, ,

08.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně: ⚔️👉150 FRANCOUZSKÝCH MĚST VYBUCHLO PO MACRONOVĚ VÝBĚRU NOVÉHO PŘEDSEDY VLÁDY; BYLA ZAŽEHNUTA VELKÁ REVOLTA; „VYSTRAŠENÝ“ BARNIER BUDE POD „TVRDÝM DOHLEDEM“…

08.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: ⚔️👉150 FRANCOUZSKÝCH MĚST VYBUCHLO PO MACRONOVĚ VÝBĚRU NOVÉHO PŘEDSEDY VLÁDY; BYLA ZAŽEHNUTA VELKÁ REVOLTA; „VYSTRAŠENÝ“ BARNIER BUDE POD „TVRDÝM DOHLEDEM„…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: 150 FRANCOUZSKÝCH MĚST VYBUCHLO PO MACRONOVĚ VÝBĚRU NOVÉHO PŘEDSEDY VLÁDY; BYLA ZAŽEHNUTA VELKÁ REVOLTA; „VYSTRAŠENÝ“ BARNIER BUDE POD „TVRDÝM DOHLEDEM„…

 

https://youtu.be/HY7caWlCe1I?si=ZHsOoDW1ISl0NjHm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: Sledujte: JEMENCI ZESMĚŠŇUJÍ AMERICKÉ DRONY MQ-9 V DOBĚ, KDY SE DALŠÍ DRON ZMĚNIL V OHNIVOU KOULI

 

https://youtu.be/fj5qFppG20I?si=wsZmipDFIjwgVG-f

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: TRUMPŮV „BOMBOVÝ NÁZNAK“ VŮČI PUTINOVI A CHAMENEÍMU; VELKÉ PROHLÁŠENÍ K SANKCÍM PROTI RUSKU A ÍRÁNU

 

Donald Trump, exprezident USA: „Problém, který jsme si udělali se sankcemi je teď aktuální. Já, abych využil sankcí vyhlásil bych je a také stáhnul zase jak nejrychleji by to šlo. No protože, v konečné fázi to zabíjí náš dolar.“ ((To brzy na to přišli. My to už dávno víme!))

Donald Trump naznačuje, že by zrušil protiruské a proti iránské sankce. Trump říká, že sankce poškozuji americký dolar. Trump se obejme s Putinem a Khameneim, pokud bude zvolen za prezidenta? Trump naznačuje zrušení protiruských sankci. Vyzval k používaní sankci chytře, i když tedy mocně, proti svým nepřátelům.

Trump: „Pokud je Americký dolar oslaben, Amerika se stane zemí 3. světa.“ Republikánský nominant na prezidenta prohlásil, že Čína má teď zisky, zatím co Amerika ztrácí Rusko a Irán….

 

https://youtu.be/5PX1E0InFyc?si=GPWAqdK2cKmIioKn

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: „VSTOUPÍ“ INDIE DO UKRAJINSKÉ VÁLKY? PORADCE PRO NÁRODNÍ BEZPEČNOST INDIE JEDE DO MOSKVY V DOBĚ, KDY PREMIÉR MODI VZHLÍŽÍ K RUSKO-UKRAJINSKÉ MÍROVÉ DOHODĚ

 

https://youtu.be/C7qVrJ1at8A?si=WcJVJ95kSKLF6zT2

 

 

📌💉🎚️08. září 2024: CHYCENI PŘI ČINU: 👺FAUCI, 👺GATES & 👺 MODERNA ZODPOVĚDNÍ ZA PANDEMII COVIDu…

 

🛑O tom, že byl celý covidový podvod dlouho dopředu plánován, není pochyb. Nicméně iniciátoři dění nedávno minulých let se ani nepokusili smazat stopy, které neomylně ukazují, že vše – včetně genových injekcí – bylo připraveno předem.

 

🛑MNOHÉ Z TĚCHTO INFORMACÍ JIŽ BYLY ODHALENY, DALŠÍ SE STÁLE NACHÁZÍ:

 

👉Objev zakázky udělené ministerstvem obrany USA společnosti Labyrinth Global Health na „Výzkum COVID-19“ v listopadu 2019 vyvolal otázky ohledně trvalé znalosti americké vlády o novém koronaviru.

 

👉Smlouva byla součástí většího projektu nazvaného „Program snižování biologických hrozeb na Ukrajině,“ což naznačuje, že stálá vláda USA si byla přinejmenším vědoma údajného viru předtím, než se v prosinci 2019 rozšířil přes Wuhan v Číně.

 

👉Ale zjištění také naznačují, že vláda USA mohla mít podíl na vytvoření tohoto údajného viru v biolaboratořích prostřednictvím výzkumu Gain of Function, na který dohlížel 👺 Dr. Anthony Fauci.

 

👉To by vysvětlovalo, proč znali název nového koronavirového onemocnění tři měsíce předtím, než ho Světová zdravotnická organizace v únoru 2020 oficiálně pojmenovala Covid-19.

 

🛑A může to také vysvětlit, proč Fauciho Národní institut pro alergii a infekční nemoci (NIAID) a společnost Moderna uzavřeli začátkem prosince 2019 dohodu o důvěrnosti pro kandidáta na vakcínu mRNA Coronavirus, který byl vyvinut a společně vlastněn společnostmi Moderna a Fauciho NIAID.

 

👉Webová stránka vlády USA „USA Spending“ odhaluje, že „v reakci na COVID-19“ utratila neuvěřitelných 4,04 bilionu dolarů.

Hlubší pohled na funkci „Award Search“ na webu odhaluje zakázku udělenou MINISTERSTVEM OBRANY společnosti Black & Veatch Special Projects Corp. NA „PROFESIONÁLNÍ, VĚDECKÉ A TECHNICKÉ SLUŽBY“ ze dne 20. září 2012.

 

👉Bližší prozkoumání záložky „Sub-Awards“ zakázky odhaluje 115 transakcí s příjemci a stručné popisy, z nichž většinu tvoří obyčejné POLOŽKY JAKO „LABORATORNÍ VYBAVENÍ PRO KYJEV“ 👉a „KANCELÁŘSKÝ NÁBYTEK PRO KYJEV❗️❗️❗️“

 

👉Mezi 115 transakcemi uvedenými v záložce „Sub-Awards“ zakázky udělené Ministerstvem obrany USA společnosti Black & Veatch Special Projects Corp., je však jedna transakce, která vyniká:

 

👉Ocenění společnosti Labyrinth Global Health INC za „DOKUMENTACI RUKOPISŮ MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ A VÝZKUM COVID-19.“

 

👉I když není překvapivé vidět ocenění za výzkum COVID-19 během pandemie, skutečnost, že zakázka byla udělena 12. listopadu 2019, nejméně jeden měsíc před údajným výskytem nového koronaviru a tři měsíce předtím, než byl oficiálně prezentován

názvem Covid-19, vyvolává otázky ohledně znalosti vlády o viru.

 

👉Kromě toho BYLA ZAKÁZKA NAŘÍZENA, ABY SE USKUTEČNILA NA UKRAJINĚ, stejně jako celá zakázka udělená společnosti Black & Veatch Special Projects Corp.

Tato zjištění naznačují potenciální ZAPOJENÍ VLÁDY USA DO VYTVÁŘENÍ A ŠÍŘENÍ VIRU.

 

👉V září 2012 udělila Agentura pro snižování hrozeb obrany (DTRA) v rámci Ministerstva obrany USA zakázku globální inženýrské, nákupní a stavební společnosti specializující se na rozvoj infrastruktury.

 

👉Smlouva se týkala programu snižování biologických hrozeb na Ukrajině a byla uzavřena v říjnu 2020. I když podrobnosti nejsou jasné, je známo, že na tento program bylo vynaloženo 21,7 milionu dolarů ze smlouvy ve výši 116,6 milionu dolarů.

 

👉Je záhadou, proč by ministerstvo obrany (❓) uzavřelo smlouvu se společností specializující se na rozvoj infrastruktury na program snižování biologické hrozby.

 

👉Kromě toho je zajímavé, že jak DOD, tak smluvní společnost následně zaplatili společnosti Labyrinth Global Health INC za provádění výzkumu COVID-19 na Ukrajině před objevením se nového koronaviru a předtím, než byl oficiálně pojmenován Covid-19.

 

👉Tyto události vyvolávají otázky o povaze programu snižování biologické hrozby a jeho potenciální souvislosti s údajnou pandemií COVID-19. A objev zakázky udělené ministerstvem obrany USA na výzkum Covid-19 v listopadu 2019 naznačuje, že vláda USA buď věděla, že virus existuje přirozeně nebo se podílela na jeho konstrukci v laboratoři.

 

👉Tato teorie je podpořena důkazy, že National Institute of Allergy & Infectious Diseases (NIAID) a MODERNA MĚLY V PROSINCI 2019 KANDIDÁTA NA KORONAVIRUS.

 

👉Dohoda o důvěrnosti odhaluje, že NIAID a Moderna souhlasily s převodem „kandidátů na vakcínu proti koronaviru mRNA“ na University of North Carolina v Chapel Hill dne 12. prosince 2019.

 

👉Smlouva o převodu materiálu byla podepsána 12. prosince 2019 Ralphem Baricem, PhD, na University of North Carolina v Chapel Hill, a poté dne 16. prosince 2019 podepsána Jacqueline Quay, ředitelkou podpory licencí a inovací na University of North Carolina.

 

👉Smlouvu podepsali také dva zástupci NIAID, jedním z nich byla Amy F. Petrik PhD, specialistka na transfer technologií, která smlouvu podepsala 12. prosince 2019 v 8:05. Dalším signatářem byl Barney Graham MD PhD, vyšetřovatel NIAID, tento podpis však nebyl datován.

 

🛑🛑🛑POSLEDNÍMI SIGNATÁŘI DOHODY BYLI SUNNY HIMANSU, VYŠETŘOVATEL SPOLEČNOSTI MODERNA, A SHAUN RYAN, ZÁSTUPCE GENERÁLNÍHO PRÁVNÍHO ZÁSTUPCE SPOLEČNOSTI MODERNA. OBA PODPISY BYLY UČINĚNY 17. PROSINCE 2019.

 

🛑🛑🛑VŠECHNY TYTO PODPISY BYLY PROVEDENY DŘÍVE, NEŽ SE ŠIROKÁ VEŘEJNOST DOZVĚDĚLA O ÚDAJNÉM VÝSKYTU NOVÉHO KORONAVIRU.

 

🛑KANDIDÁT NA VAKCÍNU BYL FINANCOVÁN 👺 BILLEM GATESEM A JEHO NADACÍ.

 

👉Společnost Moderna v roce 2016 potvrdila, že jim Nadace Billa a Melindy Gatesových poskytla 20 milionů dolarů na podporu jejich „počátečního projektu souvisejícího s hodnocením kombinací protilátek v preklinickém prostředí a také s prováděním první klinické studie fáze 1 použitím mRNA léku U ČLOVĚKA❗️❗️❗️“

 

👉Moderna však také odhalila, že rámcová dohoda, kterou uzavřeli 👺 s nadací Bill & Melinda Gates Foundation, by mohla přinést celkové financování až 100 milionů dolarů na „následné projekty,“ které jsou navrženy a 👺 schváleny nadací Bill & Melinda Gates Foundation do roku 2022.

 

🛑A PODMÍNKY TÉTO SMLOUVY STANOVÍ, ŽE MODERNA JE POVINNA UDĚLIT NADACI BILL & MELINDA GATES FOUNDATION URČITÉ NEVÝHRADNÍ LICENCE❗️❗️❗️

 

👉Nevýhradní licence uděluje nabyvateli licence právo užívat duševní vlastnictví, ale znamená také, že poskytovatel licence může využívat stejné duševní vlastnictví a povolit libovolnému počtu dalších nabyvatelů licence využívat stejné duševní vlastnictví.

Proto v souladu s podmínkami smlouvy uzavřené s Modernou byla nyní Nadaci Billa a Melindy Gatesových udělena nevýhradní licence na injekci Moderna mRNA Covid-19, a proto profituje z jejího používání.

 

🛑JSOU FAUCI, GATES & MODERNA ZODPOVĚDNÍ ZA PANDEMII COVIDu❓❓❓

 

👉Až 31. prosince 2019 se Světová zdravotnická organizace (WHO) dozvěděla o údajném shluku případů virové pneumonie v čínském Wu-chanu.

 

👉Ale ani v tomto okamžiku nezjistili, že je na vině údajný nový koronavirus, místo toho uvedli, že zápal plic má „neznámou příčinu.“

 

👉Až 9. ledna 2020 WHO oznámila , že čínské úřady určily, že ohnisko bylo způsobeno novým koronavirem, který se později stal známým jako SARS-CoV-2 s údajným výsledným onemocněním nazývaným COVID-19. 🙈

 

👉Proč byl tedy už 12. prosince 2019 převeden na University of North Carolina?

Stejná Moderna, která měla mRNA vakcínu proti koronaviru povolenou pro nouzové použití pouze ve Spojeném království, EU a Spojených státech k údajnému boji proti Covid-19.

 

🛑CO VĚDĚLI MODERNA, FAUCI A BILL GATES A MY NE❓❓❓

 

🛑V ROCE 2019 NEEXISTOVAL ŽÁDNÝ OJEDINĚLÝ KORONAVIRUS PŘEDSTAVUJÍCÍ HROZBU PRO LIDSTVO, KTERÝ BY SI VYŽÁDAL VAKCÍNU❗️❗️❗️

 

👉Zatímco se svět snaží jít dál, existuje mnoho otázek, které zůstávají nezodpovězeny, přičemž výše uvedené jsou jen některé z nich.

 

🛑🛑🛑ALE OBJEV KONTRAKTU UDĚLENÉHO MINISTERSTVEM OBRANY USA NA VÝZKUM COVID-19 V LISTOPADU 2019 A SKUTEČNOST, ŽE SPOLEČNOST MODERNA A FAUCIHO NIAID MAJÍ KANDIDÁTA NA VAKCÍNU PROTI KORONAVIRU MRNA FINANCOVANÉHO BILLEM GATESEM PŘIPRAVENOU V PROSINCI 2019, NAZNAČUJE, ŽE STÁLÁ VLÁDA USA, DR. ANTHONY FAUCI, BILL GATES A MODERNA ZNAJÍ ODPOVĚDI NA TYTO OTÁZKY.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/chyceni-pri-cinu-fauci-gates-moderna-zodpovedni-za-pandemii-covidu/

 

 

📌⛔️🧔🏿‍♂️❌08. září 2024: Německo: STUDIE „VARUJE,“ ŽE MILIONY MIGRANTŮ OPUSTÍ ZEMI, POKUD VYHRAJE AFD:

 

🛑ZDÁ SE, ŽE STUDIE, KTEROU MĚLI ZA CÍL ODPŮRCI AFD VYVOLAT DALŠÍ ODPOR PROTI STRANĚ, BUDE MÍT ZCELA OPAČNÝ ÚČINEK.

 

🛑Možná to probudí mnohé odpůrce výměny obyvatel, kteří se však dosud nechávali „zmasírovat“ mainstreamovou „anti-AfD“ propagandou.

 

👉Pokud tedy studie, která prošla německým mainstreamem, měla za cíl odradit od volby AfD, pak bude mít zřejmě přesně opačný efekt, což může být znatelné již na nadcházejících volbách v Braniborsku.

 

👉Jediné, co tedy nakonec tato pochybná studie ukazuje, je neuvěřitelně nízké IQ osazenstva promigračních neziskovek, které s ní přišly s úmyslem snížit preference AfD.

 

👉Historické volební úspěchy AfD v zemských volbách v Durynsku a Sasku, i když se rýsují už měsíce, stále vysílají šokové vlny napříč politicko-mediálním kartelem.

 

👉Nyní, po historickém vítězství AfD v Durynsku, levicové neziskovky uprchlické lobby šíří pohádku, že MIGRANTI PLÁNUJÍ SVŮJ ÚTĚK VE VELKÉM.

 

👉Islanďan a jeho žena vypracovali v neděli večer plán útěku, pokud by se AfD dostala k moci, hlásí „Tagesspiegel“ a „Focus“ – ačkoli pár žije v Dolním Sasku!

 

👉Především se ale najednou vyhrabává „studie“ z března, která tvrdila, že „reprezentativně“ zjistila, že každý čtvrtý respondent s migračním pozadím alespoň hypoteticky uvažuje o odchodu z Německa.

👉Údajně už má každý desátý konkrétní plány – zejména lidé z Blízkého východu nebo severní Afriky.

 

👉Nehledě na to, že tyto plány neobsahují téměř žádnou potenciální hrozbu pro německou společnost, protože tato klientela je stěží jedním z kulturních a ekonomických pilířů země, ale do značné míry jedním z těch, kteří ji využívají a ohrožují, je to zcela směšné a v podstatě jde o další průhledný mediální manévr znovu rozdmýchávat strach z AfD takovými absurdními pseudostudiemi.

 

👉Dobrovolná emigrace čtvrtiny migrantů z Blízkého východu a severní Afriky, kteří stejně obvykle nemají povolení k pobytu, by pravděpodobně vyvolala u většiny Němců ohromnou radost, protože země by se náhle stala opět mnohem bezpečnější. Navíc takové plány nejsou stejně realistické.

 

👉Zejména tito migranti velmi dobře vědí, že na světě není místo, kde by se jim dostalo tolik neproduktivní plné podpory. Bližší pohled pak také ukazuje, že většina z nich uvažuje o přestěhování do jiné spolkové země, 👉ale ne o úplném odchodu z Německa.

 

👉Je tedy pravděpodobné, že za relokačními plány stojí strach ze snížení sociálních dávek nebo z realizace opožděných deportací, pokud se AfD bude podílet na zemské vládě.

Mainstreamová média stále nechápou, že to všechno je proti AfD k ničemu, protože lidé už mají dost masové invaze a politiky starých stran a nikoho nezajímá tlachání levicových akademiků a neziskovek.

 

To je důvod, proč se nyní musí uchýlit k šest měsíců staré studii, která ve skutečnosti tvrdí, že údajné emigrační plány obohacovačů bez důvodu pro azyl jsou tragédií.

 

🛑🛑🛑CELÁ VĚC SE JIŽ NEDÁ PŘEKONAT VE SMĚŠNOSTI A UKAZUJE, ŽE POLITICKÝ KARTEL JE V KONCÍCH…❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/nemecko-studie-varuje-ze-miliony-migrantu-opusti-zemi-pokud-vyhraje-afd/

 

 

📌🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️08. září 2024, Doktor Vajíčko: BŘEZINKA – AUSCHWITZ I.☠️ komentovaná prohlídka

  1. 09. 2024 @doktoregg

Holokaust•Wikipedia • Holokaust či šoa byla nacistická politika systematického, státem provozovaného pronásledování a hromadného vyvražďování, především osob židovské národnosti.

OSVĚTIM – AUSCHWITZ I. ☠️komentovaná prohlídka tábora 01. 09. 2024 ‪@doktoregg HISTORIE – HISTORIAN.

 

  1. 9. 2024 ✪ Pro členy už 1. září 2024 PAMÁTNÍK A MUZEUM OSVĚTIM I

20 062 zhlédnutí • 1. 9. 2024 • ✪ Pro členy už 1. září 2024 • PAMÁTNÍK A MUZEUM OSVĚTIM I

První část dokumentu z návštěvy Osvětimi a Březinky. Nikdy nesmíme zapomenout! Natočeno 30. 08. 2024. Děkuji mé trpělivé ženě za editaci videa. Mrzí mě, že jsme nejeli před 01. 05. 2024, kdy pravidla byla podstatně jednodušší. Budu rád za sdílení a použití k výukovým účelům na školách. Vše vypravím zpaměti z tisíce knih, které jsem četl za posledních 25 let. Děkuji.#holocaustsurvivor #holocaust #concentrationcamp #dead

https://youtu.be/62pC6VxIUUA?si=t901OZQkCCOGOlOq

 

📌🎚️🎚️🎚️🎚️🎚️08. září 2024, Doktor Vajíčko: BŘEZINKA – AUSCHWITZ II.☠️ komentovaná prohlídka

  1. 09. 2024 @doktoregg

Holokaust

Wikipedia • Holokaust či šoa byla nacistická politika systematického, státem provozovaného pronásledování a hromadného vyvražďování, především osob židovské národnosti.

 

DRUHÁ ČÁST DOKUMENTU Z NÁVŠTĚVY OSVĚTIMI A BŘEZINKY.

 

Nikdy nesmíme zapomenout! Natočeno 30. 08. 2024. Děkuji mé trpělivé ženě za editaci videa. Mrzí mě, že jsme nejeli před 01. 05. 2024, kdy pravidla byla podstatně jednodušší. Budu rád za sdílení a použití k výukovým účelům na školách. Vše vypravím zpaměti z tisíce knih, které jsem četl za posledních 25 let. Děkuji.

 

https://youtu.be/5Lx-ZTG1B8k?si=utPl26Y8sj-R-B_O

 

 

📌📢🔝🔝🔝 🛑🛑🛑Vyhlazovací tábory:

Související informace naleznete také v článku Vyhlazovací tábory nacistického Německa.

Vyhlazovací tábor je označení pro místo, kde dochází ke shromažďování lidí za účelem jejich fyzické likvidace. Jedná se například o nacistické vyhlazovací tábory, budované za druhé světové války nacistickým Německem na území okupovaného Polska. Byla to místa pro likvidaci židůromů a jiných menšinových skupin, „nepohodlných“ pro nacistickou ideologii.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vyhlazovac%C3%AD_t%C3%A1bor

 

🛑TREBLINKA byl nacistický vyhlazovací tábor v Polsku. Je položen zhruba 100 km severovýchodně od Varšavy na břehu řeky Západní Bug u stejnojmenné vesnice.

 

Původně (od roku 1941) se jednalo o pracovní tábor, ale již v červenci 1942 byl založen vyhlazovací tábor, tzv. Treblinka II, zde bylo prováděno systematické vyhlazování, především polských Židů.

 

Tábor byl zrušen po vzpouře v srpnu 1943. Odhady počtu zavražděných se velmi liší, nejčastěji bývá udáváno 730 až 900 tisíc mrtvých (podle jiných pramenů až 1 000 000).

 

Stal se tak druhým nejvražednějším táborem po Auschwitz–Birkenau II v době holokaustu. Přežili pouze uprchlí vězni. Vzhledem k relativně krátké době provozu (červenec 1942 – srpen 1943) a počtu obětí Treblinka drží děsivý rekord v počtu zavražděných na jednom místě v celé historii lidstva. Většina vězňů byla přivezena transporty z varšavského gheta.

 

🛑ZALOŽENÍ TÁBORA:

 

Treblinka byla jedním ze tří vyhlazovacích táborů založených během Operace Reinhard, další dva byly Belzec a Sobibór.

Stavba tří vyhlazovacích táborů vycházela z poznatků pilotního projektu tábora Chełmno. Operace Reinhard byla zastřešena samotným Heinrichem Himmlerem a řízena Odilo Globocnikem v Polsku.

Vyhlazovací tábory v rámci operace Reinhard nespadaly do stejné kategorie a struktur řízení jako ostatní koncentrační tábory.

 

🛑JEŠTĚ PŘED SPUŠTĚNÍM OPERACE REINHARD BYLO VYHLAZENO OKOLO JEDNOHO MILIÓNU ŽIDŮ.

 

A to převážně příslušníky mobilních jednotek Einsatzgruppen spadajícími pod SS, kteří vraždili na území okupovaném Němci.

Během systematického vyvražďování vyšla najevo skutečnost, že Němci nemohou postřílet milióny Židů, kteří jsou koncentrování v ghettu ve Varšavě a v dalších ghettech a koncentračních táborech po celé zemi.

Nalezené řešení předpokládalo výstavbu vyhlazovacích táborů. Treblinka byla připravena k provozu 24. července 1942, kdy započal přesun Židů do tábora.

 

Podle vyjádření SS Brigadeführera Jürgena Stroopa bylo během 22. července až 3. října 1942 přesunuto do Treblinky z Varšavského ghetta okolo 310 000 osob.

 

🛑TÁBOR SE SKLÁDAL ZE DVOU ČÁSTÍ: TREBLINKA I (BYLA ROZDĚLENA DO DALŠÍCH DVOU PODČÁSTÍ) A TREBLINKA II.

 

🛑PRVNÍ ČÁST TREBLINKY I sloužila jako administrativní část, která obsahovala ubikace SS jednotek, sektor ukrajinské gardy, velitelství, pekárnu, sklady a obytné prostory pro 1 000 vězňů, kteří zajišťovali chod tábora.

 

🛑DRUHÁ ČÁST TREBLINKY I sloužila jako přijímací stanice pro nově příchozí vlaky a jejich náklad.

Vedly sem prodloužené koleje z 2,5 kilometru vzdálené železniční zastávky Treblinka. V zadním prostoru se nacházely dvě budovy, které sloužily jako skladiště majetku přivezených vězňů.

Jedna budova byla využívána jako místo pro ženy, které se zde musely svléknout a nechat si ostříhat vlasy.

Byla zde také kancelář pokladníka, ve které si mohli vězni odložit své cennosti z bezpečnostních důvodů.

Nacházela se zde také takzvaná ošetřovna (Lazarett), do které byli odnášeni zranění, nemocní a mrtví lidé.

Jednalo se o rozlehlý dům, jehož základy a ostění jsou k vidění dodnes.

 

🛑TREBLINKA II byla umístěna na malém kopci, kam vedla cesta obehnaná ostnatým drátem, kterou přezdívaly jednotky SS jako Himmelstraße – Cesta do nebe. Cesta vedla přímo do objektu s plynovými komorami.

V září 1942 byla do provozu uvedena nová plynová komora, která byla schopna zavraždit 3 000 lidí za 2 hodiny.

K plynování byly používány zplodiny z benzínového motoru, oběti se udusily oxidem uhelnatým.

 

V počáteční fázi byla těla pohřbívána v masových hrobech či kupena v táboře II, jelikož vězni neměli čas těla pohřbívat.

Práce v pohřbívání velmi zaostávala za produkcí plynových komor, a tak nepohřbená volně ležela na hromadách na volném prostranství.

Zápach mrtvých těl byl cítit až 10 kilometrů daleko. Židé čekající ve vagónech věděli, co je čeká a tisíce jich raději spáchalo sebevraždu ve vlaku.

 

Po inspekci a výměně velitele tábora byla těla spalována a též byla vykopána a spálena již předtím pohřbená těla. Za budovou plynové komory byla vyhloubena velká jáma (1 metr široká a 20 metrů dlouhá), ve které hořel oheň na roštu z kolejnic. Těla byla z plynové komory vyvážena pomocí vozíků k jámě, kde byla okamžitě spalována.

Vedle lazaretu byl vybudován a dodnes stojí bazén na koupání.

 

🛑ODPOR:

 

Podrobnější informace naleznete v článku Povstání v Treblince.

 

V srpnu 1943 vyvolali pracující vězni vzpouru, během které nastříkali na budovy v táboře petrolej a zapálili je. Během vzpoury bylo zabito několik příslušníků ukrajinské gardy a lehce postřelen 1 příslušník SS, na rozdíl od povstání v Sobiboru, kde bylo zabito 11 příslušníků SS.

 

Na útěku byla v okolních lesích postřílena asi polovina uprchlých vzbouřenců.

Na počátku vzpoury byl zabit též 1 horlivý udavač, spoluvězeň.

Je známo, že z 850 pracujících vězňů přežilo potlačení vzpoury pouze asi 60 z nich (mezi nimi i český spisovatel Richard Glazar).

Vzpoura měla za následek zastavení práce tábora.

 

Fatální následek vzpoury byl zapříčiněn zejména dvěma okolnostmi.

Jednak byla vzpoura zahájena o půl hodiny dříve, než bylo domluveno mezi oběma částmi tábora, a poté v nastalém zmatku zapomněl určený vězeň přerušit telefonní vedení. Dozorci SS tak přivolali posily z nedaleké posádky.

 

Po vzpouře bylo rozhodnuto ukončit práci tábora a postřílet poslední židovské vězně v táboře.

Tábor byl zničen požárem a vyvražďování polských Židů bylo téměř ukončeno.

Odilo Globocnik napsal Himmlerovi, že operace Reinhard byla splněna a že uzavírá tábory.

 

Poslední skupinka 30 židovských děvčat byla zastřelena v Treblince koncem listopadu 1943.

Kurt Franz, zástupce velitele tábora Franze Stangla, později ve svém svědectví napsal: „Po povstání v srpnu 1943 jsem vedl tábor sám měsíc; ale během této doby nikdo nebyl poslán do plynové komory. Během této doby byl původní tábor opuštěn a na jeho místě byly vysázeny vlčí boby.“ Podobná vzpoura se uskutečnila i v táboře Sobibór.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_n%C4%9Bmeck%C3%BDch_koncentra%C4%8Dn%C3%ADch_t%C3%A1bor%C5%AF

 

 

🛑🛑🛑VYHLAZOVACÍ, KONCENTRAČNÍ TÁBOR OSVĚTIM:

 

Osvětim, byl komplex německých nacistických koncentračních a vyhlazovacích táborů fungujících během druhé světové války na území anektovaném Třetí říší na jihozápadě Polska po jeho obsazení roku 1939. Nazývá se podle města Osvětim v Malopolském vojvodství v Polsku.

 

Původní tábor Auschwitz I byl založen v bývalých kasárnách ve městě Osvětim (německyAuschwitzpolskyOświęcim) přibližně šedesát kilometrů západně od Krakova na území provincie Slezsko.

 

Následně byl vybudován nedaleký Auschwitz II neboli Auschwitz-Birkenau, jeden z největších nacistických vyhlazovacích táborů nazvaný podle vesnice Březinka (polsky: Brzezinka, německy: Birkenau). Auschwitz III označuje pracovní tábor Monowitz-Buna, kromě těchto tří základních patřila do komplexu i řada dalších pobočných táborů.

 

První tábor byl Německem zřízen na základě příkazu Heinricha Himmlera ze dne 27. dubna 1940. Původně byl určen pro Poláky (inteligence, odbojáři), ale v létě roku 1941 nacisté rozhodli, že zde bude probíhat konečné řešení židovské otázky (holokaust).

 

Velitel tábora, Rudolf Höss (či Rudolf Höß), při norimberských procesech uvedl, že v Auschwitzu ZEMŘELY VÍCE NEŽ TŘI MILIONY LIDÍ.

 

Podle Státního muzea Auschwitz-Birkenau však V TOMTO TÁBOŘE ZAHYNULO 1,4 MILIONU LIDÍ, z nichž přibližně 90 % byli Židé prakticky ze všech evropských států.

Většina obětí byla zavražděna v plynových komorách areálu Auschwitz II plynem Cyklon B; smrt ostatních byla způsobena systematickým hladověním, nucenými pracemi, absencí zdravotní péče, individuálními popravami a pseudolékařskými experimenty.

 

V roce 1947 založilo Polsko k uctění památky obětí muzeum na místě prvních dvou táborů. Do roku 1994 prošlo branou s nápisem „Arbeit macht frei“ („Práce osvobozuje“) na 22 milionů návštěvníků – každoročně přibližně 700 tisíc.

 

Dne 27. ledna se každoročně během Mezinárodního dne památky obětí holokaustu připomíná osvobození Auschwitzu Rudou armádou pod velením maršála Koněva ze stejného dne roku 1945.

 

Koncentrační tábor Auschwitz sestával ze tří oddělených táborů, které byly římskými číslicemi označeny jako Auschwitz I, II a III. Auschwitz I, jenž byl původním koncentračním táborem, sloužil jako administrativní centrum celého komplexu a za dobu jeho existence v něm nalezlo smrt na 70 tisíc lidí, převážně etnických Poláků a sovětských válečných zajatců.

 

Auschwitz II (Birkenau) byl vyhlazovacím táborem (Vernichtungslager), ve kterém zemřelo nejméně 960 tisíc Židů, 75 tisíc Poláků a přibližně 19 tisíc Romů.

 

Birkenau byl největším nacistickým vyhlazovacím táborem. Auschwitz III (Monowitz) sloužil jako pracovní tábor společnosti Buna-Werke, která spadala pod koncern IG Farben.

 

Mimo hlavní tři tábory existovalo přibližně 40 pobočných táborů, z nichž se některé nacházely až desítky kilometrů od hlavních táborů, jejichž obsazenost se pohybovala od několika desítek po několik tisíc osob.

 

Stejně jako všechny německé nacistické koncentrační tábory, byly i tábory komplexu Auschwitz spravovány německou nacistickou ozbrojenou organizací SS.

 

Velitelem tábora byl do léta 1943 Obersturmbannführer SS Rudolf Höss, jehož poté ve funkci nahradili Arthur Liebehenschel a Richard Baer.

 

Höss o chodu tábora podal detailní popis během poválečných norimberských procesů a ve své autobiografii. Byl oběšen 16. dubna 1947 naproti krematoriu v táboře Auschwitz I. Deník Rudolfa Hösse, sepsaný během zajetí po válce, se stal předlohou pro román Smrt je mým řemeslem Roberta Merleho.

 

Tábor byl založen na základě rozkazu Heinricha Himmlera ze dne 27. dubna 1940 v bývalých kasárnách rakouské a později polské armády.

O dva dny později byl post velitele svěřen Rudolfu Hössovi.

 

  1. dubna přijel Höss do Osvětimi a 4. května byl oficiálně jmenován velitelem tábora. Od osvětimského starosty Grünwellera získal k dispozici pro přípravné práce několik civilníchpracovníků a tři stovky Židů.

 

Dne 20. května dorazil první transport třiceti kriminálních vězňů německého původu z koncentračního táboru Sachsenhausen. Byli označeni táborovými čísly 1–30 a stali se prvními funkcionáři ve vězeňské samosprávě, která udržovala dohled nad vězni v táboře a v pracovních oddílech. Ve stejný den přijelo i patnáct členů SS, kteří se ujali funkce dozorců.

 

Pro vybudování prvního provizorního oplocení tábora využilo vedení pracovní oddíl 39 polských vězňů z koncentračního tábora Dachau.

 

Pracovali tam až do 14. června 1940, kdy byli deportováni zpět do Dachau. Ve stejný den se počet vězňů rozšířil o 728 lidí z prvního transportu z Tarnova složený hlavně z polských odbojářů a intelektuálů. Dostali táborová čísla 31–758. Současně byla posílena posádka SS o 100 osob.

 

Jelikož budovy budoucího tábora ještě nebyly připraveny, byli tito vězňové dočasně ubytováni v nedaleké budově bývalého Polského tabákového monopolu (Polski Monopol Tytoniowy). Na nádvoří budovy, které bylo obehnáno plotem z ostnatého drátu a v jehož rozích byly vystavěny provizorní strážní věže, se konal první apel (nástup) v historii tábora.

 

Po odstěhování vězňů do kmenového tábora byly v této budově nazvané Stabsgebäude nejprve zřízeny kanceláře táborové administrativy a později ubytovny pro dozorkyně SS, sklad zbraní a prádelna pro SS (dnes je sídlem vyšší odborné školy).

 

Druhý transport 313 osob, který do tábora přijel 20. června 1940 byl již ubytován přímo v táboře v bloku č. 2.

 

  1. červnazačalo první vysidlování polského obyvatelstva z bezprostředního okolí tábora. V následujících měsících a letech byla vystěhována většina populace z oblasti mezi řekami VislaSoła, čímž byl vymezen tzv. zájmový prostor (Interessengebiet) koncentračního tábora o rozloze asi čtyřicet čtverečních kilometrů.

 

Většina vězňů z prvních transportů zpočátku pracovala zejména na výstavbě a rozšiřování tábora. Do března roku 1941 jich bylo v táboře internováno na 10 900, převážně Poláků.

 

🛑TÁBOR V DALŠÍCH LETECH:

 

Auschwitz I fungoval převážně jako mužský tábor. Od října 1941 do března 1942 v něm byl zřízen oddělený tábor pro sovětské válečné zajatce (Russisches Kriegsgefangenen Arbeitslager). Konkrétně šlo o 9 bloků v levé části tábora (bloky 1, 2, 3, 12, 13, 14, 22, 23, 24).

 

Sovětští zajatci žili v horších podmínkách než ostatní vězni a dozorci s nimi zacházeli obzvláště surově.

 

březnu 1942, kdy z původních 10 000 zajatců zůstalo naživu už jen 945, byli přestěhováni do nově vznikajícího tábora v Birkenau. Krátce po jejich odchodu byla vymezena část tábora pro ženský koncentrační tábor (Frauenkonzetrationslager). Tento úsek (tvořený bloky 1–10) byl od mužského tábora izolován vysokou zdí a měl i samostatný vchod. Po přestěhování žen do Birkenau (v srpnu 1942) byly bloky opět včleněny do mužského tábora.

 

Auschwitz I byl původně plánován pouze jako tranzitní tábor s kapacitou 10 000 osob, z něhož měli být polští vězni dále transportováni do koncentračních táborů uvnitř Říše. Po návštěvě Heinricha Himmlera 1. března 1941 bylo rozhodnuto tuto kapacitu zvýšit na 30 000 osob, přičemž měla být ještě zahájena výstavba nového tábora v Březince s kapacitou 100 000 vězňů.

 

🛑ZÁSTAVBA:

 

Původně se tábor skládal z 22 zděných budov – 8 patrových a 14 přízemních. Postupně se však začal rozrůstat. Během roku 1940 zasypali vězni sutí bývalou jízdárnu, která se nacházela uprostřed tábora, vystavěli kuchyň, krematorium I. a strážnici při vstupní bráně (Blockführerstube).

Bývalé stáje byly přestavěny na dílny, dřevěné sloupy oplocení byly nahrazeny betonovými. Stavební práce pokračovaly i v následujících letech.

 

květnu 1941 byla zahájena výstavba 8 nových bloků (č. 4–7 a 15–18) na místě bývalé jízdárny. Jako první byl předán k užívání blok 18 (srpen 1941), následovaly bloky č. 4, 5 a 7 (listopad 1941), zbytek v první polovině roku 1942.

 

Nad vstupní bránou do tábora byl umístěn nápis Arbeit macht frei (Práce osvobozuje).

V tomto nápisu vytvořeném vězni (pod vedením Jana Liwacze) je jedno z písmen („b“ ve slově Arbeit) obráceně. Podle některých pamětníků tak bylo učiněno úmyslně jako malý akt odboje. Jiní uvádějí, že to byl prostě jen omyl, případně i fakt, že se tak písmeno B někdy v Polsku psalo.

 

🛑ZALOŽENÍ:

 

Popudem ke stavbě druhého tábora se pravděpodobně stal Himmlerův rozkaz, který místo navštívil v březnu 1941. Jeho výstavba byla zahájena v říjnu roku 1941 na území vesnice Březinka (pol. Brzezinkaněm. Birkenau), ze které bylo v dubnu 1941 vysídleno její obyvatelstvo a domy byly přestavěny nebo rozebrány a použity pro potřeby tábora.

 

V nacistické dokumentaci měl tábor až do jara 1944 status zajateckého tábora (Kriegsgefangenenlager), i přes to, že tuto funkci nikdy neplnil.

 

  1. října1941byl vytvořen speciální stavební úřad pro výstavbu Březinky (Sonderbauleitung für die Errichtung eines Kriegsgefangenenlagers der Waffen SS in Auschwitz O/S), jehož vedoucím byl jmenován SS-Sturmbannführer Karl Bischoff.

 

Do poloviny října byl vypracován první plán výstavby tábora. Podle něj měl tábor na rozloze 81 ha (720 x 1130 m) pojmout 100 000 vězňů. Měl být rozdělen na tři hlavní části: karanténní tábor (Quarantänelager, budoucí úsek BI), tábor I a tábor II (Lager I, Lager II, budoucí úsek BII) s celkovým počtem 174 zděných baráků. Hlavní táborová cesta měla vést mezi karanténním táborem a tábory I a II.

 

Počítalo se také s výstavbou železniční vlečky až do tábora.

 

🛑KONEC VÁLKY, ODCHOD NACISTŮ:

 

Ke konci války bylo jasné, že postupující Rudá armáda během svého postupu osvobodí i oblast okolo Osvětimi, což přimělo nacisty jednat a pokusit se zahladit stopy zločinů. Před jejich odchodem byla krematoria a plynové komory vyhozeny do vzduchu (demontovány).

 

Obytné bloky byly i s lidmi uvnitř zapáleny a podle celkového plánu měl být celý tábor srovnán se zemí. Díky rychlému postupu Rudé armády však nebyl celý záměr uskutečněn, a tak byly vypáleny jen některé části tábora.

 

Nacisté 18. ledna 1945 odeslali přes 58 000 lidí na nucené práce do Říše. V táboře zůstalo jen minimum vězňů, většinou nemocní a neschopní dlouhého pochodu. V noci na 19. ledna byla část tábora III-Monowitz zasažena náletem, který zničil několik v tu dobu již prázdných baráků a tábor se ocitl bez elektřiny.

 

🛑OSVOBOZENÍ:

 

  1. ledna1945byl tábor osvobozen vojáky Rudé armády (60. armáda 1. Ukrajinského frontu) POD VELENÍM MARŠÁLA KONĚVA.

 

V kmenovém táboře, Březince a Monowicích se osvobození dočkalo přibližně 7 000 vězňů, dalších asi 500 se nacházelo v okolních pobočných táborech.

 

Po osvobození tábora zřídila NKVD na jeho území dva tranzitní tábory pro německé válečné zajatce. Tábor v Osvětimi byl založen na jaře 1945 a nazvaný byl lágrem 22, přebývali v něm němečtí váleční zajatci a pravděpodobně fungoval do podzimu 1945, zatímco druhý tábor – zřízený v bývalém KT Auschwitz II-Birkenau v Březince – do jara 1946. Byli v něm věznění civilisté z Horního Slezska a Podbeskydí.

 

Jednalo se o tranzitní tábory před posláním vězňů do lágrů v hloubi SSSR. V obou táborech mohlo přebývat nejméně 25 000. lidí.

 

Jejich velitelem byl sovětský plukovník Maslobojev. Kromě toho se v Osvětimi nacházel tábor Úřadu veřejné bezpečnosti, který byl založen poblíž vlakového nádraží v Osvětimi na místě bývalého „Gemeinschaftslageru“.

 

Tři dodnes zachované bloky, které kdysi byly jeho součástí, se nacházejí na půli cesty mezi muzei Auschwitz a Birkenau. V pěti nedalekých dřevěných barácích byl zřízen tábor, ve kterém komunistické polské úřady umísťovali lidi podezřelé z členství v NSDAPHitlerjugend a BDM, jakož i německé civilisty, Volksdeutsche a Hornoslezany, podezřelé z neloajality vůči Polsku.

 

Tábor byl dokola ohrazený a střežen strážci. Vězni tohoto tábora mimo jiné demontovali zařízení v chemických závodech v Monowicích, které byly poté vyvezeny do Sovětského svazu. Tábor byl pravděpodobně zlikvidován v březnu 1946. Od 20. dubna 1945 do února 1946 tam bylo zaznamenáno 144 úmrtí, zejména osob pocházejících z okolí Bílska-Bělé, z Horního Slezska a Německa.

 

Poté se polská vláda na žádost bývalých vězňů rozhodla postarat o Osvětim I a II a na základě sejmového zákona je v roce 1947 přeměnit na Státní muzeum Auschwitz-Birkenau v Osvětimi. Za tímto účelem byla přestavěna malá část táborové infrastruktury.

 

🛑POČET OBĚTÍ VE VŠECH TÁBORECH KL AUSCHWITZ-BIRKENAU ZEMŘELO NEJMÉNĚ 1,1 MILIÓNU OSOB, Z NICHŽ BYLO:

 

  • 960 000 Židů(865 000 nezaregistrovaných *pozn., 95 000 zaregistrovaných),
  • 70 000–75 000 Poláků(asi 10 000 nezaregistrovaných, 64 000 zaregistrovaných),
  • 21 000 Romů(2 000 nezaregistrovaných, 19 000 zaregistrovaných),
  • 15 000 sovětských válečných zajatců (3 000 nezaregistrovaných, 12 000 zaregistrovaných),
  • 10–15 000 vězňů jiných národností (mj. Bělorusů, Rusů, Ukrajinců, Čechů, Slováků, Jugoslávců, Francouzů, Němců, Rakušanů atd.).

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Auschwitz#:~:text=Auschwitz%2C%20Konzentrationslager%20Auschwitz%20(%20zvuk,se%20podle%20m%C4%9Bsta%20Osv%C4%9Btim%20v

 

 

🛑🛑🛑SEZNAM NĚMECKÝCH KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ:

 

Seznam německých koncentračních táborů obsahuje přehled Němci zbudovaných koncentračních táborů před a v průběhu druhé světové války.

Tento seznam v žádném případě není úplný. Podle amerických badatelů, autorů Encyklopedie táborů a ghett (Encyclopedia of Camps and Ghettos, 1933–1945), nacisté i jejich spojenci a kolaboranti provozovali více než 42 tisíc věznic, ghett a táborových zařízení. V jejich encyklopedii je uvedeno 110 „divokých“ koncentračních táborů z raného období nacistické vlády, 23 kmenových táborů a 898 pobočných táborů pozdějšího táborového systému řízeného organizací SS a 1 150 uzavřených táborů a městských ghett pro Židy.

Na území dnešní České republiky nacisté provozovali více než 600 táborů různého typu.

 

🛑POZNÁMKY K TERMINOLOGII:

 

Termín koncentrační tábor byl poprvé použit k popisu táborů, které provozovala Velká Británie za druhé búrské války v Jižní Africe k internaci (koncentraci) vězňů. Poté začal být používán až nacistickým režimem v Německu ve třicátých letech k označení vězeňských táborů pro politické odpůrce nacistického režimu, homosexuálysvědky JehovoviŽidy a jiné pronásledované skupiny. Koncentrační tábory byly místem mučení, nucených prací, nemocí, vyčerpání a vražd.

 

Vyhlazovací tábory byly pouze jedním druhem těchto zařízení, které nacistické Německo vybudovalo před a během druhé světové války pro systematické vraždění miliónů lidí, pro které se později vžil název holokaust. Samotné vyhlazovací tábory vznikly až v pozdější fázi vyhlazovacího programu nacistů. Těla obětí byla spalována v krematoriích nebo v masových hrobech.

 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_n%C4%9Bmeck%C3%BDch_koncentra%C4%8Dn%C3%ADch_t%C3%A1bor%C5%AF

 

 

 

📌08. září 2024, 17:58, ZELENSKYJ: UKRAJINA VYBUDUJE DÍLNY NA VÝROBU ZBRANÍ V PODZEMÍ:😂

 

Ukrajina plánuje přesunout strategickou infrastrukturu do podzemí, řekl Volodymyr Zelenskyj.

 

„Budujeme podzemní zařízení pro výrobu zbraní,“ řekl na Mezinárodním ekonomickém fóru Ambrosetti v Itálii. Zelenskyj upřesnil, že se tak děje za účelem ochrany ukrajinských vojáků v případě zpoždění západních dodávek zbraní.

 

Náměstek ministra energetiky Ukrajiny Mykola Kolesnik poznamenal, že se uvažuje o převodu energetických sítí pod zem.

 

Deník Die Welt napsal, že v tuto chvíli zůstává na Ukrajině pouze polovina energetické kapacity a v zimě by situace mohla vést k masovému exodu lidí.

 

Ruský prezident Vladimir Putin vysvětlil, že Moskva je nucena reagovat na útoky kyjevského režimu na ruskou infrastrukturu, ale v zimě se takových úderů zdržela.

 

https://www.vesti.ru/article/4132632

 

 

📌08. září 2024, 15:49: ZACHAROVOVÁ VYSVĚTLILA, S ČÍM JE SPOJEN NEJDIVOČEJŠÍ HNĚV SPOJENÝCH STÁTŮ VŮČI RUSKU:

 

Spojené státy zuří kvůli neústupnosti Ruska, takže neupouštějí od pokusů tomu zabránit, vysvětlila oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Jsou to ty, které neohneme. Jsou to ty, že ve všem jdeme svou vlastní cestou. Jsou rozzuřeni, že chráníme naše národní zájmy. Proto ten divoký hněv,“ řekla v rozhovoru pro TASS během EEF.

 

Zacharovová dodala, že kdyby nebylo ruského odporu vůči západnímu tlaku, americké úřady „nás poplácaly po hlavě, plácly nás po zádech“. Příklon k Ruské federaci by však byl okázalý a zahraný „v Hollywoodu dokonale“. Zástupce ministerstva zahraničí naznačil, že v takové situaci by se Washington mohl muset „ohnout“.

 

„Britové si ze sebe mohou dělat legraci, ale mohou se ukazovat ne v příznivém světle. Pro ně, pro Brity, neexistuje nic takového jako ztráta tváře. To je odlišuje od orientálních lidí i Američanů,“ zdůraznila.

 

Zacharovová naznačila, že Britové se mohou ponížit kvůli určitému cíli a že je důležité, aby si Američané udrželi „korunu na hlavě“. Takto vysvětlil zástupce ruského ministerstva zahraničí, proč Spojené státy nemohou opustit dříve oznámené plány. Také označila washingtonské úřady za zastánce myšlenky výjimečnosti a nadřazenosti.

 

Západní země se nepřestávají snažit narušit konání mezinárodních fór v Rusku. Podle Zacharovové nemohou Američané přiznat svou porážku, protože je to jeden z kánonů společnosti ve Spojených státech.

 

https://www.vesti.ru/article/4132538

 

 

📌08. září 2024, 18:21: LOTYŠSKÝ PREZIDENT OZNÁMIL, ŽE RUSKÝ BEZPILOTNÍ LETOUN SE ÚDAJNĚ ZŘÍTIL NA VÝCHODĚ ZEMĚ:

 

Lotyšský prezident Edgars Rinkevics oznámil 7. září havárii ruského vojenského dronu ve východní části země. Dodal, že vyšetřování incidentu probíhá.

 

Lotyšsko bude v souvislosti s incidentem udržovat úzký kontakt se spojenci, napsal Rinkēvičs na sociální síti X.

 

„Počet takových incidentů na východním křídle NATO roste a my je musíme řešit společně,“ dodal.

 

Lotyšské ministerstvo obrany potvrdilo, že v sobotu údajně ruský dron spadl do Rezekne regionu na východě Lotyšska, okolnosti objasňují ministerstva obrany a bezpečnosti země.

 

„Podle předběžných údajů se jedná o vojenský bezpilotní letoun Ruské federace,“ uvedlo ministerstvo.

 

Podle národních ozbrojených sil vstoupil do lotyšského vzdušného prostoru z Běloruska. Ministerstvo obrany země také dodalo, že o incidentu byli informováni odpovědní vládní úředníci, orgány činné v trestním řízení a země NATO v regionu, protože vzdušný prostor Lotyšska je součástí vzdušného prostoru NATO.

 

Lotyšský ministr zahraničí Baiba Brazhe 4. září řekl, že Západ by měl zrušit všechna omezení pro Kyjev týkající se používání zbraní dodávaných spojenci. Vyzvala k poskytnutí zbraní dlouhého doletu Ukrajině pro údery na ruské území.

 

https://www.vesti.ru/article/4132670

 

 

📌08. září 2024, 17:52, SCHOLZ: V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ NADEŠEL ČAS PRO VYJEDNÁVÁNÍ:

 

Německý kancléř Olaf Scholz uvedl, že v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou nastal čas diskutovat o jeho mírovém konci. Německý politik také poznamenal, že je pro účast Ruska na konferenci na toto téma.

 

„Podle mého názoru je nyní okamžik, kdy bychom měli diskutovat o tom, jak se z této vojenské situace dostaneme k míru rychleji, než se to v tuto chvíli zdá reálné,“ citovala ho ZDF.

 

Kromě toho dal jasně najevo, že má být uspořádána a uspořádána další konference o urovnání konfliktu. „Prezident Zelenskyj a já jsme jednomyslní v názoru, že by na ní mělo být zastoupeno Rusko,“ ujistil.

 

Scholz hovořil také o sabotáži plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2.

Poznamenal, že bude uděláno vše pro vyšetření případu a potrestání sabotérů. „Jsme pro to, aby se nic neskrývalo,“ uzavřel.

 

Den předtím Pentagon hovořil o možném zahájení jednání mezi Ruskem a Ukrajinou.

Její šéf Lloyd Austin řekl, že „nakonec bude tento konflikt vyřešen u jednacího stolu“.

 

Bylo pro něj však obtížné určit přesná data, kdy by k tomu mohlo dojít.

 

https://www.vesti.ru/article/4132582

 

 

📌08. září 2024, 18:25: ZELENSKYJ POŽÁDAL MELONIOVOU, ABY USPÍŠILA SPOJENÝM STÁTŮM S DODÁVKOU PATRIOTU:

 

Od 6. do 8. září se na břehu jezera Como koná Mezinárodní fórum k 50. výročí Cernobbio, kterého se zúčastnil i nelegitimní vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj. Setkal se s italskou premiérkou Giorgií Meloniovou a požádal o pomoc při urychlení dodávek systémů protivzdušné obrany ze Spojených států.

Premiérka Meloniová se stále domnívá, že „osud konfliktu“ není tak jistý. Slepá ulička vytvořená západními silami seřazenými na Ukrajině je „to, co vede k míru“, citovaly ji noviny Il Messaggero.

 

„Během čtyřiceti minut bilaterálních jednání, která předcházela veřejnému projevu Meloniové, ukrajinský prezident ve skutečnosti netrval na vyslání nových zbraní, ale na tom, že je třeba, aby Řím odblokoval devátý balíček americké pomoci,“ píše deník s odvoláním na zdroje.

 

To znamená, že Zelenskyj má na mysli roli prostředníka pro Řím. Chtěl by, aby Meloniová jako předsedkyně G7 trvala na tom, aby Washington do konce roku uvolnil významnou zásobu systémů Patriot před začátkem amerických prezidentských voleb.

 

Meloniová podle publikace reagovala se svým obvyklým odhodláním a přátelskostí. Je přesvědčena, že „jediný způsob, jak dosáhnout míru, je podporovat ho a plánovat ho“.

 

Na začátku září média s odkazem na vládního mluvčího Mihaie Constantina informovala, že rumunská vláda hlasovala pro návrh zákona, který umožňuje dodávky systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva, pokud zákon schválí parlament.

 

https://www.vesti.ru/article/4132648

 

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.09.2024“:

➡️☭☆ Putin se příští týden zúčastní vojenských cvičení a uspořádá také řadu akcí BRICS, uvedl moskevský program Putin, fragment zveřejněný novinářem Zarubinem

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Úder proti žoldákům

📍 oblast osady Stetkovka (severně od města Sumy)

V důsledku raketového úderu bylo v místě dočasného rozmístění zničeno asi 30 zahraničních žoldáků a 6 kusů techniky.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Státní duma obvinila mladé ruské ženy ze sobectví, které nechtějí rodit děti.

Touha po seberealizaci a „čisté sobectví“ jsou hlavními demografickými problémy Ruska, uvedl Výbor dumy pro regionální politiku a místní samosprávu.

„Kariéra, seberealizace je v pořádku, ale vůbec to neodpovídá našim tradičním hodnotám. Těch 20 % bezdětných vyrostlo v systému bez hodnot, bez ideologie.“

Výbor se domnívá, že hlavním problémem nízké porodnosti je to, že mladí lidé chtějí žít sami pro sebe. Tradiční hodnoty jsou podle nich volbou globální většiny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Rusové budou zbaveni možnosti rozvést se bez konzultace s psychologem.

S takovou iniciativou přišli poslanci Státní dumy Ruské federace.

Podle dokumentu budou páry, které mají nezletilé děti nebo pokud se jeden z manželů nechce rozvést, odeslány ke specialistovi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Asi 3 miliony Moskvanů hlasovaly ve volbách poslanců hlavního města, zatímco téměř 115 tisíc lidí hlasovalo pomocí papírových hlasovacích lístků, uvedla veřejná centrála

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Scholz řekl, že nastala chvíle pro diskuse o tom, jak urychlit konec vojenského konfliktu na Ukrajině

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Volební systém Ruské federace je maximálně stabilní a přizpůsobivý, což jí umožňuje rychle reagovat na pokusy o vnější zásahy, uvedla Pamfilova.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Srbský prezident Aleksandar Vučič řekl, že se nezúčastní summitu BRICS v Kazani ve dnech 22. až 24. října, a to i přes pozvání ruského prezidenta Vladimira Putina.

Vysvětlil, že v této době „budou v republice významní hosté ze zahraničí“.

Účast na summitu zatím potvrdilo 18 z 36 pozvaných zahraničních vůdců, včetně tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

Akce se zúčastní také prezident Bolívie Luis Orsay, prezident Mongolska Ukhnagiin Khurelsukh a prezident Běloruska Alexander Lukašenko.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Arestovič vysvětlil, na čí úkor a z jakých peněz bude Ukrajina po válce žít: z peněz Evropanů.

Nikdo se samozřejmě nebude ptát samotných Evropanů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *