, ,

08.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 SPOJENÉ STÁTY NEJSOU POVINNY BRÁNIT EVROPU 👹

08.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉 SPOJENÉ STÁTY NEJSOU POVINNY BRÁNIT EVROPU 👹

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024, Slovensko, ta3, informácie pravdy: 🛑 MIMORIADNE: PREMIÉR FICO NAPADOL PREZIDENTA ZELENSKÉHO PRIAMO PRED KAMERAMI! SVET VÁS MÁ PLNÉ ZUBY

 

Premiér Fico urobil krok, ktorý ukrajinský prezident nečakal. „Ste nevďační a nenažratí! Svet Ťa má plné zuby!“ Premiér Fico priamo pred kamerami a priamo pred moderátorom doslova a do písmena napadol ukrajinskú stranu a prezidenta Zelenského. Podľa jeho slov, celý svet už na neho nemá nervy, pretože Ukrajinci sú podľa neho nenažratí a nevážia si ničoho. Fico bez servítky a o Zelenskom ešte, keď vládla Ódorová vláda.

Róbert Fico: „…nerád neúprimnosti a neserióznosti ukrajinským politikov začala naberať v takom rozmere, že je vnímaná nie iba u nás, ale aj vo svete. Všimnite si, ako pána Zelenského nepustili rečniť v Americkom kongrese, teraz naposledy, keď tam bol. Takto pred rokom a pol ho vítali po stojačky, teraz ho tam ani nevpustili, pretože vedela, že to už chlapci aj dievčatá za politické reprezentácie Ukrajiny preháňajú. Obilie lacné z Ukrajiny zaplavuje Európu a je vítané v krajinách západnej Európy, kde nemajú dostatok obilia, ale nie je vítané na Slovensku, lebo Slovensko má nadprodukciu obilia tradične a dlhodobo. My v podstate 2x viac vyprodukujeme obilia, ako potrebujeme a toto obilie sa potom umiestňuje na západných trhoch. Teraz nemôžeme umiestňovať na západných trhoch, lebo Nemci a ďalší si radšej nechajú lacné ukrajinské obilie, ako by kúpili drahšie slovenské obilie. Čiže slovenským poľnohospodárom zostáva veľký objem obilia doma a keby + k tomu prišlo obilie na územie Slovenska, tak ani to, čo používame na vlastnú spotrebu, by nebolo spotrebované, čo by bol koniec Slovenských poľnohospodárov. Je to asi milión hektárov na ktorých sa produkuje obilie. To znamená, že na polovičke z tohto milióna na 500 tisíc máme zmeniť produkciu. Viete, koľko nám stačí na to, aby sme boli samostatní, pokiaľ ide o zemiaky? 5 – 6 tisíc hektárov. Čo urobíme s tými ďalšími. To nejde. Ja sa trošku smejem, či nezasadíme mak alebo konope…

 

https://youtu.be/YN98KaIeVPw?si=Xpiqh98WvIJJTgKr

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024, 09:15, VANCE: SPOJENÉ STÁTY NEJSOU POVINNY BRÁNIT EVROPU: 🐀👹

 

((Vždy to byli krysy, které někoho napadli a pak ruce pryč od toho!!! Diktují a vyhrožují celé alianci NATO = EU a my jako oslové je posloucháme a plníme jejich požadavky! Pryč ruce od celého USA a EU, kde sídlí jejich klon krys🐀!!!))

 

👉Spojené státy budou POŽADOVAT🐀, aby Evropa byla „soběstačná“ ve vojenské a energetické sféře, pokud Donald Trump vyhraje volby. Uvedl to v rozhovoru pro portál Semafor republikánský kandidát na viceprezidenta James David Vance.

 

👉Podle politika není Washington 🐀povinen „sloužit jako obránce“ a zajišťovat obranyschopnost partnerů NATO. Je přesvědčen, že spojenci musí investovat do vlastní obrany.

 

👉 „Hodláme posílit přátelství 😂s Evropou. To je pravda. Spojené státy však nejsou povinny sloužit jako bezpečnostní obránce Německa a dalších evropských zemí🐀. Musí být soběstační,“ zdůraznil Vance.

 

Demokraté mají na tuto záležitost zatím jiný názor. Harris je přesvědčen, že Rusko po vítězství na Ukrajině pojede do Německa😂. Vance považuje takové obavy za neopodstatněné.

 

https://www.vesti.ru/article/4084474

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZABITÍ ISMAILA HANIYEHA: ARABSKÝ SPOJENEC SAÚDSKÁ ARÁBIE A BLOK ISLÁMSKÝCH NÁRODŮ „ODVRHUJÍ“ IZRAEL A STOJÍ NA STRANĚ ÍRÁNSKÉ ODVETY VŮČI ŽIDOVSKÉMU STÁTU

 

https://youtu.be/hcDrLS4j_7k?si=QK9j-EQ551YXlPdp

 

 

📌📢🔝🔝🔝08. srpna 2024: VELKÁ BRITÁNIE: INFLUENCERKA PROZRADILA, ŽE VLÁDA DÁVÁ MIGRANTŮM ZBRANĚ, ABY VYPROVOKOVALA OBČANSKOU VÁLKU (video)…

 

Vzhledem k tomu, že se jedná o malajskou muslimku, která však podle všeho žije dlouhodobě ve Velké Británii, je velmi pravděpodobné, že její informace jsou velmi přesné, protože – na rozdíl od původních obyvatel či dokonce policie – má velmi dobrý vhled do nitra muslimské komunity.

 

Pokud kdokoli z vás sleduje, co za jedince táhne do Evropy, pak vám musí být jasné, že z každé země sem jde ten nejhorší odpad. Jde většinou o zločince, teroristy, kteří jsou navíc skuteční fanatici, co se islámu týče.

 

To, že tomu tak skutečně je, již potvrdilo mnoho jejich soukmenovců, kteří opakovaně upozorňují Evropany na to, že si tím chystají svoji vlastní likvidaci.

 

Jde o vojsko, které je připraveno k boji. Zde opět připomínám video, ve kterém asi před 2 lety vypovídal německý policista o tom, že má informace o islámské armádě, která se v zemi shromažďuje. V té době měla čítat asi půl milionu vojáků.

 

Tato armáda čeká, až bude v dostatečném počtu a bude mít i dostatek prostředků. Jakmile dostanou vojáci povel, tak zaútočí. A to v situaci, kdy je původní obyvatelstvo bezbranné, neboť bylo svojí vlastní vládou odzbrojeno.

 

Každopádně muslimská influencerka z Velké Británie nyní potvrzuje přesně to, co mnozí z nás již velmi dlouho předpovídají. Roky se v Evropě shromažďují vojáci, zbraně mají také kde brát a vše se děje za plné podpory vlád a EU…

 

Ilegálové mají nejen povolen vstup do země, ale jsou také ubytováni v luxusních hotelech. Britská influencerka Saira Hayati, moderátorka podcastu Malaysia Gazette, se ve videu na sociálních sítích zmiňuje o Britce, která dostala hromadu peněz, aby pustila migranty do svého domova.

 

„Poté byl k ní domů doručen kontejner. Žena se rozhodla kontejner otevřít a byla šokována, když viděla, že je naplněn zbraněmi,“ říká Hayati.

 

Zajímalo ji, zda tito migranti byli součástí britské armády. Hayati si myslí, že dostávají zbraně, aby vyprovokovali občanskou válku. „A kdo má zbraně? Imigranti,“ řekla Hayati.     Hayati očekává občanskou válku bezprecedentních rozměrů. „Vláda je pustila dovnitř. Jsou ubytováni a dostávají vše zdarma. Samozřejmě, že se kvůli tomu zlobíte. To rozčiluje i mě. Proč musím platit daně, když oni dostanou všechno zadarmo?“

 

„Místní obyvatelé se rozzlobí a začnou se bouřit. Mezitím vláda dává imigrantům zbraně. Tímto způsobem byla vybudována skutečná armáda,“ varuje Hayati.

 

Je jisté, že tato žena má mnohem lepší informace z muslimské komunity než jakýkoli nemuslim. Samozřejmě i v její komunitě se najdou jedinci, kteří si přejí především klid a nemají zájem o to, aby byla země, kde žijí, rozvrácena.

 

Nakonec připomínám, že mnohé o zdroji zbraní možná napověděl tento můj starší článek. A pokud by se zmíněná občanská válka rozpoutala už brzy, pak bychom lépe chápali, odkud pochází čísla Deagelu.

 

Největší úbytek obyvatel udává v evropských silně islamizovaných zemích, zatímco jejich méně islamizovaní sousedé mají úbytek výrazně menší.

 

Dále je úbytek v USA, kde by však šlo zřejmě spíše o občanskou válku, která by následovala po povolebních nepokojích.

 

Čísla uvedená v Deagelu nesedí na světovou válku ani pandemii. Nic z uvedeného by tak striktně hranice nedodržovalo.

 

Občanská válka však většinou překračuje hranice jen velmi sporadicky…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/velka-britanie-influencerka-prozradila-ze-vlada-dava-migrantum-zbrane-aby-vyprovokovala-obcanskou-valku-video/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024: Autor: Mansur Mirovalev: CO STOJÍ ZA PŘEKVAPIVÝM VPÁDEM UKRAJINY DO RUSKÉ KURSKÉ OBLASTI?

 

👉Vojenský expert říká, že nálet je trik, jak odvrátit pozornost ruských sil, ale někteří ukrajinští vojáci jsou skeptičtí, protože Kyjev čelí ztrátám doma.

 

👉Kyjev, Ukrajina – Ukrajinští vojáci vstoupili do západního Ruska tahem, který zmátl Moskvu, úspěšně otestoval její slabou obranu hranic a může zasadit ránu jejím dodávkám zemního plynu do Evropy.

 

Podle ruských úředníků, ukrajinských vojáků a zpráv médií vyslal Kyjev v úterý do Kurské oblasti stovky vojáků podporovaných obrněnými vozidly, dělostřelectvem a drony.

 

Nálet následuje po několika nájezdech ruských občanů bojujících za Ukrajinu, kteří v roce 2023 krátce zaútočili na Kursk a sousední Belgorod, a letos po těžkém ukrajinském ostřelování Belgorodu .

 

👉V úterý ráno ukrajinské síly probojovaly hranici a přiblížily se k Sudži, ospalému městu s 5000 obyvateli, jehož centrálnímu náměstí stále dominuje socha zakladatele Sovětského svazu Vladimira Lenina.

 

Sudzha je ale důležitá jako místo jediné čerpací stanice, která dodává ruský zemní plyn do Evropy přes Ukrajinu.

 

NAVZDORY VÁLCE UKRAJINA STÁLE PRONAJÍMÁ SVŮJ PLYNOVOD ZE SOVĚTSKÉ ÉRY RUSKÉMU PLYNÁRENSKÉMU MONOPOLU GAZPROM ZA 2 MILIARDY DOLARŮ ROČNĚ.

 

👉Transitní dohoda vyprší v lednu – pokud ji nájezd nezastaví nyní.

 

👉Kvůli útoku „existuje riziko pozastavení dodávek [ruského] zemního plynu do Evropské unie prostřednictvím našeho tranzitního systému,“ řekl Al Jazeera analytik z Kyjeva Aleksey Kushch.

 

Jaderná elektrárna Kursk, jedna z nejstarších na světě, se nachází ve městě Kurčatov, asi 70 km (40 mil) východně od Sudzha.

 

V Kurčatově byly spatřeny ukrajinské bezpilotní letouny a někteří analytici uvedli, že Kyjev chce destabilizovat ruský energetický systém tak, jak se Moskva zaměřila na ukrajinské elektrárny a její energetickou síť.

 

👉 „HLAVNÍ VĚCÍ [NA ÚTOKU] JSOU DODÁVKY ENERGIE. ČÍM VÍCE JSOU DESTABILIZOVÁNI, TÍM DESTABILIZOVANĚJŠÍ JE RUSKÁ EKONOMIKA,“ uvedl analytik Taras Zahorodniy z Kyjeva v televizních poznámkách.   Ve středu odpoledne Ukrajinci obklíčili Sudzhu, obsadili tři vesnice a byli spatřeni poblíž dalších 10, uvedli ruští představitelé a média.

 

„V posledních 24 hodinách náš region hrdinně čelil útokům ukrajinských nacistů,“ napsal ve středu v Telegramu úřadující guvernér Kurska Aleksey Smirnov a zopakoval vyprávění Kremlu o „nacistické juntě“ v Kyjevě.

 

Nejméně tři civilisté – dva řidiči a žena – byli zabiti a 24 bylo zraněno, včetně šesti dětí, podle Smirnova a zdravotníků. 👹

 

Guvernér vyzval místní obyvatele, aby darovali krev pro zraněné, a řekl, že „situaci lze kontrolovat“.

 

Ale ani suchý, legální tón prohlášení Kremlu nemůže zakrýt závažnost situace.

 

👉 Prezident Vladimir Putin označil nálet za „rozsáhlou provokaci kyjevského režimu“ a obvinil ukrajinské vojáky z nevybíravé palby na obytné oblasti a civilisty.

 

MINISTERSTVO OBRANY V MOSKVĚ VE STŘEDU TVRDILO, ŽE UKRAJINCI ZTRATILI AŽ 260 VOJÁKŮ, SEDM TANKŮ A 42 OBRNĚNÝCH VOZIDEL, DVĚ VOZIDLA PROTIVZDUŠNÉ OBRANY A RUŠÍCÍ STANICI.

 

„Operace na zničení ukrajinských vojenských formací pokračuje,“ uvedlo.

 

„Na taktické úrovni jsou ruské zdroje rozptýleny“

Představitelé Kyjeva se k útoku nevyjádřili, ale ukrajinské zprávy tvrdí, že na ruské straně jsou velké ztráty.

 

👉 Ukrajinské síly zabily skupinu ruských vojáků ukrytých v obezděném pravoslavném klášteře, sestřelily vrtulník Ka-52 a zničily dva tanky, napsal ve středu Deep State, ukrajinský telegramový kanál známý ověřenými zprávami.

 

Nejméně tři ruští vojáci byli převezeni na Ukrajinu. Říkali, že jsou branci, kteří před odesláním na hranice prošli krátkým, neúplným výcvikem.

 

Jejich velitelé „nás opustili, je mi to jedno, nechali nás zemřít“, uvedl jeden ze zajatých branců, který se identifikoval jako Daniil Kolesnikov a měl na sobě roztrhané černé tričko, ve videu zveřejněném Krymským Veter Telegramem. kanál, ukrajinský zdroj.

 

Ukrajinské zdroje uvedly, že útok byl „preventivním úderem“ před plánovanou ruskou invazí do severoukrajinského regionu Sumy, který hraničí s Kurskem.

 

„Není to o tahu public relations nebo o dalších zdrojích, které máme,“ napsal ukrajinský voják Kyryllo Sazonov na Telegramu.

 

Podle ruského televizního kanálu Dva Mayora Telegram obyvatelé houfně prchali ze Sudzhy nebo jsou ukryti ve sklepech, aby se ukryli před ukrajinským dělostřelectvem a útoky dronů.

Popsala evakuaci civilistů jako „neorganizovanou“ a uvedla, že někteří museli odejít pěšky přes pole plná kopřiv.

 

👉 V úterý večer „bylo zřejmé, že nepřátelské síly nelze vykopnout z oblastí, které obsadily“, protože Ukrajinci s sebou přivezli systémy protivzdušné obrany Buk, které zabraňují úderům ruských stíhaček a dronů, řekl Dva Mayora.    Tento krok je nejneočekávanějším vojenským vývojem letošního roku, ale jeho význam zdaleka není strategický, uvedli analytici.

 

„Výsledky ukážou, zda je to dobrá nebo špatná zpráva,“ řekl generálporučík Ihor Romanenko, bývalý zástupce náčelníka generálního štábu ukrajinských ozbrojených sil.

 

👉 „Na taktické úrovni budou ruské zdroje a rezervy rozptýleny, již jsou rozptylovány,“ řekl Al-Džazíře.

 

Další pozorovatel uvedl, že navzdory těžkým ztrátám může útok připravit cestu k většímu úderu v zalesněné, bažinaté oblasti.

 

„Zatím je průzkumný nálet poněkud šťastný,“ řekl Al-Džazíře Nikolaj Mitrochin, výzkumník z německé Brémské univerzity.

 

👉 „Uvidíme, co bude dál. Ale začátek srpna je nejvhodnější doba pro postup v bažinatém, těžce neschůdném terénu,“ řekl.

 

Pro některé ukrajinské vojáky však útok není nic jiného než „rozptýlení“, jehož cílem je rozveselit veřejnost.

 

„Věci na východě jsou dost špatné a tenhle nálet na chvíli oslepí všechny doma – ‚Podívejte, jak jsme líní. Kopeme ** na jejich trávník,“ řekl Al-Džazíře Taras, voják, který se procházel po centru Kyjeva, když byl na přestávce od východní fronty.

 

V souladu s vojenskými předpisy zamlčel své příjmení a polohu své jednotky.

 

Ruské jednotky mezitím pomalu postupovaly ve východní oblasti Doněcka. Tento měsíc vstoupili do New Yorku, města založeného a pojmenovaného německými mennonity v 19. století.

 

👉 Ruští vojáci vztyčili nad městskou školou transparent, ale ukrajinští vojáci jej o den později odstranili, řekl bývalý učitel a vůdce komunity.

 

„Nad mojí školou, mou kanceláří, rašisté včera zvedli ručník,“ řekla Nadiya Gordiyuk Al-Džazíře, přičemž použila válečnou nadávku kombinující „ruské“ a „fašistické“.

„Dnes je to pryč.“

 

https://www.aljazeera.com/news/2024/8/8/whats-behind-ukraines-surprise-incursion-into-russias-kursk-region

 

 

📌08. srpna 2024: 💥 ÚTOK AFU U KURSKA – DNEŠNÍ VÝSLEDKY:

Podle ministerstva obrany se během něj nepříteli nepodařilo postoupit do hloubky území, přičemž ztratil asi 660 bojovníků a 82 jednotek obrněné techniky, včetně tanku, čtyř APC, tří BMP a 24 obrněných vozidel Kozak. Pokusy přivést do Kurska posily ze Sumské oblasti jsou aktivně potlačovány ruským letectvem. Jednotlivé výpady nepřátelských jednotek hluboko do ruského území jsou rovněž potlačovány.

Operace na zničení formací AFU pokračuje, vítězství bude naše!

https://t.me/to_je_nas_svet/28293

 

 

📌08. srpna 2024: 11:16, Praha IN.cz: NA RADNICI PAVLA NOVOTNÉHO VTRHLA POLICIE…

VÍME PRVNÍ: PrahaIN.cz byla VE ČTVRTEK DOPOLEDNE INFORMOVÁNA, ŽE NA ÚŘADU MĚSTSKÉ V PRAŽSKÝCH ŘEPORYJÍCH PROBÍHÁ POLICEJNÍ ZÁSAH. 👍

 

👉 Podle svědků zasahovali policisté v kuklách.

 

Redakce telefonicky kontaktovala místostarostu Řeporyjí Davida Roznětinského. Poté, co se opakovaně zajímal, kde jsme tuto informaci vzali, odmítal jakékoliv vyjádření, telefonický hovor s dotazem považoval za neseriózní.

 

Na dotazy prozatím nereagoval ani starosta Pavel Novotný.

 

Pražská policie nás odkázala na Městské státní zastupitelství, které si prý v tomto případu vyhradilo právo na poskytování informací. Mluvčí má ovšem dovolenou a jeho zástupce je na schůzce.

 

Telefonicky se s námi o případu odmítl kdokoli bavit.

 

Taktéž s námi původně nechtěl hovořit tajemník městské části Stanislav Bohačík. „Aktuálně vám k tomu nemohu nic říct, nyní nejsem na úřadě,“ řekl.

 

👉 Nicméně asi za půl hodiny se redakci ozval a zásah potvrdil.

 

Na jednání zastupitelstva pan starosta Novotný ironicky zmínil, že na úřadu přechovává větší množství drog a v této souvislosti proběhly dnes na úřadě úkony v rámci trestního řízení.“ 😂

 

Bohačík nás dále odkázal na Městské státní zastupitelství.

 

👉 Místní úderka, říká starosta.

👉 Pavel Novotný se redakci ozval krátce před obědem, slova tajemníka potvrdil.

 

„Na zastupitelstvu jsem místní úderku uzemnil hláškou, že tady přechovávám půl kila hulení. Jako student 3. ročníku kriminalistiky můžu říct, že TOHLE MĚ ASI Z FUNKCE NEDOSTANE. 👹 Jako narkobaron jsem se moc nevytáhl, co vám budu povídat,“ smál se.

 

„Nebyli z hospodářský a nenašli půl kila hulení, bylo tady možná jen brko v popelníku. Opravdu to jsou pokusy místní úderky, no to je jedno,“ doplnil. 👹

 

https://www.prahain.cz/krimi/na-radnici-pavla-novotneho-vtrhla-policie-19726.html

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI ZABILI 660 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A ZNIČILI 82 JEJICH OBRNĚNÝCH VOZIDEL BĚHEM TŘÍ DNŮ; VELKÁ „KURSKÁ PROVOKACE“ ZE STRANY UKRAJINY

 

((YouTube pána Kirsche omezili na max. 9 -10 video/24 hodin!!!))

 

https://youtu.be/NJdwGRvk4Ms?si=Omv4kGXa7TpGhfDP

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ČERSTVÝ ÚTOK NA AMERICKÉ VOJÁKY, DVA LIDÉ ZABITI A NĚKOLIK ZRANĚNO V DOBĚ, KDY ÍRÁNŠTÍ „ZÁSTUPCI“ JSOU V PLNÉ ZBROJI NEJEN V SÝRII, ALE TAKÉ IRÁKU

 

https://youtu.be/iblLgiLIyTA?si=lNrYAAqvDNOWyTp5

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ZAÚTOČTE NA KYJEV I ZA NĚJ“: ALARMUJÍCÍ VÝZVA PUTINOVA SPOJENCE PO UKRAJINSKÉ „KURSKÉ“ PROVOKACI

 

Nesmíme se držet zpátky. Putinův spojenec zuří po ukrajinském útoku na Kursk. „Jděte do Kyjeva i za Kyjev“, říká ruský bývalý prezident Dmitrij Medveděv…

 

https://youtu.be/s8TS37Bh8Ao?si=vLSbc3SGDGiNPMmQ

 

 

📌08. srpna 2024, 11:54: V KUZBASU MLADÍK ZABIL A ROZČTVRTIL SVOU BABIČKU:

((Dnešní vděk mládeže až za hrob!!!😭))

 

V Kemerovské oblasti byl vzat do vazby teenager, který během hádky pobodal a rozčtvrtil svou babičku. Informovalo o tom Vyšetřovací ředitelství Vyšetřovacího výboru Ruské federace v regionu.

 

Podle vyšetřovacího výboru se 3. srpna žena obrátila na policii s oznámením o zmizení 74leté matky ve vesnici Inskaya. O dva dny později byly v nádrži Bělovskoje nalezeny fragmenty lidského těla – patřily pohřešovanému důchodci. Následně byly v jednom z pouličních kontejnerů na odpadky nalezeny i části těl.

 

Strážci zákona zjistili podíl na vraždě šestnáctiletého vnuka ženy, který byl zadržen. Obžalovaný při výslechu vypověděl, že v noci na 3. srpna při návštěvě u babičky v městské části Bělovskij se s ní pohádal a pobodal ji kuchyňským nožem. Poté tělo rozřezal a ostatky rozházel na různá místa.

 

Proti mladíkovi bylo zahájeno trestní řízení pro trestný čin vraždy. Vyšetřovatelé již prohledali místo činu, popelnice a nádrž, zajistili zbraň a také záznamy z kamerového systému.

 

Soud na žádost vyšetřovatelů poslal mladíka do vazby.

 

https://www.vesti.ru/article/4084836

 

 

📌08. srpna 2024, 8:16: VRTULNÍK SE ZŘÍTIL NA ÚPATÍ SOPKY NA KAMČATCE:

 

Na Kamčatce se vyšetřují okolnosti havárie vrtulníku u sopky Malý Semjačik, byla zorganizována předvyšetřovací kontrola, oznámil odbor vyšetřování východní meziregionální dopravy TFR.

 

Vrtulník Robinson ležící na boku byl nalezen odpoledne 8. srpna poblíž sopky Malý Semjačik, 130 kilometrů od Petropavlovsku-Kamčatského. Informace o tom, že došlo k poškození plavidla a počet obětí, se upřesňují, dodal vyšetřovací výbor.

 

Byla zorganizována předvyšetřovací kontrola porušení pravidel bezpečnosti silničního provozu a provozování letecké dopravy.

 

Podle agentury RIA Novosti je pilot vrtulníku naživu, dostal se do kontaktu, pomoc záchranářů nepotřebuje. Podle svých slov byl ve vrtulníku sám.

 

https://www.vesti.ru/article/4084421

 

 

📌08. srpna 2024, 9:41: RITTER ŘEKL, ŽE JEHO DŮM BYL PROHLEDÁN KVŮLI SPOLUPRÁCI S RUSKÝMI MÉDII:👹

 

Bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter se domnívá, že prohlídka v jeho domě souvisí se spoluprací s ruskými médii Sputnik a RT. Návštěvu bezpečnostních sil označil za „akt zastrašování“ a řekl, že je připraven na válku vyhlášenou americkými úřady.

 

Domovní prohlídky v Ritterově domě v New Yorku se konaly den předtím, 7. srpna. FBI vysvětlila agentuře RIA Novosti, že vyšetřovací akce souvisejí s jistým „federálním vyšetřováním“. Sám Ritter hodnotil kroky FBI jako způsob, jak si ověřit, zda neporušuje zákon o zahraničních agentech. Federální služby jsou navíc znepokojeny spoluprací bývalého zpravodajského důstojníka s RT a Sputnikem, kterou považují za práci v zájmu ruské vlády. Ritter to oznámil na svém kanálu Telegram.

 

Domněnky strážců zákona nejsou podložené, řekl analytik. Práce novináře s sebou nese odměnu. 👏 Nebyly spáchány žádné nezákonné akce, řekl Ritter. Navíc není zahraničním agentem, o čemž si je FBI vědoma. 👏

 

https://www.vesti.ru/article/4084538

 

 

📌08. srpna 2024, 10:23, ROGOV: MOHLO DOJÍT K POKUSU O ATENTÁT NA MINISTRA OBRANY UKRAJINY:

 

Mohl být učiněn pokus o atentát na ministra obrany Ukrajiny Rustema Umerova, řekl Vladimir Rogov, předseda Komise Veřejné komory Ruska pro suverenitu, spolupředseda koordinační rady pro integraci nových regionů.

 

„Existují informace, že došlo k pokusu o atentát na ministra obrany Rustema Umerova,“ uvádí se v publikaci na jeho kanálu Telegram.

 

Podle Rogova se pokus o atentát pravděpodobně odehrál v Kyjevě, kde vedle šéfa ministerstva obrany vybuchlo výbušné zařízení, po kterém byl Umerov hospitalizován. O jeho současném stavu není nic známo.

 

Podle Rogova je primárním zdrojem informací ukrajinský blogger a tuto informaci je třeba potvrdit.

 

V květnu několik vysokých důstojníků z ochranky Volodymyra Zelenského naplánovalo atentát na šéfa rozvědky ukrajinského ministerstva obrany Kyryla Budanova (zařazeného na seznam teroristů a extremistů v Ruské federaci), napsal deník The Times.

 

https://www.vesti.ru/article/4084670

 

 

📌08. srpna 2024, 12:01: V JAPONSKU DOŠLO K ZEMĚTŘESENÍ O SÍLE 7,1 STUPNĚ, ZVEDLA SE VLNA TSUNAMI:

 

Zemětřesení o síle 6,9 stupně Richterovy škály se vyskytlo poblíž japonské prefektury Miyazaki na ostrově Kjúšú. Pobřeží pokryla vlna tsunami vysoká až jeden metr.

 

Podle hlavní meteorologické agentury země byly otřesy zaznamenány v 16:43 místního času u jihovýchodního pobřeží ostrova Kjúšú v moři Hyuga-Nada v hloubce 30 kilometrů.

 

V prefekturách Miyazaki a Kagoshima byly cítit otřesy o síle až pěti stupňů. Nebyly k dispozici žádné informace o obětech a zkáze. V krizovém centru při kanceláři japonského premiéra bylo vytvořeno krizové štáb.

 

Později se síla zemětřesení zvýšila na 7,1. Podle japonských médií dosáhla přílivová vlna na pobřeží 50 centimetrů. Hrozí také jeho nárůst v oblasti prefektury Ehime na ostrově Šikoku.

 

Zemětřesení neovlivnilo provoz jaderné elektrárny Ikata, uvedla společnost Shikoku Electric. Nyní se na stanici provádí pravidelná bezpečnostní kontrola, takže její práce je pozastavena. Operátor Kyushu Electric Poweer uvedl, že na provozní stanici Sendai nebyly zjištěny žádné anomálie.

 

https://www.vesti.ru/article/4084804

 

 

📌08. srpna 2024, 11:48: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: BĚHEM DNE ZTRATILY OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI AŽ 400 VOJÁKŮ, CELKEM VÍCE NEŽ 660:

 

Formace Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU), které zaútočily na Kurskou oblast, ztrácely od začátku bojů až 400 vojáků denně – 660 vojáků, 82 obrněných vozidel, včetně 8 tanků. Uvedlo to Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

„Během dne nepřítel ztratil až 400 vojáků a 32 obrněných vozidel, včetně tanku, 4 obrněných transportérů, 3 bojových vozidel pěchoty a 24 bojových obrněných vozidel Kozak,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany pro RIA Novosti.

 

Jak také uvedlo Ministerstvo obrany Ruské federace, celkem od začátku bojů v ozbrojených silách Ukrajiny Kursk bylo ztraceno 660 vojáků a 82 obrněných vozidel, včetně 8 tanků, 12 obrněných transportérů, 6 bojových vozidel pěchoty, 55 bojových obrněných vozidel a ženijního obranného vozidla.

 

https://www.vesti.ru/article/4084834

 

 

📌08. srpna 2024, 11:49, ZÁSTUPCE GUBERNÁTORA: NEPŘÍTEL, KTERÝ NAPADL KURSKOU OBLAST, USTUPUJE:

 

Nepřítel, který napadl Kurskou oblast, nepostoupil hluboko na ruské území a ustupuje. Oznámil to úřadující zástupce gubernátora regionu Andrej Bělostotskij.

 

„Nepřítel nepostoupil ani o metr, naopak, ustupuje,“ řekl ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Bělostotskij dodal, že došlo k „porážce nepřátelské techniky a bojových sil“.

 

https://www.vesti.ru/article/4084800

 

 

📌08. srpna 2024, 12:39, GANČEV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NEMAJÍ SÍLU DOBÝT ZPĚT VESNICE OKUPOVANÉ V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny nejsou schopny dobýt zpět vesnice v Charkovské oblasti okupované ruskými jednotkami. Uvedl to šéf vojensko-civilní správy regionu Vitalij Gaňčev.

 

„Ukrajinská strana nemá prakticky žádnou sílu tyto vesnice dobýt, část silnice Kupjansk-Svatovo je pod kontrolou našich hochů,“ řekl ve vysílání jednoho z federálních televizních kanálů.

 

Gančev již dříve uvedl, že francouzští žoldáci nedávno dorazili ve velkém počtu do Charkovské oblasti, aby se zúčastnili konfliktu na straně Ukrajiny. Zástupci Spojených států, Británie a Polska byli také viděni jako součást zahraničního kontingentu.

 

https://www.vesti.ru/article/4085033

 

 

📌08. srpna 2024, 12:51, Reuters: RUSKO A ČÍNA SE KVŮLI SANKCÍM DOHODLY NA BARTEROVÉM OBCHODU:

 

Rusko a Čína mohou přejít na barterové obchodní schémata. Důvodem je tlak amerických sankcí.

 

Zdroje agentury Reuters uvádějí, že letos na podzim se očekávají dva takové obchody, které budou souviset se zemědělstvím. Agentura zatím neobdržela další podrobnosti, ale novinářům bylo potvrzeno, že přípravy jsou v plném proudu.

 

Na počátku devadesátých let již měly Rusko a Čína zkušenosti s barterovým obchodem. Připomněl to Kyle Shostak, místopředseda představenstva čínsko-ruské společnosti Qifa. Kromě toho ČLR aktivně využívá barterové mechanismy obchodu s jinými zeměmi. Například v roce 2019 získala Čína výměnou za stavební služby palmový olej z Malajsie, vybavení a produkty z přírodních zdrojů. V roce 2021 došlo k výměně autodílů za íránské pistácie.

 

Rusko podporuje systémy barterového obchodu, zejména na pozadí současných potíží s urovnáním se zahraničními partnery. Oznámila to v říjnu 2023 Federální celní správa. Na začátku roku 2024 poskytlo ministerstvo hospodářského rozvoje ruským společnostem podrobné pokyny k provádění barterových transakcí v zahraničním obchodě. O stejném tématu hovořil v červenci ruský prezident Vladimir Putin na setkání s pákistánským premiérem.

 

Ruští vývozci potvrdili, že kvůli rozšíření amerických sankcí je obchod s Čínou stále obtížnější: transakce jsou zpožděny nebo zmrazeny. Píše o tom agentura Bloomberg. Problémy se zpětnými zúčtováními někdy dosahují téměř 80 procent, což má neblahý vliv na objem bilaterálního obchodu.👍

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4085032

 

 

📌08. srpna 2024, 13:46: SEDM RUSŮ ZRANĚNÝCH PŘI NEHODĚ V TURECKU BYLO HOSPITALIZOVÁNO:

 

Sedm ruských občanů zraněných při nehodě v provincii Mugla bylo hospitalizováno v Turecku, uvedla Julia Alcheevová, zástupkyně generálního ředitele pojišťovny, která pracovala s turisty. Poznamenala, že jedna z obětí je ve vážném stavu.

 

Podle Alcheevové, kterou citovala agentura Interfax, jel v době kolize ve vyhrazeném pruhu minibus s turisty, zezadu do něj narazil nákladní vůz, který ztratil kontrolu. V autobuse bylo v té době 13 lidí, včetně dvou dětí. V důsledku toho bylo sedm obětí převezeno do nejbližší nemocnice.

 

Portál Mugla gazetesi již dříve informoval, že autobus s turisty z Ruska a Kazachstánu se dostal do nehody v provincii Mugla na jihu Turecka. Bylo zjištěno, že v důsledku kolize došlo k převrácení autobusu. Policie v současné době incident vyšetřuje. Řidič nákladního vozidla byl zadržen.

 

https://www.vesti.ru/article/4085138

 

 

📌08. srpna 2024, 14:01: UKRAJINSKÉ BEZPILOTNÍ LETOUNY ZAÚTOČILY NA OBLAST BELGOROD:

 

Ukrajinské drony zaútočily na tři osady v oblasti Belgorod, jsou škody na soukromých obytných budovách, uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

Podle něj dron FPV zaútočil na dům ve vesnici Klimovoye. V důsledku výbuchu byla v domě rozbita okna a dveře, poškozena byla střecha, fasáda a vnitřní výzdoba.

 

Ve vesnici Yasnye Zori byla v důsledku shození výbušného zařízení z dronu rozbita okna a dveře a byly poškozeny stěny v budově sociálního zařízení. Ve vesnici Cheremoshnoye zaútočil kamikadze dron na zaparkovaný nákladní automobil GAZelle – auto bylo značně poškozeno.

 

Podle předběžných údajů nebyl nikdo z civilistů zraněn.

 

https://www.vesti.ru/article/4085163

 

 

📌08. srpna 2024, 16:56: CESTA JEVGENIJE PODDUBNÉHO: OD PRVNÍHO PŘÍBĚHU K LEGENDÁRNÍM ZPRÁVÁM:

 

Válečný korespondent Všeruské státní televize a rozhlasu Jevgenij Poddubný je vždy tam, kde je to nebezpečné, vždy na hraně. Svou novinářskou kariéru začal před 16 lety a v průběhu let se stal skutečnou televizní legendou. Jeho příběh byl vyprávěn v pořadu „Nashi“ na kanálu „Rusko“.

 

Poddubnyj podal svou první reportáž z Cchinvalu v roce 2008 během gruzínsko-osetinského konfliktu. Vedení mu pak hned nesvěřilo zpravodajství o vojenských konfliktech. Uplyne však velmi málo času a na plátně se objeví tentýž Poddubnyj, kterého zná a miluje celá země.

 

Již 13 let je reportérem deníku Vesti. Má zprávy z nejžhavějších míst planety: Iráku, Afghánistánu, Izraele, Egypta, Libanonu, Pákistánu, Thajska, Sýrie, pásma Gazy a samozřejmě z dlouho trpícího Donbasu.

 

„Druhou stranu vnímám jako protivníka. Jsem válečný reportér za svou zemi,“ říká Jevhen Poddubnyj.

 

Před mnoha lety však budoucí nositel několika Řádů Statečnosti, Řádu za zásluhy o vlast Alexandr Něvský, nositel cen TEFI a Zlaté pero, na Fakultu žurnalistiky nenastoupil a stal se certifikovaným psychologem.

 

Dne 7. srpna byl při výkonu dalšího redakčního úkolu zraněn v důsledku útoku ukrajinského dronu v Kurské oblasti. Ve zvláštním vydání pořadu „Nashi“ na kanálu „Rusko“ se známí váleční zpravodajové a novináři dělí o málo známá fakta o svém příteli a kolegovi Jevgeniji Poddubném a také odhalují některá tajemství své nebezpečné profese.

 

Všechny epizody pořadu „Naše“ jsou k dispozici na platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4085517

 

 

📌08. srpna 2024, 14:47: JEVHEN PIDDUBNYJ PROMLUVIL K RUSŮM POTÉ, CO BYL ZRANĚN: „VŠECHNO BUDE V POŘÁDKU„:

 

  1. srpna byl zraněn válečný zpravodaj VGTRK Jevgenij Poddubny poté, co ukrajinský dron zasáhl auto filmového štábu v zóně bojů v Kurské oblasti. Zpočátku se v médiích začaly objevovat protichůdné zprávy o jeho stavu, ale novinář přežil, nabral sílu, a dokonce nahrál hlasový vzkaz pro všechny, kteří se dnes obávají o jeho zdraví. Znělo to ve zvláštním vydání pořadu „Nashi“ na kanálu „Rusko“.

 

„Všechno bude v pořádku. Vynikající lékaři odvádějí svou práci perfektně. Děkuji vám, že si o mě děláte starosti. Vždycky se o tebe taky bojím. Určitě vyhrajeme, vítězství bude naše! Všechno je v pořádku!“ – Jevgenij Poddubnyj ujistil Rusy.

 

Po zranění byl novinář převezen do Kurské oblastní klinické nemocnice, kde byl okamžitě přeřazen na popáleninové centrum. Jak poznamenal korespondent Všeruské státní televize a rozhlasu Alexandr Revunov, který v současné době pracuje na místě, byla vytvořena zvláštní komise pro léčbu Poddubného. Patřili mezi ně i lékaři z hlavního města, kteří přijeli den předem, aby pomohli místním specialistům. Vojenskému korespondentovi byly diagnostikovány popáleniny a pohmožděniny, které nesouvisely s ohrožením života.

 

Již 8. srpna byl Jevgenij převezen vrtulníkem do Sklifosovského výzkumného ústavu. Vojenský zpravodaj bude na jednotce intenzivní péče, kde podstoupí všechny potřebné testy, po kterých bude rozhodnuto o další léčbě.

 

Jak se Jevgenij Poddubnyj stal vojenským zpravodajem? Do jaké míry odpovídá jeho televizní obraz tomu skutečnému? Proč mu přátelé a kolegové uctivě říkají eugenik? Jaký úkol novinář plnil v Kurské oblasti? A co na to, co se stalo, říkají kameramani Poddubného filmového štábu Ruben Merobov a Stanislav Elovský? Všechny podrobnosti jsou ve zvláštním vydání pořadu „Naše“ na kanálu „Rusko“ a mediální platformě „Sledování“.

 

https://www.vesti.ru/article/4085327

 

 

📌08. srpna 2024, 16:24: SYRSKY NA POZADÍ ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST PODĚKOVAL NATO ZA POMOC:👹

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Oleksandr Syrskyj vedl telefonický rozhovor s velitelem společných sil NATO v Evropě Christopherem Cavolim. Ukrajinský generál o tom psal na své stránce na sociální síti Facebook (zakázané v Ruské federaci).

 

Ukrajinský vrchní velitel poděkoval alianci za vojenskou pomoc a požádal také o přesun dalších zbraňových systémů dlouhého doletu. Kromě toho Syrsky a Cavoli jednali o posílení ukrajinské protivzdušné obrany.

 

Americké úřady již dříve uvedly, že nevědí, jaký účel útok ozbrojených sil Ukrajiny na Kurskou oblast sledoval.

 

Ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov zase označil slova Američanů o útoku na ruský region za pobuřující. Diplomat také vyzval Washington, aby přestal dodávat zbraně kyjevskému režimu a stáhl ozbrojené síly Ukrajiny.👍

 

https://www.vesti.ru/article/4085464

 

 

📌08. srpna 2024, 16:59, ŘEDITEL SKLIFOSOVSKÉHO VÝZKUMNÉHO ÚSTAVU PETŘÍKOV: PODDUBNÝ NEMÁ ŽÁDNÉ POŠKOZENÍ MOZKU: 👍

 

Stav vojenského korespondenta Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Jevgenije Poddubného, zraněného v Kurské oblasti, je vážný, ale podmíněně stabilní, uvedl ředitel Sklifosovského výzkumného ústavu Sergej Petrikov.

 

V rozhovoru pro televizní kanál Russia 24 Petrikov dodal, že novinář dýchá sám, což je v jeho stavu velmi potěšující. Ředitel Sklifosovského výzkumného ústavu vysvětlil, že ruský novinář, na jehož auto zaútočil ukrajinský dron FPV s výbušninami, má spoustu drobných zranění. Sergej Petrikov vysvětlil, že Poddubny má popáleniny, ale konečná diagnóza bude stanovena poté, co všechny informace obdrží po vyšetření specialisty z různých oborů – od oftalmologů po otorinolaryngology.

 

Ředitel Sklifosovského výzkumného ústavu odmítl uvést procento hlubokých popálenin. Sergej Petrikov vysvětlil, že zítra bude toto číslo jiné a procento hlubokých popálenin se zjistí několik dní po zranění.

 

Jevgenij Poddubnyj byl 8. srpna převezen z jednotky intenzivní péče Kurské oblastní nemocnice do Moskvy. Z letiště v hlavním městě byl vrtulníkem převezen do Výzkumného ústavu Sklifosovského. Poddubný utrpěl těžké popáleniny, poranění hlavy a poranění nosní plochy obličeje. Nyní je při vědomí. Novinář nemá žádné poškození mozku. Nevyskytují se ani poruchy citlivosti a motorické aktivity.

 

Dron ozbrojených sil Ukrajiny by mohl cíleně vystopovat vojenského zpravodaje, naznačil velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Rodion Miroshnik. Filmový štáb VGTRK, který Poddubného doprovázel, zraněn nebyl. Dne 6. srpna asi tisíc vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny za podpory tanků a obrněných vozidel prorazilo hranice na ruské území. Jejich postup hluboko do Kurské oblasti byl zastaven. Za dva dny ukrajinské ozbrojené síly ztratily 660 vojáků a 82 obrněných vozidel, hlásí tisková služba ruského ministerstva obrany. Vyřazeno bylo také osm tanků, 12 obrněných transportérů, šest bojových vozidel pěchoty a 55 obrněných vozidel.

 

Kyjevský režim podnikl další rozsáhlou provokaci, když provedl nevybíravou střelbu, a to i na civilní cíle, uvedl ruský prezident Vladimir Putin. Vyšetřovací výbor Ruska po útoku ozbrojených sil Ukrajiny na pohraniční oblasti v Kurské oblasti otevřel případy teroristického útoku a vražd. V Kurské oblasti byl zaveden nouzový režim.

 

https://www.vesti.ru/article/4085553

 

 

📌08. srpna 2024, 16:57: PUTIN POVĚŘIL SMIRNOVA, ABY POSOUDIL ŠKODY PO ÚTOKU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA KURSKOU OBLAST:

 

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání prostřednictvím videospojení s úřadujícím šéfem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem mu dal pokyn, aby posoudil škody po útoku ukrajinských ozbrojených sil na region.

 

„Bude nutné vyčíslit další škody,“ uvedla hlava státu s vysvětlením, že se bavíme o ztrátě majetku a bydlení.

 

Putin se obrátil na Smirnova a pověřil ho, aby tuto práci provedl společně s kolegy z různých oddělení, včetně ministerstva pro mimořádné situace.

 

Prezident zdůraznil, že je třeba pracovat přímo s lidmi, „aby se dostalo do každé rodiny“.

 

https://www.vesti.ru/article/4085608

 

 

📌08. srpna 2024: 🤡 ZELENSKYJ POPRVÉ KOMENTOVAL ÚTOK AFU NA KURSKOU OBLAST:

„Každý vidí, že ukrajinská armáda umí překvapit. A ví, jak dosáhnout výsledků“ – prohlásil šéf kyjevského nacistického režimu. 👹((Vrah civilního obyvatelstva a ještě se na tom dobře baví!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/28295

 

🤡Zelenskyj se setkal s delegací Sněmovny reprezentantů Kongresu USA:

Hovořili jsme o ochraně našeho státu a našich hodnot před ruským terorem. Klíčový důraz je kladen na protivzdušnou obranu, záchranu ukrajinských životů a zastavení veškerých ruských pokusů o prodloužení této války. Děláme vše pro to, abychom co nejdříve dosáhli spravedlivého míru. 👹

((Žvásty!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/28297

 

 

📌08. srpna 2024: 🇷🇺 PREZIDENT PUTIN SE SETKAL S VICEGUVERNÉREM KURSKÉ OBLASTI ALEXEJEM SMIRNOVEM:

 

„Situaci obecně samozřejmě znám, nicméně rád bych si od vás vyslechl hodnocení situace v regionu v tuto chvíli a několik slov o organizaci práce štábu a koordinaci činnosti různých orgánů“

Alexej Smirnov, úřadující gubernátor Kurské oblasti, na setkání s prezidentem uvedl, že AFU ostřeluje sanitky a civilní vozidla.

Obyvatelé Kurské oblasti, kteří opustili nebezpečné oblasti regionu, dostanou jednorázovou platbu ve výši 10 tisíc rublů – Putin

„Potřebné prostředky budou nasměrovány. Kromě toho bude třeba vyhodnotit další škody. Mluvíme o ztrátě majetku, bydlení,“ řekl prezident.

https://t.me/to_je_nas_svet/28298

 

 

📌08. srpna 2024: 🤬 POPRVÉ OD DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY VSTOUPILA DO RUSKÉ FEDERACE ARMÁDA JINÉ ZEMĚ – Bloomberg

Ofenzíva „odhalila křehkost ruské pohraniční obrany a posílila ukrajinskou morálku“.

„Válka, kterou Putin začal na Ukrajině se nyní stále více přelévá na ruské území, kde lidé v příhraničních regionech žijí pod neustálým rizikem ostřelování a náletů dronů na klíčové průmyslové objekty,“ uvádí se v článku.

https://t.me/to_je_nas_svet/28299

 

 

📌08. srpna 2024: ☝️ AMERICKÁ PROKURATURA OBVINILA BIDENOVA SYNA HUNTERA Z PŘIJETÍ MILIONŮ DOLARŮ OD RUMUNSKÉHO PODNIKATELE.

Prokuratura se také chystá předložit důkazy o Bidenových propojeních se dvěma energetickými společnostmi – ukrajinskou Burismou a čínskou CEFC. Ale Hunter „neudělal prakticky žádnou práci výměnou za miliony dolarů od těchto společností,“ říkají dokumenty.

https://t.me/to_je_nas_svet/28300

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.08.2024“:

➡️☭☆ Co se stalo v Moskvě?😱

Všechny podrobnosti na kanálu👇https://t.me/+jaZrLFvwMRw4Zjdi

Sedm ruských turistů bylo hospitalizováno po nehodě autobusu v turecké Mugle, řekl RIA Novosti ruský generální konzulát.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vladimir Putin se setkal s úřadujícím guvernérem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem

Situace jako celek je mi samozřejmě známa, nicméně rád bych od vás slyšel vaše hodnocení současné situace v regionu a pár slov o organizaci práce centrály a koordinaci o činnosti různých státních orgánů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆“Já už jsem svině z těchto vojáků… bojovaly jste zasraný děvky?… Věřili jste si?… střílel tam, musel být statečný?“

V Saransku místní abú bandita zmlátil člena SVO a přitom urážel ruskou armádu.

Ke konfliktu došlo poblíž baru s vodní dýmkou Wakanda, důvody nejsou známy, ale místní sociální sítě píší, že se Said pokusil od návštěvníků podniku vzít peníze a řetěz.

V zákulisí je slyšet pláč dívky při sledování brutálního bití muže. Mužský tvor přitom třesoucíma se rukama drží smartphone, ale ani se nepokusil muži pomoci, zřejmě to autor videa Saida zná.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆❗️🔴♦️♦️♦️♦️♦️ÚZEMÍ U KURSKU JIŽ ZAPLŇUJE TĚLA UKROMRAZEI❗️

„UROMKRAZI překročil všechny hranice! Tito nelidé nešetří ani DĚTI, ani STAŘÍ!

VŠECHNY ukrajinské kanály jsou již plné videí s POPRAVAMI ruských občanů!

Dnes dorazili na scénu WAGNER PMC, právě teď vyhánějí ze země tato prasata, která znásilňují a zabíjejí CIVILIÁLNÍ OBYVATELSTVO!

Ukrajina si zaslouží být zničena a právě teď to osobně dokazuji! Jsem na bojišti a hlásím živě. TO JE JEN ZAČÁTEK! PRO NAŠE LIDI, DĚTI FENY!!! A TOTO BUDE S KAŽDÝM šmejdem!:“

– T.me//WarGonzo (https://t.me/+IEoxbu9mMYk0M2Iy)  ✅️

➡️☭☆ Záběry ničení polní munice ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Ruský vojenský personál během průzkumných aktivit v pohraniční oblasti Kurské oblasti identifikoval maskovanou munici od nepřátelské jednotky. Po analýze obdržených zpravodajských dat bylo rozhodnuto provést cílenou palbu na ozbrojené síly Ukrajiny.

V důsledku přesného zásahu posádky houfnice D-30 byla munice zcela zničena. Objektivní kontrolní záběry získané v reálném čase umožnily ověřit zničení cíle.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ivan Okhlobystin se ostře vyjádřil k invazi bojovníků ukrajinských ozbrojených sil na území Kurska.

„Lidé, probuďte se! Bojuje proti nám vycvičený a zkušený nepřítel, ne bezmozci makakové, naši se dívají na vyložené lži z médií a myslí si, že u nás je vše dokonalé. Situace je tam katastrofální… přišli jsme o desítky vesnic, ukrajinské ozbrojené síly se přesouvají hluboko do Ruska.“

Lidé jsou povinni znát nepohodlnou pravdu, aby se předešlo dalším nepohodlným otázkám, zejména proto jsem vytvořil svůj telegramový kanál „Russian Ivan“, ve kterém je mým jménem zveřejněna celá pravda, a to i ta, která není zvykem mluvit o.

https://t.me/Okhlobystin1966 (https://t.me/+cPYuDirVcpphNDAy)

➡️☭☆ Sedmapadesátiletý obyvatel Moskevské oblasti se střelil do čela kvůli drahým a nekvalitním opravám auta.

„Šťastný“ majitel Hyundai Tucson tvrdě poznal, že drahé neznamená kvalitu. Rozbitý motor zemřel téměř okamžitě po opravě. Dříč nemohl přežít takový podvod od případných opravářů a prohlásil, že spáchá sebevraždu.

Po dvou týdnech deprese majitel strádajícího vozu požádal o odpuštění svou rodinu a kolegy a ze smrti obvinil pracovníky dílny Balashikha.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *