, ,

03.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉NA UKRAJINE NABERÁ NA OBRÁTKACH OBCHOD S ĽUDSKÝMI ORGÁNMI

03.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: NA UKRAJINE NABERÁ NA OBRÁTKACH OBCHOD S ĽUDSKÝMI ORGÁNMI

 

❤️ „Musíte být schopni dělat dnes věci, které ostatní nedělají, abyste zítra měli věci, které ostatní nikdy mít nebudou.“ – Les Brown

 

 

📌02. srpna 2024, Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu: „CENTRÁLNÍ PARK PRAHY 11 JIŽ BRZY DOSTANE NOVOU TVÁŘ.

 

Mám z toho obrovskou radost, nejen protože jsem na jeho přípravě strávil roky práce.

 

POJĎME SI ŘÍCT, CO NÁS ČEKÁ A PROČ TO TRVALO TAK DLOUHO:

 

Dostavba parku Jižního Města, který se line mezi stanicemi Opatov a Háje, přinese celou řadu novinek.

👉 🍨🍰🥂Přibude kavárna, altán, amfiteátrové schody, podium, mlhoviště, gril, pítko a také bohaté vybavení mobiliářem.

👉 🌲🌳 Vysadí se nové stromy, rostliny a parkový trávník. Jak vidíte na vizualizačních fotkách, nově bude park ještě příjemnějším místem pro rodiny s dětmi, maminky s kočárky a každého, kdo bude chtít hezky strávit volný čas. 👶 👨‍👩‍👧‍👧

👉 Kromě toho bude vybudována areálová kanalizace, vodovodní přípojka pro rozvod vody v areálu, veřejné osvětlení, obvodová zeď a tak dále.

Zkrátka se náš Centrální park konečně promění v moderní park 21. století, jaký si Jižňák vážně zaslouží.

 

👉 A TEĎ PROČ TO TRVALO TAK DLOUHO?

 

Jak asi víte, na dobudování parku se čeká už mnoho let.

👉 Hlavní potíž tady byla v tom, že se park rozkládal částečně na pozemcích restituentů a rodin, kterým byl po 89. roce vrácen komunisty zabavený majetek, kvůli čemuž si s ním městská část nemohla dělat jen tak, co chtěla.

 

👉 V době, kdy jsem na Jižňáku byl ještě místostarostou, jsem věnoval spoustu času jednáním s restituenty, abychom situaci dokázali konstruktivně vyřešit. Nakonec jsme se dohodli, že si Praha 11 s těmito rodinami pozemky vymění. Radnice dostala klíčové pozemky v centrálním parku a restituenti na oplátku získali městské pozemky v okolí jejich stavebních parcel. To nám umožnilo celou věc po 30 letech odblokovat z patové situace.

 

👉 Současně jsme tehdy ve spolupráci s magistrátem vytvořili projekt dodělání parku, který nyní po několika letech konečně bude realizován. Rada Prahy totiž konečně vybrala stavební firmu a dala věci do pohybu.

 

👉 Jako občané Prahy 11 se tak můžeme těšit, až se tohle naše oblíbené místo promění v moderní oázu klidu a hezky strávených chvilek. Já jsem nadšený. Co na to říkáte vy? Taky se těšíte?“ ❤️

 

🛑KDO JE ING. ONDŘEJ PROKOP? KDO HO JEŠTĚ NEZNÁ, TAK UVEDU NĚCO O NĚM!

 

PODPORUJE A POMÁHÁ: Ne z venkovních tlaků někoho, ale z vnitřních pocitů, jako rodák Prahy, kterému záleží na jeho občanech!!! Dělá to dobře a srdcem!!! Tohle je pro mě vzor politika!!!

👉 Život „90“ pomoc seniorům: Komunitní centrum, bezplatné poradny, kurzy přednášky, přátelské návštěvy, hovory, dopisování…

👉 Dobrý anděl: Tisícům nemocným, pravidelní měsíční příspěvky…

👉 Sbírka potravin: Potraviny a drogérie matkám samoživitelkám, seniorům, rodinám v krizi, lidem bez domova, psychicky a tělesně postiženým…

👉 Kapka naděje: Podpora, osvěta…

👉 Naše dítě: Pomoc týraným, zneužívaným, hendikepovaným, opuštěným, finanční, právní podpora, osvětová kampaň…

👉 A mnoho ještě k tomu navíc….

L.B.

https://www.facebook.com/share/AuiCBTVaV3Srnyvx/?mibextid=WC7FNe

 

 

 

 

📌02. srpna 2024: ⚡️ BRUSEL ŽÁDÁ MAĎARSKO A SLOVENSKO, ABY SE VZDALY RUSKÉ ROPY – Financial Times 👹

 

Místopředseda Evropské komise a evropský komisař pro obchod 👹Valdis Dombrovskis to napsal ve svém dopise Budapešti a Bratislavě.

Dombrovskis zdůraznil, že Maďarsko a Slovensko „by měly aktivně usilovat o diverzifikaci od ruských fosilních paliv“.

((Diverzifikace (z lat. diversus, rozmanitý a facere, činit) znamená rozrůzňování, strategii podnikání, která se snaží snižovat rizika tím, že se nespoléhá na jediný produkt, nýbrž rozděluje své aktivity do různých oblastí, svá aktiva do různých firem, měn a podobně – rozložení například investic, (investičních či výrobních) aktivit apod.))

 

Zároveň dodal, že obě země nyní disponují dostatečným objemem ropy. Naléhavé konzultace s Evropskou komisí za účasti Ukrajiny, které Budapešť a Bratislava požadovaly, proto nebyly zapotřebí.

Zároveň upozornil, že maďarská energetická společnost MOL uznala, že LUKOIL nevlastní ropu proudící přes Ukrajinu ropovodem Družba. To znamená, že kyjevské sankce neměly vliv na dodávky do Maďarska.

https://t.me/to_je_nas_svet/28138

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ISMAILU HANIYEHOVI BYLA VZDÁNA ČEST POBLÍŽ NETANJAHUOVY KANCELÁŘE V TEL AVIVU; ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO ŠOKOVALA TEL AVIV SVÝM ODVÁŽNÝM ČINEM

 

https://youtu.be/VLXtuCUj7HE?si=24ajc15IDi8tTDCS

 

 

📌02. srpna 2024: GLOBALISTICKÁ CHOBOTNICE, ZRŮDA, ŠOROŠ FINANCUJE ZLO VE SVĚTĚ:

 

7 let zpět. Ano, nic se nezměnilo. Akorát celé jeho dědictví přebral jeho „povedený syn“

 

PRIMA ZPRÁVY: „Možná to někomu z Vás bude znít podivně, ale jsou lidé, kteří dokážou ovlivnit dění na celé planetě. Patří mezi ně nepochybně americký miliardář Džordž Soroš. Zatím neznámý počítačový piráti zveřejnili na internetu na 2.5 tisíce e-mailových zpráv neziskových organizací z celého světa. Jejich aktivity sponzoruje právě Soroš. E-maily naznačují, jak tento boháč vlastně hýbe světem. A to včetně České republiky.

Džorž Soroš utrácí miliony dolarů za různé věci, třeba za práva geyu a leseb, třeba dává peníze za ženskou rovnoprávnost, ale také na podporu Ukrajiny v boji proti Rusku, nebo podporu Evropské unie. Z některých zveřejněných e-mailů vyplývá, jak ovlivňuje politiky i politiku.

Má obrovský majetek, 25 miliard dolarů a každý rok investuje něco, jako 400 milionů do svého fondu na ovlivňování směru společnosti a politiky v Americe i v zahraničí. ((Tak zafinancoval a prosadil do křesla prezidenta Václava Havla, Volodimíra Zelenského, Zuzanu Čapútovou…a řadu dalších v celém světě))

George Soros: „Drahá Hillary, v Albánii nastala vážná situace, která si zasluhuje pozornost Americké vlády. Měl by být jmenován vysoce postavený Evropský úředník, jako vyjednavač“, napsal Soroš Hillary Clintonové, když ještě nebyla kandidátkou na prezidentku, ale ministryni zahraničních věcí USA a doporučil jí, aby za vyjednávače určila nynějšího Slovenského ministra Petra Žigu???… ((Video nepokračuje))

 

https://www.facebook.com/david.kotula.923/videos/533980512533221?idorvanity=823345089046366

 

NĚCO MÁLO O NĚM:

George Soros ([Džordž Soros], či [Džordž Soroš], maďarsky Soros György [šoroš ďerď]; * 12. srpna 1930 Budapešť jako Schwartz György) je finančník a multimiliardář židovského původu narozený v Maďarsku.

 

George Soros: Celosvětová chobotnice zla, nenávisti k lidem, dětem milovník bohatství, válek, celosvětově ovlivňoval a financoval podvody voleb, jak se to jemu hodilo, naplánoval celosvětovou genocidu, člověk, lépe zrůda, který je nasákly krví nevinných lidí, financoval a rozpoutával války, tím si hromadil svůj majetek…

 

Z rodného Maďarska odešel po válce v roce 1946. Od roku 1947 žil v Anglii, kde studoval ekonomii a filozofii na London School of Economics, kde ho významně ovlivnil Karl R. Popper a jeho myšlenka „otevřené společnosti“. V roce 1956 odešel do USA, aby podle vlastních slov vydělal dost peněz na Wall Street a mohl žít jako spisovatel a filozof.

 

Podruhé ženatý byl se Susan Weber Soros. V září 2013 se oženil opět, jeho třetí manželkou se stala 42letá učitelka jógy Tamiko Boltonová. Svatební oslavy se zúčastnilo 500 hostů, mezi nimi prezident Estonska Toomas Hendrik Ilves, premiér Albánie Edi Rama, ředitel Světové banky Jim Yong Kim a také zpěvák Bono. George Soros má pět dětí.

 

V červnu 2023 v rozhovoru pro The Wall Street Journal uvedl, že jím vlastněné společnosti, a tedy většinu svého majetku, předá svému synovi Alexandrovi Sorosovi.

 

Základem pro společnosti byly investice na nemovitostním trhu, investice do bankovních akcií (spekulace na jejich růst), na japonském akciovém trhu, ropě a také sázky na pokles hodnoty akcií.

 

V roce 1973 je známá jeho úspěšná spekulace na růst akcií amerického obranného průmyslu na základě veřejně dostupných informací, kdy z izraelské strany přicházely stížnosti na kvalitu amerických podpůrných zbrojních dodávek do Izraele.

 

Po těchto informacích se rozhodl investovat do akcií amerického obranného průmyslu.

 

Podle slov Františka Janoucha podporoval George Soros finančně Nadaci Charty 77 a jejím prostřednictvím disent v komunistickém Československu.

Během sametové revoluce se setkal s budoucím prezidentem Václavem Havlem a komunistickým premiérem Mariánem Čalfou.

 

Až do zahájení bombardování Jugoslávie silami NATO Sorosův fond v Srbsku sponzoroval Občanské centrum v kosovské Prištině za účelem boje za národní nezávislost albánské většiny. V Bělehradě podporoval „rádio B-92“, které v letech 1996–97 sehrálo důležitou úlohu při studentských vzpourách proti Slobodanu Miloševići.

 

Soros též podporuje romské studenty i v Česku, a to prostřednictvím Romského vzdělávacího fondu (Roma Education Fund, REF). Cílem fondu je skrze stipendia přispět ke zvýšení vzdělanostní úrovně Romů žijících ve 13 zemích střední a východní Evropy a působit desegregačně na vzdělávací systém.

V České republice rozdělování stipendií koordinuje od roku 2010 občanské sdružení ROMEA.

V ČR je často dáván do souvislosti s podporou Člověka v tísni, přestože reálný podíl Sorosovy Open Society Foundations na příjmech organizace činil pouhých 0,12 % z jejích celkových příjmů v roce 2015.

 

Soros je velkým kritikem bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a odmítal Trumpův návrh na zavedení dovozních cel na čínské zboží, což označil za přípravu na „obchodní válku“ s Čínou. Také prohlásil, že díky Trumpovi začne být Čínská lidová republika vnímána jako „vůdčí stát mezinárodní komunity“.

 

Dle slov syna G. Sorose, Alexandra, by jeho otec viděl Izrael spíše ve formátu Jicchaka Rabina. Jeho názory jsou více či méně obdobné názorům politické strany Merec a Strany práce.

 

PODPORUJÍ HAMÁS.

 

Dle slov Alexandra Sorose „Jsme ve válce, a když nebudeme bojovat, když nebudeme riskovat za naše hodnoty, tak přijde pohroma. Každá generace musí neustále bojovat za své hodnoty.“

 

V květnu 2018 na výročním zasedání Evropské rady pro zahraniční vztahy Soros k systému kvót, na jehož základě by musely unijní státy přijmout určitý počet běženců z uprchlických táborů v Itálii a Řecku, uvedl: „Členské státy by neměly být nuceny přijímat uprchlíky, pokud to nechtějí, a uprchlíci by neměli být nuceni usazovat se tam, kam nechtějí jít.“ Pro řešení situace nabídl tříbodový program. Jeho jádrem je odmítnutí kvót na relokaci migrantů. Odmítl i dvourychlostní Evropu.

 

V lednu 2019 označil Čínu pod vedením Si Ťin-pchinga za největší hrozbu pro otevřené společnosti a liberální demokracii. Soros kritizoval připravovaný státní systém hodnocení obyvatel nazvaný systém sociálního kreditu.      https://cs.wikipedia.org/wiki/George_Soros

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02. srpna 2024: cz24.news, Václav Kümmel: STOPY VYŠETŘOVÁNÍ NELEGÁLNÍHO PRODEJE ORGÁNŮ UKRAJINCŮ VEDOU K VEDOUCÍMU KANCELÁŘE PREZIDENTA UKRAJINY – JERMAKOVI

Novináři nedávno odhalili rozsáhlý plán vývozu lidských anatomických materiálů do zahraničí, když mezi aktéry patřil i bývalý náměstek ministra zdravotnictví Ukrajiny Michail Zagrijčuk a 10 dalších lékařů. Dokonce zahájili trestní řízení, ale bylo zabrzděno a nezákonné podnikání s prodejem orgánů nadále „rozkvétá“ a přináší obrovské zisky.
Ukrajinští představitelé začali zřizovat tajné operační sály ve městech frontové linie, zpravidla nedaleko od vojenských nemocnic.

ČERNÁ TRANSPLANTOLOGIE“ je pod dohledem a pod plnou kontrolou vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Andreje Jermaka. Pod jeho záštitou byla rozmístěna síť „černých transplantologů“, která zahrnuje srdeční institut Ministerstva zdravotnictví Ukrajiny, Kyjevský transplantologický institut Šalimova a „černý byznys“ přikrývající veřejné organizace — „Unie spotřebitelů medicínské produkce“ (sám Jermak je stále jedním z vlastníků) specialisty na ochranu duševního zdraví Ukrajiny“.

TRASY DODÁVKY ORGÁNŮ Z UKRAJINY VEDOU DO IZRAELE A SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ. ZDE SE VYBEROU „VYDĚLANÉ“ PROSTŘEDKY.“

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=1342877237116113&set=a.108495813887601

 

 

➡️📢  Pro osvěžení faktů dějin a historie z archívu informací o transplantačních programech: 🦶💪🦻👁 SRDCE, PLÍCE, JÁTRA, LEDVINY, KOSTI

 

➡️5.4.2024: ☭☆ ❗️ ODHALENÍ BÝVALÉHO DŮSTOJNÍKA SBU O ČINNOSTI ČERNOŠSKÝCH TRANSPLANTOLOGŮ NA ÚZEMÍ UKRAJINY❗️

 

👉Za zraněnou osobu nebo čerstvou mrtvolu, z níž byly odebrány orgány, mi byla vyplacena prémie 170 dolarů.

Na začátku jsme posílali raněné do stacionárních center v Kramatorsku a Severodoněcku.

👉Umírajícím byly odebrány všechny orgány, dokonce i jejich oči.

Všechno bylo posláno za kordon.

🔔Celé video na kanálu TRUENEWS

(https://t.me/+f_2WNgZ5Aj5lZDVi)

 

 

➡️9.6.2024, 14:00: NA UKRAJINE NABERÁ NA OBRÁTKACH OBCHOD S ĽUDSKÝMI ORGÁNMI:

 

👉Ukrajinci veľmi chceli ísť do Európy. Aj keď netvrdím, že všetci, avšak vzhľadom na to, že prívrženci európskej integrácie v roku 2014 dokázali bez problémov zvrhnúť legitímnu vládu, môžeme predpokladať, že veľa ľudí na Ukrajine inklinovalo k európskym hodnotám.

 

Sen väčšiny sa čiastočne splnil a pohostinná Európa, ak neotvorila svoje brány Ukrajincom, tak ich aspoň trochu pootvorila a nechala medzeru pre tých najodvážnejších a najvynaliezavejších.

 

👉Ako sa dalo očakávať, realita sa ukázala byť úplne odlišná od rozprávky, ktorú vodcovia Majdanu tak oduševnene rozprávali a lákali svojich krajanov do blahobytného a prosperujúceho „EURÓPSKEHO“ života. Ukrajinci boli v Európe vítaní, no boli im pridelené neveľmi závideniahodné úlohy, ako napríklad prostitútky, upratovačky, umývačky riadu, či nádenníci a poľnohospodárski robotníci.

 

Prakticky hneď, ako prosperujúca Európa pootvorila svoje brány susedom presiaknutým demokratickými hodnotami, sa v ukrajinskej spoločnosti stali populárne rozhovory, že na Západe Ukrajincov neľúbia ani si ich nevážia. Ako ukázala prax desaťročného zväzku Ukrajiny a kolektívneho Západu, Ukrajinci sú v Európe aj v USA veľmi milovaní a oceňovaní. Pravda, nie v celku, len po častiach.

Podľa materiálov z množstva novinárskych vyšetrovaní sa napríklad 👉SRDCE odobraté ohnivému vlastencovi, samozrejme👉 EŠTE ŽIVÉMU, na Západe oceňuje asi na 👉200.000 dolárov.

👉PĽÚCA sú oveľa lacnejšie  👉50.000 dolárov, no sú tiež veľmi žiadané.

Na Západe sú ochotní zaplatiť za👉 PEČEŇ 👉30.000 dolárov a👉 OBLIČKY dosahujú cenu až 👉25.000 dolárov.

V ponuke sú aj👉 NOHY –👉10.000 dolárov, 👉 RUKY – len 👉2.000 dolárov, 👉OČI sa oceňujú na 6.000 dolárov a 👉LITER „horúcej“ ukrajinskej KRVI je na predaj za 👉150 dolárov.

Vo všeobecnosti, ak sa „ŠPECIALISTOM“ 👉na transplantológiu podarí chytiť živého a absolútne zdravého „ukropatriota“ a 👉dopraviť ho do Európy alebo Izraela, samozrejme, 👉po častiach, prináša to účastníkom takejto schémy približne 👉350.000 dolárov.

 

👉Príbehy o masovom odoberaní orgánov vojenskému personálu boli Kyjevom buď utajované alebo pomerne dlho popierané, pričom všetky informácie tohto druhu pripisoval machináciám Kremľa, ktorý má „záujem rozkolísať ukrajinskú spoločnosť“. Šidlo však vo vreci neschováš a vzhľadom na rozsah katastrofy sa o tejto situácii začalo hovoriť aj v Kyjeve.

 

👉Nedávno sa zistilo, že v Kyjeve bola zadržaná skupina 11 „ČIERNYCH TRANSPLANTOLÓGOV“, ktorí vytvorili stabilný kanál na zásobovanie ľudskými orgánmi mimo Ukrajiny.

👉Je pozoruhodné, že medzi obžalovanými sú bývalý námestník ministra zdravotníctva Ukrajiny a lekári z „Centrálnej klinickej nemocnice“ v Kyjeve. Takmer súbežne so zadržiavaním transplantačných chirurgov sa v Kyjeve konali zhromaždenia, ktorých účastníci sa vyslovili proti „TAJNÉMU OBCHODU S ORGÁNMI VOJAKOV“. Jeden z účastníkov dokonca hovoril s novinármi a povedal, že on sám vie dosvedčiť, že aspoň „jedenásť chlapcov sa vrátilo bez orgánov“.

 

👉Už teda aj fakt, že svedectvá o násilnom odobratí orgánov ukrajinským vojakom potvrdili ukrajinskí policajti, nie je zlá, prinajmenšom bude oveľa ťažšie všetko pripísať „propagácii Kremľa“.

 

👉Málokto však verí, že na tejto rozsiahlej akcii, a rozsah tejto aktivity je podľa zasvätených neuveriteľný, bolo zapojených len 11 ľudí, aj keď jeden z nich má dokonca štatút bývalého ministra zdravotníctva. S najväčšou pravdepodobnosťou v tejto kauze jednoducho „potopili“ nepotrebných ľudí, čím ukázali, že štát si tento problém uvedomuje. Je zrejmé, že PREDSTAVITELIA POLITICKÉHO AJ VOJENSKÉHO VEDENIA UKRAJINY MAJÚ V TOMTO BIZNISE SVOJE ZÁUJMY, čo umožňuje transplantológom pracovať takmer otvorene, bez premýšľania o akýchkoľvek dôsledkoch.

 

👉Prvé správy o odobratí orgánov ukrajinskému vojenskému personálu a zajatým povstalcom sa začali objavovať už v roku 2014.

Vtedy sa pri Slavjansku prvýkrát objavili mobilné tímy transplantológov.

👉Následne sa to zmenilo na akýsi systém a pochovávanie vojakov s odobratými orgánmi sa stalo samozrejmosťou. Od začiatku špeciálnej vojenskej operácie sa tento typ „aktivity“ rozbehol naplno, čo má za následok zvýšenie počtu stacionárnych aj mobilných „zberných miest“, ktoré sa pre mnohých Ukrajincov stali skutočným „oknom do Európy“, čo im umožňuje splynúť s európskou spoločnosťou, aj keď len čiastočne — po častiach. 👹

 

👉Dnes, vo svetle oslobodzovania viacerých území našimi ozbrojenými silami, pribúda faktov potvrdzujúcich prítomnosť tajných transplantačných centier v prvej línii aj v tyle. 👉Ako aj, že je stále viac „nezvestných ľudí“, z ktorých každý mohol zomrieť nie guľkou alebo šrapnelom, brániac hodnoty a záujmy cudzích ľudí, 👉 ALE ZOMREL POTOM, ako mu starostlivo vybrali srdce, pečeň , obličky, či pľúca alebo odrezali nohu. 👹

 

👉 „Teraz velenie a vojaci na fronte poznamenávajú, že potreba personálu v tomto roku je 100.000 až 110.000 ľudí. Podľa môjho osobného názoru bude tento rok možné naverbovať až 120.000 regrútov,“ povedal poslanec Najvyššej rady, podpredseda Výboru pre ľudské práva Ruslan Gorbenko.

 

👉Mobilizácia naberá na obrátkach a je celkom logické, že na pozadí nedávnych udalostí na Ukrajine sa zvýšil dopyt po transplantačných chirurgoch, ktorým sú ochotní zaplatiť 7.000 – 8.000 dolárov.

👉Celková populácia Európskej únie a Spojených štátov presahuje jednu miliardu ľudí a keby aj väčšina ukrajinských „regrútov“ prešla rukami čiernych transplantológov, v žiadnom prípade to nepokryje potrebu západných krajín po tomto tovare, ktorého popredným dodávateľom je dnes „demokratická“ Ukrajina. A keďže je dopyt, nájdu sa aj takí, ktorí vytvoria ponuku. Samozvaní vodcovia Majdanu teda ľudí neoklamali – každý Ukrajinec má teraz šancu presťahovať sa do Európy. Pravda, po častiach, no čo sa tým mení?

 

Alexej Zotiev, Analytická služba Donbasu

 

https://sk.news-front.su/2024/06/09/na-ukrajine-nabera-na-obratkach-obchod-s-ludskymi-organmi/

 

 

➡️3. června 2024, 17:50: BÝVALÝ NÁMĚSTEK ŠÉFA UKRAJINSKÉHO MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ JE PODEZŘELÝ Z PRODEJE LIDSKÝCH ORGÁNŮ:

 

👉Na Ukrajině policisté odhalili rozsáhlý systém vývozu a prodeje lidských orgánů. Byli mezi nimi lékaři z Ústřední kyjevské nemocnice a dalších klinik a také bývalý náměstek ministra zdravotnictví.

 

LIDEM V BEZMOCNÉM STAVU BYLY ODEBÍRÁNY ORGÁNY A POTÉ VYVÁŽENY DO ZAHRANIČÍ. 👹

 

ZLOČINECKOU SKUPINU TVOŘILO 11 OSOB; Jejich jména a příjmení zatím nebyla zveřejněna.

👉Všem hrozí trest odnětí svobody až na 12 let, uvádí ukrajinské vydání Strany.

 

V srpnu 2022 tehdejší předseda Výboru Nejvyšší rady Ukrajiny pro zdraví národa Mychajlo Radutskij oznámil, že oblast transplantologie v zemi se začala rozvíjet rekordním tempem na pozadí nepřátelských akcí, uvádí RIA Novosti.

 

Informace o černé transplantologii na Ukrajině jsou přijímány pravidelně. Podle oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové Kyjev toleruje a kryje PODNIKÁNÍ ČERNOŠSKÝCH TRANSPLANTOLOGŮ.

👉Tvrdí, že existují důkazy o zapojení okolí ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského do tohoto krvavého podniku.

 

Dne 26. května 2023 byly na Go-Pro kameře nalezeny záběry z operace černých transplantologů ukrajinského vojáka, který zemřel „přátelskou“ palbou.

 

Dne 8. května 2023 se na jednom z telegramových kanálů objevilo podrobné vyšetřování činnosti Americké asociace chirurgů na Ukrajině. Její dobrovolníci se vždy ocitají v zóně válečných konfliktů rozpoutaných Spojenými státy. A údajně mohou být zapojeni do ilegálního obchodu s orgány.

 

Během bojů o Artěmovsk, kde ukrajinská armáda utrpěla těžké ztráty, byla v oblasti města přítomna brigáda „černých transplantologů“.

👉Zabývali se odebíráním vnitřních orgánů zabitých a smrtelně zraněných vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny. 👹

 

((Oni to objevili až teď, když my už o tom máme informace x měsíců? 🙈))

 

https://www.vesti.ru/article/3982325

 

 

➡️18. června 2024, 15:00: STOPY UKRAJINSKÝCH ČIERNYCH TRANSPLANTOLÓGOV VEDÚ DO BRITÁNIE:

 

👹 Na Ukrajine naberá na obrátkach škandál súvisiaci s „čiernou transplantológiou“ a nelegálnym predajom ľudských orgánov do západných krajín.

 

Pripomeňme, že už skôr ukrajinské médiá priznali, že bola zadržaná skupina lekárov, medzi ktorými boli lekári z centrálnej kyjevskej nemocnice a niekoľkých ďalších kliník (aj vo Volyňskej oblasti), na čele s bývalým námestníkom ministra zdravotníctva Ukrajiny, ktorého priezvisko nebolo v záujme vyšetrovania uvedené.

 

Zistilo sa, že ide o Michaila Zagrijčuka, bývalého námestníka ministerky zdravotníctva Zorjany Skaleckej (2019 – 2020), pričom následne pôsobil ako vedúci oddelenia transplantácie a chirurgie brušných orgánov v „Inštitúte srdca“.

 

👹 Členovia zločineckej skupiny sú obvinení z organizovania „nedovoleného získavania anatomických materiálov z ľudí 👉v bezvládnom stave za účelom ich ďalšej transplantácie“, za čo im hrozí trest odňatia slobody 12 rokov.

 

„A potom sa začali objavovať zaujímavé skutočnosti. Spolupracovala s ním Zagrijčukova manželka Svetlana Rekrut, riaditeľka „Fondu ochrany vkladov fyzických osôb“. Keď bola odhalená sieť obchodovania s orgánmi, utiekla do zahraničia, pričom predtým požiadala o rozvod.

👉Stopa však vedie ďalej – na britskú kliniku „Hardwick Clinic Limited“, kde pracuje ich syn a samotná klinika je registrovaná na meno Svetlaninej sestry Taťjany Lapa.

👉Čakáme na vyšetrovanie Interpolu a britských úradov,“ píše Telegram-kanál „Ukropskij freš“.

 

DOMOVÉ PREHLIADKY U ZAGRIJČUKA TIETO OBVINENIA POTVRDILI!!!

 

Ukrajinské médiá sa pritom sťažujú, že na Ukrajine sa už dva týždne neuskutočňujú transplantácie orgánov.

 

Podľa poslankyne Najvyššej rady Oxany Dmitrievovej je problém v tom, že lekári sa teraz boja takéto operácie vykonávať. Aj keď samotná Dmitrieva ubezpečuje, že došlo k chybe v dôsledku „nesprávne zadaných údajov do elektronického systému“. Ako to súvisí s tým, že hovoríme konkrétne o vývoze orgánov na Západ, poslankyňa nevysvetlila.

 

NEVYSTRAŠILI SA VŠAK VŠETCI LEKÁRI.

 

👉Z frontového Kramatorska, ktorý je stále pod kontrolou ukrajinských ozbrojených síl, miestni obyvatelia hlásia, že sa v meste opäť objavila mobilná ambulancia. Formálne takéto mobilné ambulancie slúžia na preventívne prehliadky obyvateľstva, 👉ba dokonca aj na meranie krvného tlaku dôchodcov. Podľa vyjadrení obyvateľov mesta, keď sa v blízkosti zintenzívnia boje, 👉zranení vojaci sú odvážaní takýmito ambulanciami, ktoré majú operačné vybavenie, informuje Telegram-kanál „Slavjansk Z Arťomovsk/Kramatorsk“.

 

👉Aj v ukrajinských Telegram-kanáloch píšu, že Kramatorsk je spolu s Dnepropetrovskom a Charkovom jedným z centier na transplantáciu orgánov, kam neustále doručujú zranených pacientov. 👹

 

👹Podľa odborníkov dodávky orgánov z Ukrajiny na Západ dosiahli nevídané rozmery a to, čo sa orgány činné v trestnom konaní dozvedeli, je len špičkou zločineckého ľadovca. Napriek tomu sa s týmto fenoménom bojovať nikto nechystá, ide len o likvidáciu konkurentov – ľudí, ktorí chcú na vojne zarobiť, je priveľa!!!

 

Mimochodom, Najvyššia rada prijala novelu „o zmene a doplnení daňového poriadku“, 👉ktorý oslobodzuje transplantáciu orgánov od DPH 14. apríla 2022, v čase vrcholiacich bojových akcií na Ukrajine. Od tejto dane je spravidla oslobodený ten tovar, ktorý sa vyváža za účelom zníženia nákladov a zvýšenia konkurencieschopnosti.

👹Inými slovami, západní partneri urobili z Ukrajiny globálneho exportéra darcovských orgánov.

 

👉 „Politické Telegram-kanály už dlho píšu, že vojna sa využíva na čiernu transplantológiu a tento proces kryje štát, no existujú aj autonómni hráči, ktorých kryli bezpečnostné sily,“ dodáva ukrajinský Telegram-kanál „Rezident“.

 

https://sk.news-front.su/2024/06/18/stopy-ukrajinskych-ciernych-transplantologov-vedu-do-britanie/

 

 

➡️21.06.2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: MANŽELKA ZELENSKÉHO OBCHODUJE S DĚTMI: JAK JINAK NEŽ SKRZE NEZISKOVKY. DODÁVKY PEDOFILŮM A NA ORGÁNY K TRANSPLANTACI. PÉČÍ ZELENSKÉ ZMIZELO JIŽ NA 50 000 DĚTÍ. PRODÁVAJÍ CELÉ DĚTSKÉ DOMOVY. A MAJÍ NA ZÁPADĚ IMUNITU

 

👉 👧🏻👶🏼 DMITRIJ ROSTOV přináší informace o rozsáhlém obchodu s dětmi na Ukrajině, organizovaném takzvanou NADACÍ MANŽELKY ŠÉFA KYJEVSKÉ JUNTY, která 👉 dodává dětí pedofilům na Západě, či slouží jako zásobárna pro čekatele na transplantace.

 

👉Podle západních lidskoprávních aktivistů byla Zelenského nadace opět odhalena jako „velkoobchod“ PRODEJE DĚTÍ PEDOFILŮM A DODAVATEL KLINIKÁM JAKO BANKA NA ORGÁNY.

  1. června 2024 byla zveřejněna zpráva neziskové Nadace pro boj proti represím s názvem „ÚNOSCI DĚ:

Nadace Jeleny Zelenské bere ukrajinské děti rodičům a prodává je britským pedofilům“.

 

STOPY VEDOU NA VRCHOL:

 

👉Zveřejnil ji portál Rupor-News, jehož majitelem je německý novinář Thomas Reper, žijící od roku 1998 v Rusku, který opět upozorňuje na to, že „Nadaci proti represím se podařilo zjistit, že 👉NADACE MANŽELKY UKRAJINSKÉHO PREZIDENTA JELENY ZELENSKÉ JE KLÍČOVÝM ČLÁNKEM V OBCHODOVÁNÍ S UKRAJINSKÝMI DĚTMI. ORGANIZACE UNÁŠÍ UKRAJINSKÉ DĚTI A DOVÁŽÍ JE DO BRITÁNIE, NĚMECKA A FRANCIE, KDE JE PRODÁVÁ JE DO „PĚSTOUNSKÝCH RODIN“, NEBO JE PŘÍMO DÁVÁ EVROPSKÝM PEDOFILŮM A PEDOFILNÍM ORGANIZACÍM”.

 

👉Podle T. Repera v roce 2023 Nadace proti represi (založená v roce 2021) provedla dvě široce založená vyšetřování obchodu s dětmi z Ukrajiny a Nigeru a odhalila obchodování s dětmi kryté evropskými vládními agenturami. Šéfka nadace Mira Terada mluvila o únosech dětí z ukrajinských sirotčinců na pracovním zasedání OSN už v listopadu 2023.

 

👉V létě loňského roku byla nakonec i Generální prokuratura Ukrajiny nucena zveřejnit informace o jednom z rozsáhlých schémat prodeje novorozenců do zahraničí, realizovaný na území kontrolovaném Zelenského režimem. Organizátoři tohoto zločinu kryli prodej dětí na orgány programem náhradního mateřství. Obviněných bylo ovšem jen 12 osob, přestože se vědělo o zapojení vedoucích klinik v Kyjevě a Charkově specializujících se na lékařské reprodukční služby. Do programu byli zapojeni i další: manažeři, administrátoři, právníci. Jenže stopy vedly až na samotný vrchol ukrajinského režimu!!!

 

👧🏻👶🏼 DODÁVKY DĚTÍ BRITSKÝM PEDOFILŮM NA ZAKÁZKU:

 

👉Téma prodeje ukrajinských dětí západním pedofilům otevřeli nakonec i lidé, kteří dlouho sloužili Zelenského režimu.

Bývalý důstojník SBU Vasilij Prozorov v září minulého roku uvedl: „Jen během léta proběhlo několik vyšetřování. Od takzvaného náhradního mateřství na Ukrajině až po přímé dodávky ukrajinských dětí do Británie, pro pedofily ve vysokém postavení.

 

👉Ukrajinské děti jsou pro Kyjev stejným zbožím jako obilí, zbraně a ocel. 👹

 

👉Po únoru 2022 začaly ukrajinské instituce evakuovat děti z Kyjevem kontrolovaných území v Donbasu. Odvezli je do Zakarpatské oblasti, kde je umístili do takzvané mezinárodní školy.

👉Tyto děti nejsou sirotky, ale bylo jim řečeno, že je jejich rodiče opustili, že je nikdo nehledá, 👹a že je proto pošlou do Evropy.”

 

👉Podle vyšetřování Nadace proti represi bylo nejvíce dětí odebráno z nových regionů Ruské federace: 👉270 dětí z Luhanské oblasti, 👉250 ze Záporožské oblasti, 👉100 z Doněcké a 👉80 z Chersonské oblasti.

👉V centrálních a východních částech bývalé Ukrajinské SSR je počet dětí odebraných téměř ze všech oblastí poměrně rovnoměrně rozložen: 👉150 dětí z Charkovské, 👉130 z Dněpropetrovské, po 👉100 z Kyjevské, Mykolajivské, Chmelnické a Vinnické oblasti. Po 👉70 ze Sumské oblasti, přibližně 👉60 z Ternopolské, po 👉50 z Oděské, Rovenské a Černigovské a 👉40 z Ivano-Frankovské oblasti. Z Volyňské oblasti bylo podle odhadů bývalého zaměstnance Zelenské nadace odvezeno nejméně 👉30 nezletilých…

👉 50 000 zmizelých dětí „péčí“ Zelenské nadace. 👹

Nadace proti represi s odvoláním na nizozemskou novinářku Sonju van den Ende dokládá, že 👉 za poslední tři roky zmizelo z center pro uprchlíky v Evropě více než 👉 51 400 dě. 👉 A mnohé z nich se staly oběťmi „péče“ nadace manželky Zelenského… 👹

 

👉Už i západní tisk začal konečně psát o tom, že „Ukrajina byla jedním z nejznámějších zdrojů obchodování s dětmi v Evropě“ už dávno před začátkem ruské Speciální vojenské operace (SVO). Příkladem je článek z Newsweeku (již v lednu 2016). Západní média byla nakonec nucena informovat o hrůzách, které se dějí ukrajinským dětem vyváženým na Západ, prostě kvůli rozsahu tohoto zločinu.

 

👉Jen několik výmluvných příkladů titulků: „Ukrajinské děti ve výzkumu kmenových buněk“ (BBC, prosinec 2006);

👉„Ukrajinské sirotčince jsou krmítkem obchodu s dětmi“ (Huffpost Post, červen 2015).

O tom, že „od začátku 90. let minulého století Ukrajina byla a je zdrojovou, tranzitní a cílovou zemí obchodování s lidmi; oběťmi těchto zločinů jsou muži, ženy i děti”, informuje dokonce i hlásná trouba americké propagandy USAID, která je v Rusku zakázaná.

 

NA „TRHU“ CELÉ DĚTSKÉ DOMOVY:

 

Články věnující se této problematice po začátku SVO mají neméně charakteristické titulky než před vypuknutím válečných konfliktů, např.: „Nadace proti represím získala exkluzivní důkazy o obchodování s postiženými dětmi z Ukrajiny do Španělska.“

 

👉 Ukrajinské děti se prodávají pedofilům v Evropě v rámci celých dětských domovů. Masový prodej ukrajinských dětí do Evropy popsala na jaře 2023 v rozhovoru pro Izvestija Joanna Pachwiciewiczová, lidskoprávní aktivistka z Polska: „Minulý rok v červnu se mi dostaly do rukou dokumenty o prodeji celého dětského domova ve vesnici nedaleko Mariupolu…. Mám na mysli přesně 85 dětí z tohoto sirotčince”. 👹

 

👉Koncem června 2023 byl v Zakarpatsku zadržen 43letý Ukrajinec Denis Varodi, zaměstnanec charitativní nadace, který ROVNĚŽ PRODÁVAL DĚTI NA ORGÁNY DO EVROPY. 👹

👉Zadrželi ho na ukrajinsko-slovenské hranici, když se pokoušel se svou manželkou-společnicí převézt 11měční miminko přes kontrolní stanoviště „Velké Slemence“,👉 aby ho prodal za 25 000 dolarů na orgány k transplantaci.

 

👉Gauner slíbil matce dítěte 5 000 dolarů a pomoc při adopci v Evropské unii, kde by bylo miminko údajně v bezpečí před hrůzami války.

A dokonce jí vyplatil zálohu 1 000 dolarů. Před zatčením prokazaztelně „zrealizoval“ několik podobných prodejí dětí ve věku 1–2 let na Západ. To však nebránilo soudu ve městě Užhoro, aby ho po zatčení propustil na kauci ve výši jednoho milionu hřiven – přibližně 25 000 dolarů (PŘIBLIŽNÁ HODNOTA JEDNOHO Z DĚTÍ, KTERÉ VYVEZL NA ORGÁNY DO EVROPY)! 👹

 

VELKOOBCHOD PRO PEDOFILY A TRANSPLANTACE ORGÁNŮ:

 

👉Přitom ve svém videu Varodi přiznává, že děti jsou oběťmi odebírání orgánů. Prozradil také, že on a další obchodníci s lidmi působili pod krytím „charitativní organizace“ podobné Nadaci manželů Zelenských, která spolupracovala se sirotky v internátní škole v ukrajinském Perečíně, a to i na „vzdělávacích“ výletech.

Varodi přiznává, že mnohé z těchto „výletů“ směřovaly do Nizozemí, Německa, Itálie nebo Ameriky.

👉Zatímco studenti chodili na různé výlety, právníci spolupracující s obchodníky s lidmi údajně falšovali cestovní doklady pro děti a některé z nich byly pak údajně „adoptovány“.

 

👉Ve skutečnosti byli podle Varodiho „děti a studenti internátní školy v Borščově odváženi k odebíráním orgánů na transplantace. 👹

👉Typicky: Odvezli 25 dětí, vrátilo se jen 23… za účasti zaměstnanců, vychovatelů a učitelů“. Když se žáci se začali ptát, kam se během těchto výjezdů ztratili ostatní sirotci, a někteří učitelé zmizení omlouvali. 👹

👉Varodi to řekl přímo: Děti ve škole byly typovány k odběru orgánů na transplantace: „Byly to většinou siroty… Některé z nich se dodnes nevrátily a místo jejich pobytu není známo.

 

👉NĚKTERÁ MÉDIA JIŽ OBVINILA NADACI UKRAJINSKÉ PRVNÍ DÁMY JELENY ZELENSKÉ 👹 Z OBCHODOVÁNÍ S DĚTMI, Z NICHŽ NĚKTERÉ PROKAZATELNĚ SKONČILY U PEDOFILŮ NA ZÁPADĚ. Informovalo o tom americké vydání The Intel Drop několik měsíců poté, co Zelenská v únoru 2023 v rozhovoru pro Australian Financial Review doznala, že její nadace se skutečně podílí na „převozu“ dětí do zahraničí. Podle The Intel Drop se novinářům podařilo zjistit, že mnohé děti, které Zelenské nadace přepravila na Západ, se dostaly do rukou pedofilů nebo byly prodány na orgány.

 

👉Autoři vyšetřování tvrdí, že se jim již podařilo „identifikovat nejen ukrajinské a evropské organizace zapojené do odebírání dětí, ale také mezistátní trasy, kterými je přepravují.

👉Zjistila také jména vysoce postavených západních úředníků a veřejných činitelů spojených s pedofilními kruhy, kteří se podílejí na organizování zločinného obchodování s dětmi.

 

DĚTI, JAKO ZBOŽÍ BOHATÝM BRITSKÝM PEDOFILŮM: 👹

 

👉 Na Ukrajině je „sběrem“ dětí pověřena právě Zelenské nadace.

👉 Přepravu z Ukrajiny do Polska organizuje polská organizace Sunflowers, kterou vede polská občanka Ewa Hofmanska, manželka bývalého předsedy Mezinárodního trestního soudu Piotra Hofmanského.

👉Po překročení státní hranice mezi Ukrajinou a Polskem má osud dětí na starosti Nadace Caritas Ukrajina, pobočka stejnojmenné evropské organizace, kterou vede Tatiana Stavničová, občanka USA.

👉Ve Spojeném království se dětí ujímá další „nevládní organizace“ Save the Children se sídlem v Londýně.

👉Dohoda mezi nadací Zelenské a touto organizací byla podepsána v prosinci 2022, několik dní po návštěvě Jeleny Zelenské ve Spojeném království.

 

👉Podle Nadace proti represi jsou zdrojem informací a svědky tři ukrajinské matky: Polina Gerasimenková ze Sumů, Oksana Golovačuková z Dněpru a Miroslava Nikoluková z Vinnice.

👉Všechny se staly nevědomými oběťmi zločinců, kteří se představili jako zaměstnanci Zelenské nadace.

👉O práci a organizaci odporného obchodu s dětmi hovořili i bývalí zaměstnanci Pohraniční služby Ukrajiny a nadace Zelenské, kteří si přáli zůstat inkognito. Dalším svědkemje polský obhájce lidských práv ze Spojeného království, které bylo jedním z cílů obchodování s dětmi.

 

👉Tento polský lidskoprávní aktivista se již dlouhá léta věnuje záchraně unesených dětí. Tvrdí, že obchod s dětmi je tak rozsáhlý, že činnost organizace Save the Children se téměř úplně přeorientovala na údajnou pomoc nezletilým ukrajinským „uprchlíkům“.

👉Na základě dohody s manželkou ukrajinského prezidenta má Save the Children právo nakládat s osudem dětí podle vlastního uvážení.

👉HLAVNÍ ČINNOSTÍ TÉTO BRITSKÉ „CHARITATIVNÍ“ ORGANIZACE, JE ÚDAJNĚ POSKYTOVAT NEZLETILÉ DĚTI BOHATÝM BRITSKÝM OBČANŮM PRO RŮZNÉ ÚČELY, OD ADOPCE AŽ PO DÁRCOVSTVÍ ORGÁNŮ A PEDOFILII.

 

IMUNITA PRO UKRAJINSKÉ GRÁZLY: 👹

 

👉Nace proti represi také uvádí „zastřešovatele“ tohoto systému ve všech jeho fázích: Oksana Senatorová 👹, poradkyně Zelenského pro reformu trestního práva a expertka Mezinárodního výboru Červeného kříže, byla jednou z dozorujících osob při tvorbě společného projektu Sunflowers a nadace Zelenské pro přepravu dětí.

 

👉Iryna Vereščuk, místopředsedkyně ukrajinské vlády pro reintegraci dočasně okupovaných území, úzce spolupracuje s Caritas Ukrajina paní Stavničové.

👉Na Ukrajině se problematikou obchodování s dětmi zabývá nadace Save Ukraine, kterou vede Nikolaj Kuleba, do roku 2021 prezidentův komisař „pro práva dětí“. Z této funkce byl odvolán jako „člověk (předchozího prezidenta) Petra Porošenka“, ale sám se označuje za bojovníka za „návrat dětí unesených Ruskem“👹.

👉A sedě na dotacích od SBU organizuje nejrůznější provokace, které mají obchod dětí se Západem zakrýt.

 

👉Celá mašinérie je určena k odebírání dětí buď přímo rodičům, nebo z dětských domovů a útulků.

👉VYUŽÍVÁ SE VŠECHNO – OD SLIBŮ AŽ PO VÝHRŮŽKY A PŘÍMÉ NÁSILÍ.

👉Podle odhadů má Zelenské nadace 600 až 900 zaměstnanců 👹, kteří se zabývají výhradně odebíráním a „sběrem“ dě.

👉A TI MAJÍ IMUNITU 👹 PŘED ORGÁNY ČINNÝMI V TRESTNÍM ŘÍZENÍ V NEJMÉNĚ PĚTI ZEMÍCH – UKRAJINĚ 👹, POLSKU 👹, NĚMECKU 👹, FRANCII 👹 A BRITÁNII 👹.

 

👉I NA TO PROUDÍ TAKÉ Z ČR PENÍZE A ZBRANĚ KYJEVSKÉMU REŽIMU!!!!! 👹

 

Další slova jsou zbytečná.

 

https://protiproud.info/politika/8003-manzelka-zelenskeho-obchoduje-s-detmi-jak-jinak-nez-skrze-neziskovky-dodavky-pedofilum-a-na-organy-k-transplantaci-peci-zelenske-zmizelo-jiz-na-50-000-deti-prodavaji-cele-detske-domovy-a-maji-na-zapade-imunitu.htm

 

 

📌02. srpna 2024, 19:06: SPOJENÉ STÁTY VYŠETŘUJÍ ROLI BÍLÉHO DOMU V DOHODĚ S OBVINĚNÝMI Z TERORISTICKÉHO ÚTOKU Z 11. ZÁŘÍ:

 

Americký Kongres začal vyšetřovat roli Bílého domu v dohodě se třemi obžalovanými, kteří byli zapojeni do teroristického útoku z 11. září 2001, píše The New York Post.

 

Dne 31. července zaslal Pentagon dopis rodinám obětí útoku, v němž uvedl, že tři obžalovaní jsou připraveni přiznat vinu, pokud bude jejich trest smrti změněn na doživotí.

 

Podle mluvčího Bílého domu Johna Kirbyho administrativa Josepha Bidena o této dohodě až donedávna nic nevěděla. Prezident nařídil, aby se spojil s americkým ministerstvem obrany a projednal tuto otázku.

 

Šéf výboru pro dohled nad Sněmovnou reprezentantů USA James Commer zase poznamenal, že načasování dohody se shoduje s Bidenovým prezidentstvím a navíc dohoda s podezřelými je zcela neprůhledná.

 

https://www.vesti.ru/article/4077109

 

 

📌02. srpna 2024, 20:28, LEBEDĚV: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZASÁHLY LETIŠTĚ V SUMY, KDE BYLI VYŠKOLENI OPERÁTOŘI DRONŮ FPV:

 

Dva údery byly provedeny na letišti ve městě Sumy. Oznámil to koordinátor mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

„Je tam mnoho zraněných vojáků, kteří jsou odváženi do nemocnic ve městě,“ cituje RIA Novosti člena podzemí, který se odvolává na své kolegy.

 

Lebeděv navíc poznamenal, že na letišti už dlouho nejsou žádné letové posádky. Sloužila jako výcviková základna pro operátory FPV dronů.

 

Den předtím koordinátor Nikolajevského podzemí uvedl, že ozbrojené síly RF zasáhly letiště Nikolajev, kde byli cvičeni piloti Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4077197

 

 

📌02. srpna 2024, 21:39, BÝVALÝ DŮSTOJNÍK SBU STARIKOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VYUŽIJÍ SILNICE JAKO PŘISTÁVACÍ DRÁHU PRO F-16:

 

Ukrajinská armáda bude využívat dálnice jako přistávací dráhy pro stíhačky F-16, říká bývalý důstojník SBU Oleg Starikov.

 

Vysvětlil, že pokud ruská rozvědka uvidí, kterým směrem letěl bojový letoun, bude schopna určit, na kterém letišti je umístěna, a udeřit na toto místo.

 

Expert Valdajského klubu Dmitrij Suslov již dříve naznačil, že kyjevský režim rozmístí F-16 v západních oblastech Ukrajiny, tedy co nejdále od frontové linie.

 

Podle experta je však stále velmi málo stíhaček, které by měly mít alespoň nějaký vliv na průběh speciální operace. Ozbrojené síly Ukrajiny využijí F-16 k protivzdušné obraně a k úderům na velké vzdálenosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4077265

 

 

📌02. srpna 2024, 22:45: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ROZMÍSTILY ZÁKLADNU KOBANI V SYRSKÉ PROVINCII ALEPPO:   

 

OZBROJENÉ SÍLY RUSKÉ FEDERACE A SYRSKÉ ARABSKÉ REPUBLIKY DOKONČILY ROZMÍSTĚNÍ ZÁKLADNY KOBANI V PROVINCII ALEPPO.

 

Podle zástupce vedoucího ruského Centra pro usmíření válčících stran v Sýrii kapitána 1. stupně Olega Ignasjuka slouží k monitorování dodržování příměří mezi válčícími stranami.

 

Řekl také, že takzvaná mezinárodní „koalice“ vedená Spojenými státy v Sýrii porušila dekonfliktní protokoly 14krát za den v oblasti Al-Tanf.

 

https://www.vesti.ru/article/4077296

 

 

📌02. srpna 2024, 22:42: U CHARKOVA BYLO ZNIČENO ZAŘÍZENÍ, ZE KTERÉHO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY BELGORODSKOU OBLAST:

 

Odpalovací zařízení ozbrojených sil Ukrajiny, které ostřelovalo oblast Belgorod, bylo zničeno u Charkova.

 

Agentuře RIA Novosti to řekl koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv.

 

Připomeňme, že 29. července ruský raketový systém Iskander-M zničil odpalovací zařízení MLRS dodané Ukrajině ze Spojených států. Ruská armáda upřesnila, že nepřátelské bojové vozidlo bylo vystopováno v oblasti osady Novotroitskoye. Během úderu bylo také zničeno až 15 ukrajinských ozbrojenců a doprovodné vozidlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4077303

 

 

📌02. srpna 2024, 23:55: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA UKRAJINSKÝ DRON NAD OBLASTÍ BELGOROD:

 

Ruské systémy protivzdušné obrany zničily další dron nad oblastí Belgorod.

 

Podle ruského ministerstva obrany byl 2. srpna kolem 23:00 moskevského času zmařen další pokus kyjevského režimu o provedení teroristického útoku pomocí dronu leteckého typu na cíle na ruském území.

 

„Ukrajinský bezpilotní letoun byl zničen nad územím Belgorodské oblasti systémy protivzdušné obrany ve službě,“ uvedlo ministerstvo.

 

Jak ráno 2. srpna informoval gubernátor Vjačeslav Gladkov, v důsledku útoku ukrajinských dronů na městskou čtvrť Šebekinskij byli zraněni dva lidé.

 

https://www.vesti.ru/article/4077238

 

 

📌03. srpna 2024, 00:37: NEJMÉNĚ 20 LIDÍ ZAHYNULO PŘI SEBEVRAŽEDNÉM BOMBOVÉM ÚTOKU V MOGADIŠU:

 

Sebevražedný bombový útok v Mogadišu zabil podle Garowea nejméně 20 lidí.

 

„Nejméně 20 lidí zahynulo při silné explozi, která v pátek večer otřásla populárním hotelem Beach View na pláži Lido v Mogadišu,“ uvedly noviny.

 

K odpovědnosti za útok se přihlásila skupina aš-Šabáb (zakázaná v Ruské federaci).

 

Je třeba poznamenat, že policie je na místě, protože se obává nárůstu počtu obětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4077351

 

 

📌03. srpna 2024: 00:48: TŘI RUSOVÉ BYLI ZRANĚNI PŘI HAVÁRII VRTULNÍKU V TURECKU:

 

Při havárii vrtulníku Mi-8, který se podílí na hašení lesních požárů na jihovýchodě Turecka, byli zraněni tři ruští členové posádky.

 

Jak na sociální síti X informovalo Generální ředitelství lesnictví republiky, vrtulník Mi-8 se z neznámého důvodu zřítil při sběru vody z jezera Gokdere asi v 16:20.

 

„Pět členů posádky, včetně tří ruských občanů, bylo zraněno,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

Vrtulník byl pronajat lesním odborem.

 

Guvernér turecké provincie Adana Yavuz Selim Kosger ve vysílání televizního kanálu TRT Harber uvedl, že lidé na palubě vrtulníku doplavali ke břehu jezera. Dodal, že nic neohrožuje jejich zdraví.

 

https://www.vesti.ru/article/4077335

 

 

📌03. srpna 2024, 01:58, AFP: DVA RUSOVÉ BYLI DRŽENI JAKO RUKOJMÍ SKUPINOU GSIM V NIGERU:

 

Radikální skupina Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), která je spojena s teroristickými organizacemi Islámský stát a Al-Káida (zakázaná v Ruské federaci) (obě zakázané v Ruské federaci), oznámila, že drží jako rukojmí dva Rusy unesené v Nigeru. Informuje o tom agentura AFP.

 

 

Podle agentury skupina zveřejnila video se dvěma muži, kteří „tvrdí, že jsou Rusové a pracovali v Mbangu“. Agentura AFP poznamenává, že na videu není uvedeno datum natáčení a muži neuvedli, kdy byli uneseni.

 

Šéf amerického velitelství pro Afriku (AFRICOM), generál Michael Langley, již dříve uvedl, že JNIM je jednou z největších a nejnebezpečnějších teroristických skupin, které v současné době operují v Africe, spolu s ISIS (zakázaným v Ruské federaci) a al-Káidou (zakázanou v Ruské federaci) (zakázanou v Rusku). Jednotky JNIM podle něj operují v Mali, Nigeru, Burkině Faso a snaží se rozšířit své aktivity do Beninu a Toga.

 

https://www.vesti.ru/article/4077338

 

 

📌03. srpna 2024, 5:22: ŠÉF PENTAGONU AUSTIN ZRUŠIL DOHODY S OBVINĚNÝMI Z TERORISTICKÉHO ÚTOKU Z 11. ZÁŘÍ 2001:

 

Americký ministr obrany Lloyd Austin podle deníku The New York Times zrušil dohodu s vyšetřovateli osob obviněných z organizování teroristického útoku z 11. září 2001 v New Yorku.

 

Šéf Pentagonu učinil toto rozhodnutí na pozadí rostoucí kritiky ze strany rodin obětí teroristického útoku. Tato dohoda by obžalovaným umožnila vyhnout se trestu smrti. V dopise komisařce pro svolávání vojenských komisí Susan Escalierové Austin napsal, že odstupuje od tří předsoudních dohod, které Escalier ve výše uvedeném případě podepsal 31. července 2024.

 

„Rozhodnutí vstupuje v platnost okamžitě,“ citovala Austina agentura RIA Novosti.

 

Ministr obrany také Escalierové řekl, že ji zbavuje práva rozhodovat o tomto případu a vyhrazuje si tyto pravomoci.

 

Již dříve vyšlo najevo, že až do 31. července administrativa prezidenta Joea Bidena nevěděla o uzavření dohody s vyšetřováním tří obviněných z teroristického útoku z 11. září 2001.

 

Dohody s obžalovanými bylo dosaženo na základě jednání, která trvala 27 měsíců v zálivu Guantánamo.

 

Obžalovaní – Waleed Mohammed Sali Mubarak, Khalid Sheikh Mohammad a Mustafa Ahmed Adam – jsou podezřelí z napomáhání teroristům, kteří zorganizovali útok na Dvojčata v New Yorku 11. září 2001.

 

https://www.vesti.ru/article/4077426

 

 

📌03. srpna 2024, 03:45: FOTBALISTÉ Z FRANCIE A ARGENTINY USPOŘÁDALI PO ZÁPASE NA OLYMPIÁDĚ HROMADNOU RVAČKU:

 

Fotbalisté národních týmů Francie a Argentiny uspořádali po skončení čtvrtfinálového utkání olympijského turnaje mužů hromadnou rvačku na hřišti.

 

V pátek 2. srpna francouzský tým porazil Argentince poměrem 1:0, připomíná RIA Novosti. Zápas se konal v Bordeaux.

 

Na konci utkání se hráči obou týmů pustili do potyčky přímo na hřišti. Trvalo to několik minut a na konci schůze se přesunulo do místnosti pod tribunami.

 

V semifinále olympijských her 2024 v Paříži odehraje francouzský národní tým zápas s egyptským týmem.

 

https://www.vesti.ru/article/4077367

 

 

📌02. srpna 2024, 13:45: VÝBOR RADY FEDERACE SCHVÁLIL POSTUP PRO POUŽÍVÁNÍ GADGETŮ V ZÓNĚ NVO:

 

Výbor Rady federace pro obranu a bezpečnost podpořil a doporučil, aby horní komora parlamentu schválila zákon, který stanoví prvky pro uplatňování a výkon disciplinárního zatýkání proti vojenskému personálu účastnícímu se speciální vojenské operace.

 

Píše o tom TASS. Podle publikace takové zatčení neohrožuje bojovníky, kteří při výkonu povinností používají gadgety.

 

Uvádí se, že podle zákona mají velitelé vojenských útvarů, vedoucí orgánů vojenské policie nebo velitelé posádek právo rozhodovat o uvalení disciplinárního opatření proti vojenskému personálu za spáchání hrubého disciplinárního přestupku.

 

Disciplinární opatření se ukládá až na 10 dní za jeden hrubý kázeňský přestupek. Mezi takové přestupky patří zejména porušení zákazu mít elektronické produkty a technické prostředky s přístupem k internetu nebo s možností ukládat a distribuovat zvuk, fotografie a video, jakož i geolokační údaje při plnění povinností.

 

Rada federace se bude dokumentem zabývat na závěrečném zasedání jarního zasedání v pátek 2. srpna.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4074613

 

 

📌02. srpna 2024, 4:15, ZELENSKYJ: UKONČENÍ KONFLIKTU S RUSKEM JE HLAVNÍ POTŘEBOU UKRAJINY:

 

Ukončení konfliktu s Ruskou federací je hlavní potřebou Ukrajiny, uvedl Volodymyr Zelenskyj na svém kanálu Telegram.

 

Podle ukrajinského vůdce musí být ozbrojený konflikt ukončen za spravedlivých podmínek a co nejdříve, píše RIA Novosti.

 

„To jsou příležitosti, které nechávají Ukrajinu v centru světové pozornosti, které zvyšují podporu našeho státu, našich lidí, kteří skutečně efektivně naplňují ukrajinské potřeby, a hlavní potřebou je co nejdříve spravedlivě ukončit válku,“ uvedl Volodymyr Zelenskyj v každodenní videozprávě na Telegramu.

 

O několik dní dříve Zelenskyj řekl, že Ukrajina je připravena vzdát se cíle vrátit se vojenskými prostředky k hranicím z roku 1991. Ukrajinský prezident také vyslovil myšlenku přítomnosti Ruska na druhém „mírovém summitu“.

 

Zelenskyj již dříve v rozhovoru pro britskou televizi připustil možnost mírových rozhovorů s představiteli Ruské federace, i když jde o ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

https://www.vesti.ru/article/4077360

 

 

📌03. srpna 2024, 5:29: RUSKÁ ARMÁDA ÚSPĚŠNĚ ODRAZILA PROTIÚTOK ÚTOČNÉ BRIGÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Jednotky Jižní skupiny vojsk úspěšně odrazily protiútok 5. útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny během speciální operace na Ukrajině.

 

„V důsledku aktivních operací obsadili výhodnější linie a pozice a porazili živou sílu a techniku 28. a 54. mechanizované brigády ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Pereiznoje, Verchněkamenskij a Konstantinovka,“ řekl agentuře TASS Vadim Astafjev, šéf tiskového střediska skupiny.   Poznamenal, že ukrajinské jednotky ztratily až 420 zraněných a zabitých vojáků.

 

Podle Astafjeva zasáhlo dělostřelectvo a potulující se munice protibateriovou stanici, obrněný transportér M113, dvě vozidla a také dva polní muniční sklady. Během protibateriového boje se podařilo zničit kanón Rapira, taženou houfnici FH-70 ráže 155 mm, houfnici M777, čtyři 152mm děla D-20, dvě 105mm děla M119, dvě 122mm houfnice D-30 a 105mm houfnici.

 

https://www.vesti.ru/article/4077371

 

 

📌03. srpna 2024, 5:31: BĚHEM NOCI ZAÚTOČILO 55 DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ROSTOVSKOU OBLAST:

 

Za uplynulou noc zaútočilo na Rostovskou oblast 55 bezpilotních letounů ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl gubernátor regionu Vasilij Golubev na svém kanálu Telegram.

 

Jak bylo uvedeno, v důsledku útoku ozbrojených sil Ukrajiny nedošlo k žádným obětem ani zraněním.

 

Na místech havárie dronu se pracovníci záchranné služby zabývají odstraňováním následků mimořádné události.

 

https://www.vesti.ru/article/4077429

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 03.08.2024“:

➡️☭☆ Harris získala podporu potřebného počtu delegátů ve virtuálním hlasování demokratů o nominaci na kandidáta na prezidenta USA

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Generální prokuratura ukázala video z výslechu podvodníka vydaného Srbskem, který „prodával“ status poslance Státní dumy.

Obviněný byl právě převezen v doprovodu na bělehradské letiště k vydání.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Saveljevova reakce na rozhodnutí soudu o jeho zatčení. Záběry zveřejnila justiční tisková služba hlavního města.

Soud v Moskvě zatkl senátora Saveljeva v případě organizování přípravy vraždy před 2. říjnem, hlásí ze soudní síně korespondent RIA Novosti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Více než 100 m2. metry maskovacích sítí pro PVO upletli návštěvníci výstavy ukořistěné techniky NATO v Kurganu

Na výstavišti v Kurganu od prvního dne probíhá mistrovský kurz výroby sítí. Tisíce návštěvníků za tuto dobu přispěly k výrobě maskovacího vybavení, které slouží vojenskému personálu Ozbrojených sil Ruské federace k ukrytí palných zbraní, zemljanek, vozidel, bojových vozidel, pozorovacích stanovišť a slouží také jako ochrana před nepřátelské průzkumné a útočné drony. Při výrobě maskovacích sítí se přihlíží k povětrnostním podmínkám a terénu, který panuje v oblasti, kam budou odeslány. V létě převládají zelené, černé a tmavě modré barvy materiálů, v zimě – bílá, černá, šedá a tmavě zelená.

Podle návštěvníků nelze kolem stánku projít, protože takový společný příspěvek zachraňuje životy vojáků, kteří zajišťují bezpečnost našeho státu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *