, ,

06.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POPRVÉ POUŽILY K ÚDERU NA RUSKO RAKETY DLOUHÉHO DOLETU ATACMS: 👹

06.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POPRVÉ POUŽILY K ÚDERU NA RUSKO RAKETY DLOUHÉHO DOLETU ATACMS: 👹

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06. srpna 2024, 👉 Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑 BÍDA NENÍ, ČEŠI NEŽEROU HLÍNU, říká ministr Dvořák za STAN

https://www.youtube.com/shorts/RJOrdL-y3Eg

 

  1. srpna 2024, 👉 Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑 BARTOŠ OPĚT ZKLAMAL. CHAOS A PROBLÉMY  A JEHO STAVEBNÍ ZÁKON

https://www.youtube.com/shorts/MAh6OGwMmSs

 

  1. srpna 2024, 👉 Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑 PĚTIKOALICE UBLIŽUJE UŽ I STUDENTŮM

https://www.youtube.com/shorts/AFd3ApqvnVA

 

  1. srpna 2024, 👉 Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑 KORUPCE V ČESKU SI VŠÍMÁ I BRUSEL! Česko má nedostatky už i ve vyšetřování korupce a skandály kolem kampeličky…

((Kampeličky, venkovské družstevní peněžní ústavy, pojmenované podle svého zakl. F. C. Kampelíka. Byly zakládány od 1873, jejich rozmach nastal zejm. od 90.let 19.století.))

https://www.youtube.com/shorts/wZTDrV3SXd0

 

🛑KDO JE ING. ONDŘEJ PROKOP? KDO HO JEŠTĚ NEZNÁ, TAK UVEDU NĚCO O NĚM!

 

PODPORUJE A POMÁHÁ: Ne z venkovních tlaků někoho, ale z vnitřních pocitů, jako rodák Prahy, kterému záleží na jeho občanech!!! Dělá to dobře a srdcem!!! Tohle je pro mě vzor politika!!!

👉 Život „90“ pomoc seniorům: Komunitní centrum, bezplatné poradny, kurzy přednášky, přátelské návštěvy, hovory, dopisování…

👉 Dobrý anděl: Tisícům nemocným, pravidelní měsíční příspěvky…

👉 Sbírka potravin: Potraviny a drogérie matkám samoživitelkám, seniorům, rodinám v krizi, lidem bez domova, psychicky a tělesně postiženým…

👉 Kapka naděje: Podpora, osvěta…

👉 Naše dítě: Pomoc týraným, zneužívaným, hendikepovaným, opuštěným, finanční, právní podpora, osvětová kampaň…

👉 A mnoho ještě k tomu navíc….

L.B.

 

 

📌🐬🐳🦈06. srpna 2024, 07:58: VE SPOJENÝCH STÁTECH VYPLAVIL HURIKÁN DEBBIE NA POBŘEŽÍ FLORIDY VÍCE NEŽ 30 KILOGRAMŮ DROG:

🐬🐳🦈 ((😂Už i americké ryby si založili podvodní drogový americký kartel??? Vrána k vráně sedá. „Debbie“ Vás nabonzovala😂))

 

Hurikán Debbie, který zasáhl pobřeží USA, vyplavil 5. srpna na pobřeží Floridy kokain vážící více než 30 kilogramů v hodnotě přesahující milion dolarů.

 

O nálezu informoval šéf americké pohraniční hlídky Samuel Briggs. Jak již bylo uvedeno, hurikán hodil 25 balíčků kokainu (70 liber) na pláž v souostroví Florida Keys.

 

„Milosrdný Samaritán objevil drogy a kontaktoval úřady,“ napsal Briggs na sociální síti X.

 

Pohraniční kontrola Spojených států drogy zabavila. Na černém trhu jejich hodnota přesahuje milion amerických dolarů.

 

Televize NBC již dříve informovala o smrti čtyř lidí v důsledku hurikánu Debbie. Také v Georgii a na Floridě zůstalo asi 160 tisíc lidí bez elektřiny poté, co „Debbie“ zasáhla východní pobřeží Spojených států. Floridský guvernér Ron DeSantis vyhlásil stav nouze v 61 okresech státu, informuje RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4080703

 

 

📌06. srpna 2024: 8:00: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY POPRVÉ POUŽILY K ÚDERU NA RUSKO RAKETY DLOUHÉHO DOLETU ATACMS: 👹

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) poprvé použily k ostřelování Luhansku americké kazetové střely dlouhého doletu ATACMS.

 

ATACMS dlouhého dosahu jsou schopny udeřit na vzdálenost až 300 km.

 

Šéf Luhanské lidové republiky (LLR) Leonid Pasechnik den předtím uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny vypálily na Lugansk osm raket ATACMS a čtyři rakety Storm Shadow. Letový dosah ATACMS se zvýšil na 300 km kvůli zvýšené dodávce tuhého paliva v horním motoru. Takové rakety jsou drahé a ozbrojené síly Ukrajiny je používají k úderům na civilní cíle v LLR.

 

Mezitím ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily ATACMS při přiblížení k Luhansku, ale spadlé úlomky raket poškodily soukromé obytné budovy a způsobily vznícení suché trávy.

 

Ruští specialisté studují dochované části a navigační desky raket, aby zvýšili schopnost zachycování sil protivzdušné obrany.

 

Vitalij Sarancev, představitel charkovské skupiny ozbrojených sil Ukrajiny, v rozhovoru pro španělské noviny País uvedl, že Západ umožnil Ukrajině zaútočit na Belgorod americkými raketami, ale „ne dále“. 👹

 

https://www.vesti.ru/article/4080712

 

 

📌06. srpna 2024, 8:34: PESESCHKIAN SLÍBIL, ŽE ÍRÁN SE BUDE IZRAELI ZODPOVÍDAT ZA ATENTÁT NA VŮDCE HAMÁSU:😂

 

Íránský prezident Masúd Pezeškian během setkání s tajemníkem ruské bezpečnostní rady Sergejem Šojguem oznámil záměr Teheránu reagovat Izraeli na atentát na politického vůdce Hamásu Ismáíla Haníju.

 

Peseschkian zdůraznil, že jeho země neusiluje o eskalaci konfliktu na Blízkém východě, ale Izrael „určitě dostane odpověď za své zločiny a drzost“.👍

 

Íránské úřady sdělily zahraničním velvyslancům v Teheránu, že považují za svou „morální povinnost“ potrestat Izrael za smrt Haníji. Politik přijel do Teheránu na Peseschkianovu inauguraci 30. července a druhý den ráno byl zavražděn. Různé zdroje uvádějí různé verze jeho smrti: podle Al Hadath a Al Arabiya zemřel po odpálení rakety a The New York Times tvrdí, že příčinou byla bomba. Očekává se, že jméno nového politického vůdce Hamásu bude oznámeno v nadcházejících dnech.

 

Spojené státy a Izrael očekávají možný odvetný úder Íránu v různých termínech: 5. srpna (podle Axios) nebo 13. srpna, což je den smutku za Židy devátého dne měsíce Av (podle Sky News Arabia). Izrael se připravuje na několikadenní útok bezpilotními letouny a raketami a nevyloučil preventivní úder, aby zmařil íránský útok.

 

Izraelský ministr obrany Yoav Galant řekl, že země doufá v podporu Spojených států a jejich spojenců při obraně proti útokům. Spojené státy již vyslaly na Blízký východ údernou skupinu letadlových lodí a další lodě.

 

https://www.vesti.ru/article/4080777

 

 

📌06. srpna 2024, 9:26: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE UKÁZALO ZÁBĚRY ZNIČENÍ HOUFNICE NATO V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Jednotky skupiny ruských vojsk „Západ“ zničily samohybnou dělostřeleckou jednotku Panzerhaubitze-2000 ozbrojených sil Ukrajiny v Charkovské oblasti pomocí munice Lancet.

 

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo záběry toho, jak časopis Lancet zničil houfnici NATO Panzerhaubitze-2000 v zóně speciální vojenské operace. Ministerstvo upřesnilo, že vojáci ze skupiny Západ odhalili pohyb houfnice německé výroby v oblasti Novoplatonovka v Charkovské oblasti. Nepřítel střílel na pozice ruských jednotek.

 

Obsluha naváděné potulující se munice Lancet zasadila přesný úder na dělostřeleckou lafetu, v důsledku čehož bylo samohybné dělo zcela zničeno.

 

Již dříve bylo oznámeno, že ruské ozbrojené síly zlikvidovaly místo nasazení zahraničních žoldnéřů s 80 ozbrojenci v Charkovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4080813

 

 

📌06. srpna 2024, 10:08: ALIJEV SE SETKAL SE ŠOJGUEM V BAKU:

 

V Baku se uskutečnila schůzka ázerbájdžánského prezidenta Ilhama Alijeva s tajemníkem ruské bezpečnostní rady Sergejem Šojguem.

 

Dne 6. srpna přijala hlava Ázerbájdžánu v hlavním městě tajemníka Bezpečnostní rady Ruska Sergeje Šojgua, uvádí se na oficiálních stránkách hlavy ázerbájdžánského státu.

 

Šojgu již dříve jednal s íránským prezidentem Masúdem Pezeškianem, jedním z témat jednání bylo provádění bilaterálních dohod.

 

https://www.vesti.ru/article/4080897

 

 

📌06. srpna 2024, 11:34: V PRAZE BYL ČESKÝ ŽOLDNÉŘ ODSOUZEN NA 7 LET ZA RABOVÁNÍ NA UKRAJINĚ:

 

Městský soud v Praze odsoudil českého občana Filipa Šimana k 7 letům vězení za rabování na Ukrajině v době, kdy sloužil v ozbrojených silách Ukrajiny.

 

Jak uvedl Český rozhlas, v Praze byl odsouzen český žoldák, který se na začátku roku 2022 nelegálně připojil k zahraničnímu složení ukrajinské armády. Siman při plnění úkolů během své služby kradl věci zabitým vojákům a v domech, které opustili jejich majitelé, uvedla agentura RIA Novosti.

 

Podle státního zástupce Martina Bílé jeho vinu potvrzují výpovědi svědků i výsledky domovní prohlídky v domě obžalovaného. Je známo, že žoldnéř byl na konci března 2022 zadržen ukrajinskou policií a předán velení praporu Karpatské Sič, načež se záhy vrátil do České republiky.

 

Za ilegální službu v cizí armádě a rabování byl Simon odsouzen k 7 letům v kolonii s maximální ostrahou.

 

Již dříve bylo oznámeno, že ve Švýcarsku strážci zákona zahájili trestní řízení proti 13 osobám pro podezření ze žoldnéřské činnosti na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4081125

 

 

📌06. srpna 2024, 11:15: BANGLADÉŠ USTANOVIL PROZATÍMNÍ VLÁDU:

 

V Bangladéši se po rezignaci premiérky Šajch Hasiny uprostřed masových protestů sestavuje prozatímní kabinet ministrů.

 

Protivládní protesty se v Bangladéši konají od července. V pondělí demonstranti poničili rezidenci premiéra v Dháce, Hasina oznámila svou rezignaci a opustila zemi. Média napsala, že požádala o azyl v Británii. Nyní je Khasina podle indického ministerstva zahraničí v Indii.

 

Náčelník generálního štábu bangladéšské armády generál Waker-uz-Zaman ve svém projevu uvedl, že po diskusích se stranami bylo rozhodnuto o vytvoření prozatímní vlády se zapojením všech politických sil.

 

Podle něj probíhají konzultace s bangladéšským prezidentem Shahabuddinem Chuppu o vládě a opatřeních k normalizaci situace v zemi, píše Daily Pakistan.

 

Generál dodal, že rozhodnutí o zemi bude nyní činit armáda. Vyzval k ukončení násilí a slíbil spravedlivé vyšetření všech případů ztrát na životech během protestů.

 

Chuppu již dříve oznámil, že parlament země bude rozpuštěn a šéfka opoziční Bangladéšské nacionalistické strany Begumová Khaleda Ziaová bude propuštěna.

 

https://www.vesti.ru/article/4081054

 

 

📌06. srpna 2024, 12:08: NÁČELNÍK GENERÁLNÍHO ŠTÁBU OZBROJENÝCH SIL RUSKÉ FEDERACE GERASIMOV NAVŠTÍVIL JEDNOTKY SKUPINY CENTRUM V ZÓNĚ NVO:

 

Náčelník generálního štábu a první náměstek ministra obrany Valerij Gerasimov navštívil jednotky skupiny Centrum v zóně speciální vojenské operace.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace si Gerasimov během návštěvy vyslechl zprávy velitelů a velitelů, jejichž sdružení a jednotky působí ve směrech Rudé armády a Alexandra Kalinovského, o aktuální situaci v oblasti jejich odpovědnosti.

 

Kromě toho shrnul výsledky a definoval úkoly vojsk a také předal státní vyznamenání vojákům, kteří se vyznamenali statečností a odvahou v bojích.

 

https://www.vesti.ru/article/4081217

 

 

📌06. srpna 2024, 12:50, ŠOJGU: KYJEV NEREAGOVAL NA PUTINOVY PODMÍNKY PRO UROVNÁNÍ NA UKRAJINĚ:

 

Tajemník Bezpečnostní rady Ruské federace Sergej Šojgu v rozhovoru s novináři upozornil na to, že ze strany Kyjeva nedošlo k žádné reakci na podmínky pro řešení situace na Ukrajině, které ruský prezident nastínil v červnu.

 

Připomněl, že od té doby uplynuly téměř dva měsíce, ale „nepřišla žádná reakce“.

 

Podle Šojgua je zbytečné mluvit o takovém formátu, jako je ženevská konference o Ukrajině, „Zelenského formule“ a další, protože jednání bez hlavního vyjednavače vypadají „nepříliš jasně“.

 

https://www.vesti.ru/article/4081321

 

 

📌06. srpna 2024, 13:11: RUSKÁ VOJSKA OSVOBODILA TIMOFEJEVKU V DLR:

 

Jednotky Střední skupiny ozbrojených sil Ruské federace osvobodily vesnici Timofejevka v Doněcké lidové republice.

 

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že bojovníci skupiny „Centrální“ zaujali výhodnější pozice a zasáhli formace čtyř mechanizovaných a jedné pěší brigády ukrajinské armády a také jedné brigády územní obrany v oblastech osad Novgorodskoje, Toretsk, Grodivka, Vozdvizhenka a Tarasovka DLR.

 

Je třeba poznamenat, že v důsledku aktivní práce byly odraženy 3 protiútoky útočných skupin několika nepřátelských brigád.   Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily až 355 osob, americký obrněný transportér M113, houfnici D-30 ráže 122 mm a protitankové dělo Rapira ráže 100 mm.

 

Již dříve vyšlo najevo, že bojovníci skupiny Centrum osvobodili vesnici Novoselovka Pervaya v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4081417

 

 

📌06. srpna 2024, 13:27: RUSKÉ JEDNOTKY ZNIČILY DVA UKRAJINSKÉ MIGY-29 ZA DEN:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo během dne zničení dvou stíhaček MiG-29 Ozbrojených sil Ukrajiny na domácím letišti.

 

Během dne bylo sestřeleno 51 ukrajinských dronů a šest amerických raket HIMARS, poznamenává ruské ministerstvo obrany.

 

Letectvo, drony, dělostřelectvo a raketové síly kromě dvou ukrajinských MiGů-29 zničily sklady zbraní a munice, nahromadění vybavení a živé síly ozbrojených sil Ukrajiny ve 127 okresech a také radarovou stanici P-18, uvádí ruské vojenské oddělení.

 

Celkem bylo během speciální operace zničeno 635 ukrajinských letadel, 278 vrtulníků a více než 29 tisíc dronů.

 

Mykolajivské podzemí v pondělí hlásilo zásahy přesně na cíl na vojenském letišti Ozbrojených sil Ukrajiny Martynovka v Mykolajivské oblasti, které bylo připraveno jako seskokové letiště pro americké stíhačky F-16.

 

https://www.vesti.ru/article/4081435

 

 

📌06. srpna 2024, 13:51, MINISTERSTVO OBRANY: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA DEN AŽ 1535 LIDÍ A ŠEST SAMOHYBNÝCH DĚL NATO:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace hovořilo o průběhu NWO k 6. srpnu a citovalo údaje o postupu našich jednotek a ztrátách nepřítele za uplynulý den.

 

Podle ruského vojenského oddělení obecně ztráty ozbrojených sil Ukrajiny v různých směrech činily 1535 lidí.

 

Na domácím letišti ruské ozbrojené síly zničily dva ukrajinské MiGy-29.

 

Kromě toho nepřítel ztratil šest samohybných dělostřeleckých lafet NATO Braveheart, Paladin, Caesar, tři „Kraby“ (Krab) a další zbraně a vybavení.

 

Naše vojsko v řadě směrů obsadilo výhodnější linie. Zejména jednotky Západní skupiny sil – v oblastech osad Sinkovka a Tabaevka (Charkovská oblast), Stelmachivka (LPR) a Torskoje (DLR) a jednotky skupiny vojsk Vostok zlepšily situaci podél frontové linie u Vodiane, Makarovky (DLR) a Mirného (Záporožská oblast).

 

https://www.vesti.ru/article/4081438

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, CRUX, Roman Kirsch: „RAKETY KAŤUŠA“ ZASÁHLY AMERICKOU LETECKOU ZÁKLADNU V IRÁKU PŘI „DVOJITÉM ÚTOKU“ ; MINISTR OBRANY USA LLOYD AUSTIN NAPADÁ ÍRÁNSKOU „NEBEZPEČNOU ESKALACI“ V REGIONU

 

https://youtu.be/A6zB6D-IpsQ?si=ua6zUtIUhacQ2zwt

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NOVÝ DRONOVÝ ÚTOK HIZBALLÁHU NALEZL SLABÉ MÍSTO IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL; MNOHO IZRAELCŮ BYLO ZRANĚNO; MÁ ÍRÁN „NAVRCH“ V OBDOBÍ PO ZAVRAŽDĚNÍ ISMAILA HANIYEHA?

 

https://youtu.be/x49dnHKZwXQ?si=_rjGIGOGvvc8qCol

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ÍRÁN VERSUS IZRAEL: PUTIN POSÍLÁ EX-ŠÉFA SVÉ ARMÁDY SERGEJE ŠOJGU PO UKRAJINĚ NYNÍ DO TEHERÁNU; ÚTOČNÁ OPERACE ÍRÁNU „POMSTOU ZA ZABITÍ HANIYEHA„…

 

https://youtu.be/mhBzdr6Ia9U?si=v_tDDizBRf6-NlfU

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO POSÍLÁ DO ÍRÁNU RAKETY TĚSNĚ PŘED MOŽNÝM ÚTOKEM NA IZRAEL PO ZAVRAŽDĚNÍ ISMAILA HANIYEHA

 

https://youtu.be/RncArNKPGOc?si=F20dP8yB_lxG2TAe

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTIN POSÍLÁ SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY A RADARY DO TEHERÁNU V DOBĚ HROZÍCÍ VÁLKY; RUSKO & ÍRÁN VERSUS IZRAEL A SPOJENÉ STÁTY STOJÍ NYNÍ PROTI SOBĚ JAKO KOALICE?

 

https://youtu.be/y2IWtpPz58g?si=TTV4Rn5OwDk6-e95

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: DONUTÍ HIZBALLÁH IZRAELCE ZEMŘÍT HLADEM? NAPADNE KLÍČOVÝ PŘÍSTAV, PŘIJÍMAJÍCÍ 75% DOVOZU POTRAVIN?

 

https://youtu.be/KoGRaj7_-OI?si=jBaVpHk5AMaSsVdi

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ÍRÁN SVOLÁVÁ SCHŮZKU ISLÁMSKÝCH NÁRODŮ V DOBĚ HROZÍCÍ VÁLKY: PŘEDEHRA K PLNÉMU ÚTOKU NA IZRAEL?

 

https://youtu.be/LmGRAfJJ7yo?si=8m9Ryn3CWwpJUeZe

 

 

📌06. srpna 2024: 😂SPORTOVEC, KTERÝ SRAZIL GENITÁLIEMI BŘEVNO A NEPOSTOUPIL DO OLYMPIJSKÉHO FINÁLE, JE NYNÍ HVĚZDOU.

Jedna pornostránka mu za jeho video nabídla 250 000 dolarů, což je trojnásobek odměny za zlatou medaili.

https://t.me/to_je_nas_svet/28237

 

 

📌06. srpna 2024: 🇺🇸 HARRISOVÁ JE OFICIÁLNĚ KANDIDÁTKOU DEMOKRATICKÉ STRANY NA PREZIDENTKU.

Demokraté vsadili na Harrisovou proti Trumpovi.

Americká viceprezidentka získala 99 % hlasů od 4 567 delegátů v neobvyklém virtuálním hlasování, uvedla Demokratická strana. Kamala Harrisová se stala první barevnou ženou, která byla nominována za velkou stranu, a oficiálně zahájila souboj s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem.

Harrisová, jejíž matka byla přistěhovalkyně z Indie a otec pocházel z Jamajky, bude první černoškou a první Jihoasiatkou v této funkci. Obvykle se nominace provádí v osobním jmenovitém hlasování, které se koná na sjezdu s velkou pompou. Letos však strana uspořádala neobvyklé online hlasování, aby dodržela lhůtu pro tisk hlasovacích lístků. Harrisová již vybral za kandidáta na viceprezidenta USA guvernéra Minnesoty Tima Walze.

https://t.me/to_je_nas_svet/28238

 

 

📌🏳️‍🌈06. srpna 2024: 4:46, parlamentnilisty: PRAGUE PRIDE S RAZÍTKEM MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ. ŽÁCI SE MOHOU PŘIPRAVIT

 

👉 V pondělí začal již čtrnáctý ročník pražského festivalu menšin Prague Pride. Akci pod duhovou vlajkou poskytlo záštitu hned několik ministrů Fialovy vlády. Mimo jiné i ministerstvo školství, které chce přímo na festivalu představovat novou příručku pro školy, jak se chovat k LGBT a trans žákům. Příběh jejího vzniku ukazuje obecnější trendy, jak funguje tato vláda.

 

V PONDĚLÍ SE ZAČÁTKEM PRAGUE PRIDE ZAVLÁLA DUHOVÁ VLAJKA I NA BUDOVĚ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE, SPORTU A TĚLOVÝCHOVY.

 

„Ze strany resortu se jedná také o symbolické vyjádření podpory všem LGBT žákyním a žákům, studentkám a studentům, ale stejně tak zaměstnankyním a zaměstnancům ve školství. MŠMT tím vysílá jasný vzkaz, že pro homofobii a další druhy diskriminace není ve školství, ani jinde ve společnosti místo,“ ohlásil úřad na svém webu.

 

MINISTERSTVO TAK JAKO VLONI UDĚLILO FESTIVALU SVOU ZÁŠTITU.

 

👉 Kromě toho se právě na Prague Pride ministerstvo chystá představovat nový dokument. Jde o metodiku pro školy, jak přistupovat k trans a LGBT žákům.

 

Dokument připravovala ministerská pracovní skupina, ve které byl kromě zástupců úřadu početně zastoupen i neziskový sektor. 👹

 

Ministerstvo informace o těchto skupinách v posledních letech nezveřejňuje. 👹

 

👉„Ještě v roce 2018 fungovaly na MŠMT transparentně pracovní skupiny. Bylo možné ověřit, kdo je jejich členem. Z jednání se pořizovaly zápisy. Za ministra školství Roberta Plagy se postupně přešlo na netransparentní způsob rozhodování, který na MŠMT trvá dodnes,“ vzpomíná pro ParlamentníListy.cz Radek Sárközi, prezident Pedagogické komory, který se z titulu své funkce ve vyjednávacích týmech pohybuje.

 

PODLE NĚJ JE PROTO VELMI OBTÍŽNÉ ZJISTIT, KTEŘÍ JEDNOTLIVCI NEBO NEZISKOVÉ ORGANIZACE S MINISTERSTVEM SPOLUPRACUJÍ, ať jde o legislativní změny, nebo o přípravu metodických materiálů. 👹

 

„Občas na veřejnost pronikne nějaká dílčí kauza. Ale ten rozsah různých forem utajované spolupráce bude mnohem větší. Až se mi zdá, že v poslední době by bez různých neziskovek MŠMT ani nedokázalo fungovat,“ poznamenává skepticky Sárközi.

 

V tomto případě ale byla komise alespoň částečně rozkryta snahou Aliance pro rodinu. Té se po několika velmi vágních odpovědích podařilo rozkrýt celý příběh.

 

👉Na konci roku 2022, přesně 5. prosince, došlo na ministerstvu ke schůzce vedoucích odborů se zástupci neziskových organizací.

KONKRÉTNĚ ŠLO O PAVLU DOLEŽALOVOU Z NÁRODNÍHO ÚSTAVU DUŠEVNÍHO ZDRAVÍ A VIKTORA HEUMANNA, ZÁSTUPCE ORGANIZACE TRANSPARENT.

 

Národní ústav duševního zdraví je organizace přímo podřízená Ministerstvu zdravotnictví. Podle vlastních webovek je „moderní výzkumně a klinicky orientovanou institucí pro oblast duševního zdraví“.

 

👉 Pokud jde o problematiku trans a LGBT osob, NÚDZ sdílí a vědecky zaštiťuje názory Světové profesní asociace pro transgenderové zdraví. Tato organizace, prezentující se jako prestižní mezinárodní lékařská společnost, v posledních měsících čelí skandálu po úniku informací WPATH Files.

 

ORGANIZACE TRANSPARENT, JAK UŽ NÁZEV NAPOVÍDÁ, JE ORGANIZACÍ PRO TRANS OSOBY. Sama o sobě píše, že se „usiluje o prosazování práv a pozitivních společenských změn ve prospěch transgender nebinárních a intersex osob“.

 

Aliance pro rodinu podotýká, že podstatnou částí její lobbistické iniciativy je snížení věkové hranice pro změnu pohlaví pod 18 let. 👹

 

Členka výboru tohoto spolku LENKA KRÁLOVÁ (OBČANSKÝM JMÉNEM TOMÁŠ PROKOPIČ) na svém youtubovém kanále radí nezletilým, jak si obstarávat hormony mimo lékařský předpis, na černém trhu. 👹 👹 👹

 

ZA TO ČELÍ TRESTNÍMU OZNÁMENÍ. 👍

 

Na youtubovém kanále už toto video není k dispozici, ale zato se tam můžete podívat na povídání s Džamilou Stehlíkovou, Markétou Gregorovou (představenou jako Pansexuální europoslankyně), nebo vystoupení zmocněnkyně vlády pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové.

 

👉Následně od ledna 2023 začala při ministerstvu školství fungovat pracovní skupina. Jejím cílem bylo vypracování metodiky pro školy, jak přistupovat k trans a LGBT žákům.

 

„Metodické materiály pomáhají ředitelům škol a školských zařízení a pedagogům vytvořit bezpečné prostředí ve školách pro genderově nonkonformní a LGBTQ studující. Jejím cílem je taktéž pedagogům doporučit to, kam se mohou dále obrátit v případě potřeby další pomoci, jak se studujícími nakládat, aby neohrozili jejich bezpečnost či duševní zdraví. Metodika se zabývá tématem wellbeingu těchto studujících a možnými způsoby podpory jejich wellbeingu. Dokument tak přirozeně reaguje na potřeby pedagogů, kteří se s těmito tématy ve škole běžně setkávají,“ vysvětluje ministerstvo její potřebu.

 

👉 Za ministerstvo byli do pracovní skupiny vysláni dva úředníci. Jedním z nich byl VÍTĚZSLAV SLÍVA, ministerský rada v oddělení strategie, a LUCIE VIKTORINOVÁ, resortní koordinátorka genderové rovnosti na ministerstvu, formálně zaměstnaná v jeho personálním oddělení. 👹

 

👹Slíva se na ministerstvo dostal po svém působení v neziskovém sektoru, kde se uvedl jako student, když spoluzakládal queer klub University Karlovy nazvaný Charlie. Když jej v roce 2018 opustil, NAHRADIL JEJ V JEHO STRUKTURÁCH DNEŠNÍ ÚSTAVNÍ SOUDCE JAN WINTR. V roce 2016 se podílel na výzkumu homofobie a transfobie na školách, který organizoval spolek Proud. Byl také členem týmu, který řešil jeden z prvních výzkumných projektů k tématu genderu na českých školách. 👹

 

Pod názvem Optimalizace institucionálního zabezpečení genderové rovnosti na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy byl přijat za ministryně Valachové a FINANCE VE VÝŠI TÉMĚŘ 👉 SEDM MILIONŮ ŠLY PŘEVÁŽNĚ Z UNIJNÍHO PROGRAMU EU ZAMĚSTNANOST.

 

👹 Lucie Viktorinová, která tento projekt vedla, habilitovala na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy prací „Žena jako protivník: Manifestace sexismu v časopise Maxim“. Na ministerstvu jako expertka na gender působí už od ledna 2014.

 

INSTITUT SE POCHLUBIL

 

Na projektu participuje také Národní pedagogický institut, organizace podřízená ministerstvu školství, kde mimo jiné našla práci manželka ministra 👹 Markéta Beková. Institut se na svých webovkách pochlubil, že na iniciativě pracuje, což připoutalo k doposud utajenému projektu pozornost veřejnosti.

 

PSALI JSME:

👉 Ale ten majáček. 👉 Nad ministrem školství se stahují mračna

Jak poznamenal prezident Pedagogické komory, ke zjištění, co se na ministerstvu školství připravuje, je obvykle třeba nějaká podobná náhoda, jinak úřad své aktivity příliš neprezentuje.

Vliv neziskových organizací je podle něj mimořádný. Některým se ale povede, že mají svého zástupce i v té části odborných týmů, které deleguje ministerstvo.

 

👉„Například Klára Šimáčková Laurenčíková, někdejší předsedkyně neziskovky ČOSIV, na MŠMT zároveň pracovala. Pokud si dobře vzpomínám, nastoupila na MŠMT za ministra Ondřeje Lišky. A postupně to dotáhla až na náměstkyni na MŠMT. Mohla tak agendu své neziskovky – inkluzi – prosazovat přímo jako úřednice ministerstva,“ vzpomíná Sárközi pro ParlamentníListy.cz.

 

Klára Šimáčková neziskovku, která se mezitím přejmenovala na SOFA – Society for all, opustila až poté, co ji Fialova vláda jmenovala do funkce zmocněnkyně pro lidská práva.

 

PSALI JSME:

Smlouvy se státem a dotace. Stovky milionů. „Nezisková“ zmocněnkyně Šimáčková a její manžel. ZAČALO TO SE ŠABATOVOU 👹…

V této funkci se stala velmi vehementní propagátorkou LGBT agendy.👹

 

Na svém facebookovém účtu například takřka on-line komentovala projednávání manželství pro všechny v Poslanecké sněmovně včetně invektiv k jeho odpůrcům.  👉„Zaznamenala jsem řadu komentářů, ve kterých lidé vyjadřovali své rozhořčení a smutek nad tím, že výroky jsou hrubé, necitlivé a stigmatizující. Myslím, že řada lidí, kteří debatu sledovali, se právem cítili být některými výroky zraňováni,“ 👍 varovala pak přes média.

 

PSALI JSME:

 

„Paní zmocněnkyně si trochu plete svoji roli.“ Hádka o manželství prý ukázala, jací lidé tu vládnou

Nyní zmocněnkyně na svém profilu zve na letošní Prague Pride. „S radostí jsem této oslavě respektu a rozmanitosti udělila svou záštitu,“ píše.

 

Jmenovitě pozvala i na akci Podporující a bezpečná škola. Ta má poskytnout „informace o nově připravované metodické příručce pro základní a střední školy k práci s transgender a genderově rozmanitými dětmi a studujícími“.

 

Na akci, která se koná ve čtvrtek od 17 hodin v Pride House ve Štěpánské ulici, vystoupí s prezentací materiálu za ministerstvo rada Vítězslav Slíva společně se zástupci NÚDZ a Transparent. Moderovat bude Johanna Nejedlová, zakladatelka organizace Konsent, členka výkonného výboru České ženské lobby a redakční rady Deníku N. 👹 👹 👹

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prague-Pride-s-razitkem-ministerstva-skolstvi-Zaci-se-mohou-pripravit-759580

 

 

📌06. srpna 2024: MPA, PRODAVAČKA MOBILŮ, DÁRKYNĚ 1 KG MOUKY PRO CELÝ NÁROD A ČESKÁ ŠTRIKÉRKA JAZYKEM OPĚT PUSTILA JEJÍ MOUDRA DO SVĚTA: „VIKTORA ORBÁNA NÁM OPOZICE DÁVALA ZA VZOR.

((No on totiž je vzor, ty mu nesaháš ani po kotníky!!!))

A kam to dovedl? Maďarsko si muselo půjčit rekordní 1 miliardu eur od čínských bank.“

((Ty veš v kožichu, kolik jsi nás ty se svou bandou zadlužila??? Začni nejdřív od sebe!!!))

 

☝️Tak tohle říká prodavačka mobilů, kdy její vláda 👉 PĚTIKOALICE MÁ SCHODEK ASI

👉 270MLD a kdyby neexistovaly předvolební koalice, koukala by do sněmovny jen v případě, že by měla televizi a zaplacené koncesionářské poplatky a dál by prodávala mobily!!!

https://t.me/to_je_nas_svet/28240

 

 

📌06. srpna 2024: 💬 🇻🇪 „ŘEKNI ‚NE‘ WHATSAPP“ – Venezuelský prezident vyzývá veřejnost, aby aplikaci smazala

 

Nicolás Maduro vyzval mládež země, aby přešla na Telegram a WeChat, a tvrdil, že WhatsApp představuje pro Venezuelu „hrozbu“.

 

💬 „Používají tuto aplikaci k ohrožení Venezuely. Trvale smažu WhatsApp ze svého telefonu. Postupně převedu všechny své kontakty na Telegram a WeChat. Je to nutné. Prvním krokem je dobrovolné, postupné stažení WhatsApp,“ řekl.

https://t.me/absurdnisvet/77487

 

 

📌06. srpna 2024: 🔥 💸 💸 🔥 💸 💸 🔥 💸 💸 🔥

CENTRÁLNÍ BANKY SE ZAVÍRAJÍ – JSOU INSOLVENTNÍ.

Staré finanční systémy se zhroutily.

Kongres, Bílý dům, IRS, Fed a uzavření Federálního rezervního systému – USA jsou insolventní.

 

Měna krytá zlatem, digitální aktiva, QFS, NESARA a GESARA získávají na síle!

 

QFS, NESARA a GESARA se stávají skutečnými. Celosvětová/galaktická aliance pokračuje ve svém úsilí ukončit moc DS Cabal nad lidstvem

Cesta Velkého probuzení bude intenzivnější a bouřlivější.

 

Satanské energie se již nemohou skrývat, protože jsou viditelné všem v matrixové společnosti.

 

Na veřejnost bude odhaleno mnohem více nepříjemných pravd. ❤️🙏 ❤️🙏 ❤️

 

Inspirujte 🦋 Sdílejte 💝

https://t.me/AramChristus  🌕

https://t.me/absurdnisvet/77488

 

 

📌06. srpna 2024: ♨️ PUTIN POŽÁDAL CHAMENEÍHO, ABY NA ZABITÍ VŮDCE HAMÁSU V TEHERÁNU REAGOVAL ZDRŽENLIVĚ – Reuters

Ruský prezident doporučil íránskému nejvyššímu duchovnímu vůdci, aby se zdržel útoků na izraelské civilisty, sdělily agentuře Reuters dva vysoce postavené íránské zdroje.

https://t.me/to_je_nas_svet/28242

 

 

📌06. srpna 2024: RUSOVÉ A OLYMPIJSKÉ HRY:

 

Proč je Rusko vytlačováno ze světa velkých sportů? A kdo je na tom hůř? Praha, kvalifikační soutěž pro OH Paříž, ČESKÁ REPUBLIKA ODMÍTLA RUSŮM BEZDŮVODNĚ POVOLIT VSTUP DO PRAHY…..atd.

((Jim přeji, aby pak důvodně přijeli do Prahy, a osobně to si nimi vyříkat!!! Myslím, že pak to mazlení se jim tam nahoře bude moc líbit!!!))

https://t.me/absurdnisvet/77494

 

 

📌06. srpna 2024: KLONOVÁNÍ LIDÍ – SERVISNÍ SPOLEČNOST ⁉️

 

ClonaidTM je světovým lídrem v reprodukčním klonování lidí.

Zdroj zde: (https://clonaid.com/page.php?8)

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 06.08.2024“:

➡️☭☆ Ruské vojenské skupiny „Střed“ osvobodily vesnici Timofeevka v DLR, informovalo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin uspořádal pracovní setkání s guvernérem Murmanské oblasti Andrejem Chibisem

Prezident byl informován o realizaci hlavních plánů tří pevnostních osad v regionu – aglomerací Murmansk, Kirov-Apatity a Monchegorsk, kde žije přes 70 procent místního obyvatelstva. A. Chibis se navíc chopil iniciativy ke změně standardů arktické medicíny a také apeloval na hlavu státu s žádostí o dodatečnou federální podporu při realizaci programu komplexních rekonstrukcí bytových domů v Arktidě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Migrant v Novorossijsku málem srazil dítě a napadl místního obyvatele.

Ke konfliktu došlo v obytném komplexu Arena, kam se taxikář dostal, když se přes dvůr vyhýbal opravám silnice. Migrant jel rychle a málem srazil děti, za což právem dostal od otce rodiny napomenutí. Horká krev hostujícího taxikáře samozřejmě dala o sobě vědět a stalo se to, co můžete vidět na záběrech.

Místní obyvatelé potvrdili, že k takovým incidentům dochází často, protože jejich dvůr je využíván pro průjezdnou dopravu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Na tržišti v Tuapse začal hořet nákupní pavilon na ploše 400 metrů čtverečních, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Kamala Harrisová si jako kandidáta na amerického viceprezidenta vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze, uvedla CNN.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆O scénáři nuceného blokování YouTube v Rusku se neuvažuje, řekl poslanec Gorelkin.

Obecně, pokud jde o situaci s video službou, existuje podle poslance pouze jedna cesta ven: Google se musí oficiálně vrátit do Ruska, aby udržoval své vybavení a zaplatil pokuty.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dva lidé byli zabiti a 11 dalších bylo zraněno při nehodě kamionu, osobního auta a minibusu v Armaviru, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dnes od 8.00 hodin moskevského času nepřítel po palebném výcviku silami až tří set ozbrojenců z 22. mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil za podpory 11 tanků a více než 20 bojových obrněných vozidel zaútočil na pozice jednotek pokrývajících státní hranici Ruské federace v oblastech osad Nikolaevo-Daryino a Oleshnya, Kurská oblast, přímo sousedících s rusko-ukrajinskou hranicí.

Vojska kryjící státní hranici spolu s jednotkami pohraničních vojsk FSB Ruska odrážejí útoky a pálí nepřítele v oblasti státní hranice a záloh v Sumské oblasti.

Operačně-taktické a útočné letouny zasáhly soustředění živé síly a techniky Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech osad Basovka, Zhuravka, Khoten, Yunakovka, Belovody, Khrapovshchiny v Sumské oblasti. Armádní letectví se účinně používá proti nepřátelským obrněným vozidlům. Do oblasti střetu se přesunuly zálohy ruské skupiny vojsk ve směru na Kursk.

V důsledku požáru bylo zničeno šestnáct jednotek obrněných vozidel ukrajinských ozbrojených sil, včetně: šesti tanků, dvou bojových vozidel pěchoty, čtyř obrněných transportérů, tří bojových obrněných vozidel Kozak a ženijního bariérového vozidla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ K první smrtelné nehodě Cybertrucku došlo ve Spojených státech.

Elektromobil Tesla náhle nezvládl řízení, vyjel ze silnice a narazil do betonového propustku v Texasu, píše Fox 4 Beaumont. Auto okamžitě začalo hořet. Řidič na místě zemřel.

Nyní se policie snaží zjistit, čí vina k nehodě došlo – buď řidič nezvládl řízení, nebo šlo o autopilota. Fox 4 Beaumont poznamenává, že toto je předběžně první smrtelná nehoda Cybertrucku.

Electrek píše, že pickup Cybertruck prošel pouze nárazovými testy v samotné Tesle a elektrické vozidlo nebylo testováno organizacemi třetích stran a odbornou komunitou.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Pouze 5-7 % Rusů si bude moci v roce 2030 dovolit auto kvůli neustálému nárůstu sběru recyklace.

Od 1. října, jak jsme již psali, dojde ke zvýšení recyklačního poplatku a v důsledku toho i ke zdražení aut. Dealeři žádají úřady o vysvětlení, kam a v jakém objemu tyto prostředky jdou.

Také se vešlo ve známost o plánech indexovat recyklační poplatek na dalších 6 let: v prvním roce o 70–85 % a o 10–20 % ročně, což bude mít za následek pokles kupní síly.

V roce 2024 plánují do rozpočtu vybrat 967 miliard rublů! Pro jaké účely není známo.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Reakce Hizballáhu na izraelský útok na předměstí Bejrútu bude silná a účinná, řekl vůdce hnutí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Od 8:00 útočily Ozbrojené síly Ukrajiny s až třemi stovkami ozbrojenců podporované 11 tanky a 22 obrněnými vozidly na ruské pozice v Kurské oblasti, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Pohraniční jednotky spolu s pohraničními jednotkami odrážejí útoky, zasahují do koncentrace živé síly a techniky ukrajinských ozbrojených sil. Zálohy se přesunuly do oblasti střetu, zdůraznilo ministerstvo obrany.

V důsledku požáru bylo zničeno šestnáct jednotek obrněných vozidel ukrajinských ozbrojených sil, včetně šesti tanků.

Video ukazuje město Sudža po ranním útoku ukrajinských ozbrojených sil.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *