, ,

06.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

06.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📢♨️NEZAPOMEŇTE JÍT V PÁTEK A V SOBOTU K VOLBÁM, ABY JSTE SE POSTAVILI PROTI ZLOČINNOSTI A BOJOVALI ZA MÍR!!!! 🕊 💖🙏

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️5.6.2024, Volný bloG, Lenka Peterková:

PLUKOVNÍKA FOLTÝNA VLÁDNÍM KOORDINÁTOREM STRATEGICKÉ KOMUNIKACE FIALOVY VLÁDY DOSADILO AMERICKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ PŘESNĚ V DEN PODPISU TAJNÉHO MEMORANDA, KTERÉ PODEPSAL JAN LIPAVSKÝ S ANTONY BLINKENEM!

 

Memorandum naplňuje tzv. rámec boje proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států a dává americkým diplomatům pokyn k angažování se do vnitřních záležitostí ČR!

 

Českými sociálními sítěmi od konce dubna otřásá další neuvěřitelná událost, když Fialova vláda schválila návrh na jmenování bývalého náčelníka Vojenské policie a plukovníka Otakara Foltýna do funkce vládního koordinátora strategické komunikace na boj proti tzv. dezinformacím. Až dosud se myslelo, že k tomu došlo na základě aktivity Petra Fialy, který chce utlumit kritiku svého vládnutí na českých sociálních sítích.

 

👉Jenže 30. května se na webu amerického ministerstva zahraničí objevila nepatrná tisková zpráva, která sice bez povšimnutí zapadla, ale v posledních hodinách se lavinovitě šíří po českém internetu. Jedná se o tiskovou zprávu o podpisu Memoranda o porozumění v boji proti manipulaci s informacemi cizích států.


Memorandum podepsali v Praze americký ministr zahraničí Antony Blinken a český ministr zahraničí Jan Lipavský. Podpis memoranda byl v českých médiích široce medializovaný, ale nikdo vlastně neviděl a nevěděl, čeho se to memorandum týká. Až doteď. Celé memorandum se totiž opírá o tzv. Rámec boje proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států, který vytyčuje hlavní cíle boje proti tzv. cizím vlivům.

 

Přitom v podtextu je zjevné, že jde o nástroj na potlačování nepohodlných informací, které budou jen přenálepkovány a přeznačeny na cizí vliv. To je metodika, která se osvědčila už za Covidu, takže kdokoliv bude psát nebo vysílat o míru na Ukrajině, bude okamžitě zablokován za šíření ruského vlivu.

 

PODPIS MEMORANDA O UMLČOVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH A WEBECH S ODLIŠNÝMI NÁZORY NA VÁLKU NA UKRAJINĚ

 

A protože půjde o befel systém řízený z americké ambasády, tak bylo potřeba přesně v den podpisu referenda, tedy 30. května 2024, uvést plukovníka Otakara Foltýna do funkce hlavního cenzora při Úřadu vlády.

 

👉 Lipavský totiž nelenil a memorandum s Blinkenem podepsal právě v den, kdy se Foltýn ujal nové funkce. Samotná tisková zpráva na webu amerického ministerstva zahraničí je velice stručná, ale dává tušit, proč okolo obsahu memoranda bylo takové utajení.

 

Informace o obsahu by totiž odhalila, že plukovník Vojenské policie Otakar Foltýna byl zvolen do pozice koordinátora proti dezinformacím právě na pokyn Američanů, kteří potřebují v této roli vojáka či důstojníka stejně, jako je i český prezident. A vojáci s šaržemi musí poslouchat rozkazy a vrchní velení.

 

Funkci protektorátního prezidenta nemůže vykonávat nějaký český civil, to musí dělat prověřený vojenský či štábní kádr, který bude plnit rozkazy bez rozmýšlení, protože jak ví každý vysoký důstojník, tak pro úspěšnou kariéru v armádě či na štábu je potřebné se zbavit vlastního uvažování. MOZEK JE PROBLÉM, TEN MUSÍ PRYČ, TEN DĚLÁ JEN PROBLÉMY PŘI PLNĚNÍ ROZKAZŮ.

 

👉 Proto rozumím taktice amerických neoconů, proč v ČR do role protektorátního prezidenta dosadili právě generála Pavla. A je jasné, že když jde o funkci boje proti nepohodlným evropským protiválečným proudům, musí tuto práci rovněž vykonávat štábní důstojník. Podívejme se, co o referendu napsalo americké ministerstvo zahraničí.

 

MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ O BOJI PROTI MANIPULACI S INFORMACEMI CIZÍCH STÁTŮ.

👉PRAHA, 30. KVĚTNA 2024

 

Ministr zahraničí USA Antony Blinken a ministr zahraničních věcí České republiky Jan Lipavský dnes podepsali memorandum o porozumění, jehož cílem je posílit spolupráci mezi Spojenými státy a Českou republikou v oblasti boje proti manipulaci s informacemi cizích států.

 

👉 Česko je sedmnáctou zemí v Evropě, Africe, východní Asii a Severní Americe, která schválila Rámec ministerstva zahraničí USA pro boj proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států. Tuto koalici zemí spojuje společné poznání, že informační manipulace ze strany cizích států, která zahrnuje dezinformace a propagandu, je nadnárodní bezpečnostní hrozbou pro demokratické společnosti, která otravuje společenský diskurz, prohlubuje společenské rozpory a podkopává důvěru v demokratické instituce. Prostřednictvím tohoto memoranda o porozumění 👉 hodlají Spojené státy a Česká republika rozšířit sdílení informací, 👉vybudovat kapacity pro kritické programování boje proti dezinformacím a sladit vládní politiky v pěti klíčových oblastech činnosti stanovených v Rámci.

 

Toto memorandum o porozumění podporuje společný zájem Spojených států a České republiky na zajištění svobodného a na faktech založeného globálního informačního ekosystému.

V tiskové zprávě nás udeřila výše uvedená a tučným písmem zvýrazněná věta o budování kapacit pro kritické programování boje proti dezinformacím.

TO NENÍ NIC JINÉHO, NEŽ ŽE LIPAVSKÝ CHCE V ČR S POMOCÍ AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ A JEHO PRODLOUŽENÉ RUKY V PODOBĚ AMERICKÉ AMBASÁDY V PRAZE AKTIVNĚ BOJOVAT PROTI JINÝM NEŽ VLÁDNÍM NÁZORŮM.

 

Podle všeho půjde o systém propojení českých bonz-center a amerických sociálních sítí, kdy tato česká centra budou hlásit závadové a protivládní příspěvky českých občanů na Facebooku, na Twitteru, na Instagramu a na YouTube, zatímco americká strana tyto nahlášené obsahy ihned v rámci spolupráce smaže.

👉 Viděli jsme to právě v pondělí, kdy americký YouTube smazal kanál slovenskému aktivistovi Dannymu Kollárovi, jehož YouTube odebíralo 70 000 sledujících!!!

 

KONCEPČNÍ RÁMEC UDĚLUJE AMERICKÝM DIPLOMATŮM POVINNOST ANGAŽOVAT SE DO VNITŘNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ V ČR NA POTÍRÁNÍ PROTIVLÁDNÍCH NÁZORŮ

 

Je to součást začínající americké operace v Evropě na umlčení všech odpůrců americké války na Ukrajině, a především na umlčení protiválečných hlasů poté, co skončí Evropské volby. V Evropě se schyluje k vyslání vojsk zemí NATO na Ukrajinu, to je již naprosto jisté, ale Američané chtějí umlčet ideový odpor na sociálních sítích, který burcuje proti válce na Ukrajině.

 

Přesně proto Lipavský ten dokument podepsal, a 👉 přitom obsah dokumentu zůstal v naprostém utajení!!!

To memorandum se totiž opírá o tzv. Rámec boje proti dezinformacím, který byl na webu amerického ministerstva zahraničí skrytě a potajmu publikovaný již v lednu. A to, co jsme se v něm dočetli, je takové psycho, že už je nám naprosto jasné, proč je okolo obsahu memoranda takové ticho.

👉 V dokumentu se totiž doslova vyzývá k zapojení amerických diplomatů do boje proti nepohodlným názorům v ČR. POJĎME SI TO OCITOVAT.

 

RÁMEC BOJE PROTI MANIPULACI S INFORMACEMI ZE STRANY CIZÍCH STÁTŮ

 

Zahraniční manipulace s informacemi a zasahování do nich představují hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států i jejich spojenců a partnerů. Ministerstvo zahraničí USA dnes oznamuje nový důležitý nástroj pro řešení tohoto problému: Rámec pro boj proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států. Cílem tohoto rámce je vytvořit společné chápání této hrozby a stanovit společný soubor oblastí činnosti, na jejichž základě mohou Spojené státy se svými spojenci a partnery vypracovat koordinované reakce na zahraniční informační manipulaci a chránit svobodné a otevřené společnosti.

 

Autoritářské vlády používají manipulaci s informacemi k rozbití struktury svobodných a demokratických společností. Manipulují se společenským diskurzem, zkreslují národní a mezinárodní debaty o zásadních tématech a podkopávají demokratické instituce. TÁTO NADNÁRODNÍ HROZBA VYŽADUJE KOORDINOVANOU MEZINÁRODNÍ REAKCI.

Rámec slouží jako nástroj diplomatické angažovanosti v souvislosti s hrozbou manipulace s informacemi ze zahraničí.

Prohloubí spolupráci mezi podobně smýšlejícími partnery, vytvoří společný operační obraz a podpoří rozvoj odolných informačních ekosystémů založených na faktech.

 

👉RÁMEC JE ZALOŽEN NA PĚTI KLÍČOVÝCH OBLASTECH ČINNOSTI:

(1) národní strategie a politiky;

(2) řídící struktury a instituce;

(3) lidské a technické kapacity;

(4) občanská společnost, nezávislá média a akademická obec; a

(5) mnohostranná angažovanost.

 

NÁRODNÍ STRATEGIE A POLITIKY:

 

👉 Účinné řešení manipulace s informacemi ze strany cizích států vyžaduje, aby země překročily rámec přístupu „monitoruj a nahlašuj” a aby vypracovaly a zavedly strategie, jak této hrozbě čelit.

 

👉 Tyto politiky by měly zajistit záruky svobody projevu, ochranu marginalizovaných skupin, transparentnost vlastnictví médií a závazek chránit volby před zahraničním zlovolným vlivem.

 

ŘÍDICÍ STRUKTURY A INSTITUCE:

 

👉 Uplatňování a správa přístupu k boji proti manipulaci s informacemi cizích států na národní úrovni vyžaduje určené řídící struktury a instituce v rámci vlád.

 

👉 Klíčem k tomuto úsilí je schopnost organizovat specializované vládní instituce, které povedou a budou koordinovat národní úsilí, mezinárodní angažovanost a digitální komunikaci založenou na faktech o zahraniční informační manipulaci.

 

LIDSKÉ A TECHNICKÉ KAPACITY:

 

👉 Účinné potírání manipulace s informacemi cizích států vyžaduje technické prostředky a lidské kapacity k udržení povědomí o hrozbách.

 

👉 Budování účinných kapacit zahrnuje investice do nástrojů digitální bezpečnosti, které mohou odhalit manipulaci s informacemi cizích států, a zajištění interoperability mezi vládními partnery, kteří se snaží této hrozbě čelit.

 

OBČANSKÁ SPOLEČNOST, NEZÁVISLÁ MÉDIA A AKADEMICKÁ OBEC:

 

👉 Občanská společnost, nezávislá média a akademická obec mohou hrát zásadní roli při informování a podpoře vládních iniciativ zaměřených proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států.

 

👉 Proti manipulaci s informacemi ze strany cizích států lze nejlépe bojovat tehdy, když vlády chrání a podporují roli nezávislých médií, podporují nezávislé ověřování faktů a mediální a digitální gramotnost a vítají veřejnou podporu v této oblasti.

 

MNOHOSTRANNÁ ANGAŽOVANOST:

 

👉 Multilaterální organizace, které využívají mezinárodní spolupráci k boji proti manipulaci s informacemi cizích států a k budování odolnosti proti nim, jsou nepostradatelné pro zmírnění nedostatku informací a schopností v partnerských zemích.

 

CESTA VPŘED:

 

👉 Klíčem k úspěšnému boji proti zahraniční informační manipulaci je široká koalice podobně smýšlejících partnerů, protože každá země může nabídnout jiné silné stránky, kapacity a zdroje.

 

👉 Spojené státy vyzývají partnerské země, které se zavázaly podporovat otevřené a na faktech založené informační prostředí, v němž nedochází k manipulaci s informacemi ze zahraničí, aby podpořily klíčové oblasti činnosti obsažené v rámci a začaly pracovat na koordinovaném přístupu k této nadnárodní hrozbě.

 

👉 Zavázáním se k těmto pěti klíčovým akčním oblastem mohou Spojené státy se svými partnery a spojenci začít pracovat na bilaterální a multilaterální úrovni na budování odolnosti společnosti vůči zahraničním dezinformacím.

 

TAKŽE TO MÁME VENKU A MŮŽEME SI TO SHRNOUT, CO VLASTNĚ LIPAVSKÝ S BLINKENEM PODEPSALI.

 

👉Americká ambasáda bude odteď řídit boj proti dezinformacím a proti lidem s protiválečnými prostoji v ČR!!!

 

👉 Rámec totiž slouží jako nástroj diplomatické angažovanosti, lidově přeloženo ambasáda bude řídit a říkat, co se bude dělat.

 

👉 Za tímto účelem rozdá noty, v dokumentu se to nazývá tak, že vytvoří společný operační obraz.

 

Země prý se už nemají spokojit je s bonzováním a nahlašováním závadových příspěvků, ale mají rámec překročit a vytvořit strategie, jak prý nežádoucím názorům a informacím čelit.

 

AMBASÁDA U.S. BUDE V ČR „ANGAŽOVANĚ” ŘÍDIT BOJ PROTI DEZINFORMACÍM!!!

 

👉Pod tím si můžeme představit cokoliv, od blokování webů až po zavírání lidí do kriminálu za špatný názor, jako ve Velké Británii, kde se zavírají lidé na 30 dní do vězení za nenávistný projev, třeba proti lidem se sexuálními deviacemi. Toho se týká další výzva v dokumentu, výzva na ochranu marginalizovaných skupin.

 

👉Dokument dále vyžaduje určené řídící struktury a instituce pro boj s dezinformacemi na úrovni vlád, což je přesně role, KTEROU OD 30. KVĚTNA ZAČAL PLNIT VE FIALOVĚ VLÁDĚ PLUKOVNÍK FOLTÝN.

 

👉Panečku, ve stejný den, kdy Lipavský memorandum podepsal, tak Fialova vláda už jela podle notiček z ambasády a jmenovala Foltýna hlavním koordinátorem na boj proti dezinfo.

 

👉TOMU SE ŘÍKÁ DISCIPLÍNA! NEŽRAT, NESTÁT, DĚLAT!

Takže to máme černé na bílém i s podpisy ministrů.

 

👉Americká ambasáda bude angažovaně řídit boj proti dezinformacím v Česku a do role komisaře pro cenzuru dosadila už druhého vojáka ve vysoké funkci po krátkém čase.

👉Po prezidentu Pavlovi v roli generála tak na dezinformace dohlédne zatím jen plukovník Foltýn, ale povýšení na generála jistě na sebe nenechá dlouho čekat.

👉Pepa to zajistí, o to nic. Důležité je, aby byly výsledky. Takže se dá očekávat, že znovu dojde k oživení ruských stop v ČR a zmizí další YouTube kanály a spolu s nimi i profily na Facebooku.

 

PO VOLBÁCH DO EU SE CHYSTAJÍ STRAŠNÉ VĚCI OHLEDNĚ UKRAJINY, TAKŽE CHTĚJÍ BÝT NA VŠECHNO PŘIPRAVENI, ABY ZAVČAS UMLČELI ANTI-VÁLEČNÉ PROCESY.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/plukovnika-foltyna-vladnim-koordinatorem-strategicke-komunikace-fialovy-vlady-dosadilo-americke-ministerstvo-zahranici-presne-v-den-podpisu-tajneho-memoranda-ktere-podepsal-jan-lipavsky-s-antony-blin/

 

 

 

📌5. června 2024 22:57, PUTIN: NEVYHROŽUJTE POUŽITÍM JADERNÝCH ZBRANÍ:

 

Neustále se snaží obvinit Rusko, že se ohání „jaderným obuškem“, ale není tomu tak, řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání s šéfy největších světových zpravodajských agentur.

 

Těmito slovy hlava státu odpověděla na otázku britského novináře, zda by situace na Ukrajině mohla vést k hrozbě použití jaderných zbraní.

 

„Nepřinášejme ji nejen k použití, ale dokonce i k hrozbě použití,“ vyzval ruský vůdce.

 

Vladimir Putin také poukázal na to, že k této záležitosti vedla sama zástupkyně britských médií, a pak mu bude vyčítáno, že Ruská federace údajně mává „jaderným obuškem“.

 

https://www.vesti.ru/article/3986591

 

 

 

📌5. června 2024 23:32: MOSKVA POŽÁDALA O SVOLÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN KVŮLI POVOLENÍ ÚTOKŮ ZÁPADNÍMI ZBRANĚMI NA RUSKOU FEDERACI:

 

Řada západních zemí umožnila Kyjevu použít zbraně, které mu byly dodány, k úderům na cíle na území Ruské federace.

 

Ruská federace požádala Radu bezpečnosti OSN o svolání zasedání kvůli rozhodnutí západních zemí zaútočit svými zbraněmi na ruské území. Informovala o tom na svém kanálu Telegram Stálá mise Ruska při OSN.

 

„Rusko požádalo o zasedání Rady bezpečnosti OSN na 14. června kvůli tomu, že západní země daly Kyjevu „zelenou“ k použití zbraní, které dodávají na území Ruské federace,“ uvádí se v prohlášení.

 

Francie již dříve požádala o svolání Rady bezpečnosti OSN k ukrajinskému tématu. Očekává se, že důraz bude kladen na „humanitární aspekt“, schůzka je naplánována na 7. června.

 

https://www.vesti.ru/article/3986634

 

 

📌5. června 2024 23:16: PUTIN: RUSKO NEMÁ IMPERIÁLNÍ AMBICE:

 

Pokud by Rusko zahrnulo území bývalého SSSR, země by měla převážně islámské obyvatelstvo, není to potřeba, řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání s šéfy největších světových zpravodajských agentur.

 

Ruská federace podle hlavy státu nezasahuje do suverenity bývalých sovětských republik a nesnaží se oživit SSSR. „Není třeba vymýšlet od nuly,“ řekl Vladimir Putin.

Rusko nemá žádné imperiální ambice, Moskva se nechystá oživit impérium, uzavřel ruský vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/3986614

 

 

📌5. června 2024 3:08: DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA ROPNÝ SKLAD V OBLASTI BELGOROD:

 

Ukrajinské síly s pomocí kamikadze dronu zaútočily na sklad ropy v městské čtvrti Stary Oskol.

 

„Ozbrojené síly Ukrajiny s pomocí kamikadze dronu zaútočily na sklad ropy na území městské části Stary Oskol. V důsledku výbuchu začal jeden z tanků hořet,“ uvedl gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.

Hasiči podle něj už požár uhasili. Nedošlo k žádným obětem.

 

Ukrajinské síly také zaútočily na ropnou rafinerii Novošachtinskij v Rostovské oblasti pomocí dronu. Vypukl požár.

 

Podle předběžných údajů nejsou žádní mrtví ani zranění.

 

https://www.vesti.ru/article/3986689

 

 

📌6. června 2024 1:36: UKRAJINSKÉ MINISTERSTVO ENERGETIKY OBVINILO FINANCIAL TIMES Z PRÁCE PRO RUSKO:

 

Na Ukrajině byla britská publikace obviněna z práce pro Ruskou federaci.

 

Strana.ua cituje prohlášení ukrajinského ministerstva energetiky, že článek Financial Times s názvem „Rusko zničilo více než polovinu ukrajinského energetického sektoru“ „vykazuje známky informační a psychologické operace (IPSO), je manipulativní povahy a propaguje narativy nepřítele“.

 

Článek britského vydání říká, že od začátku NWO klesla výroba elektřiny na Ukrajině na polovinu.

 

Ministerstvo energetiky Ukrajiny zpochybnilo spolehlivost informací uvedených v publikaci a označilo rozhodnutí zdvojnásobit tarify za elektřinu pro obyvatelstvo za „naprostou lež a manipulaci“.

 

Obyvatelé Ukrajiny se musí připravit na zimu na život „v chladu a tmě“, píší Financial Times s odvoláním na ukrajinské představitele.

 

https://www.vesti.ru/article/3986642

 

 

📌6. června 2024 2:26: V RAFINÉRII NOVOŠACHTINSK VYPUKL POŽÁR V DŮSLEDKU ÚTOKU UAV:

 

Dron zaútočil na ropnou rafinerii Novošachtinskij v Rostovské oblasti.

 

„V důsledku útoku UAV vypukl požár v ropné rafinérii Novošachtinsky,“ napsal gubernátor Rostovské oblasti Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Dodal, že na místě zasahují záchranné složky. Informace o obětech se upřesňují.

 

Dříve v okrese Temrjuk na Krasnodarském území začal hořet sklad ropy po útoku dronů ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3986596

 

 

 

📌6. června 2024 4:31: Zacharovová: MOSKVA ODPOVÍ PAŘÍŽI, „POKUD SE DOTKNOU NAŠICH DIPLOMATŮ“ VE FRANCII:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová varovala Paříž před odvetnými opatřeními v případě nátlaku na ruské diplomaty ve Francii.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Páté republiky vyhrožovalo ruským diplomatům kvůli slovům o instruktorech na Ukrajině. Francouzům se nelíbilo prohlášení, že jejich instruktoři v Nezaležnaja jsou legitimním cílem ruských ozbrojených sil.

 

„Dotknou se našich diplomatů, dostanou odvetná opatření,“ napsala Maria Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poukázal na to, že existuje důvod se domnívat, že francouzští instruktoři již na Ukrajině pracují.

 

ZDŮRAZNIL TAKÉ, že takoví instruktoři, bez ohledu na to, kdo jsou uvedeni jako členové francouzských ozbrojených sil nebo žoldáci, jsou pro ruskou armádu „absolutně legitimním cílem“.

 

https://www.vesti.ru/article/3986704

 

 

📌6.6.2024, cz24news: NEPRÍJEMNÉ PREKVAPENIE PRE UPADAJÚCU EÚ, TOPIACU SA VO VOJNE: MEXIKO NA CESTE K PRIEMYSELNEJ MOCNOSTI!

 

EU / MEXIKO: Zatiaľ čo EÚ ekonomicky veľmi napreduje, ale do priepasti, k čomu veľmi prispieva aj katastrofálne vrhanie miliárd do inej priepasti – do kyjevskej, ktorá je ale bez dna, tak Mexiko sotva pozorovane (alebo u nás zamlčiavane) napreduje ekonomicky do iného smeru.

 

Krajina v súčasnosti zažíva veľký priemyselný boom, ktorý chce prvá mexická prezidentka, 61 ročná Sheinbaum intenzívne posúvať vpred: Zahraničné spoločnosti zakladajú továrne, priťahujú ich nízke výrobné náklady a blízkosť veľkého odbytového trhu v USA. Satelitné snímky ukazujú, ako rýchlo rastú nové závody a kam nemecké firmy investujú čoraz viac utekajúc z Európy.

 

Nové rozkvitajúce megamesto Monterrey v severovýchodnom Mexiku, vzdialené necelé tri hodiny jazdy od Texasu sa medzičasom stalo u zahraničných investorov také obľúbené ako máloktorý iný región na svete. Produkuje sa tam lacnejšie ako v Rumunsku, či Bulharsku!

Výrobca elektromobilov Tesla chce napríklad neďaleko mesta postaviť najväčšiu svetovú továreň na elektromobily s plánovanou investíciou päť miliárd dolárov. Unilever stavia novú továreň na produkty osobnej starostlivosti za 400 miliónov eur. Bosch pripravuje výrobu 600 000 chladničiek ročne, čo stojí 260 miliónov dolárov. A to sú len tri príklady z mnohých.

 

MEXICKÝ PRIEMYSEL PREKVITÁ, TO JE DOBRÁ SPRÁVA V KRAJINE, KTORÁ ZÁPASÍ S CHUDOBA. CLAUDIA SHEINBAU

Kvalifikovaná fyzička a klimatologička dala počas predvolebnej kampane jasne najavo, že urobí všetko pre zlepšenie života najchudobnejších občanov a okrem iného chce posunúť Mexiko vpred v oblasti obnoviteľných energií.

 

Projekty ako továreň na elektromobily Tesla sú veľmi vítané. Skutočnosť, že americké spoločnosti ako Tesla sa usilujú o Mexiko, súvisí s trendom nearshoringu: Namiesto toho, aby sa produkty vyrábali na druhom konci sveta, spoločnosti presúvajú svoju produkciu bližšie k adekvátnym predajným trhom.

 

Tento trend – ktorý je pre Mexiko veľmi priaznivý – spustili najmä problémy dodávateľského reťazca počas pandémie koróny, obchodné spory medzi USA a Čínou a geopolitické krízy, ako napríklad vojna na Ukrajine. V neposlednom rade Mexiko láka aj veľmi nízkymi výrobnými nákladmi.

 

Krajina, ktorá má s USA spoločnú 3000-kilometrovú hranicu, sa stáva novým obrovským pracoviskom pre Severnú Ameriku (ale nielen pre ňu). Už v prvej polovici roku 2023 zahraničné spoločnosti investovali v krajine 29 miliárd dolárov – o 40 percent viac ako v rovnakom období minulého roka……

 

https://cz24.news/neprijemne-prekvapenie-pre-upadajucu-eu-topiacu-sa-vo-vojne-mexiko-na-ceste-k-priemyselnej-mocnosti/

 

 

 

📌6.6.2024, cz24news: RUSKÉ OZBROJENÉ SILY NIČIA AJ TIE NAJOPEVNENEJŠIE POZÍCIE UKRAJINSKEJ ARMÁDY:

 

RUSKO: Ruské riadené letecké bomby (KAB) ničia aj najopevnenejšie pozície ukrajinskej armády.

 

Dodal, že okrem prevahy ruských ozbrojených síl v delostreleckých nábojoch predstavujú vážny problém pre ozbrojené sily Ukrajiny ruské KAB-y.

 

„Pol tony výbušnín ničí všetko vo veľkej hĺbke, takže aj tie najpripravenejšie pozície sú zničené,“ povedal Sekač.

 

Poznamenal, že ukrajinské jednotky nemajú nič, čím by zostrelili ruské lietadlá, ktoré operujú vo výške 15-20 kilometrov. Podľa Sekača jeho brigáda napriek očakávaniam vojenskú techniku ​​zo západných krajín nikdy nedostala. 110. samostatná mechanizovaná brigáda zároveň čelí rastúcemu nedostatku nábojov sovietskej výroby, čo komplikuje prácu ukrajinského delostrelectva.

 

Překlad: News Front

 

https://cz24.news/ruske-ozbrojene-sily-nicia-aj-tie-najopevnenejsie-pozicie-ukrajinskej-armady/

 

 

📌6.6.2024, cz24news: REAKCE NA ÚTOK VRAŽDÍCÍHO AFGHÁNCE V MANNHEIMU: NĚMECKÁ VLÁDA SI LETECKY PŘIVEZE DO ZEMĚ DALŠÍCH 10 000 AFGHÁNCŮ:

 

NĚMECKO: Už od roku 2021 – tedy od opětovného nástupu Talibánu – si německá vláda pravidelně přiváží do země zhruba 1000 Afghánců měsíčně – a to včetně radikálních imámů a šaría soudců.

 

Afghánec, který útočil v Mannheimu – a jehož skutečný věk je nejasný – měl zamítnut azyl již v roce 2014, přesto v zemi zůstával a oženil se s Turkyní s německým občanstvím, se kterou má dvě děti.

 

Tak jak byl v zemi dlouhodobě tolerován on (samozřejmě většinu času byl na dávkách), tak jsou tolerovány i miliony dalších muslimů, které si už od dob Merkelové Německo dovezlo.

Afghánci pak patří mezi nejčastější pachatele násilných trestných činů, přesto jich do země vozí vláda stále víc. Aktuálně je navíc situace taková, že do Afghánistánu nelze z území EU nikoho deportovat – a to ani zločince.

 

Očekávalo se, že po útoku v Mannheimu vláda poněkud přitvrdí. Ve skutečnosti se však zdá, že namísto toho zemi obohatí dalšími Afghánci.

 

To vše se děje v našem sousedství. Je nasnadě, že to může mít postupně i další důsledky, stačí si vzpomenout na útok Afghánce v Karlových Varech před dvěma lety. Ten si do lázeňského města odskočil z Německa na Silvestra – a vzápětí jednu ženu pobodal a druhou znásilnil….

 

Jaká by byla reakce v racionální společnosti na útok podobný tomu v Mannheimu, při němž 25letý odmítnutý žadatel o azyl z Afghánistánu zaútočil nožem na kritika politického islámu a brutálně bodl do krku policistu?

 

Široce by se diskutovalo o importu násilí a o omezení masového přílivu z archaických kmenových společností a oblastí bez násilí.

 

Ne tak v samozvaném „nejlepším Německu všech dob.“ Což je ve skutečnosti červeno-zelený ideologický stát.

 

Lidé skutečně vyšli do ulic, aby demonstrovali proti těm, kteří požadovali důsledky Mannheimského činu. Politici a velká média se snaží odvést pozornost od pozadí zločinu někdy dobrodružnými a absurdními piruetami.

 

Jak už to tak ale bývá, korunou všeho není nikdo jiný než ministryně zahraničí Annalena Baerbocková ze strany Zelených. Stále je striktně proti deportacím do Afghánistánu, které by však prokazatelně zabránily krvavému zločinu v Mannheimu a devětadvacetiletý policista Rouven L. by byl stále naživu.

 

Vůdkyně Strany zelených instinktivně požaduje, aby Německo přijalo ještě více Afghánců. V jejím rudo-zeleném zápalu ji dokonce podporuje její stranická kolegyně Lamya Kaddorová.

 

„Už jsme před Tálibánem dostali do bezpečí více než 30 000 lidí, hlavně místní zaměstnance, ale také novináře, obránce lidských práv, pronásledované ženy a dívky,“ řekla Baerbocková novinám mediální skupiny Funke.

 

Jako cíl stanovila přijetí dalších 10 000 Afghánců. A to navzdory skutečnosti, že přijímací program byl již mezitím zastaven poté, co vyšlo najevo, že mezi těmi, které vláda do země přivezla, byli i radikální soudci šaría.

 

„Deportace již nejsou možné kvůli situaci v oblasti lidských práv v zemi od doby, kdy je tam u moci Tálibán,“ řekla Baerbocková.

 

„S vládou teroru Tálibánu se Afghánistán vrátil zpět do doby kamenné. Ženy jsou zavřené doma, mučení a pronásledování jsou na denním pořádku. Z dobrého důvodu proto nedeportujeme do Afghánistánu.“

 

Lamya Kaddorová, mluvčí Zelených v Bundestagu pro domácí politiku, také nadále odmítá deportace do Afghánistánu navzdory krvavému činu v Mannheimu.

 

Její zdůvodnění je obzvláště absurdní: říká, že zločinci odsouzení v Německu se možná v zemi Tálibánu už nebudou muset vůbec bát trestu. „Naopak, v Afghánistánu by pravděpodobně byli odměněni“, řekla Kaddorová v ranním magazínu ARD.

 

ZÁVĚR ZELENÝCH:

 

„Lidé, kteří zde byli odsouzeni, kteří zde spáchali trestné činy, závažné násilné trestné činy, by zde také měli dostat svůj trest.“

 

Jedinou podivnou věcí je, že vláda platí rozvojovou pomoc Afghánistánu a snaží se zakázat novinářům, aby to označili za financování Tálibánu. Takže kupodivu právě zde funguje spolupráce. Ne však v případě deportací.

 

Strana zelených se svými argumenty snaží klamat veřejnost. Nemohou údajně deportovat islámské útočníky, kteří by si samozřejmě měli odpykat své tresty.

Nicméně v tomto případě jde o deportaci zločinců, kteří si odpykali svůj trest, byli propuštěni a jsou hrozbou pro obyvatele Německa kvůli riziku opakování trestné činnosti. Ani ti totiž nejsou běžně deportováni.

 

Ale nejen z výše zmíněných výroků Zelených člověk nabývá dojmu, že Německo je blázinec. CDU například po zločinu v Mannheimu požadovala více zón se zákazem nošení nožů.

Zločin se odehrál právě v takové zóně bez nožů – a tím se jasně dokazuje, že nějaké vyhlašování zóny bez nožů je směšné a má jen vyvolávat dojem, že politici „něco“ dělají.

Politicko-mediální komplex podněcuje takové falešné debaty, aby odvedl pozornost od skutečně naléhavých problémů, jako je masová imigrace z archaických společností a s ní spojený masivní dovoz násilí, stejně jako nadměrné zdanění Německa, aby bylo na štědré dávky.

 

Především by měli politici a redaktoři povinně používat veřejnou dopravu ve velkých městech nebo procházet problémovými čtvrtěmi nebo posílat své děti do multikulturních škol.

 

Pak by Německo velmi rychle dosáhlo změny politiky.

 

Zpracoval: Slovanka/Necenzurovaná Pravda

 

https://cz24.news/reakce-na-utok-vrazdiciho-afghance-v-mannheimu-nemecka-vlada-si-letecky-priveze-do-zeme-dalsich-10-000-afghancu/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 06.06.2024“:

➡️☭☆Putin:  Všichni věří, že Rusko začalo válku na Ukrajině. Ale nikdo – to chci zdůraznit – nikdo na Západě si nechce pamatovat, jak tato tragédie začala. Začalo to protiústavním státním převratem na Ukrajině. Může za tento převrat Rusko? Ne.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Putin: Bývalý kancléř Německa mi jednou řekl: „Víte, v Kosovu NATO jednalo bez rozhodnutí Rady bezpečnosti [OSN], ale osm let tam byla prolévána krev!“ A tady, když byla na Donbasu prolita krev ruského lidu, není to krev, ale voda, nebo co?

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ O rusko-japonském dialogu na Kurilských ostrovech

Nyní neexistují žádné podmínky pro pokračování dialogu mezi Ruskem a Japonskem o mírové smlouvě. Neodmítáme jej obnovit. Ovšem pouze za předpokladu, že budou vytvořeny potřebné podmínky, a to především na japonské straně. V bilaterálních vztazích jsme neudělali nic, co by zkomplikovalo rusko-japonský dialog.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Jedním z hlavních cílů našeho rozvoje, strategických směrů, které jsme si stanovili, je technologická nezávislost. Už to děláme a hodláme tam v budoucnu investovat určité a značné prostředky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky systému protivzdušné obrany Buk-M1 sestřelily rakety HIMARS ve směru na jih Doněcka

Podle protiletadlových střelců je intenzita nepřátelského použití západních zbraní v tomto sektoru fronty stále vysoká a posádky již úspěšně zasáhly stovky cílů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Biden mi poslal dopis a já mu odpověděl: pokud chcete zastavit boje na Ukrajině, přestaňte tam dodávat zbraně.“ – Putin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *