, ,

04.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

04.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „K tomu, abychom jasně viděli, často stačí jen změnit úhel pohledu.“ – Antoine de Saint Exupéry

 

 

📌📢🔝🔝🔝03.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „POKUD BIDEN NEPŘIJEDE, PUTIN BY…“: ZELENSKYJ MÁ OBAVY Z TOHO ŠVÝCARSKÉHO SUMMITU BEZ RUSKA?

 

https://www.youtube.com/watch?v=aU4a_MQjPwQ

 

 

📌📢🔝🔝🔝03.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: SOUSED INDIE, MALÉ DIVY SE STÁVÁ PRVNÍ ZEMÍ NA SVĚTĚ, KTERÁ ZAKÁZALA VSTUP IZRAELCŮ NA SVÉ ÚZEMÍ KVŮLI GAZE

 

https://youtu.be/iaWDBwg-kZg?si=V0BvyyNzIJBn0xVR

 

 

📌3. června 2024 19:49: NA UKRAJINĚ PLÁNUJÍ ZBAVIT BÝVALÉ VÁLEČNÉ ZAJATCE PRÁVA NA DEMOBILIZACI:

 

Národní garda Ukrajiny zbavuje vojáky, kteří se vrátili ze zajetí před 18. květnem tohoto roku, práva na demobilizaci.

 

„Jednotka obdržela samostatný dokument, který uvádí, že demobilizací podléhají pouze váleční zajatci propuštění po 18. květnu 2024,“ uvedl na svém kanálu Telegram Oleksij Gončarenko, poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Ruské federaci).

 

Poukázal na to, že všichni bývalí váleční zajatci mají právo na demobilizaci, zatímco národní garda se rozhodla vykládat zákon po svém.

 

Gončarenko má v úmyslu připravit výzvu náměstka, která se bude zabývat inovacemi policistů.

 

Lidový poslanec již dříve označil nápad úřadů mobilizovat zaměstnance ukrajinské Státní služby pro mimořádné události (SES) za naprosto šílené rozhodnutí. Zajímalo ho, kdo by dělal práci záchranářů a hasičů v případě jejich mobilizace.

 

https://www.vesti.ru/article/3982454

 

 

 

📌3. června 2024, cz24: UKRAJINA: HŘIŠTĚ AMERICKÝCH NEOKONZERVATIVCŮ:                     SVĚT:

POZORUHODNÝ ROZHOVOR S PŘEDNÍM MEZINÁRODNÍM PRÁVNÍKEM, KTERÝ PRACOVAL PO BOKU BÝVALÉHO AMERICKÉHO GENERÁLNÍHO PROKURÁTORA RAMSEYHO CLARKA NA OBHAJOBĚ BÝVALÉHO PREZIDENTA SADDÁMA HUSAJNA. V NÁVAZNOSTI NA CAESARŮV ZÁKON ZDOKUMENTOVAL NEZÁKONNÝ REŽIM SANKCÍ UVALENÝCH NA SÝRII, KDYŽ ŽIL V DAMAŠKU.

 

Arnaud Develay je francouzsko-americký mezinárodní právník, dříve působil v pařížské a washingtonské advokátní kanceláři, nyní žije v Moskvě.

Je autorem knihy Foreign Entanglements: „Ukrajina, Biden a rozvrácený americký politický konsensus. Strhující vyšetřování korupce Bidenovy rodiny na Ukrajině a způsobu, jakým vláda americké Demokratické strany zahnala ukrajinskou suverenitu do kouta.“

Rozhovor vedla Valérie Beranger

 

BÝVAL JSTE PRÁVNÍKEM, ALE NEJSTE ČLENEM MOSKEVSKÉ ADVOKÁTNÍ KOMORY. CO DNES DĚLÁTE V RUSKU?

 

V současné době se věnuji propagaci své knihy, která vyšla loni v dubnu. Také spolupracuji s ruskou volební komisí na volebních pozorovatelských misích. Píšu a publikuji. Člověk si to neuvědomuje, ale je s tím spojeno hodně práce. Žijeme v době seismických změn v mezinárodní geopolitice. Pokud nejste indolentní, budete mít brzy spoustu práce.

 

JAK JAKO MEZINÁRODNÍ PRÁVNÍK ANALYZUJETE SOUČASNÝ KONFLIKT NA UKRAJINĚ?

 

Při pohledu na ukrajinský konflikt mám pocit déjà vu. Mezi oficiální rétorikou a realitou je propastný rozdíl, a když se na konflikt podíváte, máte dojem, že jde o jakousi kopii války v Iráku. Před agresí Spojených států a jejich kompliců proti Iráku jsem nikdy neviděl tak koordinovanou marketingovou operaci. Tato rozsáhlá koordinovaná klamavá kampaň manažerů impéria byla po zahájení speciální vojenské operace zopakována na Ukrajině.

Ačkoli měli neokonzervativci od 70. let 20. století určitý vliv na zahraniční politiku USA, byli v té době omezováni realisty, kteří měli uši prezidenta Reagana a Bushe staršího. Jsou však mimořádně disciplinovanou skupinou. Přesně vědí, kam směřují a jak se tam dostat. Jsou velmi houževnatí a do písmene uplatňují trockistické metody.

Poté, co utkali síť vzájemně se prostupujících sítí tvořených think tanky a médii, se po 11. září 2001 skutečně chopili moci ve Spojených státech. Během uplynulých 25 let jejich moc neustále rostla, protože infiltrovali ministerstvo zahraničí a zpravodajské služby. Doposud neexistuje žádná institucionální opozice vůči tomuto spolku, která by mohla zmařit jejich plány.

Neokonzervativci jsou navíc lidé, kteří nikdy nepřijali myšlenku, že by se měli vracet zpět. Čím více selhávají, jako například v Iráku, tím více ve svých chybách vytrvale pokračují. Tito lidé jsou tedy všechno, jen ne racionální, což je činí nesmírně nebezpečnými.

 

JAK BYSTE DEFINOVAL VLADIMIRA PUTINA?

 

Je to složitá, velmi diferencovaná osobnost s bohatými zkušenostmi, které nasbíral od doby, kdy se na konci minulého století dostal k moci.

Dnešní Vladimir Putin se vůbec nepodobá Vladimiru Putinovi z roku 2000.

Výkon moci z něj postupně vymodeloval státníka, kterého si dnes váží celý svět. Putin je dítětem války. Na vlastní kůži proto zažil nouzi a nedostatek. To vysvětluje, proč ruský prezident v době krize systematicky upřednostňuje mírová řešení před eskalací. Takové chování bych nenazýval chováním diktátora! Putin nejenže má hluboké pochopení pro základní motivace mezinárodních politických aktérů, ale umí být také velmi trpělivý. Ve skutečnosti vždy ochotně poskytoval svým partnerům záruky a jeho přístup byl vždy velmi legalistický.

 

Vladimir Putin je něco jako samuraj. Stejně jako všichni bývalí důstojníci KGB patří k elitě, která sdílí určitou představu o státu a jejíž podstatou jsou určité zásady. Takové lidi jsme měli ve Francii za gaullistické partaje. Většina z nich, jako Chaban-Delmas, byla vyčištěna nástupem centristů, jako byli Giscard a Lecanuet. Poslední pozůstatek tohoto proudu, Philippe Seguin, kapituloval v roce 1992 během maastrichtského referenda.

Dnes je Francie v rukou finančníků. Politici v původním slova smyslu již neexistují od doby, kdy Jacques Chirac opustil Elysejský palác.

 

JAK VIDÍTE BUDOUCNOST VZTAHŮ SE ZÁPADEM?

 

Pokud se budou i nadále vyznačovat antagonismem, malomyslností, bezdůvodnou zlobou a intelektuální nepoctivostí, zkrátka vším, co charakterizuje přístup vyznačující se kulturním rasismem, který vnímá Rusko jako zaostalou zemi, čeká Západ překvapení. Právě kvůli těmto předsudkům se Západ ocitl v katastrofální situaci v důsledku sankcí, které sám zavedl.

 

Od roku 2014, kdy byl na Rusko uvalen první soubor sankcí po připojení Krymu, Rusové dostatečně prokázali, že jsou schopni nahradit a vyrobit vše, o co se je snažili připravit.

 

Tyto sankce Rusku prospěly, neboť kromě upřednostnění výzkumu a vývoje a soběstačnosti v zemědělsko-potravinářském odvětví donutily zemi k industrializaci. Vše bylo mistrovsky zvládnuto.

Obyvatelé Západu jsou nyní přitlačeni zády ke zdi, přičemž čistým výsledkem je nedostatek legitimity, který je prostě důsledkem ekonomického modelu, jenž produkuje pouze chudobu, a sociálního modelu (někteří by řekli společenského), který znevažuje základy nezbytné pro zdravou společnost.

 

MYSLÍTE SI, ŽE ZÁPAD MŮŽE VRÁTIT ČAS TÍM, ŽE SI UVĚDOMÍ SVÉ NAHROMADĚNÉ CHYBY?

 

Historie se stále opakuje. Od nynějška do konce desetiletí nás ještě čekají těžké chvíle, ale můžeme doufat v probuzení.

V každém případě máme právo si myslet, že Západ musí projít totálním kolapsem, než se bude moci znovu narodit. Pokud se systém nezhroutí úplně, bude se vždy snažit lidi přesvědčit, že se může reformovat, i když zradil své vlastní zásady.

 

JE ZŘEJMÉ, ŽE USA VYUŽÍVAJÍ FRANCII K VEDENÍ ZÁSTUPNÉ VÁLKY. CO UMOŽŇUJE USA ZÍSKAT OD EU, A ZEJMÉNA OD FRANCIE, TAKOVOU POSLUŠNOST?

 

Abychom pochopili naprostou podřízenost Evropy Spojeným státům, musíme se vrátit do května 68, první barevné revoluce moderní doby. To, co následovalo po odchodu generála de Gaulla, byl dlouhý sestup do pekel. Když svěříte dluh své země nadnárodním finančním zájmům a zároveň podporujete infiltraci své politické třídy zahraničními zájmovými skupinami, skončí to tak, že stejnou politickou třídu vybere (v tomto případě) Washington.

I když teprve nedávno, USA otevřeně rekrutovaly a školily agenty vlivu tím, že zvaly lidi jako Assa Traoré a Rokhaya Diallo na sympozia a další konference, aby mohli ve Francii reprodukovat nároky obětí, které sdílejí menšiny za Atlantikem. Tím hrají škodlivou roli a poškozují soudržnost Francie.

 

PRÁVĚ JSTE VYDAL KNIHU FOREIGN ENTANGLEMENTS: UKRAINE, BIDEN & THE FRACTURED AMERICAN POLITICAL CONSENSUS, V NÍŽ SE POUKAZUJE NA SOUVISLOST MEZI BIDENOVOU RODINOU A VÁLKOU NA UKRAJINĚ. CO VÁS VEDLO K NAPSÁNÍ TÉTO KNIHY?

 

Je to výsledek mých cest po nových ruských regionech a setkání s lidmi na Ukrajině, kteří mě přiměli dozvědět se více.

 

Když se podíváte na období, které předcházelo zahájení SVO, přerušované neustálými návštěvami západních představitelů v Moskvě, vidíte, že navzdory všemu už existoval narativ: „Rusové se chystají udělat něco zavrženíhodného“.

Zapojení Bidenovy rodiny do korupce však bylo především sérií příležitostných zločinů. Obamova administrativa svěřila svému viceprezidentovi ukrajinské portfolio.

Nelze dostatečně zdůraznit, že kariéru Joea Bidena charakterizují jeho vazby na deep state. Biden je golemem bezpečnostních a zpravodajských agentur a vojensko-průmyslového komplexu, který za nimi stojí. Biden je člověk, který nemá žádné hluboké přesvědčení. Jde mu jen o osobní obohacení.

 

Při státním převratu na Ukrajině došlo k přeskupení působících sil a byla ustavena vláda sestavená ze šuplíků neokonzervativců.

Předseda Burismy Mykola Ziotchvsky, bývalý ministr ekologie za prezidenta Viktora Janukovyče, podnikal již před rokem 2014 dosti neprůhledným způsobem.

Je třeba si uvědomit, že Ukrajina vždy trpěla endemickou, téměř institucionální korupcí.

V této situaci šéf Burismy věděl, že nový režim brzy zaklepe na jeho dveře, a uvědomoval si, že je pro něj životně důležité dostat se do blízkosti nových pánů Ukrajiny.

V roce 2014 se členem představenstva společnosti Burisma stal Hunter Biden, syn amerického viceprezidenta. V představenstvu je také bývalý polský prezident Alexander Kwasniewski, který má silné vazby na Američany a na nějž se Zlochestky bude spoléhat, a investiční bankéř Alan Apter. K nim se připojí Devon Archer, partner Huntera Bidena, a Cofer Black, bývalý důstojník CIA pro protiteroristické operace.

 

Je to dokonalé krytí pro financování tajných destabilizačních a teroristických operací prostřednictvím praní špinavých peněz a korupce.

Útok na Crocus City Hall 22. března byl částečně financován z prostředků zabavených (6 milionů dolarů v hotovosti) Andriji Kichovi, právníkovi Burismy. Peníze měly být použity na ukončení vyšetřování Burismova obchodu s vlivem.

 

BIDENOVA RODINA NEMĚLA ZÁJEM NA TOM, ABY SE UKRAJINA DOSTALA DO VÁLKY. NEMYSLÍTE SI, ŽE TÍM ZABÍJELI HUSU, KTERÁ SNÁŠELA ZLATÁ VEJCE?

 

Mike Benz poskytl Tuckerovi Carlsonovi rozhovor, v němž vysvětlil, že cílem převzetí kontroly nad Ukrajinou bylo odříznout Rusko od přístupu na západní trhy s dodávkami plynu.

USA chtějí zahnat celý trh EU do kouta. Barisma byla vybrána mimo jiné proto, aby tomuto cíli poskytla krytí.

 

Celý proces korupce, který se na Ukrajině odehrál, je výsledkem politiky USA prováděné na nejvyšší úrovni až do roku 2016, kdy byl navzdory všem předpokladům zvolen do Bílého domu Donald Trump a kdy byla kandidátkou systému Hillary Clintonová.

Tato volba přehodila karty do té míry, že Trump je někdo, na koho neměli žádné páky!

Za účelem zkratkovitého jednání Trumpa bylo proto rozhodnuto zinscenovat manipulaci, aby lidé uvěřili, že Donald Trump je „ruský agent“!!!

 

Při zpětném pohledu by člověk mohl být v pokušení si myslet, že vypuknutí války na Ukrajině všechny jejich plány zhatí. To však ignoruje, do jaké míry se západní elity nechaly automaticky omámit, když samy sebe přesvědčily, že po osmi letech výcviku ukrajinské armády čítající přibližně 800 000 mužů bude schopna porazit ruskou armádu.

 

Vše se vrací k předsudkům Západu o Rusku jako zaostalém státu!

Washington a Brusel zjevně nevzaly v úvahu zdatnost Ruska v Sýrii a domnívaly se, že Moskva nebude mít prostředky na to, aby se vypořádala s dobře vybavenou armádou operující ve válce vysoké intenzity.

 

Tím spíše, že základní myšlenkou nebylo ani tak Rusko porazit, jako spíše oslabit. Američané již dlouho plánovali otevřít několik front na periferii Ruska, aby vyčerpali jeho zdroje a muže. Konečným cílem bylo vytvořit vhodné podmínky pro to, aby se obyvatelstvo postavilo vládě a změnilo tak režim. Šli však úplně vedle.

 

Existuje však také ideologický aspekt, který Rusům upírá jakoukoli možnost zmařit plány kolektivního Západu. Neokonzervativci fungují jako komora ozvěny, která nestrpí žádný nesouhlas, a to jak ve způsobu, jakým promítají své poselství na veřejnost, tak ve svých vnitřních výměnách názorů. Nikdy bychom neměli zapomínat na výroky zesnulého senátora Johna McCaina, pro kterého Rusko nikdy nebylo ničím jiným než „čerpací stanicí s jadernými zbraněmi“.

 

Cílem neokonzervativců bylo udržovat opotřebovací válku s nejistým výsledkem.

Tato opotřebovávací válka by umožnila vykrvácet Rusko a obohatit vojensko-průmyslový komplex a zároveň vyvolat ve veřejnosti strašidlo všudypřítomné hrozby, aby bylo možné nadále mobilizovat mysl.

To vše je dokonale koherentní, a kdyby se jim náhodou podařilo Putina odstranit, mohli by se pak pustit do rozparcelování Ruska.

Existují organizace financované NED (National Endowment for Democracy), které se zabývají propagací konceptu „ruského kolonialismu“ a tvrdí, že válka na Ukrajině odhaluje rozsah ruského imperialismu a kolonialismu.

Jde o osvobození národů žijících pod ruským jhem! Ale obyčejní Rusové už plně pochopili, jaké cíle vůči nim Západ sleduje. To nepochybně do jisté míry vysvětluje masivní veřejnou podporu kandidatury Vladimira Putina v nedávných volbách.

 

CO SI MYSLÍTE, ŽE SE STANE SE ZÁPADEM, AŽ RUSKO VYHRAJE SVOU VÁLKU?

 

Z pohledu Rusů došlo k pochopení, že si díky 25 letům nesplněných závazků uvědomili, že od Západu nemají co očekávat.

Moskva proto bude čekat, až se objeví nová generace vůdců, protože ví, že od této současné třídy nemá co získat. Na tomto základě se Moskva pravděpodobně pokusí vytvořit jakýsi sanitární kordon a nechat věci urovnat.

Je jasné, že Západ čekají velmi těžké časy.

Nahlédneme do toho při volbách do Evropského parlamentu 9. června.

Všechny vládní strany čeká drtivá porážka. Bude to stačit k tomu, aby se Evropský parlament přiklonil k realismu? Pravděpodobně ne, ale můžeme doufat, že tato změna složení zabrzdí současné válečné štvaní.

 

Je zřejmé, že realita začíná mít přednost před propagandou. Můžeme proto očekávat zesílení represí ze strany západní vládnoucí třídy. Ze všech problémů bude přirozeně obviňován ruský vliv.

Je například velmi pravděpodobné, že německá AFD bude prohlášena za nelegální, protože je „nebezpečná pro demokracii“.

Ve Francii jsme byli svědky vzniku falešných komisí v Národním shromáždění a Senátu, které mají „identifikovat“ ruský vliv ve francouzské politice.

Takže budeme všude pátrat po „ruských agentech“! Pokud jde o to, zda tento nový hon na čarodějnice vyústí v uvěznění, není nic méně jisté. Čím více se bude hospodářský kolaps prohlubovat, tím více bude systém ztrácet oporu. Represe budou stále násilnější.

Tento jev už vidíme v akci na Ukrajině: Každý, kdo poukáže na vnitřní rozpory režimu, je automaticky obviněn z vlastizrady. Celý systém je prohnilý. Dno sudu je vyčištěno a kolaboranti jsou konsolidováni. Všechny nepoddajné elementy jsou neutralizovány, zatímco je zavedena válečná cenzura.

Tiskárna bankovek byla uvedena do chodu, aby financovala poslední velkou stranu a poslala všechny „NEPOTŘEBNÉ“ na Východ.

 

MLUVILI JSME O „VŠECH UKRAJINCÍCH DO POSLEDNÍHO“. MYSLÍTE, ŽE MOHOU JÍT JEŠTĚ DÁL?

 

Fráze „do posledního Ukrajince“ se používá k přípravě mysli lidí před nevyhnutelným vstupem NATO do konfliktu.

Než se Macron a jeho komplicové pustí do války, musí obyvatelstvo pečlivě a postupně zpracovat. Projevy, které zazněly v posledních měsících, znějí strašně podobně jako preambule k eskalaci. Potřebují militarizovat mladé lidi, z nichž mnozí jsou nebo budou v EU bez práce. Británie oznámila návrat povinné vojenské služby. Aby zahnal strašidlo masové nezaměstnanosti, zkrachovalý systém před nimi mává vyhlídkou na dobrodružství, přičemž jim zapomíná říct, že válka je všechno jiné než videohra.

 

Oficiálně má Francie v současné době v Rumunsku rozmístěno 3 500 vojáků, kteří pomáhají budovat největší základnu NATO v Evropě.

Výběr této zeměpisné polohy (poblíž Oděsy) je všechno, jen ne náhoda.

Zájmy, které stojí za NATO, nemohou tolerovat, aby byl Kyjev zbaven veškerého přístupu k Černému moři.

 

MYSLÍTE SI, ŽE JE V SOUČASNÉ DOBĚ MYSLITELNÉ MÍROVÉ JEDNÁNÍ?

 

Velké americké investiční fondy skoupily asi dvě třetiny ukrajinské orné půdy. Část této půdy se dostala pod ruskou kontrolu. Tyto finanční giganty zaplatily předem a není možné, aby je Rusko připravilo o jejich dezert. Proto si myslím, že půjdou tak daleko, že zamoří region bombardováním jaderné elektrárny Zaparojié. Pokud se jim nepodaří získat tu půdu, nikomu jinému se to nepodaří. Raději učiní celé oblasti neobyvatelnými, než aby ustoupili tomu, co považují za svou doménu. Máme co do činění se šílenci.

 

KDYŽ DNES SLYŠÍME EMMANUELA MACRONA ŘÍKAT, ŽE FRANCIE NEMÁ ŽÁDNOU HISTORII, ŽÁDNOU KULTURU, JE TO STEJNÁ NEOKONZERVATIVNÍ RÉTORIKA?

 

Především máme co do činění s postavami z hlíny, jako jsou Golemové. Všichni opakují naučené vyprávění a nevystupují z řady. Pýcha však předchází pád a tyto lidi sžírá pýcha. To charakterizuje celé toto válečné šílenství. Pýcha v srdci neoliberálního dravého systému, který nedokázal investovat do nových trhů v rámci hospodářské politiky prováděné po 30 let, nakonec kanibalizuje životní sílu ve vlastních zónách vlivu.

Zcela logicky se lidské tělo stalo novou hranicí, po níž touží velké farmaceutické společnosti, a předmětem stále invazivnějšího sledování a sledovacích experimentů.

 

Především se jedná o Velký reset. Z lidí se staly produkty. Cílem není nic menšího než monopolizace živých bytostí.

V provincii Francie je v Radě ministrů vždy přítomen zástupce Black Rock. V tomto ohledu není Macron nic jiného než svrab, kterého by se mnozí Francouzi rádi zbavili, stejně jako Zelenského, jehož jedinou legitimitou je ta, kterou mu udělili jeho páni.

 

KONEC KONFLIKTU ZAZNÍ ZELENSKÉMU JAKO ROZSUDEK SMRTI, UŽ JEN PROTO, ŽE TOHO VÍ PŘÍLIŠ MNOHO A JEHO PÁNI NECHTĚJÍ RISKOVAT, ŽE BY HO VIDĚLI VYLÉVAT SI SRDCE NA RUSY.

 

AUTOR: Valérie Bérenger

 

https://cz24.news/ukrajina-hriste-americkych-neokonzervativcu/

 

 

📌 💥VYLODĚNÍ NELEGÁLNÍCH MIGRANTŮ VE ŠPANĚLSKU.

https://t.me/to_je_nas_svet/26695

 

 

📌 STÁLE ČASTĚJI SE HOVOŘÍ O POUŽITÍ JADERNÝCH ZBRANÍ A ZA MOŽNÝ CÍL TĚCH RUSKÝCH BYLY OZNAČENY ZEMĚ UMOŽŇUJÍCÍ POUŽÍVÁNÍ SVÝCH ZBRANÍ K ÚTOKŮM NA RUSKÉ ÚZEMÍ.

 

Česká republika je na předním čestném místě, a to díky agresivnímu přístupu české politické reprezentace k Ruské federaci.

Fiala si jezdí pro instrukce do Washingtonu. Vůbec mu nedochází, že Spojené státy se do války s Ruskem zapojí jen tehdy, když jim nebude hrozit odveta.

Obětují Evropu, ale samotné zůstanou v pozadí. A už vůbec nebudou chtít, aby se válčilo na jejich území. Příliš dobře si uvědomují sílu hrdého protivníka.

Střet jaderných mocností by byl celosvětovou katastrofou.

Bohužel nás Pětikoaliční vláda i část opozice (ANO) vtahují do postavení, které v případu rozšíření konfliktu není komfortní.

DOUFEJME V RUSKOU ZDRŽENLIVOST A V CO NEJRYCHLEJŠÍ DOSAŽENÍ DEMILITARIZACE UKRAJINY, ZADRŽENÍ ZELENSKÉHO A NÁVRAT K ASPOŇ TROCHU NORMÁLNÍMU SVĚTU.

https://t.me/to_je_nas_svet/26696

 

 

📌2.6.2024, Inadhled,live, Jindřich Kulhavý:

www.inadhled.live

ŘADA ZEMÍ PATŘÍCÍCH DO NATO NEJEN, ŽE POSKYTUJE ZBRANĚ ZELENSKÉMU, ALE TENTOKRÁT ODSOUHLASILY I MOŽNOST POUŽITÍ I MIMO ÚZEMÍ UKRAJINY.

 

A dnes už samozvaný prezident Zelenskyj nelenil a zaútočil raketami systému Himars na blízký Belgorod s cca 350000 obyvateli. Evidentně mu nejde o obranu Ukrajiny, dokonce ani o ukončení bojů. Jednoznačně se snaží vyprovokovat světový konflikt, do kterého by bylo zapojeno mnohem více armád. A s touto svou představou objíždí svět a láká předáky zemí na tzv. Mírovou konferenci do Švýcarska. Jen zapomněl pozvat Rusy a plno dalších tam prostě přijet odmítlo. Včetně USA, Číny a Saudské Arábie.

 

Jaké může mít Zelenskyj k eskalaci války důvody? Umírá mnoho jeho krajanů a chce li další dostat na frontu, musí je odchytávat na ulicích nebo jim zneplatnit cestovní a osobní doklady, aby je státy, ve kterých se nachází, poslali zpět. Je evidentní, že Západ válku prohrává, a snad jedině redakce Forum 24 a Seznam věří  v samodestrukci Ruské federace. Vladimír Putin dlouho váhal s reakcí na dění na východu Ukrajiny a decimování rusky hovořícího etnika. Spíše se zdá, že připravoval průmysl na válečný provoz výroby a o plno let předběhnul nenasytný a namyšlený Západ. Ten nyní nedokáže reagovat a ,,sype“ na Ukrajinu vše, co může. Je to málo. Zelenského snahy udržet válečný stav tak napovídají spíše tomu, že se snaží zachránit půdu, která už byla dávno prodána zahraničním vlastníkům. To by také vysvětlovalo zarputilost naší vlády pro podporu války, protože tím chrání dle instrukcí zájmy těch, kteří dost možná velí českému vedení.

 

Rusové na útoky směřující na Belgorod odpověděli tvrdě a nekompromisně. Jsou vzdáleni 3 dny od Kyjeva, ukončili provoz většiny nejaderných elektráren a i přes časté naznačování ochoty jednat o míru nikoho o potřebě zasednout ke kulatému stolu nepřesvědčují. Ekonomicky strádají méně než Západ, průmysl se nezastavil a přehodil výhybku od Západní Evropy směrem k Číně. Kreml už vrací úder těm, kteří zmrazili, čtětě ukradli, ruská aktiva v zahraničí a reagoval stejně. V době, kdy Západ provádí logistické cvičení a dostává vojenskou techniku na bojiště, kde záhy končí, se Rusové naučili, respektive oživili, umění válčit. A jde jim to dle výsledků skvěle. Zůstává tedy otázkou, jak dlouho ještě bude ukrajinská armáda bojeschopná, nezapojí li se další země a kdy dojde Moskvě trpělivost.

 

Stále častěji se hovoří o použití jaderných zbraní a za možný cíl těch ruských byly označeny země umožňující používání svých zbraní k útokům na ruské území. Česká republika je na předním čestném místě, a to díky agresivnímu přístupu české politické reprezentace k Ruské federaci. Fiala si jezdí pro instrukce do Washingtonu. Vůbec mu nedochází, že Spojené státy se do války s Ruskem zapojí jen tehdy, když jim nebude hrozit odveta. Obětují Evropu, ale samotné zůstanou v pozadí. A už vůbec nebudou chtít, aby se válčilo na jejich území. Příliš dobře si uvědomují sílu hrdého protivníka. Střet jaderných mocností by byl celosvětovou katastrofou. Bohužel nás Pětikoaliční vláda i část opozice (ANO) vtahují do postavení, které v případu rozšíření konfliktu není komfortní. Doufejme v ruskou zdrženlivost a v co nejrychlejší dosažení demilitarizace Ukrajiny, zadržení Zelenského a návrat k aspoň trochu normálnímu světu.

 

Máme dost svých starostí a málo energie na to řešit problémy jiných.

 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/tentokrat-zasli-daleko/

 

 

📌4. června 2024 6:00, Jevstafjev: SPOJENÉ STÁTY NEMAJÍ VE VZTAHU K RUSKU BRZDOVÝ PEDÁL:

Pokud začne opravdu velká válka, účastníci budou mít jen velmi málo možností a příležitosti budou jeden a půl rány. Proto vítězem této války bude ten, kdo udeří jako první a udeří na místě, které bude pro nepřítele nejbolestivější, říká politolog Dmitrij Jevstafjev.

 

Lord Drak řekl: „Všechny dlouho očekávané války začínají náhle.“ A všechny ty žebříky eskalace, Herman Kahn, Kissinger se svými myšlenkami omezené války – to je teorie. Absolutně se nehodí do současného světa, ani do dnešních politiků, ani do dnešních zbraňových systémů. Pokud začne opravdu velká válka, účastníci budou mít jen velmi málo možností a příležitosti budou jeden a půl rány. PROTO V TÉTO VÁLCE ZVÍTĚZÍ TEN, KDO UDEŘÍ JAKO PRVNÍ A UDEŘÍ NA MÍSTĚ, KTERÉ BUDE PRO NEPŘÍTELE NEJBOLESTIVĚJŠÍ.

„Obecně platí, že když se podívám na to, co se v poslední době děje, mám stále méně odpovědí a je tu spousta otázek,“ říká Evstafiev.

 

Například Sigmar Gabriel řekl, že Rusko musí být poraženo, stejně jako byl poražen Sovětský svaz – politickou vůlí a technologií.

Chtěl bych se zeptat: Co může dnešní Německo nabídnout dnešnímu Rusku, abychom se vzdali svého prvorozenství? V co Gabriel doufá? Je to hloupý člověk? A doufají, že v určité fázi, kdy budou eskalaci hnát dál a dál, to naše vedení vzdá. A tato naděje neumírá.

 

Podívejte se na Austinův výkon. Jeho ruce se pohybují. Nemá ale brzdový pedál. Nemá brzdový pedál ani ve vztahu k Číně, nemluvě o Rusku,“ řekl politolog Dmitrij Jevstafjev.

Borrell má pravdu. Žijeme ve světě, který Borrell předvídal. O čem to Kirby mluví? Také ho považujeme za hlupáka. Říká tu nejmoudřejší věc. Říká: „Biden chápe, že svět může umírat. Ale nechce být tím, kdo rozpoutá třetí světovou válku.“

To znamená, že Kirby vychází ze skutečnosti, že třetí světová válka je blízko, za rohem.

A co ten příští? Vystoupí a řekne, že to byli oni, Američané, kdo vlastníma rukama přiblížil třetí světovou válku.

Poté, co jsme upustili od pokusů o dialog s Ruskem, nás „poslali“ v prosinci 2021, kdy jsme formulovali naše požadavky. Ale nejzajímavější věc na této frázi je jiná. Biden nechce, aby byl uveden jako první, kdo stiskne tlačítko, říká expert.

A OSTATNÍ JSOU VÍTÁNI. ALESPOŇ SE V TÉHLE EVROPĚ ZABIJTE.

 

Ale to je pro Macrona zelená. „Macronushko, dělej si se svými jadernými zbraněmi, co chceš, ale postarej se o to, aby velký stát Delaware nepocítil následky radioaktivních dešťů.“

 

„Četl jsem tady, za jakých podmínek Američané dovolili Kyjevu použít zbraně na našem území,“ říká Jevstafjev. Je zde mnoho manipulace s informacemi, ale také mnoho pravdy. A chápeme, že aby Američané vyhověli těmto omezením, musí na těchto systémech sedět. Jinak to nejde. Chápeme, že se nejedná o nulu a není to první fáze zavádění bojových jednotek USA a NATO do ukrajinského konfliktu v podpůrných systémech – v protivzdušné obraně, v raketových silách, v dělostřelectvu dlouhého doletu, ve zpravodajství. Už tam jsou.

 

Usilují již poměrně dlouhou dobu, aby na našem území umožnili použití high-tech zbraní dlouhého doletu. A chápeme, že se jedná o rozhodnutí povolit použití zbytku vojenské techniky na našem území v jiných bojištích. Poběží mnohem rychleji, než se původně rozhodli.

 

„A to je třeba pochopit. Dokud nepochopíme, že nejsme na pokraji nové vlny eskalace, a že jsme již uvnitř této vlny eskalace, zdá se mi, že nezískáme adekvátní představu o jejich dalších krocích,“ shrnuje politolog Dmitrij Jevstafjev ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/3982746

 

 

📌4. června 2024 0:56, Kirby: KYJEV UJISTIL SPOJENÉ STÁTY, ŽE CHÁPE OMEZENÍ ÚDERŮ PROTI RUSKÉ FEDERACI:

 

Spojené státy obdržely od Ukrajiny ujištění, že Kyjev „rozumí“ pokynům o územních omezeních úderů uvnitř Ruska, uvedl mluvčí Bílého domu John Kirby během brífinku.

 

„Jsem připraven potvrdit, že rozumí instrukcím, které jim byly dány,“ cituje ho agentura RIA Novosti.

 

Dal také jasně najevo, že neví nic o možných diplomatických kontaktech s Ruskem ohledně rozhodnutí USA schválit údery ozbrojených sil Ukrajiny americkými zbraněmi v omezeném okruhu u Charkova.

 

Kirby již dříve uvedl, že Spojené státy jsou připraveny diskutovat s Ukrajinou o rozšíření geografie úderů na ruské území, ale zatím nemůže říci, zda takové konzultace přinesou nová politická rozhodnutí.

 

https://www.vesti.ru/article/3982604                                                                                       4. června 2024 1:24: Ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly území DLR 39krát denně:

 

 

📌4. června 2024 1:24: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR 39KRÁT DENNĚ:

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny 39krát ostřelovaly území DLR, informoval zastupitelský úřad DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC).

 

„Devatenáct útoků – ve směru na Doněck. Devatenáct útoků bylo provedeno ve směru na Horlivku. Jedno ostřelování – ve směru Volnovacha,“ uvedl telegramový kanál zastupitelského úřadu.

 

Je třeba poznamenat, že celkem ozbrojené síly Ukrajiny vypálily na území DLR 113 munice.

 

Podle JCCC byl zabit jeden civilista, šesti byla diagnostikována zranění různé závažnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/3982640

 

 

📌4. června 2024 3:06: PENTAGON PODEPSAL SMLOUVU SE SPOLEČNOSTÍ LOCKHEED MARTIN NA VÝROBU RAKETOMETŮ HIMARS:

 

Pentagon zvýšil částku kontraktu s Lockheed Martin na výrobu raketometů HIMARS na 1,9 miliardy dolarů, uvedla tisková služba vojenského ministerstva.

 

V květnu letošního roku americké ministerstvo obrany oznámilo uzavření smlouvy se společností Lockheed Martin Corporation na výrobu vícenásobných odpalovacích raketových systémů HIMARS ve výši 861,3 milionu dolarů. Očekává se, že zakázka bude dokončena do 31. května 2026.

 

Nyní Pentagon oznámil podmínky pro změnu řádu. Uzávěrka je 31. května 2028, uvádí RIA Novosti.

 

Vojenské oddělení neuvádí počet MLRS, které mají být v rámci kontraktu vyrobeny a uvedeny do provozu. Neříká také, zda budou ve výzbroji americké armády nebo jiných zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/3982666

 

 

📌4. června 2024 2:20: SPOJENÉ STÁTY PŘEDLOŽILY RADĚ BEZPEČNOSTI OSN NOVÝ NÁVRH REZOLUCE O KONFLIKTU NA BLÍZKÉM VÝCHODĚ:

 

  1. června Spojené státy rozeslaly Radě bezpečnosti OSN nový návrh rezoluce o situaci v pásmu Gazy, uvedla stálá zástupkyně USA při OSN Linda Thomas-Greenfieldová.

 

 

Jak je uvedeno v prohlášení zveřejněném na webových stránkách Stálé mise USA při OSN, tento návrh rezoluce o Blízkém východě je navržen tak, aby podpořil nový návrh na příměří mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás.

 

Projednávaný návrh říká, že zastavení nepřátelských akcí v Gaze zajistí příměří a dohodu o propuštění rukojmích, hlásí TASS.

 

Podle Thomase-Greenfielda by Rada bezpečnosti OSN měla trvat na tom, aby Hamás dohodu přijal.

 

„Členové Rady bezpečnosti by si neměli nechat tuto příležitost proklouznout mezi prsty. Musíme předložit jednotnou frontu na podporu této dohody,“ dodal stálý zástupce USA při OSN.

 

https://www.vesti.ru/article/3982651

 

 

📌4. června 2024 5:11: CENA ROPY BRENT KLESLA POPRVÉ OD 6. ÚNORA POD 78 DOLARŮ ZA BAREL:

 

Cena futures na ropu Brent s dodáním v srpnu na londýnské burze ICE klesla pod 78 USD za barel. Stalo se tak poprvé od 6. února.

 

Podle burzy v 04:22 moskevského času cena ropy Brent klesla o 0,13 % na 77,99 USD za barel.

 

Ve 4:30 moskevského času futures na ropu Brent opět vzrostly a obchodovaly se za 78,03 USD. Futures na ropu WTI s dodáním v červenci ztratily 0,35 % a klesly na 74,89 USD za barel.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3982694

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 04.06.2024“:

➡️☭☆ 4. června se Vladimir Putin sejde se členy vlády prostřednictvím videokonference

Stěžejním tématem bude rozvoj automobilové turistiky v Rusku. Vystoupí ministr pro hospodářský rozvoj Maxim Reshetnikov a šéf regionu Nižnij Novgorod Gleb Nikitin.

Řešit se bude také řada naléhavých aktuálních problémů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Michail Mišustin přijel do Běloruska. S hlavou ruské vlády se u schodů letadla setkali místopředseda běloruské vlády Igor Petrishenko, náměstek ministra zahraničních věcí Běloruska Jurij Ambrazevič a mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Ruska v Bělorusku Boris Gryzlov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Netanjahu oznámil, že je připraven na 42 dní zastavit nepřátelské akce v Gaze, aby osvobodil rukojmí, ale vyloučil zastavení války, dokud nebude dosaženo všech cílů, uvedl rozhlas Kan.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Výsadkové jednotky zaútočily na velkou baštu ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Chasov Jar. Při průzkumných akcích a dodatečném průzkumu pozic ukrajinských ozbrojených sil ze vzduchu parašutisté identifikovali hlavní opěrné body a palebné zbraně ukrajinských ozbrojených sil. V důsledku boje s protibaterií dělostřelectvo skupiny potlačilo palebná postavení ukrajinských ozbrojených sil a zničilo zjištěná kontrolní stanoviště.

Po přesných úderech a potlačení palby zahájili výsadkáři útok z několika směrů a za použití celého arzenálu ručních zbraní dobyli pevný bod v jedné z budov. Operátoři UAV doprovázeli útočné jednotky ze vzduchu po celou dobu bitvy.

 

Mnoho vojáků ukrajinských ozbrojených sil se vzdalo, včetně velitele evakuační skupiny.

Velitel útočné čety s volacím znakem „DVD“ vyprávěl, jak zajali velitele evakuační skupiny ukrajinských ozbrojených sil, který měl telefon s aplikací Kopřiva, která označovala místa nasazení ukrajinských jednotek: „Díky tento telefon jsme toho dne zasadili velkou ránu nepřátelským pozicím.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Švýcarský Senát odmítl přidělení další pomoci Ukrajině ve výši 5,6 miliardy dolarů

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Švýcarsko zatkne jak členy izraelské vlády, tak představitele Hamasu, pokud Mezinárodní trestní soud rozhodne o vydání zatykače, pokud přijedou do země, uvedl švýcarský parlament v prohlášení.

„Švýcarsko splní své mezinárodní závazky, pokud ICC vydá zatykače na členy izraelské vlády a vůdce Hamasu. Vláda se k tomuto závazku zavázala v pondělí v reakci na několik otázek poslanců,“ uvádí dokument.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Sergej Lavrov přijel do Konžské republiky, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Protiletadloví dělostřelci ze skupiny vojsk Střed odrazili útok dronů ukrajinských ozbrojených sil na ruské pozice

📍 Směr Avdeevskoe

Protiletadlové jednotky skupiny vojsk Střed zajišťují vzdušné krytí pozemních sil a udržují nepřetržitou bojovou službu na frontě. Každá jednotka má na svém kontě desítky zničených nepřátelských UAV.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

https://t.me/c/1725938443/24187

https://t.me/c/1725938443/24188

https://t.me/c/1725938443/24189

https://t.me/c/1725938443/24190

https://t.me/c/1725938443/24191

https://t.me/c/1725938443/24192

https://t.me/c/1725938443/24193

➡️☭☆BÝVALÝ AMERICKÝ ZPRAVODAJSKÝ DŮSTOJNÍK RITTER ŘEKL RIA NOVOSTI, ŽE AMERIČTÍ POLICISTÉ HO VYVEDLI Z LETADLA NA PŘÍKAZ MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ, ČÍMŽ MU ZABRÁNILI ODLETĚT DO RUSKA NA SPIEF. Z letu byl podle něj odstraněn i bývalý soudce Nejvyššího soudu New Jersey Napolitano.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *