, ,

06.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

06.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDEN NAZÝVÁ SÁM SEBE „PRVNÍ ČERNOU ŽENOU VE FUNKCI PREZIDENTA😂…“ PŘI DALŠÍ OSTUDĚ PO DEBATĚ S TRUMPEM… ((Jéžiši, to nám vládnou psychopati 🙈. Začali vybírat po převratu prezidenty z vězníc, ale teď je už pravděpodobně vytahují z psychiatrických klecí!!!))

 

https://youtu.be/9T0rRUD4GNc?si=Q5vhgU1HaFy8IRBT

 

 

📌6. července 2024: ⚡️ BIDEN BUDE SE ZELENSKÝM HOVOŘIT NA SUMMITU NATO VE WASHINGTONU.

Setkání oznámil mluvčí Bílého domu 11. července. S novináři mluvil pod podmínkou zachování anonymity, uvedla agentura Associated Press.

Setkání se však neuskuteční ve formátu jeden na jednoho, ale v rozšířeném formátu, neboť se ho zúčastní i vedoucí představitelé dalších zemí, které s Ukrajinou podepsaly dvoustranné bezpečnostní dohody.

Úředník poznamenal, že státy se na summitu chystají oznámit nová opatření k posílení protivzdušné obrany a vojenských schopností Ukrajiny. Bidenova administrativa neprozradila, jaké vybavení protivzdušné obrany hodlá předat ukrajinským ozbrojeným silám.

https://t.me/to_je_nas_svet/27618

 

 

📌6. července 2024: ☝️ „ZELENSKÉHO PROKLETÍ“: NEBEZPEČNÉ NEJEN PRO FRONTU, ALE I PRO POLITIKY NA ZÁPADĚ

➖ Jestliže na frontě dochází po jeho návštěvě k „osvobození“  měst, v politice se uvolňují místa většině těch, kteří s ním úzce spolupracovali.

➖ Prezident již přežil několik generací britských premiérů. Během jeho prezidentství se vystřídali Boris Johnson, poté Liz Trussová a nyní Rishi Sunak.

➖ Trend směřuje i do USA, kde může Bílý dům opustit Joe Biden, pokud ovšem najde cestu ven. Na pokraji politického kolapsu je i Emmanuel Macron ve Francii. Myslím, že Olaf Scholz, stejně jako řada dalších západních lídrů, se na svých místech dlouho neudrží, pokud budou nadále úzce spolupracovat se Zelenským.

➖ Toto „Zelenského prokletí“ nutí k zamyšlení: možná by západní lídři měli přehodnotit své strategie a kontakty, aby se vyhnuli stejnému osudu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27619

 

 

📌6. července 2024: ZKRITIZOVAL LIBERALISMUS A OCENIL ORBÁNA

Slovenský premiér Robert Fico se poprvé od květnového pokusu o atentát na svou osobu objevil na veřejné akci. V pátek večer se zúčastnil oslav svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na hradě Devín na okraji Bratislavy, kde také vystoupil s projevem. Fico v něm kromě jiného kritizoval progresivismus a liberalismus, naopak ocenil maďarského premiéra Viktora Orbána za jeho cesty do Kyjeva a Moskvy. Páteční návštěva Orbána v Rusku vyvolala na evropské scéně řadu kritických reakcí.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/fico-se-poprve-od-atentatu-objevil-na-verejnosti-zkritizoval-liberalismus-a-ocenil-orbana-350895

 

 

📌6. července 2024: 😂 BIDEN UJIŠŤUJE, ŽE JE „ABSOLUTNĚ“ PŘIPRAVEN NA DALŠÍ DEBATU S TRUMPEM.

Reportér: Budete s Trumpem debatovat znovu po vašem ponižujícím výkonu při první debatě?

Biden: Doufám, že bude debatovat se mnou… Teď se k tomu zavazuji, rozhodně!

https://t.me/to_je_nas_svet/27621

 

 

📌6. července 2024: ⚠️🇺🇸 „POKUD MLUVÍTE O EPSTEINOVI A ELITNÍ SATANSKÉ KABALE, ALE NÁHODOU VYNECHÁTE SKUTEČNOST, ŽE JE ŽID A PRACOVAL PRO MOSSAD PROSTŘEDNICTVÍM SVÉ ŽIDOVSKÉ HANDLERKY GHISLAN, JSTE PRAVDĚPODOBNĚ PLACENÝ DEZINFORMAČNÍ AGENT

 

Přesně to často dělají konzervativní komentátoři, nikdy nezmiňují jeho židovské/izraelské/mossadské/sionistické konexe!!!

https://t.me/absurdnisvet/75754

 

 

📌6. července 2024: 🇻🇪 🇷🇺 NÁMOŘNÍCI RUSKÉ SEVERNÍ FLOTILY SE ZÚČASTNILI PŘEHLÍDKY K 213. VÝROČÍ NEZÁVISLOSTI VENEZUELY

 

Rusy osobně pozdravil venezuelský prezident Maduro, který se během slavnostní formace připojil k armádě.

https://t.me/absurdnisvet/75756

 

 

📌5. července 2024, 7:10: SU-25 ZASÁHL PEVNOST OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Posádky útočných letounů na letounech Su-25 zaútočily na pevnost a živou sílu ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti odpovědnosti skupiny Vostok, hlásí tisková služba ruského ministerstva obrany.

 

„Dostali jsme souřadnice nepřítele, konkrétně pevnosti. Přesunuli jsme se do oblasti bojové mise. Pracovali s neřízenými střelami z letadel S-8,“ řekl pilot Su-25 Sergej. Poznamenal, že cíl byl zasažen. V důsledku úderu byla zničena speciální technika a živé síly nepřítele.

 

Po použití leteckých zbraní provedl Su-25 protiraketový manévr, uvolnil tepelné pasti a vrátil se na odletové letiště.

 

https://www.vesti.ru/article/4033677

 

 

📌6. července 2024, 8:55: VE SPOJENÝCH STÁTECH VYKOLEJIL VLAK S AMONIAKEM A METANOLEM: BORDULAC, KTERÉ LEŽÍ ASI 225 KILOMETRŮ SEVEROVÝCHODNĚ OD FARGA.

 

Vykolejilo 29 cisteren, které obsahovaly bezvodý čpavek, síru a metanol, více než 10 vagonů začalo hořet po převrácení.

 

Všichni obyvatelé okolních farem opustili své domovy kvůli ohrožení zdraví sami, nikdo z nich nebyl zraněn.

 

Provozovatel Canadian Pacific Kansas City hledá způsoby, jak dodat těžkou techniku, aby se vypořádal s požárem a eliminoval následky úniku nebezpečných látek. Vyproštění kolejí od vykolejených vagonů podle ní bude trvat nejméně týden.

 

Co incident způsobilo, se zatím nepodařilo zjistit.

 

https://www.vesti.ru/article/4033835

 

 

📌6. července 2024, 7:43: BIDEN ODSTOUPÍ ZE ZÁVODU, POKUD MU TO BŮH ŘEKNE:😂

 

Americký prezident Joe Biden řekl, že se odmítne zúčastnit volebního klání pouze v případě, že mu to Bůh řekne.

 

Byl dotázán, zda stáhne svou kandidaturu v prezidentských volbách.

 

„Pokud Pán Všemohoucí sestoupí z nebe a řekne mi toto, mohu to udělat,“ řekl v rozhovoru pro televizi ABC.

 

Biden také poznamenal, že vedení frakcí Demokratické strany v obou komorách Kongresu na něj naléhalo, aby neodstoupil z volebního klání.

 

Na konci června se v Atlantě konala televizní debata mezi Bidenem a republikánem Donaldem Trumpem. Podle expresního průzkumu CNN dvě třetiny diváků, kteří debatu sledovali, přisoudily vítězství Trumpovi. Prezidentské volby ve Spojených státech se budou konat 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4033543

 

 

📌6. července 2024, 7:45: ORBÁN: POLITIKA NATO JE V ROZPORU S HODNOTAMI ALIANCE: 👍

 

Maďarský premiér Viktor Orbán označil politiku NATO za odporující základním hodnotám aliance. Uvedl to v článku publikovaném v časopise Newsweek v souvislosti se summitem aliance plánovaným na 9. až 11. července ve Washingtonu.

 

„Dnes je místo míru na pořadu dne touha po válce, místo obrany je útok. To vše je v rozporu se základními hodnotami NATO,“ řekl. 👍

 

Podle Orbána stojí za to připomenout, že nejúspěšnější vojenská aliance ve světových dějinách začala jako mírový projekt. Dnes NATO také stojí před úkolem zachovat toto sdružení jako mírový projekt. 👍

 

Premiér dodal, že v poslední době se v alianci ozývá stále více hlasů ve prospěch nutnosti nebo nevyhnutelnosti vojenské konfrontace s dalšími světovými geopolitickými silami. Podle Orbána představení funguje „jako sebenaplňující se proroctví“. 👍

 

  1. července Orbán dorazil s delegací do Moskvy, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Návštěvu ruského hlavního města označil za další etapu mírové mise.

 

Maďarsko od 1. července šest měsíců předsedá Radě Evropské unie. Jak Orbán uvedl, otázka míru na Ukrajině bude klíčová během příštích šesti měsíců maďarského předsednictví v Radě EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4033724

 

 

📌6. července 2024, 10:34: V RUSKU BYLO UHAŠENO 84 LESNÍCH POŽÁRŮ DENNĚ:

 

V Rusku zuří lesní požáry. Požár zasáhl plochu 621 668 hektarů. Nejobtížnější situace je nyní pozorována na území Zabajkalu.

 

Za posledních 24 hodin se lesním hasičům v zemi podařilo uhasit 84 požárů. Tato informace byla uvedena v Letecké ochraně lesů. Podle agentury specialisté zkrotili živly ve 23 regionech.

 

„Požáry byly uhašeny na ploše 13 134 hektarů,“ uvádí zpráva.

 

Mezitím se úřady v Burjatsku rozhodly zavést nouzový režim. Region nyní aktivně bojuje s 12 lesními požáry.

 

https://www.vesti.ru/article/4033908

 

 

📌6. července 2024, 9:25: VOLODIN SPUSTIL ANKETU O TRESTECH ZA ORGANIZOVÁNÍ NELEGÁLNÍ MIGRACE: 👍

 

Předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin spustil na svém kanálu Telegram anketu, zda občané podporují návrh zákona o konfiskaci peněz, majetku a cenností získaných od organizace nelegální migrace a vydávání falešných certifikátů.

 

„Podporujete přijetí takového zákona?“ ptá se Volodin a nabízí tři možnosti odpovědí – „ano“, „ne“ a „všechny stejně“.

 

Hlasovalo více než 15 tisíc lidí, přičemž 96 % návrh podporuje, 2 % nepro, 2 % zvolila možnost „všichni stejní“.

 

https://www.vesti.ru/article/4033866

 

 

📌6. července 2024, 10:12, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: RUSKO MŮŽE ZMĚNIT JADERNOU DOKTRÍNU:

 

Rusko může změnit svou jadernou doktrínu tváří v tvář zvýšené konfrontaci s vnějšími nepřáteli, řekl náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

 

Rusko přijalo vojenskou doktrínu, která vymezuje podmínky pro použití jaderných zbraní. Byly také přijaty Základy státní politiky v oblasti jaderného odstrašování, kde je podrobněji stanovena jaderná složka vojenské doktríny, řekl Rjabkov v rozhovoru pro časopis International Affairs.

 

Nastal však čas provést změny v jaderné doktríně. Prezident Vladimir Putin řekl, že tato doktrína je živým nástrojem. Rjabkov připouští, že Rusko vyjasní přístupy k mimořádně důležitým a velmi odpovědným opatřením, která musí být přijata v případě eskalace situace ze strany odpůrců Moskvy.

 

Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov uvedl, že úřady diskutují o potřebě uvést ruskou jadernou doktrínu do souladu s vnějšími výzvami.

 

https://www.vesti.ru/article/4033886

 

 

📌6. července 2024, 10:48: PESESCHKIANOVA INAUGURACE SE USKUTEČNÍ PŘÍŠTÍ TÝDEN:

 

Inaugurace nově zvoleného íránského prezidenta Masúda Pezeškiana by se mohla uskutečnit během příštího týdne, řekl člen Madžlisu Akbar Randžbarzadeh.

 

„Navzdory přestávce v práci, pokud bude tým nově zvoleného prezidenta připraven, pak Madžlis může uspořádat inaugurační ceremoniál již tento týden,“ řekl Randžbarzáde, kterého citovala tisková agentura Tasnim.

 

Upřesnil, že pozvání zahraničních hostů na inaugurační ceremoniál se uskuteční „po dohodě s parlamentem a současnou vládou“.

 

  1. července se v Íránu konalo druhé kolo předčasných prezidentských voleb, které se konaly v souvislosti se smrtí Ebráhíma Raísího při havárii vrtulníku 19. května.

 

Podle výsledků voleb zvítězil kandidát reformistů, bývalý íránský ministr zdravotnictví Masúd Pezeschkjan, který získal 16,384 milionu hlasů – nejméně 53,6 % z celkového počtu.

 

https://www.vesti.ru/article/4033947

 

 

📌6. července 2024, 11:47, Ruské ministerstvo obrany: ISKANDER ZNIČIL SYSTÉM PROTIVZDUŠNÉ OBRANY S-300 OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V POLTAVSKÉ OBLASTI:

 

Ruská armáda zničila dvě odpalovací zařízení systému protivzdušné obrany S-300 ozbrojených sil Ukrajiny. Informovalo o tom ministerstvo obrany země.

 

Útok na nepřátelské systémy protivzdušné obrany v Poltavské oblasti provedla posádka Iskander. Okamžik přesného příletu hlavice na „tlustý“ cíl zaznamenal průzkumný dron.

 

„Systémy protivzdušné obrany S-300 byly nalezeny v oblasti vesnice Koptevo. V důsledku úderu bylo možné zničit personál a dvě odpalovací zařízení,“ uvedla tisková služba ministerstva.

 

Také silniční doprava a kabina bojového řízení „opustily chatu“. Předtím Iskander akceleroval ešalon s technikou ozbrojených sil Ukrajiny v Záporožské oblasti.

 

Jedna raketa úspěšně zlikvidovala obrněné transportéry M113, protiletadlové raketové systémy Buk-M1, bojová vozidla pěchoty BMP-2 a armádní nákladní automobily.

 

https://www.vesti.ru/article/4033982

 

 

📌6. července 2024, 13:00, NYT: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASTŘELILY NEOZBROJENÉHO VOJÁKA RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL, KTERÝ POŽÁDAL O POMOC:

 

Lékař mezinárodního dobrovolnického oddílu Kaspar Grosse vyvrátil další mýtus ukrajinské propagandy.

 

Americkému vydání The New York Times vyprávěl o tom, jak Zelenského „elfové“ zacházejí s neozbrojenými ruskými zajatci.

 

Občas jsou prostě zabiti. Podle mluvčího deníku byl osobně svědkem jedné z represálií. Ozbrojenci zastřelili zraněného vojáka Ozbrojených sil RF, který se plazil zákopem a „lámanou angličtinou“ je žádal o pomoc.

 

„Zatímco jeden z členů týmu hledal obvazy, druhý kulhal a střílel na ruského vojáka. Další ukončil bojovníka,“ podělil se o své vzpomínky lékař.

 

Podle Grosseho se po tomto incidentu dokonce dostal do konfrontace se svým velitelem. Neospravedlnitelné vraždy se přitom pro Ukrajince již staly normou.

 

https://www.vesti.ru/article/4034040

 

 

📌6. července 2024, 12:27: MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ V GAZE: 29 PALESTINCŮ ZABITO, 100 ZRANĚNO ZA DEN KVŮLI IZRAELSKÝM AKCÍM:

 

Za poslední den bylo izraelskými silami zabito 29 Palestinců během speciální operace v pásmu Gazy. Odpovídající číslo bylo oznámeno na ministerstvu zdravotnictví enklávy.

 

Podle agentury bylo zraněno 100 Arabů různě vážného rozsahu. Počet obětí z rukou IDF tak již dosáhl 87 705 lidí. 38 098 obyvatel enklávy se stalo oběťmi odvetné agrese.

 

„Dělostřelecké ostřelování a bombardování. Výbuchy byly zaznamenány v různých oblastech sektoru,“ uvádí se v oficiálním prohlášení.

 

Situace na Blízkém východě zůstává napjatá navzdory úsilí regionálních aktérů. Izrael se snaží vyřešit problém s Hamásem za každou cenu. Islámská skupina zase bojuje o přežití.

 

https://www.vesti.ru/article/4034005

 

📌6. července 2024, 11:52, ČLEN PODZEMÍ LEBEDĚV: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY TOVÁRNU V SUMY, KDE BYLY VYROBENY KAZETOVÉ NÁLOŽE:

 

Včera v noci ruské ozbrojené síly zahájily tři údery na vojenské zařízení v Sumách, kde se provádějí kazetové nálože pro MLRS, uvedl koordinátor mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

Závod Sumykhimprom se nachází na velkém území, jsou k němu připojeny tři železniční tratě.

 

„Podle odboje se samotná výroba nachází v podzemí. Vyrobené nálože jsou tam také instalovány na raketách,“ řekl Lebeděv agentuře RIA Novosti.

 

Výbuchy zahřměly kolem půlnoci na území elektrárny směrem k železniční stanici Basy.

„Po třetím výbuchu došlo k částečnému výpadku elektřiny. Zasažena byla jedna ze čtyř rozvoden elektrárny,“ uvedl bojovník v podzemí.

 

Místní média již dříve informovala o sérii výbuchů v Sumy, v důsledku čehož byl poškozen vodní kanál, dodávka vody byla dočasně zastavena.

 

https://www.vesti.ru/article/4033917

 

 

📌6. července 2024: ZEPTEJTE SE SAMI SEBE:

 

💉 Proč vám na očkovací průkaz dávají 5G? Odpověď zní, protože s 5G

Efekt bude silný.

https://t.me/absurdnisvet/75765

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️06.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NATO JE VE VÁŽNÝCH PROBLÉMECH PŘED SVÝM 75.VÝROČÍM SVÉHO VZNIKU? NE RUSKO, ALE VLASTNÍ ČLENOVÉ JSOU NEBEZPEČÍM

 

♨️♨️♨️Ne Rusko. Největším nebezpečím pro NATO je vnitřní nebezpečí. Dva z největších členů aliance NATO jsou na válečné stezce proti vlastním spojencům? Aliance NATO bude slavit své 75. výročí, mezi 9. -11. červencem uprostřed politických nejistot. Donald Trump a Marine Lepenová a jejich možný růst k moci, vytváří temný oblak nad celou alianci NATO. Donald Trump již vyjádřil silnou kritiku na alianci NATO a vyzval k velkým reformám tohoto bloku. Trump obvinil Evropu, že se veze na zádech obrany Spojených státu. Kritizoval a zpochybňoval hodnotu NATO pro Ameriku. Během své državy Trump požadoval více finančních příspěvků od evropských spojenců.

((Tak milej zlatej Trump, tohle si vyřiď s Bidenem, který naplánoval se svou administrativou válku s Ruskem a pak byl plán na Čínu, aby dosáhli moc nad celou planetou a tím zatáhli Evropu do téhle války. My nejsme ve válce s Ruskem. TO JE VAŠE KVALITNĚ NAPLÁNOVANÁ  VÁLKA. Co nás do ní pořád taháte a cucáte nás z peněz???))

Donald Trump: „Musíme taky zajistit, aby členové NATO splnili své finanční závazky vůči alianci a aby platili co dluží do společné kasy NATO. (???) A oni to nedělají. ((CO??? NATO nás vysálo, všechny státy až do nedozírných dluhů!!!)) Dohodli jsme se s generálním sekretářem aliance NATO, že členové musí splnit své závazky a přispívat 2% svého HDP ročně a to na obranu. Ale tohle země neplatí a spoléhají na ochranu Spojených státu. ((No to tedy státy platí. TAK KDE JSOU TY PENÍZE??? Buď má od generálního sekretáře aliance NATO lživé informace, nebo sám lže svým voličům kvůli prezidentské kampani.)) A to je ten rozdíl. Byli bychom daleko bezpečnější, kdyby si plnili své závazky a dluhy🤬.“

Francouzská politička Marine Lepénová byla taky v minulosti skeptická o roli aliance NATO a její efektivitě. Lepénová argumentovala, že Francie by měla zaměřit prioritu na národní zájmy a je nadřadit, nad závazky k alianci NATO. Navrhla na zaměření se více nezávislou Francouzskou politiku, oddělenou od aliance NATO. Neumístila bych naše vojáky ani pod integrované velitelství NATO, ani pod budoucí Evropské velitelství. Mělo by to zůstat věcí Francie, říká Lepénová. Francie je jediná země Evropské unie, v dnešní době, která má jadernou odstrašující kapacitu nade všemi, oni nemají. Ale taky musí být s Francii zacházeno, jako z jaderní mocnosti. Musí se říci, že Francie především nesmí ztratit svoji rozhodovací autonomii, protože je extrémně důležité, aby byla Francie schopná odpovídat za svoji nezávislost a udržet si ji. To znamená svobodu volby, a to je to, kde bych ráda viděla nás, abychom opustili integrované velení NATO, ne opustit alianci NATO, ale společné integrované velitelství NATO, protože nechci, aby byla Francie zahrnutá, zatažená do konfliktu bez svého souhlasu, tedy automatickou cestou. ((Tak co dělají vaši vojáci na Ukrajině???))

Oba politici, jak Trump, tak Lepénová bránili vnitřní přístup, což znamená více pohled do vnitřku národní obrany, více pravomocí, zvýšení přístup pro vlastní, suverénní národní obranu, ale oba přijali různé přístupy během svých volebních kampaní v příslušných národech, tedy ve Spojených státech a ve Francii.

Zatím, co Trump zopakoval svoji vizi, Lepénová mlčela o nedávných potížích aliance NATO.

Nedávno generální sekretář NATO Jens Stoltenberg zdůraznil jednotu a důležitost transatlantické vazby, na Spojené státy. Aliance NATO čelí své největší výzvě za celá desetiletí, kvůli Rusko Ukrajinské válce.

Ruské územní zisky v tomto roce nutí Ukrajinu ustupovat a to zalarmovalo, vystrašilo alianci NATO. Dokonce před varováním Trumpa a Lepénové, rozdíly byli značné a se zvyšovali uvnitř aliance NATO

Macron opakovaně prohlásil, že by nevyloučil poslání vojáků na Ukrajinu, přímo fyzické přítomnosti francouzských vojáků v budoucnosti. ((Vždyť si je tam poslal a nebyli tam ani týden, kdy dojeli zpět v rakvích!!!)) Toto prohlášení vyvolali hlasy jak na podporu, tak kritiku ze strany mnoha členů aliance NATO.

 

https://youtu.be/oXg0syWjaXo?si=23G3IIcjZnl6jWVX

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV HNĚV STRAŠÍ UKRAJINU; UKRAJINSKÝ GUVERNÉR DONĚCKÉ OBLASTI VYZÝVÁ K OKAMŽITÉ EVAKUACI LIDÍ

 

https://youtu.be/GVCk0zF0cJc?si=TzwKnqsVrW1UWkGG

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: V DOBĚ SETKÁNÍ ORBÁNA S PUTINEM PŘI UKRAJINSKÉ „MÍROVÉ MISI“ LÍDŘI EU NAPADAJÍ PREMIÉRA MAĎARSKA, NEMÁ NA TO MANDÁT😜 PO URÁŽCE ZELENSKÉHO A VZDORUJE LÍDRŮM EVROPSKÉ UNIE. ((Je zbaven svéprávnosti, nebo co???)) …

 

https://youtu.be/yjG57t69ZYU?si=W1NrEB51rSfDeakT

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PROHLÁŠENÍ NOVÉHO BRITSKÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ URAZILO IZRAEL; JEHO VÝZVA K OKAMŽITÉMU PŘÍMĚŘÍ… SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ MĚNÍ NÁZOR PO TOM, CO ODSTOUPIL RISHI SUNAK?…

 

https://youtu.be/38eDHUq2JOU?si=2RxsnquZxAdDuIUF

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA ARMÁDA NIČÍ UKRAJINSKÉ VOJÁKY ZBRANĚMI ZE SOVĚTSKÉ ÉRY POBLÍŽ MĚSTA CHERSONU

 

https://youtu.be/7Ei8iChnyWM?si=eNQrYTOWm9Uvplma

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HAMÁS ZABIL 10 IZRAELSKÝCH VOJÁKŮ PŘI JEDINÉM ÚTOKU; DRAMATICKÉ ZÁBĚRY BOJOVNÍKŮ BRIGÁDY AL-QUDS

 

https://youtu.be/2hyduySSzIA?si=L0X5DV79cp_5RWqC

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ PALEBNÁ SÍLA MANGO PRO TANKY INDICKÉ ARMÁDY; NOVÁ INDICKO-RUSKÁ DOHODA PŘED MODIHO NÁVŠTĚVOU

 

https://youtu.be/fHPP31dJmes?si=V4Og5-clJIvbnbGX

 

 

📌6. července 2024, echo.24.cz, Záviš Dobiašovský: VLÁDA SE PŘE O POVINNOST ZVEŘEJŇOVAT MZDY V INZERÁTECH. „TRVÁME NA TOM,“ TLAČÍ RAKUŠANŮV RESORT:

 

👉 Další plánované změny v pracovním právu vyvolaly nečekaný spor. Část ministerstev či zmocněnkyně vlády pro lidská práva tlačí na zavedení nové povinnosti pro podnikatele, kteří by měli povinně zveřejňovat nástupní mzdy při hledání zaměstnanců. Tento záměr si vláda Petra Fialy (ODS) sama schválila v rámci akčního plánu a je i součástí směrnice schválené za českého předsednictví v EU. Myšlenka opatření tkví v tom, že povinně zveřejněná výše mzdy či platu posílí vyjednávací pozici žen při pracovních pohovorech, případně může dlouholetým zaměstnancům ukázat, za jaké peníze nastupují jejich noví kolegové.

 

👉 Ministerstva vedená STAN chtějí protlačit změnu již do nynější novely zákoníku práce. Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) naopak na jaře oznámil, že implementaci směrnice nelze stihnout a záměr se zatím odkládá. Nyní však resort práce v připomínkách tvrdí, že se do přípravy změn brzy pustí. „MPSV v brzké době svolá pracovní skupinu s cílem zajištění transpozice směrnice o transparentnosti odměňování s ohledem na pracovněprávní problematiku a připraví návrh ve spolupráci se sociálními partnery,“ uvedl resort v připomínkovém řízení.

 

👉 Zmiňovaná ministerstva však přišla s jinou myšlenkou: Transpozice zmiňované směrnice je skutečně náročné připravit, zavést novou povinnost pro podnikatele tedy žádají mimo transpozici, zkrátka jen jako drobnou úpravu v nynější novele zákoníku práce. Ta má nyní zamířit na jednání vlády. „Na připomínce trváme a navrhujeme uvedené upravit již v rámci projednávaného návrhu zákona,“ trvá na svém ministerstvo vnitra.

 

👉 Povinnost zveřejňovat mzdy či platy v pracovní inzerci má být dílčí částí řady změn, mezi nimiž vzbudila v minulém roce kontroverzi i do budoucna chystaná změna na právo zaměstnanců vědět, kolik berou na obdobné pozici kolegové. „Rozdíl v průměrných mzdách žen a mužů v EU činí 13 procent v neprospěch žen. České ženy v roce 2021 vydělávaly v průměru o 6 500 Kč méně než muži. Výzkumy ukazují, že část tohoto rozdílu tvoří mzdová diskriminace, kdy ženy jsou za práci stejné hodnoty odměňovány hůře než muži. Směrnice na to reaguje a posiluje vymahatelnost práva na rovnou odměnu,“ píše se ve vládním akčním plánu, který vznikal v souladu s evropskou směrnicí, která byla schválena v rámci českého předsednictví Radě EU a která si klade za cíl narovnat rozdíly v odměňování mužů a žen.

 

👉 Akční plán pak konkrétněji uvádí, že možných způsobů zveřejňování mzdy v inzerátech je hned několik. „Může se jednat o minimální mzdu, mzdový či platový interval, základní plat či mzdu apod. Tato povinnost například platí na Slovensku, v Rakousku či v Anglii,“ uvádí vládní plán.

 

👉 V připomínkách k nynější novele zákoníku práce se tak objevil požadavek, aby se už do nynější úpravy nová povinnost zanesla. „Zakotvení povinnosti zveřejňovat nástupní mzdu v inzerci může nejen ženám, ale i pracovníkům, kteří setrvávají delší dobu na stejné pozici a jsou často odměňování hůře než jejich noví kolegové, jejich situaci usnadnit,“ píše v připomínkách ministerstvo vnitra. Stejnou připomínku pak uplatnilo i ministerstvo školství. „Požadujeme do předkládaného návrhu vhodně doplnit povinnost zaměstnavatele zveřejňovat výši nástupní mzdy (nebo její rozpětí) v inzerci,“ stojí v připomínkách dalšího ministerstva.

 

Podle resortů pomůže nová povinnost napravit nerovnosti v odměňování bezprostředně po přijetí do zaměstnání. Zlepšit nerovnosti v odměňování má pak i explicitní stanovení nicotnosti tzv. doložky mlčenlivosti, která zaměstnance zavazuje k mlčení o mzdě. „Ačkoli je ujednání o mlčenlivosti o výši přijmu již dnes považováno za nicotné, z doporučení veřejného ochránce práv pro orgány inspekce práce vyplývá, že celých 75 % zaměstnavatelů mlčenlivost o mzdách vyžaduje nebo se (mylně) domnívá, že se na jejich zaměstnance vztahuje,“ dodává ministerstvo vnitra s tím, že i tato změna lze bez větších obtíží zanést už do nynější novely.

 

Ministr práce Marian Jurečka už v dubnu oznámil, že v této novele nebude implementovat směrnici EU o posílení zásad stejné odměny za stejnou práci, kterou mají členské státy uvést do praxe do 7. června 2026. Tehdy také dodal, že není jisté, jestli se to vůbec stihne do konce volebního období. ((Na Vánoční tanečky je času dost???))

 

👉 Podle směrnice je za dlouhodobým udržováním propasti ve výdělcích mužů a žen netransparentnost a jsou „zapotřebí závazná opatření“.

👉 Uchazeči by měli dostat informace o počáteční odměně a jejím rozsahu před přijímacím pohovorem a uzavřením pracovní smlouvy, a to třeba v inzerátu na volné místo.

👉 Zaměstnavatelé by se nesměli ptát, kolik člověk na předchozím místě vydělával.

👉 Měli by zpřístupnit také kritéria pro přidávání.

👉 Odměna se má stanovit podle objektivních hledisek, a to podle vzdělání, kvalifikace, odborné přípravy, úsilí, dovedností, odpovědnosti a pracovních podmínek.

👉 Pracovníci by měli mít možnost získat v podniku údaje o průměrné částce za stejnou práci podle pohlaví.

👉 Podobné kroky obsahuje i zmiňovaný český plán kroků na podporu rovného odměňování na roky 2023 až 2026, který vláda Petra Fialy schválila předloni před Vánocemi.

 

https://echo24.cz/a/HAGAW/zpravy-ekonomika-zverejnovani-mzdy-zakonik-prace-novela-gender-pay-gap

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 06.07.2024“:

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly ztratily dalšího Bradleyho

Ve směru Avdějevskij zničila posádka samohybného minometu 2S23 Nona-SVK ze skupiny vojsk Střed americké bojové vozidlo pěchoty Bradley a evakuační skupinu ukrajinských ozbrojených sil, která přijela zachránit posádku poškozené techniky. .

Náčelník štábu samohybné divize s volacím znakem „Thunder“ vysvětlil, v čem spočívá práce posádky samohybného minometu:

„Podporujeme pěchotu a účastníme se dělostřelecké přípravy. Ničíme cíle: minomety, Bradley a koncentrace nepřátelské pracovní síly.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *