, ,

07.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 IZRAEL A USA SE CHYSTAJÍ BOMBARDOVAT IRÁN!

07.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: IZRAEL A USA SE CHYSTAJÍ BOMBARDOVAT IRÁN!

 

❤️ „Dnes je první den zbytku tvého života.“ —  Anne Wilson Schaef

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06. srpna 2024: Michal&Petr.com, MAP 2058: IZRAEL A USA SE CHYSTAJÍ BOMBARDOVAT IRÁN!

 

👉RUSKÝ STRATEGICKÝ SYSTÉM MURMANSK PRÝ PŘIPRAVEN „OSLEPIT” ÚTOČÍCÍ LETCE!

A generál Šojgu v Teheránu a generál Kurilla v Tel Avivu!

 

DNEŠNÍ ANALÝZE MÁ DVĚ ČÁSTI:

➡️ (1) Aktuální vývoj přes noc na dnešek.

➡️ (2) Vojenské možnosti obou stran konfliktu. Ruský systém Murmansk a jeho možnosti. Náhle překvapivé vysvětlení smyslu ukrajinských útoků proti území Ruska.

 

➡️ (1) AKTUÁLNÍ VÝVOJ KONFLIKTU MEZI IZRAELEM A ÍRÁNEM.

 

🔹 Generál Šojgu v Teheránu!

🔹 US Generál Kurrilla v Tel-Avivu! Trump: „Válka začne dnes v noci!”

🔹 Orbánův Szijjártó: „Válka začne do 48 hodin!

🔹 Iránský ministr zahraničí mne požádal, abych Vás (Izrael) o tom informoval“.

🔹 Netanhjahu: „Leteckými údery zničím všechna iránská jaderná zařízení“.

🔹 Irán: „Zničíme Izrael“!

🔹 Ruská média: „Strategický zbraňový systém „Murmansk”, jediný svého druhu na světě, se připravuje k nasazení v Iránu“.

🔹 A mohli bychom ve výčtu zlověstných informací o hrozícím vypuknutí druhého předkola III. světové války pokračovat. (Poznámka: První předkolo Válka na Ukrajině.)

 

👉IZRAEL: Smotrič už včera ráno na konferenci exceloval slovníkem jistého malíře pokojů, když tvrdil, že si myslí, že je morálně ospravedlnitelné, totálně zablokovat 2 miliony Palestinců v Gaze a nechat je tam pomřít hlady.

A dodal, že Západ to (bohužel) nedovolí.

Konflikt v Gaze už nabírá naprosto iracionální fanatický rozměr.

👉ARABSKÁ MÉDIA včera hojně tvrdila a dokládala videi, že Izrael „úmyslně znesvěcuje hroby muslimů, jejich hroby vyhrabává buldozery, hřbitovy srovnává se zemí, těla unáší do okupačních center, kde je znesvěcuje, a zbytky takto znesvěcených těl a koster potom vrací Palestinské správě Gazy”. Podle stížností už měl takto znesvětit 2000 těl pohřbených mučedníků. (Zdroj i video v čase: 18.20 GMT.)

 

👉Ve stejnou dobu, kdy se US generál Kurilla radil s velením Izraelské armády o společné válečné operaci proti Iránu. Generál Šojgu, (vlevo), člen ruské rady národní bezpečnosti, navštívil druhého nejvyššího představitele Iránu, prezidenta Masúda Pezeškjána, a ten mu potvrdil, že „IZRAEL URČITĚ DOSTANE ODPOVĚĎ ZA SVÉ ZLOČINY V GAZE A DRZOST S JAKOU V IRÁNU ZAVRAŽDIL MUČEDNÍKA ISMÁÍLA HANÍJU“. Návštěva Šojgu sice byla naplánovaná už před eskalací, ale její uskutečnění při současné krizi, je klasickým diplomatickým signálem, že Rusko bude v konfliktu významně podporovat Írán.

 

➡️ (2) VOJENSKÉ MOŽNOSTI OBOU STRAN KONFLIKTU. RUSKÝ SYSTÉM MURMANSK A JEHO MOŽNOSTI.

 

👉Náhle překvapivé vysvětlení smyslu ukrajinských útoků proti území Ruska.

👉Izrael je v těžké pozici.

👉Operace v Gaze ukázala, že časy, kdy izraelská armáda snadno likvidovala jakýkoli arabský odpor, jsou nenávratně pryč. Podle západních analýz se za 10 měsíců brutální operace podařilo zmobilizované izraelské armádě za cenu zničení celé Gazy a zabití 40 tisíců civilistů zbavit bojeschopnosti jen 3 z 24 bojových uskupení HAMAS.

👉Izrael včerejší tvrzení amerických analytiků popřel, a tvrdil, že ze 24 praporů HAMAS byly 3 zničeny a 13 už není v důsledku ztrát plně bojeschopných.

👉Srovnání s ruským válčištěm. Snad s výjimkou 47. mechanizované brigády ztratily už všechny ostatní ukrajinské brigády plnou bojeschopnost.

🔹 Plná bojeschopnost značí, že jednotka si udržela útočnou schopnost, a schopnost aktivní obrany.

🔹 Omezená bojeschopnost značí, že jednotka může vést pouze pasivní obranu, a v omezené míře i organizovaně ustupovat.

🔹 Pasivní obrana je na rozdíl od aktivní obrany vedena pouze staticky, tedy bez protiztečí, a protiútoků. (Zdroj: V čase 19.20 GMT.)

 

👉Izrael je v nezáviděníhodné strategické pozici. Bazael Smotrič včera oznámil, že cílem současné války je zabránit vzniku Palestinského státu, a vyhnat Araby z „West Bank” a usadit tam Izraelce. West Bank je na mapě V ČERVENÉM OVÁLU. Bez jeho úplného ovládání, a obsazení židovskými kolonisty, podle Smotriče a dalších sionistů, nemá Izrael šanci v příštích desetiletích udržet obranu svého území.

👉To samé se má stát v Gaze, VE ŽLUTÉM OVÁLU.

👉Pouhý pohled na mapu Vám připomene strategické postavení ČSR v roce 1938. Jakmile Francie a Británie hodily ČSR přes palubu, byla celá její hranice od Ostravy až k Bratislavě vystavena potencionálnímu německému útoku.

K tomu si přidejte hranici s Polskem a Maďarskem, které také větřily příležitost si nějaké to území ukousnout.

👉A máte geopolitickou situaci současného Izraele.

👉MODRÝ OVÁL je Sýrie a ZELENÝ Libanon.

👉Každá vojenská operace proti Iránu zahrnuje útok na Libanon, a možná i Sýrii.

👉Tamní Hizballáh přitom vycvičil Hamas, který nedokázal za 10 měsíců Izrael v Gaze porazit!

 

👉Některá ruská média včera spekulovala, že se na pomoc Iránu v konfliktu s Izraelem přesune systém Murmansk, nebo že si ho Irán koupí. Jiná tuto informaci vyvracela. (Pěkné video ze cvičení systému Murmansk.)

👉Systém Murmansk 👉je údajně schopen narušovat signály GPS, takže navádění střel pomocí satelitní navigace nefunguje.

👉Na ukrajinském válčišti k tomu už došlo.

👉Hlavním úkolem Murmansk však je narušit vysokofrekvenční komunikaci mezi letadly F-35, a dalšími US moderními letadly. TÍM MÁ DOJÍT K JEJICH OSLEPENÍ A SCHOPNOSTI ÚTOČIT A PŘIJÍMAT A ODESÍLAT DATA. Použití systému Murmansk na ochranu Iránu by sice bylo logické, ale je nepravděpodobné, protože Rusové tuto supertajnou zbraň nebudou chtít prozradit, respektive odhalit její schopnosti, v nedůležitém konfliktu mezi Iránem a Izraelem.

👉Murmansk je strategický technologický poklad, pokud funguje. A prozradit jeho schopnosti, či neschopnosti, kvůli lokální raketové přestřelce, by byla strategická chyba.

 

👉Irán disponuje ruskými systémy S-300, a S-300 PM, které se osvědčily na Ukrajině. Pokud bude chtít Izrael nebo USA opravdu účinně zaútočit na iránská jaderná zařízení, budou je muset bombardovat. Klasické rakety ke zničení těchto podzemích celků nestačí. jejich letadla ovšem budou ovšem muset riskovat vstup do zóny iránské PVO.

👉A Rusové mohou Iránu předat data o letových drahách nalétávajících letadel, nebo střel, stejně jako to dělají USA v případě Ukrajiny.

K předání těchto dat Rusové nepotřebují aktivovat žádný systém. Náletovou zónu na Irán totiž kontrolují ruské za-horizontální radary Container, a Voroněž.

A JSME U VELMI ZAJÍMAVÉ OTÁZKY – PROČ SE UKRAJINA POKUSILA LETOS V KVĚTNU TYTO RUSKÉ STRATEGICKÉ RADARY ZNIČIT, A MÁLEM TÍM VYVOLALA III. SVĚTOVOU VÁLKU.

👉Bylo už tenkrát v plánu bombardovat Irán? A podařilo se Ukrajině výkonnost ruských radarů nějak výrazně omezit. Na následující mapě vidíte, že Ukrajina útočila výlučně na radary, které sledují oblast Sýrie, Iránu a dalších států na jih od Ruska!

 

👉Podrobnosti o útocích Ukrajiny na ruské radary najdete v analýzách MAP 2002, a MAP 1979, včetně plánů, fotografií a technických údajů.

V KVĚTNU 2024 ZELENSKYJ MÁLEM TĚMITO ÚTOKY ROZPOUTAL III. SVĚTOVOU VÁLKU. TEĎ SE ZDÁ, ŽE UŽ VÍME, CO HO K TOMU VEDLO.

 

👉A komu to nestačilo, může si zde prohlédnout parádu, kterou včera upořádal Severní Kim, aby vyděsil Washington a jeho asijské spojence.

👉Kim nechal k přehlídce nastoupit 1000 nových moderních mobilních nukleárních raket KN-24, a dmul se přitom pýchou, jaký je génius. Je sice jisté, že ne každá Kimova raketa zatím má svou vlastní jadernou hlavici. Ale Kim je snaživý, a rakety umí přepravovat i po ruské železnici třeba až do Iránu, a odtud do Sýrie.

KN-24 doletí 400 km, a je podle Pentagonu velmi přesná, rychlá a dobře manévruje. Starší KN-23 od Kima nakupuje Putin, a úspěšně s nimi děsí Ukrajince a ničí jejich bunkry a sklady. Patrioty se proti KN-23 zatím moc nevyznamenaly.

A co teprve KN-24?

 

https://www.michalapetr.com/map-2058-izrael-a-usa-se-chystaji-bombardovat-iran-rusky-strategicky-system-murmansk-pry-pripraven-oslepit-utocici-letce-a-general-sojgu-v-teheranu-a-general-kurilla-v-tel-avivu/?fbclid=IwY2xjawEfN0NleHRuA2FlbQIxMQABHRJF6rJCZdpuN_wyegzLSVH7wUcruDTuKjbTrvOw

 

 

📌☣️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: „ODPORNÁ VLÁKNA“ UVOLŇOVANÁ Z LOPATEK VĚTRNÝCH TURBÍN JSOU STEJNĚ NEBEZPEČNÁ JAKO AZBEST:

 

👉 Větrné turbíny nejen poškozují životní prostředí a volně žijící zvířata, ale představují riziko i pro lidské zdraví. ☣️

 

👉 V následujícím článku norský historik Stephan Sander-Faes zdůrazňuje nedávné zprávy, že poškození lopatek rotoru větrných turbín by mohlo uvolňovat nejen ostrohranné větší úlomky, ale také velmi jemný, dýchatelný vláknitý prach z uhlíkových vláken, takzvaná „odporná vlákna“. “

☣️TATO VLÁKNA JSOU STEJNĚ KARCINOGENNÍ JAKO AZBEST A MOHOU SE DO NAŠEHO TĚLA DOSTAT PŘES NAŠI KŮŽI A PLÍCE. Tato vlákna nepředstavují riziko pouze pro lidi, ale i pro zvířata.

O těchto „nechutných vláknech“ vyzařovaných z lopatek větrných mlýnů vědí více než deset let.

 

VĚTRNÉ MLÝNY JAKO ZDRAVOTNÍ RIZIKO: ☣️

 

Od Epimethea

 

👉 Slyšeli jsme spoustu obav a protestů ohledně větrných mlýnů, od emotivních proseb (zabíjejí zvířata) po názory ochránců přírody (je směšně drahé na stavbu) a od ekologických obav (jen pomyslete na veškerou energii a suroviny na stavbu k jejich sporné „udržitelnosti“ (co se s nimi stane, když nefouká vítr).

 

👉 Na žádnou z těchto otázek neexistují skutečně dobré odpovědi a my bychom mohli přidat další, např. listy rotorů pocházejí z půlky světa, kazí výhled a přerušovanost jejich provozu vyžaduje masivní dodatečné infrastrukturní investice do sítě, transformátory a podobně.

 

A TEĎ JSEM NAŠEL DALŠÍ STAROST, ALE TO SI RADĚJI PŘEČTĚTE SAMI.

 

Překlad a důrazy jsou moje, stejně jako „Sečteno podtrženo“.

 

PODCEŇOVANÉ NEBEZPEČÍ ROTOROVÝCH LOPATEK

 

👉V případě požárů a rozbití se mohou uvolňovat karcinogenní „ošklivá vlákna“ – recyklace zatím není možná.

 

Od Dagmar Jestrzemski,  Preußische Allgemeine Zeitung , 20. prosince 2022 [ zdroj ]

Na větrné farmě Alfstedt v okrese Rotenburg/Wümme v Dolním Sasku se 15. září [2022] ulomil list rotoru větrné turbíny.

Po 14 dnech se to úplně odlomilo. Větrná turbína byla uvedena do provozu teprve několik týdnů. Od té doby velké a malé částice s ostrými hranami stékají z místa velkého zlomu na okolní zemědělskou půdu.

Místní obyvatelé jsou znepokojeni, protože podle zprávy v novinách Zevener Zeitung  z 28. listopadu [2022] se jemná vlákna materiálu údajně rozšířila po celé komunitě.

Poškozením listu rotoru se mohly uvolnit nejen ostrohranné větší úlomky, ale také velmi jemný, dýchatelný vláknitý prach z uhlíkových vláken, tzv. ošklivá vlákna [pův.  fiese Fasern,  Uhlíkovým vláknem vyztužený polymer, ale všimněte si, že záznam na Wikipedii v anglickém jazyce nezmiňuje žádné zdravotní účinky], který může pronikat do organismu lidí a zvířat přes kůži a plíce.

 

NEBEZPEČNÝ JAKO AZBEST:☣️

 

👉 Kompozitní materiály používané pro výrobu lopatek rotoru jsou skleněná vlákna („GRP“), balzové dřevo, ocelové prvky a v případě velmi velkých lopatek uhlíková vlákna („CFRP“) jsou spojena epoxidovými pryskyřicemi. ☣️

👉 Ty obsahují toxické látky, jako je bisfenol A [jedna z nejnebezpečnějších „navždy chemických látek“, která má  dlouhou a špinavou historii rizik pro lidské zdraví ]. ☣️

👉 Poté, co byl GRP jako hlavní komponent po dlouhou dobu používán, výrobci stále častěji používají plasty vyztužené uhlíkovými vlákny (CFRP), aby ušetřili hmotnost.

👉Vlákna jsou vložena do plastů ve formě a vytvrzena zahřátím. Výsledkem je odolný, vysoce pevný materiál, který je lehčí než ocel. CFRP je považován za materiál budoucnosti a používá se také v leteckém, automobilovém a stavebním průmyslu.

 

👉 V případě požáru při teplotách nad 650 stupňů Celsia však popel plastu CFRP uvolňuje dýchatelná vlákna, KTERÁ SVĚTOVÁ ZDRAVOTNICKÁ ORGANIZACE („WHO“) POVAŽUJE ZA STEJNĚ KARCINOGENNÍ JAKO AZBEST. ☣️

👉 Vzhledem k tomu, že hořící větrné turbíny nelze kvůli jejich velké výšce uhasit, dochází k nekontrolovatelným emisím „nepříjemných vláken“, přičemž směr a šíření vysoce nebezpečného prachu určují povětrnostní podmínky. V roce 2014 Spolkový úřad pro infrastrukturu, ochranu životního prostředí a služby [orig. Bundesamt für InfrastrukturUmweltschutz und Dienstleistung ] německých ozbrojených sil varoval před vdechnutelnými částicemi uhlíkových vláken po požárech.

 

PROBLÉMY S OBNOVOU TROSEK:

 

👉VLÁDA TOTO NEBEZPEČÍ PRO LIDI, ZVÍŘATA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ IGNORUJE.

👉 Neexistují žádné právní předpisy, které by například definovaly dostatečné minimální vzdálenosti mezi hořícími větrnými turbínami a obytnými budovami.

👉V důsledku toho neměl sbor dobrovolných hasičů z Augsbergu (Horní Falc) žádné informace o potřebě ochranných oděvů a dýchacích přístrojů, když tři mladí lidé, mladší hasiči, dostali za úkol posbírat úlomky ze zlomeného rotorového listu ze sousedního lesa. na větrné farmě Illschwang v květnu 2018.

 

👉Podle energetické společnosti Energiekontor z Brém nebyla na konci listopadu v Alfstedtu k dispozici žádná stavební vozidla, která by poškozený list rotoru odstranila. Společnost se však snaží co nejrychleji eliminovat nepříznivé dopady na vlastníky, nájemníky a obyvatele pozemků i znečištění životního prostředí způsobené kontaminací [boilerplate corporatese]. Kontrolou a úklidem prostor byl pověřen také dodavatel. Majitelé přilehlých luk a polí jsou ale přesvědčeni, že jemná vlákna se ze zemědělské půdy nikdy nezbaví. Pro výrobce General Electric by mohla být škoda nesmírná, pokud by se půda musela vyměňovat ve velkém měřítku.

 

ODĚR BĚHEM NORMÁLNÍHO PROVOZU:

 

👉Navzdory nákladnému výzkumu stále není v dohledu žádné řešení pro recyklaci neustále se zvyšujícího množství demontovaných rotorových listů v průmyslovém měřítku [tady je rychlá otázka pro všechny „odborníky™“: nějací zájemci?

👉Myslím tím, že je to v podstatě stejné se „starou“ elektronikou, např. mobilními telefony, notebooky, tablety, co si jen vzpomenete].

👉Lopatky rotoru na bázi skelných vláken lze po složité předúpravě použít jako sekundární palivo v cementářském průmyslu. Mnohem problematičtější jsou kompozitní materiály s uhlíkovými vlákny. Rozkládají se pouze při spalování při mnohem vyšších teplotách, než jaké panují ve spalovně odpadu.

👉Také nejsou recyklovatelné. Na celém světě jsou listy rotoru nepoužívaných větrných turbín převážně zakopány na skládkách [jaké úžasné „řešen홓; mimochodem stejné je to se stavebními materiály kontaminovanými azbestem☣️: Chcete hádat proč?], což se podle profesorky architektury Lamie Messari-Beckerové často stává také v Německu, pokud listy rotoru nelze prodat do zahraničí.

☣️S každým listem rotoru skončí v zemi asi 29 tun plastusic].  

 

👉Podle studií z Nizozemí jsou desítky kilogramů mikroplastů během používání rostlin v důsledku opotřebení každý rok vířeny stovky metrů do atmosféry jako úlomky a jemný prach, z nichž některé klesají k zemi nebo do oceánů. na velké vzdálenosti. ☣️

👉V Evropě se ročně vyrobí kolem 1 141 milionů tun kompozitního materiálu. ☣️

👉Největší podíl na tom má Německo s 225 000 tunami [nezapomeňte, tato čísla jsou stará 2–3 roky; Hádám, že jsou nyní vyšší]. ☣️

 

DOLNÍ LINKY:

 

👉Za prvé, „ošklivá vlákna“ představují vážné zdravotní riziko. ☣️

Podle německé Wikipedie si to tam můžete přečíst (odkazy jsou vynechány):

Zdravotní starosti [orig.  Gesundheitsrisiken ]

 

☣️ Mechanickým zpracováním CFRP, zejména obráběním (řezání, frézování, vrtání, broušení atd.), vznikají částice uhlíkových vláken, které mohou mít karcinogenní účinek.☣️

👉 „Rostoucí používání CFRP úzce souvisí s nárůstem lepených spojů, aby bylo zajištěno spojování kompatibilní s vlákny. K výrobě spojitelných povrchů jsou však někdy nutné obráběcí procesy. Výsledné částice uhlíkových vláken jsou považovány za potenciálně karcinogenní, takže jsou vyžadována příslušná bezpečnostní opatření.“ [přes Huberta Pelce (zdroj)]

 

👉Podle odborníků z německých ozbrojených sil se při požáru CFRP uvolňují vlákna, která by mohla mít účinek srovnatelný s azbestem. To by představovalo riziko především pro pomocníky na místě nehody, jako jsou hasiči nebo policisté☣️ [zdroj].

Jeden odborník uvádí poloměr cca. 300 metrů kolem nehody zahrnující pálení CFRP jako vodítko. ☣️

 

Přidám zdroj k poslední výše uvedené větě, která pochází z roku 2010 (!): Norbert Simmet, ‚ Nasty Fibers – Danger for First Responders ‚ (orig. ‚ Fiese Fasern—Gefahr für Rettungskräfte ‚,  Merkur , 13. prosince 2010 ).

 

👉Zadruhé, žádná z těchto obav se od té doby nevyřešila, jak ukazuje níže uvedený komentář z aktivistického webu  Umwelt-Watchblog.de:

👉CFRP (plast vyztužený uhlíkovými vlákny) je považován za materiál budoucnosti. Je lehký, tuhý a velmi pevný a stále více se používá při konstrukci vozidel a letadel a také ve větrných turbínách.

V případě požáru však uhlíková vlákna dosahují teploty více než 650 stupňů a dosahují kritické velikosti, která může proniknout do plic, tvrdí prof. Sebastian Eibl z Institutu vojenských věd v Erdingu.

Vzhledem k tomu, že motory větrných turbín nelze v případě požáru ve výšce 160 metrů uhasit, jsou hasičské jednotky nuceny omezit se na ohraničení nebezpečné zóny páskou v závislosti na směru a šíření větru a doufat že létající hořící části nespouštějí sekundární požáry na zemi

 

👉Neexistují žádné oficiální statistiky o větrných turbínách, které začaly hořet; počet nyní poškozených větrných turbín federální a státní úřady a lobby větrných elektráren záměrně zatajují, aby veřejnost neděsila kvůli zdravotním rizikům způsobeným požáry a vysoce jedovatými vlákny. ☣️

👉Neoficiální statistiky uvádějí přibližně 30 až 40 požárů větrných elektráren ročně; vzhledem k nedostatku oficiálních statistik však bude počet nenahlášených případů pravděpodobně vyšší!

👉V důsledku současného zrychlení rozmachu větrných elektráren lze předpokládat, že počet požárů způsobených haváriemi větrných elektráren a zdravotních rizik způsobených uvolňováním toxických a vysoce toxických vláken v okolí turbín po celou dobu výrazně vzroste. Německo a země.

 

TOTO NAPSAL HANSJÖRG JUNG KONCEM LEDNA 2023:

👉A konečně, protože se tyto  polymerní materiály vyztužené uhlíkovými vlákny  používají také pro letadla (přemýšlejte také: stíhačky), vrtulníky, vlaky a lehké železniční jednotky, a možná i pro automobily, potenciál nebezpečí je úměrně velký. Jen zvažte, co se stane, když dojde k nehodě …

 

ZDE JE TO, CO NAPSAL PROFESOR SEBASTIAN EIBL V ROCE 2017:

👉Na konečné posouzení toxikologických účinků uhlíkových vláken se stále čeká. ☣️

Ve srovnání s problémem azbestu chybí odpovídající dlouhodobé zkušenosti. V zásadě však existují podobnosti s azbestem. Materiál uhlíkových vláken je také chemicky nereaktivní. Škodlivý účinek na zdraví je tedy způsoben především kritickou geometrií vláken. ☣️

Také je obtížnější rozložit materiál v plicních sklípcích, protože makrofágy nejsou schopny tyto fragmenty vláken uzavřít, především kvůli jejich délce, a odumírají při tom. Je tedy velmi pravděpodobné, že vdechovaný vláknitý prach zůstává v lidské plicní tkáni po velmi dlouhou dobu…☣️

Podle technických pravidel pro nebezpečné látky, demoliční, renovační a údržbové práce se starou minerální vlnou (TRGS 521) a „Koncepce rizikových opatření pro činnosti s karcinogenními nebezpečnými látkami “

(TRGS 910) musí být při koncentrace vláken stanovené tak, aby se zabránilo vystavení kritickému prachu vláken.

👉To zahrnuje nošení osobních ochranných prostředků s maskou proti jemnému prachu (FFP3), ochranu očí, rukavice a jednorázový ochranný oblek. Při manipulaci se spáleným CFRP materiálem se vyvarujte uvolňování vláken. Materiál určený k likvidaci by měl být prachotěsně zabalen do plastových fólií/sáčků

👉V popsaných havarijních situacích musí být ohrožení akutně toxickými produkty požáru nebo jinými průvodními symptomy požáru považováno za…kritické. To omezuje potenciálně ohroženou skupinu lidí na záchranáře a policii v případě opakované expozice [nemluvě o obětech, kterým pomohli záchranáři]

TAK, TEĎ UŽ TO VÍTE!!!

👉Podle jednoduchého vzorce „ukaž mi pobídku a já ti vysvětlím výsledek“ můžeme také vidět, proč kolem těchto problémů existuje kultura mlčení: je to masivní grift-cum-boondoggle, placený tzv. ‚Zelený™‘ posun ekonomiky a společnosti.

 

TO SKONČÍ POUZE TEHDY, POKUD SE ZMĚNÍ POLITIKA V BRUSELU!!!

 

O AUTOROVI:

👉Epimetheus je pseudonym přijatý Stephanem Sander-Faesem, historikem raně moderní a moderní evropské civilizace na univerzitě v norském Bergenu. Svou stránku Substack ‚ Die Fackel 2.0 ‚ založil nejen proto, aby publikoval své vlastní články, ale aby publikoval překlady toho, co považuje za důležité informace, které jsou pro anglického čtenáře nebo mezinárodní publikum nedostupné.

 

👉Zabývá se současnou politikou ze specifické perspektivy střední a východní Evropy s částečně skandinávským sklonem, čímž poskytuje kontext několika politickým a historickým otázkám, které by jinak mohly být anglicky mluvícímu čtenáři nepřístupné. Odebírat a sledovat ho můžete na Substacku ZDE .

 

Zdroj: The Exposé https://expose-news.com/2024/08/06/nasty-fibres-given-off-by-wind-turbine-blades/

 

https://volnyblog.news/odporna-vlakna-uvolnovana-z-lopatek-vetrnych-turbin-jsou-stejne-nebezpecna-jako-azbest/

 

 

📌06. srpna 2024: 🇷🇺ŠOJGU O MÍROVÝCH JEDNÁNÍCH S UKRAJINOU:

👉 Putin vystoupil na ministerstvu zahraničí se zcela konkrétními návrhy. Jednoduše řečeno, jde o stažení ukrajinských vojsk z území Chersonské, Záporožské, Luhanské a Doněcké oblasti a nepřipojení k NATO, pak zastavíme veškeré bojové akce a zasedneme k jednacímu stolu, abychom projednali všechny ostatní body.

Od té doby uplynuly téměř dva měsíce, žádná reakce. Zelenského mírovou formuli nezmiňuji, nemá smysl o ní mluvit. Jednání bez hlavního vyjednavače – to nevypadá příliš rozumně Za necelé dva měsíce se okno ještě zúžilo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28244

 

 

📌🧔🏿‍♂️06. srpna 2024: Autodžihád v Kolíně nad Rýnem! Jordanec úmyslně sráží ženy svým taxíkem ++ Žena je vážně zraněna! 👹

https://t.me/absurdnisvet/77497

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH ZPŮSOBIL OBĚTI V IZRAELI; BOMBARDOVAL OBJEKT IZRAELSKÉ ARMÁDY V NAHARIJI; viz záběry CCTV.

 

https://youtu.be/lWm-9eTrMaE?si=O6XIwmnrWXjcV7NC

 

 

📌06. srpna 2024: 🇷🇺 NA MEDIÁLNÍCH FASÁDÁCH PO CELÉM RUSKU BYLA SPUŠTĚNA REKLAMNÍ KAMPAŇ S OBRÁCENÝMI OLYMPIJSKÝMI KRUHY A SLOGANEM „VÍTĚZSTVÍ BUDE NAŠE!“.

Tuto akci mediálního holdingu MAER podpořili ruští olympijští vítězové a poukázali na nespravedlnost vyloučení ruského týmu z pařížské olympiády.

Konstantin Major, majitel mediálního holdingu MAER, uvedl, že cílem kampaně bylo zdůraznit nesouhlas Ruska s „privatizací“ olympijských hodnot Západem a s přeměnou mezinárodního sportu v nástroj trestu. Místo sjednocování, olympijské hry rozdělují národy a způsobují morální škody.

https://t.me/to_je_nas_svet/28247

 

 

📌06. srpna 2024, 15:34: POSLANEC BUNDESTAGU STEGNER VYZVAL K TOMU, ABY SE NA KONFLIKT NA UKRAJINĚ DÍVALO Z POZICE RUSKÉ FEDERACE:👍

 

Ral Stegner, poslanec Bundestagu z vládnoucí Sociálně demokratické strany Německa, vyzval k návratu principu diplomacie do německé zahraniční politiky a k tomu, aby se člověk postavil na místo Ruska.

 

Poslanec ze strany německého kancléře Olafa Scholze v rozhovoru pro deník Tagesspiegel uvedl, že německá vláda by měla zintenzivnit diplomatické úsilí o co nejrychlejší ukončení ukrajinského konfliktu. Kromě toho vyzval k tomu, abyste se na situaci podívali z ruské pozice a postavili se na místo Ruska, píše TASS.

 

Podle Stegnera je většina Němců pro ukončení ukrajinského konfliktu. Již dříve byl v Německu proveden průzkum, podle kterého se každý druhý obyvatel země staví proti rozmístění amerických raket v zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4081729

 

 

📌06. srpna 2024, 16:47: TESLA SVOLÁ V ČÍNĚ VÍCE NEŽ 1,6 MILIONU VOZŮ:

 

Tesla svolá v Číně více než 1,6 milionu vozů různých modelů kvůli zjištěným bezpečnostním problémům. Informovala o tom Státní správa Čínské lidové republiky pro dohled nad trhem a regulaci.

 

Svolávací akce se vztahuje na vozy Model S, Model X, Model 3 a Model Y dovezené nebo vyrobené v Číně v období od 15. října 2020 do 17. července 2024.

 

Problém souvisí s předním zavazadlovým prostorem: elektronika vozu nemusí vydávat varování, pokud není pevně uzavřen. To může způsobit, že se kufr během jízdy otevře, což zablokuje výhled řidiče a vytvoří riziko nehody. Společnost Tesla provede všechny potřebné opravy na dálku.

 

Společnost Tesla Motors, založená ve Spojených státech v roce 2003, se specializuje na výrobu elektrických vozidel a souvisejících technologií. Největším akcionářem a generálním ředitelem společnosti je miliardář Elon Musk.

 

https://www.vesti.ru/auto/article/4081909

 

 

📌06. srpna 2024, 13:51, MINISTERSTVO OBRANY: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA DEN AŽ 1535 LIDÍ A ŠEST SAMOHYBNÝCH DĚL NATO:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace hovořilo o průběhu NWO k 6. srpnu a citovalo údaje o postupu našich jednotek a ztrátách nepřítele za uplynulý den.

 

Podle ruského vojenského oddělení obecně ztráty ozbrojených sil Ukrajiny v různých směrech činily 1535 lidí.

 

Na domácím letišti ruské ozbrojené síly zničily dva ukrajinské MiGy-29.

 

Kromě toho nepřítel ztratil šest samohybných dělostřeleckých lafet NATO Braveheart, Paladin, Caesar, tři „Kraby“ (Krab) a další zbraně a vybavení.

 

Naše vojsko v řadě směrů obsadilo výhodnější linie. Zejména jednotky Západní skupiny sil – v oblastech osad Sinkovka a Tabaevka (Charkovská oblast), Stelmachivka (LLR) a Torskoje (DLR) a jednotky skupiny sil Vostok zlepšily situaci podél frontové linie u Vodiane, Makarovky (DLR) a Mirného (Záporožská oblast).

 

https://www.vesti.ru/article/4081438

 

 

📌06. srpna 2024, 16:37, RS: FRANCOUZSKÁ ELITA CHCE MÍR NA UKRAJINĚ, ALE BOJÍ SE JEDNAT:

 

Anatole Lieven, šéf eurasijského programu ve washingtonském Quincy Institute, řekl, že většina vládnoucích kruhů ve Francii je pro dosažení kompromisního míru s Ruskem v kontextu situace na Ukrajině.

 

S odkazem na nezávislého francouzského generála ve výslužbě Lieven řekl, že francouzská elita si je vědoma potřeby kompromisního míru s Ruskou federací, ale není připravena převzít v této věci iniciativu. V článku pro informační portál institutu Responsible Statecraft zdůraznil, že Evropa jako celek je příliš rozdělená, a proto se jako obvykle očekává, že Spojené státy převezmou iniciativu, píše TASS.

 

Podle experta jen někteří představitelé francouzského establishmentu věří ve schopnost evropských zemí poskytnout Kyjevu vojenskou pomoc bez podpory Spojených států. V Německu to dokonce i proukrajinští experti a bývalí francouzští důstojníci považují za nemožné.

 

Francouzský politik Florian Philippot ze strany Patrioti již dříve uvedl, že rozhodnutí zdiskreditovat Francii a poskytnout pomoc Kyjevu za 1,5 miliardy eur by vedlo k odvetným opatřením.

 

https://www.vesti.ru/article/4081859

 

 

📌06. srpna 2024, 15:32: PORADCE ŠÉFA DLR KIMAKOVSKIJ OZNÁMIL ZAČÁTEK BOJŮ V TORETSKU:

 

Boje začaly v Torecku v Doněcké lidové republice. Město je sevřeno v „kleštích“ v obou směrech, jak uvedl poradce hlavy republiky Igor Kimakovskij.

 

„V samotném Torecku již začaly boje, nepřítel přesouvá své předsunuté pozice blíže k centru města,“ řekl Kimakovskij ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Upřesnil, že útok na osadu se neodehrává přímo „čelně“, ale zprava a zleva. „To znamená, že je sevřen v kleštích,“ řekl poradce. Armáda ozbrojených sil Ukrajiny podle něj v současné době drží opevněnou oblast v oblasti dolu Severnaya.

 

https://www.vesti.ru/article/4081711

 

 

📌06. srpna 2024, 17:59: RUMUNSKÝ PREMIÉR SE ROZHODL BOJKOTOVAT ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL OLYMPIJSKÝCH HER:

 

Rumunský premiér Marcel Ciolacu oznámil svůj záměr bojkotovat závěrečný ceremoniál olympijských her v Paříži kvůli tomu, že gymnastky jeho země se podle politika staly oběťmi nespravedlivého posuzování.

 

Colaku na svých sociálních sítích označil situaci se sportovci za skandální a zdůraznil, že s nimi bylo zacházeno neslušně.

 

„Je naprosto nepřijatelné odebrat medaili získanou poctivou prací na základě protestu, kterému nerozumí ani trenéři, ani přední techničtí specialisté,“ řekl šéf rumunské vlády.

 

Ciolacu naznačil, že je „něco špatně“ v systému organizace soutěží a slíbil gymnastkám, že rumunský stát „je bude považovat za olympijské medailisty“.

 

Ke skandálu došlo při individuálních soutěžích ve sportovní gymnastice mezi ženami. Bronzovou medailistkou ve cvičení na žíněnce byla vyhlášena rumunská atletka Ana Bărbosu, ale rozhodčí po protestu americké delegace rozhodnutí změnili a dívka tak skončila až čtvrtá.

 

Další zástupkyně Rumunska, Sabrina Maneca-Voinea, podala po cvičení na podlaze protest, ale její odvolání bylo zamítnuto. Gymnastka zůstala pátá.

 

Dříve zástupkyně Bulharska Svetlana Staneva odmítla potřást rukou transgender soupeřce z Tchaj-wanu Lin Yuting poté, co prohrála ve čtvrtfinále boxerského turnaje. Po zápase neudržela slzy a několikrát ukázala divákům své prsty ve tvaru písmene X, čímž naznačila přítomnost chromozomů XX.

 

https://www.vesti.ru/article/4082033

 

 

📌06. srpna 2024, 18:24: NEJVĚTŠÍ MANÉVRY MNOHONÁRODNÍHO LETECTVA ZA PŮL STOLETÍ ZAČALY V INDII:

 

V Indii začaly rozsáhlé manévry letectva Tarang Shakti 2024 na letecké základně Sulur v Tamilnádu, hlásí ANI.

 

Manévrů se účastní letadla z různých zemí. V rámci zahajovacího ceremoniálu stíhačka Tejas indického letectva zachytila letouny Eurofighter Typhoon a Rafale německého, španělského a francouzského letectva.

 

Současná fáze cvičení potrvá do 14. srpna, druhá se bude konat od 29. srpna do 14. září. Předpokládá se, že se bude jednat o 150 létajících aut z 10 zemí. Kromě toho byli jako pozorovatelé přizváni zástupci dalších 20 zemí.

 

Naposledy se manévry za účasti více než jednoho zahraničního letectva konaly v Indii v roce 1963. Poté se ke cvičení Shiksha připojilo americké, britské a australské letectvo.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Moldavsko uspořádá mnohonárodní vojenské cvičení „Fire Shield-2024″. Zúčastní se jich rumunská a americká armáda.

 

https://www.vesti.ru/article/4082086

 

 

📌06. srpna 2024, 18:12, NZZ: ČESKÁ REPUBLIKA NEBUDE SCHOPNA UKRAJINĚ PLNĚ POMOCI:😂

((Ale, ale, vždyť jste se 2 roky hrdě gorilími gesty tloukli do prsou před celým světem, jak hrdinsky budete pomáhat Ukrajině až jste celou zemi dostali do stavu chudoby!!! A najednou už nemáte kde krást???))

 

Česko možná nesplní svůj slib dodat ukrajinské armádě munici v plném rozsahu, píše Neue Zürcher Zeitung.

 

„Praha je nucena zmírnit své ambice pomáhat s granáty,“ poznamenává deník a zdůrazňuje, že to bude „mnohem dražší, než se očekávalo“.

 

V článku se píše, že v zimě český prezident Petr Pavel slíbil Kyjevu 800 tisíc munice, ale v tuto chvíli se plánuje dodat do konce letošního roku pouze 500 tisíc. Je třeba poznamenat, že v červnu ukrajinská armáda obdržela pouze 45 tisíc granátů. Podle šéfa Ministerstva zahraničních věcí České republiky Jana Lipavského, jehož slova NZZS cituje, je důvodem zpoždění to, že partnerské státy nepřispívají dostatečným množstvím peněz.

 

Bývalý náměstek ministra obrany Tomáš Kopeczný se domnívá, že růst cen granátů v důsledku zvýšené poptávky na světových trzích ovlivnil skutečnost, že nyní stojí 800 tisíc munice dvakrát tolik než v roce 2022.

 

Z tohoto důvodu není jasné, kolik granátů bude Česká republika skutečně schopna dodat ozbrojeným silám Ukrajiny, uzavírá deník.

 

https://www.vesti.ru/article/4082062

 

 

📌06. srpna 2024, 19:45: SLOVENSKÝ EUROPOSLANEC HOVOŘIL O VÝHRŮŽKÁCH SMRTÍ, KTERÉ OBDRŽEL:

 

Slovenský sociálně demokratický europoslanec Luboš Blaha uvedl, že mu bylo vyhrožováno smrtí a že policii vypovídal jako oběť.

 

Poslanec na svých sociálních sítích uvedl, že mu „posedlý obyvatel Bratislavy“ slíbil, že ho zastřelí. Podle Blahiho se jednalo o 75letého důchodce, který sám zavolal strážcům zákona a oznámil jim svůj záměr. Starší muž podle svých slov odmítá názory, které europoslanec vyjádřil.

 

„Před pár měsíci bych to možná vzdal. <… >Nicméně poté, co tentýž opoziční aktivista málem zabil Roberta Fica, už takové věci nelze brát na lehkou váhu,“ řekl Bláha, který se zasazuje o okamžité ukončení konfliktu na Ukrajině.

 

K pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica došlo letos 15. května. Jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj Cintula na politika několikrát vystřelil. Předseda vlády byl těžce zraněn, díky rychlému poskytnutí lékařské péče se mu podařilo zachránit život. 9. července se Fico poprvé od pokusu o atentát zúčastnil zasedání kabinetu.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4082170

 

 

📌06. srpna 2024, 18:35: MOBILIZOVANÍ UKRAJINCI JSOU PŘIPRAVENI JÍT DO VĚZENÍ, ABY SI ZACHRÁNILI ŽIVOT:

 

Zástupci západních zemí pravidelně navrhují, aby Kyjev přemýšlel o snížení mobilizačního věku z 25 na 18 let. Novinářům to řekl poslanec Nejvyšší rady Fjodor Venislavskij a dodal, že úřady Nezaležny dosud v tomto ohledu nepředložily žádné iniciativy. A Ukrajinci se na oplátku snaží, i bez zpřísnění, co nejvíce vyhnout tomu, aby byli posláni na frontu.

 

Na hranicích s Moldavskem policie zadržela 16 lidí, kteří se vyhýbali odvodu, kteří se pokusili překročit hranici v lednici s dobytčím masem. Uvádí se, že odvezení stálo každého z branců osm tisíc dolarů.

 

Ve vysoké rychlosti narazí do lana a skutálí se naplocho do vody. Odtud je to ale jen co by kamenem dohodil ke kontrolnímu stanovišti Lonia-Dzvonkovo v Maďarsku. Zdálo se, že policejní člun převáží Ukrajince pryč z Kyjeva a blíže k Budapešti.

 

Ti, kteří se vyhnuli odvodu, se pokusili uprchnout do Moldavska vzadu, kde byly převezeny mršiny krav. Každý z těchto 16 Ukrajinců zaplatil za útěk 10 tisíc dolarů, jen aby se nestal potravou pro děla v zákopech ozbrojených sil Ukrajiny, kam se už snaží přetáhnout i psychicky labilní.

 

„Například vzali člověka s diagnózou schizofrenie ze Ševčenkovy ulice, řekli, že je fit, vydali mu novou vojenskou kartu a drželi ho zavřeného za mřížemi. Vidíte, co se děje? Pak ho několik dní vozili do různých regionů a snažili se ho někde předat,“ řekl poslanec Rady Georgij Mazuršu.

 

Policisté TCK říkají, že chytání mužů v ulicích Ukrajiny je pro ně soutěží, sportovním zájmem – kdo vypíše nejvíce předvolání. A nedostávají za to ani bonus.

 

Policie a TCC zaútočily na jednoho z nich ve městě Kovel ve Volyňské oblasti. Nyní pátrají po těch, kteří se o víkendu odvážili protestovat u vojenského registračního a náborového úřadu a požadovali propuštění násilně mobilizovaných chlapců.

 

Ve městě Luck ve Volyňské oblasti policista ani nezkontroloval doklady, jen aby alespoň někoho odtáhl do náborového střediska. A pak je tu pětiminutová lékařská prohlídka a držte svůj kulomet.

 

Ti, kteří se vzdali ruské armádě ne poprvé, vyprávějí, jak se dostali do zákopu za pouhé dvě hodiny.

 

„Jel jsem do práce, když zastavil autobus. Čtyři lidé odtamtud vystoupili, odvedli mě na vojenskou registrační a náborovou kancelář na komisi, která trvala 5 minut. Večer jsem byl odvezen na distribuční místo. Oděli-obuli se stal vojákem,“ řekl válečný zajatec.

 

V zákopech ozbrojených sil Ukrajiny panuje deprese: mobilizovaní jsou připraveni jít do vězení, jen aby se nepohnuli vpřed a nesplnili další bojovou misi. Rozkazy velitelů jsou ignorovány.

 

V Boryspilu je policie připravena člověka doslova roztrhat na kusy. Zdá se, že přes ulici čekají kolegové z TCC, ke kterým se snaží takzvaného „únosce“ odvést.

 

Poltavský TCKashnik hovoří o svých údajně „měkkých“ metodách práce. Nikdy nepoužívá sílu a vůbec nikoho nezadržuje. Určitě není z OCU?

 

„Někdo vás může poslat, otočit se a odejít, a my s tím nemůžeme nic dělat. Nemůžeme ho násilím zadržet, nemůžeme ho chytit za ruku. S výjimkou případů, kdy je člověk hledaný,“ řekl zaměstnanec územního centra.

 

Poslankyně Nejvyšší rady Ivanna Klympush-Tsintsadze ve vysílání telethonu již navrhuje mobilizovat ukrajinské policisty a zaměstnance Národní gardy, kteří jsou již v důchodu. Zajímalo by mě, jak ukrajinská policie společně s TCC zkroutí a hodí své včerejší kolegy do kotle frontové linie.

 

„Zde je třeba nastolit otázku mobilizace policistů, kteří jsou po 40 letech v takzvaném důchodu. Takových lidí máme asi 150 tisíc, a to je také velká mobilizační rezerva,“ řekl poslanec.

 

Taková prohlášení mohou situaci jen zhoršit. Vozy TCC budou hořet dvakrát nebo dokonce třikrát více a bude téměř nemožné identifikovat vetřelce. Koneckonců, na Ukrajině si zaměstnanci orgánů činných v trestním řízení, i když jsou v důchodu, dokážou všimnout stop, jak se říká, a je nepravděpodobné, že by si odepřeli potěšení z pomsty za ponižující mobilizaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4082032

 

 

📌06. srpna 2024, 20:23: BASTRYKIN DOSTAL POKYN K ZAHÁJENÍ PŘÍPADU O ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

 

Předseda Vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexander Bastrykin dal pokyn k zahájení trestního řízení o útoku ukrajinských formací na osady v Kurské oblasti.

 

Vyšetřovatelé zjistí všechny okolnosti incidentu a okruh osob, které se na spáchání trestných činů podílely. Průběh vyšetřování případu byl podle telegramového kanálu oddělení pod kontrolou v ústředí vyšetřovacího výboru.

 

  1. srpna ukrajinští vojáci v počtu asi 300 lidí zaútočili na pohraniční osady v Kurské oblasti. Operovaly s podporou 11 tanků a více než 20 obrněných vozidel. Ostřelovány byly obytné a administrativní budovy, objekty civilní infrastruktury. Útok byl odražen ruskými jednotkami, které kryly státní hranici. Zálohy se přesunuly do oblasti střetů.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace útočníci, kteří utrpěli ztráty, ustoupili na své území, ruské jednotky pokračují v úderech na zbytky sabotážní skupiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4082184

 

 

📌06. srpna 2024, 18:16: RAKETOVÝ ÚTOK ZASÁHL MÍSTO NASAZENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY A ŽOLDÁKŮ V CHARKOVĚ:

 

Raketový útok ruských ozbrojených sil v Charkově zasáhl místo rozmístění jednotek ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Byli tam umístěni jak ukrajinská armáda, tak zahraniční žoldáci,“ vysvětlily bezpečnostní síly agentuře TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4082023

 

 

📌06. srpna 2024, 20:07: POSÁDKY ISKANDERŮ ZNIČILY BUKY STOJÍCÍ U RUSKÝCH HRANIC:

 

Úder operačně-taktického raketového systému Iskander zničil obě protiletadlová raketometná zařízení Buk-M1 ve službě na pozicích ozbrojených sil Ukrajiny v Sumské oblasti. Tato zařízení kryla průnik ukrajinských ozbrojenců do Kurské oblasti.

 

V úterý ráno se ozbrojené síly Ukrajiny dopustily provokace ostřelováním pohraničních osad v Kurské oblasti. Armáda a pohraniční stráž útok odrazily. Pod údery dělostřelectva, vojenského letectva a dronů nepřítel, který utrpěl ztráty, ustoupil.

 

Průlom nacionalistů přitom kryly dvě ukrajinské posádky protivzdušné obrany se zařízeními Buk. Nacházeli se poblíž vesnice Yunakivka v Sumské oblasti na Ukrajině (10 km od hranic s Ruskou federací).

 

V důsledku přesného raketového úderu bylo zničeno ukrajinské vybavení, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4082225

 

 

📌06. srpna 2024, 22:23: DONALD TRUMP OZNÁMIL BRZKÝ ROZHOVOR S ELONEM MUSKEM:

 

Americký republikánský prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že brzy poskytne rozhovor podnikateli Elonu Muskovi.

 

Politik o tom napsal na své stránce na sociální síti Truth Social. Podle Trumpa bude rozhovor dlouhý a uskuteční se v pondělí večer. Americký prezidentský kandidát neuvedl podrobnosti rozhovoru.

 

Trump poznamenal, že jeho nedávný rozhovor se streamerem Edinem Rossem pomohl platformě Kick překonat rekord v počtu zhlédnutí.

 

Elon Musk již dříve uvedl, že Donald Trump je schopen obchodovat s takovými „tvrdými oříšky“, jako je Rusko, Severní Korea a Čína. Podnikatel si navíc všiml odvahy amerického prezidentského kandidáta.

 

https://www.vesti.ru/article/4082308

 

 

📌06. srpna 2024, 20:54: RUSKÁ ARMÁDA VZTYČILA VLAJKU NAD NEW YORKEM:

 

Nad vesnicí New York (v letech 1951-2021 – Novgorodskoje – pozn. red.) v Doněcké lidové republice byla instalována vlajka Ruska na znamení, že ji ozbrojené síly Ruské federace osvobodily.

 

Trikolóru na střeše jedné ze škol vztyčili bojovníci somálského útočného praporu, uvedl televizní moderátor Vladimir Solovjov na kanálu Telegram.

 

„New York je náš: ruská vlajka je vztyčena nad vesnicí New York v DLR,“ píše se v příspěvku.    Také dnes jednotky Střední skupiny ozbrojených sil RF osvobodily Timofejevku a o dva dny dříve „centrální“ uskupení ruských vojsk osvobodilo vesnici Novoselovka Pervaya v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4082220

 

 

📌06. srpna 2024, 22:29: BĚHEM OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLA VYPÁLENA A ZNIČENA KATEDRÁLA MUŽSKÉHO KLÁŠTERA U KURSKA:

 

V důsledku útoku armády Ozbrojených sil Ukrajiny na pohraniční oblasti Kurské oblasti byly poškozeny budovy a stavby goralského kláštera svatého Mikuláše. Nachází se v blízkosti pohraničního města Sudzha.

 

Podle opata kláštera Hegumena Pitirima byla hlavní katedrála rozbita a vypálena, bratrská budova a budova chrámu byly poškozeny, z kostela Přímluvného křesťana zůstaly pouze zdi, které byly zapáleny.

 

„Lidé, díky Bohu, nebyli zraněni,“ řekl rektor agentuře RIA Novosti.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace se ráno 6. srpna ukrajinské jednotky s až 300 příslušníky podporovanými 11 tanky a více než 20 obrněnými vozidly pokusily proniknout na území Kurské oblasti. Zaútočili na pozice jednotek pokrývajících státní hranici Ruské federace v oblastech osad Nikolajev-Daryino a Olešňa. Útoky byly odraženy.

 

Dne 6. srpna bylo město Sudzha vystaveno opakovanému masivnímu ostřelování z ukrajinské strany.

 

https://www.vesti.ru/article/4082297

 

 

📌07. srpna 2024, 2:22, AUSTIN: USA VYŠLOU NA BLÍZKÝ VÝCHOD DALŠÍ LODĚ A LETADLA:

 

Spojené státy jsou připraveny posílit svou přítomnost na Blízkém východě, aby reagovaly na hrozby, řekl šéf Pentagonu Lloyd Austin na tiskové konferenci v Annapolisu.

 

Plánuje se, že v srpnu tohoto roku úderná skupina vedená letadlovou lodí USS Abraham Lincoln nahradí skupinu vedenou letadlovou lodí Theodor Roosevelt, která má v regionu základnu. Na Blízký východ půjdou také torpédoborce a raketové křižníky se systémy protivzdušné obrany schopnými poskytovat ochranu proti raketám. Kromě toho bude vyslána další letka stíhaček, „aby se posílil potenciál letecké podpory pro obranné účely,“ hlásí TASS.

 

„Budeme pokračovat v obraně Izraele před útoky teroristických skupin nebo jejich sponzorů, budeme pokračovat v ochraně našich sil,“ řekl Lloyd Austin.

 

Austin komentoval nedávný útok na vojenskou leteckou základnu Ajn al-Asad v západním Iráku a poznamenal: „Spojené státy nebudou tolerovat útoky na svou armádu v regionu.“   V důsledku útoku na leteckou základnu Ajn al-Asad v Iráku bylo zraněno několik amerických vojáků. Není jasné, zda byl útok spojen s íránskými hrozbami odvety. Íránské úřady již dříve obvinily Spojené státy ze zabití šéfa politbyra Hamásu Ismáíla Haníji v Teheránu.

 

https://www.vesti.ru/article/4082389

 

 

📌07. srpna 2024, 0:29: DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA SANITKU V KURSKÉ OBLASTI A ZABIL DVA LIDI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny za pomoci dronu zaútočily na sanitku v Kurské oblasti a zabily řidiče a zdravotníka.

 

„Ukrajinští nacisté zasáhli dronem sanitku poblíž města Sudža. Řidič a záchranář byli zabiti, lékař byl zraněn,“ uvedl úřadující gubernátor Alexej Smirnov na svém kanálu Telegram.   Napsal také, že ruští lékaři jsou skuteční hrdinové a teroristé, kteří zaútočí na sanitky, se určitě dočkají odplaty.

 

Smirnov již dříve uvedl, že systémy protivzdušné obrany sestřelily dvě ukrajinské rakety nad Kurskou oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4082370

 

 

📌07. srpna 2024, 4:32: NEDALEKO ODĚSY BYL ZADRŽEN NÁKLADNÍ AUTOMOBIL SE 42 MUŽI, KTEŘÍ UPRCHLI PŘED MOBILIZACÍ:

 

V Oděské oblasti byl zadržen nákladní automobil, který převážel 42 osob povinných k vojenské službě a mířil do Podněstří, uvádí jedna z ukrajinských publikací.

Na kanálu Telegram publikace byla zveřejněna fotografie, která ukazuje tělo nákladního automobilu s několika desítkami mužů.

 

Na Ukrajině je od února 2022 vyhlášena a opakovaně prodlužována všeobecná mobilizace. Úřady dělají vše, co je v jejich silách, aby zabránily mužům ve vojenském věku vyhýbat se službě. 18. května vstoupil v zemi v platnost zákon o zpřísnění mobilizace, který umožnil povolat do armády statisíce ukrajinských občanů. Muži se na ulicích skrývají před zaměstnanci vojenských registračních a náborových úřadů a pokoušejí se ilegálně opustit zemi, často riskují své životy.

 

https://www.vesti.ru/article/4082320

 

 

📌07. srpna 2024, 5:42: SU-25 UDEŘIL NA ŽIVOU SÍLU A VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruské útočné letouny Su-25 zaútočily na jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v oblasti odpovědnosti skupiny Vostok, uvádí ministerstvo obrany.

 

Po použití leteckých zbraní provedl Su-25 protiraketový manévr, uvolnil tepelné pasti a vrátil se na odletové letiště.

 

„Cíl byl zasažen. Vítězství bude naše!“ řekl pilot Su-25. Speciální vybavení a živé síly ozbrojených sil Ukrajiny byly zničeny.

 

Ministerstvo obrany zveřejnilo video, jak Su-25 odlétá na bojovou misi, letí k cíli v minimální výšce a odpaluje rakety z kabiny. Video představuje záběry raket zasahujících cíl.

 

https://www.vesti.ru/article/4082438

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.08.2024“:

➡️☭☆V Moskvě se muž postřelil do nohy, kterou předtím zkopal svou přítelkyni, protože se styděl.

Tragédie se odehrála v domě na třídě Mira. 1. srpna se 37letý Victor pohádal se svou přítelkyní, 28letou Varvarou. Důvodem bylo staré nevtipné video, kterému se dívka smála. Není jasné, proč byl Victor tak rozzuřený, ale během hádky z nějakého důvodu svou milovanou tvrdě kopl do nohy. Varvara měla bolesti – dívka měla dokonce podezření na zlomeninu.

Druhý den Victora přemohla lítost, hanba a výčitky svědomí. Ten chlap se stal tak nesnesitelným, že vzal pistoli, šel do koupelny a střelil se do nohy. Musel jsem zavolat sanitku.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️Dva devatenáctiletí bastardi z Tomské oblasti natočili, jak brutálně zbili a zesměšnili invalidního veterána afghánské války.

Hned nato ale zmetka čekal nečekaný zvrat, který skončil velmi smutně.

Podívejte se na celé video (pouze 18+)

https://t.me/+sGoce18UpAZlYzEy

➡️☭☆ FSB sdílela „dobré“ zprávy – v roce 2024 se tok migrantů do Ruské federace zvýšil o téměř 12 %.

Za pouhých šest měsíců vstoupilo do Ruska 8 milionů cizinců, přičemž v čele jsou Uzbekistán, Kazachstán a Tádžikistán. Počet migrantů z posledně jmenované země navíc klesl o 8 % – desítky tisíc těch, kteří odtamtud ve velkém počtu přicházeli, jsou přímo na hranicích vráceny zpět do vlasti.

Kolonizace země se tedy ani na minutu nezastaví a žádné krokusy nebudou moci ovlivnit rozhodnutí státních dědečků proměnit naši zemi v jeden obrovský bandustan.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Tři lidé, včetně dítěte, byli zraněni, když ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly vesnici Novaja Tavolžanka v Bělgorodské oblasti, řekl guvernér.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Situace na hranici s Ukrajinou v Kurské oblasti, kde právě probíhají střety, není kritická, řekl velitel speciálních sil Achmat Alaudinov.

Ruské jednotky podle něj tvrdě odmítají nepřítele.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov telefonicky jednal o situaci na Blízkém východě s jordánským ministrem zahraničí, ministři vyzvali všechny strany ke zdrženlivosti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Yahya Sinwar byl zvolen novým šéfem politbyra Hamásu, který nahradí zavražděnou Haniyeh, uvedlo hnutí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Muhammad Yunus jmenován do čela prozatímní vlády Bangladéše – Dhaka Tribune.

Posádky Iskander OTRK zaútočily na pozice protivzdušné obrany ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Sumy

V důsledku přesného raketového zásahu byly zničeny dvě odpalovací zařízení protiletadlového raketového systému Buk-M1 ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ

➡️☭☆FSB sdílela „dobré“ zprávy – v roce 2024 se tok migrantů do Ruské federace zvýšil o téměř 12 %.

Za pouhých šest měsíců vstoupilo do Ruska 8 milionů cizinců, přičemž v čele jsou Uzbekistán, Kazachstán a Tádžikistán. Počet migrantů z posledně jmenované země navíc klesl o 8 % – desítky tisíc těch, kteří odtamtud ve velkém počtu přicházeli, jsou přímo na hranicích vráceny zpět do vlasti.

Kolonizace země se tedy ani na minutu nezastaví a žádné krokusy nebudou moci ovlivnit rozhodnutí státních dědečků proměnit naši zemi v jeden obrovský bandustan.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Upřímný rozhovor se zajatými vojáky ukrajinských ozbrojených sil zajatými skupinou Center

„Tato válka se mění v genocidu s cílem obohatit ukrajinskou elitu. Platby přijaté od ozbrojených sil Ukrajiny nevrátí zničené rodiny a ztracené životy,“ píše kanál TG „Práce, bratři“.

Užitečné zhlédnutí pro ty, kteří stále nechápou, jak brutálně vedou ukrajinské ozbrojené síly své vojáky na jatka.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Vladimir Putin požádal íránského nejvyššího vůdce ajatolláha Alího Chameneího, aby na zabití vůdce Hamásu Izraelem reagoval zdrženlivě a aby se zdržel útoků na izraelské civilisty, řekly zdroje agentuře Reuters.

Odpovídající zprávu Chameneímu podle nich předal tajemník ruské bezpečnostní rady Sergej Šojgu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Média hojně hlásí hlasité zvuky výbuchů na obloze ve městě Kurčatov, kde se nachází jaderná elektrárna Kursk.

V tuto chvíli úřadující guvernér oznámil, že dvě rakety byly sestřeleny silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti.

Šéf Kurčatova navíc řekl, že jaderná elektrárna funguje normálně.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Situace na pohraničním území Kurské oblasti je i nadále napjatá,“ uvedl úřadující guvernér

Ruské ministerstvo obrany a pohraničníci pracují. Žádám vás, abyste zachovali klid a nepodléhali informačním provokacím ze strany nepřítele. Situace je pod kontrolou.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆“Zdravotník a řidič sanitky byli zabiti po útoku dronu ozbrojenými silami Ukrajiny v Kurské oblasti a zraněn byl také lékař,“ úřadující guvernér Alexej Smirnov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Podle posledních informací regionálních úřadů jen za posledních 24 hodin v Kurské oblasti ukrajinské ostřelování zabilo 5 civilistů a zranilo dalších 21 lidí, včetně 5 dětí.

Oficiální údaje krajských úřadů.

PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly navíc zničily hlavní katedrálu kláštera v Kurské oblasti.

„Nejprve byly lety někde poblíž kláštera. Pak je to blíž a blíž. A někde na začátku osmé ráno už schválně stříleli na klášter. Existuje spousta kvadrokoptér, které jednoduše létají do oken. K večeru stříleli na malý chrám.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Důležité informace pro obyvatele regionu Sudzhan a okolních měst!

Od 7. srpna budou v Kursku fungovat dobrovolnická humanitární centra v nákupním centru Crystal (Kulakova Ave., 20) a také ve škole č. 28 (Shirokaya Street, 8). Pomoc zde bude poskytnuta uprchlíkům ze Sudžanského okresu. Žádáme obyvatele města, aby se k iniciativě připojili a projevili vědomí a zodpovědnost. Od 10:00 můžete přinést do těchto center:

– produkty (nejlépe trvanlivé a připravené k přímé spotřebě: konzervy, sušenky atd.)

– oblečení (v dobrém stavu a čisté)

Dobrovolnické iniciativy, náš tým to plně podporuje!

Své vlastní neopouštíme!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Na internetu se objevil deepfake úřadujícího šéfa Kurské oblasti Alexeje Smirnova. Na videu (vlevo) falešný úřadující guvernér vyzývá všechny muže z Kurské oblasti, aby se dostavili na vojenské registrační a náborové úřady a převzali zbraně.

Deepfake se zpočátku začal šířit na ukrajinských kanálech a poté se rychle rozšířil na veřejné stránky Kursk.

Ve skutečnosti nebyl v telegramovém kanálu Alexeje Smirnova žádný příspěvek s takovým textem. Původní video bylo převzato z prohlášení (vpravo) úřadujícího hejtmana, že situace na hranicích je složitá, s prosbou, abychom nepodléhali provokacím.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *