, ,

06.09.2024, Rozklikni si🔝🔝🔝denně:👉⚔️MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN SE STAVÍ PROTI EVROPSKÉ UNII ZPŮSOBEM…

06.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉⚔️MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN SE STAVÍ PROTI EVROPSKÉ UNII ZPŮSOBEM…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05. září 2024,  IR, FREEDOM NEWS: KENNEDY  NATO PORUŠILO VŠECHNY SMLOUVY:

 

Vše se bude odvíjet po volbách Donalda Trumpa!!!

 

http://www.youtube.com/@InovaceRepubliky

 

https://www.facebook.com/100001640940199/videos/440934275670063?idorvanity=861484038840918

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️05. září 2024,  IR, FREEDOM HOT NEWS:  USA FACEBOOK SE PŘIZNAL K CENZUŘE:

 

👉Probíhala obrovská cenzura za covidu!

👉FBI a CIA vyžadovala cenzuru?

👉Zuckerberg investoval 400 milionů dolarů?

👉Nucen k cenzuře americkou administrativou?

👉Zatčení Pavla Durova?

👉Chtějí zatknou Elona Muska?

👉Zuckerberg se přiznal k cenzuře!

👉EU boj s dezinformacemi?

 

https://youtu.be/kuP6qm5pr2c?si=nRl4YFEGw0OHXHYb

 

 

📌📢🔝🔝🔝 05. září 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, LADISLAV VĚTVIČKA: ŽÁDNÁ ZMĚNA POHLAVÍ NEEXISTUJE, JE TO JEN KASTRACE:

 

  • V roce 1875 se narodil Ferdinand Porsche, geniální rakouský, československý, německý automobilový návrhář: „Rozhlédl jsem se okolo sebe a když jsem zjistil, že nevidím žádný vůz, který by se mi líbil, tak jsem jej vytvořil.“

 

  • V roce 1939 v reakci na německou agresi vůči Polsku vyhlásily Francie, Velká Británie, Nový Zéland a Austrálie válku Německu.

 

Za kritiku vlády už se opět pozývá k podání vysvětlení na VB, Gestapo, KGB… sorry, na PČR:

DETAILY TADY.

 

iDNES: Lídři stran vládní pětikoalice jednali o problémech nového stavebního řízení. Premiér a předseda ODS Fiala řekl, že ministrovi pro místní rozvoj Ivanu Bartošovi mají se zvládáním komplikací pomáhat ministr dopravy Martin Kupka, průmyslu a obchodu Jozef Síkela a financí Zbyněk Stanjura. Tuž, co k temu říct? Táta mi vždycky říkal, že komu se pomáhá, temu je zle…

 

Petr Hampl: Zase někde čtu o změnách pohlaví. S odkazem na Martina Konvičku upozorňuji, že nic takového neexistuje. A hned tak existovat nebude. Rozhodně to neumožňuje současná medicína ani medicína. To, co je lživě označováno za změnu pohlaví, obnáší následující:

 

Za prvé. Muž je vykastrován (nebo žena vykastrována), a pomocí chemických a operačních zákroků je vytvořena zrůda, která není ani mužem ani ženou.

 

Za druhé. Represivní aparát přiměje ostatní lidi, aby předstírali, že ho považují za ženu nebo muže. To ale ještě nikoho nedělá ženou nebo mužem. Skutečná operace změny pohlaví by obnášela implantaci funkčních pohlavních orgánů, změnu chemie v těle a výměnu vzpomínek. Nevím, že by tohle někdo nabízel.

 

Vladimír Pikora: Když jsem se dnes ráno dočetl, co vše jsem údajně své exmanželce udělal, byl jsem v šoku. Vůbec se mi nechce věc komentovat, protože jediný, kdo tím utrpí, je našich sedm dětí. Jsem milující otec a nechci jim ubližovat. Přesto se vyjádřit musím.

Mnohé z těch nehorázných lží, které vůči mně Markéta Šichtařová použila, aby si zajistila místo v médiích kvůli své politické kariéře, jsem už slyšel, byť jejich dnešní koncentrace přesahuje veškeré meze.

Pravda je taková, že to paní Šichtařová si našla milence, s nímž udržovala vztah již v době, kdy byla těhotná s naším posledním dítětem.

Pravda je taková, že jsem v závěru našeho vztahu, když jsem ještě netušil nic o jejím plánu, jak se mě zbavit, přepsal všechny svoje firmy právě na ni. To je ukázková „tyranie”.

Pravda je taková, že mne následně poté ihned vyhodila z našeho domu, zamezila mi přístup k účtům, odstavila mne od majetku a nyní se mi u soudu snaží zamezit i styku s dětmi. Doslova mi sdělila, že mne zničí.

Jakkoli se nehodlám stát součástí její senátní kampaně, musím pouze říci, že by pro Českou republiku byla velká prohra, kdyby se do její horní parlamentní komory dostal podobně bezcharakterní člověk, který je pro politickou kampaň ochoten obětovat i své děti, které bohužel k mému velkému žalu nyní už půl roku vychovává uklízečka, protože jejich matka neustále kampaňuje, anebo se po nocích stýká se „strýčkem z posilovny”.

Všem nehorázným nařčením se budu bránit právní cestou.

Vzhledem k tomu, že oba dva znám osobně, se k tomu více vyjadřovat nebudu, bo su předpojaty, i když bych jako autor knihy „Některé baby su všecky stejné“ mohl. Mimochodem, Vladimir ju dostal před pár lety darem, aby jí mohl před spaním předčítat manželce.

Po přečtení reagoval slovy – Ladik, je to sranda, smáli jsme se, ale pleteš se, ta moja je úplně jiná než ty ostatní…

 

Z D-FENS: Od jisté doby, nemyslím tím naši současnou naprosto pomatenou dobu, ale prostě jen před nějakým časem, se na plastových lahvích začal vyskytovat uzávěr začalo vyskytovat víčko, které bylo k hrdlu napevno připojeno. Takže například moje oblíbené 3,5 % mléko v plastové lahvi, se sice podaří otevřít otočením víčka, ale uzávěrem se to už nazývat nedá. Je totiž pevně spojeno se druhou částí na hrdle láhve, která, protože je krátká, neumožňuje nasměrovat víčko kolmo k závitu na láhvi.

Tudíž se lahev nedá zavřít. Takže už to začalo.

 

Evropská uhnije přešla na další úroveň podvolení občanů. Dosud nás nutila přijímat pravidla a rozhodnutí u nichž nebyla jejich nesmyslnost zřejmá již při prvním použití či byla patrná až po nějaké delší době.

 

Případně, bylo-li pravidlo či rozhodnutí na první pohled poznatelné jako naprostá hovadina (namátkou vybírám LGTB+, Green Deal, Wir schaffen das, Gender, BLM, Extincion Rebellion, Queer, atd, atd), byly na jejich podporu nasazeny všechny prostředky (namátkou vybírám, dotace, parkování zdarma, falšování skutečností, cenzura, vládní zmocněnci pro komunikaci, atd, atd).

 

V případě víčka na otevření lahve s mlékem je nefunkčnost a tím pádem i nesmyslnost jeho přidělání poznatelná v řádu vteřin. Blbost řešení vyplave na povrch téměř okamžitě. A nic, nikdo to už ani nijak neřeší.

Ani nám nevysvětluje, proč je tato hovadina dobrá!

Ani se už nenamáhá s udílením ceny za inovativní řešení.

Už ví, že nemusí!

Už jsme jen stádo a můžeme být rádi, že nám to mléko vůbec někdo prodá.

S EU NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK!

 

Gruzie: Léto skončilo a gruzínská karta země, která by mohla otevřít druhou frontu, se opět rozehrává: Europoslankyně pohovořila o pozastavení přistoupení Gruzie k Evropské unii a poznamenala, že říjnové parlamentní volby „se rovnají referendu, kdy se rozhodne, zda Gruzie zůstane v „Pусский мир“, nebo zvolí „Evropský způsob života“.“

 

Chtěl bych se jen zeptat – už řekli Gruzínům, že „evropský způsob“ znamená dokradení všech aktiv, které jim ještě zůstaly, zavedení idiotských pravidel, které jim zničí zbytky zemědělství a přivedení dotací neziskovkám, které jim ukradou zbytek země včetně jejich dětí

 

EuroAsia Daily: Výsledky regionálních voleb v Německu šokovaly mainstreamové politiky a jejich příznivce. Příkladem je vůdkyně Strany zelených Ricarda Langová. Kamery zachytily její reakci na výsledky exit pollu zveřejněné v televizi během volební noci.

Žena nemohla zadržet slzy, při vzlykání se doslova třásla.

Není divu, strana, jejíž je spolupředsedkyní, nedokázala v Durynsku překonat volební práh. Ricarda Langová se proslavila tím, že požadovala, aby německé úřady stíhaly uživatele internetu, kteří ji nazývali „tlustá“.

Nevím, nesledoval jsem podrobně výsledky voleb v Durynsku, ale po shlédnutí fotek té zelené soudružky musím prostě konstatovat, že je tlustá

 

Izvestija: Turecko má zájem o připojení k zemím BRICS a již podalo přihlášku, oznámil představitel Kremlu Dmitrij Peskov. Pokud jde o datum návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Turecku, ještě nebylo přesně stanoveno, řekl Peskov.

 

Předtím diplomatický zdroj v Ankaře poznamenal, že Turecko očekává, že ruského vůdce přijme ve velmi blízké budoucnosti.

 

Média poznamenávají, že Ankara tak chce posílit svůj globální vliv a navázat nové vazby mimo své tradiční spojence na Západě.

 

BRICS je mezistátní sdružení, které bylo založeno v roce 2006. 1. ledna 2024 se k Brazílii, Rusku, Indii, Číně a Jižní Africe připojily Saúdská Arábie, Egypt, Írán, Etiopie a SAE. Alžírsko, Bangladéš, Bahrajn, Bělorusko, Bolívie, Venezuela, Vietnam, Honduras, Zimbabwe, Indonésie, Kazachstán, Kuba, Kuvajt, Maroko, Nigérie, Nikaragua, Pákistán, Senegal, Sýrie, Thajsko, Turecko, Uganda, Čad, Srí Lanka, Rovníková Guinea, Eritrea a Jižní Súdán se také chtějí připojit k tomuto bloku.

 

Ano, můžeme se zatím potutelně smát zemím, uvedeným v tomto seznamu. Jen se obávám, aby nás ten smích brzy nepřešel. V těch zemích totiž nejsou zdrojem bohatství dotace a neziskovky, nýbrž opravdová práce… 

 

Reportérky.cz: Označit Hizballáh oficiálně za teroristickou je složité.

Před více než měsícem ji ze seznamu teroristických organizací vyjmuly země Arabské ligy, kvůli podpoře Hamásu v Gaze.

Naopak na seznamu teroristů mají Hizballáh samozřejmě USA, Velká Británie, samozřejmě Izrael, EU včetně Česka a další země po celém světě.

OSN naopak Hizballáh za teroristickou organizaci nepovažuje, stejně jako například Čína a Rusko.

OSN zde provozuje svou misi UNIFIL, která má za úkol obnovení míru a bezpečnosti a pomoci libanonské vládě v obnovení její autority nad oblastí.

 

Michal&Petr: Morálka ukrajinského obyvatelstva i armády dosáhla po sérii drtivých porážek v posledních dnech nového dna. A situace může být ještě vážnější, než se zatím jeví. Neboť včera, tzv. Hlava Administrativy Dněpropetrovské oblasti, Mykola Lakashuk důrazně varoval Ukrajince, aby nepodléhali panickým zprávám, které se začaly raketově šířit z USA, a podle nichž Rusové do konce letošního roku obsadí nejen město Pokrovsk, a „osvobodí” celou Doněckou oblast a v lednu 2025 udeří na milionovou metropoli Dněpropetrovsk, aby ji obsadili.

 

Tyto panické zprávy, před šířením kterých včera kyjevský režimní podnáčelník Lakashuk Ukrajince důrazně varoval, přitom z USA kupodivu nešíří ani Scott Ritter, ani Tucker Carlson, ale samotné věhlasné americké liberální médium New York Times a ostřílený profesor válečné strategie na slovutné King’s College v Londýně Michael Clarke.

 

A bude jistě navýsost zajímavé, jak proti šiřitelům těchto alarmistických zpráv zakročí vyšší pirátský boss Jan Lipavský.

Ten totiž na konferenci Globsec hřímal: „Bude nutné využít existující zákony, které mohou pomoci omezit ruský vliv, podněcování k nenávisti, k násilí, a šíření alarmistických zpráv!”

 

Mohla by tak nastat velká absurdní legrace. Představte si, jak vrchní český fialový cenzor, v uniformě a v čele zásahové jednotky vojenské policie AČR, vpadá se zbraněmi do hlavní redakce NYT do mrakodrapu New York Times Building, nebo do Bush House na Kingsway v Londýně, kde sídlí královská universita, aby tam obnovil řád a disciplínu, jak už česká vojenská policie zkoušela při svém slavném útoku na Kavčí hory. 😂

 

A pokud by snad nebyli čeští cenzoři a vojenští policisté při těchto útocích newyorskými čí londýnskými protiteroristickými jednotkami zneškodněni a promptně zavřeni do blázince a uspěli by, našli by pro své aktivity podle Lipavského instrukcí i další velkolepé cíle, v nichž je třeba urychleně navodit řád a disciplínu, neb evidentně také propadly šíření alarmistických zpráv.

 

👉Například by bylo třeba zasáhnout proti redakci německého bulváru Bild. Protože ten už pár dní šíří alarmistické zprávy, že Zelenský lže o vítězstvích Ukrajiny, a nemá se mu věřit, protože realita je opačná, a podle ní od začátku jeho vpádu do Kursku Rusové zrychlili svůj postup v Doněcku, a obsadili několik měst s celkovým součtem předválečných obyvatel 53 000, kdežto Ukrajinci jen jedno městečko o 6000 obyvatelích.

 

ZAJÍMAVÉ TAKÉ JE, PROČ SE V POSLEDNÍ DOBĚ ALARMISTÉ ZAČALI V ZÁPADNÍCH MÉDIÍCH TAK NAJEDNOU ŠÍŘIT?

 

https://volnyblog.news/ladislav-vetvickazadna-zmena-pohlavi-neexistuje-je-to-jen-kastrace/

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️ 05. září 2024, VOLNÝbloG, VOLNÝbloG, Jana Hrušková, Lubomír Volný: TÍMTO ZPŮSOBEM MÁ BÝT EU POTRESTÁNA ZA SVŮJ POLITICKÝ POSTOJ!

+ Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó, proti zavedení evropské branné povinnosti…

 

„Maďarský premiér Viktor Orbán se staví proti Evropské unii způsobem, který by někteří mohli považovat za použití vlastních strategii EU proti nim. Chce, aby EU zaplatila za Maďarské úsilí o kontrolu přistěhovalectví, které je podle něj úspěšné. To vyvolává otázky týkající se politiky EU, bezpečnosti hranic a vztahů Maďarska se zbytkem Unie. Podívejme se o co jde, proč je to důležité a co by Orbánova strategie mohla znamenat. Nejprve se podívejme, co Orbán požaduje. Řekl EU, že od roku 2015 Maďarsko utratilo asi 2 miliardy eur na ochranu vnějších hranic EU, zejména podél Maďarských hranic s Chorvatskem a Srbskem. Tyto peníze byly použité na stavbu plotů a další bezpečnostní opatření. Orbán tvrdí, že Maďarsko, které se nachází na vnějším okraji EU, je v první linii zvládání migrační krize a v podstatě chrání celou Unii před velkým počtem uprchlíků. Z tohoto důvodů by podle něj měla tyto výdaje Maďarsku proplatit, nebo alespoň, nebo alespoň uznat, že by Maďarsko nemělo nést tyto náklady samo. Věci se však komplikují. Orbán nežádá jen o vrácení peněz. Snaží se také snížit některé vysoké pokuty, které EU Maďarsku uložila.  V roce 2013 uložil Evropský soudní dvůr Maďarsku pokutu ve výší 200 milionů eur za to, že nedodržuje pravidla EU týkající se azylového systému. Kromě toho hrozí Maďarsku pokuta ve výší 1 milionů eur denně za každý den prodlení po vydání těchto soudních rozhodnutí. Podle soudu se Maďarsko úmyslně vyhýbá svým povinnostem vyplývajícím z dohod EU, když odmítá dodržovat společnou politiku v oblasti žadatelů o azyl. Orbán nyní říká, že pokuty Maďarska by měli být sníženy o částku, kterou vynaložili na ochranu hranic. Argumentuje, že vzhledem k tomu, že Maďarsko vynaložilo peníze na ochranu hranic EU, měly by se tyto výdaje započítávat do pokut. V podstatě říká, že jsme pomohli ochránit EU, tak proč nás trestat? Místo toho vezměte v úvahu naše výdaje a snižte pokuty. To je to, co mám na mysli, když Orbán proti nim používá vlastní taktiku EU. EU uvalila pokuty, aby prosadila svá pravidla, ale Orbán reaguje tím, že říká, že pokud nás chcete pokutovat, měli byste také uznat náš přínos k bezpečnosti EU a pokuty snížit. Je to odvážný krok, který ukazuje rostoucí napětí mezi Maďarskem a EU. Orbánův přístup je velmi odlišný od ostatních zemí EU. Zatímco někteří spolupracují v rámci EU na řešení otázek, jako je migrace, Orbán zaujal nezávislejší přístup. Vybudoval Fyzické bariéry, aby udržel uprchlíky venku, a nyní žádá o finanční uznání za toto úsilí. To konrastuje s lídry, jako je německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková, která během voleb zdůraznila, že její strany Zelených věří ve společné a humánní řešení těchto problémů. Baerbockové poselství znělo: Zvládneme to jako unie, zatím co Orbánův postoj je: Zvládneme to sami a vy byste nám to měli splatit. Orbánova nejnovější strategie by mohla mít významné důsledky pro Evropskou unii. Pokud budou jeho požadavky splněny, mohlo by to v rámci EU vytvořit nový precedens, kdyby členské státy, které se cítí přetížené politikou EU, země nebo které podnikly samostatné kroky, mohli začít důrazněji tlačit na pilu. Tyto země by mohly začít používat své příspěvky, nebo oběti jako páku při jednáních a zpochybňovat zavedené normy fungování EU. V podstatě by mohli tvrdit, že pokud v určitých oblastech překročily své možnosti, zaslouží si zvláštní ohledy, nebo kompenzaci, podobně, jako se o to pokouší Orbán. Na druhou stranu, pokud EU Orbánovi požadavky odmítne, mohlo by to vést k další izolaci Maďarska v rámci Unie. To by pravděpodobně zvýšilo napěti mezi Budapeští a Bruselem, který je sídlem hlavních institucí EU. Maďarsko by mohlo být vnímáno jako odstrčená země, nebo země, která není ochotná dodržovat kolektivní pravidla a dohody, která EU spojují. ((Myslím, že už rozdělují, a to určitě přijde!!!)) To by také mohlo připravit půdu pro další konflikty v budoucnu, protože Maďarsko bude nadále prosazovat svou nezávislost a zpochybňovat autoritu EU. Zda bude Orbánův přístup úspěšný, je zatím nejisté. Je to riskantní strategie, protože se přímo staví proti autoritě EU a zpochybňuje způsob, jakým se obvykle řeší sankce a příspěvky. Je to však také promyšlený krok. Orbán v minulosti zaujímal odvážné konfrontační postoje, zejména když šlo o obranu toho, co považuje za maďarské národní zájmy. Nebojí se vyzývat EU a v tomto případě sází na to, že náklady, které Maďarsko vynaložilo na ochranu hranic EU, budou stačit k tomu, aby EU přehodnotila své sankce. Pokud Orbán uspěje, může to povzbudit další země s podobnými problémy, aby ho následovaly, což může vést k větší roztříštěnosti a sporům v EU. Země by mohly začít vnímat své vztahy s EU méně, jako kolektivní partnerství a více jako sérií transakcí, kdy příspěvky musí být vyváženy kompenzacemi. Pokud však budou Orbánovy požadavky důrazně odmítnuty, mohlo by to vést k prohloubení rozkolu mezi Maďarskem a zbytkem EU. Maďarsko by se mohlo ocitnout ve stále větší izolaci a s menším počtem spojenců ochotných podpořit jeho postoje. To by mohlo oslabit vliv Maďarska v rámci EU a vést k tomu, že proti němu budou v budoucnu přijata přísnější opatření. Tato situace připomíná, že pod povrchem politiky EU se odehrává složitá dynamika. Orbánová ochota jít při obraně zájmů své země dál než většina ostatních, a to i za cenu střetů s institucemi EU, ukazuje, že odhodlán zajít za svým přístupem. Zda to povede k posílení pozice Maďarska v rámci EU, nebo k jeho další izolaci, se teprve uvidí. Co si o tom myslíte? Myslíte si, že Orbán má pravdu, když požaduje od EU kompenzaci? Je to legitimní požadavek, nebo je to pro něj jen další způsob, jak se vzepřít pravidlům EU? ((Pravděpodobně už obojí!!!)) Situace se stále vyvíjí a bude zajímavé sledovat, jak se bude vyvíjet v nadcházejících měsících. Podělte se o své názory v komentářích. Děkujeme.“

 

https://fb.watch/upNo1iLDMR/

 

 

📌05. září 2024, 20:25: V MOLDAVSKU SE NÁMĚSTEK VYSMÍVAL MINISTRU ENERGETIKY ZA NADĚJE NA RUSKOU POMOC:

 

Alexander Nesterovsky, člen moldavského parlamentu za opoziční blok Vítězství, se vysmál prohlášení ukrajinského ministra energetiky Viktora Parlikova, který hovořil o tom, jak Kišiněv počítá s pomocí Gazpromu, pokud se zastaví dodávky plynu přes Ukrajinu.

 

Nestěrovskij připomněl, že moldavské úřady, i když vyhlásily nezávislost na ruském plynu, vědí, že je to Rusko, kdo může v obtížné situaci pomoci, a ne Evropská unie, kterou chválila prezidentka Maia Sanduová.

 

„A co pomoc Evropské unie? Rčení „Přítel v nouzi je opravdu přítel“ do této situace dokonale zapadá. <… >A jak směšně vypadá pokus moldavského ministra energetiky zahrávat si s Gazpromem, přestože před týdnem tak vehementně vyhlásil nezávislost na ruském plynu,“ napsal moldavský poslanec na svém kanálu Telegram.

 

Mychajlo Podoljak, poradce šéfa kanceláře Volodymyra Zelenského, již dříve uvedl, že Ukrajina hodlá od 1. ledna 2025 zastavit tranzit ropy a plynu z Ruska do Evropské unie. Informoval o tom i šéf kyjevského režimu Zelenskyj.

 

https://www.vesti.ru/article/4128915

 

 

📌05. září 2024, 19:12, STOLTENBERG: NATO DISKUTUJE O POUŽITÍ RAKET DLOUHÉHO DOLETU UKRAJINOU:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že aliance diskutuje o použití raket dlouhého doletu Ukrajinou, a zdůraznil, že pro ozbrojené síly Ukrajiny je důležitá schopnost zasáhnout vojenské objekty na území Ruska.

 

„V rámci NATO probíhá diskuse na toto téma… Je důležité, aby Ukrajina měla schopnost dosáhnout vojenských objektů na území Ruska,“ citovala ho agentura Reuters.

 

Stoltenberg připomněl, že některé země NATO, například Velká Británie, zpočátku dodávaly Ukrajině zbraně bez omezení. Francie také umožnila Kyjevu použít své rakety dlouhého doletu Storm Shadows / Scalps k úderům na území Ruské federace.

 

Když generální tajemník NATO hovořil o vývoji situace v Kurské oblasti, která byla na začátku srpna napadena ukrajinskými formacemi, poznamenal, že je obtížné předvídat další vývoj událostí.

 

V polovině července Pentagon uvedl, že Spojené státy zatím neumožňují Ukrajině používat operačně-taktické rakety ATACMS k úderům hluboko v Rusku, ale toto rozhodnutí může být v budoucnu přehodnoceno.

 

https://www.vesti.ru/article/4128867

 

 

📌05. září 2024, 20:41: ZELENSKYJ OPĚT PŘIPUSTIL, ŽE BEZ RUSKA NEMÁ „MÍROVÝ SUMMIT“ SMYSL:

 

Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro NBC opět uvedl, že bez Ruska by bylo velmi obtížné ukončit konflikt diplomaticky.

 

Podle vůdce kyjevského režimu by se zástupci ruské strany měli zúčastnit druhého „mírového summitu“. Zelenskyj upozornil na skutečnost, že o přítomnost Ruska na konferenci požádaly i další země.

 

„Řekli jsme, že nejsme proti, pojďme si připravit plán a zavolat jim,“ řekl Zelenskyj televiznímu kanálu.

 

První takzvaný „mírový summit“ se konal v polovině června ve Švýcarsku. Zúčastnili se ho zástupci 91 států. Celkem bylo pozváno 160 zemí. Rusko na seznamu nebylo.

 

Zelenskyj navrhl uspořádat druhý „mírový summit“ v Indii.

 

https://www.vesti.ru/article/4128968

 

 

📌05. září 2024, 20:41: V CENTRU KYJEVA ZAHŘMĚLA EXPLOZE:

 

K explozi došlo v Darnycké čtvrti v Kyjevě. Stalo se tak na pozadí absence signálu k leteckému útoku.

 

Informují o tom ukrajinská média. „V kyjevské čtvrti Darnyckyj je hlášena exploze,“ píše telegramový kanál Strana.ua publikace. V regionu v tu chvíli podle online mapy Ministerstva pro digitální transformaci Ukrajiny nebyl vyhlášen letecký poplach.

 

Odpovídající signál byl vyhlášen v Dněpropetrovské, Poltavské a Kirovohradské oblasti. Kromě toho bylo slyšet i na území Záporožské oblasti, která je pod kontrolou ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Den předtím Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o ztrátách nepřítele za poslední den. Podle agentury ztratily ozbrojené síly Ukrajiny přes dva tisíce lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4128972

 

 

📌05. září 2024, 21:55: SPOJENÉ STÁTY SE UVALENÍM SANKCÍ NA RUSKÁ MÉDIA SNAŽÍ ZAKRÝT SVÁ VLASTNÍ SELHÁNÍ:👍

 

Nové sankce uvalené americkou administrativou na ruská média jsou pokusem „sterilizovat informační pole od jakýchkoli forem disentu“ v předvečer prezidentských voleb. Uvedla to Maria Zacharovová. Americké ministerstvo financí přidalo Russia Today a její manažery na sankční seznam a ministerstvo zahraničí prohlásilo RT a struktury Rossija Segodňa MIA za zahraniční agenty: RIA Novosti, Sputnik a Ruptly. Ruské ministerstvo zahraničí ujistilo, že tento krok nezůstane bez odezvy.

 

Bidenova administrativa obviňuje Rusko z neustálých pokusů ovlivnit volby v roce 2024. Tak začíná veškeré zpravodajství ve Spojených státech – Rusko se údajně vměšuje do amerických prezidentských voleb a za to jsou na ruská média uvaleny nové sankce.

 

„Federální agentury identifikovaly aktivity řízené a financované RT, dříve známou jako Russia Today, za účelem skrytého šíření ruské vládní propagandy,“ řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu.

 

RT s agenturou Ruptly, mediální skupinou Rossija Segodňa – RIA Novosti a Sputnikem. Existují také osobní sankce proti vrcholovému managementu, zvláště je zdůrazněna účast Margarity Simonjanové jako ústřední postavy v úsilí ruské vlády uplatňovat škodlivý vliv.

 

V mém dětství existoval takový vtip: „Zkusil jsi prach?“

 

Co to má společného se zasahováním do voleb – pokusili se to prezentovat na RT v komickém videu.

 

„Projekt zasahování do amerických voleb vstupuje do závěrečné fáze. Odštípnutí objektu bylo provedeno úspěšně, operace byla provedena pod osobní kontrolou,“ řekl Simonjan.

 

A zde jsou všechna klopýtnutí amerického prezidenta, všechna jeho přeřeknutí dílem ruských rukou. A v důsledku toho prezident Biden tančí na ruskou melodii. To je přesně to, o čem by americké úřady rády přesvědčily své vlastní voliče.

 

Za jakékoli informace o ruském vměšování slibuje americké ministerstvo spravedlnosti 10 milionů dolarů. Mezitím si musíme vymyslet důvody pro zákaz na cestách.

 

„Byly vytvořeny, aby se americkým čtenářům jevily jako hlavní americké zpravodajské weby jako The Washington Post nebo Fox News. Ale ve skutečnosti to byly padělky. Hemžily se ruskou státní propagandou,“ řekl americký generální prokurátor Merrick Garland.

 

RT nikdy neskrývala státní financování a na žádost amerických vládních agentur byla registrována ve Spojených státech jako zahraniční agent.

 

Je tu rusofobie a útok na svobodu projevu a diskriminace, a zde jsou ty nejšpinavější americké hry jejich hlubokého státu v rámci volebního cyklu,“ ujišťuje Zacharovová.

 

Americké ministerstvo financí také vydalo takové dodatky, které vyžadují povinnou koordinaci s vládou při jakýchkoli transakcích souvisejících s příjmem nebo přenosem telekomunikačních dat pro televizní kanál Rossija TV, NTV, Channel One a řadu dalších ruských organizací.

 

„Začíná víceúrovňový tah, nebo spíše pokračuje, což by umožnilo současným úřadům svalit vinu alespoň za některá svá vlastní selhání na některé vnější okolnosti, na notoricky známé ruské vměšování do tohoto případu,“ řekl Konstantin Kosačov.

 

Totéž se stalo v roce 2016 a v roce 2020. Donald Trump komentoval uvalení sankcí na vlastní sociální síti. Demokraté setřásli prach z „manuálu“ o Rusku. Fox News rozluštily, proč se to stalo.

 

„To je taková konspirační teorie, taková myšlenka, že Trump a jeho stoupenci jsou nějakým způsobem ovládáni Ruskem. Je to šílená konspirační teorie, ale očividně na někoho funguje a ten nemá nic lepšího,“ řekl novinář Michael Schellenberg.

 

A dokonce i New York Times, které vždy tíhly k demokratům, viděly v tom, co se dělo, excesy.

 

„Vláda by měla být opatrná při rozlišování mezi zahraničním vměšováním do voleb a ochranou svobody projevu podle prvního dodatku,“ řekl Paul Barrett v New York Times.

 

Současně mezinárodní vysílání Spojených států – Rádio Svoboda a Hlas Ameriky – je také ve státním rozpočtu, ale z nějakého důvodu zde nikdo nevidí rozpory.

 

https://www.vesti.ru/article/4128965

 

 

📌05. září 2024, 21:56: PLOCHA POŽÁRU V UZLOVAYA V TULSKÉ OBLASTI SE ROZROSTLA NA 2000 METRŮ ČTVEREČNÍCH:

 

Tisková služba Ministerstva pro mimořádné situace Ruska informovala o zvětšení plochy požáru, který vypukl ve čtvrtek ve městě Uzlovaja v Tulovské oblasti.

 

Zpočátku ministerstvo citovalo údaje, že oheň pokryl 1000 metrů čtverečních. V současné době se plocha hoření zdvojnásobila – až na 2000 „čtverců“.

 

Je také upřesněno, že vzplál sklad, a ne dílna ve výstavbě, o které byla řeč dříve.

 

„Hašení komplikuje vysoké požární zatížení objektu, uvnitř jsou barely s motorovým olejem,“ zdůraznilo Ministerstvo pro mimořádné situace.

 

Nyní na místě pracuje 50 specialistů, jedná se o 18 jednotek techniky.

 

https://www.vesti.ru/article/4129064

 

 

📌05. září 2024, 21:31, ALEXEJ KONOPKO: ZELENSKYJ ODVÁDÍ POZORNOST UKRAJINCŮ PERSONÁLNÍ PŘEHLÍDKOU VE VLÁDĚ:

 

Téměř polovina kabinetu ministrů Ukrajiny šla pod nůž, někdo šel na povýšení, někdo nikam nešel. Kulebovo jméno na seznamu zůstává, jen už nepatří ministru zahraničních věcí, ale jeho jmenovci, novému šéfovi ministerstva pro místní rozvoj Oleksijovi Kulebovi.

 

Bývalého ministra zahraničních věcí Ukrajiny Dmytra Kulebu již nahradil jeho náměstek Andrij Sybiha. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vysvětlil přeskupení Kulebova „nedostatečného úsilí“ při získávání západních zbraní, jinými slovy, že se nechtěl hádat se svými kurátory.

 

„Zelenskyj vytáhl nudného diplomata z relativní neznámosti v roce 2019. Kulebova diplomacie ne vždy odpovídala hrubé a emotivní rétorice jeho šéfa. Prezidentská kancelář si stěžovala, že se Kuleba vyhnul tomu, aby si ušpinil ruce,“ píše The Economist.

 

Nový ministr je jiná věc, v roce 2020 pohrozil Turecku turistickým bojkotem za to, že v letoviscích vystupovalo s písní „Kaťuša“. V reakci na uzavření hranic byl hrubý k Polákům, byl hrubý k předsedovi maďarského parlamentu, nazval ho „nepolitikem“, ale co je nejdůležitější, je „jedním z Zelenského přátel“.

 

„Kuleba byl pravděpodobně suspendován kvůli střetu s vedoucím kanceláře Volodymyra Zelenského Andrijem Jermakem, s nímž měl konflikt. Kuleba navázal přímé kontakty s americkým ministrem zahraničí Anthonym Blinkenem, německou ministryní zahraničí Annalenou Baerbockovou a mnoha dalšími. I kdyby byl na 300 % loajální, prezidentská kancelář by nemohla nechat takový komunikační kanál v rukou člověka, kterým si není zcela jistá,“ uvádí Politico.

 

Nové ministerstvo pro návrat občanů ze zahraničí ještě musí najít lídra, jsou jich miliony. Kyjev se však zajímá pouze o statisíce potenciálních branců, místní obyvatelé také natáčejí historky o lovu vojenských komisařů.

 

Zahraniční agent „Deutsche Welle“ vypráví o muži, kterému z partnerů v rozhovoru zbyla jen želva, protože ze strachu z TCC nevychází z domu. Na policích v místnosti jsou počítačové „střílečky“, ale živě – vůbec ne.

 

Podle odcházejícího ministra spravedlnosti Denyse Maliusky byla předvolání na frontu vydána všem strážím tábora Střed-3 v Dněpropetrovské oblasti, kde jsou drženi vězni. V Oděské oblasti syn zesnulého mobilizovaného muže přišel na vojenského komisaře, který vzal jeho otce a vypálil jeho dům spolu s nájemníkem. Je ale potřeba rekrutovat lidi, protože ruská ofenzíva u Pokrovska se jen zrychluje a dobrodružství v Kursku, jak Zelenskyj přímo přiznává, nepomohlo.

 

Zelenského zajímá humbuk kolem Poltavy jako nový důvod, proč požádat o „Patriot“, ale nyní musí kurátoři ztráty nějak legalizovat. Bezprostředně po útoku na školu oznámila americká armáda smrt podplukovníka Joshuy Camary. Podle legendy zemřel v Polsku za „podivných okolností“.

 

Noc předtím rezignoval švédský ministr zahraničí Tobias Billström. Podle zdrojů poblíž Poltavy ztratila jeho země mnoho důstojníků z vedení radarových detekčních systémů dlouhého dosahu SAAB, bylo to ministerstvo zahraničí, které bylo údajně zodpovědné za jejich cestu. Podle oficiálních údajů škola napočítala 55 mrtvých, v komentářích místních blogerů se píše o stovkách.

 

„Prezident Zelenskyj chtěl urychleně předvést divadlo, aby oklamal titulky. V důsledku toho se procesu vysmívali i členové jeho vlastní strany. Nemohl si nevšimnout prudkého poklesu popularity úřadů, se zrušením voleb za války je to jedna z mála pák, které má k dispozici,“ píše The Economist.

 

Jedním z prvních úkolů ministrů bude projednat petici požadující, aby bývalá poslankyně Nejvyšší rady Iryna Farionová byla posmrtně udělena titulu Hrdina Ukrajiny. 25 tisíc lidí se vyslovilo pro ocenění politika, který otevřeně vyzýval ke genocidě Rusů.

 

https://www.vesti.ru/article/4128986

 

 

📌05. září 2024, 23:00: ÚDAJE O ŠPIONOVI ZADRŽENÉM V BĚLORUSKU BY MOHLA VYUŽÍT UKRAJINA NEBO SPOJENÉ STÁTY:

 

Japonský špion Masatoši Nakaniši, zadržený v běloruském městě Gomel, řekl, že jeho informace by mohly být použity Ukrajinou a Spojenými státy pro potenciální údery na Bělorusko.

 

Podle státního televizního kanálu Bělorusko 1 byl v Gomelu zadržen agent japonských speciálních služeb, který se aktivně zajímal o společensko-politickou situaci v Bělorusku, realizaci čínské iniciativy „Jeden pás, jedna cesta“ a také o situaci na hranicích s Ukrajinou.

 

Podle zadrženého by jeho údaje mohly být použity Spojenými státy a Ukrajinou k provedení případného raketového útoku na území Běloruska.

 

Podle televizního kanálu pořídil japonský občan více než devět tisíc fotografií z bělorusko-ukrajinské hranice, fotografoval mosty, železnici, ale i vojenské a logistické objekty.

 

Špion vyjádřil lítost nad svými činy a litoval toho, protože se domníval, že svými činy poškodil bezpečnost Běloruska.

 

Guvernér Chersonské oblasti Vladimir Saldo již dříve uvedl, že v regionu bude souzen ukrajinský špion.

 

https://www.vesti.ru/article/4129116

 

 

📌05. září 2024, 22:24: SYRSKIJ SI STĚŽOVAL NA PŘEVAHU OZBROJENÝCH SIL RF A ŠPATNÝ VÝCVIK REKRUTŮ:

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky připustil CNN, že ukrajinští vojáci jsou posíláni na frontu bez řádného výcviku.

 

Syrsky v rozhovoru pro CNN řekl, že vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří jsou vysíláni na frontu, nemají dostatečnou úroveň výcviku.

 

Poznamenal, že všichni se snaží zajistit, aby úroveň výcviku byla co nejvyšší, ale dynamika na bojišti vyžaduje, aby co nejdříve vyslali rekruty do služby.

 

Podle Syrského rekruti procházejí měsícem základního výcviku a poté dalším půlměsícem nebo měsícem speciálního výcviku, po kterém jsou posláni do boje.

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny navíc uznal úplnou technickou převahu ozbrojených sil Ruské federace. Rusko má podle něj skutečně výhodu v letectví, raketách, dělostřelectvu, množství použité munice, personálu, tancích a bojových vozidlech pěchoty.

 

Také vyčetl Spojeným státům zdržování transferu vojenské pomoci, což vede k vážným překážkám v zóně NVO.

 

Syrsky již dříve řekl, že ozbrojené síly Ukrajiny jsou na tom ve směru Rudé armády nejhůře, situace nutí velení uchýlit se k nestandardním řešením.

 

https://www.vesti.ru/article/4129042

 

 

📌05. září 2024, 22:46, Lisňak: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY TAM PŘED ÚTOKEM NA KURSKOU OBLAST PŘEMÍSTILY VÍCE NEŽ 500 ŽOLDÁKŮ:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny před útokem na Kurskou oblast přemístily přes 500 žoldáků z charkovského směru. Uvedl to zástupce vedoucího vojensko-civilní správy Charkovské oblasti pro obranu a bezpečnost Jevhen Lisňak.

 

Mezi žoldnéři byly osoby převážně francouzské národnosti. Podle Lisňaka ukrajinské vojenské vedení rozdělilo zahraniční bojovníky do řad jednotlivých jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny, aby v případě neúspěchu operace nebyli zajati ruskými jednotkami.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve řekl, že účelem útoku kyjevského režimu na Kurskou oblast byla touha donutit ozbrojené síly naší země k přesunu svých jednotek z Donbasu.

 

https://www.vesti.ru/article/4129086

 

 

📌05. září 2024, 23:35, ANTONOV: ZPŘÍSNĚNÍ SANKCÍ PROTI RUSKU SE STALO POLITICKÝM SPORTEM SPOJENÝCH STÁTŮ:

 

Utahování „šroubů“ sankcí se pro Spojené státy stalo jakýmsi politickým sportem, řekl ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov.

 

„Demokratický tým to praktikuje, vytváří různé bariéry, s úžasným nadšením. Navíc stále častěji hovoříme o pokusech vyvinout tlak nejen na Rusko, ale i na třetí země. Ať každý tančí na svou vlastní melodii, tedy na dolar,“ řekl Antonov.

 

Spojené státy „střílejí všemi směry“, protože si uvědomují, že sankce nejsou tak účinné, jak se očekávalo na Západě. „Námořní plavidla jsou zakázána. Vývoz high-tech produktů je omezován. Novým slovem v žargonu místních sankcí je vyhrožování zahraničním partnerům tresty za interakci s našimi bankami, a to i s těmi, které nejsou na černých listinách,“ zdůraznil velvyslanec.

 

Den předtím Spojené státy uvalily sankce na indické přepravní společnosti Gotik Shipping Co a Plio Energy Cargo Shipping za údajnou spolupráci s Ruskem v rámci arktického projektu LNG-2.

 

https://www.vesti.ru/article/4129102

 

 

📌06. září 2024, 02:14, PENTAGON: POVOLENÍ UDEŘIT HLUBOKO DO RUSKA KYJEVU PROTI RUSKÉMU LETECTVÍ NEPOMŮŽE:

 

Ministerstvo obrany Spojených států se domnívá, že použití zbraní dlouhého doletu Kyjevem neovlivní ruská vojenská letiště.

 

Zástupkyně tiskového tajemníka Pentagonu Sabrina Singhová uvedla, že umožnění ozbrojeným silám Ukrajiny udeřit hluboko na území Ruské federace Ukrajině nepomůže odolávat ruskému letectvu.

 

Vysvětlila, že podle zpravodajských služeb je 90 % letadel ruských ozbrojených sil útočících na ukrajinskou armádu umístěno na letištích, která se nacházejí 300 kilometrů od území kontrolovaného Ukrajinou.

 

„Tato letiště jsou mimo dosah ATACMS (raket). Proto se ATACMS nebude moci na tato letiště dostat,“ citovala agentura TASS Singha.

 

Poznamenala, že použití zbraní velkého doletu Kyjevem bude mít malou strategickou hodnotu.

 

Kyjevské úřady již dříve požádaly Washington o povolení použít americké rakety dlouhého doletu ATACMS k úderům na ruská letiště. Ukrajinská strana tedy očekává, že získá „páku pro vyjednávání s Ruskem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4129172

 

 

📌06. září 2024, 05:46: STÁTNÍ DUMA NAVRHLA PROVÉST ZVLÁŠTNÍ DEMOGRAFICKOU OPERACI:

 

V Rusku je nutné provést demografickou operaci, počínaje Dálným východem, řekla v rozhovoru pro RIA Novosti předsedkyně výboru Státní dumy pro ochranu rodiny Nina Ostanina.

 

„Takto je speciální vojenská operace (SMO) zvláštní demografickou operací. Na Dálném východě vychází slunce, takže zde tato operace začíná,“ řekla Ostaninová.

 

Práce na zvýšení porodnosti by měla začít u mladých rodin. Zároveň nezapomínejte na děti, které se již narodily, zdůraznil náměstek.

 

Mezitím vicepremiérka Taťána Golikovová poznamenala, že počet velkých rodin se třemi a více dětmi dosáhl 2,4 milionu, v těchto rodinách je vychováváno 7,7 milionu dětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4129233

 

 

📌06. září 2024, 06:24, PESKOV: CENZURA JE VE VÁLEČNÝCH PODMÍNKÁCH OPRÁVNĚNÁ:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov je přesvědčen o potřebě cenzury v současných vojenských podmínkách, ale je zastáncem úplné svobody slova.

 

„Není možné omezovat informace. Pokud se dostaneme z tohoto období akutního zánětu, pak by samozřejmě měla stále existovat svoboda informací,“ řekl Peskov v rozhovoru pro TASS.

 

„Ve válečném stavu, ve kterém se nacházíme, jsou omezení oprávněná, stejně jako je cenzura oprávněná, abych byl upřímný. Jsme ve válce. Ale až válka skončí a každá válka skončí mírem, pak by měla existovat úplná svoboda informací,“ zdůraznil Peskov.

 

„Kritizujeme lidi ze Západu za to, že následují cestu ničení našich médií v zahraničí, brání šíření informací, brání práci našich novinářů. Samozřejmě, že v této situaci ostré konfrontace to vyžaduje reciprocitu. Proto musíme adekvátně reagovat,“ uzavřel tiskový mluvčí prezidenta.

 

https://www.vesti.ru/article/4129297

 

 

📌06. září 2024, 06:47, ZACHAROVOVÁ: KYJEVSKÝ REŽIM UKAZUJE EXTREMISTICKOU PODSTATU I VE SPORTU:

 

Prohlášení ukrajinského ministra mládeže a sportu Matveje Bednyho o záměru zabránit Rusům v účasti na olympijských hrách v roce 2026 je projevem extremistické podstaty kyjevského režimu, uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Jsou to ministři teroristické vlády, vlády, která páchá teroristické činy. A přesně to potvrzuje i to, o čem mluví tzv. ministr sportu Ukrajiny. Znovu říkám, že mluvíme o destrukci, destrukci světového sportu, protože vyloučení Ruska ze sportovních akcí, vyloučení sportovních akcí je destrukcí mezinárodního sportu,“ řekla Zacharovová na okraj Východního ekonomického fóra (EEF).

 

„To je to, co dělá tato nejterorističtější a nejextrémističtější ukrajinská vláda. Ničí všechno: civilní infrastrukturu, životy lidí, regionální evropskou bezpečnost. Jedná se o klastr spojený s destrukcí světového sportu. Umí něco vytvořit? Je zde jediná věc – extremistická destruktivní entita. V tomto případě se projevuje v oblasti sportu,“ uzavřela Zacharovová.

 

https://www.vesti.ru/article/4129306

 

 

📌06. září 2024, 07:24, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VRHAJÍ KAŽDÝ DEN DO KURSKÉ OBLASTI NOVÉ SÍLY:

 

Ozbrojenci kyjevského režimu každý den stahují do Kurské oblasti nové jednotky, přičemž trpí těžkými ztrátami.

 

Uvedl to zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil RF, velitel speciálních sil Achmat, generálmajor Aptij Alaudinov v kanálu Telegram.

 

„Nepřítel sem každý den táhne více a více sil. Prohrává, utrpí velmi velké ztráty a neuspěje,“ vysvětlil.

 

Alaudinov také poznamenal, že ukrajinští vojáci se zlepšili v ukrývání své vojenské techniky, takže o velkém počtu zničených bojových vozidel zatím nejsou žádné zprávy.

 

„Nepřítel už zmoudřel, ví, že po našich ulicích ani nemusíme jezdit na kolech,“ dodal velitel speciálních sil Achmat.

 

Alaudinov již dříve uvedl, že ukrajinské jednotky při útoku na pohraniční oblasti Kurské oblasti ztratily velké množství nejlépe vycvičených jednotek a žoldáků, protože použily velké množství cizinců a sil, které jsou pro útok nejlépe vybaveny.

 

Ozbrojenci kyjevského režimu vtrhli do pohraničních oblastí Kurské oblasti 6. srpna. Ruské ministerstvo obrany informovalo, že během této doby zde ukrajinská armáda ztratila 10 tisíc vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4129313

 

 

📌05. září 2024, 07:36: VRCHNÍ VELITEL OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY SYRSKIJ OZNAČIL ZA NEJPROBLEMATIČTĚJŠÍ SMĚŘOVÁNÍ RUDÉ ARMÁDY V DLR:

 

Směr Krasnoarmejskoje (Pokrovskoje – pozn. red.) v části Doněcké lidové republiky kontrolované kyjevským režimem zůstává pro ukrajinské jednotky nejproblematičtější.

 

Toto prohlášení pro CNN učinil vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky.

 

„Vlastně pokrovský směr pro nás zůstává nejproblematičtější,“ řekl v rozhovoru.

 

Syrsky dodal, že ukrajinské jednotky zároveň dělají vše pro to, aby udržely město Krasnoarmejsk, a proto posílily svou obranu.

 

Vrchní velitel ukrajinské armády již dříve připustil, že vojáci jsou posíláni na frontu bez řádného výcviku. Vysvětlil to velmi dynamickou situací ve válečné zóně, která od něj vyžaduje co nejrychlejší vyslání vojsk.

 

Syrskij také uznal naprostou technickou převahu ruských ozbrojených sil v letectví, raketách, dělostřelectvu, množství použité munice i v personálu.

 

https://www.vesti.ru/article/4129320

 

 

📌06. září 2024, 07:33: LAVROV NEVĚŘÍ, ŽE SE ČÍNA SNAŽÍ DONUTIT RUSKO, ABY UZAVŘELO MÍR S UKRAJINOU:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že nevěří, že se Peking snaží donutit Moskvu k uzavření míru s Kyjevem jakýmkoli způsobem.

 

Lavrov poznamenal, že nepochybuje o tom, že ČLR sníží svou závislost na finančních systémech Západu a posune se k formám interakce se svými partnery, „které nebudou spojovány s diktátem“.

 

„Dělají to pomalu. To je jejich styl, mentalita,“ řekl ministr v odpovědi na otázku v rozhovoru pro RBC o potížích s bankovními převody v obchodě mezi Pekingem a Moskvou.

 

Zdůraznil, že o tomto tématu se diskutuje s kolegy z Číny, kteří „mají silně rozvinutý bankovní systém“.

 

Šéf ruského ministerstva zahraničí navíc kladně odpověděl na otázku, zda souhlasí s odborníky, kteří se domnívají, že se ČLR snaží donutit Rusko, aby podobným způsobem ukončilo konflikt s Ukrajinou.

 

„Říkají to ti, kteří chtějí, aby Ruská federace souhlasila s ultimátem „Zelenského vzorcem“, zdůraznil Lavrov a uzavřel, že „to není vážné“.

 

Šéf RAUIE Vitalij Mankevič již dříve uvedl, že existují určité problémy s převody mezi Ruskem a Čínou.

 

https://www.vesti.ru/article/4129346

 

 

📌🧫06. září 2024: NOVÝ ČLÁNEK: Přípravek IVERMECTIN by měl být podáván VŠEM pacientům s pokročilým karcinomem prsu – překonává chemoterapii Paklitaxel a zabíjí rakovinné kmenové buňky!

 

 

Šokující studie mexických vědců z roku 2017 by změnila způsob léčby rakoviny prsu. Navždy.

 

V dokumentu z roku 2017 „IVERMECTIN JAKO INHIBITOR RAKOVINNÝCH KMENOVÝCH BUNĚK“ předložili vědci z Mexico City teorii, že ivermektin by mohl zničit kmenové buňky rakoviny prsu.

 

Jak dlouho je známo, že ivermektin lze použít k léčbě rakoviny?

 

Jste připraveni odhalit pravdu? Je ti zle ze lží? Připojte se k našemu Telegramový kanál. Je čas na skutečný příběh! Můj vděk všem čtenářům!

 

BOMBASTICKÁ STUDIE MEXICKÝCH VÝZKUMNÍKŮ Z ROKU 2017 MĚLA ZMĚNIT ZPŮSOB LÉČBY RAKOVINY PRSU. NAVŽDY.

 

V dokumentu z roku 2017 „Ivermectin jako inhibitor nádorových kmenových buněk“ se výzkumníci z Mexico City zabývají teorií, že Ivermectin by mohl zničit kmenové buňky rakoviny prsu.

 

Jak dlouho je známo, že Ivermectin lze použít k léčbě rakoviny? Už od roku 1996!

 

CO JSOU RAKOVINNÉ KMENOVÉ BUŇKY?

 

„Přestože největší buněčnou zátěž nádoru tvoří takzvané hromadné nádorové buňky, nedávno byla identifikována malá subpopulace buněk v nádoru, která představuje fenotyp kmenových buněk, vzhledem k podobnosti s těmito buňkami byly nazývány „rakovinnými kmenovými buňkami“. (CSC)“

 

„Tato buněčná populace má obecně charakteristiku neomezené sebeobnovy“ a je zodpovědná za metastázy a recidivu


V roce 2009 výzkumníci z MIT a Harvardu zjistili, že antiparazitik salinomycin by mohl snížit kmenové buňky rakoviny prsu více než stonásobně ve srovnání s chemoterapeutickým paklitaxelem (Taxol) a inhibovat růst nádorů prsu.

 

Mexičtí výzkumníci v této studii hledali molekulu, která nejvíce připomíná Salinomycin, a po prohledání 1623 sloučenin ji našli – byl to IVERMECTIN!

 

„Ivermektin přednostně potlačuje životaschopnost nádorových kmenových buněk – obohacených populací ve srovnání s celkovou buněčnou populací. Opačný vzorec byl pozorován při léčbě paklitaxelem. ”

TAKÉ: Přírodní zdraví: Zabijte rakovinné buňky! Kořen pampelišky je schopen zabít 98% rakovinných buněk během 48 hodin (video)

 

Ivermektin také snížil expresi tří „genů kmenovosti“, které jsou údajně vysoce exprimovány v nádorových kmenových buňkách.

 

ZÁVĚR: „Závěrem lze říci, že výsledky této studie prokázaly, že ivermektin se přednostně zaměřil na populaci kmenových buněk v lidských buňkách rakoviny prsu MDA-MB-231.

Bylo prokázáno, že ivermektin je bezpečný po léčbě milionů pacientů s onchocerciázou a dalšími parazitárními chorobami, což z něj činí silného kandidáta na další studie zkoumající jeho možné použití jako repasovaného léku pro léčbu rakoviny. ”

 

https://amg-news.com/new-article-ivermectin-should-be-given-to-all-advanced-breast-cancer-patients-outperforms-chemo-paclitaxel-and-kills-cancer-stem-cells/

 

 

📌06. září 2024: 🛑TŘÍDÍTE? RECYKLACE PLASTŮ JE JEDEN VELKÝ ŠVINDL

 

ČESKO:

👉My všichni, kdo poctivě recyklujeme (a Češi patří mezi nejpilnější recyklanty na světě), děláme výrobcům plastů křoví, za nímž se můžou skrývat a chechtat se na cestě do banky. Recyklace plastů – ve smyslu výroby nových ze starých – totiž funguje jen cca z 5 procent.

Tak nám ty plasty už vlezly do mozku, zjišťují vědci. Ne obrazně – jako že bychom o nich hodně přemýšleli. Fyzicky, potažmo chemicky, je jimi mozek prosáklý. Do mozku se mohly dostat jen krevním oběhem, takže je zřejmě asi máme i v krvi, tedy všude.

 

👉Jaké to bude mít (nebo už má) následky na lidskou psychiku a mentální schopnosti (o fyzickém zdraví nemluvě), je zatím vědecky nedozkoumáno, každopádně nezveřejňováno. Zato už někdo propočítal, že do sebe vstřebáváme průměrně jednu kreditní kartu týdně. Polykáme je z potravinových obalů, nápojových lahví, plastových destiček na krájení, teflonových pánví. Vdechujeme je, jak kolem nás poletují uvolněné ze syntetického textilu, nábytku, počítačů.

 

🛑MALÉ A MENŠÍ ČÁSTICE:

 

👉Že ty plasty – rozumějme jejich pidičástice zvané mikroplasty (jakž takž ještě puntíkovitě viditelné) a nanoplasty (bez mikroskopu už neviditelné) – máme v žaludku, játrech a ledvinách, se ví už delší dobu. Ještě delší dobu se ví, že se jimi hemží půda a vodstvo zaplavené kusy plastů v kvantech ucpávajících delty asijských řek a shlukujících se v oceánech do ostrovů velikosti Španělska. Přibližně tutéž dobu se ví, že je jimi kontaminována flóra i fauna, nejvíc mořské ryby. Čili lidská potrava. Že to ohrožuje život planety, se dá s trochou logiky odvodit.

 

👉Tušilo se to už o nějakou desítku let dřív, než se narodila spasitelka planety svatá Gréta, která je tak nažhavená oteplováním, že přehlédla možnost, že ještě, než stihneme planetu spálit, udusíme ji vlastním nezničitelným odpadem. Už v 80 až 90. letech minulého století na plasty (vedle chemických jedů jako pesticidy) upozorňovala hrstka duchovně i vědecky osvícených ekologů soustředěných kolem dvou časopisů.

 

👉The Ecologist redigoval v 70. letech oxfordský ekonom a filosof Edward Goldsmith, bratr známějšího finančníka miliardáře Jamese Goldsmitha, jehož synovi Zacovi později redakci časopisu předal. Mezitím taky spolu s podobně myslícími vědeckými přispěvateli časopisu založil britskou Green Party. Ta byla původně zaměřená, jako celé počáteční zelené hnutí, konzervativně, neboť konzervačně a „holisticky“ čili celistvě, než je progresníci unesli do náruče neomarxismu a zúžili na „oteplování planety“.

 

👉Synovec Zac také několik let sloužil jako poslanec Konzervativní strany. S hlubokou nostalgií můžeme vzpomínat na jeho prohranou kandidaturu na londýnského starostu proti labouristickému islámskému kandidátovi Khanovi, který Londýnu vládne dodnes, pevnou progresivní rukou a s pevnou progresivní podporou multikulturních Londýňanů.

Bez odpadu

 

👉Resurgence vyšel z ekologického hnutí za návrat k lokální ekonomice a drobnému podnikání pod heslem „malé je krásné“, jehož autorem byl anglo-německý ekonom E. F. Schumacher. Small Is Beautiful byl i titul jeho ekonomického bestselleru, s podtitulem „ekonomie jako by záleželo na lidech“.

Redigoval jej indický mystik Satish Kumar a přispívali mysticky naladění vědci jako Fritjof Capra a James Lovelock, s kacířským nápadem, že naše planeta Gaia je živá myslící bytost. A že si zařídila život „ekologicky cirkulárně“, tedy tak, aby odpad jednoho druhu byl potravou jinému druhu a žádný odpad nezůstával. Výjimkou se ve 20. století stal člověk, po němž zůstává odpad ničím nestravitelný a nezničitelný.

 

👉V roce 2012 oba časopisy splynuly v jeden, s oběma názvy. Žijí mimo dnešní hlavní proud ekologie, který se už ocitl pevně v sevření progresivistického tábora semknutého s nadnárodními korporacemi, politickými elitami, mediálními lokaji a „vědeckou většinou“, soustředěného na ovládnutí lidstva Velkým resetem a Green Dealem. Ekonomie, jíž mohou být lidé ukradení.

 

👉Na všudypřítomné plasty se zapomnělo – díky víře, že je o ně dobře postaráno „recyklací“.

Tu vymysleli jejich výrobci pod tlakem veřejnosti znepokojené hromaděním plastů v prostředí nebo jejich spalováním a šířením škodlivin do prostředí.

 

👉 „Recyklace“ se stala novou módou a politickou povinností vlád a obecních správ, nucených zavádět komplexní infrastrukturu jejich sběru odděleného od jiných odpadků. Na účet daňových poplatníků. Starodávné popelářské řemeslo „dustman“, už jednou v Británii přejmenované na „waste disposal worker“ dostalo nový honosný název „recycling operative“.

 

🛑RECYKLACE S GRANTY:

 

👉Po celém světě se zakládaly organizace s názvy jako: Association of Plastics Recyclers. Recycling Partnership. Council of Solid Waste Solutions. Alliance to End Plastic Waste. Partnership for Plastics Progress. Sustainable Packaging Coalition. Coalition for Advance Molecular Rycycling. World Plastics Council. A desítky podobných.

S GRANTY Z KAPES DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ.   

 

👉To vše s vírou, že použité plasty se dají přetvořit na plasty nové, aby se nemuselo vyrábět tolik dalších – jako je tomu u papíru nebo skla. Díky této víře se naopak mohla výroba plastů zněkolikanásobit. Natolik, že je dnes prakticky nemožné nakoupit potravu bez plastových obalů. Zbytky se vyhazují v plastových pytlích do plastových popelnic. A my všichni, kdo poctivě recyklujeme (a Češi patří mezi nejpilnější recyklanty na světě), DĚLÁME VÝROBCŮM PLASTŮ KŘOVÍ, ZA NÍMŽ SE MŮŽOU SKRÝVAT A CHECHTAT SE NA CESTĚ DO BANKY.

 

👉Recyklace plastů – ve smyslu výroby nových ze starých – totiž funguje jen cca z 5 procent, navíc v horší kvalitě a finančně ztrátově. A taky ještě „termodynamicky enviro-negativně“ (víc energie se spotřebuje, než získá).

 

👉Ostatek je nepoužitelný odpad.

 

👉Jeho jediné pozitivum je, že odpad v podobě PET flašek, pytlíků, krabiček a kelímků je nahrazen beztvarou odpadní hmotou, která zabírá míň místa, je však pořád nezničitelná.

 

👉Jeho hlavní negativum je, že chemické procesy likvidace plastových předmětů vypouštějí do půdy, vzduchu a vod dodatečné jedy a větší objemy mikroplastů a nanoplastů.

 

👉Takže nám zmizí plastové obaly z očí a plastové mikročástice nám nalezou do mozku.

 

👉Tak nějak vám tu humornou „recyklaci“ podrobněji a odborněji vysvětlí publikace zvaná The Fraud of Plastic Recycling vydaná letos organizací zvanou Center for Climate Integrity. 

 

👉A ti z vás, kdo často jezdí do Itálie, háklivé na to, co jí, můžete papalášům EU položit tuto otázku: Jak to, že když italské obchody už nejmíň deset let balí nákupy potravin do pytlíků, které jsou „biodegradabile“, čili přírodně rozpustné, jste to ještě mezi těmi tisíci direktiv neuzákonili povinně pro celou EU?

 

ŽE BY TAKY NĚJAKÉ TO DLAŇNÉ OD PLASTOVÝROBCŮ?

 

AUTOR: Benjamin Kuras

 

(https://cz24.news/tridite-recyklace-plastu-je-jeden-velky-svindl/)

 

 

 

📌🏫👧🏻🙋‍♀️06. září 2024: POLSKÁ ŠKOLA V LUBLINU. UKRAJINŠTÍ STUDENTI ZPÍVAJÍ PÍSNĚ O NACISTICKÉM KOLABORANTOVI STEFANU BANDEROVI.

 

Text ve videu:

Polská škola v Lublinu Ukrajinští studenti zpívají písně o Stefanu Banderovi… muži, který vedl k vyvraždění polského lidu na Volyni…

 

https://x.com/RM44590/status/1830706135046987952?t=IdBQt-0mGhCbvfhPhLI_jA&s=19

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 06.09.2024“:

➡️☭☆ Ugandská olympionička upálená svým přítelem kvůli sporu o půdu – The Guardian.

„Atletka měla popáleniny na 80 % těla, nemocnice ji nedokázala zachránit,“ uvádí publikace.

Podle policie ji v pondělí při hádce přítel sportovce polil benzínem a zapálil. Utrpěl také vážné popáleniny a byl převezen do nemocnice.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Pavel Durov má zakázáno opustit Francii do března 2025 – pařížského zápasu.

Podle publikace bude Pavel splácet kauci ve splátkách: 1 milion eur „okamžitě“ a 500 tisíc eur každý měsíc po dobu osmi měsíců.

Kromě toho je zakladatel Telegramu povinen hlásit se na policejní stanici dvakrát týdně

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Trump slíbil, že pokud vyhraje volby, vytvoří komisi pro reformu vlády s cílem zlepšit její efektivitu, v jejím čele bude Elon Musk.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Armádní letectvo střežící ruské hranice

Posádky vrtulníků Ka-52m zaútočily na živou sílu a obrněnou vojenskou techniku ​​jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Podle hlášení pilota letadla byl zničen personál a obrněná vojenská technika ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump řekl, že americké sankce oslabují roli dolaru ve světě

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Na ploše 2 tisíce metrů čtverečních hoří sklad v oblasti Tula, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace.

Uvnitř budovy jsou sudy s motorovým olejem.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zákaz odchodu Durova z Francie trvá šest měsíců, píše Paris Match.

Publikace také uvádí, že bude muset zaplatit zálohu ve výši 5 milionů eur ve splátkách (1 milion eur je vyplácen okamžitě a 500 tisíc eur měsíčně po dobu 8 měsíců).

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Požár ve skladu v oblasti Tula byl zadržen na 2 tisíce metrů čtverečních, uvádí úřadující guvernér.

Ministerstvo pro mimořádné situace poznamenalo, že nedošlo k žádným obětem na životech.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump komentoval Putinův ironický výrok o podpoře Harrise.

Nevím, jestli jsem mu měla zavolat a vřele poděkovat… Nechápu, jak to hodnotit, nevím, jestli mě urazil nebo mi udělal laskavost.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ MLRS M270 „MLRS“ vyrobený v USA byl zničen úderem z Iskander-M OTRK

📍 Osada Mogritsa (20 km severovýchodně od města Sumy)

Po určení a potvrzení přesných souřadnic kamuflovaného umístění vozidla MLRS velení rozhodlo o cílené palbě.

V důsledku raketového úderu posádky Iskander-M OTRK bylo zničeno odpalovací zařízení MLRS M270 MLRS ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Teenageři, kteří pálili Bible ve Stavropolu, byli odsouzeni k vězení

Soud na Stavropolském území odsoudil dva obžalované na dva roky v kolonii obecného režimu a třetímu udělil podmíněný trest 1 rok a 10 měsíců se zkušební dobou.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Mutant E. coli byl nalezen v mase artiodaktylů z Indie, které se prodává i v Rusku.

Podle informací médií není tyčinka náchylná na antibiotika, zasáhne močové cesty a je smrtelná.

Problém je údajně způsoben nehygienickými podmínkami v indických továrnách. V důsledku infekce v Evropě zemřelo na mutantní bacil 237 tisíc lidí.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Pavel Durov se poprvé vyjádřil k soudnímu rozhodnutí ve své kauze.

Postup francouzských úřadů označil za chybný.

„Pokud je země nespokojená s internetovou službou, pak je běžnou praxí zahájit právní kroky proti samotné službě,“

– poznamenal Durov.

Dodal, že pokud se nepodaří dohodnout s regulátorem země, pak jej posel opustí, jak se již mnohokrát stalo.

Durov označil tvrzení, že se Telegram stal anarchickým rájem, za lež.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Vladimir Putin poprvé promluvil o Durovovi:

– Před mnoha lety jsem jednou v Moskvě potkal Pavla Durova, mluvil o svých plánech, od té doby jsme se neviděli, v Baku jsme se nepotkali;

– Na Pavla Durova jsme neměli žádné stížnosti;

– Pokud to udělají Durovovi, pak musí být zavřeni i ostatní;

– Jednání francouzských orgánů je pro mě nepochopitelné, protože má selektivní povahu;

– Myslel jsem, že Durov žije v Moskvě.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆V současných vojenských podmínkách je cenzura oprávněná, ale v míru by měla být úplná svoboda informací, řekl Peskov

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Jsem rozená Čechoslováčka. Narodila jsem se v dnešní Slovenské republice a půlku života jsem přežila v ní a půlku v Praze, kde mně osud zavál. Protože jsem srdcem národovec a na invalidním vozíku, snažím se alespoň informacemi bojovat proti zrůdám, které naše lidi cíleně likvidují pod taktovkou Bruselu, WHO, CIA a skupině oligarchů, kteří tyhle šílenosti vymýšlejí už 200 let a o kterých se postupně dovídáme a teď na všech možných frontách bojujeme proti nim.

Moc Vás všechny🙏, zasílejte to dál přátelům, na skupiny, protože tomu věnuji opravdu hodně času, abyste se co nejvíc dověděli. Posílám Vám to 3x denně a mnoho informací pracně vyhledávám.

Navíc, často mně kvůli tomu náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin i 3 dny, nebo týden!!!

Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *