, ,

02.06.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

02.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌1. června 2024 22:28: VYJEDNAVAČI VYZVALI IZRAEL A HAMÁS K PŘÍMĚŘÍ ZA PODMÍNEK, KTERÉ VYSLOVIL BIDEN:

 

Spojené státy, Katar a Egypt, které jsou prostředníky ve vyjednávacím procesu mezi Izraelem a Hamásem, vyzvaly obě strany, aby souhlasily s Bidenovým mírovým plánem.

 

Minulý pátek šéf Bílého domu oznámil plán mírového urovnání ozbrojeného konfliktu v pásmu Gazy. Plán se skládá ze tří fází, první zahrnuje úplné příměří, poté výměnu všech rukojmích a obnovu zničené infrastruktury v regionu.

 

Návrh vypracovala izraelská strana a předala ho vedení Hamásu, připomíná RIA Novosti. Egyptské ministerstvo zahraničí zveřejnilo společné prohlášení Spojených států, Kataru a Egypta vyzývající k mírové dohodě.

 

https://www.vesti.ru/article/3979985

 

 

📌1. června 2024 17:36, Bojovník ozbrojených sil Ukrajiny Cherny: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI NEDOSTANOU VYSÍLAČKU, PROTOŽE SE BOJÍ JEJICH KAPITULACE:

 

Voják ukrajinské armády Anton Černy uvedl, že vojáci ozbrojených sil Ukrajiny nesmějí používat vysílačky, protože se obávají, že se vzdají.

 

„Pokud (armáda ruských ozbrojených sil) obsadí naše rádio, uslyší nás, a proto musíme úplně změnit všechny kanály,“ řekl v rozhovoru pro YouTube kanál Alpha media.

 

Podle Cherneyho by vojáci ozbrojených sil Ukrajiny také neměli mít velké množství informací, protože je mohou později předat ruské armádě.

 

Šéf ruského ministerstva obrany Andrej Bělousov již dříve uvedl, že ukrajinská armáda v květnu 2024 ztratila přes 35 tisíc živé síly a více než 2700 zbraní. Západní země, které dodávají Ukrajině zbraně, předávají data a cvičí vojáky ozbrojených sil Ukrajiny, podle něj eskalují ozbrojený konflikt.

 

https://www.vesti.ru/article/3979826

 

 

📌2. června 2024 3:27: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 13KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR:

 

V důsledku útoku ukrajinských sil byl zabit civilní obyvatel Doněcku.

 

„13 faktů o ozbrojených útocích AFU (ozbrojené formace Ukrajiny – pozn. red.) zaznamenané zastupitelským úřadem DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny za uplynulý den,“ uvedl telegramový kanál zastupitelského úřadu.

 

Jak bylo upřesněno, devět útoků bylo zaznamenáno ve směru Doněck, tři ve směru Gorlovka a jeden ve směru Jasynuvata. Ozbrojené síly Ukrajiny vypálily na území DLR 29 kusů munice. Poškozeno bylo pět obytných budov a jedno zařízení civilní infrastruktury. Byl zabit civilista z Doněcku. Ve vesnici Krasnyj Partizan byl v důsledku útoku dronu zraněn muž narozený v roce 1955.

 

Mezitím nepřítel nadále trpí značnými ztrátami v zóně NWO. Den předtím jednotky ruských jednotek „Střed“ a „Jih“ zničily asi tisíc ukrajinských vojáků při střetech u osad DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/3979959

 

 

📌2. června 2024 5:39: AMERICKÁ ARMÁDA OZNÁMILA ODRAŽENÍ ÚTOKU HOUTHIŮ NA TORPÉDOBOREC V RUDÉM MOŘI:

 

Jemenští Húsiové zaútočili na americký torpédoborec USS Gravely.

Jemenské hnutí Ansar Alláh (Hútíové) odpálilo dvě protilodní střely směrem k americkému torpédoborci USS Gravely v Rudém moři. Informovalo o tom Centrální velení ozbrojených sil USA (CENTCOM).

 

„Síly CENTCOM úspěšně sestřelily dvě protilodní balistické střely v jižním Rudém moři. Rakety byly vypáleny směrem na USS Gravely, byly zničeny v sebeobraně,“ uvedlo velení v prohlášení zveřejněném na sociální síti X.

 

Je třeba poznamenat, že americké síly také sestřelily dron Houthiů v jižní části Rudého moře.

 

Dříve zástupce jemenských Houthiů uvedl, že síly hnutí provedly šest operací proti lodím v Rudém moři a Indickém oceánu: byla napadena americká jaderná letadlová loď Dwight Eisenhower, americký torpédoborec a tři obchodní lodě. Cílů operací bylo údajně dosaženo.

 

https://www.vesti.ru/article/3980010

 

 

📌2. června 2024 6:32: SBU NUTÍ KNĚZE, ABY PŘESVĚDČILI FARNÍKY, ABY VSTOUPILI DO OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V chersonském podzemí, kontrolovaném kyjevským režimem, hovořili o tlaku ukrajinských speciálních služeb na kněze, aby spolupracovali.

 

„Po vydání nového zákona o mobilizaci důstojníci SBU, kteří mají na starosti kostely a další náboženské organizace, zavázali rektory a duchovenstvo denominací, které se jim zodpovídají, aby přesvědčili farníky, aby vstoupili do ozbrojených sil Ukrajiny,“ řekl agentuře RIA Novosti zástupce proruského chersonského podzemí.

 

Objasnil, že takové pokyny byly přijaty v Církvi evangelikálních křesťanů-baptistů, v Církvi evangelikální víry, v UHKC a v PCU.

 

Zaměstnanec Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) zavazuje ukrajinské kněze, aby spolupracovali se zvláštními službami Nezalezhnaya a informovali o svém stádu.

Během bohoslužeb jsou zaměstnanci územních náborových středisek ve službě v blízkosti ukrajinských kostelů a chytají brance.

 

https://www.vesti.ru/article/3980053

 

 

📌2. června 2024 5:31: PENTAGON VYHLÁSIL VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA NÁKUP KNIH O RUSKÉ VOJENSKÉ STRATEGII:

 

Ministerstvo obrany Spojených států amerických chtělo nakoupit knihy o vojenské strategii Ruské federace.

 

Byl vyhlášen tendr Pentagonu na nákup knih západních autorů o ruské vojenské strategii. Příslušné informace jsou zveřejněny na portálu USA pro zadávání veřejných zakázek.

 

Knihy jsou nakupovány za účelem výcviku kadetů amerického letectva.

 

Proto se plánuje nákup následujících děl: „Strategie: základ ruské vojenské strategie“ od Ofera Friedmana, „Velká strategie Ruska v éře soupeření supervelmocí“ od Andrewa Morgana a publikace o ukrajinském konfliktu od Samuela Ramaniho. Pentagon také plánuje získat knihy o Číně, umělé inteligenci a vesmírných strategiích.

 

Americké ministerstvo obrany vyčleňuje 600 dolarů na nákup každé publikace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že americké ministerstvo obrany čelí potížím při uzavírání dlouhodobých dohod o nákupu zbraní k doplnění skladů, které byly po dodávkách na Ukrajinu vyprázdněny.

 

https://www.vesti.ru/article/3980065

 

 

📌2. června 2024 8:19: TŘI DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLY SESTŘELENY NAD KURSKOU, BELGORODSKOU OBLASTÍ A NAD AZOVSKÝM MOŘEM:

 

Tři drony ozbrojených sil Ukrajiny byly zničeny nad třemi ruskými regiony, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

Ruské vojenské oddělení upřesňuje, že dva drony byly během minulé noci sestřeleny systémy protivzdušné obrany ve službě nad oblastmi Kursk a Belgorod a další nad Azovským mořem.

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov již dříve uvedl, že v důsledku útoku ukrajinských dronů v neděli večer ve vesnici Ivňa začala hořet střecha obchodu.

 

Kromě toho bylo ve Voroněži oznámeno nebezpečí nočního útoku dronu.

 

https://www.vesti.ru/article/3980068

 

 

📌2. června 2024 8:39: ČÍNA UJISTILA, ŽE NIKDY NEDODALA ZBRANĚ ŽÁDNÉ ZE STRAN KONFLIKTU:

 

Čína nikdy nedodávala zbraně stranám konfliktu na Ukrajině, řekl čínský ministr obrany Dong Jun na mezinárodním fóru Shangri-La Dialogue v Singapuru.

 

„Zavedli jsme přísné kontroly vývozu zboží dvojího užití a nikdy jsme neudělali nic, co by mohlo situaci rozdmýchat,“ řekl úředník. Zdůraznil, že postoj Číny ke konfliktu na Ukrajině je zodpovědný a Peking podporuje mírové rozhovory.

 

Dong Jun ve svém projevu také řekl, že Čína je odhodlána nepoužít jaderné zbraně jako první, a to navzdory skutečnosti, že byla již dříve vystavena jadernému vydírání a hrozbám.

 

https://www.vesti.ru/article/3980095

 

 

📌2. června 2024 8:46: 2. ČERVNA UKRENERGO VYPNE ELEKTŘINU V KYJEVĚ NA 11 HODIN:

 

V hlavním městě Ukrajiny jsou v neděli zavedena další omezení spotřeby elektřiny. Oznámil to šéf Kyjevské městské vojenské správy Serhij Popko.

 

Na Telegramu napsal, že 2. června budou v Kyjevě platit „stabilizační výpadky“ ve směru Ukrenergo od 00:00 do 05:00 a od 18:00 do 24:00. Popko poznamenal, že tyto limity by měly stačit k pokrytí asi 76 % energetických potřeb města.

 

V souvislosti s omezeními byli občané vyzváni, aby elektřinu využívali šetrně, aby se stabilizovala situace v energetickém systému. Popko zároveň zdůraznil, že úspory pomohou obyvatelům Kyjeva ušetřit peníze, protože tarify za elektřinu se v zemi od 1. června zvýšily o více než 60 %.

 

https://www.vesti.ru/article/3980069

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️2. června 2024 9:01: ZELENSKYJ PODĚKOVAL ŠÉFOVI PENTAGONU ZA POVOLENÍ ZASÁHNOUT ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se setkal s americkým ministrem obrany Lloydem Austinem na okraj bezpečnostní konference Shangri-La Dialogue v Singapuru.

 

Jak Zelenskyj uvedl na svém oficiálním kanálu Telegram, s šéfem Pentagonu během setkání diskutovali o otázkách souvisejících s obrannými potřebami Ukrajiny, posílením systému protivzdušné obrany, koalicí pro dodávky stíhaček F-16 a přípravou bilaterální bezpečnostní dohody.

 

https://www.vesti.ru/article/3980106

 

👉Dřív to povolení z 31. KVĚTNA 2024 16:59

WSJ: USA UMOŽNÍ UKRAJINĚ ZASÁHNOUT RUSKO HIMARS A GMLRS, ALE NE ATACMS:

 

Kyjev dostane od Washingtonu povolení použít své raketové systémy k úderu na Rusko. Schválení USA se však nebude vztahovat na všechna zařízení.

 

Podle deníku Wall Street Journal dají státy Ukrajině zelenou k použití HIMARS, GMLRS MLRS a dělostřelectva k úderu na území Ruska. Používání ATACMS ozbrojenými silami Ukrajiny k útokům je však stále zakázáno.

 

„Mezi zbraně, které Spojené státy umožní Ukrajincům používat v Charkovské oblasti, patří raketové systémy GMLRS, HIMARS MLRS a dělostřelecké systémy,“ cituje WSJ americké představitele ve svém vlastním materiálu o možných úderech na území Ruské federace.

 

Administrativa amerického prezidenta Josepha Bidena zároveň stanovila geografická omezení pro použití amerických zbraní proti Rusku. Američané se chtějí vyhnout situaci, kdy konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou eskaluje do přímého střetu mezi Moskvou a Washingtonem.

 

https://smotrim.ru/article/3978593

 

 

📌2. června 2024 9:06: V ROSTOVSKÉ OBLASTI SE ZVĚTŠUJE OBLAST NOVÉHO VELKÉHO PŘÍRODNÍHO POŽÁRU:

 

Zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné situace hasí vážný požár v Tarasovském okrese v Rostovské oblasti, informovala v neděli ráno tisková služba ministerstva.

 

V současné době se plocha požáru, který vypukl den předtím, zvětšila na 117 hektarů, práci hasičů komplikuje suché a horké počasí. Informace o přítomnosti obětí dosud nebyly obdrženy, neexistuje žádná hrozba pro osady.

 

Zapojeno je 277 lidí a 82 kusů techniky, letectví pracuje – vrtulník Mi-8 vybavený zařízením pro shazování vody.

 

Připomeňme, že minulou sobotu byl ve stejném okrese Tarasovsky v Rostovské oblasti uhašen rozsáhlý přírodní požár. Podle jedné verze vznikl v důsledku úderu blesku.

 

https://www.vesti.ru/article/3980110

 

 

📌🔝🔝🔝📢🤫🦻👀 01.06.2024, TN Nova HD, Roman Kirsch: V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ ČR SE VESELE ŠŇUPE KOKAIN, ALE ZA PÁR KYTEK „TRÁVY“ JDETE NA OSM LET DO BASY…😨👎😨👎😨…více

 

((Matěj Holman: „Kokain se ve Sněmovně šňupal vždycky, 😂 šňupe a šňupat bude. Vesele a bez problému. Kážou vodu, pijí víno!!! Ví to samozřejmě i policie. Jediné, co je na tom k řešení, je to pokrytectví, že poslanci šňupat můžou, ale když si vypěstujete pár kytek trávy, jdete na 8 let do vězení! Ano, takto explicitně. Za 10 kytek 8 let!“)) 👹

 

https://youtu.be/oVnJiL3ja1M?si=QqmvGEDt8Q2Dm2tI

 

 

📌🌧Německo: PROTRŽENÍ PŘEHRADY U AUGSBURGU ZPŮSOBILO VELKÉ ZÁPLAVY

 

Ve Fischachu v okrese Augsburg byli lidé zachráněni vrtulníkem z jejich domů zasažených povodněmi. V okrese Augsburg je od dnešního rána vyhlášen výjimečný stav a některá místa jsou evakuována, protože voda po protržení přehrady stále stoupá. Zajímavé, ve zprávách nebylo ani slovo o protržení přehrady🤷‍♂️

https://t.me/absurdnisvet/73886

 

BREAKING – Německo: STŘELBA V HAGENU.

 

Několik lidí bylo zraněno, uvedla místní policie. Pachateli se podařilo z místa utéct. Policie nevylučuje, že pachatelů může být více. Jedním ze dvou míst, kde se střílelo, byl kadeřnický salon ve čtvrti Eilpe a druhým bytový dům v centru města.

https://t.me/absurdnisvet/73887

 

 

📌🌧SILNÁ BOUŘE S KROUPAMI ZPŮSOBILA ZMATEK VE MĚSTĚ ČERKESSK, v Karačajsko-čerkeské republice, 31. května 2024

https://t.me/absurdnisvet/73888

https://t.me/absurdnisvet/73889

https://t.me/absurdnisvet/73890

 

 

📌 POLSKÁ HRANICE JE POD ÚTOKEM KRIMINÁLNÍCH ŽIVLŮ

https://t.me/absurdnisvet/73893

 

 

📌🌋⚡️Neuvěřitelné scény z blesků na sopce Fuego v Guatemale        

 

https://t.me/absurdnisvet/73894

 

 

📌🌧POVODNĚ V AUGSBURGU PO PROTRŽENÍ PŘEHRADY ZPŮSOBILY NOUZOVOU VÝSTRAHU ÚŘADŮ CIVILNÍ OBRANY.

 

– Nejnovější: Ve čtvrti Babenhausen částečně nefunguje mobilní síť. Každý, kdo potřebuje pomoc a nemůže volat na tísňovou linku, by měl vyvěsit z okna bílé prostěradlo nebo ručník, nebo se – pokud možno – zviditelnit u okna, aby upozornil na svou tísňovou situaci.

https://t.me/absurdnisvet/73895

https://t.me/absurdnisvet/73897

https://t.me/absurdnisvet/73898

 

 

📌🔥🔥🔥Rusko: PO POŽÁRU VLAKU V MOSKVĚ STOJÍ CELÁ LINKA MOSKEVSKÉHO METRA SOKOLNIČESKAJA – JE HLÁŠEN POŽÁR V METRU

 

Cestující opouštějí tunely na vlastních nohou – lidé jsou vyvedeni do ulic.

 

Předtím požár vypukl na úseku trati Sokolničeskaja – z vagónu vlaku se začalo kouřit. Neexistují o tom žádné oficiální informace.

https://t.me/absurdnisvet/73899

 

 

📌🎚️HAGEN – AMOKOVÝ POPLACH V HAGENU (NRW)! Bylo vypáleno několik výstřelů. Pachatel (34) je momentálně na útěku.

Podle informací BILD střelec střelil svou těhotnou manželku do hlavy!

https://t.me/absurdnisvet/73900

 

 

📌 POČÍNAJE DNEŠNÍM DNEM SLAVÍ SPOJENÉ STÁTY PRIDE MONTH, MĚSÍC TRVAJÍCÍ UDÁLOST NA POCTU GAY A TRANSGENDER KOMUNITĚ.

 

V Rusku je hnutí LGBTQ považováno za teroristickou organizaci a propagace této ideologie je trestným činem, za který lze uložit až 12 let vězení. Ruský prezident Vladimir Putin opakovaně odsoudil normalizaci pedofilie na Západě.

„Podívejte se, co dělají svým vlastním národům, ničení rodiny, kulturní a národní identity, perverze, zesměšňování dětí a pedofilie jsou prohlášeny za normu“

„Podívejte se na Písmo svaté… rodina je svazek muž a žena“ „Musíme chránit naše děti“  @ShadowofEzra❤️ https://t.me/absurdnisvet/73901

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️BREAKING: UKRAJINA ZAČALA ÚTOČIT NA RUSKO NATO RAKETAMI.

@GeneralMCNews

https://t.me/absurdnisvet/73902

 

 

📌 NACISTICKÁ IDEOLOGIE OD DĚTSTVÍ NA UKRAJINĚ

https://t.me/absurdnisvet/73903

 

 

📌 🚨 OBROVSKÝ DAV V LONDÝNĚ skanduje „TRUMP, TRUMP, TRUMP!“

 

Celý svět nyní vidí zkaženost satanské levice.

https://x.com/BoLoudon/status/1796980807313088941?t=oAtpbsrG87nv1AJ9DNP_dQ&s=09

 

 

📌 Projekt Looking Glass: TO VYSVĚTLUJE, PROČ JSOU PREZIDENT DONALD TRUMP A ALIANCE VŽDY O 5 KROKŮ NAPŘED.

 

Podle Project Looking Glass to vypadá, že Donald Trump bude 45. prezidentem v této časové ose a pokusí se zachránit svět před globalisty tím, že se pokusí zachránit Američany.

 

A můžeme se trochu víc podívat do zrcadla. Toto je zařízení, které umožňuje tajné vládě vidět minulost nebo budoucnost.

 

Přísloví 13:9

Světlo spravedlivých jasně září, ale lampa bezbožných zhasne. Q

 

https://x.com/Saulito46107740/status/1796919905868014035?t=Wdix1EleG-XPAsOlTkeZBg&s=09

 

 

📌1. června 2024 🕊🇭🇺 VELKÁ DEMONSTRACE V BUDAPEŠTI

 

V Budapešti se koná masivní mírový pochod proti zapojení Maďarska do ukrajinského konfliktu a hrozbě eskalace ze strany NATO. Podle maďarských médií se k demonstraci organizované Fórem občanské solidarity připojily desítky tisíc lidí. Podle organizátorů přijeli účastníci nejen z různých regionů Maďarska, ale i ze zahraničí.

 

Demonstranti mávají státními vlajkami, drží cedule s názvy svých měst a plakáty podporují vládnoucí stranu Fidesz. Maďaři za doprovodu vlasteneckých písní a hesel vysílají silný signál k míru a národní jednotě.

https://t.me/absurdnisvet/73909

https://t.me/absurdnisvet/73910

https://t.me/absurdnisvet/73911

https://t.me/absurdnisvet/73912

 

 

📌 🚨GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ: ÚPLNÁ LEŽ

 

Dr. Patrick Moore, spoluzakladatel Greenpeace, v tomto rozhovoru publikovaném 16. října 2015 říká, že člověkem způsobené globální oteplování je „úplný vynález“.

https://t.me/absurdnisvet/73913

 

 

📌 VLÁDA SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ BYLA PŘISTIŽENA, JAK ZMĚNILA STATUS VAKCÍNY U TĚCH, KTEŘÍ ZEMŘELI S COVIDEM BĚHEM PANDEMIE, ABY SE ZDÁLO, ŽE VAKCÍNA BYLA ÚČINNĚJŠÍ NEŽ BYLA A VAKCÍNY PROTI COVIDU BYLY MÉNĚ ŠKODLIVÉ NEŽ BYLY.

 

https://thepeoplesvoice.tv/uk-govt-caught-altering-vaccine-status-of-covid-deaths-to-make-vaccine-appear-less-harmful/

 

 

📌❗️💥Uniklé video: CEO SPOLEČNOSTI MODERNA ŘEKL FAUCIMU, ABY PŘEDSTÍRAL OHNISKO – TĚSNĚ PŘEDTÍM, NEŽ SE OBJEVIL COVID💥❗️

 

Ve videu rozhovoru, částečně zveřejněném aktivistou Mattem Bakerem, Bancel říká, že mluvil s Faucim o zinscenování ohniska jen měsíc předtím, než se v prosinci 2019 poprvé objevil COVID-19.

Šéf Moderny říká, že mluvil s Faucim o velké pandemii, protože byl přesvědčen, že mRNA vakcína by mohla být rychle nasazena jako odpověď.

 

https://uncutnews.ch/durchgesickertes-video-ceo-von-moderna-sagte-fauci-er-solle-einen-ausbruch-vortaeuschen-kurz-bevor-covid-auftauchte/

 

 

📌 👶 GAZA A JEJICH DĚTI!!!    https://t.me/absurdnisvet/73916

 

 

📌 AMERICKÝ FILMAŘ MATTHEW COOKE ODHALUJE SPOLUÚČAST USA NA IZRAELSKÉ GENOCIDĚ.

https://t.me/absurdnisvet/73917

 

 

📌 GAZA PROBUDILA SVĚT. Lidé žízní po pravdě. Toto video odhalující závoj na sionismu bylo na Instagramu zhlédnuto 1,2 milionkrát za 2 dny.

https://t.me/absurdnisvet/73918

 

 

📌„MEGA FÁMA O ŠPIČKOVÉ PRÁCI PRO BAERBOCK“

 

Najednou se kolem vznáší nové jméno. Mohla by naše ministryně zahraničí Annalena Baerbock (43, Zelení) nahradit lídra EU? Není to vůbec vyloučené, hlásí „Politico“ (stejně jako BILD patří Axel Springer SE).

 

DŮVOD: Stále častěji se objevují náznaky, že Ursula von der Leyenová nebude znovu zvolena předsedkyní Komise – i když se Evropským konzervativcům (EPP) ve volbách do EU (9. června) povede dobře.

 

https://www.bild.de/politik/ausland-und-internationales/annalena-baerbock-mega-geruecht-um-top-job-in-bruessel-665b20792ce0cb19a0b689f9

 

 

📌 🐛🦗 DONÚTI NÁS 🇪🇺 EÚ JESŤ HMYZ NAMIESTO MÄSA?

 

Oficiálna potravinová stratégia Európskej únie, na ktorú sa odvoláva nespočet legislatívnych aktov nazvaná „Z farmy na stôl“ hovorí, že produkcia mäsa výrazne škodí planéte a spôsobuje globálne otepľovanie. Preto musíme množstvo jedeného mäsa znižovať a príjem bielkovín nahrádzať z iných zdrojov. Akých?

 

🤮 Z hmyzu!  Či už budeme chrobáky pojedať celé, pečené alebo mleté. Podstatné je, aby sme znížili počet kráv a „pomohli tak planéte“…

 

👍 My sme však normálni ľudia ako vy, a preto choré koncepcie z dielne Európskej únie zásadne odmietame!

 

ZASTAVME NEZMYSLY Z BRUSELU!!! Zvoľme 8. júna hnutie REPUBLIKA s číslom 11.

 

https://t.me/absurdnisvet/73930

 

 

📌 🇺🇦ZELENSKYJ VYSVĚTLIL, PROČ JE PROTI ZMRAZENÍ KONFLIKTU NA UKRAJINĚ.

 

„Přijde okamžik, kdy se to všechno z toho či onoho důvodu rozmrazí,“ řekl ukrajinský prezident.

Podle jeho názoru bude pauza v bojích výhodná pro Moskvu, ale ne pro Kyjev. Ruská strana tento čas využije k tomu, aby posílila své pozice na bojišti a pochopila, jaké zdroje její armádě chybí.

Nevyloučil, že pokud bude konflikt zmrazen, ruské ozbrojené síly ještě posílí.

Zelenskyj si nedá pokoj, dokud nevyhladí celou svou zemi.

https://t.me/to_je_nas_svet/26640

 

 

📌☝️90 MILIONŮ AMERIČANŮ BY ZEMŘELO BĚHEM PRVNÍCH 20 MINUT JADERNÉ VÁLKY S RUSKEM, PROHLÁSIL KANDIDÁT NA PREZIDENTA USA ROBERT KENNEDY JR.

 

Rusové mají o 2 500 jaderných raket více než my, jejich obranné systémy jsou lepší než naše. Mají zbraně, které zastiňují americké zbraně. Proto všechny tyto ofenzívy na Ukrajině selhaly. Protože Rusové ohromili svět vyspělostí a schopnostmi své vojenské techniky. Je opravdu trapné si to přiznat – Kennedy v rozhovoru po konferenci v Texasu.

Uvedl, že Pentagon provedl studii o tom, co by se stalo v případě jaderné války s Ruskem. Došel k závěru, že 90 milionů Američanů by zemřelo během prvních 20 minut a dalších 90 milionů by zemřelo šest měsíců po zahájení konfliktu.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/2664

 

 

📌🤡Zelenskyj podává zprávu: Setkal jsem se s prezidentem Východotimorské demokratické republiky Josém Manuelem Ramosem-Hortou, což bylo první setkání v historii bilaterálních vztahů.

 

Děkuji Vám za podporu územní celistvosti a svrchovanosti Ukrajiny a důležitých rezolucí OSN odsuzujících ruskou agresi.

Důležitá je účast zemí jihovýchodní Asie na zahajovacím Globálním mírovém summitu. Děkuji Josému Manuelu Ramosovi-Hortovi za potvrzení naší účasti na summitu.

Je pro nás velmi důležité zahájit proces nastolení spravedlivého míru. Rusko nechce válku zastavit. Proto musíme společně s celým světem podniknout kroky k přiblížení míru

https://t.me/to_je_nas_svet/26644

 

 

📌02.06.2024, Extra Plus: SLOVENSKO MÁ PRVÚ AUTOMATIZOVANÚ PREDAJŇU POTRAVÍN, NA NÁKUP DOHLIADNE UMELÁ INTELIGENCIA:

 

Zákazníci môžu v predajni nakupovať neobmedzene 24 hodín denne, 7 dní v týždni potraviny, priemysel aj drogériu. Predajňa bude v obci Šalgočka neďaleko Galanty.

 

Na Slovensku otvorili prvú automatizovanú predajňu potravín v obci Šalgočka (okr. Galanta). Domáca maloobchodná sieť COOP Jednota prišla s novým konceptom predajne s nepretržitou dennou 24 hodinovou otváracou dobou. Tieto automatizované predajne pritom plánujú spustiť vo viacerých regiónoch Slovenska.

„Zákazníci sa môžu tešiť na neobmedzenú dobu predaja a plnohodnotný sortiment. Predajňa v Šalgočke bola v prevádzke ako predajňa potravín viac ako 40 rokov. Z dôvodu viacerých prevádzkových a ekonomických ukazovateľov a nedostatku personálu sme boli nútení prevádzku zatvoriť. V roku 2023 sme na podnet starostky obce Šalgočka začali uvažovať o novej forme predaja v hybridnom režime. Vznikla tak myšlienka priniesť občanom Šalgočky niečo unikátne, byť im nablízku nonstop, bez nutnosti cestovať do vedľajších dedín,“ uviedla Júlia Ančinová, podpredsedníčka predstavenstva COOP Jednota Galanta.

 

Zákazníci automatizovanou predajňou získali aj extra služby, ktoré poskytuje sieť svojim zákazníkom. Medzi ne patrí možnosť uhradiť poštové poukážky, šeky a taktiež pri platení kartou si aj vybrať hotovosť. Ančinová zdôraznila, že tieto extra služby suplujú najmä na vidieku banky i poštu.

 

Podpredsedníčka zároveň vysvetlila, že na celý nákupný proces dohliada v automatizovanej predajni umelá inteligencia a kamerový systém. Predajňa je taktiež napojená na pult centrálnej ochrany a v prípade neočakávaných situácií si zákazník vie privolať pomoc.

„Zákazníci môžu v predajni nakupovať neobmedzene 24 hodín denne, 7 dní v týždni potraviny, priemysel aj drogériu. Na predajnej ploche necelých 150 štvorcových metrov ponúkame zákazníkom okrem tradičného sortimentu aj miestne regionálne produkty. Prevádzka je otvorená s personálom v čase od 6:00 do 12:00, v sobotu v čase od 6:00 do 11:00 a počas zvyšných hodín je v samoobslužnom režime. Naša predajňa je tu pre všetkých, tradičných zákazníkov i tých, pre ktorých sú moderné technológie súčasťou každodenného života. Dôležité je, aby sa zákazník zaregistroval priamo v predajni, dostane vernostnú kartu a môže nakupovať kedykoľvek,“ zdôraznila Ančinová.

 

https://www.extraplus.sk/clanok/slovensko-ma-prvu-automatizovanu-predajnu-potravin-na-nakup-dohliadne-umela-inteligencia

 

 

📌🇮🇱 IZRAEL NEBUDE SOUHLASIT S ČASOVĚ NEOMEZENÝM PŘÍMĚŘÍM V GAZE, DOKUD NEBUDE HAMÁS ZNIČEN – IZRAELSKÝ PREMIÉR NETANJAHU.

 

„Podmínky Izraele pro ukončení války se nezměnily. Jde o zničení vojenských a administrativních schopností Hamásu. Také požadujeme propuštění všech rukojmích a musíme zajistit, aby Gaza již nebyla pro Izrael hrozbou,“ uvedl

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26647

 

 

📌 01.6.2024, Inadhled, Jinřich Kulhavý: PÁR DNŮ DO VOLEB:

 

Týden před volbami do Evropského parlamentu jsme měli možnost vidět řadu výzkumů veřejného mínění a predikací výsledků. Vzhledem k současné situaci u nás i ve světě k relativně šokujícím. Je evidentní, že lidem stále nic nedochází a jsou schopni volit ty, kteří jim systematicky škodí.

 

V podstatě se částečně opakují parlamentní volby. Tedy aspoň podle těchto výzkumů. Celé klání vyhraje ANO, tedy liberální prounijní strana vysílající dosud do  Bruselu taková esa, jakými jsou Jourová a třeba Charanzová. O jejich kolaboraci se systémem mířícím proti národním státům nelze pochybovat. Náskok ANO se tenčí a zmizí úplně při součtu předpokládaného počtu europoslanců zvolených koalici Spolu a dále se STAN a Piráty. Současná vládní Pětikoalice tak získá opět převahu a ostudná Nerudová se zashnízdí ve zlatém dolu. Pro aspoň trochu přemýšlející lidi je to hrozná představa. Nicméně to ukazuje, že Čechům a Moravanům vůbec nedochází, jaké následky jejich hloupost bude mít. Preference SPD naopak poklesly a přiblížily se k nim dvě sdružení, tedy Stačilo s Kateřinou Konečnou a Přísaha s Mortoristy představovaní Filipem Turkem. Konečné ve větším rozletu brání předsednictví v KSČM a její bývalé nadšení pro vakcinaci, Turka zase potápí Bobošíkovou vznesé dotazy na minulost lídra kandidátky a na jeho vztah k NATO, EU a adopci dětí homosexuály. Jisté je, že dle predikce by SPD, Stačilo a ve volbách Turkem vedení Motoristé společně s Přísahou získali celkem cca 23 % hlasů, což je skutečně málo na to, co se tu děje.

 

Mimo EP by tak zůstali Svobodní mající po dlouhé době rozumné kandidáty a názory. Jsme nepoučitelní. Pošleme do Bruselu zástupce těch, kteří dostali Českou republiku do naprosto nejhlubšího ekonomického propadu v moderních dějinách a udělali z nás vazaly Západu. Niedermayer je více Evropan než Čech, navíc pořádný grázl, ale zdaleka není jediným multimilionářem zbohatlým na přikyvování vedení EU. Evropská unie se militarizuje a stává se odnoží NATO. Plní příkazy jeho vedení ve vztahu k Rusku a Ukrajině, což umožňuje plenění našeho i evropského rozpočtu ve jménu agresivního chování k Ruské federaci. Jsme svědky zatahování Evropy do 3.světové války, přičemž právě její území bude bojištěm, dojde li k ní. Ptáme se. Jak je možné, že lidé u nás dávají hlasy ODS, Top 09 na KDU-ČSL a jejich kandidátům, když oblíbenost Fialy, Pekarové a Jurečky jsou téměř na nule? A kdo může podpořit Nerudovou hlásající ve velkém bludy a nesmysly, navíc jako favoritku Dozimetra Rakušana? A s ní v USA vyučeného Farského? Kdo mimo fanatiků a feťáků podporuje demagogy Piráty Kolaju, Peksu či Gregorovou? Kde se berou ta jejich vysoká čísla znamenající další pohodlné roky v bruselském kokainovém paláci?

 

Zatím ještě nejde o skutečné výsledky, pouze o průzkum možných preferencí. Přejeme si, aby byl cinknutý, tedy aby ukazoval pro Pětikoalici a ANO optimističtější výsledky, než jaká bude realita. Pokud je však blížícím se skutečnosti, považujeme český národ za nemocný a směřující k sebevražedným úmyslům. V Evropských volbách se očekává celkově větší vzestup stran majících částečně euroskeptické názory. Tento předpoklad se však u nás zatím nenaplňuje, protože pokud přibyde někdo nový s podobnymi myšlenkami, jako má SPD, jde to na úkor této parlamentní strany. Eurohujeři si nadále drží svá procenta a jen se o ně mezi sebou nepatrně přetahují. Celé to pak vytváří dojem, že se tady máme díky EU dobře, nic nám nechybí a v podstatě jsme s vývojem spokojení. Jako fakt?

 

Máte ještě týden na přemýšlení. Dle nás Gregor a Šichtařová do Bruselu patří více než Niedermayer, Vrecionová, Vondra, Nerudová, Farský, Piráti či kdokoliv z ANO. Důvodů je k tomu mnoho, jen si musíte srovnat v hlavě, jestli chcete radši prosperitu, svrchovanost, samostatnost a mír, nebo preferujete Green Deal, zbrojeni, válku a Great Reset provázené vysokými daněmi, nadvládou zahraničních korporací, obchodních řetězců a bank, centralizování moci v Bruselu a ztrátu svobod. Pokud jste zastánci druhé možnosti, vaše děti budou jednou nešťastné. Ale je to na vás….

 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/par-dnu-do-voleb/

 

📌 😂DO SEINY, KDE BUDOU PLAVAT OLYMPIJŠTÍ SPORTOVCI, SE DOSTALO 50 MILIONŮ TUN ODPADNÍCH VOD.

 

Hladina fekálních bakterií v řece byla i před tímto incidentem dvakrát vyšší než norma.

Francouzský prezident Emmanuel Macron se 23. června chystá plavat v Seině a všem dokázat, že voda je vhodná ke koupání.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26650

 

📌 1.6.2024, Novinky.cz, Karolina Brodníčková: ČÁST POSLANCŮ SE CHCE OTESTOVAT NA DROGY. ZA KOKAIN SE OBVIŇUJÍ NAVZÁJEM:

 

Nález kokainu na toaletách ve Sněmovně bude mít možná bizarní dohru. Poslanci teď zvažují, že se nechají otestovat na přítomnost drog v těle. Navrhl to vicepremiér a předseda Pirátů Ivan Bartoš, připojí se však zřejmě i dobrovolníci z ostatních politických stran. Vinu za to, kdo drogu do parlamentu donesl, si poslanci přehazují jako horký brambor.

 

Bartošův nápad vyprovokoval v pátek předseda ANO Andrej Babiš, když se kvůli kokainu, který před rokem zajistila ochranka na toaletách Sněmovny, navezl do pirátských poslanců. „Vždyť jejich předseda je symbol šňupání,“ prohlásil na plénu.

 

To rozčililo Bartoše, který užívání drog odmítl. „Naši poslanci a poslankyně jsou ready na testy návykových látek, my se nemáme čeho bát, ostatně já ani nepiju alkohol, přesto se někdy musím bavit s alkoholem zmatlanými lidmi ve Sněmovně. Vyzývám k testu poslanecký klub ANO a klub SPD, který také šíří bludy. Výsledky samozřejmě pojďme všichni transparentně zveřejnit. A pak si povíme, u koho frčí ‚kokain v řiti‘, který ANO tak rádo omílá,“ napsal na síti X Bartoš.

 

Místopředseda ANO Karel Havlíček, který nemůže STAN zapomenout kauzu Dozimetr, v níž obviněný pražský politik Petr Hlubuček pořádal kokainové večírky, nicméně nepokládá plošné testování za nutné.

Na pánské toaletě ve Sněmovně se našel kokain

 

„Jako snaha o odvedení pozornosti je to dobré. Ale spíš by měl chtít (Bartoš) odpovědi po svých koaličních partnerech z TOP 09. Jestli je pravda, že kokain objevila ochranka paní předsedkyně Pekarové Adamové, a navíc podezírá šéfa její kanceláře, tak se jen stěží věří tomu, že s ohledem na možné bezpečnostní riziko nebyla obratem informována,“ poznamenal Havlíček pro Novinky.

 

Navázal tak na informace portálu iDnes, podle kterého ochranka spojovala s nálezem kokainu Petra Pelce a další dva nejmenované muže. „Musí to vysvětlit policie a Markéta Pekarová Adamová,“ má jasno Havlíček. „Co se týká testů, osobně s tím žádný problém nemám, za ostatní nemůžu mluvit,“ dodal.

SPD je podle předsedy svého klubu Radima Fialy na drogové testy připraveno kdykoliv. „Doufám, že i Piráti, kteří chtějí legalizovat😂😂😂 měkké drogy, že i STAN s jejich kokainovou kauzou Dozimetr a ODS po příběhu brněnské primátorky jsou připraveni se k nám v testování přidat,“ sdělil Novinkám. „Celá kauza mě uráží a vrhá na poslance špatné světlo,“ dodal.

 

Testování poslaneckého klubu Pirátů by bylo logisticky nejsnadnější, má totiž včetně Bartoše jen čtyři členy.

Předseda 33 členného klubu STAN Josef Cogan takový krok nepokládá za nezbytný. „Kdo chce, ať se otestovat nechá. Nebudu nikomu bránit ani nikomu nic nařizovat. Pokud by se pro takový krok rozhodly hromadně ostatní kluby, zvážili bychom, jestli se nepřipojit, aby to nevypadalo, že z toho máme obavy. Nemáme,“ řekl Novinkám.

Nemusel to být poslanec😂😂😂

Zdůraznil, že za kokain ve Sněmovně vůbec nemusí nést vinu nějaký poslanec. „V budově se pohybují kromě poslanců stovky dalších lidí, například zaměstnanci, asistenti atd.,“ podotkl. 😂😂😂

Předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová od policie o žádném „podezřelém“ NEVÍ. „To naznačuje jen článek opírající se o anonymní zdroj,“ podotkla. „Zároveň policie uvedla, že obdobný incident NEZAZNAMENALA ani předtím, ani potom. Nepovažuji proto apel na plošné testování všech poslanců za opodstatněný,“ dodala.

Nelíbí se jí, že ji policie o nálezu drogy včas neinformovala. „Z pozice předsedkyně Poslanecké sněmovny MI NEPŘÍSLUŠÍ ZASAHOVAT DO INTERNÍCH PRAVIDEL OCHRANNÉ SLUŽBY, ale očekávám, že budou nastaveny takové postupy, aby se situace již neopakovala,“ uzavřela Pekarová Adamová.

 

Nález znepokojil i sněmovního kancléře Martina Plíška, který si od Ochranné služby Policie ČR vyžádal zprávu o povaze a řešení celé události. NELÍBILO SE MU, ŽE VEDENÍ KANCELÁŘE NEBYLO O NÁLEZU INFORMOVÁNO. Policie se mu za to dopisem omluvila.

Droga, kterou ochranka zajistila, byla jen v minimálním množství. Mělo se jednat o papírek se zbytkem bílého prášku. Našla se prý v lednu 2023 večer, když ve Sněmovně probíhalo dlouhé jednání.

Kokain ve Sněmovně k legalizaci nepovede. Ztrácí se tu věci a také nepovolujeme krádeže, říká Benda

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cast-poslancu-se-chce-otestovat-na-drogy-za-kokain-se-vini-mezi-sebou-40474435

 

 

📌🤡 ZELENSKYJ: NA OKRAJ ASIJSKÉHO BEZPEČNOSTNÍHO SUMMITU V RÁMCI DIALOGU ŠANGRI-LA JSEM SE SETKAL S AMERICKÝM MINISTREM OBRANY LLOYDEM AUSTINEM.

 

Jednali jsme o klíčových otázkách: obranných potřebách naší země, posílení ukrajinského systému protivzdušné obrany, koalici F-16 a přípravě dvoustranné bezpečnostní dohody.

Jsem vděčný prezidentu Bidenovi za přijetí důležitého rozhodnutí o obranných úderech americkými zbraněmi na území nepřítele, které účinně čelí ruským pokusům o rozšíření bojové zóny.

Oceňujeme zásadní obrannou a politickou podporu Spojených států pro Ukrajinu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26653

 

 

📌🇺🇸 USA NECHTĚJÍ ESKALOVAT KONFLIKT S RUSKEM PŘED PREZIDENTSKÝMI VOLBAMI.

 

Úřady si nejsou jisté Bidenovým vítězstvím, a proto se chystají přenést veškerou odpovědnost na bývalou hlavu státu Donalda Trumpa, který má všechny šance volby vyhrát.

https://t.me/to_je_nas_svet/26654

 

📌 🔝🔝🔝♨️♨️♨️02.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: EVROPSKÁ UNIE ODHALUJE „LEŽ“ USA A SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ VE VĚCI ZDROJE PUTINOVÝCH ZBRANÍ? Velké připuštění šéfa diplomacie EU Josepa Borrella ve věci rusko-ukrajinské války…

 

https://youtu.be/N7dMG65y8HE?si=j51rDD-3rby4vqj8

 

 

📌💥💥💥02.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: STŘETY V IZRAELSKÉM TEL AVIVU; 14 LIDÍ ZRANĚNO V DOBĚ, KDY 100.000 PROTESTUJÍCÍCH ZAPLNILO ULICE NA PROTEST PROTI IZRAELSKÉMU PREMIÉROVI BENJAMINOVI NETANJAHU

 

https://youtu.be/ON3HIUSrNrE?si=KhoSP6mFNKWVT7da

 

 

📌2. června 2024 11:59: VANDALOVÉ HÁZELI VEJCE A KAMENY NA CHRÁM KANONICKÉ UPC NA UKRAJINĚ:

 

Ve městě Korsun-Ševčenkovskij v Čerkaské oblasti na Ukrajině vandalové znesvětili kostel Eliáše kanonické UPC.

 

Podle Svazu pravoslavných novinářů v noci na 2. června skupina neznámých osob rozbila okno v kostele a házela na něj vejce a kameny.

 

Útočníkům se podařilo uprchnout. Farníci chrámu věří, že stejní vandalové se podíleli na obsazení kostela Spasitele v Korsunu-Ševčenkovském 31. května. Policie razii sledovala, ale nic neudělala.

 

V březnu bylo oznámeno, že i poslanci Nejvyšší rady Ukrajiny ze strany Vladimira Zelenského jsou již znepokojeni politikou pronásledování UPC.

 

https://www.vesti.ru/article/3980250

 

 

📌2. června 2024 12:07: STŘELBA SE ODEHRÁLA V OHIU, JEDEN ČLOVĚK ZEMŘEL, 26 BYLO ZRANĚNO:

 

Ve městě Akron v americkém státě Ohio došlo ke střelbě, v jejímž důsledku byl podle ABC News zabit jeden člověk a dalších 26 bylo zraněno.

 

Podle prohlášení městského policejního oddělení došlo k incidentu kolem půlnoci místního času (07:00 moskevského času). V důsledku střelby zemřel 27letý muž.

 

Místní policie upřesnila, že první telefonáty o mnohočetných střelných zraněních obdržely záchranné služby krátce po půlnoci. Oběti začaly přicházet do okolních nemocnic. Na místě činu nebyli nalezeni žádní podezřelí, ale policie našla desítky nábojnic a jednu pistoli.

 

V květnu byli tři lidé zabiti a 12 zraněno při střelbě na večírku poblíž Stocktonu v Alabamě.

 

https://www.vesti.ru/article/3980283

 

 

📌2. června 2024 12:08: ZELENSKYJ O BIDENOVĚ PŘÍJEZDU NA KONFERENCI: NENÍ TO POTVRZENO, ALE JE ŠANCE:

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj stále neztrácí naději, že se prezident Spojených států Joe Biden zúčastní konference o Ukrajině ve Švýcarsku.

 

Ve dnech 15. a 16. června bude Švýcarsko hostit summit o Ukrajině poblíž města Lucern, Rusko se ho nezúčastní. Agentura Bloomberg již dříve uvedla, že Biden se konference s největší pravděpodobností nezúčastní.

 

„Spojené státy potvrdily svou účast na summitu na vysoké úrovni, ale zatím nedošlo k žádnému konkrétnímu potvrzení na prezidentské úrovni. V každém případě máme šanci, že bude prezident,“ řekl Zelenskyj během konference Shangri-La Dialogue v Singapuru.

 

Řekl také, že Čína nepotvrdila svou přítomnost „na žádné úrovni“, a poznamenal, že Kyjev přijal odmítnutí bez pozitivity.

 

Hlava kyjevského režimu uvedla, že se během své návštěvy Singapuru nesetkala se zástupci ČLR, a znovu si stěžovala, že mezi zeměmi nedochází k žádné interakci, protože „Čína to nechce“.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Čínské lidové republiky již dříve oznámilo, že „mírovou konferenci“ o Ukrajině by měly Moskva a Kyjev uznat.

 

Ukrajina podle Zelenského neočekává obrannou podporu ze strany Číny. Řekl také, že v tuto chvíli svou účast na konferenci potvrdilo 100 zemí a mezinárodních organizací.

Hlava Ukrajiny připomněla, že během setkání bude zvážena jaderná a potravinová bezpečnost, jakož i humanitární sféra.

 

https://www.vesti.ru/article/3980252

 

 

📌2. června 2024 12:07: RUSKÁ ARMÁDA OSVOBODILA UMANSKOJE V DLR:

 

Jednotky ruské armády osvobodily osadu na území Doněcké lidové republiky.

 

Jak uvedlo ruské ministerstvo obrany v neděli 2. června, jednotky Střední skupiny vojsk ozbrojených sil RF vyčistily Umanskoje od ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Poraženy byly také síly 23. a 24. mechanizované brigády ukrajinské armády a 109. brigády územní obrany u Novgorodskoje, Jevgenovky, Rozovky a Novoselovky První v DLR.

 

Nepřítel se pětkrát pokusil zahájit protiútok u Novooleksandrivky, Solovjova, Sokola a Novopokrovského. Akce útočných skupin zformovaných z personálu 47., 110. mechanizované a 68. brigády stíhačů Ozbrojených sil Ukrajiny byly odraženy, nepřítel byl neúspěšný.

 

Denní ztráty ukrajinské armády byly odhadnuty na 360 osob, zničeno bylo pět houfnic, včetně americké 155mm M777, dvou protitankových 100mm kanónů „Rapira“ a dvou vozidel.

 

https://www.vesti.ru/article/3980080

 

 

📌2. června 2024 12:56, Mišustin: TLAK ZÁPADU NEBUDE ZASAHOVAT DO REALIZACE NÁRODNÍCH PROJEKTŮ:

 

V blízké budoucnosti se bude konat celá řada strategických zasedání vlády o národních projektech, řekl ruský premiér Michail Mišustin.

 

V rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin Pavel Zarubin Mišustin poznamenal, že jak Vladimir Putin, tak vlády „se prakticky zabývaly strategickým plánováním po dobu šesti let“.

 

„Do září bude podrobně oznámena tvorba všech národních projektů na šestileté období, o opatřeních, o finančních zdrojích. No, řekněme to takhle, o deficitech, o rizicích, která mohou být,“ řekl šéf vlády.

 

Obecně podle něj budou úkoly související s obsahem národních projektů řešeny efektivně.

Na otázku, zda je realistické realizovat národní projekty pod silným tlakem Západu, Mišustin odpověděl: „Samozřejmě, realisticky.“

 

https://www.vesti.ru/article/3980163

 

 

📌2. června 2024 12:52: RUSKÉ JEDNOTKY PORAZILY NEPŘÍTELE U RABOTINA V ZÁPOROŽSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny utrpěly značné ztráty v oblasti Rabotino. Ozbrojené síly RF navíc porazily protivníka v řadě osad v Záporožské a Chersonské oblasti.

 

Uvádí se to ve shrnutí Ministerstva obrany Ruské federace. Podle ministerstva se tak stalo díky jednotce skupiny vojsk Dněpr. Porazila živnou sílu a techniku 65. mechanizované, 128. horské útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, 15. brigády Národní gardy a 38. brigády námořní pěchoty.

 

Střet bojovníků se odehrál severně od vesnice Rabotino a také v oblastech osad Žerebjanka a Novopokrovka v Záporožské oblasti a Antonovka v Chersonské oblasti.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace poznamenává, že ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily až 70 vojáků.

 

Ukrajina také utrpěla ztráty na vybavení, konkrétně na šesti automobilech, 155mm houfnici M777 vyrobené ve Spojených státech, 152mm houfnici Msta-B2, 152mm samohybné dělostřelecké lafetě Akacija, 122mm samohybné dělostřelecké lafetě Gvozdika a 105mm dělu M119 vyrobeném ve Spojených státech.

 

https://www.vesti.ru/article/3980297

 

 

📌2. června 2024 13:11: JEDINÝ DRON LETECKÉHO TYPU BYL ZACHYCEN NAD OBLASTÍ BELGOROD:

 

V neděli kolem poledne systém protivzdušné obrany v oblasti Belgorod opět fungoval.

 

Ruské ministerstvo obrany upřesnilo, že 2. června kolem 12:00 moskevského času byl nad regionem sestřelen ukrajinský bezpilotní letoun leteckého typu.

 

Připomeňme, že dřívější protiletadloví dělostřelci odrazili několik náletů dronů na oblast Belgorod a zachytili munici vypálenou nepřítelem z raketového systému Alder.

 

Kromě toho bylo v důsledku ukrajinských úderů v regionu zraněno sedm lidí – šest civilistů ve městě Šebekino, kteří se dostali pod palbu ozbrojených sil Ukrajiny, a civilista, který utrpěl zranění střepinami při odpálení hlavice kamikadze dronu poblíž obchodu ve vesnici Golovchino v městské části Graivoronsky.

 

https://www.vesti.ru/article/3980339

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 02.06.2024“:

➡️☭☆Posádky speciálních minometů „Tulip“ zničily pevnost ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka. Navádění minometu a kontrolu zásahu cíle prováděla posádka bezpilotního letounu. Po splnění zadaného úkolu bojové vozidlo rychle změnilo pozici, aby se vyhnulo případnému odvetnému úderu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci systémy protivzdušné obrany ve službě nad územím oblastí Kursk a Belgorod zničily dva ukrajinské UAV. Další dron byl zničen nad Azovským mořem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Jednotky skupiny vojsk „Střed“ osvobodily vesnici Umanskoje, Doněcká lidová republika, informovalo ruské ministerstvo obrany.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *