, ,

07.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

07.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝7. července 2024, cz24news: VEĽKÝ POSUN! KYJEV POVOLIL PRESUN MIEROVÝCH NÁVRHOV DO MOSKVY CEZ SPROSTREDKOVATEĽOV!

 

RUSKO / UKRAJINA: Ukrajina je pripravená odovzdať mierové návrhy Rusku prostredníctvom iných krajín.

 

Ukrajina súhlasí s tým, že Rusku oznámi svoje nápady na vyriešenie konfliktu prostredníctvom iných krajín, povedal Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie Vladimíra Zelenského, vo vysielaní celoukrajinského teletónu.

 

„Sme pripravení sprostredkovať naše návrhy, ktoré máme v rámci prípravy na druhý mierový summit, a to aj Rusku, vrátane formátu, ako to bolo v prípade obilnej dohody,” povedal.

 

Podoljak zároveň spresnil, že nie všetky krajiny sú vhodné pre Kyjev za sprostredkovateľa. Kritériá podľa neho nespĺňajú tí, ktorí „budú verejne vystupovať a hovoriť dosť banálne veci“.

 

„Keď hovoria: ‚Sme za okamžité prímerie‘, znamená to, že krajina nie je pripravená na sprostredkovateľskú misiu, pretože vo veľkých vojnách ide o úplne iný druh práce,“ dodal Podoljak.

 

Minulý týždeň Zelenskyj povedal, že vidí možný model rokovaní s Moskvou vo formáte trojstrannej dohody podobnej obilnej dohode, keď sa na procese podieľali sprostredkovatelia – OSN a Turecko.

 

Moskva opakovane vyhlásila, že je pripravená na dialóg s Kyjevom, ale ukrajinské orgány na legislatívnej úrovni si zakázali účasť na ňom.

 

Západ vyzýva Rusko, aby rokovalo, no zároveň ignoruje neustále odmietanie Ukrajiny zapojiť sa do dialógu.

((Protože mají pádné důvody k tomu!!!))

 

https://cz24.news/velky-posun-kyjev-povolil-presun-mierovych-navrhov-do-moskvy-cez-sprostredkovatelov/

 

 

📌📢🔝🔝🔝7. července 2024, cz24news, Newsweek: NATO URYCHLENĚ ZAVÁDÍ PLÁN B NA ZÁCHRANU UKRAJINY:

 

👉NATO SE ROZHODLO OTEVŘÍT SVOU KANCELÁŘ V KYJEVĚ TÍM, ŽE TAM POŠLE SVÉHO ÚŘEDNÍKA A CHCE SE POKUSIT ZÍSKAT PODPORU DONALDA TRUMPA PRO TUTO ZEMI, PÍŠE SE NA FARNCOUZSKÉM WEBU AGORAVOX.

 

👉 A ATLANTSKÁ ALIANCE ZŘIZUJE VELITELSTVÍ NA PODPORU UKRAJINY V NĚMECKU. Nové volby ve Francii, EU a USA znepokojují protiruské vojenské stratégy jejich plány na Ukrajině.

 

NATO SE OBÁVÁ O BUDOUCNOST PODPORY PRO UKRAJINU A PŘIPRAVUJE PLÁN B.

 

„NATO vyšle vysokého civilního úředníka do Kyjeva, v rámci řady nových opatření určených k posílení dlouhodobé podpory pro „Ukrajinu, která by měla být oznámena v summit ve Washingtonu příští týden, oznámili představitelé Americké a Atlantické aliance,“ uvádí Wall Street Journal.

 

NATO PŘIPRAVUJE PRO UKRAJINU PLÁN B ODOLNÝ VŮČI TRUMFU, UVÁDÍ NEWSWEEK.

 

The Wall Street Journal v pondělí s odvoláním na nejmenované americké úředníky a spojence uvedl, že na summitu NATO ve Washingtonu DC tento měsíc bude oznámeno několik nových opatření ve snaze konsolidovat západní blok uprostřed politických nepokojů v Evropě a Spojených státech.

 

👉Na plánech se údajně pracuje už několik měsíců, ale nyní se zrychlují po špatném výkonu prezidenta Joe Bidena v první prezidentské debatě minulý týden s Donaldem Trumpem.

 

Mezi oznámená opatření patří umístění nového vysokého civilního úředníka v Kyjevě a vytvoření nového vojenského velení v západoněmeckém městě Wiesbaden, které bude koordinovat vojenskou pomoc a výcvik ukrajinských sil.

 

Operace NATO v oblasti zbrojní pomoci a výcviku se přesouvají z vojenského velitelství pod vedením USA do velitelství kontrolovaného NATO 👹 ve Wiesbadenu (Hesensko). Zdá se to čistě formální, ale je to také „jistota“ proti Donaldu Trumpovi v případě znovuzvolení,“ 👹 zdůrazňuje Die Presse.

 

Toto velitelství musí řídit budoucí operace zaměřené na koordinaci dodávek zbraní na Ukrajinu a na výcvikové aktivity pro ukrajinský vojenský personál. „Nové velení se bude jmenovat NATO Security Assistance and Training for Ukraine a bude sestávat z přibližně 700 amerických a spojeneckých vojenských pracovníků ze všech 32 členských států,“ uvádí Newsweek.

👉Organizace by převzala velkou část práce na vybavení Ukrajiny, které dosud dominoval Pentagon, prostřednictvím formátu Ramstein – oficiálně Kontaktní skupina pro obranu Ukrajiny.

 

TENTO PLÁN B BYL AKTIVOVÁN KVŮLI MOŽNÉMU VÍTĚZSTVÍ DONALDA TRUMPA VE VOLBÁCH.

 

👉Donald Trump se skutečně příliš nesnažil skrýt svou frustraci ze spojenců v NATO, které – při několika příležitostech – obvinil z toho, že těží z americké bezpečnostní štědrosti v Evropě. Bývalý prezident během svého prvního funkčního období pravidelně napadal spojenecké vůdce za to, že neplní své závazky týkající se výdajů na obranu. Spojenci se v roce 2014 dohodli, že do roku 2024 utratí 2 % svého HDP na armádu, což je cíl, který mnozí nesplnili.

 

Newsweek připomíná, že během bouřlivého summitu Atlantické aliance v Londýně v roce 2018 Donald Trump dokonce pohrozil stažením Spojených států z NATO, 👉pokud spojenci neprokážou větší odhodlání „SDÍLET BŘEMENO“. 👹

👉Zmíněná hrozba se ukázala jako nesmyslná, ale vyhlídka na druhou Trumpovu administrativu oživila obavy z amerického stažení, které by se mohlo stát osudným pro Atlantickou alianci.

 

Ve Francii značná porážka politické strany francouzského prezidenta Emmanuela Macrona na evropské úrovni přiměla vyhlásit předčasné parlamentní volby, v nichž by strana Národní shromáždění (RN) mohla vytvořit vůbec první krajně pravicovou vládu v zemi.

 

Volební manifest RN z roku 2022 – jehož části byly v červnu odstraněny z webových stránek strany – 👉naznačoval, že Spojené státy se „ne vždy chovají jako spojenci Francie“ a navrhují usilovat o „spojenectví s Ruskem v určitých otázkách, zejména v evropských otázkách“. bezpečnost a boj proti terorismu.

 

https://cz24.news/newsweek-nato-urychlene-zavadi-plan-b-na-zachranu-ukrajiny/

 

 

📌7. července 2024: 🇬🇧 NOVÝ BRITSKÝ PREMIÉR KEIR STARMER VE SVÉM PRVNÍM PROJEVU PO ZVOLENÍ PLNĚ SLIBUJE VĚRNOST UKRAJINĚ A ZELENSKÉMU. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27636

 

PRVNÍ DEN: BRITSKÝ PREMIÉR ZASTAVUJE PLÁNY NA DEPORTACE DO RWANDY

 

Nový britský premiér Keir Starmer podle deníku zastavil kontroverzní plán předchozí vlády na deportace do Rwandy první den ve funkci.

https://exxpress.at/am-ersten-tag-briten-premier-stoppt-plaene-fuer-abschiebungen-nach-ruanda/

 

 

📌7. července 2024: O KTERÉM JOE BIDENOVI SE ŘÍKÁ, ŽE MÁ NA AIR FORCE ONE LÉKAŘSKOU POHOTOVOST?

https://x.com/ShadowofEzra/status/1809387290403230079

https://t.me/absurdnisvet/75796

https://t.me/absurdnisvet/75796

https://t.me/absurdnisvet/75796

https://t.me/absurdnisvet/75796

 

 

📌💉🎚️7. července 2024: CO SE STANE, KDYŽ SE DO VZORKU KRVE PŘIDÁ KAPKA VAKCÍNY COVID OD RŮZNÝCH VÝROBCŮ?

 

Novinář Del Bigtrees provedl tento experiment v laboratoři patologa Dr. Ryan Cole prošel s překvapivými výsledky!

„Krev se okamžitě změní, nikdy jsem nic takového neviděl! … Není to kvůli hrotu, ale kvůli nanočásticím.“ Ale podívejte se sami.

 

https://x.com/dockyyyyyyyyy/status/1808862288717197634?s=46&t=i7LFLVNqtDfnactOQ5ipNQ

 

 

📌7. července 2024: 💢 SATANOVA NÁBOŽENSTVÍ…A OPĚT SE ZESMĚŠŇUJE STVOŘENÍ BOŽÍ, ABY KŘTEM ZNIČILO SPOJENÍ S BOHEM. Během křtu se prostřednictvím rituálu provádí symbolické zapečetění epifýzy. Proto se na čelo dítěte udělá křížek s popelem. Bůh nepotřebuje náboženství, a dokonce ani oběti, je stvořitelem všeho, co je.

https://t.me/absurdnisvet/75798

 

 

📌7. července 2024: 💢 🐍 PLAZÍ LOUTKYhttps://t.me/absurdnisvet/75799

 

 

📌7. července 2024: 💢 BETA TESTOVÁNÍ CHEMTRAIL Z 20. LET

https://t.me/absurdnisvet/75801

 

 

📌7. července 2024: ŘEKNĚTE TO OBRÁZKEM. https://t.me/absurdnisvet/75802

 

 

📌7. července 2024: 💢 Dr. med. Spitzbart: NA TÉMA ŠTÍTNÁ ŽLÁZA (JÓD)

 

Umělé hormony nejsou potřeba, pokud tělo stále funguje, jsou to právě tyto umělé hormony, kvůli kterým jste dlouhodobě nemocní❕

https://t.me/absurdnisvet/75805

 

 

📌7. července 2024: BRISANT: LINDNERŮV TRIK NIČÍ NĚMECKO:

 

Christian Lindner z FDP by rád podpořil rozpočet v Německu kreativním účetnictvím. Tím se rozchází se současnými představami a deformuje dluhopisový trh, což je důležité měřítko rizika Německa. Německo je v bankrotu

https://t.me/absurdnisvet/75806

 

 

📌7. července 2024, Dr. Klinghardt: JSME NA POKRAJI GLOBÁLNÍ ZDRAVOTNÍ KATASTROFY.

https://t.me/absurdnisvet/75807

 

 

📌7. července 2024: V současnosti je 29 sopek chrlících do atmosféry 120 000 tun CO₂ každý den, ale mění klima prdy krav? ((HAARP!!!))

 

@🤡  A TO JE DŮVOD PROČ VŽÍT VIDLE A VYHÁZET TY DARMOŽROUTY OD KORYT.

https://t.me/absurdnisvet/75818

 

 

📌7. července 2024: 🇨🇦 DETEKTIV HELEN GRUS Z POLICIE V OTTAWĚ V KANADĚ BYL SUSPENDOVÁN KVŮLI VYŠETŘOVÁNÍ 9 DĚTÍ, KTERÉ ZEMŘELY NA SIDS (SYNDROM NÁHLÉHO ÚMRTÍ KOJENCŮ) POTÉ, CO JEJICH MATKY DOSTALY „OČKOVÁNÍ COSO-19„.

 

Tak to teď funguje, když se pokusíte osvětlit určité „podivnosti“, ničí vás.

https://t.me/absurdnisvet/75819

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „NEPOTŘEBUJI VAŠE SCHVÁLENÍ…“: LÍDR ČLENSKÉ ZEMĚ NATO, VIKTOR ORÁBÁN „ÚTOČÍ“ NA ZÁPAD PO SETKÁNÍ S PUTINEM

 

https://youtu.be/-wGeABvF_ko?si=CT8R2YQyn7ZVv7_U

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV ÚTOK „ROZDĚL A PANUJ“ JE ÚSPĚŠNÝ VŮČI EU? PO VZTEKU SE NA ZÁPADĚ VYSKYTLA I PODPORA ORBÁNA OD RÓBERTA FICA

 

https://youtu.be/CloqzOUV21M?si=KUtGXcIeIOg1sHqb

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO NIČÍ UKRAJINSKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM S-300; ZNIČENO AMERICKÉ BOJOVÉ VOZIDLO PĚCHOTY BRADLEY; ZELENSKÉHO MUŽI SE UTÍKAJÍ UKRÝT PŘED RUSKOU PALBOU

 

https://youtu.be/0ZUp2SXLehM?si=Zzt5a-62XzdSoajQ

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Roman Kirsch: DNES JE VÝROČÍ TERORISTICKÉHO ÚTOKU V LONDÝNĚ PROTI CESTUJÍCÍM V PROSTŘEDCÍCH MHD (7.7.2005)… ((Vlastní příběh z události v tom roce, kdy jsem tam pracoval…))

 

https://youtu.be/mD4T4euvi5c?si=JShIqp1j12h-WYIi

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAEL VE VARU: STŘETY A ŽHÁŘSTVÍ; TISÍCE LIDÍ VYŠLY DO ULIC PROTI NETANJAHUOVI A KVŮLI RUKOJMÍM

 

https://youtu.be/th8Poqf8Vkw?si=rMDKcPJ3juMZQna6

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SETKÁ SE ZELENSKYJ S PUTINEM? UKRAJINSKÉ VELKÉ ODHALENÍ PO RUSKÉ NÁVŠTĚVĚ MAĎARSKÉHO PREMIÉRA…KYJEV PO PUTINOVÉ NABÍDCE REAGUJE

 

https://youtu.be/V2VqRl29Kmo?si=AhHyRk52HuEs4olr

 

 

 

📌7. července 2024, 4:08: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VYPÁLILY NA OSADY DLR TÉMĚŘ 170 KUSŮ MUNICE:

 

Ukrajinské síly ostřelovaly území Doněcké lidové republiky 42krát denně.

„42 faktů o ozbrojených útocích AFU (ozbrojené formace Ukrajiny – pozn. red.) zaznamenané zastupitelským úřadem DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny za uplynulý den,“ uvedla zastupitelská kancelář na svém kanálu Telegram.

 

Upřesňuje se, že 31 útoků bylo zaznamenáno ve směru Gorlovka, devět ve směru Doněck, po jednom ve směru Jasinovataja a Volnovacha. Celkem ozbrojené síly Ukrajiny vypálily na osady republiky 168 různých municí. Zraněno bylo 20 lidí, včetně čtyř zaměstnanců ministerstva pro mimořádné situace. Poškozeno bylo sedm obytných budov a pět objektů civilní infrastruktury.

 

Starosta Gorlovky Ivan Prichoďko již dříve uvedl, že při ostřelování města bylo zraněno devět lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4034443

 

 

📌7. července 2024, 6:28, Alexej Baranov: PROTILETADLOVÍ DĚLOSTŘELCI CHRÁNÍ VOJENSKÝ PERSONÁL A TECHNIKU OZBROJENÝCH SIL RF PŘED LETECKÝMI ÚTOKY:

 

Ve směru Avdiivka jsou lidé a technika chráněni před leteckými útoky protiletadlových dělostřelců Centrálního okruhu. Ženisté z „jižní“ skupiny jednotek, kteří pracují na územích zanechaných ozbrojenci, jsou také chráněni.

 

Ruské stíhačky jsou dobré v maskování protiletadlových zařízení. Armáda se rychle zbaví větví maskujících vůz a zařízení je připraveno plnit bojové mise během několika sekund.

 

Výpočty protiletadlových jednotek Centrálního vojenského okruhu v současné době probíhají ve směru Avdijivka. Kryjí personál a vojenskou techniku ruských motostřelců z leteckých útoků. Po salvě se spotřebovaná munice mění během několika sekund.   Velitel protiletadlové baterie skupiny sil „Střed“ hovořil o sestřeleném nepřátelském bezpilotním letounu s již slavným ikonickým názvem.

 

„Baba Jaga“ je ovládána „Starlinkem“. Nese tři náboje. Nálož je tvarovaná tříštivá, určená k ničení živé síly a vybavení. Sestřelili jsme je,“ řekl ruský velitel s přezdívkou Žeňa.

 

Před leteckými útoky jsou chráněny i ženijní jednotky ruské armády operující v bezprostřední blízkosti frontové linie. Na územích, která opustila ukrajinská armáda, tedy pracují bojová odminovací vozidla „jižní“ skupiny vojsk. Toto vozidlo se liší od tanku T-90, na jehož základě vzniklo.

 

„Pancíř dna byl zesílen, byla vytvořena bezpečná vzdálenost pro případ, že by střílel kumulativně zespodu. Sedadlo řidičů, velitelů vozidel není připevněno ke spodní části vozidla, ale ke stropu, v případě, že je výbuch pod dnem, tlaková vlna nezpůsobí takové poškození jako u běžného tanku. K dispozici je speciální vybavení – rušičky pro rádiem řízená improvizovaná výbušná zařízení,“ říká řidič s volacím znakem Maga.

 

Bojová odminovací vozidla se nebojí nejen protipěchotních min, ale také protitankových min. V průběhu mnoha hodin práce jsou zpravidla odpáleny desítky min.

 

https://www.vesti.ru/article/4034402

 

 

📌7. července 2024, 5:25: RUSKÁ ARMÁDA ZAČALA POUŽÍVAT NEJNOVĚJŠÍ RADAR IRBIS:

 

Nová ruská radarová stanice (radar) „Irbis“ umožňuje provádět průzkum 150 km hluboko do nepřátelského území.

 

„Jedná se o novou unikátní stanici. Provádí průzkum do hloubky více než 150 kilometrů. Stanice je lepší než předchozí modely radarových stanic, protože je lépe ovladatelná, doba obsazení a opuštění pozic je mnohem rychlejší,“ cituje RIA Novosti slova velitele radarového výpočtu Irbis s volacím znakem Sektor.

 

Je třeba poznamenat, že nový radar detekuje všechny typy nepřátelských palebných jednotek. Stanice dokáže detekovat i vzdušné cíle.

 

„Irbis“ se začal používat v zóně NWO. Díky stanici byly opakovaně potlačeny pokusy ozbrojených sil Ukrajiny udeřit na civilní obyvatelstvo: jakákoli raketa je detekována radarem a informace jsou okamžitě přenášeny jednotkám protivzdušné obrany.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Rostec dokončuje vývoj mobilního radaru s funkcí potlačení dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4034517

 

 

📌7. července 2024, 6:16: LETECTVÍ PROVEDLO 50 ÚDERŮ NA OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V OBLASTI ODPOVĚDNOSTI SKUPINY CENTRUM:

 

Ukrajinská armáda ztratila až 415 bojovníků.

 

Operačně-taktické a armádní letectvo zaútočilo na Ozbrojené síly Ukrajiny v oblasti odpovědnosti Střední skupiny ruských vojsk. Oznámil to šéf tiskového střediska skupiny Oleksandr Savčuk.

 

Požáry byly poškozeny 390 identifikovanými nepřátelskými cíli, včetně 50 úderů operačně-taktického a armádního letectva,“ uvedla Savčuková.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj v důsledku toho ztratily až 415 bojovníků, samohybnou dělostřeleckou lafetu Paladin, houfnici D-30 a další zbraně, uvádí TASS.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ruská armáda začala v zóně speciální operace používat nejnovější radarovou stanici Irbis. Umožňuje provádět průzkum 150 km hluboko do nepřátelského území.

 

https://www.vesti.ru/article/4034539

 

 

📌7. července 2024, 7:36: SKUPINA BOJOVNÍKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY PŘEPLAVALA DNĚPR NA PODOMÁCKU VYROBENÝCH VORECH A VZDALA SE:

 

Ukrajinští vojáci se vzdali ruským silám v Chersonské oblasti.

 

Skupina ukrajinských vojáků na podomácku vyrobených vorech doplavala na levý břeh Dněpru a vzdala se ruským ozbrojeným silám v Chersonské oblasti. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na zdroj z bezpečnostních složek.

 

„Čtyři ukrajinští vojáci pomocí podomácku vyrobených plavidel slepených z prázdných plastových lahví organizovaně přešli z pravého na levý břeh Dněpru v Chersonské oblasti a vzdali se. Naši kluci už na ně čekali, protože se s nimi předem spojili přes speciální kanál a probrali s nimi podrobnosti jejich záchrany,“ řekl mluvčí agentury.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve uvedlo, že v období od 29. června do 5. července se v zóně speciální vojenské operace vzdalo 32 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4034540

 

 

📌7. července 2024, 10:36, MÍSTOPŘEDSEDA VLÁDY KRYMU MURADOV: POLITIKOU NATO JE ZABÍRÁNÍ HISTORICKÝCH ÚZEMÍ RUSKA:

 

Politikou NATO vůči Ukrajině je zmocnit se historických území Ruska, řekl stálý zástupce Republiky Krym při ruském prezidentovi, místopředseda krymské vlády Georgij Muradov.

 

NATO jednostranně zničilo bezpečnostní systém, který existoval s Ruskem před rokem 1997, a provedlo zrádnou invazi do východních zemí, které byly součástí Ruska a SSSR, řekl Muradov.

 

Západ nemá zájem na ukončení ukrajinského konfliktu, protože považuje Ukrajinu za zónu svého geopolitického a vojenského rozvoje ve snaze způsobit Rusku strategickou porážku.

 

Proto pouze vítězství nad Kyjevem a dosažení cílů speciální vojenské operace (SMO) vytvoří podmínky pro zahájení věcných jednání se Spojenými státy a NATO o komplexní bezpečnosti a strategické stabilitě, řekl Muradov v rozhovoru pro RIA Novosti.

 

Účelem „mírového plánu“, který se vyvíjí na Západě pro Kyjev, je oklamat Rusko. Západ se snaží zabránit úplné porážce Ukrajiny a zachovat pro ni hlavní regiony a přístup k moři s hlavními přístavy, uzavřel Muradov.

 

https://www.vesti.ru/article/4034692

 

 

📌7. července 2024, 0:32: OBYVATELÉ BARCELONY POŽADUJÍ OMEZENÍ MASOVÉ TURISTIKY DO MĚSTA:

 

Asi 2800 lidí protestovalo v sobotu v Barceloně a požadovalo omezení masové turistiky, píše EFE s odvoláním na údaje místních orgánů činných v trestním řízení.

Protestů se zúčastnilo 140 místních ekologických sdružení a organizací, které se zasazují o ochranu bydlení, upozorňuje EFE.

 

Demonstranti protestovali zejména proti negativnímu dopadu masového turismu na Barcelonu, který vede ke zvýšení nákladů na bydlení a vystěhování místních obyvatel z řady částí města.

 

Na začátku července ministryně pro bydlení a městskou agendu Isabel Rodriguezová na tiskové konferenci po setkání s pracovní skupinou uvedla, že španělská vláda je v procesu vytváření registru nájemního sezónního bydlení a bude vyžadovat doklad o důvodech dočasných pronájmů, čímž omezí krátkodobé a sezónní pronájmy. S ohledem na růst sezónních smluv pomůže budoucí registr krátkodobých pronájmů předcházet podvodům v legislativě v oblasti bydlení a omezit růst cen v tomto sektoru, uvedl ministr.

 

Jak již dříve uvedl starosta Barcelony Jaume Colboni, městské úřady plánují opustit turistické apartmány do konce roku 2028. Rada města tak již nebude vydávat licence na užívání obytných prostor pro účely cestovního ruchu a nebude obnovovat stávající licence v souladu s legislativou kraje. V tomto ohledu více než 10 tisíc turistických apartmánů v Barceloně ztratí svůj odpovídající status.

 

https://www.vesti.ru/article/4034687

 

 

📌7. července 2024, 9:34: VE FRANCII ZAČALO DRUHÉ KOLO PARLAMENTNÍCH VOLEB:

 

Ve Francii se 7. července koná druhé kolo předčasných voleb do Národního shromáždění (dolní komory parlamentu). Hlasování bude probíhat od 8:00 do 18:00 místního času.

 

Ve velkých městech – Paříži, Lyonu, Toulouse, Bordeaux, Marseille a Montpellier – jsou volební místnosti otevřeny do 20:00. V zámořských departementech Francie začalo hlasování 6. července a chýlí se ke konci, včetně Nové Kaledonie.

 

Francouzské ministerstvo vnitra zaznamenalo nejvyšší volební účast od roku 1997 – 66,7 %. Francouzský institut veřejného mínění (Ifop) se domnívá, že účast v těchto volbách může přesáhnout 69 %. Téměř 460 tisíc Francouzů žijících v zahraničí hlasovalo online, což byl rekord pro tento typ hlasování. Rekord byl zaznamenán také při hlasování v zastoupení: 3,2 milionu občanů odevzdalo svůj hlas prostřednictvím přátel nebo příbuzných.

 

Hlavní boj o 577 křesel v Národním shromáždění se odehrával mezi koalicí francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, pravicovým Národním sdružením a levicovou Novou lidovou frontou.

 

Průzkum agentury Ifop ukázal, že kandidáti Národního sdružení by mohli získat 170 až 210 křesel, přičemž strana by potřebovala získat 289 křesel, aby získala absolutní většinu. Nová lidová fronta by mohla získat 155 až 185 křesel, zatímco prezidentova koalice Společně pro republiku by mohla získat 120 až 150 křesel.

 

Výsledky prvního kola hlasování budou sečteny po uzavření volebních místností. Francouzské zákony zakazují zveřejňování průzkumů veřejného mínění nebo předpovědí před koncem hlasování. Za porušení je stanovena pokuta až 75 tisíc eur.

 

https://www.vesti.ru/article/4034622

 

 

📌7. července 2024, 10:30, DODIK: REPUBLIKA SRBSKÁ SE STANE NEZÁVISLOU V PŘÍPADĚ ZÁSAHU DO SVÉHO MAJETKU:

 

Bosna a Hercegovina je ve velkých problémech. Republika srbská může konečně opustit zemi. Banja Luka vyhlásí nezávislost na Sarajevu, pokud se Bosna a Hercegovina pokusí převzít její majetek.

 

Agentuře RIA Novosti to řekl vůdce samozvaného státu Milorad Dodik. Kategoricky se staví proti politice uvalování zákona na nemovitosti republiky světovým společenstvím.

 

„Západ se po desetiletí snažil zrušit Republiku srbskou, snížit její význam. Každý chce vidět centralizovanou a unitární Bosnu a Hercegovinu,“ vysvětlil prezident.

 

Situace v zemi eskalovala 2. března 2023, kdy Ústavní soud Bosny a Hercegoviny zablokoval provádění zákona o nemovitém majetku Republiky srbské.

 

Milorad Dodik kategoricky odmítl vyhovět rozhodnutí vysokého úřadu. Státní zastupitelství vzneslo proti politikovi oficiální obvinění. Hrozí mu až pět let vězení.

 

https://www.vesti.ru/article/4034688

 

 

📌7. července 2024, 10:03: ČLEN PODZEMÍ LEBEDĚV: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY TOVÁRNU A VLAK V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ruské ozbrojené síly včera v noci zasadily silný úder závodu Yulievsky v Charkovské oblasti. Spojenecké síly zničily tanky s palivem a mazivy a sklad s municí.

 

Roj bezpilotních letounů také smetl z povrchu zemského budovu, kterou ozbrojené síly Ukrajiny používaly jako místo nasazení. Tuto informaci sdělil agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevova podzemí Sergej Lebeděv.

 

Operace se podle něj zúčastnilo devět bezpilotních letounů. „Muškáty“ dorazily na pozice militantů kolem jedné hodiny ráno.

 

„Pickupy přestavěné pro vojenské potřeby byly také zasaženy na území závodu,“ dodal mluvčí agentury.

 

Souběžně s tím ruská armáda zaútočila na vlak s vojenskou technikou na nádraží Lozovaja.

 

https://www.vesti.ru/article/4034656

 

 

📌7. července 2024, 11:44: PRVNÍ MANŽELKA FIDELA CASTRA UMÍRÁ VE VĚKU 95 LET:

 

První manželka bývalého kubánského vůdce Fidela Castra, Mirta Díaz-Balartová, zemřela ve věku 95 let, uvedl její vnuk Fidel Antonio Castro Smirnov.

 

„Obklopena velkou láskou zemřela moje drahá babička Mirta Diaz-Balart Gutierrezová,“ napsal na své stránce na sociální síti X.

 

Podle deníku The Washington Post zemřela první manželka Fidela Castra v Madridu.

 

Fidel Castro byl ženatý s Mirtou Díaz-Balartovou sedm let, od roku 1948 do roku 1955.

 

https://www.vesti.ru/article/4034724

 

 

📌7. července 2024, 11:26, Pavel Zarubin: PUTIN V ASTANĚ: MULTIPOLÁRNÍ SVĚT SE STAL REALITOU:

 

Minsk se stal desátým stálým členem Šanghajské organizace spolupráce. Bělorusko bylo oficiálně přijato do organizace na summitu v Astaně. Putin ve svém projevu v Radě vůdců států prohlásil, že multipolární svět se stal realitou.

 

Podíl vypořádání Ruska se zeměmi SCO v národních měnách přesáhl 92 % – to znamená, že s Čínou, Indií, Íránem a dalšími partnery, kde žije celkem tři a půl miliardy lidí – obchodujeme bez dolaru, bez eura, bez sankcí. Po summitu bylo přijato prohlášení z Astany. Stojí za povšimnutí, že ukrajinský problém v textu chybí.

 

Na tiskové konferenci v Kazachstánu Vladimir Putin odpověděl na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin o debatě Bidena s Trumpem, o tom, zda bylo možné vidět nějaké střípky a jaké jsou vaše dojmy.

 

„Skutečnost, že pan Trump jako prezidentský kandidát prohlašuje, že je připraven a chce zastavit válku na Ukrajině – TO BEREME DOCELA VÁŽNĚ. Samozřejmě nejsem obeznámen s jeho možnými návrhy, jak to udělá, a to je samozřejmě klíčová otázka. Ale nepochybuji o tom, že to říká upřímně a my to podporujeme,“ řekl prezident.

 

Summit v Astaně je dva velmi rušné dny. Různá časová pásma, několikahodinové schůzky, fyzické cvičení pomáhá. Ruská delegace má naplánovaný program na minutu.

 

Od nedávného setkání vedoucích představitelů Ruska a Číny uplynul pouhý měsíc a půl. A tady jsou nová jednání. Setkání tak často říkají samozřejmě hodně. Všichni se k sobě chovají zdvořile a známá slova „drahý příteli“ jsou již tradičně slyšet. Ale lépe, než jakákoli slova promlouvají náhodně zachycené emoce.

 

Na otázku, jak obecně probíhaly rozhovory s čínskou hlavou, šéf ruského ministerstva zahraničí odpovídá: „Výborně, plné porozumění.“

 

„Naše spolupráce není namířena proti nikomu. Nevytváříme žádné bloky a aliance. Prostě jednáme v zájmu našich národů,“ zdůraznil Putin.

 

Jednání skončila, ale Vladimir Putin a Si Ťin-pching pokračují v rozhovorech na nohou. Každá minuta a každá vteřina je zde využita k vyřešení nejdůležitějších otázek týkajících se bilaterálních vztahů a situace ve světě jako celku.

 

Náš program spěchá, abychom zjistili, jak jednání probíhala a o čem se diskutovalo.

 

„Věcně, bilaterální vztahy, všechny oblasti a výměna názorů na regionální problémy,“ řekl Dmitrij Peskov. „Mimochodem, v kontextu Ukrajiny byla jasně zaznamenána marnost formátů bez ruské účasti.“

 

Je zřejmé, že v první řadě se všichni zajímali o podrobnosti jednání s ostatními lídry ohledně Ukrajiny. A Putin byl přímo dotázán, proč se neodvolat na legitimní Nejvyšší radu.

 

„Samozřejmě je možné se odvolat k Radě, ale v kontextu uzurpace moci vládnoucí elitou na Ukrajině to nemá smysl. Koneckonců, je u moci nelegálně a ani se neobrací na Ústavní soud s žádostí o potvrzení svých pravomocí. Všechny pravomoci by měly být převedeny na Radu, ale ta tyto pravomoci nepřebírá,“ vysvětlil ruský vůdce.

 

V Putinově rezidenci probíhají rozhovory jeden za druhým, ale zájem o setkání s Erdoganem je pochopitelně zvláštního rozsahu. Existuje příliš mnoho různých nuancí a choulostivých témat.

 

Je tolik lidí, kteří to všechno chtějí vidět a slyšet, že Putin říká Erdoganovi, jak nemá nikde klopýtat. Erdogan vítá ruskou delegaci. Zdá se, že turecký prezident je zde doma, naslouchá Putinovi a na překlad ani nepomyslí. Ruský prezident nicméně připomněl: není to lepší s překladačem?

 

KDYŽ SE ZAVŘELY DVEŘE, JASNĚ MLUVILI O UKRAJINĚ. A PUTIN BYL TAKÉ POZDĚJI DOTÁZÁN: KDO BY MOHL BÝT PROSTŘEDNÍKEM V PRŮBĚHU KRIZE?

 

„Vždy jsme obhajovali jednání, nikdy jsme je neodmítli,“ odpověděl. – Zdá se mi nepravděpodobné, že by se konflikt definitivně ukončil s pomocí prostředníků, a to pouze jejich prostřednictvím. Je nepravděpodobné, že by zprostředkovatel byl oprávněn podepsat konečné dokumenty. A navíc by měly být podepsány i finální dokumenty. Kdo může dát prostředníkovi pravomoci, které by mohly tuto konfrontaci definitivně zastavit a ukončit? Domnívám se, že je to nepravděpodobné. Ale mediaci, jako to udělal například pan Erdogan během našeho vyjednávacího procesu v Istanbulu, vítáme mediaci jako takovou.“

 

Bude zde další příležitost hovořit o obtížných otázkách. Erdogan trvá na návštěvě Turecka.

 

Vladimir Putin a Si Ťin-pching jsou opět spolu u jednoho stolu na summitu SCO. Mnozí novináři často označují významné politické události za historické, ale ne vždy to platí správně. Dnes je to však rozhodně historický summit. SCO se oficiálně rozšířila a Bělorusko se stalo novým členem organizace. Dokumenty podepsali všichni vůdci, včetně Lukašenka.

 

BĚHEM POSLEDNÍCH NĚKOLIKA LET SE SCO STALA SKUTEČNĚ MOCNOU GLOBÁLNÍ ORGANIZACÍ.

 

„Podle mého názoru se jedná o jednu z nejúspěšnějších mezinárodních organizací, které v současné situaci existují. A navíc je ze své podstaty demokratická, dodržuje se princip rovnosti všech států,“ řekl prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev.

 

A tyto země, které jsou domovem poloviny světové populace, společně vyjádřily své společné velmi důležité postavení.

 

„Jsem proti rozmisťování jakýchkoli zbraní ve vesmíru. To je stále signál pro zbytek světa o tom, jak přistupujeme k militarizaci vesmíru,“ zdůraznil Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/4034736

 

 

📌7. července 2024, cz24news: VÍŤAZÍ ZDRAVÝ ROZUM? PO MAĎARSKU A SLOVENSKU JE ZA MIER UŽ AJ BULHARSKO:

 

Bulharsko chce na summite NATO navrhnúť začatie mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou.

 

Premiér Bulharska Dimitar Glavčev uviedol, že na nadchádzajúcom summite NATO vo Washingtone Bulharsko navrhne začatie mierových rokovaní medzi Ruskom a Ukrajinou a je pripravené pôsobiť ako sprostredkovateľ. Informuje agentúra Novinite.

 

„Úprimne verím, že by sme mali presadzovať mierové rokovania a Bulharsko bude pôsobiť ako sprostredkovateľ a toto navrhnem na summite”, povedal Glavčev. Vyjadril však pochybnosť, že by Bulharsko bolo schopné získať štatút mediátora.

 

NÁDEJE OSN:

 

Predseda Valného zhromaždenia OSN Dennis Francis dúfa, že Rusko rozhodne o stiahnutí vojakov z Ukrajiny do septembra tohto roka, alebo skôr. Povedal to v rozhovore pre agentúru Ukrinform. „Dúfame, že ruské orgány sa rozhodnú stiahnuť svoje jednotky z Ukrajiny do septembra tohto roka alebo skôr, ale na základe toho, čo sme videli, nie je zaručené, že sa tak stane” povedal Dennis Francis. Dodal, že „žiadny štát nemôže očividne porušiť zákon a neočakávať žiadne následky“.

 

UKRAJINA STÁLE AKTUÁLNA:

 

Pripomenul tiež, že Rusko do 31. júla predsedá Bezpečnostnej rade OSN a v septembri sa funkcie ujme nový predseda Valného zhromaždenia OSN, ktorý bude mať vlastný pracovný program. Ale nech je to akokoľvek, Ukrajina zostane na programe OSN.

 

https://cz24.news/vitazi-zdravy-rozum-po-madarsku-a-slovensku-je-za-mier-uz-aj-bulharsko/

 

 

📌7. července 2024, cz24news: 75 LET NATO: K ČEMU A KOMU TATO ZLOČINECKÁ AGRESIVNÍ ORGANIZACE VE SKUTEČNOSTI SLOUŽÍ? (VIDEO):

 

NATO nikdy žádného svého člena neochránilo a nechrání ani Evropu, která je nejméně 9 let pod invazí džihádistů. Nepomohlo Kypru vrátit část Tureckem (také člen NATO) uloupeného území a nepomůže zcela jistě ani v situaci, kdy začnou občanské války v obohacovaných zemích.

 

NATO zatím v Evropě pouze ničilo – a to dokonce i zcela otevřeně – jako v případě Jugoslávie. Nyní si ke stávajícím základnám přidává další, jen u nás loutkoví politici vydali této organizaci 11 míst, kde si mohou USA zřídit menší základny.

 

NATO bylo založeno v roce 1949 – údajně jako obranná aliance. Od té doby je Západem označováno za „nejúspěšnější bezpečnostní alianci na světě.“

 

Zajistilo však NATO skutečně mír v Evropě nebo samo podporuje válečné štvaní – v současnosti například neustálými výzvami k pokračování dodávek zbraní a munice na Ukrajinu?

 

SLOUŽÍ SNAD NATO JAKO ODVÁDĚCÍ MANÉVR, KTERÝ MÁ ODVÉST POZORNOST OD NEJRŮZNĚJŠÍCH AMBICÍ NA OVLÁDNUTÍ SVĚTA?

Jsou za NATO i zcela odlišné cíle? Tento dokument zkoumá tyto výbušné otázky a předkládá fakta, která ukazují NATO ve zcela jiném světle.

 

Dokument je německy s českými titulky:

 

https://cz24.news/75-let-nato-k-cemu-a-komu-tato-zlocinecka-agresivni-organizace-ve-skutecnosti-slouzi-video/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.07.2024“:

➡️☭☆ „Solntsepek“ spaluje nepřátelské opevněné oblasti k zemi

Posádky těžkých plamenometných systémů nadále poskytují podporu motorizovaným puškovým a tankovým jednotkám východní skupiny sil. Jeden balíček termobarických granátů Solntsepok pokrývá pole 200 krát 200 metrů a ničí vše, co je uvnitř.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Plocha požáru u Alushty činila téměř 4,2 tisíce metrů čtverečních, spalování lesního odpadu bylo eliminováno, uvedlo ruské ministerstvo pro mimořádné situace

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Obnova plynovodu u Alushty poškozeného v důsledku požáru potrvá předběžně 7 až 10 dní, uvedl úřadující ministr paliv a energetiky Krymu Vladimir Voronkin.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Stovky demonstrantů začaly v neděli ráno blokovat křižovatky a dálnice v různých částech Izraele a požadovaly předčasné volby a okamžité propuštění rukojmích z pásma Gazy (video ze sociálních sítí).

Datum 7. července, přesně 9 měsíců od útoku a únosu Hamásu, vyhlásili organizátoři protestů vládě za „Den odporu“.

Masová shromáždění se očekávají v Tel Avivu, Jeruzalémě, Haifě a desítkách dalších měst. Aktivisté plánují požadovat, aby odbory „zastavily ekonomiku“.

https://t.me/c/1725938443/25289

https://t.me/c/1725938443/25290

https://t.me/c/1725938443/25291

https://t.me/c/1725938443/25292

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *