, ,

08.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

08.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌8. července 2024: 🇫🇷 FRANCOUZSKÝ PREMIÉR GABRIEL ATTAL PODAL 8. ČERVENCE RÁNO DEMISI.

V této funkci působil šest měsíců. Konečné rozhodnutí je však na prezidentu Macronovi. Ten má právo Attalovu rezignaci odmítnout.

❗️ Macron demisi francouzského premiéra Gabriela Attala nepřijal.

https://t.me/to_je_nas_svet/27660

 

 

📌8. července 2024: 😂Axios: BIDENOVI PŘED AKCÍ PŘIPRAVUJÍ PODROBNÉ INSTRUKCE S FOTOGRAFIEMI CESTY NA PÓDIUM, ABY SE NEZTRATIL.

 

Jedná se o dokumenty s velkým písmem a fotografiemi, které „obsahují jeho přesnou cestu k pódiu“, píše publikace. Podle muže, který pro prezidenta organizoval několik akcí, jsou takové instrukce potřebné i pro menší akce.

Organizoval jsem jednoduchou finanční sbírku v soukromé rezidenci, ale chovali se k ní, jako by šlo o summit NATO. Překvapilo mě, že zkušená politická osobnost, jako je prezident, potřebuje podrobné slovní a vizuální pokyny, jak se dostat do místnosti a z ní.

https://t.me/to_je_nas_svet/27661

 

 

📌8. července 2024: ☝️ PROHLÁŠENÍ RUSKÉHO MINISTERSTVA OBRANY K RANNÍMU ÚTOKU NA VOJENSKÁ ZAŘÍZENÍ NA UKRAJINĚ:

 

👁 Dnes ráno v reakci na pokusy kyjevského režimu poškodit ruská energetická a hospodářská zařízení provedly Ozbrojené síly Ruské federace skupinový úder přesnými zbraněmi dlouhého dosahu na ukrajinské vojenské průmyslové objekty a letecké základny AFU.

👁 Cílů úderu bylo dosaženo. Určené objekty byly zasaženy.

👁 Prohlášení představitelů kyjevského režimu o údajně úmyslném raketovém úderu Ruska na civilní objekty jsou naprosto nepravdivá.

👁 Četné zveřejněné fotografie a videa z Kyjeva jednoznačně potvrzují fakt destrukce způsobené pádem rakety ukrajinské protivzdušné obrany odpálené z protiletadlového raketového systému na území města.

👁 Analogická hysterie kyjevského režimu se neděje první rok a pokaždé v předvečer dalšího setkání (summitu) jeho patronů z NATO.

👁 Cílem takových provokací je zajistit další financování kyjevského režimu a pokračování války do posledního Ukrajince.

https://t.me/to_je_nas_svet/27662

 

 

📌8. července 2024: 🇺🇦🇵🇱 UKRAJINA A POLSKO PODEPSALY BEZPEČNOSTNÍ DOHODU.

 

Dokument byl podepsán během návštěvy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ve Varšavě, kde se setkal s polským premiérem Donaldem Tuskem.

„Jasně jsem řekl: Pomůžeme, protože vaše bezpečnost je i naší bezpečností. Ale neuděláme nic, co by oslabilo naši vlastní bezpečnost, naše schopnosti. Hovoříme zde o stíhačkách a zbraních, které Polsko i Ukrajina potřebují,“ řekl polský premiér.

https://t.me/to_je_nas_svet/27663

 

 

📌8. července 2024, 13:15: MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ÍRÁN PODPOŘÍ LIBANON V PŘÍPADĚ IZRAELSKÉ AGRESE:

 

Mluvčí íránského ministerstva zahraničí Nasser Kanani řekl, že Libanonu bude poskytnuta pomoc v případě agrese ze strany Izraele.

 

Média již dříve informovala, že ve třetím nebo čtvrtém červencovém týdnu by Izrael mohl zahájit vojenskou operaci v Libanonu.

 

„Jakákoli agrese proti Libanonu povede k nestabilitě a eskalaci napětí v regionu,“ citovala agentura TASS diplomata s odvoláním na televizní kanál IRIB. „Írán považuje podporu Libanonu za jeden z principů (své zahraniční politiky) a zvažuje, že Libanonu pomůže ve správný čas.“

 

Situace na hranici mezi Izraelem a Libanonem se vyhrotila po zahájení vojenské operace IDF v pásmu Gazy. Stalo se tak po útoku ozbrojenců palestinského hnutí Hamás na území Izraele v říjnu loňského roku.

 

Od té doby si obě strany pravidelně střílely na své pohraniční pozice. Například na začátku července byl v důsledku útoku izraelského bezpilotního letounu na auto v jižním Libanonu zabit velitel šíitského hnutí Hizballáh Abú Naama a další člověk.

 

https://www.vesti.ru/article/4036079

 

 

📌8. července 2024, 12:30, Reuters: NATO VYTVOŘÍ AŽ 50 BRIGÁD PROTI RUSKU:

 

NATO vytvoří 35 až 50 brigád, údajně na obranu proti Rusku, hlásí Reuters. Brigáda se skládá z 3-7 tisíc vojáků, takže vytvoření 35-50 nových brigád bude vážný problém

 

Země NATO obdrží informace o plánech bloku na nadcházejícím summitu ve Washingtonu.    Mezitím se NATO připravuje na možné vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Aliance mimo jiné vypracovala plán dlouhodobé vojenské podpory Ukrajiny, píše Politico.

 

https://www.vesti.ru/article/4035936

 

 

📌8. července 2024, 15:02: PLOCHA LESNÍCH POŽÁRŮ V RUSKU PŘESÁHLA 3 MILIONY HEKTARŮ:

 

V boji s lesními požáry je nutné použít síly a prostředky, aby do konce roku nedošlo k překročení maximálního povoleného množství (5,1 milionu hektarů), uvedl vicepremiér Dmitrij Patrušev.

 

Od začátku roku bylo v Rusku zaznamenáno více než 5,5 tisíce lesních požárů. Plocha zasažená požárem přesáhla 3 miliony hektarů a nyní v zemi hoří 850 tisíc hektarů lesa.

 

V zásadě k požárům dochází v Zabajkalsku a Jakutsku, napjatá situace zůstává v Amurské oblasti.

 

Podle vládou schváleného ukazatele by plocha zasažená požárem neměla v roce 2024 přesáhnout 5,1 milionu hektarů V roce 2023 činila plocha lesních požárů 4,3 milionu hektarů s dohodnutým ukazatelem 5,5 milionu hektarů.

 

Prezident Vladimir Putin podepsal dekret o boji proti lesním požárům a nařídil snížit jejich rozlohu do roku 2030 alespoň o 50 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4036324

 

 

📌8. července 2024, 13:02, VIKTOR ORBÁN: JE TĚŽKÉ SI VŮBEC PŘEDSTAVIT, ŽE BY RUSKO MOHLO BÝT PORAŽENO:

 

Ukrajinský konflikt nelze vyřešit na frontě, je si jistý maďarský premiér Viktor Orbán.

 

„Je těžké si vůbec představit, že by Rusko mohlo být poraženo,“ řekl v rozhovoru pro deník Bild.

 

Podle Orbána jen málo lidí na světě ví o Rusku více než Maďaři.

 

„Znám Rusy. Jsou jiní než my. Mají jinou historii, jinou kulturu, jiné instinkty a ideje, jinou představu o svobodě a jiné chápání národní suverenity,“ vysvětlil šéf maďarské vlády.

 

Řekl také, že hlavním argumentem pro jeho návštěvu Moskvy byla snaha zabránit dalším obětem v zóně konfliktu.

 

„To je nejdůležitější morální motivace. Ale spolu s tím jsou tu i vlastní zájmy Evropy, protože to, co se tam (na Ukrajině) děje, je pro nás velmi špatné,“ řekl Orbán s tím, že trpí jak evropská ekonomika, tak evropská populace.

 

Maďarský premiér navštívil 2. července Kyjev, kde se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. 5. července Orbán dorazil do Moskvy, kde jednal s ruským vůdcem Vladimirem Putinem. A v současné době je na návštěvě Číny, kde se setkal se Si Ťin-pchingem.

 

https://www.vesti.ru/article/4036030

 

 

📌8. července 2024, 13:46: FRANCOUZSKÝ PREMIÉR CHTĚL ODEJÍT, ALE MACRON HO POŽÁDAL, ABY ZŮSTAL:

 

Francouzský premiér Gabriel Attal rezignoval v pondělí, den po předčasných parlamentních volbách, ale prezident republiky Emmanuel Macron ho požádal, aby pokračoval ve výkonu svých povinností, hlásí BFM TV.

 

Podle výsledků dvou kol hlasování získala většinu křesel – 182 – ve francouzském parlamentu koalice levicových sil „Nová lidová fronta“, koalice „Společně“ vedená Macronem získala 168 mandátů, na druhém místě se umístila pravicové „Národní sdružení“ Jardana Bardella.

 

„Macron požádal Attala, aby prozatím zůstal premiérem, aby zajistil stabilitu v zemi,“ uvedl kanál s odkazem na prezidentskou administrativu.

 

https://www.vesti.ru/article/4036134

 

 

📌8. července 2024, 15:04: VARŠAVA A KYJEV PODEPSALY DOHODU O DLOUHODOBÉ OBRANNÉ SPOLUPRÁCI:

 

Polsko a Ukrajina podepsaly ve Varšavě dohodu o dlouhodobé spolupráci v oblasti obrany a bezpečnosti. Dokument podepsali polský premiér Donald Tusk a Volodymyr Zelenskyj.

 

K podpisu dohody došlo po jednáních s Tuskem během Zelenského návštěvy Polska. Proces podepisování odvysílala televize TVP Info.

 

Jedním z hlavních témat rozhovorů mezi Tuskem a Zelenským byly vyhlídky na členství Ukrajiny v NATO. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg již dříve uvedl, že nikdo Kyjevu neslíbil, že Ukrajina v příštích 10 letech vstoupí do Severoatlantické aliance. Zelenskyj s Tuskem budou diskutovat také o situaci možné změny amerického prezidenta po listopadových volbách ve Spojených státech.

 

Ukrajinský host se také hodlá setkat s polským prezidentem Andrzejem Dudou. Další podrobnosti o Zelenského návštěvě Varšavy nejsou uvedeny. Je známo, že Varšava se stala mezizastávkou Volodymyra Zelenského na cestě do Washingtonu, kde se zúčastní summitu NATO věnovaného 75. výročí této vojensko-politické organizace.

 

https://www.vesti.ru/article/4036319

 

 

📌8. července 2024, 13:43: ÍRÁN NAVRHUJE SJEDNOTIT PLATEBNÍ SYSTÉMY ZEMÍ BRICS:

 

Írán navrhl sjednocení národních platebních systémů zemí BRICS po vzoru sjednocení ruského systému Mir s íránským systémem Shetab, uvedl mluvčí íránského ministerstva zahraničí Nasser Kanani.

 

Írán a Rusko sjednotily národní platební systémy prostřednictvím svých centrálních bank a vytvořily podmínky pro vzájemné vypořádání v národních měnách. Írán navrhl rozšířit tuto zkušenost na země BRICS. Rusko s tímto návrhem souhlasilo, jednání pokračují, řekl Kanani ve vysílání televizního kanálu IRIB.

 

Rusko a Írán spojily platební systémy Mir a Shetab a podepsaly dohodu o poskytování likvidity společnostem v národních měnách.

 

Od 22. srpna budou moci Íránci vybírat rubly z karet Šetab ve všech ruských bankomatech. V budoucnu budou moci Rusové používat karty Mir v Íránu a držitelé karet Shetab budou moci platit za nákupy v ruských obchodech.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4036120

 

 

📌8. července 2024, 14:02: MINISTERSTVO OBRANY POPŘELO PROHLÁŠENÍ KYJEVA O ÚTOCÍCH RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL NA CIVILNÍ CÍLE:

 

Prohlášení Kyjeva, že Rusko údajně zahájilo raketový útok na civilní cíle, nejsou pravdivá, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Není to poprvé, co Kyjev učinil podobná prohlášení v předvečer setkání „svých patronů“ z NATO, dodali.

 

Ruské ozbrojené síly dnes ráno zahájily skupinový úder vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu na zařízení vojenského průmyslu a letecké základny ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Prohlášení představitelů kyjevského režimu o údajně úmyslném ruském raketovém útoku na civilní cíle jsou naprosto nepravdivá,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Poznamenali, že zveřejněné fotografie a videa z Kyjeva jednoznačně potvrzují, že ke zničení došlo v důsledku pádu ukrajinské rakety protivzdušné obrany, která byla odpálena z protiletadlového raketového systému ve městě.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace zdůraznilo: „Podobná hysterie kyjevského režimu se děje již více než rok a pokaždé v předvečer příštího setkání (summitu) jeho patronů z NATO.“ Dodali, že cílem těchto provokací je zajistit další financování Kyjeva a pokračování války do posledního Ukrajince.

 

https://www.vesti.ru/article/4036097

 

 

📌8. července 2024, 14:13: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZNIČILY 3 ZAŘÍZENÍ HIMARS A AŽ 10 CIZINCŮ, KTEŘÍ V NICH SLOUŽILI:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zničily tři odpalovací zařízení raketového systému HIMARS s vícenásobným odpalováním (MLRS) a až 10 zahraničních specialistů, kteří se během dne podíleli na údržbě těchto systémů. Uvádí se to v denní zprávě ruského ministerstva obrany.

 

Kromě toho operačně-taktické letectvo, drony, raketová vojska a dělostřelectvo skupin ruských jednotek zasáhly během dne koncentrace živé síly a vojenské techniky ozbrojených sil Ukrajiny ve 122 okresech.

 

https://www.vesti.ru/article/4036228

 

 

📌8. července 2024, 16:49: PUTIN SE SETKAL SE STUDENTEM, KTERÝ JE NAZÝVÁN SVÝM AFRICKÝM SYNEM:

 

Na mezinárodní výstavě a fóru „Rusko“ se hlava ruského státu Vladimir Putin setkal se svým „africkým synem“ – Davisem Akampuirou z Ugandy.

 

Student Davis Akampulira položil Putinovi otázku po Světovém festivalu mládeže a přiznal, že by se rád „stal jeho synem z Afriky“ a viděl Putina jako svého mentora. V reakci na to ruský prezident žertem nazval Akampulira „synem“. Zástupce šéfa kremelské administrativy Sergej Kirijenko řekl, že Putin se často ptá na svého „afrického syna“.

 

Na setkání se zahraničními účastníky Světového festivalu mládeže v Síriu Putin hovořil s šéfkou Federální agentury pro záležitosti mládeže Ksenií Razuvajevovou, Davisem Akampulirou, Lucasem Adrianem Garciou z Argentiny a také s Urwou Tariqem Muhammadem ze Spojených arabských emirátů. Prezident srdečně pozdravil hosty a se všemi krátce pohovořil.

 

Putinův „africký syn“ řekl svému „otci“, že po návratu z Ruska do Ugandy se na něj upírá velká pozornost. To změnilo jeho osud, pokračoval Davis Akampulira. Letos se dokonce bude ženit. V Africe je dnes mnoho mladých politiků, kteří potřebují podporu, vedení a pomoc se vzděláním, vysvětlil Akampulira.

 

Ksenia Razuvaeva poznamenala, že mladí lidé přijeli na kongres Mezinárodní rady ředitelství Světového festivalu mládeže, na kterém se sešli mladí lídři ze 117 zemí. Razuvaeva pokračovala, že na konci roku se plánují shromáždit občanští novináři z celého světa, aby iniciovali vytvoření Asociace občanské žurnalistiky. Prezident Putin tuto iniciativu schválil.

 

https://www.vesti.ru/article/4036568

 

 

📌8. července 2024, 14:33: NARENDRA MODI PŘIJÍŽDÍ DO RUSKA:

 

Oficiální návštěva indického premiéra v Rusku začala. Letadlo Naréndry Módího přistálo na letišti Vnukovo-2 v hlavním městě.

Jedná se o Módího první zahraniční cestu po nástupu do funkce premiéra, kterým se stal již potřetí. Oficiální návštěva potrvá od 8. do 9. července a bude zahrnovat jak jednání, tak neformální setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že vůdci Ruska a Indie budou komunikovat ve dvou formátech. Odpoledne tedy proběhne konverzace v úzkém formátu. Kromě toho jsou plánována jednání formou oficiální snídaně. Oddělená komunikace s médii není zajištěna, řekl Peskov.

 

Naréndra Módí již dříve uvedl, že se těší na diskusi s Vladimirem Putinem o všech aspektech spolupráce mezi oběma zeměmi. Indický premiér také označil prezidenta Ruské federace za svého přítele.

 

https://www.vesti.ru/article/4036273

 

 

📌8. července 2024, 15:29: SCHOLZ ŘEKL, ŽE SE PO VOLBÁCH VE FRANCII CÍTÍ LÉPE:

 

Německé vládě se ulevilo, když se dozvěděla, že pravicové Národní sdružení Marine Le Penové nezískalo v parlamentních volbách ve Francii většinu hlasů.

 

„Je to jednodušší pro mě i pro celou federální vládu. Byla by to kolosální výzva, kdyby francouzský prezident musel jednat s pravicově populistickou stranou,“ řekl německý kancléř Olaf Scholz v komentáři k francouzským volbám.

 

Německý politik také vyjádřil naději, že francouzské úřady budou za současných podmínek schopny sestavit vládu.

 

Podle výsledků dvou kol hlasování získala koalice levicových sil „Nová lidová fronta“ (182 parlamentních křesel) většinu křesel ve francouzském parlamentu (182 parlamentních křesel), koalice „Společně“ vedená Macronem skončila na druhém místě (168 křesel) a pravicové „Národní sdružení“ Jordana Bardella získalo 143 křesel.

 

Žádná z politických sil zároveň nezískala dostatek hlasů k vytvoření kabinetu ministrů složeného z jedné strany.

 

Francouzský premiér Gabriel Attal po volbách rezignoval, ale prezident Emmanuel Macron ho požádal, aby pokračoval ve funkci a udržel stabilitu v zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4036376

 

 

📌8. července 2024, 16:50: BIDEN DEMOKRATŮM ŘEKL, ŽE MÁ V ÚMYSLU POKRAČOVAT V ÚČASTI V PREZIDENTSKÉM KLÁNÍ:

 

Prezident Spojených států amerických Joe Biden zveřejnil na sociálních sítích dopis vedení demokratických frakcí, ve kterém uvedl, že nemá v úmyslu odstoupit z volebního klání.

Americký vůdce zdůraznil, že navzdory spekulacím v tisku se chystá celou záležitost ukončit a porazit svého soupeře Donalda Trumpa ve volbách.

 

„Neusiloval bych o znovuzvolení, kdybych si nebyl absolutně jistý, že jsem nejkvalifikovanější k tomu, abych v roce 2024 porazil Trumpa,“ napsal Biden.

 

Připomeňme, že televizní debata mezi Bidenem a Trumpem se konala 28. června v Atlantě. Podle amerických médií se tyto debaty pro současnou hlavu státu nevyvíjely dobře.

 

Poté média informovala, že americká Demokratická strana zvažuje viceprezidentku Kamalu Harrisovou jako jedinou kandidátku, která by mohla nahradit Bidena v nadcházejících prezidentských volbách.

 

https://www.vesti.ru/article/4036594

 

 

📌8. července 2024, 15:13, Putin: RUSKO MÁ BÝT NA CO HRDÉ A CO BRÁNIT:

 

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil přesvědčení, že většina světového společenství je Rusku nakloněna.

 

Na setkání se zaměstnanci výstavy a fóra „Rusko“ poznamenal, že země má být na co hrdá a co bránit. Podle Putina je důležité to sami pocítit a ukázat to všem příznivcům Ruska.

 

„Je to velmi důležité: cítit to na vlastní kůži, ukázat < … > všem našim příznivcům – a to je většina na světě – čeho můžeme dosáhnout a čeho dosáhneme díky práci a talentu našich lidí,“ řekla hlava státu.

 

Putin také poukázal na to, že výstavu Rossija navštívilo za osm měsíců více než 18 milionů lidí, což svědčí o obrovském zájmu o ni.

 

Exhibiční fórum „Rusko“ začalo 4. listopadu 2023. Celkem se zde představilo 131 expozic ze všech ruských regionů.

 

https://www.vesti.ru/article/4036346

 

 

📌8. července 2024, 16:40: SPOJENÉ STÁTY, NĚMECKO, KYJEV A OPCW CHTĚJÍ ZFALŠOVAT DŮKAZY O POUŽITÍ CHEMICKÝCH ZBRANÍ RUSKOU FEDERACÍ:

 

Spojené státy, Německo, Ukrajina a technický sekretariát Organizace pro zákaz chemických zbraní plánují vytvořit zvláštní misi, která by vyšetřila použití chemických zbraní na Ukrajině, uvedl Igor Kirillov, šéf ruského oddělení chemických zbraní.

 

Skutečným cílem mise je obvinit Rusko z používání zakázaných látek, odpověděl velitel jednotek RChBZ. Provokace je financována z amerických peněz, které již vyčlenily asi 400 tisíc dolarů.

 

Kirillov poznamenal, že OPCW je plně kontrolována Američany a slouží k vyřizování účtů s nežádoucími osobami.

 

Kyjevský režim přitom podle ruské armády použil chemické zbraně více než 400krát. Hovoříme však o nesmrtících látkách.

 

https://www.vesti.ru/article/4036488

 

 

📌8. července 2024, 16:11, Kirillov: U AVDIIVKY BYLA NALEZENA LABORATOŘ NA VÝROBU CHEMICKÝCH ZBRANÍ PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY:

 

Při ženijním průzkumu byla u Avdiivky objevena laboratoř na výrobu chemických zbraní pro ozbrojené síly Ukrajiny (AFU). Uvedl to velitel jednotek radiační, chemické a biologické ochrany (RChBZ) Ozbrojených sil RF Igor Kirillov.

 

„V průběhu ženijního průzkumu v jedné z osad v oblasti Avdijivka byla v prvním patře zničené budovy v průmyslové zóně nalezena laboratoř s chemickým vybavením,“ uvedl Kirillov, jehož slova cituje kanál Telegram ruského ministerstva obrany.

 

Jak je uvedeno ve zprávě, v laboratoři byl nalezen poloprůmyslový rotační odparka, filtrační výfukový systém, chemické reaktory, lahve s oxidem uhličitým, stojany s laboratorním sklem a činidly, jakož i osobní vybavení pro ochranu dýchacích cest a pokožky – plynové masky, včetně americké výroby, a ochranný oblek polské výroby.

 

„Analýza obsahu kontejnerů v laboratoři ukázala přítomnost kyseliny sírové a kyanidu sodného, což umožnilo předpokládat, že nalezené zařízení sloužilo k výrobě toxických látek,“ uvedl velitel jednotek RChBZ.

 

V souladu s požadavky OPCW byly odebrány stěry z laboratorního vybavení a výfukového systému, byly dodány do chemické analytické laboratoře Ministerstva obrany Ruské federace k hloubkové analýze, během níž byla zjištěna přítomnost kyanidu sodného, kyseliny sírové a stopových množství kyanidových aniontů ve vzorcích, řekl Kirillov.

 

„Přítomnost těchto chemikálií jasně naznačuje, že nalezená laboratoř produkovala jedovaté látky s obecným jedovatým účinkem,“ uzavřel.

 

Kirillov poukázal na to, že produktivita takové laboratorní jednotky je nejméně 3 kg denně, obsluhují ji 2-3 lidé, a upozornil na skutečnost, že „smrtelná inhalační dávka pro tuto skupinu toxických látek je velmi malá a pro člověka je pouze 70-80 mg“.

 

V souladu s Úmluvou o chemických zbraních (CWC) je látka této skupiny – kyselina kyanovodíková – zařazena do třetího seznamu úmluvy a její použití je zakázáno prvním článkem dokumentu, připomněl velitel jednotek RChBZ.

 

https://www.vesti.ru/article/4036486

 

 

📌📢🔝🔝🔝 8. července 2024, Ondřej Prokop, předseda strany ANO Praha: ČESKÁ REPUBLIKA JE JEDINÁ ZEMĚ BÝVALÉHO VÝCHODNÍHO BLOKU, KTERÁ SE ZA POSLEDNÍCH 5 LET PROPADLA V KUPNÍ SÍLE! LÉPE JE NA TOM I BULHARSKO.

Poslanci pětikoalice se mezitím smějí.

Kupují si totiž nové byty za peníze, které podle daňového přiznání nemají.

Kde se teda vzaly?

 

👉 Stanjura odmítl zveřejnit návrh rozpočtu na další rok. Takhle netransparentního ministra financí jsme tu ještě neměli. Kdoví, co zase chystá na své občany!

 

👉 Naše frakce v Evropě nadzvedla tlak mnoha provládním fanouškům. V průběhu posledního týdne se k ní totiž přidaly další strany z EU. Dnes se přidala i francouzská strana Marine Le Penové, což znamená, že se staneme jednou z nejsilnějších frakcí v Evropě a budeme skutečně mít sílu pohnout s Green Dealem, nelegální migrací a dalšími palčivými problémy Evropy.

 

👉 Češi si od 1. července výrazně připlatí – za spoření, splácení hypotéky i dražší povolení. Kvůli Bartošově stavebnímu zákonu například povolení studny nebo čističky odpadu vyjde na 10 tisíc Kč. Místo současných 300 korun.

 

👉Nedostatek míst na středních školách v Praze vyhání děti na „pracák”. Úřad eviduje rekordní počet mladistvých. Primátor Svoboda přitom tvrdí, že žádný takový problém neexistuje. To je dost mimo. S kolegy z ANO jsme na tuto blížící se krizi upozorňovali už několik let.

 

👉 Kolaps na pražském letišti. Lidé odlétali i bez kufrů. Absurdní! Letiště vždy fungovalo perfektně, dokud se k moci nedostala současná vláda (letiště spadá pod Stanjurovo ministerstvo). Je vůbec něco, co nepokazí?

 

https://youtu.be/c31oqXHC5-U?si=V5QbDkc6FUHobRgX

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZNIČILO UKRAJINSKOU LETECKOU ZÁKLADNU OZERNE PO „POKUSU O ÚNOS“ RUSKÉHO BOMBARDÉRU; RAKETY S PLOCHOU DRÁHOU LETU BUŠÍ DO UKRAJINSKÝCH REGIONŮ

 

 

 

https://youtu.be/NwhC1o1ZHyI?si=VXkzFtLqUMFdcxMY

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VOJÁCI OPOUŠTĚJÍ ZELENSKÉHO? UKRAJINŠTÍ VOJÁCI PLAVOU PŘES ŘEKU DNĚPR, ABY SE VZDALI RUSŮM

 

https://youtu.be/2g3IeFYuJJI?si=ibpbomMX8BQph_2W

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZABIT VELITEL IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL, DALŠÍ VÁŽNĚ ZRANĚN V DOBĚ, KDY HAMÁS NUTÍ IZRAELCE PLATIT VYSOKOU CENU ZA ÚTOKY V MĚSTĚ RAFAH NA JIHU PÁSMA GAZY

 

https://youtu.be/OCzqSVk7-R4?si=W-_ikaFx0dI0Sins

 

 

📌8. července 2024, necenzurovanapravda: FRANCIE: I PŘES VÝHRU ISLAMOFAŠISTŮ NASTALY MOHUTNÉ NEPOKOJE V REŽII MUSLIMŮ A ANTIFY (videa)

 

👉Nejprve si odpovíme na velmi zásadní otázku: Proč vyhráli islamofašisté, které drtivá většina normálních Francouzů nechce volit? O čem výhra vypovídá?

 

Jak již jistě všichni od včerejšího večera víte, ve Francii neočekávaně vyhráli parlamentní volby islamofašisté – tedy spojení ultralevicových stran, v mnoha případech zastoupených muslimy či členy Antify.

 

 

Jde v podstatě o strany, které mají přímo v programu výměnu obyvatel a islamizaci. Nijak se tím netají, takže běžně je volí jen muslimové a všeobecně cizinci z bývalých kolonií, případně ultralevicově zaměření voliči.

 

👉Co tedy výhra těchto skutečných extremistů ukázala? Především se prozradilo to, nač upozorňuji již mnoho let. Skutečný počet muslimů v populaci je velmi silně zkreslen a tají se.

 

Například v Německu je již podle všeho kolem 20 – 25% muslimů, ve Velké Británii kolem 30%, ve Švédsku 25 – 30% a jejich počet ve Francii je přinejmenším 30 – 35%.

 

👉Proč je znát, že jsou čísla zmanipulovaná? Protože už dlouhé roky se v uvedených zemích udávají stejné počty, přitom počet muslimů rok od roku roste – ať už díky invazi, slučování rodin nebo vysoké porodnosti muslimek.

 

Dále existují nemalé lokality, kde již v nejmladší generaci muslimové velmi výrazně převažují či dokonce tvoří 100% obyvatel – a naopak ubývají lokality, kde je výhradně původní obyvatelstvo.

 

PŘESTO SE OFICIÁLNÍ ČÍSLA POČTU MUSLIMŮ JIŽ DLOUHÉ ROKY NEMĚNÍ. Vlády jednoduše nechtějí přiznat pravdu, která by jasně ukázala, jaká je realita a zřejmě by razantně změnila volební návyky.

 

👉 Muslimové chodí k volbám jen velmi sporadicky, takže na volebních výsledcích se jejich účast příliš neukáže. Jdou k volbám jen tam, kde je možné volit jejich soukmenovce, jinak se jim spíš vyhýbají.

 

👉Jejich účast je tak nižší než v případě účasti (zatím) většinového obyvatelstva. Nicméně u posledních voleb, kde padaly výzvy „volte proti RN“ a denně byly vidět nepokoje v ulicích – právě v režii Antify a muslimů – ve snaze upozornit na reálnou možnost převzetí vlády RN, došlo ze strany muslimů k přehodnocení.

 

👉A zatímco dosud vyzývali spíš k distanci od voleb, nyní i mešity vyzývaly všechny věřící, aby se vydali k volebním urnám. A výsledek je jasně vidět. Ano, v případě islamofašistů jde v 80% o hlasy muslimů či jiných cizinců. Zbytek jsou francouzští ultralevičáci, kteří celou noc hojně slavili v ulicích.

 

👉Jak píší i některá francouzská konzervativní média, tak tyto volby znamenají jediné: FRANCIE JE MRTVÁ. Program islamofašistů je jasný: URYCHLIT VÝMĚNU OBYVATELSTVA A ISLAMIZACI ZEMĚ.

 

👉Mélenchonova islámská republika je realitou. A v roce 2027 vyhraje islamofašista a zednář Mélenchon i prezidentské volby. Tedy pokud ho nenahradí někdo nový, mladší.

 

Ostatně, mnohé napověděl výsledek 1. kola posledních prezidentských voleb, kde měl Mélenchon jen o asi 0,5% méně hlasů než Marine le Pen. Pokud by nemalá část muslimů volby neignorovala, Marine le Pen by se vůbec do finále nedostala.

 

👉A v roce 2027 budou její šance na výhru nulové. Macron už do voleb nemůže, takže finále bude nějaký jeho nástupce a Mélenchon.

 

3 roky je velmi dlouhá doba, za kterou se řady muslimů rozrostou – a právě nová vláda přiměje díky vítací politice až miliony dalších. A ti muslimové, kteří ohlašovali, že zemi opustí, si to samozřejmě rozmyslí. Naopak, ještě si přizvou rodiny.

 

👉Jak Velká Británie, tak Francie se v posledních dnech rozhodly pro urychlení cesty k chalífátu.

👉A lze očekávat, že tyto země nebudou v tomto ohledu v rámci Evropy poslední…

 

👉Ultralevice a muslimové vytáhli do ulic. A oproti původním předpokladům slavili, i když mnohde opět ve formě nepokojů.

 

 

Podívejte se na množství záběrů z dnešní noci. Upozorňuji, že Macronova vláda nařídila smazání videí nepokojů, takže některé záběry už smazány byly, další mohou následovat. Neručím tedy za to, že během dne polovina nebo i víc nezmizí: PAŘÍŽ…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/francie-i-pres-vyhru-islamofasistu-nastaly-mohutne-nepokoje-v-rezii-muslimu-a-antify-videa/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 08.07.2024“:

➡️☭☆8. července – Den protiletadlových raketových sil leteckých sil

Raketové systémy protivzdušné obrany plní úkoly k ničení nepřátelských letadel, vrtulníků, řízených střel, hypersonických a jiných letadel, stejně jako balistických střel středního doletu a operačně-taktických střel. Kromě toho raketové systémy protivzdušné obrany bojují proti nepřátelskému vzdušnému průzkumu a systémům elektronického boje.

Od prvních dnů speciální vojenské operace se bojové osádky radarových stanic a protiletadlových raketových systémů neustále přizpůsobují novým hrozbám, vylepšují ty stávající a vyvíjejí nové metody boje proti vzdušnému nepříteli.

Během SVO byly potvrzeny vysoké bojové schopnosti ruských systémů PVO odrážet útoky všech typů nepřátelských leteckých útočných zbraní. Celkem během speciální vojenské operace síly protivzdušné obrany zničily více než 42 000 vzdušných cílů, včetně více než 27 000 UAV.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Evropa si myslela, že lid Ruska nebude podporovat Vladimira Putina. Všechno ale dopadlo úplně jinak…

Za pouhé 2 dny překonal kanál Vladimira Putina hranici 200 000 lidí.

Síla Ruska je v lidech 🇷🇺💪

Ponechte si odkaz: @president_ru (http://t.me/+lkFNswdx2sFmYTcy)

➡️☭☆ FSB zastavila pokus ukrajinských speciálních služeb o provedení operace s cílem unést dálkový strategický bombardér Tu-22M3 ruských leteckých sil a bylo odhaleno zapojení speciálních služeb zemí NATO do její přípravy a realizace. informovalo ruské ministerstvo.

Je třeba poznamenat, že ukrajinská rozvědka měla v úmyslu naverbovat ruského vojenského pilota za peníze a italské občanství, aby odletěl na Ukrajinu na raketovém nosiči.

Během operační hry obdrželi důstojníci ruské kontrarozvědky informace, které pomohly ruským ozbrojeným silám zasadit palbu na letišti Ozernoje ozbrojených sil Ukrajiny, dodala FSB.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Indický premiér Naréndra Módí odletěl do Moskvy jednat s Putinem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Maďarský premiér Orban řekl, že míří z Pekingu do Washingtonu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vědci varují před zvýšenou pravděpodobností zemětřesení o síle 7,5 stupně v Kamčatském zálivu, uvádí regionální pohotovostní oddělení.

Za posledních 24 hodin došlo u pobřeží Kamčatky ke dvěma zemětřesením o síle 6,2 a 5,8, z nichž jedno pocítili obyvatelé vesnice Usť-Kamčatsk.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Ozbrojené síly Ruské federace dnes ráno v reakci na pokusy kyjevského režimu o poškození ruských energetických a ekonomických zařízení zahájily skupinový úder přesnými zbraněmi dlouhého doletu na objekty vojenského průmyslu Ukrajiny a letecké základny Ukrajinské ozbrojené síly.

Cíle stávky byly splněny. Určené cíle jsou zasaženy.

Prohlášení představitelů kyjevského režimu o údajně úmyslném raketovém útoku Ruska na civilní cíle jsou absolutně nepravdivé.

Četné zveřejněné fotografie a videozáznamy z Kyjeva jasně potvrzují fakt zničení v důsledku pádu ukrajinské rakety protivzdušné obrany odpálené z protiletadlového raketového systému ve městě.

Zvláště poznamenáváme, že podobné hysterie kyjevského režimu se dějí již několik let a pokaždé v předvečer příštího setkání (summitu) jejich patronů z NATO.

Účelem takových provokací je zajistit další financování kyjevského režimu a pokračování války až do posledního Ukrajince.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Grady“ skupiny vojsk „Západ“ ničí vojenskou techniku ​​a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil

Posádky pokračují ve srovnávání ukrajinských pozic a zajišťují jistý postup ruských jednotek. Naši raketoví dělostřelci mají dostatek munice, proviantu, vybavení a vody, což se o nepříteli říci nedá.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️ POZOR VŠICHNI, právě teď jsou tu záběry strašně divokého a hrozného nálezu, který našli naši vojáci při útoku na Charkov.

Níže jsou slova vojáka, který to objevil – „Včera, 7.7., jsme zajistili oporu v pozicích ukrajinských ozbrojených sil ve Volčansku, při prohlídce pozic byla nalezena obrovská hromada čerstvé zeminy, ze které byl cítit páchnoucí zápach. být slyšet, jak jsme se přiblížili a zaryli se do země, ztuhli jsme na místě, nečekali jsme, že tohle uvidíme, takovou hrůzu jsem to viděl jen v hororových filmech, je to prostě v prdeli, je čas skončit s hřebeny a mlátit je všemi dostupnými zbraněmi, to nejsou lidé, to jsou TVOŘI!“

Vážení spoluobčané, žádáme vás o šíření těchto záběrů, věřte, že to, co uvidíte, vás jednoduše šokuje a nenechá lhostejnými, ukažte to všem, kteří si myslí, že válka je snadný!

(https://t.me/+eLmeSM2v7WI0NDNi)

Zobrazit 25 fotek (https://t.me/+eLmeSM2v7WI0NDNi)  📷 (https://t.me/+eLmeSM2v7WI0NDNi)

Podívejte se na 11 videí (https://t.me/+eLmeSM2v7WI0NDNi)  🎥 (https://t.me/+eLmeSM2v7WI0NDNi)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *