, ,

05.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

05.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Lidé neustále hledají nějaké útočiště pro sebe: dům na venkově, na břehu moře nebo v horách. Ale člověk je schopen, chce-li, najít útočiště v sobě. Nikde nenajde člověk útočiště tak nepostřehnutelně a snadno jako ve své vlastní duši.“

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️4.6.2024, Volný bloG, Lenka Peterková: TAK BLÍZKO JADERNÉ VÁLCE JSME JEŠTĚ NEBYLI! RIZIKO NIKDY NEBYLO VĚTŠÍ ZA CELÝ MŮJ ŽIVOT!

 

Americký senátor v reakci na informace, že Ukrajinci americkými raketami HIMARS právě Rusům zničili u Belgorodu PVO systém S-400 chránící město před ukrajinským terorem! Náměstek ruského ministra zahraničí prohlásil, že USA se přiblížily k „fatálnímu“ přehmatu!

 

Ukrajinská armáda již zřejmě o víkendu zničila Ruské armádě za pomoci amerických raket HIMARS nejnovější PVO systém S-400 rozmístěný u Belgorodu na ochranu města před ukrajinskými teroristickými údery mířenými na civilní cíle. V reakci na událost vystoupil v ruských médiích náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov, který prohlásil, že USA se přiblížily “fatálnímu” přehmatu.

 

Reakce Ruska na to, co dělají „klienti” Washingtonu na Ukrajině, může být „asymetrická” a silnější, než se očekávalo, varoval vysoký diplomat.

NÁMĚSTEK MINISTRA ZAHRANIČÍ SERGEJ RJABKOV VAROVAL, ŽE SPOJENÉ STÁTY JSOU BLÍZKO „FATÁLNÍMU” PŘEHMATU VE SVÝCH POKUSECH O ŘEŠENÍ KONFLIKTU S RUSKEM A NA UKRAJINĚ.

Vysoce postavený diplomat se v pondělí vyjádřil k údajnému rozhodnutí USA umožnit Kyjevu použít americké zbraně mimo území, které Washington považuje za ukrajinské.


Tento krok je údajně omezen jen na malý kousek ruské Belgorodské oblasti, který se týká bojů za hranicemi v ukrajinské Charkovské oblasti.

CHTĚL BYCH VAROVAT AMERICKÉ AKTÉRY PŘED CHYBNÝMI ODHADY, KTERÉ MOHOU MÍT FATÁLNÍ NÁSLEDKY. Z NĚJAKÉHO NEJASNÉHO DŮVODU PODCEŇUJÍ, JAK VÁŽNÉ REAKCI BY MOHLI ČELIT,” řekl Rjabkov novinářům.

 

Do té doby byla politika USA zaměřena na zákaz takových útoků, aby se zabránilo vyvolání „TŘETÍ SVĚTOVÉ VÁLKY“. Kyjev uvedl, že je touto změnou zklamán, neboť chce získat povolení k palbě amerických zbraní dlouhého doletu hluboko do Ruska. Ruský prezident Vladimir Putin varoval před „vážnými důsledky” případných úderů dlouhého doletu „VZHLEDEM K PARITĚ STRATEGICKÝCH ZBRANÍ“.

 

RUSKA ODVETA MŮŽE MÍT I PODOBU ODSTOUPENÍ RUSKA OD MORATORIA NA PROVÁDĚNÍ JADERNÝCH ZKOUŠEK, ZKUŠEBNÍ TUNEL JIŽ HLOUBÍ OD MINULÉHO ROKU

 

Rjabkov vyzval americké politiky, aby „věnovali část svého času, který pravděpodobně ztrácejí hraním počítačových her, soudě podle jejich přezíravého přístupu, k vážným otázkám“, a to zvážení Putinových slov.

 

Úředník také varoval, že Rusko by mohlo na ukrajinský útok na své jaderné odstrašení reagovat asymetricky, protože Moskva bude činit odpovědnými USA.

Úředníci ve Washingtonu „dali Kyjevu povolení k jakýmkoli zločinům, k jakýmkoli akcím a nedělají nic, aby omezili provokace svých klientů… Ale USA to nedostanou zadarmo a pocítí následky,” varoval náměstek ministerstva zahraničí.

 

Ruská média začala spekulovat, co je asi myšleno tou asymetrickou reakcí, ale podle některých zdrojů z okolí Kremlu by asymetrickou odezvou Ruska mohlo být vyhlášení zrušení moratoria na jaderné testy, kdy Rusko by na jaderné střelnici v Nové Zemi za polárním kruhem provedlo podzemní jaderný test. Minulý rok totiž americký satelit objevil stavební práce na ražbě nového tunelu pro jadernou zkoušku. Tím by Rusko pohrozilo Západu odstartováním nového kola horečného jaderného zbrojení, které by kolektivní Západ zdrojově neustál.

 

Zdroje uranu na celém světě nyní kontroluje BRICS, protože největší zásoby uranu jsou v Rusku a v zemích rovníkové Afriky, kde v poslední době proběhly státní převraty a navázání úzkých vztahů s Ruskem a Čínou. Taková reakce na střílení americkými raketami do ruského pohraničí by byla opravdu silně asymetrická a donutila by USA k zahájení jaderného závodu. To by ta podpora Ukrajiny vyšla Ameriku a Bidenovu vládu opravdu velmi draho.

 

OBNOVENÍ JADERNÝCH TESTŮ BY ZŘEJMĚ VEDLO K ROZMÍSTĚNÍ JADERNÝCH ZBRANÍ FRANCIE NA UKRAJINĚ

 

Samozřejmě, že toto je nepotvrzená spekulace, asymetrickou odezvou může být masivní útok na ukrajinskou infrastrukturu a vybombardování elektráren do pravěku, ale tohle nemůže fungovat, dokud Kreml neudeří na země NATO. Dokud nedopadnou dvě nebo tři propagační rakety na polské překladiště zbraní v Rzeszówě, tak do té doby NATO a USA nebudou brát ruské hrozby vážně.

 

A protože Kreml touto cestou jít nechce, tak jedinou druhou možností odvety, která bude NATO a Západ bolet, bude odstoupení Ruska od moratoria na testy jaderných zbraní a demonstrativní provedení jaderné zkoušky o větším výkonu v megatunovém pásmu. Ihned poté začne Ňuchačenko křičet, že chce jaderné zbraně od západu na ochranu před Ruskem, které obnovilo jaderné testy. A protože Ňuchačenko je v somrování úspěšný, určitě by se Francie nabídla, že jaderné zbraně na Ukrajinu přemístí, tedy pod svoji kontrolou i s vojáky na jejich obsluhu.


Kreml tak má teď před sebou dvě možnosti, jak vyslat tvrdý vzkaz – buď demonstrativně bombardovat překladiště v Polsku, což by mohlo zatáhnout NATO do války, anebo demonstrativně provést jadernou zkoušku v Nové Zemi, což by zřejmě vyprovokovalo Francii k nasunutí jaderných zbraní na Ukrajinu. V obou případech by se jednalo o masivní eskalaci. A co je horší, přesně k tomu se schyluje. Rusko nebude moci příliš dlouho nečinné sedět a dívat se, jak americké rakety ničí ruské PVO systémy u ruských měst.

Veřejné mínění v Rusku je velice citlivé na tyto informace a Kreml nedokáže tyto americké údery dlouho ignorovat či bagatelizovat, protože nereagovat by znamenalo ukázat slabost před ruskou veřejností.

 

AMERIČAN, ČERNOCH A ESKYMÁK

 

Kreml tak použije silnou odezvu, ale bylo by opravdu překvapivé, pokud by opět šlo o jalové bombardování ukrajinských elektráren, když problémem jsou Američané, americké rakety a překladiště v Polsku, a nikoliv ukrajinské elektrárny, panebože! Tohle je výrok, který jsem četl na ruském Yandexu od jednoho Rusa, než ho administrace smazala, ale ten výrok byl naprosto trefný.

 

Ruské odvety za Američany a jejich satelity naváděné americké raketové útoky na ruská města nelze západu oplácet tak, že Rusko v odvetě vybombarduje ukrajinské elektrárny. To potom připomíná ten stupidní vtip, kdy stojí vedle sebe černoch, eskymák a Američan. Američan zmlátí černocha. Černoch se vzpamatuje, prohlásí, že se Amíkovi pomstí asymetricky, a proto zmlátí Eskymáka, který vozí za peníze Američany na saních tažených psy.

 

KDYŽ BIDEN NECHÁVÁ STŘÍLET AMERICKÉ RAKETY NA RUSKO, CO ASI TAK MŮŽE V ODVETĚ VYHLÍŽET?

 

Tím se Američanovi pomstí. Tenhle absurdní vtip v podstatě připomíná situaci Ruska v roli černocha. Rusko se za agresi západu mstí úplně někomu jinému, než by mělo. Přitom současně platí, že kdyby Rusko udeřilo na zemi NATO, vedlo by to opravdu ke konfliktu mezi NATO a Ruskem. Když to ale Rusko neudělá, útoky Američanů a jejich zbraněmi budou zesilovat, až Rusko opravdu bude muset na NATO udeřit.

 

V podstatě Rusko se odvetě nevyhne. Pouze se konflikt oddálí ruskými ústupky od červených čar, ale nelze mu zamezit.

Rusko ví, že se válce s NATO už zřejmě nedá vyhnout, ale je možné ten střet oddalovat tak dlouho, dokud to půjde, a to ruskou krví a ruskými ústupky. To je zjištění, ke kterému jsem bohužel došel už nejen já, ale i americký senátor James David Vance.

 

JEŠTĚ NIKDY JSME NEBYLI TAK BLÍZKO JADERNÉMU KONFLIKTU

 

Ten uvedl v pondělí na svém Twitteru, že právě mluvil s přítelem z bezpečnostních kruhů, kterému důvěřuje, o tom, co se děje teď v Rusku s těmi útoky americkými raketami na ruské území. Tento jeho přítel si myslí, že riziko jaderné války je nyní vyšší než kdykoli jindy za jeho života. Biden se prý náměsíčně řítí do třetí světové války. V reakci na to David Sacks napsal, že během studené války by nás ani ve snu nenapadlo zasáhnout Rusko (Sovětský svaz) na jeho vlastním území, a to ani prostřednictvím proxy válečníka.

 

RADĚJI SI ZVOLÍM ZA PREZIDENTA „ODSOUZENÉHO ZLOČINCE” NEŽ TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU, dodal.

 

https://volnyblog.news/tak-blizko-jaderne-valce-jsme-jeste-nebyli-riziko-nikdy-nebylo-vetsi-za-cely-muj-zivot/

 

 

📌💥💥💥04.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „BEZ RUSKA JE TO ZBYTEČNÉ MRHÁNÍ ČASEM“: SAÚDOVÉ „PŘESKOČÍ“ TEN UKRAJINSKÝ MÍROVÝ SUMMIT; KREML ZESMĚŠŇUJE ZELENSKÉHO KVŮLI TOMU NEZDARU

 

https://youtu.be/BVQHWga12l0?si=bCvbQqeqTUbVTdX2

 

 

📌💥💥💥04.06.2024, STOLTENBERG TV, Roman Kirsch: MALÁ PŘIPOMÍNKA TOHO, ŽE NATO JE „RYZE OBRANNOU ALIANCI“ KTERÁ DOKONCE SLÍBILA JIŽ KONCEM 80.LET MINULÉHO STOLETÍ MICHAILU GORBAČOVOVI (PÍSEMNÝ DOKUMENT BYL NEDÁVNO NALEZEN), ŽE POKUD BUDE SOVĚTSKÝ SVAZ SOUHLASIT SE ZNOVUSJEDNOCENÍM NĚMECKA, TAK SE NATO NEBUDE (ANI O METR) ROZŠIŘOVAT FAKE NA VÝCHOD… 👍 👏

 

(( No konečně někdo začal o tom veřejně mluvit!!! Do teď byla táto téma TABU!!!))

 

https://youtu.be/Cwf8McKXP_s?si=55QoIlMGPMkXVAn5

 

 

📌💥💥💥04.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVO NÁMOŘNICTVO ZNIČILO ČTYŘI UKRAJINSKÉ DRONOVÉ ČLUNY POBLÍŽ POLOOSTROVA KRYMU; 225 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ BYLO ZABITO V CHARKOVSKÉ OBLASTI

 

https://youtu.be/chwyBRY7Bu4?si=U7F5ODid6Lb2JyZQ

 

 

📌4. června 2024 19:59: BIDEN ZAKÁZAL MIGRANTŮM, KTEŘÍ NELEGÁLNĚ PŘEKRAČUJÍ HRANICE, ZÍSKAT POLITICKÝ AZYL:

Joe Biden zakázal získání politického azylu ve Spojených státech pro migranty, kteří nelegálně překročili americkou hranici s Mexikem, uvedl Bílý dům v prohlášení.

 

„Prezident Biden věří, že musíme zabezpečit naši jižní hranici,“ uvádí se v prohlášení.

 

Americké ministerstvo spravedlnosti a ministerstvo vnitřní bezpečnosti již zahájily zrychlený azylový program, který má urychlit vyhoštění migrantů, kteří nemají právní důvody k pobytu ve Spojených státech.

 

Bílý dům dodal, že Spojené státy začnou co nejrychleji deportovat nelegální migranty, kteří představují hrozbu pro národní a veřejnou bezpečnost země. Rozhodnutí odepřít azyl nelegálním migrantům z jižní hranice je dočasné. Americká administrativa zdůraznila, že bude zrušena, jakmile se příliv nelegálních migrantů sníží na takovou úroveň, aby americký systém ochrany hranic mohl fungovat bezpečně a efektivně.

 

Sněmovna reprezentantů USA přijala v březnu 2024 prohlášení odsuzující pohraniční politiku 46. prezidenta Spojených států Joea Bidena i ministra vnitřní bezpečnosti Alejandra Mayorkase. Kongresmani je obvinili z vytvoření „nejhorší krize v oblasti bezpečnosti hranic v historii země“. Prohlášení Bílého domu o mexických migrantech je pokusem Bílého domu vyrazit Donaldu Trumpovi z rukou volební trumf.

Trump již dříve kritizoval Bidena za to, že uprostřed krize na hranici s Mexikem věnuje Ukrajině příliš mnoho pozornosti.

 

https://www.vesti.ru/article/3984468

 

 

📌4. června 2024, 18:25, Norský vrchní velitel: OZBROJENÉ SÍLY RF SE ZOTAVÍ Z NWO MNOHONÁSOBNĚ RYCHLEJI, NEŽ SE OČEKÁVALO:

 

Moskvě nebude trvat déle než tři roky, než se po dokončení speciální vojenské operace vzpamatuje. Uvedl to vrchní velitel norských ozbrojených sil Eirik Kristoffersen.

 

Naléhal, aby se chopili příležitosti a zvýšili své vlastní síly a zásoby zbraní. Kristoffersen také doporučil nenechávat Kyjev roztrhaný na kusy a pomáhat režimu do posledního dechu.

 

„Rusko plně aktivovalo všechny své průmyslové kapacity. V tomto ohledu nebude obnova země po NWO trvat příliš dlouho,“ zdůraznil vrchní velitel.

 

Mezitím další západní státy již vyjádřily znepokojení nad tempem průmyslové výroby vojenského vybavení. Podniky vojensko-průmyslového komplexu zvýšily výrobu celého sortimentu.

 

https://www.vesti.ru/article/3984298

 

 

📌4. června 2024, 19:40, Kirby: SPOJENÉ STÁTY NEOMEZUJÍ PRÁCI UKRAJINSKÉ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY NA LETADLECH V RUSKÉ FEDERACI:

 

John Kirby, koordinátor strategické komunikace v Radě bezpečnosti USA, uvedl, že Washington nikdy neomezoval Ukrajinu v používání protivzdušné obrany proti ruským letadlům mimo svůj vzdušný prostor.

 

„Nikdy neexistovala omezení pro Ukrajince sestřelovat nepřátelská letadla, i když tato letadla nemusí být nutně v ukrajinském vzdušném prostoru,“ citovala Kirbyho agentura RIA Novosti.

 

Generální tajemník NATO Stoltenberg již dříve vyzval alianci, aby zrušila omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku.

 

Italské úřady se mezitím postavily proti úderům ozbrojených sil Ukrajiny na území Ruské federace západními zbraněmi a francouzský prezident Emmanuel Macron řekl, že Kyjev by měl mít právo útočit na ruská vojenská zařízení.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zase řekl, že Stoltenberg svými hlasitými prohlášeními jasně překročil své pravomoci. K prohlášením generálního tajemníka NATO se vyjádřil i ruský prezident Vladimir Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/3984358

 

 

📌 4.6.2024. IN Inovace republiky: Maďarsko, NATO a ČÍNA 🇨🇿 FREEDOM:

 

Pravidelný pořad FREEDOM s Petrem Kratochvílem…

 

Chléb a hry?

Rusko neexistuje?

EU chtějí válku?

Maďarsko a NATO?

Totalita fašisticko-nacistická a druhá totalita je Čínsko-Ruská cesta?

Nejde o Rusko, ale o Čínu?

Vždy hokejová válka?

Orwelovy dvě totality?

Sport je politika?

Sport poslání míru?

Olympiáda jako symbol míru?

Orbánova slova?

Čína a Maďarsko?

Kdo odstavil Čapka?

Co říká Sedláček?

Evropská unie naděje pro svět?

Investice proti dezinformacím?

 

https://youtu.be/O0l1UmFf6Xk?si=12Oyh7lCjsLHO4jv

 

 

📌4.6.2024, cz24news: USA: STÁLE VÍCE FINANČNÍCH ELIT PODPORUJE TRUMPA, KTERÝ BYL SHLEDÁN VINNÝM V PRVNÍM TRESTNÍM PROCESU S BÝVALÝM AMERICKÝM PREZIDENTEM, PÍŠE AGENTURA BLOOMBERG.

 

Na pozadí poklesu dolaru a amerických státních dluhopisů republikáni zintenzivňují hromadění peněz na kampaň.

 

„Než dvanáct Newyorčanů označilo Donalda Trumpa za zločince, zcela jiný druh poroty – shromážděný v luxusním hotelu Pierre na Páté avenue vynesl vlastní verdikt.

 

I kdyby ho porota v soudní síni shledala vinným podle obžaloby, dospěli bohatí týpci z Wall Street v hotelu Pierre k závěru, že bude stále jejich volbou na post v Bílém domě.

 

Setkání, které se konalo 16 dní před čtvrtečním historickým rozsudkem, vrhlo světlo na cynické kalkulace, které jsou nyní mezi americkými finančníky v módě,” – poznamenal Bloomberg.

 

„Tento rozsudek bude mít na mou podporu menší než nulový dopad,” – řekl Omid Malik, prezident společnosti 1789 Capital a jeden z Trumpových fundraiserů. V souladu s Trumpem a republikánskými představiteli označil Malik celý proces za “militarizaci právního systému”.

 

„Jeho postoj není výjimkou: mnoho sponzorů, kteří Trumpa opustili poté, co jeho příznivci 6. ledna 2021 vtrhli do amerického Kapitolu … ho nyní opět podporují.

 

Je pro to jeden, ale velký důvod: peníze. Trump slíbil snížit daně bohatým a deregulovat [peněžní zásobu]. Prezident Joe Biden chce pravý opak,” – píše agentura Bloomberg.

 

Pozlacená dobročinná akce v hotelu Pierre, kterou pořádal miliardář Howard Lutnick, sahala do hlubokých kapes vyšších kast na Manhattanu, zatímco se v potemnělé soudní síni v centru města odehrával Trumpův přelomový proces s křiklavými detaily. Malik pochyboval, že by rozsudek o vině změnil názor, byť jen jediného člověka, který tam [v hotelu Pierre] byl.

 

Necelé dva týdny po tomto shromáždění žraloků z Wall Street v hotelu Pierre, aniž by čekal na rozhodnutí poroty, oznámil, že Trumpa podporuje soukromý investiční magnát a dlouholetý sponzor republikánů, spoluzakladatel společnosti Blackstone Inc Stephen Schwarzman, který podle Bloomberg Billionaires Index patří se svým majetkem ve výši 41 miliard dolarů mezi 40 nejbohatších lidí na světě.

 

Podporu bývalému prezidentovi oznámil i další významný newyorský miliardář, investor hedgeových fondů Bill Ackman.

 

„Po dvou dnech jednání ho porota shledala vinným z falšování obchodních záznamů s cílem zakrýt platbu za mlčení pornohvězdě. Verdikt završil mimořádný sedmitýdenní proces, který proměnil známé scény a tradice předvolební politiky v obraz sexu a skandálů,” – napsala agentura Bloomberg.

 

Kolem bývalého prezidenta se však již začali shromažďovat jeho příznivci, včetně členů podnikatelské a finanční komunity. Několik minut po obvinění zveřejnil štáb Trumpovy kampaně e-mail pro získávání finančních prostředků, v němž ho označil za „politického vězně” a zeptal se: “Je tohle konec Ameriky?”. Příval zájmu dokonce způsobil dočasné přerušení provozu webové stránky WinRed, kterou Republikánská strana používá ke sběru online darů.

 

Kampaň, kterou republikáni spustili, po čtvrtečním rozsudku rychle vybrala od „drobných dárců” celkem 34,8 milionu dolarů, uvedla strana v tiskovém prohlášení.

 

Scott Bessent, bývalý investiční ředitel Sorosovy nadace, uvedl, že je rozsudkem „osobně zklamán”, ale nemyslí si, že by na něm v listopadu záleželo. „Myslím, že lidé se již rozhodli,” – řekl Bessent a dodal, že takový vývoj může dokonce zvýšit nadšení pro Trumpa.

 

Miliardář John Paulson, kterého Trump veřejně vyzdvihoval jako potenciálního kandidáta na post ministra financí, odsoudil soudní proces a rozsudek jako politicky motivované a označil je za „černou skvrnu na našem soudním systému. Rozsudek zvýší podporu Trumpa“, – uvedl v e-mailu.

 

„Bývalá Sorosova hvězda Bessent bude spolu s Paulsonem řídit Trumpovo ministerstvo financí,” – uvedla agentura Bloombereg.

 

Dokonce i někteří představitelé Wall Street, kteří dříve Trumpa kritizovali, zmírnili své postoje.

 

Generální ředitel JPMorgan Chase & Co. ‘s Jamie Dimon na shromáždění bývalých zaměstnanců společnosti v knihovně Morganova muzea na Manhattanu jen několik hodin po Trumpově odsouzení zdůraznil, že bývalého prezidenta v roce 2020 volilo 74 milionů lidí, a zdůraznil, že je třeba je respektovat. Byl to odklon od jeho invektivami naplněné tirády na adresu Trumpa na předchozím setkání skupiny, kdy události z 6. ledna byly ještě v čerstvé paměti všech.

Někteří ze shromážděných v Morganově muzeu dokonce naznačili, že Trumpovo údajné mučednictví mu před listopadovými volbami vlastně prospěje.

 

Donald Trump již pevně slíbil, že v případě svého vítězství v listopadových prezidentských volbách zásadně změní fiskální politiku Bidenovy administrativy, která vedla ke zrychlenému růstu amerického státního dluhu, jenž nyní činí 34,14 bilionu dolarů, tedy asi 100 000 dolarů na každého obyvatele USA.

 

Objektivní finanční analýza ukazuje, jak jsme psali, že za 3-4 měsíce může americká ekonomika začít recesi a investovat do amerického státního dluhu, který se de facto vymkl kontrole, je extrémně riskantní. Nemůže růst donekonečna. Za každých okolností dojde ke korekci. Buď americký vládní dluh přestane růst, nebo ho znehodnotí inflace. To prudce zasáhne světové finance, protože americké cenné papíry jsou největší třídou aktiv na světě. Tyto dluhopisy drží obrovské množství investorů: vlády, penzijní fondy, banky.

 

Dříve či později všichni o své peníze přijdou: buď dojde k platební neschopnosti/restrukturalizaci, nebo je pohltí inflace.

 

Proces opouštění dolaru a amerických státních dluhopisů již probíhá – poptávka po dolarech a amerických dluhopisech klesá, zatímco poptávka po zlatě roste. V roce 2023 činily roční nákupy zlata světovými centrálními bankami celkem 1 037 tun. Jejich objem se téměř vyrovná rekordnímu roku 2022, kdy centrální banky nakoupily 1 082 tun drahého kovu. Zvláště aktivními kupci jsou Čína, monarchie Perského zálivu, Indie, Turecko a středoasijské země.

 

„Nejstarší a nejtradičnější aktivum – zlato – se nyní stalo prostředkem vzpoury centrálních bank proti dolaru,” – poznamenávají Financial Times. V roce 2023 klesl podíl dolaru na světových devizových rezervách na 58,41 %, což je nejnižší úroveň od roku 1995, kdy se vedou oficiální statistiky. Ještě v roce 2000 toto číslo podle MMF přesahovalo 72 %.

 

„Amerika má stále větší potíže s prodejem svých státních dluhopisů. Extrémně slabé výsledky nedávné aukce na prodej desetiletých trejerisů za 39 miliard dolarů“ – uvádí Wall Street Journal, a dodává, že: – „ukázaly slabý zájem také o tříleté a třicetileté americké státní dluhopisy“.

 

Zlato nahrazuje dolar a americké státní dluhopisy, které byly dříve považovány za nejbezpečnější investici. A nyní americké akciové indexy klesají v souvislosti s rostoucími výnosy amerických státních dluhopisů. Například 30. května 2024 během obchodování na newyorské burze vzrostl výnos desetiletých amerických státních dluhopisů o 5,9 bazického bodu na 4,616 %. “Rizika přetrvávajících vysokých výnosů dluhopisů v dlouhodobém horizontu zatěžují ceny akcií,” – uvedl stratég společnosti Julius Baer Leonardo Pellandini.

 

Generální ředitel banky JPMorgan Chase Jamie Dimon uvedl, že Washington čelí „vzpouře” globálního trhu (global market rebellion) kvůli vysoké úrovni vládního dluhu USA.

 

TRUMP SE CHYSTÁ ZACHRÁNIT AMERICKÝ FINANČNÍ SYSTÉM ZNÁRODNĚNÍM FEDU.

 

„Spojenci Donalda Trumpa v tichosti připravují návrhy, které by se pokusily podkopat nezávislost Federálního rezervního systému, pokud bývalý prezident vyhraje druhé funkční období, a to uprostřed prohlubující se neshody mezi jeho poradci ohledně toho, jak agresivně zpochybnit autoritu centrální banky.

 

Bývalí představitelé Trumpovy administrativy a další stoupenci Republikánské strany v posledních měsících diskutovali o celé řadě návrhů, od postupných politických změn až po dlouhodobé tvrzení, že by se na stanovování úrokových sazeb měl podílet sám prezident. Malá skupina bývalých prezidentových spojenců, jejíž práce je natolik tajná, že o ní nevěděli ani někteří bývalí významní Trumpovi ekonomičtí poradci, připravila podle dobře informovaných zdrojů zhruba desetistránkový dokument, v němž je nastíněna vize politiky centrální banky,” – uvedl list The Wall Street Journal.

 

Republikáni se chtějí odvolat na plnou kontrolu nad Fedem. A Trump uvažuje o plánu devalvace dolaru, což by snížilo obchodní deficit USA a usnadnilo obsluhu státního dluhu, který každých 90 dní roste o 1 bilion dolarů.

 

Devalvace dolaru zlevní vývoz zboží z USA a sníží současný přehnaný obchodní deficit USA. Zbytek světa však Trumpovy plány na stabilizaci americké ekonomiky na úkor ostatních jistě přijme s nadhledem. Stejně jako Trumpův záměr uvalit sankce na každého, kdo odmítne obchodovat v dolarech.

 

Nakonec Bidenovo prezidentství vedlo ke gigantickému nárůstu zahraničního dluhu, proměně dolaru ve zbraň a útěku zemí celého světa ke zlatu, pryč od dolaru a Тreаsuries.

 

TRUMPOVO PREZIDENTSTVÍ VYŘEŠÍ AMERICKÉ PROBLÉMY NA ÚKOR ZBYTKU SVĚTA.

 

Nic nového, to Amerika dělala vždycky.

 

AUTOR: Vladimir Prochvatilov

Překlad: St. Hroch/BelobogSk

 

https://cz24.news/magnati-z-wall-street-prechazeji-na-trumpovu-stranu/

 

 

📌🇺🇦 DRŽITELÉ DVOJÍHO OBČANSTVÍ NEBUDOU Z UKRAJINY PROPUŠTĚNI A MOHOU BÝT MOBILIZOVÁNI, – MASMÉDIA.

 

Ukrajina od 1. června zrušila výjimku „pobytu v zahraničí“. To znamená, že muži s dvojím občanstvím ve věku od 18 do 60 let již nemohou opustit zemi.

https://t.me/to_je_nas_svet/26732

 

 

📌

📌♨️ Okamura v superdebatě. „MY TADY NECHCEME ŽÁDNÉ AFRICKÉ A ISLÁMSKÉ NEPŘIZPŮSOBIVÉ MIGRANTY, ŽÁDNÉ NELEGÁLNÍ MIGRANTY, NECHCEME TADY ANI MEŠITY, ŽÁDNÉ ROZMÁHÁNÍ ISLÁMU V ČESKÉ REPUBLICE, CHCEME BEZPEČNOU ČESKOU REPUBLIKU,“ řekl důrazně Tomio

https://t.me/to_je_nas_svet/26734

 

 

📌4. června 2024 21:37: INDICKÁ VOLEBNÍ KOMISE OFICIÁLNĚ POTVRDILA MÓDÍHO VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH DO ALIANCE:

 

Vítězství ve všeobecných parlamentních volbách v Indii získala Národní demokratická aliance vedená vládnoucí stranou Bharatiya Janata premiéra Naréndry Módího.

 

Vítězství Módího aliance potvrdila indická volební komise, která sčítá hlasy v reálném čase.

Koalice NDA získala 273 křesel v parlamentu (z 543) a získala tak většinu.

 

Parlamentní volby v Indii se konaly od 19. dubna do 1. června. Říkalo se jim největší a nejdražší. Hlasovat mělo více než 900 milionů lidí.

 

Módí byl poprvé zvolen do čela vlády v roce 2014.

 

https://www.vesti.ru/article/3984608

 

 

📌4. června 2024, 21:37: PUTIN JMENOVAL ŠOJGUA KOORDINÁTOREM PRÁCE V OBRANNÉM PRŮMYSLU:

 

Práce v oblasti vojensko-průmyslového komplexu bude koordinovat tajemník Bezpečnostní rady Ruské federace Sergej Šojgu. Uvedl to ruský prezident Vladimir Putin na setkání se členy vlády.

 

Událost byla vysílána televizním kanálem Russia 24 a mediální platformou Smotrim.

Podle hlavy státu čelí podniky obranného průmyslu různým úkolům (ziskovost výroby, dodávky vybavení ministerstvu obrany), potřebují nezávislého koordinátora. Tuto funkci převezme bývalý šéf ministerstva obrany Sergej Šojgu, uvedl prezident.

 

Vladimir Putin také pověřil kabinet ministrů, aby co nejdříve dokončil práci na projektu o prioritních úkolech obranného průmyslu, objemu výroby a ziskovosti. „Žádám vás, abyste to udělali zítra,“ nařídil ruský vůdce.

 

https://www.vesti.ru/article/3984534

 

 

 

📌4. června 2024, 22:47: ŠEST SPOLEČNOSTÍ SPOJENÝCH S UKRAJINSKÝM OLIGARCHOU ČERŇAKEM SE PROMĚNILO V PŘÍJMY RUSKÉ FEDERACE:

 

Majetek šesti společností spojených s ukrajinským oligarchou Jevgenijem Čerňakem byl přeměněn na příjmy ruského státu. Rozhodl o tom Leninský obvodní soud v Kursku.

 

Tato aktiva se nacházela na Krymu, ve Vologdě, Moskevské a Omské oblasti a také v Moskvě. Soud vyhověl nárokům ruské generální prokuratury proti společnostem „Ruský sever“, „Krymská vinárna“, „Rodnik a K“, „Standard kvality“, „Tradice úspěchu“ a „Nová úroveň“.

Také 84,59 % akcií továrny na koňak a víno Feodosia, kterou vlastní ukrajinský občan, bude převedeno do vlastnictví státu. Čerňak vlastnil tyto akcie prostřednictvím společnosti Brand Group Corporation Limited.

 

Rozhodnutí soudu bylo zveřejněno v kanálu Telegram společné tiskové služby soudního systému Kurské oblasti. Je třeba poznamenat, že zejména znárodněné společnosti vlastnily značku Chortycja. Tato značka je pojmenována po jednom z ostrovů na Dněpru. Kromě Chortycji vlastní Čerňak značky mezinárodního alkoholového holdingu Global Spirits „Morosha“, „Pervak“, „Shustov“ a „Mikado“.

Generální prokuratura Ruska zaslala žalobu k soudu kvůli tomu, že zakladatelé a manažeři podniků pod Čerňakovou kontrolou sponzorují příjmy z Ruska ozbrojené síly Ukrajiny (AFU).

 

Leninský okresní soud v Kursku za extremistickou činnost „zakázal sdružení, včetně následujících občanů: E. A. Čerňak, A. S. Bespalov, I. M. Kurbakov, A. A. Lazutin“.

 

Čerňak převedl více než 1 miliardu rublů na potřeby ozbrojených sil Ukrajiny. V červnu 2023 proti němu bylo zahájeno trestní řízení podle článku o financování terorismu. Sám podnikatel byl zařazen na seznam hledaných osob.

 

S převedenými penězi spáchali ukrajinští ozbrojenci v roce 2022 na ruském území sedm teroristických činů. Bespalov, který pomáhal Čerňakovi, byl zatčen. Prostřednictvím offshorových společností pomáhal vybírat peníze z Ruska na teroristické činy ozbrojených sil Ukrajiny. Alexandr Bespalov byl zařazen na seznam teroristů. Lazutin a Kurbakov byli držiteli Čerňakových aktiv v Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/3984650

 

 

📌4. června 2024, 22:58: SLOVINSKÝ PARLAMENT ODHLASOVAL UZNÁNÍ PALESTINY:

 

Ani jeden poslanec nehlasoval proti uznání Palestiny jako nezávislého státu, uvedla předsedkyně Státního shromáždění Urška Klakočar-Zupančičová.

 

Hlasování o uznání Palestiny se zúčastnilo 53 poslanců, 52 hlasovalo „pro“, podle předsedy Státního shromáždění, „proti“, nikdo. Setkání bylo přenášeno slovinským rozhlasem a televizí.

 

„Republika Slovinsko uznala Palestinu jako nezávislý a suverénní stát,“ citovala agentura TASS Klakočara-Zupančiče.

 

https://www.vesti.ru/article/3984656

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️5. června 2024, 2:09: RUSKO, ČÍNA A ÍRÁN VYZVALY ZÁPAD, ABY OŽIVIL JADERNOU DOHODU:

 

Spojené státy v roce 2018 odstoupily od jaderné dohody s Ruskem, Čínou, Velkou Británií, Francií, Německem a Íránem.

 

Rusko, Čína a Írán vyzvaly Západ, aby „ukázal politickou vůli“ a obnovil jadernou dohodu (Společný komplexní akční plán, JCPOA). Uvádí se to ve společném prohlášení zemí, které bylo vydáno v rámci programu šestého zasedání Rady guvernérů Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE).

 

„Naše země soustavně poskytují silnou podporu JCPOA <… >Naše podpora jaderné dohody se nezměnila od roku 2018, kdy Spojené státy nezákonně a jednostranně od dohody odstoupily, a uvalení jednostranných nezákonných sankcí a provádění politiky maximálního tlaku na Írán bylo pro tuto dohodu zlomovým bodem,“ cituje Tasnim text prohlášení.

Ruská federace, Čína a Írán uvedly, že vynaložily veškeré úsilí, aby JCPOA obnovily. Zbytek stran dohody si však navzdory svým slibům zvolil jiný kurz a ignoruje obnovení dohody kvůli „svým vlastním politickým úvahám“.

 

Spojené království, Německo, Čína, Rusko, Spojené státy, Francie a Írán uzavřely JCPOA v roce 2015. Dohoda zahrnovala zrušení sankcí výměnou za omezení íránského jaderného programu. Spojené státy od dohody odstoupily v květnu 2018 a obnovily sankce proti Teheránu.

 

Agentura Reuters již dříve informovala, že Francie, Německo a Velká Británie předložily Radě guvernérů MAAE rezoluci odsuzující „jadernou eskalaci“ ze strany Íránu. Šéf MAAE Rafael Grossi uvedl, že agentura nemá informace potvrzující existenci íránského programu jaderných zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/3984581

 

 

📌5. června 2024, 1:11: Sněmovna reprezentantů USA schválila sankce proti Mezinárodnímu trestnímu soudu:

 

Washington vyhrožuje ICC sankcemi v případě pokusu vyšetřovat, zadržovat, zatýkat nebo stíhat Američany a osoby ze spojeneckých zemí.

 

Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu schválila návrh zákona o sankcích proti Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC). Dokument podpořilo 247 kongresmanů.

Návrh zákona počítá s uvalením sankcí v případě, že se ICC „pokusí vyšetřovat, zadržet, zatknout nebo stíhat jakoukoli chráněnou osobu“. Mluvíme o Američanech a těch, kteří pracují pro americkou vládu, stejně jako o občanech zemí, které jsou spojenci Washingtonu, pokud tyto státy neuznávají jurisdikci ICC.

 

Současně se omezení mohou vztahovat i na osoby, které se podílejí na práci MTS. Ti, kteří jsou na sankčním seznamu, čelí zamítnutí víz, zmrazení aktiv ve Spojených státech a američtí občané a společnosti s nimi nebudou moci obchodovat, hlásí TASS.

Žalobce ICC již dříve požádal o zatykač na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua na základě obvinění z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti.

 

https://www.vesti.ru/article/3984578

 

 

📌5. června 2024, 3:55: UKRAJINCI PODLÉHAJÍCÍ VOJENSKÉ SLUŽBĚ S DVOJÍM OBČANSTVÍM JIŽ NESMĚLI OPUSTIT ZEMI:

 

Ukrajinští pohraničníci nedovolí osobám povinným vojenskou službu s dvojím občanstvím nebo povolením k pobytu v jiných zemích vycestovat do zahraničí.

 

Státní pohraniční služba Ukrajiny přestala umožňovat občanům s povolením k pobytu (povolením k pobytu) v jiných státech opustit zemi. Oznámil to oficiální zástupce ministerstva Andrej Demčenko.

 

„Dříve jsme z území Ukrajiny skutečně propouštěli osoby, které měly povolení k pobytu mimo Ukrajinu. Nyní tuto kategorii občanů nepustíme dál,“ cituje Strana.ua Demčenka.

Americké velvyslanectví v Kyjevě zároveň na svých webových stránkách vysvětlilo, že ukrajinské úřady od 1. června zrušily povolení vycestovat ze země pro muže ve věku 18 až 60 let s dvojím občanstvím. Diplomatická mise důrazně doporučuje, aby se osoby z této kategorie zdržely jakýchkoli cest na Ukrajinu.

 

Ukrajinští pohraničníci dříve uvedli, že při pokusu o útěk ze země zemřelo více než 40 lidí, kteří se vyhnuli odvodu. Mrtvoly byly opakovaně nalezeny v řekách a horských oblastech na hranicích s Evropskou unií.

 

https://www.vesti.ru/article/3984683

 

 

📌5. června 2024, 5:16: UKRAJINSKÝ DRON ZNIČEN PŘI PŘIBLÍŽENÍ K VORONĚŽI:

 

Gubernátor Voroněžské oblasti oznámil zničení ukrajinského bezpilotního letounu v regionu.

 

„Síly protivzdušné obrany ve službě při přiblížení k Voroněži v extrémně nízké výšce detekovaly a zničily nepřátelský UAV,“ napsal gubernátor Voroněžské oblasti Alexander Gusev na svém kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že podle předběžných údajů nedošlo k žádným obětem ani škodám.

„Režim nebezpečí bezpilotních letounů nebyl v regionu zaveden. Provozní situaci mám pod kontrolou,“ dodal hejtman.

 

Dříve byli tři lidé zraněni v důsledku útoku ukrajinských dronů na čerpací stanici v Olenivce.

 

https://www.vesti.ru/article/3984752

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 05.06.2024“:

➡️☭☆ Posádka systému protivzdušné obrany Tor-M2 zničila Warmate UAV na obloze nad Charkovskou oblastí.

Posádky protiletadlových raketových systémů Tor-M2 každý den účinně bojují s nepřátelskými bezpilotními průzkumnými prostředky. Jen za poslední 3 dny bylo zničeno přes 20 dronů ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Největší švýcarská strana žádá úřady, aby pozvaly Rusko na konferenci o Ukrajině

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden zavádí ve Spojených státech zákaz azylu pro migranty překračující nelegálně hranici s Mexikem, uvedl Bílý dům.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Občané žádají, aby se jejich problémy řešily a nedržely pod pokličkou“ – Putin si pamatuje problémy Přímé linky a připomněl svým podřízeným

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Prezident hovoří o „vytahování peněz z rodin“ na sportování a nepřípustnosti neoprávněné komercializace masových sportů

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ NA CELÉ UKRAJINĚ BYL VYHLÁŠEN NÁLET

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Slovinský parlament schválil uznání nezávislého palestinského státu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky MLRS „Grad“ zasáhly nepřátelské pevnosti na pravém břehu Dněpru

Zveřejňujeme záběry z bojové práce dělostřelců.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *