, ,

03.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

03.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Největším štěstím je láska a síla rodiny. Nenechte nikoho, aby to zničil “

 

📌💖🙋‍♂️2.6.2024, Smer, Sociálna demokracia: VIDEO, KTORÉ DOJALO CELÉ SLOVENSKO! PREMIÉR FICO A JEHO LÁSKA K SYNOVI! Takto ste ho ešte nevideli…

 

https://youtu.be/Ce6PgNaLYQ0?si=EcFJMnJcaXUjhCg3

 

 

📌💥💥💥02.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO PŘIPUŠTĚNÍ PUTINOVA VLIVU? UKRAJINSKÝ PREZIDENT SI STĚŽUJE NA NEDOSTATEK SVĚTOVÉ PODPORY… 🙈

 

https://youtu.be/HVwfmylwykk?si=KY_c_xJbctab1B8d

 

 

📌💥💥💥02.06.2024, Associated Press, Roman Kirsch: UKRAJINSKÝ VŮDCE ZELENSKYJ JE „ZKLAMÁN“, ŽE NĚKTEŘÍ SVĚTOVÍ LÍDŘI JEŠTĚ NEPOTVRDILI SVOJI ÚČAST NA PŘIPRAVOVANÉM „MÍROVÉM SUMMITU“ VE ŠVÝCARSKU 15.-16.ČERVNA 2024… 🙈

 

https://youtu.be/YNqT32Vx10s?si=RTBHgjxftegz1tdF

 

 

📌 MNOHO LIDÍ MLUVÍ O UDÁLOSTI ČERNÉ LABUTĚ, O NĚČEM, CO NIKDO NEVIDÍ A CO JE ZAJÍMAVÉ.

 

V roce 1957 se Spojené státy a Federální rezervní systém přiblížily Saúdské Arábii a nabídly vojenskou pomoc a uzavřely ji smlouvou.

 

Dohoda stanovila, že Saúdská Arábie bude provádět veškeré ropné transakce v amerických dolarech.

 

Smlouva vyprší 9. června, za pár dní.

 

Saúdská Arábie už smlouvu neprodlouží.

 

To bude poslední smrtelná rána pro dolar.

 

https://x.com/CMDRVALTHOR/status/1797271708526608752?t=UqdyPhuRAwLKMUGdwfpMXw&s=19

 

 

📌🌧Pozor‼️ ŠTĚNOVICE NA JIŽNÍM PLZEŇSKU ZASÁHLA BLESKOVÁ POVODEŇ, ZDROJ OBRÁZKŮ:

 

https://www.krimi-plzen.cz/a/povodne-2024-06-02-134131/

 

Z ulic strhla i auta. Škody jsou velké. Na místě zasahuje několik jednotek hasičů a dokonce i vrtulník. Buďte dnes mimořádně opatrní v zasažených oblastech. Mimořádné situaci se věnujeme on-line:

 

https://www.in-pocasi.cz/clanky/aktuality/caste-prehanky-odpoledne-pozor-na-bourky-s-privalovymi-srazkami—sledujeme-on-line-5768/

 

https://t.me/absurdnisvet/73948

https://t.me/absurdnisvet/73949

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. června 2024, CZ24 News: FRONTA JE UŽ LEN TRI DNI OD KYJEVA!

 

Polovica nových brigád OS Ukrajiny sa sťahuje na obranu hlavného mesta:

 

RUSKO / UKRAJINA: „O tri dni pôjdu Rusi do Kyjeva cez Sumy. Pozdĺž frontovej línie sa sťahuje polovica nových brigád Ozbrojených síl Ukrajiny na obranu hlavného mesta Ukrajiny. Zelenského čaká rozhodujúca bitka a možno nie o Charkov, ale o hlavné mesto”, píše novinár Jamie Dettmer na stránkach amerického denníka Politico. Odvoláva sa na údaje z monitorovacích kanálov, ktoré informovali o presune piatich nových brigád z desať novovytvorených do Kyjeva. Informuje web svpressa.ru.

 

Novinár tiež citoval veliteľa ukrajinských pozemných síl Pavljuka , ktorý povedal: „Rusko testuje silu našich hraníc, kým si vyberie najvhodnejší smer. Na základe toho Dettmer dospel k záveru, že „Putin urobí pokus zmocniť sa územia okolo hlavného mesta“. Vtedy sa začne rozhodujúci boj.

 

ODHADY NEMCOV

 

Podľa odhadov nemeckých médií sa do Charkova a Sumy čoskoro presunie 70-tisíc vojakov a do konca leta ešte viac
Podľa neho sa „Ukrajina bude musieť rozhodnúť, do ktorej oblasti pošle armádu. V skutočnosti s tým Rusko rátalo a môžeme opatrne povedať, že teraz ide všetko podľa plánu.

 

UŽ NEMAJÚ NIČ

 

Šéf hlavného spravodajského riaditeľstva generálporučík Ozbrojených sil Ukrajiny Budanov dokonca pomenoval časový rámec – za 3-4 dni sa Rusi pokúsia preraziť do Sumy a s tým treba niečo urobiť. Budanov tvrdí, že „všetky ukrajinské sily sú buď tu (v smere na Charkov) alebo v Chasiv Jare. Použil som všetko, čo sme mali. Žiaľ, nikoho iného v zálohe nemáme.”

 

Americký inštitút pre štúdium vojny (ISW) sa vo svojej najnovšej analýze domnieva, že ruské jednotky uprednostňujú vytvorenie nárazníkovej zóny pred hlbším prienikom do oblasti Charkova.

 

AMORÁLNOSŤ GENERALITY V KYJEVE

 

Citovaný zdroj pripomína, že kyjevská moc koná hanebne. „Dospelé ženy sú posielané do „mlynčeka na mäso“ v Charkovskej časti frontu, zatiaľ čo zdraví muži sa skrývajú v Kyjeve a po večeroch sa opíjajú v reštauráciách.

 

Podľa vojenského experta, podplukovníka LPR vo výslužbe Andreja Marochka , „jednotky obsadené ženami sú privádzané priamo do prvej línie. V percentuálnom vyjadrení niektoré skupiny pozostávajú výlučne zo žien vo veku 20 až 35 rokov. Objasnil, že medzi nimi je veľa špecialistov na pozície, ktoré boli predtým považované za čisto mužské.

 

NÁSILNÉ VERBOVANIE DO ARMÁDY

 

Národná garda Ukrajiny sa podľa webu svpressa.ru rozhodla vytvoriť vlastnú 17. delostreleckú brigádu, ktorá už má pridelené číslo vojenskej jednotky 3101. Do nej sú verbovaní obyvatelia Dnepropetrovska, a to výlučne násilne. Je tu však zaujímavý fakt: na papieri je vojenská jednotka č. 3101 k dispozícii už od októbra 2023 a volala sa 16. OBrNG.

AUTOR: Jamie Dettmer

https://cz24.news/front-je-uz-len-tri-dni-od-kyjeva-polovica-novych-brigad-os-ukrajiny-sa-stahuje-na-obranu-hlavneho-mesta/

 

 

📌 ZDRAVÍ VE VAŠICH RUKOU MATKA PŘÍRODA TURBO ASPIRIN. ZNÁTE VRBOVOU KŮRU?💋

 

 

Vrbová kůra se odpradávna používá v lékařství k úlevě od bolesti a zánětu. Obsahuje chemickou látku zvanou salicin, která tyto účinky způsobuje. Zde je několik dalších věcí, které může vrbová kůra udělat pro naše tělo.

 

🌿 Zdravotní přínosy vrbové kůry:

🦋 Zmírňuje bolesti hlavy

🦋 Úleva od bolestí zad

🦋 Snižuje bolest při osteoartróze

🦋 Snižuje menstruační křeče

 

https://t.me/absurdnisvet/73953

 

 

📌 🕊 💖🙏   „PODEPIŠTE DOPIS VLÁDĚ ZA MIR“

 

My, níže podepsaní, požadujeme od vlády respektovat, že si většina obyvatelstva přeje ukončení konfliktu na Ukrajině a

že většina obyvatelstva naší země nepodporuje další dodávky zbraní do tohoto vojenského konfliktu.

Proto od vlády požadujeme okamžité zastavení dodávek zbraní do konfliktu na Ukrajině.

Žádáme vládu, aby naší zemi vedla k absolutnímu distancování se od konfliktu s Ruskou federací.

Velmi urgentně žádáme státy Ruské federace, Ukrajiny, Spojených Států Amerických, Číny, Francie a Velké Británie,

aby okamžitě započaly společná mírová jednání a našli kompromisní řešení, které ukončí konflikt na Ukrajině a zajistí mír do budoucnosti.

 

https://call-peace.com/index.php/cs

 

 

📌2. června 2024 18:37, Kirby: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHNOU AMERICKÝMI ZBRANĚMI PALEBNÉ POZICE A LOGISTICKÉ ZÁKLADNY V RUSKÉ FEDERACI:

 

Ozbrojenci kyjevského režimu mohou americkými zbraněmi zasáhnout ruské vojáky, jejich palebné pozice i ruské logistické základny. Uvedl to koordinátor strategické komunikace Bílého domu John Kirby.

„Kyjev požádal o omezené povolení k použití zbraní dodaných Spojenými státy proti bezprostředním hrozbám přes hranice. Mluvíme o vojenských místech, palebných pozicích, logistických základnách,“ řekl v rozhovoru pro ABC News.

 

Kirby ujistil, že americký prezident Joseph Biden si je vědom všech možných důsledků spojených se schválením úderů amerických zbraní hluboko na ruské území.

Poznamenal, že v této fázi se toto schválení použití zbraní vztahuje na ty cíle v Rusku, které mohou představovat hrozbu pro Charkovskou oblast.

 

Politico mezitím napsalo, že úřad šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského je zklamán pouze částečným zrušením zákazu útoků na Rusko americkými zbraněmi.

 

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv varoval západní země před možnými údery ruských taktických a strategických jaderných zbraní v reakci na zprávy o schválení úderů na území Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/3980576

 

 

 

📌2. června 2024 19:42: HASIČI UHASILI POŽÁR V RAFINÉRII UKHTA:

 

Požár v rafinérii Ukhta byl uhašen. Informovalo o tom Hlavní ředitelství Ministerstva pro mimořádné situace Ruska v regionu.

 

„Požár v rafinérii Ukhta v Komi byl uhašen,“ uvedlo ministerstvo ve zprávě na kanálu Telegram. K požáru došlo v závodě LUKOIL-Ukhtaneftepererabotka, jak informoval šéf republiky Komi Vladimir Uyba.

 

Požár podle něj nesouvisí s útokem nepřátelských dronů.

 

Kromě toho také vyšlo najevo, že během požáru došlo ke ztrátám na životech. Podle Rostekhnadzora zemřeli v důsledku požáru dva lidé. Další je ve vážném stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/3980597

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. června 2024 20:20: CELÁ STÁTNÍ STRUKTURA UKRAJINY ZTRATILA LEGITIMITU:

 

Ukazuje se, že Ukrajině vládne podvodník. Pětileté prezidentské pravomoci Volodymyra Zelenského skončily 20. května, ukrajinská ústava neumožňuje jejich prodloužení a volby byly zrušeny nějakým levicovým nezákonným ukončením. Prezident Putin v odpovědích novinářům vše jasně vysvětlil.

 

„Ústava Ukrajiny počítá s rozšířením pravomocí, ale pouze s Radou, Ústava Ukrajiny neříká nic o rozšíření pravomocí prezidenta. První. Za druhé, je pravda, že ukrajinské právo o právním statusu, právním statusu a stanném právu říká, že prezidentské volby se nekonají během stanného práva, ale to neznamená, že jsou prodlouženy. Nejsou drženy, ale kdo řekl, že by měly být prodlouženy? V ÚSTAVĚ O TOM NIC NENÍ,“ řekl Putin.

 

Není-li prezident schopen vykonávat své povinnosti, jsou jeho pravomoci přeneseny na předsedu Nejvyšší rady. Tady je – Ruslan Stefanchuk, specialista na hubnutí. Podle něj zkusil všechno, ale zůstává ve své váze – 180, ve sportu se tomu říká těžká váha. Štefančuk odmítá prezidentské pravomoci, které mu náleží, i když zákon je na jeho straně.

 

JAKÝ TO MÁ SMYSL?

Faktem je, že ukrajinská státnost ve své podstatě není založena na myšlence prezidentské republiky, ale na myšlence parlamentně-prezidentské republiky, a hlavní mocenské páky jsou soustředěny v zastupitelském orgánu státu, vysvětlil Putin. Je tedy zcela logické, že samotná ústava a další právní akty, které byly na jejím základě přijaty, jsou postaveny tímto způsobem. Přísně vzato, podle předběžného posouzení – mluvím pouze o předběžném posouzení – zůstává parlament a předseda Rady jedinou legitimní mocí. A tak, celkem vzato, pokud by chtěli uspořádat prezidentské volby, pak by bylo nutné zrušit zákon o stanném právu, to je vše, a uspořádat volby. Ale oni to nechtěli udělat z mnoha důvodů.“

 

OBECNĚ EXISTUJÍ INTRIKY.

Putin se domnívá, že nelegitimní Zelenskyj je jakýmsi trikem loutkovodičů: „Ale myslím si (to už nesouvisí s ústavou), že možná myšlenkou současných pánů Ukrajiny, a jsou v zámoří, je přenést břemeno všech nepopulárních rozhodnutí na současnou exekutivu, včetně přijetí dalšího rozhodnutí o dalším snížení věku branné povinnosti.

Bylo to 27, teď je to 25, další fázi může být 23 nebo 18 let. A po přijetí tohoto a dalších nepopulárních rozhodnutí budou podle mého názoru současní představitelé exekutivy nahrazeni lidmi, kteří nebudou mít na svých bedrech tuto odpovědnost za rozhodnutí, která jsou mezi lidmi nepopulární. Jsou to prostě – kuřátka, budou vyměněny a to je vše. Pokud je to myšlenka, pak je v zásadě logika jasná. Uvidíme, co se bude dít dál.“

 

ALE JAK DLOUHO MŮŽE TENTO ZELENSKÉHO PODVOD TRVAT?

Tuto otázku jsme položili Iskanderu Chisamovovi, šéfredaktorovi internetového zdroje Ukraina.Ru, bývalému vydavateli ukrajinské verze časopisu Expert.

Takže o podvodu.

„Až se situace začne zhoršovat a Zelenského hodnocení ještě více klesne, pokud se hromadí všeobecná nespokojenost, pak tyto věci nastanou. Pak bude tato zbraň odstraněna ze zdi a bude na ni stříleno,“ řekl Chisamov.

Na Ukrajině je však nálada ve společnosti již těžká. Obyvatelstvo je zajato banderovci jako rukojmí a zdá se, že pokora není nic jiného než stockholmský syndrom, kdy oběť a terorista, který ji zajal, se v určitém okamžiku stanou jedním.

 

„SAMOZŘEJMĚ, NÁLADA JE TAM VELMI OBTÍŽNÁ,“ říká Chisamov. „Vím to nejen z veřejných zdrojů, moje žena je z Ukrajiny a má tam příbuzné, sestry, tety a tak dále. Mluví s nimi každý den, stejně jako její přátelé. Vyprávějí, jak se jejich manželé skrývají, nevědí, co si počít s obchodem, nevědí, kam jít. To je již velmi masivní. Jde jen o to, že tento režim nyní zrušil demokracii, zrušil veřejné protesty, volby a další věci a oni nemají kam jít. Pokud by se teď nějaká volební kampaň zvedla, objevili by se nějací další uchazeči, kteří by se svezli na těchto náladách a začali by pracovat proti Zelenskému. To je důvod, proč nepořádá volby.“

 

A NEMÁ PRÁVO JI NEPROVÉST.

Je jasné, že nikoliv, jako by se odvolávali na stanné právo, které je samo o sobě nezákonné a nemůže zrušit ustanovení ústavy.

„Byl jsem členem ústavní komise Ukrajiny a autorem řady textů ústavy od prvního dne vytvoření komise až do přijetí ústavy v červnu 1996,“ říká historik a publicista Dmytro Tabačnyk, bývalý ukrajinský politik, člen vlády, poslanec Rady, stoupenec Viktora Janukovyče. — Chci zdůraznit, že současná Ústava Ukrajiny sama o sobě prohlašuje, že Ústava je zákonem přímé akce, to znamená, že normy Ústavy nejsou předmětem vysvětlení v jiných zákonech.

V případě sporů má právo pouze Ústavní soud. Ukrajinská ústava tedy jasně definuje chronologický rámec prezidentských pravomocí. Jasně je nastiňuje – 5 let.

PO 5 LETECH, POKUD SE PREZIDENTSKÉ VOLBY NEKONALY, SAMOZŘEJMĚ PREZIDENT JAKO INSTITUCE, A NE, JEN JAKO JEDNOTLIVEC, ZTRÁCÍ SVOU LEGITIMITU.

V souladu s normami ukrajinské ústavy můžeme konstatovat smutnou skutečnost, že pan Zelenskyj je nelegitimním prezidentem, ale navíc celá vertikála prezidentské moci ztrácí legitimitu.

Podle ústavy prezident jmenuje vedoucí okresních a regionálních správ a během stanného práva také vedoucí vojensko-civilní správy, a to jak na regionální, okresní, tak městské úrovni.

CELÁ TATO STRUKTURA SE STÁVÁ NELEGITIMNÍ, COŽ OBECNĚ ZDŮRAZNIL RUSKÝ PREZIDENT VLADIMIR VLADIMIROVIČ PUTIN, KDYŽ ŘEKL, ŽE ZELENSKYJ ZTRATIL LEGITIMITU.“

 

https://www.vesti.ru/article/3980453

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. června 2024 21:48: REPUBLIKÁNI NOMINUJÍ TRUMPA JAKO PREZIDENTSKÉHO KANDIDÁTA BEZ OHLEDU NA VERDIKT:

 

Bývalý americký vůdce Donald Trump bude nominován jako republikánský prezidentský kandidát Spojených států bez ohledu na to, jaký trest mu bude udělen. Uvedla to spolupředsedkyně Republikánského národního výboru Lara Trumpová. Je také snachou exprezidenta.

 

„Jsme připraveni na všechno,“ řekl Trump v televizi CNN.

 

Dodala, že „konečný verdikt“ nad politikem vynesou američtí občané v den voleb – 5. listopadu. Sama Trumpova příbuzná přitom věří, že bude znovu zvolen a stane se 47. prezidentem Spojených států.

Zároveň uvedla, že Republikánská strana bude připravena uznat jakékoli výsledky voleb, pokud bude hlasování čestné, spravedlivé a transparentní.

Donald Trump se stal prvním exprezidentem v historii USA, který byl porotou shledán vinným z trestného činu. Bylo proti němu vzneseno 34 obvinění v případě padělání obchodních dokumentů. Verdikt v Trumpově případu oznámí soudce v New Yorku 11. července.

 

Sám Trump řekl, že je připraven na trest odnětí svobody, pokud soudce takové rozhodnutí učiní.

 

PODLE AMERICKÝCH ZÁKONŮ VŠAK MŮŽE BÝT NEJEN ZVOLEN, ALE I Z VĚZEŇSKÉ CELY VÉST ZEMI.

 

https://www.vesti.ru/article/3980667

 

 

📌 2. června 2024 21:48: NĚMECKO UMOŽNILO KYJEVU POUŽÍT PATRIOT K ZASAŽENÍ CÍLŮ NAD ÚZEMÍM RUSKÉ FEDERACE:

 

Generálmajor Bundeswehru Christian Freuding uvedl, že německé vedení nemá námitky proti použití systému protivzdušné obrany Patriot k „porážce“ ruského letectví nad územím Ruské federace.

 

Freuding vede zvláštní velitelství pro Ukrajinu na německém ministerstvu obrany a je si vědom všech vojenských plánů Kyjeva.

 

RIA Novosti objasňuje, že generál povolil použití amerických komplexů v Charkovské oblasti a na území Ruska.

 

„Mohou být aplikovány v rámci mezinárodního práva. Máme velkou důvěru 🙈, že Ukrajinci budou dodržovat mezinárodní právo 🙈,“ řekl generál v rozhovoru pro televizi ARD.

Již dříve bylo oznámeno, že Berlín umožnil Kyjevu použít všechny dodané zbraně k úderům na ruské cíle. Německo se přitom nepovažuje za stranu konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/3980669

 

 

📌🔥UKRAJINA ZASÁHLA BELGOROD SYSTÉMY HIMARS NĚKOLIK HODIN PO BIDENOVĚ SOUHLASU –  FORBES.

V pátek Bílý dům smazal svou červenou linii. Ještě téže noci namířila ukrajinská armáda některé ze svých kolových odpalovacích zařízení HIMARS na ruské město Belgorod s 384 000 obyvateli, uvedla publikace.

„Není jasné, jaké škody tento nálet způsobil a hlavně jaké škody způsobil na vojenských zařízeních,“ dodává časopis.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26674

 

📌2. června 2024 22:17: HRAD LETECTVA DAVIDOVIČ: BĚLORUŠTÍ PILOTI JSOU PŘIPRAVENI ZASÁHNOUT TAKTICKÝMI JADERNÝMI ZBRANĚMI:

 

Běloruští vojenští piloti jsou připraveni operovat s taktickými jadernými zbraněmi (TNW) jak teoreticky, tak prakticky, řekl Leonid Davidovič, zástupce velitele letectva a sil protivzdušné obrany – náčelník letectva ozbrojených sil Běloruska.

 

„Posádky jsou již připraveny a inženýrský a technický personál je také připraven. A letadla byla připravena už dlouho,“ řekl Davidovich, kterého citovala agentura RIA Novosti.

 

Upřesnil, že celý cyklus výcviku běloruských vojáků uplynul již poměrně dávno a výcvik, cvičení nebo inspekce mají „rutinní“ charakter.

 

V komentáři ke společnému bělorusko-ruskému taktickému leteckému cvičení vzdušných sil a sil protivzdušné obrany ozbrojených sil Běloruska a leteckých sil Ozbrojených sil RF, které se konalo ve dnech 27. a 31. května, zástupce velitele uvedl, že velení se zaměřilo na taktický výcvik pilotů. Dodal, že do cvičení byly zapojeny všechny letecké základny a všechny typy letadel ve výzbroji obou zemí.

 

Plukovník Davidovič také řekl, že během aktivní fáze cvičení se několik letadel NATO neustále „vznášelo“ na obloze nad Polskem a pobaltskými zeměmi, které bedlivě sledovaly, co se děje.

 

https://www.vesti.ru/article/3980687

 

 

📌2. června 2024 21:48: REPUBLIKÁNI NOMINUJÍ TRUMPA JAKO PREZIDENTSKÉHO KANDIDÁTA BEZ OHLEDU NA VERDIKT:

 

Bývalý americký vůdce Donald Trump bude nominován jako republikánský prezidentský kandidát Spojených států bez ohledu na to, jaký trest mu bude udělen. Uvedla to spolupředsedkyně Republikánského národního výboru Lara Trumpová. Je také snachou exprezidenta.

 

„Jsme připraveni na všechno,“ řekl Trump v televizi CNN.

 

Dodala, že „konečný verdikt“ nad politikem vynesou američtí občané v den voleb – 5. listopadu. Sama Trumpova příbuzná přitom věří, že bude znovu zvolen a stane se 47. prezidentem Spojených států.

 

Zároveň uvedla, že Republikánská strana bude připravena uznat jakékoli výsledky voleb, pokud bude hlasování čestné, spravedlivé a transparentní.

 

Donald Trump se stal prvním exprezidentem v historii USA, který byl porotou shledán vinným z trestného činu. Bylo proti němu vzneseno 34 obvinění v případě padělání obchodních dokumentů. Verdikt v Trumpově případu oznámí soudce v New Yorku 11. července.

 

Sám Trump řekl, že je připraven na trest odnětí svobody, pokud soudce takové rozhodnutí učiní. Podle amerických zákonů však může být nejen zvolen, ale i z vězeňské cely vést zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/3980667

 

 

📌2. června 2024 21:48: NĚMECKO UMOŽNILO KYJEVU POUŽÍT PATRIOT K ZASAŽENÍ CÍLŮ NAD ÚZEMÍM RUSKÉ FEDERACE:

 

Generálmajor Bundeswehru Christian Freuding uvedl, že německé vedení nemá námitky proti použití systému protivzdušné obrany Patriot k „porážce“ ruského letectví nad územím Ruské federace.

 

Freuding vede zvláštní velitelství pro Ukrajinu na německém ministerstvu obrany a je si vědom všech vojenských plánů Kyjeva.

 

RIA Novosti objasňuje, že generál povolil použití amerických komplexů v Charkovské oblasti a na území Ruska.

 

„Mohou být aplikovány v rámci mezinárodního práva. Máme velkou důvěru, že Ukrajinci budou dodržovat mezinárodní právo,“ řekl generál v rozhovoru pro televizi ARD.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Berlín umožnil Kyjevu použít všechny dodané zbraně k úderům na ruské cíle. Německo se přitom nepovažuje za stranu konfliktu.

 

https://www.vesti.ru/article/3980669

 

 

📌3. června 2024 1:19: RUMUNSKO JEDNÁ O OTÁZCE DODÁVEK SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT NA UKRAJINU:

 

V Rumunsku úředníci diskutují o převodu systémů protivzdušné obrany Patriot na Ukrajinu, řekl premiér Marcel Ciolacu v rozhovoru pro Euronews.

 

Jak poznamenal premiér, návrh je v současné době ve fázi analýzy. Je nutné, „aby si specialisté sedli k jednacímu stolu a našli nejlepší řešení“. Poté bude moci Nejvyšší rada obrany Rumunska na základě dostupných informací rozhodnout, píše TASS.

 

Ciolacu zdůraznil, že Rumunsko o této otázce diskutuje „velmi vážně“ a nemělo by se stát předmětem politických spekulací.

 

Rumunský prezident Klaus Iohannis 7. května ve Washingtonu během jednání s americkým prezidentem Joem Bidenem oznámil, že je připraven jednat o dodávkách protiletadlových raketových systémů Patriot na Ukrajinu. Později byla tato otázka diskutována na mezinárodní konferenci Černomořské a balkánské bezpečnostní fórum, která se konala v Bukurešti. Pak Iohannis řekl, že veřejná diskuse je pro toto téma nežádoucí. Dodal také, že Rumunsko by nemělo zůstat bez protiraketové a protivzdušné obrany.

 

Rumunsko podepsalo smlouvu se Spojenými státy na pořízení sedmi systémů protivzdušné obrany Patriot. Podle posledních informací byly do země dodány čtyři komplexy. Zatím byl uveden do provozuschopného stavu pouze jeden z nich.

 

https://www.vesti.ru/article/3980682

 

 

📌3. června 2024 3:29: 17 BOJOVNÍKŮ ZABITO, 15 ZRANĚNO V DŮSLEDKU ÚTOKU IZRAELSKÉHO LETECTVA NA ALEPPO V SÝRII:

 

V Sýrii bylo zabito nejméně 17 bojovníků v důsledku izraelského náletu na vojenské pozice v blízkosti města Aleppo, uvedla televize Al Hadath.

 

Jak bylo uvedeno, dalších 15 lidí z vládních sil a šíitských formací utrpělo zranění různě vážného rázu.

 

Izraelské letectvo zaútočilo na oblast Hayyan jihovýchodně od Aleppa. Syrské systémy protivzdušné obrany zahájily palbu, v jejímž důsledku bylo sestřeleno několik izraelských raket.

 

Ministerstvo obrany Syrské arabské republiky již dříve informovalo o náletech Izraelských obranných sil na jihovýchodní předměstí Aleppa. V důsledku útoku bylo zabito několik lidí a byly způsobeny materiální škody.

 

https://www.vesti.ru/article/3980713

 

 

📌 3. června 2024, CZ24 NEWS: 100 ROČNÁ VODA V NEMECKU PRETRHLA DVE HRÁDZE A MASÍVNA POVODŇOVÁ VLNA SA VALÍ NA SLOVENSKO:

 

NĚMECKO: V niektorých regiónoch v južnom Nemecku napršal za 24 hodín celomesačný priemer zrážok. V dôsledku silných dažďov sa pretrhli na území bavorskej obce Pfaffenhofen an der Ilm dve priehrady na rieke Paar, čo je prítok Dunaja. V dôsledku toho stúpa hladina rieky aj v Bratislave, pričom do večera môže prekročiť úroveň 1. povodňového stupňa.

 

Ako upozornil portál iMeteo, povodňová vlna z Nemecka a Rakúska už sa začína prejavovať aj na našom území. Zo včerajšej výšky 490 centimetrov sa hladina Dunaja dostala už na aktuálnych 602 centimetrov a stúpa aj naďalej. Už v nedeľu večer by mala úroveň atakovať 650 cm, čo je hranica 1. povodňového stupňa. Podľa portálu sú vodohospodári v pohotovosti a už prijímajú potrebné opatrenia.

V meste Kißlegg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko zaznamenali za piatok 130 milimetrov zrážok, v tomto ročnom období tam naprší 118 mm za celý mesiac. V Bad Wörishofene v susednom Bavorsku spadlo za 24 hodín 129 mm v porovnaní s mesačným priemerom 101 mm, informovala DWD.  Podobné hodnoty boli zaznamenané v celom regióne.

 

V dôsledku silných dažďov sa pretrhli na území bavorskej obce Pfaffenhofen an der Ilm dve priehrady na rieke Paar, čo je prítok Dunaja, informoval hovorca okresnej správy. V záplavovej vlne sa prevrhol hasičský záchranný čln a jeden zo štyroch hasičov sa utopil.

 

V noci na nedeľu sa po zosuve pôdy vykoľajil diaľkový vlak v meste Schwäbisch Gmünd východne od Stuttgartu. Nehoda si nevyžiadala obete. Železničná spoločnosť Deutsche Bahn upozorňuje na rozsiahle rušenie a meškanie spojov. Zákazníkom odporúča, aby odložili cestu na neskôr, pričom ich lístky ostanú v platnosti. Železničná doprava bola prerušená na trasách z Mníchova do Berlína, Stuttgartu a švajčiarskeho Zürichu.

 

ZDROJ: SITA / iMeteo / Topky / CZ24.news

https://cz24.news/100-rocna-voda-v-nemecku-pretrhla-dve-hradze-a-masivna-povodnova-vlna-sa-vali-na-slovensko/

 

 

📌 3. června 2024, CZ24 NEWS: VIDEO: BOŽE, V ČEM TEN ŠAŠEK JEDE? TAKÉ KOKS, NEBO PERNÍK? POSLOUCHEJTE DROGOVÉHO PORADCE.

 

ČESKO: Jakoby si právě přečetl román „Osudy dobrého vojáka Švejka za druhé světové války”. Výklad dle poučky: „Ještě větší blbec, než jsme si mysleli”! O čem mluví? Jak to souvisí?

 

ŠVEJK V BLÁZINCI A POROVNEJTE

 

Švejk odpovídá: „Na střeše jsou dva vikýře a dva komíny. V každém poschodí jsou dva nájemníci. A teď mně řekněte, pánové, v kerým roce zemřela domovníkovi jeho babička?“

 

Soudní lékaři podívali se významně na sebe, nicméně jeden z nich dal ještě tuto otázku: „Neznáte nejvyšší hloubku v Tichém oceáně?

A to, co popisoval Jaroslav Hašek v románu, je nyní v nejvyšších politických a státních funkcích. Je rok 2024…

 

https://cz24.news/video-boze-v-cem-ten-sasek-jede-take-koks-nebo-pernik-poslouchejte-drogoveho-poradce/

 

 

📌 3. června 2024, CZ24 NEWS, AMERICKÝ POLITOLÓG G. DOCTOROW: RUSKO MALO V KONFLIKTE NA UKRAJINE OD ZAČIATKU STRATEGICKÚ VÝHODU:

 

RUSKO / UKRAJINA: Od prvého dňa konfliktu na Ukrajine bola strategická výhoda na strane Ruska a postupom času ju ruské sily dokázali ešte zvýšiť.

 

Povedal to politológ Gilbert Doctorow v rozhovore pre YouTube-kanál „Judging Freedom“.

Nasvedčuje tomu podľa neho nielen rastúci počet zomierajúcich ukrajinských vojakov, ale aj masívny prechod ukrajinských bojovníkov na stranu Ruska.

 

— Ako dlho môže ukrajinská armáda odolávať ruským silám vzhľadom na to, že Rusko má strategickú prevahu?

 

 

„Táto prevaha tu bola od samého začiatku. Bez ohľadu na vyhlásenia, že keďže Kongres nemohol schváliť rozpočtové prostriedky na Bidenovu žiadosť pred niekoľkými mesiacmi, Ukrajinci pociťujú vážny nedostatok delostreleckých nábojov atď. Ich pozícia bola horšia už od prvého dňa vojenskej operácie — ešte vo februári 2022. Dnes hovoríme o tom, že Rusko má prevahu desať ku jednej. V tých časoch to bolo rovnaké. To znamená, že Rusi mali prevahu od začiatku. Jedinou otázkou bolo len ako dlho budú zapriahať. Rusi majú príslovie: „Dlho zapriahame, ale rýchlo ideme.“ Je otázne, ako dlho dokážu Ukrajinci odolávať.

 

Chcel by som zdôrazniť jeden faktor, ktorý hovorí za veľa. Pred mesiacom alebo viac denné zvodky ruskej štátnej televízie uvádzali, že denne zomiera 800 až 1200 ukrajinských vojakov. Teraz hovoríme o 1700 Ukrajincoch. Odkedy Rusi spustili to, čo sa oficiálne nenazýva ofenzívou, používajúc frázy ako „zlepšenie niektorých našich pozícií“, toto číslo sa zvýšilo o 40%. Keď sa to rozhodnú nazvať ofenzívou, neviem si predstaviť, aký bude počet obetí, nehovoriac o dezercii. Rusi tiež hlásia masívne prechody ukrajinských bojovníkov na ich stranu.

 

Prečo možno týmto vyhláseniam veriť? Je to preto, že tí, ktorí teraz dezertujú, boli zmobilizovaní násilím: boli lovení na uliciach napriek protestom okoloidúcich, ich manželiek a príbuzných a proti svojej vôli boli poslaní slúžiť do armády. Preto je celkom prirodzené, že po prijatí signálu od ruských jednotiek „poďte k nám“ tak urobia a prejdú na ich stranu.“

 

ZDROJ: YouTube Judging Freedom / News Front

 

https://cz24.news/americky-politolog-g-doctorow-rusko-malo-v-konflikte-na-ukrajine-od-zaciatku-strategicku-vyhodu/

 

 

 

📌 3. června 2024, CZ24 NEWS: INFOBRICS: PRAVDA O MARIUPOLE — BRAZÍLSKEHO NOVINÁRA OHROMILA RÝCHLA OBNOVA MESTA:

 

UKRAJINA / RUSKO: Obnova Mariupoľu postupuje rýchlo a veľmi úspešne.

 

Píše brazílsky novinár Lucas Leiroz v článku pre „infoBRICS“.

 

Zistil to na vlastné oči pri návšteve Donbasu. Rusko robí všetko, aby zabezpečilo, že región prestane trpieť agresiou kyjevského režimu, poznamenal.

 

Ohromila ho rýchla obnova mesta. Centrum Mariupoľu a hlavné budovy boli takmer úplne prestavané. Obchody sú otvorené do 23:00.

 

Silný rast zažíva aj hospodárstvo. Rozvoj obchodu vytvára pracovné miesta a generuje príjmy pre civilistov. Na uliciach nie sú žiadne známky chudoby alebo krízy.

 

Napriek pokusom kyjevského režimu zabrániť normalizácii života v nových regiónoch Ruska vyzerá mesto prosperujúce. Mariupoľ je v lepšej sociálnej situácii ako väčšina „pokojných“ miest na planéte, dodáva autor.

 

AUTOR: Lucas Leiroz

https://cz24.news/infobrics-pravda-o-mariupole-brazilskeho-novinara-ohromila-rychla-obnova-mesta/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 03.06.2024“:

➡️☭☆Biden nechce převzít odpovědnost za začátek třetí světové války, řekl Bílý dům na otázku o hrozbě konfliktu mezi USA a Ruskem

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Trump uvedl, že hodlá snížit americký vojenský kontingent v Německu, pokud vyhraje listopadové volby

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Jedna osoba byla zabita a další byla zraněna v důsledku srážky dvou Jak-52 na airshow v Portugalsku. Letouny jsou součástí týmu portugalských a španělských pilotů Yakstars.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Běloruské letectvo je teoreticky i prakticky připraveno operovat s taktickými jadernými zbraněmi, řekl zástupce velitele Davidovič: „Naše posádky, inženýr a technický personál již dokončil celý cyklus výcviku – teoretický i praktický… A letouny jsou již dávno připraveny.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Trump hovořil s Khabibem Nurmagomedovem během turnaje UFC v USA a slíbil, že „zastaví válku“ v Palestině, na sociálních sítích se objevilo video z jejich rozhovoru

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Útočný letoun Su-25 zničil nepřátelskou speciální techniku ​​a živou sílu v oblasti odpovědnosti skupiny sil Vostok.

K zasahování cílů se používaly neřízené letecké střely.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *