, ,

04.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

04.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Ani had nemá toľko jedu jako ľudský jazyk

 

 

📌📢🔝🔝🔝💉3.7.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková, RHODY WILSON: LIDOVÉ ŠETŘENÍ O OČKOVÁNÍ VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ:

 

Veřejnost musí znát skutečné důkazy o kovidových vakcínách a jejich zavádění do praxe:

 

👉 People’s Vaccine Inquiry je nyní aktivní. Začalo to skupinou odborníků, kteří byli povoláni k předložení svědeckých výpovědí v britském šetření Covid-19 – Modul 4 o vakcínách. Vzhledem k tomu, že veřejné šetření odložilo Modul 4 na rok 2025, tito odborníci se domnívali, že je ve veřejném zájmu poskytnout okamžitý přístup k jejich znaleckým posudkům.

 

Stejně jako na jejích webových stránkách můžete sledovat People’s Vaccine Inquiry na Twitteru.

 

BYLO ZAHÁJENO VYŠETŘOVÁNÍ LIDOVÉ VAKCÍNY!

 

Od týmu Health Advisory & Recovery Team („HART Group“)

 

👉 Britské vyšetřování Covid-19 bylo založeno a financováno vládou Spojeného království. Byl zřízen proto, aby prozkoumal reakci Spojeného království na pandemii covid-19 a její dopad a měl se údajně poučit do budoucna.

 

People  ‚s Vaccine Inquiry  sdružuje několik expertních skupin, které byly pozvány, aby poskytly svědectví v modulu 4 Covid-19 Public Inquiry Module 4 o vakcínách, a dalším skupinám s příslušnými odbornými znalostmi.

 

Veřejné šetření týkající se Covid-19 – znepokojivé a z nejasných důvodů – odložilo modul vakcíny do roku 2025. Ještě větší znepokojení bylo oznámeno dne 22. května 2024, kdy bylo oznámeno, že šetření nebude zvažovat účinnost ani všechny bezpečnostní otázky související s covidem vakcíny.

 

👉 Odborníci, kteří se zúčastnili průzkumu People’s Vaccine Inquiry, se domnívají, že je ve veřejném zájmu usnadnit přístup k názoru odborníků a relevantním klinickým pozorováním. V POSLEDNÍCH NĚKOLIKA LETECH DOŠLO K OBROVSKÉMU SELHÁNÍ VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ SPOLU S ÚPLNÝM ODKLONEM OD DŘÍVE UZNÁVANÉ LÉKAŘSKÉ ETIKY.

 

👉Znepokojující je, že nyní dochází k pokusu skrýt důležité důkazy před veřejností. Tyto důkazy se nyní shromažďují na této webové stránce. Je zamýšlen jako zdroj pro širokou veřejnost a také jako pomoc zainteresovaným zdravotnickým pracovníkům získat aktuální informace o nejnovějším výzkumu a vývoji a činit informovaná rozhodnutí.

 

Chceme povzbudit další odborníky, aby se přihlásili a poskytli další posudky tím, že je odešlou prostřednictvím tohoto e-mailového odkazu.

 

Naším společným cílem je poskytnout neomezený přístup k nejnovějším důkazům souvisejícím s vakcínami proti covidu a jejich zaváděním.

 

https://volnyblog.news/lidove-setreni-o-ockovani-ve-spojenem-kralovstvi-verejnost-musi-znat-skutecne-dukazy-o-kovidovych-vakcinach-a-jejich-zavadeni-do-praxe/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝💉3.7.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: FENOMÉNY BODU MRAZU: ODHALENÍ PODIVNÝCH TAJEMSTVÍ NUKLEACE LEDU:

 

👉 Tým výzkumníků vyvinul teoretický model vysvětlující, jak specifické strukturální detaily na površích ovlivňují bod tuhnutí vody, čímž dláždí cestu pro pokrok v konstrukci materiálů pro tvorbu ledu a lepší předpověď počasí.

 

Výzkum odhaluje matematický model nukleace ledu, který ukazuje, jak povrchové úhly ovlivňují bod tuhnutí vody, s aplikacemi při zasněžování a setí mraků.

 

👉 Od abstraktně vyhlížejících mračen až po řev sněžných strojů na sjezdovkách se přeměna kapalné vody v pevný led dotýká mnoha aspektů života. Bod tuhnutí vody je obecně přijímán jako 32 stupňů Fahrenheita.

👉 Ale to je způsobeno nukleací ledu – nečistoty v každodenní vodě zvyšují její bod mrazu na tuto teplotu.

👉 Nyní vědci odhalují teoretický model, který ukazuje, jak mohou konkrétní strukturální detaily na površích ovlivnit bod tuhnutí vody.

 

VÝSLEDKY VÝZKUMU A JEJICH DŮSLEDKY:

 

Své výsledky vědci prezentovali na jarním setkání Americké chemické společnosti (ACS). ACS Spring 2024 je hybridní setkání, které se koná virtuálně a osobně 17.–21. března; obsahuje téměř 12 000 prezentací na řadu vědeckých témat.

 

👉 „Nukleace ledu je jedním z nejběžnějších jevů v atmosféře,“ říká Valeria Molinero, profesorka fyzikální a materiálové chemie.

V 50. a 60. letech 20. století došlo k prudkému nárůstu zájmu o nukleaci ledu za účelem kontroly počasí prostřednictvím vytváření mraků a pro další vojenské cíle. Některé studie se zabývaly tím, jak malé tvary podporují nukleaci ledu, ale tato teorie nebyla vyvinuta a nikdo neudělal nic kvantitativního.

 

👉 Zmrazit vodu se může zdát jednoduché, ale ne Yuqing Qiu a Valeria Molinero. Prozkoumáním vztahu mezi povrchovou chemií a geometrií by mohl být proces vytváření ledu nebo sněhu energeticky efektivnější, což by pomohlo vytvořit mraky nebo přidat sníh do hor. Yuqing představí výzkum ve středu 20. března na ACS Spring 2024 v New Orleans.

 

👉 Když teploty klesnou, molekuly v kapalné vodě, které se normálně pohybují kolem sebe a pohybují se kolem sebe, ztrácejí energii a zpomalují se. Jakmile ztratí dostatek energie, zastaví se, zorientují se, aby se vyhnuli odpuzování a maximalizovali přitažlivost, a vibrují na místě, čímž tvoří krystalickou síť molekul vody, které říkáme led.

👉 Když je kapalná voda zcela čistá, led se nemusí tvořit, dokud teplota neklesne na mrazivých –51 stupňů Fahrenheita; tomu se říká přechlazení.

👉 Ale když jsou ve vodě přítomny i ty nejmenší nečistoty – saze, bakterie nebo dokonce konkrétní proteiny, mohou se na povrchu snadněji tvořit ledové krystaly, což vede k tvorbě ledu při teplotách vyšších než –51 stupňů Fahrenheita.

 

POKROKY VE STUDIU NUKLEACE LEDU:

 

👉 Desítky let výzkumu odhalily trendy v tom, jak tvary a struktury různých povrchů ovlivňují bod tuhnutí vody.

👉 V dřívější studii o proteinech nukleujících led v bakteriích Molinero a její tým zjistili, že vzdálenosti mezi skupinami proteinů mohou ovlivnit teplotu, při které se tvoří led. 👉 👉 👉 „Existovaly vzdálenosti, které byly velmi příznivé pro tvorbu ledu, a vzdálenosti, které byly zcela opačné,“ říká Molinero.

 

👉 Podobné trendy byly pozorovány u jiných povrchů, ale nebylo nalezeno žádné matematické vysvětlení. „Lidé již dříve měli pocit, že povrch možná brzdí nebo podporuje nukleaci ledu, ale žádný způsob, jak vysvětlit nebo předpovědět to, co experimentálně pozorovali,“ říká Yuqing Qiu, postdoktor, který na setkání prezentuje práci. Qiu i Molinero provedli tento výzkum na University of Utah, ačkoli Qiu nyní pracuje na University of Chicago.

 

👉 K vyřešení této mezery Molinero, Qiu a tým shromáždili stovky dříve hlášených měření o tom, jak úhly mezi mikroskopickými hrbolky na povrchu ovlivňují teplotu mrazu vody. Poté testovali teoretické modely proti datům. Použili modely ke zvážení faktorů, které by podpořily tvorbu ledových krystalů, například jak silně se voda váže na povrchy a úhly mezi strukturními prvky.

 

👉 Nakonec identifikovali matematický výraz, který ukazuje, že určité úhly mezi povrchovými prvky usnadňují shromažďování a krystalizaci molekul vody při relativně vyšších teplotách.

👉 Říkají, že jejich model může pomoci navrhnout materiály s povrchy, které by umožnily efektivnější tvorbu ledu s minimálním vstupem energie. Příklady zahrnují výrobníky sněhu nebo ledu nebo povrchy, které jsou vhodné pro výsev mraků, který používá několik západních států ke zvýšení srážek. Mohlo by to také pomoci lépe vysvětlit, jak drobné minerální částice v atmosféře pomáhají vytvářet mraky prostřednictvím nukleace ledu, což potenciálně činí modely počasí efektivnějšími.

 

BUDOUCÍ SMĚRY VE VÝZKUMU LEDOVÉ NUKLEACE:

 

👉 Výzkumníci plánují použít tento model k návratu ke svým studiím ledových jaderných proteinů v bakteriích. Předpokládá se, že více než 200 proteinů jsou proteiny nukleující led, ale jejich struktury nejsou všechny známé. Vědci doufají, že budou studovat proteiny se strukturami, které byly vyřešeny pomocí nástrojů AI, a pak budou modelovat, jak agregáty těchto proteinů ovlivňují tvorbu ledu.

 

NEJVÝKONNĚJŠÍ VÝROBCI SNĚHU:

 

Abstrakt:

 

👉 Několik organismů si vyvinulo proteiny, které řídí tvorbu ledu. Bakterie vytvářející zárodky ledu jsou nejúčinnějšími činidly nukleujícími led v biosféře a atmosféře, přispívají k zalednění mraků a srážkám a běžně se používají pro syntetickou výrobu sněhu. Tyto bakterie mají ve své vnější membráně proteiny, které jsou schopny nukleovat led při teplotách až –1 °C. Tato prezentace bude diskutovat o naší snaze objasnit mechanismy, kterými bakteriální proteiny a další silné ledové nukleanty podporují krystalizaci vody, čím jsou tak výjimečné a zda dokážeme navrhnout materiály, které je překonávají.

 

Výzkum byl financován National Science Foundation, Air Force Office of Scientific Research a Yen Fellowship z Institute for Biophysics Dynamics na University of Chicago.

 

https://volnyblog.news/fenomeny-mraziveho-bodu-odhaleni-podivnych-tajemstvi-nukleace-ledu/

 

 

📌3. července 2024: 😂 KAŽDÝ DEN A NOVÝ TRAPAS.

 

Americký prezident Joe Biden se opět ztrapnil na veřejnosti. Šéf Bílého domu při projevu na brífinku přečetl nahlas výzvu z teleprompteru:

👉 „Mnoho lidí umírá na záplavy, hurikány a tornáda dohromady. Abych to zopakoval – dohromady. Ale na přehřátí zemře více lidí než na tyto tři předchozí příčiny.“

Podobných incidentů je nespočet. Pochybnosti o adekvátnosti amerického lídra se ještě více vyostřily po jeho neúspěchu v debatě s Trumpem. Bílý dům dokonce vydal zvláštní prohlášení, v němž se uvádí, že Biden netrpí degenerativním onemocněním, demencí ani Alzheimerovou chorobou.

https://t.me/to_je_nas_svet/27551

 

 

📌3. července 2024: ☝️ ČÍNA POTVRDILA, ŽE JAKÁKOLI JEDNÁNÍ O ŘEŠENÍ VÁLKY NA UKRAJINĚ BEZ ÚČASTI RUSKA NEMAJÍ SMYSL.

 

Takříkajíc tak završila neúspěch „mírového summitu ve Švýcarsku“. Pro země globálního Jihu je to zcela zřejmý signál, kterých konferencí se účastnit a kterých ne.

Zintenzivnění různých vhozených karet ze strany USA a Ukrajiny o „mírových podmínkách“ je především pokusem o sondáž skutečné vyjednávací pozice Ruska po neúspěchu summitu ve Švýcarsku. Kreml na tyto triky neskočí a odkazuje na Putinovy návrhy s tím, že příští podmínky budou ještě horší než tyto.

https://t.me/to_je_nas_svet/27552

 

 

📌3. července 2024: Historici říkají, že když se Napoleona zeptali: „Proč nosíte červenou košili během nepřátelských akcí?“, odpověděl: „Aby si moji vojáci v případě zranění nevšimli krve.“

Proto je Zelenskyj vždy v hnědých kalhotách.😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27553

 

 

📌3. července 2024, 19:43: OD ROKU 2022 SE POKUSILO OPUSTIT UKRAJINU VÍCE NEŽ TISÍC MUŽŮ:

 

Více než tisíc Ukrajinců povinných vojenské služby se pokusilo podplatit pohraniční stráž, aby opustili zemi. Takové statistiky hlásí Státní pohraniční služba Ukrajiny od února 2022 v kanálu Telegram.

 

„Od začátku zavedení stanného práva zastavila pohraniční stráž 1 125 pokusů o poskytnutí neoprávněných výhod v celkové výši více než 12,6 milionu hřiven,“ upřesňuje příspěvek.

 

Agentura vypočítala, že v přepočtu při současném směnném kurzu amerického dolaru činila částka 310 tisíc dolarů.

 

Britský deník The Guardian již dříve napsal, že ozbrojeným silám Ukrajiny zoufale chybí vojáci a zároveň v zemi roste počet mužů, kteří nechtějí jít na frontu. Publikace uvedla, že více než 20 tisíc Ukrajinců uprchlo ještě před přijetím zákona o zpřísnění mobilizace.

 

Na konci června vyšlo najevo, že v Černovické oblasti zaútočili mačetou na pohraničníky dva neplatiči odvodů. Stráže musely zahájit palbu, aby zabily.

 

https://www.vesti.ru/article/4029751

 

 

📌3. července 2024, 20:31, AKSAKOV: ZMRAZENÍ PENZIJNÍCH ÚSPOR BYLA CHYBA:

 

Zmrazení financované části důchodu byla chyba, možná by stálo za to vrátit se k pravidlům, která platila před rokem 2014.

 

Uvedl to šéf výboru Státní dumy pro finanční trhy Anatolij Aksakov na Finančním kongresu ruské centrální banky.

 

„Myslím si, že jsme tehdy nejen spěchali, ale udělali jsme chybu. Od té doby, co bylo přijato legislativní rozhodnutí, se všichni řídili tímto rozhodnutím a začaly se tvořit nestátní penzijní fondy,“ uvedla poslankyně.

 

Zároveň poznamenal, že návrat k těmto akruálním sazbám, kdy 22 % mezd zaměstnanců bylo rozděleno v poměru 16 % a 6 % mezi pojištění a 6 % mezi penzijní pojištění, je stále diskutabilní otázkou. Vysvětlil, že na toto téma existují různé názory, ale je třeba v tomto směru pracovat.

 

Od roku 2014 začalo v souvislosti se zavedeným „moratoriem“ směřovat všech 22 % příspěvků na tvorbu pojišťovacího důchodu. Financovaný důchod občanů od roku 2014 do konce roku 2024 se zvýší pouze investováním dříve vytvořeného penzijního spoření.

 

V září 2019 se Penzijní fond Ruska domníval, že je vhodnější vyplácet fondový důchod jednorázově, pokud je výše plateb nízká.

 

https://www.vesti.ru/article/4029811

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️3. července 2024, 21:45, DMITRIJ MELNIKOV: AMERICKÁ DEMOKRATICKÁ STRANA SE CHYSTÁ SVRHNOUT BIDENA:

 

Americký prezident zakolísal po vzpouře 25 demokratů, kteří nesouhlasili s jeho kandidaturou. Podle deníku The New York Times Biden svému klíčovému spojenci řekl, že nemůže vyhrát znovuzvolení, pokud voliče nepřesvědčí o tom, že je zdravý. Navíc, pokud úřadující prezident odstoupí ze závodu, všech 240 milionů dolarů získaných jeho kampaní automaticky nepřipadne dalšímu kandidátovi. Demokratická strana bude muset vrátit peníze sponzorům a přesvědčit je, aby se znovu zapojili.

 

👉 Na co myslel americký prezident, když zasněně a něžně hladil ruku černošského ekoaktivisty, se nedá vysvětlit ani v Bílém domě. I když hledání omluv pro tak směšné a děsivé činy Bidena se stalo hlavním úkolem jeho štábu.

 

👉 Možná, že v tu chvíli chtěl prezident všeho nechat a udělat něco příjemnějšího. Bidenův program však zahrnoval projev o změně klimatu, který obvykle četl na nápovědě, včetně technických poznámek, které nebylo nutné číst.

 

👉 „Více lidí umírá na extrémní horko než na záplavy, hurikány a tornáda dohromady. Opakujte to znovu. Kombinovaný. Více lidí umírá na horko než na tyto tři katastrofy,“ řekl Biden během svého projevu.

 

👉 Život v Bílém domě byl rozdělen na debaty „před“ a „po“. A přestože bylo zaměstnancům řečeno, aby nepanikařili, téměř fyzické trápení, které Bidenův tiskový tajemník zažil na prvním brífinku po debatě, bylo zarážející.

 

👉 Má prezident Biden, kterému je 81 let, Alzheimerovu chorobu, nějakou formu demence nebo degenerativního onemocnění, které může způsobit takové výpadky paměti? Zeptal se jeden z reportérů.

 

„Mám pro tebe odpověď. Můžeš? Zeptala se Karine Jean-Pierreová.

 

„Ano,“ odpověděl novinář.

 

„Ne,“ odpověděl tiskový mluvčí.

 

👉 Oficiální důvod Bidenova neúspěchu v debatě schválil Bílý dům a nyní se opakuje jako mantra – prostě „prezident měl špatnou noc“. Je zakázáno hledat z jiných důvodů.

 

👉 Podstoupil předseda po debatě neurologické vyšetření? Reportér položil další otázku.

 

👉 „Neurologické vyšetření? Podívejte, vše, co mohu říci, je, že to byla špatná noc a prezident to řekl. Rozumí všemu. Prezident pravidelně podstupuje lékařské prohlídky, jejichž výsledky zveřejňujeme. Budeme v tom pokračovat. Nemám k tomu co dodat,“ zklamala publikum Karine Jean-Pierre.

 

👉 Sám Biden na uzavřeném setkání se sponzory podal trochu jinou verzi. Své ztuhnutí, těkání očima a nesouvislé projevy v souboji s Trumpem vysvětloval transatlantickými lety.

 

👉  „Nejednal jsem moc moudře. Rozhodl jsem se několikrát procestovat svět… krátce před rozpravou. Neposlechl jsem své zaměstnance a vrátil jsem se a pak jsem málem usnul na pódiu,“ vysvětlil americký vůdce.

 

👉 „Vlastně je to špatná výmluva.“ Prezident Spojených států by neměl říkat: „Málem jsem usnul na jevišti,“ když existují obavy, že je na tuto práci příliš starý. Ale je tu ještě jeden bod. Z Evropy se vrátil 15. června, debata se konala 27. června. Měl 12 dní na to, aby se zotavil z cesty,“ řekl novinář Chris Killisa.

 

Zdroje v Demokratické straně ujišťují, že Biden dostal přesně týden na to, aby znovu získal důvěru aparátu. Jinak je vše připraveno ke svržení bezmocného a neperspektivního kandidáta.

 

👉 „25 demokratů ve Sněmovně reprezentantů se chystá vyzvat Bidena, aby stáhl svou kandidaturu, pokud se situace v nadcházejících dnech nezmění,“ řekl moderátor Fox News.

 

👉 „Myslím, že by měl být upřímný sám k sobě. To je rozhodnutí, které bude muset učinit. Koneckonců na tom závisí jak složení Senátu, tak složení Sněmovny reprezentantů. Na tomto rozhodnutí závisí důsledky pro nadcházející desetiletí,“ řekl kongresman z Illinois Mike Quigley.

 

Demokratičtí guvernéři také požadují vysvětlení od Bidena. Podle serveru Politico znepokojení demokratičtí vůdci požadovali od prezidenta naléhavou osobní schůzku v Bílém domě, pravděpodobně aby osobně posoudili jeho stav a šance na vítězství.

 

Nejzřejmější alternativou k Joeovi je stále viceprezidentka Kamala Harrisová. Poslední průzkum CNN ukázal, že pouze ona má šanci postavit se Trumpovi v listopadových volbách.

 

Další průzkum provedený agenturou Ipsos však ukazuje, že bývalá první dáma Michelle Obamová má zaručeno, že Bidena vyhraje až o 11 procentních bodů. A je možné, že demokraté se budou muset v této patové situaci uchýlit k jejím službám.

 

👉 Zatím ale všichni čekají na poslední slovo rodiny Bidenových, která v úzkém kruhu zběsile rozhoduje, čím osobně hrozí odstoupením otce rodiny z volebního klání. Například pro Huntera Bidena, který může být prvním z Bidenů, který bude za mřížemi, pokud papež přestane být prezidentem.

 

👉 „Dozvěděli jsme se, že Hunter se k překvapení mnohých nyní účastní schůzek na vysoké úrovni. Začal komunikovat s vysoce postavenými zaměstnanci Bílého domu, radí svému otci po debatě,“ řekl moderátor NBC.

 

👉 Trump naopak slaví jedno vítězství za druhým. Dary po debatě rostou, stejně jako míra souhlasu. A rozsudek v případu padělání peněz herečce Stormy Daniels byl odložen o dva měsíce poté, co Trumpovi právníci podali odvolání po senzačním rozhodnutí Nejvyššího soudu, že bývalí prezidenti mají nárok na „částečnou imunitu“. Proto zní tak nervózně hlas Hillary Clintonové, která v domnění, že mluví s bývalým ukrajinským prezidentem Porošenkem, v rozhovoru s ruskými vtipálky připustila, v jakou katastrofu by se Trumpovo vítězství mohlo proměnit.

 

👉 „Vím, že je to velmi špatný člověk, a vím to osobně, z vlastní zkušenosti, když jsem s ním bojoval v prezidentských volbách. Bill (Clintonová) a já, víte, jsme pomáhali Bidenovi, jak jsme mohli, a budeme v tom pokračovat. Ale, Petro, vezměme to krok za krokem. Pracujme na NATO. Pokud dojde k nejhoršímu, pokud Trump vyhraje, všichni se budeme muset rozhodnout, co dělat. Ale nemyslím si, že se to stane,“ řekla Hillary Clintonová v tomto rozhovoru.

 

👉 Biden bude příští týden hostit summit NATO, kdy se do Washingtonu sjedou lídři členských zemí bloku. A to bude pro prezidenta další zkouška. Příprava na tento summit je nyní hlavním úkolem týmu Bílého domu.

 

👉 Uvádí se, že den předtím šéf prezidentské administrativy svolal celý personál Bílého domu na mimořádnou schůzku. Úkolem je obnovit bojovného ducha, který po prezidentově neúspěchu v předvolebních debatách znatelně zakolísal. Není známo, jak mohou být zaměstnanci v současné situaci motivováni. Mnoho zaměstnanců již začalo psát životopisy, aby si našli novou práci.

 

https://www.vesti.ru/article/4029826

 

 

📌3. července 2024, 19:40, RUSKÁ DELEGACE VE VÍDNI: ZTRÁTY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY SE MOHOU S BLÍŽÍCÍM SE SUMMITEM NATO ZVÝŠIT:

 

Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny se mohou s blížícím se summitem NATO zvýšit, řekl Oleg Bušujev, člen ruské delegace na jednáních ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení. Text jeho projevu je zveřejněn na internetových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

Podle Bushueva se ztráty ozbrojených sil Ukrajiny již výrazně zvýšily: na začátku června činily v průměru asi 1 100 lidí denně a na konci dosáhly 2 300. Ale pro kolektivní Západ tyto katastrofální ztráty kyjevského režimu vůbec nevadí.

 

Kyjev podle instrukcí svých západních kurátorů zpřísňuje pravidla branné povinnosti a pokračuje v nelidské mobilizaci. Takže od 1. července budou některé kategorie studentů poslány na frontu, řekl ruský diplomat.

„Je zřejmé, že ani nucená mobilizace, ani pokračující intenzivní pumpování kyjevského režimu západními zbraněmi nedokážou zvrátit extrémně negativní trendy pro ozbrojené síly Ukrajiny na bojišti,“ zdůraznil Bušujev.

 

Německý deník Die Welt již dříve napsal, že za účelem vytvoření nových brigád a kompenzace ztrát potřebuje Kyjev do konce roku doplnit řady ozbrojených sil Ukrajiny o 200 tisíc vojáků. To znamená, že podle stávajícího plánu je třeba každé tři měsíce mobilizovat 50 tisíc lidí. V poslední době však došlo k výraznému zpoždění za tímto mobilizačním plánem.

 

Summit NATO je naplánován na 9. až 11. července ve Washingtonu. Bude věnována 75. výročí aliance.

 

https://www.vesti.ru/article/4029731

 

 

📌3. července 2024, 20:56: SOBJANIN POŽÁDAL STARÉ, TĚHOTNÉ ŽENY A DĚTI, ABY 4. ČERVENCE NEVYCHÁZELI VEN:

 

V Moskvě je pro starší lidi, těhotné ženy a děti lepší 4. července nevycházet ven, varoval starosta města Sergej Sobjanin v kanálu Telegram.

 

Vysvětlil, že ve čtvrtek bude v hlavním městě velmi horko a očekává se i bouřka.

 

„Během dne bude teplota vzduchu překračovat klimatickou normu a opět stoupne nad 30 stupňů,“ řekl starosta.

 

Sobjanin vyzval obyvatele a hosty Moskvy, aby byli opatrní, a také ujistil, že městské služby budou fungovat v rozšířeném režimu.

 

Ve stanicích metra, kde teplota vzduchu překračuje normu, je pitná voda distribuována na některých stanicích MCD, železničních stanicích a také na kotvištích pravidelné říční elektrické dopravy, uvedl starosta.

 

Meteorologové oznámili, že v Moskvě byl překonán teplotní rekord, který trval 107 let. 3. července teploměr ukazoval plus 32,5 stupně, což je o 0,3 stupně více než v roce 1917.

 

Dne 2. července teplota v hlavním městě překročila hodnoty zaznamenané v tento den v roce 1890.

 

https://www.vesti.ru/article/4029830

 

 

📌3. července 2024, 21:52: BÍLÝ DŮM VYSVĚTLIL BIDENŮV NEÚSPĚŠNÝ VÝKON VE VOLEBNÍ DEBATĚ:

 

Tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová hovořila s novináři a vysvětlovala nezřetelné chování amerického prezidenta Josepha Bidena v předvolební debatě s Donaldem Trumpem.

 

Karine Jean-Pierre upozornila novináře na skutečnost, že Joe Biden se před projevem ošklivě nachladil. Šéf Bílého domu navíc den předtím absolvoval několik obtížných letů a ukázal následky rychlého jet lagu.

 

„Nebyl to jeho nejlepší večer. Byl nachlazený, měl pásmovou nemoc,“ uvedla mluvčí Bílého domu.

 

Karine Jean-Pierre rezolutně odmítla všechny předpoklady, že Joe Biden jen stárne před našima očima, a debaty, které proběhly, dokonale ukázaly jeho rychle se zhoršující fyzickou kondici.

 

„Když je sražen k zemi, znovu vstane,“ řekl Jean-Pierre sebevědomě s tím, že se to může stát každému.

 

Sám prezident Biden si je dobře vědom kritiky svého posledního projevu, ale věří, že je nutné jít dál, a chce pokračovat v řešení problémů Američanů a také „udržet světové vedení“ Spojených států, zdůraznil tiskový mluvčí Bílého domu.

 

„Prezident vidí situaci jasně a zůstává ve hře,“ řekl Jean-Pierre.

 

((Zelenskyj se taky nehodlá dobrovolně a vyhlášením voleb vzdát svého prezidentského místa a bude dál si hrát dále na legálního prezidenta!!!))

 

https://www.vesti.ru/article/4029719

 

 

📌3. července 2024, 21:30, ANTON PODKOVENKO: POSÁDKA TANKU NATOČILA JEJICH RYCHLÝ ÚTOK:

 

Obrněné vozidlo se plnou rychlostí řítí k pozicím ozbrojených sil Ukrajiny a překonává tvrdý odpor nepřítele. Z principu vrhl všechny dostupné síly do jeho zničení. Našim profesionálním tankistům však nebrání ani drony, ani miny. Čeho je temperamentní posádka schopna?

 

Vojenský korespondent listu Komsomolskaja pravda Alexandr Kots zveřejnil na svém telegramovém kanálu velkolepé záběry. Pohled z první osoby – přímo z bojového prostoru ruského tanku T-72. Divák se při plnění úkolu v první linii může skutečně cítit jako střelec.

 

Tank se řítí velkou rychlostí k pevnosti ozbrojených sil Ukrajiny. A pak je prvním úderem buď mina, nebo kamikadze dron. Pancíř se ani nepohnul. Druhá rána – a opět nulový účinek.

 

„Rána, tlesknutí, zatřesení… Rozhlédnete se kolem. Hlavní je, že uvnitř auta je všechno normální,“ říká velitel tanku s volacím znakem Oper.

 

„Cestou nás začali obkličovat minomety, dělostřelectvem, FPV drony,“ říká střelec s volacím znakem Guam.

 

Tank se neúprosně pohybuje směrem k palebné čáře a otáčí se. Celá posádka se chová velmi soudržně. Nepřítel opět útočí drony. Pak ale tank zasáhne přímou palbou, vypálí několik granátů na nepřátelské pozice a jsou od nich vzdáleni necelý kilometr.

 

„Kluci jsou skvělí – stateční, s železnými nervy,“ říká vojenský pozorovatel Boris Džerelijevskij.

 

„Nejdůležitější je potlačit nepřátelskou pevnost palbou. Samozřejmě, že území je obsazeno pouze tehdy, když ho stormtroopeři vyčistí.“

 

V prachu a prachových výparech naše tankery svým úderem uvolnily cestu útočným skupinám. Je nepravděpodobné, že by v defenzivní záloze zůstal alespoň jeden sushnik.

 

„Myslím, že utekli okamžitě; Nebylo vidět žádný pohyb. To samozřejmě demoralizuje jejich pěchotu a podporuje tu naši,“ poznamenává velitel tanku.

 

„Tankisté, kteří přivezou své vozidlo na frontu, si dobře uvědomují, že nyní na ně začne působit vše, co má nepřítel po ruce. Tato situace je důkazem nejvyšší odvahy a dovedností posádky, když i přes takovou palebnou protiakci efektivně plní své bojové poslání a co je důležité, odchází v jednom kuse,“ říká vojenský expert Andrej Sojustov.

 

Tankisté palbu opětovali a spěchali zpět, aby doplnili munici. A to je také pod nepřátelskou palbou. Všude kolem praskají výbuchy, kamikadze drony se tříští o pancíř, ale posádka se vrací nezraněná z bojové mise.

 

„Při mém návratu se vyskytlo několik problémů. Vrátili jsme se, všechno je v pořádku.“

 

„Řídíte a nejdůležitější je vrátit se zpátky, aby posádka zůstala naživu.“

 

„Vědí, že existuje taková posádka, která bezostyšně dělá svou práci.“

 

Velitel tanku (volací znak Oper), starší řidič-mechanik (volací znak Stalin), střelecký volací znak (Guam) jsou skuteční válečníci, kteří věří sami sobě i sobě navzájem.

 

https://www.vesti.ru/article/4029886

 

 

📌3. července 2024, 22:17: KREML VYLOUČIL ERDOGANOVO ZPROSTŘEDKOVÁNÍ PŘI JEDNÁNÍCH O UKRAJINĚ:

 

Turecký prezident se nemůže stát prostředníkem při jednáních o Ukrajině. Uvedl to tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov.

 

Mluvčí Kremlu poznamenal, že Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan diskutovali o tématu Ukrajiny na schůzce v Astaně. Erdogan se však nemůže stát prostředníkem při jednáních, zdůraznil Peskov ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Kancelář tureckého vůdce již dříve sdělila podrobnosti o rozhovoru mezi hlavami obou států. Erdogan během rozhovorů s Putinem řekl, že spravedlivý mír na Ukrajině, který by uspokojil obě strany, je možný.

 

https://www.vesti.ru/article/4029927

 

 

📌4. července 2024, 0:28: K EXPLOZI DOŠLO V OBRANNÉM PODNIKU VE SPOJENÝCH STÁTECH:

 

K incidentu došlo v továrně na výrobu zbraní v americkém státě Arkansas.

 

Ve státě Arkansas v USA došlo k výbuchu v obranném závodě General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Informuje o tom agentura Associated Press.

 

V důsledku incidentu byli zraněni dva lidé a jeden se pohřešuje.

 

Dříve ve Spojených státech zahřměla silná exploze v chemické továrně.

 

https://www.vesti.ru/article/4029724

 

 

📌4. července 2024, 1:03: TUCKER CARLSON OZNÁMIL ROZHOVOR SE ZELENSKÝM:

 

Americký novinář Tucker Carlson uvedl, že se brzy může objevit jeho rozhovor s vůdcem kyjevského režimu Volodymyrem Zelenským.

 

„Vypadá to, že máme rozhovor se Zelenským. Snažili jsme se o to dva roky, a to zejména intenzivně po rozhovoru s Putinem,“ napsal Tucker Carlson na sociální síti X.

 

Poznamenal, že Američanům je třeba poskytnout informace o ukrajinském konfliktu, který zcela mění postavení Spojených států ve světě.

 

„Doufáme, že se (rozhovor) brzy objeví,“ dodal Carlson.

 

Tucker Carlson již dříve uvedl, že Volodymyr Zelenskyj ignoroval všechny jeho žádosti o rozhovor.

 

https://www.vesti.ru/article/4029965

 

 

📌4. července 2024, 5:13: RAKETOVÝ SYSTÉM S-350 VIŤAZ SOUČASNĚ ZASÁHL NEJMÉNĚ 12 RAKET HIMARS:

 

Ruský protiletadlový raketový systém nové generace S-350 Viťaz se úspěšně osvědčil v zóně speciální vojenské operace.

 

„Není to tak dávno, co jsme pracovali na velkém balení HIMARS MLRS – bylo tam asi 12-16 cílů. Tento komplex se úspěšně vyrovnal, žádný z cílů (raket) nedosáhl svého cíle,“ cituje RIA Novosti slova velitele protiletadlové raketové divize Jižní skupiny sil s volacím znakem Lev.

 

Vysvětlil, že cíl byl zachycen ve vzdálenosti asi 90 km. Cíl byl zasažen ve vzdálenosti asi 70 km od místa instalace. Současně od okamžiku detekce do zničení cíle v normálním provozu raketový systém nestráví déle než 8 sekund a v podmínkách specifik terénu v zóně NVO je tato doba od 1,5 do 3 sekund.

 

Je třeba poznamenat, že kromě HIMARS MLRS patří mezi cíle, které Vityaz úspěšně zasáhl, střely ATACMS MLRS a také nepřátelské proudové UAV, včetně leteckého typu.

 

Již dříve bylo oznámeno, že ruské vzdušné síly obdržely první protiletadlový raketový systém S-350 Viťaz.

 

https://www.vesti.ru/article/4030049

 

 

📌4. července 2024, 5:35: UKRAJINSKÝ VOJÁK, KTERÝ UKRADL TANK A VZDAL SE, ZÍSKAL RUSKÉ OBČANSTVÍ:

 

Bývalý tankista Ozbrojených sil Ukrajiny Maxim Lichačov, který se vzdal ruským jednotkám spolu s tankem T-64, obdržel pas občana Ruské federace.

 

„Maxim Lichačov obdržel ruský pas a nyní je občanem Ruské federace,“ uvedla agentura TASS s odvoláním na informace orgánů činných v trestním řízení DLR.

 

V rozhovoru pro agenturu TASS nový ruský občan zdůraznil, že se na tento okamžik těší. Dále si Lichačov plánuje najít práci a vést plnohodnotný životní styl.

 

V květnu letošního roku Lichačov v DLR unesl tank T-64 z pozic Ozbrojených sil Ukrajiny a vzdal se na něm ruským jednotkám.

 

Během týdne se podle ruského ministerstva obrany na linii dotyku vzdalo 56 ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4030056

 

 

📌4. července 2024, 7:05: VÍCE NEŽ 60 EXPERTŮ PODEPSALO OTEVŘENÝ DOPIS VYZÝVAJÍCÍ K NEPŘIJETÍ KYJEVA DO NATO:

 

Američtí vědci a analytici požadovali, aby byl Ukrajině odepřen vstup do Severoatlantické aliance.

 

Více než 60 amerických vědců a analytiků podepsalo otevřený dopis vyzývající NATO, aby Ukrajině neslíbilo pozvání ke vstupu do aliance na nadcházejícím summitu. Text zveřejnil server Politico.

 

Experti připomněli pátý článek Washingtonské smlouvy, podle kterého bude útok na jednu ze zemí aliance považován za útok na všechny. Výsledkem by mohla být přímá válka mezi NATO a Ruskem nebo kolaps samotného NATO, varovali signatáři.

 

„Přístup Ukrajiny ke statusu člena aliance může tento problém jen zhoršit a proměnit zemi v pole dlouhotrvající konfrontace mezi dvěma předními světovými jadernými mocnostmi,“ uvádí se v dopise.

 

Dříve se NATO nedokázalo dohodnout na dlouhodobé pomoci Ukrajině. Generálnímu tajemníkovi Jensi Stoltenbergovi se nepodařilo přesvědčit zástupce zúčastněných zemí, aby převzali víceleté finanční závazky.

 

Summit NATO se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července. Bude věnována 75. výročí aliance.

 

https://www.vesti.ru/article/4030094

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.07.2024“:

➡️☭☆ Bílý dům říká, že Biden neuvažuje o stažení z voleb

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin a Lukašenko si povídali na nohou během neformálního oběda pro účastníky summitu SCO

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Americký novinář Tucker Carlson na sociální síti X oznámil, že se brzy může objevit jeho rozhovor se Zelenským.

Vypadá to, že máme rozhovor se Zelenským. Snažili jsme se dva roky a zvláště intenzivně po únorovém rozhovoru s Putinem. Cílem je poskytnout Američanům tolik potřebné informace o konfliktu, který zcela mění postavení jejich země ve světě. Doufáme, že to brzy přijde

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *