiny Rothschild-Rockefeller a jimi ovládané loutky ve vládách. 👹

 

👉 Když masy začnou chápat, že každý vládní úředník je pod kontrolou mysli, otrok panovníka, který varuje před teroristy, kteří jsou sami teroristy, pak je nejvyšší čas, aby se masy probudily!

 

Pokud otroci Monarch selžou, pokusí se o převrat nebo revoluci s pomocí CIA a/nebo Mossadu. Pokud to nepůjde, elitní jednotka speciálních sil provede likvidace.

 

A pokud to nepřinese kýžený výsledek, hlava vlády nebo diktátor utrpí infarkt nebo jinou nehodu.

 

Pokud to nepůjde, zapojí se vojenská odnož Iluminátů, NATO.

 

👉Dokud se masy nepostaví a nebudou požadovat zatčení a uvěznění všech vládních úředníků, bankéřů a velkých korporací, jako to udělali na Islandu. Udělali to tak, že dluh vůči bankám nejen popřeli, ale také ho zveřejnili v místních novinách, aby dali světu vědět, že stojí a bojují za to, co jim právem patří.

 

👉Jednoduše tím, že ukážete, že vítězství je možné!

Jak již mnohokrát ukázali farmáři v Kanadě a Nizozemsku.

 

Začněte šířit tuto zprávu po internetu. Konečným výsledkem je úplná svoboda pro každého.

 

👹Uvědomte si, že Kabal prostřednictvím vaší vlády převezme úplnou kontrolu nad světovou populací a celým světem. Zmocní se všech zdrojů Země.

 

👹Hlavním cílem jezuitů a iluminátů je zmocnit se všech pozemských zdrojů, včetně zlata, stříbra a diamantů.

 

👹Války se vedou o získání majetku, jako je ropa; Irák a Libye jsou dva nedávné příklady.

 

JEJICH CÍLEM JE:

 

ŽÁDNÁ ZEMĚ BY NEMĚLA MÍT VLASTNÍ ZDROJE. ZEMĚ, KTERÉ NESLOUŽÍ NOVÉMU SVĚTOVÉMU ŘÁDU A NESTAVÍ SE ZA VLASTNÍ SUVERENITU, BUDOU SROVNÁNY SE ZEMÍ.

 

👹Po staletí vynálezci jako Leonardo da Vinci a Nicola Tesla vyvíjeli zařízení pro získávání volné energie z magnetického pole Země. Největší chybou bylo patentování těchto vynálezů, což znamenalo, že právně patřily státu. To znamenalo, že úřady legálně vlastnily vynález a mohly jej proto zadržet lidstvu.

 

👹Mezinárodní bankéři a ropné kartely kontrolují všechny vlády. Jsou proti technologii volné energie, protože představuje hrozbu pro jejich energetické impérium „fosilních paliv“.

 

Nezapomínejme: Židé nejsou sionisté a sionisté nejsou Židé!

 

https://finalwakeupcall.info/wp-content/uploads/2024/08/Khazars-own-the-world.jpg

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024: BRUSEL VARUJE PRED RÝCHLO STARNÚCOU POPULÁCIOU EÚ: AKO RIEŠENIE ODPORÚČA VIAC MIGRÁCIE…👹

 

Rýchle starnutie obyvateľstva Európskej únie ohrozuje konkurencieschopnosť bloku, zhoršuje nedostatok pracovných síl, navyšuje verejné rozpočty a prehlbuje regionálne nerovnosti.

 

To sú niektoré zo znepokojujúcich zistení novej správy o demografických zmenách, ktorú v stredu zverejnila Európska komisia a ktorá vykresľuje alarmujúci obraz hlbokej spoločenskej a hospodárskej transformácie vyvolanej zmenšovaním počtu pracovných síl.

 

Stručne povedané, EÚ starne príliš rýchlo.

 

„Každý členský štát rieši svoje vlastné problémy,“ povedala Dubravka Šuica, podpredsedníčka Komisie zodpovedná za demokraciu a demografiu.

 

„V Holandsku je hlavnou výzvou bývanie a hustota obyvateľstva, zatiaľ čo v niektorých regiónoch Španielska je to úbytok obyvateľstva. V Taliansku je kľúčovou výzvou klesajúca pôrodnosť a starnutie obyvateľstva. Grécko je členským štátom s najrýchlejšie starnúcou populáciou. Chorvátsko zápasí s odlivom mladých ľudí.“

 

Podľa správy sa predpokladá, že počet obyvateľov EÚ, ktorý začiatkom tohto roka mierne prekročil 448 miliónov ľudí, dosiahne svoj vrchol okolo roku 2026 a potom bude postupne klesať, pričom do roku 2100 stratí 57,4 milióna ľudí v produktívnom veku.

Ešte znepokojujúcejšie je, že pomer závislosti v bloku – pomer počtu starších ľudí k počtu ľudí v produktívnom veku – sa zvýši zo súčasných 33 % na 60 % do konca storočia.

 

Drastický posun v demografickej pyramíde naruší trh práce a spôsobí jeho rozsiahly nedostatok, ktorý by mohol zabrzdiť rast, produktivitu a mieru inovácií, a tým urýchliť stratu konkurencieschopnosti voči iným veľkým ekonomikám.

 

Ubúdajúca pracovná sila nevyhnutne zníži príjmy do štátnej pokladnice a zároveň zvýši tlak na verejné rozpočty, aby vynakladali viac prostriedkov na zdravotnú starostlivosť a dôchodky, čo je výbušná kombinácia, ktorá by mohla odviesť pozornosť od tak potrebných investícií do obnoviteľných zdrojov energie a najmodernejších technológií.

 

To zasa podkope sociálnu súdržnosť, povedal Šuica, a „v konečnom dôsledku aj dôveru v demokratické inštitúcie a procesy v Európe“.

 

Skôr než sa škody stanú nezvratnými, Komisia odporúča členským štátom, aby prijali rozhodné opatrenia, ako napríklad odstránenie rozdielov v odmeňovaní žien a mužov, zlepšenie rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom, poskytovanie daňových výhod, zníženie nákladov na starostlivosť o deti a uľahčenie prístupu mladých ľudí ku kvalitným pracovným miestam a cenovo dostupnému bývaniu v skoršom veku.

 

Brusel tiež tvrdí, že je „nevyhnutné umožniť starším pracovníkom, aby zostali aktívni dlhšie“ 👹prostredníctvom programov zvyšovania kvalifikácie a pružného pracovného času, a vyzýva podniky, aby prekonali „predsudky a stereotypy“ o starších ľuďoch. 👹

 

„Dlhší život vytvára nové príležitosti a prináša posun od starnúcej spoločnosti k spoločnosti dlhovekosti,“ povedal Šuica 👹 a vyzval krajiny, aby využili nové hospodárske príležitosti, ktoré vytvára tzv.

 

V ďalšom odporúčaní správa vyzýva na „riadenú legálnu migráciu“,👹aby sa zaplnil rastúci počet voľných pracovných miest, ktorý je už teraz rekordne vysoký.

 

Blok, ktorý je uprostred tvrdého boja za reformu svojej azylovej politiky, prijal minulý rok 3 milióny migrujúcich pracovníkov „legálnou cestou“ ((???👹)) v porovnaní s 300 000 migrantmi, ktorí prišli nelegálnou cestou. ((Riadenou a k tomu nelegálnou 👹!!!))

 

Počas prezentácie Šuica niekoľkokrát zdôraznil, že legálna migrácia je síce cennou možnosťou na riešenie demografických problémov, ale nie jedinou, čo je zrejme objasnenie, ktoré má zabrániť hnevu tvrdých pravicových vlád, ktoré presadzujú pronatalitné politiky v snahe zvýšiť pôrodnosť miestneho obyvateľstva bez toho, aby sa spoliehali na migračné toky.

 

„Sme 27 demokratických krajín,“ povedal Šuica. „Je to rozdielna situácia a to je dôvod, prečo hovoríme, že neexistuje jedna univerzálna veľkosť.“

 

🛑 🛑 🛑 Žádná země EU nebude bez migrantů…to je plán! Tak se pohodlně usaďte doma a čekejte…už brzy🙈

 

🚨https://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000162/2824413/Brusel-varuje-pred-rychlo-starnucou-populaciou-EU–Ako-riesenie-odporuca-viac-migracie

 

 

📌 🧔🏿‍♂️ 08. srpna 2024: NĚMECKÉ ŘEŠENÍ 🔪📺 Návrh GdP: Předplatné Netflix pro odevzdání nožů…povzbuzování majitelů nebezpečných nožů, aby se vzdali svých zbraní, pomocí amnestie a materiálních pobídek: „Aby bylo toto opatření účinné, musí spolková vláda vytvořit vážné pobídky pro ty, kteří odevzdají nože,“ řekl šéf GdP Jochen Kopelke. „Konkrétně by to mohlo znamenat: rok Netflixu zdarma za odevzdání zakázaného vystřelovacího nože.“

 

🍌🍌🍌repulbika Německo https://www.presseportal.de/pm/42541/5838345

 

 

📌 🧔🏿‍♂️08. srpna 2024: POČET PRVNÍCH ŽÁDOSTÍ O AZYL V NĚMECKU

 

Podle aktuálních informací Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky podalo v červenci 2024 v Německu prvotní žádost o azyl přibližně o 10 % více lidí než v předchozím měsíci (červen 2024). 📊 #Satellite_Infographic

 

Mezi země, jejichž občané podali v červenci ve Spolkové republice nejvíce počátečních žádostí o azyl, patří:

 

🧔🏿‍♂️1️⃣ 🇸🇾 Sýrie (6201)

🧔🏿‍♂️2️⃣ 🇦🇫 Afghánistán (3071)

🧔🏿‍♂️3️⃣ 🇹🇷 Turecko (2177)

🧔🏿‍♂️4️⃣ 🇸🇴 Somálsko (712)

🧔🏿‍♂️5️⃣ 🇮🇶 Irák (474)

 

Toto jsou oficiální čísla. V Německu jsou tisíce migrantů bez azylového řízení https://www.bamf.de/SharedDocs/Meldungen/DE/2024/240807-am-asylzahlen-juli-2024.html

 

 

📌 🧔🏿‍♂️08. srpna 2024: PODEZŘENÍ Z TERORISMU: KONCERTY TAYLOR SWIFT VE VÍDNI ZRUŠENY

 

V Rakousku byli zatčeni dva lidé podezřelí z terorismu. Mimo jiné plánovali útoky na nadcházející koncerty Taylor Swift ve Vídni, řekl ve středu generální ředitel pro veřejnou bezpečnost rakouského ministerstva vnitra Franz Ruf. Hlavní podezřelý na internetu přísahal loajalitu IS a při domovní prohlídce byly v jeho bytě nalezeny chemické látky. Podle rakouského kancléře byla situace velmi vážná. Tři koncerty americké popové hvězdy ve Vídni byly zrušeny. Měly se konat ve čtvrtek, pátek a sobotu.

https://www.bmi.gv.at/news.aspx?id=6A46586436414F654E79553D

 

 

📌08. srpna 2024: 🇧🇾 LUKAŠENKO O ZVLÁŠTNOSTECH NÁSTUPU NOVÝCH PREZIDENTŮ K MOCI VE SPOJENÝCH STÁTECH:

Zdá se, že americká politika ve světě byla vybudována za poslední čtyři roky pod vedením současného prezidenta. Bylo stanoveno – tohle jsou přátelé, tohle jsou nepřátelé, tenhle je hajzl, ale náš, tenhle je cizí.

Moc se změní, bude to jako v Afghánistánu. Stane se to, není to poprvé. Aby se změnila moc, musí začít nějaká válka. Nedej bože, aby využili konfliktní situace na Blízkém východě k rozpoutání nové světové války. I na to jsou připraveni.

Já vás, chraň bůh, neagituji proti USA ani proti žádnému z vašich tradičních spojenců. Se všemi byste se měli přátelit a budovat vztahy s těmi, kteří o to stojí. Ale neztrácejte to, co jsme v uplynulých letech vybudovali.

https://t.me/to_je_nas_svet/28306

 

 

📌08. srpna 2024: 🤡 KYJEV NYNÍ NEVIDÍ SMYSL V PŘÍMÝCH ROZHOVORECH S RUSKEM – JERMAK:

▪️ V současné době nevidíme žádný smysl v přímých rozhovorech s Ruskem;

▪️ Chceme, aby druhý summit byl ještě letos, ale existují podmínky, bez nichž se nemůže uskutečnit, jakmile budou splněny, budeme moci hovořit o termínech;

▪️ Za Zelenského nikdy nebude nový „Minsk“ a něco, co ukrajinská společnost nepřijme;

▪️ Nemělo by se předpokládat, že druhý summit bude začátkem jednání s Ruskem;

▪️ Spravedlivý mír je vítězstvím Ukrajiny a vítězstvím je zejména obnovení územní celistvosti;

▪️ Ukrajinci nejsou připraveni nyní Rusku ustupovat.

https://t.me/to_je_nas_svet/28307

 

 

📌08. srpna 2024: 💥 PAPEŽ ODVOLAL SVÉ ROZHODNUTÍ ZÚČASTNIT SE ZÁVĚREČNÉHO CEREMONIÁLU OLYMPIJSKÝCH HER V PAŘÍŽI.

Papež se chystal poctít Paříž svou přítomností, ale po zhlédnutí zahájení olympiády kulturně „vycouval“ kvůli skandálu s urážkou citů věřících.

https://t.me/to_je_nas_svet/28309

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024, VOLNÝblog, Lenka Peterková:

UKRAJINA JE NA POKRAJI STÁTNÍHO BANKROTU A VYHLÁSILA ODKLAD PLATEBNÍ SCHOPNOSTI O 2 MĚSÍCE!

 

👉Kyjev na nátlak věřitelů totiž zahájil dražby státního majetku a chce za 2 měsíce vybrat peníze na první splátku úvěru! Zelenský poprvé připustil, že Ukrajina může Rusku odstoupit svá území! Ukrajina míří k platebnímu defaultu a do výprodeje!

 

👉Pomalu už začíná být jasné, proč Volodymyr Zelenský začal otáčet a nejednou chce, aby Rusko se určitě účastnilo mírové konference, která se chystá v listopadu tohoto roku, a že prý je potřeba válku ukončit, protože umírají ukrajinští občané.

 

👉A to není všechno. Zelenský totiž tento týden v rozhovoru pro francouzský list Le Monde vůbec poprvé za celou dobu války připustil, že Ukrajina se může rozloučit s částí svého území výměnou za mír.

👉V Praze tento výrok málem vybil pojistky ve Strakově akademii,😂🤣 protože Zelenský podle všeho zradil Petra Fialu.😂🤣 Zradil jeho odhodlání bojovat proti Rusku až do vítězného konce.

 

V rozhovoru pro Le Monde totiž Zelenský na dotaz redaktora, co všechno bude Ukrajina ochotna obětovat pro dosažení míru, uvedl výrok, že… „vydání ukrajinských území je velmi, velmi obtížná otázka” a že o tom nemůže rozhodnout prezident, že by se o tom muselo hlasovat v referendu. To je naprosto zásadní zlom úplně ve všem.

 

👉Zelenský tím logicky chce zodpovědnost za odstoupení území přenést na obyvatelstvo v rámci tzv. plebiscitu, kdy by se prostě na Ukrajině hlasovalo o odstoupení některých území Rusku, a to včetně nejen těch nových území, a nejen i Krymu z roku 2014, ale dost možná i dalších.

👉Ukrajina by tímto způsobem přenesla zodpovědnost za rozdělení a rozparcelování Ukrajiny přímo na své občany a obyvatele, čímž by se Zelenský a jeho junta vymanila ze statusu faktické kapitulace.

 

REFERENDUM O ODSTOUPENÍ ÚZEMÍ UKRAJINY RUSKU JE ZNÁMKOU PŘÍPRAV KYJEVSKÉ JUNTY NA KONEC VÁLKY:

 

👉Realita je prostě taková, že Ukrajina již nemá odhodlání, a hlavně ochotu obyvatelstva pokračovat v bojích. Ti, kteří chtěli bojovat, ti již dávno bojovali a buď padli, nebo jsou váleční invalidé, anebo dosud jsou stále na frontě.

Nikdo jiný prostě nepřijde z řad obyvatelstva na frontu, tedy dobrovolně a s nadšením.

👉A navíc, západní věřitelé začali bušit na dveře prezidenta v Bankové ulici v Kyjevě a chtějí první splátku mamutího úvěru z roku 2022 a z předešlých let, jejichž maturita, tedy splatnost nastala již 1. srpna, ale splátka nebyla připsána na účet věřitelů v Paříži. Namísto toho se stalo něco úplně jiného.

 

👉Ukrajinský prezident totiž podepsal dekret, který počínaje 1. srpnem umožňuje na dva měsíce pozastavit platby zahraničního dluhu země, a doufá, že se mu podaří dosáhnout dohody s věřiteli o restrukturalizaci, aby se vyhnul platební neschopnosti.

👉Minulý měsíc Ukrajina oznámila předběžnou dohodu s výborem hlavních držitelů dluhopisů o restrukturalizaci mezinárodního dluhu země v hodnotě téměř 20 miliard dolarů.

Návrh specifikoval 37% nominální srážku z nesplacených mezinárodních dluhopisů země, což Kyjevu ušetří 11,4 miliardy dolarů na platbách v příštích třech letech.

Ukrajina za to vydá nové eurobondy.

 

👉Předběžnou dohodu o pozastavení splácení dluhu si Kyjev zajistil již v roce 2022 po eskalaci konfliktu s Ruskem. Dvouleté moratorium na splátky vypršelo 1. srpna. Nově přijatá legislativa kromě změny rozpočtového zákona země, která Kyjevu umožňuje zastavit platby, umožňuje úřadům zahrnout eurobondy Ukravtodoru z roku 2021 v celkové hodnotě 700 milionů dolarů plus úroky do rámce restrukturalizace státního dluhu.

 

KYJEV VYHLÁSIL DVOUMĚSÍČNÍ ODKLAD PLATEBNÍ SCHOPNOSTI, SPLÁTKU ÚVĚRU KE DNI 1. SRPNA SPLATIT NEDOKÁZAL:

 

👉Jedná se o druhou změnu v zemi za posledních deset let. Podobné řešení, které Kyjevu dávalo právo pozastavit splátky státního dluhu, bylo uplatněno v dohodě o restrukturalizaci z roku 2015.

👉V květnu téhož roku Ukrajina přijala legislativu o specifikách transakcí se státním dluhem, dluhem se státní zárukou a místním dluhem, 👉v srpnu následujícího roku dosáhla s věřiteli zásadních dohod a o několik měsíců později, 👉v listopadu, oznámila uzavření dohody.

👉Poslední dohodu o restrukturalizaci dluhu musí ještě schválit mezinárodní držitelé dluhopisů, přičemž se očekává, že vyřešení technických otázek, které za ní stojí, zabere týdny.

 

👉Krátkodobé selhání platební schopnosti by však mělo méně významný dopad na dlouhodobé výhledy Ukrajiny v oblasti půjček než selhání bez dohody v dohledu.

👉A selhání, tedy tzv. default Ukrajiny hrozí doslova bezprostředně.

👉Minulý týden totiž americká ratingová agentura Fitch varovala před blížící se platební neschopností Ukrajiny a oznámila, že dále snížila úvěrový rating Kyjeva z “CC” na “C”, což znamená, že země vstoupila do platební neschopnosti nebo se nachází v procesu podobném platební neschopnosti!

 

👉Agentura Fitch rovněž předpokládá, že státní deficit zůstane vysoký a v letošním roce dosáhne 17,1% ukrajinského HDP, a upozorňuje, že výdaje na obranu dosáhnou 31,3 % ročního hospodářského výkonu země.

AGENTURA OČEKÁVÁ, ŽE V ROCE 2024 SE ZADLUŽENÍ UKRAJINY VYŠPLHÁ NA ALARMUJÍCÍCH 92,5 % HDP.

 

NA UKRAJINĚ BUDOU ZAVEDENY NOVÉ DANĚ A ODVODY, COŽ ALE POVEDE K PŘECHODU ZDECIMOVANÉ EKONOMIKY DO ŠEDÉ ZÓNY:

 

👉Kyjev totiž nemá dostatek peněz ani na splácení dluhů, ani na armádu.

👉Oficiálně je platební neschopnost popírána, ale obyvatelstvo má vážné finanční potíže. 👉Úřady mohou pouze slibovat nové daně a doufat v pomoc ze Západu. Roksolana Pidlasa, šéfka rozpočtového výboru Rady, oznámila, že z 56 miliard hřiven zbývá v rezervním fondu, který je primárně určen na obranu a opevnění v roce 2024, pouze 592 milionů.

 

👉Na konci roku Ukrajina plánuje zvýšit vojenské výdaje o dalších 500 miliard, z nichž čtyři a půl miliardy by měly doplnit rezervu. Kyjev rozhodl o způsobu „ZALEPENÍ DÍRY” a plánuje zvýšit vojenský poplatek z jednoho a půl na pět procent a zavést jej i pro právnické osoby a rozšířit na některé platební transakce.

Například pět procent na platby za mobilní telefony a 15 procent na nákup nových automobilů.

 

👉Za současných podmínek není nákup automobilu pro Ukrajince „kritickou potřebou“, vysvětlil šéf ukrajinského ministerstva financí Serhij Marčenko.

👉Za zmínku stojí, že přitom manželka tohoto úředníka si sama vloni koupila auto MINI Cooper. „Pokud bude spuštěn model zvýšení daní, získáme pro armádu 400-500 miliard hřiven navíc,” řekl poslanec strany Služebníci lidu Jurij Kamelčuk, za předpokladu, že plátci daní nepřejdou do šedé zóny ekonomiky. Rada bude hlasovat v srpnu, takže novinky rozhodně nevstoupí v platnost dříve než na podzim.

 

ZÁPADNÍ VĚŘITELÉ DONUTILI KYJEV K ZAHÁJENÍ DRAŽEB STÁTNÍCH AKTIV A MAJETKŮ:

 

👉Proti zvýšení daní se postavili dva ze sedmi ukrajinských podnikatelů [7] z Rady pro podporu podnikání, kterou zřídil Volodymyr Zelenskyj. Ekonomice hrozí přesun do systému tzv. stínové ekonomiky, varují podnikatelé. Prostě platby budou probíhat mimo účetnictví firem. Není ani jasné, jak se bude vojenská daň spravovat: na rozdíl od zvýšení DPH tato novinka nebyla vyzkoušena.

 

👉Rozpočet hodlají doplnit nejen dalšími daněmi. Do aukce totiž půjdou dva státní objekty.

👉V září – hotel „Ukrajina” v centru Kyjeva s vyvolávací cenou 1,05 miliardy hřiven.

👉V říjnu se v aukci objeví největší ukrajinské výrobce a zpracovatel titanové rudy, společnost United Mining and Chemical Company, za 3,9 miliardy hřiven.

 

👉Ukrajina vydává na bezpečnostní a obranný sektor 166 miliard hřiven měsíčně, tedy 5,6 miliardy hřiven denně, řekl Marčenko. Nevylučuje, že kvůli vojenským výdajům bude nutné do konce roku omezit sociální a humanitární programy. Vláda je připravena ke kompromisu s Radou, zatímco iniciativy se projednávají v příslušném výboru.

 

👉Podle úředníka je však situace nyní kritická – 👉 nejen pro letošní, ale i pro příští rok. 👉Ukrajinský státní dluh dosáhl na konci června 152 miliard dolarů a za rok se zvýšil o více než 20%. Zahraniční dluh tvoří 72,2 procenta a domácí dluh 27,8 procenta.

👉Od května do června se dluhy zvýšily o 1,2 miliardy dolarů.

 

ZÁPAD POCHYBUJE O TOM, ŽE KYJEVSKÝ REŽIM PŘEŽIJE ROK 2024:

 

👉Předseda finančního výboru Rady Danylo Hetmantsev přičítá tuto dynamiku další úvěrové tranši od EU. Ministerstvo financí zároveň žádá západní partnery o dalších 12-15 miliard dolarů pro rok 2025, čímž se státní dluh Ukrajiny přehoupne spolu s úroky přes 100% HDP Ukrajiny.

 

👉Kromě daní snižují blahobyt Ukrajinců i rostoucí ceny.

👉Podle ukrajinských masmédií může zdražení některých druhů zboží do podzimu dosáhnout od sedmi do 30 procent.

Důvodem jsou především poruchy v rozvodných sítí. Kromě toho dochází k oslabování národní měny – v květnu se za dolar žádalo 39 hřiven, nyní je to již 41 hřiven.

 

👉Prohlubuje se také nedostatek zaměstnanců: jestliže v roce 2021 oficiální trh práce počítal 11,5 milionu lidí, v roce 2023 se jejich počet snížil na devět. Otázka financování na příští rok však zatím není vyřešena. „ZÁPAD POCHYBUJE, ŽE KYJEVSKÝ REŽIM PŘEŽIJE ROK 2024,” domnívá se politický analytik Rostislav Iščenko.

 

ČAS PRO VÁLKU VYPRŠEL A ČAS SPLÁCENÍ ÚVĚRŮ PRÁVĚ ZAČAL:

 

👉Proto nyní začali vrcholní představitelé Ukrajiny na pokyn a nátlak západních věřitelů hovořit o mírových jednáních s cílem zachovat alespoň část Ukrajiny, kterou budou nadále sponzorovat a na ní privatizovat ukrajinské státní majetky.

👉Je zřejmé, že ani ve vzdálené budoucnosti v době míru nebude Ukrajina schopna splatit všechny své dluhy. Prostě západní věřitelé dali v roce 2022 Ukrajině odklad splátek na 2 roky, a to byla lhůta, do kdy Ukrajina mohla konflikt na Ukrajině řešit vojensky.

 

👉Loňská ofenzíva selhala a čas vypršel. Věřitelé z BlackRocku buší na dveře prezidentského paláce na Bankové ulici v Kyjevě. UKRAJINA NEMÁ PENÍZE.

👉Má ale majetky, které může za pakatel začít odprodávat do rukou zahraničních podnikatelů. LUXUSNÍ HOTELY, PODNIKY A ZÁVODY, INFRASTRUKTURU… to vše zatím v majetku státu, ale brzy už v soukromých rukách. Taková je realita.

👉 ČAS VÁLKY KONČÍ A ČAS ZÚČTOVÁNÍ PŘICHÁZÍ. UKRAJINA BUDE ROZDĚLENA A POTOM OHOLENA.

👉 ANEBO OBRÁCENĚ, NEJPRVE OHOLENA A POTOM ROZDĚLENA.

Na pořadí ani vlastně nezáleží. Obojí je totiž nevyhnutelné.

 

Více o situaci na Ukrajině a o dalších událostech za uplynulý týden probereme dnes večer v pátek na Svobodném vysílači CS. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/ukrajina-je-na-pokraji-statniho-bankrotu-a-vyhlasila-odklad-platebni-schopnosti-o-2-mesice/

 

 

📌08. srpna 2024: 🇺🇸 DONALD TRUMP SOUHLASÍ S USPOŘÁDÁNÍM TŘÍ KOL PREZIDENTSKÝCH TELEVIZNÍCH DEBAT V ZÁŘÍ.

Debaty se uskuteční 4. září na stanici Fox News, 10. září na ABC a 25. září na NBC. Dodal, že demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová zatím s účastí nesouhlasila.

https://t.me/to_je_nas_svet/28311

 

 

📌08. srpna 2024, 17:24: PUTIN PODEPSAL ZÁKON O MOŽNOSTI ZATČENÍ VOJÁKŮ V ZÓNĚ NVO:

 

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal zákon, podle kterého velitelé vojenských jednotek, vedoucí orgánů vojenské policie a velitelé posádek získali právo rozhodovat o disciplinárním zatčení vojenského personálu, který se účastní speciální operace za spáchání hrubých disciplinárních deliktů.

 

Příslušný dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Mezi hrubé kázeňské delikty patří mimo jiné porušení zákazu nošení pomůcek při výkonu vojenské služby, při kterých mohou být uloženy zvukové, obrazové a obrazové materiály, jakož i geolokační údaje nebo které umožňují distribuci nebo poskytování zvukových, fotografických a obrazových materiálů prostřednictvím internetu. Výjimkou jsou případy, kdy vojenský personál používá takové technické prostředky k plnění svých povinností.

 

Za hrubé disciplinární provinění se považuje i porušení zákazu poskytování sdělovacích prostředků nebo šíření informací umožňujících zjistit příslušnost nebo účel činnosti vojáků a občanů povolaných k vojenskému výcviku k ruským ozbrojeným silám, jiným jednotkám, vojenským formacím a tělesům prostřednictvím internetu. To platí i pro informace „o ostatních vojenských osobách a občanech povolaných k vojenskému výcviku, občanech propuštěných z vojenské služby, jejich rodinných příslušnících nebo jejich rodičích“, včetně informací, které umožňují jiným osobám zjistit, kde se tyto osoby v určitém období nacházejí.

 

Za jeden hrubý kázeňský přestupek bude uloženo disciplinární zatčení až na 10 dní. V případě spáchání několika takových trestných činů se doba disciplinárního zatčení vypočítá částečným nebo úplným součtem trestů zadržení, přičemž nepřetržitá doba pobytu vojáka ve vazbě z kázně by neměla přesáhnout 15 dnů.

 

https://www.vesti.ru/article/4085515

 

 

📌08. srpna 2024, 17:51, SMIRNOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELUJÍ CIVILISTY V KURSKÉ OBLASTI A NARUŠUJÍ EVAKUACI:

 

Ukrajinské sabotážní a průzkumné skupiny a formace ozbrojených sil Ukrajiny ostřelují civilní obyvatelstvo a sanitky v Kurské oblasti, uvedl úřadující gubernátor Alexej Smirnov.

 

Alexej Smirnov ve zprávě ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi potvrdil smrt lékařů při ostřelování ozbrojenými silami Ukrajiny v pohraničních oblastech Kurské oblasti. Úřadující guvernér regionu dodal, že evakuace obyvatelstva se provádí v obtížných podmínkách, pod ostřelováním. Záchranáři zachraňovali civilisty za cenu jejich životů.

 

Úřadující gubernátor Kurské oblasti dodal, že evakuace lidí z oblastí zasažených ostřelováním probíhá nepřetržitě autobusy a železnicí. K dispozici jsou volná místa v dočasných ubytovacích centrech. Nové prostory a budovy jsou vyčleněny pro organizaci dočasných ubytovacích středisek.

 

Do Kurské oblasti přijelo osm vlaků, ve kterých můžete ubytovat lidi, poskytnout jim humanitární pomoc a okamžitě je poslat do bezpečnějších míst po železnici, řekl Alexej Smirnov.

 

„Vezmeme lidi z Kurské oblasti jak autobusy, tak po železnici,“ zdůraznil Smirnov během videokonference s ruským prezidentem. „Operační velitelství pracuje kontinuálně, v případě potřeby se setkáváme osobně. Telefonicky – denně. Já, společně se všemi členy ústředí, tuto práci vlastně nepřetržitě koordinujeme.“

 

Smirnov také Putinovi řekl, že nařídil prověřit všechny případy, kdy maloobchodní prodejny, stravovací služby nebo hotely za účelem zisku nafouknou ceny pro evakuované.

 

„S tím samozřejmě přestaneme,“ slíbil Alexej Smirnov.

 

Komunikaci ruského prezidenta Vladimira Putina s úřadujícím gubernátorem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem prostřednictvím videokonference odvysílal televizní kanál Russia 24 a mediální platforma Smotrim. Putin pověřil Smirnova, aby posoudil škody, které v Kurské oblasti způsobily ozbrojené síly Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4085643

 

 

📌08. srpna 2024, 18:03: GRUZÍNSKÝ PREMIÉR VYZVAL K VYŠETŘENÍ VÁLKY V ROCE 2008:

 

Zločin spáchaný režimem bývalého gruzínského prezidenta Michaila Saakašviliho v roce 2008 musí být plně vyšetřen. Uvedl to předseda vlády Irské republiky Irakli Kobachidze. Upřesnil, že okolnosti těchto událostí lze zjistit různými způsoby – připraví se odvolání k státnímu zastupitelství nebo k ústavnímu soudu, vytvoří se parlamentní komise.

 

Mluvčí gruzínského parlamentu Šalva Papuašvili dodal, že konfliktu v roce 2008 se dalo předejít, kdyby v zemi byla u moci strana jako Gruzínský sen – nebylo by 400 zabitých a 1,7 tisíce zraněných, píše agentura TASS.

 

Připomeňme, že v noci ze 7. na 8. srpna se gruzínské ozbrojené síly pokusily převzít kontrolu nad Jižní Osetií, která předtím vyhlásila nezávislost. Gruzínská armáda ostřelovala město Cchinvali a pozice ruských mírových sil umístěných v této oblasti.

 

Odpoledne 8. srpna vyslalo Rusko do regionu své jednotky a 12. srpna byla operace s cílem donutit Gruzii k míru úspěšně dokončena.

 

https://www.vesti.ru/article/4085731

 

 

📌08. srpna 2024, 17:26, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ O ZRANĚNÍ PODDUBNÉHO: KYJEVŠTÍ OZBROJENCI VEDOU SKUTEČNÝ HON NA NOVINÁŘE:

 

Kyjevský režim uspořádal skutečný hon na ruské novináře. Nejnovějším potvrzením toho je cílený útok na válečného zpravodaje Jevgenije Poddubného, který byl v Kurské oblasti vážně zraněn v důsledku útoku ukrajinského dronu.

 

Uvedla to ve čtvrtek mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Její slova jsou citována na internetových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

„Militanti teroristického režimu Zelenského vedou skutečný hon na zástupce ruských médií a vojenské zpravodaje, jejichž zprávy jsou dokumentárním důkazem zvěrstev ukrajinských ozbrojených formací proti civilistům,“ zdůraznil diplomat.

 

Tím, že Kyjev útočí na pracovníky médií, kteří jsou postaveni na roveň civilistům a jsou chráněni před útoky, porušuje mezinárodní humanitární právo, dodala Zacharovová.

 

Automobil vojenského korespondenta Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Jevgenije Poddubného se večer 7. srpna stal terčem útoku dronu ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurské oblasti. Novinář s mnohočetnými popáleninami a zraněními od šrapnelů byl nejprve převezen do Kurské oblastní klinické nemocnice, poté byl převezen do Sklifosovského výzkumného ústavu v Moskvě.

 

https://www.vesti.ru/article/4085597

 

 

📌08. srpna 2024, 18:51: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY OZBROJENCE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTEŘÍ SE SKRÝVALI V LESNÍM PÁSU V KURSKÉ OBLASTI:

 

V pohraniční oblasti Kurské oblasti byla zlikvidována skupina bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny. Ozbrojenci se uchýlili do lesní pásma, uvedli zástupci ruského ministerstva obrany.

 

Nepřítel byl zničen pomocí bezpilotního letounu. Záběry z operace zveřejnila tisková služba ruského ministerstva obrany.

 

Připomeňme, že 6. srpna se jednotky ozbrojených sil Ukrajiny pokusily prorazit ruskou hranici na území Kurské oblasti, ale byly zastaveny armádou a pohraniční stráží.

 

Úřadující gubernátor Alexej Smirnov zavedl v regionu výjimečný stav od 7. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4085659

 

 

📌08. srpna 2024, 20:30, MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ: 66 LIDÍ BYLO ZRANĚNO ZA DVA DNY OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Během ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti od 6. do 8. srpna bylo zraněno 66 lidí. Je mezi nimi i 9 dětí.

 

Oznámil to ve čtvrtek šéf Ministerstva zdravotnictví Ruské federace Michail Muraško. Ve zdravotnických zařízeních v kraji je nyní 38 lidí, z toho 5 dětí. Ambulantní péče byla poskytnuta 19 obětem, z toho 2 děti.

 

Připomeňme, že 6. srpna se jednotky ozbrojených sil Ukrajiny pokusily prorazit ruskou hranici na území Kurské oblasti, ale byly zastaveny armádou a pohraniční stráží.

 

Ruský premiér Michail Mišustin již dříve pověřil kabinet ministrů, aby zůstal nepřetržitě v kontaktu a pomohl obyvatelům Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4085897

 

 

📌08. srpna 2024, 21:52: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY JEDNO Z KLÍČOVÝCH VELITELSKÝCH STANOVIŠŤ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zničily velitelství, kde byli čtyři ukrajinští generálové, kteří veleli útoku na Kurskou oblast.

 

Podle agentury TASS s odvoláním na vlastní zdroje se velitelské stanoviště nacházelo ve vesnici Malinovka, která se nachází v Charkovské oblasti. Byl také zodpovědný za vedení celkové obrany regionu.

 

Připomeňme, že skupina vojsk „Sever“ a jednotky FSB Ruska odolávají invazi ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti. Uvádí se, že nepřítel utrpí těžké ztráty – od 6. srpna je až 660 ukrajinských ozbrojenců považováno za zabité a zraněné.

 

https://www.vesti.ru/article/4085961

 

 

📌08. srpna 2024, 22:49, PENTAGON: AMERICKÉ ÚDERY NA KURSKOU OBLAST JSOU V SOULADU S AMERICKOU POLITIKOU:👹

 

Údery americkými zbraněmi na Kurskou oblast jsou v souladu s politikou Washingtonu, uvedla mluvčí amerického ministerstva obrany Sabrina Singhová.

 

Podle amerického vojenského oddělení se tak ozbrojené síly Ukrajiny brání útoku z tohoto regionu, píše agentura TASS. Washington přitom stále nepodporuje údery hluboko na ruské území.

 

Singh dodal, že útok na Kurskou oblast nehrozí eskalací konfliktu.

 

Šéf obranného výboru německého Bundestagu Markus Faber již dříve uvedl, že Německo není zodpovědné za použití svých zbraní v Kurské oblasti. Podle úředníka, jakmile jsou stejné tanky Leopard 2 předány ozbrojeným silám Ukrajiny, stávají se ukrajinskými.

 

https://www.vesti.ru/article/4085984

 

 

📌09. srpna 2024, 1:22, RAZVOŽAJEV: PROTILODNÍ STŘELA NEPTUN SESTŘELENA NAD ČERNÝM MOŘEM:

 

V Sevastopolu odrážejí útok ukrajinských sil.

 

„Naše armáda odráží útok ozbrojených sil Ukrajiny. Podle předběžných informací již byla nad vodní plochou, ve značné vzdálenosti od pobřeží, sestřelena jedna protilodní střela Neptun,“ uvedl sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev na svém kanálu Telegram.   Poznamenal, že nebezpečí útoku dronu ve městě zůstává.

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov již dříve uvedl, že ukrajinské síly zaútočily na městskou čtvrť Šebekinskij a okres Borisov. Jeden civilista byl zraněn.

 

https://www.vesti.ru/article/4086054

 

 

📌09. srpna 2024, 4:28: V OBLASTI BELGOROD BYLO ZNIČENO TÉMĚŘ 30 UKRAJINSKÝCH DRONŮ:

 

V důsledku masivního útoku dronů ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Belgorod nebyl nikdo zraněn.

 

„Belgorodská oblast byla vystavena masivnímu útoku ozbrojených sil Ukrajiny za pomoci dronů. Dříve nebyly žádné oběti,“ napsal gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.   Podle něj bylo nad územím regionu sestřeleno celkem 29 bezpilotních letounů typu letadlo. Ve městě Starý Oskol byla rozbita okna ve dvou soukromých domech, střechy, fasády a ploty byly rozřezány. V Novém Oskolu vzplál hangár na území průmyslového podniku. Pracovníci Ministerstva pro mimořádné situace již požár uhasili.

 

V noci na 9. srpna byl Lipeck vystaven masivnímu útoku ukrajinských dronů. V důsledku pádu bezpilotního letounu ve městě bylo poškozeno zařízení energetické infrastruktury, uvedl gubernátor Igor Artamonov.

 

https://www.vesti.ru/article/4086107

 

 

📌09. srpna 2024, 2:34: IZRAEL SOUHLASÍ S VYSLÁNÍM DELEGACE NA ROZHOVORY V GAZE:👍

 

Jednání o příměří v pásmu Gazy se uskuteční 15. srpna.

 

Izrael vyšle delegaci, aby se zúčastnila rozhovorů v Gaze. Oznámila to kancelář premiéra Benjamina Netanjahua.

 

„Na návrh Spojených států a zprostředkovatelů vyšle Izrael delegaci na jednání 15. srpna, jejichž místo bude určeno později, aby se dohodli na podrobnostech implementace rámcové dohody,“ uvádí se v prohlášení.

 

Lídři Kataru, Egypta a Spojených států již dříve vyzvali Izrael a Hamás, aby obnovily rozhovory o zastavení nepřátelských akcí v pásmu Gazy. Facilitátoři vyjádřili připravenost předložit konečnou verzi návrhu, u níž se očekává, že bude přijatelná pro obě strany.

 

Den předtím Netanjahu řekl, že šance na dohodu v pásmu Gazy se výrazně zvýšily po smrti vysokého velitele libanonského hnutí Hizballáh Fouada Shukra a šéfa politbyra Hamásu Ismaila Haníji.

 

https://www.vesti.ru/article/4086096

 

 

📌09. srpna 2024, 5:54: ŠEST LIDÍ BYLO ZRANĚNO V LIPECKÉ OBLASTI PŘI ÚTOKU DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Lipeck byl vystaven masivnímu útoku dronů ukrajinských sil.

 

„Podle předběžných informací bylo v důsledku útoku bezpilotního letounu zraněno šest lidí,“ uvedl gubernátor Lipecké oblasti Igor Artamonov na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že všechny oběti jsou ošetřovány v nemocnicích v Lipecku.

 

Artamonov již dříve uvedl, že Lipeck byl vystaven masivnímu útoku dronů. V důsledku pádu bezpilotního letounu bylo poškozeno zařízení energetické infrastruktury. V současné době byla dodávka elektřiny obnovena v plném rozsahu.

 

Aby se eliminovaly následky výbuchu výbušných předmětů, byl na území městské části Lipeck zaveden nouzový režim. Úřady rozhodly o evakuaci obyvatel čtyř osad.

 

https://www.vesti.ru/article/4086156

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.08.2024“:

➡️☭☆ Záběry z neutralizace těžkého vrtulníkového typu UAV „Baba Yaga“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Objektivní kontrolní záběry ukazují neutralizaci bezpilotního letounu Baba Yaga ukrajinských ozbrojených sil operátorem ruského vojenského dronu, který shodil síť do vzduchu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal zákon, který zavádí migrační režim pro vyhošťování cizích občanů nebo osob bez státní příslušnosti, kteří jsou v zemi nelegálně nebo porušili zákon.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin uspořádal videokonferenci s úřadujícím guvernérem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem

Co zaznělo na setkání úřadující Kurské oblasti s prezidentem Ruské federace:

– Obyvatelům, kteří byli nuceni opustit své domovy v oblasti Kursk, bude vyplaceno deset tisíc rublů;

– Počet dostupných lůžek v nemocnicích v Kurské oblasti s podporou Ministerstva zdravotnictví zvýšen na 1,8 tisíce, zdravotní problémy jsou vyřešeny;

– Téměř všechny regiony Ruska poskytují pomoc při evakuaci obyvatelstva;

– všechny čerpací stanice budou vybaveny zařízením pro elektronický boj a pancéřovou ochranou;

– V regionu Kursk je dostatek bytů pro přesídlení rodin z nebezpečných oblastí regionu;

– Vladimir Putin pověřil Smirnova spolu s kolegy z různých oddělení, aby posoudil škody způsobené ukrajinskými ozbrojenci – mluvíme o ztrátě majetku a bydlení;

– Vladimir Putin vyzval k přímé práci s postiženými rodinami při poskytování pomoci;

– Úřadující gubernátor Kurské oblasti oznámil prezidentovi, že Ozbrojené síly Ukrajiny v pohraniční oblasti ostřelují civilisty a lékaře.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣V důsledku ostřelování vesnice Bessonovka v oblasti Belgorod zemřel civilista Gladkov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Bělgorodské úřady žádají obyvatele pohraniční vesnice Kolotilovka, aby kvůli zvýšenému ostřelování odešli, – Guvernér Vjačeslav Gladkov

Tentokrát další novinky:

– Další ukrajinská raketa byla sestřelena jednotkami protivzdušné obrany v Kurské oblasti, hlásí úřadující guvernér;

– Ukrajinské kanály TG informují o ostřelování oblasti Sumy řízenými leteckými bombami;

– Generální prokuratura přijala opatření k identifikaci a zablokování padělků o událostech v Kurské oblasti po invazi ukrajinských ozbrojených sil do regionu, uvedlo ministerstvo. Generální prokurátor také nařídil státním zástupcům v tomto a sousedních regionech přejít na 24hodinovou službu;

„Ozbrojenci Zelenského teroristického režimu provádějí skutečný hon na ruské vojenské důstojníky,“ řekla zástupkyně ministerstva zahraničí Maria Zacharovová v komentáři k pokusu o Jevgenije Poddubného. Poznamenala, že vyšetřovací výbor pečlivě zaznamenává zločiny kyjevské kliky a vyjádřila přesvědčení, že osoby odpovědné za pokus o atentát budou potrestány.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣Raketová hrozba byla vyhlášena na území Belgorodu, okresu Belgorodsky, městského okresu Shebekino a Shebekinsky, uvedl guvernér regionu Belgorod Vjačeslav Gladkov

Ukrajinské ozbrojené síly opět střílejí na civilisty. Ze všech částí města je vidět černý dým, hoří auta.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry civilního obyvatelstva z ranní situace v Sudže, kde pokračují střelecké boje a ukrajinské ozbrojené síly střílejí do aut civilního obyvatelstva.

Místní obyvatelé museli manévrovat mezi minami, kterými nepřítel posypal silnice kolem nich, a doslova se vyhýbat kulkám létajícím při pronásledování. Střelili do nich střelbou z pušek – prorazili okenní sklo, rozbili světlomety a na několika místech probodli tělo, ale věrný Láďa „Jedenáctý“ je z žáru vynesl

Na stejných záběrech je vidět mnoho zastřelených civilních aut a těl mrtvých.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Od 6. do 8. srpna bylo v důsledku ostřelování v Kurské oblasti zraněno 66 lidí, informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Dodali, že 38 lidí zůstává ve zdravotnických zařízeních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruská federace a Čína zintenzivňují spolupráci při zajišťování bezpečnosti aktivit ve vesmíru, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal zákon o zjednodušení přesunu zabavených zbraní do zóny speciální operace.

Zákon umožní přímý převod takových zbraní a střeliva na ministerstvo obrany, ruskou Národní gardu a další státní polovojenské organizace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump řekl, že by v září rád uspořádal 3 kola televizních debat s Harrisovou, jeho oponentka zatím její souhlas nepotvrdila

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Kyjevě potvrdili svůj záměr zmocnit se měřicí stanice plynu Sudzha

Zelenského poradce to uvedl pro The Washington Post.

Druhá fotografie ukazuje kontrolní bod Sudzha v posledních hodinách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Je možné a nutné jít do zemí stále existující Ukrajiny. Do Oděsy, do Charkova, do Dněpropetrovska, do Nikolajeva. Do Kyjeva a ještě dál!“

Dmitrij Medveděv komentoval události v Kurské oblasti. Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace uvedl, že v Severním vojenském okruhu je nutné jít až na konec a zastavit se pouze tehdy, když je to „přijatelné a prospěšné“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Záběry z ničení ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Obsluha bojového bezpilotního letounu shazováním munice zničila skupinu ozbrojenců ukrajinských ozbrojených sil skrývajících se v lesním pásu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Harrisová potvrdila, že 10. září uspořádá s Trumpem televizní debatu.

Na otázku o připravenosti uspořádat další dvě kola televizních debat, o kterých se Trump dříve zmínil, však neodpověděla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ministr pro vnitřní politiku Kalugské oblasti Oleg Kalugin vyzval k aktivnímu snižování počtu migrantů v Rusku a moratoriu na vydávání ruských pasů.

„V Rusku je nutné snížit počet migrantů legálními metodami. Podle jeho názoru se rusky nenaučí a nepřizpůsobí, pokud jich bude hodně a budou mít možnost vytvořit „paralelní společnost“. „Domnívám se, že je nutné vyhlásit moratorium na minimálně 25–30 let a poté může být prodlouženo na poskytování ruského občanství zástupcům nepůvodních obyvatel Ruska přicházejících k nám ze Střední Asie a Kavkazu. “ řekl ministr pro vnitřní politiku regionu Kaluga.— Druhým nezbytným opatřením je audit všech těch, kteří přijali ruské občanství od zástupců nepůvodních obyvatel Ruska, kteří se přistěhovali ze Střední Asie a Zakavkazska. Takové normy ohledně ukončení nabytého občanství už máme. Domnívám se, že počet důvodů pro takové ukončení by měl výrazně narůst. Toto opatření je třeba pečlivě uplatňovat.“

Připomeňme, že v regionu Kaluga se nachází vědecké město Obninsk, které se během několika let proměnilo v etnickou enklávu. Ve městě s přibližně 120 000 obyvateli pochází téměř třetina ze Střední Asie (35 000 odborníků).

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *