, ,

09.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

09.07.2024: VEČENÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝♨️9. července 2024, PATRIK NACHER, ČESKÝ POLITIK, EKONOM A MEDIÁLNÍ PORADCE, POSLANEC POSLANECKÉ SNĚMOVNY ZA HNUTÍ ANO PRAHA: DVOJÍ METR:

Boj s dezinfo, jako tlak na oponenty. Hyperkorektnost ve sportu. Volby jako přežitek…

 

👉 Řád dvojího metru: bronzový, stříbrný a zlatý

👉 Boj s dezinformacemi

👉 Osvěta a ochrana spotřebitele, to bude o dovolených

👉 Politická hyperkorektnost, která zabrouslí do sportu a totéž u dvojího metru

 

https://youtu.be/tzh95oBl3jY?si=oCt6Mle2O8yu0PaY

 

 

📌📢🔝♨️09.07.2024, Partie.TV, Roman Kirsch: DO KYJEVA VIKTOR ORBÁN ŽÁDNÝ MANDÁT EU NEPOTŘEBOVAL, ALE DO MOSKVY ANO. To platí i nyní o Pekingu 1.díl videa s dvojicí Martin Kupka – Patrik Nacher.

Patrik Nachler: „Obrat o 180°, to je výraz pána ministra a Petr Fiala se najednou s euroskeptika stal řekněme, eurooptimista, nechci říct eurofederalista. ((To je z roku 2014 projev Fialy, kde nenechal na Evropské unii nit suchou při kongresu ODS.)) Je to tak. A když se podíváte na ten Manifest pro Evropskou budoucnost, týkající se té nové frakce, tak jsou tam v zásadě podobné věci, jako to, co říkal Petr Fiala v roce 2014. Poslední poznámka. To, že jsme s někým ve frakci neznamená, že souhlasíme se vším, co on dělá v té domácí politice. To jsou přesně Vaše slova. Vy jste dokonce jako SPOLU byli na jedné kandidátce v momentě, kdy na některé zásadní věci máte naprosto odlišné názory. Jestli někdo se posledních 5 lišil vlastně v hlasováni v Evropském parlamentu, tak to byl Luděk Niedermayer a Saša Vondra. Naprosto…

 

https://youtu.be/-fkZ_H5vY9g?si=-5g8fYvmZ-xHH3JS

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÉ BOMBARDOVÁNÍ SMETLO AMERICKÉ ZBRANĚ V CHERSONSKÉ OBLASTI; PUTINOVI MUŽI “ ZABILI ZAHRANIČNÍ SPECIALISTY, OBSLUHUJÍCÍ AMERICKÉ RAKETOMETY HIMARS

https://youtu.be/dlwVbdmBUW0?si=x1Nx8NAi2DETG06U

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI ROZBILI UKRAJINSKOU MEGAMISIMISI NA „PUSŤME RUSKU ŽILOU“; ZMAŘENO 38 ÚTOKŮ JEDNOHO ZA DRUHÝM, UKRAJINSKÉ MISE SELHALA RUSKOU PŮDU

 

https://youtu.be/W2PbsCihjj0?si=rCGyut2SVa7GdWgH

 

 

📌9. července 2024, 15:15, Le Figaro: MACRON MOŽNÁ ZRUŠÍ CESTU DO WASHINGTONU NA SUMMIT NATO:

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron zvažuje, že zruší svou cestu do Washingtonu na summit NATO.

 

Píše o tom deník Le Figaro. Podle publikace vyjádřilo několik vládních představitelů znepokojení nad Macronovou nepřítomností při sestavování nové vlády po předčasných volbách do Národního shromáždění.

 

Uvádí se, že v této souvislosti francouzský prezident skutečně uvažoval o zrušení cesty do Spojených států.

 

Připomeňme, že v předčasných volbách do francouzského parlamentu, které se konaly v červenci, obsadilo pravicové Národní sdružení třetí místo se 143 parlamentními křesly.

 

Lídrem hlasování se stala koalice levicových sil Nová lidová fronta (182 parlamentních křesel), na druhém místě se umístila koalice „Společně“ vedená Macronem (168 křesel).

 

https://www.vesti.ru/article/4038304

 

 

📌9. července 2024, 16:24, Peskov: MÓDÍ NETVRDÍ, ŽE JE PROSTŘEDNÍKEM NA UKRAJINĚ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Naréndra Módí konstruktivně diskutovali o tématu Ukrajiny, uvedl tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov.

 

Jak také poznamenal mluvčí Kremlu, Módí netvrdí, že zprostředkovává úsilí o vyřešení ukrajinského konfliktu. „Všichni diskutují o míru, každý je zastáncem míru a my jsme také zastánci míru s bezpečností. Proto si samozřejmě všichni vyměňují názory,“ řekl Peskov.

 

Rozhovory mezi Putinem a Módím v úzkém formátu skončily, trvaly asi 2,5 hodiny, píše RIA Novosti. Ruský prezident a indický premiér během rozhovorů vyčerpávajícím způsobem projednali celou agendu v úzkém formátu, není potřeba rozšířený formát, řekl také Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/4038521

 

 

📌9. července 2024, 14:30: PUTIN ŘEKL, ŽE DEN PŘEDTÍM DISKUTOVAL S MÓDÍM TÉMĚŘ O VŠECH OTÁZKÁCH:

 

Vladimir Putin jednal s indickým premiérem Naréndrou Módím 8. července v neformálním prostředí téměř o všech otázkách. Ruský vůdce to oznámil během oficiálních rozhovorů v Kremlu.

 

Putin zdůraznil, že Módího návštěva Moskvy je první zahraniční cestou indického premiéra po jeho opětovném jmenování, píše Interfax. Rusko a Indii pojí dlouholeté přátelství.

 

V roce 2023 se obchodní obrat mezi oběma zeměmi zvýšil o 66 %, poznamenal prezident Ruské federace, a v prvním čtvrtletí roku 2024 se zvýšil o dalších 20 %.

 

Ruský vůdce také poděkoval Módímu za snahu najít mírový způsob řešení konfliktu na Ukrajině.

 

Naréndra Módí přiletěl do Moskvy 8. července. Večer se setkal s Vladimirem Putinem v Novo-Ogarevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4038197

 

 

📌9. července 2024, 16:47: PUTIN A MÓDÍ SI STANOVILI CÍL ZVÝŠIT OBCHOD DO ROKU 2030 NA 100 MILIARD DOLARŮ:

 

Prezident Vladimir Putin a indický premiér Naréndra Módí si stanovili cíl zvýšit obchod mezi Ruskem a Indií do roku 2030 na 100 miliard dolarů, uvedl poradce ruského prezidenta Maxim Oreškin po rusko-indických rozhovorech v Kremlu.

 

„Dynamika obchodu je velmi dobrá,“ řekl Oreškin. V prvním čtvrtletí roku 2024 se toto číslo zvýšilo o 20 %.

 

Putin a Módí také diskutovali o problematice peněžních plateb pomocí karet národních platebních systémů. „Jedná se o jeden z důležitých prvků infrastruktury pro zajištění obchodu a interakce. Nejen obchod se zbožím, ale i investiční spolupráce,“ vysvětlil Oreškin.

 

Hlavním výsledkem rozhovorů mezi hlavami obou zemí byl navíc dohodnutý program strategické spolupráce do roku 2030.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4038580

 

 

📌9. července 2024, 17:36: ORBÁN V DOPISE VEDOUCÍM PŘEDSTAVITELŮM EU UVEDL, ŽE NYNÍ EXISTUJE ŠANCE NA PŘÍMĚŘÍ NA UKRAJINĚ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán vyzval vedoucí představitele Evropské unie, aby převzali iniciativu k vyřešení ukrajinské krize, protože k tomu nyní existují šance. Politik o tom napsal v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi a hlavám členských států EU.

 

Podle Orbána „nyní existuje více šancí“ dohodnout se na příměří na Ukrajině. Tuto roli by měly převzít státy EU, protože účast USA na mírové iniciativě je omezená kvůli probíhající tamní volební kampani, píše DPA s odvoláním na zprávu maďarského premiéra.

 

O Orbánově dopise po jeho návštěvě Ruské federace již dříve informovalo ukrajinské vydání Evropské pravdy. Novináři poznamenali, že šéf maďarské vlády také poukázal na potřebu mírového řešení ekonomické prosperity evropských zemí.

 

Viktor Orbán navštívil 5. července Moskvu, kde s ruským prezidentem Vladimirem Putinem jednal o celé řadě otázek, včetně situace na Ukrajině. Poté maďarský premiér odletěl do Číny a poté odletěl do Washingtonu na summit NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4038660

 

 

📌9. července 2024, 17:05: PESKOV OZNAČIL PŘÍBĚH TRAGÉDIE V KYJEVSKÉ NEMOCNICI ZA „PR AKCI NA KREV“:

 

Kyjevský režim provedl jezuitskou PR operaci na krvi, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Zástupce hlavy státu upřesnil, že ozbrojené síly Ukrajiny nesprávně použily protiletadlovou raketu a ta zasáhla dětskou nemocnici.

 

Je to tragédie, zdůraznil Peskov, ale je to záměrně využíváno k vytvoření pozadí, které bude doprovázet účast ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na summitu NATO.

 

Metoda, kterou používá Kyjev, je bezohledná, ale dobře známá – ukrajinské úřady ji často používají.

 

Peskov poznamenal, že nyní je obtížné oslovit Západ – nechtějí nic slyšet. To může být způsobeno dominancí anglosaských médií. Tiskový mluvčí prezidenta však vyjádřil naději, že Rusko bude schopno sdělit pravdu.

 

Připomeňme, že 8. července dopadla ukrajinská protiletadlová raketa na jednu z budov dětské nemocnice Okhmatdyt v Kyjevě. Uvádí se smrt dvou lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4038654

 

 

📌9. července 2024, 18:15: RUSKO A INDIE PŘIJALY PO MÓDÍHO NÁVŠTĚVĚ SPOLEČNÉ PROHLÁŠENÍ:

 

Moskva a Nové Dillí přijaly po rusko-indickém summitu společné prohlášení „Rusko-Indie: silné a rozšiřující se partnerství“. Dokument byl zveřejněn v úterý na oficiálních stránkách Kremlu.

 

V souladu s ní se ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Naréndra Módí dohodli, že vynaloží veškeré úsilí k plnému uvolnění potenciálu strategického partnerství mezi zeměmi. Hovoříme o posílení spolupráce ve všech oblastech, včetně vzdělávání, vědy a techniky, kultury, cestovního ruchu, sportu a zdravotní péče.

 

Strany se zejména dohodly na posílení spolupráce v oblasti strojírenství, stavby lodí a kosmického průmyslu, na vytvoření nových technologických a investičních partnerství, jakož i na společném rozvoji systémů dvoustranného vypořádání prostřednictvím používání národních měn. Plánuje se, že obchodní obrat mezi Ruskou federací a Indií se do roku 2030 zvýší na 100 miliard dolarů.

 

V rámci vojensko-technické spolupráce se Indie a Ruská federace přeorientují na výrobu pokročilých obranných technologií a systémů, společný výzkum a vývoj a vytvoří také novou pracovní skupinu pro technologickou spolupráci.

 

Spolupráce v oblasti udržitelných dodávek hnojiv do Indie na základě dlouhodobých kontraktů bude pokračovat, uvedly obě země ve společném prohlášení.

 

Kromě toho se strany dohodly na navázání spolupráce v oblasti vývoje a dodávek léčivých přípravků a vybavení. Byla rovněž přijata rozhodnutí o zajištění dvoustranné a mezinárodní energetické bezpečnosti, včetně zohlednění vyhlídek na celosvětovou transformaci energetiky.

 

V oblasti vzdělávání budou strany pokračovat v konzultacích o vzájemném uznávání diplomů a akademických titulů.

 

Vladimir Putin a Módí dnes vedli oficiální rozhovory v Kremlu. Během rozhovoru učinili vedoucí představitelé zemí řadu důležitých rozhodnutí zaměřených na posílení spolupráce mezi státy ve všech oblastech.

 

Den předtím, 8. července, se v Novo-Ogarevu konala neformální schůzka mezi Módím a Putinem.

 

https://www.vesti.ru/article/4038714

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️9. července 2024, ANDREJ BABIŠ: PLNÍME, CO JSME VÁM SLÍBILI, VÁŠ HLAS BUDE SLYŠET.

 

Máme 3. největší frakci v EP, 12 zemí a 84 poslanců!

https://t.me/to_je_nas_svet/27670

 

 

📌9. července 2024: ☝️ NĚMECKÝ PODNIKATEL A AKTIVISTA KIM DOTCOM:

DVĚ MILIARDY DOLARŮ AMERICKÝCH DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ BY ZMIZELY JEDNOU RANOU.

Americké systémy Patriot jsou pro Rusy prioritním cílem a jsou bezbranné proti hypersonickým střelám. V celé EU zbývá méně než 100 systémů Patriot. Můžeme přestat vyhazovat miliardy do černé díry?

https://t.me/to_je_nas_svet/27672

 

 

📌9. července 2024: ♨️STOLTENBERG NEPŘÍMO UZNAL USA A NATO ZA ÚČASTNÍKY KONFLIKTU NA UKRAJINĚ: 👍

„Prezident Si a prezident Putin – oni chtějí, aby NATO a Spojené státy na Ukrajině selhali“

https://t.me/to_je_nas_svet/27673

 

 

📌9. července 2024: ⚡️ BÍLÝ DŮM PŘIZNAL, ŽE UKRAJINA ZASÁHLA KRYM RAKETAMI ATACMS DODANÝMI USA.

„Ukrajina použila na Krymu rakety ATACMS, útočné rakety dlouhého doletu, které poskytly USA, a zničila ruské raketové systémy země-vzduch, velitelská centra a letiště. Potopily poslední válečnou loď s řízenými střelami v přístavu Sevastopol a ruská černomořská flotila v reakci na to opustila Krym,“ uvedl Kirby.

https://t.me/to_je_nas_svet/27674

 

 

📌9. července 2024: 🔥 NAD BELGORODEM SE OZVALO NĚKOLIK HLASITÝCH VÝBUCHŮ.

 

Předběžně systém protivzdušné obrany odráží masivní kombinovaný útok ukrajinských ozbrojených sil a na obloze bylo sestřeleno několik raket a bezpilotních letounů.

Podle místních obyvatel je po sérii výbuchů v jedné z městských částí silný dým na dvou místech najednou. Předběžně začal hořet rodinný dům a několik lidí bylo zraněno.

O následcích útoku zatím nebyly žádné oficiální informace. Již dříve byl ve městě a v Belgorodské oblasti vyhlášen raketový poplach.

https://t.me/to_je_nas_svet/27675

 

 

📌9. července 2024: ♨️ FLORIAN PHILIPPOT, VŮDCE FRANCOUZSKÉ STRANY PATRIOTS:

 

„Válka na Ukrajině se mezitím dále posouvá ke globálnímu konfliktu díky neuvěřitelné dohodě, kterou Zelenskyj uzavřel s Donaldem Tuskem – bezpečnostní dohoda podepsaná dnes ve Varšavě opravňuje polskou armádu sestřelovat ruské rakety a drony v ukrajinském vzdušném prostoru. Tomu se říká jít do války! Z iniciativy téhož evropanisty Tuska! Nezapomínejme, že členství Polska v EU a NATO od nás bude vyžadovat solidaritu, pokud Polsko půjde do války s Ruskem! Zastavme urychleně toto šílenství!“

https://t.me/to_je_nas_svet/27676

 

 

📌9. července 2024: 🇺🇸 Trump : PRO NAŠI ZEMI JE TO VELMI SMUTNÉ OBDOBÍ.

 

Nikde na světě si nás neváží. On (Biden) není respektován a naše země má velmi vážné problémy. Pokud si nedáme pozor, ocitneme se uprostřed třetí světové války – a bude to válka, jakou kvůli zbraním ještě nikdo nezažil. Tohle nejsou dva tanky, které jdou proti sobě. Svět se zcela změnil. A neexistuje osoba, která by nás [USA] mohla zastupovat. O tom není pochyb!

https://t.me/to_je_nas_svet/27677

 

 

📌9. července 2024: 🇷🇺 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ Z PROHLÁŠENÍ DMITRIJE PESKOVA:

▪️ Putin a Módí dnes společně navštíví VDNCH, kde si prohlédnou pavilony a poté zamíří do Kremlu;

▪️ Kreml bude summit NATO ve Washingtonu sledovat „co nejpečlivěji“, protože aliance považuje Rusko za nepřítele;

▪️ Rusko hodlá dále prohlubovat vztahy s KLDR ve všech možných oblastech;

▪️ Kreml odmítá obvinění z úderů na civilní objekty na Ukrajině, údery jsou prováděny pouze na vojenské cíle.

https://t.me/to_je_nas_svet/27678

 

 

📌9. července 2024: ☝️ POKUSY ZELENSKÉHO REŽIMU VYUŽÍT TRAGÉDII S DĚTSKOU NEMOCNICÍ V KYJEVĚ K PROPAGANDĚ POTVRZUJÍ JEHO NEHUMÁNNÍ POVAHU  – MARIA ZACHAROVOVÁ

Již bylo potvrzeno, že objekt na území nemocnice „Ochmatdet“ byl zasažen jednou ze západních raket SAM NASAMS.

Vedle kliniky se podle Zacharovové nachází závod Artem a nedaleko je komplex budov ukrajinského ministerstva obrany a skladů AFU.

„Nikdo ovšem také neřekl, že banderovci záměrně umisťují systémy protivzdušné obrany v obytných čtvrtích a kryjí se civilisty jako živými štíty.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27679

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️9. července 2024, Ema Černá: VIDEO eReport v centre diania: PREMIÉR DNES PO PRVÝKRÁT OD ATENTÁTU POVEDIE VLÁDU SR.

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) prišiel v utorok na rokovanie vlády. Ide o jeho prvé rokovanie po atentáte. Vláda sa v utorok zaoberá plnením úloh plánu obnovy aj eurofondami.

 

ROKOVANIE VLÁDY VIEDOL TAK, AKO PREDTÝM

 

,,Pomaly sa vraciam do pracovného tempa a dúfam, že čoskoro budem v poriadku, aby som mohol naplno vykonávať svoju funkciu, do ktorej ma zvolili občania Slovenskej republiky,“ povedal Fico. V stredu (10. 7.) sa uskutoční tradičné rokovanie vlády, ktoré bude podľa Úradu vlády SR opätovne viesť premiér.

 

Minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) priblížil, že Fico bol v poriadku a rokovanie vlády viedol tak, ako predtým. Ministri mali zároveň rozpravu o tom, čo bude na stredajšom rokovaní vlády. Podľa Rašiho predložia jeden veľmi dôležitý materiál, o ktorom viac povedať nechcel.

 

V UPLYNULÝCH DŇOCH:

 

Premiéra postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Streľbou zblízka mu páchateľ činu spôsobil viaceré vážne zranenia. Fico sa v uplynulých dňoch zúčastnil na cyrolo-metodských oslavách aj žatve.

 

https://ereport.sk/video-ereport-v-centre-diania-premier/

 

 

📌9. července 2024: 🤡 ZELENSKYJ SE OBOŘIL NA INDICKÉHO PREMIÉRA MÓDÍHO ZA JEHO VŘELÉ SETKÁNÍ S VLADIMIREM PUTINEM V DEN RAKETOVÉHO ÚTOKU NA UKRAJINU.

 

„Je obrovským zklamáním a zdrcující ranou mírovému úsilí, když vůdce největší demokracie na světě v takový den v Moskvě objímá nejkrvavějšího zločince na světě,“ napsal na X. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27681

 

☝️ 👉 UKRAJINKA PTÁ, JAK JE MOŽNÉ, ŽE NA URGENTNÍ PŘÍJEM BYLO V KYJEVĚ VČERA DOVEZENO JEN 8 LIDÍ..?

Vypadá to, že ukrajinská junta zinscenovala velké divadlo před summitem NATO a neváhala ani odpálit raketu do vlastní nemocnice. ((Podlý, prolhaný vrah!!!)) 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27692

 

☝️ TRAGÉDII V KYJEVĚ, KDE RAKETA DOPADLA DO BLÍZKOSTI NEMOCNICE, SE DALO PŘEDEJÍT, KDYBY UKRAJINA NEUMÍSTILA SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY V OBYTNÝCH OBLASTECH – UVEDL STÁLÝ ZÁSTUPCE RUSKÉ FEDERACE PŘI OSN VASILIJ NEBENZA BĚHEM ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI.

Existují všechny důvody domnívat se, že protiraketa AFU, která dopadla na nemocnici, byla odpálena, aby zachytila úder na vojenský závod, dodal.

https://t.me/to_je_nas_svet/27694

 

 

📌9. července 2024: 🇸🇰 USPOŘÁDÁNÍ NOVÉ KONFERENCE O UKRAJINĚ BEZ RUSKA JE ODSOUZENO K NEÚSPĚCHU – SLOVENSKÝ PREZIDENT PETER PELLEGRINI.

 

Pokud chceme hovořit o míru či příměří a následných rozhovorech o urovnání, budou bez jednání s oběma stranami konfliktu k ničemu. O míru se musí jednat, protože se zdá, že vojensky ho nebude dosaženo.

https://t.me/to_je_nas_svet/27682

 

 

📌9. července 2024: ♨️ DRUHÝ DEN NÁVŠTĚVY NARÉNDRY MÓDÍHO V RUSKU ZAČÍNÁ NÁVŠTĚVOU ATOMOVÉHO PAVILONU NA VDNCH.

 

Rusko a Indie dlouhodobě a rozsáhle spolupracují v jaderné oblasti. A zjevně chtějí svou spolupráci prohloubit.

Indickému premiérovi vypráví o využití jaderných technologií v medicíně a vesmíru a o nuancích práce jaderných ledoborců. Prohlídka se ukazuje jako velmi podrobná.

https://t.me/to_je_nas_svet/27683

 

 

📌9. července 2024: 💥Americký blogger Top Rank: MODI A BIDEN NA SUMMITU G7 V ITÁLII A MODI S PUTINEM DNES V RUSKU.

https://t.me/to_je_nas_svet/27686

 

 

📌9. července 2024: ♨️ PUTIN: VZTAHY MEZI RUSKEM A INDIÍ MAJÍ CHARAKTER ZVLÁŠTĚ PRIVILEGOVANÉHO STRATEGICKÉHO PARTNERSTVÍ – PREZIDENT PUTIN BĚHEM JEDNÁNÍ S PREMIÉREM MÓDÍM.

 

Poděkoval indickému lídrovi za jeho pozornost věnovanou naléhavým otázkám, včetně pokusů o mírové řešení ukrajinské otázky.

Prezident rovněž poznamenal, že obchodní obrat mezi Ruskem a Indií se v loňském roce zvýšil o 60 %.

https://t.me/to_je_nas_svet/27687

 

🎖VLADIMIR PUTIN UDĚLIL NARÉNDROVI MÓDÍMU ŘÁD SVATÉHO ANDREJE APOŠTOLA, NEJVYŠŠÍ STÁTNÍ VYZNAMENÁNÍ RUSKÉ FEDERACE.

Indický premiér byl vyznamenán za vynikající zásluhy o rozvoj zvláště privilegovaného strategického partnerství mezi Ruskem a Indií a přátelských vazeb mezi ruským a indickým národem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27688

((U nás se rozdávají řády kde komu, v Rusku za opravdové zásluhy!!!))

 

 

📌9. července 2024: ♨️ MÓDÍ UJISTIL, ŽE S RADOSTÍ PŘIJAL PUTINOVO POZVÁNÍ NA ŘÍJNOVÝ SUMMIT BRICS V KAZANI – RUSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ LAVROV.

Indické ministerstvo zahraničí rovněž uvedlo, že Módí a Putin si stanovili cíl dosáhnout do roku 2030 obchodního obratu mezi oběma zeměmi ve výši 100 miliard dolarů.

https://t.me/to_je_nas_svet/27690

 

 

📌9. července 2024: 💥 ZELENSKYJ PŘIJEL DO WASHINGTONU NA SUMMIT NATO SPOLEČNĚ S MANŽELKOU.

Prvním jeho vystoupením bylo veřejné položení kytice pšenice k památníku obětem hladomoru. 🙈 ((To by měl položit hlavně doma!!!!! Nebo by jím měl á měsíc posílat to své shnilé obilí, protože za chvíli už ani lídři tam nebudou mít co do huby. Naplavenina pracovat nebude, peníze se tisknou na počkání, které můžou použít jako WS papír, z pracujících lidí se stávají čím dál, tím víc bezdomovci…))

https://t.me/to_je_nas_svet/27691

 

 

📌9. července 2024: 🇫🇷 MACRON OZNAČIL USA A NĚMECKO ZA HLAVNÍ ODPŮRCE VSTUPU UKRAJINY DO NATO.

Podle něj Berlín a Washington „silně oponují“ vstupu Kyjeva do Severoatlantické aliance.

Macron dodal, že Ukrajinu „velmi rozzlobilo“, že NATO na summitu ve Vilniusu v červnu 2023 nerozhodlo o pozvání Ukrajiny do aliance. Dle francouzského prezidenta bude scénář summitu ve Washingtonu stejný. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27693

 

 

📌9. července 2024, 17:39: RUSKÝ SOUD VYDAL ZATYKAČ NA NAVALNOU PRO ÚDAJNOU ÚČAST V EXTREMISTICKÉ SKUPINĚ:

 

Moskva – Soud v Moskvě dnes podle ruských médií rozhodl o zatčení v nepřítomnosti Julie Navalné, opoziční aktivistky a vdovy po Alexeji Navalném. Důvodem je její údajná účast v extremistické skupině. Rozhodnutí podle agentury Reuters znamená, že Navalná bude s jistotou zatčena, pokud vstoupí na území Ruska.

 

Navalná se začátkem července stala předsedkyní nadace Human Rights Foundation (HRF), nevládní organizace se sídlem v New Yorku, která si klade za cíl obranu lidských práv a podporu liberální demokracie. Ve funkci vystřídala dalšího kritika Kremlu a šachového velmistra Garriho Kasparova. Po svém jmenování uvedla, že hodlá pokračovat v práci svého zesnulého manžela.

 

Alexej Navalnyj byl roky tváří ruské opozice a hlasitě kritizoval režim prezidenta Vladimira Putina, především za korupci. V roce 2020 přežil otravu paralytickou látkou novičok, ze které obvinil Kreml. Ten nařčení odmítl. Po léčbě v Berlíně se v roce 2021 Navalnyj vrátil do Ruska, kde ho zatkli a v několika procesech odsoudili k dlouholetému vězení. Opozičník vinu odmítal a své uvěznění přičítal snaze režimu umlčet veškeré odpůrce a kritiku. V polovině února zemřel náhle a za nevyjasněných okolností v trestanecké kolonii na Sibiři ve věku 47 let.

 

Kreml jakýkoliv podíl státu na smrti Navalného popřel. V březnu Putin označil Navalného smrt za smutnou událost a prohlásil, že byl připraven vězněného politika předat Západu v rámci výměny vězňů za předpokladu, že se Navalnyj nikdy nevrátí do Ruska. Navalného spolupracovníci uvedli, že se taková jednání skutečně odehrávala.

 

Deník The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na nejmenované osoby obeznámené s případem napsal, že americké tajné služby se kloní k názoru, že Putin zřejmě přímo nenařídil Navalného zabít. Podle něj na tom panuje široká shoda uvnitř zpravodajské komunity, včetně americké Ústřední zpravodajské služby (CIA).

 

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2541572

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.07.2024“:

➡️☭☆ Záběry objektivní kontroly ničení kolony vojenské techniky Ozbrojených sil Ukrajiny v Sumské oblasti

Posádka Iskander-M OTRK zahájila raketový útok na konvoj ukrajinských ozbrojených sil objevený průzkumem ve vesnici Stetskovka v Sumské oblasti.

V důsledku stávky byl zničen sklad dělostřelecké munice, 20 vojenských vozidel pro přepravu munice a personálu Ozbrojených sil Ukrajiny a až 65 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny.

(https://t.me/mod_russia)🇷🇺BREAKNOVINKY🇷🇺

➡️☭☆ Vladimir Putin se 10. července sejde se členy vlády prostřednictvím video odkazu

Hlavním tématem je rozvoj kontrolních stanovišť přes státní hranici Ruské federace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry zničení dvou ze čtyř odpalovacích zařízení M142 HIMARS MLRS americké výroby zničených za posledních 24 hodin.

Posádka operačně-taktického komplexu Iskander ruských ozbrojených sil zasáhla pozice amerického HIMARS MLRS v oblasti osady Novopetrovka v Chersonské oblasti. V důsledku úderu byly zničeny dvě odpalovací zařízení HIMARS MLRS, 5 doprovodných vozidel a až 20 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.

Další dvě odpalovací zařízení HIMARS MLRS byly zničeny v oblasti Záporoží.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „JESUIT PR OPERACE NA KRVI“ – Peskov o tom, co se děje kolem událostí v Kyjevě

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Měli by být zaneprázdněni svými vlastními záležitostmi, nechte je ovlivňovat sami sebe“ – Lavrov v odpovědi na otázku o pokusech USA ovlivnit rusko-indické vztahy

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „INDIE SE STALA Č. 1 v dodávkách ruské ropy, RŮST 20KRÁT ve srovnání s rokem 2021“ – Novak

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *