, ,

09.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

09.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌8. června 2024 17:12, Kneissl: ZÁPAD MÁ STÁLE PLÁN NA ROZDĚLENÍ RUSKA NA NĚKOLIK ČÁSTÍ:

 

Bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová potvrdila, že Západ diskutoval a diskutuje o možnosti rozdělení Ruska.

 

„Pamatuji si, že dlouho před rokem 2022 lidé vydávali prohlášení, že by bylo rozumnější, kdyby došlo k nějaké balkanizaci Ruska, víte, jako kolaps, rozpad,“ řekl Kneissl v rozhovoru pro TASS na okraj Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra (SPIEF).

V komentáři k prohlášení prezidenta Republiky srbské Milorada Dodika na okraj SPIEF, že západní země mají plán rozdělit Rusko na pět samostatných částí po vzoru Jugoslávie, bývalá šéfka rakouského ministerstva zahraničí poznamenala, že neví, zda mělo být pět částí nebo ne, ale byla učiněna podobná prohlášení. Vytvořili je zejména zaměstnanci Atlantic Council, známého think-tanku ve Spojených státech.

 

Na otázku, zda podle jejího názoru takové aspirace na Západě přetrvávají i dnes, Kneisslová odpověděla: „Ano.“

 

Dodik den předtím oznámil plány na rozdělení Ruska. Připomněl, že zástupci západních zemí již učinili totéž v různých částech světa. To však nefungovalo s Ruskem kvůli zahraniční politice prezidenta Vladimira Putina.

 

Kneisslová již dříve uvedla, že ráda žije v Rusku, kde je podle ní bezpečnější než v Rakousku. „Je tu svoboda. A svoboda znamená žít v bezpečí,“ vysvětlil politik s tím, že v Rakousku to bylo možné před 30 lety, ale nyní je to nemožné.

 

https://www.vesti.ru/article/3991214

 

 

📌8. června 2024 18:36: HAMÁS VYHROŽUJE IZRAELI DALŠÍMI RUKOJMÍMI:

 

Stoupenci palestinského hnutí Hamás uvedli, že zvýší počet rukojmích zadržovaných v pásmu Gazy. Důvodem tohoto rozhodnutí byla izraelská operace s cílem propustit čtyři občany země z uprchlického tábora Nuseirat.

 

Hamás zveřejnil prohlášení o záměru zvýšit počet rukojmích na oficiálním kanálu hnutí na Telegramu. Stoupenci palestinského hnutí napsali, že skutečnost, že izraelská armáda po osmi měsících oznámila propuštění několika svých rukojmích, nezmění nic na skutečnosti, že nyní utrpěli strategickou porážku.

 

„Stále zadržujeme značný počet rukojmích a můžeme jejich počet zvýšit,“ řekl Hamás.

Hnutí také zdůraznilo, že jeho příznivci na konci května úspěšně zajali izraelské vojáky v táboře Džabalíja v severní Gaze. Neexistují však žádné informace o tom, kolik lidí bylo tehdy zajato.

 

Představitelé Hamásu uvedli, že USA hrály aktivní roli v izraelské operaci v Nuseiratu. Akce americké armády označili za „důkaz, že Washington je přímo zapojen do izraelských válečných zločinů v pásmu Gazy“.

 

Podle mediálního oddělení Gazy bylo v důsledku operace izraelské armády na osvobození čtyř rukojmích zabito nejméně 210 palestinských obyvatel a více než 400 jich bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/3991307

 

 

📌8. června 2024 20:30 Michail Jermiškin, V LLR TRUCHLÍ ZA OBĚTI BARBARSKÉHO OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V LUHANSKU:

 

V Luhanské republice se na budovách vyvěšují státní vlajky na půl žerdi. 8. červen je dnem smutku za ty, kteří byli zabiti při teroristickém útoku ozbrojených sil Ukrajiny. Ukrajinští ozbrojenci zasáhli město americkými raketami ATACMS – šest civilistů bylo zabito, nejméně 60 zraněno a mezi zraněnými jsou i děti. Poškozeno bylo více než 30 výškových budov, školy, školky a vysoká škola.

 

Specialisté ministerstva pro mimořádné situace buldozery odstraňují zřícené betonové podlahy. Během noci záchranáři rozebrali budovu zničené pětipatrové budovy do prvního patra, nyní probíhají práce v suterénu. Podle zástupce ministerstva mohou být pod troskami stále těla lidí. Pátrání pokračuje.

 

„Zařízení pracuje nepřetržitě. Existuje možnost, že pod troskami je žena. Nyní to hledáme,“ říká velitel hasičského a záchranného týmu Ministerstva pro mimořádné situace LLR Alexander Firsov.

 

Na práci se podílejí záchranáři, dobrovolníci, komunální služby a specialisté z patronátních regionů.

 

Natalia Ardanova sbírá některé z přeživších osobních věcí na místě tragédie. V době příjezdu byli její rodiče v bytě v pátém patře.

„Nechápali, jako by jich mávli mávnutím, protože prostě nebyli v téhle ložnici, ale na druhé straně, v hale. Proto vše vyšlo,“ říká žena.

 

Majitel bytu v protějším domě šel půl hodiny před ostřelováním na trh nakoupit.

 

„Přistoupila jsem, jak jsem viděla: Moje drahá maminka – nebyla doma, to je všechno. A jak se přihlásit? Všechno bylo pokřivené, lidé křičeli, dívku odvedli – v krku byl šrapnel. A pak mě tam nepustili. Děti to vzaly, děkujeme,“ vzpomíná další oběť Olga Pogrebitská.

 

Z výšky jsou jasně viditelné škody způsobené raketou ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny. Nejprve narazila do šestnáctipatrové budovy, pak se dostala ještě dál. Ze střechy je jasně vidět masivní zkáza, velký kráter zanechaný nepřátelským granátem.

 

Šrapnely ze západních raket udeřily v době oběda, kdy bylo v ulicích mnoho lidí.

 

„Něco bouchlo, upadl jsem, probudil jsem se, v hlavě mi zněl hluk, nic jsem neslyšel. Celá v krvi, šrapnelech, krev se řinula z hlavy,“ říká oběť Jelena Čerkašinová.

 

Lékaři republikové nemocnice pracují ve vylepšeném režimu – všichni pacienti mají zranění různé závažnosti.

 

„Pět lidí bylo operováno. Jsou pro dnešní ráno s pozitivní dynamikou. Přestože stav zůstává extrémně vážný, pacienti byli probuzeni ze šoku,“ říká Valentina Makaruková, vedoucí oddělení pohotovostní lékařské péče LRCB.

 

Lidé chodí na operační velitelství, které pracuje nepřetržitě, po celý den: nosí jídlo a věci pro oběti. Těm, kteří přišli o své domovy, poskytují úřady dočasné ubytování.

 

 

„K dnešnímu dni se na nás obrátilo s žádostí o pomoc 112 lidí. 55 se telefonicky obrátilo na řešení různých problémů souvisejících s obnovou bydlení a tak dále,“ říká úřadující ministr pro mimořádné situace LLR Alexej Bojko.

 

  1. června byl v LLR vyhlášen smutek. Na všech státních budovách byly spuštěny vlajky, zrušeny byly všechny zábavné akce.

 

https://www.vesti.ru/article/3991330

 

 

📌8. června 2024 23:27: TŘI DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČILY NA OBLAST BELGOROD:

 

Ukrajinské síly zaútočily na území oblasti Belgorod. Elektrické vedení bylo poškozeno.

 

„Na okres Belgorod zaútočily ozbrojené síly Ukrajiny za pomoci tří dronů. Nedošlo k žádným obětem,“ uvedl gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že elektrické vedení bylo poškozeno, obyvatelé vesnic Krasnyj Okťabr a Novaja Naumovka, farem Valkovskij a Cerkovnyj, část obce Okťabrskij zůstávají dočasně bez elektřiny.

 

V sobotu odpoledne 8. června byl městský okres Šebekinskij v oblasti Belgorod napaden ukrajinskými ozbrojenými silami. Dron ozbrojených sil Ukrajiny poškodil elektrické vedení, vesnice Krasnoje a Leninskij a také některé domácnosti ve vesnicích Vozněsenovka a Nezhegol zůstaly bez elektřiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3991391

 

 

📌9. června 2024 3:45, Muraško: VÝSLEDKY PŘEDKLINICKÝCH TESTŮ VAKCÍNY PROTI RAKOVINĚ SE OBJEVÍ NA KONCI ROKU:

 

Ministr zdravotnictví Ruské federace Michail Muraško oznámil načasování výsledků preklinických studií vakcíny proti rakovině.

 

„Nyní vakcína (proti rakovině) prochází předklinickými studiemi, očekáváme, že první výsledky dostaneme do konce roku a poté zahájíme klinické testy,“ řekl Michail Muraško v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Vysvětlil, že na vývoji vakcíny spolupracovali specialisté z Výzkumného centra epidemiologie a mikrobiologie Gamaleya, Herzenova moskevského institutu pro výzkum rakoviny a Národního lékařského výzkumného centra onkologie Blokhin.

 

Muraško dodal, že výzkum je financován státem.

Vladimir Putin již dříve uvedl, že Ruská federace se přiblížila k vytvoření vakcín proti rakovině a imunomodulačních léků nové generace. Prezident Ruské federace vyjádřil naději, že se brzy začnou používat v individuální terapii.

 

https://www.vesti.ru/article/3991354

 

 

📌9. června 2024 0:22: MEDVEDĚV PORADIL SCHOLZOVI, ABY POKLEKL A ČINIL POKÁNÍ PŘED UKRAJINCI:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv komentoval prohlášení německého kancléře Olafa Scholze, že „Ukrajina je silná a nelze ji srazit na kolena“.

 

„Shnilý játrový Scholz najednou začal mluvit a vyvolal vyloženou sněhovou bouři. Nebo, jak by se řeklo v nám známém jazyce, zmátl berany. Scholz řekl, že ruský prezident musí uznat, že Ukrajina je silná a nelze ji srazit na kolena,“ napsal Dmitrij Medveděv na svém kanálu Telegram.

 

Domnívá se, že Ukrajina je dnes něco jako dominium, které je přímo řízeno a udržováno Spojenými státy a zeměmi NATO. Ukrajina navzdory protestům vlastního obyvatelstva „dostává všechny typy nejsmrtonosnějších typů zbraní„. Současně dochází k „šílené tryskající korupci“ a totální zpronevěře západní pomoci v samotné zemi.

 

„Je to škoda. On (Scholz), kretén, by prostě poklekl a činil pokání před Ukrajinci. Za lhaní o nevyhnutelném „vítězství“. Za to, že je odsoudil k vyhlazení a zároveň obětoval blahobyt Němců, kteří mu byli svěřeni. Za oživení nacismu v podobě Bandery. Za nepopsatelnou neschopnost managementu. Bezvýznamnost je však bezvýznamnost ve všem,“ uzavřel Medveděv.

 

Scholz ve svém videoposelství uvedl, že Ukrajina nebude „sražena na kolena“ a ruský prezident Vladimir Putin to musí „uznat“.

 

Před dvěma lety, poté, co Ukrajina odmítla přijmout německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera, kancléř Olaf Scholz řekl, že do Kyjeva také nepojede.

Kvůli těmto slovům ukrajinský velvyslanec v Berlíně Andrij Melnyk nazval německou kancléřku „uraženou játrovou křoví“.

 

https://www.vesti.ru/article/3991393

 

 

📌9. června 2024 8:30, Dodon: MOLDAVSKO PŘIŠLO O MILIARDY DOLARŮ KVŮLI NEÚČASTI NA ŽIVOTĚ SNS A EAEU:

 

Podle bývalého prezidenta Moldavska a vůdce Strany socialistů Igora Dodona země nezískala miliardy dolarů tím, že se nepodílela na aktivitách Euroasijské hospodářské unie (EAEU) a Společenství nezávislých států (SNS).

V rozhovoru pro RIA Novosti během Mezinárodního ekonomického fóra v Petrohradě moldavský politik zdůraznil, že je třeba, aby se Kišiněv vrátil k aktivní účasti v těchto organizacích.

 

Dodon poznamenal, že Moldavsko čelí vážným finančním ztrátám. Připomněl, že prezidentka Maia Sanduová při nástupu do funkce ujistila, že nemá v úmyslu přerušit vztahy se SNS a bude nadále udržovat vztahy s Ruskem, ale za poslední rok a půl se situace změnila.

Dodon zdůraznil, že „vystoupení ze SNS je jednostranně nemožné, musí to být rozhodnutí zemí SNS“. Je přesvědčen, že návrat k aktivní účasti v těchto organizacích je v zájmu Moldavska.

 

Od roku 2022 se Moldavsko neúčastní zasedání SNS a EAEU a zůstává v těchto strukturách pozorovatelem.

 

https://www.vesti.ru/article/3991469

 

 

 

📌9. června 2024 7:41, Balytskyi: OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY DOCHÁZEJÍ LIDÉ, „MASOVÝCH ÚTOKŮ“ JE MÉNĚ:

 

Ukrajinský voják na rozdíl od ruské armády není motivovaný a nechápe, za co bojuje, řekl Jevhen Balyckyj.

 

Gubernátor Záporožské oblasti Jevgenij Balitskij uvedl, že vojenské formace kyjevského režimu mají akutní nedostatek bojovníků.

 

„Samozřejmě vidí, že lidem dochází, protože je stále méně „masových útoků“. Přešli ve větší míře do obrany téměř ve všech směrech, už se vzdali jak Krenky, tak Rabotina,“ řekl Balitsky v rozhovoru pro RIA Novosti.

 

Podle něj je již zřejmé, že „nepříteli dochází pára“. Balyckyj poznamenal, že ukrajinský voják na rozdíl od ruské armády není motivovaný a nechápe, za co bojuje.

 

Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny loni v květnu přesáhly 35 tisíc lidí. Nepřítel navíc ztratil 2,7 tisíce jednotek různých zbraní a vybavení.

 

https://www.vesti.ru/article/3991438

 

 

 

📌9. června 2024 11:59: SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY SESTŘELILY ŘÍZENOU STŘELU A DVA DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NAD OBLASTÍ BELGOROD:

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov v neděli na svém telegramovém kanálu oznámil práci systémů protivzdušné obrany nad městskou čtvrtí Novooskol, kde bylo možné eliminovat několik nepřátelských vzdušných cílů. Podle předběžných informací nedošlo k žádným obětem na životech.

 

Gladkov upřesnil, že ve vesnici Peschanka byla rozbita okna v soukromém domě a komerční budově a dvě auta byla poškozena šrapnely. Ve vesnici Pribrežnyj bylo poškozeno sklo ve vchodech dvou domů. Zaměstnanci provozních služeb pokračují v kontrolách a obcházejí domácnosti.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace bylo od 09:30 do 10:30 moskevského času zabráněno pokusu kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí řízené střely Neptune-MD a bezpilotních letounů leteckého typu. Na obloze nad oblastí Belgorod byla sestřelena raketa Neptune-MD a dva bezpilotní letouny.

 

https://www.vesti.ru/article/3991677

 

 

 

📌9. června 2024 11:53, Závod, aby se zavděčil všem: Peskov o obtížné situaci německých úřadů:

 

Německý ministr obrany vyhlašuje přípravy na válku s Ruskem. Jak by k tomu měla Moskva přistupovat?

 

Vyjádřil se k tomu tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

„Opět, ve světle toho, co řekl Putin, Německo mělo po druhé světové válce vždy velké problémy, pokud jde o nedostatek suverenity a nezávislosti,“ vysvětlil v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin. „A v rámci tohoto nedostatku se samozřejmě německé úřady snaží závodit. Musí se zavděčit Bruselu a washingtonskému stranickému výboru a Stoltenbergovi, aby se zavděčil NATO. Představte si, jak jsou roztrhány! A tak se vyjadřují k závodu na různých úrovních. To je tedy jejich obtížná situace.“

 

https://www.vesti.ru/article/3991632

 

 

📌9. června 2024 12:49: MODERÁTOR BBC MOSLEY, KTERÝ ZMIZEL NA OSTROVĚ V ŘECKU, BYL NALEZEN MRTVÝ

 

V Řecku na ostrově Symi bylo podle řecké veřejnoprávní televize ERTNews nalezeno tělo pohřešovaného slavného moderátora BBC Michaela Mosleyho.

 

Materiál objasňuje, že byl nalezen reportéry televizního kanálu. Viděli mrtvolu 67letého Mosleyho ležet na kamenech plotu na pláži Agia Marina. Během natáčení si kameraman všiml, že na skalách něco svítí. Přiblížil záběry, které ukazovaly, že moderátor je mrtvý.

 

Média dodávají, že v tu chvíli byl s filmovým štábem starosta Symi.

Skutečnost, že Michael Mosley zmizel, vešla ve známost večer 5. června. Řecký televizní kanál uvádí, že moderátor si šel zaplavat na pláž. Vracel se pěšky přes jeho neschůdná místa.

 

Mosley je britský novinář, televizní moderátor, lékař, autor několika knih o zdraví a hubnutí. Narodil se 22. března 1957 v indické Kalkatě. Po dokončení lékařského vzdělání se zapojil do programu BBC Assistant Producers.

 

Řecký televizní kanál poznamenává, že ho milují diváci ve Velké Británii, protože novinář je známý nejen svými programy a filmy, ale také vynálezem speciální diety – přerušovaného půstu 5:2, který se v zemi rozšířil.

 

https://www.vesti.ru/television/article/3991702

 

 

📌9. června 2024 12:44, Kobyakov: „HLADOVÁ“ KRIZE SE MŮŽE V BLÍZKÉ BUDOUCNOSTI ZHORŠIT V 17 ZEMÍCH:

 

Oleg Kobjakov, ředitel Organizace OSN pro výživu a zemědělství Úřadu OSN pro vztahy s Ruskem, uvedl, že potravinová situace by se mohla zhoršit v 17 zemích.

 

„Dokument o takzvaných hladových hotspotech… Předpokládá se, že pokud budou současné trendy pokračovat, potravinová situace se může zhoršit v dalších 17 zemích světa,“ řekl Kobjakov v rozhovoru pro RIA Novosti na okraj SPIEF.

 

Zdůraznil také, že tradičními ohnisky hladu jsou Súdán, Jemen, pásmo Gazy a řada dalších zemí na africkém kontinentu postižených nepřátelskými akcemi a přírodními katastrofami.

 

Petrohradské mezinárodní ekonomické fórum se letos konalo od 5. do 8. června. Akci pořádá Nadace Roscongress.

 

https://www.vesti.ru/article/3991731

 

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÉ STÍHAČKY SU-34 SHAZUJÍ VYSOCE VÝBUŠNÉ „CHYTRÉ“ BOMBY NA UKRAJINSKÉ POZICE NA FRONTOVÉ LINII…

 

https://youtu.be/i5UaMttVh4I?si=5ZdNNqfqWwEtPoc1

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: POSÍLENÍ PRO RUSKO! NATO RUŠÍ PLÁN VOJENSKÉ POMOCI PRO UKRAJINU VE VÝŠI 100 MILIARD USD; ZDE DŮVOD

 

https://youtu.be/CyvFjSvaBkk?si=RxeLexRCDK7-IP5b

 

 

📌💥💥💥09.06.2024, With Russia, Roman Kirsch: PREMIÉR PRO-PUTINOVSKÉ ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO MAĎARSKA ŽÁDÁ ZMĚNU VEDOUCÍCH GARNITUR ZEMÍ ZÁPADU; „JSME CENTIMETRY OD VZNIKU VÁLKY S RUSKEM“, ŘÍKÁ VIKTOR ORBÁN

 

https://youtu.be/8W9H3YiVnPc?si=xVx4ttev4TTfeCAp

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: PUTINOVY DCERY SE DOSTALY DO CENTRA POZORNOSTI NA RUSKÉM EKONOMICKÉM FÓRU (SPIEF) V PETROHRADĚ A OBĚ BYLY NA VEŘEJNOSTI SPATŘENY POPRVÉ PO MNOHA LETECH

 

https://youtu.be/NzNirlZegQQ?si=aZqCu9fSFLD0OMGd

 

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ERDOGANŮV ODKLON OD ZÁPADU? ODHALEN SKUTEČNÝ DŮVOD ZA TURECKOU SNAHOU O PŘIPOJENÍ SE K ZEMÍM ALIANCE BRICS+, VEDENÝM RUSKEM A ČÍNOU

Možná bude Turecko další zemí – vedle Maďarska a Slovenska – kam nedopadnou možné ruské jaderné rakety…

 

https://youtu.be/dqMSFJGBHsI?si=6VxbfIkUyVPrn44i

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: CHAOS V TEL AVIVU: VYPUKLY PROTESTY NAVZDORY ZÁCHRANĚ ČTYŘ RUKOJMÍ; POLICIE UVĚZNILA TUCTY LIDÍ

 

https://youtu.be/JxqSZFlAAdQ?si=WCeVg8qBYqS7ZuXm

 

 

📌💥💥💥08.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH ODPÁLIL RAKETY FALAH-2 ÍRÁNSKÉ VÝROBY S HLAVICÍ 117 KG NA IZRAELSKÉ VELITELSKÉ CENTRUM

 

https://youtu.be/DLwkxAgOS4o?si=J03eiP7caZEj2xGl

 

 

 

📌9.6.2024, cz.24News: ZALUŽNYJ JE STÁLE V KYJEVĚ. ČEKÁ NA POST PREZIDENTA?

 

UKRAJINA: Bývalý vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj, který byl po svém odvolání jmenován velvyslancem ve Velké Británii, stále do Londýna neodcestoval a pobývá na Ukrajině. Původně se měl diplomatické mise ujmout do konce května.

 

Ukrajinský telegramový kanál „Resident“ to uvedl s odvoláním na zdroje z generálova okolí. Podle nich zjevně očekává vzestup vlastní politické kariéry a míří na mnohem vyšší pozici, než je post velvyslance. Ostatně už jeho odvolání z armádní funkce bylo spojováno obavou Volodymyra Zelenského z vysoké popularity a úvahami, že by ho generál mohl nahradit ve funkci prezidenta.

 

Podle autorů Zalužnyj nyní skutečně očekává, že se ujme funkce hlavy ukrajinského státu. Pravděpodobnost toho prý roste, protože vztahy mezi Zelenským a Washingtonem se zhoršují. Funkční období Zelenského navíc skončilo a legitimita jeho setrvávání ve funkci je s ohledem na znění ukrajinské ústavy mimořádně sporná. Navíc za poslední rok raketově klesla jeho podpora ze 70 procent na dnešních 17 procent. Generál si naopak podle průzkumů udržuje v ukrajinské společnosti nejvyšší hodnocení.

 

Otázkou ovšem je, jak dosáhnout konce Zelenského. Zde se objevují spekulace např. o obvinění z korupce, čemuž by nahrávaly zprávy o nákupu nemovitostí v zahraničí, které se objevily i v posledních dnech. Pro úplnost je třeba uvést i úvahy o možnosti fyzické likvidace Zelenského, ze které by mohlo být obviněno Rusko.

 

Příznačné potom je, že nikdo si příliš neláme hlavu tím, jak přesně legitimně bude moci Zalužnyj zaujmout post prezidenta.

 

Zpracoval: J.Urbach/Vaše Věc

https://cz24.news/zaluznyj-je-stale-v-kyjeve-ceka-na-post-prezidenta/

 

 

📌9.6.2024, cz.24News: LUSTRAČNÍ ODDĚLENÍ? SBĚR OSOBNÍCH DAT? PROTI ČT SE ZDVIHÁ VELKÁ VLNA ZLOSTI:

 

ČESKO: Zřídí si Česká televize na Kavčích horách své vlastní lustrační oddělení, kde bude zkoumat, kdo s kým a kde žije ve společné domácnosti? Poskytovatelé internetového připojení se brání proti novelizaci u koncesionářských poplatků, které má platit každý, kdo se může připojit k internetu. „Pasáž o povinnosti poskytovatelů internetového připojení bonzovat zákazníky ČT se do návrhu zákona dostala až mimo meziresortní připomínkové řízení. Tedy velmi nestandardní cestou,“ řekl prezident Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiří Grund. A ozvala se smršť. „Není lepší, že nebude platit ten, který přinese lékařské potvrzení, že nedýchá kyslík?“ ptá se v diskusi Jan Chodura.

 

Ministerstvo kultury představilo novelu zákona o České televizi a Českém rozhlasu, která má zvýšit koncesionářské poplatky u České televize i Českého rozhlasu o 15 korun. Od nového by tak ČT získala od poplatníka 150 korun měsíčně, tedy 1800 korun ročně.

ČRo by získal 55 korun měsíčně, tedy 660 korun ročně.

Jenže má se také rozrůst počet poplatníků. Dosud platilo, že počet domácností veřejnoprávním médiím hlásili energetici podle přípojek. Uplatňovala se logika toho, že kdo má připojenou elektřinu, má i televizní či rozhlasový přijímač a měl by tedy platit koncesionářský poplatek. Jenže proti tomu se domácnosti mohly odvolat čestným prohlášením, kde obě média ujistily, že televizi i rádio nevlastní. A koncesionářský poplatek jim byl automaticky odpuštěn.

 

S novelizací zákona se má okruh poplatníků zásadně rozšířit. Poplatkům se totiž vyhýbalo podle údajů ČT 615 tisíc domácností. Jen Česká televize tak přicházela měsíčně o přibližně 83 milionů korun. To má změnit novelizace, která nově nařizuje, že koncesionářské poplatky musí platit každá domácnost, která má připojení k internetu, a tedy i přístroje, které umí přehrát online obsah veřejnoprávních médií. Jedná se nejen o stolní počítače, ale i kupříkladu tablety nebo chytré telefony.

 

A nově mají s údaji veřejnoprávním médiím pomoci poskytovatelé internetového připojení. „Českou televizi evidentně trápí fakt, že jí zhruba 615 tisíc domácností neplatí poplatek. A tak hledá způsob, jak dosáhnout i na domácnosti, které dosud uváděly, že nemají televizi,“ řekl k novele pro iDnes prezident Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiří Grund. „Pasáž o povinnosti poskytovatelů internetového připojení bonzovat zákazníky ČT se do návrhu zákona dostala až mimo meziresortní připomínkové řízení. Tedy velmi nestandardní cestou,“ dodal.

 

Přičemž poukázal na to, že energetiků, kteří doposud hlásili médiím počet domácností, je jen 350, poskytovatelů internetového připojení je 1800.

Navíc ne každá domácnost má jen jedno připojení. Někdy je výhodné domácí připojení u jednoho poskytovatele, ale připojení k mobilnímu internetu u jiného poskytovatele.

 

A JAK MEZI NIMI BUDE ČT HLEDAT JEDNOTLIVÉ DOMÁCNOSTI?

A i v tom prezident Grund vidí zásadní problém. „Místo naplnění původního záměru získat poplatek od 615 tisíc domácností tak spíše hrozí, že dojde k předávání desítek milionů osobních údajů obyvatel.

ČT si zřejmě následně zřídí „lustrační oddělení“, VE KTERÉM BUDE ZJIŠŤOVAT, KDO S KÝM ŽIJE VE SPOLEČNÉ DOMÁCNOSTI. Vůbec netušíme, kdo to vymyslel,“ nechápe Grund.

 

NENÍ LEPŠÍ, ŽE NEBUDE PLATIT TEN, KTERÝ PŘINESE LÉKAŘSKÉ POTVRZENÍ, ŽE NEDÝCHÁ KYSLÍK?“ hledá v diskusi na iDnesu Jan Chodura další důvod, díky kterému by mohla Česká televize inkasovat poplatky od každého občana České republiky.

 

A JE NAMÍSTĚ PTÁT SE I NA REDUKCI POŘADŮ I STANIC VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE? „Pokud stát tvrdí, že veřejnoprávní zpravodajství je důležité pro osvětu národa, tak tím spíš by mělo být úplně zdarma, a na to stačí jedna stanice. Dramatická a zábavní produkce pak může být placený kanál,“ míní Martin Nermut.

 

JE TO DALŠÍ NEPŘÍMÉ ZDANĚNÍ?

A jak k tomu přijdou i zaměstnavatelé? Zajímalo by mne, kolik zaměstnanců ČT v pracovní době sleduje programy ČT? Někteří možná Netflix, ale ČT? Možná jen ti, co pořady vytvořili. Je to celé prostě další daň. Tahle vláda v počtu absurdit předčila naprostou většinu světa,“ hodnotí kroky vlády Petra Fialy Leoš Šlechta.

 

Nakonec došlo i na ochranu osobních údajů. MÁ ČESKÁ TELEVIZE PRÁVO SBÍRAT CITLIVÉ OSOBNÍ ÚDAJE O OBČANECH ČESKÉ REPUBLIKY?

 

„Jednoznačně zrušit tuto daň z TV. Námitky asociace jsou zcela relevantní a jít tvrdě proti tomuto amatérskému výplodu ministerstva, nehledě, že máme také jakési GDPR, a že budou všichni operátoři a poskytovatelé PRÁSKAT OSOBNÍ ÚDAJE, JE ZCELA NEPŘIJATELNÉ,“ nesouhlasil s novelou v diskusi Karel Novák.

 

https://cz24.news/lustracni-oddeleni-sber-osobnich-dat-proti-ct-se-zdviha-velka-vlna-zlosti/

 

 

📌🇷🇺 UKRAJINU DNES PŘÍMO KONTROLUJÍ A PLNĚ UDRŽUJÍ USA A ZEMĚ NATO, UVEDL NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH DMITRIJ MEDVEDĚV, místopředseda Rady bezpečnosti Ruska.

Vyzval také německého kancléře Olafa Scholze, aby nedával Rusku rady ohledně situace na Ukrajině.

„Zatuchlá játrová paštika Scholz začala najednou mluvit a říkat naprosté nesmysly. Měl by pokleknout a činit pokání před Ukrajinci za to, že je odsoudil k vyhlazení, a přitom obětoval blaho Němců svěřených do jeho péče.“

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26857

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.06.2024“:

➡️☭☆ Operátoři útočných FPV dronů ničili nepřátelský personál a narušovali rotaci jednotek ukrajinských ozbrojených sil

📍 Směr Doněck

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Medveděv nazval německého kancléře Olafa Scholze sráčem a nesmyslem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky TOS-2 „Tosochka“ skupiny vojsk „Vostok“ zničily pevnost ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

„TOS-2 má speciální vybavení.“ Když jdeme na bojovou misi, nemusíme být připoutáni k orientačnímu bodu, nemusíme vybíhat s kompasem. Auto ví, kde je díky topografickému referenčnímu systému. Musíme jen vstoupit do cíle a stisknout tlačítko „start“,“ řekl velitel systému těžkého plamenometu s volacím znakem „Saratov“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotního letounu typu letadla na objekty na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily jeden UAV nad územím Brjanské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky útočných dronů zničily dlouhodobé palebné body ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

Úderná bezpilotní četa skupiny vojsk Vostok má za sebou stovky bojových misí a desítky zasažených cílů. Naši stíhači provádějí průzkum 24 hodin denně, identifikují a ničí nepřátelské pevnosti, personál a vojenské vybavení.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ V době od 09:30 do 10:30 moskevského času byl zastaven pokus kyjevského režimu o provedení teroristického útoku na cíle na území Ruské federace pomocí řízené střely Neptun-MD a bezpilotních prostředků leteckého typu.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily jednu raketu Neptun-MD a dva UAV nad územím regionu Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Jak bychom měli reagovat na skutečnost, že německý ministr obrany vyzývá k přípravám na válku s Ruskem?

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *