, ,

03.07.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

03.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Někteří lidí jsou jako kříženci mouchy a komára. Myslí na hovno a pijí nám krev.

 

 

📌2. července 2024: 🔥 CHARKOV, SÉRIE ÚDERŮ NA NEPŘÁTELSKÁ ZAŘÍZENÍ. MÍSTNÍ OBYVATELÉ NA SÍTÍCH HLÁSÍ DETONACE PO PŘÍLETECH.

https://t.me/to_je_nas_svet/27516

 

 

📌2. července 2024: ⚡️ZAKLADATEL WIKILEAKS JULIAN ASSANGE BUDE V BEZPEČÍ POUZE V RUSKU.

Bývalému britskému vězni hrozí na západě fyzická likvidace, jsou si jisti mnozí odborníci.

„Je možné, že Julian Assange po propuštění z vězení ve Velké Británii přijede do Ruska, protože ruská strana ho podporuje,“ řekl Vladimir Solovjov, předseda Ruského svazu novinářů.

https://t.me/to_je_nas_svet/27517

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣2. července 2024: UKRAJINA ODMÍTLA ORBÁNŮV PLÁN PŘÍMĚŘÍ:

Zelenskyj nastínil svůj postoj v reakci na plán Viktora Orbána na příměří, Kyjev tento návrh nepřijme, uvedl zástupce vedoucího ukrajinské prezidentské kanceláře Igor Žovkva

Žovkva poznamenal, že Maďarsko není první zemí, která takové návrhy předkládá.

„Ukrajinský prezident vyslechl svého partnera, ale v odpovědi mu nastínil svůj postoj, který je jasný, srozumitelný a známý. Ukrajina si skutečně přeje mír a my k tomu máme nástroj – uspořádali jsme první mírový summit a připravujeme druhý.“

 

((Kdo chce kam, pomozme mu tam! Proč mu pomáhat, kdy chce válku do posledního člověka??? Zadlužil si celou republiku, investoři ho už uhánějí chtějí splácet alespoň úroky – – viz další stream od Romana Kirsche, Ukrajina už nepatří ani ukrajinskému lidu, vše je rozprodané, nemá lidi, nemá zbraně, žebrá kudy chodí, teď chce od nás navíc elektřinu, hraje si na vlastence s krvavými rukami, s primitivními názory, aby si napakoval tlustější konto??? Ať jde k čertu i s podporovateli!!! Divím se, že ještě vůbec žije, i když jsem nikdy nikomu nepřála smrt!!! Ale kdo druhému jamu kope, sám do spadne!!!

Rusko má šachového lídra, který ví několik tahu předem, je poučitelný z dějin národa a válek, a protivníky má buď zmanipulované, dosazené 🤡, nebo nejdokonalejšího, největšího, demokratického lídra v plenkách, který diktuje dle své prázdné hlavy celému světu!!! Pro něho to musí být hodně vtipné, bavit se na takovéto úrovni a koukat denně už léta co dokážou a kde jich to zavedlo!!! Jenom bohužel, že donucením, nás všechny dostali do tohoto bahna!!! To není jenom zásluha téhle vlády, ale už od vlád po pádu komunizmu, od kdy se jenom porušovali státní Ústavy, drancovalo, prodávalo, honby za tučnými konty…!!! A tady máme výsledek!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27518

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINA MÍŘÍ K PLATEBNÍ NESCHOPNOSTI V DOBĚ PUTINOVY VÁLKY; DLUH NARŮSTÁ, ALE POČET VOJÁKŮ KLESÁ

 

https://youtu.be/fCvSjTkS95w?si=0oVSJn2ylnoAO9FM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️03.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: RUSKÉ ÚTOČNÉ PONORKY DOPLULY AŽ DO IRSKÉHO MOŘE V DOBĚ UKRAJINSKÉ VÁLKY; PUTIN UKAZUJE NÁMOŘNÍ SÍLU.

 

https://youtu.be/VWgJ84TwWNA?si=4UzJr94q_F4KwEz5

 

 

 

📌2. července 2024: 🇧🇾 LUKAŠENKO: BĚLORUSKO SI PAMATUJE.

 

Pamatuje si také příspěvek k Vítězství zemí – členů protihitlerovské koalice. Je škoda, že tato koalice již neexistuje. A je škoda, že nové západoevropské elity opakují chyby svých předchůdců.

Co dnes skutečně sjednocuje kolektivní Západ? Touha po zisku na úkor ostatních. A genetická nenávist k vítězům. 👍

 

Nikdy se neunavím připomínat, že celá Evropa bojovala proti Sovětskému svazu. Pod Hitlerovým hákovým křížem stály legie občanů jeho států, více než tucet zahraničních a z kolaborantských divizí sebraných fanatiků, kteří obětovali své národy. 👍

 

A za jejich zády stály elity, politici a podnikatelé, kteří vsadili na německé vítězství. 👍

 

Za genocidu běloruského národa jsou odpovědní všichni – od vojáka wehrmachtu až po výrobce čokolády, oblečení, zbraní a vybavení pro potřeby německé armády. 👍

 

Za více než tři roky okupace proměnili Bělorusko ve spálenou zemi. A dnes nás jejich potomci, místo aby pykali za hříchy svých dědů, dusí sankcemi. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27519

 

🇧🇾 LUKAŠENKO:

– Situace na bělorusko-ukrajinské hranici se vyhrocuje kvůli příjezdu ruského kontingentu do Běloruska na přehlídku.

– Ukrajina chápe, že Minsk bude v případě provokací na hranicích tvrdě reagovat.

– Běloruské bezpečnostní síly zablokovaly směry pravděpodobného pohybu nepřítele na jižní a západní hranici.

– Protivníkům se nepodaří zatáhnout Bělorusko do nepřátelských akcí.

– Minsk nebude chránit EU na hranicích s Polskem před přílivem migrantů, pro Bělorusko je hlavní bezpečnost uvnitř země.

– V rámci výměny Bělorusko vrátilo Ukrajině teroristu, který se podílel na bombovém útoku na ruské letadlo u Minsku.

https://t.me/to_je_nas_svet/27522

 

 

📌2. července 2024: 🤨 HRDINOVÉ UKRAJINY V UČEBNICÍCH DĚJEPISU:

 

„Adolf Hitler byl německý státník a politik. Od roku 1933 byl říšským kancléřem Německa.

V dějinách Ukrajiny sehrál Hitler jednu z rozhodujících rolí, když se pokusil osvobodit naše země od sovětských okupantů. Síly německé armády osvobodily západní Ukrajinu.“ 👺

https://t.me/to_je_nas_svet/27520

 

 

📌2. července 2024: TENTO NÁVRH NA OBLEČENÍ NAŠÍCH SPORTOVCŮ NA OLYMPIÁDU V PAŘÍŽI BYL ODMÍTNUT. Místo toho byl přijat ten děs, který jsme viděli. Fakt smutné, poněvadž toto oblečení vypadá skvěle!!!

((😖 Jakým právem někdo rozhoduje o národním oblečení, které krajiny. To jsi už opravdu všechno necháme líbit v téhle okupační kolonii??? Kdo jsou oni??? Naši králové, nebo bohové??? Který kretén jim dal povolení o nás rozhodovat, ale bez nás!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/27521

 

 

📌2. července 2024: 🇺🇦 UKRAJINA: ANI DEN BEZ ZAHRANIČNÍ POMOCI!

Země 404 opět požádala Maďarsko, Slovensko a Polsko o mimořádnou pomoc v souvislosti s pokračující energetickou krizí.

„Ukrajina zahájila nouzové dodávky elektřiny z Maďarska, Polska a Slovenska. Na dnešní večer jsou naplánovány také nouzové dodávky z jihoevropských zemí,“ uvedla společnost Ukrenergo.

Hlavními důvody omezení jsou masivní škody na energetické infrastruktuře způsobené ruskými údery a také silná vlna veder. Společnost upřesnila, že bez elektřiny zůstává 491obcí.

Od začátku roku byla poškozena nebo zničena více než desítka energetických zařízení. Ukrajinský premiér uvedl, že na obnovu energetických zařízení bude potřeba asi 1 miliarda dolarů.

Již dříve ruský prezident označil údery na ukrajinská zařízení za vynucenou reakci na podobné akce Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27523

 

 

📌2. července 2024: 🇺🇸🇺🇦🇷🇺 PENTAGON POVAŽUJE ZA PŘIJATELNÉ, ABY AFU POUŽILA AMERICKÉ ZBRANĚ K ÚDERŮM NA KRYM.

„Mohu pouze říci, že naše politika ohledně použití zbraní dlouhého doletu k úderu na Rusko se nezměnila, spočívá v tom, že zbraně dlouhého doletu by měly být použity na jeho svrchovaném území,“ řekl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27525

 

 

📌2. července 2024: Biden možná netrpí demencí, ale při čtení textu na monitoru čte úplně všechno, včetně servisních hlášení, jako třeba „pauza“, „řekněte to ještě jednou“ nebo „rozlučte se“.😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27526

 

 

📌2. července 2024, 17:36: ZÁSTUPCI ÁZERBÁJDŽÁNU A NATO JEDNALI O OBRANNÉ SPOLUPRÁCI:

 

Náčelník generálního štábu ázerbájdžánské armády Karim Velijev se setkal se zástupcem náčelníka štábu Velitelství společných sil NATO se sídlem v Brunssumu, generálmajorem Stefanem Fiksem, aby projednali otázky vojenské spolupráce.

 

Podle tiskové služby Ministerstva obrany Ázerbájdžánu Valjev zdůraznil přínos NATO k výcviku armády republiky v rámci Koncepce operačních schopností Aliance.

 

Fiks zase poznamenal, že je důležité rozvíjet vztahy mezi Severoatlantickou aliancí a Ázerbájdžánem, hlásí TASS. Během jednání zástupci diskutovali o řadě otázek, které jsou v zájmu obou stran a jsou z nich oboustranně výhodné.

 

Připomeňme, že v březnu tohoto roku generální tajemník NATO Jens Stoltenberg vyzval Ázerbájdžán, aby Ukrajině poskytl větší pomoc.

 

https://www.vesti.ru/article/4027590

 

 

📌2. července 2024, 17:53: SPOJENÉ STÁTY MAJÍ V ÚMYSLU OZNÁMIT PŘIDĚLENÍ NOVÉHO BALÍČKU POMOCI UKRAJINĚ VE VÝŠI 2,3 MILIARDY DOLARŮ:

 

Ukrajina může v blízké budoucnosti obdržet další balíček pomoci od Spojených států. Washington má v úmyslu oznámit přidělení vojenské podpory ve výši 2,3 miliardy dolarů, uvedla agentura Reuters s odvoláním na amerického ministra obrany Lloyda Austina.

 

Upřesňuje se, že nový balíček pomoci bude zahrnovat protitankové zbraně a antirakety pro systémy protivzdušné obrany.

 

Agentura píše, že Austin oznámil oznámení pomoci na pozadí návštěvy ukrajinského ministra obrany Rustema Umerova a vedoucího kanceláře šéfa kyjevského režimu Andrije Jermaka ve Washingtonu, jakož i nadcházejícího červencového summitu Severoatlantické aliance.

 

V polovině května americký ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že Bílý dům vyčlení 2 miliardy dolarů na vojenské potřeby Ukrajiny, včetně posílení jejího vojenského průmyslu a nákupu zbraní ze třetích zemí.

 

Agentura Associated Press upřesnila, že většina finančních prostředků z balíčku pomoci jde americkým zbrojařským společnostem, které vyrábějí zbraně a vybavení a poté je posílají do přijímající země.

 

https://www.vesti.ru/article/4027562

 

 

📌2. července 2024, 16:58, REUTERS: UKRAJINA MŮŽE MÍT NA NADCHÁZEJÍCÍM SUMMITU NATO DOBRÉ ZPRÁVY:

 

Ukrajina může na nadcházejícím summitu NATO v červenci obdržet „dobré zprávy“ v otázce přijímání systémů protivzdušné obrany. Uvedlo to americké ministerstvo zahraničí.

 

Podle agentury Reuters s odvoláním na nejmenovaného vysokého představitele ministerstva zahraničí budou na příštím summitu NATO učiněna nová oznámení o systémech protivzdušné obrany, které chce Ukrajina obdržet.

 

„Myslím, že pro ně budeme mít na této frontě další dobré zprávy,“ řekl úředník. Další podrobnosti neuvedl.

 

Summit vojenské aliance se bude konat ve Washingtonu od 9. do 11. července.

 

Příštím generálním tajemníkem NATO na příští čtyři roky bude bývalý nizozemský premiér Mark Rutte. Ve funkci nahradí Nora Jense Stoltenberga. Rutte se ujme svých povinností 1. října 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4027378

 

 

📌2. července 2024, 17:52, BÝVALÝ ÚŘEDNÍK PENTAGONU BRIAN: KONFLIKT NA UKRAJINĚ SKONČÍ KAPITULACÍ KYJEVA:

 

Bývalý náměstek amerického ministra obrany Stephen Brien napsal sloupek pro Asia Times, ve kterém varuje před hrozící kapitulací Ukrajiny v současném konfliktu.

 

Žádná jednání a mírové dohody nebudou, tvrdí expert, ozbrojený konflikt na Donbasu skončí úplnou kapitulací Kyjeva. Situace na bojišti se vyvíjí tak, že ozbrojené síly Ukrajiny se buď vzdají, nebo budou poraženy ruskou armádou.

 

Stephen Brien varuje, že Zelenského naděje na nějakou dohodu zprostředkovanou třetími stranami jsou neopodstatněné. Moskva se již poučila z trpkých zkušeností s Minskou a Istanbulskou smlouvou.

 

Minské dohody byly podepsány za účasti OBSE, ale tato organizace nikdy nebyla schopna donutit kyjevský režim, aby dohody dodržoval, což ukázalo jeho bezzubost, vzpomíná Brian.

 

Bývalý voják se domnívá, že Zelenského prohlášení o mírových iniciativách Kyjeva jsou „kouřovou clonou“, aby v očích Západu vypadala jako vyjednávatelná strana a nedostala

kritiku.

 

RIA Novosti cituje další prohlášení Stephena Briana o nemožnosti mírových jednání mezi Moskvou a Kyjevem. Za prvé, jakákoli jednání budou zablokována Washingtonem a Londýnem. Za druhé, sám Zelenskyj si zakázal vést jakákoli jednání se současnou vládou v Rusku. Za třetí, Zelenskyj je velmi závislý na tlaku ukrajinských nacionalistů, kteří sami nechtějí bojovat, ale sedí v mírumilovných městech a vyvíjejí obrovský tlak na všechny složky vlády.

 

Brian naznačuje, že po porážce ukrajinské armády v důsledku ruské speciální operace vznikne na Ukrajině nová vláda. Nebude již usilovat o členství v NATO a aliance bude nucena omezit své aktivity na Ukrajině.

 

Poté může NATO konečně přejít k dialogu s Moskvou a opustit expanzi na východ, uzavírá expert.

 

https://www.vesti.ru/article/4027576

 

 

📌2. července 2024, 16:34: KABINET MINISTRŮ PODPOŘIL NÁVRH ZÁKONA O POSÍLÁNÍ ZABAVENÝCH ZBRANÍ DO ZÓNY NVO:

 

Desítky tisíc zabavených nebo předaných zbraní ke zničení byly navrženy tak, aby byly odeslány ze skladů příslušníků bezpečnostních složek do zóny zvláštní operace, příslušný návrh zákona podpořila vláda.

 

Ve skladech ministerstva vnitra a Ruské gardy se nahromadilo přes 250 tisíc zbraní, z nichž 70 tisíc je třeba zničit, upozornil již dříve náměstek Alexandr Chinštein. Jedná se jak o zabavené zbraně, tak o zbraně, které majitelé předali ke zničení nebo se k nim nikdo nepřihlásil.

 

Byl vypracován návrh federálního zákona, který stanoví, že zbraně, které mají být zničeny, mohou být zjednodušeným způsobem odeslány do zóny speciálních operací.

 

Kabinet ministrů Ruské federace návrh zákona podpořil a stanovil podmínku – jeho autoři musí vzít v úvahu řadu připomínek, píše RIA Novosti.

 

Iniciativu na změnu zákona o zbraních vznesli šéfové výborů Dumy pro bezpečnostní a informační politiku Vasilij Piskarev, Alexandr Chinštein, šéf výkonného výboru Jednotného Ruska Alexandr Sidjakin a také první místopředseda Rady federace Andrej Turčak.

 

https://www.vesti.ru/article/4027426

 

 

📌2. července 2024, 18:22: TUBERKULÓZA BYLA ZAZNAMENÁNA NA FAKULTĚ ZÁKLADNÍHO LÉKAŘSTVÍ MOSKEVSKÉ STÁTNÍ UNIVERZITY:

 

Studentovi magisterského studia Fakulty základního lékařství Moskevské státní univerzity byla diagnostikována tuberkulóza. Dezinfekce bude provedena na fakultě, bude vyšetřen okruh osob, které byly s pacientem v kontaktu.

 

Všechna nezbytná opatření budou přijata v souladu s pokyny Rospotrebnadzoru, zajistila tisková služba fakulty.

 

Dodali, že zatím je znám pouze jeden případ tuberkulózy, píše RIA Novosti.

 

Gamaleya National Research Center for Epidemiology and Microbiology vyvíjí novou vakcínu proti tuberkulóze. Očekává se, že bude testován na dobrovolnících na konci roku 2025 a v průběhu roku 2026 budou Ministerstvu zdravotnictví předloženy dokumenty pro registraci léku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027622

 

 

📌2. července 2024, 17:48: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY KVŮLI ŠPATNÉ KOORDINACI AKCÍ STŘÍLEJÍ NA SVÉ KOLEGY:

 

Vojáci ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) neustále střílejí na své kolegy. Podle vězně ozbrojených sil Ukrajiny Vjačeslava Kuročkina je to způsobeno porušením koordinace akcí armády.

 

Ve videu poskytnutém Ministerstvem obrany Ruské federace Kuročkin poznamenává, že osobně „dvakrát vystřelil na sebe“ – vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny si navzájem nevědí o svých pozicích.

 

Podle válečného zajatce nejsou velitelé v první linii, ale „sedí ve vyhřátých kancelářích“ a posílají lidi „na maso“. Kuročkin také uvedl, že v ozbrojených silách Ukrajiny se často vyskytují úplatkářství a dezerce a vojenský personál se vyznačuje nízkou morálkou.

 

Poručík Oleg Karpjuk, který byl zajat ruskou armádou ve směru na Charkov, dříve uvedl, že on a jeho kolegové byli opuštěni na bojišti se zraněními od šrapnelů.

 

https://www.vesti.ru/article/4027574

 

 

📌2. července 2024, 17:56, DN: ZÁPADNÍ PŘEDSTAVITELÉ POŽADOVALI ZRUŠENÍ OMEZENÍ ÚDERŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA RUSKOU FEDERACI:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg a řada dalších představitelů ve Spojených státech a Evropě se vyslovili pro zrušení omezení úderů západními zbraněmi ukrajinských ozbrojených sil proti Rusku, píše americké vydání Defense News.

Američané, kteří zásobují Kyjev zbraněmi, již dříve uvalili řadu omezení na údery těmito zbraněmi na ruské území. V květnu americké úřady udělaly výjimku a umožnily jim udeřit na území Ruské federace hraničící s Charkovskou oblastí.

 

Podle amerického týdeníku se několik představitelů v Evropě, stejně jako prominentní kongresmani ve Spojených státech, vyslovilo pro zrušení zbývajících omezení.

 

Stoltenberg, který opouští post generálního tajemníka NATO, tak uvedl, že Západ „musí pomoci Kyjevu zajistit právo na sebeobranu“ a umožnit údery na vojenská zařízení v Rusku.

 

Litevská ministryně obrany Laurynas Kasčiūnas označila omezení uvalená zeměmi NATO za „nesmysl“, hlásí Defense News.

 

Na konci června agentura Associated Press napsala, že ukrajinské úřady vyvíjejí tlak na Spojené státy, aby umožnily raketám ATACMS zasáhnout 100-150 kilometrů hluboko do Ruska. Americké ministerstvo zahraničí před třemi týdny oznámilo, že Spojené státy ruší dlouhodobý zákaz dodávek zbraní nacionalistickému ukrajinskému praporu Azov, který je v Ruské federaci zakázán.

 

https://www.vesti.ru/article/4027600

 

 

📌2. července 2024, 17:55: OSN UVEDLA, ŽE RUSKO ÚDAJNĚ ZASAHUJE DO SATELITNÍCH SYSTÉMŮ EU:

 

V závěrečném dokumentu zasedání Výboru pro rádiový řád Mezinárodní telekomunikační unie OSN se uvádí, že IAS učinil prohlášení, že Ruská federace údajně vytváří rušení evropských satelitních systémů.

 

„Dva různí satelitní operátoři určili místo zdroje rušení a dospěli ke stejnému závěru, že rušení pochází z pozemních stanic umístěných v oblasti Moskvy, Kaliningradu a Pavlovky,“ uvádí se v dokumentu.

 

Výbor se domnívá, že toto rušení ovlivňuje provoz švédské a francouzské satelitní sítě, a vyzývá k naléhavému „zastavení jakýchkoli úmyslných akcí zaměřených na vytváření škodlivého rušení“.

 

Dne 28. dubna tohoto roku ministři zahraničí Estonska, Lotyšska a Litvy v komentáři pro Financial Times vyjádřili znepokojení nad zásahem do provozu navigačního systému GPS, který zasahuje do leteckého provozu v oblasti Baltského moře. Podle jejich názoru je situace „součástí nepřátelských akcí Ruska“.

 

https://www.vesti.ru/article/4027610

 

 

📌2. července 2024, 19:17: KRYVONOS: ZELENSKYJ MOŽNÁ VYHODÍ SYRSKÉHO:

 

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Alexander Syrsky může být propuštěn, domnívá se generál ozbrojených sil Ukrajiny ve výslužbě Serhij Krivonos.

 

Podle jeho názoru se tímto způsobem úřady země pokusí učinit Syrského odpovědným za neúspěchy na frontě v Charkovské oblasti a v rámci přípravy na nepřátelské akce, píše TASS.   „Opět uděláme z dalšího generála oběť. Opět dojde k divoké změně ve vedení ozbrojených sil,“ domnívá se Kryvonos.

 

Podle jeho názoru během války „tak silné propouštění“ vedení nevede k pořádku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027715

 

 

📌2. července 2024, 19:09, LUKAŠENKO: SVĚT OPĚT BALANCUJE NA POKRAJI DALŠÍ GLOBÁLNÍ KATASTROFY:

 

Svět opět balancuje na pokraji další globální katastrofy, řekl běloruský prezident Alexandr Lukašenko během slavnostního setkání na počest nadcházejícího Dne nezávislosti republiky.

 

Hlava státu vysvětlila, že Bělorusko si pamatuje příspěvek států protihitlerovské koalice k vítězství. Toto společenství již neexistuje a současné elity západní Evropy opakují chyby svých předchůdců, protože jsou jak přímými, tak ideologickými dědici, stěžoval si.

 

„V roce 1945 pro ně nic neskončilo. Navíc začala nová křížová výprava,“ řekl Lukašenko.

 

Západní státy spojuje touha po zisku na úkor někoho jiného a genetická nenávist k vítězům druhé světové války, pravdu o tom nepotřebují, uzavřel běloruský prezident.

 

Kromě toho Alexandr Lukašenko během setkání s předsedou Státní dumy Ruska Vjačeslavem Volodinem v Minsku řekl, že odpůrci Ruské federace a Běloruské republiky se snaží zatáhnout oba státy „do zúčtování“, aby znemožnili jejich odpor. Dodal, že situace je vážná a v žádném případě není možné polevit.

 

https://www.vesti.ru/article/4027639

 

 

📌2. července 2024, 19:04, POLITICO: TRUMP MOŽNÁ ODMÍTNE ROZŠÍŘIT NATO NA VÝCHOD:

 

Experti z Politico v článku o možném příchodu Donalda Trumpa do Bílého domu varovali před možnou dohodou mezi NATO a Moskvou o nerozšiřování aliance.

 

Podle článku má Trump v úmyslu jako prezident změnit politiku Severoatlantické aliance. Hovoří se o odmítnutí expandovat na východ na úkor Ukrajiny a Gruzie a také o zbavení některých zemí bloku bezpečnostních záruk ze strany Spojených států.

 

Experti tvrdí, že Trumpovo sídlo zvažuje možnost takové dohody s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, což by znamenalo „opuštění vágního slibu NATO o členství Ukrajiny v budoucnu“. Rozhodnutí o přijetí nových členů do aliance bude koordinováno s Moskvou.

 

Pravděpodobná dohoda mezi Trumpem a Putinem bude navíc obsahovat klauzuli o území Ukrajiny, kterou si Rusko ponechá i po skončení ozbrojeného konfliktu.

 

Pokud Trump uspěje v prezidentských volbách, hodlá usilovat o výrazné zvýšení výdajů na obranu od členů NATO. Země, které vydávají na obranu méně než 2 % HDP, „nedostanou od Spojených států záruky na obranu, pomoc a bezpečnost“.

 

https://www.vesti.ru/article/4027663

 

 

📌2. července 2024, 19:55: ELON MUSK OBVINIL NYT Z ÚTOKU NA SVOBODU PROJEVU:

 

Americký miliardář Elon Musk obvinil deník The New York Times z útoku na svobodu projevu, která je zaručena prvním dodatkem americké ústavy.

 

Podnikatelův hněv vyvolal článek zveřejněný v publikaci pod titulkem „První dodatek se vymkl kontrole“.

 

„New York Times útočí na ‚vaši‘ svobodu projevu!“ – napsal Musk na sociální síti X.

 

Řada uživatelů vyjádřila názor, že samotný The New York Times se „vymkl kontrole“ a změnil se v „odpad“. Podnikatel s tímto názorem souhlasil.

 

Musk se již dříve negativně vyjádřil o agentuře Reuters, kterou označil za nejhorší tradiční médium na světě, a o agentuře Associated Press, kterou označil za „krajně levicovou propagandistickou mašinérii“. Miliardář byl nespokojen s materiály agentury Reuters o aktivitách své společnosti Tesla. A agentura AP podle Muska incidenty s americkým prezidentem Joem Bidenem objektivně nepopisuje, poznamenává RIA Novosti.

 

Musk již dříve odpověděl na otázku položenou bývalým americkým prezidentským kandidátem Vivekem Ramaswamym: „Biden ve skutečnosti zemi neřídí, což vyvolává nepříjemnou otázku: Kdo vládne?“ Miliardář odpověděl: „Možná nikdo.“

 

https://www.vesti.ru/article/4027794

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. července 2024, 18:51: UKRAJINA ODMÍTLA ORBÁNŮV NÁVRH NA PŘÍMĚŘÍ:

 

Kyjev se seznámil s Orbánovými návrhy na příměří, ale odmítl je posuzovat izolovaně od ostatních aspektů urovnání konfliktu.

 

Zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Ihor Žovkva uvedl, že Kyjev odmítl návrh maďarského premiéra Viktora Orbána na příměří na Ukrajině.

 

Žovkva ve vysílání ukrajinského telethonu poznamenal, že Zelenskyj naslouchal partnerovi, ale odmítl, protože takové návrhy nelze posuzovat izolovaně od ostatních aspektů konfliktu. Poznamenal také, že Maďarsko není první zemí, která takové návrhy učinila, ale postoj Ukrajiny k této otázce je „jasný, srozumitelný a známý“. Ukrajina má podle něj v úmyslu pokračovat v hledání urovnání prostřednictvím „mírových summitů“.

 

První summit o situaci na Ukrajině se konal od 15. do 16. června ve Švýcarsku. Zúčastnilo se ho 92 států, ale Rusko pozváno nebylo. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba později uvedl, že v zájmu ukončení konfliktu bude na příští schůzku pozvána i ruská strana.

 

https://www.vesti.ru/article/4027617

 

 

📌2. července 2024, 18:01: LAVROV JEDNAL O UKRAJINSKÉ KRIZI S MAĎARSKÝM MINISTREM ZAHRANIČÍ:

 

Ruské ministerstvo zahraničí informuje o telefonickém rozhovoru mezi Sergejem Lavrovem a jeho maďarským protějškem Petrem Szijjártóem. Ministři zahraničních věcí jednali o situaci na Ukrajině a rozvoji bilaterální spolupráce.

 

Zpráva na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí uvádí, že dosažená úroveň rusko-maďarského politického dialogu byla vysoce oceněna.

 

Navzdory mimořádně obtížné mezinárodní situaci se interakce našich zemí nadále stabilně rozvíjí v duchu zdravého pragmatismu a vzájemného prospěchu, zdůraznily strany.

 

Pokud jde o ukrajinskou krizi, Lavrov a Szijjártó během diskuse poznamenali, že je třeba, aby Kyjev bezpodmínečně zajistil práva všech národnostních menšin žijících v zemi.        Dnes bylo oznámeno, že maďarský premiér Viktor Orbán poprvé po třech letech navštívil Ukrajinu. Řekl, že otázka míru v této zemi se stane hlavní, dokud bude Maďarsko předsedat Evropské radě.

 

https://www.vesti.ru/article/4027564

 

 

📌2. července 2024, 19:56, MAJOR OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY LAPIN: RUSKO KAŽDÝ DEN OKUPUJE NOVÁ ÚZEMÍ:

 

Major ozbrojených sil Ukrajiny ve výslužbě Igor Lapin uvedl, že Rusko každým dnem postupuje vpřed a okupuje nová území.

 

Podle agentury RIA Novosti Lapin ve vysílání jednoho z ukrajinských kanálů vyjádřil znepokojení nad tím, že ozbrojené síly RF každý den obsazují nové pozice a území a pokračují ve svých útočných akcích.

 

Tak intenzivní ofenzíva ruské armády podle něj od dobytí Artěmovska nebyla. Ukrajinský důstojník připustil, že Kyjev má co do činění s velmi vážným nepřítelem.

 

Již dříve bylo oznámeno, že úder ruské armády na letiště v Mirgorodu vyvolal na Ukrajině násilnou reakci.

 

https://www.vesti.ru/article/4027784

 

 

📌2. července 2024, 20:01: RUSKÉ VÁLEČNÉ LODĚ PŘIPLOUVAJÍ DO VENEZUELY:

 

Plavidla Severní flotily Ruska – fregata „Admirál Gorškov“ a tanker „Akademik Pašin“ vplula do venezuelského přístavu, uvedla tisková služba flotily.

 

Admirál Gorškov je vybaven zbraněmi s řízenými střelami, uvádí zpráva.

 

Ruské lodě zůstanou v přístavu La Guaira několik dní. Námořníci Severní flotily budou pokračovat v plnění svých úkolů v Atlantském oceánu, poznamenala tisková služba.

 

  1. června se ruské lodě přiblížily ke břehům Kuby. Na nábřeží Havany se i přes silný déšť tvořila velká fronta. To je poslední den, kdy se Kubánci mohli dostat na fregatu „Admirál Gorškov“.

 

Vlajkovou loď Severní flotily navštívil také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel. Nazval ruské námořníky přáteli a řekl, že večer návštěvy lodi byl příjemný i za špatného počasí.

 

https://www.vesti.ru/article/4027808

 

 

📌2. července 2024, 20:46: DEMOKRATICKÝ KONGRESMAN POPRVÉ VYZVAL BIDENA, ABY ODMÍTL ÚČAST VE VOLBÁCH:

 

Demokratický kongresman Lloyd Doggett vyzval amerického prezidenta Joea Bidena, aby odmítl účast ve volbách.

 

V jeho prohlášení se uvádí, že Biden v roce 2020 „zachránil americkou demokracii“ před Trumpem, tvrdě pracoval ve prospěch Spojených států, ale nyní je horší než jeho předchůdce Donald Trump a debaty, které proběhly, situaci nezměnily, uvádí RIA Novosti.  Doggett se domnívá, že Biden by měl podporovat novou generaci vůdců a stejně jako Lyndon Johnson (svého času 36. prezident Spojených států) učinit rozhodnutí odstoupit z prezidentského klání.

 

„Doufám, že učiní těžké a bolestivé rozhodnutí a stáhne. Uctivě ho žádám, aby tak učinil,“ uvedl kongresman v prohlášení.

 

V noci na 28. června se uskutečnila televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Dvě třetiny diváků, kteří sledovali diskusi na CNN, přisoudily vítězství republikánovi-Trumpovi. A redakční rada New York Times vyzvala demokratického kandidáta, aby odstoupil z volebního klání. Mnoho demokratů otevřeně vyzývá vedení strany, aby kandidáta urychleně nahradilo, ale Bidenův štáb trvá na pokračování boje.

 

Druhá debata mezi Bidenem a Trumpem je naplánována na 10. září. Prezidentské volby v USA se budou konat 5. listopadu.

 

https://www.vesti.ru/article/4027846

 

 

📌2. července 2024, 21:46, Jevgenij Rešetněv: ÚNOS ITALSKÉHO PODNIKATELE BYL PEČLIVĚ NAPLÁNOVÁN:

 

Moskevský soud poslal všechny čtyři obžalované v ostře sledovaném případu únosu italského občana na dva měsíce do vyšetřovací vazby.

 

Podnikatel stál v čele ruské pobočky největší evropské korporace na výrobu inertních plynů, které se používají při výrobě mikročipů. Ozbrojený útok se odehrál v samém centru hlavního města 28. června. A Ital byl nalezen a propuštěn v Brjanské oblasti hraničící s Ukrajinou. Zločinci se již přiznali.

 

Podezřelí byli předvedeni před soud, jsou čtyři – Nadir Abalov, Zalumkhan Ibrahimov, Ali Zeynalov a Aziz Kurbanov. Trestný čin je závažný, vyšetřování si vyžádalo omezení ve formě vazby, souhlasil soud.

 

Únos italského podnikatele Stefania Guidottiho, jak je již jasné, byl pečlivě naplánován. A velmi štědře ji zaplatili zákazníci, kteří ještě nebyli jmenováni.

 

„Pachatelé únosu oběti měli v úmyslu získat od zákazníků více než 25 milionů rublů. Část mimochodem dostali jako zálohu – 800 tisíc na pohyb, na hotely,“ řekl Artur Agadzhanyan, vedoucí druhého vyšetřovacího oddělení prvního oddělení pro vyšetřování zvláště důležitých případů Vyšetřovacího ředitelství Vyšetřovacího výboru Ruské federace v Moskvě.

 

Speciální jednotky vlezly do domu oknem v prvním patře a místo žebříku použily dřevěnou paletu. Jeden z policistů se s pistolí opřel o zeď. V domě, zjevně nedokončeném, s koberci naházenými na betonové podlaze, byla místnost, kde byl držen vězeň připoutaný k posteli.

 

Guidotti opustil svůj byt na Sadovoje poblíž stanice Majakovskaja v 7:30 ráno. Díky venkovní kameře na jednom z domů má vyšetřování záznam okamžiku, kdy na Itala zaútočili tři maskovaní muži. Oběť byla vtažena do auta, na hlavu mu byl nasazen pytel. Vše je podle klasiky únosů. Nevěděl, kam ho vezou, ale trvalo to dlouho. Navzdory šoku si Stefanio detailně pamatoval, jak byl unesen.

 

Bylo zjištěno, že oběť byla opakovaně vystavena fyzické síle, speciálním prostředkům a bylo jí mnohokrát vyhrožováno, předváděla předměty podobné střelným zbraním

 

Guidotti si také vzpomněl, jak mu byl bezprostředně po únosu odebrán mobilní telefon a byl donucen poskytnout odemykací kód a PIN kódy bankovních karet. I když peníze z Italových účtů nebyly cílem. A co se stalo? Vyšetřování toho zatím moc nehlásí.

 

Krátce před únosem se italský podnikatel dostal do konfliktu s konkurenční společností nebo jejím zástupcem. A obor činnosti je více než relevantní. Společnost SIAD, kde je Guidotti generálním ředitelem ruské pobočky, se zabývá výrobou vzácných vzácných plynů, které se používají při výrobě mikročipů a polovodičů.

 

Od začátku ukrajinského konfliktu se globální výrobci čipů potýkají s nedostatkem a ceny neonu, xenonu a kryptonu se ztrojnásobily. Protože dva hlavní světoví dodavatelé – Rusko a Ukrajina, která tvoří asi 60 procent světového trhu, ji prakticky opustili. Samotná technologie výroby inertního plynu pochází ze Sovětského svazu a je spojena se jménem vynikajícího fyzika, akademika Kapitsy. Svého času to byl průlom a nyní se bez těchto plynů neobejde žádný high-tech průmysl.

 

V dnešní době jsou vzácné plyny aktivními prvky technologického pokroku. V roce 2022 ale ukrajinské továrny v Mariupolu a Oděse zastaví výrobu. A pak Rusko zavedlo dočasná omezení vývozu, ale nakonec zvýšilo objemy výroby, zaujímalo stále významnější místo na high-tech trhu polovodičů a mikroobvodů.

 

A italská společnost SIAD, jeden z největších evropských výrobců inertních plynů, pokračuje ve spolupráci s Ruskem. Pobočka je v domě na Bolšaja Dmitrovka. Šéf této pobočky je unesen a odvezen do oblasti hraničící s Ukrajinou. To vše přinejmenším vypadá podezřele.

 

Guidotti se narodil v Miláně, ale již delší dobu žije v Moskvě, v roce 2013 se zúčastnil moskevského fóra „Cryogen-Expo“. Zatím není jasné, zda byl Ital odvezen na Ukrajinu nebo na Ukrajinu samotnou. Propuštěni byli v Brjansku.

 

https://www.vesti.ru/article/4027843

 

 

📌2. července 2024, 21:36: NAD UKRAJINOU SE VZNÁŠÍ HROZBA PLATEBNÍ NESCHOPNOSTI:

 

Ukrajina může vyhlásit platební neschopnost již v srpnu: veřejný dluh země dosáhne do konce roku 94 % HDP. Po takových předpovědích západních investorů se americký ministr zahraničí Blinken pokusil situaci zachránit a slíbil, že ochrání americké obchodní zájmy systémy protivzdušné obrany. Kyjevu prostě nebude dovoleno vyjednávat o míru a konflikt řešit.

 

S takzvaným „mírovým vzorcem“ Zelenského a jeho autora dochází k nečekaným a jak se včera zdálo, k nemožným metamorfózám. V rozhovoru pro málo známé americké noviny The Philadelphia Inquirer při dalším čtení seznamu podmínek míru v Kyjevě náhle vypadla klíčová položka – o přístupu k hranicím z roku 1991. I když to byla přímá otázka novináře.

 

Politolog Fesenko, který je považován za blízkého vládnoucí elitě, je přitom podle standardů ukrajinského mediálního prostoru neslýchaný, že Ukrajina obecně již vítězí, ale Zelenskij, který je připraven výsledek napravit, je tlačen do pasti politickými nepřáteli, kde bude v každém případě vypadat jako poražený, a to je špatně.

 

„Musíte uzavřít mír, protože válku nelze vyhrát. A pokud uzavřete mír s Ruskem, tak jste zrádce. Jsi zrádce. Budeme vás stigmatizovat, prohráli jste válku a tak dále,“ vysvětluje politolog.

 

„Znovu opakuji, že lidem je třeba vysvětlit: Ten, kdo má hlavní město, většinu území, přístup k moři, válku neprohraje,“ pokračuje novinář ve své myšlence.

 

„A dokonce nám o tom vypráví i Biden. Naším hlavním zájmem není jen navrácení území, musíme zachovat stát, národ. A území mohou být vrácena později. Zachránit stát a národ je to, co je nyní nejdůležitější. A přivést zemi do EU a NATO. To je recept na naše vítězství,“ zdůrazňuje Volodymyr Fesenko.

 

Ale neonacisté z pestrých národních praporů, které Zelenskij zahřál, s takovým vítězstvím a jeho formulí zjevně nesouhlasí. Vůdce jedné z nich se již vyjádřil k novým trendům v politice Kyjeva a přešel k jazyku přímých hrozeb současnému režimu.

 

„Není míru bez vítězství. Vítězství je jen jedno: ani jeden ruský voják na území Ukrajiny. Tuto válku nepřenecháme našim potomkům a nenecháte ji ani vy, protože pokud se o to pokusíte, bude zle. Pokud je to „rána pěstí“, ani o tom nepřemýšlejte. Psal jsem zdrženlivě,“ řekl Bohdan Krotevič, náčelník štábu pluku Azov, který je v Rusku zakázaný.

 

Zelenskyj pod tlakem, a to i ze strany národních praporů, minulý týden vyhodil celého velitele společných sil ozbrojených sil Ukrajiny Jurije Sodola. Noví polní velitelé touží dostat se k moci, snaží se odstranit starou gardu na ukrajinském ministerstvu obrany a zároveň jí připisují všechny neúspěchy na frontě, což je již pro politiky výhodné. Pod palbou jsou současní i bývalí vrchní velitelé Syrskij a Zalužnyj. Lidový poslanec Bezuhla psal výzvy všem zvláštním službám země.

 

„Tragédií je, že se nic nemění. Principy rozhodování se nemění. Máme tedy situaci v Charkovské oblasti, která opakovala přípravy na ruskou ofenzívu v letech 2022 a 2023,“ řekl náměstek.

 

Západní tisk píše, že důvody neúspěchu jsou mnohem hlubší. Německý deník Die Welt odhaduje ztráty ozbrojených sil Ukrajiny na šestimístné číslo, čímž naznačuje číslo 200 tisíc mrtvých.

 

„Obáváme se, že budeme hozeni na frontu jako potrava pro děla.“ To je název jednoho z článků v publikaci.

 

„Na kompenzaci ztrát a vytvoření nových brigád potřebuje Ukrajina každé čtvrtletí nejméně 50 tisíc nových vojáků a do konce letošního roku 200 tisíc. Jak zjistil Die Welt v evropských zpravodajských službách, v posledních měsících země za těmito ukazateli výrazně zaostává,“ uvádí publikace v článku.

 

A proto spolu s nucenou mobilizací šli vojenští komisaři do ukrajinských věznic. Ale není mnoho lidí, kteří by to tam chtěli dělat. V žádném případě nelze mezery v požadovaném počtu jednotek zacelit. Zdá se tedy, že Kyjev bude i nadále otřásat věkem mobilizace. Ta již byla zkrácena na 25 let a existují všechny důvody volat ještě dříve. Sponzoři požadují, aby se muži i ženy dostali do popředí alespoň v 17 letech.

 

Koneckonců, Spojené státy mají na válce přímý zájem: kromě svého vojensko-průmyslového komplexu i podniky na Ukrajině, které je třeba chránit.

 

„Ukrajinská ekonomika má při správných investicích výjimečný potenciál. Musíte se však ujistit, že máte protivzdušnou obranu, abyste se pokusili ochránit oblasti, do kterých investujete. Děláme to. Myslím, že o tom uvidíte více zpráv blíže k summitu NATO příští týden,“ řekl v této souvislosti americký ministr zahraničí Anthony Blinken.

 

Je pravda, že situace na finanční frontě je pochmurná. Ve specializovaném západním tisku se objevují titulky o stavu Kyjeva před bankrotem, i když jde o pokus zakrýt skutečnou situaci: že Ukrajina je již dlouho zbankrotovaným státem a že její ekonomiku mohou zachránit pouze injekce srovnatelné se současnými vojenskými výdaji. Což Západ nechce. Předtím Ukrajina žila z odkladů již přijatých půjček, které byly poskytovány pouze na základě víry, že Kyjev uspěje na frontě. Nyní věřitelé chápou, že se přepočítali, a snaží se urychleně vytáhnout alespoň část svých peněz. Termín splatnosti je 1. srpna. Částka je nedostupná – asi 20 miliard dolarů.

 

„Ukrajina má měsíc na to, aby se vyhnula platební neschopnosti. MMF chce, aby (ministr financí) Marčenko vyjednal odpis, ale ve stanoveném čase se taková dohoda zdá nepravděpodobná. Pokud Ukrajina skutečně vyhlásí platební neschopnost, bude to svědčit o znepokojivé nedůvěře soukromých investorů v závazky Západu. Z dlouhodobého hlediska by to mohlo znamenat katastrofu pro oživení země… Do konce roku se ukrajinský veřejný dluh přiblíží 94 % HDP,“ poznamenává časopis The Economist.

 

Připravuje se devalvace hřivny. Jak poznamenal MMF, úřady země musí „rozvinout domácí zdroje pro samofinancování“. To znamená, že celé břemeno dluhů dopadne na běžné občany. I když asi polovina obyvatel Ukrajiny je již pod hranicí chudoby.

 

https://www.vesti.ru/article/4027841

 

 

📌2. července 2024, 20:15: MEDVEDĚV VTIPKOVAL O ZEMÍCH, KDE SE ŠÉFOVÉ POTULUJÍ PO PÓDIU:

 

Předseda strany Jednotné Rusko Dmitrij Medveděv vtipkoval o zemích, kde šéfové bloudí po pódiu bez pomoci stranických kolegů.

 

V úterý Dmitrij Medveděv uspořádal zasedání Generální rady Jednotného Ruska. Na schůzce se mimo jiné projednávala otázka nominace dvou kandidátů v doplňovacích volbách do Státní dumy, píše RIA Novosti. Podle zákona se konalo tajné hlasování, ve kterém byli kandidáti schváleni. Její postup podrobně vysvětlila poslankyně Státní dumy Alena Aršinová.

 

Dmitrij Medveděv jí poděkoval za vysvětlení a poznamenal, že bylo velmi užitečné.

 

„Víme, že v jiných zemích šéfům nepomáhají, a tak se potulují po jevišti. A máme přátelskou vzájemnou pomoc,“ řekl předseda Jednotného Ruska.

 

V noci na 28. června se ve Spojených státech konala debata mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem. Biden předváděl neúspěšně: koktal, odmlčel se, ne vždy jasně formuloval svou myšlenku a po události mu do objektivu televizní kamery spadl okamžik, kdy mu Bidenova manželka Jill pomohla ze schodů.

 

Během svého prezidentství se Biden opakovaně ocitl v nepříjemných situacích: klopýtal na schodech, nemohl najít cestu ven z pódia, natahoval ruku k podání ruky do prázdna a také měl mnoho výhrad. Republikáni aktivně využívají Bidenovy přehmaty v politickém boji a snaží se zpochybnit jeho schopnost vést zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4027829

 

 

📌2. července 2024, 17:42: KREML OZNÁMIL PUTINŮV PROGRAM NA SUMMITU SCO:

 

Asistent prezidenta Ruské federace Jurij Ušakov řekl novinářům o programu Vladimira Putina na summitu SCO v Astaně, který se bude konat 3. a 4. července.

 

Hlavní program je podle něj naplánován na čtvrtek. Ve středu bude mít hlava ruského státu bilaterální jednání, večer – neformální večeři jménem prezidenta Kazachstánu Kasyma-Žomarta Tokajeva.

 

Zúčastní se jí vedoucí delegací – členové asociace, ale i pozvané státy.    Na samotném setkání 4. července si hlavy států vymění názory na aktuální otázky mezinárodní a regionální agendy, řekl Ušakov, a poté proběhne ceremoniál podpisu oficiálních dokumentů.

 

„Ústředním dokumentem bude tradičně deklarace Rady hlav států,“ řekl poradce prezidenta Ruské federace.

 

Kromě toho se plánuje podepsat rozhodnutí o schválení iniciativy „O světové jednotě pro spravedlivý mír a harmonii“, přijetí prohlášení o principech dobrého sousedství, důvěry a partnerství a schválení návrhu na komplexní modernizaci činnosti ŠOS ve vztahu k dnešní realitě.

 

Celkem má být na summitu podepsáno 24 dokumentů, píše Interfax.

 

Po zasedání Rady hlav členských států ŠOS se uskuteční setkání ve formátu SCO+, které se bude zabývat otázkami spolupráce mezi asociací a pozvanými zeměmi na mezinárodní a regionální témata.

 

Na konci všech událostí summitu SCO je naplánován přístup Vladimira Putina k ruským novinářům, řekl Ušakov.

 

https://www.vesti.ru/article/4027570

 

 

📌2. července 2024, 21:48: PENTAGON POVAŽUJE ÚTOKY NA KRYM AMERICKÝMI ZBRANĚMI ZA PŘIJATELNÉ:

 

Americká politika týkající se použití zbraní dlouhého doletu k úderům proti Rusku se nezměnila, řekl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder.

 

„Politikou je, že zbraně dlouhého doletu by měly být použity na jejím (ukrajinském) suverénním území,“ řekl na brífinku v úterý 2. července.

 

Na upřesňující otázku ohledně Krymu Ryder odpověděl, že Spojené státy považují Krym za součást Ukrajiny, píše TASS.

 

Server Politico již dříve s odvoláním na nejmenované americké představitele napsal, že Spojené státy umožňují Kyjevu používat americké zbraně proti ruským jednotkám ve všech oblastech sousedících s Ukrajinou. Předtím Washington uvedl, že takové povolení se vztahuje pouze na ruské území poblíž Charkovské oblasti.

 

Šéf Pentagonu Lloyd Austin zase poukázal na to, že Spojené státy nedovolují údery americkými zbraněmi hluboko na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4027851

 

 

📌2. července 2024, 22:18: V CHARKOVĚ BYLA NAPADENA TOVÁRNA NA DRONY A MUNIČNÍ SKLAD:

 

V Charkově byly zaznamenány údery na podnik na výrobu dronů a muniční sklad.

 

Jak řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevského podzemí Sergej Lebeděv, ruská armáda dnes zaútočila na průmyslové podniky nacházející se ve dvou čtvrtích města. Jedna z nich vyráběla bezpilotní letouny a udržovala automobily vybavené pro vypouštění dronů. Ve druhém patře se nacházel muniční sklad a dílna na opravy techniky.

 

Před dvěma dny byla zasazena rána základně ukrajinského nacionalistického praporu na předměstí Charkova, kde cvičili banderovci banderovci. A 26. června byla na okraji letecké továrny zasazena rána.

 

https://www.vesti.ru/article/4027924

 

 

📌3. července 2024, 5:07: DALŠÍ ABRAMS BYL ZNIČEN VE SMĚRU NA AVDIJIVKU:

 

Další americký tank Abrams armády kyjevského režimu zničili ruští stíhači během speciální vojenské operace.

 

„Dělostřelci ze skupiny vojsk Střed zničili další tank M1 Abrams ozbrojených sil Ukrajiny ve směru Avdijivka,“ uvádí agentura TASS s odvoláním na informace Ministerstva obrany Ruské federace.   Jak bylo uvedeno, americký vojenský stroj byl zasažen vysoce přesnou korigovanou střelou „Krasnopol“. Výstřel byl vypálen z dělostřelecké lafety Msta-S z uzavřeného palebného postavení. Současně byly z průzkumného dronu získány souřadnice polohy tanku.

 

Ruská armáda již dříve zničila Abrams ve směru Avdijivka.

 

Poučení z bojů na Ukrajině ukázalo řadu problémů s americkým tankem Abrams. Rusko se je naučilo snadno deaktivovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4028096

 

 

📌3. července 2024, 4:06, VIKTOR ORBÁN: ZELENSKYJ NEBYL NÁVRHEM PŘÍMĚŘÍ NADŠENÝ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán hovořil o reakci vůdce kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na návrh příměří na Ukrajině.

 

„On (Zelenskyj) z toho nebyl vůbec nadšený. Řekl, pojďme o tom přemýšlet, pojďme o tom přemýšlet,“ řekl Viktor Orbán v rozhovoru pro švýcarské vydání deníku Die Weltwoche.    Maďarský premiér vysvětlil, že Zelenskyj má o příměří pochybnosti, protože předchozí dohody o příměří v jeho výkladu nebyly pro Ukrajinu dobré.

 

Viktor Orbán byl v Kyjevě a jednal se Zelenským. Vůdce Maďarska navrhl příměří a zahájení mírových rozhovorů s Ruskem. Kyjevský režimbyl utkán Orbánovým návrhem na zastavení bojů.

 

https://www.vesti.ru/article/4028060

 

 

📌3. července 2024, 0:05: HÚSIOVÉ OZNÁMILI ÚTOK NA HAIFU:

 

Jemenští Húsiové zahájili raketové útoky na izraelské město společně s Islámským odporem Iráku.

 

Síly jemenského šíitského hnutí Ansar Alláh (Hútíové) a Islámského odporu Iráku provedly společnou vojenskou operaci. Uvedl to mluvčí Houthiů Yahya Saria.

 

„Jemenské ozbrojené síly a Islámský odpor Iráku provedly společnou vojenskou operaci, během níž provedly několik útoků střelami s plochou dráhou letu na životně důležitý cíl v Haifě,“ řekl Saria ve vysílání televizního kanálu Al Masirah.

 

Operace byla podle něj úspěšná, její úkol byl splněn, píše agentura TASS.

 

Dříve Saria řekl, že Houthiové poprvé použili k útoku hypersonickou střelu vlastní výroby, cílem byla izraelská loď MSC Sarah V v Arabském moři.

 

https://www.vesti.ru/article/4027993

 

 

📌3. července 2024, 0:48: PENTAGON DODÁ RAKETY ATACMS POLSKU A POBALTSKÝM ZEMÍM:

 

Společnost Lockheed Martin Corporation získala mnohamilionový kontrakt na výrobu raket ATACMS.

 

Americké ministerstvo obrany podepsalo smlouvu se společností Lockheed Martin Corporation na výrobu raket ATACMS. Uvádí se to v prohlášení ministerstva obrany.

 

Upřesňuje se, že hodnota transakce je 226 milionů 850 tisíc dolarů. Rakety budou dodány ve formě vojenského prodeje do Estonska, Lotyšska, Litvy, Polska a Maroka.

 

Vícesložková roznětka amerických raket ATACMS byla plně prostudována ruskými specialisty.

 

https://www.vesti.ru/article/4027995

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.07.2024“:

➡️☭☆ Peskov k Trumpovým prohlášením o jeho připravenosti ukončit konflikt na Ukrajině během jednoho dne: „bez znalosti podstaty se nemůžeme vyjádřit“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se setkal s předsedou představenstva společnosti Gazprom Neft Alexandrem Dyukovem

Alexander Dyukov informoval prezidenta o práci společnosti:

▪️Gazprom Neft zvyšuje produkci ropných produktů a jejich dodávky na tuzemský trh,

▪️vyvíjí velká ložiska v Arktidě a východní Sibiři,

▪️Omská rafinerie byla modernizována, moskevská rafinerie je aktualizována,

▪️Naftový průmysl je technologicky zcela nezávislý na dovozu z 1400 druhů základního vybavení, u zbývajících je do roku 2027 plánováno odstranění deficitu 1200 položek;

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nová vlna protestů proti zvyšování daní v Keni: protesty se konaly ve většině velkých měst, úřady nasadily obrněná vozidla a byl použit slzný plyn

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ve dnech 3. až 4. července navštíví Vladimir Putin Kazachstán, aby se zúčastnil zasedání Rady hlav států – členů Šanghajské organizace pro spolupráci

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry objektivní kontroly ničení letadel ukrajinských ozbrojených sil na letišti Mirgorod v Poltavské oblasti.

Posádky Iskander-M OTRK ruských ozbrojených sil zahájily skupinový raketový úder na parkovací plochu letadel ozbrojených sil Ukrajiny. Objektivní kontrola potvrdila zničení vojenských letadel.

V důsledku úderu ruská armáda zničila 5 operačních a poškodila 2 opravované víceúčelové stíhačky Su-27.

https://t.me/c/1725938443/25159

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lukašenko řekl, že v nadcházejících dnech v Bělorusku mohou být propuštěni vážně nemocní lidé, především s rakovinou, a opozičníci, kteří se zúčastnili protestů v roce 2020.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Nizozemský národní tým porazil Rumunsko 3:0 a postoupil do čtvrtfinále Eura 2024.

Čtvrtfinálový soupeř Nizozemců bude určen později v úterý na základě výsledků utkání mezi Rakouskem a Tureckem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Hurikán Beryl zdevastoval grenadské ostrovy Carriacou a Petite Martinique – domy na ostrovech jsou „téměř úplně zničeny“, silnice jsou zablokovány, není tam žádná komunikace a žádné palivo, řekl premiér Grenady

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Bílý dům tvrdí, že Biden netrpí demencí, Alzheimerovou chorobou ani ničím podobným.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tankery zničily nepřátelskou pevnost ve směru Avdějevskij

V zóně speciální vojenské operace zničila posádka tanku T-72B3M horské motostřelecké formace skupiny vojsk „Střed“ přímou palbou baštu ukrajinských ozbrojených sil zajišťující postup útočných skupin v r. směr Avdějevského.

Poté, co dostaly za úkol poskytovat palebnou podporu útočnému letounu, přesunuly se tankery do palebných pozic pro přímou palbu. Když se posádka přiblížila k nepřátelským opevněním, „pracovala“ na nich pomocí 125 mm vysoce výbušných tříštivých granátů, ničila hroty kulometů a opevnění ukrajinských ozbrojených sil.

Střelba probíhala ze vzdálenosti asi 800 metrů na pozadí neustálé minometné palby a používání dronů FPV ukrajinskými ozbrojenými silami. Po splnění úkolu osádka tanku opustila palebné postavení, aby doplnila munici v týlu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *