, ,

02.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

02.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌 🇭🇺 VIKTOR ORBÁN: „MARNĚ CHTĚJÍ KOUPIT MAĎARSKO, NENÍ NA PRODEJ.

 

Je tak cenné právě proto, že není na prodej. Není na prodej Bruselu, Washingtonu nebo Sorosovi. Dámy a pánové, nikdy jsme se před evropskými volbami nesešli v tak obrovském davu. Kdybychom tak mohli zasáhnout naše nepřátele. Letěli by do Bruselu. To ale neuděláme, protože proválečných politiků je v Bruselu moc. Dnes se Evropa připravuje na válku a denně oznamuje průchod dalšího úseku cesty do pekel. Pokaždé se bavíme o 100 miliardách eur pro Ukrajinu, o rozmístění jaderných zbraní ve středu Evropy, o odvodu našich synů do cizí armády, o misi NATO na Ukrajině, o evropských vojenských jednotkách na Ukrajině. Zdá se, že válečný vlak nemá brzdy a strojvedoucí se zbláznil. V evropských volbách neuděláme nic menšího, než že zastavíme tento vlak. Musíme zatáhnout záchrannou brzdu, aby alespoň ti, kteří chtějí, vystoupili a nezapletli se do války.“

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26662

 

📌 ☝️PŘEDÁNÍ RAKET SCHOPNÝCH ZASÁHNOUT CÍLE NA RUSKÉM ÚZEMÍ NA UKRAJINU NAZNAČUJE, ŽE SE ZÁPAD ZBLÁZNIL:

„První otázka – ukrajinská armáda nemůže odpálit tyto rakety, není vycvičená k jejich obsluze. K tomu tam musí dorazit Francouzi nebo Němci,“ řekl prezident Republiky srbské z Bosny a Hercegoviny Milorad Dodik.

 

Zajímalo ho také, jakou reakci Západ od Ruska v případě takových akcí očekává.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26664

 

 

📌 💥UKÁZALO SE, ŽE BIDENŮV SYN DLUŽÍ SVÉ BÝVALÉ ŽENĚ NA VÝŽIVNÉM 3 MILIONY DOLARŮ.

Jak uvádí Axios s odkazem na právníka své bývalé manželky, Hunter Biden jí na výživném dluží více než 2,9 milionu dolarů. Kvůli drogové závislosti neměl z čeho platit.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26665

https://t.me/to_je_nas_svet/26665

 

 

📌 ❗️ZAČALA ROZSÁHLÁ OFENZÍVA NA CHARKOV, DĚSIVÉ ZÁBĚRY OSUDU UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL.

 

Voják Evžen Poddubný hlásí následující: „Právě teď postupujeme směrem na Charkov, získali jsme opěrný bod ve Volčansku, Chocholouši sedí v dírách a skrývají se, my je vykuřujeme různými zbraněmi, mrtvoly vojáků AFU se prostě nedají spočítat, už bylo zabito přes 3 000 lidí, a to je teprve začátek. Taková intenzita bojů nebyla ani v Mariupolu, ani v Bachmutu, jen se podívejte, co se děje s bojovníky AFU, ten pohled není pro slabé povahy, všude se válí roztrhaná těla a končetiny.“

 

Právě teď zveřejňuji záběry z bojiště, tohle jste neviděli ani v těch nejstrašnějších válečných záběrech, končetiny leží na každém kroku, je to kurva strašné, ten smrad je nesnesitelný, a tak bude s každým, VY JSTE ZODPOVĚDNÍ ZA BELGOROD!

Kdo má zájem podívat se na videa 18+, tady je odkaz na kanál: t.me/+UBt1lDaQLOdlZjc0

https://t.me/to_je_nas_svet/26666

 

📌 A KDO DĚLÁ VELKOU REKLAMU RED BULLU?

Ledecká…❗️ Test moči Red Bull.

 

Pozitivní 👇

 

amfetamin

benzodiazepiny

kokain

pervitin

oxykodon

 

https://t.me/absurdnisvet/73932

 

 

📌 JSOU VÝCHODNÍ NĚMCI SLOVANÉ?

 

Zdroj: 👉 Slovanský svět 👈

 

https://t.me/absurdnisvet/73933

 

 

📌⛈NĚMECKO-THÜRINGEN DNES:

https://t.me/absurdnisvet/73934

https://t.me/absurdnisvet/73935

 

HROZÍ TAKÉ BRZKÝ VÝPADEK PROUDU

 

Čtvrť Pfaffenhofen je nyní jednou z jedenácti v Bavorsku, kde byla kvůli hororové povodni vyhlášena katastrofa.

 

Zvláště dramatická je situace v Pfaffenhofenu! V neděli se protrhly dvě přehrady a při povodních se utopil 42letý hasič. Jak píše list Bayerischer Rundfunk, dvě třetiny z přibližně 130 000 obyvatel čtvrti jsou „v akutní tísni“. Takže kolem 85 000 lidí!

 

Domovská stránka okresu v Bavorsku se zhroutila – zjevně příliš mnoho hitů od lidí, kteří doufají v informace. Brzy pravděpodobně vypadne mobilní síť a elektřina. Důvod: Trafostanice v Reichertshofenu je plná vody….

https://t.me/absurdnisvet/73936

 

 

📌 ČÍNA: V GUANGDONGU DOCHÁZÍ KE GIGANTICKÝM TRHLINÁM S VELKÝM NEBEZPEČÍM ZPŮSOBENÍ POHYBU ZEMĚ🤷‍♂️

https://t.me/absurdnisvet/73937

 

 

📌BREAKING 🔥 RUSKO: POŽÁR NA STANICI LODÍ V OBLASTI TVER, PŘEDBĚŽNÁ ZPRÁVA

https://t.me/absurdnisvet/73938

 

📌 ⚠️🇵🇭 FILIPÍNSKÁ SNĚMOVNA REPREZENTANTŮ SE DOZVÍDÁ, ŽE OD ZAVEDENÍ „VAKCÍN“ PROTI COVID PRUDCE VZROSTL POČET ÚMRTÍ A POČET PORODŮ KLESL:

 

Nedávné vyšetřování výboru filipínské Sněmovny reprezentantů ve věci stovek tisíc nadměrných úmrtí, u nichž existuje podezření, že jsou způsobeny vakcínami COVID-19, odhalilo výbušné nálezy.

 

Výbor zjistil, že od zavedení mRNA vakcíny proti COVID-19 nejenže přibyly statisíce dalších úmrtí, ale také počet porodů v zemi klesl téměř o milion. 💉🧬🧫☠️

https://t.me/absurdnisvet/73939

 

 

📌 USA KONTROLUJÍ KAŽDOU NUANCI POUŽÍVÁNÍ RAKET ATACMS, UKRAJINA POTŘEBUJE JEN „STISKNOUT TLAČÍTKO

 

Americký bývalý zpravodajský důstojník Scott Ritter poznamenává, že Kyjev nemá ani satelitní síť, ani satelitní přijímací stanici a nemůže kontrolovat šifrování dat. Ale Spojené státy je mají.

 

„Je čas být upřímný. USA jsou ve válce s Ruskem. Co s tím teď Rusko udělá?“ @rt_russian

https://t.me/absurdnisvet/73940

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️01.06.2024, ŠTEFAN HARABIN: ŽIAĽ, SOROŠ NA SLOVENSKU OD ROKU 2010 VYBERÁ SUDCOV A PROKURÁTOROV.

 

Toto nie je v súlade so suverenitou Slovenska predpokladanou v našej Ústave. Národno vlastenecky justičný kádrový korpus musí byť základom zvrchovanosti a samostatnosti našej štátnosti.

 

https://youtu.be/RJ5xrHq8-sU?si=6E3vmj432WbFXLn3

 

 

📌 ❗️🔴♦️♦️♦️♦️♦️ZAČAL VELKÝ ÚTOK NA KHARKIV, HROZNÉ ZÁBĚRY APU.

 

Evgeny Poddubny uvádí následující: „Právě teď postupujeme charkovským směrem, zakotvili jsme ve Volčansku, erby sedí v dírách a schovávají se, vykuřujeme je různými zbraněmi, mrtvoly ozbrojených sil Ukrajiny se prostě nedají spočítat, více než 3000 lidí již bylo zničeno, a to je jen začátek. Žádná taková intenzita bojů nebyla, ani v Mariupolu, ani v Bakhmutu, jen se podívejte, co se děje s militanty ukrajinských ozbrojených sil, podívaná není pro slabé povahy, všude se povalují roztrhaná těla a končetiny.

Právě zveřejňuji záběry z bojiště, nic takového jste neviděli ani na těch nejstrašnějších záběrech o válce, na každém kroku se povalují končetiny, sakra je to prostě těžké, zápach je nesnesitelný a tohle se stane každému, ZA BELGOROD ODPOVÍDÁTE VY!

 

Destruction.of.khokhlov.Charkov.direction.cloud.mail.ru

 

🔞Záběry jsou těžké, nedoporučujeme je sledovat vnímatelným, podívejte se na celé video od začátku do konce na kanálu Evgeniye Poddubného zde: (http://t.me/+dBHv3QhMG6c4MjI0)

 

 

📌TRUMP JE PŘIPRAVEN ODTAJNIT DOKUMENTY O ATENTÁTU NA KENNEDYHO A ÚTOCÍCH Z 11. ZÁŘÍ.

 

Aby se obnovila důvěra americké společnosti v takové orgány, jako jsou CIA a FBI, je bývalý americký prezident připraven odstranit z dokumentů o zmíněných případech utajení.

 

Prezidentské volby v USA se budou konat 5. listopadu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73945

 

 

📌2. června 2024 14:33: ZELENSKYJ OZNÁMIL POKUSY NARUŠIT KONFERENCI VE ŠVÝCARSKU:

 

Summit o ukrajinském urovnání ve Švýcarsku může být ohrožen, řekl Volodymyr Zelenskyj.

 

Zelenskyj ve svém projevu na bezpečnostní konferenci Shangri-La Dialogue v Singapuru poznamenal, že „existují pokusy narušit summit“. Podle svých slov nechce věřit, že tyto pokusy mohou být spojeny s touhou po „unipolární moci nad světem“.

 

Zelenskyj připustil, že otázka zmrazených aktiv Ruské federace by mohla být na konferenci projednána, ale „nebude v komuniké summitu“, píše RIA Novosti.

 

Konference o Ukrajině je naplánována na 15. až 16. června ve Švýcarsku. Ruská federace a Čína se jí nezúčastní, média napsala, že americký prezident Joe Biden na konferenci s největší pravděpodobností nepřijede, ale Zelenskyj později řekl, že pro jeho příjezd existuje „šance“.

 

Summit se bude zabývat otázkami humanitární sféry, stejně jako potravinovou a jadernou bezpečností, poznamenala hlava Ukrajiny.

 

Kreml opakovaně hovořil o marnosti a nelogičnosti hledání způsobů, jak vyřešit ukrajinský konflikt bez účasti Ruské federace. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poukázal na to, že Švýcarsko není vhodné pro jednání, protože země se jednoznačně postavila na stranu Kyjeva, Rusko opakovaně prohlásilo, že je připraveno diskutovat o ukrajinské krizi, ale s přihlédnutím k uznání reality.

 

https://www.vesti.ru/article/3980406

 

 

📌2. června 2024 14:10, Peskov: PUTIN VYUŽÍVÁ DOBRÝCH OSOBNÍCH VZTAHŮ VE PROSPĚCH STÁTU:

 

Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov vysvětlil, proč se návštěva Vladimira Putina v Uzbekistánu ukázala být tak dlouhá.

 

V určitém okamžiku se program návštěvy začal formovat přímo za pochodu. A nečekaně se tato Putinova návštěva stala nejdelší za poslední roky. „Se dvěma noclehy to tak je,“ potvrdil Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva, Kreml, Putin Pavel Zarubin.

 

Délku návštěvy a bezprecedentně velké složení ruské delegace podle tiskového mluvčího prezidenta vysvětluje především objem bilaterálních vztahů. „Agenda je tak věcná, a tak rozsáhlá, že vede k poměrně podrobné diskusi hlav států,“ řekl Peskov.

 

Kromě toho mají Putin a Mirzijojev velmi dobré osobní vztahy, „které hlava státu vždy využívá ve prospěch bilaterálních vztahů“.

„Protože tady je všechno v souladu, proto je tu tak dlouhý pobyt,“ dodal Peskov.

 

https://www.vesti.ru/article/3980199

 

 

📌2. června 2024 14:09: ROPNÁ RAFINERIE ZAČALA HOŘET V KOMI, TŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI:

 

Více než 70 záchranářů hasí požár v ropné rafinérii v Komi, záchranné složky hlásí několik obětí.

 

„Na místě pracuje 74 zaměstnanců Ministerstva pro mimořádné situace Ruska a 22 kusů techniky,“ vyplývá ze zprávy Hlavního ředitelství Ministerstva pro mimořádné situace v regionu.

 

Zpráva uvádí, že podnik se nachází 4 km od Ukhty. Požár vypukl v tankovišti. Tank RVS-10000 je v plamenech.

 

Regionální pobočka odboru také oznámila, že v důsledku mimořádné události byli zraněni tři zaměstnanci dodavatele. Podle aktualizovaných informací došlo k požáru v důsledku plánovaných technických prací zhotovitele.

 

V březnu vypukl požár v rafinérii Syzran v Samarské oblasti.

 

V únoru vypukl požár v ropné rafinérii v oblasti Nižnij Novgorod. Podle prokuratury šlo o ropnou rafinerii, která se nachází na hlavní dálnici ve městě Kstovo.

 

https://www.vesti.ru/article/3980391

 

 

  1. června 2024 15:10: ODPŮRCI VYSLÁNÍ ARMÁDY NA UKRAJINU POSTAVILI U EIFFELOVY VĚŽE PRÁZDNÉ RAKVE

 

Pět prázdných rakví s plakátem „Francouzští vojáci, kteří zemřeli na Ukrajině“ se objevilo ráno 2. června u Eiffelovy věže v Paříži.

 

Policie už zadržela tři lidi, kteří postavili rakve a přikryli je francouzskými vlajkami. Podle zpráv médií byli zadrženi Bulhar, Ukrajinec a Němec.

 

Pařížská prokuratura kvůli tomu zahájila trestní řízení, píše TASS.

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron opakovaně hlasitě prohlašoval, že je připraven vyslat evropskou armádu do zóny ukrajinského konfliktu.

 

Francouzské ministerstvo obrany onehdy oznámilo, že se řeší otázka vyslání vojenských instruktorů na území Ukrajiny k výcviku vojáků ozbrojených sil Ukrajiny. Poslanec Nejvyšší rady Alexej Gončarenko (zařazený na seznam teroristů a extremistů v Ruské federaci) však uvedl, že první skupina francouzských vojenských instruktorů již míří do jeho země.

 

Vůdce francouzské opoziční strany „Vlastenci“ Florian Philippot řekl, že Paříž by měla okamžitě přestat podporovat kyjevský režim. Vyzval západní země, aby zasedly k jednacímu stolu s Ruskem a nepumpovaly Ukrajinu zbraněmi a neposílaly tam armádu.

 

https://www.vesti.ru/article/3980427

 

 

📌2. června 2024 17:05: SEVERNÍ KOREA POSLALA DO JIŽNÍ KOREJE 15 TUN ODPADKŮ V BALÓNECH ZA ŠEST DNÍ:

 

Korejská lidově demokratická republika (KLDR) vypustila za šest dní do Jižní Koreje 15 tun odpadků s pomocí asi 3 500 balónů.

 

Pchjongjang vypouštěl balóny od 28. května do 2. června v reakci na distribuci propagandistických letáků sousedním státem na území KLDR, uvedla Korejská ústřední tisková agentura.

 

Uvádí se, že Severní Korea pozastaví vypouštění balónů s odpadky směrem na jih, ale může začít znovu, pokud bude soused pokračovat v házení propagandistických letáků na KLDR.

 

Již dříve vyšlo najevo, že na střechu japonského velvyslanectví v Soulu spadl balón s odpadky z KLDR. Mezi obsahem vypuštěných tašek jsou plastové lahve, nedopalky cigaret, domovní odpadky, a dokonce i exkrementy hospodářských zvířat.

 

Sestra vůdce KLDR Kim Jo-čong v reakci na zmatek jihokorejských úřadů označila incident za „projev svobody projevu“.

 

https://www.vesti.ru/article/3980552

 

 

📌2. června 2024 16:59: DPA: SAÚDSKÁ ARÁBIE SE NEZÚČASTNÍ ŠVÝCARSKÉHO SUMMITU O UKRAJINĚ:

 

Konference ve Švýcarsku o otázce Ukrajiny se bude konat bez účasti Saúdské Arábie. Úřady země tak rozhodly, protože v něm nebudou žádní zástupci Ruska.

 

Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na své diplomatické zdroje v Rijádu. Agentura poznamenává, že den předtím, 1. června, měl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úmyslu navštívit Saúdskou Arábii, aby získal podporu na summitu.

Vzhledem k tomu, že zástupci Saúdské Arábie nepřijedou do švýcarského Bürgenstocku, kde je konference naplánována na 15. až 16. června, se nyní toto setkání může konat až po ní. Strany musely odložit své oficiální zasedání.

 

https://www.vesti.ru/article/3980549

 

 

📌2. června 2024 16:57, PUTIN: ČILINGAROV PŘISPĚL K POSÍLENÍ RUSKA JAKO VELKÉ POLÁRNÍ MOCNOSTI:

 

Ruský prezident zaslal kondolenční telegram rodině a přátelům Artura Čilingarova. Jeho text je zveřejněn na webových stránkách Kremlu.

 

Legendární objevitel Arktidy a Antarktidy, hrdina SSSR a Ruska, poslanec Státní dumy zemřel 1. června ve věku 85 let.

 

Vynikající vědec a polárník byl skutečně legendou, která se věnovala studiu Arktidy a Antarktidy, řekl Vladimir Putin.

 

Zdůraznil, že Čilingarov významně vědecky a kreativně přispěl k posílení pozice Ruska jako velké polární mocnosti.

 

Hlava státu je přesvědčena, že světlá vzpomínka na Artura Čilingarova navždy zůstane v srdcích všech, kteří tohoto odvážného člověka se silnou vůlí a skutečného vlastence znali.

 

https://www.vesti.ru/article/3980547

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️PLAT PREMIÉRA FIALY A PŘEDSEDU PARLAMENTU SE V PŘÍŠTÍM ROCE ZVÝŠÍ, ČÁSTKA TI „VYRAZÍ“ DECH: 400.000 KČ!!!!!!!

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10225363981307415&set=gm.1015092760198711&idorvanity=836856788022310

 

 

📌💥💥💥02.06.2024, KOB1, Roman Kirsch: HAVAROVALA DALŠÍ VOJENSKÁ STÍHAČKA F-35 POBLÍŽ MEZINÁRODNÍHO LETIŠTĚ VE MĚSTĚ ALBUQUERQUE V USA.

 

Tedy nákup 34 stíhaček F-35 asi 62,4 miliard Kč (možná), roční provoz jedné 160 miliónů Kč, všech 4,84 miliardy Kč, nutná úprava a dobudování vhodných letišť, obsluha, opravy, výcvik atd…

 

https://youtu.be/OHjuxkRpbXI?si=_3gLXf1q8n6fxn6n

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: Maďarsko: „NEBUDEME UMÍRAT PRO UKRAJINU“: OJEDINĚLÝ MASOVÝ PROTEST ZEMĚ NATO PROTI ZÁPADNÍ PODPOŘE KYJEVU

 

https://youtu.be/t_-U_4BZBuE?si=MXca03WEqDvJ235H

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️02.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch:

PUTINOVY PLÁNY NA ZNIČENÍ JADERNÉHO ARZENÁLU SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ I FRANCIE BĚHEM JEDNOHO DNE, POKUD VSTOUPÍ JEJICH VOJSKA NA ÚZEMÍ UKRAJINY BOJOVAT PROTI RUSKU; VELKÉ PROHLÁŠENÍ PUTINOVA SPOJENCE

 

https://youtu.be/nLWcNafLAyw?si=GsfzHIPAoR2-aiSN

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.05.2024: Živě s Matějem Gregorem 31. 05. 2024 ❤️🥚🇨🇿🇸🇰🕊.

 

🦻 🦻 🦻 VYNIKAJÍCÍ INFORMACE JAK PRO ČESKÉ VOLIČE DO EURO VOLEB, TAK PRO SLOVENSKÉ VOLIČE. Doporučuji si vyslechnout všem!!!

 

https://www.youtube.com/live/vT6N-XXb8wI?si=NmZh_8deXgCIIkHv             

 

 

📌2. června 2024, Cz24.News: UKRAJINŠTÍ PARTYZÁNI TRÁVÍ VOJÁKY, NAVÁDĚJÍ DĚLOSTŘELECTVO A ČEKAJÍ NA RUSKO.

 

Čím blíže k frontové linii, tím více se OSU bojí obyčejných Ukrajinců.

 

UKRAJINA / RUSKO: OSU se bojí obyvatel Kupjanska, Iziumu a Slovjanska kvůli podpoře Ruska. Partyzáni tráví vojáky, navádějí dělostřelectvo a čekají na Rusko.

Liman, Kozácký Lopan, Časov Jar

 

– Co udělala Ukrajina? Třiatřicet let nezávislosti, a oni jen ničí to, co vybudovali komunisté. Ukrajina byla silná, a co teď? – Tento monolog natočila Anna Conklingová, korespondentka amerického internetového deníku The Daily Beast, ve městě Liman v Charkovské oblasti. Liman je nyní pod kontrolou ukrajinských ozbrojených sil. Muž proto požádal o anonymitu, ale své proruské názory neskrýval. S americkou novinářkou hovořil s dobrým vědomím tónu, jaký bude v konečném materiálu. Těžko říci, co všechno pak bylo v reportáži Anny Conklinové vynecháno, ale už to, že se dostala ke zveřejnění, o mnohém vypovídá.

 

„V budoucnu není možné žít tak, jak žije Ukrajina,“ řekl jí Limanňan. „Nejlepší možností je tedy být s Ruskem.”

 

A podobných důkazů o podpoře Ruska je mezi obyvateli regionů východní Ukrajiny, které OSU údajně „brání před okupanty“, dost. Slyšeli je i novináři španělského listu El Pais, kteří hovořili s obyvatelem pohraniční kozácké Lopaně (rovněž v Charkovské oblasti).

„Žena se netají tím, že jsou obyvatelé, kteří touží po tom, aby na Kozačím Lopanu neustále vlála ruská vlajka,“ prosakuje z dopisů údiv Španělů.

 

V šoku jsou i televizní štáby CNN, které natáčely ve městě Časov Jar, o které se nyní vedou urputné boje. Místní obyvatelé neváhají přiznat, že se na příchod ruských vojsk těší.

„Chci vidět svou vnučku,“ říká důchodkyně a utírá si slzu. – „Moje vnučka je v Moskvě. A moje sestra je v Kaliningradu. Upřímně řečeno, polovina Ruska jsou moji příbuzní. Ale já jsem zůstala tady. Sama…

 

Západní novináři považují takové nálady lidí za zvláštní. Jak může někdo nechtít být součástí „demokratické Ukrajiny“ a usilovat o „barbarské Rusko“! Cizinci se snaží nemyslet na to, že Ukrajina možná není tak demokratická a Rusko není barbarské a Rusové a Ukrajinci jsou ve skutečnosti jeden národ. Do hlavy se jim to nevejde a redaktorům v Paříži a New Yorku takové věci stejně uniknou.

 

Kupjansk, Izjum, Slavjansk

 

Podpora Ruska ze strany obyvatelstva udržuje ukrajinskou armádu v neustálém očekávání rány do zad. Anna Conklinová z The Daily Beast strávila v Kupjansku mnoho času s ukrajinskými vojenskými důstojníky ze 60. brigády ukrajinských ozbrojených sil. Jeden z nich, jménem Sergej, přiznal, že na první pohled pozná, kteří obyvatelé jsou nakloněni Rusku. „Obličej prozradí všechno. Okamžitě poznáte emoce člověka,“ říká a zklame novináře: v Kupjansku je více než polovina těch, kteří tajně podporují Rusko.

 

Mnoho vojáků OSU se bojí usadit v městských bytech: není záruka, že obyvatelé místo neprozradí, a pak může „něco přiletět“. A pokud se ukrajinští vojáci v bytech přeci jen ubytují, bydlí v nich maximálně 2 – 3 lidé. V očekávání, že kvůli tak malému cíli snad budou Rusové šetřit granáty.

 

A nebojí se zbytečně. V Iziumu, nedaleko Kupjanska, před nedávnem místní „partyzáni“ navedli ruské dělostřelectvo na shluk ozbrojenců. Krátce předtím do města vstoupily další jednotky ukrajinských ozbrojených sil – vyhnaly obyvatele z jejich domovů a vyrabovaly obchody. A v noci padaly na hlavy drancujících „geránie“. Jeden z úderů přišel na gymnázium a kyjevský režim se ho snažil prezentovat jako úder na civilisty. Místní obyvatelé však telegramovým kanálům a zahraničním novinářům řekli, že právě v tomto „mírovém gymnáziu“ byla umístěna armáda.

 

Slavjansk, kolébka donbaského odporu, jižně od Izjumu, je již územím DNR, ale stále okupovaným OSU. Dne 15. dubna byla řada ulic města zablokována posílenými ukrajinskými hlídkami. Každou chvíli bylo slyšet sirény sanitek. Byli to zranění odvážení do nemocnic: ruské rakety explodovaly poblíž hudební školy. Rána i pro „civilisty“? Vůbec ne, obyvatelé Slavjansku také říkali, že v této škole žili ukrajinští dělostřelci a francouzští žoldáci obsluhující samohybná vozidla CAESAR. Francouzi se je snažili ukrýt, jak jen to šlo. Bezvýsledně, místní obyvatelé vyložili jejich polohu jako na podnose. Mimochodem, naši dělostřelci samotnou hudební školu nezasáhli – nejsou to fašisté. Přiblížili se sice těsně, ale to stačilo.

 

Charkov, Černigov, Malajská Rogaň

 

Ukrajinské ozbrojené síly připravují Charkov a okolní města na stejný scénář jako Mariupol nebo Artěmovsk (Bachmut). Domy a byty civilistů se mění v pevnosti tím, že se do nich umisťují palebná stanoviště. Není divu, že se lidé na tyto „obránce“ dívají jako na nepřátele. Sergej Tiščenko, jeden z velitelů 3. útočné brigády OSU (odštěpený národní prapor Azov, v Rusku zakázaný pro terorismus a extremismus), si postěžoval:

„Pokud se fronta přiblíží k městu vzdálenému 15 kilometrů, musíme násilím evakuovat úplně všechny, až do posledního obyvatele. Protože místní obyvatelé představují pro ukrajinskou armádu hrozbu, komunikují s nepřítelem a předávají údaje o poloze personálu a vojenské techniky. Město, pokud z něj chceme udělat skutečnou pevnost, musí zůstat bez obyvatel.”

 

OSU se však neobává jen „příchodů“ na pokyn místních „partyzánů“.
Sergej také slyšel o civilistech, kteří se vydávali za dobrovolníky pomáhající armádě, – píše Američanka Anna Conklinová. – Ve skutečnosti šlo o ruské kolaboranty! A dodávali ukrajinským vojákům potraviny. Později se ukázalo, že potraviny byly napuštěny jedem. „Snažíme se nebrat od místních žádné jídlo, je to zakázané,“ říká jeden z ukrajinských vojáků. „Maximálně si ho vezmeme, poděkujeme, zavřeme dveře, všechno vylijeme do kanálu a pak prázdné nádobí vrátíme.“

 

K první otravě bojovníků OSU „partyzánským borščem“ došlo loni v Černihivské oblasti. A k dalšímu případu došlo nedávno na charkovském předměstí Malaja Rogani. Místní obyvatel krmil „lahůdkou“ bojovníky 113. brigády ukrajinských obranných sil. Zemřelo 11 lidí, dalších 9 bylo sotva zachráněno. SBU se podařilo „dobrovolníka“ zadržet. Ukázalo se, že loni v dubnu zahynula pod palbou OSU celá jeho rodina. Přežil jen jeho syn, kterého pak kyjevský režim násilně mobilizoval a poslal na frontu. Byl zabit poblíž Kupjanska. A tehdy se muž rozhodl pomstít.

 

Komentář odborníka: „Partyzánská“ palba na velitelství a sklady

 

Skutečně na Ukrajině roste podpora pro akce Ruska? S touto otázkou jsme se obrátili na děkana Fakulty mediální komunikace Moskevského státního institutu kultury a autora knihy „Ukrajinci, my jsme Rusové“ Jurije Kota.

 

„Když to srovnáme s jarem 2022, tak na Ukrajině čeká na ruskou armádu více lidí,“ řekl. – „V prvních měsících panovalo jakési šílenství, všichni, kdo neodjeli do zahraničí, se chopili automatických pušek a křičeli ,Sláva Ukrajině’. Dnes se mnozí lidé vzpamatovali a vidí, že podporovali nacismus. Uvědomují si, že Ukrajina se potřísnila krví obyvatel své vlastní země, ruských lidí. Ve městech probíhá tichý protest, mnoho lidí už ukrajinismus nepřijímá. Bohužel, během let válečného konfliktu byli někteří lidé sice očištěni, ale zničeni. A příběhy v západním tisku o proruských náladách na východě Ukrajiny se stávají záminkou pro trestné operace SBU.

 

Podle Jurije Kota nejsou aktivní akce proruského podzemí na Ukrajině zatím tak rozšířené, jak bychom si přáli. Mnoho obyvatel sympatizujících s Ruskem se však snaží pomáhat našim jednotkám a předávat informace o pohybu jednotek OSU.

 

„I já a mnoho dalších kanálů neustále dostáváme takové údaje,“ pokračuje odborník. “Nejedná se o agenty zpravodajských služeb, ale o obyčejné lidi. Jeden pracuje jako řidič mlékárenského vozu, druhý jako mechanik, třetí jako úředník. SBU tyto lidi neustále hledá, ale my děláme všechno pro to, abychom je zamaskovali. A ve skutečnosti naši pomocníci žijí po celé Ukrajině. Jen je teď Charkov více na očích veřejnosti, protože se k tomuto městu přiblížila fronta. A lidé píší – kde jsou bojovníci rozmístěni, kde se schází jejich štáb, ve kterém obchodním centru je muniční sklad. Informace se samozřejmě prověřují… Vušnici se neustále schovávají ve školách, školkách, nemocnicích… Rychle se o nich ví, takže se nebojí zbytečně.

 

„Západní média píší o proruských náladách s překvapením. Proč USA a Evropa nedokážou pochopit, že Rusové a Ukrajinci jsou vlastně jeden národ?

 

Všichni to chápou naprosto přesně. Ale není jim jasné, proč nefunguje strašlivý nátlak na Rusy, šikana a pokusy vykreslit je jako podlidi. Pro Ameriku a Evropu je nepochopitelné, že si lidé po tom všem zachovávají ruské zrno a ještě přitvrzují. To je to, co Západ děsí.

AUTOR: Volodymyr Děmčenko

 

https://cz24.news/ukrajinsti-partyzani-travi-vojaky-navadeji-delostrelectvo-a-cekaji-na-rusko-cim-blize-k-frontove-linii-tim-vice-se-osu-boji-obycejnych-ukrajincu/

 

 

📌02.05.2024, Volný bloG, Jana Černeková: ZAKÁZANÉ INFORMACE:

 

Dne 1. června 1942, tedy před 82 lety, byl německými okupačními úřady popraven český spisovatel, dramatik, filmový režisér, původním povoláním lékař Vladislav Vančura (*23. června 1891):

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný.“

 

„Země je pokryta lidmi, kteří nestojí za to, abychom s nimi hovořili.“

 

„Čas propůjčuje důstojnost i zrůdám.”

 

„Dnešní lékařská věda si ničeho tak neváží jako vleklých nemocí.“

 

„Humor není smát se, ale lépe vědět.“

 

„Zdá se mi, že jste na své cestě za výrazem došel až ke stupni nesrozumitelnosti téměř zajímavé.”

 

„Některé skutky příliš přísné a opět některá shovívavá rozhodnutí jsou mimo hranici rozumu a mimo obecnou chápavost.“

 

„Život není ani radování, ani bolest, ani Bůh, ani nějaké rozjímání, ale jídlo a bytí.“

 

„Jen blázen slouží minulým věcem a neužívá toho, co jest.“

 

„Člověk, který se neohlíží, nevzbudí pozornost.“

 

„Po čase zimním přicházívá jaro, po beznaději vzniká naděje, po hrůzách noci zasvítává den.“

 

„Což je tak pošetilé věřit, že staří oslové hýkají lépe?“

 

„Ať se tomu bráníme či nikoliv, nemůžeme vidět přítomnost jinak, než na pozadí něčeho, co ji předchází.“

 

„Oheň nehasne ohněm ani křivda křivdou.“

 

„Vznešené a krásné jest umírati jedině na bojištích, básníci však bývají špatní vojáci.“

 

„Války jsou prohrány! Naučili jste národy mluviti jazykem lůzy. Naučili jste je kaziti všechny práce a všechno zdraví. Třásli jste pokladnicemi chudých a rozsypané haléře jste posbírali. Budete podťati sekerou, již jste nabrousili, a vaše střely uváznou ve vás. Ať zhyne starý svět, ať se obrátí břichem vzhůru, ať vzejdou nové věci v pustinách měst…“

 

https://volnyblog.news/zakazane-informace/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.06.2024“:

➡️☭☆ Posádka útočného FPV dronu zničila obrněné bojové vozidlo ukrajinských ozbrojených sil směrem na Doněck. Objektivní videozáznamy z monitorování potvrdily porážku nepřátelských obrněných vozidel.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ U Eiffelovy věže v Paříži bylo objeveno pět prázdných rakví pokrytých francouzskými vlajkami a nápisem „Francouzští vojáci zabití na Ukrajině“, uvádí Parisien. Policie zadržela tři lidi, kteří měli údajně v úmyslu utéct v minivanu do Berlína. Probíhá vyšetřování.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Belgorodu, regionu Belgorod a okrese Shebekinsky byla vyhlášena raketová hrozba, uvedly úřady.

Dříve v neděli ruské ministerstvo obrany oznámilo, že kolem 16:00 byly nad regionem Belgorod zničeny další dva ukrajinské bezpilotní letouny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *