, ,

04.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉 CO MÁ FIRMA PHILIPS SPOLEČNÉHO S CHYTRÝMI A 15MINUTOVÝMI MĚSTY?

04.08.2024: DOPOLEDNÍ ZPRÁVY: CO MÁ FIRMA PHILIPS SPOLEČNÉHO S CHYTRÝMI A 15MINUTOVÝMI MĚSTY?

 

 

❤️ „Vykonávat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu.“ —  Mahátma Gándhí

 

 

📌🐄🥛03. srpna 2024: JAK RYCHLE A SNADNO LZE VYROBIT MÁSLO Z ČERSTVÉHO MLÉKA

a na kolik vás přijde takové mléko, tedy i máslo, smetana, kefír, tvaroh a syrečky, oproti tomu, kdybyste tyto výrobky nakupovali všechny zvláště od různých dodavatelů s rozdílnou dobou spotřeby a kvalitou? Stačilo by vám na to sto korun?🤔 A co si myslíte o pasterizaci? #recept #jídlo

 

https://www.facebook.com/watch?v=867854115204086

 

 

📌03. srpna 2024: 😂 OLYMPIJSKÝ SKOKAN O TYČI SE NEKVALIFIKOVAL DO FINÁLE OH POTÉ, CO SRAZIL LAŤKU GENITÁLIEMI

Francouzský skokan o tyči Anthony Ammirati skončil s výkonem 5,60 m na 15. místě a mezi 12 finalistů se nedostal.

https://t.me/to_je_nas_svet/28159

 

 

📌03. srpna 2024: ⚡️ ZELENSKÉMU NEZBÝVÁ NEŽ ZASEDNOUT K JEDNÁNÍ S RUSKEM – WELT

PODLE NĚMECKÝCH NOVIN K TOMU EXISTUJE ŘADA DŮVODŮ:

▪️ Ukrajina má nedostatek vojáků, zbraní a munice. Situace je obzvláště nebezpečná v Doněcké oblasti – ruská armáda útočí ze 7 směrů a může prolomit obranu AFU.

▪️ Zelenskyj nemá jinou možnost. Západ zatím není připraven dodávat více zbraní ani spíše v budoucnu.

▪️ Návštěva ministra zahraničí Kuleby v Číně – WELT píše, že Zelenskyj již směřuje k jednání s Ruskem a pomalu na ně Ukrajince připravuje.

▪️ Také západní diplomaté se snaží naznačit, že Krym je navždy ztracen a je třeba se s ním smířit.

((Tohle je výsledek agresivity USA, snahy napadnout Rusko prostřednictvím UA a

udělat z něj svojí další kolonii, pak se vrhnout na Čínu. Plán skončil fiaskem a zanechal

spoušť, tak jako všude po celém světě tam, kam jejich noha kdy vkročila!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/28160

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️03. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková:

CO MÁ FIRMA PHILIPS SPOLEČNÉHO S CHYTRÝMI A 15MINUTOVÝMI MĚSTY?

 

Pokud se o tuto problematiku zajímáte více, pak již víte, že přeměnu „obyčejného“ města v chytré lze poznat zejména podle masivní výměny pouličního osvětlení, kdy se to „klasické“ mění za jiné, které není pouhým osvětlením, ale je také součástí chytrého (a zpravidla i 15minutového) města, neboť jeho další funkcí je dohled nad vším, co se ve městě děje.

Nedávno jste si zde mohli přečíst o přeměně některých holandských měst v města chytrá (i 15minutová), což nikoho neudivuje již jen proto, že Holandsko je jednou z čelních zemí ovládaných WEF.

 

Další takovou zemí je však také Kanada, kde je většina vlády zároveň součástí Schwabova WEF. Není tedy divu, že i tam již hlásí zavádění chytrých (a 15minutových) měst, což je samozřejmě podáváno tak, aby si občané mysleli, že je to vše jen pro jejich dobro…

 

V kanadském Edmontonu se vyměňuje pouliční osvětlení, aby se kanadské město pomalu, ale jistě proměnilo v 15minutové město. Totéž se děje v několika nizozemských městech.

Chytrá světla se používají ke sběru dat o životním prostředí a lidech. Tato data mohou být analyzována a sdílena prostřednictvím softwarových platforem a aplikací pro úsporu energie a údajně i proto, aby se lidé cítili bezpečněji a šťastněji.

 

„Značka Philips získala licenci od společnosti Signify, světového lídra v oblasti osvětlení, pro osvětlovací výrobky a služby. Philips je hlavní značka společnosti Signify pro lampy, svítidla a další osvětlovací produkty pro profesionály a spotřebitele.“

 

Společnost Signify, dříve Philips Lighting, je partnerem Světového ekonomického fóra. Společnost používá světlo k tomu, aby se lidé cítili „šťastnější a bezpečnější,“ uvádí se na webových stránkách WEF. Ano, opravdu. Jste-li šmírováni, cítíte se údajně bezpečnější a šťastnější.

 

Osvětlení se používá pro chytrá města, která se také většinou zároveň přeměňují v 15minutová města.

 

Ve městě Edmonton bylo v letech 2020 až 2022, během „pandemie koronaviru,“ vyměněno 46 000 pouličních lamp za LED lampy. Konečným cílem je nahradit 103 000 ze 126 000 pouličních lamp (82 procent) těmito lampami.

 

„LED světla“ je eufemismus pro chytré osvětlení, říká Chris Saccoccia, lépe známý jako Chris Sky, ve videu na sociálních sítích.

 

Městská rada v Edmontonu tvrdí, že žárovky se vyměňují, aby se snížily emise skleníkových plynů. Ve skutečnosti jde podle Saccocciiho o sledování a kontrolu lidí.

 

👉TO PODLE NĚJ DOKAZUJE, ŽE WEF NEJEN ŘÍKÁ VLÁDĚ, CO MÁ DĚLAT, ALE TAKÉ REGULUJE SPOLEČNOSTI A ZDROJE, ABY NÁS ZOTROČILO. 👹

 

Již v roce 2019 jsme se stali jednou z čelních zemí pro zavádění „chytrých měst.“ Je tedy velmi pravděpodobné, že i u nás se již něco podobného zřizuje.

 

Není také ve vašem městě instalováno podobné nové osvětlení, které je navíc prezentováno jako „udržitelné?“

 

https://volnyblog.news/co-ma-firma-philips-spolecneho-s…/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BĚHEM PŘÍŠTÍCH 48 HODIN MŮŽE ÍRÁN ZAÚTOČIT NA IZRAEL; PANIKA V USA A IZRAELI V DOBĚ, KDY TEHERÁN IGNORUJE VÝZVY ARABSKÝCH A ZÁPADNÍCH ZEMÍ KE ZDRŽENLIVOSTI

 

https://youtu.be/dLdra2xOYfA?si=Obh0e2s0Mh__a2KO

 

 

📌03. srpna 2024, 17:18: K VÝBUCHU DOŠLO V OBRANNÉ TOVÁRNĚ V SRBSKU:

 

V srbském městě Valjevo došlo k explozi v obranném závodě Krushik, uvedla tisková služba podniku.

 

Je uvedeno, že výbuch zahřměl v areálu pro výrobu dolů.

 

„Incident nebyl v rozsáhlém měřítku, což umožnilo zabránit větším škodám na zdraví lidí a materiálním škodám,“ uvádí se ve zprávě.

 

Městská nemocnice uvedla, že lékaři zaznamenali u obětí povrchová poranění kůže a také poškození sluchu.   Na konci července vyšlo najevo, že v bulharském městě Kostenets v továrně na zbraně Terem došlo během testů k výbuchu. V důsledku detonace nebyl nikdo zraněn.

 

Předtím došlo k výbuchu ve zbrojovce Mesko, která se nachází ve Svatokřížském vojvodství v jižním Polsku.

 

https://www.vesti.ru/article/4077883

 

 

📌03. srpna 2024, 19:08: VE VELKÉ BRITÁNII ZAČALY PROTESTY PROTI PŘÍLIVU MIGRANTŮ:

 

V několika britských městech probíhají protesty obyvatelstva proti nelegálním migrantům. Děje se to na pozadí tří vražd dětí, ke kterým došlo den předtím ve městě Southport.

 

Demonstrací se účastnila i krajní pravice, která se postavila proti masovému přílivu nelegálních migrantů. Podle britských médií se protesty konaly v Manchesteru, Leedsu, Londýně, Liverpoolu, Portsmouthu, Nottinghamu, Blackpoolu, Stoke-on-Trent, Hartlepoolu a Belfastu.

 

Podle deníku The Times se v sobotu a v neděli po celé Británii očekává nejméně 35 protestů proti ilegálním imigrantům a uprchlíkům.

 

Na druhé straně je třeba poznamenat, že byl také zahájen protiprotest levice proti fašismu. Aby se předešlo střetům, udržuje policie protivníky v dostatečné vzdálenosti instalací plotů.

 

  1. července zabil 17letý mladík v Southportu tři děti a několik dalších dětí a dospělých bylo hospitalizováno v kritickém stavu. Mladík byl obviněn z vraždy, pokusu o vraždu a držení chladných zbraní.

 

Policie okresu Merseyside vyloučila verzi teroristického útoku.

 

https://www.vesti.ru/article/4078014

 

 

📌03. srpna 2024, 18:08: V GAZE BYLO PŘI OSTŘELOVÁNÍ IDF ZABITO DESET PALESTINCŮ:

 

Arabský televizní kanál Al-Mayadeen s odvoláním na záchranáře civilní obrany v Gaze uvedl, že 10 Palestinců bylo zabito v důsledku izraelského ostřelování školy, kde se civilisté skrývali před bombardováním.

 

„… Několik lidí bylo zraněno v důsledku izraelského bombardování školy v Hamamu,“ dodali záchranáři.

 

Izraelské obranné síly již dříve informovaly o útoku na školní budovu, kde se podle izraelské armády nacházelo kontrolní a zbrojní centrum Hamásu. Izraelské obranné síly tvrdí, že před útokem prováděly průzkum, „aby snížily riziko újmy“ civilistům.

 

https://www.vesti.ru/article/4077936

 

 

📌03. srpna 2024, 20:32: DUTY FREE NA LETIŠTI V DUBAJI ZAČALO PŘIJÍMAT HOTOVOSTNÍ RUBLY:

 

Na mezinárodním letišti v Dubaji začaly některé bezcelní obchody přijímat platby v rublech.

 

Ruská měna začala být přijímána ve městském leteckém přístavu 1. srpna.

 

 

Nyní mohou turisté nakupovat ve většině obchodů Duty Free na letišti v Dubaji v hotovostních rublech, píše TASS. Ve zbývající části prodejen, ve kterých zatím taková možnost není, se „objeví v blízké budoucnosti po vyřešení technických problémů“.

 

Kromě platby ruskou hotovostí je možné na letišti v Dubaji provádět transakce také kartami ruských bank vydanými s čínským platebním systémem Union Pay. Zbytek systémů, včetně ruského Miru, v Duty Free nefunguje.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4078028

 

 

📌03. srpna 2024, 16:43, Alaudinov: OZBROJENÉ SÍLY RF PŘEVZALY KONTROLU NAD POLOVINOU OBLASTI S VÝŠKOVÝMI BUDOVAMI VE VOLČANSKU:

 

Ruská armáda převzala kontrolu nad téměř polovinou oblasti s vícepodlažními budovami ve městě Vovchansk v Charkovské oblasti.

 

Oznámil to velitel speciálních jednotek Achmat, zástupce vedoucího hlavního vojensko-politického oddělení Ministerstva obrany RF generálmajor Apti Alaudinov.

 

Ve městě pokračují boje a speciální jednotky Achmat spolu s dalšími jednotkami tam plní bojové mise, vysvětlil Alaudinov agentuře RIA Novosti.

 

Velitel 116. samostatné brigády speciálních sil Ruské gardy s volacím znakem Mistr již dříve uvedl, že útočný potenciál ozbrojených sil Ukrajiny ve Vovčansku byl vyčerpán, ozbrojenci kyjevského režimu se střídají v boji.

 

https://www.vesti.ru/article/4077880

 

 

📌03. srpna 2024, 20:37: SUPERMARKET V BUDOVĚ STÁTNÍ DUMY PŘESTAL PRODÁVAT ALKOHOL:

 

🛑 ((Tohle by mělo být zakázáno u nás v celém Parlamentu!!!))

 

Supermarket v budově Státní dumy přestal prodávat alkohol. Oznámil to na svém kanálu na Telegramu vůdce frakce Nových lidí Alexej Něčajev.

 

Podle státníka se tak stalo z iniciativy frakce. Nečajev je přesvědčen, že v důsledku tohoto rozhodnutí se kvalita účtů jen zvýší.

 

Vůdce „Nových lidí“ poděkoval poslankyni Státní dumy Sardaně Avksentyevové, která se chopila iniciativy k odstranění alkoholu z regálů supermarketu v Dumě. Alexej Něčajev také vyjádřil svou vděčnost Vjačeslavu Volodinovi za jeho rychlou reakci.

 

Sardana Avksentieva navrhla 19. června ve Státní dumě odstranit alkohol z obchodu. S iniciativou přišla poté, co Vjačeslav Volodin prosazoval zákaz prodeje energetických nápojů.

 

https://www.vesti.ru/article/4078003

 

 

📌03. srpna 2024, 19:01: MERKURIS VĚŘÍ, ŽE SE V ZÓNĚ NVO SCHYLUJE K VELKÉ BITVĚ:

 

Velkou bitvu v zóně speciálních operací na území DLR předpovídá britský expert Alexander Merkuris.

 

Ozbrojené síly RF podle jeho názoru obsadí města Pokrovsk, Chasov Yar a Konstantinovka, které má 70 tisíc obyvatel, jedno po druhém.

 

Takový vývoj událostí je skutečný, protože Ukrajinci nejsou schopni zastavit postup ruských vojsk, poznamenal analytik.

 

„Tempo se zrychlí a mnohem více území začne rychleji padat do rukou Ruska a celá povaha nepřátelských akcí se změní,“ uvedl Mercuris na svém blogu na YouTube.

 

Expert již dříve poznamenal, že pro ozbrojené síly Ukrajiny se ve směru na Pokrovk vyvíjí kritická situace. V červenci generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny uznal směr Pokrovsky jako nejžhavější místo na frontové linii.

 

https://www.vesti.ru/article/4077995

 

 

📌03. srpna 2024, 21:31: KIM ČONG-UN OZNAČIL JIŽNÍ KOREU ZA STÁLÉHO NEPŘÍTELE:

 

Severokorejský vůdce Kim Čong-un označil Jižní Koreu za stálého nepřítele. O jeho slovech informovala Ústřední telegrafní agentura země.

 

Podle Kim Čong-una „bezvýznamná“ jihokorejská média šíří vykonstruované dezinformace, že lidské oběti v oblastech postižených bouřemi překračují 1-1,5 tisíce. Kromě toho se hovoří o řadě vrtulníků, které se údajně zřítily během záchranné operace.

 

Vůdce KLDR poukázal na to, že nepřítel je neměnný nepřítel. Kim Čong-un odsoudil „odpornou povahu spodiny z Korejské republiky“, která se uchyluje k zajímavé propagandě.     Šéf KLDR poznamenal, že během několika hodin bylo za pomoci vrtulníků a po vodě zachráněno asi pět tisíc lidí.

 

Silné lijáky zasáhly severozápadní provincie KLDR na konci července. Kim Čong-un nařídil poskytnout postiženým obyvatelům veškerou možnou pomoc.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve vyjádřil soustrast vůdci KLDR.

 

https://www.vesti.ru/article/4078058

 

 

📌03. srpna 2024, 22:02, SZIJJÁRTÓ: POZASTAVENÍ UKRAJINSKÉHO TRANZITU ROPY Z RUSKA KOORDINOVALA EU:

 

Proces zastavení tranzitu ropy z Ruska Ukrajinou koordinovala Evropská unie, uvedl maďarský ministr zahraničních věcí a zahraničních ekonomických vztahů Peter Szijjártó.

 

Brusel se podle něj nemůže smířit s tím, že Budapešť se navzdory tlaku nevzdává a pokračuje v politice nastolení míru.

 

„EU je velmi slabá, ale ne tak slabá, aby nebyla schopna ovlivnit kandidátskou zemi, pokud by to ohrozilo dodávky energie dvěma členským státům,“ řekl maďarský ministr zahraničí na festivalu pořádaném Vysokou školou Matyáše Korvína.

 

Na otázku moderátora, zda se diplomat domnívá, že někdo v EU nařídil Ukrajině, aby uzavřela tranzit ruské ropy, Szijjártó odpověděl kladně, poznamenává RIA Novosti.

 

Maďarsko v polovině července oznámilo ukončení dodávek ropy ruské společnosti Lukoil přes Ukrajinu ropovodem Družba. Podobné prohlášení pak následovalo i ze Slovenska. Objasnili, že důvodem zastavení dodávek bylo zařazení společnosti Lukoil na ukrajinský sankční seznam.

 

Chorvatský premiér Andrej Plenković v předvečer Evropské komisi a Maďarsku a Slovensku oficiálně oznámil, že jsou připraveny poskytnout těmto zemím ropu prostřednictvím jadranského ropovodu JANAF. Szijjártó však uvedl, že Chorvatsko je pro tranzit nespolehlivou zemí.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4078075

 

 

📌03. srpna 2024, 18:57, BLOOMBERG: UMĚLÁ INTELIGENCE BY MOHLA POMOCI TERORISTŮM VYTVOŘIT BIOLOGICKÉ ZBRANĚ:

 

Biochemik a bývalý zbrojní inspektor OSN Rocco Casagrande po testování chatbota Claude řekl, že umělá inteligence by mohla teroristům pomoci vytvářet biologické zbraně.

 

Expert objasnil, že umělá inteligence může teroristům pomoci identifikovat biologické činitele, v důsledku čehož se zvyšuje riziko vývoje a šíření biologických zbraní.

 

„Co kdyby každý terorista měl svého malého vědce?“ řekl Casagrande, kterého citovala agentura Bloomberg.

 

Šéf australské bezpečnostní a zpravodajské služby Mike Burgess již dříve uvedl, že vývoj neuronových sítí by mohl vést ke zvýšení schopností nepřátel a v důsledku toho k intenzivní špionáži a šíření falešných dat.

 

Předtím vešlo ve známost, že 45 % Rusů si umělou inteligenci spojuje s kybernetickou kriminalitou.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4077942

 

 

📌03. srpna 2024, 20:31: ZACHAROVOVÁ KOMENTOVALA SLOVA SELEZNĚVA, KTERÝ SE VRÁTIL DO RUSKA:

 

Oficiální zástupkyně Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Maria Zacharovová se vyjádřila k prohlášení ruského prezidenta Romana Selezněva o americkém vězení, které učinil ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Selezněv, který se vrátil v rámci výměny trestanců, řekl, že byl v americkém vězení dvakrát málem zabit. Zacharovová zase poukázala na to, že je to Washington, kdo už několik desetiletí všechny poučuje. Hovoříme o zprávách o lidských právech ve světě, prohlášeních a sankcích. V této souvislosti oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí na svém kanálu Telegram napsala následující: „Možná jednou Bílý dům uplatní sankční balíček na jednu z amerických věznic?“

 

Osm lidí, kteří byli zadrženi a uvězněni v zemích NATO, se v rámci výměny vězňů vrátilo do Ruska, ale jejich vina nebyla prokázána. Jsou to Vadim Sokolov (Krasikov), Vladislav Kljušin, dále Arťom a Anna Dulcevovi, Pavel Rubcov, Vadim Konoščenok, Michail Mikušin a Roman Selezněv.

 

Ruský prezident Vladimir Putin se s nimi osobně setkal na letišti ve Vnukovu. Hlava státu poblahopřála občanům Ruské federace k návratu do vlasti. Všem budou předána státní vyznamenání za věrnost přísaze.

 

V rámci výměny se do Spojených států vrátili tři američtí občané Evan Gershkovich, Paul Whelan a Alsou Kurmasheva, stejně jako držitel amerického povolení k pobytu Vladimir Kara-Murza (v Ruské federaci uznaný jako zahraniční agent).

 

https://www.vesti.ru/article/4078067

 

 

📌03. srpna 2024, 20:38, Alexander Bilibov: AMERICKÉ ZÁKLADNY V SÝRII A IRÁKU SE MOHOU STÁT TERČEM ÚTOKU KVŮLI VRAŽDĚ HANÍJI:

 

Svět odpočítává hodiny do dříve oznámeného masivního útoku na Blízkém východě. Jeden z Trumpových příznivců se podělil o postřeh: Pizzerie jsou v ulicích poblíž Pentagonu přeplněné a bary jsou prázdné. To může naznačovat, že zaměstnanci Ministerstva obrany tráví noc v práci. Zprávy z regionu jsou stále znepokojivější. Pentagon vyslal letadlovou loď Abraham Lincoln do Středozemního moře, desítky leteckých společností zrušily lety do Bejrútu a Tel Avivu a Spojené státy vyzvaly krajany, aby urychleně opustili Libanon.

 

Íránské televizní kanály odvysílaly bojovné video noc předtím. K rozsáhlé válce, která je v něm ukázána, však ještě nedošlo. A přestože již dávno uplynulo 72 hodin, během nichž by Írán, jak bylo dříve oznámeno, mohl udeřit na Izrael, napětí a nervozita na Blízkém východě se nesnížily.

 

Íránský nejvyšší vůdce ajatolláh Chameneí mezitím učinil toto prohlášení: „Nyní je důležitější odstranit příčiny narušení bezpečnosti, než se pomstít za atentát na vůdce Hamásu Ismáíla Haníju.“

 

Zdá se, že při přijímání vysoce postaveného hosta došlo k bezpečnostním problémům, píší regionální média a informují, že v Teheránu již bylo zadrženo asi 20 lidí, a to jak z řad zaměstnanců penzionu, kde Haniyeh pobýval, tak z řad důstojníků Islámských revolučních gard, kteří byli za VIP hosta zodpovědní.

 

Samotné Islámské revoluční gardy, které mají za úkol incident vyšetřit, oznámily nové podrobnosti o útoku, při kterém byl zabit šéf politbyra Hamásu.

 

„Podle výsledků vyšetřování byla teroristická operace provedena odpálením projektilu krátkého doletu s hlavicí o hmotnosti asi 7 kilogramů,“ informoval mluvčí Islámských revolučních gard.

 

Izrael je obviňován z toho, co se stalo v Íránu, zatímco tvrdí, že Tel Aviv nemohl jednat sám, přinejmenším bez souhlasu Washingtonu. Proto je možné, že americké vojenské základny v regionu se také mohou stát terčem útoku v odvetě za vraždu Haníji: mluvíme o kontingentech, které se nacházejí v Sýrii a Iráku. Proíránské formace na území těchto států nyní podle některých zpráv provádějí rozsáhlé přeskupení a shromažďují své síly pro případný útok.

 

Přesto bude Izrael téměř jistě primárním cílem přímé íránské odvety. Navíc je pravděpodobné, že do tohoto útoku budou zapojeny síly šíitského libanonského hnutí Hizballáh. Je možné, že útok podpoří i jemenští Hútíové, kteří již v praxi prokázali, že jejich drony mohou dosáhnout jak Haify, tak Tel Avivu.

 

Samotné očekávání úderu už může být součástí íránské reakce. Zdržovat se na čas v naději, že ostražitost nepřítele bude otupena, a teprve potom zaútočit. To se stalo již letos v dubnu, kdy po útoku Tel Avivu na íránský konzulát v Damašku začaly rakety létat na Izrael jen o dva týdny později.

 

https://www.vesti.ru/article/4078049

 

 

📌03. srpna 2024, 20:15, SERGEJ PAŠKOV: IZRAEL OČEKÁVÁ, ŽE BUDE NAPADEN KAŽDÝM DNEM:

 

Obloha nad Izraelem a Libanonem je prázdná. Letecké společnosti ruší lety a Washington naléhá na Američany, aby region opustili. Izrael čeká na hlavní dramatickou událost – masivní úder od svých oponentů.

 

Izraelské tanky operují ve středu a na jihu pásma Gazy. Na severních hranicích země přitom pracuje dělostřelectvo a letectvo, teprve dnes se objevila zpráva o likvidaci vysoce postaveného polního velitele Hizballáhu v jižním Libanonu. V sobotu za úsvitu bylo ve městě Tulkarem v Samaří zabito pět pro-Hamásových militantů, když jeli autem, aby provedli teroristický útok.

 

Země čeká na hlavní dramatickou událost – masivní, kombinovaný úder raket a dronů z Íránu, Jemenu a Libanonu.

 

V centru města, naproti generálnímu štábu, je málo lidí. Vyhlídky na brzké propuštění izraelských zajatců zadržovaných v Gaze více než 300 dní po svržení šéfa politbyra Hamásu Ismáíla Haníji jsou velkou otázkou. Hlavní vyjednavač Hamásu byl zabit a zatím není s kým mluvit.

 

Dokonce i ti, kteří dnes požadují příměří v Gaze, chápou, že vojenská situace se za poslední týden dramaticky změnila a na pořadu dne je úplně jiná válka.

 

„Vláda může dohodu odložit kvůli nové válce na severu. Všechny oči se upírají na Írán a Hizballáh. Dohoda už není v centru pozornosti,“ říká izraelský aktivista.

 

Ale Washington, hlavní strategický spojenec Izraele, trvá na tom, že příměří a dohoda o propuštění vězňů jsou nejen možné, ale také jediným způsobem, jak deeskalovat, a to nejen v Gaze, ale také na severních hranicích Izraele.

 

„Rozhodně nechceme, aby to přerostlo v širší regionální konflikt. A nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je uzavřít dohodu o příměří,“ říká zástupkyně tiskového tajemníka Pentagonu Sabine Singhová.

 

Letadlová loď Abraham Lincoln míří na Blízký východ. Izrael opět vyslal vyjednávací tým do Káhiry, aby oživil dohodu s Hamásem za podmínek příměří v Gaze.

 

Mezitím je stále více izraelské vojenské techniky taháno k hranicím Rafáhu a tanky Merkava stále častěji útočí na oblasti města. Jednotky IDF operující v Gaze byly den předtím zkontrolovány náčelníkem generálního štábu. Vojenský tlak na militanty Hamásu spolu s eliminací vůdců skupiny podle velení donutí islamisty k větší vstřícnosti.

 

„Náš vzkaz celému Blízkému východu tento týden zní: Jsme ochotni zajít daleko a víme, jak vynaložit velké úsilí, abychom shromáždili velmi přesné zpravodajské informace, udeřili, zabíjeli a také riskovali,“ řekl Herzi Halevy, náčelník generálního štábu izraelské armády.

 

Pomsta, kterou slíbil Írán a libanonská skupina Hizballáh s dodávkou domů, by se podle některých předpovědí mohla uskutečnit tento víkend.

 

https://www.vesti.ru/article/4078051

 

 

📌03. srpna 2024, 22:52, TRUMP: HARRISOVÁ SE NECHCE ZÚČASTNIT DEBATY 4. ZÁŘÍ KVŮLI NÍZKÉMU IQ:😂

 

Donald Trump se domnívá, že jeho soupeřka v prezidentských volbách Kamalla Harrisová má nízké IQ. Z tohoto důvodu se nechce zúčastnit debaty 4. září.

 

Republikánský prezidentský kandidát Spojených států na své sociální síti Truth napsal, že Harrisová nemá mentální kapacitu na to, aby vedla skutečnou debatu proti svému soupeři. Donald Trump poznamenal, že jeho demokratický soupeř nemůže normálně mluvit bez teleprompteru a má extrémně nízké IQ.

 

Prezidentská kandidátka se domnívá, že Kamala Harrisová nebude schopna v debatě obhájit politiku otevřených hranic, inflace a vysoké klíčové sazby. Donald Trump je přesvědčen, že s takovými lidmi nebudou mít Spojené státy šanci obnovit svou velikost ve světě.

 

Již dříve bylo oznámeno, že kandidáti na prezidenta Spojených států se nedokázali dohodnout na datu svých debat. Trump souhlasil s tím, že uspořádá debatu 4. září na Fox News. Harrisová na oplátku toto datum odmítla.

 

https://www.vesti.ru/article/4078064

 

 

📌04. srpna 2024: 🔥NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH SE OBJEVILY ZÁBĚRY MASIVNÍHO RAKETOVÉHO ÚTOKU Z LIBANONU NA SEVER IZRAELE.

https://t.me/to_je_nas_svet/28161

 

 

📌04. srpna 2024: ☝️ STÁLE VÍCE UKRAJINCŮ JE PRO MÍROVÉ ROZHOVORY S RUSKEM – THE NEW YORK TIMES.

Publikace cituje výsledky průzkumu veřejného mínění provedeného Kyjevským mezinárodním sociologickým institutem, podle kterého třetina respondentů vyjádřila ochotu odstoupit část území Ruské federace v zájmu dosažení míru. Toto číslo se oproti loňskému roku zvýšilo třikrát.

Podle výkonného ředitele KMIS Gruševského spočívá příčina tak radikálních změn ve zklamání občanů ze selhání ukrajinských ozbrojených sil.

https://t.me/to_je_nas_svet/28163

 

 

📌04. srpna 2024: 🇺🇸 TRUMP BLAHOPŘEJE PUTINOVI KE SKVĚLÉ DOHODĚ O VÝMĚNĚ VĚZŇŮ.

NA SHROMÁŽDĚNÍ V ATLANTĚ KANDIDÁT NA AMERICKÉHO PREZIDENTA ŘEKL, ŽE TO BYLA PRO WASHINGTON HROZNÁ DOHODA.

„Dostali jsme zpět naše lidi, ale uzavíráme strašné, strašné dohody. Je skvělé, že jsme je dostali zpět, ale vytvořili jsme tím strašný precedens,“ řekl Trump.

Připomeňme, že 1. srpna Kreml vrátil do vlasti osm Rusů vězněných na Západě. USA a EU dostaly své špiony a zahraniční agenty.

https://t.me/to_je_nas_svet/28164

 

 

📌04. srpna 2024: ♨️ LÍDR FRANCOUZSKÉ STRANY PATRIOTI FLORIAN PHILIPPOT: „ZELENSKYJ JE NUCEN ÚPLNĚ SE OBRÁTIT PŘED TVÁŘÍ NESPOKOJENOSTI UKRAJINCŮ A NEÚSPĚCHŮ NA FRONTĚ.

Nyní chce, aby se Rusko účastnilo mírových summitů. Postoupení území již není tabu: stává se možným! Uvědomil si, že západních zbraní bude stále méně a že je po všem. Avšak pozor na jestřáby z NATO, kteří jsou všehoschopní!“

https://t.me/to_je_nas_svet/28165

 

 

📌04. srpna 2024: Německo, AFÉRA PAŠERÁKŮ: POLITIK SPD SE PŘIZNAL:

 

Aféra pašeráků kolem bohatých Číňanů a vykoupených povolení k pobytu jde do dalšího kola. Nyní politik SPD podává obsáhlé přiznání – zatímco prokuratura vyšetřuje i proti zemské radě CDU v Dürenu.

 

DÜREN. Vedoucí štábu ve správě Dürenu Jens Bröker (SPD) se přiznal, že úplatky v šesticiferné výši přijal od bandy pašeráků. Bröker seděl už dva a půl měsíce ve vyšetřovací vazbě a nyní obsáhle svědčil, jak informuje kolínský městský věstník.

Od roku 2018 obdržel přibližně 300 000 eur, aby měl vliv na zemského radního Wolfganga Spelthahna (CDU) a na cizinecký úřad, píše deník s odvoláním na své výslechové protokoly.

 

Bröker zprostředkoval zámožnější Číňany pašerákům a na jednoho žadatele dostal 500 až 1500 eur v hotovosti. Kromě toho zdůraznil, že ze svých nezákonných příjmů neodevzdal nic landratu Spelthahnovi.

 

Zemská rada CDU prý pašerákům pomáhala i Prokuratura v Düsseldorfu mezitím vyšetřuje i politika CDU kvůli podezření z úplatkářství a komerčnímu převaděčství cizinců. Společnost Spelthahn údajně pomohla v 81 případech získat povolení k pobytu nelegálně přes síť převaděčů. Jeho právník to popírá.

 

Při razii v osmi spolkových zemích bylo 17. dubna zatčeno deset podezřelých členů gangu pašeráků. Mezi obviněnými jsou – jak informovaljF, ale jinak byl většinou zamlčen – vedle Brökera také dva politici CDU. Mezi nimi je i dlouholetá zemská rada okresu Rhein-Erft Werner Stump. Dnes vede jako jednatel hotelovou společnost Villa Sophienhöhe v Kerpenu.

 

Policie prohledala celkem asi 100 obytných a obchodních prostor.

Cílem je 38 údajných členů gangu a 147 lidí, kteří byli údajně pašováni.

Připočítáme-li později přivedené rodinné příslušníky, jde podle vyšetřovatelů o zhruba 350 čínských státních příslušníků.

Celkem zaplatili za převaděčství do Německa devět milionů eur. (st/fh) 👹

 

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/schleuser-affaere-spd-politiker-legt-gestaendnis-ab/

 

 

📌04. srpna 2024: „KALINKA“, MÍR A RUSKÉ VLAJKY:

 

Berlín včera. Tisíce demonstrantů vyšly do ulic na Peace-Friendship-Gum s Ruskem na protest proti opatřením německé vlády. Hesla dne: „Svoboda místo bezpráví“, „Poctivá média“, „Dost té politiky!“ a další…В саду ягода малинка, малинка моя…

https://t.me/absurdnisvet/77299

 

 

📌04. srpna 2024: LIBANON: OBROVSKÝ POCHOD VE MĚSTĚ TRIPOLIS NA PODPORU GAZY A ODPORU.

https://t.me/absurdnisvet/77302

 

 

📌04. srpna 2024: MARKmobil Aktuell – NEDEMOKRATICKÁ LEVICE:

 

Zvláštní zpráva o špinavé, až smrtící volební kampani ve Spojených státech. „Levice“ směřuje ke svému pádu.

https://t.me/absurdnisvet/77308

 

 

📌04. srpna 2024: 🔎 „KDY SKONČÍME SE STARÝM SVĚTEM?“ 🧐

Riccardo Bosi o současných potřebách a nadcházejících výzvách

 

Připravte se vládnout zemi.

 

Z původního videa

(https://rumble.com/v58wpxd-australiaone-party-the-green-room-with-john-wilson-30-july-2024.html)  z 07/30/24

Výroba přepsaných videí

(https://t.me/s/VideosTranscripted)

 

 

📌04. srpna 2024: PROČ PAPEŽ FRANTIŠEK NEODSOUDIL ROUHÁNÍ, KTERÉ SE ODEHRÁLO NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V PAŘÍŽI?

https://x.com/ShadowofEzra

 

 

📌04. srpna 2024: World News, Patrick Reilly: VATIKÁN PROLOMIL MLČENÍ O KONTROVERZNÍM PŘEDSTAVENÍ „POSLEDNÍ VEČEŘE“ OLYMPIÁDY V PAŘÍŽI V ROCE 2024:

 

Vatikán prolomil mlčení v sobotu o kontroverzním přetahovacím představení, které se vysmívalo ikonickému obrazu Leonarda da Vinciho „Poslední večeře“ během zahajovacího ceremoniálu pařížské olympiády v roce 2024 minulý týden.

 

Segment ceremoniálu 26. července kontroverzně nahradil biblickou scénu Ježíše Krista a jeho apoštolů, kteří se podělili o poslední jídlo před jeho ukřižováním s drag queens, transgender modelkou a zpěvačkou oblečenou jako Dionýsus, řecký bůh vína a potěšení.

 

Vatikán uvedl, že vystoupení, které vyvolalo celosvětové pobouření, ukázalo nedostatek „úcty k ostatním. ”

 

„Svatý stolec byl zarmoucen určitými scénami při zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Paříži a nemůže se než připojit k hlasům, které se v posledních dnech objevily, aby odsoudil provinění mnoha křesťanů a věřících jiných náboženství,“ stálo v neobvyklém víkendovém večerním tisku. uvolnění.

 

„Na prestižní akci, kde se sejde celý svět, aby sdílel společné hodnoty, by neměly být žádné narážky zesměšňující náboženské přesvědčení mnoha lidí. Svoboda projevu, která zde zjevně není zpochybňována, je omezena úctou k ostatním,“ uvedl Vatikán.

 

Představitelé olympiády zpočátku popírali, že by představení vycházelo z Da Vinciho obrazu – ale mluvčí později potvrdil, že obraz byl inspirací uměleckého ředitele Thomase Jollyho.

 

Skupina 18 účinkujících – včetně tří z „Drag Race France“ – zaujala pózy za protáhlým dlouhým stolem s řekou Seinou a Eiffelovou věží rýsující se v pozadí.

 

Uprostřed stála ozdobně oblečená žena s velkou stříbrnou čelenkou, která připomínala svatozář vyobrazenou na Obrazech Ježíše. Usmála se a rukama vytvořila tvar srdce, zatímco její vrstevníci zírali do kamery, než se pustili do taneční rutiny.

 

Francouzští katoličtí biskupové a další křesťané tvrdili, že představení bylo urážlivé. Bývalý prezident Donald Trump označil zahajovací ceremoniál za „ostudu. ”

 

Pořad odsoudili také předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson (R-La.), poslankyně Marjorie Taylor Greeneová (R-Ga.), italský vicepremiér Matteo Salvini, konzervativní poslankyně francouzského Evropského parlamentu Marion Maréchalová a maďarský velvyslanec ve Vatikánu Eduard Habsburg.

 

Organizátoři pařížské olympiády se po kritice omluvili a prohlásili, že „nikdy nebylo záměrem projevit neúctu k žádné náboženské skupině“, ale spíše „oslavit toleranci komunity. ”

 

Jeden z účinkujících, Hugo Bardin, který vystupuje jako drag queen Paloma, řekl , že obřadu nelituje .

 

„Byli jsme obviněni, že se snažíme vnutit světu naši vizi,“ řekl Bardin. „Nejsme. … Chceme jen dát lidem vědět, že máme místo na světě, a to místo si nárokujeme,“ řekl Bardin, bývalý šampion „Drag Race France“, agentuře Associated Press.

 

https://nypost.com/2024/08/04/world-news/vatican-breaks-silence-on-2024-paris-olympics-last-supper-drag-performance/

 

 

📌04. srpna 2024: New York Post: MANŽEL KAMALY HARRISOVÉ DOUG EMHOFF PŘIZNAL, ŽE PODVÁDĚL PRVNÍ ŽENU PO BOMBASTICKÉ ZPRÁVĚ, ŽE OPLODNIL CHŮVU:

 

Manžel viceprezidentky Kamaly Harrisové Doug Emhoff v sobotu přiznal, že podváděl svou první ženu, a to po bombastické zprávě, která tvrdila, že jednou otěhotněl s rodinnou chůvou.

 

Druhý pán údajně před více než deseti a půl lety zabloudil od tehdejšímanželky Kerstins blonďatou chůvou Najen Naylorovou, která učila na soukromé škole, kterou navštěvovaly jejich dvě děti.

 

Naylor si dítě neponechal, řekl listu The Daily Mail blízký přítel s přímou znalostí aféry a těhotenství. Není jasné, co přesně tím přítel myslel.

 

Několik hodin po zprávě serveru Emhoff přiznal, že měl poměr v prohlášení pro CNN, které Nejmenovalo Naylor ani neřešilo její údajné těhotenství.

 

„Během prvního manželství jsme si s Kerstin kvůli svým činům prošli těžkými časy. Převzal jsem zodpovědnost a od té doby jsme se propracovali jako rodina a na druhé straně jsme vyšli silnější,“ řekl Emhoff.    Aféra byla zveřejněna prověřovacímu výboru prezidenta

 

Bidena před čtyřmi lety, než si vybral Harrise jako svého spolukandidáta na kandidátce do roku 2020, sdělil CNN zdroj obeznámený s rozhovory.

 

Ta osoba také řekla, že Emhoff řekl Harrisovi o aféře dlouho předtím, než se vzali, a že vztah skončil dřív, než Emhoff začal chodit s Harrisem.

 

Naylor nepopřela poměr ani těhotenství, když ji oslovil Daily Mail v jejím domě v Hamptons.

 

„Jsem teď trochu vyděšená,“ řekla údajně.

 

Naylor nemohl být okamžitě k zastižení pro další komentář v sobotu.

 

Jedna z Naylorových sousedek před jejím skromným, rustikálním domem v Hampton Bays řekla listu The Post, že je „velmi milá dáma“, která byla těhotná, když se poprvé setkali.

 

„Když se před třemi lety nastěhovala, byla těhotná a říkala, že dítě je od dárce spermatu,“ řekla sousedka.

 

Naylor má prý také další malé dítě, ale na pozemku neviděla žádné dospívající děti – což by byl věk dítěte z údajné aféry s Emhoffem.

 

Jedna z Naylorových příbuzných, Mindy Naylorová, dítě na dotaz listu The Post v sobotu nepopřela. „Nejsem ta osoba, se kterou bys měl mluvit,“ řekla.

 

Stacey Brooksová, Naylorova přítelkyně, která porodila dvojčata přibližně ve stejnou dobu, kdy Naylor údajně očekával, také tvrzení nepopřela. Místo toho sdělila, že o této záležitosti nemůže diskutovat bez Naylorova svolení.

 

Zprávy údajně vyvolávají v Harrisově táboře vážné obavy navzdory nedávným průzkumům veřejného mínění, které ukazují, že výhoda bývalého prezidenta Donalda Trumpa na bojišti vyprchala od chvíle, kdy se veep stal předpokládaným demokratickým kandidátem na prezidenta.

 

Emhoff, 59 let, a jeho bývalá manželka filmový producent se rozvedli v roce 2009 poté, co aféru zřejmě objevila, uvedly zdroje. Mají spolu syna Colea, 29 let, a dceru Ellu, pětadvacetiletou modelku a módní návrhářku.

 

Manželé ve svých rozvodových dokumentech uváděli „neslučitelné rozdíly“, ukazují záznamy.

 

Zprávy zanechané s Harrisovým táborem se v sobotu nevrátily. Kerstin Emhoffová, 57 let, nemohla být okamžitě k zastižení.

 

V září 2009 zveřejnila Naylor na Facebooku video, aby „představila“ tři miminka, které nazvala: „Baby party! ”

 

Dvě z dětí byly Brooksovy děti, které se narodily dva měsíce před poštou.

 

Třetí dítě, které vypadá o něco mladší, nevypadá jako Brooksova dcera a není na žádných pozdějších fotografiích rodiny na Facebooku. Není jasné, kdo je matkou třetího dítěte.    Po údajné aféře, která se zřejmě odehrála kolem roku 2008 nebo 2009, musela Naylor údajně opustit své místo učitelky v The Willows, luxusní soukromé základní škole v Culver City v Kalifornii, kde učila Emhoffovy děti a měsíční svit jako chůva pro tehdejší dvojice, hlásila prodejna.

 

Propalestinská nevlastní dcera Kamaly Harrisové Ella Emhoffová vede kampaň za nevlastní matku poté, co během Bidenova běhu mlčela

„[Naylor] byl milý člověk, skvělý učitel mých dětí,“ řekla deníku Daily Mail matka, která v té době posílala své děti do školy a o aféře věděla.

 

Žena také sdělila, že je Emhoffem znechucena.

 

V okrese Los Angeles neexistují žádné záznamy o narození nikoho jménem „Brook Naylor“ narozeného v roce 2008 nebo 2009 – ani se v těch letech v kraji nenarodily žádné děti s příjmením „Emhoff“, uvedla prodejna.

 

Druhý pán je silným zastáncem potratů a v květnu řekl stanici NBC News, že muži na to nesmí pohlížet jako na ženskou záležitost, ale spíše jako na rodinnou záležitost.

 

„Tohle je otázka spravedlnosti vůči ženám,“ řekl Emhoff.

 

Přítel blízký Naylorovi, který ji znal v době údajné aféry, obvinění listu The Post popřel a trval na tom, že Naylor nikdy neotěhotněla.

 

„Byla rozkošná; všichni ji milovali; byla to nejlepší učitelka,“ řekla slavná organizátorka akcí, která žila s Naylorem více než rok „před 17 nebo 18 lety. ”

 

„Každý rodič chtěl, aby byla učitelkou pro své dítě. Byla to dokonalá osoba. Pocházela z dobré rodiny. Nebyla těhotná. Žádné dítě tam nebylo. Já bych to věděl,“ řekl zdroj.

 

Naylorův přesun do New Yorku přítele „rozčílil,“ řekla a dodala, že s Naylorem v posledních letech nebyla v kontaktu, ale „slyšela“, že Naylor „měla nedávno dvě děti a [je] za ni tak šťastná“.

 

https://nypost.com/2024/08/03/us-news/harris-husband-cheated-on-first-wife-with-nanny-and-got-her-pregnant-report/

 

 

📌04. srpna 2024: 🚨 NA INTERNETU SE OBJEVILA TABULKA, JEJÍŽ AUTOŘI SHRNULI INFORMACE O VŠECH ZNÁMÝCH VAKCÍNÁCH PRO DĚTI A VZEŠLO Z TOHO TOTO

 

Žádná z dávek vakcín doporučených CDC pro injekční podání dětem nebyla schválena FDA na základě dlouhodobé placebem kontrolované studie.

 

To znamená, že žádná dětská vakcína nebyla nikdy plně testována na bezpečnost nebo účinnost.

https://t.me/absurdnisvet/77363

 

 

📌04. srpna 2024: 50 LET STARÝ ROZHOVOR……UŽ TO NENÍ JÍDLO, JE TO MATRIX FOOD

https://t.me/absurdnisvet/77364

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: POMŮŽE RUSKO ÍRÁNU POMSTÍT HANIYEHOVU VRAŽDU? TEHERÁN UMISŤUJE NA SVÉM ÚZEMÍ RUSKÉ NEJMOCNĚJŠÍ ZBRANĚ, ZEJMÉNA SYSTÉMY PRO ELEKTRONICKOU VÁLKU A LETADLA

 

https://youtu.be/PdS6TZSHFSQ?si=XlxNcTvBr5XqU8ut

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ZASTAVTE TO, JINAK…“: BIDEN NADÁVÁ NETANJAHUOVI V TELEFONICKÉM ROZHOVORU PO ONOM HROZIVÉM ZHORŠENÍ SITUACE MEZI IZRAELEM A ÍRÁNEM

((Bidi se nakrknul, s tím, že se nenechá oblbovat a pak praštil se sluchátkem!!!😜))

 

https://youtu.be/rSoWBskplS4?si=xYIwx01vSB8RBuqa

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️04.08.2024, Roman Kirsch: „JUREČKA, PEKAROVÁ-ADAMOVÁ A DALŠÍ. SVÉ MAJETKY ZVEŘEJNIT NECHTĚJÍ. ASI VÍ PROČ„; „Psychopatky nepodceňujte, mini expert. Ženy jsou nebezpečnější, než se myslelo“….

 

https://youtu.be/uAZeCk1vpBA?si=sAnDXFVVgR1Uf6Ay

 

 

📌04. srpna 2024: 18. dubna 2024, 0:05, František Novák: DLUH UKRAJINY ROSTE, KYJEV ŽÁDÁ ZÁPAD O ODKLAD ČI ČÁSTEČNÉ ODPUŠTĚNÍ SPLÁTEK:

 

((Článek uveden ze zpětným datumem, jelikož čerstvější jsem nenašla, protože Zenskij právě podepsal zákon na UA, o zastavení plateb západním věřitelům!!!))

 

Restrukturalizace by se měla týkat zhruba jedné pětiny zahraničního dluhu Ukrajiny, který nyní dosahuje dvaceti miliard dolarů (474 miliard korun)

 

Vláda, která je podřízena prezidentovi Volodymyru Zelenskému, doufá, že se jí podaří přesvědčit západní věřitele a dohodne se na restrukturalizaci zahraničního dluhu. Jinými slovy usiluje o další odložení splátek, případně také o částečné odpuštění výše jistiny. Celkově se jedná o dluh ve výši dvaceti miliard dolarů (474 miliard korun), který by měla začít Ukrajina splácet od letošního srpna.

 

Věřitelský výbor složený z držitelů ukrajinských vládních dluhopisů by měl podle Kyjeva do září rozhodnout, jak dále postupovat. Výbor věřitelé ustavili na žádost ukrajinské vlády, napsaly Financial Times.

 

V současné době totiž panuje řada neznámých, jak bude nadále probíhat mezinárodní finanční a vojenská pomoc bránící se zemi. I proto chce Zelenskyj a jeho kabinet domluvit minimálně další odklad splatnosti dluhopisů, na které už platí dvouleté moratorium, na kterém se věřitelé dohodli po prvních měsících války. Restrukturalizace by se měla týkat zhruba jedné pětiny zahraničního dluhu východoevropského státu.

 

Západní spojenci se stále nedohodli na tom, zda a jakým způsobem může Ukrajina využívat 330 miliard dolarů (7,8 bilionu korun) zmrazených aktiv, které má Putinovo Rusko na Západě.

 

Ministryně financí Spojených států Janet Yellenová navíc naléhá na Kongres, aby schválil vojenskou i ekonomickou pomoci Ukrajině ve výši 60 miliard dolarů (1,4 bilionu korun), kterou stále neschválila Sněmovna reprezentantů. O finanční pomoci pro Kyjev pocházející z ruských aktiv mají rovněž jednat opět země skupiny G7.

 

Mezinárodní měnový fond (MMF) navíc požaduje, že Ukrajina musí do dalších let omezit výši svého vládního dluhu na 80 procent HDP do roku 2028 a na 66 procent do roku 2033. Loni se pohyboval na úrovni 90 procent HDP. Ještě před válkou, v roce 2021, to bylo necelých 50 procent.

 

Ukrajinské dluhopisy jsou nominovány z velké části v dolarech, připadá na ně 17 miliard dolarů, zbytek je v eurech. Splatnost mají od letošního roku až do roku 2035. V současnosti se obchodují na úrovních 25 až 30 centů za dolar původní nominální hodnoty.    Hlavní ekonomka pro rozvíjející se trhy z poradenské firmy Oxford Economics Evghenia Sleptsova tvrdí, že už nyní je ukrajinský zahraniční dluh prakticky neudržitelný, pokud nedojde k jeho zásadní restrukturalizaci.

 

Kolem ekonomické situace Ukrajiny ale nyní panuje „mimořádná nejistota“ zejména kvůli nejasnému osudu další americké podpory. Vytvářet v této situaci ekonomické projekce, kdy země musí na východě a jihu odolávat ruské vojenské přesile a celé její území je vystaveno bombardování, je nemožné. Jeden z držitelů dluhopisů měl pro FT anonymně přiznat, že ještě v roce 2022 existovala na straně Ukrajiny schopnost zahraniční dluhy splácet, situaci ale nyní vnímá výrazně pesimističtěji.

 

https://www.hrot24.cz/clanek/kyjev-se-topi-v-dluzich-zada-zapadni-veritele-o-restrukturalizaci-zahranicniho-dluhu

 

 

📌04. srpna 2024: Parlamentní listy: VYLOUČIT MAĎARSKO ZE SCHENGENU. NERUDOVÁ👹 SE V BRUSELU DALA DO PRÁCE:

 

Nově zvolená europoslankyně za hnutí STAN Danuše Nerudová👹 začala svou práci pro Evropský parlament zostra. Napsala dopis staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové a dožaduje se, aby bylo Maďarsko vyloučeno ze schengenského prostoru. 👹 ((A tebe konečně spravedlivě zavřít tam, kam patříš!!!)) „Je vaší povinností, jako evropské instituce, OCHRÁNIT ((???😂)) evropské občany před takovým ohrožením a neotevřít hranice zemi, která je naším nepřítelem,“ stojí v apelu. Podepsali europoslanci za STAN, KDU-ČSL i TOP 09.

 

Danuše Nerudová iniciovala apel na předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou 👹.

Podle Nerudové 👹 je Maďarsko bezpečnostním ohrožením pro Evropu a mělo by se vyloučit ze schengenského prostoru. „Iniciovala jsem společný apel, ve kterém spolu s kolegy z Evropského parlamentu vyzýváme předsedkyni Evropské komise k jasné a odpovídající reakci na kroky Viktora Orbána a Maďarska, které ohrožují bezpečnost Evropanů 😂,“ napsala Nerudová 👹 na síti X.

 

((Naši bezpečnost ohrožujete Vy všichni chamtivci, chtíči války, plošní, celosvětové genocidy, lez prdele VHO, jako strýko Drždroš v pohádce!!!))

 

Problém je v udělování pracovních víz pro ruské pracovníky, kteří by pak mohli zamířit do zemí Evropské unie. „Pokud bude Maďarsko pokračovat v této nezodpovědné vízové politice, tak věříme, že setrvání této země v schengenském prostoru už není samozřejmostí,“ 👍 pokračovala Nerudová 👹.

((Hlavně, že je samozřejmostí brát ilegálně běžence a dezertéry z mimo schengenského prostoru, a za naše peníze je všechny je živit, a to na úkor nás!!! Vaše protiprávní a proti  Ústavní rozhodování o nás a bez nás!!!👹))

 

V samotném apelu předsedkyni Evropské komise Nerudová 👹 vyjmenovala problémy. „Premiér Orbán víc a víc pokouší trpělivost Evropské unie 😂. Nejprve zablokoval sankce proti Rusku, poté zablokoval a stále blokuje pomoc Ukrajině 👍. Když se stal předsedou Rady Evropy, odcestoval do Ruska vyjednávat mír s Putinem, bez mandátu a pověření 👍,“ napsala Nerudová 👹 Leyenové 👹.

 

Dále Nerudová poukazuje na to, že Maďarsko chce udělovat pracovní víza Rusům a Bělorusům a pustit je na své území 👍. A tedy i na území schengenského prostoru. Nerudová v apelu připomíná, jak se Rusové chovali, když měli volnější přístup na území „schengenu“. Pokus o zabití Skripala a výbuch ve Vrběticích 😂.

„Je vaší povinností, jako evropské instituce, ochránit evropské občany před takovým ohrožením a neotevřít hranice zemi, která je naším nepřítelem 😂,“ naformulovala Nerudová 👹 „povinnost evropské instituce“.

 

A významné podpisy pod apel se Nerudové 👹 začaly hrnout. „Dopis podepsalo přes 60 dalších europoslanců včetně expremiérky Belgie a expremiéra Irska. Jsem za to moc ráda a všem moc děkuji za podporu,“ píše Nerudová – přičemž v Evropském parlamentu sedí celkem 720 poslanců.

 

Z českých europoslanců se pod apel podepsal Nerudové stranický kolega Jan Farský 👹, poslanci TOP 09 Ondřej Kolář 👹 a Luděk Niedermayer 👹, za KDU-ČSL přidal svůj podpis Tomáš Zdechovský 👹. Podpisy europoslanců za ODS a Piráty chybí. Stejně jako podpisy českých opozičních stran.

 

Na jakékoliv kritické poznámky a otázky reagovala Danuše Nerudová 👹 kopírovaným vyjádřením: „Ty noty z Ruska dostávají všichni stejné 😂. A ti, kdo je dostávají, jsou lehce identifikovatelní 😂. A všichni do jednoho jsou bezpečnostním rizikem pro naši zemi 😂,“ odpovídala Nerudová 👹 na otázky, zda je takový apel významný, či zda by bylo kupříkladu významnější zabývat se bezpečnostními riziky migrace nebo otázkami takzvané Pfizergate.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyloucit-Madarsko-ze-Schengenu-Nerudova-se-v-Bruselu-dala-do-prace-759473

 

 

📌04. srpna 2024: ⚡️ BIDEN POŽÁDAL NETANJAHUA, ABY „PŘESTAL KECAT„.

 

Podle kanálu 12 měli americký prezident a izraelský premiér ve čtvrtek nepříjemný telefonický rozhovor. 👹 Netanjahu opět začal vyprávět o „pokroku“ v jednáních s Hamásem, ale 👶 Biden ho přerušil a požádal ho, aby „přestal plácat nesmysly“ a nebral americkou pomoc jako samozřejmost.

👶 Biden již dříve vyjádřil názor, že Netanjahu se nechystá jít mírovou cestou s Hamásem a rozhovory pouze zdržuje z vnitropolitických důvodů. Úřad izraelského premiéra odmítl konflikty s americkým prezidentem komentovat, pouze uvedl, že Netanjahu je odhodlán propustit všechna rukojmí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28167

 

 

📌04. srpna 2024: 💥 ÍRÁN MŮŽE 12. A 13. SRPNA ZAÚTOČIT NA IZRAEL. O MOŽNÉM ÚTOKU V POSVÁTNÝ DEN DEVÁTÉHO AVU INFORMOVAL DENÍK JERUSALEM POST S ODVOLÁNÍM NA ZDROJE SKY NEWS ARABIYA.

 

Autoři materiálu tvrdí, že Írán bude útok koordinovat s Hizballáhem. Útok v tento den by měl přinést prvek překvapení, protože izraelské bezpečnostní služby budou provádět náboženské rituály a nebudou na útok připraveny.

Devátý av je pro židovský národ dnem národního smutku – dnem, kdy byly zničeny první a druhý jeruzalémský chrám.

https://t.me/to_je_nas_svet/28168

 

 

📌04. srpna 2024: 🇺🇸 VELITEL CENTRÁLNÍHO VELITELSTVÍ AMERICKÉ ARMÁDY GENERÁL KURILLA PŘIJEL NA BLÍZKÝ VÝCHOD, ABY KOORDINOVAL A PLÁNOVAL AKCE V PŘÍPADĚ ÍRÁNSKÉHO ÚTOKU NA IZRAEL A PROVEDL INVENTURU DOSTUPNÝCH ZBRANÍ A STŘELIVA.

 

((Další kandidát do dřevěného pyžyma!))

https://t.me/to_je_nas_svet/28169

 

 

📌04. srpna 2024, 5:12: VYŠETŘOVATELÉ ZÍSKALI VÝPOVĚĎ NOVÉHO SVĚDKA V PŘÍPADU TERORISTICKÉHO ÚTOKU V CROKUSU:

 

Nový svědek v případu teroristického útoku na radnici v Krokusu u Moskvy potvrdil zapojení jednoho z dříve zatčených obžalovaných do zločinu.

 

Vyšetřování získalo výpověď nového svědka v případu teroristického útoku na radnici v Krokusu, který potvrdil zapojení Muhammada Zoir Sharipzody (zařazeného Rosfinmonitoringem na seznam teroristů a extremistů) do zločinu. Informuje o tom agentura RIA Novosti.

 

„Vyšetřování a soud… Existují důvody pro závěr, že existují informace o oprávněnosti (jeho) účasti na spáchání trestného činu, který je mu kladen za vinu, protože očitý svědek na něj poukázal jako na osobu, která trestný čin spáchala,“ uvádí se v soudním dokumentu, který agentura přezkoumala.

 

Teroristický útok se odehrál 22. března na radnici Crocus v Krasnogorsku u Moskvy. Útočníci zahájili palbu z automatických zbraní na lidi, kteří přišli na koncert skupiny „Piknik“, a poté budovu zapálili. Více než 140 lidí bylo zabito, přes 550 bylo zraněno. Zatčeno bylo 12 obžalovaných, včetně čtyř přímých účastníků útoku.

 

https://www.vesti.ru/article/4078115

 

 

📌04. srpna 2024, 6:06, Axios: USA A IZRAEL OČEKÁVAJÍ ÍRÁNSKÝ ÚTOK 5. SRPNA:

 

Šéf Ústředního velení amerických ozbrojených sil dorazil na Blízký východ.

 

Šéf Ústředního velení amerických ozbrojených sil (CENTCOM) Michael Kurilla dorazil na Blízký východ. Američtí a izraelští představitelé se domnívají, že Írán by mohl zaútočit na Izrael 5. srpna, uvedl Axios s odvoláním na zdroje.

 

Jak již bylo uvedeno, Kurillova cesta byla naplánována ještě před dalším kolem eskalace v regionu. „Očekává se však, že se pokusí zmobilizovat stejnou mezinárodní a regionální koalici, která bránila Izrael před útokem z Íránu 13. dubna,“ píší noviny.

 

Za tímto účelem Kurilla, kromě samotného Izraele, navštíví některé země Perského zálivu a Jordánsko, uvedli partneři Axios.

 

„Tři američtí a izraelští představitelé uvedli, že očekávají íránský útok na Izrael již v pondělí,“ uvádí se v článku.

 

Šéf politbyra palestinského hnutí Hamás Ismáíl Haníja zemřel minulou středu v Teheránu, kam přiletěl, aby se zúčastnil inaugurace íránského prezidenta Masúda Pezeškiana. Hamás obvinil ze smrti Haníji Izrael a Spojené státy s tím, že to nezůstane bez odpovědi.

 

https://www.vesti.ru/article/4078117

 

 

📌04. srpna 2024, 8:47: POLSKÝ GENERÁL ODVOLÁN Z ÚSTŘEDÍ NATO KVŮLI HOMOFOBII A RASISMU:

 

Kvůli obviněním ze zaujatosti, homofobie a rasismu byl polský generál Artur Jakubczyk odvolán ze svého postu v ústředí NATO. Jeho chování bylo označeno za nepřijatelné.

 

Informuje o tom polské vydání deníku Rzeczpospolita. Podle publikace spojenci NATO požadovali výměnu generála Jakubczyka v mezinárodním vojenském štábu kvůli jeho chování během výběrového řízení na post šéfa odboru zpravodajské politiky, které bylo považováno za nepřijatelné.

 

Podle publikace generál, který byl členem soutěžní komise, projevil zaujatost ve prospěch jedné z kandidátek, Polky. Další obvinění se týkalo jeho homofobního a rasistického chování.

 

Informaci o odvolání generála potvrdilo polské ministerstvo národní obrany s tím, že jeho jmenování bylo „dalším fatálním personálním rozhodnutím“ předchozího vedení resortu.

 

https://www.vesti.ru/article/4078138

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.08.2024“:

➡️☭☆Harris odmítla Trumpovu nabídku uspořádat debatu 4. září na Fox News. Uvádí to písemné vyjádření centrály.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Taťána Moskalková doufá, že výměna zajatců mezi Ruskem a Západem otevře cestu k novým humanitárním akcím.

„Aby se každý ruský občan držený v zahraničí vrátil ke své rodině a přátelům,“ napsala komisařka pro lidská práva v Ruské federaci ve svém kanálu Telegram.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vše, co potřebujete, je dodáváno vodou a vzduchem

Zásobovací jednotky vzdušných sil ze skupiny vojsk Dněpru dodávají vodu, potraviny, komunikační zařízení, munici a palivo a maziva předsunutým jednotkám, které drží první linii obrany podél celého levého břehu Dněpru.

K dodání všech potřebných logistických jednotek se často používají těžké „nákladní“ kvadrokoptéry, které jsou schopny zvednout několik desítek kilogramů užitečného zatížení.

Takovéto mobilní způsoby doručování se používají v případech, kdy není možné zajistit jej klasickou dopravou z důvodu hustoty nepřátelské dělostřelecké palby a FPV dronů podél přístupových cest.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nenechal nepříteli šanci

Záběry bojové práce posádky protiletadlového raketového systému Buk-M3 skupiny sil 20. gardové kombinované armády Západ na zachycení a zničení americké taktické rakety ATACMS ukrajinských ozbrojených sil v zóně speciální vojenská operace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Většinu z přibližně 30 raket odpálených z Libanonu zachytil systém protivzdušné obrany, uvedla izraelská armáda.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nejméně 40 ukrajinských dronů zaútočilo za posledních 24 hodin na pohraniční oblasti Bělgorodské oblasti, osm civilistů bylo zraněno, řekl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Žena zemřela, když dron ukrajinských ozbrojených sil zaútočil na bytový dům v Šebekinu v oblasti Belgorod, uvedly úřady.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Rjabkov řekl, že signál z Ruské federace dorazil do čela Pentagonu, Moskva a Washington se vyhnuly spirále eskalace

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *