, ,

09.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

09.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝🦻👀 VÝSLEDKY VOLEB DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU.

Výsledky jsou očekávány kolem 20:15   

https://www.google.com/search?q=v%C3%BDsledky+Euro+voleb+2024&rlz=1C1GCEA_enCZ1036CZ1036&oq=v%C3%BDsledky+Euro+voleb+2024&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIICAEQABgDGA0yCAgCEAAYAxgNMggIAxAAGAMYDTIKCAQQABgDGAoYDTIICAUQABgDGA0yCAgGEAAYAxgNMgYIBxBFGDzSAQkxMjU5NmowajSoAgCwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 

 

📌 EVROPSKÉ VOLBY, ODHAD VOLEBNÍCH ZISKŮ:

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=994270222430247&set=gm.1019238553117465&idorvanity=836856788022310

 

 

 

📌8.6.2024, Caitlin Johnstoneová: BEZOHLEDNÁ HRA S OHNĚM S RUSKEM SE STÁLE STUPŇUJE

 

JE ZATRACENĚ TÉMĚŘ NEMOŽNÉ DRŽET KROK SE VŠÍM TÍM VÁLEČNÝM ŠTVÁNÍM ZÁPADNÍHO IMPÉRIA V TĚCHTO DNECH.

V reakci na děsivé kroky, které NATO podniká, aby umožnilo Ukrajině použít zbraně dodané Západem k úderům na ruské území, Vladimir Putin minulý týden varoval, že tato eskalace může vést k „vážným následkům“.

 

„Tato neustálá eskalace může vést k vážným následkům,“ řekl Putin. „Pokud dojde k těmto vážným důsledkům v Evropě, jak se budou chovat Spojené státy, vezmeme-li v úvahu naši paritu v oblasti strategických zbraní? Těžko říct. Chtějí globální konflikt?“

Konkrétnější představu o tom, o čem Putin mluvil, můžeme získat z nestoudné hrozby, kterou Moskva formálně učinila Velké Británii minulý měsíc, když řekla, že Ukrajina by použila jakékoli britské zbraně k útoku na ruské území, což by mohlo vést k přímým ruským útokům na britské vojenské cíle na Ukrajině „a mimo ni“, což by Rusko uvedlo do hluboce nebezpečného stavu horké války se silami NATO.

 

V pátek generální tajemník NATO Jens Stoltenberg odmítl Putinova varování a řekl: „Není to nic nového. Má … Dlouho platilo, že pokaždé, když spojenci NATO poskytují podporu Ukrajině, prezident Putin se nám snaží vyhrožovat, abychom to nedělali.“

 

Tento přezíravý postoj k jaderné hře s ohněm, který manažeři impérií v poslední době předvádějí, byl v pondělí osloven náměstkem ruského ministra zahraničí Sergejem Rjabkovem, který řekl, že USA jsou blízko k tomu, aby udělaly „fatální“ chybu.

 

„Chtěl bych varovat americké představitele před chybnými kalkulacemi, které mohou mít fatální následky. Z nějakého neznámého důvodu podceňují závažnost odmítnutí, kterého se jim může dostat,“ řekl údajně Rjabkov.

„Naléhám na tyto úředníky, kteří se zdánlivě ničím netrápí, aby si na chvíli odpočinuli od hraní počítačových her, což je zjevně to, co dělají, vzhledem k jejich lehkovážnému přístupu k vážným otázkám, a podívali se blíže na to, co Putin řekl,“ dodal Rjabkov.

Zdá se, že američtí představitelé dělají přesný opak toho, co doporučuje náměstek ministra zahraničí, přičemž mluvčí Bílého domu John Kirby v pondělí tisku řekl, že Bidenova administrativa je otevřena diskusím o rozšíření používání zbraní vyrobených v USA dále na ruské území.

 

Na otázku ohledně stížnosti prezidenta Zelenského, že americká povolení k provádění omezených úderů na ruské území nestačí, a komentářů ministra zahraničí Antonyho Blinkena, které naznačují, že by mohl být brzy povolen větší rozsah ruského území, Kirby řekl, že by nikoho nemělo překvapit, že Zelenskyj chce více a že USA budou s Ukrajinou nadále jednat o možnosti úderů podporovaných USA hlouběji na ruskou pevninu.

„A tak budeme mít tyto rozhovory, budeme mít tyto rozhovory s Ukrajinci,“ řekl Kirby. „Rozhodně, budeme. A jestli to povede k nějakým dalším politickým změnám, to v tuto chvíli nedokážu říct, ale neotočíme se zády k tomu, co Ukrajina potřebuje. A budeme se i nadále pokoušet rozvíjet naši podporu pro ně s tím, jak se bude vyvíjet bojiště.“

Zrovna nedávno jsem napsal, že Bidenovo povolení k omezeným úderům na ruské území americkými zbraněmi bude okamžitě následováno tlakem na ještě větší eskalaci úderů hlouběji do Ruska, a je to tady. Pokaždé, když váleční štváči dosáhnou jedné eskalace, okamžitě začnou tlačit na další.

 

Existuje limit, kolik eskalací bude Rusko tolerovat, než podnikne drastické kroky proti NATO, aby obnovilo důvěryhodnost odstrašení, a nikdo ve skutečnosti neví, kde přesně tato hranice je. Zdá se však, že jsou odhodláni ji najít, a když se tak stane, můžeme být již na nezvratném volném pádu směrem k jadernému armagedonu.

 

To vše přichází v době, kdy nizozemský ministr zahraničí veřejně dává Ukrajině zelenou, aby použila F-16 k útoku na ruské území. Jak poznamenává Kyle Anzalone z Antiwar, F-16 jsou bojová letadla schopná nést jaderné zbraně.

 

Je důležité zatlačit proti hře s ohněm s Ruskem dlouho předtím, než překročíme pokraj jaderné války, protože v té době už je samozřejmě příliš pozdě na to, aby někdo něco udělal – a totální jaderná válka mezi NATO a Ruskou federací by skutečně mohla znamenat, že už nikdy nikdo nic neudělá. Jaderný armagedon je jedinou zahraničněpolitickou chybou, kterou nemůžete napravit poté, co ji uděláte, takže je extrémně naléhavé korigovat kurz dlouho předtím, než se do tohoto bodu dostaneme.

Největším rizikem jaderné války není to, že se kterákoli ze stran vědomě rozhodne do ní vstoupit, ale že bude vyvolána špatným odhadem, špatnou komunikací nebo technickým selháním v chaosu a zmatku rostoucího napětí, jak se to málem stalo mnohokrát během poslední studené války. Čím vyšší bude napětí, tím pravděpodobnější bude takový incident a tím více budou jaderné systémy všech lidí spouštěčem.

 

Je to hodně podobné patové situaci, kdy na sebe lidé míří zbraněmi, jako v závěrečné scéně Reservoir Dogs. Čím více zbraní je a čím je situace napjatější, tím je pravděpodobnější, že někdo udělá krok, který celou věc spustí a všechny zabije.

 

A to je důvod, proč je velmi znepokojující, že toto napětí je tak nenuceně stupňováno impériem, aniž by se kdokoli bránil – ani ze strany západních vlád, ani ze strany médií, a dokonce ani ze strany obyčejných lidí v jakémkoliv smysluplném počtu.

Tihle šílenci si hrají na kuře se zbraněmi armagedonu a nikdo nemá ani nohu u brzdového pedálu. Ani se na to nedívají. Ani o tom nepřemýšlejí.

Přinejmenším musíme najít nějaký způsob, jak přimět lidi, aby o tom přemýšleli. To by byl tak zatraceně hloupý způsob, jak by se lidstvo mohlo zničit.

Moje práce je zcela podporována čtenáři, takže pokud se vám tento článek líbil, zde je několik možností, kde můžete hodit nějaké peníze do mé sklenice se spropitným, pokud chcete. Zde najdete video verze mých článků. Jděte sem a kupte si brožovaná vydání mých spisů z měsíce na měsíc. Veškerá moje práce je volně pašovatelná a používat jakýmkoli způsobem, tvarem nebo formou; znovu jej publikovat, přeložit, použít na zboží; cokoliv chcete. Nejlepší způsob, jak se ujistit, že vidíte věci, které publikuji, je přihlásit se do mailing listu na Substacku, který vám dostane e-mailové upozornění na vše, co publikuji. Na všech dílech se podílela moje manželka Tim Foley.

 

Autorská práva © Caitlin Johnstone

 

https://www.lewrockwell.com/2024/06/no_author/the-reckless-brinkmanship-with-russia-just-keeps-on-escalating/

 

 

📌8.6.2024, Autor: Ethan Huff: MEDVEDĚV VARUJE, ŽE JAKÝKOLI AMERICKÝ ÚTOK NA RUSKÉ CÍLE BUDE „ZAČÁTKEM SVĚTOVÉ VÁLKY„:

 

Bývalý ruský prezident varuje, že útok Spojených států na jakýkoli ruský cíl se bude rovnat „začátku světové války“.

 

Dmitrij Medveděv, který se v poslední době poměrně hlasitě vyjadřuje k chování Západu vůči Rusku, tento týden oznámil světu, že třetí světová válka začne v okamžiku, kdy USA udeří na Rusko v jakékoli funkci.

 

Současný místopředseda ruské bezpečnostní rady Medveděv to řekl poté, co polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski uvedl, že USA takový úder provedou, pokud Rusko na Ukrajině použije jakýkoli druh jaderných zbraní.

 

V příspěvku na X Medveděv naznačil, že Sikorski „se zjevně rozhodl vyděsit své pány“ takovým prohlášením, na rozdíl od USA, které jsou „opatrnější“ než Poláci.

 

„To, že Američané zasáhnou naše cíle, znamená rozpoutání světové války a ministr zahraničí, dokonce i země jako Polsko, by to měl pochopit,“ dodal Medveděv.

 

(Související: Podle Medveděva je Ukrajina „klasickým zkrachovalým státem“.)

 

Polsko tlačí na světovou válku:

 

Medveděv se také vyjádřil k podobným prohlášením, která minulý měsíc učinil polský prezident Andrzej Duda o ochotě Polska hostit americké jaderné zbraně, pokud mu bude nabídnuta možnost v rámci mechanismu sdílení NATO.

 

Pokud se taková dohoda uskuteční, což povede k jadernému úderu na Rusko, „Varšava nebude opomenuta a jistě dostane svůj díl radioaktivního popela,“ ujistil Medveděv o výsledku.

 

Sikorski v reakci na Medveděvovo varování vyjádřil skepsi ohledně toho, že by Rusko vůbec někdy zahájilo jaderný útok na Ukrajinu.

 

„Američané řekli Rusům, že pokud odpálíte atomovku, i když to nikoho nezabije, zasáhneme všechny vaše cíle (pozice) na Ukrajině konvenčními zbraněmi – všechny je zničíme,“ uvedl a označil varování za „věrohodnou hrozbu“.

 

Sikorski v prohlášení pro britský deník The Guardian dodal, že Čína i Indie podobně varovaly Rusko před jadernou eskalací na Ukrajině.

 

Západní podporovatelé Ukrajiny, pokračoval Sikorski, by měli umožnit Zelenského režimu používat své zbraně k úderům na cíle na ruském území „kromě toho, že nepoužívají jaderné zbraně, se (Moskva) příliš neomezuje“.

 

Evropská unie (EU) by se podle Sikorského neměla bát eskalace války na Ukrajině, ani by neměla klást žádné limity na to, co dělá. Moskva se tak může dohadovat, jaký bude další krok Západu.

 

Ruský prezident Vladimir Putin nadále tvrdí, že nikdy neuvažoval o použití jaderných zbraní na Ukrajině. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dodal, že ruská jaderná doktrína závisí na odpálení jaderných zbraní pouze v případě, že „něco ohrožuje existenci naší země“.

 

Stručně řečeno, Rusko se dívá na jaderné zbraně jako na „zbraň na rozloučenou“, což znamená, že jde o zbraň poslední záchrany, která bude použita pouze v případě, že bude vyprovokována až do bodu možného ruského zániku.

 

V únoru ve svém výročním projevu ve Federálním shromáždění Putin varoval agresivní Západ, že ruský jaderný arzenál je ve stavu „úplné připravenosti k zaručenému nasazení“.

 

Začátkem tohoto měsíce Putin zahájil cvičení v používání taktických jaderných zbraní v Jižním vojenském okruhu Ruska, který hraničí s Ukrajinou. Toto cvičení mělo být varováním pro USA a jejich spojence po eskalující rétorice tlačící se ke třetí světové válce.

 

„Podívejte se na paralely mezi tím, co předcházelo první a druhé světové válce, a uvidíte, že jsme ve třetí světové válce,“ napsal jeden komentátor RT.

 

„Vypněte elektrárny na Ukrajině,“ navrhl další, jak se vyhnout dalším masovým civilním obětem. „Není třeba ubližovat civilistům.“

 

https://www.lewrockwell.com/2024/06/no_author/medvedev-warns-that-any-u-s-strike-on-russian-targets-will-be-the-start-of-world-war/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️9.6.2024, cz24news, Čerstvá zpráva:

ATOMOVKAMI NA NĚ! ROZMÍSTIT A NEJEN PROTI RUSKU! ZAZNĚLO Z BÍLÉHO DOMU:

 

 

USA / RUSKO: Pokud bude Rusko navyšovat počet svých jaderných zbraní, musí ke stejnému kroku přistoupit i Spojené státy, zaznělo z Bílého domu. „Bude zapotřebí více jaderných zbraní k odstrašení našich protivníků a k ochraně amerického lidu a našich spojenců a partnerů.“ Označeny vedle Ruské federace byly také Čína, Severní Korea a Írán, které podle Bílého domu úzce spolupracují.

 

Pranay Vaddi, vysoký poradce Bílého domu na koncilu Národní bezpečnostní rady pro kontrolu zbraní poukázal na činnost Ruska, Číny, Severní Koreje a Íránu. Podle Vaddiho v dohledné době hrozí, že USA budou muset navýšit počet jaderných zbraní a přehodnotit jejich rozmístění, aby mohly nadále bránit sebe i své spojence.

 

Vaddi řekl, že se jedná o reakci na politiku Ruska a Číny. Podle Vaddiho USA vyvíjejí tlak na Moskvu a Peking, aby zvrátily odmítnutí amerických výzev k jednání o omezení arzenálu. Pokud politika dvou východních mocností bude pokračovat, musely by se k tomu USA postavit vyšším zbrojením a rozmisťováním jaderných zbraní na planetě.

 

„Pokud nedojde ke změně ve zbrojním arzenálu protivníka, můžeme v nadcházejících letech dosáhnout bodu, kdy bude potřeba navýšení oproti současným nasazeným počtům. Musíme být plně připraveni na provedení, pokud prezident toto rozhodnutí učiní,“ řekl Vaddi Národní bezpečnostní radě pro kontrolu zbrojení. O jeho slovech referovala tisková agentura Reuters.

 

O revizi systému jaderného odstrašení musí rozhodnout prezident Spojených států. „Pokud ten den přijde, bude to mít za následek rozhodnutí, že je zapotřebí více jaderných zbraní k odstrašení našich protivníků a k ochraně amerického lidu a našich spojenců a partnerů,“ potvrdil Vaddi.

 

Jedná se o reakci na ruské odmítnutí další účasti na smlouvě New Start, kterou Rusko a USA podepsaly v Praze 2010 ve snaze jednak kontrolovat jaderný arzenál, ale také snižovat jeho počet. USA svou část smlouvy podle Vaddiho plní. Rusko ze smlouvy vycouvalo s odůvodněním toho, že Washington začal vyzbrojovat Ukrajinu. USA odstoupení od smlouvy neuznává.

Vaddi promluvil rok poté, co americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan řekl, že není třeba zvyšovat rozmístění amerických strategických jaderných zbraní, aby bylo možné čelit arzenálům Ruska a Číny. USA podle Vaddiho udržují jaderné zbraně na počtu 1550 kusů.

 

Administrativa Joea Bidena zůstává podle Vaddiho oddaná politice nešíření a omezování jaderných zbraní. Zároveň řekl, že Rusko, Čína a Severní Korea „rozšiřují a diverzifikují svůj jaderný arzenál závratným tempem a projevují malý nebo žádný zájem o kontrolu zbrojení“.

 

Tyto tři země a Írán „stále vzájemně spolupracují a koordinují se způsoby, které jsou v rozporu s mírem a stabilitou, ohrožují Spojené státy, naše spojence a naše partnery a zhoršují napětí v regionu,“ varoval Vaddi.

 

A poukázal i na důkaz svých tvrzení s tím, že Rusko na Ukrajině používá ve válce íránské drony, severokorejské dělostřelectvo a přijímá od Číny podporu svého vojenského průmyslu. To podle Vaddiho svědčí o úzké vojenské spolupráci těchto čtyř zemí.

 

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu poslal do mezinárodních vod vojenské lodě s raketami dlouhého doletu, které nyní dosáhnou jak na USA, tak i na země západní Evropy. „K porážce Ukrajiny nepotřebujeme jaderné zbraně,“ řekl Putin.

👉Zároveň u toho zaslal varování za oceán. Pokud začnou Američané spoléhat na jaderné zbraně, „nebudeme mít jinou možnost, než upravit svůj postoj a schopnosti, abychom zachovali odstrašení a stabilitu“, dodal Putin.

 

Vaddi řekl v USA Národní bezpečnostní radě pro kontrolu zbraní, že Putin odmítá jednat o prodloužení smlouvy New Start, jejíž platnost vyprší roku 2026.

Zároveň zmínil, že Čína se s USA o této otázce nechce bavit vůbec.

Radu ubezpečil, že administrativa Joea Bidena všemi silami usiluje o jednání a o prodloužení smlouvy.

 

ZDROJ: Reuters / PL

https://cz24.news/atomovkami-na-ne-rozmistit-a-nejen-proti-rusku-zaznelo-z-bileho-domu/

 

📌 6.6.2024, VOLNÝ bloG: Jana Černeková: DATA TO NYNÍ UKAZUJÍ: MÉDIA A STÁT JAKO SPOLUPACHATELÉ SMRTÍCÍ OČKOVACÍ KAMPANĚ!!!

 

V celém světě dochází k tomu, nač mnozí z nás již celé 4 roky čekají: přehodnocuje se „doba covidová“ a na povrch vyplouvají skutečnosti, které ukazují, že většina světa se stala obětí jednoho velkého podvodu!!!

 

Zatímco v Německu se nyní podařilo odtajnit alarmující protokoly RKI, jejichž mnohá odhalení jste se zde již dozvěděli v jiných článcích, v dalších zemích si politici či odborníci sypou popel na hlavu a jinde se opatrně objevují dosud zapovězené informace dokonce i na mainstreamu.

 

Nová odhalení a publikace nedávno vyvolaly alarmující otázky o bezpečnosti a důsledcích kampaně na očkování proti Covidu. Článek v mainstreamovém Telegraphu potvrzuje, že vakcíny proti Covidu mohly přispět ke zvýšené úmrtnosti ve Spojeném království.

 

Spolu s odtajněnými protokoly RKI z Německa či alarmujícími zjištěními stran nemocničních protokolů v USA se vynořuje děsivý obrázek: „ZISK A KONTROLA BYLY POSTAVENY NAD LIDSKÝ ŽIVOT.“ 👹

 

Pohled na protokoly RKI ukazuje, že hned od začátku očkovací kampaně existovaly značné obavy o bezpečnost takzvaných „vakcín.“

 

A zde znovu připomínám, že naše vláda od německé RKI přebírala pravidelně instrukce a musela tak být informována úplně stejně. Zhruba od konce jara 2020 bylo možné si všimnout jistého vzorce.

 

Od té doby mi stačilo sledovat dění v Německu – a až na málo výjimek – téměř vždy se tamní nařízení objevilo během dnů, maximálně několika týdnů, také u nás! 👹

 

ALE POJĎME ZPĚT K DOKUMENTŮM RKI:

 

👉Již 19. března 2021 zaznamenal institut Paula Ehrlicha ČETNÉ ZPRÁVY O ZÁVAŽNÝCH VEDLEJŠÍCH ÚČINCÍCH, jako je trombóza sinusových žil po očkování AstraZeneca.

👉Navzdory těmto alarmujícím údajům a pozastavení očkování v zemích, jako je Norsko, očkování v Německu pokračovalo!!! 👹

 

👉Dalším výbušným bodem je ZÁMĚRNÉ KLAMÁNÍ VEŘEJNOSTI. 👹

👉Již v březnu 2020 byly zadržovány informace👹, které měly ospravedlnit politická opatření, jako jsou lockdowny👹. VĚDĚLO SE, ŽE – PODOBNĚ JAKO ROUŠKY – NEJSOU ÚČINNÉ.

 

👉Nicméně OBOJE BYLO ÚČINNÝM NÁSTROJEM PRO VYVOLÁVÁNÍ PANIKY A OVLÁDÁNÍ POSLUŠNÉHO A VYSTRAŠENÉHO OBYVATELSTVA. 👹

 

👉Protokoly RKI odhalují, že TESTOVACÍ KAPACITY A ČÍSLA PŘÍPADŮ BYLY ZÁMĚRNĚ ZMANIPULOVÁNY👹, aby generovaly vysoký výskyt a umožnily pokračování restriktivních opatření👹. Totéž se nakonec dělo ve většině zemí.

 

👉ZVLÁŠTĚ VÁŽNÉ JSOU INDIKACE ZÁVAŽNÝCH NEŽÁDOUCÍCH ÚČINKŮ VŠECH V TÉ DOBĚ APLIKOVANÝCH VAKCÍN, KTERÉ👉 NEBYLY TRANSPARENTNĚ SDĚLOVÁNY. 👹

 

👉V dubnu 2021 RKI zdokumentovala 👉20násobný nárůst výskytu trombózy sinusových žil u mužů očkovaných AstraZenekou, 👉 KTERÝ BYL VEŘEJNOSTI UTAJEN.

Politici jako Jens Spahn a Karl Lauterbach 👉přitom veřejně propagovali bezpečnost vakcíny tím, že se nechali demonstrativně očkovat.👹

 

Co si však (nejen němečtí) politici ve skutečnosti aplikovali, se můžeme jen dohadovat.

 

Role médií v této kampani byla klíčová.

👉MÍSTO KRITICKÉHO ZPOCHYBŇOVÁNÍ A OBJASŇOVÁNÍ PODPOROVALA MAINSTREAMOVÁ MÉDIA STÁTNÍ NARATIV A OČERŇOVALA TY, KTEŘÍ SE NECHTĚLI NECHAT OČKOVAT. 👹

 

👉LIDÉ, KTEŘÍ VYJÁDŘILI OBAVY NEBO NEBYLI OČKOVÁNI, BYLI VEŘEJNĚ ODSUZOVÁNI a vykreslováni jako postrádající solidaritu 👹.

👉MÉDIA BYLA V SOULADU SE STÁTEM, PŘISPÍVALA K ŠÍŘENÍ DEZINFORMACÍ A VYVOLÁVALA STRACH A TLAK MEZI OBYVATELSTVEM. 👹

 

👉V DŮSLEDKU TOHO JSOU MEDIÁLNÍ PROPAGANDISTÉ SPOLUODPOVĚDNÍ ZA ZPŮSOBENÉ ŠKODY A ZTRÁTY NA LIDSKÝCH ŽIVOTECH. ☝️☝️☝️

 

Politické intervence a manipulace byly organizovány nejen v Německu, ale i na mezinárodní úrovni. MEZINÁRODNÍ DOHODY O ŘEŠENÍ PANDEMIE UKAZUJÍ, ŽE GLOBÁLNÍ MOCENSKÉ ZÁJMY A EKONOMICKÉ VÝHODY BYLY V POPŘEDÍ. 👹

 

Článek v Telegraphu a odhalení RKI jasně říkají: KAMPAŇ HROMADNÉHO OČKOVÁNÍ BYLA NEKONTROLOVANÝM EXPERIMENTEM, KTERÝ👉 ZÁMĚRNĚ OHROŽOVAL LIDSKÉ ŽIVOTY. 👹

👉ZISK A KONTROLA BYLY NADŘAZENY ZDRAVÍ A ŽIVOTŮM LIDÍ, COŽ VEDLO K ČETNÝM ÚMRTÍM. 👹

 

👉👉👉JE ČAS POHNAT ZODPOVĚDNÉ OSOBY K ODPOVĚDNOSTI A VYNÉST PRAVDU NA SVĚTLO.

 

Umíte-li německy, můžete se na pořad o odhalených protokolech německé RKI podívat ve videu níže:

 

https://volnyblog.news/data-to-nyni-ukazuji-media-a-stat-jako-spolupachatele-smrtici-ockovaci-kampane/

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PRO-PUTINOVSKÝ PREMIÉR ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO SLOVENSKA ODSUZUJE „UKRAJINSKÝ HAZARD“ ZÁPADU; ŘÍKÁ: „JENOM TO BUDE ESKALOVAT CELÝ TEN KONFLIKT…“

 

https://youtu.be/9aFLcw8qY3E?si=KVdx7WiiHRHt1kQL

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO, MAĎARSKO „HÁZÍ“ INFORMAČNÍ BOMBU; ODHALUJE „SKUTEČNÝ PROTI-RUSKÝ PLÁN“ SPOJENÝMI STÁTY VEDENÉHO ZÁPADU NA POZADÍ UKRAJINSKÉ VÁLKY

 

https://youtu.be/2nYQzzkFNLg?si=N0Akyep_RhsqaXOS

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Roman Kirsch: 9.6.2024, TV, Tereza Tománková: „ZLODĚJ KŘIČÍ CHYŤTE ZLODĚJE“; TEN SLOGAN „RUSKO PRO TEBE VŠECKO“ SE HODÍ SPÍŠE NA „PĚTIDEMOLICI„…

Kdopak stále dováží ruskou ropu i zemní plyn a tím stále spolufinancuje ruskou válku na Ukrajině?  Není to náhodou Fialova vláda?

 

https://youtu.be/_F9P2fBMsi8?si=564iW1DOiO6rj4OJ

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: JOE BIDEN „BLOKUJE“ MACRONŮV NÁVRH NA POSLÁNÍ VOJÁKŮ ALIANCE NATO NA UKRAJINU; OBÁVÁ SE AMERICKÝ PREZIDENT HNĚVU RUSKÉHO PREZIDENTA VLADIMÍRA PUTINA?

 

https://youtu.be/_64IXqz0yHI?si=c8SfbUaM8TrBrLkp

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC SERGEJ ŠOJGU UČINIL VELKÉ PROHLÁŠENÍ; ŘÍKÁ, ŽE ALIANCE NATO PLÁNUJE INVAZI DO ČLENSKÝCH ZEMÍ RUSKEM VEDENÉ ALIANCE ZEMÍ CSTO (organizace o kolektivní bezpečnosti = šest bývalých republik Sovětského svazu) …

 

https://youtu.be/d2WiK1JjI9g?si=D4OMyFZ3K_vg9mPh

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ČLENSKÁ ZEMĚ EU RAKOUSKO NAPADÁ TEN NEBEZPEČNÝ „ZBRAŇOVÝ“ POSUN UVNITŘ ALIANCE NATO; PUTINOVA HROZBA VYSTRAŠILA RAKOUSKO A ZAŽEHLA BOJ UVNITŘ ZÁPADU?

 

Ano, tato formulace měla být uvedena i v mém slovním titulku videa k tématu. Nikoliv tedy „zažehla vměšování aliance NATO“, ale „zažehla boj uvnitř aliance NATO“.

 

https://youtu.be/hCNXPdSeAPU?si=pOeFcScl2gZodNl_

 

 

📌9.6.2024, 15:17: KVŮLI SILNÝM DEŠŤŮM ZASÁHLA JIHOVÝCHODNÍ ČÁST RAKOUSKA SILNÁ POVODEŇ.

Podle místních médií jsou oběti. Rychlý proud odnáší auta, ve kterých jsou lidé zamčeni. Místní úřady se obávají, že hladina vody bude i nadále stoupat. Z bezpečnostních důvodů byla pozastavena plavba na jedné z řek.

https://smotrim.ru/video/2818440

 

 

📌9.6.2024, 14:15: PESKOV PŘI VYSVĚTLOVÁNÍ RUSKÉHO POSTOJE: NEMŮŽETE PŘESTAT:

 

Tento týden se Vladimir Putin setkal v Petrohradě s šéfy světových zpravodajských agentur. A bez ohledu na to, jak se údajně snažili izolovat Rusko ve světovém informačním prostoru, bylo zřejmé, že západní novináři chtějí komunikovat s prezidentem Ruské federace.

 

O tom, jak zahraniční novináři reagovali na Putinovo pozvání na schůzku, informoval tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

„Někdo přemýšlel rychleji, někdo pomaleji, ale všichni okamžitě reagovali,“ řekl v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin. – Zajímají se o to. Schůzka s Putinem v naší době je pro všechna seriózní média velkou šancí získat z první ruky přehled o tom, co se děje.“

 

Jakákoli mezinárodní agentura je přitom pod tlakem úřadů země, kde se nachází její sídlo, a její redakční politika, jak je přesvědčen Dmitrij Peskov, není svobodná v plném slova smyslu.

 

„Zvláště na Západě, když se vedou do stavu přípravy na válku. Válčit s námi, o čemž se mluví přímo,“ zdůrazňuje tiskový mluvčí. „Vstupujíce do této předválečné extáze, začínají porušovat zájmy médií a přesouvají média do

takového cenzurovaného státu.“

 

To lze vidět pouhým okem, dodává Peskov – z materiálů, jakoby pod diktátem publikovaných v nejrespektovanějších publikacích ve Spojených státech, Velké Británii a dalších zemích, je zřejmé, že byly napsány „jak se říká, ve stranickém výboru“.

 

Má vůbec smysl komunikovat se zástupci západních médií?

 

„Samozřejmě, protože se musíme pokusit vysvětlit naši pozici,“ říká Peskov. „Je to jako jízda na kole – tady se nemůžete zastavit. Musíte to dělat pořád – musíte pořád šlapat.“

 

https://www.vesti.ru/article/3991646

 

 

📌9.6.2024, 15:12, Tasnim: ŠEST ÍRÁNSKÝCH POLITIKŮ BYLO VYBRÁNO K ÚČASTI V PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH:

 

Oficiální zástupce Rady dohledu (Rady strážců ústavy) Íránu Hadi Tahan-Nazif oznámil dokončení ověřování kandidátů z hlediska splnění požadavků pro účast v nadcházejících prezidentských volbách.

 

Byli jmenováni po tragické smrti prezidenta Ebráhíma Raísího při leteckém neštěstí a mají se konat 28. června.

 

Jednou z hlavních intrik, která se dodnes projednává, je, zda na schváleném seznamu kandidátů bude bývalý íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád a bývalý předseda parlamentu Alí Larídžání.

 

Při kontrole splnění požadavků pro účast v prezidentských volbách v Íránu nebyly schváleny, uvedla státní tisková agentura Mehr.

 

Agentura Tasnim zároveň uvádí jména šesti politiků, kteří podle ní byli zařazeni na konečný seznam kandidátů.

 

Patří mezi ně zejména bývalý šéf ministerstva vnitra (za Ahmadínežáda) Mostafa Pourmohammadi, současný předseda parlamentu Mohammad Bagher Ghalibaf, starosta íránského hlavního města Alireza Zakani a někteří další známí a uznávaní íránští politici.

 

Již dříve bylo oznámeno, že první ženská kandidátka na prezidentský úřad Íránu odmítla bojovat ve volbách.

 

https://www.vesti.ru/article/3991820

 

 

📌9.6.2024, 16:09: HÚSIOVÉ ZASÁHLI BRITSKÝ TORPÉDOBOREC V RUDÉM MOŘI BALISTICKÝMI RAKETAMI:

 

Vládnoucí Húsiové v severním Jemenu (hnutí Ansar Alláh) oznámili, že zaútočili na britskou válečnou loď HMS Diamond v Rudém moři.

 

Útok na torpédoborec britského královského námořnictva HMS Diamond byl proveden s pomocí několika balistických raket, uvedl vojenský mluvčí Houthiů Yahya Saria, jehož prohlášení rozšířil televizní kanál Al Masirah.

 

Podle Sariaha byl zaznamenán přímý zásah, hlásí TASS.

 

Minulý pátek Saria oznámila, že se Húsiům podařilo zaútočit na dvě obchodní lodě v Rudém moři.

 

Vůdce skupiny Abdul-Malik al-Houthi již dříve uvedl, že Houthiové chtějí zvýšit počet útoků na obchodní plavidla.

 

https://www.vesti.ru/article/3991899

 

 

📌9.6.2024, 16:17: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY NOVOU MAJAČKU V CHERSONSKÉ OBLASTI, JEDEN ČLOVĚK BYL ZABIT, JEDEN ZRANĚN:

 

Gubernátor Chersonské oblasti Vladimir Saldo oznámil, že ozbrojené síly Ukrajiny střílely z MLRS na obytný sektor vesnice městského typu Novaja Majačka.

 

Místní obyvatel, muž narozený v roce 1998, byl zabit a jedna žena byla zraněna. Byla převezena do nemocnice.

 

V důsledku ostřelování byly zničeny dva domy, napsal Saldo na svém kanálu Telegram.

Odpoledne 9. června bylo v Chersonské oblasti vyhlášeno letecké nebezpečí, operační služby byly uvedeny do stavu vysoké pohotovosti.

 

Již dříve bylo oznámeno, že 9. a 10. červen jsou v tomto regionu dny smutku za ty, kteří byli zabiti při útoku ozbrojených sil Ukrajiny na vesnici Sadovoye 7. června. Pak bylo zabito 22 lidí, 15 bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/3991881

 

 

📌9.6.2024, 16:33: V MOSKVĚ BYL NAPADEN ŠÉF HNUTÍ ANO „DIGITÁLNÍ PLATFORMY“ ŠČELCIN:

 

V Moskvě byl napaden šéf hnutí ANO „Digitální platformy“ Arsenij Ščelcin, byl pobodán, zemřel jeho přítel Ivan Pozdňakov.

 

Podle agentury TASSS konflikt mezi oběma firmami na moskevském bulváru Sirenevy přerostl ve rvačku, při níž sedmačtyřicetiletý zakladatel rockové skupiny „Paseka“ Roman Medvedkin své odpůrce několikrát bodl.

 

Ščelcin dostal nejméně 3 rány do trupu a horních končetin, byl hospitalizován ve zdravotnickém zařízení. Jeho známý Ivan Pozdňakov dostal nejméně 9 ran a zemřel v sanitce.

 

Podezřelý z místa činu utekl, ale brzy ho zadrželi policisté. V nejbližší době soud uspořádá jednání za účasti státního zástupce, na kterém bude rozhodnuto o vzetí obviněného do vazby.

 

https://www.vesti.ru/article/3991946

 

 

📌9.6.2024, 16:34: HUCULOVÁ UVEDLA, ŽE MĚLA NEPLÁNOVANOU SCHŮZKU S LAVROVEM V MOSKVĚ:

 

Šéfka gagauzské autonomie Moldavska Eugenia Gutsulová se v Moskvě setkala s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Poznamenala, že schůzka nebyla naplánovaná, takže trvala jen několik minut.

 

Hucul poznamenal, že tato krátká doba byla také důležitá, protože jasně ukázala, že Rusko se Moldavanů obává, vždy je tam a vždy bude podporovat.

 

Vysvětlila, že během krátkého rozhovoru jí šéf ruského ministerstva zahraničí řekl, že se bojí jak o ni, tak o lid Moldavska.

 

„Byl jsem velmi potěšen, že mě Sergej Viktorovič uznal a řekl, že se opravdu bojí jak o mě, tak o lid Moldavské republiky,“ řekl Hucul agentuře RIA Novosti.

Vůdce Gagauzska dodal, že Lavrov se jí zeptal, jak jí bude umožněn návrat do Moldavska po cestě do Ruska a jak bude propuštěna z republiky.

 

  1. června dorazila Eugenia Hutsul do Moskvy, kde se koná druhý sjezd moldavského opozičního bloku„Vítězství“. Zástupci několika opozičních stran republiky oznámili vytvoření nového politického bloku v předvečer prezidentských voleb a referenda o vstupu do Evropské unie.

 

Dříve vůdkyně Gagauzska uvedla, že by se ráda znovu setkala s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, aby „upevnila“ jejich první setkání. Nevyloučila ani nové pokusy Kišiněva vyvíjet na ni nátlak po účasti na Mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradě.

 

https://www.vesti.ru/article/3991884

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️9.6.2024, 17:55, Sullivan: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY JIŽ VYUŽILY POVOLENÍ ZASÁHNOUT RUSKOU FEDERACI AMERICKÝMI ZBRANĚMI:

 

Ukrajinské jednotky již útočí na Rusko americkými zbraněmi a využívají povolení Spojených států, uvedl americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

 

Americká administrativa v čele s prezidentem Joem Bidenem již dříve umožnila Kyjevu používat americké zbraně, které mu byly převedeny, na ruském území sousedícím s Charkovskou oblastí, s výjimkou zbraní dlouhého doletu, včetně raket ATACMS.

 

Jak Sullivan poznamenal pro CBS, „Ukrajinci uplatnili toto povolení na bojišti“.

 

Začátkem června náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov hovořil o připravenosti Moskvy na asymetrickou reakci na raketové útoky ozbrojených sil Ukrajiny na ruská vojenská zařízení. Poznamenal, že důsledky pocítí i Spojené státy.

 

Moskva nenechá bez následků dodávky zbraní Západu na Ukrajinu pro údery na Rusko, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Prezident Vladimir Putin připustil možnost symetrických dodávek zbraní odpůrcům západních zemí pro údery na citlivé cíle.

 

https://www.vesti.ru/article/3991987

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *