, ,

02.08.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: 👉PUTIN „ROZLOUSKNUL“ TAJNOU DOHODU SE ZELENSKÝM; VÝBUŠNÁ ZPRÁVA NEW YORK TIMES ODHALUJE DETAILY NÁVRHU MÍROVÉ SMLOUVY MEZI RUSKEM A UKRAJINOU Z BŘEZNA ROKU 2022…

02.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: PUTIN „ROZLOUSKNUL“ TAJNOU DOHODU SE ZELENSKÝM; VÝBUŠNÁ ZPRÁVA NEW YORK TIMES ODHALUJE DETAILY NÁVRHU MÍROVÉ SMLOUVY MEZI RUSKEM A UKRAJINOU Z BŘEZNA ROKU 2022

 

📌💥💥💥02. srpna 2024: ORGANIZÁTOŘI OLYMPIÁDY V PAŘÍŽI 2024 ZAČALI SNIŽOVAT CENY VSTUPENEK NA NĚKTERÉ AKCE VE SNAZE ZVÝŠIT ÚČAST NA HRÁCH.

 

Letošní letní olympiáda je již v plném proudu, ale bylo zaznamenáno, že na několika velkých akcích byla ve stadiích spousta prázdných míst.

 

Částečně to bylo připisováno koordinovaným žhářským útokům v předvečer her, které „paralyzovaly“ francouzskou železniční síť a zpozdily statisíce příznivců, aby se dostali do Paříže.

 

Objevila se však také silná kritika drahých cen vstupenek na sledování „největší show na světě“, přičemž mnohé stály stovky liber.

 

Nyní podle Daily Mail začali organizátoři snižovat ceny atletických, fotbalových, basketbalových, ragbyových a házenkářských akcí, které se konají od nynějška do celého příštího týdne.

 

Některé lístky na fotbal budou nyní stát pouhých 15 eur (12 liber), což přichází poté, co se ženského zápasu mezi Německem a Austrálií v Marseille zúčastnilo méně než 10 000 fanoušků navzdory tomu, že stadion má kapacitu 67 000.

 

„Je jasné, že stadion, který je pro mě nejkrásnější ve Francii, je trochu smutný, když ho vidím tak prázdný,“ řekl zástupce sportovního ředitele Marseille Sebastien Jibrayel agentuře RMC , když se zasazoval o levnější vstupenky.

 

„Měli jsme další zápas s osmi tisíci lidmi na stadionu, který pojme 67 tisíc. Francie dosáhla skutečného úspěchu s vyprodaným stadionem a poté jsme měli tři zápasy bez překročení 10 000 lidí.

 

„Je to návrh. Říkám Paříži 2024: není možné snížit cenu letenek v Marseille? Dnes je to trochu vysoko.

 

„Balíček ve výši 60 eur pro rodiny není přístupný všem. Když máme prázdný stadion, musíme z něj udělat oboustranně výhodnou situaci a snížit cenu míst. Mezi 5 a 10 eury.

 

„Chci, aby obraz Francie a Marseille rezonoval tím nejkrásnějším způsobem. A dnes, když máme prázdné stadiony, a nejen v Marseille, si myslím, že musí být návrh.

 

„Někteří lidé se chtějí zúčastnit olympijských her, ve straně, a jsou připraveni zaplatit pár eur. Pro některé by to byla příležitost přijet na Stade Vélodrome poprvé.“

 

Kdo by taky chtěl vidět tu špínu?!👍

 

https://metro.co.uk/2024/07/30/olympics-organisers-slash-ticket-prices-just-12-low-turnouts-21326659/?ico=top-stories_sport_top

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️02.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN „ROZLOUSKNUL“ TAJNOU DOHODU SE ZELENSKÝM; VÝBUŠNÁ ZPRÁVA NEW YORK TIMES ODHALUJE DETAILY NÁVRHU MÍROVÉ SMLOUVY MEZI RUSKEM A UKRAJINOU Z BŘEZNA ROKU 2022

 

((Písemní mírový návrh dohody mezi Ruskem a Ukrajinou, do kterého Západ hodil vidle!!! Jak megalhář Vondra nás přesvědčoval že to žádná pravda není!!! Velvyslanec ve Spojených státech, velký přítel Spojených států, zakladatel už za bolševika SPUSA (Spolku přátel USA), pod křídly Charty a najednou poslední 2 roky čte UA pravdu a papouškuje Generální stát b Ukrajiny a to zásadně, ale vůbec se nezajímá, co se vlastně píše ve Spojených státech k problému Ukrajinské války na oficiální úrovni!!!))

 

Putin odkryl tajnou dohodu se Zelenským. New York Times odhaluje detaily návrhu mírové smlouvy mezi Ruskem a Ukrajinou z března roku 2022. Ohromující detaily tajné Rusko-Ukrajinské mírové dohody. New York Times učinil velké odhalení toho návrhu z roku 2022, o dohodě ukončení bojů. Členské země Aliance NATO, Spojené státy a Polsko byli údajně alarmovány tím návrhem, to znamená znepokojení. New York Times publikoval detaily z toho návrhu z roku 2022, mírové dohody mezi Ruskem a Ukrajinou. Dohoda byla podle zpráv sjednaná v Turecku, v úvodních měsících války. Zpráva říká, že více členských aliancí NATO, Spojené státy a Polsko byli alarmovány těmi návrhy. Spojené státy a Polsko, podle zpráv se obávali, že by to vedlo k odzbrojení Ukrajiny.

👉 „Tajná, mírová dohoda“, co Ukrajina odsouhlasila 17.3.2022.

Status „trvalé neutrality“ výměnou za bezpečnostní garance od Spojených států, Spojeného království, Ukrajiny, Francie, Ruska a Číny.

Vyhlašuje se, a přistupuje k tomu, že se nepřipojí k žádnému vojenskému bloku a ukončí jakákoliv jednání, či dohody, které nejsou kompatibilní, svázaní se statutem neutrality. Uznat Krym jako Ruský a Doněckou a Luhanskou republiku, jako nezávislé státy, a stejně jako obnovit infrastrukturu zničenou v tom regionu v Donbasu, nebo na východě Ukrajiny Ukrajinskými silami mezi lety 2014 a 2022. Limity k množství těžké vojenské techniky, kterou by mohla Ukrajina mít v držení…“

 

https://youtu.be/LYPjAFgDtPY?si=nm9i5kqOYhCkjngy

 

 

📌⚡️🌪🌧02. srpna 2024, 7:55, Vadim Zavodčenkov: CYKLON BUDE I NADÁLE ZAPLAVOVAT RUSKOU NÍŽINU A URAL DEŠTĚM:

 

Srpen převzal od července štafetu za dešti a chladno. Dlouhotrvající cyklón bude i nadále kazit počasí na rozsáhlém území.

 

Den předtím se pod jeho vlivem v Tatarstánu znovu roztočilo tornádo. Naštěstí tornádo prošlo daleko od osady a nezpůsobilo žádnou zkázu. Ufu zachvátil silný liják. Jeho intenzita byla taková, že po několika minutách se po silnicích a chodnících hnaly rozbouřené proudy.

 

Soukromý sektor byl zaplaven. Pod vodou se ocitly i ulice v samém centru města. Podle místní meteorologické stanice spadlo na hlavní město Baškirsko za pouhou hodinu a půl 25 milimetrů srážek.

 

Kvůli neustálým dešťům zůstává v Čeljabinské oblasti obtížná hydrologická situace. Lidé žijící na jižním okraji Miass si stěžují, že v domech a na pozemcích už týden stojí voda. Povodeň zanechala mnoho lidí nejen bez domova, ale také bez úrody.

 

Není nic překvapivého na tom, že uralská půda již neabsorbuje vlhkost. V druhé polovině července byla oblast zaplavena intenzivními dešti. V důsledku toho například spadly více než dva měsíční úhrny srážek v Čeljabinsku, téměř tři v Magnitogorsku a více než čtyři na jihu Baškirska. V důsledku toho se ukázalo, že střed léta je nejdeštivější za celé období přístrojových pozorování.

 

Dnes bude obrovské území od břehů Jeniseje až po pobřeží Baltského moře stále v zóně deštivého počasí. Ve většině regionů však bude intenzita srážek již malá. A pouze v horách jižního Uralu, na některých místech na horní Volze a v oblasti Středního Ob může spadnout až 10-20 milimetrů vlhkosti.

 

V Čeljabinsku se dnes nebo zítra očekávají nejsilnější bouřky, celkem přinesou dalších 13 milimetrů vlhkosti. V následujících dnech budou přeháňky slábnout, oteplí se na plus 23-24 stupňů. Přesto zde během tohoto nepříznivého období spadne téměř 40 % srpnových srážek, takže povodňová vlna na Uralu bude pomalu klesat.

 

Vlivem cyklónu bude dnes teplotní režim ve středním pásu Ruské nížiny o něco chladnější než obvykle, během dne se navíc očekává 20-25 stupňů.

 

Ural bude v epicentru chladné anomálie, navíc se zde odpoledne předpovídá 18 až 23 stupňů. Uralský vír bude pumpovat dobře ohřáté vzduchové hmoty z Kazachstánu na Sibiř, teploměr v této části země dosáhne plus 27-32 stupňů.

 

V Moskvě je až do úterý zvýšena pravděpodobnost srážek, které však nepřinesou více než 5 milimetrů vlhkosti denně. Slunce, které vykukuje zpoza mraků, lépe zahřeje vzduch v hlavním městě. V pátek odpoledne se očekává plus 22 stupňů a v následujících dnech budou denní teploty převyšovat normu začátku srpna, vzduch se ohřeje na plus 24-25 stupňů.

 

https://www.vesti.ru/article/4075666

 

 

📌02. srpna 2024, 9:46, Volodin: VÝSLEDEK VOLEB VE VENEZUELE NENÍ TO, CO CHTĚLY SPOJENÉ STÁTY:

 

Prezidentské volby ve Venezuele neproběhly podle scénáře Bílého domu. Výsledky hlasování Spojeným státům příliš nevyhovovaly. Navzdory titánským snahám se opozice nikdy nedokázala dostat k moci.

 

V tomto ohledu Washington zorganizoval v zemi nepokoje. Tento názor vyjádřil předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin. V tomto ohledu se Američané snaží destabilizovat zemi za každou cenu.

 

„Jednají rukama dobře živené opozice. Vměšování do záležitostí suverénních států se již stalo nedílnou součástí politiky USA,“ napsal na svém telegramovém kanálu.

 

Volodin dodal, že Washington vždy hraje podle svých vlastních pravidel. A s americkou administrativou je možné vyjednávat pouze za jejích podmínek.

 

https://www.vesti.ru/article/4075918

 

 

📌02. srpna 2024, 11:46: V KYJEVĚ ZAHOŘELA TŘI VOJENSKÁ AUTA:

 

V noci na dnešek v Kyjevě shořela tři auta. Vozidla byla zapálena neznámými osobami v okresech Darnytskyi a Sviatoshynskyi v hlavním městě. Auta patřila ukrajinské armádě.

 

„Strážci zákona zaznamenali v Kyjevě tři žhářské útoky. Majetek armády byl poškozen. Incidenty se vyšetřují,“ uvedla celostátní média.

 

Také tuto noc hořely retranslační skříně na železnici v Kyjevě a Černihovské oblasti. Odpor vůči kyjevské juntě roste každým dnem.

 

Předtím ukrajinští partyzáni zničili čtyři vojenská vozidla v Oděse, Lvově a Rivne.

 

https://www.vesti.ru/article/4076193

 

 

📌02. srpna 2024, 11:42: SZIJJÁRTÓ OZNAČIL CHORVATSKO ZA NESPOLEHLIVOU ZEMI V DODÁVKÁCH ROPY:

 

Chorvatsko je nespolehlivá země, která dodává ropu do Maďarska a na Slovensko, řekl maďarský ministr zahraničí Peter Szijjárto.

 

„Chorvatsko je prostě nespolehlivá země pro tranzit. Od začátku (konfliktu na Ukrajině) zvýšili tranzitní poplatek tak, že je pětkrát vyšší než průměr na trhu,“ uvedl na svých sociálních sítích šéf ministerstva zahraničí.

 

Chorvatský premiér Andrej Plenković již dříve na zasedání kabinetu ministrů oficiálně oznámil Evropské komisi, Maďarsku a Slovensku svou připravenost poskytnout těmto zemím ropu prostřednictvím jadranského ropovodu JANAF.

 

Během oznámení také upřesnil, že zaslal potřebné dopisy předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové, šéfům vlád Maďarska a Slovenska Viktoru Orbánovi a Robertu Ficovi.

 

„Provozovatel naftovodu na Jadranu (JANAF) je jako společnost připraven jednat s (maďarským energetickým koncernem) MOL o logistice a energetické bezpečnosti za změněných podmínek,“ citoval chorvatského premiéra list Jutarnji.

 

Ukrajina již dříve zablokovala dodávky ropy do Evropy přes své území.

 

https://www.vesti.ru/article/4076209

 

 

📌02. srpna 2024, 11:09, Medveděv: MOLDAVSKO VYMÝŠLÍ VLASTNÍ HLADOMOR A CHCE SDÍLET OSUD UKRAJINY:

 

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv kritizoval nápad předsedy moldavského parlamentu uznat hladomor po válce jako genocidu.

 

Politik vyzval k tomu, abychom si „nezahrávali s historií“. V opačném případě bude země sdílet osud Ukrajiny a ocitne se v nové válce. Takový je osud mladých falzifikátorů dějin.

 

„Předseda moldavského parlamentu se rozhodl, že si dopřeje svých 15 minut laciné slávy. Jaký musíte být drzý pokrytecký hlupák, abyste se takto vysmívali zdravému rozumu,“ napsal na sociální síti.

 

Medveděv připomněl Igoru Grosovi, že v poválečných letech to bylo těžké pro všechny. A moldavský lid může Třetí říši, jejím satelitům a komplicům velmi poděkovat.

 

„Podle Grosuovy logiky celá země tloustla a jen malé nešťastné Moldavsko živořilo hlady. Je to jen prase, které ztratilo zbytky svědomí!“ uzavřel myšlenku místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4076040

 

 

📌02. srpna 2024, 14:00: ERDOGAN SCHVÁLIL RATIFIKACI DOHODY O VOLNÉM OBCHODU S KYJEVEM:

 

Turecko schválilo ratifikaci dohody o vytvoření zóny volného obchodu s Ukrajinou. Dekret v pátek podepsal prezident Tayyip Erdogan.

 

Ankara a Kyjev dosáhly dohody o volném obchodu 3. února 2022 během Erdoganovy návštěvy ukrajinského hlavního města.

 

Začátkem tohoto týdne se turecký ministr obchodu Omer Bolat setkal s první místopředsedkyní ukrajinské vlády Julií Svyryděnkovou. Strany potvrdily svůj záměr zvýšit obchodní obrat mezi zeměmi ze 7,3 miliardy dolarů v roce 2023 na 10 miliard dolarů.

 

Turecko a Ukrajina jednají o vytvoření zóny volného obchodu již více než deset let. Podpis dokumentu byl však odložen kvůli nejednotnosti v otázkách cel.

 

https://www.vesti.ru/article/4076468

 

 

📌02. srpna 2024, 14:40: IZRAELSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SI PŘEDVOLALO ZÁSTUPCE TURECKÉHO VELVYSLANCE KVŮLI VLAJCE STAŽENÉ NA PŮL ŽERDI:

 

Israel Katz si předvolal zástupce tureckého velvyslance na izraelském ministerstvu zahraničí. Diplomat má být pokárán za to, že vyvěsil vlajku na půl žerdi na budově zastupitelského úřadu republiky v Tel Avivu.

 

Podle ministra je truchlení za Haníju nevhodné. V této souvislosti doporučil truchlícím zaměstnancům turecké ambasády, aby opustili zemi.

 

„Nařídil jsem, abych si zavolal diplomata a dal mu přísné pokárání. Izrael nebude tolerovat projevy zármutku nad Haníjou, který byl zapojen do islamistického útoku ze 7. října,“ řekl Katz.

 

Erdogan mezitím již pohrozil, že vyšle vojáky do Izraele a potrestá Netanjahuův režim.

 

https://www.vesti.ru/article/4076569

 

 

📌02. srpna 2024, 14:27: KYJEVSKÝ SOCIOLOGICKÝ INSTITUT: 57 % UKRAJINCŮ JE PRO JEDNÁNÍ S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Podle průzkumu provedeného Kyjevským mezinárodním sociologickým institutem (KIIS) 57 % Ukrajinců podporuje myšlenku zahájení jednání s Ruskem o vyřešení konfliktu.

 

Průzkum probíhal formou telefonických rozhovorů od 8. do 25. května a zúčastnilo se ho 2 508 respondentů.

 

Je třeba poznamenat, že výsledek, podle kterého je téměř 60 % Ukrajinců pro jednání s Ruskou federací, se vrací k číslům z května 2022, kdy podobně hovořilo 59 % respondentů.

 

Zároveň se 38 % respondentů domnívá, že Ukrajina by neměla vstupovat do jednání s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4076568

 

 

📌02. srpna 2024, 12:21: RADA FEDERACE SCHVÁLILA ZÁKON O TĚŽBĚ KRYPTOMĚN:

 

Rada federace schválila zákon, který legalizuje těžbu kryptoměn v Rusku.

 

Dokument iniciovala skupina poslanců vedená Anatolijem Aksakovem, předsedou výboru Státní dumy pro finanční trhy. Návrh zákona byl předložen Státní dumě v listopadu 2022 a v dubnu letošního roku byla jeho revidovaná verze předložena Státní dumě.

 

Ruská vláda po dohodě s centrální bankou stanoví požadavky na činnost fyzických a právnických osob zabývajících se těžbou, včetně účastníků těžebního poolu, jakož i na osoby zapojené do organizace jeho činností. Ministerstvo pro digitální rozvoj Ruské federace bude sledovat provádění požadavků.

 

Právo těžby získávají pouze ruské právnické osoby a fyzické osoby podnikatelé zapsaní ve zvláštním registru. Fyzické osoby budou mít právo provozovat těžbu, aniž by byly zapsány do registru, a to za předpokladu, že budou dodrženy limity spotřeby energie stanovené kabinetem ministrů.

 

https://www.vesti.ru/article/4076242

 

((🛑 Co je těžba kryptoměn a jak funguje? Těžba kryptoměn ověřuje a potvrzuje blockchainové transakce. Zároveň během ní vznikají nové jednotky kryptoměny.

 

Práce těžařů sice vyžaduje rozsáhlé výpočetní zdroje, ale právě díky ní je blockchainová síť bezpečná.

 

CO JE TĚŽBA KRYPTOMĚN?

 

Těžba kryptoměn zajišťuje bezpečnost a decentralizaci kryptoměn, jako je Bitcoin, které používají mechanismus konsenzu proof-of-work (PoW). Jedná se o proces, při kterém se ověřují transakce uživatelů a přidávají se do veřejné účetní knihy blockchainu. Těžba je proto klíčovým prvkem, který umožňuje Bitcoinu fungovat, aniž by k tomu potřeboval ústřední orgán.

 

Těžba je také odpovědná za rozšiřování stávající nabídky dané kryptoměny. Těžba kryptoměn má ale stanovenou sadu pevně daných pravidel, která řídí proces těžby a brání svévolnému vytváření nových jednotek coinů. Tato pravidla jsou zabudována v podkladových kryptoměnových protokolech a vymáhá je celá síť, která se může skládat z tisíců uzlů.

 

Nové kryptoměnové jednotky vytváří těžaři řešením složitých kryptografických hádanek za pomoci výpočetního výkonu. Těžař, který hádanku vyřeší jako první, má právo přidat na blockchain nový blok s transakcemi a odeslat ho do sítě.

 

JAK FUNGUJE TĚŽBA KRYPTOMĚN?

 

Nové blockchainové transakce se odesílají do takzvaného paměťového poolu. Úkolem těžaře je ověřit platnost těchto čekajících transakcí a uspořádat je do bloků.

 

Blok si můžete představit jako stránku účetní knihy blockchainu, na které je zaznamenáno několik transakcí (spolu s dalšími údaji). Přesněji řečeno, za shromažďování nepotvrzených transakcí z paměťového poolu a jejich sestavování do kandidátského bloku zodpovídá těžařský uzel.

 

Těžař se pak pokusí tento kandidátský blok převést na platný, potvrzený blok. Aby se mu to podařilo, musí vyřešit složitý matematický problém, který vyžaduje velké množství výpočetních prostředků. Za každý úspěšně vytěžený blok ale získá odměnu za blok, která se skládá z nově vytvořených kryptoměn a transakčních poplatků. Pojďme se podrobněji podívat, jak to funguje.

 

KROK 1: HASHOVÁNÍ TRANSAKCÍ:

 

Prvním krokem při těžbě bloku je vzít čekající transakce z paměťového poolu a jednu po druhé je zahashovat. Při každém průchodu části dat hashovací funkcí vzniká výstup s pevnou velikostí, který se nazývá hash.

 

V kontextu těžby se hash každé transakce skládá z řetězce čísel a písmen, který funguje jako identifikátor. Hash transakce zastupuje všechny informace obsažené v dané transakci.

 

Kromě hashování a jednotlivého zařazení každé transakce přidá těžař také vlastní transakci, kterou si sám pošle odměnu za blok. Jedná se o takzvanou coinbase transakci, díky které vznikají zcela nové jednotky kryptoměn. Ve většině případů je coinbase transakce první transakcí zaznamenanou v novém bloku a po ní následují všechny transakce čekající na ověření.

 

KROK 2: VYTVOŘENÍ HASHOVÉHO (MERKLEOVA) STROMU:

 

Po zahashování každé transakce se hashe uspořádají do takzvaného hashového stromu (známého také jako Merkleův strom). Hashový strom vzniká uspořádáním hashů transakcí do dvojic a jejich následným hashováním.

 

Nové hashové výstupy se pak uspořádají do dvojic, znovu se zahashují a tento proces se opakuje, dokud nevznikne jediný hash. Tomuto poslednímu hashi se říká kořenový hash (či Merkleův kořen) a je to v podstatě hash, který zastupuje všechny předchozí hashe použité k jeho vytvoření.

 

KROK 3: HLEDÁNÍ PLATNÉ HLAVIČKY BLOKU (hashe bloku):

 

Hlavička bloku funguje jako identifikátor každého jednotlivého bloku, což znamená, že každý blok má unikátní hash. Hash nového bloku vzniká tak, že těžaři při vytváření nového bloku kombinují hash předchozího bloku s kořenovým hashem svého kandidátského bloku. K tomu musí také přidat nahodilé číslo známé jako nonce.

 

Těžař tedy musí při ověřování svého kandidátského bloku zkombinovat kořenový hash, hash předchozího bloku a hodnotu nonce a to všechno zahashovat. Jeho cílem je dělat to opakovaně, dokud se mu nepodaří vytvořit platný hash.

 

Kořenový hash ani hash předchozího bloku nelze změnit, takže těžaři musí měnit hodnotu nonce, dokud nenajdou platný hash. Aby mohl být výstup (hash bloku) považován za platný, musí být menší než určitá cílová hodnota, kterou určuje protokol. Při těžbě bitcoinů musí hash bloku začínat určitým počtem nul – tomu se říká obtížnost těžby.

 

KROK 4: ODESLÁNÍ VYTĚŽENÉHO BLOKU:

 

Jak jsme právě viděli, těžaři musí pomocí různých hodnot nonce opakovaně hashovat hlavičku bloku. Dělají to tak dlouho, dokud nenajdou platný hash bloku, a těžař, který ho najde, pak tento blok odešle do sítě. Všechny ostatní uzly zkontrolují, jestli je blok a jeho hash platný, a pokud ano, přidají nový blok do své kopie blockchainu.

 

V tomto okamžiku se kandidátský blok stává potvrzeným blokem a všichni těžaři přejdou k těžbě dalšího bloku. Všichni těžaři, kteří nedokázali najít platný hash včas, svůj kandidátský blok zahodí a závod v těžbě začíná znovu.

 

CO KDYŽ SE VYTĚŽÍ DVA BLOKY SOUČASNĚ?

 

Občas se stane, že dva těžaři odešlou platný blok ve stejnou chvíli a na síti se objeví dva konkurenční bloky. Těžaři pak na základě bloku, který obdrželi jako první, začnou těžit další blok, což způsobí dočasné rozdělení sítě na dvě různé verze blockchainu.

 

Soutěž mezi těmito bloky pokračuje, dokud se nevytěží další blok, a to na jednom z těchto konkurenčních bloků. Po vytěžení nového bloku bude za vítěze považován ten blok, který mu předcházel. Zaniklý blok je takzvaný sirotčí blok a všichni těžaři, kteří si tento blok vybrali, se přesunou k těžbě na blockchainu vítězného bloku.

 

CO JE OBTÍŽNOST TĚŽBY?

 

Obtížnost těžby pravidelně upravuje protokol tak, aby se nové bloky vytvářely konstantní rychlostí a emise nových coinů byla stabilní a předvídatelná. Obtížnost se upravuje úměrně množství výpočetního výkonu sítě (hashratu).

 

Pokaždé, když se k síti připojí noví těžaři a zvýší se konkurence, zvýší se i obtížnost hashování, aby se zachovala průměrná doba vytěžení bloku. Pokud naopak mnoho těžařů síť opustí, obtížnost hashování se sníží, což usnadní těžbu nového bloku. Díky těmto úpravám zůstává doba bloku bez ohledu na celkový hashovací výkon sítě konstantní.

 

TYPY KRYPTOMĚNOVÉ TĚŽBY:

 

Kryptoměny je možné těžit několika způsoby. Těžařská zařízení a proces těžby se s příchodem nového hardwaru a nových algoritmů konsenzu mění. Těžaři obvykle používají k řešení složitých kryptografických rovnic specializované výpočetní jednotky. Pojďme se podívat, jak fungují některé z nejběžnějších metod těžby.

 

TĚŽBA POMOCÍ CPU:

 

Těžba pomocí CPU (centrální procesorové jednotky) využívá v mechanismu PoW při hashování procesor počítače. V počátcích Bitcoinu byly náklady na těžbu a překážky vstupu nízké a obtížnost těžby zvládal běžný procesor, takže se na těžbě BTC a dalších kryptoměn mohl podílet kdokoli.

 

Čím víc lidí ale BTC těžilo a čím víc se zvyšoval hashrate sítě, tím byla zisková těžba obtížnější. Vzestup specializovaného těžařského hardwaru s větším výpočetním výkonem nakonec těžbu pomocí CPU téměř znemožnil. Dnes už specializovaný hardware používají všichni těžaři, takže těžba pomocí CPU není realizovatelná.

 

TĚŽBA POMOCÍ GPU:

 

GPU (grafické procesory) jsou navrženy k paralelnímu zpracování široké škály aplikací. Obvykle se používají při videohrách nebo k vykreslování grafiky, ale je možné je používat i k těžbě.

 

GPU jsou v porovnání s těžařským hardwarem ASIC levnější a flexibilnější. Můžete je používat k těžbě některých altcoinů, ale jejich účinnost závisí na obtížnosti těžby a algoritmu.

 

TĚŽBA POMOCÍ ASIC:

 

Zařízení ASIC (zákaznický integrovaný obvod) je navržené pro jeden konkrétní účel. V kontextu kryptoměn tento pojem označuje specializovaný hardware navržený pro těžbu. Těžba pomocí ASIC je známá tím, že je vysoce efektivní, ale zároveň drahá. Vzhledem k tomu, že těžařská zařízení ASIC jsou na špici těžařské technologie, cena jednotky je mnohem vyšší, než u CPU nebo GPU.

 

Neustálý vývoj technologie ASIC navíc může rychle vést k tomu, že starší modely ASIC přestanou být rentabilní a budou vyžadovat pravidelnou výměnu. I bez započtení nákladů na elektřinu je těžba pomocí ASIC jedním z nejdražších způsobů těžby.

 

TĚŽAŘSKÉ POOLY:

 

Vzhledem k tomu, že odměnu za blok získává první úspěšný těžař, pravděpodobnost nalezení správného hashe je extrémně nízká. Těžaři s malým procentem těžebního výkonu proto mají velmi malou šanci, že další blok objeví sami. Řešení tohoto problému nabízí těžařské pooly.

 

Těžařské pooly jsou skupiny těžařů, kteří sdružují své zdroje (hashovací výkon), aby zvýšili pravděpodobnost získání odměny za blok. Když pool úspěšně najde blok, těžaři v poolu si rozdělí odměnu podle množství práce, kterým každý z nich přispěl.

 

Těžařské pooly mohou být pro jednotlivé těžaře výhodné z hlediska nákladů na hardware a elektřinu, ale jejich dominance v těžbě vyvolává obavy z 51% útoků.

 

CO JE TĚŽBA BITCOINU A JAK FUNGUJE?

 

Bitcoin je nejoblíbenějším a nejznámějším příkladem těžitelné kryptoměny. Bitcoinová těžba vychází z algoritmu konsenzu PoW.

 

PoW je původní blockchainový mechanismus konsenzu, který v roce 2008 vytvořil Satoshi Nakamoto a představil ho v bílé knize Bitcoinu.

Stručně řečeno, PoW určuje, jak blockchainová síť dosahuje mezi všemi distribuovanými účastníky konsenzu, aniž by k tomu potřebovala prostředníky třetích stran – vyžaduje značné množství výpočetního výkonu, kterým odrazuje subjekty s nekalými úmysly.

 

Jak už jsme uváděli, transakce na síti s algoritmem PoW ověřují těžaři, kteří za pomoci specializovaného těžařského hardwaru soutěží v řešení složitých kryptografických hádanek. Těžař, který najde platné řešení jako první, pak může svůj blok s transakcemi odeslat na blockchain a získá za to odměnu za blok.

 

Množství kryptoměn v odměně za blok se na jednotlivých blockchainech liší. Například Bitcoin poskytuje těžařům k březnu 2023 odměnu za blok ve výši 6,25 BTC. Vzhledem k mechanismu půlení se množství BTC v blokové odměně každých 210 000 bloků (přibližně každé čtyři roky) snižuje na polovinu.

 

JE TĚŽBA KRYPTOMĚN V ROCE 2023 ZISKOVÁ?

 

Vydělávat na těžbě kryptoměn je sice možné, ale vyžaduje to pečlivou úvahu, řízení rizik a průzkum. S těžbou také souvisí investice a rizika, jako jsou náklady na hardware, cenová volatilita kryptoměn a změny kryptoměnových protokolů. Těžaři často uplatňují postupy řízení rizik a před zahájením těžby posuzují potenciální náklady a přínosy, aby tato rizika zmírnili.

 

Ziskovost těžby kryptoměn závisí na několika faktorech. Jedním z nich jsou změny v ceně kryptoměn. Když ceny kryptoměn rostou, roste s nimi i hodnota odměny za těžbu ve fiat měně. Ziskovost může naopak klesat spolu s klesajícími cenami.

 

Rozhodujícím faktorem, který určuje ziskovost těžby, je také účinnost těžařského hardwaru. Těžařský hardware může být nákladný, takže těžaři musí vyvažovat náklady na hardware s potenciálními odměnami, které dokáže generovat. Dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu, jsou náklady na elektřinu. Pokud by byly příliš vysoké, mohly převážit zisky a znamenat ztrátovost.

 

Těžařský hardware může navíc vyžadovat poměrně časté výměny, protože má tendenci celkem rychle zastarávat. Nové modely překonávají staré, a pokud těžaři nemají rozpočet na modernizaci svých strojů, budou mít pravděpodobně problém udržet si konkurenceschopnost.

 

V neposlední řadě mohou nastat změny na úrovni protokolu. Například bitcoinové půlení může ovlivnit ziskovost těžby, protože snižuje odměnu za vytěžení bloku na polovinu. Ethereum navíc v září 2022 zcela přešlo z mechanismu konsenzu PoW na mechanismus proof-of-stake (PoS), který těžbu nepoužívá.

 

ZÁVĚREM:

 

Těžba kryptoměn je důležitou součástí Bitcoinu a dalších blockchainů s algoritmem PoW, protože zajišťuje bezpečnost sítě a stabilní emisi nových kryptoměn. Těžba může navíc těžařům generovat pasivní příjem. Další informace se dozvíte v našem podrobném článku Jak těžit kryptoměny?

 

Těžba má určité výhody i nevýhody. Největší výhodou je samozřejmě potenciální příjem z odměn za bloky. Ten ale ovlivňuje řada faktorů, včetně nákladů na elektřinu a tržních cen. Proto než se do těžby kryptoměn pustíte, udělejte si vlastní průzkum (DYOR) a vyhodnoťte všechna potenciální rizika.

 

https://academy.binance.com/cs/articles/what-is-crypto-mining-and-how-does-it-work ))

 

 

📌02. srpna 2024, 13:45: VÝBOR RADY FEDERACE SCHVÁLIL POSTUP PRO POUŽÍVÁNÍ GADGETŮ V ZÓNĚ NVO:

 

Výbor Rady federace pro obranu a bezpečnost podpořil a doporučil, aby horní komora parlamentu schválila zákon, který stanoví prvky pro uplatňování a výkon disciplinárního zatýkání proti vojenskému personálu účastnícímu se speciální vojenské operace.

Píše o tom TASS. Podle publikace takové zatčení neohrožuje bojovníky, kteří při výkonu povinností používají gadgety.

 

Uvádí se, že podle zákona mají velitelé vojenských útvarů, vedoucí orgánů vojenské policie nebo velitelé posádek právo rozhodovat o uvalení disciplinárního opatření proti vojenskému personálu za spáchání hrubého disciplinárního přestupku.

 

Disciplinární opatření se ukládá až na 10 dní za jeden hrubý kázeňský přestupek. Mezi takové přestupky patří zejména porušení zákazu mít elektronické produkty a technické prostředky s přístupem k internetu nebo s možností ukládat a distribuovat zvuk, fotografie a video, jakož i geolokační údaje při plnění povinností.

 

Rada federace se bude dokumentem zabývat na závěrečném zasedání jarního zasedání v pátek 2. srpna.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4074613

 

 

📌02. srpna 2024, 13:50: „SEVER“ PORAZIL ČTYŘI BRIGÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY A ODRAZIL DVA PROTIÚTOKY:

 

Jednotky skupiny sil „Sever“ porazily živou sílu a vybavení čtyř brigád kyjevského režimu v řadě osad v Charkovské oblasti.

 

Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace. Podle vojenského oddělení ruské ozbrojené síly v tomto směru během dne zničily až 280 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny, dvě auta, americkou houfnici M777 a houfnici D-30.

 

Ruští vojáci navíc odrazili dva protiútoky útočných skupin 57. samostatné motostřelecké brigády Ozbrojených sil Ukrajiny a 36. brigády námořní pěchoty.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Kyjev v červenci ztratil více než 60 tisíc bojovníků. Jen v období od 20. do 31. července ztratila ukrajinská armáda 23 tisíc bojovníků. Kyjevský režim ztrácí v průměru asi dva tisíce bojovníků denně.

 

https://www.vesti.ru/article/4074655

 

 

📌02. srpna 2024, 14:02: STŘEDOVÁ SKUPINA ODRAZILA 10 PROTIÚTOKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruská armáda vylepšila své taktické postavení v doněckém směru. Spojenecké síly způsobily palebné škody pěti brigádám ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Podle ministerstva obrany země se mechanizované jednotky nepřítele a bojovníci územní obrany dostali pod útok skupiny vojsk Střed.

 

„Deset útoků ozbrojených sil Ukrajiny bylo odraženo. Ljutská útočná brigáda Národní policie Ukrajiny, 68. brigáda Jaeger, výsadkové síly a výsadková útočná jednotka se pokusily vést aktivní útočné operace proti ozbrojeným silám RF,“ dodalo ministerstvo.

 

Prudké střety se odehrály u Torecku, Novgorodského, Rozivky, Kalinova a Vozdviženky. Nepřítel ztrácel až 365 vojáků denně.

 

Ukrajinskému velení chyběly dva pickupy a houfnice Msta-B.

 

https://www.vesti.ru/article/4074708

 

 

📌02. srpna 2024, 14:05: „VÝCHODNÍ“ USKUPENÍ ZLEPŠILO SITUACI PODÉL FRONTY:

 

Jednotky skupiny sil Vostok vylepšily své postavení podél frontové linie a porazily několik brigád

 

Ozbrojených sil Ukrajiny v Doněcké lidové republice.

Podle ruského ministerstva obrany nepřítel během dne v tomto směru ztratil až 125 ozbrojenců, sedm vozidel, britské dělo L-119 a stanici elektronického boje Bukovel-AD.

 

Dříve vyšlo najevo, že jednotky „Severu“ porazily čtyři brigády ozbrojených sil Ukrajiny a odrazily dva protiútoky. Celkem Kyjev v červenci ztratil více než 60 tisíc vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4074703

 

 

📌02. srpna 2024, 14:05: SKUPINA ZÁPAD PORAZILA NACIONALISTY Z 12. BRIGÁDY AZOV:

 

Bojovníci skupiny Západ ozbrojených sil RF během uplynulého dne porazili formace pěti brigád Ozbrojených sil Ukrajiny, brigády územní obrany a také nacionalisty z 12. brigády Azov (zařazené na seznam teroristických skupin a zakázané v Rusku). Oznámili to ve čtvrtek zástupci Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Podle zprávy ruská armáda porazila nepřítele u osad Kupjansk a Sinkovka v Charkovské oblasti, Nadiya a Makeevka v LPR, Krasnyj Liman v DLR a lesnictví Serebryansky. Dva protiútoky útočných skupin 117. brigády teritoriální obrany byly odraženy.

 

V tomto sektoru nepřítel ztratil až 535 vojáků. Kromě živé síly přišly ozbrojené síly Ukrajiny o tank, obrněné bojové vozidlo HMMWV a šest vozidel.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace ztratila ukrajinská armáda v zóně NVO v červenci 2024 až 60 630 vojáků. Ozbrojené síly Ukrajiny ztrácejí v průměru asi 2 tisíce bojovníků denně. Nejintenzivnějšími oblastmi jsou zóny odpovědnosti skupin ruských vojsk „Jih“ a „Západ“.

 

https://www.vesti.ru/article/4074705

 

 

📌02. srpna 2024, 14:08: „DNĚPR“ PORAZIL OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V PĚTI OKRESECH ZÁPOROŽSKÉ A CHERSONSKÉ OBLASTI:

 

Skupina ruských vojsk Dněpr ohlásila údery na mechanizované a horské útočné brigády ozbrojených sil Ukrajiny a také na dvě brigády územní obrany, uvádí ministerstvo obrany Ruské federace v denní zprávě.

 

Za uplynulý den tak jednotky kyjevského režimu v oblasti odpovědnosti „Dněpru“ ztratily až 90 ozbrojenců, 5 automobilů, jednu americkou houfnici M777 a muniční sklad.

 

Celkem od začátku speciální operace ozbrojené síly Ruské federace zničily 631 ukrajinských letadel, 278 vrtulníků, 28795 dronů, 16734 tanků a dalších obrněných vozidel, 12666 děl.

 

https://www.vesti.ru/article/4074725

 

 

📌02. srpna 2024, 14:09: V ZÓNĚ ODPOVĚDNOSTI „JIHU“ ZTRATIL NEPŘÍTEL AŽ 570 VOJÁKŮ:

 

Skupina vojsk „Jih“ zaujala výhodnější linie a zasáhla lidskou sílu a vybavení ozbrojených sil Ukrajiny, uvedlo ministerstvo obrany.

 

Podle agentury byly v důsledku akcí bojovníků „Jižní“ skupiny sil zasaženy živé síly a technika 23., 24., 28., 33. mechanizované, 144. pěší, 79. výsadkové útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny a 116. brigády územní obrany Ozbrojených sil Ukrajiny. Boje se odehrávaly v oblastech osad Novy, Chasov Yar, Annovka, Jelizavetovka, Katerynivka a Konstantinovka Doněcké lidové republiky. Odražen byl také protiútok jednotky 5. útočné brigády ozbrojených sil Ukrajiny, dodalo ministerstvo obrany.

 

Jak upřesnilo ministerstvo obrany, nepřítel ztratil tři vozidla a až 57 vojáků.

 

V důsledku protibateriového boje bylo možné zničit: univerzální odpalovací zařízení M270 MLRS MLRS vyrobené ve Spojených státech, dvě 155mm houfnice M777 vyrobené ve Spojených státech, 155mm samohybnou dělostřeleckou lafetu Paladin vyrobenou ve Spojených státech, 152mm houfnici „Msta-B“, tři 152mm kanóny D-20, tři 122mm houfnice D-30 a 105mm dělo L-119 vyrobené ve Velké Británii.

 

Ministerstvo dodalo, že během dne se také podařilo zničit dvě stanice elektronického boje Nota a pět polních muničních skladů.

 

https://www.vesti.ru/article/4074697

 

 

📌02. srpna 2024, 14:11: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY 3 ZAŘÍZENÍ A EŠALONY PATRIOT S PERSONÁLEM OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zasáhly tři odpalovací zařízení protiletadlového raketového systému Patriot a také kontrolní bod UAV.

 

Podle ministerstva obrany ruští vojáci za pomoci letectva, dělostřelectva a bezpilotních letounů zničili železniční ešalony s personálem a municí, živou silou a vojenskou technikou nepřítele ve 147 okresech.

 

Kromě toho systémy protivzdušné obrany během dne sestřelily raketu ATACMS, 14 raket HIMARS a 61 UAV.

 

Již dříve vyšlo najevo, že v zóně odpovědnosti „Jihu“ ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 570 vojáků a skupina „Sever“ porazila čtyři nepřátelské brigády.

 

https://www.vesti.ru/article/407466

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️02.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ZASTAVÍME PLATBY ZÁPADNÍM VĚŘITELŮM…“: ZELENSKÉHO NOVÉ NAŘÍZENÍ V DOBĚ, KDY UKRAJINU ZASÁHL VELKÝ OTŘES UPROSTŘED TRVALÝCH RUSKÝCH ÚTOKŮ

 

https://youtu.be/4o2f804MTUo?si=UzxbeK8B2MIM27AS

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02. srpna 2024: CNN Prima News, AZOV v Praze: FARSKÝ: KONEČNÁ DĚLÁ VŠE, ABY VYHRÁLO RUSKO. 😂

 

Prodlužujete konflikt, odvětila politička.

Europoslanec Jan Farský (STAN) obvinil svoji kolegyni z Evropského parlamentu Kateřinu Konečnou (KSČM), že napomáhá Rusku ve válce na Ukrajině.

Podle političky naopak členové vládních stran svými rozhodnutími podporují prodlužování konfliktu.

 

((Farský je dobře vygumovaný!!! Neskutečný lhář!!!!😂))

 

https://youtu.be/Oxx9UgnU_1M?si=5Xt5KhQIcbc-fSw_

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ÍRÁN STANOVUJE DEN ODVETY; IZRAEL SE OBÁVÁ DEVASTUJÍCÍHO ÚTOKU; DETAILY Z TEHERÁNSKÉHO SEZNAM CÍLŮ.

 

https://youtu.be/XPo-q5y36ow?si=NtddUCGPvjNCcm5s

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „ÍRÁNSKÁ VOJENSKÁ SÍLA JE…“: USA UPOZORŇUJÍ IZRAEL NA SCHOPNOSTI TEHERÁNU PO HROZBĚ OD CHAMENEÍHO.

 

https://youtu.be/NQRGxiARh6k?si=riesL5fIvP7oiB0K

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.08.2024, Defense TV, Roman Kirsch: RUSKO DOSTÁVÁ NEJNOVĚJŠÍ STÍHAČKY MIG-31BM PRO BOJ PROTI AMERICKÝM F-ŠESTNÁCTKÁM

 

https://youtu.be/oRd2JDd0NME?si=LWKVgCtgLB5-oVEo

 

 

📌📢🔝🔝🔝02. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: CO MÁ FIRMA PHILIPS SPOLEČNÉHO S CHYTRÝMI A 15MINUTOVÝMI MĚSTY:

 

Pokud se o tuto problematiku zajímáte více, pak již víte, že přeměnu „obyčejného“ města v chytré lze poznat zejména podle masivní výměny pouličního osvětlení, kdy se to „klasické“ mění za jiné, které není pouhým osvětlením, ale je také součástí chytrého (a zpravidla i 15minutového) města, neboť jeho další funkcí je dohled nad vším, co se ve městě děje.

 

Nedávno jste si zde mohli přečíst o přeměně některých holandských měst v města chytrá (i 15minutová), což nikoho neudivuje již jen proto, že Holandsko je jednou z čelních zemí ovládaných WEF.

 

Další takovou zemí je však také Kanada, kde je většina vlády zároveň součástí Schwabova WEF. Není tedy divu, že i tam již hlásí zavádění chytrých (a 15minutových) měst, což je samozřejmě podáváno tak, aby si občané mysleli, že je to vše jen pro jejich dobro…

 

V kanadském Edmontonu se vyměňuje pouliční osvětlení, aby se kanadské město pomalu, ale jistě proměnilo v 15minutové město. Totéž se děje v několika nizozemských městech.

 

Chytrá světla se používají ke sběru dat o životním prostředí a lidech. Tato data mohou být analyzována a sdílena prostřednictvím softwarových platforem a aplikací pro úsporu energie a údajně i proto, aby se lidé cítili bezpečněji a šťastněji.   Co s tím má společného společnost Philips? Prostřednictvím webových stránek společnosti:

 

„Značka Philips získala licenci od společnosti Signify, světového lídra v oblasti osvětlení, pro osvětlovací výrobky a služby. Philips je hlavní značka společnosti Signify pro lampy, svítidla a další osvětlovací produkty pro profesionály a spotřebitele.“

 

Společnost Signify, dříve Philips Lighting, je partnerem Světového ekonomického fóra. Společnost používá světlo k tomu, aby se lidé cítili „šťastnější a bezpečnější,“ uvádí se na webových stránkách WEF. Ano, opravdu. Jste-li šmírováni, cítíte se údajně bezpečnější a šťastnější.

 

OSVĚTLENÍ SE POUŽÍVÁ PRO CHYTRÁ MĚSTA, KTERÁ SE TAKÉ VĚTŠINOU ZÁROVEŇ PŘEMĚŇUJÍ V 15MINUTOVÁ MĚSTA.

 

Ve městě Edmonton bylo v letech 2020 až 2022, během „pandemie koronaviru,“ vyměněno 46 000 pouličních lamp za LED lampy. Konečným cílem je nahradit 103 000 ze 126 000 pouličních lamp (82 procent) těmito lampami.

 

„LED světla“ je eufemismus pro chytré osvětlení, říká Chris Saccoccia, lépe známý jako Chris Sky, ve videu na sociálních sítích.

 

Městská rada v Edmontonu tvrdí, že žárovky se vyměňují, aby se snížily emise skleníkových plynů. Ve skutečnosti jde podle Saccocciiho o sledování a kontrolu lidí.

 

To podle něj dokazuje, že WEF nejen říká vládě, co má dělat, ale také reguluje společnosti a zdroje, aby nás zotročilo.

 

Již v roce 2019 jsme se stali jednou z čelních zemí pro zavádění „chytrých měst.“ Je tedy velmi pravděpodobné, že i u nás se již něco podobného zřizuje.

 

Není také ve vašem městě instalováno podobné nové osvětlení, které je navíc prezentováno jako „udržitelné?“

 

https://volnyblog.news/co-ma-firma-philips-spolecneho-s-chytrymi-a-15minutovymi-mesty-video/

 

 

📌02. srpna 2024, ⚡️ EVROPA SE PŘIPRAVUJE NA TRUMPOVO ZNOVUZVOLENÍ, PÍŠE FINANCIAL TIMES.

Evropská komise vytvořila zvláštní pracovní skupinu, která má vypracovat, jak budou Evropané žít bez amerických dotací. Pokud se totiž 45. prezident USA vrátí do Bílého domu, Washington může odmítnout financovat Ukrajinu a zahájit politiku protekcionismu v obchodu. A Trump také naznačil, že chce Spojené státy stáhnout z NATO.

 

((K ČERTU S CELO EU I USA!!! SBALTE SI SVÉ CAKY PAKY A ZMIZTE SI ZA SVÝMI VŮDCI, ZA VELIKOU LOUŽÍ. MY SI ZDE PORADÍME BEZ VÁS!!! UŽ SE NEDÁ ANI KOUKAT NA TY VAŠE KSICHTY A POSLOUCHAT TY VAŠE IDIOTSKÉ ŘEČI PSYCHOPATŮ!!! ))

https://t.me/to_je_nas_svet/28134

 

 

📌02. srpna 2024: 🇮🇷 ÍRÁNSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ POŽADUJE, ABY EU VYVINULA TLAK NA IZRAEL.

Úřadující íránský ministr zahraničí Alí Bagherí Kání v telefonickém rozhovoru s šéfem evropské diplomacie Josepem Borrellem požadoval, aby Evropská unie přiměla Izrael upustit od další eskalace napětí na Blízkém východě.

Zdůraznil, že v souladu se svou odpovědností za udržení mezinárodního míru a bezpečnosti musí EU „vyvinout tlak na sionistický režim, aby zabránila pokračování zločinů tohoto režimu“.

 

((Od aliance NATO to nečekejte, zde vládnou psychopati!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/28135

 

 

📌02. srpna 2024: 🚫📱 PO ERDOGANOVĚ KRITICE: TURECKO BLOKUJE PŘÍSTUP K INSTAGRAMU:

 

„Instagram. com byl zablokován na základě rozhodnutí ze dne 2. srpna 2024,“ uvedl turecký úřad pro informační technologie a komunikace (BTK) na svém webu, aniž by uvedl další podrobnosti. Mnoho uživatelů na X hlásilo, že již nemohou používat Instagram, který patří do technologické skupiny Meta.

 

Před zákazem kritizoval mluvčí prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana Instagram za jeho zpracování zpráv o zabití vůdce Hamasu Ismaila Haniji. Online síť brání „lidem zveřejňovat projevy soustrastnosti nad mučednickou smrtí Haniji,“ řekl ve středu prezidentův mluvčí Fahrettin Altun. Jde o „velmi jasný a zřejmý pokus o cenzuru“.

https://t.me/absurdnisvet/77139

 

 

📌02. srpna 2024: DEUTSCHLANDKURIER NA TWITTERU/X:

 

„Sdružení „Children’s Rights Now“ zveřejnilo na internetu vzorový návrh trestního oznámení kvůli nedostatečným informacím v souvislosti s očkováním proti koronaviru a následkem možného ublížení na zdraví. Sdružení samo tvrdí, že již nahlásilo lékaře, který veřejně a hrdě prohlásil, že očkoval 1000 lidí denně. S tímto číslem by bylo stěží možné, byť jen stručně, každého jednotlivého pacienta informovat o rizicích očkování. Nyní spolek doufá ve vlnu celostátních trestních obvinění, která vyvinou tlak na státní zástupce, aby trestali porušení lékařských povinností.“

https://deutschlandkurier.de/2024/08/corona-impfungen-kommt-jetzt-eine-welle-von-strafanzeigen-gegen-aerzte-in-gang/

 

 

📌☣️⚠️☢️02. srpna 2024: ⚡️🇨🇭 ŠVÝCARSKÝ SPECIALISTA NA MOBILNÍ KOMUNIKACI LAUBSCHER:

 

5G JE VÝVOJ ARMÁDY“. Specialista na mobilní komunikaci odpovídá na důležité otázky v rozhovoru AUF1. Vyzařování 5G je mnohonásobně vyšší, než se oficiálně uvádí a některé systémy jsou provozovány bez oprávnění. Škody na zdraví jsou obrovské, ale také na zvířatech a přírodě.

„Švýcarská asociace WIR“ (https://t.me/VereinWIR)

 

Máme 127 stížností stavební policie na provoz 5G antén.

„Laubscher plannetzwerk“ (https://www.plannetzwerk.ch/)  a iniciativa „Gigaherz“. PROTOŽE RADIACE JE MNOHONÁSOBNĚ VYŠŠÍ, NEŽ SE OFICIÁLNĚ UVÁDÍ.

O pravomocném rozsudku referuje Daniel Laubscher.                                                                                                       https://auf1.tv/nachrichten-auf1/mobilfunk-spezialist-laubscher-5g-ist-entwicklung-des-militaers

 

 

📌02. srpna 2024: Bohumil Králik: TOHLE NENÍ ŽENA. STYĎTE SE, JDE O ŽIVOT, REAGUJE SVĚT NA OLYMPIJSKÝ BOX V PAŘÍŽI:

 

Dalo se čekat, že z toho bude průšvih a jedno z nejkontroverznějších témat celé olympiády. Realita možná způsobila ještě větší poprask, než si kdo uměl představit. Alžírská boxerka Imán Chalífová, které olympijský výbor umožnil vrátit se do ženských soutěží, přestože dříve neprošla testy na hladinu testosteronu, hned svým prvním zápasem vzbudila obrovskou vlnu pobouřených reakcí po celém světě.

 

Italka Angela Cariniová ze zápasu s Alžířankou odstoupila v slzách po pouhých 46 sekundách. „Musela jsem si zachránit život. Takové rány jsem v životě necítila,“ smutnila po hořkém olympijském konci.

 

Chalífová navzdory různým dezinformacím není transgender osobou. Od narození je registrována jako žena, i ve svém pasu má jako pohlaví uvedené, že je žena. Ale její tělo zkrátka produkuje tolik testosteronu, že by patřila spíše do mužské kategorie. Podobným případem je třeba známá atletka Caster Semenyaová.

 

V boxu je však mužská síla proti ženě devastující. „Tohle je biologický muž, který bojuje s ženou. Úplně všichni to musí vidět, navíc dřív neprošla dvakrát genederovým testem, má chromozómy XY. Divím se, že MOV se nezajímá, že ženy mohou být vážně zraněné. Nebo hůř,“ psala mimo mnoha jiných na sociálních sítích třeba britská plavkyně Sharron Daviesová.

 

Na její tweet zareagoval někdejší britský profesionální boxer Barry McGuigan. „Šokující, nebezpečné a hluboce neférové vůči ženám a dívkám. Mezinárodní olympijský výbor by se měl stydět,“ napsal Ir.

 

TOHLE NENÍ SPORT, PÍŠE ROWLINGOVÁ:

 

Ozvaly se ale i osobnosti mimo sport. „Podívejte se na to a vysvětlete mi, proč jste OK s tím, že muž mlátí ženu pro veřejné pobavení. Tohle není sport. Od zastrašujícího podvodu v červeném až po organizátory, kteří tohle dovolili. Jsou to muži, kteří si libují ve své moci nad ženami,“ ozvala se například slavná spisovatelka J.K Rowlingová.

 

Přidal se i vizionář a jeden z nejbohatších mužů planety Elon Musk, který využil kontroverzního případu k politické agitaci, když zdůraznil, že přesně takové scény si přeje pravděpodobná kandidátka za demokraty do amerických prezidentských voleb Kamala Harrisová. Asi není třeba dodávat, že Musk je fanouškem republikána Donalda Trumpa.

 

Zdrcené pětadvacetileté Italky se zastala i premiérka její země Giorgia Meloniová. „Vím, že se nevzdáš, Angelo, a jednoho dne dokážeš svým úsilím to, co si zasloužíš. V konečně férové soutěži,“ vzkázala přes sociální média Meloniová.

 

Sama Italka odmítla Chalífové podat ruku a topila se v návalu slz. „Mohl to být zápas mého života, ale musela jsem říct dost, abych si zachránila život. Takovou bolest jsem v životě necítila,“ soukala ze sebe vyřazená boxerka.

 

https://www.kaocko.cz/tohle-neni-zena-stydte-se-jde-o-zivot-reaguje-svet-na-olympijsky-box-v-parizi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1328600&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

 

 

📌⚡️🌪🌧 02. srpna 2024: TORNÁDO V KANADĚ:

https://t.me/absurdnisvet/77146

 

 

📌02. srpna 2024: 🚨🚨🚨 BUNDESTAG SE ROZHODL DEKRIMINALIZOVAT DRŽENÍ A ŠÍŘENÍ DĚTSKÉ PORNOGRAFIE. 👹

 

((Takové psychopaty za komáčov kastrovali, nebo jim odoperovali čelné lalok!!! Mělo by se to obnovit!!!))

 

Tím se minimální tresty snižují natolik, že se již jedná pouze o přestupek a nikoli o trestný čin. Ve srovnání se zákony o nenávistných projevech je to vtip, protože každý, kdo urazí pedofilního delikventa (pardon: někoho, kdo spáchal pedofilní delikt), může být nyní potrestán přísněji než pachatel. Názor je tedy nebezpečnější než čin samotný

 

Můj názor: Držení a šíření dětské pornografie je spoluúčast na vraždě. Pokud se jedná o sbírku materiálu, tak vícenásobné vraždy.

 

Zde je to oficiální:

https://dip.bundestag.de/vorgang/gesetz-zur-anpassung-der-mindeststrafen-des-184b-absatz-1/308703?term=Kinderpornographie&f.wahlperiode=20&f.datum.start=2024-06-01&f.datum.end=2024-06-30&rows=25&pos=1&ctx=d

 

 

📌02. srpna 2024, 15:45, KIRBY: USA JEDNAJÍ O MOŽNOSTI DALŠÍCH VÝMĚN S RUSKEM:

 

Spojené státy v současné době jednají s Ruskem o možnosti další výměny vězňů, uvedl koordinátor Bílého domu pro strategickou komunikaci John Kirby.

 

Na CNN Kirby odpověděl na otázku, proč bývalý zaměstnanec americké ambasády Mark Vogel, odsouzený v Rusku za pašování a držení drog v obzvláště velkém měřítku, nebyl vrácen do Spojených států.

 

Zdůraznil, že i když nebylo možné Fogela vrátit v rámci výměny, která se odehrála den předtím, Spojené státy „se dozvěděly hodně o ruském pohledu na něj a jeho případ“, aby tyto údaje uplatnily při současných jednáních s Ruskou federací.

 

„A my teď vlastně vedeme tyto diskuse,“ řekl.

 

  1. srpna se na letišti v Ankaře uskutečnila výměna vězňů mezi Ruskem a Spojenými státy.

 

https://www.vesti.ru/article/4076719

 

 

📌02. srpna 2024, 16:12: OZBROJENÉ SÍLY RF PROVEDLY ZA TÝDEN 11 SKUPINOVÝCH ÚDERŮ NA ZAŘÍZENÍ VOJENSKO-PRŮMYSLOVÉHO KOMPLEXU UKRAJINY:

 

Za poslední týden zahájila ruská armáda 11 skupinových úderů na Ukrajinu. Tuto informaci oznámilo ministerstvo obrany země.

 

Podle ministerstva pracovaly na cílech vysoce přesné rakety a útočné drony. Našim jednotkám se podařilo zničit montážní haly a sklady nepřátelských bezpilotních letounů.

 

Zasaženy byly také podniky vojensko-průmyslového komplexu Ukrajiny. Továrny prováděly výrobu a opravy obrněných vozidel.

 

„Kromě toho jsme zaznamenali přílety do muničních a raketových skladů, vojenských ešalonů, míst dočasného nasazení nacionalistů a zahraničních žoldnéřů,“ dodala tisková služba ministerstva obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4076784

 

 

📌02. srpna 2024, 16:56: TRUMP JE S VÝMĚNOU VĚZŇŮ SPOKOJEN, ALE MÁ PODEZŘENÍ, ŽE DOHODA NENÍ PRO SPOJENÉ STÁTY DOBRÁ:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump uvítal návrat amerických občanů domů v rámci výměny vězňů mezi Moskvou a Washingtonem. Politik zároveň pochybuje o tom, že by podmínky dohody byly pro jeho zemi výhodné.

 

Podle Trumpa Bílý dům nezacházel do detailů a omezil se na konstatování, že dohoda je velmi komplikovaná.

 

„Obvykle je to způsob, jak říct: ‚Udělali jsme špatnou dohodu a udělali jsme ji složitou schválně, aby nikdo ničemu nerozuměl,'“ řekl.

 

Rozsáhlá výměna vězňů mezi Ruskem a Západem se uskutečnila ve čtvrtek 1. srpna na letišti v turecké Ankaře. Zúčastnilo se ho 26 lidí.

 

Podle FSF DSP bylo osm občanů Ruské federace, zadržených a vězněných v řadě zemí NATO, a také nezletilých, vráceno do vlasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4076878

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.08.2024“:

➡️☭☆ Putin zavolal Lukašenkovi a osobně mu poděkoval za pomoc a spolupráci při organizování výměny, řekl Peskov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zacharovová označila útok dronů na tržnici v Doněcku za teroristický útok kyjevského režimu proti civilistům.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Omsku zemřela 13letá dívka kvůli elektrickému skútru, který při nabíjení vzplál. Požár začal kvůli zkratu baterie, informoval vyšetřovací výbor.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Shrnutí Ministerstva obrany Ruské federace o postupu speciální vojenské operace (za období od 27. července do 2. srpna 2024)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy jednají s Ruskem o možnosti další výměny vězňů, uvedl koordinátor Bílého domu John Kirby.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Počet obětí výbuchu v Nižním Tagilu se zvýšil na sedm, záchranáři vylovili z trosek tělo další osoby, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Moskva uctila památku parašutistů, kteří zahynuli při plnění svých povinností

Slavnostní položení květin u pomníku parašutistů, kteří zahynuli při výkonu služby, se konalo v Moskvě na Suvorovově náměstí u Ústředního muzea ozbrojených sil Ruské federace u příležitosti 94. výročí vzniku výsadkových sil. .

Slavnostního položení květin se zúčastnil úřadující velitel vzdušných sil generálporučík Anatolij Koncevoj, vůdce frakce „Spravedlivé Rusko – za pravdu“ ve Státní dumě, Sergej Mironov, důstojníci a státní zaměstnanci, velení výsadkové síly, stejně jako členové Severního vojenského okruhu.

Na konci slavnostního rituálu před pomník vpochodovala rota čestné stráže 154. samostatného velitelského pluku Preobraženského.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *