, ,

05.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

05.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌⚠️☢️📢🔝🔝🔝 VOLNÝbloG, Jana Hrušková: DESET NOVÝCH STUDIÍ POPISUJE ZDRAVOTNÍ RIZIKA 5G:

 

Historie na první pohled:

 

  • Několik studií zveřejněných v letech 2022 až 2024 zdůrazňuje zdravotní rizika, která představuje technologie 5G
  • Výzkum je v rozporu s pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením a ukazuje různé škodlivé biologické účinky radiofrekvenčního záření (RFR) na člověka a životní prostředí, včetně potenciálního rizika rakoviny.
  • Studie ukazují, že 5G může způsobit neurologické poškození a psychiatrické problémy a zdůrazňují jeho účinky na vývoj mozku, včetně zvýšeného rizika onemocnění, jako je demence, prostřednictvím mechanismů, jako je interference s Neurosinem.
  • Studie z prosince 2023 ilustruje škodlivé účinky 5G RFR na potkaní spermie, ukazuje snížený počet a kvalitu spermií, přičemž melatonin poskytuje ochranný účinek.
  • Výzkum z února 2024 naznačuje významné změny v profilech fekálního mikrobiomu a metabolomu u myší vystavených 5G RFR, což naznačuje širší zdravotní účinky včetně psychické pohody a imunitních funkcí.
  • Během posledního desetiletí jsem napsal mnoho článků pojednávajících o důkazech biologického poškození z neionizujících elektromagnetických polí (EMF) a radiofrekvenčního záření (RFR) z bezdrátových technologií.
  • Výše uvedené video obsahuje rozhovor, který jsem udělal v únoru 2020 se Siim Landem pro jeho podcast Body Mind Empowerment, ve kterém mluvím o EMF – co to je, vaše největší zdroje expozice, jak ovlivňuje vaši biologii a jak řídit vaši expozici. může minimalizovat. Zabývám se také tím, jak telekomunikační průmysl manipuluje s pravdou, aby vás nechal hádat o potenciálních nebezpečích.
  • Zatímco bezdrátový průmysl předpokládá, že jediným typem záření, které může způsobit poškození, je ionizující záření – například rentgenové záření – výzkumníci již dlouho varují, že neionizující a nezahřívající záření může také představovat riziko pro vaše zdraví. To platí nejen pro zdraví lidí, ale i rostlin a zvířat.
  • Postupem času jsem se natolik přesvědčil o škodlivých účincích EMF, že mi trvalo tři roky, než jsem napsal „EMF*D“ publikovaný v roce 2020. V něm jsem přezkoumal zdrcující důkazy, které ukazují, že EMP představují skrytou zdravotní hrozbu, kterou už prostě nelze ignorovat.
  • Během pandemie jsme byli také svědky zavádění a instalace 5G po celé zemi, což exponenciálně zvýšilo expozici, protože bylo přidáno do již existující bezdrátové infrastruktury.
  • Krátké video níže, zveřejněné Investigative Europe v lednu 2019, poskytuje stručný přehled toho, jak se 5G liší od předchozí bezdrátové technologie. V té době probíhal jen malý nebo žádný výzkum 5G, ale mezi lety 2022 a 2024 bylo zveřejněno deset nových studií, které vrhly více světla na tuto technologii páté generace.

Výzvy na 5G moratorium byly navzdory důkazům ignorovány:

 

První z nich, publikovaná v září 2022 v časopise Reviews on Environmental Health, poskytuje dobrý přehled o nebezpečích, která 5G představuje. Autoři poznamenali, že od září 2017 více než 400 vědců a lékařů společně podalo šest žádostí Evropské unii požadujících moratorium na technologii 5G. Všichni byli ignorováni.

Výzva ze září 2021 obsahovala „dlouhý průvodní dopis“, ve kterém odborníci tvrdili, že spoléhání se EU na pokyny Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením (ICNIRP) ohrožuje veřejné zdraví, protože pokyny pouze „zabraňují oteplování, a nikoli oteplování“. – relevantní biologické účinky RFR“.

Dopis staví do kontrastu směrnice ICNIRP s výsledky výzkumu evropských a mezinárodních expertních skupin, které ukazují četné negativní biologické účinky RFR na člověka a životní prostředí. Podle autorů:

„Důkazy pro tuto pozici pocházejí ze studií, které ukazují změny v neurotransmiterech a receptorech, poškození buněk, proteinů, DNA, spermií, imunitního systému a lidského zdraví, včetně rakoviny.

Výzva z roku 2021 dále varuje, že signály 5G pravděpodobně dále změní chování molekul kyslíku a vody na kvantové úrovni, rozvinou proteiny, poškodí kůži a poškodí hmyz, ptáky, žáby, rostliny a zvířata.

 

Sdružování signálů vyvolává vážné otázky

Pod nadpisem „Skvělé plány, velké sliby, ale falešná tvrzení“ autoři zdůrazňují vlastní zjištění vlády:

“ … Potenciální zdravotní a bezpečnostní rizika spojená s RFR byla zdůrazněna v nedávném přezkumu aktuálně dostupných vědeckých důkazů, který zadala EU, zpráva EPRS/STOA z roku 2021 o zdravotních účincích 5G.

 

Závěry komplexního přehledu konstatovaly, že existují dostatečné důkazy o rakovině způsobené RFR u zvířat, že existují dostatečné důkazy o škodlivých účincích RFR na plodnost mužů, samců potkanů ​​a myší a že RFR je pravděpodobně karcinogenní pro člověka.

 

👉 Stručně řečeno, zpráva EPRS/STOA ukazuje, že RFR je zdraví škodlivé. Zpráva pak požaduje opatření, která vytvoří pobídky ke snížení expozice RF-EMF, jako například: B. snížení limitu pro povolené zatížení a upřednostnění použití kabelových připojení.

 

Podobně hloubková analýza EU (výbor ITRE) z roku 2019, 5G Deployment

 

👉 State of Play v Evropě, USA a Asii varovala, že 5G spolu s 2G, 3G, 4G, WiFi, WIMAX, DECT, radar atd dramaticky vyšší celkové vyzařování:

👉 Nejen díky použití mnohem vyšších frekvencí v 5G, ale také díky potenciálu pro agregaci různých signálů, jejich dynamické povaze a komplexním rušivým efektům, které mohou mít za následek, zejména v hustých městských oblastech.

 

👉 Tyto obavy pramení ze složitosti komunikačních signálů a neznámosti jejich interakcí. Elektromagnetické signály vysílané umělými komunikačními zařízeními nejsou normální vlny, ale komplexní kombinace ultravysokofrekvenčních nosných vln a modulací, které kódují zprávy na extrémně nízkých a ultranízkých frekvencích.

 

👉 Kromě toho jsou signály pulzní (zasílané v krátkých cyklech zapnutí a vypnutí) na extrémně nízkých frekvencích. To znamená, že ačkoli jsou nosné vlny RFR ve vysokofrekvenčním pásmu GHz, jejich modulace a frekvence pulzů jsou mnohem blíže frekvencím mozkových vln, např. B. pulsace 217 Hz telefonního signálu GSM.

👉 Bylo prokázáno, že pulzní nebo modulované signály RFR jsou bioaktivnější než jednoduché kontinuální vlny stejné intenzity a trvání expozice. To je velmi znepokojující z hlediska veřejného zdraví a není omezeno pouze na vyšší frekvence 5G.

 

👉 Zpráva navíc zjistila, že účinky těchto nových komplexních vyzařujících signálů mají nepředvídatelné vzorce šíření, které by mohly vést k nepřijatelnému vystavení člověka elektromagnetickému záření, ale dosud nebyly spolehlivě zmapovány pro situace v reálném světě mimo laboratoř. “

5G MŮŽE VÉST K NEUROLOGICKÝM A PSYCHIATRICKÝM PROBLÉMŮM:

Druhá studie, publikovaná v listopadu 2022, zkoumala účinky 4,9 GHz (jedna z několika frekvencí 5G) RFR na emoční chování a prostorovou paměť u dospělých samců myší. Bylo zjištěno, že expozice vyvolává „chování podobné depresi“ způsobené „neuronální pyroptózou v amygdale“.

Pyroptóza je forma programované buněčné smrti, která se liší od jiných forem apoptózy a je charakterizována zánětlivou reakcí. To způsobí, že buňka nabobtná a praskne, což vede k uvolnění prozánětlivých cytokinů a intracelulárního obsahu, který může vyvolat imunitní odpověď v okolní tkáni.

Tento proces je řízen proteiny gasderminu, které tvoří póry v buněčné membráně, a je často spouštěn v reakci na infekci patogeny nebo jiné signály indikující poškození buněk.

„5G indukuje buněčnou smrt v amygdale, mozkové oblasti, která se podílí na regulaci emocí, paměti a rozhodování.“

Amygdala je oblast mozku zapojená do regulace emocí, paměti a rozhodování. Proto by pyroptóza v této oblasti mohla být známkou neurologického poškození nebo zánětu, potenciálně ovlivňujícího regulaci emocí, chování a kognitivní funkce.

To by mohlo být důležité v kontextu neurodegenerativních onemocnění, poranění mozku nebo infekcí, které postihují centrální nervový systém a vedou k různým neurologickým a psychiatrickým následkům.

👉 Čtyři studie potvrzují účinky 5G na neurologii

👉 Čtyři další studie publikované v roce 2023 také ukazují různá poškození mozku:

  • 5G zvyšuje propustnost hematoencefalické bariéry –První studie zjistila, že RFR z mobilních telefonů 5G na 3,5 GHz nebo 4,9 GHz po dobu jedné hodiny denně po dobu 35 dní přímo zvýšilo propustnost BBB v mozkové kůře u myší.
  • – RFR narušuje neurogenezi a způsobuje poškození neuronální DNA –Ve druhé studii bylo prokázáno, že kontinuální RFR z mobilních telefonů na frekvenci 2115 MHz po dobu osmi hodin vyvolává vyšší hladiny peroxidace lipidů, uhlíkově centrovaných lipidových radikálů a poškození jednovláknové DNA, což má za následek při poruše neurogeneze v oblasti hippocampu a neuronální degeneraci v oblasti gyrus dentatus.
  • Překlad: Záření mobilního telefonu může způsobit kognitivní poruchy a deficity, změny chování a dysfunkční regulaci nálady, neurodegenerativní poruchy (v důsledku oxidačního stresu v neuronech) a psychiatrická onemocnění, jako je úzkost a deprese.
  • – Elektromagnetické záření spojené s úzkostí –V této studii bylo chování podobné úzkosti zjištěno u samců myší vystavených elektromagnetickému záření o frekvenci 2650 MHz po dobu čtyř hodin denně po dobu 28 dní.
  • – 5G může podporovat demenci –Závěrem studie navazující na předchozí výzkum dospěla k závěru, že RFR na 1,8 GHz až 3,5 GHz:

 

  • ◦ Inhibujte neurosin, enzym, který hraje roli ve zdraví mozku, včetně rozkladu proteinů, který, pokud není správně kontrolován, může vést k onemocněním, jako je Alzheimerova choroba. Toto zjištění naznačuje, že záření mobilních telefonů by mohlo potenciálně ovlivnit schopnost mozku zabránit ukládání škodlivých proteinů.
  • ◦ Inhibice elektrické aktivity neuronů in vitro –Neurony mezi sebou komunikují pomocí elektrických signálů a tato aktivita je klíčová pro vše, co mozek dělá, od zpracování senzorických informací až po řízení svalových pohybů. Inhibice elektrické aktivity znamená přerušení normální komunikace mozkových buněk, což by mohlo potenciálně ovlivnit mozkové funkce.

 

5G OVLIVŇUJE VÝVOJ MOZKU:

Studie Bodina a kol. z října 2023 zkoumal účinky expozice 5G během perinatálního období – přibližně v době narození – na neurovývoj potkanů. Hlavním cílem této studie bylo prozkoumat, jak expozice 5G EMF v době narození ovlivňuje vývoj mozku krys, když vyrůstají v adolescenty a adolescenty.

Mláďata samců i samic potkanů ​​vystavených 5G EMF vykazovala opožděnou erupci řezáků (předních zubů). To naznačuje, že expozice EMP by mohla potenciálně zpomalit určité aspekty fyzického vývoje.                                                                                         👉 Studie také zjistila výrazné rozdíly v chování v závislosti na pohlaví krys.

U dospívajících samic potkanů ​​došlo v testu na otevřeném poli k významnému snížení (70 %) stereotypních pohybů, jako jsou opakující se vzorce chování. To naznačuje, že expozice může snížit určité opakující se chování u samic potkanů. Naproti tomu samci potkanů ​​vykazovali 50% nárůst stereotypních pohybů, což naznačuje, že stejná expozice vedla ke zvýšení opakujícího se chování.

Stručně řečeno, výzkum naznačuje, že expozice 5G EMF na úrovních pod regulačním prahem během kritického období vývoje (perinatální období) má potenciál způsobit neurovývojové poruchy. Tyto účinky jsou pozorovány u juvenilních a dospívajících potomků a vyskytují se odlišně u mužů a žen.

👉 I když je obtížné předvídat, jaký dopad to může mít na lidské zdraví, stojí za zmínku, že opakující se chování je často spojeno s neurovývojovými poruchami, jako je porucha autistického spektra (ASD) a porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD). V takových případech může toto chování naznačovat základní neurologické rozdíly a ovlivnit sociální interakce, učení a každodenní fungování člověka.

👉 V některých případech může být opakující se chování také příznakem úzkosti, obsedantně-kompulzivní poruchy, poruch souvisejících se stresem a sebepoškozujícího chování, jako je škubání za kůži nebo tahání za vlasy.

👉 U některých lidí může opakované chování narušovat pozornost a koncentraci, což ovlivňuje akademický výkon, produktivitu na pracovišti a schopnost efektivně dokončit každodenní úkoly.

👉 Může také ovlivnit sociální interakce a vztahy člověka a vést k sociální izolaci, šikaně nebo stigmatizaci, zejména u dětí a dospívajících, což následně ovlivňuje emocionální pohodu a sebevědomí. Opakované chování, zejména to, které je spojeno s úzkostí nebo obsedantně-kompulzivními poruchami, může také narušit spánkové vzorce a vést k nespavosti nebo špatné kvalitě spánku, což následně ovlivňuje celkové zdraví a pohodu.

RFR DECIMUJE MUŽSKOU PLODNOST MELATONIN JI MŮŽE POMOCI OBNOVIT:

Studie z prosince 2023 zkoumající negativní účinky dlouhodobé expozice 2100 MHz RFR na vlastnosti potkaních spermií přinesla dobré i špatné zprávy.

Nevýhodou bylo, že samci potkanů ​​vystavení RFR při 2100 MHz po dobu 30 minut denně měli významně vyšší procento spermií s abnormálním tvarem. Celkový počet spermií byl také významně snížen u exponovaných potkanů.

Při bližším zkoumání struktury spermií pod mikroskopem (na ultrastrukturální úrovni) bylo pozorováno poškození v kritických částech spermií, včetně:

  • Akrozom, struktura podobná čepici, která pomáhá spermiím proniknout do vajíčka
  • Axonéma, centrální hřídel ocasu spermie
  • Mitochondriální pouzdro, které řídí pohyb ocasu spermie
  • Vnější hustá vlákna, která jsou součástí ocasu spermie

Dobrou zprávou je, že suplementace melatoninem dokázala těmto problémům předejít. Potkani, kterým bylo podkožně podáváno 10 miligramů melatoninu na kilogram tělesné hmotnosti, měli vyšší počet spermií a zvýšil se podíl spermií s normálním tvarem. Kromě toho bylo zcela zvráceno ultrastrukturální poškození spermií způsobené vystavením RF. Jak uvedli autoři:

„Procento abnormální morfologie spermií se významně zvýšilo s expozicí RF, zatímco celkový počet spermií se významně snížil… Celkový počet spermií, spermie s normální morfologií se zvýšil a ultrastrukturální vzhled se normalizoval po podání melatoninu.“

 

Případová studie 8letého chlapce:

V lednu 2024 Hardell a spol. případová studie osmiletého chlapce, který trpěl silnými bolestmi hlavy a dalšími příznaky, když navštěvoval školu poblíž mobilní věže se základnovými stanicemi 5G.

Chlapcova škola je 200 metrů od mobilní věže se základnovými stanicemi 5G a jeho třída je 285 metrů daleko. Krátce po nástupu do školy ho začaly bolet hlava, která se zpočátku vyskytovala jen sporadicky, a ne každý den či týden.

👉 Na podzim roku 2023 se chlapcovy bolesti hlavy staly závažnějšími, vyskytovaly se denně a byly hodnoceny 10 na 10bodové škále, přičemž 0 představuje žádné nepohodlí a 10 představuje nesnesitelnou bolest. Trpěl také únavou (5. stupeň) a občasnými závratěmi (7. stupeň), zejména ve škole. Doma měl občas mírné bolesti hlavy (2. stupeň), které poměrně rychle ustoupily.

👉 Na podzim roku 2023 začal nosit RF ochrannou čepici a svrchní oblečení do školy uvnitř i venku, poté bolesti hlavy zmizely.

Článek také cituje epidemiologické a laboratorní studie spojující vystavení RF záření s rakovinou prostřednictvím mechanismů, jako je oxidační stres, účinky mRNA a poškození DNA, a argumentuje pro klasifikaci RF záření jako lidského karcinogenu skupiny 1 s tím, že „tato klasifikace by měla mít významný důsledky pro preventivní opatření“.

5G MĚNÍ VÁŠ MIKROBIOM:

Konečně studie Wanga et al. od února 2024 účinky 5G RFR na profily fekálního mikrobiomu a metabolomu myší. Výsledky ukázaly, že myši vystavené RFR zaznamenaly významné změny ve složení jejich střevního mikrobiomu, charakterizované poklesem mikrobiální diverzity a posuny v distribuci mikrobiální komunity.

Prostřednictvím metabolomického profilování vědci identifikovali 258 metabolitů, které se významně lišily v množství u myší vystavených RF polím ve srovnání s kontrolami, což naznačuje, že to může mít hluboký dopad na metabolické procesy.

Autoři dospěli k závěru, že expozice 4,9 GHz RFR může způsobit dysbiózu střevní mikroflóry u myší a předpokládali, že pozorovaná nerovnováha střevní mikroflóry a metabolismu může souviset s chováním myší podobným depresi, které bylo pozorováno v mnoha studiích. Nerovnováha v metabolickém profilu může být také spojena se změnami v imunitní regulaci nebo zánětem.

5G POŠKODÍ KAŽDOU ŽIVOU BYTOST:

 

V září 2019 požádal ministr pro komunikace, poslanec Hon Paul Fletcher, výbor, aby provedl šetření „zavedení, přijetí a nasazení 5G v Austrálii“. V reakci na to Paul Barratt jménem ElectricSense předložil dokument, který je k dispozici ke stažení na aph.org, v němž se mimo jiné uvádí:

 

👉 „5G je nebezpečné a poškodí každou živou bytost. Tisíce studií spojují expozici nízkoúrovňovému bezdrátovému radiofrekvenčnímu záření s dlouhým seznamem negativních biologických účinků, včetně:

  • Jednovláknové a dvouvláknové zlomy DNA
  • oxidační poškození
  • Narušení buněčného metabolismu
  • zvýšená permeabilita hematoencefalické bariéry
  • Snížení melatoninu
  • Porucha metabolismu glukózy v mozku
  • Tvorba stresových proteinů

👉 Nezapomeňme také, že v roce 2011 zařadila Světová zdravotnická organizace (WHO) radiofrekvenční záření mezi možný karcinogen 2B. Nedávno Národní toxikologický program v hodnotě 25 milionů USD dospěl k závěru, že radiofrekvenční záření, jaké v současnosti používají mobilní telefony, může způsobit rakovinu.

 

👉 Ale kde do toho všeho zapadá 5G? Protože 5G bude používat frekvence nad a pod stávajícími frekvenčními pásmy, je 5G uprostřed toho všeho. Ale trend (který se v jednotlivých zemích liší) je takový, že 5G bude využívat vyšší frekvenční pásma. To přináší své vlastní obavy.“

BARRATT UVÁDÍ 11 DŮVODŮ, PROČ SE OBÁVAT ZÁŘENÍ 5G, VČETNĚ:

 

  • Silnější elektrosmog
  • Kožní onemocnění a bolest, protože „analýzy hloubky penetrace ukazují, že více než 90 % přenesené síly je absorbováno ve vrstvě epidermis a dermis“.
  • Poškození očí
  • Účinky na srdce, včetně účinků na variabilitu srdeční frekvence a srdeční arytmie
  • Snížená imunitní funkce
  • Snížení rychlosti růstu buněk a změny vlastností a aktivity buněk
  • Zvýšené riziko patogenů rezistentních na antibiotika
  • Nekróza rostlin a možnost, že se rostlinná strava stane nevhodnou pro lidskou spotřebu
  • Vliv na atmosféru a vyčerpání fosilních paliv
  • Narušení ekosystému
  • Zavádějící výsledky studie 5G, protože většina nepulsuje vlny. Barratt říká: „Je to důležité, protože výzkum mikrovln již ukazuje, že pulzní vlny mají hlubší biologické účinky na naše těla než vlny nepulsované. Předchozí studie například prokázaly, že pulzní frekvence vedou ke genotoxicitě a zlomům řetězců DNA.

CHRAŇTE SEBE A SVOU RODINU PŘED NADMĚRNÝM VYSTAVENÍM EMP:

Není pochyb o tom, že vystavení RF-EMF představuje významné nebezpečí, které je třeba řešit, pokud máte obavy o své zdraví. Zavedení 5G jistě ztěžuje nápravná opatření, ale další nebezpečí jsou o to větším důvodem, proč zintenzivnit a udělat, co můžeme, abychom zátěž minimalizovali.

👉 Zde je několik návrhů, které vám pomohou snížit vaši expozici EMP a zmírnit škody způsobené nevyhnutelnými expozicemi. Pro ještě více tipů se podívejte na infografiku Environmental Health Trust níže.

  • Identifikujte hlavní zdroje EMP, např. B. Váš 👉 mobilní telefon, 👉 bezdrátové telefony, 👉 Wi-Fi routery, 👉 Bluetooth sluchátka a další zařízení vybavená Bluetooth, 👉 bezdrátové myši, 👉 klávesnice, 👉 chytré termostaty, 👉 dětské chůvičky, 👉 chytré měřiče a mikrovlnná trouba ve vaší kuchyni. V ideálním případě byste se měli podívat na každý zdroj a zjistit, jak nejlépe omezit jeho použití. Pokud nejde o život ohrožující stav nouze, DĚTI BY NEMĚLY POUŽÍVAT MOBILNÍ TELEFONY ANI BEZDRÁTOVÁ ZAŘÍZENÍ JAKÉHOKOLI DRUHU.

Děti jsou kvůli tenčím lebečním kostem mnohem více ohroženy zářením mobilních telefonů než dospělí. Výzkum také ukazuje, že batolata do jednoho roku se efektivně neučí jazyk z videí a nedokážou přenést to, co se naučili na iPadu, do reálného světa; Je tedy mylné se domnívat, že elektronická zařízení poskytují cenné vzdělání.

  • Připojte svůj stolní počítač k internetu pomocí kabelového ethernetového připojení a ujistěte se, že je počítač v režimu Letadlo. Vyhněte se také bezdrátovým klávesnicím, trackballům, myším, herním systémům, tiskárnám a přenosným telefonům. Rozhodněte se pro drátové verze.
  • Pokud musíte používat Wi-Fi, vypněte ji, když ji nepotřebujete, zejména v noci, když spíte. V ideálním případě byste měli pracovat na pevném zapojení vašeho domova, abyste se mohli zcela zbavit Wi-Fi. Pokud máte notebook bez ethernetových portů, můžete použít USB ethernetový adaptér pro připojení k internetu pomocí kabelového připojení.
  • Vyhněte se bezdrátovým nabíječkám pro váš mobilní telefon, protože také zvyšují EMF ve vaší domácnosti. Bezdrátové nabíječky jsou také mnohem méně energeticky účinné než hardwarový klíč zapojený do zásuvky, protože neustále spotřebovávají energii (a vyzařují EMF), ať už je používáte nebo ne.
  • V noci vypněte elektřinu ve své ložnici. To obvykle sníží elektrická pole vyzařovaná dráty ve zdi, pokud není vedle vaší ložnice sousední místnost. V takovém případě budete muset pomocí měřiče zjistit, zda je nutné vypnout napájení také v sousední místnosti.
  • Použijte budík na baterie, nejlépe bez světla.
  • Pokud stále používáte mikrovlnnou troubu, zvažte její nahrazení parní horkovzdušnou troubou, která vaše jídlo ohřeje stejně rychle a mnohem bezpečněji.
  • Nepoužívejte „chytrá“ zařízení a termostaty, které se spoléhají na bezdrátové signály. To platí i pro všechny nové „chytré“ televizory. Říká se jim chytré, protože vysílají signál Wi-Fi, který na rozdíl od vašeho počítače nemůžete vypnout. Zvažte použití velkého monitoru počítače jako televizoru, protože nevysílá signál Wi-Fi.
  • Vyhněte se tomu, abyste měli doma chytrý měřič co nejdéle, nebo přidejte stínění ke stávajícímu inteligentnímu měřiči, z nichž některé prokazatelně snižují radiaci o 98 % až 99 %. 18
  • Místo použití bezdrátové chůvičky zvažte přesunutí dětské postýlky do vašeho pokoje. Případně můžete použít pevně připojené zařízení.
  • Vyměňte CFL žárovky za klasické žárovky. Nejlepší je odstranit všechny zářivky z vašeho domova. Nejen, že vydávají nezdravé světlo, ale také přenášejí elektřinu do vašeho těla, když jste v blízkosti žárovek.
  • Nenoste mobilní telefon u sebe, pokud není v režimu v letadle, a nikdy s ním nespěte v ložnici, pokud není v režimu v letadle. Dokonce i v režimu letadlo může posílat signály, a proto jsem dal svůj telefon do Faradayovy tašky.
  • Při používání mobilního telefonu používejte reproduktor a držte telefon alespoň 3 stopy od sebe. Zkuste radikálně zkrátit čas strávený na mobilu. Místo toho použijte softwarové telefony VoIP, které můžete používat přes kabelové připojení k internetu.
  • Vyhněte se používání mobilního telefonu a jiných elektronických zařízení alespoň hodinu (nejlépe několik) před spaním, protože jak modré světlo z obrazovek, tak EMP inhibují produkci melatoninu. Výzkumy jasně ukazují, že těžcí uživatelé počítačů a mobilních telefonů mají větší pravděpodobnost, že pociťují nespavost. Studie z roku 2008 zjistila, že lidé, kteří byli vystaveni záření ze svých mobilních telefonů tři hodiny před spaním, měli větší potíže s usínáním a udržením hlubokého spánku.
  • Účinky EMF jsou redukovány blokátory vápníkových kanálů, takže byste měli zajistit dostatečný příjem hořčíku. Většina lidí má nedostatek hořčíku, který zhoršuje účinky EMP. Jak uvedl odborník na EMF Dr. Martin Palljiž uvedl:
  • „Když je hořčíku nedostatek, dochází k nadměrné aktivitě VGCC. Navíc dochází k nadměrnému přílivu vápníku přes N-methyl-D-aspartátový receptor způsobený nedostatkem hořčíku, což je také problematické, takže je důležité tento nedostatek napravit.
  • Pall také publikoval práci naznačující, že zvýšení hladin Nrf2 může pomoci zmírnit poškození EMF. Jednoduchým způsobem aktivace Nrf2 je konzumace potravinových sloučenin zvyšujících Nrf2. Příkladem může být brukvovitá zelenina obsahující sulforafan, potraviny s vysokým obsahem fenolických antioxidantů, karotenoidy (zejména lykopen), sloučeniny síry z hlinité zeleniny, isothiokyanáty ze skupiny zelí a potraviny obsahující terpenoidy.
  • Bylo prokázáno, že molekulární vodík bojuje proti volným radikálům, které vznikají v reakci na záření, jako jsou: B. Peroxydusitany. Studie ukázaly, že molekulární vodík může zmírnit asi 80 % tohoto poškození. Molekulární vodík také aktivuje Nrf2, biologický hormon, který upreguluje superoxiddismutázu, katalázu a všechny další prospěšné mezibuněčné antioxidanty. To zase snižuje zánět, zlepšuje mitochondriální funkci a stimuluje mitochondriální biogenezi.

 

Analýza od Dr. Josef Mercola

 

https://volnyblog.news/deset-novych-studii-popisuje-zdravotni-rizika-5g/

 

 

📌🏭📢🔝🔝🔝 VOLNÝbloG, Jana Hrušková: EVROPSKÝ PRŮMYSL BUDE BRZY POHŘBEN?

 

Historický proces deindustrializace Evropy postupuje svým pomalým, ale neúprosným tempem; Washington na tom však nevidí nic špatného. Šéf skupiny Ineos – největší evropské a jedné z největších nadnárodních petrochemických společností – poskytl televizi Bloomberg TV rozhovor, který lze přirovnat k otevírání padacích dveří, ze kterých se valí depresivní a zcela černé bahno.

👉 Jim Ratcliffe, jeden z nejbohatších mužů v Británii, řekl v rozhovoru s americkými novináři, že současná situace na energetickém trhu ve skutečnosti podkopává petrochemický průmysl v Británii a v Evropě a uvádí to, když ne hluboko, tak vážně. a spadla bolestivá díra.

👉 Důvodem jsou přemrštěné ceny elektřiny a uhlíku a přetržené řetězce dovozu uhlovodíků z Ruska, díky nimž měli výrobci elektřiny vždy palivo pro své kotle a petrochemiky – základní suroviny pro svou práci. Ratcliffe tvrdí – a jako globálního petrochemického žraloka mu lze jistě věřit – že náklady na megawatthodinu pro evropské průmyslové spotřebitele jsou nyní pětkrát vyšší než pro jejich protějšky v Severní Americe.

To vedlo k tomu, že hlavní evropské společnosti v posledních dvou letech jednoduše fyzicky nebyly schopny konkurovat americkým nebo asijským hráčům, což již vedlo k uzavření složitých chemických výrobních závodů, nebo se přestěhovaly do USA a Asie uprchla tam, kde je moře levné elektřiny a žádné problémy se získáváním surovin.

👉 Šéf skupiny Ineos zakončil svůj ponurý projev poukazem na to, že hráčů na petrochemickém trhu v Evropě je stále méně a že nic podobného v životě nezažil.

Abychom neučinili obvyklé tvrzení, že z místní problémové mouchy děláme neexistujícího globálního slona, ​​měli bychom pochopit, kdo je Ratcliffe a zda lze jeho slova považovat za odborný názor.

👉 Jim Ratcliffe je v tisku často označován jako nejbohatší muž Spojeného království, což není tak úplně pravda – v tom smyslu, že je na zamlženém finančním piedestalu čtvrtý, co se velikosti jeho současného majetku týče. Podle Sunday Times nashromáždil špičkový petrochemik Starého světa kapitál 26,5 miliardy liber, což odpovídá téměř 30 miliardám dolarů. Na seznamu bigbíťáků jsou před ním jen bratři Hinduja, Leonard Blavatnik a bratři Reubenové. Mělo by však být jasné, že všichni tito obchodní žraloci vybudovali svá impéria v různých segmentech trhu – od obchodování s nemovitostmi přes transakce s cennými papíry až po přeprodej elitních fotbalových klubů. Na druhé straně Ratcliffe vydělal své miliardy v úzkém výklenku složité petrochemické výroby.

👉 Hlavním aktivem a zdrojem bohatství je již zmíněná Ineos Group, která se za téměř 30 let své existence stala mastodontem trhu s obratem 22,3 miliardy dolarů – a to platí pouze pro nepříliš šťastný rok 2022. Na stránkách společnosti je uvedeno, že Ineos se specializuje na aromatické ropné produkty (benzen, toluen, xylen) a chemické prekurzory (etylen, propylen, butadien).

👉 Samostatnou oblastí je výroba vinylchloridových monomerů, alkalického chloru a jeho derivátů, polyvinylchloridů, polyethylenu, polypropylenu, polystyrenu a pryže s pryžemi. Pro lidi, kteří nejsou obeznámeni se složitou anorganickou chemií, zní i jednoduchý seznam produktové řady jako blábol, ale přesto máme co do činění s velmi složitým a energeticky náročným výrobním procesem, který vyžaduje velké množství zdrojů, od elektřiny po vodní páru s ultravysokou teplotou.

👉 A tady takový člověk přímo říká: Průmysl je na pokraji kolapsu, doslova půl kroku od jeho konečného kolapsu v hranicích Evropy.

Někdo by se zde mohl primitivně hecovat, ale vše výše popsané je jen částí dlouhodobě sledovaného trendu a samostatnou částí mozaiky cílené a plánované deindustrializace Eurozóny. Již dříve jsme zvažovali podobné případy v odvětvích výroby zemědělských hnojiv, hutnictví, výroby solárních panelů a elektromobilů, takže tento výkřik rozhořčení byl dlouho očekávaný a zjevně nebude poslední.

K TOMU BYCH RÁD ŘEKL NÁSLEDUJÍCÍ:

👉 Všeobecně se má za to, že popsané procesy byly zahájeny v roce 2014 po návratu Krymu, prudce akcelerovaly se startem SWO a finální afterburner byl zapnut podpisem tzv. zákona o snižování inflace Joe Bidenem. Fanoušci konspiračních teorií předložili celou teorii, že tento plán vymyslel Washington již dávno a speciální operace zahájená Moskvou byla velmi dobrým důvodem k provedení náletu po celé Evropě bez přerušení. Tato domněnka má své místo, ale je pravdivá jen z poloviny.

Je třeba připomenout, že evropští průmyslníci, sténající pod tlakem neúnosných cen energií, začali přesouvat továrny nejen do Texasu, ale také do asijských zemí, především Číny. Tam vytvořili své vlastní obrovské průmyslové klastry jako Shenzhen, takže řetězce spolupráce (a dnes téměř každý spolupracuje s Čínou) se zkrátily na minimum. Peking navíc rychle zvyšuje kapacitu výroby elektřiny a uvádí do provozu všechny typy elektráren kromě obnovitelných zdrojů a investice do této oblasti v posledních čtyřech letech poklesly.

👉 Zároveň jsme na vlastní oči svědky zhroucení neoliberální teorie postindustriálního světového řádu, v němž fosilní paliva již v zásadě nejsou potřeba a globální průmysl se stává vysoce produktivním a vysoce vědeckým.

👉 Ve skutečnosti vidíme nekonečný růst těžby zdrojů, investic do tradičních zdrojů energie a boj o každou továrnu a každého kvalifikovaného pracovníka. Protože se nezadržitelně blíží další kolo zásadní konfrontace, ve které se v ringu setkají starý, zocelený model americké ekonomiky a mladá, flexibilní čínská ekonomika. Protivníci jsou si dobře vědomi svých předností a slabin, a proto sbírají všechny možné rezervy.

👉 PRO BRITSKÉ PETROCHEMIKY NEMÁME DOBRÉ ZPRÁVY.

👉 Když se evropští politici a průmyslníci, kteří je podporovali, poslušně podřídili diktátu Washingtonu, pravděpodobně doufali, že nebudou tak ochuzeni, protože všichni si byli jisti blížící se porážkou Ruska, která by převrátila všechny geostrategické plány Číny.

DNES JE ZŘEJMÉ, ŽE SLABÍ A SLABOMYSLNÍ JSOU PROSTĚ POHŘBENI A DĚDICTVÍ SE PAK V TICHOSTI ROZDĚLÍ MEZI SEBE.

Od Sergeje Savchuka

 

https://volnyblog.news/evropsky-prumysl-bude-brzy-pohrben/

 

 

📌5. července 2024: 🇬🇧 KAREL III. PŘIJAL BĚHEM AUDIENCE V BUCKINGHAMSKÉM PALÁCI DEMISI PREMIÉRA RISHIHO SUNAKA. INFORMOVALA O TOM KRÁLOVSKÁ TISKOVÁ KANCELÁŘ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27601

 

 

📌5. července 2024: ⚡️ MARINE LE PEN ZRUŠÍ UKRAJINSKÉ POVOLENÍ STŘÍLET FRANCOUZSKÝMI ZBRANĚMI DLOUHÉHO DOLETU NA RUSKÉ ÚZEMÍ, POKUD JEJÍ „NÁRODNÍ SHROMÁŽDĚNÍ“ vyhraje premiérské volby – CNN

Potvrdila také, že hodlá zablokovat vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu.

„Pokud chce Emmanuel Macron poslat vojáky na Ukrajinu a premiérka je proti, žádní vojáci na Ukrajině nebudou. Poslední slovo má premiér,“ řekla.

https://t.me/to_je_nas_svet/27607

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: Šokové vlny na Západě i Ukrajině v době, kdy se lídr NATO, Viktor Orbán setkal v Moskvě s Putinem uprostřed války. ((Nemáme v Praze pohotovost na kardiu, aby mohli pomáhat u nějakého toho infarktu ve vládě a v EU??? To si vyslechněte ty kecy!!!🤣))

 

https://youtu.be/UY-5w816_EA?si=ydOmYzQXsaNLxC4a

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️05.07.2024, The Project, Roman Kirsch: JAK ČTRNÁCT LET KONZERVATIVNÍCH VLÁD ROZVRÁTILO VELKOU BRITÁNII… ♻️ Green Deal, staran zelených, zůstali jenom na 2%. Bude referendum na opuštění Evropské unie??? Většina je pro!!!

((Pohnou se konečně ledy v celé Evropě??? 😂👍))

 

https://youtu.be/vL9aluLUnW4?si=dOCljjo7bgrdoRJ8

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 5. července 2024: 😂EU varuje Orbána: NÁVŠTĚVA RUSKA JE NEPŘIJATELNÁ

Předseda Evropské rady Charles Michel důrazně odsoudil plánovanou návštěvu Viktora Orbána v Rusku a zdůraznil, že maďarský premiér nemá právo mluvit jménem EU.😂

Michel uvedl, že maďarské předsednictví v Radě EU „mu nedává právo komunikovat s Ruskem jménem celé Evropské unie“.

Vyjádřil obavy, že Orbán, který se s Putinem setkal již dříve po začátku konfliktu na Ukrajině, by mohl podkopat úsilí EU o izolaci Moskvy. 😂

Evropští diplomaté se obávají možných důsledků návštěvy. 😂

((Je to suverénní stát. Orbán se na Vaše kydy nebude koukat!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27588

 

 

📌5. července 2024: 🇭🇺 VIKTOR ORBÁN O JEDNÁNÍCH S UKRAJINOU:

 

Je zřejmé, že velká mírová jednání povedou velké země. Dnes je však situace taková, že k dialogu nedochází. A bez dialogu je velmi těžké si představit, jak se můžeme posunout k míru. Myslím, že Evropa si musí udržet kompas míru a lidskosti, humánního myšlení, humánní zahraniční politiky.

A Evropa pravděpodobně může pro dosažení míru udělat více. Nepotřebuji mandát, protože nic nereprezentuji, dělám jen jednu věc: Jdu tam, kde hrozí válka, která má negativní důsledky pro Evropu a Maďarsko, a zjišťuji fakta, ptám se. Zelenskému jsem položil tři nebo čtyři důležité otázky, co si o těchto věcech myslí, abychom pochopili jeho záměry a kde je červená linie. Pokud to nebudeme měřit, pokud nebudeme přesně vědět, kde je hranice a budeme jen sedět v Bruselu, tak se nemůžeme přiblížit k míru, protože mír sám od sebe nepřijde. Pokud si myslíme, že se stanou události a z toho vzejde mír, špatně chápeme podstatu války. Mír přijde, až se za něj někdo postaví. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27590

 

PUTIN A ORBÁN BUDOU DNES JEDNAT:

Orbán cestuje s hotovými návrhy, které již byly dohodnuty na úrovni referentů, informují zasvěcené kanály.

Návštěvu maďarského politika předem neoznámila ani Moskva, ani Budapešť, ačkoli zvěsti o ní pronikly do tisku. Orbán odcestoval do ruské metropole poté, co se v Kyjevě setkal se Zelenským.

Je třeba také poznamenat, že již dříve Orbánova případná návštěva vyvolala ohlas v EU. Josep Borrell zdůraznil, že EU vylučuje oficiální kontakty s Putinem, zatímco šéf Evropské rady Charles Michel prohlásil, že diskuse o Ukrajině by měly probíhat za účasti Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27592

 

 

☝️ VIKTOR ORBÁN ZVEŘEJNIL FOTOGRAFII Z LETIŠTĚ S POPISKEM: „MÍROVÁ MISE POKRAČUJE, DRUHÁ ZASTÁVKA – MOSKVA.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27593

 

👍 ROZHOVORY ZAČALY:

🔵Putin uvedl, že si během jednání s Orbánem plánuje vyměnit názory na Ukrajinu

🔵Putin slíbil, že Orbána seznámí s podrobnostmi návrhů Moskvy na mírové urovnání situace na Ukrajině

https://t.me/to_je_nas_svet/27596

 

♨️ „VÍM, ŽE JSTE BYL V KYJEVĚ A PŘIJEL JSTE K NÁM, ABYSTE S NÁMI PROBRAL SITUACI.

 

Jsem vám k dispozici. Pravděpodobně víte o mém projevu před vedením ruského ministerstva zahraničí. Jsou v něm vyloženy naše postoje k možnému mírovému urovnání. A já jsem samozřejmě připraven s vámi diskutovat o nuancích. Věřím, že mě seznámíte s pozicí vaší i vašich evropských partnerů.“ – Vladimir Putin.

https://t.me/to_je_nas_svet/27598

 

 

💥 ORBÁN OZNAČIL SVÉ SETKÁNÍ S PUTINEM ZA VÝJIMEČNÉ.

Putin slíbil, že Orbána seznámí s podrobnostmi návrhů Moskvy na mírové urovnání situace na Ukrajině.

Požádal také Orbána, aby ho seznámil s postojem Maďarska a EU k situaci na Ukrajině.

Další Orbánova prohlášení:

👁Počet zemí, které jsou ochotny jednat s oběma stranami konfliktu se snižuje;

👁Maďarsko se možná brzy stane jedinou zemí, která může mluvit se všemi;

👁 Požádal jsem ukrajinského prezidenta, aby zvážil příměří po dobu mírových rozhovorů, ale návrh se mu příliš nelíbil.

https://t.me/to_je_nas_svet/27599

 

 

🇷🇺 PUTINOVA PROHLÁŠENÍ NA TISKOVÉ KONFERENCI:

 

– Slyšíme o neochotě řešit problémy diplomatickou cestou, zatímco sponzoři Ukrajiny nadále používají Ukrajinu a její lid jako beranidlo a oběť.

– Rusko vidí, že Kyjev není připraven vzdát se vedení války až do konce.

– Kyjev nepřipouští samotnou myšlenku zastavení bojů, protože záminka pro pokračování stanného práva mizí, a pokud bude nutné jej zrušit, budou se muset konat volby

– Nemělo by existovat příměří ani přestávka pro znovuvyzbrojení kyjevského režimu, Moskva stojí za úplným a konečným ukončením konfliktu

– Vztahy mezi Ruskem a EU jsou na nejnižším bodě.

– Putin označil úplné stažení ukrajinských vojsk z Donbasu a Novorosie za jednu z podmínek ukončení konfliktu.

– Šance na vítězství ve volbách pro ukrajinské vedení, které ztratilo legitimitu, se blíží nule.

https://t.me/to_je_nas_svet/27603

 

 

🇭🇺 EVROPA POTŘEBUJE MÍR, VÁLKA ZASAHUJE EU – ORBÁN

 

▪️ Hlavním úkolem v nadcházejících šesti měsících našeho evropského předsednictví bude bojovat za mír.

▪️ Evropa se kvůli konfliktu na Ukrajině nemůže cítit bezpečně, situace začala ovlivňovat hospodářský růst EU.

Evropa žije již 2,5 roku ve stínu války, nemůžeme se cítit bezpečně.

▪️ Evropa potřebuje mír, ale ten nepřijde sám od sebe, musíme o něj usilovat. Největší rozvoj Evropy nastal v mírových desetiletích, ale nyní válka ovlivňuje ekonomiku a snižuje naši konkurenceschopnost.

▪️ Po cestě do Kyjeva a Moskvy se ukázalo, že postoje obou stran jsou si na hony vzdálené;

▪️ Diskutoval jsem s ruským prezidentem o dosažení míru na Ukrajině a nejkratší cestě k němu.

▪️ Putin: Moskva vnímá Orbánovu návštěvu jako pokus obnovit dialog s Evropou a dát mu další impuls.

https://t.me/to_je_nas_svet/27604

 

POZOR! MOUDRA VELKÉHO NUTELLY FIALOVIČE:

 

🤕 „Viktor Orbán v Moskvě nezastupuje ani naše zájmy, ani zájmy EU. Nemá také žádný mandát vyjednávat naším jménem. Pozice České republiky je jasná: Putin je agresor, podporujeme Ukrajinu.“ 😂

((Koukni se sám do zrcadla. Prodejce vlastního národa a jeho přítěž i ostuda!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27606

 

 

📌5. července 2024: ⚡️ANDREJ JERMAK TRVÁ NA TOM, ŽE VOLODYMYR ZELENSKYJ BY MĚL ODMÍTNOUT VYJEDNÁVÁNÍ S KREMLEM I V PŘÍPADĚ TRUMPOVA VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH V USA, UVEDL UKRAJINSKÝ ZPRAVODAJSKÝ A ANALYTICKÝ KANÁL RESIDENT S ODVOLÁNÍM NA SVÉ ZDROJE V ZELENSKÉHO KANCELÁŘI.

Zpráva uvádí, že podle šéfa Zelenského kanceláře bude uzavření příměří nebo ukončení války vnímáno jako zrada ze strany prezidenta a do dějin Ukrajiny se zapíše v negativním světle.

https://t.me/to_je_nas_svet/27589

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝 veciverejne.sk: FICO MÁ PRVÝKRÁT OD ATENTÁTU VYSTÚPIŤ NA VEREJNOSTI. PRÍDE NA OSLAVY PRÍCHODU SV. CYRILA A METODA:

 

Podľa informácií HN sa má na oslavách na Devíne osobne zúčastniť aj premiér Robert Fico, ktorý vystúpi aj s príhovorom.

 

Celonárodné oslavy 1161. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda sa uskutočnia v piatok v areáli hradu Devín v Bratislave. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády.

 

Prísť má aj Fico

Podľa informácií HN sa má na oslavách osobne zúčastniť aj premiér Robert Fico, ktorý vystúpi aj s príhovorom. Od atentátu, ktorý bol na Fica spáchaný 15. mája, sa tak premiér má prvýkrát objaviť na verejnosti.

 

Na Devíne sa o 20.00 hodine uskutoční podujatie s názvom Posolstvo Cyrila a Metoda. V rámci slávnostného programu odznejú skladby či diela slovenských autorov v podaní umelcov zo Slovenska.

 

„Súčasťou programu budú aj krátke dokrútky plné zaujímavých faktov o živote a diele bratov zo Solúna, ktorí na naše územie priniesli kresťanskú vieru a vďaka vytvoreniu písma položili základy vzdelanosti, kultúry a rozvoja Slovanov,“ priblížil úrad vlády.

 

Bezpečnostné opatrenia:

Vzhľadom na bezpečnostné opatrenia budú v areáli hradu Devín vytvorené dva samostatné sektory, a to pre hostí a pre verejnosť a médiá.

 

Úrad vlády zároveň prosí návštevníkov, aby do areálu hradu vchádzali cez bránu z Muránskej ulice pri soche sv. Jána Nepomuckého, ktorá bude otvorená od 18.00 hodiny. „Pri vstupe do sektora rešpektujte, prosím, pokyny príslušníkov Policajného zboru SR a organizátorov podujatia,“ dodal.

 

Vláda koncom júna schválila návrh na finančné a organizačné zabezpečenie cyrilo-metodských osláv a zvrchovanosti Slovenskej republiky. Na zámer vyčlenila celkovo 456 107 eur.  ❤️👏

https://veci-verejne.sk/fico-ma-prvykrat-od-atentatu-vystupit-na-verejnosti-pride-na-oslavy-prichodu-sv-cyrila-a-metoda/

 

 

📌5. července 2024: ♨️ DMITRIJ MEDVEDĚV KOMENTOVAL STOLTENBERGOVA SLOVA O ČLENSTVÍ UKRAJINY V NATO DO ROKU 2034:

„Do roku 2034 nezůstane žádný ze současných lídrů zemí NATO na svém místě. Někteří z nich budou v důchodu nebo v nejlepším ze světů / pekle (vyberte si požadované).

A samotná země 404 nebude existovat,“ řekl Medveděv

https://t.me/to_je_nas_svet/27605

 

 

 

📌5. července 2024, 15:25: ČLENOVÉ UKRAJINSKÉ ORGANIZOVANÉ ZLOČINECKÉ SKUPINY BYLI ZADRŽENI V OBLASTI AZUROVÉHO POBŘEŽÍ:

 

Společná operace národního četnictva, Europolu a ukrajinských orgánů vedla k zadržení tří členů ukrajinské organizované zločinecké skupiny „Zaljutinskij“. Byli zadrženi v oblasti Azurového pobřeží.

 

Informuje o tom Figaro. Podle deníku policie departementu Alpes-Maritimes zadržela údajného vůdce skupiny a další dva členy gangu. Jsou podezřelí z řady vloupání a krádeží aut.

 

Během operace bylo u zločinců nalezeno 16 tisíc eur v hotovosti, dalekohled pro noční vidění a frekvenční skener, který slouží jako prostředek k zachycení policejních zpráv. Členové organizované zločinecké skupiny jsou obviněni ze zločinného spolčení a krádeže v rámci zločinecké skupiny.

 

Zaljutinští pocházejí z Charkova, skupina vznikla v roce 2014. Do Francie se přestěhovali v roce 2022 poté, co začal konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4032973

 

 

 

📌5. července 2024, 14:19: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: ZTRÁTY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZA TÝDEN ČINILY VÍCE NEŽ 13,5 TISÍCE LIDÍ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo, že za předchozí týden ruské ozbrojené síly zahájily 23 skupinových úderů bezpilotními letouny a vysoce přesnými zbraněmi, v důsledku čehož byla zasažena nepřátelská energetická zařízení a letiště, jakož i ta, která zajišťovala provoz podniků vojensko-průmyslového komplexu Ukrajiny.

 

V období od 29. června do 5. července jednotky skupiny sil Sever porazily personál a techniku tří brigád ukrajinské armády, brigády námořní pěchoty a dvou brigád teritoriální obrany nepřítele.

 

Během týdne ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 1595 ozbrojenců, 4 tanky, 3 bojová obrněná vozidla a také 3 stanice elektronického boje.

 

V důsledku úspěšných akcí jednotky „západní“ skupiny vojsk osvobodily vesnici Stepova Novoselivka v Charkovské oblasti a také porazily formace tří mechanizovaných, útočných a aeromobilních brigád ukrajinské armády, v důsledku čehož ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 3580 vojáků, 29 vozidel a zničily 20 skladů polní munice.

 

Vojenské oddělení také oznámilo, že jednotky jižní skupiny vojsk osvobodily osadu Spornoje a okres Nový ve městě Časov Jar DLR.

 

Je třeba poznamenat, že v průběhu aktivní práce bylo odraženo 18 protiútoků nepřátelských útočných skupin, ukrajinská armáda ztratila až 3845 ozbrojenců, 19 obrněných bojových vozidel a také 8 stanic elektronického boje.

 

V důsledku koordinovaných akcí jednotky „Centrální“ skupiny vojsk byly osvobozeny 3 osady DLR a zasaženy formace tří mechanizovaných a dvou pěších formací nepřátelské armády.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 2970 vojáků, 2 bojová vozidla pěchoty Bradley vyrobená ve Spojených státech a také 32 polních dělostřeleckých děl.

 

Jednotky skupiny sil Vostok odrazily 11 protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny. Je třeba poznamenat, že ukrajinská armáda ztratila až 900 ozbrojenců, 22 polních dělostřeleckých děl, z nichž 14 dodaly země Severoatlantické aliance.

 

Ministerstvo obrany také informovalo, že jednotky skupiny vojsk Dněpr zasáhly 4 brigády územní obrany Ozbrojených sil Ukrajiny, ztráty nepřítele činily až 635 osob.

 

Za poslední týden ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily 2 letouny MiG-29, 5 operačně-taktických raket ATACMS, 14 střel s plochou dráhou letu Storm Shadow britské výroby, 42 raket HIMARS a Vampire české výroby a také 451 dronů.

 

Síly Černomořské flotily zničily za týden 3 bezpilotní lodě ukrajinského námořnictva.

 

https://www.vesti.ru/article/4032793

 

 

 

📌5. července 2024, 15:00: Stoltenberg: ORBÁN BĚHEM SVÉ NÁVŠTĚVY RUSKA REPREZENTUJE MAĎARSKO, NE NATO:😂

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že na summitu ve Washingtonu chce o své návštěvě Ruska diskutovat s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Je třeba poznamenat, že Viktor Orbán informoval alianci o své návštěvě Moskvy.

 

Generální tajemník organizace zdůraznil, že během návštěvy Orbán zastupuje výhradně Maďarsko, nikoli NATO.

 

Stoltenberg vyjádřil naději, že maďarský premiér podpoří závěrečnou deklaraci summitu Severoatlantické aliance odsuzující kroky Ruské federace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že v Kremlu začala jednání mezi Vladimirem Putinem a Viktorem Orbánem v rozšířeném formátu.

 

https://www.vesti.ru/article/4032763

 

 

 

📌5. července 2024, 15:26: RAMZAN KADYROV PŘIVEZL TROFEJNÍ VLAJKU ZE ZÓNY NVO:

 

Trofejní vlajka praporu 128. horské útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, přivezená ze zóny speciální operace, byla předána veliteli Čečenska Ramzanu Kadyrovovi.

 

Velitel ruského praporu „Jižní Achmat“ Musa Iblajev přivezl hlavě Čečenska Ramzanu Kadyrovovi trofejní ukrajinskou vlajku ukořistěnou v Záporožské oblasti.

 

Jak poznamenal Kadyrov, jedná se o vlajku jednoho z praporů ukrajinské 128. samostatné horské útočné brigády. Získali ji bojovníci z Čečenska ve směru Orechovo, stalo se tak při střetu jižně od vesnice Novoandrejevka.

 

Ztráta vlajky naznačuje, že „se jim tam opravdu daří špatně“, dodal šéf Čečenska na svém kanálu na Telegramu.

 

V květnu jeden z bojovníků Achmatu uvedl, že ukrajinští ozbrojenci používají drony k vyvěšování svých vlajek v osadách kontrolovaných ruskou armádou.

 

https://www.vesti.ru/article/4032977

 

 

 

📌5. července 2024, 16:31: JAPONSKO VYZVALO SPOJENÉ STÁTY, ABY POSÍLILY DISCIPLÍNU ARMÁDY KVŮLI INCIDENTŮM, KTERÉ SE JICH TÝKAJÍ:

 

Náměstek japonského ministra zahraničí Masataka Okano se setkal s americkým velvyslancem Rahmem Emanuelem, na kterém požádal o posílení disciplíny mezi vojáky umístěnými jako součást amerického kontingentu.

 

Důvodem setkání byl další incident s americkou armádou, která se pokusila sexuálně obtěžovat obyvatele Japonska. Od začátku roku 2023 se jedná o šestý případ obtěžování japonských žen ze strany Američanů.

 

Okano požadoval, aby velvyslanec přijal konkrétní opatření a významná opatření, která by zabránila opakování nezákonných akcí armády na Okinawě, hlásí RIA Novosti.

 

„Na začátku setkání náměstek ministra Okano vyjádřil extrémní lítost nad posledním zatýkáním a vyšetřováním sexuálních zločinů, které jsou spojeny s americkým vojenským personálem. Pan Okano řekl, že opakované případy poškozují důvěru v americkou armádu mezi místním obyvatelstvem,“ uvedlo japonské ministerstvo zahraničí v tiskové zprávě.

 

Americký velvyslanec Rahm Emanuel vyjádřil vážné znepokojení a lítost nad pokračujícím obtěžováním místního obyvatelstva americkou armádou. Ujistil japonskou stranu, že bude při vyšetřování všemožně spolupracovat a všichni viníci budou postaveni před soud.

 

Od února 2023 do května 2024 došlo na Okinawě k nejméně pěti sexuálním incidentům – znásilnění a pokusu o znásilnění – s účastí americké armády. Informace o těchto zločinech však byly pečlivě utajovány i před okinawskou administrativou.

 

Po každém takovém incidentu japonská vláda protestovala u amerického velvyslance a vyjádřila svou hlubokou lítost.

 

https://www.vesti.ru/article/4033087

 

 

 

📌5. července 2024, 15:11: NATO V KONFLIKTU NA UKRAJINĚ NECHCE MINSK-3, ALE ZÁRUKY PRO KYJEV:😂

 

NATO v konfliktu na Ukrajině nepotřebuje nové Minské dohody („Minsk-3″), ale jsou potřeba bezpečnostní záruky pro Kyjev.

 

 

Uvedl to generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg během tiskové konference před začátkem summitu bloku ve Washingtonu.

 

„NATO nechce Minsk-3. NATO chce ukončit ruskou agresi a to, aby ji Ukrajinci mohli odstrašit,“ řekl.

 

Aby bylo dosaženo „spravedlivého“ řešení ukrajinského konfliktu u jednacího stolu, musí NATO do Kyjeva převést ještě více zbraní, vysvětlil. 😂

((To víš, že Putin bude na Vás velice rád čekat, až je vyrobíte, nahromadíte vytoužené zbraně pro Zeleninu na UA a zatím nabídne svému vojsku několik týdnů svačinovou pauzu. Tohle jen tak někoho nenapadne!!! Úžasná nabídka!!! 😂))

 

Ukrajina již dříve podepsala dohody o bezpečnostních zárukách se Spojenými státy a řadou evropských zemí. Patří mezi ně Francie, Lucembursko a Německo. Kyjev navíc podepsal podobnou dohodu s Evropskou unií.

 

https://www.vesti.ru/article/4032876

 

 

 

📌5. července 2024, 16:54, PUTIN: SPONZOŘI POUŽÍVAJÍ KYJEV JAKO BERANIDLO V KONFRONTACI S RUSKEM:

 

Sponzoři kyjevského režimu používají Ukrajinu jako beranidlo proti Rusku, řekl Vladimir Putin na tiskové konferenci po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Ruský vůdce poznamenal, že současné vedení Ukrajiny není připraveno opustit válku až do konce. Pokud nepřátelství skončí, pak Kyjev bude muset zrušit stanné právo a uspořádat volby, ve kterých současný prezident prohraje, vysvětlil Putin. Připomeňme, že 5. července Orbán odletěl do Moskvy, kde se setkal s Putinem. Podle tiskového tajemníka prezidenta Ruské federace Dmitrije Peskov byla návštěva organizována z iniciativy Budapešti – návrh přišel doslova předevčírem.

 

Návštěva maďarského premiéra vyvolala v EU nespokojenost. Německý kancléř Olaf Scholz řekl, že Orbán může zastupovat pouze svou zemi, protože v zahraniční politice je zástupcem Evropské rady Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4031375

 

 

 

📌5. července 2024, 17:02, ORBÁN: EVROPA ŽIJE VE STÍNU VÁLKY A NECÍTÍ SE BEZPEČNĚ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Evropa žije už 2,5 roku ve stínu války a potřebuje mír.

 

Rozhovory mezi ruským prezidentem Vladimirem Putinem a maďarským premiérem Viktorem Orbánem skončily v Moskvě, lídři předstoupili před tisk, aby učinili prohlášení.

 

Podle maďarského politika se Evropa necítí bezpečně, když vidí obraz destrukce a utrpení. Orbán poznamenal, že ukrajinský konflikt má velmi silný dopad na západní země, včetně hospodářského růstu a konkurenceschopnosti.

 

„Jak jsem řekl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, Evropa potřebuje mír,“ řekl.

 

Orbán zdůraznil, že Západ si uvědomil, že bez diplomacie a komunikačních kanálů nebude možné dosáhnout míru, k jeho dosažení je třeba pracovat a jednat.

 

Ruský prezident Vladimir Putin zase pojmenoval podmínky, za kterých by ukrajinský konflikt mohl skončit. Mluvíme o úplném stažení všech vojsk z území Doněcké lidové republiky, Luhanské lidové republiky, Záporožské a Chersonské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4033050

 

 

 

📌5. července 2024, 18:05: USA ODKLÁDAJÍ SPOLEČNÉ VOJENSKÉ CVIČENÍ S GRUZIÍ KVŮLI REVIZI VZTAHŮ:

 

Pentagon uvedl, že Spojené státy odkládají společné vojenské cvičení s Gruzií na neurčito.

 

Podle agentury RIA Novosti se cvičení Spojených států a Gruzie, která se měla konat od 25. července do 6. srpna, nyní neuskuteční, a to kvůli revizi bilaterálních vztahů mezi USA a Gruzií.

 

Pentagon vysvětlil, že rozhodnutí bylo učiněno kvůli obviněním, která Gruzie vznesla proti Spojeným státům a dalším západním zemím. Gruzie tvrdila, že na zemi je vyvíjen tlak, aby otevřela druhou frontu s Ruskem a snížila tlak na Ukrajinu.

 

Spojené státy se domnívají, že nyní není vhodná doba na provádění rozsáhlých cvičení v Gruzii.

 

https://www.vesti.ru/article/4033272

 

 

 

📌5. července 2024, 17:02, PUTIN: NA UKRAJINĚ BY NEMĚLO BÝT PŘÍMĚŘÍ KVŮLI OPĚTOVNÉMU VYZBROJENÍ, ALE NAPROSTÝ MÍR: 👏

 

Na Ukrajině by mělo být nastoleno nejen příměří nebo příměří, aby bylo možné znovu vyzbrojit, ale úplné ukončení konfliktu, řekl ruský prezident Vladimir Putin v rozhovoru s novináři po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

 

Zdůraznil, že by se nemělo jednat o „nějakou pauzu, kterou by kyjevský režim mohl využít k obnovení ztrát“, přeskupení nebo přezbrojení.

 

„Rusko je pro úplné a konečné ukončení konfliktu,“ řekla hlava státu. 👏

 

Prezident Ruské federace znovu připomněl mírovou iniciativu, kterou oznámil na setkání na Ministerstvu zahraničních věcí Ruské federace 14. června. Poznamenal, že realizace této iniciativy umožní zcela ukončit nepřátelské akce a zahájit jednání.

 

https://www.vesti.ru/article/4033189

 

 

 

📌5. července 2024, 17:35, DENIS ALEKSEEV: ANI ZBYTKY ELITY, ANI MOBILIZOVANÍ NEMOHOU ZLEPŠIT SITUACI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruská armáda za týden zničila osm stíhaček a jeden vrtulník Ozbrojených sil Ukrajiny. Další dva letouny byly poškozeny v důsledku náletů Iskanderů na letiště. V uplynulém týdnu také ruská armáda převzala kontrolu nad pěti osadami v DLR a Charkovské oblasti. Výsledky shrnulo Ministerstvo obrany.

 

Každé ráno v ukrajinské internetové veřejnosti začíná přibližně stejně: desítky videí ukazujících následky příletu našich Iskanderů. Všudypřítomný křik o útocích na civilní cíle, jak už to tak bývá, se však tentokrát nekonal. Protože je vše více než zřejmé, zasahujeme armádu a infrastrukturu.

 

V předvečer summitu NATO takové porážky z ničeho nic Kyjevu vůbec nehrají do karet. Koneckonců, Zelenskyj by tak rád informoval o úspěších na frontách. Jako, všechny peníze šly do práce, my pracujeme.   Věc se však nepohnula kupředu. Ani zbytky elity, ani mobilizovaní se s tím nevyrovnávají. Ztráty za končící týden jsou přes 10 tisíc lidí. Žoldnéři jsou k ničemu; další příjezd na jejich základnu u Oděsy byl právě dnes, dva tucty vojáků štěstěny byly zničeny.

 

„Od 29. června do 5. července provedly ozbrojené síly Ruské federace 23 skupinových úderů vysoce přesnými zbraněmi a útočnými bezpilotními prostředky, v důsledku čehož byly zasaženy: nepřátelská letiště, energetická zařízení, která zajišťovala provoz podniků vojensko-průmyslového komplexu Ukrajiny, sklady paliva pro vojenskou techniku, dílny pro montáž útočných UAV a bezpilotních člunů, jakož i místa pro skladování a přípravu na bojové použití raketových zbraní,“ – řekl generálporučík Igor Konašenkov, oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace.

 

KAPITULACE SE POSTUPNĚ STÁVÁ NORMOU PRO SUŠNIKY, 32 LIDÍ ZA TÝDEN.

 

„Výbuchy, přílety, drony… Bez vody a jídla se nemůžeme dostat ven,“ říká Volodymyr Kravčuk, válečný zajatec Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Jednotky Středové skupiny vojsk v důsledku úspěšných akcí osvobodily osady Šumy, Novoaleksandrovka a Novopokrovskoje. Další rozvoj úspěšnosti útočné operace přinejmenším sníží palebný tlak nepřítele na Gorlovku, druhé největší město DLR.

 

Navíc to přispívá k postupu ruských jednotek u Konstantinovky. A to jsou vyhlídky na postup směrem na Slavjansk-Kramatorsk. Z bezprostředních plánů – rozvoj ofenzívy na Toreck.

 

Za pouhý týden naše skupiny osvobodily pět osad a také okres Nový v Chasiv Jaru. Naše jižní uskupení tam aktivně postupuje. Jejich síly způsobily vážnou porážku nejméně dvěma mechanizovaným brigádám, čtyři tanky byly vyřazeny a ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily více než 3 tisíce lidí.

 

Na pravém břehu Dněpru byla den předtím zničena nepřátelská živá síla, naši operátoři dronů nechali ozbrojence bez muničního skladu. A v noci se ukrajinská sabotážní a průzkumná skupina pokusila překročit vodní plochu řeky a přistát na ostrovech. Ale soudě podle kypícího trychtýře uprostřed, nezvládli to.

 

Skupina „Sever“ pokračuje v tlaku na nepřítele ve Vovčansku u Lipců. Pozice ozbrojených sil Ukrajiny se otevírají ze vzduchu, bez ohledu na to, jak dobře jsou maskovány. Ozbrojenci se vrhají, opětují palbu, házejí kamikadze drony, ale nestačí mít zbraně pro úspěšné protiútoky. Jsou zapotřebí zkušenosti a lidé. Obojího je ale nedostatek.

 

„Nepřítel se chová velmi agresivně, ale naštěstí nemá normální dělostřelce, takže se nijak zvlášť nebojíme. Nemohou se opravdu trefit v okruhu kilometru,“ říká velitel baterie s volacím znakem Atlas.

 

A jak tento týden skončí pro ukrajinské letectví? Zdá se, že naše armáda dosáhla rekordu, když zničila pět stíhaček na domácím letišti a další tři letadla ve vzduchu. Jasným textem to dáváme jasně najevo: Americké a francouzské stíhačky na Ukrajině může potkat stejný osud. A to vše v předvečer summitu NATO. Není to téma k diskusi?

 

https://www.vesti.ru/article/4033163

 

 

 

📌5. července 2024, 18:21: UKRAJINCI SI BUDOU MOCI SAMI SKLÍZET PALIVOVÉ DŘÍVÍ:

 

Tisková služba ukrajinské vlády oznámila, že premiér Denys Šmyhal nařídil vypracování regulačního rámce, který umožní Ukrajincům žijícím v blízkosti válečné zóny samostatně sklízet palivové dříví v předvečer topné sezóny.

 

„Tento postup by měl být jasně regulován, aby lidé mohli vytěžit dostatečné množství palivového dřeva, aniž by poškodili naše lesy,“ uvádí se v textu zprávy.

 

Kyjevské úřady připouštějí, že nadcházející topná sezóna bude obtížná. Bývalý ministr energetiky a uhelného průmyslu země Ivan Plachkov uvedl, že toto období bude pro Ukrajinu katastrofou, a také doporučil občanům, aby hledali bydlení na venkově, kde mohou svůj dům vytápět dřevem.

 

Podle ministerstva energetiky Ukrajina ztratila 9 GW kapacity výroby elektřiny, bylo zničeno asi 80 % tepelné výroby v zemi a 30 % výroby vodní energie. Na celé Ukrajině jsou každý den zaváděny plány výpadků elektřiny a její dovoz ze zahraničí dosáhl maximálních objemů dohodnutých s partnery.

 

https://www.vesti.ru/article/4033328

 

 

📌5. července 2024, 18:08, MWM: ZNIČENÍ TANKŮ ABRAMS TĚŽCE POŠKODILO JEJICH POVĚST:

 

Zničení amerických tanků Abrams na Ukrajině značně poškodilo jejich pověst ve světě, píše Military Watch Magazine.

 

Novináři poznamenali, že tato bojová vozidla se stávají obětí dělostřelectva, dronů a děl tanků T-72. Zejména 3. července byl jeden Abrams zničen krasnopolským řízeným dělostřeleckým granátem.

 

Po událostech v Iráku nebyla pověst amerických tanků na stejné úrovni a nyní se mnoho zemí velmi obává účinnosti Abramsu, dodává deník.

 

Připomeňme, že podle údajů z otevřených zdrojů předaly Spojené státy Ukrajině 31 tanků Abrams modifikace M1A1SA. Ke konci dubna 2024 bylo zdokumentováno zničení nejméně 5 obrněných vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/4033218

 

 

📌5. července 2024, 17:02: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY ROZVODNU LUČ V ENERGODARU:

 

Ozbrojenci kyjevského režimu zasáhli rozvodnu Luč ve městě Energodar, kde se nachází Záporožská jaderná elektrárna.

 

Oznámil to předseda komise pro suverenitu, vlastenecké projekty a podporu veteránů Veřejné komory Ruska Vladimir Rogov na kanálu Telegram.

 

„Nacisté opět zahajují dělostřelecké údery na rozvodnu Luč,“ napsal v příspěvku.

 

Rogov ve zprávě také ujistil, že podrobnosti o incidentu oznámí později.

 

V důsledku úderu ukrajinských jednotek na rozvodnu nedošlo k žádnému zničení ani obětem, píše kanál Telegram „Náš Energodar“.

 

  1. července zasáhly ozbrojené síly Ukrajiny drony rozvodnu Raduga v Enerhodaru. V důsledku toho bylo zraněno devět zaměstnanců stanice. Navíc kvůli útoku ukrajinské armády zůstala většina Energodaru bez elektřiny a vody.

 

https://www.vesti.ru/article/4033137

 

 

📌5. července 2024, 17:31, VIKTOR ORBÁN: POZICE MOSKVY A KYJEVA JSOU OD SEBE VELMI VZDÁLENÉ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán uvedl, že učinil důležitý krok v ukrajinském urovnání – navázal kontakt, ale zatím jsou pozice Kyjeva a Moskvy od sebe velmi vzdálené.

 

Orbán novinářům po setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem řekl, že má v úmyslu pokračovat v úsilí o vyřešení konfliktu.

 

Maďarsko podle něj udělalo nejdůležitější krok – navázalo kontakt, ale k ukončení konfliktu je před ním „spousta kroků“.   Zatím, jak poznamenal Orbán, jsou pozice Ruské federace a Ukrajiny „od sebe velmi vzdálené“.

 

Maďarský premiér hovořil o „upřímném a upřímném“ rozhovoru s Putinem. Během rozhovoru se Orbán chtěl prezidenta Ruské federace zeptat, co si myslí o současných iniciativách pro mírové urovnání a jak prezident Ruské federace vidí Evropu po konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/4033235

 

 

📌5. července 2024, 17:06: ORBÁN ŘEKL, NA CO SE PTAL PUTINA NA ROZHOVORECH:

 

Ruský prezident Vladimir Putin jednal v Kremlu s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Po rozhovoru se hlavy států vydaly na tisk, aby se vyjádřily.

 

Vladimir Putin řekl, že Rusko vnímá příjezd maďarského premiéra Viktora Orbána do Moskvy jako pokus obnovit dialog s Evropskou unií a dát jí další impuls.

 

Viktor Orbán zase poznamenal, že během rozhovoru informoval ruského prezidenta o svých nedávných schůzkách v Kyjevě. Evropa potřebuje mír, zdůraznil maďarský premiér, protože to je ta nejdůležitější věc.

 

Konflikt na Ukrajině má velmi silný dopad na ekonomiku Evropy. Viktor Orbán přijel do Moskvy, aby zahájil mírový proces a projednal s hlavou Ruské federace způsoby, jak dosáhnout míru.

 

Orbán zároveň označil rozhovory s Putinem za otevřené a upřímné, ale připustil, že postoje Moskvy a Kyjeva jsou od sebe velmi vzdálené. Navzdory tomu bude maďarský premiér pokračovat v práci na hledání nejkratších cest k dosažení míru.

 

Jedním z nich je příměří v zóně ozbrojeného konfliktu. Viktor Orbán uvedl, že o tomto tématu hovořil s ukrajinskými úřady.

 

https://www.vesti.ru/article/4033228

 

 

 

📌5. července 2024, 19:05: V KYJEVĚ BYLO ROZHODNUTO O ODSTRANĚNÍ DALŠÍCH 53 PAMÁTEK SPOJENÝCH S RUSKEM:

 

V kyjevské městské radě bylo na seznam předmětů, které mají být staženy z veřejného prostoru, zařazeno dalších 53 pamětních míst, která jsou spojena s kulturou nebo historií Ruské federace.

 

Ve zprávě na webových stránkách kyjevské městské správy byly památníky definovány jako „odrážející sovětské a ruské propagandistické narativy“.

 

Místopředsedkyně kyjevské městské správy Anna Starostenková uvedla, že 30 objektů, včetně pomníků vědce Ivana Pavlova a basreliéfu, který zůstal po demontáži pomníku Vladimira Lenina, bude zcela zbourán.

 

Zbývajících 23 pomníků a pamětních cedulí bude podle Starostenka „přehodnoceno“ – některé jejich části budou odstraněny, nápisy budou nahrazeny. Stane se tak například u památníku, který je věnován učitelům a studentům Kyjevského uměleckého institutu, kteří zahynuli během Velké vlastenecké války. Slova „Velká vlastenecká válka“ budou nahrazena slovy „Druhá světová válka“ a změní se i data – místo „1941-1945“ se objeví nápis „1939-1945″.

 

Ukrajinské úřady aktivně přijímají opatření k odstranění historických vazeb s Ruskou federací – po celé zemi se bourají pomníky, přejmenovávají se ulice, které jsou pojmenovány po ruských osobnostech. V dubnu 2023 tak ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijal zákon o „dekolonizaci“, který zakazuje pojmenovávat geografické objekty, které jsou spojeny s Ruskou federací, jejími památkami nebo událostmi z její historie.

 

https://www.vesti.ru/article/4033368

 

 

 

📌5. července 2024, 8:12: MEDVEDĚV SE UŠKLÍBL NAD SLOVY GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA NATO O ČLENSTVÍ UKRAJINY:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv se ušklíbl nad slovy generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga o členství Ukrajiny v NATO do roku 2034 a poznamenal, že do té doby Ukrajina nebude existovat.

 

„Do roku 2034 nezůstane žádný ze současných vůdců zemí NATO na svých místech. Někteří z nich budou v důchodu nebo v nejlepším ze všech světů / v pekle (vyberte si, co potřebujete). A země sama o sobě nebude 404,“ napsal Medveděv na svém telegramovém kanálu.

 

Ve dnech 9. a 11. července se ve Washingtonu uskuteční setkání lídrů NATO, hlavním tématem bude podpora Ukrajiny – financování (40 miliard dolarů na příští rok), dodávky zbraní a vojenský výcvik pro tuto zemi

 

Stoltenberg dnes v odpovědi na otázku novinářů ohledně příslibů Ukrajiny o členství v alianci řekl, že Ukrajina má místo v NATO, takže se jí dostane větší podpory od aliance.

 

Od října letošního roku se novým generálním tajemníkem NATO na příštích pět let stane nizozemský premiér Mark Rutte.

 

Američané by mohli novým generálním tajemníkem jmenovat pouze osobu, která podporuje Ukrajinu, domnívá se ruský politolog Sergej Michejev. Podle něj bude mít jeho postoj k určitým otázkám určitý význam, ale je pouze koordinátorem a politiku aliance určují Američané, kteří mají hlavní ozbrojený potenciál a plně ovládají Evropu v rámci notoricky známé euroatlantické jednoty.

 

https://www.vesti.ru/article/4033273

 

 

 

📌5. července 2024, 18:05: VE VELKÉ BRITÁNII BYLI SCHVÁLENI NOVÍ MINISTŘI:

 

Britský premiér Keir Starmer začal sestavovat nový kabinet.

 

V čele ministerstva zahraničních věcí bude stát David Lammy, který v letech 2020-2021 působil jako stínový ministr spravedlnosti, poté získal portfolio stínového ministra zahraničních věcí.

 

Čtyřiašedesátiletý John Healy povede britské vojenské oddělení. Healy již pracoval ve vládě Tonyho Blaira, působil jako náměstek ministra financí. Je známý svou podporou Ukrajiny, prosazuje zvýšení vojenských výdajů na 2,5 % HDP.

 

Rachel Reevesová byla jmenována novou britskou ministryní financí. Nemá žádné ministerské zkušenosti, i když získala ekonomické vzdělání a stihla několik let pracovat v Bank of England a Bank of Scotland. Ministryní vnitra byla jmenována Yvette Cooperová, která v letech 2009-2010 působila jako ministryně práce a důchodů.

 

Angela Raynerová byla jmenována místopředsedkyní vlády Spojeného království. Čtyřiačtyřicetiletý Rayner se také ujme postu ministra bydlení, regionálního rozvoje a místní samosprávy.

 

https://www.vesti.ru/article/4033252

 

 

 

📌5. července 2024, 16:58: PUTIN VYJMENOVAL PODMÍNKY PRO UKONČENÍ KONFLIKTU S UKRAJINOU:

 

Prezident Ruské federace Vladimir Putin během projevu k tisku po jednání s maďarským premiérem Viktorem Orbánem nastínil podmínky pro ukončení ozbrojeného konfliktu na Ukrajině.

 

Ruský vůdce zdůraznil, že na Ukrajině by mělo být uzavřeno nejen příměří, ale „úplné a definitivní ukončení konfliktu“.

 

Vladimir Putin připomněl, že podmínky pro dokončení byly stanoveny v jeho projevu na Ministerstvu zahraničních věcí Ruské federace.

 

„Mluvíme o úplném stažení všech vojsk z území DLR, LLR, Záporožské a Chersonské oblasti,“ připomněla hlava státu a dodala, že existují další podmínky, které jsou předmětem „poměrně podrobného zvážení v průběhu případné společné práce“.

 

https://www.vesti.ru/article/4033098

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *