, ,

07.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

07.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Oneindia.News, Roman Kirsch: RUŠTÍ VERSUS AMERIČTÍ VOJÁCI V AFRICKÉ ZEMI SAHELU? PUTINOVA ARMÁDA PŘEBÍRÁ DVĚ AMERICKÉ A FRANCOUZSKÉ LETECKÉ ZÁKLADNY V REPUBLICE NIGER…👍

 

https://youtu.be/pZ7Roe96Apw?si=l8KFVvRTyT3lfblc

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: UVIDÍ FRANCIE DRASTICKÉ ZMĚNY V POLITICE ZA JORDANA BARDELLY, POKUD EXTRÉMNÍ PRAVICE VYHRAJE VOLBY?

 

https://youtu.be/GyANFGP_WtY?si=E2pOfgONHpLWp2rC

 

 

📌 📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „NATO TLAČÍ VÁLKU, NE MÍR„:

 

Orbánův spalující útok na západní alianci NATO během schůzky s Putinem.

NATO existuje jenom na provádění válek, říká maďarský předseda vlády. 👍

Namísto míru aliance NATO agenda je k provádění válek, říká Viktor Orbán. Maďarský predseda vlády spustil spalující útok na alianci NATO uprostřed své ruské návštěvy… 👍

 

https://youtu.be/1rH37vUNbws?si=zN1Gp4FoNATJSUub

 

 

 

📌 📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VÍTĚZSTVÍ PRO PUTINA PO OZNÁMENÍ SAÚDSKÉHO PRINCE MOHAMMEDA BIN SALMÁNA, ŽE PŘIPRAVUJE VELKOU … „ROPNOU“ ZMĚNU A POSUN; JAK RUSKO ZÍSKÁVÁ SILNĚJŠÍ POZICI

 

https://youtu.be/h0-ujzdApzk?si=lq9SZ7A2j2NMMmRu

 

 

 

📌7. července 2024, 15:23, Likhachev: SPOJENÉ STÁTY BLOKUJÍ PENÍZE NA VÝSTAVBU JADERNÉ ELEKTRÁRNY AKKUYU, ALE POKRAČUJÍ:

 

Washington blokuje financování projektu výstavby jaderné elektrárny Akkuyu v Turecku za účasti Ruské federace, čímž se jej snaží ovlivnit, ale projekt bude pokračovat. Uvedl to generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov.

 

„Systém vzájemného osídlení je pod útokem. Zabaví peníze. Jsou to Američané, kteří pendlují mezi našimi právnickými osobami, mezi našimi bankami. No, spousta věcí „letí“ kvůli maličkostem,“ řekl Lichačov v odpovědi na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ od Pavla Zarubina.

 

„Ale psi štěkají – karavana přichází,“ dodal šéf Rosatomu.

 

Jak poznamenal Lichačov, turečtí partneři vidí, že Rosatom a Rusko zacházejí s projektem jaderné elektrárny Akkuyu jako se svým vlastním. „Jako bychom stavěli pro sebe, pro sebe. Tak tomu skutečně je,“ zdůraznil.

 

https://www.vesti.ru/article/4034884

 

 

📌7. července 2024, 13:26: Lavrov v souvislosti s Ukrajinou připomněl přísloví o Jemelji:

 

Ruský ministr zahraničí se nedomnívá, že by se změně rétoriky současného nelegitimního ukrajinského vedení mělo vážně naslouchat. Takto odpověděl Sergej Lavrov na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin řekl, že nová prohlášení Kyjeva se nezmiňují o hranicích z roku 1991.

 

„Zítra může klidně říct něco přesně opačného,“ je si jistý šéf ruské diplomacie.     Podle Lavrova Rusko „bude oceňovat pouze konkrétní činy a hodnotit“.

 

„To, co říkají každý den, je přísloví o Emelyi,“ připomněl ministr. „Proto je lepší na tom nestavět svou politiku, ale určovat své akce na základě úkolů, které byly stanoveny jako součást speciální vojenské operace.“

 

https://www.vesti.ru/article/4034815

 

 

📌7. července 2024, 15:01, NYT: USA SE BOJÍ UVALIT SANKCE NA RUSKÉ TANKERY, PROTOŽE SE OBÁVAJÍ ROSTOUCÍCH CEN ROPY:

 

Spojené státy se bojí uvalit nové sankce na Rusko ze strachu z rostoucích cen ropy a poškození volební kampaně Joea Bidena, uvádí New York Times.

 

Publikace se odvolává na své zdroje. Tvrdí, že americké ministerstvo financí navrhlo zavést nová omezení proti ruské „stínové flotile“ – ropným tankerům používaným k přepravě ropy při obcházení sankcí. Bílý dům ale na tento návrh nereagoval. Ekonomičtí poradci amerického prezidenta Joea Bidena se obávají, že „vyřazení ruských tankerů bude znamenat riziko růstu cen ropy již letos v létě a vyšších cen benzínu“ v samotných Spojených státech. To by mohlo poškodit Bidenovu volební kampaň, poznamenává NYT.

 

Publikace dodává, že zpoždění při rozhodování „mate“ úředníky ministerstva financí, kteří nemohou dostat odpověď od šéfky americké Národní ekonomické rady Lael Brainardové. Novináři publikace zároveň naznačují, že za takových podmínek se bude nadále uvažovat o sankcích proti tankerům s ruskou ropou a v blízké budoucnosti nebudou přijaty.

 

Evropská unie již dříve přijala 14. balíček protiruských sankcí. Brusel zakázal 27 nákladním lodím převážejícím ruskou ropu vplouvat do přístavů EU. V Rusku je přitom registrováno 11 tankerů. Jedná se o „Jenisej“, „Krymsk“, „Kaliningrad“, „Krasnojarsk“, „Kemerovo“, Saam FSU, Lady R, M/V Angara, M/V Maria, Koryak FSU a Maia-1. Zbytek lodí pluje pod vlajkami Panamy, Singapuru, Gabonu, Komor, Guineje-Bissau a Cookových ostrovů.

 

Moskva opakovaně prohlásila, že se s rostoucím sankčním tlakem Západu vyrovná. Kreml zároveň poznamenal, že západním zemím chybí odvaha a odvaha přiznat selhání protiruských sankcí, a to navzdory názorům západních analytiků na neúčinnost těchto omezení. Politika zadržování a oslabování Ruska je dlouhodobou strategií Západu, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin. Sankce podle něj zasadily vážnou ránu celé globální ekonomice, protože hlavním cílem Západu je zhoršit životy milionů lidí.

 

Dalším faktorem růstu cen ropy jsou útoky Hútíů na lodě plující do izraelských přístavů. 3. července se v Adenském zálivu potopil tanker Lavan, jeho posádka vyzvedla plavidlo ruského Sovcomflotu. Své plavidlo opustila i posádka unášené lodi Verbena. Suchá nákladní loď zůstává na hladině a čeká na záchranný tým.

 

Americké ministerstvo obrany provedlo studii změn v logistice v důsledku napětí v oblasti Rudého moře. Krize podle Pentagonu zasáhla 65 zemí. Změna trasy lodí a tankerů kolem Afriky přes mys Dobré naděje prodlouží délku trasy asi o 11 tisíc námořních mil a dobu plavby o jeden až dva týdny. Zároveň se náklady na palivo zvýšily o jeden milion dolarů na cestu.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4034903

 

 

📌7. července 2024, 5:09, Euractiv: NATO NEVÍ, JAK SLÍBIT UKRAJINĚ ČLENSTVÍ V ALIANCI:

 

Členské státy NATO se zatím neshodly na znění závěrečné deklarace nadcházejícího summitu ve Washingtonu týkající se vyhlídek na členství Ukrajiny v alianci. EurActiv o tom píše s odkazem na vlastní zdroje.

 

V článku se uvádí, že NATO se snaží uznat úspěch Kyjeva při provádění reforem, ale zároveň snížit očekávání Ukrajiny ohledně brzkého vstupu do aliance.

 

Je nepravděpodobné, že by otázka formulace byla vyřešena před začátkem summitu, který začne v úterý 9. července. Další účastník publikace potvrdil, že práce na textu deklarace budou pokračovat až do „poslední chvíle“.

 

Summit NATO se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července. Podle očekávání budou podle jeho výsledků oznámeny dohody mezi aliancí a Kyjevem v oblasti vojenského výcviku, logistiky, technické podpory a finanční podpory. Na schůzce se také plánuje schválit další balíček pomoci Ukrajině.

 

Deník The Daily Telegraph již dříve s odvoláním na zdroje z amerického ministerstva zahraničí uvedl, že Ukrajina nechtěla být přijata do NATO kvůli rozsáhlé korupci v zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4034881

 

 

📌7. července 2024, 12:13: LAVROV OZNAČIL VOLBY VE SPOJENÝCH STÁTECH A VE FRANCII ZA SMUTNÝ POHLED:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov označil „prezidentovu poznámku v reakci na otázku, komu fandíme“ za slova, že Biden je pro Rusko vhodnější. Video bylo zveřejněno na jeho telegramovém kanálu ZARUBIN, autorovi a spolumoderátorovi pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

„Mám-li to vzít vážně, je to samozřejmě smutný pohled. A pokud systém takzvané americké demokracie produkuje takové výsledky, nebo takový průběh volební kampaně, asi každý si může sám vyvodit závěry o tom, jak je to všechno zorganizováno, jak je to uspořádáno,“ řekl Lavrov.

 

Ruský ministr zahraničí se dotkl i situace ve Francii: „První kolo parlamentních voleb se konalo a mají dvě kola a druhé kolo bylo zjevně koncipováno právě tak, aby manipulovalo s projevy vůle voličů během prvního kola.“

 

Podle šéfa ruské diplomacie jsou kandidáti přesvědčováni, aby stáhli své kandidatury, aby uvolnili příležitost vyhrát pro ostatní. „To příliš nepřipomíná demokracii,“ je si jistý Lavrov.

 

„Protože přímé vyjádření vůle je výsledkem veřejného mínění a tento výsledek je znám, a pokud by byl výsledek prvního kola použit jako základ pro sestavení parlamentu, došlo by ve Francii k velmi vážným změnám.“

 

https://www.vesti.ru/article/4034783

 

 

📌7. července 2024, 13:48: SZIJJÁRTÓ RADÍ POLITIKŮM, ABY SI PŘED ORBÁNOVOU MÍROVOU MISÍ ZAPNULI BEZPEČNOSTNÍ PÁSY:

 

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó doporučil evropským politikům, aby si „zapnuli bezpečnostní pásy“, protože maďarský premiér Viktor Orbán bude příští týden jednat v rámci „mírové mise“.

 

Orbán navštívil Moskvu 5. července a setkal se s prezidentem Vladimirem Putinem. Orbán tuto návštěvu označil za další etapu mírové mise, první etapou byla jeho cesta do Kyjeva 2. července a setkání s Volodymyrem Zelenským. Příští týden Orbán uspořádá několik nečekaných schůzek, řekl Szijjártó.

 

První týden maďarského předsednictví EU se chýlí ke konci a Orbán bude v příštích šesti měsících pokračovat ve své mírové misi. Maďarsko udělá vše pro to, aby ukončilo válku na Ukrajině a pomohlo Evropě uniknout z dusivé vojenské krize, zdůraznil maďarský ministr zahraničí.

 

Orbán byl za svou návštěvu Moskvy silně kritizován proválečnými politiky EU. „Tyto útoky nás neodstrašují ani neodrazují, mírová mise se posiluje, proto žádám evropské proválečné politiky, aby si zapnuli bezpečnostní pásy a pozorně sledovali události příštího týdne,“ zdůraznil Szijjártó.

 

Evropská komise (EK) vyjádřila nespokojenost s Orbánovou návštěvou Ruska. Šéf diplomacie EU Josep Borrell a šéf Evropské rady Charles Michel zdůraznili, že Orbán nereprezentuje EU na vnější scéně a nemá evropský mandát k návštěvě Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/4034832

 

 

📌7. července 2024, 6:12: BRITSKÝ PREMIÉR STARMER HOVOŘIL S NETANJAHUEM A ABBÁSEM O UROVNÁNÍ:

 

Nový britský premiér Keir Starmer jednal o situaci na Blízkém východě s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a palestinským prezidentem Mahmúdem Abbásem. Uvádí to v prohlášení Úřad předsedy vlády Velké Británie.

 

Jak bylo uvedeno, během telefonického rozhovoru s Netanjahuem Starmer oznámil závazek Spojeného království spolupracovat s Izraelem „na odstrašení zlomyslných hrozeb“. Britský premiér také vyjádřil znepokojení nad situací na izraelsko-libanonské hranici a zdůraznil, že všechny strany „musí jednat opatrně“.

 

Když Starmer hovořil o situaci v pásmu Gazy, poznamenal, že je třeba nastolit příměří, vrátit rukojmí a zvýšit objem humanitární pomoci pro civilisty.

 

Britský premiér v rozhovoru s Abbásem zdůraznil význam reforem a zajištění mezinárodní legitimity Palestiny a zopakoval svůj postoj, že uznání Palestiny přispěje k mírovému procesu.

 

https://www.vesti.ru/article/4034956

 

 

📌7. července 2024, 16:32: MUSK VĚŘÍ, ŽE ÚPADEK ZÁPADU JE ZPŮSOBEN NEZNALOSTÍ HISTORIE:

 

Nedostatečná znalost historie vedla k úpadku západní civilizace. Tento názor v neděli vyjádřil americký podnikatel a miliardář Elon Musk.

 

„Pravda,“ napsal podnikatel na sociální síti X. Těmito slovy reagoval na příspěvek jednoho z uživatelů, který tvrdil, že úpadek Západu je důsledkem neznalosti historie.

 

Musk již dříve při hodnocení současného stavu Západu uvedl, že se nejlépe odráží v šestém díle Dějin úpadku a kolapsu Římské říše.

 

Podnikatel souhlasil s názorem kanadského vědce Gada Saada, který se domnívá, že neregulovaný příliv migrantů do západních zemí nakonec povede k tomu, že se jejich obyvatelé vzbouří a začne občanská válka.

 

https://www.vesti.ru/article/4034982

 

 

📌7. července 2024, 13:25, MINISTERSTVO OBRANY: STŘEDOVÁ SKUPINA OSVOBODILA CHIGARI V DLR:

 

Jednotky ruské skupiny vojsk „Střed“ v důsledku aktivních a koordinovaných akcí osvobodily vesnici Čigari v Doněcké lidové republice (DLR), uvádí se v denní zprávě Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Během dne vojenské skupiny také vylepšily své taktické postavení a zasáhly formace 41., 47., 110. mechanizované, 142. pěší, 59. motostřelecké brigády Ozbrojených sil Ukrajiny u Artěmova, Družby, Vozdviženky, Timofejevky, Torecku, Berezovky a Novgorodského v DLR.

 

Kromě toho skupina „Střed“ odrazila šest protiútoků ukrajinských útočných letounů 31. mechanizovaného, 68. bombardovacího pluku Jaeger, 95. výsadkové útočné brigády a 425. samostatného útočného praporu „Skala“.

 

Během dne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 340 vojáků, tank, americké bojové vozidlo pěchoty Bradley, 2 automobily, houfnici M777 vyrobenou Spojenými státy, 3 houfnice Msta-B, houfnici D-30 a dělo M119 americké výroby.

 

https://www.vesti.ru/article/4034851

 

 

📌7. července 2024, 15:28: PUTIN A MODI BUDOU DISKUTOVAT O PŘIJÍMÁNÍ NÁRODNÍCH BANKOVNÍCH KARET V RUSKU A INDII:

 

Indický premiér Narendra Modi bude během své návštěvy Moskvy diskutovat s prezidentem Vladimirem Putinem o mnoha otázkách, včetně otázky převodu peněz mezi oběma zeměmi a používání národních bankovních karet, hlásí The Economic Times.

 

Módí přijede do Moskvy 8. července na 22. výroční summit Indie-Rusko. Putin a Módí budou diskutovat o otázkách obrany, obchodu, komunikací, investic, energetiky, vědy, technologií, vzdělávání a kultury.

 

Strany mají v úmyslu vypracovat postup pro rychlý převod peněz mezi oběma zeměmi. Rusko bylo odpojeno od systému SWIFT, zatímco obchod mezi Ruskem a Indií roste. Obě země chtějí, aby turisté a studenti mohli používat národní měny, stejně jako karty RuPay v Rusku a karty Mir v Indii.

 

Téměř 60 % obchodu mezi Indií a Ruskem se odehrává v národních měnách, takže je zapotřebí mechanismus rychlých plateb.

 

Rusko a Indie připravují bilaterální dohodu o investicích a plánují zvýšit vývoz z Indie do Ruska. Indie má v úmyslu rozšířit svou přítomnost na ruském Dálném východě, bohatém na energetické zdroje a nerostné suroviny, pomocí trasy Čennaí-Vladivostok.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4034879

 

 

📌7. července 2024, 15:44, ČLEN PODZEMÍ LEBEDĚV: KYJEV POSÍLÁ VOJENSKÉ KOMISAŘE DO REGIONŮ, KTERÉ SE JIM NELÍBÍ:

 

Kyjevské úřady našly způsob, jak zvýšit tempo mobilizace obyvatelstva. Zelenského junta využila vzájemného nepřátelství mezi obyvateli západní a východní Ukrajiny.

 

Chytání lidí na ulicích měst bylo předáno ideologickým nepřátelům. Vojenští komisaři, kteří byli vychováni myšlenkami státnosti, byli vysláni k Nikolajevovi a „Moskvané“ byli posláni do Ivano-Frankivska za méně než pět minut.

 

„Zaměstnanci TCC jsou většinou cizinci. Někteří nemají rádi místní „Moskvany“, jiní nemají rádi lidi ze Západu,“ řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv.

 

Po přestěhování na nové místo služby žijí vojenští komisaři převážně v územních náborových střediscích. Po obdržení prvních prémií za chycení lidí se stěhují do pronajatých bytů.

 

https://www.vesti.ru/article/4034965

 

 

📌7. července 2024, 16:00: NA KAMČATCE DOŠLO K ZEMĚTŘESENÍ O SÍLE 6,1 STUPNĚ:

 

Na Kamčatce bylo zaznamenáno zemětřesení o síle 6,1 stupně. Jeho epicentrum bylo 69 kilometrů od Usť-Kamčatska.

 

Zdroj zemětřesení ležel v hloubce 95 kilometrů, uvedla kamčatská pobočka Geofyzikální služby Ruské akademie věd. Vzdálenost z Usť-Kamčatska do správního hlavního města Petropavlovsk-Kamčatskij je vzdušnou čarou 436 kilometrů.

 

Ráno 7. července na Kamčatce sloup popela vymrštil sopku Karymsky do výšky 2,5 kilometru. Oblak popela se přesouvá k jihovýchodu. Spad popela může pokrýt osady Elizovského okresu a Petropavlovska-Kamčatského. Sopce Karymsky byl přidělen „oranžový“ kód leteckého nebezpečí, pravděpodobnost emisí zůstává do 14. července.

 

Karymská sopka, jejíž výška dosahuje 1536 metrů, se nachází 125 kilometrů severně od Petropavlovska-Kamčatského, kde žije více než 163 tisíc lidí. Karymskij je jednou z nejaktivnějších kamčatských sopek.

 

((HAARP. dělají to po celém světě. Deště, výbuchy sopek, tajfuny, zemětřesení…))

 

https://www.vesti.ru/article/4034918

 

 

📌7. července 2024, 16:32: NYT: ZELENSKYJ SE OBÁVÁ TRUMPOVA VÍTĚZSTVÍ V AMERICKÝCH PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH:

 

Volodymyr Zelenskyj se obává návratu Donalda Trumpa do prezidentského úřadu Spojených států. K tomuto závěru dospěl novinář The New York Times na základě posledních veřejných prohlášení hlavy kyjevského režimu.

 

Článek tak cituje fragment Zelenského rozhovoru pro britský kanál Channel 4 News, ve kterém přiznal, že ho děsí Trumpovy výroky, že jen on ví, jak vyřešit ukrajinský konflikt.

 

Zelenskyj byl v poslední době často dotazován, co si myslí o vyhlídkách Trumpova návratu do Bílého domu. A přestože se ukrajinský vůdce snaží pečlivě volit slova, emoce často propuknou, píše The New York Times.

 

Ukrajina je nyní vinou administrativy Joea Bidena v limbu: Kyjev nemá dostatečnou podporu Washingtonu k zahájení mírového procesu.

 

Na začátku července Zelenskyj v rozhovoru pro televizi Bloomberg řekl, že pokud Trump ví, jak ukončit konflikt na Ukrajině, měl by to oznámit dnes. Zelenskyj vyjádřil připravenost setkat se s Trumpem, aby si vyslechl návrhy jeho týmu.

 

https://www.vesti.ru/article/4034980

 

 

📌7. července 2024, 16:02: NA ÍRÁNSKÉM TORPÉDOBORCI SAHAND V PERSKÉM ZÁLIVU DOŠLO K MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI, JSOU OBĚTI NA ŽIVOTECH:

 

Na íránském torpédoborci Sahand poblíž města Bandar Abbas v Perském zálivu došlo k mimořádné události.

 

Mehr o tom píše. Podrobnosti o incidentu nejsou uvedeny. Je známo, že v důsledku nehody se část torpédoborce ponořila pod vodu.

 

Uvádí se, že v důsledku incidentu bylo zraněno několik vojáků íránského námořnictva. Všichni byli převezeni do nemocnic.

 

Podle místních médií mohla být příčinou nehody porucha vyvažovacího systému lodi.

 

https://www.vesti.ru/article/4034953

 

 

📌7. července 2024, 16:14: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAHÁJILY RAKETOVÝ ÚTOK NA MELITOPOL:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily raketový útok na Melitopol v Záporožské oblasti, protivzdušná obrana fungovala, uvedl na svém kanálu Telegram Vladimir Rogov, předseda hnutí „Jsme spolu s Ruskem“.

 

„Podle předběžných údajů byly rakety sestřeleny ruskou protivzdušnou obranou, jejich trosky dopadly na severní okraj – v oblasti letiště a na předměstí,“ napsal Rogov.

 

Podle vedení města bylo sestřeleno pět raket HIMARS MLRS. Úlomky čtyř raket dopadly na sever města.

 

V místech pádu se vznítila suchá tráva.

 

Nebyly hlášeny žádné oběti.

 

https://www.vesti.ru/article/4034920

 

 

📌7. července 2024, 18:50: ORBÁNOVA ALIANCE V EVROPSKÉM PARLAMENTU JE JIŽ PŘIPRAVENA VYTVOŘIT FRAKCI: 👍

 

👉 Sdružení pravicových stran „Vlastenci Evropy“, při jehož formování maďarský premiér Viktor Orbán je připraveno vytvořit vlastní frakci v Evropském parlamentu.

K alianci se připojily Dánská lidová strana a belgická strana Vlaams Belang.

 

„Evropou vane vítr změn. Vlaams Belang se připojuje k nové skupině „Patrioti Evropy“, napsal šéf belgické strany Vlaams Belang Tom van Grieken na sociální síti X.

 

👉 „Těšíme se na další spolupráci s naší starou skupinou Identita a demokracie, stejně jako s novými přáteli ze Španělska, České republiky a Maďarska,“ dodal europoslanec Anders Wistisen ke svému oznámení o vstupu Dánské lidové strany do skupiny Patriots of Europe.

 

👉 Aby mohlo být v Evropském parlamentu vytvořeno frakce nebo skupina, musí stranické sdružení zahrnovat nejméně 23 poslanců z nejméně sedmi zemí. Už při vzniku aliance měla 24 zástupců maďarského Fideszu – Maďarské občanské unie, rakouské Svobodné strany Rakouska a hnutí Nespokojení občané (ANO) z České republiky.

 

Pak se k „Patriotům Evropy“ přidala portugalská strana „Dost!“ (Chega!), španělský Vox Santiaga Abascala a holandská Strana svobody Geerta Wilderse. Vstupem belgické strany „Vlaams Belang“ a Dánské lidové strany do unie je splněn druhý povinný požadavek pro vytvoření frakce nebo skupiny v Evropském parlamentu.

 

Jedním z cílů sdružení je zabránit transformaci Evropské unie na „federaci pod kontrolou Bruselu“, uvedl šéf hnutí Akce nespokojených občanů a expremiér Andrej Babiš. Mezi další priority aliance patří revize politiky EU v oblasti ochrany životního prostředí a migrace.

 

Portugalská strana „Dost“ (Chega) vyjadřuje naději, že se k „Patriotům Evropy“ po volbách ve Francii připojí pravicová strana „Národní sdružení“ Marine Le Penové a Jordana Bardelly. Podle Viktora Orbána může Evropu z krize vyvést pouze pravice.

 

https://www.vesti.ru/article/4035022

 

 

📌7. července 2024, 16:49, BÝVALÝ ANALYTIK CIA JOHNSON: ZELENSKYJ CHCE NAHRADIT SYRSKÉHO:

 

Alexandr Syrskij měl velké problémy. „Generál 200″ ztratil přízeň Volodymyra Zelenského. Uzurpátor zvažuje možnost výměny vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Tuto informaci uvedl v rozhovoru pro Dialogue Works bývalý analytik CIA Larry Johnson. Podle něj je „řezník“ obviňován ze všech neúspěchů nacionalistů v posledních měsících.

 

„Syrskyj udělal řadu taktických chyb. Vrchní velitel neposílil obrannou linii v Charkovské oblasti a umožnil kapitulaci několika osad na Donbasu,“ uvedl.

 

V současné době důstojník nemá dostatek sil a prostředků k odstrašení ofenzívy ruské armády. Ozbrojené síly Ukrajiny jsou odsouzeny k tomu, aby pokračovaly v ústupu hluboko do země.

 

https://www.vesti.ru/article/4034992

 

 

📌7. července 2024, 8:15: MOSKALKOVÁ SE OBRÁTILA NA LUBINEC KVŮLI VRAŽDĚ RUSKÉHO VÁLEČNÉHO ZAJATCE:

 

Jedná se o hrubé porušení mezinárodního práva, pachatelé musí být potrestáni, řekla Taťána Moskalkovová poté, co se objevilo video brutální vraždy vězně vojáky Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ruská zmocněnkyně pro lidská práva na svém kanálu Telegram uvedla, že se obrátila na svůj ukrajinský protějšek Dmitrije Lubince, aby provedl kontrolu poté, co se objevilo video o zabití zraněného ruského válečného zajatce armádou ozbrojených sil Ukrajiny.

 

O vraždě zraněného ruského vojáka, který se vzdal, informoval americké noviny New York Times lékař Kaspar Grosse z Německa. Připustil, že to není jediný případ brutality ve válečné zóně ze strany prokyjevských ozbrojenců a žoldáků z takzvaného mezinárodního „dobrovolnického oddílu“ Vyvolených na Ukrajině. Lékař dodal, že jeden ze žoldáků hodil granát na ruského válečného zajatce.

 

Na internetu se opakovaně objevila videa represálií nebo mučení ruských vojáků. Například ukrajinští ozbrojenci poslali v září 2023 zajaté ruské vojáky na minové pole. V listopadu 2022 ukrajinská armáda střílí ruské vojáky, kteří se vzdali a leží na zemi. Vojáci, kteří se po výměně válečných zajatců mezi Kyjevem a Moskvou vrátili do Ruska, hovoří o mučení v ukrajinském zajetí.

Mnoho z nich bylo zraněno při mučení při výsleších v zajetí.

Byly jim useknuty prsty, prostřeleny nohy, biti kovovými tyčemi a elektrickými šoky.

 

Ruské ministerstvo obrany varuje zahraniční žoldáky ze Spojených států, Gruzie, Velké Británie a dalších zemí před cestami na Ukrajinu. Ruské ministerstvo obrany připomíná, že zahraniční žoldáci nejsou podle mezinárodního humanitárního práva bojovníky a nemají právo na status válečného zajatce.

 

BĚHEM RUSKÉ SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACE NA UKRAJINĚ DORAZILO 13 TISÍC 387 ZAHRANIČNÍCH ŽOLDÁKŮ, ABY SE ZÚČASTNILI BOJŮ NA STRANĚ KYJEVA. BYLO ZLIKVIDOVÁNO 5 962 MILITANTŮ.

 

https://www.vesti.ru/article/4035062

 

 

📌7. července 2024, VOLNÝblog, Lenka Peterková: EVROPA POTŘEBUJE MÍR A PŘIJEL JSEM ZJISTIT, JAKÁ JE K NĚMU NEJKRATŠÍ CESTA!

 

Evropa potřebuje mír a přijel jsem zjistit, jaká je k němu nejkratší cesta! Viktor Orbán v pozici předsedy Rady Evropské unie přijel do Moskvy na mírová jednání s Vladimirem Putinem! Kdyby měl Robert Fico lepší zdraví, přijel by do Moskvy také, prohlásil na Děvíně! Fico a Orbán připravují půdu pro Trumpa!

 

NA SCHŮZCE ZAZNĚLO, ŽE MOSKVA JIŽ SE ZELENSKÝM JEDNAT NEBUDE, PROTOŽE JIŽ PODLE UKRAJINSKÉ ÚSTAVY NEMÁ MANDÁT!

 

Sotva skončila návštěva Viktora Orbána v Kyjevě s Volodymyrem Zelenským, tak jen pár dní poté se maďarský premiér zcela neočekávaně zjevil v Kremlu v Moskvě a třásl si pravicí s Vladimirem Putin. Viktor

Orbán jen pár dní po uvedení do funkce předsedy Rady Evropské unie na příštích 6 měsíců v rámci tzv. Evropského předsednictví Maďarska v EU se rozhodl navštívit druhou stranu konfliktu na Ukrajině, tedy Rusko.

 

Orbán chtěl zjistit odpovědi na celkem 3 klíčové otázky, na základě, kterých chce Orbán zvážit, jak nejrychleji dojednat mír na Ukrajině. Maďarský premiér byl v Moskvě přivítán ve velkém stylu, a přestože Orbán trvá na tom, že jel do Moskvy jen jako premiér Maďarska, nikoliv jako předseda Rady Evropské unie, tak mu to přesto nikdo nevěří.

Moskvu totiž navštívil 5 dní po uvedeni do funkce Evropského předsednictví.

 

V EVROPSKÉ UNII JE DOSLOVA BOŽÍ DOPUŠTĚNÍ, protože předáci EU tvrdí, že to Orbán udělal schválně a jako provokaci, když si prý úmyslně počkal na to, až převezme 1. července Evropské předsednictví, aby mohl už jako předseda Rady EU vyjet do Moskvy a setkat se tam s Putinem. Pokud by to prý byla jen bilaterální návštěva maďarského premiéra, tak by se prý Orbán vydal do Moskvy ještě před převzetím předsednictví EU, anebo by s návštěvou počkal až na leden příštího roku, až předsednictví Maďarska v EU skončí.

 

JENŽE, TO NENÍ JEDINÝ ŠOK, KTERÝ PŘIŠEL V PÁTEK 5. ČERVNA NA SVÁTEK CYRILA A METODĚJE.

 

Robert Fico by přijel do Moskvy také, kdyby byl v lepším zdravotním stavu, zaznělo v pátek večer na Děvíně.

 

Na slovenském Děvíně se totiž zjevil a zhmotnil živý a podle všeho již relativně uzdravený slovenský premiér Robert Fico, který vystoupil s projevem o slovanské vzájemnosti. Už to samo o sobě bylo hodně odvážné, protože mluvit o slovanské vzájemnosti v dnešní fašistické Evropě je opravdu vysoce nebezpečné. Jenže, v závěru necelého 20-minutového projevu zazněl i výrok, že kdyby to zdraví umožňovalo, že by Robert Fico přijel do Moskvy také. A je velmi pravděpodobné, že k tomu opravdu dojde, protože tato schůzka v Moskvě je v podstatě předskokem jedné z více schůzek v Kremlu a přípravou půdy pro Donalda Trumpa, který bude samozřejmě sondovat u Viktora Orbána, jak má s Vladimirem Putinem jednat.

 

Robert Fico by odjel do Moskvy také, kdyby mu to zdraví umožnilo!

 

A sondování proběhne i u Roberta Fica a dalších příznivců Trumpa a procesů tzv. trumpizace, tedy amerického odcházení od systému Pax Americana. Je jasné, že Viktor Orbán to udělal jako provokaci, o tom v podstatě není potřeba pochybovat, ale jako alibi mu posloužila návštěva v Kyjevě u Zelenského před 3 dny. Orbán může teď říkat, že prostě navštívil oba prezidenty zemí, kteří jsou v konfliktu ve válce. Každopádně, Orbán vedl v Moskvě z pohledu Bruselu opravdu divné řeči.

 

ORBÁNOVY 3 OTÁZKY NA PUTINA:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán totiž uvedl, že během setkání s ruským vůdcem položil Vladimiru Putinovi tři otázky týkající se ruské vojenské oeprace na Ukrajině.

 

👉Co si Putin myslí o stávajících mírových iniciativách?

👉Co si myslí o příměří a mírových rozhovorech a kdy by se mohly uskutečnit?

👉Putinův názor na poválečný evropský bezpečnostní systém

Orbán odpovědi kremelského vládce na tyto otázky neposkytl.

 

Dodal, že právě teď Evropa potřebuje mír, a proto maďarské předsednictví EU vnímá příštích šest měsíců jako mírovou misi. Maďarský premiér rovněž uvedl, že si během svých návštěv Moskvy a Kyjeva uvědomil, že postoje obou stran k agresivní válce rozpoutané Ruskem „jsou velmi vzdálené“.

👉Orbán uvedl, že jeho cesta byla prvním krokem k obnovení dialogu. Maďarský premiér, kritik západní vojenské pomoci Ukrajině, řekl, že uznává, že k cestám nemá mandát EU, ale ŽE MÍRU NELZE DOSÁHNOUT „Z POHODLNÉHO KŘESLA V BRUSELU.”

 

MÍROVÁ INICIATIVA NA OSE ORBÁN – FICO – TRUMP:

 

„Nemůžeme sedět a čekat, až válka zázračně skončí,” napsal na X (dříve Twitter) před setkáním s Putinem. Orbán začátkem týdne navštívil Kyjev, kde vyzval Vladimira Zelenského, aby usiloval o mír s Ruskem, a tvrdil, že příměří by mohlo posloužit jako první krok správným směrem. Ukrajinský vůdce jeho návrh nepřijal dobře, řekl později Orbán.

 

👉Kyjev trvá na tom, že pouze vojenské vítězství povede ke „spravedlivému míru“.

 

👉Maďarský premiér uvedl, že chtěl přímo od Putina slyšet, jak Rusko vnímá různé mírové iniciativy, a označil to za důležitý krok, přestože upřímná diskuse potvrdila, že mezi znepřátelenými stranami existuje velká roztržka. Putin a Orbán diskutovali o „nejkratším východisku” z konfliktu, což druhý jmenovaný později prozradil novinářům. Pozice Moskvy a Kyjeva zůstávají velmi vzdálené, přiznal Orbán.

 

👉 „Je třeba podniknout mnoho kroků, abychom se přiblížili k řešení války. Přesto jsme již učinili nejdůležitější krok – navázání kontaktu, a já na tom budu pracovat i v budoucnu,” prohlásil Orbán. Putin Orbánovi sdělil, že minulý měsíc v hlavním projevu na ministerstvu zahraničí představil svou vizi řešení konfliktu a řekl, že je připraven diskutovat o jejích nuancích.

 

Návrh, který měl na mysli, spočíval v okamžitém pozastavení nepřátelských akcí poté, co se Kyjev vzdá své snahy o vstup do NATO a nařídí svým jednotkám stáhnout se ze všech území, na která si činí nárok Moskva. Poté by mohla proběhnout komplexní diskuse o nové bezpečnostní architektuře v Evropě, navrhl Putin.

 

RUSKO NECHCE PŘÍMĚŘÍ, ALE PLNOHODNOTNÝ MÍR S NEUTRALITOU UKRAJINY A S BEZPEČNOSTNÍMI GARANCEMI V CELÉ EVROPĚ ZAHRNUJÍCÍ ZASTAVENÍ ROZŠIŘOVÁNÍ NATO K RUSKU

UKRAJINSKÁ VLÁDA TUTO NABÍDKU ODMÍTLA.

Ruský prezident zopakoval, že Moskva je připravena řešit nepřátelství jednáním. Zdá se však, že ukrajinské vedení se stále není schopno vzdát své myšlenky vést válku „až do konce,” poznamenal Putin. Moskva usiluje o dosažení trvalého a udržitelného míru, místo aby se rozhodla pro dočasné příměří nebo „zmrazený konflikt” jakéhokoli druhu, upozornil ruský prezident.

 

👉Nemělo by se jednat o „příměří nebo nějakou pauzu, kterou by kyjevský režim mohl využít k obnovení ztrát, přeskupení sil a přezbrojení. RUSKO JE PRO ÚPLNÉ A KONEČNÉ UKONČENÍ KONFLIKTU,“ zdůraznil Putin. Rovněž dodal, že Rusko chce garance nerozšiřování NATO na východ k Rusku, včetně Gruzie a post-sovětských zemí. Donald Trump údajně plánuje zastavení rozšiřování NATO na východ k Rusku, namísto toho se chce soustředit na Čínu, uvádějí zdroje listu Politico. A to najednou do sebe všechno zapadá.

 

Cesta do Moskvy vyvolala ostré výtky ze strany vedoucích představitelů a úředníků EU, přestože Orbán předtím trval na tom, že Unii nezastupuje.

👉Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová obvinila maďarského premiéra z „appeasementu” ve vztahu k Putinovi. „Pouze jednota a odhodlání vydláždí cestu ke komplexnímu, spravedlivému a trvalému míru na Ukrajině,” tvrdila. 😂

 

👉Německý kancléř Olaf Scholz prohlásil, že Orbánova návštěva Ruska nemá nic společného s EU a že postoj bloku ke konfliktu zůstává nezměněn. 😂

👉Polský premiér Donald Tusk, hlasitý stoupenec Kyjeva, se na Orbána obořil poté, co se ve čtvrtek v médiích začaly šířit zvěsti o jeho chystané návštěvě. Tusk prohlásil, že nemůže uvěřit, že by se taková návštěva mohla uskutečnit. 😂

 

ŘEV Z EVROPY KVŮLI ORBÁNOVĚ NÁVŠTĚVĚ V MOSKVĚ POTVRZUJE, ŽE VLÁDNOUCÍ ELITY EU CHTĚJÍ NAHNAT DO VÁLKY S RUSKEM SVÉ ARMÁDY A OBYVATELE!!!

 

Estonská premiérka Kaja Kallasová, která se má stát příští šéfkou zahraniční politiky a bezpečnosti EU, se připojila k zástupu západních představitelů, kteří Orbána kárají. Tvrdí, že maďarský premiér hodlá „zasít zmatek“. 🙈

 

Trvající konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou má podle maďarského premiéra dopad na širší evropský region, který se podle něj nejrychleji a nejudržitelněji rozvíjí pouze v době míru.

 

V předchozích veřejných vystoupeních Orbán vyjádřil obavy, že odhodlání Západu eskalovat ukrajinský konflikt může vyústit v přímý střet s Ruskem, což by mohlo mít katastrofální důsledky pro všechny zúčastněné. Budapešť tvrdí, že ekonomická omezení vyvolaná konfliktem poškodila země EU více než Rusko a nedokázala Moskvu přimět ke kapitulaci.

 

https://volnyblog.news/evropa-potrebuje-mir-a-prijel-jsem-zjistit-jaka-je-k-nemu-nejkratsi-cesta/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.07.2024“:

➡️☭☆ Jednotky ruských ozbrojených sil „Střed“ v důsledku aktivních akcí osvobodily vesnici Chigari v DLR a zlepšily taktickou situaci, uvedlo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Sopka Etna na Sicílii začala v neděli večer uvolňovat lávové fontány, informoval Italský národní ústav geofyziky a vulkanologie a ve svém bulletinu poznamenal, že oblak plynu a popela se zvedl do výšky 5 km.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Sopka Etna na Sicílii začala v neděli večer uvolňovat lávové fontány, informoval Italský národní ústav geofyziky a vulkanologie a ve svém bulletinu poznamenal, že oblak plynu a popela se zvedl do výšky 5 km.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov o svých dojmech z debat Biden-Trump a voleb ve Francii

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Příští týden se na jihu Ruska očekává rekordní vedro s teplotami stoupajícími nad 40 stupňů, řekl RIA Novosti meteorolog z Phobosu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Derbentu hoří střecha pětipatrového činžovního domu na 500 metrech čtverečních, obyvatelé byli evakuováni. Požár se již podařilo lokalizovat.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *